5 Část II Bez vazby na modul. 13 Část IV Zboží a ceny. 18 Část V Úkolový management. 23 Část VI Požadavkový a námitkový management

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "5 Část II Bez vazby na modul. 13 Část IV Zboží a ceny. 18 Část V Úkolový management. 23 Část VI Požadavkový a námitkový management"

Transkript

1

2 2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Obsah Kapitoly Část I Verze G5.47A 5 Část II Bez vazby na modul 7 1 Ovládání systému,... ovládací prvky 10 Část III Kontakty 13 Část IV Zboží a ceny 18 Část V Úkolový management 23 Část VI Požadavkový a námitkový management 25 Část VII Marketing a Operativa 27 Část VIII Nabídky 34 Část IX Zakázkový systém 1 Smlouvy Přijaté objednávky Vystavené objednávky Vystavené faktury Přijaté faktury Faktury s PDP Intrastat Část X Sklad 52 Část XI Výroba 58 MTJ Service, s.r.o.

3 Obsah 3 Část XII Ekonomika 63 Část XIII Číselníky a konfigurace 67 Část XIV Systém 69 Index

4 Verze G5.47A Část I

5 Verze G5.47A 1 5 Verze G5.47A Novinková dokumentace je zaměřena na popis nových funkcí a změn v nejnovějších verzích systému Soft-4-Sale. Zpracované verze: verze G5.47A byla vydaná v jazykových verzích: česká, slovenská a polská.

6 Bez vazby na modul Část II

7 Bez vazby na modul 2 7 Bez vazby na modul Změna zobrazení dokladů v zahraniční měně Pro Objednávky (přij, vyst), Nabídku, Faktury (přij, vyst), Zálohové faktury v zahr. měně (přij, vyst) bylo doplněno pole, ve kterém se zobrazuje zkratka zahraniční měny - pokud je zadán nenulový kurz a zkratka zahr. měny. Vyhodnocení probíhá při otevření formuláře a při změně kurzu nebo měny. Rozšířena funkčnost, přenos informace o zahr. měně při opravách - jiná zahr. cena změna celkové funkčnosti. Připojený objekt: HTML odkaz Jako připojený objekt může být nyní použit i html odkaz, a to v případě, že jako typ objektu zvolíte Web link a do druhého řádku napíšete konkrétní odkaz na web. Ten po uložení otevřete přes tlačítko "Otevři".

8 8 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A SMS zprávy Ze systému Soft-4-Sale je nyní možné odesílat zprávy SMS jednoduše a přímo. Pokud se pro tuto novinku rozhodnete je nutné se zaregistrovat na stránkách kde si po registraci dobijete kredit dle Vašich představ a nastavíte si tuto službu přes ikonu SMS Connet.

9 Bez vazby na modul 9 Tam získáte login a heslo, které přenesete do konfigurace této služby v systému Soft-4Salu. Můžete si zakliknout možnost automatického zjištění kreditu, upozornění na nízký kredit a automatického vytvoření jednání s daným typem zprávy. Pro zprávy, které by se často opakovaly je možné si texty předdefinovat, a to u kontaktů, nabídek, jednání, přij. objednávek, vystavených faktur a dodacích listů. Při vyhledávání telefonního čísla je logika vyhledávnání následující: 1) mobilní telefonní číslo osoby 2) pevné telefonní číslo osoby 3) servisní telefonní číslo osoby 4) následuje telefonní číslo firmy Systém automaticky odstraňuje diakritiku a nepřípustné znaky jako je např. &. Přehled odeslaných a přijatých SMS zpráv zatím naleznete na stránkách ale v krátké době vznikne v Soft-4-Salu výpis SMS zpráv s možností tisku.

10 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Ovládání systému, ovládací prvky Automatické součty dokladů bez tlačítka objednávky, faktury, výkazy, opravy,...) PLUS (nabídky, Lze nastavit systém tak, aby nedovolil uložit dokument (Nabídku, Pobj) se špatným součtem. Doklad bude automaticky propočten v těchto situacích:

11 Bez vazby na modul při při při při 11 jakékoliv změně dokladu dojde k automatickému propočtu zavření dokladu, u kterého součet není korektní, resp. neodpovídá skutečnosti vygenerování nového dokladu s řádky tisku dokladu proběhne automatický propočet pokud součet není korektní Tlačítko Plus, které je dostupné na každém z těchto dokladů není zcela zbytečné, protože velmi často v rámci jeho funkčnosti dochází jednak ke kontrolám uvnitř dokladu a jednak k navržení automaticky doplňovaných slev a zaokrouhlení. Funkce tlačítka Plus je navíc využívaná při provední dokladu. Automatický propočet se tak stará pouze o to, aby součet hodnot na řádcích byl správně v hlavičce dokladu, neprovádí žádné kontroly, nepřidává ani neubírá žádné řádky. Automacké propočty nejsou dostupné u faktur vystavených, kde k propočtu faktury při provedení dochází vždy. U přijaté faktury, kde má přednost suma opsaná z fyzického dokladu před součtem řádků a u vystavených objednávek, kde výmaz celkové sumy zajišťuje tisk objednávky bez cen.

12 Kontakty Část III

13 Kontakty 3 13 Kontakty Přehled kontaktních osob Na přehledu kontaktních osob bylo doplněno pole PSČ. Dohledává kontaktní osoby, jejichž firemní PSČ odpovídá zadanému PSČ. Jestliže na privátní kartě osoby je též uvedeno PSČ, má při vyhledávání přednost. V přehledové sestavě je nový sloupec PSČ (který zobrazuje privátní PSČ kontaktní osoby), pomocí Nastavení designu je možné jej "zaměnit" za PSČ nadřazeného kontaktu (zdroj pole = PSC KON). Konfigurace kontaktů V konfiguraci kontaktů, záložka Blokace nových dokladů, je nyní konfigurace pro blokaci dokladů dle stavu Credit Checku. Pokud je snaha o vytvoření dokladu s firmou, která dle Credit Checku odpovídá rizikovému stavu, je zobrazena informace o možném riziku a není dovoleno doklad dále vytvořit. V konfigurace lze nastavit vyjímku pro faktury hrazené v hotovosti, kdy tato blokace je pro tento doklad vypnuta. Je nutné, aby byl v čísleníku úhrad zvolen příznak H a tento způsob platby figuroval na vystavené faktuře.

14 14 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Designér základní karty kontaktu Na základní kartě kontaktu došlo k úpravě designera pro subform osoby. Změnu provedeme tak,že na základním záznamu kontaktu - jména osoby se přeneseme přes Standard/Rychlé akce/do nastavení designu a tam provedeme požadované změny. Přehled osob

15 Kontakty 15 Do přehledu kontaktích osob přibyl filtr na možnost výběru osob, servisních, pro mailing a pro rozvozy. Volba agendy na kartě kontaktu Na kartě kontaktu je nyní možnost při definici tiskové sestavy danému zákazníkovi zvolit pro jakou ze čtyř agend se má použít - nabídky, přijaté objednávky, vystavené faktury nebo dodací listy. Vždy se otevře formulář s nabídkou tiskových sestav a uživatel si zvolí požadovanou variantu.

16 16 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A

17 Zboží a ceny Část IV

18 18 4 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Zboží a ceny Tiskový formulář Ceny volitelně podle vzoru Zahraniční detail 1. sloupec název sloupce : Popis/description obsah sloupce : dle volby buď Název zboží nebo Zahraniční název zboží (Základní karta zboží) 2. a 3. sloupec název a obsah sloupce dle volby z níže uvedených možností: Cena Kč Prodejní v Kč (Cenová karta zboží) Dealer Kč Nákup vkč (Cenová karta zboží) Dealer Kč Cena1 zaokrouhlená na Kč nahoru (Dealerská cena pro jednu zadanou skupinu) Cena eur Zahraniční katalogová cena (Cenová karta zboží) Dealer eur Nákup v zahraničí zaokrouhleno ne eur nahoru (Cenová karta zboží) Dealer eur CenaZahr1 zaokrouhlená na eur nahoru (Dealerská cena pro jednu zadanou skupinu) Akční ceny, jak tuzemské tak zahraniční s vazbou na název akce název sloupce akční ceny bude název akce zaokrouhlení dealer zahr na celá čísla

19 Zboží a ceny 19 Kalkulace ceny V případě,že má výrobek současně příznak "konstrukční celek" do TECHPAR5 se vysčítají hodnoty TECHPAR5 podřízených řádků typu "M" a "P" (Pokud není u některého zboží tento parametr vyplněn, započítává se "nula"!!!). POZOR i u materiálů je vhodné do TECHPAR5 uložit hodnotu, která je vyjádřením koeficientu základní měrné jednotky vůči kilogramům, aby bylo možné také tento materiál připočítat do celkové hmotnosti výrobku. Typicky svařenec z pěti polotovarů, kdy každý z nich má uvedenou svoji vlastní hmotnost, ale spotřeba přídavného drátu se do výsledného svařence nezapočte pokud ale u přídavného drátu bude v TECHPAR5 uvedena 1 (kilo drátu váží kilo), pak se v rámci kalkulaci do svařence připočte mimo hmotnosti polotovarů i hmotnost tohoto drátu. V "Konfigurace výroby" vytvořena nová volba "hmotnost uložena v:", kde je možno navolit, jaký technický parametr se má takto propočítávat.

20 20 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Karta zboží Ve výrobním rozpadu nad kartou zboží bylo doplněno "více" informací, aby bylo možné zkontrolovat, zda je technologie výrobku v pořádku nebo někdě něco chybí popř. je uvedeno špatně... Nejlépe konfigurovatelnou formou zvolit, zda se má zobrazovat: Název stav příznaku MZ (jestliže True = MZ, jestliže False = 0) Cena operace množství (vč. MJ) Čas operace (TAC) Čas přípravy (TBC) Otočení (OTOC1M2 - jen pro 368 a 117) Prodlení (TDC)

21 Zboží a ceny 21

22 Úkolový management Část V

23 Úkolový management 5 23 Úkolový management Křížová tabulka úkolů Formulář křížové tabulky úkolů byl upraven tak, aby bylo možné zadat filtr na Zakázku.

24 Požadavkový a námitkový management Část VI

25 Požadavkový a námitkový management 6 25 Požadavkový a námitkový management Využití trvalých požadavků Jak nejlépe předat do technologické přípravy výrobku informaci, že se jedná o nový výrobek, ke kterému se teprve bude zpracovávat technologie a má se vyrábět z materiálu zákazníka? Návrh řešení: Rozšíření definice trvalých požadavků pro kartu Výrobek tak, aby na uživatele při otevření této karty vyskočila informace o tomto požadavku. Význam má akce "otevři" a akce "plus", která by mohla reagovat na tlačítko "Kalkulace ceny" nebo tlačítko "+" na kartě K1. Pokud se bude zadávat trvalý požadavek "jen" na MAT ID - Je třeba dát do Zákazníka hvězdičku "*" (jinak nebude trvalý požadavek pracovat).

26 Marketing a Operativa Část VII

27 Marketing a Operativa 7 27 Marketing a Operativa Export ů z outlooku Při exportu ů z Outlooku je nyní možné vybrat výchozí cestu pro ukládání, a to pomocí ikony "Hledej" a "Vytvořit novou složku". Při hledání nové složky se automaticky vybere poslední vybraná složka. Kopírování poptávky vytvořena konfigurace v Konfiguraci /Standard/ kořenový adresářobjektů/kopírování dokladů", kde lze nastavit pro které typy dokladů bude probíhat kopírování objektů kopírují se pouze záznamy v tabulce, nikoliv soubory

28 28 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Dotazníky Byla opravena funkce generování a zobrazování dotazníků - jestliže je vyplněn u konkrétního dokumentu nějaký dotazník, zobrazí jej při otevření dokumentu přednostně!!! (i kdyby nebyl jako hlavní!!!) Projekty U Projektů došlo k reorganizaci karty v rámci projektu. Pod základními informacemi týkající se projektu, najdete v levé části jednotlivé činnosti projektu (např. fáze projektu), které lze filtrovat dle stavu, termínu a odpovídajícího pracovníka. Pro jednotlivé činnosti je možné nastavit úrovně 1-6 a tyto úrovně dále filtrovat. Vymazání filtrů činností Odfiltrování aktivní činnosti V pravé části otevřeného projektu najdete podrobné informace k jednotlivým činnostem včetně ternímu, V případě, že termín nebyl dodržen, objeví se u dané činnosti červený puntík. Související dokumenty nyní najdete v pravé dolní části karty projektu.

29 Marketing a Operativa 29 Příležitosti Režim života příležitosti: zavádíme nové pole datum ukončení a nově využíváme příznak platná/neplatná příležitost. Typy příležitostí dle životního cyklu Nová, neukončená: ŽIVÁ platná bez data realizace bez příznaku úspěchu bez data ukončení Ukončená - neúspěchem platná bez data realizace

30 30 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A bez příznaku úspěchu s vyplněným datem ukončení dnem kdy uživatel zadal neúspěch! Ukončená - úspěchem platná s vyplněným datem realizace s příznakem úspěchu s vyplněným datumem ukončení (datu kdy byl zjištěn úspěch) dnem kdy systém buď odhalil úspěch, nebo kdy jej zadal uživatel (datum realizace nemusí odpovídat datu ukončení příležitosti) Neplatná neplatná příležitost nebude od nové verze považována za neúspěšnou, pouze za nevhodnou a ukončenou! neplatná naplněno datum ukončení dnem zneplatnění Co se stane při upgrade Všechny neplatné příležitosti neúspěšné, získají naplněné pole datum dokončení dle data poslední změny příležitosti a stanou se platnými, dokončenými neúspěšně! Datum příští aktivity Příležitosti: nové datum: [datum příští aktivity] (karta, filtry v celém modulu...) Výpočet data příští aktivity najde nejnižší datum: hlavní konfigurace (dle dokladů On/Off) vznik příležitosti nová příležitost bez plánu: počet dní od vzniku stará příležitost bez plánu: počet dní od posledního splněného termínu plánovacího dokumentu (archivni proaktivita, datum změny nabídky v nevyhodujícím stavu, dokončení úkolu, datum jednání, plán času v minulosti) plán času s datem dnes nebo později termín nesplněného úkolu

31 Marketing a Operativa 31 termín proaktivity plán času pokud je datum >= DNES termín z nabídky (nerealizované), (termín, resp pokud nemá termín pak počet dní od odeslání nabídky... konfigurace) termín poptávky přijaté Nové pole podmíněné formátování na kartě i v přehledu (červeně podbarvené, pokud je datum minulost) modrá šipka vedle datumu otevře dokument, který zoodpovídá za příští aktivitu! (pokud nenajde, oznámím to a otevře dokument nejbližší aktivity tak, jak jsem jej našel) Pole datum příští aktivity sice může zadávat uživatel, ale současně by měl i fungovat výpočet data příští aktivity: na pozadí při změně úkolu, proaktivity, plánu času, nabídky (je tam taky termín)... pokud uživatel využil nový režim "automatická aktualizace data příští aktivity" tlačítkem vedle pole DAT NEXT na kartě proaktivity

32 32 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A hromadným přepočtem (přepočet příležitostí by měla být karta obdobná přepočtu zakázek, nyní se to řeší dotazem, ale už dnes se nabízí k přepočtu tyto údaje: plánované výnosy plánované náklady reálné výnosy reálné náklady datum příští aktivity Hromadný přepočet příští aktivity příležitosti má nový příkaz v menu příležitostí.

33 Nabídky Část VIII

34 34 8 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Nabídky Přehled nabídek Do přehledu nabídek bylo doplněno pole střediska, je tedy možné filtrovat i podle tohoto kritéria. Nová tisková sestav včetně sazby DPH V nabídkách je nová tisková sestava na šířku, kde najdete všechny ceny jak na řádku, tak následně v závěrečné rekapitulaci cen.

35 Nabídky 35 Datum nabídky Při PROVEDENÍ nabídky dojde k přepsání datumu v poli "Odesláno:" aktuálním datem. Pole "Odesláno" na kartě nabídky se přepíše na DATUM (takto je potom v přehledech a jinde prezentováno) a je opatřeno nápovědou "Datum vytvoření nebo Provedení nabídky". Poptávky Na kartě poptávky je nově pole OPRAVA pro typ tisku řádku v nabídce. Tlačítko OPRAVY nabízí tyto akce: přečíslování obnova popisu z ceníku (typ tisku)

36 36 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A jiná zahraniční měna

37 Zakázkový systém Část IX

38 38 9 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Zakázkový systém Generátor pokladny Nad kartou zakázky je dostupný generátor pokladny - Uložení, Výběr. Při generování se přenáší pole Zakázka, Odběratel, Středisko. Sledování změn - související doklady Tlačítko na hlavní nástrojové liště Vám umožní podívat se na související doklady k dané přijaté faktuře. Kouzelník - rozdělení nákladů přijaté faktury do více příjemek

39 Zakázkový systém 39 Kouzelník pro návrh rozdělení financí přijaté faktury do více příjemek na základě shody čísla zboží! Tisková sestava rekapitulující výsledky kouzelníka (shody a neshody mezi příjemkami a obsahem přijaté faktury) Systém vychází z principu kontroly shody čísla zboží a množství dodaného zboží na faktuře a příjemkách. Kouzelník navrhne rozdělení celkové částky faktury na jednotlivé příjemky provázané přes vztahy k faktuře. Po návrhu finančního rozdělení systém dokáže zobrazit tiskovou sestavu nalezených neshod a rekapitulaci shod. Neshoda může znamenat: na faktuře je řádek bez čísla zboží na faktuře je zboží, které není na žádné příjemce na příjemce je zboží, které není na faktuře na faktuře je jiné celkové množství než je celkové množství zboží na příjemkách Propojí příjemky na pravé straně s fakturou na straně levé Vypočte podíly na příjemky Ukáže kontrolní tisk výpočtu podílů na příjemky

40 40 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Tisk servisních zásahů Do hromadného tisku servisních zásahů byla přidána volba tiskové sestavy tisk "doklad po dokladu", kde se tiskne sada servisních zásahů jeden po druhém a to v sestavě, která je zvolena uživatelem jako právě nastavená pro servisní zásah. 9.1 Smlouvy Na kartě smlouvy je nové pole bankovní účet + zohledněno při tisku (stejná funkčnost jako na vystavené faktuře) se zobrazuje měna buď v Kč nebo v EUR (podle nabídky) u provedené smlouvy jsou zpřístupněny záložky Texty, Zboží, Objekt, Objemy. je doplněn další kontakt jako ručitel - tzn. pole FIRMA2, ROLE PARTNERA a ZODPOVÍDÁ + zahrnou i do tiskových sestav do hlavičky a v závěru (Razítko + podpis) > tisk viditelně - pokud nebude vyplněno, nebude se tisknout Zobrazování konečné sumy na položkách smlouvy je konfigurovatelné (Formulář tisku smlouvy - checkbox suma položek).

41 Zakázkový systém 41 Vzhled karty smlouvy byl omtimalizován - oddíl "Další partner" se zobrazuje záložkově s FIRMA.

42 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Přijaté objednávky Přijaté objednávky Na Přehled přijatých objednávek a Přehled zboží v přijatých objednávkách byla přidána možnost filtrace podle marketingových výběrů. Tím se nabízí univerzální uživatelské řešení pro sledování skupin firem vytvořených na základě "různých" kriterií. Marketingový výběr VIP firem dle obratu lze vytvořit na základě křížové tabulky vystavených faktur (výše obratu za určité období). Tyto přehledy doplněné kritériem marketingových výběr lze potom snadno sledovat pomocí "Procesních panelů". Funkce "Export" a "Import"

43 Zakázkový systém 43 Na Přijaté objednávce je funkce "Export", která do XLS přenese řádky přijaté objednávky a funkce "Import" zase naopak umožňuje takový soubor načíst do připravené přijeté objednávky. Prodejní cenu z XLS souboru lze naimportovat do pole POŽAD, a to dle pravidel systému slev pro konkrétního odběratele. Přijaté objednávky Na přehledu zboží v přijatých objednávkách je vidět datum a čas přegenerování dostupnosti, nyní je možné tuto informaci vidět i na přehledu přijatých objednávek. 9.3 Vystavené objednávky Vystavené objednávky Do přehledu a tisku křížových tabulek vystavených objednávek přibylo filtrování podle datumového pole "Slíbeno".

44 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Vystavené faktury Přehled vystavených faktur Na přehled vystavených faktur přibyl nový zelený sloupeček, přes který je možné vybrat faktury. V poli pro nadpisy sloupečků je tlačítko?, přes které je možné tyto výběry ovládat. Nad přehledem funguje filtrace, stejně tak i v Exportu (poznámkový blok). Filtrace zaplaceno od - do Při rozdělení faktur vystavených lze nyní filtrovat na zaplaceno od - do. Jedná se o filtraci faktur, které byly vystaveny např.v měsíci březnu a dubnu,ale zaplacené jsou až v květnu a to v rozdělení není možné filtrovat.

45 Zakázkový systém Přijaté faktury DPH s odlišným datem příjetí a DUZP Současné řešení zaúčtovalo DPH faktury přijaté jediným řádkem, kde bylo datum zdanitelného plnění např , ale období DPH se nastavilo dle data přijetí např. pro na Příprava DPH pak vyžadovala vybrat záznamy dle období DPH a nepoužívat jako výběrové kritérium datum zdanitelného plnění! Nové řešení: DPH faktury přijaté s rozdílným obdobím data přijetí faktury se zaúčtuje 2 řádky, kde první řádek účtuje hodnotu DPH na účet pohledávek za FU bez nároku na plnění (např ) a druhý řádek zaúčtuje korektně DPH na účet řádek nese datum zdanitelného plnění a 2. řádek má datum zdanitelného plnění Výsledkem je, že obrat účtu 343 dle data zdanitelného plnění odpovídá přiznání DPH a nemusí se používat období DPH. Druhým vítaným efektem je, že při přechodu dokladu mezi jednotlivými roky (např ) se 2. řádek odpovídající DPH v příštím roce neúčtuje a celkový obrat účtu je hodnota vhodná pro interní doklad zaúčtování DPH v následujícím roce.

46 46 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Konfigurace K nastartování tohoto režimu zaúčtování DPH u faktur přijatých s odlišným obdobím zdanitelného plnění a přijetí je nutné v účetní konfiguraci zadat účet, na který se budou účtovat DPH bez nároku na FÚ. Doporučuji zvolit nově vytvořenou analytiku účtu 378.

47 Zakázkový systém Faktury s PDP Faktury s PDP Stávající sestavy Přehled DPH a Rekapitulace DPH byly doplněny o nové typy řádků D+ (přijatá faktura nárok dle přenesené daňové povinnosti) a D- (přijatá faktura plnění dle přenesené daňové povinnosti), které se objeví u každé faktury s PDP a na kterých je vyčíslen základ a hodnota přenesené daňové povinnosti. Součet těchto řádků je vždy 0, takže výslednou hodnotu DPH neovlivňují. Sestavy najdete v menu Zakázky/Statistiky/Speciální finanční sestavy

48 48 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A

49 Zakázkový systém Intrastat Hlášení Intrastat Pro export dat do programu InstatDesk bylo nuné upravit generování souboru CSV. Generované CSV nově přepisuje množství na u typu MJ ZZZ. Obě varianty zápisu CSV souboru jsou takto upraveny. Generuje se soubor ve formátu CSV (ale bez koncovky - lze ji doplnit přejmenováním) Tisková sestava s parametry pro INTRASTAT

50 50 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Nově je připravena tisková sestava s parametry pro Intrastat (počet balení, netto a brutto váha) nejen pro konečnou, ale i pro zálohovou fakturu.

51 Sklad Část X

52 52 10 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Sklad Převodky U převodek přibyla možnost vložení textu, jako je u faktur, dodacích listů, příjemek a výdejek. -> vložení polí ÚVODNÍ TEXT a TEXT NA ZÁVĚR na převodku a zohlednění v tiskových sestavách převodky. Výdejky V přehledu výdejek je možnost označit jen ty vybrané a nad přehledem všech příjemek naleznete filtr pro označené výdejky.

53 Sklad 53 Parametry tisku pohybů Do formuláře Parametry tisku pohybů (Sklad-Rekapitulace) byla doplněna k typu výstupu "výkaz stavu zásob" filtrace na číslo zboží. U jiných typů výstupu je tato filtrace skryta. Prodej pultový Ve zobrazeném hlášení, které potvrzuje zadání platby (výběr nebo uložení hotovosti) "Finanční transakce byla zaevidována" se zobrazuje číslo pokl. dokladu (CIS DOKL). Výdeje do mínusu V konfiguraci skladů je možné nastavit záporný stav skladu.

54 54 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Počet znaků v čísle skladového dokladu K číslu dokladu na tiskových sestavách (všechny skladové pohyby i Převodky) byl doplněn ROK. Hromadné označení položek Filtrace OZNAČ funguje nově nad stavem skladu jako hromadné označení položek. Nový filtr na kartě příjemky Na kartu příjemky přibyl nový filtr dodavateli. s možností zobrazení všech zakázek k danému

55 Sklad 55 Dohledání vystavevných objednávek k příjemce Vyhledávač vystavených objednávek k jednotlivým řádkům je opravena a funkční: dohledá objednávky dodavatele a případně i od dodavatelů se stejným IČO, hledá pouze objednávky nedodané, nestornované a hledá shodu v čísle zboží na každém řadku příjemky pokud je dodané množství na příjemce rozděleno do více objednávek, pak rozdělí řádky příjemky na více řádků tak aby do každého řádku dal správné množství a číslo objednávky pokud bylo dodáno více než na objednávce i tak systém rozdělí řádek příjemky na více řádků a zboží navíc bude bez vazby na vystvenou objednávku (pak může uživatel zadat objednávku manuálně) vždy aktualizuje informace z nulového stavu, vrátí příjemku nejdříve zcela do bez objednávek a půsodně zadané množství a pak spustí zovu vyhledání vazeb vždy aktualizuje ceny dle ceny potvrzené na vystavené objednávce, pokud objednábku nedohledá pak tam ponechá cenu 0 informuje uživatele o výsledku hledání: kolik zboží nedohledal a kolik řádků má nulovou cenu (buď chybí cena n na objednávce nebo objednávka nebyla nalezena) Při párování příjemky na vystavenou objednávku systém převezeme ceny takto:

56 56 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A 1. dle POTVRZENÉ ceny na objednávce 2. pro nedořešené ceny dle požadované ceny na objednávce 3. pro nedořešené ceny dle skladové ceny ze skladu odpovídající příjemce 4. pro nedořešené ceny dle ceníkové kalkulační nákupní ceny 5. pro nedořešené ceny NULA Systém oznámí kolik položek dostalo cenu NULA

57 Výroba Část XI

58 58 11 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Výroba Možnost upravovat designera sloupce "výrobního rozpadu" pomocí - upraven formulář (název subformu) - upraveny volání v kódu - upraveny podmínky pro spuštění designera Nová přehledová sestava Položky výrobních příkazů pole - Příkaz č., Datum, Stroj, Pořadí, Zakázka, Pozice, Odberatel, Výrobek, Norma, MZ, MnPlán, MnOK filtrace - Příkaz č., Zakázka, Odběratel, Výrobek, Norma, Datum, Stroj Přehled je dostupný jednak jako samostatná položka menu, tak pomocí ikony "přeskok" mezi Přehledem výrobních příkazů a Položkami výrobních příkazů s přenosem relevantních filtračních kriterií. Nástroj na fiktivní rozpad technologie Při tvorbě technologických postupů, zvláště u složitějších sestav, namá uživatel mnohdy přehled o tom, kde se zrovna v rámci výrobku nachází a může tak snadno na "něco" zapomenout. Z tohoto důvodu vznikl nástroj na fiktivní rozpad TECHNOLOGIE, abyste ji mohli vidět "vcelku" a z něj proskakovat do jednotlivých karet polotovarů, a přitom neztratit pozici, ze které jste "vyšel". Nástroj na stromové zobrazení technologiského postupu je dostupný z karty "Výrobek" a zobrazuje "rozpad" do následujících úrovní. Na kartu Strom rozpadu výrobku doplnit Název hlavního (výchozího) výrobku Stojím-li kurzorem na "větvi" stromu, zobrazit pod oknem pole Název příslušné větvě (pokud by to šlo) Doplnit nástroj "rozbal/sbal vše"

59 Výroba 59 Indikace kontroly Ve virtuálním rozpadu výrobku (na kartě zboží - strom) byla umístěna indikace "kontroly" relevantnosti použitých polotovarů nebo materiálů. je možné tedy vidět, zda se v technologii výrobku nevyskytuje neplatné, nebo dokonce neexistující karta zboží. Podobně jako tomu je na kartě objednávky nebo přijaté objednávky. Kontrolují se "materiálové" řádky technologického postupu (typ M, P, S, N, B, X) Jestliže je zjištěn problém, k číslu zboží se v rámci stromu doplní informace a popis řádku se obarví červeně (!) - neplatné zboží (X) - neexistuje karta zboží

60 60 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Výrobní terminál Ve výrobním terminálu je nyní možné zadat množství odvedené 0 (nula). V případě, že se jedná o operaci, je odveden pouze čas, bez jakýchkoliv kusů - přerušení operace. V ostatních případech se Terminál výroby chová dle původní funkčnosti. Hodnocení výrobních úkonů pomocí křížových tabulek Výpočet normového času na řádcích odvedení byl doplněn do výběru hodnot "celkem norma". Jestliže uživatel zvolí tuto hodnotu, objeví se tlačítko, které umožní jednorázově dopočítat hodnotu normy k jednotlivým odvedeným úkonům. (pro každý řádek odvedeného úkonu platí Čas_norma = Čas_příprava + Čas_operace x Odvedené_množství). Křížové tabulky výrobních úkonů byly upraveny na MULTI. Na kartu konfigurace křížové tabulky výrobních ukonů bylo přidáno tlačítko na hromadnou aktualizaci normového času jednotlivých úkonů (pouze pro úkony, kde Čas_norma je dosud nulový).

61 Výroba 61

62 Ekonomika Část XII

63 Ekonomika Ekonomika Rozdělení faktur Při editaci karty rozdělení u vystavených i přijatých faktur byl doplněn automatický přepočet tuzemské a cizí měny a byla zároveň doplněna kontrola při převzetí vystavených i přijatých faktur do Ekonomiky. Přenos přes ekonomický most Pohoda Při přenosu ekomostem přibyly možnosti, zda nepřenášet zálohovou Vfak a Pfak. Možnosti si EkoMost pamatuje. Propojení ekomostu do systému Pohoda, který má SQL databázi Propojení je možné formou souboru ve formátu XML XML Exporty do Pohody - VFak+PFak, oprava Zalohových zúčtovancýh faktur (na řádcích špatné rozhodování o DPH ><0.1), možnost nepřenášení Vfak zálohových a Pfak zálohových (XML Export): Enum proměnné nebyli převedeny na stringovou hodnotu, duplicitní informace, oprava přenosu kontaktů - u vystavených faktur se nastavovali výchozí hodnoty (XML Export): Implicitně zvolený přenos faktur jak jsou (aktuálně bez zápisu do úč. deníku, tak aby se to přenášelo vše). Přepis některých textových typů na ids (XML Export): Boolean na malá písmena, ClassificationVAT - nedoplněný typ (XML Export): Špatně ověřený přenos cen u položek faktury. Otočená logika pro rozhodování o ostatních závazcích (XML Export): Vypnutí kontroly ostatních závazků - nedokážu korektně otestovat správnou funkčnost (XML Export): Překlep - issuedinovice -> issuedinvoice Při přebírání skladových pohybů do Ekonomiky konfigurace převzetí i podle OBLASTi zboží.

64 64 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Pro případ, kdy se na jednom dokladu (hlavně u výrobních firem) mohou "potkat" položky materiálu a polotovarů, které je potřeba ovšem zaúčtovat na různé "skladové" účty, přestože v S4S je veden sklad materiálu i polotovarů společný, vznikly následující možnosti: režim převzetí příjmů a výdejů (dokladově, rozdělené dle oblasti) nová záložka pro zadání Oblasti dle zboží (kombinace oblast a typ pohybu, určuje účty MD a DAL) v konfigurace převzetí příjemek a výdejek! Elektronické podání DPH Podání elektronického DPH je možné nově přes menu Ekonomika/DPH/Přiznání DPH, kde si vyplníte období DPH, zvolíte typ výstupu XML, zvolíte vzor 17 a požijete tlačítko "Generuj".

65 Ekonomika 65 Pro řádné podání DPH je nutné mít vyplněné identifikační číslo od FÚ, které doplníte do konfigurace daňového přiznání. (Ekonomika/Konfigurace/Firemní konfigurace/ záložka daňové přiznání)

66 Číselníky a konfigurace Část XIII

67 Číselníky a konfigurace Číselníky a konfigurace Kopírování poptávky vytvořena konfigurace v "konfiguraci objektů \ Kopírování dokladů", kde lze nastavit pro které typy dokladů bude probíhat kopírování objektů kopírují se pouze záznamy v tabulce, nikoliv soubory

68 Systém Část XIV

69 Systém Systém Automatický patch Určitě každý uživatel systému Soft-4-Sale ocení zjednodušení a vylepšení instalací patchů. Jedná se zautomatizování této služby. Uživatel si v menu system/správa systému zvolí záložku "patch", kde zatrhne službu automatické instalace patchů a vybere si volbu upozornění, interval instalování patchů a osobu, která tato upozornění bude dostávat. Ve druhém kroku je třeba vytvořil profil na instalaci patche v S4S-JOB.EXE. Následně použijete naplánovanou úlohu, která spustí S4S-JOB.EXE PATCH.

70 70 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.47A Žurnál změn dokumentů V menu Systém/ žurnál změn dokumentů je možné přes tlačítko konfigurace nastavit pro jednotlivé doklady seznam aktivit, které je třeba evidovat a jak dlouho.

71 Systém 71 Uživatelské SQL dotazy S4S umožňuje řešit řadu nestandardních požadavků pomocí uživatelských SQL dotazů. Pokud ale chcete dotaz použít vícekrát, museli jste mít někde mimo Sale uloženo znění onoho SQL dotazu. Nyní je v menu System/Uživatelské SQL dotazy možnost v nové záložce "Oblíbené" uložit aktuální znění SQL dotazu, editovat ho a následně i smazat.

72 MTJ Service, s.r.o. Žilkova Brno

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

Allegro release 2.15 ( )

Allegro release 2.15 ( ) Allegro release 2.15 (25.4.2017 18.5.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování faktur, finančních a interních dokladů Seznamy zaúčtovaných dokladů byly rozšířeny o možnost zobrazit i doklady

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Allegro release 2.01 ( do )

Allegro release 2.01 ( do ) Allegro release 2.01 (16.9.2016 do 7.10.2016) Účetnictví Účtování faktur Byly prohozeny vstupy datum zaúčtování a datum fakturace. Nyní se nejdříve zadává datum zaúčtování, podle kterého se přednastaví

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o.

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o. Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a Vydavatel MTJ Service, s.r.o. Odpovědný redaktor Ing. Martin Tajovsk ý Spolupracovali Ing. Pavel Huňk a Bc. Mirek Pavlík Petr Málek Petr Šebela Kateřina

Více

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 V Přerově, 2.2.2009 Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a

Více

Allegro release 2.31 ( )

Allegro release 2.31 ( ) Allegro release 2.31 (11. 2. 2018 4. 3. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování bankovních výpisů Pokud je podkladem pro zaúčtování výpisu soubor v Banklink aplikaci, je možné pomocí nového

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

CLIENT SERVERARCHITEKTURA

CLIENT SERVERARCHITEKTURA Systém WAK INTRA umožňuje automatické sestavení výkazu Kontrolní hlášení DPH (dále jen KH) dle novely zákona č. 235/2004 Sb., o DPH platné od 1.1.2016. Úpravy aplikace byly navrženy tak, aby kladly na

Více

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312]

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312] AB JET spol. s r.o. AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] V globálních parametrech zaveden "Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti". Využívá se pro zadání počtu materiálu

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o.

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o. Modul Konfigurace Modul Konfigurace Představení Menu konfigurace sdružuje všechny konfigurační příkazy k celému systému Soft-4-Sale. Dále konfigurace kopíruje jednotlivé moduly systému tzn. že existuje

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury. Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je potřeba věnovat zvýšenou pozornost správnému zaúčtování

Více

Z verze 10.1g na verzi 11.1d. 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH. Z verze 10.1e na verzi 10.

Z verze 10.1g na verzi 11.1d. 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH. Z verze 10.1e na verzi 10. Z verze 10.1g na verzi 11.1d 1 Nové: Formulář DPH pro rok 2011 2 Nové: Kopírování A a B v přiznání k DPH Z verze 10.1e na verzi 10.1g 1. Oprava: Výkazy v závěrce Z verze 10.1c na verzi 10.1e 1. Oprava:

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

Allegro release 2.51 ( )

Allegro release 2.51 ( ) Allegro release 2.51 (16. 11. 2018 6. 12. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Dopis nesplacené faktury zákazník i dodavatel Nová sestava tisk dopisu se seznamem nesplacených faktur pro společnosti,

Více

05/2008 Novinková dokumentace

05/2008 Novinková dokumentace 05/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 5 / 2 0 0 8 ZBOŽÍ A CENY...2 DUÁLNÍ ZOBRAZENÍ CEN PŘED PŘECHODEM NA EUR... 2 NOVÉ, RYCHLÉ VYHLEDÁVÁNÍ ČÍSLA ZBOŽÍ PŘÍMO Z ROLETOVÉ NABÍDKY NA DOKLADĚ... 2 KONTROLA

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Identifikační a kontaktní údaje

Identifikační a kontaktní údaje Dokumentace Informačního systému Sisyfos Fakturace faktury vydané Identifikační a kontaktní údaje Obchodní jméno Právní forma Sídlo Adresa pro písemný styk Statutární zástupce Řešitel Alef Jeseník, s.r.o.

Více

Allegro release 2.20 ( )

Allegro release 2.20 ( ) Allegro release 2.20 (2.9.2017 8.10.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Soupis DPH Sestava nově obsahuje i sekci kontrolního hlášení, do které doklad bude spadat. Přiznání DPH proúčtování přiznání

Více

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná?

Přenesení daňové povinnosti. Režim přenesení daňové povinnosti o co se jedná? Přenesení daňové povinnosti Téma: Použití režimu přenesení daňové povinnosti 92a Zákona o DPH Program: SKLAD 8 od verze 8.5.7.1 Vypracoval: Tomáš Vrba (oddělení technické podpory) Revize: 31.7.2012 (verze

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.02 + 2.03 (7.10.2016 do 12.11.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Finance / interní doklady Zadání řádků různé s DPH pokud nezadáte celkovou částku, ale jen základ, dopočte

Více

Allegro release 2.42 ( )

Allegro release 2.42 ( ) Allegro release 2.42 (28. 6. 2018 23. 7. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Test posloupnosti finančních dokladů Nová aplikace pro kontrolu návaznosti počátečních a koncových stavů dokladů

Více

Modul Intrastat. www.money.cz

Modul Intrastat. www.money.cz Modul Intrastat www.money.cz 2 Money S5 Intrastat Co je Intrastat Intrastat je statistika obchodu se zbožím mezi Českou republikou a ostatními členskými státy Evropské unie. Informace lze najít na www.czso.cz,

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2014.2.48 V Přerově 30. června 2014 AKCE - Monitoring dat připravili jsme Vám opakovaně možnost testovat, po dobu 60 dnů od provedení upgrade, nadstavbové

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Převod dat z programu STEREO

Převod dat z programu STEREO Převod dat z programu STEREO Tento návod řeší nezbytné kroky, které je nutné provést před, v průběhu a po samotném převodu dat mezi programy Stereo 18 a DUEL 6.1. Jednotlivé kroky na sebe navazují a zajistí

Více

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení

Dokumentace k modulu. podnikový informační systém (ERP) Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Zálohové faktury Zaúčtování úhrad s ohledem na kontrolní hlášení v ERP Money Při tvorbě zálohových faktur je třeba věnovat zvýšenou pozornost správnému

Více

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM Základní informace: Program byl konstruován především pro komplexní zpracování zakázek ve společnosti. Je postaven obecně, specializované funkce byly však přizpůsobeny

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Zvláštní režim DPH. podnikový informační systém (ERP) k modulu

Zvláštní režim DPH. podnikový informační systém (ERP) k modulu Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Evidence nákupu a prodeje cestovních služeb, použitého zboží, uměleckých děl, sběratelských předmětů a starožitností Vykazování DPH ve zvláštním režimu

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Allegro release 2.19 ( )

Allegro release 2.19 ( ) Allegro release 2.19 (1.8.2017 2.9.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Parametry účetnictví Do nastavení parametrů exportu příkazu k úhradě bylo přidáno vynucení testu bankovních účtů v registru

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015

DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 DATIS PODVOJNÉ ÚČETNICTVÍ Změny 2015 verze 15.05.2 25.5.2015 Kontrola neobsazených čísel Oprava chyby při kontrole neobsazených čísel v případě duplicitních čísel faktur. verze 15.05.1 02.5.2015 Režim

Více

Novinky ve verzi 1.72.A

Novinky ve verzi 1.72.A Novinky ve verzi 1.72.A U DDT sestav jsme přistoupili k číslování. Pokud má sestava nějaký formulář, zobrazí se v jeho záhlaví verze (v.x.y) v je jen zkratka verze, x.y. - je pak číslo verze, začínáme

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD503" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu převodů a výdeje až do 99 druhů skladů. Sortiment materiálu je ve všech skladech

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a)

Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Program Klient / KontoPro odesílání dokladů do EET (od verze 7.02.a) Tržby do EET vstupují přes vystavený pokladní doklad, po zápisu se odesílá online datová zpráva, Finanční správa ze systému zašle potvrzení

Více

Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys

Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys Účetní speciál pro uživatele Informačního systému Signys 21.6.2017 Obsah: Účetní výkazy rozšíření funkčnosti Možnost automatické korekce výkazů pro sladění s hospodářským výsledkem po zaokrouhlení na tisíce

Více

09/2008 novinková dokumentace

09/2008 novinková dokumentace 09/2008 novinková dokumentace N E W S 0 9 / 2 0 0 8 ZBOŽÍ A CENY...2 ZÁNIK PADESÁTNÍKŮ, ZAOKROUHLENÍ NA KORUNY... 2 KONTROLA UPRAVENÝCH CEN... 2 KONTAKTY, OPERATIVA, MARKETING...3 HROMADNÁ ZMĚNA KÓDU

Více

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti

k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) RPDP Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti Metodika vykazování DPH v režimu přenesení daňové povinnosti (dále RPDP) je specifická

Více

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ)

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ) Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) 1 Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) lcs,,lcseditor,,partner(ro),,translator(ro),,customer(ro),,anonymous(ro),,

Více

Novinky v programu Stravné 4.60

Novinky v programu Stravné 4.60 Novinky v programu Stravné 4.60 Při aktivaci objednávání internetem lze předvyplnit některé údaje V nastavení programu lze vyplnit hodnoty, které se mají vyplňovat při aktivaci objednávání internetem.

Více

Režim přenesení daňové povinnosti v programu STEREO

Režim přenesení daňové povinnosti v programu STEREO Režim přenesení daňové povinnosti v programu STEREO 1. Nastavení potřebných parametrů Pro korektní odevzdání výpisu z evidence RPDP je nutné vyplnit parametry ve volbě Ostatní / Parametry / (Sdílené) /

Více

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD V Přerově 22. prosince 2015 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2016.1.16 Upozornění: Následující text je jen stručným výčtem změn, podrobnější popis k jednotlivým novinkám najdete

Více

Zálohové a zúčtovací faktury

Zálohové a zúčtovací faktury Zálohové a zúčtovací faktury E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 10) Faktura zálohová... 3 Úhrada faktury zálohové... 3 Faktura zálohová a doúčtovací

Více

Výpisy Výsledek zpracování

Výpisy Výsledek zpracování Výpisy Výsledek zpracování Tlačítka (formát(rrrrmm)) a pro zadaný stát. Zobrazí výsledky měsíčního zpracování zadaného období Vytiskne výsledky. Prodejci - provize Třídění se provádí klepnutím na záhlaví

Více

Prosper Upgrade Podzim 2005. Příručka uživatele. verze 5XPa09. RKA SW Systems s.r.o. Email: info@sw4people.cz www.sw4people.cz.

Prosper Upgrade Podzim 2005. Příručka uživatele. verze 5XPa09. RKA SW Systems s.r.o. Email: info@sw4people.cz www.sw4people.cz. Prosper Upgrade Podzim 2005 Příručka uživatele verze 5XPa09 RKA SW Systems s.r.o. Email: info@ www. 1 z 18 OBSAH: 1. MODUL ÚČETNICTVÍ 4 1.1 Rozšířená možnost práce s okny 4 1.2 Přehled závazků na kliknutí

Více

TRIFID 2011. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 5.83 oproti verzi 5.74 (TRIFID 2010)

TRIFID 2011. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 5.83 oproti verzi 5.74 (TRIFID 2010) TRIFID 2011 Dodatek k uživatelské příručce popis rozdílů verze programu 5.83 oproti verzi 5.74 (TRIFID 2010) (c) 2011 TRIFID software, Vysoké Mýto Rokycanova 114, tel. 465 424 587, www.trifid-sw.cz Dodatek

Více

Modul Upomínky a penalizace. www.money.cz

Modul Upomínky a penalizace. www.money.cz Modul Upomínky a penalizace www.money.cz 2 Money S5 Upomínky a penalizace Představení modulu Obchodní modul Upomínky a penalizace je v Money zařazen do části Účetnictví. Volba menu Účetnictví / Upomínky

Více

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3 ucetni-program-pohoda.cz 2010 PVM výrobní modul pro ekonomický systém POHODA Vaše konkurenční výhoda při vyřizování odběratelských objednávek, plánování a realizaci výroby, nákupu materiálu a služeb. Uživatelský

Více

Skonta E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s.

Skonta E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. Skonta E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 5) Popis... 3 Automatické vystavení platebního příkazu (1.2.1.2)... 3 Nastavení... 4 Subjekty Typy subjektů

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP)

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Aktivní saldo Představení modulu je samostatně prodávaná nadstavba modulu Účetnictví. Podává přehled o stavu a pohybech saldokontních účtů a slouží

Více

Změny v programu AutoSalon 9.85 minor 0004

Změny v programu AutoSalon 9.85 minor 0004 Změny v programu AutoSalon 9.85 minor 0004 Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

1 Doklady... 1. 2 Finance... 9. 2.1 Vyřazení majetku při účtování na účet 641...9 2.2 Vyhledání a označení nepoužívaných účtů...9. 3 Mzdy...

1 Doklady... 1. 2 Finance... 9. 2.1 Vyřazení majetku při účtování na účet 641...9 2.2 Vyhledání a označení nepoužívaných účtů...9. 3 Mzdy... Obsah 1 Doklady... 1 1.1 Změna sazeb DPH v roce 2012...1 1.1.1 Číselník sazby DPH...1 1.1.2 Číselník typů sazeb DPH...2 1.1.3 Zadání dokladu z hlediska sazeb DPH...3 1.1.4 Změna sazby DPH ve skladu...4

Více

ENTRY výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011

ENTRY výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011 Ekonomický systém Entry - výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011 strana 1 výběr z novinek verzí 1/2012 a 12/2011 Poznámka: Detailní popis obsahu upgrade 12/2011 je obsažen v samostatném dokumentu. Novinky

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení

Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ. Stručný popis oddílů kontrolního hlášení Implementation Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Consideration Blog Autor Jitka Urxová Datum Říjen 2015 Verze Microsoft Dynamics NAV 2016 CZ Kontrolní hlášení v Microsoft Dynamics NAV

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Dealer Extranet 3. Správa objednávek

Dealer Extranet 3. Správa objednávek Dealer Extranet 3 Správa objednávek Obsah Zpracování objednávky 3 Vyhledávací pole 4 Konfigurátor 5 Rychlá objednávka 6 Rychlá objednávka náhradních dílů a nestandardních produktů 7 Oblíbené 8 Objednávání

Více

TRIFID 2010. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 5.74 oproti verzi 5.60 (TRIFID 2009)

TRIFID 2010. Dodatek k uživatelské příručce. popis rozdílů verze programu 5.74 oproti verzi 5.60 (TRIFID 2009) TRIFID 2010 Dodatek k uživatelské příručce popis rozdílů verze programu 5.74 oproti verzi 5.60 (TRIFID 2009) (c) 2010 TRIFID software, Vysoké Mýto Rokycanova 114, tel. 465 424 587, www.trifid-sw.cz Dodatek

Více

Upgrade 9/2011 - popis úprav

Upgrade 9/2011 - popis úprav strana 1 Upgrade 9/2011 - popis úprav Novinky společné všem modulům Elektronický podpis PDF souborů Ve formulářích Tiskové výstupy, Odesílání e-mailu a z akcí hromadného tisku lze podepsat vytvářené PDF

Více

Allegro release ( )

Allegro release ( ) Allegro release 2.24 2.25 (23. 11. 2017 14. 12. 2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Oprávnění uživatelů na deníky Nový program pro nastavení omezení přístupu uživatelů do konkrétních deníků.

Více

MONEY VERZE

MONEY VERZE MONEY VERZE 1.9.6.5371 Přehled novinek ve verzi 1.9.6.5371 zavedených do Money od verze 1.9.5.5325 Účetnictví Souhrnné hlášení DPH do Money byla přidána možnost vyhotovit následné souhrnné hlášení a také

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 20.11.2017 Kalasová Barbora, DiS. Datum tisku 15.6.2018 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Allegro release 2.16 ( )

Allegro release 2.16 ( ) Allegro release 2.16 (18.5.2017 11.6.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Obraty na účtech Do tiskové sestavy byla doplněna možnost exportu obratů na účtech po jednotlivých měsících do excelu.

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android.

Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Návod na obsluhu softwaru Amobile Sale objednávkový a prodejní software pro PDA a tablety s OS Android. Úvod popis funkcí softwaru. Nový doklad Ceník Kontakty Doklady Nastavení Reporty Import Export Přihlášení

Více

Allegro release 2.18 ( )

Allegro release 2.18 ( ) Allegro release 2.18 (30.6.2017 1.8.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Import bankovních výpisů Importy byly rozšířeny o další formáty souborů (nejen bank): - Zásilkovna csv soubor. Vyčíslené

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Systém WAK INTRA podporuje elektronickou evidenci tržeb (EET) v rámci evidence pokladních dokladů (PD). V souvislosti se zavedením podpory EET byla do systému doplněna možnost realizace úhrad PD alternativními

Více

Upgrade 7/2012 popis úprav

Upgrade 7/2012 popis úprav strana 1 Upgrade 7/2012 popis úprav Novinky společné všem modulům Náhled v tiskových výstupech Formulář Náhledu si pamatuje svoji velikost a pozici od minulého otevření, což lze využít např. u větších

Více

Přehled funkcí verze Express a Standard

Přehled funkcí verze Express a Standard Přehled funkcí verze Express a Standard ExWin 2.1 přehled vlastností a funkcí Funkce Verze Express Verze Standard Poznámka Licenční podmínky Placená verze NE Potřeba program registrovat. NE Pokud není

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "Konsignační skaldy" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů ma př. zboží od různých dodavatelů,

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Case Parts e-shop. Spuštění registrace

Case Parts e-shop. Spuštění registrace Case Parts e-shop 1. O e-shopu Case Parts: E-shop CaseParts nabízí registrovaným uživatelům možnost nákupu originálních náhradních dílů a příslušenství CASE IH od společnosti Agri CS a.s. a dalších autorizovaných

Více

1. Podmínky chodu aplikace

1. Podmínky chodu aplikace 1 / 15 1. Podmínky chodu aplikace Licenční instalace určení pro značku, lokální instalace, nebo síťová licencovaná MAS serverem. 1.1. Instalace podpory MicroCat na lokální stanici Na dané stanici musí

Více

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede Adresář Nové údaje pro zadání fyzické osoby s možností kontroly insolvence V adresáři firem je nyní možné zapsat i údaje o fyzické osobě. Pokud zároveň budete mít placenou funkci Credit Check hlídání insolvence

Více

Allegro release 2.53 ( )

Allegro release 2.53 ( ) Allegro release 2.53 (19. 12. 2018 17. 1. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví KDF - Do evidence KDF byl přidán vstup kurs. Vstup je viditelný a povinný, pokud je zapnuto zadání částky bez DPH.

Více

Návod pro práci s aplikací

Návod pro práci s aplikací Návod pro práci s aplikací NASTAVENÍ FAKTURACÍ...1 NASTAVENÍ FAKTURAČNÍCH ÚDA JŮ...1 Texty - doklady...1 Fakturační řady Ostatní volby...1 Logo Razítko dokladu...2 NASTAVENÍ DALŠÍCH ÚDA JŮ (SEZNAMŮ HODNOT)...2

Více

Novinky systému Signys - verze 7.0

Novinky systému Signys - verze 7.0 Novinky systému Signys - verze 7.0 Všeobecné Odesílání e-mailů - nastavení předmětu a těla emailu (1560) V lokálních parametrech a výchozích hodnotách je nově možné nastavit tiskovou sestavu (ve Fastreportu)

Více

NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010

NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010 NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010 Na rok 2010 jsme si pro Vás opět připravili novou verzi. Nová verze systému 3.9 obsahuje tyto důležité novinky: - zdokonalený monitoring strojů - podpora čtečky

Více

RPDP v DUEL 8. Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0

RPDP v DUEL 8. Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0 RPDP v DUEL 8 Režim přenesení daňové povinnosti v programu DUEL verze 8.0 1. Nastavení potřebných parametrů účtované firmy Agenda: Parametry firmy (Ctrl+H / Parametry firmy) Záložka Parametry firmy: hlavička

Více

Seznam změn v programu KROS plus verze 17.50 (2014/II) ABSTRAKT

Seznam změn v programu KROS plus verze 17.50 (2014/II) ABSTRAKT Seznam změn v programu KROS plus verze 17.50 (2014/II) ABSTRAKT Materiály online ceníky prodejců stavebnin, propojení Sledování stavby s ekonomickým SW POHODA, zvětšování údajů v oknech programu, zádržné

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

ENTRY výběr z novinek verze 7/2015

ENTRY výběr z novinek verze 7/2015 Ekonomický systém Entry - výběr z novinek verze 7/2015 strana 1 ENTRY výběr z novinek verze 7/2015 Novinky společné všem modulům Vrcholový modul Otevřít databázi Formulář Otevřít databázi je zásadně přepracován

Více