INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Vážení přátelé knihoven,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ. Vážení přátelé knihoven,"

Transkript

1 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV Květen 2007 Číslo 1, Ročník 3 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace, Žerotínovo nám. 36 Vážení přátelé knihoven, máme tu květen. Měsíc, na který se těší mladí i staří. Je to jediný měsíc, který má dvě pojmenování. Starší máj vzniklo z latinského maius a novější označení květen poprvé použil v roce 1805 Josef Jungmann ve svých překladech francouzských románů. Nezapomeňte, že s dobrou knihou bude květen ještě kouzelnější.. V tomto čísle najdete Co se čte v Městské knihovně v Přerově? 1 Z činnosti střediska Přerov 1 Automatizovaný knihovnický systém 2 Moje první návštěva knihovny 2 Knihovny a Internet 3 Dejte nám o sobě vědět 3 Představujeme knihovnu 4 Víte že... 4 Ptejte se knihovny 5 Informace pro Vás 5-6 Jitka Krásná, vedoucí UKIS Co se čte v Městské knihovně v Přerově? Často čteme nejrůznější žebříčky nejprodávanějších knih. Ale je také zajímavé zjistit, o které knihy mají čtenáři největší zájem v naší knihovně. Během roku 2006 patřili mezi nejžádanější české spisovatele Michal Viewegh, Inna Rottová, Zdena Frýbová, Irena Obermannová a Lenka Lanczová. Ze zahraničních autorů můžeme jmenovat Noru Roberts, Sandru Brown, Catherine Coulter, Dianu Chamberlain či Barbaru Erskine. Výrazně se na žánru půjčených knih projevuje skutečnost, že 70% našich čtenářů tvoří ženy. Proto mezi nejčastěji půjčované tituly patří tzv. literatura pro ženy - Daniele Steel, Barbara Wood aj. Mezi muži je nejoblíbenější literatura s tématem druhé světové války. Městská knihovna v Přerově však nabízí velmi široké spektrum literatury nejrůznějších žánrů a každý si u nás může vybrat podle svého vkusu. Z činnosti střediska Přerov Dne 30. ledna proběhla schůzka se starosty obcí, jejichž knihovny jsou sdružené ve středisku Přerov. Starostové byli informování o zabezpečení regionálních funkcí v roce S účinností od schválili zvýšení příspěvků na nákup knih z prostředků obcí z 10 na 15 Kč na obyvatele. Jedná se o knihy nakupované do stálých fondů knihoven. 17. ledna a 28. února 2007 byl svolán aktiv neprofesionálních knihovníků. 20. března zavedení automatizovaného knihovnického systému v Újezdci. 28. března jsme připravili ve studovně MěK v Přerově pro knihovníky tato školení: Textový editor WORD ová pošta V březnu a dubnu proběhla revize knihovního fondu v Čekyni a Lýskách, aktualizace knihovního fondu v Kozlovicích a Lověšicích. 3. až 16. dubna cirkulace výměnných souborů ve všech knihovnách střediska. 16. května seminář na podporu dětského čtenářství : Děti, sejdeme se v knihovně!

2 Strana 2 Informační zpravodaj Automatizovaný knihovnický systém v Újezdci K plně automatizovaným veřejným knihovnám se v březnu letošního roku přiřadila i knihovna v Újezdci. Co čtenářům nová technika přináší? Především přesnější evidenci výpůjček, výrazné zkrácení a zjednodušení administrativní práce, lepší přehled a rychlejší informace o fondu knihovny. Kromě toho samozřejmě více času, který knihovnice může věnovat svým čtenářům. Na počítači pro veřejnost mohou čtenáři vyhledávat knihy v on-line katalogu např. podle autora, názvu knihy nebo klíčového slova. Zveme všechny zájemce k návštěvě knihovny každé úterý a čtvrtek od14 do17 hod. Moje první návštěva knihovny Takový název měla beseda, kterou uspořádala Obecní knihovna v Pavlovicích pro místní Mateřskou školu a pro 1. třídu ZŠ. Děti se seznámily s účelem knihovny, jejím uspořádáním, s knihami, které je zajímaly a na závěr si prohlížely na počítači multimediální CD-ROMy. Děti se chovaly vzorně a mile. Takové bych ráda přivítala jako pravidelné čtenáře. Někteří z nich již knihovnu navštěvují se svými rodiči. V loňském roce měla naše knihovna 93 čtenářů, z toho 40 dětí do 15 let. V roce 2006 navštívilo knihovnu 910 návštěvníků, kteří si půjčili celkem 4635 knih. Internetové služby využilo 328 návštěvníků. Dvakrát do roka dostáváme od Městské knihovny v Přerově v rámci cirkulace přibližně 200 nových titulů. Díky příspěvku od Obecního úřadu v Pavlovicích jsme zásobeni každým rokem novinkami, které zůstávají stálým fondem naší knihovny. V rámci meziknihovní výpůjční služby si čtenář může požadovanou knihu vypůjčit z fondů MěK v Přerově. v knihovnickém programu Clavius. Kdo se chce stát čtenářem naší knihovny zaplatí roční registrační poplatek ve výši Kč 20,-. V knihovně je k dispozici zdarma veřejný internet. Tato služba je využívána především dětmi. Slouží jim jako pomocník k přípravě do školy, ale i pro zábavu. V době velikonočních prázdnin připravila knihovna pro děti zábavné odpoledně plné her, kvízů a soutěží. Děti přišly v doprovodu svých maminek. S nadšením soutěžily a malovaly obrázky s velikonočním motivem. Kdo má zájem přijít se podívat do naší knihovny, bude vítán každý pátek v době od 14 do 18 hodin. Danuše Sklenářová, knihovna Pavlovice V loňském roce byly všechny knihy označeny čárovým kódem a od ledna letošního roku bylo zahájeno půjčování knih

3 Informační zpravodaj Strana 3 Knihovny a Internet Podle posledních informací budou žádosti o připojeni knihoven k internetu v rámci PIK Projekt internetizace knihoven přijímány pouze do 30. června letošního roku. Po tomto datu již nebudou moci knihovny získat bezplatné připojení k internetu. Formulář žádosti je na: hwww..micr.cz/scripts/detail.php?id=3078 Pokud mate problémy s kvalitou internetového připojení přes PIK, doporučujeme volat bezplatnou linku Centrální podpory uživatelů: statnisprava@02.com Projekt Březen měsíc internetu vstoupil již do 10. a zřejmě posledního ročníku. Letošní motto znělo: Internet výhoda pro znevýhodněné Jeho cílem bylo upozornit na význam, který má nebo může mít internet pro znevýhodněné skupiny obyvatel jako jsou zejména lidé se zdravotním postižením, senioři, matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní, cizinci apod. Záměrem bylo ukázat, že existuje řada webů a aplikací, které mohou občanům poskytnout užitečné informace Dejte nám o sobě vědět! Beňov knihabenov@volny.cz Bochoř knihovnabochor@seznam.cz Buk bukknihovna@seznam.cz Čekyně cekyne@knihovnaprerov.cz Dluhonice dluhonice@knihovnaprerov.cz Domaželice knihovna.domazelice@seznam.cz Grymov knihovna.grymov@volny.cz Henčlov henclov@knihovnaprerov.cz H.Moštěnice knihovna.mostenice@cbox.cz Kozlovice kozlovice@knihovnaprerov.cz Křtomil knihovna.krtomil@ .cz Lazníky knihovnalazniky@seznam.cz Lipová knihovnalipova@seznam.cz Líšná knihovna.lisna@seznam.cz Lověšice lovesice@knihovnaprerov.cz Lýsky lysky@knihovnaprerov.cz Pavlovice knihovna.pavlovice@seznam.cz Penčice Prosenice Přestavlky Rad.Lhota Radslavice Radvanice Soběchleby Sobíšky Stará Ves Šišma Tučín Věžky Vinary Vlkoš Záb. Lhota Želatovice Žeravice pencice@knihovnaprerov.cz knihovnaprosenice@centrum.cz prestavlky@iol.cz knihovnaradkovalhota@seznam.cz knihovna.radslavice@iol.cz marta.ocelkova@seznam.cz knihovnasobechleby@seznam.cz knihovnasobisky@seznam.cz obecniknihovna.staraves@seznam.cz slamenikova.h@seznam.cz knihovnatucin@seznam.cz holla.v@seznam.cz vinary@knihovnaprerov.cz knihovnavlkos@seznam.cz knihovnazab.lhota@tiscali.cz ou@zelatovice.cz zeravice@knihovnaprerov.cz Doporučujeme všem založit své knihovně ovou schránku na některém z volně přístupných serverů. Umožníte nám tím snadnější komunikaci a rychlejší zasílání aktuálních informací. Dobrá kniha je nejčistší podstatou lidské duše (Thomas Carlye)

4 Strana 4 Informační zpravodaj Hana Horáková Místní knihovna Dluhonice Představujeme knihovnu V pátek 2. března se v knihovně v Dluhonicích sešly děti, aby vyrobily dárečky a přáníčka k MDŽ pro své maminky, babičky a tety. Děti mohly vyrobit záložku do knížky nebo srdíčko z jeřabin na drátku. Vyráběly se také přáníčka, která děti rozdávaly v sobotu 10. března na oslavě Mezinárodního dne žen. Děti si pro přítomné připravily pásmo básniček a písniček. Potom všem ženám rozdaly vlastnoručně vyrobená přáníčka. Každé přáníčko bylo originálem a potěšilo jistě více než to zakoupené bez jediné chybičky. Dluhonice mají 344 obyvatel, místní knihovnu navštěvuje celkem 38 čtenářů, z toho 12 dětí. V roce 2006 si čtenáři vypůjčili celkem 3019 knih a časopisů. V knihovně je umístěn počítač s připojením na internet. Knihovna je otevřena každé úterý 16,30-18,30 a čtvrtek 17,30 do 19,30. Víte že.. Největší rukopisná kniha světa, tzv. Kodex Gigas pochází s Čech? Nejzákeřnější houbou u nás je považován Pavučinec plyšový? Autor známé písně Teskně hučí Niagara Eduard Indgriš přeplul Pacifik na voru? Odlezelské jezero je nejmladší jezero v Česku a vzniklo bezprostředně po mimořádných deštích 25. a 26. května 1872? V Pompejích před výbuchem Vesuvu v roce 79 n.l. vyschly studny? Úpa je svým prameništěm ve výšce m n.m. nejvýše pramenící českou řekou? Základem křestního jména Tomáš je aramejské Tóm, které v překladu znamená dvojče?.. před 100 lety se narodil spisovatel Jaroslav Foglar? byla na Řípu v sousedství rotundy postavena turistická chata, která dodnes slouží jako výletní restaurace? se narodil italský spisovatel Alberto Moravia? podal William Willett první návrh na letní čas? začal první skautský tábor, což je považováno za počátek skautingu? se Oklahoma připojila k USA? byl objeven chemický prvek lutecium? získal Joseph Rudyard Kipling (Velká Británie) Nobelovu cenu za literaturu? zemřel Dmitrij Mendělejev, ruský chemik?

5 Informační zpravodaj Strana 5 Ptejte se knihovny Ptejte se knihovny je službou českých knihoven určenou nejširší veřejnosti. Na vaše otázky odpovídají knihovníci zúčastněných knihoven. V knihovnách najdete pracovníky, kteří jsou specialisty na vyhledávací služby, mají přístupy k novým databázím a pomohou vám najít odpověď na vaše dotazy. Služba Ptejte se knihovny odpoví na vaše stručné a konkrétní otázky krátkým seznamem knih, časopisů, popřípadě i www stránek. Na váš dotaz přijde odpověď na vaši ovou adresu do 48 hodin. Odpovědi jsou archivovány a postupně Informace pro Vás vzniká jejich databáze, což pro vás může být cenný zdroj informací. Podívejte se na stránky tohoto projektu: V květnu vychází nová kniha populárního spisovatele Michala Viewegha Andělé všedního dne. Autor knihu charakterizuje jako knížku o nás všech, jejichž čas je vyměřen, a přesto se stále chováme, jako bychom tu měli být věčně. Po tomto pochmurném příběhu se Viewegh chce vrhnout na lehčí téma: Pohádky pro unavené rodiče. Mediálně nejznámější literární cena v České republice Magnezia Litera má své vítěze za rok Českou knihou roku se stal Simion Výtažník rumunského spisovatele Pétrua Cimpoesa. Literu za knihu pro děti a mládež získala Iva Procházková za knihu Myši patří do nebe. Jsme zde jen na chvilku, ale písmem žijí naše myšlenky na věky (Jan Neruda) Poprvé česky vycházejí Pohádky čtyř větrů známého prozaika a dramatika Ludvíka Aškenazyho. Do češtiny je převedl Aškenazyho syn Jindřich Mann, vnuk spisovatele Heinricha Manna. Čtyři poetické příběhy jsou určeny především dětským čtenářům. Vůbec první životopis světově proslulého finského spisovatele Miky Waltariho napsala jeho česká překladatelka a nakladatelka. Životopis obsahuje mnohé dosud nikde nepublikované informace. Kniha Istambul tureckého spisovatele Orhana Pamuka, loňského držitele Nobelovy ceny za literaturu, je jeho prvním do češtiny přeloženým dílem. V letošním roce by měly postupně vycházet překlady jeho další tvorby. Podle statistiky Národní knihovny v Praze se v loňském roce vydalo sedmnáct tisíc devatenáct nových titulů. Když se to přepočítá na pracovní dny, vychází zhruba nějakých pětašedesát knih denně.

6 Strana 6 Informační zpravodaj Informace pro Vás Ve dnech května se konal v Průmyslovém paláci na Výstavišti Praha mezinárodní festival Svět knihy Čestným hostem veletrhu bylo Německo, Rakousko a Švýcarsko. Nejslavnějším hostem byl bestsellerový autor Wilbur Smith, který se narodil v oblasti dnešní Zambie a do Afriky se vrací i ve svých románech. Píše akční, dobrodružné příběhy plné velkých vášní a intrik. Ve věku 71 let zemřela v lednu letošního roku spisovatelka Iva Hercíková. Narodila se 2. listopadu 1935 v Pardubicích. Na dráhu spisovatelky nastoupila v roce Největší úspěch měla se svojí prvotinou Pět holek na krku. Před rokem vyšla její poslední kniha Možná ho najdeš na ulici. Ve věku 89 let zemřel v lednu tohoto roku jeden z nejúspěšnějších amerických spisovatelů Sidney Sheldon. Napsal celkem 18 románů. K jeho nejznámějším titulům patří Odvrácená strana půlnoci, Mistrovská hra, Akce soudný den, Věř ve svého boha a další. Svět literatury v březnu 2007 opustil ve věku šedesáti let spisovatel a novinář Pavel Frýbort. Narodil se 20. května 1946 v Liberci a je autorem mnoha knih především z oblasti kriminálního dramatu. Nejznámější je jeho román Vekslák, který poprvé vydal v roce Ve věku nedožitých 84 let zemřel spisovatel s scénárista Karel Štorkán. Narodil se 5. května 1923 v Hořovicích. Mezi jeho nejznámější díla patří My ztracený holky, Kvočny a král.. Kontakty Název společnosti Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace Žerotínovo nám Přerov Telefon: Fax: Veškeré dotazy a příspěvky zasílejte na stredisko@knihovnaprerov.cz Zpracovala: Bronislava Foltýnová útvar střediskových služeb květen 2007 Rána z děla, úder hromu ani mořský příboj nemají takovou sílu jako kniha, která leží na stole. (John Reed) použitý zdroj: Určeno výhradně pro vnitřní potřebu MěK v Přerově

7 Něco pro volnou chvíli. O S M I S M Ě R K A Pitomost nám Čechům nehoví - Tajenka - 21 písmen. K I T A M T S A O H N I C E E P M J A M K A B K A M A N A P C L U T E A Í M A D R L N K A A I L I Š K A O S B B É É I A U S N C P A K N U Š I Ž M L T K E T E K O R A A K K Č Č K U E A É A Ř N O K O K E M K A L A R Á M R T V O V F Č T M A A L O P A T A S E K T Á Ř S I V O V O O O D M E R L J I Ř Í M Ž Á Č E K Z T L S B O Y N M L I Z A Í O R Š D A N V U E Z I R K Á Z P B A N K A J H B O E O E A Í Ř E E A E A T A T U O R L L A I N K M C T U E B K S S Á Š V V K Ě V K Ě N E Č M R R R T K A T O D A O I P I A O T O Ě R O T O M R O K L D I M K K N U M O T K T V A V I I Ý S Ě R A K E T A A N I Ř D O M Legenda: Almara, amatérka, astmatik, atrakce, babička, banka, brouk, brzda, Čeněk, čípek, harém, hustota, inzerát, jamka, kakao, kapota, katoda, kaverna, klika, kloub, kokon, kombajn, kopretina, kopřiva, korálek, kotva, kovář, krize, likér, lístek, liška, lopata, lyzol, mačeta, mandl, matice, měrka, milovník, mimika, mince, mísič, modřina, Monako, motor, ohnice, opium, Panama, pasta, pažitka, puška, raketa, routa, rumba, řidič, sektář, sestřenice, svorka, škola, šroub, štěně, šunka, tukan, tunika, valuta, vodka, vojáček, závora, zeměpis. -JŠ-

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ střediska Přerov 1/2005 Vážení přátelé knihoven, dovolte, abychom Vás přivítali nad stránkami prvního čísla Informačního zpravodaje střediska Přerov. Prostřednictvím tohoto občasníku

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV Duben 2008 Číslo 1, Ročník 4 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace, Žerotínovo nám. 36 Vážení přátelé knihoven, kalendář nám ukazuje, že k nám konečně

Více

M Ě S T O P Ř E R O V. N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A P Ř E R O V A č. 2/2008

M Ě S T O P Ř E R O V. N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A P Ř E R O V A č. 2/2008 M Ě S T O P Ř E R O V N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A P Ř E R O V A č. 2/2008 o záměru zadat zpracování lesních hospodářských osnov pro lesy o výměře menší než 50 ha ve vlastnictví fyzických a právnických osob.

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Změna v půjčování hudebních a audio CD Od 1. 3. 2019 Uživatelé s platnou registrací si mohou od března půjčovat libovolný počet CD, přičemž celková částka vypůjčených dokumentů

Více

NOVÉ SLUŽBY Bezdrátové připojení k síti Wi-Fi Možnost připojení k bezdrátové síti Wi-Fi na vlastním zařízení (tabletu, notebooku, chytrém telefonu) po dobu dvou hodin pro všechny registrované čtenáře a

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Nejkrásnější milostné dopisy 1. 3. - 31. 3. 2017 Velká březnová internetová soutěž zaměřená na soukromou korespondenci slavných osobností. Fotosoutěž Nejlepší

Více

Kód základní sídelní jednotky (včetně dílů)

Kód základní sídelní jednotky (včetně dílů) OKRES PŘEROV *počet obyvatel podle obvyklého pobytu Poř. Název dílu základní sídelní sídelní Název územně 1. Bělotín 512231 1. Bělotín 002003 Bělotín 0020030 Bělotín 602001 1 889 1 253 2. Kunčice 077071

Více

VYLOSOVANÁ ČÍSLA VOLEBNÍCH STRAN PRO VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ KONANÝCH 5 a 6. ŘÍJNA 2018

VYLOSOVANÁ ČÍSLA VOLEBNÍCH STRAN PRO VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ KONANÝCH 5 a 6. ŘÍJNA 2018 1 MAGISTRÁT MĚSTA PŘEROVA 750 11 Přerov se sídlem Bratrská Čj.: MMPr/1157/018 V Přerově dne. srpna 018 Věc: Losování čísel Vážení zmocněnci volebních stran, vážení nezávislí kandidáti, dne. srpna 018 bylo

Více

- kanalizaci a napojení na ČOV - trasa regionálního biokoridoru RK plochy bydlení

- kanalizaci a napojení na ČOV - trasa regionálního biokoridoru RK plochy bydlení 16. ORP Přerov - Problematika k řešení v územních plánech Č. obec problematika 1. Beňov - protipovodňová ochrana - trasa regionálního biokoridoru 2. Bezuchov - splašková kanalizace a napojení na ČOV 3.

Více

Důvodová zpráva: 1. ZHODNOCENÍ KNIHOVNY V OBDOBÍ OD 1. 1. 2011 31. 12. 2011 1. 1. EKONOMICKÁ OBLAST

Důvodová zpráva: 1. ZHODNOCENÍ KNIHOVNY V OBDOBÍ OD 1. 1. 2011 31. 12. 2011 1. 1. EKONOMICKÁ OBLAST Důvodová zpráva: Dle požadavku zastupitelů ze 4. zasedání zastupitelstva ze dne 25. 4. 2012 je zpráva doplněna o statistické výkazy knihovny za roky 2009 a 2010, koncepci rozvoje knihovny v roce 2012 a

Více

Jak si stojíme se statistikami? Seminář neprofesionálních knihoven a

Jak si stojíme se statistikami? Seminář neprofesionálních knihoven a Jak si stojíme se statistikami? Seminář neprofesionálních knihoven 16. 8. a 17.8. 2016 Regionální služby Zajišťují: KBBB a 4 profesionální knihovny: Uherský Brod Bojkovice Starý Hrozenkov Ostrožská Nová

Více

Výroční zpráva Místní knihovna v Železnici. Obsah :

Výroční zpráva Místní knihovna v Železnici. Obsah : Místní knihovna v Železnici Výroční zpráva 2015 Obsah : I. Základní údaje II. Provoz knihovny a její poslání III. Základní ukazatele knihovny IV. Činnost knihovny V. Zpráva hospodaření VI. Závěr Zpracovala

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2013

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2013 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2013 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004 KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2004 Jak v předcházejících letech, tak i letos byli čtenáři obou oddělení, dětského i dospělého, seznamováni s životními výročími známých českých

Více

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ NOVÉ SLUŽBY Absenční půjčování tabletů pro e-výpůjčky Od 16. 3. 2015 Uživatelé Městské knihovny v Přerově s platnou registrací budou moci od poloviny března v půjčovně pro dospělé nově využívat službu

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2011

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2011 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2011 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

VÝRO Č NÍ ZPRÁVA 2005

VÝRO Č NÍ ZPRÁVA 2005 VÝROČNÍ ZPRÁVA ÚVOD V dubnu r. byla zpracována Koncepce rozvoje Městské knihovny Písek / 2006 2010 /, která se stala součástí plánu strategického rozvoje kultury města Písku. V obsahu koncepce je stanoven

Více

KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY

KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 kfbz.cz facebook.com/zlinknihovna katalog.kfbz.cz kramerius.kfbz.cz

Více

Školní informační centrum (ŠIC)

Školní informační centrum (ŠIC) Školní informační centrum (ŠIC) Před rokem to všechno začalo Bc. Romana Cichá ŠKOLA 21. STOLETÍ - ŠKOLA INFORMACÍ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM

Více

Retrospektivní konverze katalogů

Retrospektivní konverze katalogů INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV č e rv e n 2 0 0 5 Č ísl o 2, Vyd ání 1 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace, Žerotínovo nám. 36 Vážení přátelé knihoven, před námi jsou letní měsíce,

Více

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut:

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut: Úvodní vítací text V České republice funguje velké množství veřejných knihoven. Říká se, že máme nejhustší síť knihoven na světě. Knihovnu najdete snad v každé vesnici, městě či čtvrti. Veřejné knihovny

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Králové českých detektivek 1. 3. - 31. 3. 2018 Velká březnová internetová soutěž o tři audioknihy zaměřená na české detektivní příběhy a jejich autory i hlavní

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz

Více

Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok 2017 (včetně některých údajů poboček)

Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok 2017 (včetně některých údajů poboček) Stručné hodnocení činnosti Městské knihovny Litovel za rok 2017 Městská knihovna Nám. Svobody 675 telefon 585 342 450 784 01 Litovel knihovna@knih-litovel.cz Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok

Více

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ

KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ KNIHOVNICKÉ A INFORMAČNÍ SLUŽBY KRAJSKÁ KNIHOVNA FRANTIŠKA BARTOŠE VE ZLÍNĚ Krajská knihovna Františka Bartoše ve Zlíně, příspěvková organizace Vavrečkova 7040, 760 01 Zlín +420 573 032 400 info@kfbz.cz

Více

Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová, Národní knihovna ČR

Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová, Národní knihovna ČR http://www.knihovny.cz Jindřiška Pospíšilová Karolína Košťálová, Národní knihovna ČR Knihovny v České republice poskytují širokou paletu veřejných knihovnických a informačních služeb. Každá větší knihovna

Více

Týden čtení bez strašení - besedy pro 1. - 3. třídy ZŠ Kouzelný klobouk - soutěž Kniha kouzel, zaříkávadel a lektvarů - soutěž

Týden čtení bez strašení - besedy pro 1. - 3. třídy ZŠ Kouzelný klobouk - soutěž Kniha kouzel, zaříkávadel a lektvarů - soutěž Týden čtení bez strašení - besedy pro 1. - 3. třídy ZŠ Kouzelný klobouk - soutěž Kniha kouzel, zaříkávadel a lektvarů - soutěž Čarodějný kvíz - soutěž Bezpečný internet pro děti - beseda pro 4. třídy ZŠ

Více

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM.

AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ NOC S ANDERSENEM. AKTUÁLNĚ BŘEZEN MĚSÍC ČTENÁŘŮ Březen je tradičně měsícem čtenářů. V naší knihovně pokračujeme projektem S knížkou do života, jehož cílem je přesvědčit rodiče, že jednou z nejdůležitějších věcí, jež mohou

Více

1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI

1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD za rok 2011 1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI... 2 2 KNIHOVNÍ FOND... 3 3 PROSTORY KNIHOVNY... 3 4 ČINNOST KNIHOVNY... 3 4.1 Účast na školeních a seminářích...

Více

PŘEHLED AKCÍ Ve stopách Oldřicha z Chlumu 1. 10. 31. 10. 2017 Říjnová internetová audiosoutěž pro všechny znalce a milovníky historických detektivních příběhů spisovatele Vlastimila Vondrušky. Soutěžní

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015 Středisko KNIHOVNA www.mek.hranet.cz mek@mek.hranet.cz I. STRUKTURA ORGANIZACE 1. PRACOVIŠTĚ: 1. 1. oddělení pro veřejnost - VKIS (dospělé, dětské) 1. 1. 1. výpůjční protokol a referenční

Více

Výroční zpráva 2006. Městská knihovna s regionálními funkcemi Krakonošovo nám.128, 541 01 Trutnov e-mail: reditel@mktrutnov.cz www.mktrutnov.

Výroční zpráva 2006. Městská knihovna s regionálními funkcemi Krakonošovo nám.128, 541 01 Trutnov e-mail: reditel@mktrutnov.cz www.mktrutnov. Městská knihovna s regionálními funkcemi Krakonošovo nám.128, 541 01 Trutnov e-mail: reditel@mktrutnov.cz www.mktrutnov.cz Výroční zpráva 2006 Trutnov, 12.2.2007 zpracovala: Mgr. Jaroslava Maršíková Miroslava

Více

Čtenářská amnestie Od 1. 10. do 7. 10. v provozní době Na všech pracovištích Městské knihovny v Přerově budou na žádost prominuty sankční poplatky za upomínky všem čtenářům, kteří v pořádku vrátí všechny

Více

Regionální funkce služba knihovnám a obcím. Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice,

Regionální funkce služba knihovnám a obcím. Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice, Regionální funkce služba knihovnám a obcím Seminář pro starosty a knihovníky Zlínského kraje Slušovice, 6. 4. 2016 Co se dozvíte? Jak fungovaly regionální funkce knihovan v okrese Zlín? Statistické trendy

Více

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK D. Molzerová, knihovnice

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK D. Molzerová, knihovnice OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2002 Zpracovali: D. Molzerová, knihovnice 1 OBSAH 1. PRÁVNÍ SITUACE KNIHOVNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A HISTORIE KNIHOVNY 3. PROVOZ KNIHOVNY V ROCE

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2009 KNIHOVNÍ FOND Knihovna letos rozšířila svůj fond o 748 nových knih. 46 jich bylo naopak vyřazeno, zejména kvůli nedostatku místa na regálech.

Více

Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2011

Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2011 Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Březen 2012 Základní údaje Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace Adresa: Žerotínovo nám. 211/36, 750 02 Přerov

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2003

V Ř E S K O V Á K květen 2003 V Ř E S K O V Á K květen 2003 Úvodní slovo Vážení spoluobčané,začínáte číst již páté číslo našeho Vřeskováka. Když říkám našeho mám na mysli to, že spousta vás vítá vydávání tohoto listu ( záporné odezvy

Více

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2013 Zpracovaly: Marcela Daňhelová a Jana Heřmánková, knihovnice OBSAH 1. PRÁVNÍ SITUACE KNIHOVNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A HISTORIE KNIHOVNY 3. PROVOZ

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2014

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2014 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2014 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

Rk. Družstvo Záp Skóre Body. 1 TJ Sokol Jezernice z.s : Tj Sokol Bělotín, z.s. "B" :51 51

Rk. Družstvo Záp Skóre Body. 1 TJ Sokol Jezernice z.s : Tj Sokol Bělotín, z.s. B :51 51 JANKUSPORT Okresní přebor mužů 1 TJ Sokol Jezernice z.s. 26 20 2 4 80:28 62 2 Tj Sokol Bělotín, z.s. "B" 26 16 3 7 101:51 51 3 TJ SOKOL Opatovice, z.s. "B" 26 15 4 7 70:48 49 4 TJ Sokol Domaželice, z.s.

Více

Obec Šardice leží na Jižní Moravě 11 km jihozápadně od města Kyjova. V současnosti v obci žije přibližně obyvatel.

Obec Šardice leží na Jižní Moravě 11 km jihozápadně od města Kyjova. V současnosti v obci žije přibližně obyvatel. Obec Šardice leží na Jižní Moravě 11 km jihozápadně od města Kyjova. V současnosti v obci žije přibližně 2 200 obyvatel. Historie obce Šardic a její pamětihodnosti První písemná zmínka o Šardicích pochází

Více

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ NOVÉ SLUŽBY Rozšíření půjčovní doby v hudebním oddělení Od 30. 9. 2013 půjčovna zvukových audio CD nosičů otevřena každé pondělí, úterý, čtvrtek a pátek v době od 8.00 do 18.00 hodin. Půjčování zvukových

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2016

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2016 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2016 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

Nadcházející události

Nadcházející události Červenec - Srpen 2016 Školní zpravodaj Úvodní slovo Vážení rodiče, učitelé a přátele Waldorfu, poslední víkend před zahájením školního roku se konal adaptační pobyt rodin budoucích prvňáčků. Jeho vyvrcholením

Více

Mateřské centrum slaví 2 roky

Mateřské centrum slaví 2 roky Mateřské centrum slaví 2 roky ohlédnutí za loňským rokem Mateřské centrum svou činností a programem zaměřeným na ty nejmenší rozvíjí a podporuje jejich psychomotorický vývoj řečové dovednosti jemnou motoriku

Více

Referenční služby NTK

Referenční služby NTK Referenční služby NTK Mgr. Alena Pavelová, alena.pavelova@techlib.cz vedoucí oddělení speciálních služeb NTK Moderní referenční služby 1 Referenční středisko STK Moderní referenční služby 2 Referenční

Více

Říjen bude nejen ve znamení Týdne knihoven

Říjen bude nejen ve znamení Týdne knihoven Říjen bude nejen ve znamení Týdne knihoven Začátek října přináší tradiční Týden knihoven. V naší knihovně proběhne od 3. do 8. října. Připravujeme pro vás Den otevřených dveří (5.10.), registrace zdarma

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2017

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2017 MELO č. j. 289/2018 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2017 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Vít Richter Národní ČR vit.richter@nkp.cz EU = 63 000 veřejných knihoven, ČR = 5 401 EU = 1,3VK/10 000 obyv. ČR = 5,1VK/10 000 obyv. Knihovny jsou financovány

Více

Analýza správy exemplářů, výpůjček a uživatelů Závěrečná zpráva. Tým č. 1

Analýza správy exemplářů, výpůjček a uživatelů Závěrečná zpráva. Tým č. 1 Analýza správy exemplářů, výpůjček a uživatelů Závěrečná zpráva Tým č. 1 Ina Danilin, Lukáš Charvát, Iryna Kovalenko, Adéla Weinsteinová, Veronika Šikýřová, Petr Moškvan 10.05.2010 Obsah 1. Obecný pohled...

Více

Adresář hasičských sborů okresu Přerov Název telefon fax,alt.mobil email web

Adresář hasičských sborů okresu Přerov Název telefon fax,alt.mobil email web Adresář hasičských sborů okresu Přerov Název telefon fax,alt.mobil email web SDH Bělotín starosta Jiří Vašíček 604 374 142 velitel Vladimír Štolcar 724 207 336 SDH Beňov starosta@benov.cz starosta Chromčík

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ. KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ KRAJSKÁ KNIHOVNA VYSOČINY Havlíčkův Brod 2016/2017 upozornění Pořady objednávejte e-mailem, případně telefonicky každý všední den od 7:00 do 8:30 hodin.

Více

Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky. Krajská vědecká knihovna v Liberci

Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky. Krajská vědecká knihovna v Liberci Doplňování cizojazyčné literatury do českých knihoven workshop pro metodiky Krajská vědecká knihovna v Liberci 17.10.2018 Vznik Koncepce Rozvoje českých knihoven 2011-2015 Průzkum dotazníkové šetření Pilotní

Více

Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2000. 3.240 registrovaných informací

Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2000. 3.240 registrovaných informací Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2000 K 31.12.2000 bylo registrováno v MěK knihovnu navštívilo v roce 1999 za rok 2000 bylo realizováno počet obyvatel Ústí nad Orl. zodpovězeno

Více

Informační vzdělávání PdF

Informační vzdělávání PdF Informační vzdělávání PdF Knihovní katalogy Studijní text k lekci 23. 11. 2012 Knihovna Pedagogické fakulty MU a Centrum informačního vzdělávání FF MU Brno, listopad 2012 1 ELEKTRONICKÉ KNIHOVNÍ KATALOGY

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny v Bakově nad Jizerou v roce Souhrnné vyhodnocení činnosti

Zpráva o činnosti Městské knihovny v Bakově nad Jizerou v roce Souhrnné vyhodnocení činnosti Zpráva o činnosti Městské knihovny v Bakově nad Jizerou v roce 2012 1. Souhrnné vyhodnocení činnosti Městská knihovna v Bakově nad Jizerou je veřejná knihovna s univerzálními knihovními fondy. Jejím úkolem

Více

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Zpracovaly: Marcela Daňhelová a Jana Heřmánková, knihovnice OBSAH 1. PRÁVNÍ SITUACE KNIHOVNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A HISTORIE KNIHOVNY 3. PROVOZ

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2009

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2009 Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2009 Městská knihovna Blovice je veřejnou knihovnou pro obyvatele města i přilehlých obcí. Od roku 2002 je knihovnou pověřenou regionálními funkcemi pro okolní

Více

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy)

Základní školy Literární besedy Věková kategorie Svět obrů a čarodějů Roalda Dahla (literární beseda s prvky informační výchovy) Tisková zpráva č. 12/2011 Nabídka vzdělávacích akcí pro školy Oddělení pro děti a mládež a hudební oddělení v Ústřední knihovně a obvodní knihovny Krajské knihovny Františka Bartoše připravily na školní

Více

Woody a Steina Vasulkovi

Woody a Steina Vasulkovi Woody a Steina Vasulkovi W o o d y & S t e i n a Va s u l k a V i d e o a r t o v á t v o r b a m a n ž e l ů Va s u l k o v ý c h j e v ý z n a m n ý m m e z n í k e m v e s v ě t o v é t v o r b ě u

Více

Výroční zpráva. Městské knihovny v Kutné Hoře za rok 2005

Výroční zpráva. Městské knihovny v Kutné Hoře za rok 2005 Výroční zpráva Městské knihovny v Kutné Hoře za rok 2005 z přípravy na březnovou Noc s Andersenem 2005 Akce roku 2005 leden : 1. zahájen cyklus literárních přednášek POČÁTKY NAŠÍ LITERATURY DO 14. STOLETÍ

Více

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Obsah: 1. Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MĚSTSKÁ KNIHOVNA PÍSEK

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MĚSTSKÁ KNIHOVNA PÍSEK VÝROČNÍ ZPRÁVA 2008 MĚSTSKÁ KNIHOVNA PÍSEK OBSAH Úvod Služby Statistické ukazatele 2008 Statistika vybraných ukazatelů 2006, 2007, 2008 Přepočtený přehled ukazatelů 2008 Besedy a výstavy Kulturní akce

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2012

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2012 Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2012 Městská knihovna Blovice je veřejnou knihovnou pro obyvatele města i přilehlých obcí. Od roku 2002 je knihovnou pověřenou regionálními funkcemi pro okolní

Více

Jak pomáhají velké knihovny menším aneb Systém regionálních funkcí v Královéhradeckém kraji

Jak pomáhají velké knihovny menším aneb Systém regionálních funkcí v Královéhradeckém kraji Jak pomáhají velké knihovny menším aneb Systém regionálních funkcí v Královéhradeckém kraji Eva Svobodová, z podkladů Andrey Součkové, SVK HK Seminář pro starosty KMHK, 14. 4. 2016 Poslání veřejné knihovny

Více

Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 nejen v číslech

Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 nejen v číslech Knihovny Zlínského kraje v roce 2013 nejen v číslech 9. setkání starostů obcí a knihovníků okresu Zlín 26. března 2014 Obsah Neprofesionální knihovny Zlínského kraje v roce 2013 - trendy Regionální knihovnické

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2011

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2011 Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2011 Městská knihovna Blovice je veřejnou knihovnou pro obyvatele města i přilehlých obcí. Od roku 2002 je knihovnou pověřenou regionálními funkcemi pro okolní

Více

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna

NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019. knihovna NABÍDKA TEMATICKÝCH VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ PRO MŠ A ZŠ 2018/2019 knihovna DĚTSKÉ ODDĚLENÍ Nabídka tematických vzdělávacích programů je uspořádána do bloků připravených vždy na konkrétní měsíce. Rozděleny

Více

Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 2013

Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 2013 Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 213 213 Zpráva o činnosti Husovy knihovny v Polné za rok 213 1) Knihovní fond - k 31. 12. 213 vlastnila knihovna 2.989 svazků knih. Z toho 5.152 svazků

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace Zahájení bowlingového turnaje na XBOXu 3. října 2016 15,00

Více

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava

Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava Výroční zpráva Klubu dětských knihoven SKIP ČR Klubko jižní Morava V regionu SKIP ČR Velká Morava působí dvě klubka Zlínské klubko a Klubko Jižní Morava. Každé klubko má za sebou již delší tradici, tudíž

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 6/2017

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 6/2017 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 6/2017 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 14.03.2017 vyhlašuje výběrové řízení na obsazení

Více

Základní školy Víceletá gymnázia. Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová

Základní školy Víceletá gymnázia. Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová Základní školy Víceletá gymnázia Bronislava Vaculová Marcela Kališová Ing. Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost dětí. Nenásilnou

Více

Městská knihovna Neratovice. organizační složka města Nám. Republiky 400, 277 11 Neratovice vedoucí knihovny: Mgr.

Městská knihovna Neratovice. organizační složka města Nám. Republiky 400, 277 11 Neratovice vedoucí knihovny: Mgr. Městská knihovna Neratovice organizační složka města Nám. Republiky 400, 277 11 Neratovice vedoucí knihovny: Mgr. Helena Pinkerová Obsah 1. Úvod 5. Nejžádanější tituly z fondu knihovny 6. Oddělení pro

Více

Svět knihy Praha 17. 20. 5. 2012 NABÍDKA INZERCE V PROPAGAČNÍCH MATERIÁLECH VELETRHU SVĚT KNIHY PRAHA 2012

Svět knihy Praha 17. 20. 5. 2012 NABÍDKA INZERCE V PROPAGAČNÍCH MATERIÁLECH VELETRHU SVĚT KNIHY PRAHA 2012 NABÍDKA NZERCE V PROPAGAČNÍCH MATERÁLECH VELETRHU SVĚT KNHY PRAHA 2012 Ceny se nezvyšují! Výrazné slevy pro vystavovatele! Vážení přátelé, představujeme Vám propagační materiály 18. ročníku mezinárodního

Více

Knihovna FF UK byla podruhé součástí Týdne knihoven: letos se hlavně tvořilo

Knihovna FF UK byla podruhé součástí Týdne knihoven: letos se hlavně tvořilo Knihovna FF UK byla podruhé součástí Týdne knihoven: letos se hlavně tvořilo Letošní první říjnový týden byl stejně jako těch devatenáct předchozích zasvěcen knihovnám. K celostátní akci pravidelně vyhlašované

Více

Výroční zpráva 2015. Nocování v knihovně Piráti

Výroční zpráva 2015. Nocování v knihovně Piráti Výroční zpráva 2015 Nocování v knihovně Piráti Trutnov, leden 2016 OBSAH 1) SLUŽBY...- 3-2) SLUŽBY V REGIONU A METODICKÁ ČINNOST... - 5-3) KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍ AKCE... - 7-4) KNIHOVNÍ FONDY.....- 11-5)

Více

Příloha I. Přehled činnosti Knihovny města Olomouce za rok 2018 výpůjčky celkem výpůjčky periodik výpůjčky knih rozdíl rozdíl

Příloha I. Přehled činnosti Knihovny města Olomouce za rok 2018 výpůjčky celkem výpůjčky periodik výpůjčky knih rozdíl rozdíl Příloha I. Přehled činnosti Knihovny města Olomouce za rok 2018 výpůjčky celkem výpůjčky periodik výpůjčky knih 2 017 2 018 rozdíl 2 017 2 018 rozdíl 2 017 2 018 rozdíl dospělé 229 397 211 185-18 212 22

Více

Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2008. počet obyvatel Ústí nad Orl.

Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2008. počet obyvatel Ústí nad Orl. Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2008 K 31.12.2008 bylo registrováno v MěK knihovnu navštívilo v roce 2008 za rok 2008 bylo realizováno počet obyvatel Ústí nad Orl. 1.939 čtenářů

Více

Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2001

Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2001 Zhodnocení činnosti Městské knihovny v Ústí nad Orlicí za rok 2001 K 31.12.2001 bylo registrováno v MěK knihovnu navštívilo v roce 2001 za rok 2001 bylo realizováno počet obyvatel Ústí nad Orl. 2.410 čtenářů

Více

Vítáme Vás na setkání knihovníků okresu Ústí nad Labem. 10. Listopadu 2009

Vítáme Vás na setkání knihovníků okresu Ústí nad Labem. 10. Listopadu 2009 Vítáme Vás na setkání knihovníků okresu Ústí nad Labem 10. Listopadu 2009 V letošním roce Přibyly 3 on-line připojené knihovny Velké Březno, Povrly, Přestanov Uložili jsme fond knihoven v Dubicích a Lipové,

Více

identifikace směr (zastávka v tomto směru má vybaveníparametry směr (zastávka v tomto směru

identifikace směr (zastávka v tomto směru má vybaveníparametry směr (zastávka v tomto směru tomto u tomto u Polkovice, rest. 2 Kojetín a a a a a a a a a Oplocany a a a a a a a a a Polkovice, Obecní úřad označníky nenalezeny Polkovice, rozc. 2 Obědkovice a a a a a a a a a a Uhřičice a a a a a

Více

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006

OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 OBECNÍ KNIHOVNA ZAHRÁDKY VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2006 Zpracovala: Kateřina Doskočilová, knihovnice OBSAH 1. PRÁVNÍ SITUACE KNIHOVNY, JEJÍ ŘÍZENÍ A POJETÍ 2. VZNIK A HISTORIE KNIHOVNY 3. PROVOZ KNIHOVNY V

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Zpráva ze zahraniční služební cesty

Zpráva ze zahraniční služební cesty Zpráva ze zahraniční služební cesty Ve dnech 28.5. až 1.6. mi byla umožněna zahraniční služební cesta do knihoven v Bratislavě. První z knihoven které jsem navštívila, byla Univerzitná knižnica. Zde mě

Více

(e)knihovna Jiřího Mahena v Brně

(e)knihovna Jiřího Mahena v Brně (e)knihovna Jiřího Mahena v Brně Elektronické služby knihoven IV 16. 5. 2017, Zlín Edita Vališová Gabriela Obstová Nabídka elektronických služeb E-knihy volně dostupné e-knihy ke stažení půjčování e-knih

Více

INFORMÁTOR ZÁŘÍ 2017

INFORMÁTOR ZÁŘÍ 2017 INFORMÁTOR ZÁŘÍ 2017 Sjednocená organizace nevidomých a slabozrakých ČR, z. s. Oblastní odbočka OPAVA Časopis vychází pro vnitřní potřebu členů Oblastní odbočky SONS ČR, zapsaný spolek OPAVA a jejich příznivců.

Více

Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok 2018 (včetně údajů poboček)

Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok 2018 (včetně údajů poboček) Stručné hodnocení činnosti Městské knihovny Litovel za rok 2018 Městská knihovna Nám. Svobody 675 telefon 585 342 450 784 01 Litovel knihovna@knih-litovel.cz Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok

Více

Aktiv knihovníků Bc. Kateřina Hubertová

Aktiv knihovníků Bc. Kateřina Hubertová Aktiv knihovníků 2017 28. 3.2017 Bc. Kateřina Hubertová Financování RF Regionální funkce financuje formou dotace Královéhradecký kraj. Od roku 2013 žádáme zřizovatele malých neprofesionalizovaných knihoven

Více

Akce v knihovně v květnu a projekt Kniha do vlaku

Akce v knihovně v květnu a projekt Kniha do vlaku Akce v knihovně v květnu a projekt Kniha do vlaku Od 2. května můžete ve vestibulu knihovny zhlédnout unikátní výstavu fotografií Milana Kročila s názvem Proměny Valašského Meziříčí aneb stejná místa v

Více

Kterak regionální funkce pomohly na Novojičínsku

Kterak regionální funkce pomohly na Novojičínsku Kterak regionální funkce pomohly na Novojičínsku Renáta Domoráková René Lossmann Městská knihovna v Novém Jičíně Stav před rokem 2002 1989 transformace veřejného knihovnictví 1993 zanikla Okresní knihovna

Více

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201

Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová Lutyně Nabídka knihovnických lekcí a besed na školní rok 2011/201 2012 Své návštěvy ohlaste, prosím, předem osobně nebo telefonicky

Více

Výsledky dotazníkového průzkumu neprofesionálních knihoven okresu Uh. Hradiště. Seminář neprofesionálních knihoven a 17.8.

Výsledky dotazníkového průzkumu neprofesionálních knihoven okresu Uh. Hradiště. Seminář neprofesionálních knihoven a 17.8. Výsledky dotazníkového průzkumu neprofesionálních knihoven okresu Uh. Hradiště Seminář neprofesionálních knihoven 16. 8. a 17.8. 2016 Spokojenost se službami knihovny Zjišťování spokojenosti uživatelů

Více

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová

Základní školy. 1. stupeň. Mateřské školy. Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová Základní školy 1. stupeň Mateřské školy Kontaktní osoby: Marcela Kališová Bronislava Vaculová Eva Tallová KNIHOVNICKÉ LEKCE Cílem lekcí informačního vzdělávání je zvýšit informační a čtenářskou gramotnost

Více

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311

Základní školy a víceletá gymnázia. Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Základní školy a víceletá gymnázia Oddělení pro děti a mládež hrabuvka.detske@kmo.cz tel.: 599 522 311 Oddělení pro dospělé hrabuvka@kmo.cz tel.: 599 522 300 Dr. Martínka 4 700 30 Ostrava-Hrabůvka ODDĚLENÍ

Více

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC

Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC Stručný návod pro práci s knihovním katalogem OPAC http://aleph.lib.vutbr.cz CO VŠECHNO SE ZDE MŮŽETE DOZVĚDĚT? Co je to Online Public Access Catalogue (OPAC). Jak se přihlásíte. Jak vyhledáte knihu. Jak

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2018

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2018 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2018 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více