Zápis z jednání komise pro životní prostředí RM č. 5/2015 ze dne Ing. Iveta Jungová tajemník komise pro životní prostředí

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání komise pro životní prostředí RM č. 5/2015 ze dne Ing. Iveta Jungová tajemník komise pro životní prostředí"

Transkript

1 str. 1 / 12 prostředí RM č. 5/2015 ze dne Přítomni: Ing. Milan Skula předseda komise pro životní prostředí MVDr. Jiří Mareš - místopředseda komise pro životní prostředí Ing. Pavel Hons člen komise pro životní prostředí Jolana Planičková členka komise pro životní prostředí MUDr. Jitka Kolářová členka komise pro životní prostředí Ing. Miroslav Gänsel - člen komise pro životní prostředí Jan Čáka - člen komise pro životní prostředí Ing. Iveta Jungová tajemník komise pro životní prostředí Omluveni: Ing. Jaroslav Matička - člen komise pro životní prostředí Neomluveni: Stanislav Szakal - člen komise pro životní prostředí Hosté: Ing. Ingrid Juklová vedoucí odd. dopravy a veřejného pořádku OSM Eva Oulická referent odboru životního prostředí Bc. Jana Bayerová vedoucí odboru životního prostředí Program jednání: 1. Schválení programu jednání komise pro životní prostředí č. 5/ Seznámení členů komise s Jednacím řádem komisí Rady města Loun 3. Zpráva o kontrolách nakládání s odpady 4. Shrnutí informací získaných ve věci zvažování vybudování kompostárny na území města Louny a formulace závěrů Komise pro životní prostředí RM. 5. Podzemní kontejnery předložení informací ohledně vhodnosti umístění. 6. Výsledky dendrologického posouzení Masarykových sadů a Výstaviště Louny 7. Revitalizace Masarykových sadů a Výstaviště Louny 8. Různé (např. Větve z ořezu a kácení topolů v řece,...) 1. Schválení programu jednání komise pro životní prostředí č. 5/2015 Předseda komise pro životní prostředí seznámil přítomné členy komise s programem jednání č. 5/2015. Komise pro životní prostředí schvaluje program jednání č. 5/ Seznámení členů komise s Jednacím řádem komisí Rady města Loun Členům komise pro životní prostředí byl zaslán Jednací řád komisí Rady města Louny k seznámení. Předseda a tajemnice komise postupně prošli jednotlivé změny a upozornili na ně členy komise. Podpisem přítomní členové komise potvrdili přečtení obsahu Jednacího řádu komisí Rady města Louny a plné pochopení jeho obsahu (příloha č. 2 tohoto zápisu).

2 str. 2 / 12 Členové, kteří se nezúčastnili jednání potvrdí přečtení obsahu Jednacího řádu komisí Rady města Louny a plné pochopení jeho obsahu na následujícím jednání, kdy již budou přítomni. Členové komise souhlasí se změnou varianty řešení uvedenou v Čl. 2 odstavec 2 Jednacího řádu komisí Rady města Louny, kdy se shodli na ponechání odpovědnosti za řešení tohoto bodu tajemnici Komise pro životní prostředí. Tzn.: Komisi bude písemně po předchozí konzultaci a schválení předsedy svolávat, určovat místo, čas a program jednání komise tajemnice. 3. Zpráva o kontrolách nakládání s odpady Odbor životního prostředí předložil zprávu č. 3 o kontrolách nakládání s odpady na základě usnesení RM č. 124/2014. Zákonem o odpadech je výkon kontrolní činnosti stanoven podle 71 písm. k) a 79 odst.1 písm. f) obecnímu úřadu obce s rozšířenou působností a podle 71 písm. l) a 80 odst. 1 písm. a) obecnímu úřadu. PRVNÍ POLOLETÍ ROKU 2015 Na území města Louny provedl odbor životního prostředí v prvním pololetí roku 2015 celkem 15 kontrol u právnických osob a fyzických osob oprávněných k podnikání podle 80 odst. 1 písm. a) zákona o odpadech se zaměřením na vznik odpadů, jejich odstraňování a třídění. Při kontrolách podnikatelé předložili doklady o odstraňování odpadů např.: - uzavřenou smlouvou se společností Marius Pedersen a.s. - uzavřenou nájemní smlouvou s vlastníkem nemovitosti, která řeší společné využívání nádob na směsný komunální odpad - doklady o předání odpadu firmě Patok a.s., Louny Kontroly byly provedeny: V ulici Husova byla provedena kontrola u 13 prodejen. Všechny kontrolované prodejny mají zajištěn odvoz a odstranění směsného komunálního odpadu. Ke kontrole byl předložen doklad o zaplacení. Devět z těchto prodejen má zajištěno odstranění vytříděného papíru a plastů. U dvou prodejen papír ani plast nevzniká, nebyl zjištěn. U zbývajících dvou s potravinami a drogistickým zbožím byly zjištěny závady. Vytříděný papír byl předáván neznámé osobě a rovněž ukládán do kontejnerů, které jsou k dispozici občanům města Louny aniž by byli zapojeni do systému města pro nakládání s vytříděnými složkami komunálního odpadu. Rovněž tak bylo nakládáno s vytříděnými plasty, kdy živnostník využil kontejner, který je k dispozici pro občany města bez zapojení se do systému města nebo plasty ukládal do sběrné nádoby pro směsný komunální odpad. V ulici Česká byla provedena kontrola u 1 prodejny. Zde nebylo zjištěno porušení zákonných povinností. V okolí Komenského náměstí byla provedena kontrola u 1 prodejny. Zde byla porušena zákonná povinnost nakládání s odpady a využívání kontejneru, který je k dispozici občanům v rámci systému nakládání s odpady v Lounech, bez zapojení se do tohoto systému. Nádoba na směsný komunální odpad nebyla zjištěna a nebyl ani předložen doklad o zaplacení.

3 str. 3 / 12 Při kontrole někteří živnostníci projevili zájem, zapojit se ve sběru vytříděných odpadů do systému města Louny. Pokuty za 1. pololetí roku 2015 budou uděleny třem subjektům za porušení povinností vyplývajících ze zákona o odpadech pro původce odpadů. Systém kontrol prováděných odborným pracovníkem MÚ Louny, odboru životního prostředí bude nadále zaměřen na ulici Husova, Pražská a Tyršovo náměstí. Kontroly budou zejména zaměřeny na problémová místa a dle doručených podnětů. Zpráva č. 4 o kontrolách nakládání s odpady za 2. pololetí 2015 bude Komisi pro životní prostředí předložena na jednání v lednu Komise bere na vědomí zprávu č. 3 o kontrolách nakládání s odpady, kterou předložila paní Oulická, referentka odboru životního prostředí. 4. Shrnutí informací získaných ve věci zvažování vybudování kompostárny na území města Louny a formulace závěrů Komise pro životní prostředí RM. SHRNUTÍ PROJEDNANÝCH A ZÍSKANÝCH INFORMACÍ: Jednání Komise pro ŽP č. 3/2015 ze dne Komisi bylo na jednání dne 11. března 2015 předloženo téma: zvážit možnost vybudování kompostárny na území města. Ing. Gänsel dodatečně informoval, že zpracuje přehledný referát o řešené problematice z hlediska legislativy, technického řešení, provozování, ceny atd., který komisi předložil k seznámení. Komise se domluvila na projednání tohoto tématu na příštím jednání a to 15. dubna 2015 s tím, že se do té doby budou členové komise snažit získat více informací. Odbor správy majetku navrhl Komisi pro životní prostředí seznámit se s informacemi týkajícími se legislativy, technického řešení, provozování, ceny atd., které Ing. Gansel předložil ve vypracovaném referátu. Dále navrhl projednání všech možných přínosů a problematických oblastí v realizaci či následném provozu kompostárny na území Města Louny. Komise se seznámila s přehledem o kompostárně, který předložil Ing. Gänsel. Dále diskutovala o možnostech řešení a závěrem se shodla na nutnosti zpracování ekonomického zhodnocení (náklady za nakládání s biologicky rozložitelným odpadem...), které by mělo být komisi předloženo na příštím jednání. Jednání Komise pro ŽP č. 4/2015 ze dne Na základě předloženého tématu k projednání ze dne 11. března 2015: zvážit možnost vybudování kompostárny na území města Louny, komise toto téma opět projednala dne 15. dubna 2015 a shodla se na nutnosti předložení ekonomického zhodnocení nákladů za nakládání s biologicky rozložitelným odpadem. Jako příloha k tomuto bodu byla vypracována tabulka s grafem, kde jsou uvedeny a znázorněny náklady za příjem tohoto druhu odpadu na sběrný dvůr, které v roce 2014 činily necelých 460 tis. Kč a v roce 2013 necelých 370 tis Kč. Odbor správy majetku navrhl Komisi pro životní prostředí seznámit se s ekonomickým zhodnocením nákladů za nakládání s biologicky rozložitelným odpadem. Dále navrhl

4 str. 4 / 12 projednání všech možných přínosů a problematických oblastí v realizaci či následném provozu kompostárny na území Města Louny. Komise se seznámila s předloženými podklady ekonomického zhodnocení pro rok Další informace, kterou bude potřeba do příštího jednání komise zjistit, jsou náklady na 270 tun biologicky rozložitelného odpadu při předání do kompostárny. Nutno ještě kontaktovat kapacitně obdobné kompostárny za účelem zjištění nákladů na provoz. Na základě zadání úkolu týkajícího se zjištění nákladů, popř. dalších informací, byla kontaktována Technická správa města Chomutova. Předseda komise pro životní prostředí kontaktoval konkrétně Ing. Marka Pohla, který mu sdělil, že v roce 2013 bylo zpracováno t biologicky rozložitelného odpadu. Náklady na zpracování tohoto množství činily Kč. Náklady na zpracování jedné tuny biologicky rozložitelného odpadu tedy činily 376 Kč/t odpadu, kdy zřejmě není počítáno s náklady na elektrickou energii, na zaměstnance, techniku atd. Současně byl kontaktován provozovatel kompostárny ve městě Písek. Přibližné náklady na zpracování 1t biologicky rozložitelného odpadu v kompostárně jsou zde odhadovány cca na Kč/t. PŘIBLIŽNÝ PŘEHLED NÁKLADŮ PŘI NAKLÁDÁNÍ S BIOODPADEM Město LOUNY - produkce a náklady na bioodpad - uložení na SD náklady na uložení bioodpadu na ,00 Kč sběrném dvoře ,00 Kč množství bioodpadu v r.2014 náklady na 1t v r náklady na 1t v r (se smlouvou změna ceny za tunu) 270 t 1.721,00 Kč 1.000,00 Kč Město CHOMUTOV - kompostárna rok náklady na provoz (Mechanizace - nakladač s výměnou prac. nástroje, síta, třídič) ,00 Kč kapacita zprac. bioodpadu t náklady na 1t (bez el., nákl. na zaměstnance, techniku atd.) * * 376 Kč Město PÍSEK - kompostárna náklady na zpracování 1t odpadu Kapacita kompostárny 1.000,00 Kč t/r Z následujícího přehledu je zřejmé, že provozované kompostárny pracují s mnohem větším množstvím zpracovávaného odpadu ( t ročně) s přibližnými náklady na 1t cca do Kč.

5 str. 5 / 12 Město Louny nakládá s množstvím cca do 300 t ročně. Předání na sběrný dvůr vyžadovalo v letech 2013 a 2014 náklady cca do 470 tis. Kč, což představuje náklady na 1t cca Kč. Podle nové smlouvy uzavřené mezi městem Louny a spol. Marius Pedersen a.s. na období let na provoz sběrného dvora budou náklady na uložení bioodpadu dle nového ceníku Kč/t. Z uvedeného vyplývá: Cena zpracování 1t biodpadu v kompostárně je cca Kč/t. Cena za předání biodpadu na sběrný dvůr Marius Pedersen a.s. je na nadcházející období Kč/t. Pozn.: Ze sběrného dvora je bioodpad dále odstraňován spol. Marius Pedersen a.s. odvozem a zpracováním v kompostárně! SHRNUTÍ: V materiálu zpracovaném MŽP Příprava a výstavba kompostáren využívajících biologicky rozložitelné odpady z domácností a údržby městské zeleně z roku 2009 jsou definovány jednotlivé doporučené kroky při zvažování provozu kompostárny takto: Proces výstavby kompostárny: 1) Záměr (velikost a hrubá lokalizace zařízení, výběr technologie, druhy zpracovaných bioodpadů, rozvaha využití kompostů, odhad investice a provozní bilance zařízení 2) Studie proveditelnosti (bilance vstupních surovin, surovinová popř. energetická bilance zařízení, zajištění uplatnění výstupního produktu,lokalizace zařízení, specifikace investic, ekonomická bilance investic, riziková analýza projektu) 3) Povolovací proces (hodnocení vlivu investičního záměru na ŽP...) 4) Projektová dokumentace (skládá se ze dvou částí dokumentace pro územní rozhodnutí a stavební povolení) 5) Výstavba (doba výstavby kompostárny se pohybuje většinou od cca 4 do 12 měsíců) 6) Zahájení provozu a provoz (doporučená doba zkušebního provozu je cca 6 měsíců, v této fázi je nutno vyřešit otázky schválení provozních řádů a dokumentací, včetně havarijních a požárních plánů) Ekonomika: 1) Investiční náklady a) náklady na výstavbu b) náklady na technologické či strojírenské vybavení c) náklady na drobné vybavení Základní cenové rozdělení při investici do kompostárny: zpevněná vodohospodářsky zabezpečená plocha od cca 1,2 mil. Kč (v závislosti na velikosti) jímka od cca 350 tis. Kč (v závislosti na kapacitě jímky) váha od cca 300 tis. Kč (v závislosti na typu, provedení a váživosti) strojní vybavení (uvedeno pouze zařízení pro vlastní provoz kompostárny) traktor (s čelní lopatou) od cca 1,4 mil. Kč překopávač kompostu od cca 600 tis. Kč štěpkovač nebo drtič dřevní biomasy od cca 350 tis. Kč

6 str. 6 / 12 prosévací zařízení od cca 800 tis. Kč drobné vybavení do cca 100 tis. Kč Celkové investiční náklady na výstavbu a základní vybavení kompostárny menší kapacity se tedy budou pohybovat od cca 5 mil. Kč. 2) Provozní náklady zahrnují: a) náklady na manipulaci se vstupním materiálem b) náklady na provoz strojů na úpravu materiálů c) náklady na provoz strojů na založení kompostu, úpravu profilu a vrstvení d) náklady na překopávání, popř. zakrytí kompostu textilií e) náklady na vyskladnění (finalizaci) f) náklady na údržbu kompostárny g) náklady na obsluhu kompostárny Kapacita kompostárny: Jedním z nejdůležitějších faktorů, které rozhodují o tom, zda bude kompostárna náležitě využívána, je její kapacita. V případě naddimenzovaní kompostárny nedojde k odpovídajícímu využití kapacity a dochází k navýšení měrných nákladů. Naopak v případě kompostárny, která nemá dostatečnou kapacitu, dochází vždy ke ztrátám biologicky rozložitelného odpadu, který je posléze ukládán zpravidla na skládky komunálního odpadu. V materiálu zpracovaném Ing. Gänselem je ohledně nákladů na vybudování kompostárny uvedena mj. tato informace: U nově budovaných zařízení záleží především na míře vodohospodářského zabezpečení kompostárny. Jeden m 2 vodohospodářsky zabezpečené výrobní plochy kompostárny tj.: 1800 až 2000 Kč. Stavební investiční náklady na kompostárnu o roční kapacitě zpracování odpadů 10 tis. tun činí mil. Kč. Na sběrný dvůr bylo v roce 2014 přijato 270 t biologicky rozložitelného odpadu. Je zřejmé, že množství bioodpadu v Lounech nedosahuje ani zdaleka takového množství. Provoz jakékoli kompostárny je v porovnání se současným shromažďováním na sběrném dvoře, co se nákladů týče v poměru 1:1. Bioodpad ze sběrného dvora je kompostován jiným subjektem. Odbor správy majetku předkládá Komisi pro životní prostředí RM shrnutí informací získaných ve věci zvažování vybudování kompostárny na území města Louny. Odbor správy uvádí, že dle zjištěných informací jsou náklady na zpracování biologicky rozložitelného odpadu v porovnání s náklady za příjem na sběrný dvůr přibližně stejné. Vzhledem k problematice výstavby a provozu kompostárny a s přihlédnutím k aktuálním cenám nakládání s bioodpadem není třeba akutně řešit jiný způsob nakládání s tímto odpadem. Nehledě k faktu, že bioodpad ze sběrného dvora je dále také kompostován. Komise zhodnotila oblast z provozně-technického, legislativního a finančního hlediska a dospěla k závěru, že v současné době není finančně výhodné kompostárnu zřizovat. Z hlediska dopadu na ŽP je nakládání s biologicky rozložitelným odpadem v souladu se zákonem. Tento odpad se po nashromáždění na sběrném dvoře odváží na koncové zařízení, kde je dále kompostován. Komise dále nevylučuje možné řešení této otázky do budoucna a z tohoto důvodu doporučuje získané materiály uložit, aby je bylo možné využít při dalším případném otevření tohoto tématu.

7 str. 7 / Podzemní kontejnery předložení informací ohledně vhodnosti umístění. Na 4. jednání Komise pro životní prostření RM, které se konalo dne , se členové komise dohodli na potřebě zhodnocení několika lokalit z hlediska vhodnosti pro případné vybudování podzemních kontejnerů. Komise uvedla pro zhodnocení vhodnosti tyto lokality: - sídliště Kosmonautů - sídliště U Stadionu - Na Valích - Mírové náměstí - sídliště Přemyslovců - Tyršovo náměstí - Zahradní město Z těchto lokalit chce následně vybrat maximálně dvě místa, která by doporučila pro případné vybudování podzemních kontejnerů. V příloze č.1 k tomuto bodu jsou spolu s informacemi o vlastnictví pozemků znázorněna místa, která by byla vhodná pro vybudování podzemních kontejnerů bez ohledu na existenci sítí. Pozemky byly dále vyhodnoceny z hlediska existence sítí. Žádosti o sdělení existence sítí na vybraných místech byly zaslány společnosti RWE Distribuční služby s.r.o., Česká telekomunikační infrastruktura a.s., ČEZ ICT Services a.s. a Severočeské vodovody a kanalizace a.s. Vyřízené žádosti s vyjádřením jsou součástí přílohy č. 2. Odbor správy majetku vyhodnotil obdržená vyjádření k navrženým lokalitám. Všechny uvedené pozemky jsou ve vlastnictví Města Louny. Z hlediska existence sítí České telekomunikační infrastruktury a.s. je pro vybudování podzemních kontejnerů nevhodná část Tyršova náměstí. Z hlediska existence sítí ČEZ ICT Services a.s. jsou pro vybudování podzemních kontejnerů nevhodné části pozemků v ulicích Kosmonautů, Přemyslovců a Na Valích. Domníváme se, že by se nemělo jednat o části pozemků, které by bránily vybudování podzemních kontejnerů v těchto lokalitách. Sítě společnosti RWE Distribuční služby s.r.o. vedou pouze v blízkosti panelových domů a pod přilehlými chodníky. Pouze v Zahradním městě (v ulici Javorová) linie plynovodu (STL) prochází místem, kde je nyní zřízeno kontejnerové stání na separovaný odpad. Existence sítí Severočeských vodovodů a kanalizací by mohla být překážkou v ulici Přemyslovců (pro Zahradní město a ulici Na Valích nebylo doposud vyjádření obdrženo). Odbor správy majetku po zhodnocení všech variant možného vybudování podzemních kontejnerů navrhuje jejich případné umístění na Mírovém náměstí a v ulici Na Valích. Komise se z hlediska možného vybudování podzemních kontejnerů přiklání k návrhu předkladatele, kdy bylo vyhodnoceno jejich umístění na Mírovém náměstí a v ulici Na Valích jako nejvhodnější.

8 str. 8 / Výsledky dendrologického posouzení Masarykových sadů a Výstaviště Louny Na základě Dendrologického inventarizačního průzkumu provedeného v dubnu 2015 znalcem v oboru dendrologie Ing. et Ing. Pavlem Jarošem v Masarykových sadech a na Výstavišti v Lounech, byl posouzen zdravotní stav dřevin, jejich perspektiva a vitalita. Následně byl zpracovatelem posudku předložen shrnující text popisující nejzávažnější nedostatky dřevin, včetně návrhu na ošetření, případně jiný zásah. Z tohoto souhrnu vyplývá, že v prostoru Výstaviště bylo posouzeno 439 stromů, z toho u 334 stromů se vyskytují defekty, přičemž u 243 bylo navrženo opatření. K odstranění bylo navrženo 61 stromů. V prostoru Masarykových sadů (park) bylo posouzeno 948 stromů, z toho u 380 stromů se vyskytují defekty, přičemž u 156 bylo navrženo opatření. K odstranění bylo navrženo 28 stromů. Kompletní zpracování posudku (především tabulková část) byla v listinné podobě k nahlédnutí na jednání komise. Z kapacitních důvodů a z hlediska přehlednosti byla tabulková část posudku převedena do grafické podoby pro snazší orientaci v posuzovaných parametrech : perspektiva, zdravotní stav (zdroj: Ing. Skula).

9 str. 9 / 12 Členové komise byli seznámeni s výsledky dendrologického posudku a upozorňují na častý výskyt poškození stromů sekačkou. Komise považuje za důležité firmu (Diamant Expo s.r.o.), která má údržbu zeleně v této oblasti na starost, na tuto skutečnost upozornit. 7. Revitalizace Masarykových sadů a Výstaviště Louny Revitalizace Masarykových sadů a Výstaviště Louny je dlouhodobě teoreticky řešeným tématem. V nedávné době bylo shromážděno několik dílčích podkladů, které byly k zájmové lokalitě zpracovány : - Dendrologický inventarizační průzkum (P. JAROŠ, 4/2015) - Dendrologický průzkum břehového porostu Ohře v intravilánu města Louny

10 str. 10 / 12 V řešení této věci proběhla společná pochůzka zástupců města Louny s pracovníky Povodí Ohře (starosta R. Šabata, ved. OSM ing. B. Sunkovská, člen RM Mgr.J. Červa, předseda KŽP ing. M.Skula) Z výsledků podkladových materiálů vyplývá, že v lokalitě je v budoucnu nutné zvážit odstranění celkem 89 stromů vykazujících silné zásadní narušení nosných částí bez možnosti stabilizace, napadení houbovou infekcí či z důvodu mělkého kořenového systému v důsledku podmáčení okolního terénu. Tyto dřeviny přímo ohrožují okolní prostor, zdraví a život obyvatel. Dále bude nutné u vytipovaných jedinců provést stabilizaci koruny, bezpečnostní anebo zdravotní řez. Ve spolupráci s Povodím Ohře (podíl prací není přesně stanoven) etapové pokácení stromů topolu černého (Populus canadensis) na pravém břehu (ústí Měleckého potoka lávka), který je u toku nestabilním prvkem s negativními projevy pro vodní tok (vývraty, zlomy, narušení díky především fytopatogenním činitelům na kořenovém systému) a provést výchovný zásah porostu podél výstaviště a ořez větví u vrb zasahujících do vodního toku. V neposlední řadě by bylo vhodné provést racionálním způsobem náhradní výsadbu s ohledem na specifika lokality, která se nachází v aktivní zóně záplavového území. Z tohoto hlediska je třeba brát v úvahu i stávající stavební objekty, liniové stavby, mobiliář apod., které se zde také nacházejí. Předseda Komise pro životní prostředí Rady města Louny doporučuje, s ohledem na výsledky posudků a společné pochůzky se zástupci Povodí Ohře, členům KŽP formulovat stanovisko z hlediska péče o veřejnou zeleň, bezpečnosti, protipovodňových opatření, s přihlédnutím ke krajinotvorné funkci území (vč. urbanisticko-architektonického pohledu). Členové komise doporučují Radě města s ohledem na důvody bezpečnosti občanů přistoupit ke komplexnímu řešení situace na Výstavišti a Masarykových sadech (vč. Protipovodňových opatření, architektury, krajinářského hlediska a funkčnosti vzhledem k vývoji skladby lidské populace. Komise navrhuje například oslovit příslušné odborníky v daných oborech a následně zpracovat komplexní návrh tohoto území. 8. Různé Větve z ořezu a kácení topolů v řece Ohři realizace zakázky měla být provedena panem Kolářem. Jelikož nebyl schopen tuto zakázku dokončit ani po několika výzvách po řádném termínu, bude dokončení zakázky zajištěno firmou Zahradníček s.r.o a panu Kolářovi budou uloženy sankce za nesplnění stanovených podmínek vyplývajících z uzavřené smlouvy. Bc. Bayerová informovala komisi o Krajském kole Ekologické olympiády, které se bude konat října 2015 v Lounech. Tuto akci pořádá Centrum ochránců přírody Tilia ve spolupráci s Gymnáziem Václava Hlavatého v Lounech. S Bc. Bayerovou jednali o možném zadání pro praktickou část soutěže, jejíž výsledky by mohly být pro město přínosné. Komise navrhuje například témata: 1. Návrh možného řešení nakládání s bioodpadem na území města Louny 2. Návrh na revitalizaci Výstaviště a Masarykových sadů 3. Návrh cedulí doprovázející Lososí stezku - Lužerady

11 str. 11 / 12 Na příštím jednání komise proběhne kontrola čerpání finančních prostředků poskytnutých v roce 2014 Českému svazu ochránců přírody Hasina Louny (10.000,-) a v roce 2015 Záchranné stanici Falco (15.000,-). Stav finančních prostředků komise v roce 2015 Rozpočet komise pro rok 2015 Celkem přiděleno Zůstatek k Kč Kč Kč Kč přiděleno na jednání komise č. 2 Domu dětí a mládeže, příspěvková organizace Kč přiděleno na jednání komise č. 4 Záchranné stanici Falco Účast členů komise pro životní prostředí na jednáních Počet jednání ve volebním období* 5 Jméno a příjmení: Přítomen* Omluven* Neomluven* Ing. Milan Skula MVDr. Jiří Mareš Ing. Pavel Hons Ing. Jaroslav Matička MUDr. Jitka Kolářová Jan Čáka Jolana Planičková Stanislav Szakal Bc. Miroslav Gänsel * uvádí se jen počet jednání od začátku volebního období tj. od konce roku 2014 Termín další schůzky komise pro životní prostředí byl stanoven na Schválil: Ing. Milan Skula předseda Jméno Funkce Datum Podpis Ověřovatel: MVDr. Jiří Mareš místopředseda Jméno Funkce Datum Podpis Zapsal: Ing. Iveta Jungová tajemnice Jméno Funkce Datum Podpis Dle zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, je komise iniciativním a poradním orgánem rady města. Její stanoviska a náměty jsou předkládány k projednání radě města, která k nim zaujímá své konečné rozhodnutí formou usnesení. prostředí RM č. 5/2015 projednala Rada města Loun na své 21. schůzi dne a přijala k němu následující usnesení:

12 str. 12 / 12 Usnesení č. 329/2015 Zápis z jednání Komise pro životní prostředí RM č. 5/2015 Rada města 1) b e r e n a vědomí zápis z jednání Komise pro životní prostředí RM č. 5/2015 ze dne ) s c h v a l u j e návrhy Komise pro životní prostředí RM uvedené v zápise z jednání KŽP č. 5/2015 ze dne takto: a) zprávu č. 3 o kontrolách nakládání s odpady b) vybudování kompostárny není po celkovém zhodnocení finančně výhodné c) nejvhodnějšími místy pro vybudování podzemních kontejnerů se jeví Mírové náměstí a ulice Na Valích d) výsledky dendrologického posudku Masarykových sadů a Výstaviště Louny e) budoucí řešení situace na Výstavišti a v Masarykových sadech komplexně 3) b e r e n a vědomí zápis č. 1/2015 z hlasování per rollam Komise pro životní prostředí Rady města Loun ze dne ) s c h v a l u j e poskytnutí dotace z prostředků Komise pro životní prostředí RM a uzavření veřejnoprávní smlouvy takto: - 4. ZO ČSOP TILIA, Krásná Lípa, Kyjovská 1061/15a, IČ: na pořádání Ekologické olympiády v Lounech ve výši Kč 5) b e r e n a v ě d o m í rezignaci p. Stanislava Szakála na členství v komisi pro životní prostředí RM 6) j m e n u j e Mgr. Olgu Kottovou, členkou komise pro životní prostředí RM 7) u k l á d á Ing. Š a f r o v é, vedoucí KÚ, zajistit vystavení jmenovacího dekretu T: Pro 8 Šabata, Čermák, Červa, Bouda, Rieger, Kurka, Kučera, Janda Proti 0 Zdržel se 0 Nehlasoval

Zápis z jednání komise pro životní prostředí RM č. 3/2015 ze dne

Zápis z jednání komise pro životní prostředí RM č. 3/2015 ze dne str. 1 / 5 prostředí RM č. 3/2015 ze dne 15.04.2015 Přítomni: Omluveni: Ing. Milan Skula předseda komise pro životní prostředí MVDr. Jiří Mareš - místopředseda komise pro životní prostředí Ing. Pavel Hons

Více

Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM č. 1/2015. Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM. ze dne

Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM č. 1/2015. Zápis z jednání komise pro zdravotnictví RM. ze dne str. 1 / 5 ze dne 02.02.2015 Přítomni: Ing. Koča Milan, MUDr. Benešová Jana, MUDr. Bušák Ladislav, MUDr. Slavík Tomáš, MUDr. Tesař Jiří, MUDr. Tyl Petr, paní Bufková Zdeňka, pan Ondrák Jiří, paní Svobodová

Více

Zápis z jednání dopravní komise RM č. 7/2018 ze dne

Zápis z jednání dopravní komise RM č. 7/2018 ze dne 1/4 Zápis z jednání dopravní komise RM č. 7/2018 ze dne 04.07.2018 Přítomni: předseda komise: místopředsedkyně: členové komise: tajemník: p. František Vágner pí Miroslava Habel p. Jiří Veselý, p. Jiří

Více

Z á p i s. členové výboru (viz. prezenční listina) viz. prezenční listina. Program jednání:

Z á p i s. členové výboru (viz. prezenční listina) viz. prezenční listina. Program jednání: Z á p i s z 4. jednání výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 29. 5. 2013 od 14,00 hodin RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové, zasedací místnost

Více

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 10. 12. 2014

Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 10. 12. 2014 Místo konání : Začátek : Zasedání řídil : Přítomni : Zápis z 3. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 10. 12. 2014 Omluveni : - Neomluveni : - Hosté: - Zapisovatel : Ověřovatelé zápisu

Více

Příklady dobré praxe zavedení systémů třídění a zpracování bioodpadů v obcích. Velikostní rozdělení. Systém sběru a svozu 3. 2.

Příklady dobré praxe zavedení systémů třídění a zpracování bioodpadů v obcích. Velikostní rozdělení. Systém sběru a svozu 3. 2. Příklady dobré praxe zavedení systémů třídění a zpracování bioodpadů v obcích Ing. Jiří Jalovecký, Ph.D. Velikostní rozdělení Příklady jsou rozděleny do tří základních skupin kvůli specifickým rozdílům

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 1. Zahájení zasedání ZO Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Trubín, konaného dne 19. 3. 2015. Zasedání Zastupitelstva obce Trubín (dále jen ZO ) bylo zahájeno v 18:00 hodin starostkou obce paní Alenou

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Svépravice č. 1/2015 ze dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Svépravice č. 1/2015 ze dne Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Svépravice č. 1/2015 ze dne 1.2.2015 1/2015 Čas zahájení zasedání : 19:00 Čas ukončení zasedání : 21:00 Přítomni : Milan Čapek, Ing. Václav Hlom, Václav Bendl, Dušan

Více

Komunitní kompostárna. Náměšť n.o. 28.5.2015

Komunitní kompostárna. Náměšť n.o. 28.5.2015 Komunitní kompostárna Náměšť n.o. 28.5.2015 Biologicky rozložitelný odpad Bioodpad je odpad podléhající aerobnímu či anaerobnímu rozkladu, jejich seznam je přílohou Vyhláška 341/2008 Sb. V rámci obce kat.č.

Více

Zápis z jednání zastupitelstva obce Skryje č. 5/2015, které se konalo od v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje

Zápis z jednání zastupitelstva obce Skryje č. 5/2015, které se konalo od v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje Zápis z jednání zastupitelstva obce Skryje č. 5/2015, které se konalo 17.12.2015 od 19.00 v zasedací místnosti budovy Obecního úřadu Skryje Přítomni: Tomáš Jelínek, Miroslav Čonka, Marta Kratinová Hájková,

Více

Zápis z 43. veřejného jednání ZO Ostrá dne na OÚ Ostrá

Zápis z 43. veřejného jednání ZO Ostrá dne na OÚ Ostrá Zápis z 43. veřejného jednání ZO Ostrá dne 14.8. 2018 na OÚ Ostrá Přítomni: Mgr. Jana Kaucká, Jana Effenbergerová, Ing. Jiří Čenský, Bc. Viktor Vokál, Kateřina Čápová, Miroslav Crha, Jan Pudil Omluveni:

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Ing. Petr Kilevník, JUDr. PhDr. Zdeněk Ondráček, Ph.D., Ing. Zdeněk Urban Z á p i s z 12. jednání Výboru kontrolního Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 14. 4. 2014 od 15:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Mgr.

Více

Výběrová (hodnoticí) kritéria pro projekty přijímané v rámci LXIV. výzvy Operačního programu Životní prostředí Prioritní osa 4

Výběrová (hodnoticí) kritéria pro projekty přijímané v rámci LXIV. výzvy Operačního programu Životní prostředí Prioritní osa 4 Výběrová (hodnoticí) kritéria pro projekty přijímané v rámci LXIV. výzvy Operačního programu Životní prostředí Prioritní osa 4 ZVEŘEJNĚNO DNE 3. 1. 2 Výběrová (hodnoticí) kritéria v Operačním programu

Více

Zápis z jednání investiční komise RM č. 5/2016 ze dne

Zápis z jednání investiční komise RM č. 5/2016 ze dne investiční komise RM č. 5/2016 ze dne 15.06.2016 Přítomni: 8 členů investiční komise - P. Brož, PhDr. D. Godycká, Ing. E. Hořejší, Ing. arch. J. Kautský, Ing. M. Tajtl, J. Bouda, M. Batala, Bc. R. Janeček

Více

Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne v 18:00

Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne v 18:00 Zápis z 24. zasedání Zastupitelstva Obce Studená konaného dne 19.12.2016 v 18:00 Ve Studené dne 20.12.2016 Zpracoval: Ing. David Fogl Obsah Obsah... 1 Určení ověřovatelů zápisu a zapisovatele... 2 Program

Více

Obec Třanovice. Zápis. z 9. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne 21.12.2015 v 17. 00 hod.

Obec Třanovice. Zápis. z 9. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE. konaného dne 21.12.2015 v 17. 00 hod. Obec Třanovice Zápis z 9. zasedání ZASTUPITELSTVA OBCE TŘANOVICE konaného dne 21.12.2015 v 17. 00 hod. Přítomno dle presenční listiny 13 členů ZO Třanovice, 2 omluveni 1 občan Zahájení Zasedání Zastupitelstva

Více

Projekt odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu (BRKO) od občanů spádových obcí OÚ Miskovice

Projekt odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu (BRKO) od občanů spádových obcí OÚ Miskovice Projekt odděleného sběru biologicky rozložitelného komunálního odpadu (BRKO) od občanů spádových obcí OÚ Miskovice 1. Úvod V současné době je na celém světě dlouhodobě zaznamenáván výrazný úbytek organické

Více

OBEC VELIKÁ VES. Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne 4. 2. 2015 od 18.30 hodin

OBEC VELIKÁ VES. Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne 4. 2. 2015 od 18.30 hodin OBEC VELIKÁ VES Zápis ze 4. zasedání Zastupitelstva obce Veliká Ves konaného dne 4. 2. 2015 od 18.30 hodin Přítomni: p. Kučerová, p. Vorlová, p. Jaroš, p. Pokorná, p. Lysák Omluveni: p. Frohlich, p. Čuchal

Více

MĚSTO CHEB KONTROLNÍ VÝBOR ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU

MĚSTO CHEB KONTROLNÍ VÝBOR ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU ČÍSLO JEDNACÍ V CHEBU DNE MUCH 39737/2015 05.05.2015 Zápis a usnesení z 5. jednání kontrolního výboru Zastupitelstva města Chebu Datum a hodina zahájení jednání: 5.5.2015 v 15:33 hod. Místo konání jednání:

Více

Význam a přínosy odděleného soustřeďování BRKO v obci. Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP

Význam a přínosy odděleného soustřeďování BRKO v obci. Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP Ing. Veronika Jarolímová Ř ČIŽP OOH jarolimova_veronika@cizp.cz Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP

Více

HODNOTICÍ KRITÉRIA PRIORITNÍ OSY 3 SPECIFICKÉHO CÍLE 3.2 Operačního programu Životní prostředí 2014 2020

HODNOTICÍ KRITÉRIA PRIORITNÍ OSY 3 SPECIFICKÉHO CÍLE 3.2 Operačního programu Životní prostředí 2014 2020 HODNOTICÍ KRITÉRIA PRIORITNÍ OSY 3 SPECIFICKÉHO CÍLE 3.2 Operačního programu Životní prostředí 2014 2020 V rámci hodnocení jsou projektům přiřazeny body dle následujících kritérií. Informace pro hodnocení

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD BROUMOV útvar starosty třída Masarykova 239, Broumov

MĚSTSKÝ ÚŘAD BROUMOV útvar starosty třída Masarykova 239, Broumov MĚSTSKÝ ÚŘAD BROUMOV útvar starosty třída Masarykova 239, 550 01 Broumov VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: 15.11.2016 NAŠE ZN.: 33238/2016 Vážená paní VYŘIZUJE: Jitka Nigrinová TEL.: 491 504 216 MOBIL: 731 450 769

Více

Zápis č. 1 z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Drozdov konaného dne v přísálí kulturního domu

Zápis č. 1 z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Drozdov konaného dne v přísálí kulturního domu Zápis č. 1 z ustavujícího zasedání zastupitelstva obce Drozdov konaného dne 31. 10. 2018 v přísálí kulturního domu Přítomni: Karel Smyčka, Bc. Marek Karger, Miroslava Nosková, Libor Smékal, Stanislav Studený,

Více

Z á p i s č. 36/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Mochov, konané dne

Z á p i s č. 36/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Mochov, konané dne Z á p i s č. 36/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Mochov, konané dne 12.6.2014 Místo konání: Čas konání: Přítomni: zasedací místnost Obecního úřadu obce Mochov od: 19:00 do: 19:30 František Bouček,

Více

Zahájení starosta obce, pan Miroslav Duchoň zahájil veřejné zasedání OZ. Jednání bylo přítomno 12 členů OZ, tudíž bylo označeno za usnášeníschopné.

Zahájení starosta obce, pan Miroslav Duchoň zahájil veřejné zasedání OZ. Jednání bylo přítomno 12 členů OZ, tudíž bylo označeno za usnášeníschopné. Zápis č. 177 z veřejného jednání zastupitelstva obce, které se konalo dne 7. 10. 2015 od 17.00 hodin v malém sále zámku v Osvračíně ---------------------------------------------------------------------------

Více

Problematika nakládání s bioodpady z pohledu měst a obcí

Problematika nakládání s bioodpady z pohledu měst a obcí Problematika nakládání s bioodpady z pohledu měst a obcí Mgr. Pavel Drahovzal předseda Komise životního prostředí Předsednictva Svazu měst a obcí České republiky Ing. Bc. Barbora Fűrstová Oddělení legislativně-právní

Více

Z Á P I S č. 9/2012. ze zasedání zastupitelstva městyse Bílé Podolí, konané dne v 16,00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu

Z Á P I S č. 9/2012. ze zasedání zastupitelstva městyse Bílé Podolí, konané dne v 16,00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu Z Á P I S č. 9/2012 ze zasedání zastupitelstva městyse Bílé Podolí, konané dne 21. 11. 2012 v 16,00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu ------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Obec Jankovice Jankovice 101, 769 01 Holešov

Obec Jankovice Jankovice 101, 769 01 Holešov Obec Jankovice Jankovice 101, 769 01 Holešov www.jankovice.net Tel: 573 393 041 IČ: 00287288, ČS Holešov, účet č.: 1483102339/0800 obec@jankovice.net Zápis z 6. zasedání zastupitelstva obce Jankovice konaného

Více

Zápis č. 18 ze zasedání zastupitelstva obce Vyžlovka dne

Zápis č. 18 ze zasedání zastupitelstva obce Vyžlovka dne Zápis č. 18 ze zasedání zastupitelstva obce Vyžlovka dne 3.12.2014 Přítomni: Ing. J. Pelikán, Ph.D., MUDr. J. Pečenková, M. Voráč, M. Vilinger, Mg.S. Hrnčíř, Ing. I. Šafář, Z. Morávek Omluveni: Bc. R.

Více

Jednání Rady města Broumov č. 28 ze dne 19. října 2015

Jednání Rady města Broumov č. 28 ze dne 19. října 2015 Jednání Rady města Broumov č. 28 ze dne 19. října 2015 Přítomni: Ing. Jaroslav Bitnar, Kamil Slezák, JUDr. Tomáš Blažek, Monika Mrštinová, Mgr. Eva Bilíková, Ing. Jiří Myšák, Mgr. Jiří Ringel, Ing. Eva

Více

Zápis ze 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Ostrá, které se konalo dne 22.1. 2015 od 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Ostrá

Zápis ze 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Ostrá, které se konalo dne 22.1. 2015 od 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Ostrá Zápis ze 4. veřejného zasedání Zastupitelstva obce Ostrá, které se konalo dne 22.1. 2015 od 19:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Ostrá Přítomni: Mgr. Jana Šenfelderová, Ing. Jiří Čenský, Jana Effenbergerová,

Více

Z 11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ROUDNÉ, konaného dne od hodin v zasedací místnosti OÚ Roudné, okr. České Budějovice.

Z 11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ROUDNÉ, konaného dne od hodin v zasedací místnosti OÚ Roudné, okr. České Budějovice. Z Á P I S Z 11. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE ROUDNÉ, konaného dne 11. 2. 2016 od 18.00 hodin v zasedací místnosti OÚ Roudné, okr. České Budějovice. 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Přítomni: Omluveni:

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010,

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010, Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním území města Český Brod a systém

Více

Zápis z jednání Komise pro výchovu a vzdělávání RM č. 4/2013 ze dne

Zápis z jednání Komise pro výchovu a vzdělávání RM č. 4/2013 ze dne MÚ LOUNY Zápis z jednání str. 1 / 6 Zápis z jednání Komise pro výchovu a vzdělávání RM č. 4/2013 ze dne 29.05.2013 Přítomni: Omluveni: Hosté: Mgr. Jan Červa, PaedDr. Venuše Mirovská, Mgr. Štěpánka Slezáková,

Více

Z á p i s. členové výboru (viz. prezenční listina) viz. prezenční listina. Program jednání:

Z á p i s. členové výboru (viz. prezenční listina) viz. prezenční listina. Program jednání: Z á p i s z 16. jednání výboru pro životní prostředí a zemědělství Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 4. 3. 2015 od 14,00 hodin RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové, zasedací místnost

Více

MĚSTO CHEB VÝBOR PRO STRATEGICKÝ ROZVOJ, VÝSTAVBU, ÚZEMNÍ PLÁN ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU

MĚSTO CHEB VÝBOR PRO STRATEGICKÝ ROZVOJ, VÝSTAVBU, ÚZEMNÍ PLÁN ZASTUPITELSTVA MĚSTA CHEBU ČÍSLO JEDNACÍ V CHEBU DNE MUCH 8747/2017 25. 1. 2017 Zápis a usnesení z 15. schůze Výboru pro strategický rozvoj, výstavbu, územní plán Zastupitelstva města Chebu Datum a hodina zahájení jednání: 25. 1.

Více

Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Žeranovice konaného dne v hodin v zasedací místnosti obecního úřadu

Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Žeranovice konaného dne v hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Zápis ze 17. zasedání Zastupitelstva obce Žeranovice konaného dne 31.8.2017 v 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomni - zastupitelé: 8 členů ZO JUDr. Stanislav Němec, František Gořalík,

Více

Kuchyňské odpady z aspektu legislativních předpisů

Kuchyňské odpady z aspektu legislativních předpisů Kuchyňské odpady z aspektu legislativních předpisů 16.2.2010 Bc. Jan Tomek Pozice kuchyňského odpadu BRO BRKO KUCHYŇSKÉ BIOODPADY VŽP Kuchyňské odpady Legislativa Evropské Unie Směrnice Rady (ES) č. 98/2008

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor životního prostředí V Písku dne: 27.01.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.02.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh opatření pro vyrovnání rozdílu mezi příjmy a výdaji na systém odpadového

Více

-1- Zápis č. 55/2017. Ing. Pavel Šubr, Jan Pavlásek, Jan Flégl, Vlastimil Matouš, Ing. Radim Kalfus

-1- Zápis č. 55/2017. Ing. Pavel Šubr, Jan Pavlásek, Jan Flégl, Vlastimil Matouš, Ing. Radim Kalfus -1- Zápis č. 55/2017 ze zasedání Rady města Lázně Bělohrad na volební období 2014-2018, které se konalo dne 25.10.2017 v 08:00 hodin MěÚ Lázně Bělohrad Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu

Více

Zápis z jednání sportovní komise RM č. 5/2015 ze dne 26.05.2015

Zápis z jednání sportovní komise RM č. 5/2015 ze dne 26.05.2015 MÚ LOUNY Zápis z jednání str. 1 / 5 Zápis z jednání sportovní komise RM č. 5/2015 ze dne 26.05.2015 Přítomni: Omluveni: Hosté: Stanislav Svoboda, předseda komise Luděk Dvořák, Jaroslava Sádovská, Pavel

Více

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Zdeněk Urban, MVDr. Pavel Bělobrádek, PhD.

Z á p i s. Omluveni: JUDr. Miroslav Antl, Mgr. Jitka Košťálová, Ing. Zdeněk Urban, MVDr. Pavel Bělobrádek, PhD. Z á p i s z 3. jednání Kontrolního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 4. 3. 2013 od 14,00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Ing. Vladimír Derner, Ing. Petr

Více

Z á p i s č. 37/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Mochov, konané dne 7.8.2014

Z á p i s č. 37/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Mochov, konané dne 7.8.2014 Z á p i s č. 37/2014 ze zasedání zastupitelstva obce Mochov, konané dne 7.8.2014 Místo konání: Čas konání: Přítomni: zasedací místnost Obecního úřadu obce Mochov od: 19:00 do: 20:00 František Bouček, Jitka

Více

Obecně závazná vyhláška obce Písečná č. 3/2009,

Obecně závazná vyhláška obce Písečná č. 3/2009, Obecně závazná vyhláška obce Písečná č. 3/2009, o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území obce Písečná vznikajícím na území obce Písečná Zastupitelstvo obce Písečná se na svém zasedání konaném

Více

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 17

Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 17 Určeno pro: Zasedání Zastupitelstva města Příbora č.: 17 Konané dne: 22.09.2016 Materiál číslo: 17/6/11 Název materiálu a návrh usnesení: 17/6/11 Výkup pozemku parc. č. 3291/25 k. ú. Příbor Povodí Odry

Více

- Návrh usnesení č.2/17/20 13 ZO schvaluje kontrolu usnesení z minulého zápisu.

- Návrh usnesení č.2/17/20 13 ZO schvaluje kontrolu usnesení z minulého zápisu. Zápis č.17/2010-2014 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Lahošť, pro volební období 2010-2014, konaného dne 30.1. 2013 v zasedací místnosti obecního úřadu Lahošť. Přítomní: Jan Halko, Ing. Milan Fábera,

Více

ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby. konaného dne , od 18:00 hodin

ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby. konaného dne , od 18:00 hodin ZÁPIS z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. 05. 2016, od 18:00 hodin 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Veřejné zasedání zastupitelstva obce Ráby bylo zahájeno v 18:00 hod. starostou

Více

Odbor životního prostředí

Odbor životního prostředí nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 15151/2014 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 Spisový znak: 101 2.2 Zápis z jednání komise pro životní

Více

Z Á P I S z 11. zasedání zastupitelstva obce Bolešiny konaného dne v Pečetíně

Z Á P I S z 11. zasedání zastupitelstva obce Bolešiny konaného dne v Pečetíně Z Á P I S z 11. zasedání zastupitelstva obce Bolešiny konaného dne 17.9.2004 v Pečetíně Začátek : 19,00 hodin v Pečetíně Přítomni : p. Ing. Sommer Josef, Tesarzyk Jiří, Ing. Kuba Antonín, Bouzek Karel,

Více

Město Jeseník. Kontrolní výbor při zastupitelstvu města. Z á p i s. z 7. zasedání kontrolního výboru konaného dne

Město Jeseník. Kontrolní výbor při zastupitelstvu města. Z á p i s. z 7. zasedání kontrolního výboru konaného dne Město Jeseník Kontrolní výbor při zastupitelstvu města Z á p i s z 7. zasedání kontrolního výboru konaného dne 2.2.2012 Přítomni: Omluveni: Hosté: Mgr. Stanislav Loučný, Ing. Jiří Pelc, Doc. Ing. Josef

Více

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání,

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÁ RUDA č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Železná Ruda. Zastupitelstvo

Více

Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Šimanov v roce 2015, konané dne v 18:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Šimanov.

Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Šimanov v roce 2015, konané dne v 18:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Šimanov. Zápis z 1. zasedání Zastupitelstva obce Šimanov v roce 2015, konané dne 30. 1. 2015 v 18:00 hodin v zasedací místnosti OÚ Šimanov. Starosta obce pan Miloš Minařík jako předsedající zahájil zasedání zastupitelstva

Více

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015.

Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Zápis z 5. zasedání Zastupitelstva obce Švábov konaného dne 22. 5. 2015. Jednání se konalo v zasedací místnosti Obecního úřadu ve Švábově 37. Zasedání bylo zahájeno v 18:00 hodin a skončeno ve 20:45 hodin.

Více

ZÁPIS Z 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BAŘICE-VELKÉ TĚŠANY KONANÉHO DNE 27.3.2015 V BUDOVĚ OBECNÍHO ÚŘADU V BAŘICÍCH

ZÁPIS Z 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BAŘICE-VELKÉ TĚŠANY KONANÉHO DNE 27.3.2015 V BUDOVĚ OBECNÍHO ÚŘADU V BAŘICÍCH ZÁPIS Z 6. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE BAŘICE-VELKÉ TĚŠANY KONANÉHO DNE 27.3.2015 V BUDOVĚ OBECNÍHO ÚŘADU V BAŘICÍCH Zasedání zastupitelstva obce bylo svoláno v souladu s 91 odst. 1 zákona 128/2000 Sb.

Více

Předsedající předložil návrh programu jednání. Vyzval přítomné, zda chtějí program doplnit. Nebylo tomu tak a přistoupilo se k hlasování.

Předsedající předložil návrh programu jednání. Vyzval přítomné, zda chtějí program doplnit. Nebylo tomu tak a přistoupilo se k hlasování. Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Sobčice konaného dne 13.12.2018 od 18,00 hodin v zasedací místnosti OÚ - Zasedání bylo řádně svoláno - Počet zúčastněných zastupitelů obce: 6 Luděk Smolík,

Více

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Malá Bystřice, konaného dne

ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Malá Bystřice, konaného dne ZÁPIS ze zasedání zastupitelstva obce Malá Bystřice, konaného dne 6. 3. 2019 Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Malá Bystřice (dále též jako zastupitelstvo ) bylo zahájeno v

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001

Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001 1 Obecně závazná vyhláška obce Vřeskovice č. 6 / 2001 o nakládání s komunálním odpadem a stavebním odpadem na území obce VŘESKOVICE a o stanovení způsobu sběru, třídění, využívání a zneškodňování odpadů

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bratčice

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bratčice Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Bratčice Zápis z 25. zasedání zastupitelů obce, konaného dne 7.11.2011 od 19 hod v budově obecního úřadu v Bratčicích 49. Přítomni: Ing. Uhlíř J., Havránek V., Kotrba

Více

Zápis č. 36 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 06.10.2014 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám.

Zápis č. 36 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 06.10.2014 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Zápis č. 36 ze zasedání Výboru pro strategický rozvoj a investice, které se konalo dne 06.10.2014 v zasedací místnosti radnice na Masarykově nám. Přítomni: Omluveni: Hosté: Ing. Halas, Ing. Krátký, Ing.

Více

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova

Zápis č. 1/2019 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova Materiál číslo: 11 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 30.01.2019 Předkládá Ing. Čermáková Libuše - předsedkyně výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu s ohledem na ochranu

Více

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ.

Zápis. z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne v kanceláři tajemníka MěÚ. Zápis z 15. schůze Rady města Český Brod konané dne 14.7. 2005 v kanceláři tajemníka MěÚ. Přítomni: p. Fischer, Bc., MUDr. Forstová, Mgr. Janík, p. Jeník, p. Fořt, p. Brom - tajemník města, JUDr. Marková

Více

Z Á P I S. schůze číslo 2/2018 Rady města Rokytnice v Orlických horách

Z Á P I S. schůze číslo 2/2018 Rady města Rokytnice v Orlických horách Město Rokytnice v Orlických horách náměstí Jindřicha Šimka 3, 517 61 Rokytnice v Orlických horách 1 tel.č.: 494 379 021 e-mail: podatelna@mu.rokytnice.cz Z Á P I S schůze číslo 2/2018 Rady města Rokytnice

Více

Zasedání zastupitelstva obce Číslo: 28 Datum:

Zasedání zastupitelstva obce Číslo: 28 Datum: Zasedání zastupitelstva obce Číslo: 28 Datum: 29.01.2014 Zápis: Zasedání zastupitelstva obce zahájila a řídila starostka obce Bohumila Pípová od 17.00 hodin dně 29.01.2014 a toto zasedání ukončila dne

Více

z 11. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 17. února 2016 v 18.00hod.

z 11. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 17. února 2016 v 18.00hod. Obec Miroslavské Knínice Zastupitelstvo obce Miroslavské Knínice ZÁPIS z 11. zasedání Zastupitelstva obce Miroslavské Knínice konaného dne 17. února 2016 v 18.00hod. Přítomni : Ing. Jiří Balík, Bc. Petr

Více

Zápis z 17. řádného zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice, konaného dne 18.12.2013 v 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu.

Zápis z 17. řádného zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice, konaného dne 18.12.2013 v 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu. Zápis z 17. řádného zasedání Zastupitelstva obce Plenkovice, konaného dne 18.12.2013 v 18.00 hod. v zasedací místnosti obecního úřadu. Starosta Ing. Vybíral přivítal všechny přítomné a zahájil 17. zasedání

Více

ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. ledna 2017, od 18:00 hodin

ZÁPIS. z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. ledna 2017, od 18:00 hodin ZÁPIS z veřejného zasedání zastupitelstva obce Ráby konaného dne 12. ledna 2017, od 18:00 hodin 1. Zahájení zasedání zastupitelstva Veřejné zasedání zastupitelstva obce Ráby bylo zahájeno v 18:00 hod.

Více

Zápis číslo 3 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne

Zápis číslo 3 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne Obec Libotov Libotov 80, 544 01 Dvůr Králové nad Labem 01, E-Mail: obec.libotov@tiscali.cz www.libotov.cz 499694152 Zápis číslo 3 ze zasedání Zastupitelstva obce Libotov ze dne 30.03.2015 přítomní: Kraus

Více

Zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 09. 11. 2011

Zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 09. 11. 2011 Zápis z 14. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 09. 11. 2011 Místo konání : Obecní úřad Strážkovice Začátek : 17.05 hod. Zasedání řídil : Hana Halamová Přítomni : Roman Čermák, Jan Dvořák,

Více

Těchobuz 60, Pacov. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 3/2015. konaného dne v 19.00

Těchobuz 60, Pacov. Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Těchobuz č. 3/2015. konaného dne v 19.00 O B E C T Ě C H O B U Z Těchobuz 60, 395 01 Pacov WWW.TECHOBUZ.CZ Email: obec@techobuz.cz 565 443 900 724 192 514 IČO:00584061 Č.j.: OBTECH/00439/15 Zápis ze zasedání zastupitelstva č. 3/2015 konaného

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 04.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města

Více

Bioodpad v obci. Zpracování a využití bioodpadu Modelové příklady, Správná kompostářská praxe. Zpracování a využití BRKO

Bioodpad v obci. Zpracování a využití bioodpadu Modelové příklady, Správná kompostářská praxe. Zpracování a využití BRKO Zpracování a využití bioodpadu Modelové příklady, Správná kompostářská praxe Ing. Květuše Hejátková ZERA Zemědělská a ekologická regionální agentura, o.s. Bioodpad v obci Zpracování a využití BRKO Cílem

Více

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova ze dne

Zápis č. 3/2018 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova ze dne Materiál číslo: 21 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 17.09.2018 Předkládá Ing. Svoboda František - předseda výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka Obec Kyselka Zastupitelstvo obce Kyselka 362 72 Kyselka, IČ:00254762 Č. j. : Kyselka/66/15/KY Usnesení z 2. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v

Více

Zápis veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hluboš konané dne , od hod na Kardavci listů : 5 Přítomno (z 9) : 9 členů ZO hostů : 24

Zápis veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hluboš konané dne , od hod na Kardavci listů : 5 Přítomno (z 9) : 9 členů ZO hostů : 24 Zápis veřejného zasedání Zastupitelstva obce Hluboš konané dne 25.9.2013, od 18.00 hod na Kardavci listů : 5 Přítomno (z 9) : 9 členů ZO hostů : 24 1) Zahájení zasedání zastupitelstva obce Zasedání ZO

Více

Zápis ze 4. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 14. 01. 2015

Zápis ze 4. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 14. 01. 2015 Zápis ze 4. zasedání zastupitelstva obce Strážkovice konaného dne 14. 01. 2015 Místo konání: Obecní úřad Strážkovice Začátek: 17.05 hod. Zasedání řídil: Hana Halamová Přítomni: Roman Čermák, Jan Dvořák,

Více

Malé zařízení - kompostárna v Tichově PROVOZNÍ ŘÁD MALÉHO ZAŘÍZENÍ - KOMPOSTÁRNY V TICHOVĚ SCHVALOVACÍ PROTOKOL

Malé zařízení - kompostárna v Tichově PROVOZNÍ ŘÁD MALÉHO ZAŘÍZENÍ - KOMPOSTÁRNY V TICHOVĚ SCHVALOVACÍ PROTOKOL PROVOZNÍ ŘÁD MALÉHO ZAŘÍZENÍ - KOMPOSTÁRNY V TICHOVĚ SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu malého zařízení - kompostárny v Tichově Zastupitelstvo obce Tichov schválilo na svém zasedání dne 25. července

Více

z 6. schůze Kontrolního výboru ZMO Plzeň 3, konané dne 26. května 2011 v zasedací místnosti č. 16 ÚMO Plzeň 3.

z 6. schůze Kontrolního výboru ZMO Plzeň 3, konané dne 26. května 2011 v zasedací místnosti č. 16 ÚMO Plzeň 3. Z Á P I S z 6. schůze Kontrolního výboru ZMO Plzeň 3, konané dne 26. května 2011 v zasedací místnosti č. 16 ÚMO Plzeň 3. Přítomni: Mgr. Radoslav Škarda Ing. Pavel Kotas p. Aleš Hess p. Miloslav Švantner

Více

Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva obce Žeranovice konaného dne od hodin v zasedací místnosti obecního úřadu

Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva obce Žeranovice konaného dne od hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Obecní úřad Žeranovice, Žeranovice čp. 1, 769 01 Holešov Zápis z 12. zasedání Zastupitelstva obce Žeranovice konaného dne 25.8.2016 od 19.00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu Přítomni: 8 členů

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 22. 4. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 22. 4. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti konaného dne 22. 4. 2015 v 18:00 hod., na OÚ Svinařov v zasedací místnosti (Pozn.: v zápise jsou přítomní uváděni bez akadem. titulů. V případě, že hlasování není jednomyslné, je hlasování zastupitelů

Více

Obec Ludíkov Ludíkov Boskovice

Obec Ludíkov Ludíkov Boskovice Obec Ludíkov Ludíkov 84 680 01 Boskovice Zápis č. 5/2016 1 ze zasedání obecního zastupitelstva v Ludíkově, konaného dne 27. 12. 2016 v 16:00 hodin v zasedací síní OÚ Ludíkov. Přítomni: Nepřítomni: Omluveni:

Více

Jednání Rady města Broumov č. 20 ze dne 19. srpna 2019

Jednání Rady města Broumov č. 20 ze dne 19. srpna 2019 Jednání Rady města Broumov č. 20 ze dne 19. srpna 2019 Přítomni: Ing. Jaroslav Bitnar, Kamil Slezák, JUDr. Tomáš Blažek, MUDr. Miroslav Švábl, Ing. Eva Blažková, MPA tajemnice Omluveni: Mgr. Jiří Ringel,

Více

Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v roce 2014 konaného dne 3. 2. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu.

Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v roce 2014 konaného dne 3. 2. 2014, od 18:00 hodin v zasedací místnosti obecního úřadu. Obec Kyselka tel., fax 353941127, 353941289 Zastupitelstvo obce Kyselka e-mail: starosta@obeckyselka.cz 362 72 Kyselka http://www.obeckyselka.cz IČ: 00254762 Č. j. 46/2014 Usnesení z 3. zasedání Zastupitelstva

Více

Z á p i s. ze schůze Rady města Kuřimi č. 32/2016 konané dne

Z á p i s. ze schůze Rady města Kuřimi č. 32/2016 konané dne Z á p i s ze schůze Rady města Kuřimi č. 32/2016 konané dne 6. 10. 2016 Přítomni: Mgr. Ing. Drago Sukalovský starosta PaedDr. David Holman - místostarosta, Mgr. Ladislav Ambrož, Bc. Jan Vlček členové rady

Více

Zápis ze zasedání ZO č. 4 ze dne 17.5.2013 v Novém Kramolíně v 18:00 hodin

Zápis ze zasedání ZO č. 4 ze dne 17.5.2013 v Novém Kramolíně v 18:00 hodin Čj Zápis ze zasedání ZO č. 4 ze dne 17.5.2013 v Novém Kramolíně v 18:00 hodin Přítomni: Vlastimil F, Jaroslav B, Jan B, Pavel S, Petr Bk Nepřítomni omluveni: Mgr. Věra S, Jiří P,, Pavel Ch Nepřítomni neomluveni:

Více

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Sobčice

Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Sobčice Zápis z veřejného zasedání zastupitelstva obce Sobčice konaného dne 27. 8. 2018 od 16:00 hodin na OÚ Sobčice - Zasedání bylo řádně svoláno - Počet zúčastněných zastupitelů obce: 4 - Omluveni: J. Šedina

Více

Městský obvod Pardubice II Úřad městského obvodu Pardubice II

Městský obvod Pardubice II Úřad městského obvodu Pardubice II Městský obvod Pardubice II Úřad městského obvodu Pardubice II Chemiků 128, 530 09 Pardubice Z á p i s z 69. jednání Rady městského obvodu Pardubice II, konaného dne 14. 6. 2018 v 16:30 hodin v budově Úřadu

Více

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka

OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka OBEC KYSELKA Kyselka část Radošov 118, 362 72 Kyselka Obec Kyselka Zastupitelstvo obce Kyselka 362 72 Kyselka, IČ:00254762 Č. j. : Kyselka/407/15/KY Usnesení z 9. zasedání Zastupitelstva obce Kyselka v

Více

Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015. konaném dne v budově OÚ od hodin

Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015. konaném dne v budově OÚ od hodin Souhrn usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Třeštice č. 10/2015 konaném dne 20.10.2015 v budově OÚ od 19.00 hodin Starosta, jako předsedající, zahájil zasedání zastupitelstva obce ve 20.00 hodin a

Více

3. 2. 2015. Bioodpad v obci. Zpracování a využití bioodpadu Modelové příklady, Správná kompostářská praxe, Okompostu. Zpracování a využití BRKO

3. 2. 2015. Bioodpad v obci. Zpracování a využití bioodpadu Modelové příklady, Správná kompostářská praxe, Okompostu. Zpracování a využití BRKO Zpracování a využití bioodpadu Modelové příklady, Správná kompostářská praxe, Okompostu Květuše Hejátková ZERA Zemědělská a ekologická regionální agentura, o.s. Bioodpad v obci Zpracování a využití BRKO

Více

Odbor životního prostředí

Odbor životního prostředí nám. J. M. Marků 12 Lanškroun - Vnitřní Město 563 16 Lanškroun www.lanskroun.eu Čj.: MULA 6230/2014 Počet listů dokumentu: 3 Počet listů příloh: 1 Spisový znak: 101 2.2 Zápis z jednání komise pro životní

Více

REFERENCE ZAKÁZEK TÝKAJÍCÍCH SE NAKLÁDÁNÍ S BIOODPADY 2009-2005

REFERENCE ZAKÁZEK TÝKAJÍCÍCH SE NAKLÁDÁNÍ S BIOODPADY 2009-2005 REFERENCE ZAKÁZEK TÝKAJÍCÍCH SE NAKLÁDÁNÍ S BIOODPADY 2009-2005 Odběratel: Městský úřad Skuteč, Palackého nám. 133, 53973 Skuteč Předmět: Studie systému nakládání s bioodpadem ve městě Skuteč Termín: červen

Více

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul. Výbor pro rozvoj a investice města V Písku dne 27.04.2016 Z Á P I S č. 3/2016 z jednání, které se konalo dne 22.04.2016 od 12:00 hodin v zasedací místnosti č. 215, městského úřadu Písek, Budovcova ul.

Více

Zápis č. 1/2016 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova ze dne

Zápis č. 1/2016 ze zasedání Výboru finančního Zastupitelstva města Tišnova ze dne Materiál číslo: 32 K projednání Zastupitelstvu města Tišnova 25.04.2016 Předkládá Ing. Svoboda František - předseda výboru Poznámka: Zveřejněna je pouze upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti

Více

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou

Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Zápis o průběhu 3. zasedání Zastupitelstva obce Skalice nad Svitavou konaného dne 05. 03. 2015 v kanceláři starosty obce Skalice nad Svitavou Bod č. 1 Zahájení Starosta obce Mgr. Petr Řezníček zahájil

Více

Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice

Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice Zápis z 1. jednání ustavující schůze školské rady při Základní škole T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice Datum a místo konání : 17.12.2015, Základní škola T. G. Masaryka a gymnázia Česká Kamenice,

Více

Zápis č. 4. ze zasedání ZM ze dne 27. 4. 2011 od 18:00 hod. v sálu přízemí radnice.

Zápis č. 4. ze zasedání ZM ze dne 27. 4. 2011 od 18:00 hod. v sálu přízemí radnice. Zápis č. 4 ze zasedání ZM ze d 27. 4. 2011 od 18:00 hod. v sálu přízemí radnice. Příští zasedání 25. 5. 2011 od 18.00 v sálu přízemí radnice. Přítomni: dle prezenční listiny (15) Nesplněná ussení: 0 Splněná

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 4 / 2015, které se konalo dne 29. 4. 2015

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 4 / 2015, které se konalo dne 29. 4. 2015 Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 4 / 2015, které se konalo dne 29. 4. 2015 Přítomni : Leo Kordas, Marcela

Více

ZÁPIS O PRŮBĚHU 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE MIROŠOVICE

ZÁPIS O PRŮBĚHU 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE MIROŠOVICE Obec Mirošovice, Na Ohradě 190, 251 66 Mirošovice, Praha východ, tel. 323 656 102, 323 656 096 e mail: mirosovice@volny.cz, www.mirosovice.cz ZÁPIS O PRŮBĚHU 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE MIROŠOVICE

Více

Z Á P I S č. 8/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Hajany dne

Z Á P I S č. 8/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Hajany dne Z Á P I S č. 8/2016 ze zasedání Zastupitelstva obce Hajany dne 23. 10. 2016 Přítomni: M. Bláha, V. Kuchta, G. Šafaříková, M. Zíka, Z. Jestřábová Omluveni: Přítomno 5 členi z 5 členů zastupitelstva obce,

Více

Město Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 2. schůze Rady města Lomnice nad Popelkou konané dne Rada města bere na vědomí

Město Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í. z 2. schůze Rady města Lomnice nad Popelkou konané dne Rada města bere na vědomí Město Lomnice nad Popelkou U S N E S E N Í z 2. schůze Rady města Lomnice nad Popelkou konané dne 19. 11. 2018 Rada města bere na vědomí 14 / 18 / RM informaci Mgr. B. Kubátové, ředitelky Nemocnice následné

Více