STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ JIHOČESKÉHO KRAJE"

Transkript

1 STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ JIHOČESKÉHO KRAJE V souladu s legislativními změnami, vyplývajícími zejména ze zákona o obcích zákon č. 128/2000 Sb., a zákona o krajích zákon č. 129/2000 Sb. Valné shromáždění Svazu měst a obcí Jihočeského kraje v souladu se čl. V., odst. 1 písm. a) stanov sdružení projednalo a schválilo tyto nové stanovy. Čl. I Základní ustanovení 1. Svaz měst a obcí Jihočeského kraje (dále jen SMOJK ) je nepolitickým subjektem, jehož předmět činnosti je vymezen ve čl. III těchto stanov. 2. SMOJK je subjektem založeným v souladu s příslušnými ustanoveními hlavy II., dílu třetího zákona č. 128/2000 Sb., o obcích a části první, hlavy II., oddílu druhého zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku v platném znění. 3. SMOJK sdružuje přímo nebo prostřednictvím jiných sdružení města a obce Jihočeského kraje a svazky měst a obcí působící na území Jihočeského kraje. 4. SMOJK je právnickou osobou - zájmovým sdružením právnických osob dle 20f/ a násl. občanského zákoníku. SMOJK není dobrovolným svazkem obcí dle 46 odst. 2 písm. b/ zákona 128/2000 Sb., o obcích. SMOJK je právnickou osobou, jež odpovídá svým majetkem za nesplnění svých povinností a závazků. O právní způsobilosti SMOJK, jeho registraci, zrušení a zániku platí zvláštní zákon ( 20i a 20j občanského zákoníku). 5. SMOJK je neuzavřeným subjektem, který je otevřen vstupu všech měst a obcí Jihočeského kraje a svazkům jiných měst a obcí působících na území Jihočeského kraje. 6. SMOJK navenek zastupuje a jeho jménem jedná předseda. 7. Nejvyšším orgánem SMOJK je valné shromáždění. Čl. II Název a sídlo 1. Název: Svaz měst a obcí Jihočeského kraje 2. Sídlo: Husova 5, České Budějovice Čl. III Předmět činnosti 1. SMOJK ochraňuje a prosazuje společné zájmy a zájmy svých členů při řešení společných problémů při rozvoji měst a obcí Jihočeského kraje s tím, že předmětem činnosti SMOJK mohou být zejména: a) úkoly v oblasti školství, sociální péče, zdravotnictví, kultury, požární ochrany, veřejného pořádku, ochrany životního prostředí, cestovního ruchu a péče o zvířata; b) zabezpečování čistoty obcí, správy veřejné zeleně a veřejného osvětlení, shromažďování a odvozu komunálních odpadů a jejich nezávadného zpracování, využití nebo zneškodnění, zásobování vodou, odvádění a čištění odpadních vod; Strana 1 (celkem 9)

2 c) zavádění, rozšiřování a zdokonalování inženýrských sítí a systémů veřejné osobní dopravy k zajištění dopravní obslužnosti daného území; d) úkoly v oblasti ochrany ovzduší, úkoly související se zabezpečováním přestavby vytápění nebo ohřevu vody tuhými palivy na využití ekologicky vhodnějších zdrojů tepelné energie v obytných a jiných objektech ve vlastnictví obcí; e) problematika těžby a úpravy nerostných surovin; f) správa majetku obcí, zejména místních komunikací, lesů, domovního a bytového fondu, sportovních, kulturních zařízení a další zařízení spravovaných obcemi; g) rozvoj podnikání; h) úkoly v oblasti energetiky. 2. SMOJK zastupuje své členy v souladu s příslušnými ustanoveními zákona o krajích, zejména ve smyslu vzájemné spolupráce kraje, orgánů kraje, měst a obcí v územním obvodu kraje. Při výkonu samostatné působnosti kraj spolupracuje s obcemi; nesmí přitom zasahovat do samostatné působnosti obcí ( 14 odst. 3 zákona č. 129/2000 Sb.). Orgány kraje ( 2 zákona č. 129/2000 Sb.) jsou povinny záměry rozvoje kraje vždy konzultovat s příslušnými orgány obcí, jichž se dotýkají. 3. SMOJK může uzavírat se svazky obcí jiných států smlouvy o vzájemné spolupráci v souladu s příslušnými ustanoveními 55 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích. 4. SMOJK může zastupovat svazek v jiných subjektech (sdruženích, svazech, svazcích); na spolupráci mezi obcemi a právnickými a fyzickými osobami v občanskoprávních vztazích lze podle 54 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích použít příslušná ustanovení občanského zákoníku o zájmových sdruženích právnických osob a o smlouvě o sdružení. Čl. IV Orgány, způsob ustavování orgánů, působnost orgánů a způsob jejich rozhodování 1. Orgány SMOJK jsou: a) Valné shromáždění b) Čestný předseda c) Předseda d) 1. a 2. Místopředseda e) Předsednictvo f) Revizní komise Funkční období orgánů SMOJK, kromě orgánu čestného předsedy je dvouleté. Toto období neskončí dříve, dokud nebudou zvoleny nové orgány SMOJK. 2. Mandát člena orgánů SMOJK vzniká zvolením; ke zvolení dojde ukončením hlasování. 3. Pokud by po komunálních volbách došlo ke snížení počtu členů předsednictva SMOJK, je předsednictvo SMOJK oprávněno kooptovat za rezignované členy nové. Tito by byli řádnými členy předsednictva SMOJK až do doby konání valného shromáždění SMOJK. Předsednictvo může takto doplnit i členy revizní komise do doby, než budou valným shromážděním zvoleni noví členové. Čl. V Valné shromáždění 1. Valné shromáždění SMOJK je nejvyšším orgánem. Do výlučné pravomoci valného shromáždění patří: a) schvalování, změny (doplňky) stanov SMOJK b) volba předsedy a prvního a druhé místopředsedy SMOJK a jejich odvolání c) volba členů předsednictva SMOJK a jejich odvolání d) volba členů revizní komise SMOJK e) schvalování plánu činnosti SMOJK Strana 2 (celkem 9)

3 f) schvalování finančního plánu SMOJK g) schvalování členských příspěvků SMOJK h) rozhodování o hospodaření SMOJK i) projednání závěrečného účtu se zprávou o výsledcích hospodaření SMOJK za uplynulý kalendářní rok a přijetí opatření k nápravě nedostatků do následujícího roku ( 43 a 53 zákona č. 128/2000 Sb.) j) schvalování jednacího a volebního řádu SMOJK a jeho orgánů k) rozhodování o zrušení SMOJK l) rozhodování o dalších otázkách, které si valné shromáždění ke svému výlučnému rozhodování vyhradí. 2. V Valné shromáždění svolává předseda SMOJK nejméně jedenkrát za rok písemnou pozvánkou, adresovanou statutárnímu zástupci (orgánu) člena SMOJK. 3. Mimořádné valné shromáždění SMOJK svolává předseda: a) kdykoliv podle potřeby, b) na základě žádosti nejméně jedné pětiny členů SMOJK. Žádost o svolání mimořádného valného shromáždění musí být podána písemně s uvedením důvodů; žádost je adresována předsedovi SMOJK. Jednání mimořádného valného shromáždění SMOJK pak musí být svoláno do jednoho měsíce ode dne doručení žádosti. Nesvolá-li předseda SMOJK zasedání valného shromáždění podle odst. 2 a 3 čl. V stanov, učiní tak 1. nebo 2. místopředseda SMOJK, popř. jiný člen předsednictva SMOJK. 4. Valné shromáždění svolává předseda, v případě jeho nepřítomnosti 1. nebo 2. místopředseda. O termínu konání, místu konání a programu valného shromáždění SMOJK musí být členové SMOJK uvědoměni nejméně 15 kalendářních dnů předem. 5. Valné shromáždění je usnášeníschopné, je-li na jeho jednání přítomen počet členů SMOJK disponujících nadpoloviční většinou hlasů. Pokud v době stanovené na začátku valného shromáždění není zaručená usnášeníschopnost, odročí se jednání o čtvrt hodiny. Poté je valné shromáždění usnášeníschopné bez ohledu na počet přítomných členů a počet jejich hlasů. Na tomto valném shromáždění mohou být projednávány pouze body výslovně uvedené na pozvánce. 6. Hlasování na valném shromáždění je veřejné. 7. Usnesení valného shromáždění je přijato nadpolovičním počtem hlasů přítomných členů SMOJK. 8. Jednání valného shromáždění zpravidla řídí předseda SMOJK. 9. Delegátem valného shromáždění SMOJK může být pouze starosta nebo jiný člen zastupitelstva členského města nebo obce zvolený tímto zastupitelstvem nebo statutární zástupce sdružení (svazku obcí), které je členem SMOJK, případně osoba pověřená řádným delegátem k zastupování na základě plné moci Čl. VI Čestný předseda 1. Čestný předseda je orgánem SMOJK. 2. Funkce čestného předsedy je totožná s funkcí primátora města České Budějovice. 3. Funkční období čestného předsedy je shodné s funkčním obdobím primátora města České Budějovice. Strana 3 (celkem 9)

4 Čl. VII Předseda 1. Předseda SMOJK je statutárním orgánem; zastupuje SMOJK navenek a jedná jeho jménem. Úkony, které jsou vyhrazeny valnému shromáždění SMOJK popř. předsednictvu SMOJK může předseda SMOJK provést jen po jejich předchozím schválení těmito orgány, jinak jsou tyto úkony od počátku neplatné. 2. Předseda SMOJK se podepisuje jménem SMOJK; svým podpisem zavazuje SMOJK vůči třetím osobám. V případě smluv a závazků přesahujících volební období orgánů SMOJK (2 roky) musí být k uzavření takové smlouvy nebo vzniku takového závazku předchozí písemný souhlas předsednictva SMOJK. 3. Předsedou SMOJK může být pouze delegát za řádného člena ve valném shromáždění SMOJK, tímto shromážděním zvolený. 4. Funkce předsedy SMOJK je neslučitelná s funkcí člena revizní komise SMOJK. Čl. VIII 1. a 2. místopředseda 1. Valné shromáždění volí a odvolává 1. a 2. místopředsedu SMOJK z řad svých členů. 2. Místopředsedové v číselném pořadí stanoveném valným shromážděním SMOJK zastupují předsedu v době jeho nepřítomnosti; v době nepřítomnosti předsedy SMOJK jednají a rozhodují ve všech věcech, které jsou jinak v působnosti předsedy SMOJK; 3. Místopředsedou SMOJK může být pouze delegát za řádného člena ve valném shromáždění SMOJK, tímto shromážděním zvolení. 4. Funkce místopředsedy SMOJK je neslučitelná s funkcí člena revizní komise SMOJK. Čl. IX Předsednictvo 1. Předsednictvo SMOJK má 11 členů včetně čestného předsedy, předsedy SMOJK a dvou místopředsedů SMOJK; členy předsednictva volí valné shromáždění. Člen předsednictva nemůže být členem revizní komise SMOJK. 2. Jednání předsednictva svolává předseda SMOJK nebo jeden z místopředsedů (v pořadí stanoveném valným shromážděním SMOJK) nejméně 4x za rok. 3. Předsednictvo je usnášeníschopné, je-li na jeho zasedání přítomna alespoň nadpoloviční většina jeho členů. 4. Každý člen předsednictva má jeden hlas 5. Usnesení předsednictva je přijato, hlasuje-li pro něj nadpoloviční většina přítomných členů. Při rovnosti hlasů rozhoduje hlas předsedy, v jeho nepřítomnosti hlas místopředsedy. 6. Není-li na zasedání přítomna nadpoloviční většina jejích členů, může předsednictvo v odůvodněných případech přijmout rozhodnutí, má-li k dispozici vyjádření nepřítomných členů k projednávané otázce. Nepřítomní členové mohou své vyjádření zaslat písemně nebo prostřednictvím u. Pro přijetí usnesení platí ustanovení odst.5. Předseda nebo místopředseda předsednictva oznámí písemně nebo prostřednictvím u výsledek hlasování nepřítomným členům. 7. Rozhodnutí předsednictva může být přijato i mimo zasedání předsednictva. Předseda nebo místopředseda předloží návrh usnesení předsednictva všem jeho členům s oznámením lhůty, ve které mají učinit vyjádření. Členové mohou hlasovat písemně nebo prostřednictvím u. Nevyjádří-li se člen předsednictva ve lhůtě, platí, že souhlasí. Většina se počítá z celkového počtu hlasů příslušejících všem členům předsednictva. Osoba, která předložila návrh usnesení, pak oznámí výsledek hlasování Strana 4 (celkem 9)

5 jednotlivým členům předsednictva. Takto nemohou být přijata usnesení týkající se finančních ani personálních záležitostí. Výjimkou je provádění rozpočtových změn v souladu s vnitřními pravidly SMOJK. Takováto usnesení mohou být v odůvodněných případech přijata i korespondenčně. 8. Předsednictvo SMOJK může určit stálé hosty, kteří se mohou účastnit jednání orgánů SMOJK s hlasem poradním. Čl. X Revizní komise 1. Revizní komise SMOJK je kontrolním orgánem SMOJK. 2. Revizní komise má 5 členů, které volí a odvolává valné shromáždění SMOJK. Revizní komise po svém zvolení, ze svého středu zvolí předsedu a místopředsedu; o této skutečnosti neprodleně písemně zvolený předseda revizní komise informuje předsedu SMOJK. 3. Předseda revizní komise, v jeho nepřítomnosti místopředseda revizní komise, je oprávněn se účastnit jednání předsednictva SMOJK. 4. Jednání revizní komise se konají vždy před valným shromážděním SMOJK. 5. Revizní komise: a) kontroluje plnění usnesení a závěrů valného shromáždění a předsednictva SMOJK b) na valném shromáždění SMOJK podává zprávu o hospodaření, majetku a vedení účetnictví SMOJK, c) kontroluje dodržování stanov SMOJK a právních předpisů při činnosti SMOJK, dohlíží na činnosti orgánů SMOJK v souladu se stanovami SMOJK. 6. Členem revizní komise SMOJK nesmí být předseda a místopředsedové SMOJK. Členem revizní komise SMOJK může být pouze delegát za řádného člena ve valném shromáždění SMOJK, tímto shromážděním zvolený. Čl. XI Sekretariát SMOJK 1. Za činnost sekretariátu je zodpovědný tajemník SMOJK. 2. Sekretariát SMOJK plní úkoly, jejichž charakter vyžaduje operativní zabezpečování, případně znamenající realizaci závěrů valného shromáždění SMOJK. 3. Do působnosti sekretariátu SMOJK patří zejména a) realizace usnesení valného shromáždění SMOJK a předsednictva SMOJK, b) příprava jednání valného shromáždění SMOJK, c) příprava a organizace jednání předsednictva SMOJK. d) připravovat podkladové materiály k projednání na valném shromáždění SMOJK. Čl. XII Hospodaření 1. Hospodaření SMOJK upravuje zvláštní zákon. 2. Činnost SMOJK je financována z prostředků, které tvoří: a) finanční příspěvky členů SMOJK, b) finanční příspěvky kraje, c) jiné příspěvky a dary, d) komerční aktivity, které jsou v souladu s platnými právními předpisy. 3. Postup při hospodaření s majetkem SMOJK upravují zásady schválené valným shromážděním SMOJK, které jsou nedílnou součástí těchto stanov jako příloha č. 1. Finanční hospodaření SMOJK se řídí: Strana 5 (celkem 9)

6 - schváleným finančním plánem SMOJK - platnými právními předpisy upravujícími tuto oblast. 4. SMOJK dá přezkoumat své hospodaření za uplynulý kalendářní rok auditorem. Náklady za přezkoumání hospodaření SMOJK auditorem hradí SMOJK ze svých rozpočtových prostředků. Ustanovení 43 a 45 zákona č. 128/2000 Sb. platí pro SMOJK obdobně. Čl. XIII Způsob rozdělení zisku, podíl členů na úhradě ztráty, vypořádání majetkového podílu, majetek členů SMOJK, který vkládají do SMOJK 1. S výjimkou členských příspěvků členové nevkládají do SMOJK jiný majetek, pokud valné shromáždění SMOJK nerozhodne jinak. 2. O způsobu užití a rozdělení zisku, popřípadě způsobu úhradu ztráty spolu s roční účetní závěrkou se usnáší a rozhoduje valné shromáždění SMOJK při projednávání závěrečného účtu spolu se zprávou o výsledcích o přezkoumávání hospodaření SMOJK za uplynulý kalendářní rok. Čl. XIV Členství ve SMOJK 1. Zakládajícími členy SMOJK jsou města a obce, případně sdružení obcí, které založily Sdružení obcí Jihočeský výbor pro spolupráci se zahraničím. 2. Dalšími členy SMOJK se mohou stát města a obce Jihočeského kraje jakož i sdružení obcí v územní působnosti Jihočeského kraje, které do SMOJK vstoupí na základě písemné přihlášky schválené jejich zastupitelstvem nebo k tomu příslušným orgánem. 3. Žádost o členství (přihlášku) projedná na svém nejbližším jednání předsednictvo SMOJK a rozhodne o přijetí či nepřijetí uchazeče jako člena SMOJK. 4. Členství ve SMOJK neomezuje nijak právo jeho členů vstupovat do jiných sdružení svazků, pokud to umožňují platné právní předpisy. Obce se nemohou sdružovat podle předpisů o sdružování občanů. Na spolupráci mezi obcemi nelze použít ustanovení občanského zákoníku o zájmových sdruženích právnických osob a o smlouvě o sdružení. 5. Členství SMOJK zaniká: a) rezignací na členství ze strany člena SMOJK na základě usnesení městského nebo obecního zastupitelstva či statutárního orgánu člena, doručenou v písemné formě předsedovi SMOJK, b) zánikem právnické osoby člena SMOJK (včetně rozdělení a sloučení obce), c) rozhodnutím valného shromáždění SMOJK, d) neplacením členských příspěvků v souladu se stanovami SMOJK. Čl. XV Práva a povinnosti členů 1. Všichni členové SMOJK mají právo: a) zúčastnit se valného shromáždění SMOJK prostřednictvím svého zástupce, b) využívat majetek a zařízení v souladu se stanovami SMOJK a platnými právními předpisy, c) volit orgány SMOJK, být volen do orgánů SMOJK a navrhovat kandidáty do orgánů SMOJK. 2. Všichni členové SMOJK jsou povinni: Strana 6 (celkem 9)

7 a) napomáhat podle svých možností uskutečňování cílů (předmětu činnosti) a úkolů SMOJK v souladu se stanovami SMOJK a platnými právními předpisy, vyplývající z usnesení a závěrů orgánů SMOJK, b) aktivně se podílet na práci a činnosti SMOJK a jeho orgánů, zejména na zasedání valného shromáždění a v orgánech, kde jsou zastoupeni, c) chránit dobré jméno a pověst SMOJK a jeho ostatních členů, d) platit řádně, včas a v předepsané výši členské příspěvky podle pravidel přijatých valným shromážděním SMOJK, které jsou nedílnou součástí těchto stanov jako příloha č Členové SMOJK mají hlasovací právo v rozsahu jednoho hlasu na každých započatých 10 tis. obyvatel. Sdružení měst a obcí, které je členem SMOJK má jeden hlas za každých započatých 20 tis. obyvatel. 4. Občané obcí, které vytvořily SMOJK, jsou oprávněni: a) účastnit se zasedání orgánu SMOJK a nahlížet do zápisů o jeho jednání, b) podávat orgánu SMOJK písemné návrhy. Čl. XVI Zánik SMOJK 1. O zrušení SMOJK rozhoduje valné shromáždění SMOJK. 2. Pro zrušení a jeho zánik platí obdobně ustanovení 20j občanského zákoníku. 3. V případě zrušení SMOJK určí valné shromáždění likvidátora, který provede likvidaci SMOJK v souladu s platnými právními předpisy. Likvidační zůstatek se rozdělí mezi členy SMOJK v poměru výše jejich členských příspěvků skutečně zaplacených za dobu jejich členství ve SMOJK, minimálně za tři roky zpětně. 4. V případě zrušení SMOJK požádá předseda o výmaz SMOJK z registru u Krajského úřadu v Českých Budějovicích Čl. XVII Závěrečná ustanovení 1. Tyto stanovy byly projednány a schváleny valným shromážděním SMOJK dne 19. června Tyto stanovy lze měnit nebo doplňovat v souladu se čl. V odst. 1 písm. a), těchto stanov. V Českých Budějovicích, dne 14. června 2012 Z pověření valného shromáždění SMOJK Ing. Pavel Vondrys předseda SMOJK Příloha č.1: Zásady hospodaření SMOJK Příloha č.2: Stanovení výše členských příspěvků a způsob jejich uhrazení s platností pro rok 2004 a následující Strana 7 (celkem 9)

8 Příloha č. 1: Zásady hospodaření SMOJK a) Dbát o efektivitu vynaložených prostředků b) Při finanční a jiné spoluúčasti obcí na realizaci projektů zvýhodňovat členské obce nebo jejich svazky. c) Aktivně vyhledávat zdroje financí Strana 8 (celkem 9)

9 Příloha č.2: Stanovení výše členských příspěvků a způsob jejich uhrazení s platností pro rok 2004 a následující Výše členských příspěvků do SMOJK od roku 2004 Tabulka č. 1 Výše příspěvků do SMOJK Paušální částka Platba na 1 obyvatele Členem přímo obec 4 000,- Kč 1,50 Kč 7 500,- Kč / prvních 10 tis. obyvatel sdružení Členem je sdružení obcí, mikroregion ,- Kč / každých dalších započatých 10 tis. obyvatel sdružení Pozn.: U mikroregionů bude účtována částka dle počtu obyvatel mikroregionu až po odečtení obyvatel měst a obcí, která jsou členy mikroregionu a zároveň jsou i přímými členy SMOJK. Členské příspěvky budou uhrazeny na základě faktury, kterou vystaví SMOJK. Strana 9 (celkem 9)

STANOVY Dobrovolného svazku obcí - Mikroregionu Slušovicko

STANOVY Dobrovolného svazku obcí - Mikroregionu Slušovicko STANOVY Dobrovolného svazku obcí - Mikroregionu Slušovicko I. Název a sídlo členů dobrovolného svazku obcí Zakládajícími členy dobrovolného svazku obcí jsou níže uvedené obce, které svazek založily podpisem

Více

Svazek obcí Mikroregion České Středohoří S T A N O V Y. svazku obcí. 1. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo

Svazek obcí Mikroregion České Středohoří S T A N O V Y. svazku obcí. 1. Základní ustanovení. Čl. 1 Název a sídlo S T A N O V Y svazku obcí 1. Základní ustanovení Čl. 1 Název a sídlo 1. Název : Svazek obcí - 2. Sídlo svazku obcí : Žitenice, Pohořanská 118, PSČ 411 41 3. Svazek obcí vzniká dnem podpisu zakladatelské

Více

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ JIHOČESKÉHO KRAJE

STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ JIHOČESKÉHO KRAJE STANOVY SVAZU MĚST A OBCÍ JIHOČESKÉHO KRAJE 1. Název: Svaz měst a obcí Jihočeského kraje. 2. Sídlo: České Budějovice. 3. Identifikační číslo: 68543727. Článek 1 Název, sídlo a charakter svazu 4. Právní

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

STANOVY Mikroregionu Moštěnka

STANOVY Mikroregionu Moštěnka STANOVY Mikroregionu Moštěnka I. Název a sídlo členů svazku obcí 1. Obec Horní Moštěnice, sídlo: Dr. A. Stojana 41, 751 17 Horní Moštěnice 2. Obec Vlkoš, sídlo: Ke Mlýnu č.206, 751 25 Vlkoš 3. Obec Vežky,

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH

STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH STANOVY UNIE ČESKÝCH FOTBALOVÝCH ROZHODČÍCH Článek I. Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Unie českých fotbalových rozhodčích (dále jen UČFR ). Sídlo: Diskařská 100, Praha 6, PSČ 169 00 2)

Více

Dobrovolný svazek obcí mikroregionu Brodec S t a n o v y...

Dobrovolný svazek obcí mikroregionu Brodec S t a n o v y... Dobrovolný svazek obcí mikroregionu Brodec S t a n o v y... Obec Borovnice, IČO 00274747 Obec Chleny, IČO 00274917 Obec Kostelecké Horky, IČO 00274984 Obec Krchleby, IČO 00579190 Obec Lhoty u Potštejna,

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA

Stanovy spolku. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA. Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA Stanovy spolku Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT - ELEKTRA Článek 1 Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Spolek absolventů a přátel Fakulty elektrotechnické ČVUT ELEKTRA 2. Spolek

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

FOKUS České Budějovice, z. s.

FOKUS České Budějovice, z. s. STANOVY FOKUS České Budějovice, z. s. Článek I. Název a sídlo Spolku 1. Název: FOKUS České Budějovice, z. s. 2. Sídlo: Bezdrevská 1118/1, České Budějovice, 370 11. 3. Je dobrovolným a nepolitickým Spolkem,

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ

ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ S T A N O V Y Život na vesnici, z.s. Název spolku zní: ČLÁNEK I. NÁZEV SDRUŽENÍ Život na vesnici, z.s. Sídlo: Pardubická 160 Opatovice nad Labem 533 45 ČLÁNEK II. SÍDLO A ADRESA SPOLKU Korespondenční adresa:

Více

FOKUS České Budějovice, o.s.

FOKUS České Budějovice, o.s. STANOVY FOKUS České Budějovice, o.s. Článek I. Název a sídlo sdružení 1. FOKUS České Budějovice - Sdružení pro pomoc a podporu lidem s duševním onemocněním (dále jen Sdružení) je dobrovolným a nepolitickým

Více

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob

S T A T U T zájmového sdružení právnických osob S T A T U T zájmového sdružení právnických osob EUROREGION PRADĚD 1 NÁZEV, SÍDLO A PRÁVNÍ FORMA 1. Název sdružení: Euroregion Praděd 2. Sídlem Euroregionu Praděd je Vrbno pod Pradědem, ul. Nové doby 111,

Více

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s

STANOVY SPOLKU. Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s STANOVY SPOLKU Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z.s Čl. I. Název a sídlo spolku 1. Název spolku zní Tělovýchovná jednota Sokol Pačejov z. s. (dále též spolek ). 2. Sídlo spolku se nachází na adrese:

Více

DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění

DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění SVAZEK OBCÍ ŘÍČANY - OSTROVAČICE se sídlem v Říčanech u Brna, náměstí Osvobození 340, PSČ 664 82 DODATEK Č. 2 KE STANOVÁM SVAZKU OBCÍ ŘÍČANY OSTROVAČICE, kterým se vyhlašuje jejich nové úplné znění ČÁST

Více

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení. Čl. I. Úvodní ustanovení

STANOVY. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení. Čl. I. Úvodní ustanovení STANOVY Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení Čl. I. Úvodní ustanovení 1. Sdružení rodičů a přátel Petrina, občanské sdružení, (dále jen sdružení) je dobrovolným sdružením rodičů, zákonných

Více

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s.

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK

Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ANNO JČK České Budějovice, únor 2010 Stanovy Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje Čl. I Úvodní ustanovení Název

Více

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s.

Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Stanovy Kulové osmy 2015 STANOVY Sportovní klub petanque Kulová osma, z. s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Spolek Sportovní klub petanque Kulová osma, z.s. (dále jen "Spolek") je založen na principu dobrovolnosti

Více

S T A N O V Y. Spolku rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně. I. Základní ustanovení

S T A N O V Y. Spolku rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně. I. Základní ustanovení S T A N O V Y Spolku rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně I. Základní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel školy při Církevní ZŠ a MŠ ve Zlíně 2. Sídlo spolku: Česká 4787,

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ Židlochovice Sídlo spolku: Tyršova 611, 667 01 Židlochovice Článek I. Úvodní ustanovení Článek II. Právní postavení členů Spolku

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ

S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ S T A N O V Y ASOCIACE VÝZKUMNÝCH ORGANIZACÍ - úplné znění - tak, jak vyplývá ze znění stanov AVO, schválených ustavujícím valným shromážděním dne 18. 6. 1990, registrovaným MVČR pod č. j. VSP/1-2063/90-R

Více

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno S t a n o v y Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno I. Obecná ustanovení 1. Zakládá se občanské sdružení občanů, kteří mají zájem se aktivně podílet na vytváření a naplňování výchovné a vzdělávací koncepce

Více

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY SPOLKU. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY SPOLKU Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů

Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu

Více

Stanovy občanského sdružení ErnetFree

Stanovy občanského sdružení ErnetFree Stanovy občanského sdružení ErnetFree dle zákona č.83/1990 Sb. o sdružování občanů platný k 1.9.2005 1 Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: ErnetFree (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou

Více

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s.

STANOVY. Atletika Zábřeh, z. s. STANOVY Atletika Zábřeh, z. s. Článek I. Základní ustanovení 1. Atletika Zábřeh, z. s. (dále jen Spolek ) je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl.

Více

Stanovy občanského sdružení. I. Název. II. Sídlo a působnost profesního sdružení. III. Vznik, charakteristika a právní postavení profesního sdružení

Stanovy občanského sdružení. I. Název. II. Sídlo a působnost profesního sdružení. III. Vznik, charakteristika a právní postavení profesního sdružení Stanovy občanského sdružení I. Název Český institut pro supervizi II. Sídlo a působnost profesního sdružení 1. Sídlem profesního sdružení je Křižíkova 76/61, Praha 8, 186 00 2. Působnost profesního sdružení

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

Stanovy dobrovolného svazku obcí Dobrovolný svazek obcí skupinový vodovod Polabí

Stanovy dobrovolného svazku obcí Dobrovolný svazek obcí skupinový vodovod Polabí Stanovy dobrovolného svazku obcí Dobrovolný svazek obcí skupinový vodovod Polabí ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Čl. I Základní ustanovení 1. Dobrovolný svazek obcí s názvem Dobrovolný svazek obcí skupinový

Více

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění

S T A N O V Y. spolku Sojka - spolek mladých sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění S T A N O V Y spolku Sojka - spolek mladých" sepsané v souladu s ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, v platném znění Článek 1 Úvodní ustanovení Na základě této listiny se zřizuje spolek.

Více

STANOVY. občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení

STANOVY. občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení STANOVY občanského sdružení DOMOV JITKA dle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I Úvodní ustanovení DOMOV JITKA Název občanského sdružení: Sídlo: Vsetín 755 01,

Více

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II.

STANOVY. Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. STANOVY Profesního sdružení instruktorů prací ve výškách I. Název sdružení : Profesní sdružení instruktorů prací ve výškách II. 1 / 16 Sídlo sdružení a působnost : Sídlem sdružení je Praha a působí na

Více

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku

STANOVY. I. Název spolku. II. Sídlo spolku. Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku STANOVY České origami společnosti I. Název spolku Česká origami společnost, z. s. II. Sídlo spolku Jihovýchodní IV 907/3, Praha 4, 141 00 III. Vznik, charakteristika a právní postavení spolku Česká origami

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s.

Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Stanovy Spolku rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z. s. Čl. I Název a sídlo 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Čakovice, z.s., (dále jen Spolek ) 2. Sídlo Spolku: nám. 25.března 100, Praha

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net

ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net ORGANIZAČNÍ ŘÁD Sdružení JM-Net Valná hromada občanského sdružení dne 10.2.2005 schválila Organizační řád sdružení, ten byl novelizován na náhradní Valné hromadě konané 7.7.2008 a náhradní Valné hromadě

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s.

Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Stanovy Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Název spolku: Waldorfská iniciativa Liberec, z.s. Sídlo: Jiříčkov 41, 463 43 Světlá pod Ještědem IČO: 02126834 Čl. I Základní ustanovení Čl. II Právní postavení

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU

STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU STANOVY ČESKÉHO AMATÉRSKÉHO MOTOSPORTU Část I - Základní ustanovení Článek 1 - Název organizace ČESKÝ AMATÉRSKÝ MOTOSPORT (dále jen ČAM) Článek 2 - Symbolika ČAM Symbolem ČAM je znak a vlajka. Článek 3

Více

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y

Spolek rodičů a příznivců. Gymnázia Cheb S T A N O V Y Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb S T A N O V Y Čl. 1 Charakter a cíle 1.1 Název spolku: Spolek rodičů a přátel Gymnázia Cheb 1.2 Spolek rodičů a příznivců Gymnázia Cheb, je samosprávný a dobrovolný

Více

EUROLAB-CZ. zájmové sdružení právnických osob STANOVY. Úvodní ustanovení

EUROLAB-CZ. zájmové sdružení právnických osob STANOVY. Úvodní ustanovení EUROLAB-CZ zájmové sdružení právnických osob STANOVY Úvodní ustanovení EUROLAB-CZ je dobrovolným zájmovým sdružením profesních sdružení (právnických osob), založeným podle 18, odst. 2, písm. a) a 20f až

Více

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl.

Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. Stanovy Občanského sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Občanské sdružení při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen sdružení ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut sdružení 1. Sdružení je

Více

Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy. I. Název, sídlo a účel spolku

Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy. I. Název, sídlo a účel spolku Spolek přátel obchodní akademie v Plzni, z. s. Stanovy I. Název, sídlo a účel spolku Spolek s názvem Spolek přátel Obchodní akademie v Plzni, z. s. (dále jen Spolek ) se sídlem v Plzni, je samosprávnou

Více

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014)

STANOVY. SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) STANOVY SPOLKU KLUB PŘI MATEŘSKÉ ŠKOLE V ŘEVNICÍCH, z.s. (úplné znění platné od 22. listopadu 2014) 1 Obsah: Článek Název Strana I. Název, právní forma, sídlo 3 II. Cíl činnosti 3 III. Orgány 4 IV. Členská

Více

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN

Stanovy občanského sdružení. Klub UHLAN Stanovy občanského sdružení Klub UHLAN Čl. 1 Základní ustanovení 1) Sdružení má název: Klub UHLAN (dále jen sdružení ). 2) Sdružení je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů,

Více

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY

S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY S T A N O V Y SPOLKU PŘÁTEL ŠKOLY CHOTOVINY 1. Název spolku: Spolek přátel školy Chotoviny. I. Základní ustanovení 2. Sídlo spolku: Chotoviny, Osvobození 47, PSČ 391 37. 3. Spolek přátel školy Chotoviny

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ

Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Stanovy občanského sdružení Pink Floyd fanklub CZ Čl. I Úvodní ustanovení 1) Název občanského sdružení: Pink Floyd fanklub CZ (dále jen sdružení ). 2) Sídlo: Grafická 46, Praha 5, PSČ 150 00. Čl. II Právní

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s.

Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Stanovy Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z.s. Část I. Základní ustanovení 1 Název, sídlo a působnost spolku 1. Název spolku: Asociace institucí vzdělávání dospělých ČR, z. s. 2. Asociace institucí

Více

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V.

Stanovy sdružení Lesná o.s. str. 1 z 5. Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení. Čl. II. Název sdružení. Čl. III. Sídlo sdružení. Čl. V. str. 1 z 5 Stanovy občanského sdružení s názvem: Lesná o.s. Čl. I. Úvodní ustanovení Sdružení Lesná o.s. (dále jen sdružení ) zakládají jeho členové podle zákona č.83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve

Více

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SAKUMPIKUM z.s. I. Úvodní ustanovení Občanské sdružení SAKUMPIKUM o.s., IČ: 22879374 registrované Ministerstvem vnitra dne 4. 8. 2011 pod č.j.: VS/11/85347/11-R ve smyslu zákona č. 83/1990

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

Stanovy Spolku přátel Třeboně

Stanovy Spolku přátel Třeboně Stanovy Spolku přátel Třeboně strana 1 Stanovy Spolku přátel Třeboně Článek 1. Název a sídlo 1. Název občanského sdružení je: Spolek přátel Třeboně ( dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku přátel Třeboně je:

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko

Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko Smlouva o vytvoření dobrovolného svazku obcí (zakladatelská smlouva) Mikroregion Krnovsko Níže uvedené obce uzavírají podle 46 odst. 2 písm. b) a 49 a násl. zákona č. 128/2000 Sb., o obcích, za podmínek

Více

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost

Stanovy. Česká asociace rusistů, z.s. Článek I Postavení, sídlo, působnost Česká asociace rusistů, z.s. Stanovy Článek I Postavení, sídlo, působnost 1. Spolek má název Česká asociace rusistů, z.s., zkratka ČAR. 2. Česká asociace rusistů je dobrovolnou, nezávislou zájmovou organizací

Více

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení

Statut. Okresní hospodářské komory Olomouc. Část první Základní ustanovení Statut Okresní hospodářské komory Olomouc Část první Základní ustanovení čl. 1 1. Okresní hospodářská komora Olomouc (dále jen Komora) je ustavena na základě zákona č. 301/1992 Sb. v platném znění o Hospodářské

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku

STANOVY. spolku SK Viktorie, z.s. čl. I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku STANOVY spolku SK Viktorie, z.s. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) SK VIKTORIE, z.s. (dále jen zapsaný spolek ) je spolkem, který je založen jako volný spolek fyzických osob, sdružující

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

Dodatek ke Stanovám č. 1

Dodatek ke Stanovám č. 1 MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. Dodatek ke Stanovám č. 1 Dodatek ke Stanovám č. 1 nahrazuje v plném rozsahu Stanovy spolku MOZAYKA Jedličkův ústav Liberec, z. s. ze dne 9. 12. 2013 Na základě rozhodnutí

Více

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ).

Stanovy. Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8. I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). Stanovy Spolku přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 I. Název 1.1 Spolek přátel Základní školy, Praha 8, Palmovka 8 (dále jen Spolek ). II. Sídlo 2.1 Základní škola, Praha 8, Palmovka 8/468, PSČ 180

Více

STANOVY ČZS z. s. - výňatek

STANOVY ČZS z. s. - výňatek STANOVY ČZS z. s. - výňatek (účinnost od 01. 01. 2014) ZÁKLADNÍ ORGANIZACE 23 Založení základní organizace (1) Zletilá fyzická osoba nebo právnická osoba mohou založit základní organizaci při počtu alespoň

Více

STANOVY. Článek 1 Základní údaje

STANOVY. Článek 1 Základní údaje STANOVY Článek 1 Základní údaje Název sdružení: Asociace ředitelů gymnázií České republiky, z. s. Zkrácené označení: AŘG ČR Sídlo: Gymnázium Nad Štolou, Nad Štolou 1, 170 00 Praha 7 Článek 2 Poslání a

Více

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií

Stanovy zájmového sdružení právnických osob. Asociace nezávislých dodavatelů energií Stanovy zájmového sdružení právnických osob Asociace nezávislých dodavatelů energií 1 Název, sídlo a právní forma zájmového sdružení 1.1 Název sdružení zní: Asociace nezávislých dodavatelů energií, dále

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO EVROPSKÉ A SROVNÁVACÍ PRÁVO STANOVY Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo (dále také ČSESP ) je spolek, jehož fungování se řídí těmito

Více

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov

STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole Velký Beranov I. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole a mateřské škole

Více

STANOVY MAS Brána do Českého ráje, z.s.

STANOVY MAS Brána do Českého ráje, z.s. STANOVY MAS Brána do Českého ráje, z.s. Schválené valnou hromadou MAS Brána do Českého ráje, z.s. dne 26.10. 2015 I. Základní ustanovení 1. Název spolku je MAS Brána do Českého ráje, z.s. 2. Identifikační

Více

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku

STANOVY. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku STANOVY Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen na principu dobrovolnosti a demokratických zásadách v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník. 2.

Více

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s.

STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. STANOVY spolku Tenisový klub Bzenec z.s. Čl. 1 Název a sídlo Název spolku : Tenisový klub Bzenec z.s. (dále jen spolek) Sídlo spolku : Sportovní 1585, Bzenec, PSČ 696 81 IČ : 26633825 Čl. 2 Postavení spolku

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I.

S T A N O V Y. Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. S T A N O V Y Handicap Sport Clubu Havířov, z.s. Článek I. Základní ustanovení 1. Handicap Sport Club Havířov, z.s. (dále jen spolek) je dobrovolným sdružením fyzických osob ve smyslu zákona č. 89/2012

Více

Čl. I Úvodní ustanovení

Čl. I Úvodní ustanovení Stanovy Singulární společnosti Nedašov, o.s. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název občanského

Více

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení

S T A N O V Y. občanského sdružení. MLADÍ pro Dobřany. čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení S T A N O V Y občanského sdružení MLADÍ pro Dobřany čl. I Název a sídlo, působnost a charakter sdružení 1. Název sdružení je: Mladí pro Dobřany (dále jen sdružení ). 2. Sídlem sdružení jsou Dobřany, ulice

Více

M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í

M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í M í s t n í a k č n í s k u p i n a Kelečsko - Lešensko - Starojicko, o.s. Moravskoslezský kraj a Zlínský kraj S T A N O V Y O B Č A N S K É H O S D R U Ž E N Í schválené ustavující Valnou hromadou dne

Více

STANOVY. CoderDojo Česká republika z.s.

STANOVY. CoderDojo Česká republika z.s. STANOVY CoderDojo Česká republika z.s. I. Základní ustanovení 1. CoderDojo Česká republika z.s. (dále též jako spolek ) je právnickou osobou, která má formu spolku vzniklého zápisem do veřejného rejstříku

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí. Čl. I.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí. Čl. I. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ BALANC, o.s. - Společnost pro vyrovnávání příležitostí Obecná ustanovení Čl. I. 1. Název sdružení: BALANC, o. s. Společnost pro vyrovnávání příležitostí 2. Zkrácený název: BALANC

Více

Stanovy Sdružení nájemníků ČR

Stanovy Sdružení nájemníků ČR Stanovy Sdružení nájemníků ČR Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Sdružení nájemníků České republiky (dále jen SON ) je dobrovolné sdružení občanů České republiky, založené podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

STANOVY Spolku YFU CZ

STANOVY Spolku YFU CZ STANOVY Spolku YFU CZ Spolek je samosprávným dobrovolným svazkem fyzických osob, založeným k naplňování společného zájmu svých členů, jímž je účel Spolku podle těchto Stanov. Je nezávislým na jakékoli

Více

SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y

SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y Článek 1 Název, sídlo, obvod činnosti SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. S T A N O V Y 1. Název spolku je SVOL komora soukromých lesů v ČR, z. s. (dále jen Komora SL). Komora SL je nepolitickou korporací

Více

STANOVY Podzvičinsko, z. s.

STANOVY Podzvičinsko, z. s. STANOVY Podzvičinsko, z. s. Pracovní verze k 3. 12. 2015 Zpracovala: Kateřina Karešová a Ludmila Škvrnová I. Úvodní ustanovení Dle nového občanského zákoníku, 89/2012 Sb. 2014 se mění název Sdružení Podzvičinsko

Více

Organizační řád KlimNet z. s.

Organizační řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s.

Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. N Á V R H Stanovy Fotbalového klubu Jiskra Modrá, z.s. I. Základní ustanovení 1. Fotbalový klub je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovnou a sportovní činnost, zejména kopanou a

Více

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Základní škole Mělník, Jaroslava Seiferta 148, příspěvková oraganizace, z.s.

Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Základní škole Mělník, Jaroslava Seiferta 148, příspěvková oraganizace, z.s. Stanovy spolku Sdružení rodičů a přátel školy při Základní škole Mělník, Jaroslava Seiferta 148, příspěvková oraganizace, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1.1 Sdružení rodičů a přátel školy při Základní

Více

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC

SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC Stanovy občanského sdružení ve smyslu zákona o sdružování občanů SPOLEČNOST PRO HISTORII POTÁPĚNÍ ČESKÁ REPUBLIKA/ HISTORICAL DIVING SOCIETY CZECH REPUBLIC 1. Název občanského sdružení: 2. Sídlo občanského

Více

Stanovy. Sdružení podnikatelů Poohř í. I. Název a sídlo

Stanovy. Sdružení podnikatelů Poohř í. I. Název a sídlo Stanovy Sdružení podnikatelů Poohř í I. Název a sídlo Název: Sdružení podnikatelů Poohří Sídlo: Jednoty 1931, 356 01 Sokolov. IČO: 266 26 993 Registrace: MV ČR dne 7.4.2003 pod č.j. VS/1-1/53519/03-R Sdružení

Více

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku

Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU. Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská STANOVY SPOLKU Čl. I Název, sídlo a charakter spolku Spolek rodičů a přátel školy při Základní škole Příbor Jičínská (dále jen spolek ) je

Více