INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV"

Transkript

1 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ STŘEDISKA PŘEROV Duben 2008 Číslo 1, Ročník 4 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace, Žerotínovo nám. 36 Vážení přátelé knihoven, kalendář nám ukazuje, že k nám konečně přišlo jaro. Za okny se všechno zelená v nepřeberných odstínech. Zelená je barva optimistická a k jaru patří. Jedny z nejhezčích chvil jsou právě ty, které trávíme v přírodě. Nezapomeňte si vzít s sebou na čerstvý vzduch svého dobrého kamaráda knihu! V tomto čísle najdete Co připravuje Městská knihovna v Přerově? 1 Z činnosti střediska Přerov 1 Automatizovaný knihovnický systém 2 Noc s Andersenem 2 Knihovny a Internet 3 Dejte nám o sobě vědět 3 Představujeme knihovnu 4 Víte že... 4 Co je to Klubko? 5 Informace pro Vás 5-6 Co připravuje Městská knihovna v Přerově? Jitka Krásná, vedoucí UKIS MěK v Přerově uspořádala v únoru koncert písničkáře a básníka Jiřího Smrže, nositele Anděla 2005 v kategorii Folk & Country. Ve středu 19. března se uskutečnil Islanský večírek s Janem Burianem, autorem knihy Sága o cestě na Island a zakladatelem Klubu islandských fanatiků. Připravujeme pro Vás: Pondělí 28. dubna v hod(klub Teplo) Beseda s Olgou Vilímkovou, autorkou knih Učitelkou v Peru a Peru děti Inků. Středa 7. května v hod. (Klub Teplo) Koncert písničkáře Oldřicha Janoty Dne 23. ledna proběhla schůzka se starosty obcí, jejichž knihovny jsou sdružené ve středisku Přerov. Starostové byli informováni o zabezpečení regionálních funkcí v roce S účinností od schválili zvýšení příspěvků na nákup knih z prostředků obcí z 15,- na 20,- Kč na obyvatele. Jedná se o knihy nakupované do stálých fondů knihoven. 16. ledna a 30. ledna 2008 byl svolán aktiv neprofesionálních knihovníků. 17. ledna zavedení automatizovaného knihovního systému v Kozlovicích. Z činnosti střediska Přerov Středa 11. června v hod. (Klub Teplo) Idioti na plavbě kolem světa Středa 17. září v hod. Cestování po horké Indii s Karlem Wolfem Středa 8. října v hod. (Wurmova 2) Nový Zéland Jižní ostrov Středa 19. listopadu v hod. Lucie Kovaříková&Michal Jon S Ernestem Evropou Pondělí 15. prosince (Před)Vánoční bezstresový večírek s Janem Burianem. V únoru proběhla revize knihovního fondu v Hradčanech. V březnu bylo zahájeno vylepování čárových kódů na knihy v knihovně Prosenice. Proběhla revize a aktualizace knihovní fondu v Bochoři. 18. března Velikonoční besídka pro místní MŠ v knihovně Újezdec 31. března až 11. dubna cirkulace výměnných souborů ve všech knihovnách střediska Přerov. 21. a 22. dubna revize a aktualizace knihovního fondu v Obecní knihovně Buk.

2 Strana 2 Informační zpravodaj Automatizovaný knihovnický systém v Kozlovicích Do společenství automatizovaných veřejných knihoven se přiřadila také místní knihovna v Kozlovicích, která ve čtvrtek 17. ledna zahájila automatizovaný výpůjční systém. Co čtenářům nová technika přináší? Především přesnější evidenci výpůjček, zkrácení a zjednodušení administrativní práce, lepší přehled a rychlejší informace o fondu knihovny. Uživatelé se tak vedle již zavedených služeb mohou těšit na nový systém rezervací knih s využitím SMS nebo u. Uživatelé jistě ocení možnost vyhledávání knih v on-line katalogu knihovny např. podle autora, názvu knih nebo klíčového slova Zveme všechny zájemce k návštěvě knihovny každé úterý a čtvrtek od16.00 do19.00 hod. Eva Látalová Knihovna Lazníky proběhla v knihovně Lazníky Noc s Andersenem. Akce se zúčastnilo 11 dětí a 4 maminky. Úderem 18 hodiny děti dorazily do sálu Obecního domu, který nám pro tento účel zapůjčil obecní úřad. Po nezbytném vybalení spacáků, karimatek, nočních talismanů, polštářků a jiných propriet si děti zahrály hru Twister, poté následovalo divadelní minipředstavení O perníkové chaloupce. Po večeři nás navštívila pohádková babička, která se náramně podobala naší paní starostce. Ta dětem četla pohádky. Večer proběhla diskotéka, starší slečny chatovaly s ostatními dětmi z jiných zúčastněných knihoven. Na závěr děti absolvovaly stezku odvahy a podepsaly se na pamětní list, který hlídala ježibaba. Ranní budíček proběhl v 7 hodin a po snídani se děti plny zážitků vydaly domů. Již nyní se těší na další ročník. Mezinárodní akci Noc s Andersenem pořádá k podpoře dětského čtenářství na ukončení kampaně Březen měsíc internetu a k připomenutí Mezinárodního dne dětské knihy Klub dětských knihoven SKIP ČR. Noc s Andersenem Každá přihlášená knihovna, družina či škola připravuje pro děti pestrý program. Do této akce se z našeho střediska přihlásila knihovna Lazníky, Radslavice a Tučín. Noc s Andersenem probíhala i v naší Půjčovně pro děti. Takhle se dětem spalo v Tučíně a takhle v Lazníkách.

3 Informační zpravodaj Strana 3 Knihovny a Internet Projekt Březen měsíc internetu vstoupil letos již do 11 ročníku. Velmi příznivý ohlas mělo motto minulého ročníku, proto se organizátoři rozhodli je neměnit. I pro tento rok motto znělo: Internet výhoda pro znevýhodněné Jeho cílem bylo upozornit na význam, který má nebo může mít internet pro znevýhodněné skupiny obyvatel, jako jsou zejména lidé se zdravotním postižením, senioři, matky na mateřské dovolené, nezaměstnaní. Knihovny v ČR vloni připravily 159 akcí pro seniory, 141 pro matky s dětmi, 57 pro zdravotně postižené a 61 pro nezaměstnané. Protože v dávných dobách býval březen měsícem knihy, řada knihoven má zájem tuto tradici obnovit. Od 10. do 16. března byl vyhlášen Týden čtení. Po celý týden se knihovny věnovaly propagaci čtení a hlasitému čtení pro posluchače. K této akci se každoročně připojuje MěK v Přerově a některé knihovny našeho střediska. Beňov knihabenov@volny.cz Bochoř knihovnabochor@seznam.cz Buk bukknihovna@seznam.cz Čekyně cekyne@knihovnaprerov.cz Dluhonice dluhonice@knihovnaprerov.cz Dobrčice knihovna.dobrcice@seznam.cz Domaželice knihovna.domazelice@seznam.cz Grymov knihovna.grymov@volny.cz Henčlov henclov@knihovnaprerov.cz Hradčany knihovnahradcany@centrum.cz H.Moštěnice knihovna.mostenice@cbox.cz Kozlovice kozlovice@knihovnaprerov.cz Křtomil knihovna.krtomil@ .cz Lazníky knihovnalazniky@seznam.cz Lipová knihovnalipova@seznam.cz Líšná knihovna.lisna@seznam.cz Lověšice lovesice@knihovnaprerov.cz Lýsky lysky@knihovnaprerov.cz Oldřichov hana.jemelkova@seznam.cz Oprostovice knihovna.oprostovice@seznam.cz Dejte nám o sobě vědět! Pavlovice Podolí Penčice Prosenice Přestavlky Radkovy Rad.Lhota Radslavice Radvanice Říkovice Soběchleby Sobíšky Stará Ves Šišma Tučín Věžky Vinary Vlkoš Záb. Lhota Želatovice Žeravice knihovna.pavlovice@seznam.cz knihovna.podoli@centrum.cz pencice@knihovnaprerov.cz knihovnaprosenice@centrum.cz prestavlky@iol.cz Huszerova.M@seznam.cz knihovnaradkovalhota@seznam.cz knihovna.radslavice@iol.cz marta.ocelkova@seznam.cz 2knihovnarikovice@seznam.cz knihovnasobechleby@seznam.cz knihovnasobisky@seznam.cz obecniknihovna.staraves@seznam.cz slamenikova.h@seznam.cz knihovnatucin@seznam.cz holla.v@seznam.cz vinary@knihovnaprerov.cz knihovnavlkos@seznam.cz knihovnazab.lhota@tiscali.cz ou@zelatovice.cz zeravice@knihovnaprerov.cz Doporučujeme všem založit své knihovně ovou schránku na některém z volně přístupných serverů. Umožníte nám tím snadnější komunikaci a rychlejší zasílání aktuálních informací. Knihy jsou nádobami ducha. (Thomas Mann)

4 Strana 4 Informační zpravodaj Jiřina Lenhartová Obecní knihovna v Horní Moštěnici Představujeme knihovnu Knihovna v Horní Moštěnici je pro své čtenáře otevřena každé pondělí a čtvrtek od 13 do 17 hod. Disponuje přibližně svazky a maximálně využívá výměnného fondu, který jí zapůjčuje v rámci regionálních funkcí Městská knihovna v Přerově. V roce 2007 bylo v knihovně zaregistrováno 211 čtenářů, z toho 87 dětí. Veřejnost může bezplatně využívat počítač s připojením na internet. V letošním roce se počítá se zahájením automatizovaného výpůjčního systému. Knihovnice připravuje pro dětské čtenáře zajímavé akce. V říjnu v rámci Týdne knihoven připravila tři knihovnické lekce pro děti 1.2. a 4. třídy místní ZŠ. Děti soutěžily v určování postav z večerníčků, knih a pohádek, řešily hádanky a kvízy. Jako odměnu si odnesly záložky do knih, omalovánky, rozvrhy hodin a lízátka. Předvánoční akce Čteme všichni se zúčastnil i starosta obce pan Zdeněk Vrána Víte že.. Nejoblíbenějším ženským jménem je zřejmě Anna a to nejen u nás, ale i na celém světě? Nejstarší mapa Českého království je dílem Mikuláše Klaudiána, mladoboleslavského lékaře? Ojediněle zachovalou stavbu větrného mlýna lze nalézt v Kuželově na Hodonínsku? Nejšikmější věž u nás je možno vidět v Ústí nad Labem? Nejdelší kolonáda je v Květné zahradě v Kroměříži? (památka UNESCO) První český slabikář byl vytištěn roku 1547 v Prostějově v dílně J. Gunthera? První tištěný a sériově vyráběný český glóbus se objevil v roce 1848?.. před 100 lety se narodil spisovatel Egon Hostovský? byla založena ZOO v Ústí nad Labem? se narodil francouzský spisovatel Robet Merle? byl vydán poslední díl Ottova slovníku naučného? švýcar Jacques Edwin Brandeberger vynalezl celofán? získal Rudolf Christoph Eucken (Německo) Nobelovu cenu za literaturu? se uskutečnily OH v Londýně? na Sibiř dopadl tzv. Tunguský meteorit? američan William David Coolidge zkonstruoval lampu s wolframovým vláknem? zemřel český básník Svatopluk Čech?

5 Informační zpravodaj Strana 5 Co je to Klubko? Klubko severní Moravy vzniklo v roce 1999 poté, co se klub dětských knihoven SKIP rozdělil podle krajů na jednotlivá klubka. Úkolem je pomáhat pracovníkům dětských oddělení knihoven, ale i menším obecním knihovnám při jejich práci s dětmi. Sdružení dětských knihoven pořádá odborné semináře, přednášky, tvůrčí dílny, besedy a organizuje různé akce pro děti. individuální. Sdružují se zde opravdu jen ti, kteří mají zájem se vzdělávat a spolupracovat s ostatními. Klubko = sdružení dětských knihoven Členství v Klubku je bezplatné a Informace pro Vás Nakladatelství Fra uvedlo do češtiny významnou americkou básnířku Elizabeth Bishopovou výborem poezie Umění ztrácet (2004). Nyní může český čtenář v knize Ve vesnici obdivovat i její prozaické schopnosti. Kniha Zeď od českého autora Petra Síse získala od svého uvedení na americký trh loni v létě řadu literárních a výtvarných cen. Tento mimořádný úspěch knížky pro děti o životě za železnou oponou přinesl autorovi první výstavu na newyorském Manhattanu. Zájem o knihu projevila i společnost Apple, která uvažuje o tom, že by ji upravila do elektronické podoby, aby si ji děti mohly prohlížet na nejmodernějších mobilních telefonech. Kniha je živý hlas nesmrtelných duchů všech věků a národů. (Victor Hugo) Ministerstvo kultury udělilo v roce 2007 Státní cenu za literaturu a překlad. Za literaturu ji dostal český autor Milan Kundera, který již od roku 1975 žije ve Francii. Cena mu byla udělena za české vydání románu Nesnesitelná lehkost bytí Cenu za překlad získal Antonín Přidal, překladatel z angličtiny, španělštiny a francouzštiny. Proslavil se např. překladem knihy Leo Rostena Pan Kaplan má třídu rád Své ceny za uplynulý rok udělilo nakladatelství Albatros. Cenu za celoživotní práci s dětskou knihou si odnesla autorka komiksu Čtyřlístek Ljuba Štíplová. Za knihu o osudech českých panovníků dostala výroční cenu v kategorii literatury pro čtenáře od devíti let Alena Ježová, za ilustrace byla oceněna Renáta Fučíková. Nakladatelství Paseka vydává největší a nejdražší českou knihu Šumava umírající a romantická. Umělec Josef Váchal ( ) své životní dílo psal, sázel, ryl a tiskl tři roky.

6 Strana 6 Informační zpravodaj Informace pro Vás V listopadu loňského roku zemřel jeden z nejznámějších amerických spisovatelů, Norman Mailer. Byl známý především jako kritik americké společnosti. Byl nositelem několika Pulitzerových cen a The National Book Award. Ve věku 79 let zemřela v Praze spisovatelka a novinářka Ilona Borská. Proslula především knížkami pro mládež a životopisnými příběhy z oblasti literatury faktu. Nobelova cena za literaturu byla udělena v roce 2007 Doris Lessingové. Autorka se narodila v Persii, dnešním Iránu. Vyrůstala na jihu Afriky v britských koloniích. Kontakty Literární cenu Jaroslava Seiferta, udělovanou od roku 1968, získal v loňském roce básník František Listopad. Cenu získal za sbírku Rosa definitiva vydanou letos v nakladatelství Cherm. František Listopad žije v současné době v Portugalsku. Dne zemřel krátce po svých 90 narozeninách v Kolombu na Srí Lance britský spisovatel a vědec Sir Arthur C. Clarke, autor science fiction. Společně s Robertem Heinleinem a Isaacem Asimovem byli nazýváni "Velkou trojkou science fiction". Ve dnech dubna 2008 proběhne v Průmyslovém paláci na pražském Výstavišti již 14. mezinárodní knižní veletrh a literární festival SVĚT KNIHY PRAHA. Čestným hostem veletrhu je Španělsko. Hlavním tématem bude: Láska a vášeň v literatuře, Kniha a životní styl, Egypt 50 let české egyptologie. Název společnosti Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace Žerotínovo nám Přerov Telefon: Fax: Veškeré dotazy a příspěvky zasílejte na stredisko@knihovnaprerov.cz Zpracovala: Bronislava Foltýnová útvar střediskových služeb duben 2008 Nemilovat knihu znamená nemilovat moudrost, nemilovat moudrost však znamená, stávat se hlupákem. (Jan Amos Komenský) použitý zdroj: Určeno výhradně pro vnitřní potřebu MěK v Přerově

7 v roce 2008 připravuje Pondělí 28. dubna v hod. Beseda s Olgou Vilímkovou, autorkou knih Učitelkou v Peru a Peru děti Inků, zakladatelkou Nadačního fondu Inka Horní nám. 9 (Klub Teplo) Středa 7. května v hod. Koncert Oldřicha Janoty Horní nám. 9 (Klub Teplo) Středa 11. června v hod. Idioti na plavbě kolem světa Pětileté putování plachetnice Victoria světovými moři Středa 8. října v hod. Jiří Mára & Štefan Kuna Nový Zéland Jižní ostrov Středa 17. září v hod. Cestování po horké Indii s Karlem Wolfem Středa 19. listopadu v hod. Lucie Kovaříková & Michal Jon S Ernestem Evropou Pondělí 15. prosince (před)vánoční bezstresový večírek s Janem Burianem Na všechny akce vstup zdarma.

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ střediska Přerov 1/2005 Vážení přátelé knihoven, dovolte, abychom Vás přivítali nad stránkami prvního čísla Informačního zpravodaje střediska Přerov. Prostřednictvím tohoto občasníku

Více

M Ě S T O P Ř E R O V. N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A P Ř E R O V A č. 2/2008

M Ě S T O P Ř E R O V. N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A P Ř E R O V A č. 2/2008 M Ě S T O P Ř E R O V N A Ř Í Z E N Í M Ě S T A P Ř E R O V A č. 2/2008 o záměru zadat zpracování lesních hospodářských osnov pro lesy o výměře menší než 50 ha ve vlastnictví fyzických a právnických osob.

Více

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015

Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice rozbor činnosti za rok 2015 Městská knihovna Loštice zajišťuje pro obyvatele města pravidelné služby v oblasti půjčování knih a časopisů, informační služby ze všech oblastí dostupných

Více

Upozornění. Jazykové kurzy

Upozornění. Jazykové kurzy Upozornění Městská knihovna upozorňuje čtenáře, že v letních měsících je na obou odděleních knihovny otevřeno podle prázdninové výpůjční doby. Děkujeme a přejeme všem našim čtenářům krásné léto, příjemně

Více

Březen měsíc čtenářů (BMČ)

Březen měsíc čtenářů (BMČ) V Jičíně dne 29. února 2016 Tisková zpráva Březen měsíc čtenářů (BMČ) BMČ vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníkům ČR a svými aktivitami se k němu každoročně hlásí více než 400 aktivních veřejných

Více

Adresář hasičských sborů okresu Přerov Název telefon fax,alt.mobil email web

Adresář hasičských sborů okresu Přerov Název telefon fax,alt.mobil email web Adresář hasičských sborů okresu Přerov Název telefon fax,alt.mobil email web SDH Bělotín starosta Jiří Vašíček 604 374 142 velitel Vladimír Štolcar 724 207 336 SDH Beňov starosta@benov.cz starosta Chromčík

Více

VYLOSOVANÁ ČÍSLA VOLEBNÍCH STRAN PRO VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ KONANÝCH 5 a 6. ŘÍJNA 2018

VYLOSOVANÁ ČÍSLA VOLEBNÍCH STRAN PRO VOLBY DO ZASTUPITELSTEV OBCÍ KONANÝCH 5 a 6. ŘÍJNA 2018 1 MAGISTRÁT MĚSTA PŘEROVA 750 11 Přerov se sídlem Bratrská Čj.: MMPr/1157/018 V Přerově dne. srpna 018 Věc: Losování čísel Vážení zmocněnci volebních stran, vážení nezávislí kandidáti, dne. srpna 018 bylo

Více

Kód základní sídelní jednotky (včetně dílů)

Kód základní sídelní jednotky (včetně dílů) OKRES PŘEROV *počet obyvatel podle obvyklého pobytu Poř. Název dílu základní sídelní sídelní Název územně 1. Bělotín 512231 1. Bělotín 002003 Bělotín 0020030 Bělotín 602001 1 889 1 253 2. Kunčice 077071

Více

Výroční zpráva 2015. Nocování v knihovně Piráti

Výroční zpráva 2015. Nocování v knihovně Piráti Výroční zpráva 2015 Nocování v knihovně Piráti Trutnov, leden 2016 OBSAH 1) SLUŽBY...- 3-2) SLUŽBY V REGIONU A METODICKÁ ČINNOST... - 5-3) KULTURNĚ VZDĚLÁVACÍ AKCE... - 7-4) KNIHOVNÍ FONDY.....- 11-5)

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2015 Středisko KNIHOVNA www.mek.hranet.cz mek@mek.hranet.cz I. STRUKTURA ORGANIZACE 1. PRACOVIŠTĚ: 1. 1. oddělení pro veřejnost - VKIS (dospělé, dětské) 1. 1. 1. výpůjční protokol a referenční

Více

- kanalizaci a napojení na ČOV - trasa regionálního biokoridoru RK plochy bydlení

- kanalizaci a napojení na ČOV - trasa regionálního biokoridoru RK plochy bydlení 16. ORP Přerov - Problematika k řešení v územních plánech Č. obec problematika 1. Beňov - protipovodňová ochrana - trasa regionálního biokoridoru 2. Bezuchov - splašková kanalizace a napojení na ČOV 3.

Více

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ

NOVÉ SLUŽBY PŘEHLED AKCÍ NOVÉ SLUŽBY Rozšíření půjčovní doby v hudebním oddělení Od 30. 9. 2013 půjčovna zvukových audio CD nosičů otevřena každé pondělí, úterý, čtvrtek a pátek v době od 8.00 do 18.00 hodin. Půjčování zvukových

Více

Strategie území správního obvodu ORP PŘEROV v oblasti předškolní výchovy a základního školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství

Strategie území správního obvodu ORP PŘEROV v oblasti předškolní výchovy a základního školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství Strategie území správního obvodu ORP PŘEROV v oblasti předškolní výchovy a základního školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství a volitelného tématu Dokument je zpracován na období 2015 až 2024

Více

1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI

1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD za rok 2011 1 ORGANIZAČNÍ ZÁLEŽITOSTI... 2 2 KNIHOVNÍ FOND... 3 3 PROSTORY KNIHOVNY... 3 4 ČINNOST KNIHOVNY... 3 4.1 Účast na školeních a seminářích...

Více

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011

Pardubická 78, 533 61 Choltice. Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Pardubická 78, 533 61 Choltice Zpráva o činnosti Knihovny městyse Choltice v roce 2011 Knihovna městyse Choltice působí jako středisková pro 6 knihoven obvodu. Jedná se o knihovny: Veselí, Turkovice, Svinčany,

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. únor 2/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí 1356,

Více

Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež. Nabídka knihovnických lekcí a besed

Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež. Nabídka knihovnických lekcí a besed Knihovna Petra Bezruče v Opavě Oddělení pro děti a mládež Nabídka knihovnických lekcí a besed Rádi bychom Vám nabídli přehled lekcí a besed, které připravuje naše oddělení pro všechny žáky mateřských a

Více

Městská knihovna Neratovice. organizační složka města Nám. Republiky 400, 277 11 Neratovice vedoucí knihovny: Mgr.

Městská knihovna Neratovice. organizační složka města Nám. Republiky 400, 277 11 Neratovice vedoucí knihovny: Mgr. Městská knihovna Neratovice organizační složka města Nám. Republiky 400, 277 11 Neratovice vedoucí knihovny: Mgr. Helena Pinkerová Obsah 1. Úvod 5. Nejžádanější tituly z fondu knihovny 6. Oddělení pro

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Přerov.

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát trhu práce. Zpráva o situaci na regionálním trhu práce. Okres Přerov. ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Krajská pobočka v Olomouci Referát trhu práce Zpráva o situaci na regionálním trhu práce Okres Přerov Červen 2011 Graf1: Vývoj nezaměstnanosti a hlášených volných míst ve srovnání

Více

4. schůzka KDK Karlovarský kraj v r. 2015

4. schůzka KDK Karlovarský kraj v r. 2015 4. schůzka KDK Karlovarský kraj v r. 2015 Termín: 13. listopadu 2015 od 12:30 hodin, Krajská knihovna Karlovy Vary Knihovna jméno člena Přítomna/omluvena dne Božíčany J. Nemčičová ano Františkovy Lázně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 ÚVOD ČINNOST PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ KNIHOVNÍ FOND ČTENÁŘI, VÝPŮJČKY, NÁVŠTĚVNÍCI SLUŽBY KULTURNĚ VÝCHOVNÁ ČINNOST HOSPODAŘENÍ VÝKON REGIONÁLNÍCH FUNKCÍ VYPRACOVALA - MIROSLAVA

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 6. 3. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk BROŽEK, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ,

Více

Představujeme region Trutnovsko

Představujeme region Trutnovsko Knihovnicko-informační zpravodaj U Nás Vyšlo: 29.3.2010 Číslo: Ročník 20 (2010), Číslo 1 Sekce: Naše téma Název článku: Představujeme region Trutnovsko Autor: Blanka Maňhalová a Jaroslava Maršíková Zdroj:

Více

Nabídka akcí školám a školním družinám pro školní rok 2009/2010 Vsetín září 2009

Nabídka akcí školám a školním družinám pro školní rok 2009/2010 Vsetín září 2009 1 / 29 Nabídka akcí školám a školním družinám pro školní rok 2009/2010 Vsetín září 2009 2 / 29 OBSAH mateřské školy...3 knihovnické lekce a lekce informatiky... 3 besedy... 3 základní školy...5 1. třída...

Více

STARÁ VES. Vážení spoluobčané,

STARÁ VES. Vážení spoluobčané, ZPRAVODAJ OBCE STARÁ VES Vydává obec Stará Ves Ročník 2011, č.2 Vážení spoluobčané, dostáváte do rukou druhé číslo obecního zpravodaje v letošním roce. Nastává období prázdnin, dětských táborů a dovolených

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009.

Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Zpráva o činnosti Městské knihovny Hranice za rok 2009. Městská knihovna Hranice, příspěvková organizace s právní subjektivitou, střediskovou funkcí, pověřená knihovna pro výkon regionálních funkcí v regionálním

Více

MAS MORAVSKÁ BRÁNA, o.s.

MAS MORAVSKÁ BRÁNA, o.s. Tvorba integrované strategie MAS MORAVSKÁ BRÁNA, o.s. Prezentace na setkání MAS Olomouckého kraje k přípravě na nové plánovací období EU 2014 + KDY: středa, 13. listopadu 2013 KDE: hotel Pohoda, Pozlovice

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2018 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace Kroužek programování a zábavné robotiky 1. října 2018 16,15-17,45

Více

Obsah výroční zprávy. 1. strategické cíle. 1.1. rozšíření prostor pro veřejnost. 1.2. zkvalitnění poskytovaných služeb

Obsah výroční zprávy. 1. strategické cíle. 1.1. rozšíření prostor pro veřejnost. 1.2. zkvalitnění poskytovaných služeb Obsah výroční zprávy 1. strategické cíle 1.1. rozšíření prostor pro veřejnost 1.2. zkvalitnění poskytovaných služeb 1.3. dohledání rozdílů ve vykazovaném stavu knihovního fondu 1.4. práce s mládeží a handicapovanými

Více

K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ LEDEN 2012 *** ROČNÍK XIII. *** ČÍSLO 1

K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ LEDEN 2012 *** ROČNÍK XIII. *** ČÍSLO 1 K O B R A KULTURNÍ OBČASNÍK REGIONÁLNÍCH AUTORŮ LEDEN 2012 *** ROČNÍK XIII. *** ČÍSLO 1 Citát inspirující: Neměly by se knihy, které nikoho neobohatí, prodávat bez DPH? Jiří Faltus ze sbírky aforismů Bez

Více

Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010

Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010 Zápis z jednání Sekce veřejných knihoven SKIP ze dne 20.9.2010 Přítomni viz prezenční listina Program jednání: 1. Informace z přípravy Koncepce rozvoje knihoven ČR na období 2011-2014 2. Připravovaná novela

Více

Hodnocení činnosti KDK KV za rok 2014 a 2015

Hodnocení činnosti KDK KV za rok 2014 a 2015 Hodnocení činnosti KDK KV za rok 2014 a 2015 Počet registrovaných členů k 31.12.2014 15 Počet registrovaných členů k 30.10.2015 16 z toho v regionu Sokolov: z toho v regionu Cheb: z toho v regionu Karlovy

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen-prosinec 2016 Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace Zahájení bowlingového turnaje na XBOXu 3. října 2016 15,00

Více

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni

http://www.slavnosti.slansko.cz/ http://www.cz-museums.cz/web/festival_muzejnich_noci/titulni Zpravodaj č. 5/ 2013 Vážení přátelé slánského muzea, máj bude pro návštěvníky muzea jedním z nejbohatších měsíců. Zahájíme hned tři výstavy, připojíme se k městským slavnostem a pozveme Vás také do Třebíze.

Více

MĚSTSKÁ KNIHOVNA V ČESKÉM KRUMLOVĚ NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2015/2016

MĚSTSKÁ KNIHOVNA V ČESKÉM KRUMLOVĚ NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2015/2016 Vážení přátelé, MĚSTSKÁ KNIHOVNA V ČESKÉM KRUMLOVĚ NABÍDKA BESED PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY A NIŽŠÍ ROČNÍKY GYMNÁZIA Školní rok 2015/2016 posíláme Vám nabídkový list lekcí informatické výchovy a besed, které pořádá

Více

Výroční zpráva za rok 2014 MĚSTSKÁ KNIHOVNA BOJKOVICE

Výroční zpráva za rok 2014 MĚSTSKÁ KNIHOVNA BOJKOVICE Výroční zpráva za rok 2014 MĚSTSKÁ KNIHOVNA BOJKOVICE 1 Obsah: I. Kontaktní údaje (str. 3) II. Statistické údaje (str. 4) III. Pobočky Bzová, Přečkovice (str. 6) IV. Regionální funkce (str. 6) V. Činnost

Více

Polské dny v Kroměříži

Polské dny v Kroměříži Polské dny v Kroměříži Kulturu, tradice a život našich severních sousedů mohl poznat každý, kdo v týdnu od 21. do 27. listopadu navštívil některou z akcí bohatého programu Polských dnů v Kroměříži, jejichž

Více

Živnosti a hospodářství kolem roku 1927

Živnosti a hospodářství kolem roku 1927 Živnosti a hospodářství kolem roku 1927 Čerpáno z vlastivědy moravské, 1927 Hospodářství Průmysl Prostředky dopravní Duchovní správa Školy a vzdělávací ústavy Statistické dodatky Rybníky a lesy Noviny

Více

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce:

Zpravodaj. Vydání č. 1 /2016 Strana 1. březen 2016. Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu. Redakce: Vydání č. 1 /2016 Strana 1 Uvnitř tohoto vydání: Cíle A.T.I.C. ČR a Fórum cestovního ruchu 1 Cíle asociace a Fórum cestovního ruchu 1 Jaký byl seminář v Ostravě 4.3.2016 2 Vzdělávání 2015, akce Turistická

Více

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe

Adéla Davidová: K filmu Robinson Crusoe Kalendář 9. 13. 5. škola v přírodě, Černý Důl 20. 5. integrační aktivita MŠ a ZŠ 1. 6. dětský den 3. 6. projektový den: Den životního prostředí 10. 6. integrační aktivita MŠ a ZŠ 10. 6. florbalový turnaj

Více

Dům č. p. 181 Dům č. p. 182 Dům č. p. 183 Dům č. p. 184 Dům č. p. 185 Dům č. p. 186 Dům č. p. 187

Dům č. p. 181 Dům č. p. 182 Dům č. p. 183 Dům č. p. 184 Dům č. p. 185 Dům č. p. 186 Dům č. p. 187 Dům č. p. 181 Dům na bývalém pozemku velkostatku zvaném Prozdol, postavil v r. 1936 Dobeš Jakub z č. 103 s manželkou Marií roz. Zálešáková z č. 55. Manželé byli bezdětní. V roce 1965 jej předali neteři

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Změna v půjčování hudebních a audio CD Od 1. 3. 2019 Uživatelé s platnou registrací si mohou od března půjčovat libovolný počet CD, přičemž celková částka vypůjčených dokumentů

Více

Rekonstrukce autobusového nádraží se blíží

Rekonstrukce autobusového nádraží se blíží Rekonstrukce autobusového nádraží se blíží Rekonstrukce autobusového nádraží v Přerově se kvapem blíží. Za necelý měsíc započne jedna z největších investic posledních let. Rekonstrukce si vyžádá náklady

Více

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ

ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ ZPRAVODAJ ZDRAVÉHO MĚSTA TŘEBOŇ XI/2014 Vážení čtenáři, Zdravá města, obce a regiony se promyšleně snaží utvářet svou lokalitu jako kvalitní a příjemné místo pro život. Také Třeboň je součástí Národní

Více

PROGRAM ČESKÁ KNIHOVNA VÝSLEDKY A PERSPEKTIVY

PROGRAM ČESKÁ KNIHOVNA VÝSLEDKY A PERSPEKTIVY PROGRAM ČESKÁ KNIHOVNA VÝSLEDKY A PERSPEKTIVY Dagmar Perstická, Moravská zemská knihovna v Brně Již šestým em probíhá v České republice projekt Ministerstva kultury ČR Česká knihovna, u jehož zrodu koncem

Více

Číslo 4 Duben 2015. V tomto čísle: Jarní projekty a Čteme se slonem Bobem. Popíšu, popíšeš, popíšeme třeba upíra! Abeceda zimy

Číslo 4 Duben 2015. V tomto čísle: Jarní projekty a Čteme se slonem Bobem. Popíšu, popíšeš, popíšeme třeba upíra! Abeceda zimy Časopis žáků a učitelů České školy bez hranic v Paříži. Vychází od října 2013.. Číslo 4 Duben 2015 V tomto čísle: Jarní projekty a Čteme se slonem Bobem Popíšu, popíšeš, popíšeme třeba upíra! Abeceda zimy

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2008 V roce 2008 pracovala p. Romana Ouředníková jako knihovnice na zkrácený úvazek poté, co jí v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený

Více

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

VÝUKOVÝ MATERIÁL. 32 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Identifikační údaje školy VÝUKOVÝ MATERIÁL Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf,příspěvková organizace Bratislavská 2166,407 47 Varnsdorf, IČO: 18383874 www.vosassvdf.cz,tel.+420412372632 Číslo

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen prosinec 2015. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen prosinec 2015. Mateřské školy Příloha č. 1 RM 27/8 Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: říjen 2015 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Dvořákova 23 Vánoční dílničky s rodiči 2. 3. týden v prosinci

Více

Podklad pro Výroční zpráva za regionální pobočku SKIP10 za rok 2015

Podklad pro Výroční zpráva za regionální pobočku SKIP10 za rok 2015 Podklad pro Výroční zpráva za regionální pobočku SKIP10 za rok 2015 předkládá: Zuzana Bornová, předsedkyně regionálního výboru SKIP10 kontakt: Knihovna Petra Bezruče v Opavě, Nádražní okruh 27, 764 01

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 30. 4. 2014 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Slavomíra FEJKLOVÁ, Zdeněk

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ČESKÁ LÍPA, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti městské knihovny 3. Regionální funkce zpráva o činnosti 4. Přehled hospodaření

Více

Výroční zpráva. za rok 2014. Centrum pro rodinný život

Výroční zpráva. za rok 2014. Centrum pro rodinný život Výroční zpráva za rok 2014 Centrum pro rodinný život Obsah O nás... 3 Programy v roce 2014 Programy pro rodiny... 4 Programy pro ženy a pro muže... 5 Programy pro mladé a snoubence... 6 Programy pro seniory...

Více

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2011

Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2011 Zpráva o činnosti Městské knihovny za rok 2011 Městská knihovna Blovice je veřejnou knihovnou pro obyvatele města i přilehlých obcí. Od roku 2002 je knihovnou pověřenou regionálními funkcemi pro okolní

Více

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava

1. září Klatovské náměstí Kino Šumava. 2. září Kino Šumava 1. září LETNÍ MUZICÍROVÁNÍ HORALKA,od 18.00 Filmový klub: SINGLE MAN 20.00 USA, titulky, od 12 let, 101 minut, Kč. 60,-Vizuálně vytříbené drama o osamělosti a boji s vnitřními démony s Colinem Firthem

Více

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice

Infozpravodaj ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI. Slezské Pavlovice Z I Infozpravodaj Slezské Pavlovice Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ič: 00576093 č. VI./04/2016 MK ČR E 22256 ZÍSKALI JSME DOTACI NA MÍSTNÍ KOMUNIKACI OČEKÁVANÁ OPRAVA CENTRÁLNÍ CESTY V

Více

Městská knihovna Blansko

Městská knihovna Blansko Městská knihovna Blansko A. Zpráva o činnosti za rok 2015 Obsah: 1. Základní statistické údaje za rok 2015 2. Kulturní akce knihovny v roce 2015 3. Ostatní záležitosti v roce 2015 Základní statistické

Více

5. 10. - 11. 10. 2015

5. 10. - 11. 10. 2015 NOVÉ SLUŽBY KNIHA DO VLAKU - půjčování knih na nádražích v ČR ve spolupráci se společností České dráhy Od 1. 10. 2015 zahajujeme ostrý start projektu Kniha do vlaku. Na přerovském nádraží budou k dispozici

Více

BřEZEN 3/2013 MAGAZÍN

BřEZEN 3/2013 MAGAZÍN BřEZEN 3/2013 MAGAZÍN MVK Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356 755 01 Vsetín tel.: 575 755 141 email: mvk@mvk.cz http://www.mvk.cz http://www.facebook. com/mvk.vsetin Informační centrum

Více

Rk. Družstvo Záp Skóre Body. 1 TJ Sokol Jezernice z.s : Tj Sokol Bělotín, z.s. "B" :51 51

Rk. Družstvo Záp Skóre Body. 1 TJ Sokol Jezernice z.s : Tj Sokol Bělotín, z.s. B :51 51 JANKUSPORT Okresní přebor mužů 1 TJ Sokol Jezernice z.s. 26 20 2 4 80:28 62 2 Tj Sokol Bělotín, z.s. "B" 26 16 3 7 101:51 51 3 TJ SOKOL Opatovice, z.s. "B" 26 15 4 7 70:48 49 4 TJ Sokol Domaželice, z.s.

Více

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD

KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD KOMPLEXNÍ ROZBOR ČINNOSTI MĚSTSKÉ KNIHOVNY VYŠŠÍ BROD ROK 2007 V tomto roce pracovala knihovnice p. Ouředníková na zkrácený úvazek, poté, co ji v tomto ohledu zaměstnavatel vyhověl. I přes zkrácený úvazek,

Více

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013

OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ V NOVÉM ROCE 2013 sudkovský zpravodaj Číslo 3/2012 Vydává Obecní úřad Sudkov www.sudkov.zabrezsko.cz OBECNÍ ÚŘAD SUDKOV PŘEJE VŠEM OBČANŮ PŘÍJEMNÉ PROŽITÍ SVÁTKŮ VÁNOČNÍCH, MNOHO ÚSPĚCHŮ V OSOBNÍM ŽIVOTĚ A HLAVNĚ ZDRAVÍ

Více

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH

ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH ZÁPIS Z JEDNÁNÍ RADY STARŠÍCH Datum: 5. 2. 2015 Místo setkání: PALACHOVA 504/7, LIBEREC 1, 460 01 PŘÍTOMNI: Rada starších: Irena JIRÁSKOVÁ, Pavel VYSLYŠEL, Květa PŘIBYLOVÁ, Alžběta ZAHRÁDKOVÁ, Petr ČERNÝ,

Více

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka

KNIHA MÉHO SRDCE. Výstavka KNIHA MÉHO SRDCE Kniha mého srdce (KMS) je cyklus pořadů České televize (ČT) a Českého rozhlasu (ČRo), který proběhne v období od 4. dubna do října 2009. Je zaměřen na propagaci literatury, četby knih

Více

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2.

Provozní doba knihovna Dolní náměstí a Informační centrum pondělí pátek: 10:00 18:00 sobota: 9:00 12:00 (Informační centrum + půjčovna 2. červen 06/2009 Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356, 755 01 Vsetín tel.: 571 412 143, mobil: 720 449 454 web: http://www.mvk.cz, e-mail: mvk@vs.inext.cz Informační centrum Dolní náměstí

Více

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy

Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016. Mateřské školy Přehled plánovaných akcí pro rodiče dětí, žáků a ostatní veřejnost období: duben červen 2016 Mateřské školy Mateřská škola Přerov, Máchova 14 (včetně odl. pracoviště Sokolská 26) Mateřinky v pohybu 7.

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 11-12/2015 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete výběr z našich říjnových aktivit, důležité informace týkající se nejbližších

Více

identifikace směr (zastávka v tomto směru má vybaveníparametry směr (zastávka v tomto směru

identifikace směr (zastávka v tomto směru má vybaveníparametry směr (zastávka v tomto směru tomto u tomto u Polkovice, rest. 2 Kojetín a a a a a a a a a Oplocany a a a a a a a a a Polkovice, Obecní úřad označníky nenalezeny Polkovice, rozc. 2 Obědkovice a a a a a a a a a a Uhřičice a a a a a

Více

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy:

Zpravodaj obce. Poplatky za psy v roce 2015 Připomínáme všem občanům, že do 31. května 2015 je potřeba na OÚ uhradit poplatky za naše psy: Zpravodaj obce MIKOLAJICE Březen 2015 Váţení a milí občané, v tomto vydání obecního zpravodaje Vám opět přinášíme důležité informace o dění v obci Mikolajice. Také se v několika řádcích ohlédneme za již

Více

PLÁN ČINNOSTI NAŠEHO ODBORU NA I. ČTVRTLETÍ 2016

PLÁN ČINNOSTI NAŠEHO ODBORU NA I. ČTVRTLETÍ 2016 Klub českých turistů odbor TJ Spartak Přerov PLÁN ČINNOSTI NAŠEHO ODBORU NA I. ČTVRTLETÍ 2016 1.1. NOVOROČNÍ VÝSTUP NA ČEKYŇSKÝ KOPEC, 25.ročník, IVV. Pá Hvězdicový výstup. Způsob výstupu i trasa dle volby

Více

Košetický zpravodaj. košetických. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. stromu

Košetický zpravodaj. košetických. Slavnostní rozsvícení vánočního stromu. stromu Košetický zpravodaj číslo 58 Slavnostní rozsvícení vánočního stromu Na první adventní neděli 3. prosince připravujeme od 16 hodin Slavnostní rozsvícení vánočního stromu před místním kostelem. Srdečně zveme

Více

Duben v knihovně /2016

Duben v knihovně /2016 Duben v knihovně /2016 Slaný, Masarykovo nám. 159 Telefon + 420 312 522 238 - mail pujcovna@knihovnaslany.cz I ve slánské knihovně proběhne 1. dubna 2016 Noc s Andersenem. 16. Noc s Andersenem se koná

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2010

V Ř E S K O V Á K duben 2010 V Ř E S K O V Á K duben 2010 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, několikrát jsem již psal o pálení dřevního odpadu ze zahrad. Toto pálení by se uskutečnilo v měsíci květnu za účasti našich hasičů. Prosím

Více

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková

Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková Autorky prezentace - milínské knihovnice: Dana Reiterová, Jitka Slancová, Klára Růžičková HISTORIE KNIHOVNY 1882 založen Čtenářský spolek Bořický 1967 vznik profesionální knihovny (Milín čp. 1, u Čalounů)

Více

Kniha mého srdce. Oddělení služeb knihovnám

Kniha mého srdce. Oddělení služeb knihovnám Page 1 of 5 Knihovnicko-informační zpravodaj U Nás Vyšlo: 31.3.2009 Číslo: Ročník 19 (2009), Číslo 1 Sekce: Z knihovnických organizací Název článku: Kniha mého srdce Autor: Oddělení služeb knihovnám Zdroj:

Více

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015

DRŽOVICKÝ ZPRAVODAJ LIST č. 5 / 2015 LIST č. 5 / 2015 Ročník 10 Vážení spoluobčané, podzim, který byl letos opravdu příjemně teplý a krásně barevný, nás pomalu a jistě opouští. Doufáme, že jste stihli zazimovat své zahrádky a připravili se

Více

Role knihoven v životě obcí Čím knihovna v obci může být a co k tomu potřebuje Příklady dobré praxe

Role knihoven v životě obcí Čím knihovna v obci může být a co k tomu potřebuje Příklady dobré praxe Role knihoven v životě obcí Čím knihovna v obci může být a co k tomu potřebuje Příklady dobré praxe Motivační seminář k soutěži Vesnice roku Hradec Králové 14. 4. 2016 Svaz knihovníků a informačních pracovníků

Více

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 PŘÍLOHA K VÝROČNÍ ZPRÁVĚ ZA ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 Nový školní rok byl slavnostně zahájen 3.září. Přivítali jsme 16 prvňáčků. V pátek 14. září k nám zavítali herci "Divadélka pro školy" z Hradce Králové.

Více

165 let založení písecké veřejné knihovny

165 let založení písecké veřejné knihovny VÝROČNÍ ZPRÁVA 2006 165 let založení písecké veřejné knihovny V roce 2006 bylo nejdůležitějším úkolem zpracování ideového záměru rekonstrukce nové městské knihovny v bývalé škole na Alšově nám. č. 75.

Více

Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok 2015 (včetně některých údajů poboček)

Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok 2015 (včetně některých údajů poboček) Stručné hodnocení činnosti Městské knihovny Litovel za rok 2015 Městská knihovna Nám. Svobody 675 telefon 585 342 450 784 01 Litovel knihovna@knih-litovel.cz Stručné hodnocení činnosti MěK Litovel za rok

Více

Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2011

Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za rok 2011 Městská knihovna v Přerově příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za rok 2011 Březen 2012 Základní údaje Městská knihovna v Přerově, příspěvková organizace Adresa: Žerotínovo nám. 211/36, 750 02 Přerov

Více

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016

Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Z činnosti ZUŠ od prosince do března 2016 Od začátku zimního měsíce prosince se všechny obory naší ZUŠ intenzivně připravovaly na Vánoční výstavu, která proběhla ve dnech 5. a 6. prosince 2015 a dále na

Více

UŽ JSEM ČTENÁŘ KNÍŽKA PRO PRVŇÁČKA 8. ROČNÍK PROJEKTU NA PODPORU ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI. WWW.MKLOKET.CZ T.G. Masaryka 1, 357 33 Loket

UŽ JSEM ČTENÁŘ KNÍŽKA PRO PRVŇÁČKA 8. ROČNÍK PROJEKTU NA PODPORU ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI. WWW.MKLOKET.CZ T.G. Masaryka 1, 357 33 Loket 2016 UŽ JSEM ČTENÁŘ KNÍŽKA PRO PRVŇÁČKA 8. ROČNÍK PROJEKTU NA PODPORU ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI WWW.MKLOKET.CZ T.G. Masaryka 1, 357 33 Loket ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU VYHLAŠOVATEL PROJEKTU: SKIP (Svaz knihovníků

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ičo: 00576093 MK ČR E 22256

Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ičo: 00576093 MK ČR E 22256 ZI Infozpravodaj Slezské Pavlovice č. II./02/2016 USTAVUJÍCÍ ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA Vydává obec slezské pavlovice, č.p. 16, 793 99, ičo: 00576093 MK ČR E 22256 SHRNUTÍ MIMOŘÁDNÝCH KOMUNÁLNÍCH VOLEB V

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004. Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala VÝROČNÍ ZPRÁVA 2004 Pionýrská skupina desátníka Stanislava Roubala MOTTO: Dětství má nárok na zvláštní péči a pomoc (Všeobecná deklarace lidských práv, schváleno Organizací spojených národů) Pionýrská

Více

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Přerov I-Město Mapa A: Území obce

A. NÁZEV OBCE B. CHARAKTERISTIKA OBCE B.1 DEMOGRAFICKÝ VÝVOJ. Přerov I-Město Mapa A: Území obce A. NÁZEV OBCE Název části obce (ZSJ): Přerov I-Město Mapa A: Území obce Přehledová mapka Kód části obce PRVK: 7109_036_01_41425 Název obce: Přerov Kód obce (IČOB): 511382 (511382) Číslo ORP3 (ČSÚ): 1996

Více

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi

Obecní zpravodaj 1/2015. Ouběnice, Chaloupky, Ostrov. Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Obecní zpravodaj Ouběnice, Chaloupky, Ostrov 1/2015 Kaplička v Ouběnicích s novými vchodovými dveřmi Úvodní slovo Vážení občané, dostáváte do rukou první výtisk zpravodaje o činnosti zastupitelstva obce

Více

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín PaedDr.

www.zlinskedumy.cz Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín PaedDr. Název projektu Číslo projektu Název školy Autor Název šablony Název DUMu Inovace výuky prostřednictvím šablon pro SŠ CZ.1.07/1.5.00/34.0748 Gymnázium Jana Pivečky a Střední odborná škola Slavičín PaedDr.

Více

Závěrečná zpráva o 2. TÝDNU ČTENÍ DĚTEM v České republice

Závěrečná zpráva o 2. TÝDNU ČTENÍ DĚTEM v České republice Závěrečná zpráva o 2. TÝDNU ČTENÍ DĚTEM v České republice 1 2 I. Poslání o. p. s. Celé Česko čte dětem Posláním obecně prospěšné společnosti Celé Česko čte dětem je zvyšování čtenářské gramotnosti u dětí

Více

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea,

Zpravodaj č. 3/ 2011. Vážení přátelé slánského muzea, Zpravodaj č. 3/ 2011 Vážení přátelé slánského muzea, v měsíci březnu pro Vás chystáme řadu zajímavých akcí v čele s kurdským programem. Nová sezóna tak, jak pevně věříme, rozkvete v plné kráse a rozmanitosti.

Více

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013

KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 KRONIKA ZŠ HORNÍ KOSTELEC 2012/2013 3.9. zahájení školního roku 2012/2013 6.9. Třídní schůzka společná část prezentace psycholožky I. Vašátkové, představení psycholožky Z. Romáškové, ukázka práce na interaktivní

Více

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006

Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Šilheřovický zpravodaj Listopad 2006 Ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Dne 6. listopadu 2006 se konalo v sále obecního úřadu ustavující zasedání Zastupitelstva obce Šilheřovice. Ustavujícím

Více

Střešovický. evangelík. na červen 2011

Střešovický. evangelík. na červen 2011 Střešovický evangelík na červen 2011 Farní sbor Českobratrské církve evangelické v Praze 6 Střešovicích Náměstí Před Bateriemi 22, 162 00 Telefon fary a faráře Pokorného 224 312 107, kurátorky Roskovcové

Více

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé

PŘEHLED AKCÍ pro dospělé PŘEHLED AKCÍ pro dospělé Internetová soutěž Nejkrásnější milostné dopisy 1. 3. - 31. 3. 2017 Velká březnová internetová soutěž zaměřená na soukromou korespondenci slavných osobností. Fotosoutěž Nejlepší

Více

Jihlavské listy. Třebíčský deník

Jihlavské listy. Třebíčský deník Jihlavské listy 18.08.2015 - (jv) - Kultura - str. 09 Vernisáž a dvě nové knihy o historii Brtnice BRTNICE - Dvě knihy o historii Brtnice budou představeny v nadcházejících dnech. Výstava obrazů Aloise

Více

SOUTĚŽ KNIHOVNA ROKU. Marie Mudrová, Městská knihovna Cheb

SOUTĚŽ KNIHOVNA ROKU. Marie Mudrová, Městská knihovna Cheb SOUTĚŽ KNIHOVNA ROKU Marie Mudrová, Městská knihovna Cheb Původním záměrem bylo zviditelnit knihovny malých obcí, upozornit zřizovatele i uživatele na jejich zajímavou a rozmanitou činnost a hlavně ukázat

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

MASARYKOVA V & EŘEJNÁ KNIHOVNA VSETÍN INFORMAČNÍ CENTRUM září 9/2013 MAGAZÍN

MASARYKOVA V & EŘEJNÁ KNIHOVNA VSETÍN INFORMAČNÍ CENTRUM září 9/2013 MAGAZÍN září 9/2013 MAGAZÍN MVK Masarykova veřejná knihovna Vsetín Dolní náměstí 1356 755 01 Vsetín tel.: 575 755 141 email: mvk@mvk.cz http://www.mvk.cz http://www.facebook. com/mvk.vsetin Informační centrum

Více