Jako každý rok bychom Vás chtěli informovat o průběhu Tříkrálové sbírky. Rok co rok hledáme nová slova, která by dostatečně vyjádřila pocity a snahu

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Jako každý rok bychom Vás chtěli informovat o průběhu Tříkrálové sbírky. Rok co rok hledáme nová slova, která by dostatečně vyjádřila pocity a snahu"

Transkript

1 Jako každý rok bychom Vás chtěli informovat o průběhu Tříkrálové sbírky. Rok co rok hledáme nová slova, která by dostatečně vyjádřila pocity a snahu všech, kteří se na Tříkrálové sbírce podílejí. Najít taková slova, která by vhodně dokázala popsat práci, snahu a obětavost malých i velkých koledníčků i jejich vedoucích, je mnohdy nelehký úkol. Letošní rok je pro mě v tomto ohledu jiný! Tento rok mi slova padají na papír sama. Nemusím přemýšlet o tom, co napsat. Koordinovat Tříkrálovou sbírku 2015 pro mě bylo milou povinností, která mě naplňovala hrdostí, radostí a štěstím. Již od samého začátku byla z každého osloveného vedoucího cítit chuť a ochota na Tříkrálové sbírce pracovat. Nejenže byli rádi, že jsou opět osloveni, ale sami vymýšleli nová a nová místa, kam ještě skupinky vyslat a na které dveře napsat požehnání K+ M+ B Zároveň všem zúčastněným děkuji za názory, podněty, rady, ale i za jejich příběhy a zkušenosti s dárci.

2 Velké díky samozřejmě patří koledníčkům, kteří to v letošním větrném a deštivém počasí neměli vůbec jednoduché. Doufám, že malou odměnou a náplastí na stále se namáhající hlasivky při koledě u každého domu, byla hromada sladkostí a vlídná slova. Ta vesměs obsahovala díky, pochvaly a kladná přijetí. V neposlední řadě si upřímné díky zaslouží Ti, kteří vhodili do zapečetěných kasiček finanční obnos. Výtěžek Oblastní charity Vimperk bude z 90% použit na pokrytí provozu Domova klidného stáří Pravětín a 10% na sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. To, že se sbírky zúčastnilo 28 skupinek, že bylo zapečetěno celkem 45 kasiček, je dobrým důkazem toho, že letošní sbírka probíhající na Vimpersku a zajišťovaná Oblastní charitou Vimperk byla opravdu jedinečná. Slova na závěr? Výtěžek letošní Tříkrálové sbírky organizované Oblastní charitou Vimperk činí ,- Kč. Všem moc děkujeme!!! Za Oblastní charitu Vimperk, koordinátorka TS Jana Brabcová

3 V rámci projektu Aktivně ve stáří probíhají v průběhu celého roku 2014 akce zaměřené na společné setkávání seniorů v domech s pečovatelskou službou. Již v lednu se uskutečnilo v DPS Skalka v Prachaticích příjemné posezení a další pokračování pořadu o Karlu Hašlerovi v podání Karla Šedivého. Lásky Karla Hašlera je název dalšího pokračování tohoto pořadu. V tomto díle jsme si povídali o největších láskách Karla Hašlerka, o Praze, o hudbě a také o Zdeničce Frimlové, jeho lásce a životní partnerce. V pořadu samozřejmě také zaznělo mnoho známých písní, všichni si mohli zazpívat milé a oblíbené Hašlerovky. V únoru si měly možnost naše klientky vyrobit vlastnoručně malované dřevěné kočičky. I v Domě s pečovatelskou službou Čkyně se uskutečnila dne v rámci tohoto projektu akce Vítání jara, při kterém jsme společně vyráběli dekorační předměty připomínající nám, že jaro je již za dveřmi. Vítání jara si nenechali ujít ani v DPS Skalka v Prachaticích. I zde se spojila kreativita našich seniorů s příjemným posezením. V letním období proběhlo několik posezení zaměřených na výrobu drobných upomínkových předmětů (malování hrnků, malování na hedvábné šátky a výroba drobných šperků). V září se společně s psychoterapeutkou Mgr. Květou Kadlecovou uskutečnilo posezení zaměřené na reflexní terapii obličeje, dotykovou terapii, paní Květa Kadlecová nám poradila, jak si pomoci při strachu, úzkosti a panice. Podzimnímu období zase patřila akce Růže z listí, Pohybová terapie rukou a beseda na téma Bezpečná domácnost. První setkání bylo návodem, jak si vyrobit krásnou dekoraci ze spadaného barevného listí, při kterém si mnozí uvědomují, jak je podzim krásný. Ve druhém případě šlo o velice zajímavou inspiraci, jak působí pohyb rukou na naše zdraví.

4 Zatím poslední akcí v rámci projektu Aktivně ve stáří pořádanou Oblastní charitou Vimperk byla informativní beseda, na které bylo doporučeno, jak zajistit domácnost, jak se bránit podvodníkům, kteří nabízejí různé nekvalitní a předražené zboží po domácnostech, byli také seniorům předány drobné signalizační předměty k jejich ochraně. Koncem listopadu se uskutečnila akce, při které si naši uživatelé vyrobili vánoční dekoraci a adventní věnce. Závěr roku patřil vánočním besídkám spojeným s příjemným svátečním posezením, občerstvením a krásným programem. V rámci projektu jsme nakoupili několik rehabilitačních pomůcek a v průběhu celého roku probíhalo procvičování rukou, nohou a také vycházky do blízkého okolí. Tyto činnosti umožní seniorům aktivně prožívat každý den a společně se zapojovat do dění v pečovatelských domech. Projekt Aktivně ve stáří Oblastní charity Vimperk je financován z grantu Jihočeského kraje. Doufejme, že příští rok budou tato zajímavá posezení pokračovat a Oblastní charita Vimperk bude moci realizovat další akce vyhledávané mnohými seniory. Výrobky našich seniorů - růže z listí a vánoční dekorace.

5 Kvalita domova pro seniory se pozná mimojiné i podle počtu pracovníků, kteří mají na starost péči o uživatele. V domově v Pravětíně dbáme na to, aby měl personál dostatek času na každého, aby byly pracovnice vždy vlídné a trpělivé. V denní směně pečuje o 36 obyvatel 5 pečovatelek, jedna zdravotní sestra a dvě sociální pracovnice. V noci pak službu zajišťuje jedna pečovatelka a jedna zdravotní sestra. Dále se kvalita domova pozná podle toho, jak jsou respektovány individuální potřeby každého uživatele. My v domově v Pravětíně považujeme za samozřejmost, že si každý může zvolit například, kdy chce vstávat, kdy chodit spát, zda se chce stravovat na svém pokoji nebo v jídelně, co chce či nechce jíst, jak chce trávit svůj volný čas a podobně. Abychom každému co nejvíce porozuměli, využíváme biografii, zajímá nás, jak dříve člověk žil, kde pracoval, na co je zvyklý, co má rád, co rád nemá, tomu se snažíme přizpůsobit péči, aby se zde každý cítil co nejlépe. Pracujeme také s konceptem bazální stimulace, pomocí vhodných doteků se snažíme navodit fyzickou i psychickou pohodu, metody validace nám umožňují vcítit se do osobní reality osoby s poruchami orientace. Žiji v domově v Pravětíně více jak půl roku. Mám samostatný pokoj, balkon, svou koupelnu, na pokoji mám televizi, varnou konvici, lednici. Je mi teplo, nemusím se starat o úklid ani praní prádla. Všichni jsou na mě hodní, kuchaři nám dobře vaří, tak pestrý jídelníček jsem v životě neměla. Když nechci být sama, zapojím se do nabízených činností, někdy pečeme, luštíme křížovky, hrajeme hry, cvičíme, čteme si, zpíváme, děláme to, co nás baví. Těšíme se na posezení s harmonikou, na promítání filmů i různá kulturní vystoupení. V létě se nám dobře sedí venku na lavičce. Nic mi tady nechybí. Kdyby mi někdo nabídl, abych se vrátila domů, věřte, já bych ani nechtěla. K.P.

6 Od roku 2014 poskytuje Oblastní charita Vimperk také krizovou pomoc. Je určena osobám, které se ocitly ve výjimečné krizové situaci, která může vést až k ohrožení zdraví nebo dokonce života. Při dlouhodobé krizi dochází k úzkostem, agresivnímu jednání, stažení se do sebe, depresivním náladám. Krizi můžeme vnímat jako něco, co nám komplikuje život, přináší omezení a ztráty. Je důležité si uvědomit, že krize není jen něco, co nás ohrožuje, ale také něco, co s sebou nese nové šance, možnosti a příležitosti. V průběhu krize projdeme několika fázemi. Jako první přichází tzv. šok. Je to fáze, kdy celou situaci popíráme, nechceme si připustit pravdu, skutečnost, která nastala. Další fází je zloba, agrese, hněv, kdy hledáme příčinu či viníka, kdo za to může. V této fázi je důležité dát volný průchod svým emocím (např. pláč, vztek). Poté přichází fáze smlouvání, kdy se snažíme o dosažení původního stavu. Říkáme si: Třeba to nabude pravda. Následně přichází fáze smutku strach, úzkost, člověk si uvědomuje, že to všechno pravda je. Jako poslední přijde smíření, vyrovnání a přijetí, kdy si uvědomíme, že se s tím smířit musíme. Zajímavé je zamyslet se nad tím, jaký je časový rámec, v němž krize probíhá. Ačkoliv platí, že rozhodující doba pro zpracování krize je asi 6-8 týdnů, je zřejmé, že pro skutečné zpracování psychické zátěže je zapotřebí mnohem delší doby. Není výjimkou, že tento proces trvá mnoho měsíců, někdy i let. Jak krizi řešit? Většinu zátěžových situací a životních krizí lidé překonávají svépomocí, za pomoci partnera, rodiny, přátel či blízkého okolí. V případě, kdy tyto způsoby, jimiž lidé řeší své problémy, selhávají nebo nejsou dosažitelné, je vhodné vyhledat odbornou pomoc. Nejčastější příčiny krizí, s kterými se lidé obraceli na naši službu, jsou ztráta partnera, závažné onemocnění či úmrtí milovaného člověka.

7 U mladistvých se setkáváme s pocitem nedostatku lásky v rodině nebo se zneužíváním či týráním, všechny tyto problémy se mohou u dětí či mladistvých projevovat sebepoškozováním. Krizová pomoc je dostupná v naší sociální službě v Krátké ulici 125 ve Vimperku (1. patro). Zaručujeme diskrétnost, služba je poskytována zdarma. Jsou to již dva roky, kdy jsem procházela životní krizí. Nevím přesně, kdy začala, nevím, proč jsem neviděla, že něco není v pořádku, najednou jsem byla na dně. Přišla jsem o bydleni, málem i o práci, snášela ponižování od partnera, s dětmi jsem si málo hrála, život mne netěšil. Řešila jsem věčně nedostatek peněz a lásky a točila se v kruhu úzkostí, výčitek i dluhů. Problémy a pocity marnosti jsem řešila alkoholem, z čehož později nebylo úniku. Tenkrát mi byla doporučena krizová pomoc, kterou jsem vyhledala. Nikdo mne neodsoudil, vyslechli mě, poradili mi a nasměrovali, jak a kudy jít dál. A já se i díky jejich pomocné ruce snažím jít dál svým životem. A když na té cestě zakopnu, zastavím se a nebo potřebuji najít nový směr, znovu využiji pomocnou ruku krizové pomoci. (A. K.)

8 V roce 2014 byl realizován projekt Fénix zaměřený na osoby ohrožené sociálním vyloučením. V rámci projektu bylo dospělým osobám poskytováno odborné poradenství zejména v oblasti dluhové problematiky, získávání zaměstnaní a bydlení. Sociální pracovnice podporovaly uživatele při komunikaci s věřiteli, se zdravotními pojišťovnami při řešení vzniklých dluhů. Vysvětlovaly jim rizika spojená s uzavíráním úvěrů u nebankovních subjektů. V rámci projektu byla uživatelům poskytnuta podpora při hledání odpovídajícího zaměstnání. Pracovnice pomáhaly jednotlivcům při tvorbě životopisů a podávaly informace potřebné k získání zaměstnání. Další činností v rámci projektu byla pomoc rodinám s dětmi při hledání stálého či náhradního bydlení a snaha o motivaci rodin k udržení svého současného bydlení. Během celého projektu probíhalo pravidelně doučování dětí a příprava dětí na nástup do základní školy. Dále jsme organizovali pro děti zájmovou činnost ve Vimperku i ve Volarech, nejnavštěvovanější byly taneční kroužky ve Vimperku a ve Volarech. Uspořádali jsme pro děti několik akcí, které vedly k začleňování do většinové společnosti a k získání sociálních dovedností (vystoupení dětí - Khamoro Praha, Strýt tyjátr, na slavnostech Zlaté stezky, na Volarských slavnostech dřeva), dále si děti užily karneval, vítání léta a v prosinci mikulášskou nadílku. Projekt byl realizován díky grantu Jihočeského kraje.

9 Pomoc s předškolní a školní přípravou Nabízíme dětem pomoc s předškolní a školní přípravou. Děti v předškolním věku připravíme hravou formou na vstup do základní školy (procvičování základních dovedností potřebných pro nástup do ZŠ). Dětem školního věku, které nezvládají nebo nechápou školní učivo nabízíme individuální pomoc a podporu. Vysvětlujeme a procvičujeme školní učivo, kterému dítě nerozumí. V rámci práce s dětmi spolupracujeme se školou. Pravidelné setkávání nabízíme vždy v pondělí, středu a pátek v předem domluvených odpoledních hodinách. Konzultace se speciálním pedagogem Pomáháme dětem, které mají problémy s učením, chováním a zvládáním školní přípravy. Při rozpoznání poruchy učení nabízíme následné řešení. Konzultace se speciální pedagogem nabízíme vždy ve středu a v pátek odpoledne dle dohodnutého času. V případě zájmu je nutné, aby rodiče své děti telefonicky či osobně objednali. (Tel.: , Krátká 125, Vimperk-1. patro) Bc. Romana Trojanská Andrea Kavanová, DiS., sociální pracovnice OCH Vimperk

10 Oblastní charita Vimperk již od roku 2007 nabízí služby rodinám s dětmi, které se nacházejí v nějaké nepříznivé situaci (problémy s dětmi, vztahové problémy v rodině, problémy s financemi, ztráta zaměstnání rodičů, ztráta bydlení, dluhy apod.). Díky grantu Jihočeského kraje se nám dařilo pomáhat ve větší míře i rodinám v evidenci OSPOD (odbor sociálněprávní ochrany dětí). Snažili jsme se pomoci zajistit zdravý a všestranný vývoj dětí v těchto rodinách, pomáhali jsme rodinám řešit jejich nepříznivou situaci (oblast vztahů mezi členy rodiny, bydlení, zaměstnání, zadlužení rodiny, hospodaření), zvyšovat kompetence, dovednosti a schopnosti rodičů, poskytovali jsme pomoc dětem, které se ocitly v krizi, nabízeli jsme jim pomoc s řešením jejich situace, služba umožnila mnohdy předejít ústavní výchově dětí, předejít rozpadu rodiny v případě manželských neshod (poradenství, párová terapie), v případě rozpadu rodiny jsme pomáhali zajistit styk dítěte s oběma rodiči, v případě nutnosti i podporovaný styk. Přehled poskytovaných služeb v roce 2014 V roce 2014 jsme realizovali s uživateli naší služby celkem neuvěřitelných 2624 kontaktů. Z toho převažovaly činnosti výchovné, vzdělávací a aktivizační, kdy jsem pracovali hlavně s dětmi a jejich rodiči, pomáhali jsme dětem s problémy ve škole, rodičům s výchovou dětí nebo s péčí o dítě. Často se na nás obraceli rodiče nebo samotné děti se složitějším problémem, který vyžadoval dlouhodobější spolupráci formou terapeutických činností směřujících k dosažení nových schopností, dovedností či postojů k danému problému, v rámci těchto terapeutických činností bylo realizováno více jak 300 kontaktů. Více jak 200 kontaktů představovalo pomoc v oblasti obhajování práv, podporovali jsme též kontakt rodiče s dítětem v případě rozpadu rodiny, což bylo téměř 50 kontaktů. Do zájmové činnosti jsme zapojili celkem 30 dětí z rodin z méně podnětného prostředí.

11 Oblastní charita Vimperk v roce 2014 zajišťovala pečovatelskou službu na rozsáhlém území bývalého prachatického okresu (Vimpersko, Prachatice, Volary, Čkyňsko, Zdíkovsko, Stašsko, Lčovice, Zálezly, Bohumilice, Vacov, Nové Hutě, Sv. Maří, Kosmo, Žárovná, Buk, Šumavské Hoštice, Husinec). Celkem jsme poskytli služby 589 seniorům v domácnosti v uvedených oblastech. Bylo to více jak sedmdesát tisíc rozvozů obědů a téměř šedesát tisíc dalších služeb (pomoc s hygienou, úklidem domácnosti, nákupy apod.). Služby jsme poskytovali v domácnostech i v domech s pečovatelskou službou. Pečovatelská služba byla financována z úhrad od klientů, dále z dotace Ministerstva práce a sociálních věcí, z grantu Jihočeského kraje a z příspěvků jednotlivých obcí. Oblastní charita Vimperk zajišťovala i zdravotní péči seniorům v domácím prostředí. Deset zdravotních sester v roce 2014 ošetřilo 472 pacientů a vykonalo více jak dvanáct tisíc návštěv. V domácím prostředí zajišťujeme převazy, aplikaci injekcí, měření fyziologických funkcí, odběry krve, orientační vyšetření hladiny curku v krvi, nácvik aplikace inzulínu, ošetřovatelskou rehabilitaci, infúzní terapii, léčbu bolesti, domácí hospicovou péči u onkologicky nemocných (podávání opiátů apod.). Služba je zajištěna 24 hodin denně včetně víkendů a svátků. Grant Jihočeského kraje Oblastní charita Vimperk získala v roce 2014 pro Pečovatelskou službu Prachatice v rámci projektu Zajištění dostupnosti a podpora rozvoje sociálních služeb na území Jihočeského kraje finanční prostředky na zlepšení dostupnosti sociálních služeb, rozvoj a zvýšení kvality poskytované služby v Prachaticích.

12 Oblastní charita Vimperk Pravětín Vimperk facebook: Oblastní charita Vimperk Mgr. Dana Marková ředitelka tel: , Hlavní ekonom účetní všech služeb tel: Dům klidného stáří Pravětín vrchní sestra - tel: sociální pracovnice - tel: Pečovatelská služba vedoucí - tel: , Ošetřovatelská služba vrchní sestra - tel: Služba pro rodiny s dětmi tel: Krizové centrum NEXUS tel: Vydala Oblastní charita Vimperk (leden 2015) Redakční rada: Mgr. Dana Marková, Dana Vidlášová, Veronika Vidlášová a Jana Brabcová

Vážení budoucí čtenáři, rozhodli jsme se pro veřejnost založit malý občasník navazující na dřívější měsíčník Chariťáček. Chceme Vám prostřednictvím

Vážení budoucí čtenáři, rozhodli jsme se pro veřejnost založit malý občasník navazující na dřívější měsíčník Chariťáček. Chceme Vám prostřednictvím Vážení budoucí čtenáři, rozhodli jsme se pro veřejnost založit malý občasník navazující na dřívější měsíčník Chariťáček. Chceme Vám prostřednictvím tohoto zpravodaje umožnit nahlédnout do sociálních a

Více

Výroční zpráva Oblastní charity Vimperk

Výroční zpráva Oblastní charity Vimperk Výroční zpráva Oblastní charity Vimperk 2014 Zpracovala: Foto: Vydala: Grafická úprava: Mgr. Dana Marková archiv OCH Vimperk OCH Vimperk Petr Malík Obsah: I. Základní údaje o organizaci II. Slovo úvodem

Více

Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: , ,

Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: , , 1 Bc. Martina Zachatová, DiS. sociální pracovnice Tel.: 382 212 998, 731 598 977, E-mail: martina.zachatova@pisek.charita.cz Provozní doba: 7 dní v týdnu včetně víkendů a státem uznaných svátků od 7:30

Více

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.)

Nabídka služby CHB. - podpora při úklidu společných prostor (vysávání, stírání prachu, mytí nádobí aj.) Nabídka služby CHB 1. Poskytnutí ubytování a) ubytování - podpora při úpravě bytu, pokoje podle představ klienta - plánování změn prostředí- zakázka klienta b) v případě potřeby praní a drobné opravy ložního

Více

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec

Centrum sociálně zdravotních služeb. Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Centrum sociálně zdravotních služeb Ředitel: PhDr. Jindřich Kadlec Praha 6 - Bendova 1121 / 5 tel. 235 314 141, fax 235 300 474 Úvodem Centrum sociálně zdravotních služeb (dále CSZS) je samostatná příspěvková

Více

ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1

ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1 ÚŘEDN[ HODINY Pondělí - Pátek 7.00-15.30 Nám. T. G. Masaryka 1,261 01 Příbram 1 KONTAKT Nám. T. G. Masaryka 1, 261 01 Příbram 1 tel./fax: 318635 050,777 942 520 e-mail: info@charita-pribram.cz ŘEDITELKA

Více

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu:

Modul 5 Sociálně - právní minimum. Lekce č. 9. Sociální služby. Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Modul 5 Sociálně - právní minimum Lekce č. 9 Sociální služby Výuka tohoto kurzu je realizovaná v rámci projektu: Podpora celoživotního vzdělávání pracovníků poskytovatelů sociálních služeb v Jihomoravském

Více

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva

Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, Teplá IČO: , DIČ: CZ Výroční zpráva Pečovatelská služba v Teplé, příspěvková organizace Pivovarská 333, 364 61 Teplá IČO: 737 40004, DIČ: CZ 737 40004 Výroční zpráva Pečovatelské služby v Teplé, příspěvkové organizace za rok 2017 Pečovatelská

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SLUŽBU SOCIÁLNÍ REHABILITACE KOLLÁROVA OBSAH: POSLÁNÍ SLUŽBY KOMU JE SLUŽBA URČENA CÍLE SLUŽBY ZÁSADY PŘI POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY ROZSAH A KAPACITA POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY KDE A

Více

Oblastní charita Strakonice

Oblastní charita Strakonice www.charita-strakonice.cz Oblastní charita Strakonice Oblastní charita Strakonice (dále OCH) je samostatnou organizační jednotkou církve s vlastní právní subjektivitou. OCH je profesionálním registrovaným

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy v Jablonci nad Nisou Centrum intervenčních a psychosociálních služeb Libereckého kraje, příspěvková organizace Práce s klientelou

Více

DOMOV DŮCHODCŮ ÚSTÍ NAD ORLICÍ

DOMOV DŮCHODCŮ ÚSTÍ NAD ORLICÍ DOMOV DŮCHODCŮ ÚSTÍ NAD ORLICÍ Domov důchodců Ústí nad Orlicí poskytuje komplex sociálních služeb, které si kladou za cíl umožnit seniorům a osobám s demencí plnohodnotný život s přihlédnutím k individualitě

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2014 Název organizace: Domov pro seniory

Více

Výroční zpráva za rok 2018

Výroční zpráva za rok 2018 Město Šluknov, nám. Míru 1 407 77 Šluknov Pečovatelská služba města Šluknov, Lužická 1093, 407 77 Šluknov Výroční zpráva za rok 2018 Zřizovatel: Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov Název: Pečovatelská

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná

SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná SOCIÁLNÍ SLUŽBY PRO OSOBY SE ZRAKOVÝM POSTIŽENÍM sociální služba dle zákona 108/2006 Sb.,o sociálních službách - veřejně garantovaná Studijní materiál pro účastníky kurzu Osvětový pracovník a konzultant

Více

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s.

Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby. v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Příloha č. 1 Rozsah poskytování sociální služby v Domově se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Rozsah poskytování sociální služby pro pana. Domov se zvláštním režimem Bílsko o. p. s. Poskytnutí ubytování

Více

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory

3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory 3.4.1 PRIORITA: Podpora seniorů - Prachatice 3.4.1.1 Opatření 1 - Udržení a doplnění pobytových služeb pro seniory STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Prachaticích je zajištěna služba domovy pro seniory,

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují v důsledku zhoršeného

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY

INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY INFORMACE PRO ZÁJEMCE O SOCIÁLNÍ SLUŽBY Centrum sociálně rehabilitačních služeb Hlučín CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB HRABYNĚ, se sídlem Hrabyně 202, 747 67 Hrabyně 3, příspěvková organizace Ministerstva práce

Více

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E

S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E S O C I Á L N Í R E H A B I L I T A C E bydlení hospodaření finance volný čas samostatnost získání dovedností poradenství nácviky vztahy práce PRO KOHO TU JSME osoby, které vedou rizikový způsob života

Více

Rodinná pohoda, o.s.

Rodinná pohoda, o.s. Výroční zpráva 2008 Rodinná pohoda, o.s. Se sídlem : Morávkova 35 68201 Vyškov Kancelář: Brněnská 41c 68201 Vyškov Bankovní spojení: 196976514/0300 IČO: 26999030 Kontakt: mobil 605 473 698 E-mail: rodinna.pohoda@centrum.cz

Více

Strategická část. stručná verze. k připomínkování

Strategická část. stručná verze. k připomínkování Strategická část stručná verze k připomínkování Vznik strategie, návaznost na ostatní dokumenty Strategická část Komunitního plánování sociálních služeb na území místní akční skupiny Chance in Nature Local

Více

ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ

ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ. Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec SOCIÁLNÍ SLUŽBY ČESKÁ ZÁKLADNÍ PROHLÁŠENÍ Základní prohlášení shrnuje informace o tom, jaké služby poskytujeme, pro koho, jakým způsobem, kam směřujeme ve svém

Více

Příloha A Obsah a rozsah služby

Příloha A Obsah a rozsah služby Příloha A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová skupina Místo poskytování

Více

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009

Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Vyhodnocení Realizačního plánu na rok 2009 Základní dokument: Komunitní střednědobý plán rozvoje sociálních služeb na Rokycansku pro období 2008 2011 (dále jen Plán) I. Cíle a opatření pracovní skupiny

Více

Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb

Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb 1. skupina - Klient s nízkou mírou podpory Pomoc při zvládání

Více

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace

Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov pro seniory Jevišovice, příspěvková organizace Domov je držitelem certifikátu Vážka udělovaným Českou alzheimerovskou společností V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Rok 2013 Název organizace: Domov pro seniory

Více

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb

Priorita VII. - Podpora pobytových služeb Opatření VII.1.: Udržení a rozvoj kapacity domova pro seniory. Dům seniorů Mladá Boleslav v současné době poskytuje pobytovou službu osobám, které v důsledku složitého zdravotního stavu, omezené soběstačnosti,

Více

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI

ČÁST PRVNÍ ZPŮSOB HODNOCENÍ ÚKONŮ PÉČE O VLASTNÍ OSOBU A ÚKONŮ SOBĚSTAČNOSTI PRO ÚČELY STANOVENÍ STUPNĚ ZÁVISLOSTI VYHLÁŠKA č. 505/2006 Sb. ze d 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách Ministerstvo práce a sociálních věcí ství podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o

Více

Příloha 1A Obsah a rozsah služby

Příloha 1A Obsah a rozsah služby Příloha A Pověření Příloha 1A Obsah a rozsah služby Druh sociální služby Identifikátor sociální služby Forma poskytování služby Individuální okamžitá kapacita Skupinová okamžitá kapacita Počet lůžek Cílová

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách:

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ÚPLNÉ ZNĚNÍ VYHLÁŠKY č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustvení zákona o sociálních službách, jak vyplývá ze změn provedených vyhláškami č. 166/2007 Sb. a č. 340/2007 Sb. Ministerstvo práce a

Více

Druhy sociálních služeb

Druhy sociálních služeb Druhy sociálních služeb V materiálu jsou souhrnně uvedeny jednotlivé druhy sociálních služeb podle zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách (tj. část třetí zákona 37 až 70). U každé sociální služby

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY

SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY SMLOUVA O POSKYTOVÁNÍ SLUŽBY Poskytovatel: Stacionář mezi mosty Trutnov Náchodská 359,54101 Trutnov IČO: 70153884 v textu této smlouvy dále jen stacionář Klient: a Jméno a příjmení:. Datum narození:..

Více

- poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, - pomoc při zajištění chodu domácnosti, - zprostředkování kontaktu se společenským prostředím.

- poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy, - pomoc při zajištění chodu domácnosti, - zprostředkování kontaktu se společenským prostředím. 3.8.1 PRIORITA: Rozvoj služeb na Volarsku - Netolicku 3.8.1.1 Opatření 1 - Podpora terénních služeb Ve Netolicích a ve Volarech je zajištěna pečovatelská služba. Poskytuje jí Domov pro seniory Pohoda (Netolice)

Více

SOCIÁLNÍ REHABILITACE POBYTOVÁ

SOCIÁLNÍ REHABILITACE POBYTOVÁ DIAGNOSTICKÝ ÚSTAV SOCIÁLNÍ PÉČE V TLOSKOVĚ SOCIÁLNÍ REHABILITACE POBYTOVÁ Dle zákona č. 108/2006 Sb., 70, odst. 3 Údaje o poskytované sociální službě 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální

Více

Vyhláška č. 505/2006 Sb.

Vyhláška č. 505/2006 Sb. Vyhláška č. 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášky č. 166/2007 Sb., vyhlášky č. 340/2007 Sb., vyhlášky č.

Více

Oblastní charita Pelhřimov Mgr. Markéta Fuchsová Petra Maryncová, DiS.

Oblastní charita Pelhřimov Mgr. Markéta Fuchsová Petra Maryncová, DiS. Oblastní charita Pelhřimov Mgr. Markéta Fuchsová Petra Maryncová, DiS. Oblastní charita Pelhřimov Domácí hospicová péče o roku 2008 Kombinace zdravotně sociálních služeb v domácnosti klienta Půjčovna kompenzačních

Více

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / /

Název projektu: Komplexní odborná terénní a ambulantní pomoc ohroženým rodinám s dětmi na území města Česká Lípa 8 / / / Granty 2014 návrh výboru pro sociální politiku mimořádné řízení Poř. č.: 1. Žadatel: Centrum pro zdravotně postižené Libereckého kraje, o. p. s. Zahradní 415/10 Liberec listiny) ze dne: O 485 KS Ústí nad

Více

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších.

Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Interní předpis: SAZEBNÍK ÚHRAD V SOCIÁLNÍ SLUŽBĚ CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Platný od 6. 2017 Tímto interním předpisem stanovuji výši úhrad za službu chráněného bydlení v níže uvedených výších. Úhrada za ubytování:

Více

ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 44

ODLEHČOVACÍ SLUŽBY. Dle zákona č. 108/2006 Sb., 44 ODLEHČOVACÍ SLUŽBY Dle zákona č. 108/2006 Sb., 44 Údaje o poskytované sociální službě. 1. Název a místo zařízení nebo místo poskytování sociální služby. Název: Centrum sociálních služeb Tloskov Sídlo:

Více

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel

Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO Žďár nad Sázavou Tel Subregion Velké Dářko dobrovolný svazek obcí Škrdlovice 48 IČO 70289166 591 01 Žďár nad Sázavou Tel. 566 659 178 DŮM S PEČOVATELSKOU SLUŽBOU ŠKRDLOVICE 243 Tel. 566 654 641 566 654 611 e-mail:dps.skrdlovice@seznam.cz

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB.

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB. SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA RYCHNOV NAD KNĚŽNOU PŘEHLED SLUŽEB www.pro-sen.eu Sociální služby města Rychnov nad Kněžnou, o.p.s. je organizací, která nabízí ideální propojení zdravotní a sociální péče, kde kvalifikovaný

Více

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013

Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Výroční zpráva o činnosti organizace za rok 2013 Zpráva o činnosti a plnění úkolů je sestavena podle osnovy v souladu se zásadami města Chebu. 15/2013 Zásady vztahů orgánů města Chebu k příspěvkovým organizacím

Více

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon:

čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: O D B O R K A N C E L Á Ř H E J T M A N A čj.: KUJCK 12481/2012 KHEJ/3 datum: 28. 5. 2012 vyřizuje: Bc. Kamila Křížová telefon: 386 720 225 *KUJCP00SGOCC* KUJCP00SGOCC Odpověď na žádost o poskytnutí informace

Více

Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme!"

Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme! Chráněné bydlení Ani jsme netušili, co všechno sami dokážeme!" Poslání Posláním chráněného bydlení je podpora samostatnosti a nezávislosti uživatelů a zajištění podmínek pro bydlení v přirozeném prostředí.

Více

Popis činností Cena kód

Popis činností Cena kód Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena kód poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj 200 Kč / den 020201 Vícelůžkový pokoj 180 Kč / den 020202 poskytnutí stravy nebo pomoc

Více

Popis realizace poskytované sociální služby

Popis realizace poskytované sociální služby Popis realizace poskytované sociální služby Sociálně aktivizační služba pro rodiny s dětmi Centrum Pramínek Míru 1344, 738 01 Frýdek-Místek -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE

INFORMACE O ZAKÁZCE INFORMACE O ZAKÁZCE Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI. č. R MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 12 RADA MĚSTSKÉ ČÁSTI USNESENÍ č. R-092-011-16 ze dne 3.10.2016 Sazebníky úhrad služeb poskytovaných příspěvkovou organizací Sociální služby městské části Praha 12, příspěvková organizace

Více

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP

Výroční zpráva Výkon pěstounské péče VPP Výroční zpráva 2017 - Výkon pěstounské péče VPP Trojlístek - centrum pro děti a rodinu Kamenice nad Lipou, p.o. získal v roce 2013 od Krajského úřadu Kraje Vysočina pověření k výkonu sociálně právní ochrany

Více

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov

Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, Vracov. Název: Pečovatelská služba Vracov Výroční zpráva rok 2015 Zřizovatel: Město Vracov, náměstí Míru 202, 696 42 Vracov Název: Pečovatelská služba Vracov Informace, kontakt: Pečovatelská služba Vracov je organizační složkou města Vracov. Je

Více

Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů. Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí

Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů. Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí Soubor respondentů Vyhodnocení zjišťování potřeb seniorů Senioři na Klatovsku žijící v přirozením prostředí senioři celkem lidi ženy muži celkem 300 214 86 % 100% 71% 29% V dotazování jsme vyhodnotili

Více

Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk.

Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk. Dne 18. 7. 2015 proběhla na zdíkovském přírodním parketu Ostrov benefiční akce nazvaná Labyrint pro Pravětín, pořádaná Oblastní charitou Vimperk. V osm hodin večer zazněly první tóny kapely Labyrint. Po

Více

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta

Popis realizace sociální služby. Název: Štafeta Popis realizace sociální služby Název: Štafeta Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi dle 65 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění Provozovatel: Rodina v centru, o.s. Smetanova

Více

Odbor sociálních služeb a sociální práce

Odbor sociálních služeb a sociální práce Stanovisko MPSV k otázce rozšíření registrace u sociální služby sociální rehabilitace o cílovou skupinu osob žijících v sociálně vyloučených lokalitách Zákon o sociálních službách nehovoří nikde o tom,

Více

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz

ZO ČSOP Vlašim Oblasti kde můžete pomoci: Kontakt a informace: Dagmar Tlustošová www.csopvlasim.cz ZO ČSOP Vlašim Český svaz ochránců přírody Vlašim je občanské sdružení, které se od roku 1990 věnuje péči o přírodu a krajinu Podblanicka. Věnujeme se praktické ochraně přírody (péči o přírodovědně cenné

Více

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory)

Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Podrobný informační materiál o poskytované službě: Dům Naděje Brno-Řečkovice (domov pro seniory) Druh služby: domov pro seniory dle 49 zákona o sociálních službách Forma služby: Kapacita: Místo: pobytová

Více

Služby sociální péče a služby sociální prevence

Služby sociální péče a služby sociální prevence Služby sociální péče a služby sociální prevence Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů upravuje tyto formy sociálních služeb: Podle typu sociální situace rozlišujeme

Více

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle

Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno. Standard č. 1. Poslání a cíle Český červený kříž oblastní spolek Brno-město Křenová 66 602 00 Brno Standard č. 1 Poslání a cíle Přílohy: Metodický pokyn č.1 Etický kodex zaměstnanců Provoz odlehčovací služby byl zahájen v květnu 2009.

Více

Občanské sdružení D.R.A.K.

Občanské sdružení D.R.A.K. Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/1, 460 05 Liberec 5 Seminář "Dobrá praxe - IP5, 19.05.2015 Veřejná zakázka č. OLP/136/2014: Zajištění služby sociální prevence sociálně aktivizační služby pro rodiny

Více

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi

Priorita XII. - Zajištění služeb pro obyvatele/osoby v krizi Opatření XII. 1.: Podpora nízkoprahových terénních sociálních služeb pro osoby bez přístřeší Nízkoprahové terénní sociální služby pro osoby bez přístřeší poskytuje v Mladé Boleslavi středisko Naděje. Zde

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace

INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace INFORMAČNÍ BROŽURA zjednodušená forma Domov se zvláštním režimem MATYÁŠ v Nejdku, příspěvková organizace Obyvatelé areálu Domova Naším posláním je poskytování komplexních celodenních sociálních služeb

Více

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS

Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče Dětská skupina Břežánek SVĚT KOLEM NÁS Předmět vymezení: Dětská skupina Břežánek Obsah : 1. Úvod 2. Charakteristika, složení skupiny 3. Věcné podmínky 4. Psychosociální podmínky 5.

Více

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice. Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012

DPS Žlutice, p. o. Pod Strání 467, 364 52 Žlutice. Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012 DPS Žlutice, p. o. Tel.: 353 393 269 Pod Strání 467, 364 52 Žlutice e-mail: dpszlutice@seznam.cz IČ 70891079 Výroční zpráva DPS Žlutice, p.o. za rok 2012 1 Obsah 1. Kontakty...3 2. Historie...3 3. Kapacita

Více

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ

CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ A. ÚHRADA ZA UBYTOVÁNÍ 1 CENÍK CHRÁNĚNÉHO BYDLENÍ Samostatný byt: Samostatný pokoj: nad 12 m 2 do 12 m 2 Spolubydlící na pokoji: 162,70 Kč,- na den 132,70 Kč,- na den 122,70 Kč,- na den 122,70 Kč,- na

Více

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně.

- fakultativní služby, tedy služby, které si uživatelé hradí sami za úhradu, - služby poskytované bezplatně. V Domově Na zámku poskytujeme dvě pobytové sociální služby: Domov pro seniory a Domov se zvláštním režimem. Poskytujeme základní služby: - poskytnutí ubytování za úhradu, - poskytnutí stravy za úhradu,

Více

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb:

1. Základní informace o sociálních službách: 2. Základní pojmy v oblasti sociálních služeb a komunitního plánování sociálních služeb: 1. Základní informace o sociálních službách: V lednu roku 2007 vstoupil v platnost zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, který upravuje podmínky poskytování pomoci a podpory fyzickým osobám v nepříznivé

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín

VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín VÝROČNÍ ZPRÁVA občanského sdružení Mateřské centrum Myška o.s. IČO: 22852654, sídlo: Náměstí 82, 334 52 Merklín Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnost 3. Činnost v průběhu roku 4. Výhled na

Více

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory

Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory Úroveň společnosti se pozná podle toho, jak se stará o své seniory OBSAH Hodnoty, které vyznává společnost Společenský status současných seniorů Jsou staří lidé skutečně všichni nemocní, nepříjemní a nešťastní?

Více

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a

c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti: upevňování získaných psychických a Posláním služby je poskytnout osobám se zdravotním postižením, zejména pak s mentálním a kombinovaným postižením podporu a pomoc směřující k samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti. Poskytnout podporu

Více

Člověk v tísni, o.p.s.

Člověk v tísni, o.p.s. Člověk v tísni, o.p.s. Název: Terénní program, Člověk v tísni o. p. s Šafaříkova 24, Praha Svaz bojovníků za svobodu 68 37701 Rokycany Telefon služby +420 777787691, +420 739220905 Terénní pracovnice:

Více

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách

Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Podrobný informační materiál o poskytované službě: Pečovatelská služba NADĚJE Druh služby: pečovatelská služba dle 40 zákona o sociálních službách Forma služby: Místo: terénní Arménská 4, 625 00 Brno Kontaktní

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Nevážit si stáří znamená ráno bourat dům, ve kterém máme v noci spát Alphonse Karr Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura

Více

Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov

Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov Charita Svaté rodiny Nový Hrozenkov - organizace, která se snaží svými projekty zajistit pro seniory, v rámci svých sociálních služeb, komplexní péči V čem komplexnost spočívá Setkávání seniorů Zájezdy

Více

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah

Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák (NZDM Vejprťák) Obsah Popis realizace Nizkopráhové zařízení pro děti a mládež ve věku od 6 do 26 let Vejprťák,...

Více

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3

1 Úvod Azylové domy ( 57) Centra denních služeb ( 45) Denní stacionáře ( 46)... 3 Obsah 1 Úvod... 3 1.1 Azylové domy ( 57)... 3 1.2 Centra denních služeb ( 45)... 3 1.3 Denní stacionáře ( 46)... 3 1.4 Domovy pro osoby se zdravotním postižením ( 48)... 3 1.5 Domovy pro seniory ( 49)...

Více

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII

třídní učitelky Mgr. Alice Pincová a Mgr. Pavlína Nepožitková ze ZŠ 28. října 1 Příbram VII Poznáváme své děti V červnu 2014 jsme získaly finanční prostředky z dotace v oblasti výchovy a vzdělávání Městského úřadu v Příbrami na projekt s názvem Poznáváme své děti. V rámci této dotace na naší

Více

Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebořice

Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebořice Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebořice Zřizovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, 400 10 Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995 jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad

Více

Dobrovolnictví jako cesta k inkluzi Mgr. Eva Urbanovská Mgr. Eliška Vymazalová Dobrovolník je člověk, který si dostatečně věří v tom, že může sám změnit věci, se kterými není spokojen. Je to člověk, který

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2011

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2011 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A 2011 Název organizace : Sociální služby městské části Praha 12, příspěvková organizace Sídlo organizace: Olbramovická 703/9, 142 00 Praha 4 IČ: 70882169 Statutární zástupce: PaedDr.

Více

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013

Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013 Zpráva o činnosti v Domově pro osoby se zdravotním postižením Severní Terasa v roce 2013 Začátek roku 2013 se nesl v duchu plánování rekonstrukce pavilonu A. Na tomto pavilonu je plánováno vybudovat dvě

Více

Zpráva o činnosti za období od do

Zpráva o činnosti za období od do Zpráva o činnosti za období od 1.1.2013 do 31.12.2013 Název střediska: Druh služby: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Služby pro rodiny Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi,

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

Agentura domácí péče Homedica,s.r.o. Vrchní sestra Bc. Ria Otrubová

Agentura domácí péče Homedica,s.r.o. Vrchní sestra Bc. Ria Otrubová Agentura domácí péče Homedica,s.r.o. Vrchní sestra Bc. Ria Otrubová Kolektiv Homedica, s.r.o. Historie Agentura byla založena roku 1997 a v roce 1998 registrována na krajském úřadě, tudíž působí na Hodonínsku

Více

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah

Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty (SAS Vejprty) Obsah Popis a realizace sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Vejprty... 1 Název a adresa zařízení... 2 Poslání

Více

Domov se zvláštním režimem

Domov se zvláštním režimem Účinnost od: 1. 7.2018 Strana / Počet stran: 1/5 Verze číslo: 4 Garant: Vedoucí služby DZR Ověřovatel: Správce dokumentace Schvalovatel: Představitel vedení pro kvalitu Návazná legislativa: Zákon 108/2006

Více

Sociální rehabilitace

Sociální rehabilitace Sociální rehabilitace Koncept ucelené rehabilitace - součást konceptu ucelené rehabilitace - pojem ucelená rehabilitace - překlad anglického termínu comprehensive rehabilitation comprehensive - úplný,

Více

Údaje o poskytované sociální službě

Údaje o poskytované sociální službě Příloha č. 4a Výkaz poskytovaných služeb: Průběžná zpráva o průběhu poskytování sociální služby Projekt "Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji " CZ.1.04/3.1.00/05.00009 Údaje

Více

Z činnosti sociální a zdravotní komise

Z činnosti sociální a zdravotní komise Z činnosti sociální a zdravotní komise Ustavující schůze a zahájení činnosti dne 30.1.2007. Plán práce na rok 2007 Provedení analýzy současného stavu v sociální a zdravotní oblasti v obci. Organizace přednáškové

Více

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí:

a) pomoc při zajištění chodu domácnosti pomoc s úklidem a údržbou domácnosti a osobních věcí: Podpora samostatného bydlení je terénní služba pro lidi se zdravotním postižením, která je zaměřena na získávání, trénink a rozvoj osobních kompetencí, schopností a dovedností člověka, aby mohl žít a fungovat

Více

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA

505/2006 Sb. VYHLÁŠKA 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách Změna: 166/2007 Sb. Změna: 340/2007 Sb. (část) Změna: 340/2007 Sb. Změna: 239/2009 Sb.

Více

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní

Popis činností. poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy celodenní strava racionální. celodenní strava dietní Seznam poskytovaných činností Zvolené činnosti 1) Popis činností Cena poskytnutí ubytování Jednolůžkový pokoj Vícelůžkový pokoj 200 Kč / den 180 Kč / den poskytnutí stravy nebo pomoc při zajištění stravy

Více

3.7.1.1 Opatření 1 - Podpora seniorů a lidí se zdravotním postižením

3.7.1.1 Opatření 1 - Podpora seniorů a lidí se zdravotním postižením 3.7.1 PRIORITA: Rozvoj služeb na Vlachovobřezsku 3.7.1.1 Opatření 1 - Podpora seniorů a lidí se zdravotním postižením STRUČNÝ POPIS VÝCHOZÍ SITUACE: V Malenicích pracuje Charita Malenice (je součást Diecézní

Více

Model sociální služby Terapeutická komunita

Model sociální služby Terapeutická komunita Model sociální služby Terapeutická komunita Struktura modelu 1. Vymezení typických nepříznivých situací, na které služba reaguje 2. Specifikace potřeb, na které služba reaguje 3. Činnosti služby 4. Optimální

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ

Ministerstvo práce a sociálních věcí stanoví podle 119 odst. 2 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách: ČÁST PRVNÍ 505/2006 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva práce a sociálních věcí ze dne 15. listopadu 2006, kterou se provádějí některá ustanovení zákona o sociálních službách ve znění vyhlášek č. 166/2007 Sb., č. 340/2007

Více