DOV. Informační revue k projektům a programu sdružení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DOV. Informační revue k projektům a programu sdružení"

Transkript

1 DOV Informační revue k projektům a programu sdružení

2 Ahoj všichni čtenáři DOV revue, v rukou držíte již desáté vydání našeho informačního mini časopisu, které se věnuje naší největší novince otevření Světa techniky. Konečně přišel ten den, na který se již dva roky těšíme. Byla to dlouhá cesta, kterou jsme si museli projít, od prvního otevření Dolních Vítkovic na 1. jarní den roku 2012 až k 26. září 2014, kdy jsme slavnostně otevřeli Science and Technology Center, neboli STC, neboli Velký svět techniky, který společně s jeho menším bráškou U6 tvoří jedinečnou zábavně- -vzdělávací expozici, jakou najdete jen v Ostravě. Hlavní myšlenkou těchto úžasných expozic je popularizovat vědu a techniku natolik, aby se zde vyvíjely technické talenty, které náš kraj nezbytně potřebuje. Ústřední motto Světa techniky zní dotýkat se exponátu je přísně přikázáno. Na rozdíl od běžných muzeí si tady můžete na vlastní kůži vyzkoušet, jak se přistává s letadlem, jak se řídí vlak, vyrobit elektřinu, vyšplhat do koruny stromů a cestou zjistit, jací živočichové uvnitř žijí nebo třeba prozkoumat vesmír. Všichni bez rozdílu věku se zde mohou přesvědčit, že technika neznamená jen špinavou práci v továrně nebo strávit celý den u matematických výpočtů. Přesvědčíte se zde, že věda a technika umí být i zábavné i kreativní. Svět techniky je také součástí industriálního areálu Dolní Vítkovice, kde věda a technika mají své místo již téměř 200 let. Přesně šestnáct let od doby, kdy byla ukončena výroba železa v tomto areálu, zahajujeme novou éru Dolních Vítkovic, která se nese ve znamení kvalitního, ale ne nudného technického vzdělání v moderních oborech. Náš areál se neustále vyvíjí, po otevření STC nás čeká ještě mnoho výzev, které hodláme překonat. Na Vysoké peci č. 1 stavíme více než dvacetimetrovou nástavbu, usilovně pracujeme na otevření areálu Dolu Hlubina a stále se snažíme náš areál propojit s centrem města a vytvořit zde vzdělávací a kulturní centrum pro celý Moravskoslezský kraj. Přijďte se k nám podívat, už se na všechny moc těšíme! Tiráž: DOV informační revue k projektům a programu sdružení Dolní oblast Vítkovice Vydává zájmové sdružení právnických osob Dolní oblast Vítkovice / Ruská 2887/1, Ostrava Vítkovice / IČ: Kontakty: nkp@vitkovice.cz, / recepce.u6@vitkovice.cz, / landekpark@vitkovice.cz, Redaktor, editor: Karolína Rycková karolina.ryckova@vitkovice.cz Grafická úprava a sazba: Agentura Orange Foto: Archimedes, Jiří Zerzoň, Lukáš Kaboň, Jaroslav Holaň Jakub Švrček ředitel Světa techniky

3 Na co se u nás můžete těšit? Mapa expozice Ceník Jak se stavěly expozice? Josef Pleskot a jeho další stavba v DOV Ostrava Kamera Oko ve Velkém světě techniky Svět techniky uzavřel memorandum o spolupráci Po návštěvě Světa techniky si ještě můžete užít

4 4 Na co se u nás můžete těšit? Velký svět techniky jsme rozdělili do čtyř menších světů. 1 DĚTSKÝ SVĚT Zvlášť jsme oddělili Dětský svět, který patří výhradně dětem od 2 do 6 let. Všechno je tady přizpůsobené jejich velikosti i oblíbené zábavě pískoviště s bagry, jeřáb, autoopravna, farma, pohádkový les, lékařská ordinace i mini televizní studio, všechno jen pro zábavu těch nejmenších. 2 SVĚT VĚDY A OBJEVŮ Svět vědy a objevů představuje matematiku, chemii i fyziku v zábavném světle. Představuje také široké veřejnosti inovativní potenciál vědeckých oblastí, jako jsou nové materiály, nanotechnologie i nejmodernější lékařské technologie.

5 3 SVĚT CIVILIZACE Svět civilizace nám nabízí nový pohled na naše běžné denní činnosti. Ukáže, jak funguje městská infrastruktura, výhody globalizace nebo zde mohou návštěvníci komunikovat s návštěvníky podobných science center po celém světě. 4 SVĚT PŘÍRODY Největší Svět přírody vás naučí něco nového o fauně, floře, o vesmíru i o vaší vlastní duši. Jeho součástí je také rozlehlá zahrada, kam se můžete pohodlně posadit na sto let starý kmen a vstřebat všechny nové poznatky a vědomosti. Navíc máme ve Velkém světě techniky super moderní 3D kino, Divadlo vědy, učebny, dílny a laboratoře pro studenty, kteří se zde chodí učit.

6 6 Mapa expozice SVĚT PŘÍRODY SVĚT VĚDY A OBJEVŮ

7 Ceník 7 DOSPĚLÍ DĚTI, STUDENTI A DŮCHODCI * RODINNÉ VSTUPNÉ** ZTP/P**** ŠKOLNÍ SKUPINY***** Svět techniky Pracovní dny Víkendy, svátky, prázdniny Pracovní dny Víkendy, svátky, prázdniny Pracovní dny Víkendy, svátky, prázdniny Pracovní dny Víkendy, svátky, prázdniny Pracovní dny Víkendy, svátky, prázdniny Stálé expozice vč. doprovodného programu + 1x kinoprojekce 190,- 190,- 130,- 130,- 520,- 520,- 110,- 110,- 110,- 110,- Kinoprojekce 70,- 90,- 50,- 70,- x x 50,- 50,- 50,- 50,- Dětský svět *** 50,- 50,- 50,- 50,- 180,- 180,- 40,- 40,- 40,- 40,- Pozn:* Děti do 3 let vstupné zdarma (s výjimkou Děstkého světa), do 15 let vstup pouze v doprovodu dospělé osoby **2 Dospělí a 2 děti do 15 let (10 let pro Dětský svět), každé další dítě dle platného ceníku pro děti ***Určeno pouze pro děti od 2 do 10 let (vždy v doprovodu dospělé osoby) ****Doprovod osoby se zdravotním postižením - vstup volný (pro 1 osobu ZTP max. 1 osoba jako doprovod) *****2x pedagogický doprovod na 1 třídu - vstup volný, další doprovod dle ceníku KOMENTOVANÉ PROHLÍDKY V CIZÍCH JAZYCÍCH Příplatek za výklad v cizím jazyce (angličtina, němčina, francouzština, španělština, polština): 100%, pouze po předchozí domluvě na kontaktech recepce.stc@vitkovice.cz, nebo tel.:

8 8 Jak se stavěly expozice? Zábavné exponáty ve Velkém Světě techniky nevznikly jen tak samy od sebe. O jejich výrobu se postaraly dvě společnosti. Jedna česká, MARS Promotion z Prahy, která již odvedla skvělou práci s exponáty v U6. Těmto lidem patří velký dík za Dětský svět a Svět civilizace. Exponáty ve Světě přírody a Světě vědy a objevů měla na starost německá firma Archimédes, která má výborné renomé po science centrech na celém světě. Hlavní dozor nad exponáty držely i tři další týmy. Lídrem prvního týmu byl profesor Jiří Dolejší, který měl za úkol dohlédnout, aby exponáty obohacovaly návštěvníky o skutečné vědomosti. Tým režiséra Jana Hřebejka zase dával pozor na to, aby exponáty byly opravdu zábavné a tým z ateliéru architekta Josefa Pleskota dbal na jejich designovou stránku. Tyto tři týmy se nikdy na ničem pořádně neshodly, a o to lepší a kvalitnější naše expozice je, protože všichni se navzájem vybudili k maximálním výkonům, vysvětluje ředitel Dolních Vítkovic Petr Koudela.

9 Josef Pleskot 9 a jeho další stavba v DOV Netypická stavba Velkého Světa techniky, o kterou se postaral náš nejoblíbenější architekt Josef Pleskot, se rozprostírá na metrech čtverečních a je architektonickým skvostem. Nachází se jakoby na okraji Dolních Vítkovic a tvoří tak pomyslný roh areálu. Budova Světa techniky je ve svém výrazu sporá, minimalistická, ale nabízí maximalistický prožitek. V industriálním areálu Dolních Vítkovic tvoří jakýsi roh, do něhož budou v podobě naučných expozic vloženy poznatky lidského vědění, které tvoří základy naší civilizace, říká k budově architekt Josef Pleskot. Půdorys budovy je rovnoramenný trojúhelník s pravým úhlem, který je zaoblen vloženým kruhovým segmentem. Přeponu trojúhelníku tvoří prosklená zrcadlová fasáda o délce 125 metrů a výšce 12,5 metru. Její postavení umožňuje zrcadlení dvojího obrazu: industriálních staveb a přírody.

10 10 Ostrava Kamera Oko ve Velkém světě techniky Už pošesté proběhne na přelomu září a října v Ostravě Mezinárodní filmový festival Ostrava Kamera Oko. Od do se bude promítat v sedmi ostravských kinech a nově i v Havířově a Frýdku-Místku. Festival bude mít také dvě výjimečné projekce v novém, moderním kině Světa techniky. Zde proběhne v pátek zahájení festivalu s před-premiérou filmu Davida Cronenberga Mapy ke hvězdám a ve čtvrtek v rámci X-Men maratonu projekce dvou posledních dílů ze sci-fi série X-Men. Na všechny projekce včetně zahájení jsou na místě k mání jednotlivé vstupenky (před začátkem představení), nebo je možné zakoupit si akreditaci na celý festival. Více informací o programu a festivalu najdete na

11 Svět techniky uzavřel memorandum o spolupráci s American Museum of Natural History v New Yorku Světu techniky v Dolních Vítkovicích se podařilo dokončit velice ojedinělý počin, ještě před slavnostním otevřením. Podařilo se přesvědčit Americké přírodovědné muzeum (American Museum of Natural History) v New Yorku aby uzavřeli memorandum o vzájemné spolupráci a porozumění. 11 Mám z toho upřímnou radost, protože toto muzeum do své "rodiny" spolupracujících center nebere rozhodně jen tak někoho. Troufám si říci, že jsme jedni z velmi mála v rámci celé Evropy, možná i světa, s výjimkou USA. Jen to potvrzuje naše přesvědčení, že jsme nic v rámci příprav nepodcenili a máme potenciál se dostat v budoucnu v rámci provozu mezi úplnou elitu, říká ředitel Světa techniky Jakub Švrček. Podpisem memoranda se tak podařilo uzavřít několikaměsíční jednání o spolupráci mezi Ostravou a New Yorkem. Americké přírodovědné muzeum patří mezi největší a nejúspěšnější muzea na celém světě. Ročně jej navštíví více než 5 miliónu turistů z celého světa, a je známé také díky rodinnému filmu Noc v muzeu.

12 12 Svět techniky nabízí největší nekomerční 3D kino v Česku Připravovaná expozice Světa techniky bude, jak již název napovídá především o vzdělávání. Ale vůbec se nemusíte bát, že to bude nuda! Právě naopak! To bychom nebyli my, kdybychom k tomu učení nenaložili pořádnou dávku zábavy a legrace. Ještě navíc jsme si pro naše návštěvníky připravili opravdovou lahůdku! Největší nekomerční 3D kino v celé České republice. Naše plátno má rozměr 18x10 metrů! K tomu máme špičkovou promítací techniku, od firmy Barco, a zvuk takový, jaký se používá jen v hollywoodských kinech, Systém Dolby surround 7.1 JBL ScreenArray, popisuje vedoucí technik Lukáš Kostřiba. Kapacita kino sálu je přes 200 osob a sedačky už na první pohled zaručují nadstandartní komfort. Promítat se zde budou především vzdělávací a zároveň poutavé filmy, které využijí dostupnou 3D technologii. Naše zahrada je ideálním místem k relaxaci Zahrada je rozdělena do několika tematických celků, které společně tvoří harmonické seskupení rostlin s nízkými nároky na lidskou péči. Divoké přirozené záhony budou střídat záhony suchomilné, skalka i kuchyňská zahrádka plná bylinek a koření. Plochu chápeme jako rozvinutý koberec sestavený z mnoha přírodních motivů, které ale celkově působí kompaktně, vyváženě a jejich různost je patrná v jednotlivých detailech při zachování základních principů geometrie. Myslíme si, že je to poselství o vzdělaném člověku, který inteligentní, přátelskou formou ukazuje, jak se dá tvořit, žít a nechat žít v atypických podmínkách konstrukce, popisuje svou vizi o zahradě Zdeněk Sendler z Ateliéru zahradní a krajinářské architektury Sendler-Babka.

13 Po návštěvě Světa techniky si ještě můžete užít 13 Letos na jaře jsme pro Vás otevřeli zcela novou Jantarovou stezku pro pěší, která vede od obchodního centra Forum Nová Karolina, okolo nádraží Ostrava Střed. Teď dostala tato nádherná historická stezka úplně nový povrch a protáhla se ještě dál. Nyní vede od festivalového areálu okolo Vysokých pecí č. 4 a č. 6 až pod Vysokou pec č. 1. Nový povrch vybízí k podzimní projížďce na kolečkových bruslích, na kole nebo jen tak na pohodlnou procházku s kočárkem. Po cestě si můžete prohlédnout i nově otevřené Trojhalí Karolina, veřejně přístupný, impozantní prostor krytého náměstí. Zanedlouho se k trase ještě připojí areál Dolu Hlubina, kde se již usilovně pracuje na kulturním areálu zaměřeném na humanitní vzdělávání.

14 14 Po návštěvě Světa techniky si ještě můžete užít Prohlídka Národní kulturní památky Vážení návštěvníci, Vysoká pec je na zimní sezónu 2014/2015 uzavřená, protože na ní stavíme unikátní nástavbu. VP1 bude zase otevřená na jaře 2015, větší a krásnější než kdy dřív. Momentálně Vám nabízíme komentované prohlídky architektury DOV. Pondělí neděle: 10:00, 12:00, 14:00, 16:00 Dospělí 90 Kč, Studenti, důchodci, ZTP, děti 6 15 let 50 Kč. Děti do 6 let v doprovodu rodičů zdarma. tel.: nkp@vitkovice.cz Prohlídka Gongu Dolní oblast Vítkovice si vyhrazuje právo kdykoliv okruh upravit či zrušit s ohledem na akce probíhající v prostorách Multifunkční auly Gong. Každou neděli 10:30, 12:30, 14:30, 16:30 Dospělí 50 Kč, Studenti, důchodci, ZTP, děti 6 15 let 25 Kč. Děti do 6 let v doprovodu rodičů zdarma. tel.: recepce.gong@vitkovice.cz

15 Po návštěvě Světa techniky si ještě můžete užít 15 Malý svět techniky U6 Pondělí neděle: 10:00 18:00 Prodej poslední vstupenky vždy v 17:00. Pracovní dny: Rodina Kč, Dospělí 90 Kč, Studenti, důchodci, ZTP, děti 6 15 let 50 Kč. Děti 3 6 let 30 Kč. Sobota, neděle, státní svátek a prázdniny se speciálním doprovodným programem: Rodina Kč, Dospělí 110 Kč, Studenti, důchodci, děti 6 15 let 70 Kč, ZTP 50 Kč, Děti 3 6 let 30 Kč. Děti do 3 let zdarma. tel.: recepce.u6@vitkovice.cz Landek Park Letní sezóna: , Pondělí neděle: 9:00 18:00, začátky prohlídek každou celou hodinu, poslední vstup v 16:00. Zimní sezóna: , Úterý neděle prohlídky v 10:00, 12:00, 14:00 a 16:00. Velký okruh: Dospělí 150 Kč, Studenti, důchodci, ZTP, děti 6 15 let 90 Kč. Děti do 6 let v doprovodu rodičů zdarma. Malý okruh: Dospělí 90 Kč, Studenti, důchodci, ZTP, děti 6 15 let 50 Kč. Děti do 6 let v doprovodu rodičů zdarma. tel.: landekpark@vitkovice.cz Další potřebné kontakty a informace naleznete na nebo na

16 Tram. zast. Důl Hlubina M í s t e c k á O str ava ce n r u m Jantarová stezka D O V 1) VP1 / Vysoká pec č.1 a Velín 2) Vysokopecní trubní trasy 3) Důl Hlubina 4) Koksárenské baterie 5) VP4 / Vysoká pec č. 4 6) GONG / Plynojem Prodloužená Vítkovická Vítkovická 7) Energocentrum 8) Vodojem 9) VP6 / Vysoká pec č. 6 M í s te c k á P Prodloužená Vítk 11 10) Plynočistírna Lurgi 11) U6 / Malý svět techniky 12) STC / Svět techniky 13) Těžní věž a těžní budova 14) Strojovna těžních strojů Tram. zast. Vítkovice vysoké pece Frýdek-Místek 2 Prodloužená Ruská 8 15) Kompresorovna 16) Staré koupelny 17) Nové koupelny 18) Ředitelská vila 19 Ostrava Vítkovice 19) Vítkovický zámek 20) Trojhalí Karolina

ředitel Světa techniky DOV informační revue k projektům a programu sdružení Dolní oblast Vítkovice

ředitel Světa techniky DOV informační revue k projektům a programu sdružení Dolní oblast Vítkovice Ahoj všichni čtenáři DOV revue, v rukou držíte již desáté vydání našeho informačního mini časopisu, které se věnuje naší největší novince - otevření Světě techniky. Konečně přišel ten den, na který se

Více

SVĚTTECHNIKYOSTRAVA STCOSTRAVA.CZ DOLNIVITKOVICE.CZ

SVĚTTECHNIKYOSTRAVA STCOSTRAVA.CZ DOLNIVITKOVICE.CZ SVĚTTECHNIKYOSTRAVA STCOSTRAVA.CZ DOLNIVITKOVICE.CZ Ahoj všichni čtenáři INFA Světa techniky, Jsem moc rád, že jste do svých rukou vzali aktuální vydání naší Revue Světa techniky. Na úvod si dovolím uvést,

Více

Tiráž: DOV se představuje

Tiráž: DOV se představuje DOV se představuje Kdo jsme? Dolní oblast Vítkovice - zájmové sdružení právnických osob - vzniklo v roce 2007 za účelem realizace projektů obnovy a znovuzpřístupnění městského industriálního dědictví.

Více

Dolní oblast Vítkovice - památka pro lidi

Dolní oblast Vítkovice - památka pro lidi Dolní oblast Vítkovice - památka pro lidi OSTRAVA - 5. 11. 2013 Multifunkční aula GONG Ing. Jiří Michálek, Ph.D. Ředitel pro strategii VÍTKOVICE, a.s. MK ČR: Vracíme památky do života Realizací projektů

Více

Milí čtenáři DOV revue,

Milí čtenáři DOV revue, Milí čtenáři DOV revue, první jarní den nám odstartovala nová sezóna v Dolních Vítkovicích a my pro Vás máme spoustu novinek a překvapení, o které bychom se rádi v tomto DOV revue podělili. Toto vydání

Více

Milí čtenáři DOV revue,

Milí čtenáři DOV revue, v rukou držíte speciální vydání, které se věnuje Světu techniky v Dolních Vítkovicích. Tomu malému, který už více než rok úspěšně funguje a kterému říkáme U6, tak i tomu velkému, který právě teď vzniká

Více

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ

ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ ZÁJMOVÉ SDRUŽENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŽENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŽIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ EDUKATIVNÍ OSVĚTA, EXPOZICE PRŮMYSLU, PRŮMYSLOVÝCH

Více

Partnerský program 2018

Partnerský program 2018 Partnerský program 2018 www.stcostrava.cz Vážení partneři, dovolte mi, abych Vám touto cestou upřímně poděkoval za Vaši dosavadní podporu a přízeň. I díky Vám můžeme každý den usilovně pracovat na rozvoji

Více

Tiráž: DOV se představuje. Kdo jsme? Co je naším cílem? Co děláme?

Tiráž: DOV se představuje. Kdo jsme? Co je naším cílem? Co děláme? DOV se představuje Kdo jsme? Dolní oblast Vítkovice - zájmové sdružení právnických osob - vzniklo v roce 2007 za účelem realizace projektů obnovy a znovuzpřístupnění městského industriálního dědictví.

Více

SE PŘEDSTAVUJE KDO JSME? CO DĚLÁME? CO JE NAŠÍM CÍLEM?

SE PŘEDSTAVUJE KDO JSME? CO DĚLÁME? CO JE NAŠÍM CÍLEM? česky DOV INFO SE PŘEDSTAVUJE KDO JSME? Jsme spolkem, který vznikl, původně jako sdružení, v roce 2007 za účelem realizace projektů obnovy a znovuzpřístupnění městského industriálního dědictví. Jde nám

Více

Prezentace pro OKD a.s.

Prezentace pro OKD a.s. HORNICKÝ LANDEK Prezentace pro OKD a.s. OBSAH PREZENTACE 1. VÝCHODISKA 2. KONTEXT PROJEKTU 3. NAVRHOVANÉ ŘEŠENÍ 4. ÚSKALÍ A RIZIKA 5. PŘÍLEŽITOSTI 1 VÝCHODISKA I. Analýza současného stavu + KLADY Unikátnost

Více

SOUČASNOST NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY

SOUČASNOST NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY SOUČASNOST NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY LETECKÝ SNÍMEK PŘED ZAPOČETÍM REVITALIZAČNÍCH PRACÍ LETECKÝ SNÍMEK CELÉ OBLASTI HISTORICKÉ SOUVISLOSTI NKP je součástí Dolní oblasti Vítkovice v části území, kde byly

Více

Turistické aktivity. Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur.

Turistické aktivity. Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur. Turistické aktivity Miniuni (pozemek za Divadlem A. Dvořáka) areál Výstaviště Černá louka 702 00 Ostrava tel.: +420 596 119 900 www.svetminiatur.cz Otevírací doba : leden, únor ZAVŘENO - březen květen

Více

NAŠE PROJEKTY NAŠE REALIZOVANÉ A PŘIPRAVOVANÉ PROJEKTY

NAŠE PROJEKTY NAŠE REALIZOVANÉ A PŘIPRAVOVANÉ PROJEKTY NAŠE PROJEKTY NAŠE REALIZOVANÉ A PŘIPRAVOVANÉ PROJEKTY MĚSTSKÉ SOUVISLOSTI LETECKÝ SNÍMEK DOLNÍ OBLASTI Letecký snímek Dolní oblasti VÍTKOVICE PROJEKTY FINANCOVANÉ Z EU "Zpřístupnění a nové využití NKP

Více

PEVNOST POZNÁNÍ. Interaktivní muzeum vědy Univerzity Palackého v Olomouci

PEVNOST POZNÁNÍ. Interaktivní muzeum vědy Univerzity Palackého v Olomouci PEVNOST POZNÁNÍ Interaktivní muzeum vědy Univerzity Palackého v Olomouci interaktivní muzeum vědy, které zábavnou formou přibližuje přírodní a humanitní vědy všem věkovým kategoriím. nachází se v areálu

Více

200,- 110,- 240,- 70,- 70,- 250,- bilet rodzinn ,- 90,- 410,- 70,- 870,- 220,- 50,- 520,- 290,- 620,- 170,- 180,- bilet rodzinn 1+2 6

200,- 110,- 240,- 70,- 70,- 250,- bilet rodzinn ,- 90,- 410,- 70,- 870,- 220,- 50,- 520,- 290,- 620,- 170,- 180,- bilet rodzinn 1+2 6 ceník Velký svět techniky 1 Science and Technology Centre Wielki Świat Techniki Malý svět techniky U6 Science and Technology Centre Mały Świat Techniki Kombinované vstupné 2 Combined admission Bilet łączony

Více

Tiráž: DOV se představuje

Tiráž: DOV se představuje DOV se představuje Kdo jsme? Dolní oblast Vítkovice - zájmové sdružení právnických osob - vzniklo v roce 2007 za účelem realizace projektů obnovy a znovuzpřístupnění městského industriálního dědictví.

Více

Ahoj čtenáři prázdninového DOV revue

Ahoj čtenáři prázdninového DOV revue možná právě sedíte v trávě pod Vysokou pecí, možná jste na Colours of Ostrava a užíváte si koncert v Gongu, možná si hrajete v křečkostroji v U-šestce nebo zrovna fáráte hluboko do dolu na Landek Parku.

Více

Řešení projektu OPVK Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje

Řešení projektu OPVK Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje Řešení projektu OPVK Centrum pro podporu přírodovědných a technických věd: Technická a přírodovědná laboratoř pro děti a mládež Zlínského kraje na UTB ve Zlíně vstupuje do své závěrečné části Projekt OPVK

Více

DOLNÍOBLASTVÍTKOVICE. Dolní oblast VÍTKOVICE HLUBINA LANDEKPARK TROJHALÍ Karolina

DOLNÍOBLASTVÍTKOVICE. Dolní oblast VÍTKOVICE HLUBINA LANDEKPARK TROJHALÍ Karolina DOLNÍOBLASTVÍTKOVICE Dolní oblast VÍTKOVICE HLUBINA LANDEKPARK TROJHALÍ Karolina ČLENOVÉSDRUŽENÍ: VÍTKOVICE, A.S. VÍTKOVICE HEAVY MACHINERY, A.S. VÍTKOVICE REVMONT, A.S. VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA

Více

obsah REDESIGN BAREVNOST PÍSMO DOPLŇUJÍCÍ GRAFIKA vznik loga / 4 webové stránky / 19 další užití loga / 20

obsah REDESIGN BAREVNOST PÍSMO DOPLŇUJÍCÍ GRAFIKA vznik loga / 4 webové stránky / 19 další užití loga / 20 logo manuál manuál logo Manuál technotrasy definuje logo a soubor pravidel a doporučení, jak s logem zacházet při tvorbě veškerých grafických materiálů, tiskových i interaktivních. Manuál stanovuje principy

Více

ZÁJMOVÉ SDRUŢENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŢENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŢIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ

ZÁJMOVÉ SDRUŢENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŢENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŢIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ ZÁJMOVÉ SDRUŢENÍ PRÁVNICKÝCH OSOB BYLO ZALOŢENO ZA ÚČELEM ZPŘÍSTUPNĚNÍ A ZNOVUOŢIVENÍ ÚZEMÍ NÁRODNÍ KULTURNÍ PAMÁTKY A EVROPSKÉHO KULTURNÍHO DĚDICTVÍ EDUKATIVNÍ OSVĚTA, EXPOZICE PRŮMYSLU, PRŮMYSLOVÝCH

Více

Kalendář akcí na rok 2019

Kalendář akcí na rok 2019 Duben Velký pátek hledání pokladů, velikonoční tvoření Kdy: Pá 19.4 2019 12:00-16:00 hod So 20.4.2019 10:00-16:00 hod. Přijďte si k nám najít poklad na Velký pátek (jen v pátek!!). Nebo si vytvořit velikonoční

Více

Milí návštěvníci, Jakub Švrček ředitel Světa Techniky Ostrava

Milí návštěvníci, Jakub Švrček ředitel Světa Techniky Ostrava mc 2 česky Industriální areál Dolních Vítkovic dlouhodobě prochází celkovou revitalizací. Hlavním autorem architektonického návrhu obnovy je jeden z nejrenomovanějších českých architektů Josef Pleskot.

Více

DNY ELEKTRONOVÉ MIKROSKOPIE V BRNĚ Program pro školy ( )

DNY ELEKTRONOVÉ MIKROSKOPIE V BRNĚ Program pro školy ( ) DNY ELEKTRONOVÉ MIKROSKOPIE V BRNĚ Program pro školy (7. 8. 3. 2019) ČTVRTEK 7. BŘEZNA 2019 Vědecko-popularizační instituce HVĚZDÁRNA A PLANETÁRIUM BRNO (Kraví hora 2, Brno-střed, (foyer) Představení elektronového

Více

Hornické muzeum v Ostravě Petřkovicích

Hornické muzeum v Ostravě Petřkovicích Hornické muzeum v Ostravě Petřkovicích HISTORIE MUZEA První dobývání uhlí štolováním od roku 1782. Od roku 1835 hlubinným dobýváním. Hornické muzeum bylo založeno v roce 1987 v době, kdy důl ještě těžil.

Více

INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ

INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ INDUSTRIÁLNÍ STOPY 6. BIENÁLE V OSTRAVĚ V roce 2011 pořádalo Výzkumné centrum průmyslového dědictví při FA ČVUT spolu s Kolegiem pro technické památky ČKAIT & ČSSI a s Národním památkovým ústavem šesté

Více

NADAČNÍ PROGRAM 2019 po 1. kole výběrového řízení

NADAČNÍ PROGRAM 2019 po 1. kole výběrového řízení NADAČNÍ PROGRAM 2019 po 1. kole výběrového řízení Sídlo: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 mail: info@nadace-landek.cz www.nadace-landek.cz číslo účtu: 7844445001/5500 Ostrava,

Více

PARTNERSTVÍ PRO ČESKÉ BROWNFIELDY DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE. Ing. Karel Malík

PARTNERSTVÍ PRO ČESKÉ BROWNFIELDY DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE. Ing. Karel Malík PARTNERSTVÍ PRO ČESKÉ BROWNFIELDY DOLNÍ OBLAST VÍTKOVICE Ing. Karel Malík Sdružení DOV Řešené území, širší vztahy Projekty Aktuální stav, zhodnocení Dolní oblast VÍTKOVICE, zájmové sdružení právnických

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 1. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010

Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy v roce 2010 Obsah: 1. Zpráva o návštěvnosti radniční věže, procházkových okruhů a expozice Čarodějnické procesy

Více

Návštěvní řád. ostatní dny pouze po předchozí objednávce na tel. čísle: , pro skupinu minimálně 10 návštěvníků

Návštěvní řád. ostatní dny pouze po předchozí objednávce na tel. čísle: , pro skupinu minimálně 10 návštěvníků Č l á n e k I. Návštěvní doba Návštěvní řád památkového objektu Zámek Nové Město nad Metují ve vlastnictví rodiny B a r t o ň D o b e n í n 1. Památkový objekt je přístupný návštěvníkům celoročně dle tohoto

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018

PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PLÁN ČINNOSTI PARKINSON KLUBU BRNO (PKB) 2018 PRAVIDELNÉ AKCE 1. Setkání v klubovně Pravidelně každou třetí středu v měsíci od 14.00-17.00 hod. BUDOVA Diecézní rady CČSH v Brně, Česká 31, (vedle drogerie

Více

Autodesk Academia Fórum Hledáme mladé talentované vědce Ing. Vlastimil Bejček, CSc. Centrum podpory projektů VUT v Brně

Autodesk Academia Fórum Hledáme mladé talentované vědce Ing. Vlastimil Bejček, CSc. Centrum podpory projektů VUT v Brně Autodesk Academia Fórum 2013 Hledáme mladé talentované vědce Ing. Vlastimil Bejček, CSc. Centrum podpory projektů VUT v Brně http://www.vutbr.cz Agenda Univerzity/Vysoké školy - partneři pro VVI/VOŠ/SŠ/ZŠ/MŠ

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Nabídka vybraných pořadů

Nabídka vybraných pořadů Hvězdárna Valašské Meziříčí, p. o. Vsetínská 78 757 01 Valašské Meziříčí Nabídka vybraných pořadů Pro 1. stupeň základních škol Pro zvídavé školáčky jsme připravili řadu naučných programů a besed zaměřených

Více

Pro pokračování klikněte ZDE Pro pokračování klikněte ZDE ZDEZDE Film si pustíte ZDE ZDEZDE Pro pokračování klikněte ZDE Pro pokračování klikněte ZDE Pro pokračování klikněte ZDE ZDEZDE V lednu roku 2013

Více

Metodika NAUČNÁ STEZKA

Metodika NAUČNÁ STEZKA Metodika NAUČNÁ STEZKA Přírodovědná učebna v přírodě a přírodovědná laboratoř CZ.1.07/1.1.32/02.0088, ZŠ J. A. Komenského Lysá n. L. Metodika vznikla jako produkt projektu,,přírodovědná učebna v přírodě

Více

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00

Březen 2013. Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek. ZŠ Jarní prázdniny DR PLAVÁNÍ NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA. DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 Březen 2013 1 ZŠ Jarní 4 5 6 7 8 Téma: MOJE NEJOBLÍBENĚJŠÍ KNIHA 11 Téma: Z POHÁDKY DO POHÁDKY 12 13 14 15 DRÁČCI Výlet Anežský klášter 8:00 18 19 20 21 22 Téma: CESTUJEME ZA ZVÍŘÁTKY Z CELÉHO SVĚTA Dráčci

Více

HORNICKÉ MUZEUM OKD LANDEK, OSTRAVA

HORNICKÉ MUZEUM OKD LANDEK, OSTRAVA HORNICKÉ MUZEUM OKD LANDEK, OSTRAVA Jan Veřmiřovský a Martina Vrkočová Matiční gymnázium Ostrava, Základní škola Šilheřovice JanVermirovsky@seznam.cz; M.Vrkocova@seznam.cz Název muzea: Hornické muzeum

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391, +420 604

Více

EXPEDIČNÍ DENÍK: expedice LACERTA 2, ŘECKO 2005 5. Díl

EXPEDIČNÍ DENÍK: expedice LACERTA 2, ŘECKO 2005 5. Díl EXPEDIČNÍ DENÍK: expedice LACERTA 2, ŘECKO 2005 5. Díl 5. 5. ČTVRTEK Dnešní den trávíme v táboře, v muzeu a na loukách plných rozkvetlých orchidejí. I přesto, že dnešní den přinesl spoustu zajímavého,

Více

Projekty ve skupině VMG - dokumentace EIA. Zpracoval: VÍTKOVICE, a.s., 044 Ekologie Datum : květen 2013

Projekty ve skupině VMG - dokumentace EIA. Zpracoval: VÍTKOVICE, a.s., 044 Ekologie Datum : květen 2013 Projekty ve skupině VMG - dokumentace EIA Zpracoval: VÍTKOVICE, a.s., 044 Ekologie Datum : květen 2013 Výčet jednotlivých záměrů dle zákona č. 100/2001 Sb. VÍTKOVICE HAMMERING a.s. Rychlokovací stroj Nové

Více

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013

Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 7. 12. - 13. 12. 2013 Hradecké lyžaře odveze do Deštného v Orlických horách přímou linkou skibus. Provoz skibusu, který vznikl v roce 2011 jako společný projekt dopravního

Více

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317

Výchovný ústav a střední škola, Olešnice na Moravě, Trpínská 317 Výchovný ústav a střední škola, ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2018/2019 pondělí 3.9.2018 zahájení školního vyučování pátek 28.9.2018 svátek pátek 26.10.2018 až úterý 30.10.2018 ské volno, víkend, podzimní prázdniny

Více

Lidské tělo - dokonalý stroj?

Lidské tělo - dokonalý stroj? Lidské tělo - dokonalý stroj? Centrum přírodovědného a technického vzdělávání Informace o projektu Hlavní cíle: o Zvýšit zájem žáků o polytechnické obory (biologie, fyzika, chemie, matematika, IT) a podpořit

Více

Radomil Kašpar. starosta města Litomyšl

Radomil Kašpar. starosta města Litomyšl Radomil Kašpar starosta města Litomyšl Evropa Česká republika Litomyšl Litomyšl O Litomyšli mluví poprvé Kosmova kronika česká, k roku 981 Městská práva Městská práva obdržela Litomyšl v roce 1259 od krále

Více

OBŘÍ LOUTKY V PLZNI

OBŘÍ LOUTKY V PLZNI OBŘÍ LOUTKY V PLZNI 28. 30. 8. 2015 VÝSLEDKY PRŮZKUMU OHLASŮ ÚČASTNÍKŮ Obří loutky Carros De Foc v ulicích Evropského hlavního města kultury 2015 Jako poctu tradici plzeňskému loutkářství, do které spadají

Více

DŮL HLUBINA se představuje

DŮL HLUBINA se představuje DŮL HLUBINA se představuje Důl Hlubina. Úžasné místo s historií, jehož genius loci je stále silný. Pamatuji si, jak jsem jako student vysoké školy obdivoval krásy těžní věže na Hlubině, jakýsi ikonický

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Centrum přírodovědného a technického vzdělávání v HK

Centrum přírodovědného a technického vzdělávání v HK Centrum přírodovědného a technického vzdělávání v HK 13. června 2017 Workshop pro výchovné a kariérní poradce ZŠ Kam po základní škole? Aneb profesní volba deváťáků. Centrum přírodovědného a technického

Více

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU ZDŮVODNĚNÍ REALIZACE PROJEKTU Nevyužívané, nerekonstruované 3.NP v objektu na Masarykově nám. 45 v Novém Jičíně Riziko částečně chátrající kulturní památky na

Více

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul.

Datum Místo Čas Popis akce poznámky. Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru SLU, ul. Otevírání turistické sezóny v Opavském Slezsku 2013 PROGRAM Datum Místo Čas Popis akce poznámky Pátek 5.4. Opava 19 22 h. SLU Večer zážitkové gastronomie na téma Pokrmy a nápoje Opavského Slezska v Gastrocentru

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO MUZEA V ČELÁKOVICÍCH Městské muzeum v Čelákovicích hlavní budova, Na Hrádku 464, 250 88 Čelákovice Článek I. Návštěvní doba 1. Městské muzeum v Čelákovicích (dále muzeum ) hlavní

Více

( Stezka Sv. Josefa )

( Stezka Sv. Josefa ) ( Stezka Sv. Josefa ) 3. Referenční NS: Reference NS Praha 9: Reference - NS Vinoř: Zastávka NS: (příklad z realizované NS Vinoř) Plánek a fotografie z Naučné stezky Prahy 9, která je ukončena v areálu

Více

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI LOKALITA METRO KŘIŽÍKOVA TRAM. ZASTÁVKA KŘIŽÍKOVA CYKLOSTEZKA AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC PARK VÍTKOV BYDLENÍ PRO 21. STOLETÍ V původní zástavbě

Více

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů

Zpravodaj turistického ruchu. Jaro 2016. Úvod. Co se událo. aneb zima plná veletrhů Zpravodaj turistického ruchu Jaro 2016 Úvod S příchodem jara přicházíme i my s novinkami z našeho regionu. Dovolte nám pozvat Vás nejen na akce spojené s nadcházejícím svátky jara. Ve zpravodaji Vás chceme

Více

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. ZÁMEK FRYŠTÁT kulturní památka ve vlastnictví statutárního města Karviné. Článek I NÁVŠTĚVNÍ DOBA

NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD. ZÁMEK FRYŠTÁT kulturní památka ve vlastnictví statutárního města Karviné. Článek I NÁVŠTĚVNÍ DOBA NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD ZÁMEK FRYŠTÁT kulturní památka ve vlastnictví statutárního města Karviné Článek I NÁVŠTĚVNÍ DOBA 1. Zámek Fryštát v Karviné sestává z návštěvnických okruhů, které jsou veřejnosti přístupné

Více

Třídenní vstupenka SILVER: na čtyři tribuny za super cenu! Třídenní vstupenka GOLD: Grand Prix bez omezení.

Třídenní vstupenka SILVER: na čtyři tribuny za super cenu! Třídenní vstupenka GOLD: Grand Prix bez omezení. VSTUPENKY - GRAND PRIX 2019 Třídenní vstupenka SILVER: na čtyři tribuny za super cenu! Vstupenka SILVER vás opravňuje ke vstupu na čtyři vnější přírodní tribuny Masarykova okruhu, a to B, D, E a G, mezi

Více

SE ŠKOLOU NA FILM DO MUZEA!

SE ŠKOLOU NA FILM DO MUZEA! SE ŠKOLOU NA FILM DO MUZEA! NABÍDKA VZDĚLÁVACÍCH PROGRAMŮ V NÁRODNÍM FILMOVÉM MUZEU NAFILM KDE: MOZARTEUM, PRAHA 1 VCHOD Z FRANTIŠKÁNSKÉ ZAHRADY OD JUNGMANNOVA NÁMĚSTÍ Rádi bychom vás pozvali do Národního

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

KALENDÁŘ AKCÍ 2017 den datum akce místo čas středa 4.1. Doba ledová: Mamutí drcnutí kino Mže 17,30 hod. středa film Broučkova rodina kino Mže

KALENDÁŘ AKCÍ 2017 den datum akce místo čas středa 4.1. Doba ledová: Mamutí drcnutí kino Mže 17,30 hod. středa film Broučkova rodina kino Mže KALENDÁŘ AKCÍ 2017 den datum akce místo čas středa 4.1. Doba ledová: Mamutí drcnutí kino Mže 17,30 hod. středa 11.1. film Broučkova rodina kino Mže 17,30 hod. film Listopad kino Mže 19,00 hod. 12.1. 13.1.

Více

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015

NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 NADAČNÍ PROGRAM ROKU 2015 PO 2. KOLE VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Sídlo nadace: Vítkovická 3108/11, 702 00 Ostrava Telefon: +420 595 620 045 E-mail: info@nadace-landek.cz +420 604 168 008 Internet: www.nadace-landek.cz

Více

Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Hořovice

Střední odborná škola a střední odborné učiliště, Hořovice, Palackého náměstí 100, 268 01 Hořovice Škola, Palackého náměstí 100, 268 01 Hořovice Název ŠVP Zámečník Platnost 1.9.2009 Délka studia v letech: 3.0 Kód a název oboru Forma vzdělávání denní forma vzdělávání ročníkový Povinné předměty 1. ročník

Více

OBOROVÉ DNY Environmentální výchova ekologické zahradničení

OBOROVÉ DNY Environmentální výchova ekologické zahradničení Oborové dny 2019 Environmentální výchova Garant: Mgr. Lukáš Kučera Environmentální výchova ekologické zahradničení Počet účastníků: max. 16 Cílem oborových dnů je seznámit žáky s běžnými úkony každého

Více

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut:

V případě dotazů či problémů se neváhejte obrátit na Knihovnický institut: Úvodní vítací text V České republice funguje velké množství veřejných knihoven. Říká se, že máme nejhustší síť knihoven na světě. Knihovnu najdete snad v každé vesnici, městě či čtvrti. Veřejné knihovny

Více

Radim Bezděk HZS Moravskoslezského kraje. radim.bezdek@hzsmsk.cz 950 730 130, 602 557 110

Radim Bezděk HZS Moravskoslezského kraje. radim.bezdek@hzsmsk.cz 950 730 130, 602 557 110 Radim Bezděk HZS Moravskoslezského kraje radim.bezdek@hzsmsk.cz 950 730 130, 602 557 110 XXII. ročník mezinárodní konference Požární ochrana 2013 4. - 5. 9. 2013 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE K OBJEKTU Náklady

Více

Sdružení Dolní oblast Vítkovice DĚKUJE

Sdružení Dolní oblast Vítkovice DĚKUJE Sdružení Dolní oblast Vítkovice DĚKUJE všem členům, partnerům i parťákům, kteří nám fandí a podporují nás v našem úsilí. I díky vám se z tolik typické ostravské památky bývalé industriální slávy postupně

Více

Není Lešná jako Lešná

Není Lešná jako Lešná TISKOVÁ ZPRÁVA Dne: 13. 7. 2012 Místo: Zámek Lešná Valašské Meziříčí Organizace: Muzeum regionu Valašsko, příspěvková organizace Zlínského kraje Není Lešná jako Lešná Rarita Zlínského kraje způsobuje turistům

Více

Týden 17. 1. - 23. 1. 2015

Týden 17. 1. - 23. 1. 2015 správný cíl Vaší cesty Týden 17. 1. - 23. 1. 2015 Videomapping na Bílou věž O tradičním novoročním setkání v Hradci Králové nazvaném První den spolu jste jistě už všichni slyšeli. To letošní se však od

Více

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK

MKD LACO DECZI A CELULA NEW YORK PROGRAM MEKUC ČERVEN 2015 Pondělí 1. června až čtvrtek 4. června Městská knihovna Mělník TÝDEN ČTENÍ DĚTEM Program pro děti i rodiče konaný v rámci celorepublikové akce. Středa 3. června v 19.30 hodin

Více

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy.

Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. Cyklovlaky, cyklobusy v okolí Prahy. V nové sezóně mají výletníci v okolí Prahy další možnosti, jak si díky vlaku nebo cyklobusu prodloužit a zpestřit výlet. Nové výletní vlaky vyjedou do Českého ráje,

Více

přírodovědný zpravodaj Elektronický měsíčník o přírodě a lidech kolem ní nejen na Opavsku

přírodovědný zpravodaj Elektronický měsíčník o přírodě a lidech kolem ní nejen na Opavsku Opavský září 2013 přírodovědný zpravodaj Elektronický měsíčník o přírodě a lidech kolem ní nejen na Opavsku V Žimrovicích se nebojí velkých projektů Projekt Český les na ZŠ Vávrovice Černýš hajní posel

Více

Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011

Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011 Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011 Slavie ožije! / 27. a 28. 9. 2011 / České Budějovice Jednoapůldenní kulturně zábavné setkání pro celou

Více

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice,

připojí s nabídkou programů, jak elektronicky, tak i do Zpravodaje Konice, červen 2017 DEN KONICKÉHO MUZEA SE SKVĚLE VYDAŘIL Chci poděkovat návštěvníkům za finanční příspěvky a všem ochotným spolupracovníkům včetně pohostinských podniků za jejich pracovní nedělní odpoledne. Velký

Více

v Praze a na Kokořínsku

v Praze a na Kokořínsku Na výletech s mobilem Agentura Koniklec představuje virtuální naučné stezky v Praze a na Kokořínsku Co jsou virtuální naučné stezky? Jedná se o nový moderní způsob značení přírodních, kulturních a turistických

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství

Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství Vytvořit tvář člověka je pro antropologa pořád velké dobrodružství 9. 8. 2011; autor: Marie Kohoutová; rubrika: Rozhovory & portréty Několik

Více

1. 11. 2011. Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti

1. 11. 2011. Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti 1. 11. 2011 Zámek Lešná nově otevřen veřejnosti Veřejnosti dosud nepřístupný zámek Lešná u Valašského Meziříčí byl včera, po devítiměsíční rekonstrukci, slavnostně otevřen. Pro širokou veřejnost je Den

Více

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013

PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 PRÁZDNINY V MUZEU 2. 7. 31. 8. 2013 pro organizované skupiny, příměstské tábory, DD, kolektivy dětí a mládeže a rodiče s dětmi Projekt byl podpořen Královéhradeckým krajem www.muzeumhk.cz Interaktivní

Více

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017

PARTNER DĚKUJEME VŠEM ZA PODPORU! ADVENT PLNÝ KŘÍDLENÍ 2017 www.adventplnykridleni.cz facebook / křídlení nadační fond FOTOKNIHA 2017 Projekt má silný emoční náboj, je v něm uloženo mnoho dobrého. Sjednocuje zvláštně lidi, vytváří síť dobrovolníků a propojuje subjekty

Více

www.projektsako.cz Matematika Pracovní list č. 2 žákovská verze Téma: Objem a povrch anuloidu Mgr. Libor Lepík Student a konkurenceschopnost

www.projektsako.cz Matematika Pracovní list č. 2 žákovská verze Téma: Objem a povrch anuloidu Mgr. Libor Lepík Student a konkurenceschopnost www.projektsako.cz Matematika Pracovní list č. 2 žákovská verze Téma: Objem a povrch anuloidu Lektor: Projekt: Reg. číslo: Mgr. Libor Lepík Student a konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/03.0075 Teorie Anuloid

Více

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016

PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 PROGRAM MEKUC ŘÍJEN 2016 Neděle 2. října v 10.00 19.00 MKD, města DEN ARCHITEKTURY MĚLNÍK 10.00 12.00 tvůrčí program pro děti 13.30 procházka po městě s městským architektem (sraz u věže chrámu sv. Petra

Více

Český červený kříž s podporou Transfúzní služby ocenil v Bruntále dárce krve

Český červený kříž s podporou Transfúzní služby ocenil v Bruntále dárce krve Nenuď se doma nebo někde na ulici!!! Zdraví + občan a stát: Český červený kříž s podporou Transfúzní služby ocenil v Bruntále dárce krve Český červený kříž dnes odpoledne ocenil s podporou Transfúzní služby,

Více

PODZIMNÍ PRÁZDNINY - středa 29.10.2014 :

PODZIMNÍ PRÁZDNINY - středa 29.10.2014 : PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Telefon : 599 527 321, 731 617 815 www.svc-korunka.cz PODZIMNÍ PRÁZDNINY - středa 29.10.2014 : Pojďte s námi navštívit nově otevřené expozice v Dolní oblasti Vítkovic : SVĚT VĚDY

Více

Hans Christian Andersen

Hans Christian Andersen ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, ŽELEZNICKÁ 460 ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO NA ŠKOLNÍ ROK 2015-2016 Motto: Všechny knihy zežloutnou, ale kniha přírody má každý rok nové, nádherné vydání. Hans Christian Andersen Roční

Více

Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha. 12.9.2014 www.ntm.cz 1

Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha. 12.9.2014 www.ntm.cz 1 Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha 12.9.2014 www.ntm.cz 1 Národní technické muzeum 15. 2. 2011 znovuotevření NTM po rekonstrukci 8. 10. 2013 budova NTM po 75 letech plně dokončená a zařízená

Více

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN

T i p y n a c y k l i s t i c k é v ý l e t y I. Z ČESKÉHO KRUMLOVA DO HOLAŠOVIC II. Z ČESKÉHO KRUMLOVA NA DÍVČÍ KÁMEN Č e s k ý K r u m l o v s l á v a, n a z d a r v ý l e t u! a n e b A H O J N A K O L E K O N C E P T C Y K L I S T I C K Ý C H V Ý L E T Ů v o k o l í Č e s k é h o K r u m l o v a r o k 2 0 1 1 T i p

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

10.07.2015 (pátek) od 12:30 hod. Malá Strana Přes Valdštejnskou zahradu a palác, okolím Valdštejnského nám. a dalších paláců až po Maltézské nám.

10.07.2015 (pátek) od 12:30 hod. Malá Strana Přes Valdštejnskou zahradu a palác, okolím Valdštejnského nám. a dalších paláců až po Maltézské nám. Letní univerzita pro každého 2015 Již 4. ročník oblíbeného letního vzdělávání přednášek, komentovaných vycházek a prohlídek. Poznáte nová místa, dozvíte se plno zajímavých informací, zažijete pohodový

Více

MYKOLOGICKO-BOTANICKÁ EXKURZE DO PP NA PLACHTĚ

MYKOLOGICKO-BOTANICKÁ EXKURZE DO PP NA PLACHTĚ muzeum Neformální vzdělávací instituce Celoživotní učení Disponuje odbornými znalostmi v oboru přírodních věd: mykologie, botanika, zoologie, entomologie, paleotologie, geologie Sbírkotvorná instituce

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz Vybírat si můžete ze široké nabídky různých typů kurzů: - intenzivní týdenní - víkendové - měsíční - celoprázdninové - individuální - nebo můžete využít některý z vypsaných kurzů viz. níže Proč letní kurzy?

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více