Administrace projektů v Informačním systému SIPVZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Administrace projektů v Informačním systému SIPVZ"

Transkript

1 Administrace projektů v Informačním systému SIPVZ Přihlášení Školy a organizace se přihlašují svým uživatelským jménem (IČ). Pokud IS hlásí, že bylo chybně zadáno heslo, má organizace možnost nechat si vygenerovat nové a to poslat na jednu z ových adres, které jsou u ní v systému uvedeny. Pokud v systému není uvedena žádná adresa nebo už adresy neplatí, musí uživatel kontaktovat technickou podporu, která heslo změní. Pokud IS hlásí, že uživatel neexistuje, musí se škola nebo jiná organizace registrovat. Registrace Odkaz na stránku s registrací je na přihlašovací stránce vpravo dole. Registrace rozlišuje školy (a školská zařízení) a ostatní organizace. Školy a školská zařízení mohou projekty podávat a být ověřující organizací, ostatní organizace (státní správa nebo samospráva) mohou být pouze ověřujícími organizacemi. Škola/organizace vyplní své IČ (několikrát zkontrolovat, nelze ho dodatečně změnit), název a kontaktní ovou adresu. Na tu přijdou přístupové údaje uživatelské jméno (IČ) a náhodně vytvořené heslo. Obecně k projektům Celý proces se odehrává v záložce Projekty (viz obr. 1). Zde se (pokud takové projekty existují) zobrazí seznam rozpracovaných, uzavřených projektů a projektů, u kterých je škola/organizace uvedena jako ověřující organizace. Upozornění: IS vás z bezpečnostních důvodů po 45 minutách neaktivity automaticky odhlásí. Pokud tedy otevřete formulář a budete jej 50 minut vyplňovat, neuloží se a vy budete ze systému odhlášeni. Obrázek 1 Úvodní stránka záložky Projekty. Zatím nebyl vložen žádný projekt. Údaje potřebné k zadávání a potvrzování projektů Aby systém škole umožnil pracovat s projekty (zadávat, potvrzovat), musí mít škola vyplněny: 1. všechny povinné položky ve formuláři Editace údajů o škole, 2. alespoň jednoho statutárního zástupce, 3. všechny čtyři položky formulář Editace doplňujících údajů o škole. V opačném případě se při přepnutí do záložky Projekty zobrazí chybové hlášení.

2 Zadání nového projektu Projekty mohou zadávat pouze školy a školská zařízení (ve smyslu Metodického pokynu). Pro zadání nového projektu klikněte na odkaz Vložit nový projekt a vyplňte a odešlete zobrazený formulář (viz obr. 2). Ve formuláři se nachází základní položky popisující váš projekt. Tyto položky odpovídají bodům 1.3, 3.1, 3.5 a 3.6 MP. Všechny kombinace těchto položek nejsou možné (viz tabulka pod bodem 3.6 MP). Stejně tak nemá škola některé volby k dispozici, není-li školicím střediskem nebo informačním centrem. Pokud škola zvolí nepřípustnou kombinaci údajů, systém ji na to upozorní (červeně označí kolidující položky formuláře a vypíše stručný popis problému, viz obr. 3) a nedovolí jí takový projekt založit. Obrázek 2 Zadání nového projektu. Obrázek 3 Byla zvolena nepřípustná kombinace údajů. Pokud jsou zadané údaje v pořádku, systém v databázi založí nový projekt, přidělí mu evidenční číslo (xxxxp2006) a přesměruje vás na stránku, která tvoří rozcestník k jeho jednotlivým částem (viz obr. 4). Zároveň se od této chvíle tento projekt zobrazuje v tabulce rozpracovaných projektů na hlavní stránce záložky Projekty. Projekt máte možnost smazat nebo zobrazit jeho náhled (viz dále).

3 Obrázek 4 Rozcestník do jednotlivých částí projektu. Jednotlivé části projektu jsou zobrazeny ve seznamu s odrážkami. Pokud je odrážka červená ( ), znamená to, že tato část zatím není vyplněna. Je-li odrážka zelená ( ), je položka v pořádku vyplněna. Třetí možností je oranžová odrážka ( ); ta se za určitých okolností zobrazuje pouze u položky Organizace podílející se na ověření přenositelnosti a její význam bude vysvětlen dále v tomto návodu. Na začátku stránky (napravo od názvu a evidenčního čísla projektu) je tlačítko náhled příloh projektu. Po kliknutí na toto tlačítko se vám zobrazí náhled jednotlivých částí příloh s aktuálně vyplněnými údaji. Tento náhled neslouží jako podklad pro tisk příloh a hodnotící komise jej neuzná. Přílohy pro tisk systém generuje až ve chvíli uzavření projektu (viz dále). Jednotlivé položky projektu Základní informace o projektu Pod tímto odkazem je formulář s údaji, které jste vyplňovali při vytváření projektu. V tomto formuláři jsou položky kontrolované stejným způsobem. Identifikační údaje o školském zařízení Statutární orgán (statutární zástupci organizace)

4 Počet zaměstnanců a žáků organizace Projekty SIPVZ realizované v minulých letech Na tomto místě jsou tyto položky pouze pro čtení. Chcete-li je změnit, učiňte tak v záložce Nastavení. Provedené změny se projeví u všech projektů, které zatím nebyly uzavřeny. Údaje o projektu V tomto formuláři vyplníte, zda je váš projekt jedno- nebo dvouletý, kdy a kde bude probíhat jeho realizace, a jeho anotaci. Řešitelský tým V tomto formuláři budete vyplňovat jednotlivé členy řešitelského týmu. Jednotlivé členy můžete přidávat, upravovat a mazat. Požadované údaje o jednotlivých řešitelích odpovídají údajům uvedeným v MP. Musíte vyplnit alespoň jednoho člena řešitelského týmu. Poté, co zadáte všechny členy řešitelského týmu, vrátíte se zpět kliknutím na odkaz ukončit zadávání. Organizace podílející se na ověření přenositelnosti Pod tímto odkazem zadáte jednu nebo více škol nebo jiných organizací, které budou ověřovat přenositelnost vašeho projektu. Tento proces se liší v závislosti na rozsahu projektu (nadnárodní regionální a národní) a je podrobně popsán v samostatné kapitole. Pokud je organizací zadáno několik, požaduje (IS a hodnotící komise) potvrzení ode všech. Obsah projektu V tomto formuláři vyplníte textový popis projektu, který se zobrazí v příloze 2. Tento formulář (jako jediný) nemusíte vyplnit celý najednou. Systém uloží jeho aktuální stav, tzn. můžete vyplňovat jednotlivé položky postupně a průběžně ukládat. Každá z položek formuláře má omezenou maximální délku. Při odesílání formuláře vás systém na její překročení upozorní. Podrobný rozpočet projektu Pokud je projekt dvouletý, zobrazí se na stránce položky dvě (viz obr. 5). V tomto formuláři (formulářích) vyplníte položky, které odpovídají vzoru uvedenému v MP. Tomuto formuláři je dále v příručce věnována samostatná kapitola. Obrázek 5 Menu u dvouletého projektu. Příloha 4 Tuto přílohu tvoří uploadovaný soubor. Povolené formáty (přípony) jsou zip, rar, doc, rtf, htm(l), sxw, sxc, xls a pdf. Volitelná příloha Na žádost škol byla v loňském roce do IS přidána možnost uploadu další, volitelné, přílohy. V té můžete uvést další informace o projektu, které nejsou obsaženy v předchozích bodech projektu. Tato příloha je nepovinná. Poznámka 1: Uploadovaný soubor může mít maximální velikost 8 MB. Snažte se ale soubory udržovat v rozumné velikosti (maximálně 2 MB).

5 Poznámka 2: Po zkušenostech z loňska (jedné škole se podařilo uploadovat zavirovaný soubor) procházejí letos všechny nahrávané soubory antivirovou kontrolou. Pokud antivirový systém IS SIPVZ odhalí v souboru virus, zobrazí varovnou hlášku (viz obr.6) a soubor do systému nezařadí. Obrázek 6 Antivir IS SIPVZ objevil v uploadovaném souboru virus. Příloha č. 3 Podrobný rozpočet projektu Zásadní změnou od loňska je příloha 3 Podrobný rozpočet projektu. U žádané dotace je formulář oproti loňsku mnohem detailnější, v části vlastního podílu organizace zůstává rozdělení stejné, jako loni. Je-li projekt dvouletý, vyplňuje se formulář pro každý rok zvlášť (IS automaticky nabídne formuláře pro rok 2006 a 2007). Požadovaná dotace Skladbu dotace, o kterou žádáte, vyplníte do první tabulky (viz obr. 7). Obrázek 7 Skladba žádané dotace.

6 Černě podbarvené jsou součty jednotlivých částí (investiční a neinvestiční prostředky a OPPP vč. odvodů). Tyto položky nevyplňujte. V případě, že máte ve svém prohlížeči povolen JavaScript, počítá je systém automaticky. V případě, že jej povolen nemáte, můžete si tyto položky nechat sečíst kliknutím na tlačítko Zkontrolovat rozpočet a spočítat součty. Kliknutím na toto tlačítko dojde ke kontrole vyplněných údajů a vytvoření součtů. Systém nejprve zkontroluje zadané částky po formální stránce (částky musí být zadány jako čísla bez mezer, viz poslední kapitola Upozornění na možné problémy). Pokud narazí na problém, informuje vás o tom na vrchu stránky a inkriminované pole označí červeně (viz obr. 8). Obrázek 8 Částka byla zadána v nesprávném formátu. Pokud formální kontrola nenarazí na chyby, zkontroluje systém zadané částky po obsahové stránce. Systém provádí následující kontroly (pro každý rok zvlášť): Požadovaná dotace smí tvořit maximálně 70 % celkového rozpočtu projektu Cestovní náhrady smí tvořit maximálně 10 % dotace. Částka na propagaci nesmí být rovna nule. Částka na propagaci smí tvořit maximálně 10 % dotace. Součet dílčích položek (Služby od členů řešitelského týmu, Autorské honoráře, Propagace) nesmí být vyšší než položka Služby celkem. Částky podle bodu MP (Služby od členů řešitelského týmu, Autorské honoráře, OPPP) musí tvořit minimálně 30 % dotace. Pokud váš rozpočet odporuje jednomu nebo více bodům, systém vás na tuto skutečnost upozorní podobně jako v případě, že zadáte částku v chybném formátu. Vlastní podíl organizace Tabulka vlastního podílu organizace má stejné členění, jako v loňském roce: investiční náklady, neinvestiční náklady, OPPP vč. odvodů. Vlastní podíl organizace vyplňujete do tabulky na obr. 9. OPPP a odvody na sociální a zdravotní pojištění vyplňujete zvlášť, systém jejich součet spočítá sám (viz výše).

7 Obrázek 9 Vlastní podíl organizace. Na konci stránky je tabulka s celkovými náklady projektu (viz obr. 10). Tuto tabulku systém počítá celou sám. V případě povoleného JavaScriptu automaticky, v opačném případě až po stisknutí tlačítka Zkontrolovat rozpočet a spočítat součty. Obrázek 10 Celkové náklady projektu. Vyplnění ověřující organizace Projekt je nadnárodní Je-li váš projekt nadnárodní, ověřující organizace (zahraniční škola) se neregistruje do systému. Všechny údaje o ní vyplní předkládající škola, a to včetně statutárních zástupců. Po uzavření projektu se příloha (přílohy) 5 zobrazují předkládající škole a ta zajistí jejich doručení ověřující organizaci (organizacím) a jejich potvrzení. Potvrzení projektu ověřujícími organizacemi tedy neprobíhá v IS SIPVZ a uzavřený projekt se automaticky zobrazí hodnotící komisi. Ta ale bude u každého projektu kontrolovat přítomnost potvrzení ověřující organizace (organizací) a projekty bez potvrzení vyřadí. Aby byla položka označena jako v pořádku (zeleně), musíte mít zadánu alespoň jednu ověřující organizaci a u každé z nich alespoň jednoho statutárního zástupce. V opačném případě je položka označena červeně. Projekt je regionální nebo národní V tomto případě zadáváte pouze IČ ověřující organizace. Pokud je v systému taková škola nebo jiná organizace, objeví se v seznamu včetně jejich statutárních zástupců (má-li je zadány). Pokud ne, upozorní vás systém na tento fakt a odmítne organizaci do seznamu přidat. Abyste tedy mohli školu nebo jinou organizaci uvést jako ověřující, musí být registrována v systému. Položka nabývá jednotlivých stavů za následujících podmínek: Není zadána žádná ověřující organizace. Je sice zadána alespoň jedna ověřující organizace, ale alespoň jedna ze zadaných organizací nemá kompletně vyplněné údaje (identifikační údaje a alespoň jeden statutární zástupce). Všechny zadané ověřující organizace mají vyplněny všechny požadované údaje.

8 Uzavření projektu a tisk příloh Jsou-li všechny části projektu označeny zeleně (tedy systém je vyhodnotí jako v pořádku), zobrazí se pod nimi tlačítko k uzavření projektu (viz obr. 11). Obrázek 11 - Tlačítko uzavření projektu. Po stisku tlačítka dojde k uzavření projektu a vygenerují se přílohy projektu. Zároveň se projekt přesune z tabulky rozpracovaných do tabulky uzavřených projektů (viz obr. 12). V případě, že se jedná o projekt regionální nebo národní, čeká nyní na potvrzení ověřující organizací. Je-li nadnárodní, je název každé ověřující organizace odkazem na formulář přílohy č. 5 pro tuto organizaci. Pod odkazy 1, 2, 3 jsou náhledy příloh a pod odkazem přílohy pro tisk je PDF soubor ke stažení, který obsahuje přílohy č Tento soubor použijte k tisku papírové verze příloh. Ty potvrďte podpisem statutárního zástupce a otiskem razítka a spolu s vytištěnou přílohou č. 4 (a případnou volitelnou přílohou) a přílohou (přílohami) č. 5 doručte příslušné hodnotící komisi. Obrázek 12 Projekt je uzavřen. Potvrzení projektu ověřující organizací Uvažujme národní projekt. Po jeho uzavření podávající školou se dostal do stavu čeká na potvrzení. Ověřující organizace se přihlásí do IS a v záložce Projekty (viz obr. 13) tento projekt potvrdí kliknutím na tlačítko potvrdit. Projekt se začne indikovat jako potvrzený a místo odkazu na jeho potvrzení se objeví odkaz na přílohu č. 5 (viz obr. 14). Ta je ve formátu PDF. Tuto přílohu organizace potvrdí podpisem statutárního zástupce a otiskem razítka a doručí podávající škole.

9 Obrázek 13 Projekt čeká na potvrzení ověřující organizací. Obrázek 14 Projekt byl potvrzen. Místo potvrzovací odkazu se zobrazuje odkaz na přílohu č. 5. Upozornění na možné problémy 1. Pokud některou položku formuláře vyplníte v nesprávném formátu (nebo povinnou položku nevyplníte), systém ji označí červeně a odmítne formulář uložit. Údaje, u kterých tato kontrola probíhá musí mít následující tvar (příklady): peněžní částka Celé číslo (správně 10000, špatně ,-). ová adresa Adresa je kontrolována regulárním výrazem, zadávejte pouze jednu adresu a dejte pozor, aby před ani za ní nebyla mezera. telefon, fax Celé číslo (správně , špatně ). 2. U rozpočtu dejte pozor na to, že systém uvažuje částku v Kč, 5 tedy znamená [pět] Kč a ne [pět tisíc] Kč. 3. Jak platit členy řešitelského týmu: Uzavřením dohody o provedení práce nebo pracovní činnost (člen řešitelského týmu nemá živnostenské oprávnění) položka OPPP Zaplacení služby na základě faktury (člen řešitelského týmu má živnostenské oprávnění) i. Pokud bylo vytvořeno autorské dílo, vykazujete v položce Z toho autorské honoráře. ii. Pokud byla poskytnuta jiná služba, vykazujete v položce Z toho od členů řešitelského týmu.

10 4. Položka Služby celkem není pouhým součtem vyjmenovaných tří položek, ale zahrnuje součet veškerých služeb, které byly v rámci projektu uhrazeny z dotace. 5. Pokud projekt založíte jako regionální nebo národní, zadáte jednu nebo více ověřujících organizací a poté projekt změníte na nadnárodní (a naopak), budou ověřující organizace zrušeny. Důvodem je to, že zadání ověřující organizace pro nadnárodní a ostatní projekty probíhá jiným způsobem. 6. Pokud dáte přílohu (přílohy) ve formátu PDF tisknout a místo textu se vytisknou nesmyslné znaky, zaškrtněte ve volbách tisku možnost tisknout jako obraz (viz obr. 12). Obrázek 4 (Adobe Reader 7) Tuto volbu zaškrtněte, máte-li problémy s tiskem. 7. Tento problém se týká pouze prohlížeče Internet Explorer. Pokud dáte vytisknout náhled projektu nebo jeho jednotlivých příloh rovnou z IS (tzn. netýká se to příloh ve formátu PDF), je možné, že se některé stránky vytisknou prázdné. Na vině je jedna z mnoha chyb tohoto prohlížeče. Projevuje se při tisku stránek s tabulkami. Pro vyřešení problém postupujte následovně: Nechejte zobrazit Náhled tisku (Soubor Náhled...). Inkriminované stránky se zobrazují prázdné. Stiskněte tlačítko s ikonou listu a ozubeného kola (Vzhled stránky, klávesová zkratka Alt + S). Změňte velikost okrajů stránky a změnu potvrďte. Prázdné stránky by se měly zobrazit správně.

Informační systém Odboru pro mládež Příručka podávání projektů

Informační systém Odboru pro mládež Příručka podávání projektů Informační systém Odboru pro mládež Příručka podávání projektů verze k 15. 9. 2006 1. Obsah ⒈ Obsah 1 ⒉ Úvod 2 ⒊ Dříve než vložíte svůj první projekt 2 ⒋ Vložení nového projektu 2 ⒌ Editace projektu 3

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese www.pz.olomoucka-aglomerace.eu. Pro jistotu Vám na zadanou adresu

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu 21.1.2013 Obsah Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK... 3 Stránka pro přihlášení

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

V tomto manuálu získáte informace o postupu:

V tomto manuálu získáte informace o postupu: V tomto manuálu získáte informace o postupu: A. Jak se jako dodavatel registrovat B. Jak se jako dodavatel přihlásím C. Jak podat elektronickou nabídku F. Elektronická komunikace 1 A. Jak se jako dodavatel

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu Pracovní skupiny 21.3.2013 Obsah Obsah... 2 Návod na obsluhu interního webu IS NSK... 3 Základní informace o IS NSK...

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 3 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Manuál aplikace Projektový záměr

Manuál aplikace Projektový záměr Manuál aplikace Projektový záměr Registrace a přihlášení 1. Registrace a přihlášení probíhá na titulní stránce aplikace, která je na adrese pz-iti.brno.cz. Pro jistotu Vám na zadanou adresu přijde e-mail

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr IKTA. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr IKTA Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Práce s Registrem IKTA 3 1 Vstup do registru 3 2 Základní okno registru 4 3 Registrace nového

Více

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU)

Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Informační systém pro Ocenění odškodňování újem na zdraví ztížení společenského uplatnění (ZSU) Přihlášení do aplikace Pro vstup do aplikace zadejte přihlašovací jméno a heslo, které jste obdrželi. Pokud

Více

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu

Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu Informační systém Národní soustavy kvalifikací (IS NSK) Návod na obsluhu interního webu - tvorba kvalifikačního a hodnoticího standardu 28.5.2013 Obsah Interní web IS NSK tvorba standardu Obsah... 2 Návod

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka k registraci a zpracování elektronické žádosti o dotaci v prostředí aplikace Komunikace s občany (RAP) Obsah: 1. Úvod... 1 2. Než začnete vyplňovat elektronickou žádost o dotaci...

Více

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce.

DIPL 2. Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. DIPL 2 Stručný manuál pro vysokoškolské kvalifikační práce. Obsah STUDENTI VYTVOŘENÍ VOLNÉHO TÉMATU VŠKP VÝBĚR TÉMATU VŠKP Z VOLNÝCH TÉMAT KONTROLA ZADÁNÍ TÉMATU FORMÁLNÍ ÚPRAVA VYPLNĚNÍ ÚDAJŮ ELEKTRONICKÉ

Více

NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI O DOTACI

NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI O DOTACI NÁVOD NA VYPLNĚNÍ ELEKTRONICKÉ ŽÁDOSTI O DOTACI Obsah 1 Technické požadavky na klientskou stanici... 3 2 Otevření prázdné žádosti... 4 3 Vyplnění elektronické žádosti... 4 4 Uložení a načtení vyplněných

Více

Manuál pro používání systému Responsible Care

Manuál pro používání systému Responsible Care Manuál pro používání systému Responsible Care OBSAH Úvodní pokyny (registrace a přihlášení)... 3 Podání hlášení... 4 Správá odeslaných hlášení (prohlížení, opravy, mazání)... 5 Správa údajů společnosti...

Více

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování.

Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Registrace a nastavení účtů do Vodafone OneNet Samoobsluhy, Vodafone evyúčtování. Úvod: Pro správu a přehled aktivovaných služeb slouží Vodafone OneNet Samoobsluha. Pro veškeré sledování vyúčtování (různé

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06600 Bytové domy bez bariér Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06200 Regenerace sídlišť Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity.

Registr RENIS. Příručka pro uživatele. Institut biostatistiky a analýz. Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity. Registr RENIS Příručka pro uživatele Vytvořil: Lékařské a Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity Obsah Obsah... 2 1 Vstup do registru... 3 2 Základní okno registru... 4 3 Registrace nového pacienta...

Více

Návod na vložení žádosti

Návod na vložení žádosti Návod na vložení žádosti Můj klub 2018 do IS SPORT Manuál je vytvořen jako doplnění pro dokument Vyhlášení dotačního neinvestičního programu státní podpory sportu na období roku 2018 MŮJ KLUB http://www.msmt.cz/sport-

Více

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější

Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější Manuál PVU zadavatel Platnost pro elektronický nástroj X-EN verze 4 a novější 1 Vytvoření profilu zadavatele... 2 1.1 Doplnění identifikátoru profilu zadavatele ve VVZ... 2 2 Správa profilu... 3 2.1 Vytvoření

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva

Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva (kotlíková dotace) 4. výzva Ústeckého kraje Otevření prázdné

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 712 Cestovní ruch pro všechny Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i přímo z textu daného

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06300 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty.

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty. Základní principy Kdo může žádat: Právní forma Spolek s hlavní činností v oblasti sportu, a to minimálně 2 roky k datu podání, sportovní klub nebo tělovýchovná jednota Žadatel je bezúhonný (nebyl pravomocně

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 1.0 (170714) 1 Obsah 1. Základní informace o používání SKV - aplikace pro výběr kvalitních výsledků...3 1.1 Příhlášení do SKV...3 2.1 Změna

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení Podprogram 117D06400 Podporované byty Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad. Uživatel (žadatel o

Více

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Programu Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech

Více

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti

Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti Program Podpora bydlení v oblastech se strategickou průmyslovou zónou Podprogram 117D16200 Výstavba technické infrastruktury v oblastech se strategickou průmyslovou

Více

Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2018

Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2018 Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2018 Cílem tohoto dokumentu je popsat metodický postup pro žadatele o dotaci JSDH v Portálu krizového řízení. 1 Registrace a přihlášení do systému Pro získání

Více

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle

Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Podrobný postup pro vyplnění, odeslání a stažení žádosti o poskytnutí dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy v elektronickém systému dle Programu Výměna zdrojů tepla na pevná paliva v rodinných domech

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví se vyhodnocuje, pokud kritéria

Více

Příručka k online formuláři pro podávání žádostí

Příručka k online formuláři pro podávání žádostí Příloha č. 5 výzvy č.j.: MSMT-23457/2018-2 Příručka k online formuláři pro podávání žádostí Podprogram 133D 531 Podpora materiálně technické základny sportu ÚSC, SK a TJ Státní podpora sportu 2019/2020

Více

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014 Obsah Registrace uchazeče o vykonání jednotlivé zkoušky na portálu JZ... 1 Změna registračních údajů... 1 Přihlášení registrovaného uživatele... 2 Postup pro objednání jednotlivé zkoušky/zkoušek... 2 Záložky

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o.

Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Návod na obsluhu internetového portálu O.K.V. Leasing s.r.o. Internetový portál O.K.V. nám slouží: k pořízení smlouvy o úvěru se zákazníkem k vytištění smlouvy k vygenerování a odeslání pořízených dat

Více

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele

Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele Zpracování ročních zpráv v IS FKVS Příručka pro koncové uživatele vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 1.10.2007, verze 1.01 Obsah Obsah... 2 1. Úvod... 3 2. Spuštění počítače, spuštění

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

WebLIMS. Kuk do laboratoře

WebLIMS. Kuk do laboratoře WebLIMS Kuk do laboratoře 1. Přihlášení do WebLIMS Přístup do aplikace WEBLIMS naleznete na stránkách KNL v části Pro odborníky https://www.nemlib.cz. Kliknete na odkaz tlačítko a najdete odkaz na WebLIMS

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře

Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Podrobný postup pro doložení příloh k Finančnímu zdraví žadatele prostřednictvím Portálu farmáře Program rozvoje venkova (2014 2020) Finanční zdraví (dále také jen FZ) se vyhodnocuje, pokud kritéria přijatelnosti

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře. 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portál farmáře 3. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup dokládání příloh k Žádosti

Více

Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2019

Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2019 Metodika pro žadatele o dotaci do Programu 2019 Cílem tohoto dokumentu je popsat metodický postup pro žadatele o dotaci JSDH v Portálu krizového řízení. 1 Registrace a přihlášení do systému Pro získání

Více

Přidělení rolí a přihlášení do ISÚI pro obecní a stavební úřady

Přidělení rolí a přihlášení do ISÚI pro obecní a stavební úřady Přidělení rolí a přihlášení do ISÚI pro obecní a stavební úřady Vybudování Registru územní identifikace, adres a nemovitostí a modernizace Informačního systému katastru nemovitostí ČÚZK Aktualizace k datu

Více

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr.

Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7. stručný manuál. listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Královéhradecký kraj odbor školství, oddělení primárního a zájmového vzdělávání BENEFIT7 stručný manuál listopad 2008 verze 1.0. Mgr. Tomáš Záviský Obsah ADRESA... 3 REGISTRACE... 3 PŘIHLÁŠENÍ A ZTRÁTA

Více

Postup při podání žádosti o podporu studentských vědeckých konferencí

Postup při podání žádosti o podporu studentských vědeckých konferencí Postup při podání žádosti o podporu studentských vědeckých konferencí Žádosti o podporu studentských vědeckých konferencí (dále jen žádost ) jsou podávány výhradně prostřednictvím IS OBD 3.1 (dále jen

Více

Příručka k online formuláři pro podávání žádostí

Příručka k online formuláři pro podávání žádostí Příručka k online formuláři pro podávání žádostí Podprogram 133D 531 Podpora materiálně technické základny sportu ÚSC, SK a TJ Státní podpora sportu 2017/2018 investiční prostředky Ministerstvo školství,

Více

Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro CEP a CEZ

Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro CEP a CEZ Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro CEP a CEZ (verze 1.0) Rada pro výzkum a vývoj Úřad vlády ČR Určeno necertifikovanému dodavateli dat RVV 2003 1. Vstup do aplikace Informace pro uživatele, uživatelské

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 4 III. Základní informace o projektu...

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Alternativní způsob předání Uživatelská příručka verze CUV-A_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY

OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY OTÁZKY TÝKAJÍCÍ SE PODÁNÍ NÁVRHU PROSTŘEDNICTVÍM ON-LINE PLATFORMY Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Q1: Jak podat Návrh prostřednictvím on-line platformy? Pro správné pochopení postupu

Více

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech

Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Obsah: Manuál pro zasílání záznamů o úrazech Kapitola 1) Získání přihlašovacích údajů str. 3 2) Přihlášení a změna hesla str. 3 3) Vytvoření účtu pro pracovníka školy str. 4 4) Založení akce str. 5 5)

Více

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese:

Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: Do evidenčního systému ČAS se atletický oddíl/klub (dále jen oddíl ) přihlásí na adrese: http://online.atletika.cz/registrace. Přístupové údaje do systému byly zástupcům všech oddílů zaslány emailem. Pokud

Více

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě

Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Manuál SW lokalizace problémů a hodnot v dynamické mapě Přístup na software je přes webovou stránku http://hodnoty.mapovyportal.cz, přes tlačítko Vstup do aplikace nebo přímým odkazem, například ze stránek

Více

MANUÁL. Jak používat administraci webových stránek. Obsah ZÁKLAD... 2 ÚPRAVY POLOŽKY... 3 ÚPRAVY TEXTOVÉ STRÁNKY... 4

MANUÁL. Jak používat administraci webových stránek. Obsah ZÁKLAD... 2 ÚPRAVY POLOŽKY... 3 ÚPRAVY TEXTOVÉ STRÁNKY... 4 MANUÁL Jak používat administraci webových stránek Obsah ZÁKLAD... 2 PŘIHLÁŠENÍ DO ADMINISTRACE... 2 HLAVNÍ MENU... 2 VÝBĚR POLOŽKY... 2 ÚPRAVY POLOŽKY... 3 DETAIL POLOŽKY... 3 ÚPRAVY TEXTOVÉ STRÁNKY...

Více

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE

POPTÁVKOVÝ A OBJEDNÁVKOVÝ ONLINE SYSTÉM USERGUIDE USERGUIDE Obsah Vaše výhody na první pohled... 3 Přihlášení... 3 Cenová nabídka... 4 Jak si poradit s chybou krok 1... 7 Jak si poradit s chybou krok 2... 10 Jak vygenerovat z nabídky novou objednávku...

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. Alternativní způsob předání. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR Alternativní způsob předání Uživatelská příručka verze CUV-A_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře. Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro podání Hlášení o změnách přes Portál Farmáře Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup pro podání Hlášení o změnách prostřednictvím Portálu farmáře

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah

Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah Postup vyplnění projektové přihlášky do studentské grantové soutěže na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah I. Přihlášení... 2 II. Založení nové projektové přihlášky... 3 III. Základní informace o projektu...

Více

Ekonomický systém UK 2. LF (EIS) https://leonardo.lf2.cuni.cz

Ekonomický systém UK 2. LF (EIS) https://leonardo.lf2.cuni.cz Ekonomický systém UK 2. LF (EIS) https://leonardo.lf2.cuni.cz Požadavky na systém: Do ekonomického systému se připojíte zadáním výše uvedené internetové adresy. Operační systém Windows XP nebo vyšší (vista,

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Ministerstvo pro místní rozvoj. olověných rozvodů

Ministerstvo pro místní rozvoj. olověných rozvodů Pokyny pro vyplnění elektronické žádosti podprogram 117 515 Podpora oprav domovních olověných rozvodů Elektronická žádost je umístěna na internetové adrese http://www3.mmr.cz/zad a lze na ni vstoupit i

Více

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace

Jednoduchý pomocník pro aplikaci Elektronická příloha č. 2 EP2W EP2 Workspace 1. Obecné informace... 1 2. Žádost o přílohu č. 2... 2 3. Vyplnění a odeslání přílohy č. 2 k podpisu do VZP... 3 4. Podpis a odeslání přílohy č. 2 do VZP... 4 4.1 Podepsání jednotlivého dokumentu... 4

Více

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online. V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace

Jak se registrovat. Diagnostika Siemens online.  V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Jak se registrovat V pravé straně obrazovky klikněte na Registrace Poté se zobrazí další pole, která musíte vyplnit. Všechna pole jsou povinná. Při chybném vyplnění některých polí se jejich seznam zobrazí

Více

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT

Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT Průvodce novým elektronickým systémem IS-SPORT SEMINÁŘ NA TÉMA: STÁTNÍ PODPORA TĚLOVÝCHOVNÝCH JEDNOT A SPORTOVNÍCH KLUBŮ V ROCE 2017 PRAŽSKÁ TĚLOVÝCHOVNÁ UNIE, 14./15.11.2016 Úvodní informace Informační

Více

GRANTYS online formulář žádosti

GRANTYS online formulář žádosti GRANTYS online formulář žádosti Jste tu poprvé? Registrovat Znáte své přihlašovací údaje? Přihlásit (přihlašovací jméno = vaše IČ nebo jiná kombinace písmen a číslic, kterou jste dostali spolu s heslem

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉ AKCE PROJEKTU...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉ AKCE PROJEKTU...7 4. WORKFLOW...9 4.1 Notifikace... 11 4.2 Komunikace k akci projektu... 12

Více

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o.

Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele. Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. Příručka ke zřízení a užívání profilu zadavatele Příručka určená pro uživatele elektronického nástroje E-ZAKAZKY společnosti OTIDEA CZ s.r.o. 1. Zřízení profilu zadavatele.2 1.1. Registrace a přihlášení.2

Více

Ekoškola - manuál pro správce školy

Ekoškola - manuál pro správce školy Ekoškola - manuál pro správce školy Obsah 1. Registrace 2. Administrace školy 3. Ekoškola - úkol měsíce 1. Registrace Registrace školy se provádí na adrese www.ekolampov.cz/cz/registrace-skoly. Zde zadejte

Více

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb

Popis aplikace Portál práce pro oblast bezpečnostních služeb Adresa portálu: http://www.sbsportalprace.cz/ (http://www.sbsportalprace.eu) Stručný popis: Aplikace je určená pro zaměstnavatele, uchazeče a vzdělavatele pro oblast bezpečnostních služeb. Aplikace zajišťuje

Více

Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva

Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva Manuál pro zpracování elektronické žádosti o poskytnutí dotace v rámci Dotačního programu na výměnu zastaralých zdrojů tepla na pevná paliva (kotlíková dotace) 3. výzva Ústeckého kraje 1 Otevření prázdné

Více

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol

Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol Informační systém MŠMT pro elektronické řešení dotačních programů - oblast podpora zabezpečení škol určeno pro žádosti na rok 2017 Mgr. Radek Maca, NIDV Cíle prezentace 1. Seznámit vás s elektronickým

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

ŽÁDOST. o reklamní partnerství. Jak podat žádost? Jak vyplnit formulář? Jak získat informace o stavu zpracování žádosti?

ŽÁDOST. o reklamní partnerství. Jak podat žádost? Jak vyplnit formulář? Jak získat informace o stavu zpracování žádosti? ŽÁDOST o reklamní partnerství Jak podat žádost? Jak vyplnit formulář? Jak získat informace o stavu zpracování žádosti? Jak podat Žádost o reklamní partnerství Podat žádost lze výhradně vyplněním a odesláním

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře výzvy příjmu žádostí Operačního programu Rybářství Příručka pro žadatele Podrobný postup pro doplnění Žádosti o podporu a příloh OPR přes Portál farmáře 7. - 10. výzva příjmu žádostí Operačního programu Rybářství 2014-2020 1 Podrobný postup pro doplnění

Více

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci

Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci Postup pro doplnění Žádosti o dotaci přes Portál farmáře v operaci 19.2.1 V tomto dokumentu je uveden postup doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu farmáře (dále také jen PF) v operaci 19.2.1.

Více

Manuál pro aplikaci Portál samofakturace

Manuál pro aplikaci Portál samofakturace Manuál pro aplikaci Portál samofakturace Registrace do aplikace Registrace do aplikace probíhá prostřednictvím webového formuláře na adrese https://portal.eon.cz/hreg/r/register.bsp - vyberte, zda jste

Více

Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Část 2 Uveřejnění dokumentů na zřízený profil zadavatele Část 3 Menu 1) Změna hesla 2) Moje ID

Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Část 2 Uveřejnění dokumentů na zřízený profil zadavatele Část 3 Menu 1) Změna hesla 2) Moje ID Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Část 2 Uveřejnění dokumentů na zřízený profil zadavatele Část 3 Menu 1) Změna hesla 2) Moje ID Část 1 Zřízení Profilu Zadavatele Krok 1. Ve svém internetovém prohlížeči

Více

Návod na internetové bankovnictví

Návod na internetové bankovnictví Návod na internetové bankovnictví Obsah 1. První přihlášení a obnova hesla.... 2 2. Obsluha internetového bankovnictví..... 3 2.1 Úvodní obrazovka 3 2.2 Zadání jednorázové platby 4 2.3 Zadání hromadné

Více

Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro RIV

Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro RIV Stručný průvodce aplikací Sběr dat pro RIV (verze 1.0) Rada pro výzkum a vývoj Úřad vlády ČR Určeno necertifikovanému dodavateli dat RVV 2003 1. Vstup do aplikace Informace pro uživatele, uživatelské příručky

Více

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE

TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE TEST UČEBNÍCH STYLŮ INSTRUKCE S případnými dotazy se obracejte e-mailem na ucebnistyly@scio.cz nebo na tel. číslo 234 705 021. Testování administrativně zajišťuje škola, ale žáci si test a dotazník mohou

Více

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu

Žádost o dotaci je nutno podat ve lhůtě pro podání žádostí o dotaci, která je stanovena v Programu Metodický pokyn k podávání žádostí o dotace prostřednictvím veřejnoprávní smlouvy z Programu 2015 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu Žádost o dotaci je nutno podat

Více

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA,

X-TRADE BROKERS DOM MAKLERSKI SPÓŁKA AKCYJNA, Profil investora Založení Profilu investora Profil investora, jehož prostřednictvím můžete spravovat své účty, registrovat se na semináře, stahovat obchodní aplikace a školící materiály, si můžete založit

Více

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu.

Poté je možné se Přihlásit prostřednictvím údajů zadaných při Registraci nového účtu. Jak se přihlásit do činnosti DDM Jihlava on-line Do kroužků, na tábory a vybrané akce DDM Jihlava je možné se přihlásit přes přihlašovací portál Klientské centrum na webové adrese: https://ddmjihlava.iddm.cz.

Více

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk

Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk Postup k obsluze portálu O2 Delivery Desk 1 Obecné informace... 3 1.1 Koncový uživatel... 3 1.2 Založení koncového uživatele... 3 2 Často kladené dotazy... 5 3 Zvýhodněné nabídky tarifů a služeb... 5 4

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doložení příloh k Žádosti o dotaci přes Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup dokládání příloh k Žádosti

Více

Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním

Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním Manuál k vyplňování projektů k dotačnímu řízení na sociální služby a služby blízké službám sociálním Zde je zveřejněný inzerát a tento manuál Zde se přihlásíte do dotačního řízení Zadáte své uživatelské

Více

Databáze mobility Školení uživatelů. Praha, 30. října 2013

Databáze mobility Školení uživatelů. Praha, 30. října 2013 Databáze mobility Školení uživatelů Praha, 30. října 2013 DATABÁZE MOBILITY (MOBILITY TOOL) CO JE DATABÁZE MOBILITY? Webová platforma pro řízení Projektů mobility a pro vytváření zpráv Určena pro projekty

Více

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Aplikaci spustíte dvojklikem na ikonu s logem ČP Upload zobrazí se následující okno aplikace: Pro

Více

Technická podpora: tel

Technická podpora:   tel Návod na vyplnění el. žádosti o dotace v prostředí portálu Komunikace pro občany Než začnete vyplňovat elektronický formulář Budete potřebovat: e-mailovou schránku, na kterou máte přístup zařízení s přístupem

Více