MEX-X. Model NÁVOD K OBSLUZE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MEX-X. Model NÁVOD K OBSLUZE"

Transkript

1 1 MEX-X Model NÁVOD K OBSLUZE

2 2

3 Obsah 3 Úvod 5 Převzetí 6 Úprava 6 Manipulace s vozíkem 6 Specifikace 6 Použití 7 Přídavné pohony 7 Jízdní vlastnosti 7 Přehled 8 Skládání/ přeprava 9 Skládání/rozkládání 9 Složení vozíku 9 Přenášení vozíku 10 Rozložení vozíku 10 Brzda 11 Přítlačná brzda 12 Aretace přítlačných brzd 12 Uvolnění přítlačných brzd 12 Podnožka 13 Odklopení podnožky 13 Sklopení podnožky 13 Nastavení výšky podnožky 13 Nastavení sklonu podnožky 14 Nastavení hloubky podnožky 14 Postranice 15 Přizpůsobení postranice obvodu kola 15 Zádová opěrka 16 Řemínková záda 16 Kola 17 Poháněcí kola 17 Provedení rychloupínací osy 17 Obruče 18 Kryt kol 19 Řídicí kolečka 19 Nastavení 20 Těžiště 20 Bezpečnostní pás 21 Přiložení pásu se zámkem 21 Nastavení délky pásu 21 Stabilizační kolečka 22 Otočení stabilizačního kolečka 22 Údržba 23 Čištění a péče 23 Polstrování a potahy 23 Plastové díly 23 Povrchová úprava 23 Podvozek 24 Dezinfekce 24 Recirkulace 24 Servisní práce 24 Plán údržby 25 Poškození pneumatiky 28 Výměna pneumatiky 28 Nastavení brzd 29 Přemístění brzd 30 Opravy 31 Servis 31 Náhradní díly 31 Likvidace 31

4 Prohlídky 32 Kontrolní seznam pro roční prohlídky 33 Doklad o provedení prohlídky v odborném servisu 34 Technické údaje 36 Nářadí 39 Utahovací momenty pro šroubové spoje 39 Význam nálepek na vozíku 40 Poznámky 40 Záruka 42 4

5 5 ÚVOD Děkujeme za důvěru, kterou jste naší firmě projevili volbou vozíku této řady. Model splňuje přání ohledně mobility a větší nezávislosti díky osvědčené technologii firmy MEYRA v nové podobě. Vozík se všemi variantami a příslušenstvím nabízí možnost potřebného přizpůsobení individuálním potřebám. Vozík je stejně jako každé jiné vozidlo technickou pomůckou. Vyžaduje vysvětlení, potřebuje pravidelnou péči a při nesprávném používání v sobě skrývá nebezpečí. Proto je třeba osvojit si správnou manipulaci. Tento návod vám má pomoci k osvojit si zacházení s vozíkem a k prevenci úrazů. Děti by si před první jízdou měly tento návod, návod k obsluze Ovládací přístroje a brožuru Bezpečnostní pokyny pro elektrické vozíky pročíst spolu s rodiči popř. s dohlížející osobou nebo doprovodem. Tento návod k obsluze platí pro model se všemi variantami výbavy a příslušenstvím. Jsou zde proto uvedené také kapitoly, které se nevztahují k vašemu modelu.! Pozor Před prvním uvedením do provozu si pročtěte dokumentaci, která je součástí vozíku: - tento návod k obsluze, - bezpečnostní a všeobecné pokyny Mechanické vozíky. Děti si před první jízdou musí dokumentaci patřící k vozíku pročíst spolu s rodiči, popř. s dohlížející osobou nebo doprovodem.

6 6 PŘEVZETÍ Všechny výrobky firmy MEYRA se ve výrobním závodě kontrolují a balí do speciálních kartonů. Přesto Vás prosíme, abyste vozík okamžitě po obdržení, nejlépe ještě v přítomnosti doručitele, zkontrolovali a přesvědčili se, jestli se na něm nevyskytují škody způsobené přepravou. MANIPULACE S VOZÍKEM Specifikace Vozík Mex-x, model byl vyvinut pro děti a mládež. K dispozici jsou dva rámy: - midi, - maxi. Vozík slouží výlučně k přepravě jedné osoby na sedačce, nikoli jako prostředek k tahání či přepravě předmětů apod. Obal vozíku byste měli uschovat pro eventuálně nutný pozdější transport. ÚPRAVA Odborný servis Vám vozík předá připravený k provozu a přizpůsobený potřebám. Dodatečná nastavení by měl provádět výhradně odborný prodejce! Nářadí potřebné k nastavování a údržbě vozíku naleznete v kapitole Technické údaje.

7 7 Použití Díky konstrukčním přednostem je vozík na pevném podkladě univerzálně použitelný, je tedy všestranným vozíkem - pro použití v interiéru (např. byt, stacionář), - venku (např. v parku) - jako průvodce na cestách (např. v autobuse či ve vlaku). Vozík nabízí rozmanité možnosti přizpůsobení individuálním tělesným rozměrům. Před první použitím by odborný prodejce měl provést úpravu vozíku. Zohledňuje přitom zkušenosti a fyzická omezení uživatele a místo, kde se vozík bude nejvíce používat.! Pozor Úpravy nebo nastavení vozíku nechávejte provádět zásadně u odborného prodejce. Přídavné pohony Před montáží přídavných pohonů dbejte následujících pokynů:! Pozor Přídavné pohony se smí montovat pouze na povolené modely vozíků. Povolené modely vozíků zjistíte u každého autorizovaného prodejce. Jízdní vlastnosti Souladu jízdních vlastností a osobních podmínek se ve spolupráci s vaším prodejcem nebo terapeutem dosáhne teprve po krátké seznamovací fázi, po nácviku jízdy.! Pozor: Při prvních jízdách jeďte obzvlášť opatrně!

8 8 PŘEHLED Přehled ukazuje nejdůležitější komponenty vozíku. 1 zádová opěrka 2 postranice 3 sedací kurt / polštář 4 podnožka 5 řídicí kolečko 6 poháněcí kolo 7 rychloupínací osa 8 madlo pro doprovod 9 přítlačná brzda 10 obruč 11 stabilizační kolečko

9 9 SKLÁDÁNÍ / PŘEPRAVA Skládání / rozkládání Vozík lze skládat několika hmaty (1). bez nářadí jenom - Sejměte sedací polštář, je-li součástí vozíku. - Odklopte podnožku, viz kapitola Podnožka. - Prodloužení zádového kurtu stáhněte případně dolů, viz kapitola Zádový kurt. - Zádový kurt prohněte dozadu. - Sedací kurt zepředu dozadu uprostřed vytáhněte nahoru (1).

10 10 Přenášení vozíku Ve složeném stavu lze vozík pohodlně přenášet. Složte vozík, viz kapitola Skládání vozíku. Předloktí vsuňte zepředu pod složený sedací kurt. Druhou ruku přitom sáhněte pod složený kurt zezadu. Vozík nadzvedněte. Rozkládání vozíku K rozložení vozík lehce nakloňte k jedné straně. Na straně, která stojí pevně na zemi, zatlačte trubku sedačky dolů až na doraz (1). Může se stát, že bude nutné trubky sedačky přitlačit rukou. Dbejte na to, aby trubka sedačky doléhala správně do úchytu (2).

11 11 BRZDA Zajištěním brzd pomocí páčky (1) je vozík zabezpečen proti nechtěnému rozjezdu (aretační brzda). Aretační brzda patří k nejdůležitějším bezpečnostním prvkům vozíku; vozík je vybaven přítlačnou brzdou (2).! Pozor: Řiďte se návodem k údržbě a se pokyny uvedenými v kapitolách Všeobecné bezpečnostní pokyny a Brzdy v brožuře Bezpečnostní pokyny pro mechanické vozíky! Abyste při zabrždění vozíku nebo aretaci brzd na svahu zabránili nechtěnému zatáčení, musíte zatáhnout obě brzdové páčky současně. - Podle sklonu jízdní dráhy je třeba počítat s možností převrácení na bok. Neopírejte se tělem o postranní brzdové páčky.. Brzdný účinek klesá při - ojetém profilu pneumatik, - příliš malém tlaku v pneumatikách, - mokrých pneumatikách, - uvolněné nebo vadné přítlačné brzdě.! Pozor: Při poklesu brzdného účinku okamžitě nechte brzdy opravit v odborném servisu. Vozíky s polyuretanovými pneumatikami neodstavujte se zataženými přítlačnými brzdami. Hrozí trvalá deformace běhounu pneumatiky. Vozík pohánějte a brzděte pokud možno pomocí obručí. Nebezpečí pohmoždění v oblasti brzdy!

12 12 Přítlačná brzda Aretace přítlačných brzd K zajištění vozíku proti nechtěnému rozjezdu obě brzdové páčky zatlačte dopředu až na doraz (1). Při zatažených brzdách se s vozíkem nesmí nechat postrkovat. Uvolnění přítlačné brzdy Obě brzdové páčky zatáhněte dozadu až na doraz (2).

13 13 PODNOŽKA K dispozici jsou podnožky (1), jejichž výška, sklon a hloubka se dají upravit podle individuálních potřeb. Odklopení podnožky Abyste měli volnou oblast nohou, odklopte levou stranu nedělené podnožky doprava až na doraz (2). Sklopení podnožky Levý úchyt podnožky sklopte dolů až na doraz na trubku podnožky (3). Nastavení výšky podnožky - Vyšroubujte šrouby (4) po obou stranách. - Držáky podnožky (5) paralelně umístěte do požadované výšky. - Šrouby (4) na obou stranách opět zašroubujte..

14 14 Nastavení sklonu podnožky Sklon podnožky lze v obou směrech nastavit vždy o jednu polohu. - Vyšroubujte šrouby (1) na každé straně. - Trubky podnožky (2) paralelně pootočte do požadované polohy. - Šrouby (1) na každé straně opět zašroubujte. Nastavení hloubky podnožky Hloubku podnožky lze nastavit do několika dalších poloh nebo otočit o Odmontujte šrouby (3). - Posuňte podnožku na příslušné otvory v držáku. - Šrouby (3) opět zašroubujte.

15 15 POSTRANICE Postranice (1) slouží zároveň jako područky, ochrana oděvu a ochrana proti větru.! Pozor: Nesahejte mezi rám a sedačku. Nebezpečí úrazu! Nezvedejte vozík za postranice! Vozík používejte pouze s namontovanými postranicemi! Přizpůsobení postranice obvodu kola Paralelní vzdálenost postranice od obvodu kola (X) je nutné přizpůsobit zvolené poloze kola.! Pozor: Vzdálenost X mezi poháněcím kolem a postranicí by měla být co nejmenší. Nebezpečí pohmoždění! - Sejměte kolo (viz kapitola Poháněcí kola). - Uvolněte svěrací šrouby (2). - Pokud je na vozíku šroub (3), vyšroubujte ho. - Postranici (1) umístěte do polohy odpovídající obvodu kola. - Utáhněte svěrací šrouby (2).

16 16 ZÁDOVÁ OPĚRKA Řemínková záda Zádový kurt lze nastavit pomocí řemínků se suchými zipy (2). Na něj se položí polstrovaný díl (1) a připevní se suchým zipem. Nastavování zádového kurtu (2) se provádí nejlépe tehdy, když uživatel sedí ve vozíku. Řemínky se nastavují zdola nahoru. Spodní část nastavitelného zádového kurtu by měla být trochu volná, aby se při předklonu mohla přizpůsobit hýždím.! Pozor: Oba konce suchého zipu se musí překrývat v délce min. 10 cm!

17 17 KOLA Poháněcí kola Poháněcí kola se snímají a nasazují bez použití nářadí. Při snímání nebo nasazování nesmí ve vozíku nikdo sedět. Vozík musí stát na rovném a pevném podkladu. Před demontáží kola zajistěte vozík proti převrácení a rozjezdu. Rychloupínací osa - Zatlačte aretační knoflík ve středu náboje kola (1). - Stáhněte nebo nasaďte poháněcí kolo.! Pozor: Po nasazení poháněcího kola musí aretační knoflík vyčnívat několik milimetrů z matice kola. Poháněcí kolo je zajištěné. - Aretační čep udržujte v čistotě. Při znečištění pískem nebo hlínou nebo při ojínění za chladu se mohou vyskytnout poruchy funkce. - Po každé montáži proveďte zkoušku tahem!

18 18 Obruče Všechny obruče jsou určené pro vzdálenost od poháněcího kola 15 mm (2) ve standardním nastavení a 25 mm.! Pozor: Výměnu obručí nebo změnu jejich vzdálenosti od kola musí provádět odborný servis.

19 19 Kryt kol Kryt kol brání nebezpečí poranění rukou při sáhnutí mezi otáčející se paprsky kol a také poškození paprsků. - Kryt kol se k paprskům připevní třemi klipsy (3). Na adrese můžete zvolit další motivy designu krytů kol.! Pozor: Výměnu krytu kol by měl provádět odborný prodejce. Řídicí kolečka Poloha řídicího kolečka Poloha kolečka ve vidlici závisí na jeho průměru: - poloha (4): řídicí kolečko 6 ( 150 mm) - poloha (5): řídicí kolečko 5 ( 125 mm) - poloha (6): řídicí kolečko 4 ( 100 mm)

20 20 NASTAVENÍ V případě potřeby lze dodatečně upravit uživateli tato natavení: - hloubku sedu, - výšku sedačky vpředu (1), - výšku sedačky vzadu (2), - sklon sedačky, - vzdálenost os (těžiště), - délku holeně (3). Těžiště Úpravu příslušného nastavení podle potřeb uživatele by měl provádět odborný prodejce! Pro bezvadné jízdní vlastnosti je třeba nastavení na obou stranách provést stejně. Těžiště lze nastavit přemístěním adaptéru (4).! Pozor: Se zmenšující se vzdáleností os (posunutí adaptéru dopředu) se zvyšuje nebezpečí převrácení!

21 21 BEZPEČNOSTNÍ PÁS Bezpečnostní pás slouží k připoutání osoby sedící ve vozíku. - Dodatečná stabilizace polohy v sedu. - Zabraňuje vypadnutí z vozíku dopředu. - Plynule nastavitelný podle potřeby uživatele. Bezpečnostní pás se navlékne na trubku zádové opěrky. Poloha smyček pásu se stanoví předem uvolněním zádového kurtu. Dodatečnou montáž bezpečnostního pásu smí provádět pouze odborný servis.! Pozor: Pánevní pás není součástí zádržného systému vozíku či uživatele během přepravy v dopravním prostředku. Přiložení bezpečnostního pásu se zámkem Nastavení délky pásu Pás by neměl být utažený příliš pevně. Posunutím poutka (3) nebo zatažením za konec pásu (4) můžeme změnit délku bezpečnostního pásu. - Obě části pásu vytáhněte dopředu a obě poloviny zámku zasuňte do sebe až po slyšitelné zacvaknutí. Následně proveďte zkoušku tahem. K rozepnutí pánevního pásu červené blokovací tlačítko (2). stiskněte! Pozor: Dbejte na to, aby pod pásem nebyly přiskřípnuté žádné předměty! - Zabráníte tak bolestivým otlakům.

22 22 STABILIZAČNÍ KOLEČKA Stabilizační kolečka (1) slouží ke zvýšení stability proti převrácení a lze je otočit dovnitř pod sedačku (2).! Pozor: Stabilizační kolečka v určitých situacích nejsou dostatečnou ochranou proti převrácení. Bezpodmínečně se vyhněte: zaklánění trupu daleko dozadu, trhanému rozjezdu, zejména při jízdě do kopce, přejíždění přes stupně, např. obrubníky nebo schody. Nebezpečí převrácení dopředu. Řiďte se bezpečnostními a všeobecnými pokyny v brožuře Mechanické vozíky! Otočení stabilizačních koleček Nejprve zatlačte stabilizační kolečka dolů aby se uvolnila aretace, potom jimi otočte dovnitř pod sedačku (2) nebo dozadu (1), dokud příslušná aretace samočinně nezaskočí nahoru. Tuto funkci lze provádět nohou.

23 23 ÚDRŽBA Čištění a péče Nepoužívejte k čištění vozíku tlakové čističe! K ošetřování byste měli používat čisticí a ošetřující prostředky bez obsahu silikonu na vodní bázi, jako je emulze k ošetřování kůže Sonax. Řiďte se pokyny k použití uvedenými výrobcem. Nepoužívejte agresivní čisticí prostředky, např. rozpouštědla, ani tvrdé kartáče atd. Polštáře a potahy Polštáře a potahy čistěte teplou vodou a prostředkem pro ruční mytí. Skvrny lze odstranit houbou nebo měkkým kartáčem. Při silném znečištění je možné látku omýt běžným jemným pracím práškem. Neperte ve vodě! Neperte v pračce! Plastové díly Postranice aj. jsou vyrobené z kvalitních plastů. - Plastové díly čistěte pouze teplou vodou a neutrálním čisticím prostředkem nebo mazlavým mýdlem.! Pozor: Postranice z polystyrénu jsou a vyrobené neionogenní tenzidy, rozpouštědla a zejména alkoholy je poškozují. Při použití běžně prodávaných čisticích prostředků na plasty se řiďte pokyny výrobce přípravku. Povrchová úprava Kvalitním zušlechtěním povrchu je zaručena optimální ochrana proti korozi. - K ošetřování laku a chromu doporučujeme běžně prodávané značkové čisticí prostředky na lak/chrom. - Pokud by povrchová vrstva byla poškrábaná apod., můžete poškozené místo opravit lakovou tyčinkou, která je k dostání u odborného prodejce. Opláchněte čistou vodou a nechte uschnout.

24 24 Podvozek Podvozek a kola lze čistit vlhkým hadrem s jemným čisticím prostředkem. Následně dobře osušte. Kontrolujte podvozek, zda se na něm nevyskytuje koroze nebo jiné poškození. Příležitostné lehké promazání pohyblivých dílů olejem (viz též plán údržby) vám zajistí dlouhou radost z vozíku. Dezinfekce K dezinfekci by se měly používat prostředky na vodní bázi jako Terralin, QuartamonMed nebo Sagrotan Original. Recirkulace Před každým použitím vozíku novým uživatelem je třeba podrobit ho kompletní prohlídce. Opatření nutná pro recirkulaci provádějte podle schváleného hygienického plánu. SERVISNÍ PRÁCE Níže uvedený plán údržby představuje vodítko pro provádění servisních prací. - Nepředstavuje skutečně nutný rozsah prací zjištěný u daného vozíku. - Řiďte se přitom pokyny výrobce k použití přípravku. Před dezinfekcí vyčistěte polštáře a madla.

25 25 Plán údržby KDY CO POZNÁMKA Před jízdou Kontrola bezvadné funkce brzdové soustavy Brzdovou páčku zatlačte až na doraz. Zabržděná kola se za provozních podmínek již nesmí otáčet. Pokud ano, nechte brzdy opravit v odborném servisu. Kontrolu proveďte sami nebo za pomoci další osoby. Kontrola opotřebení brzdy pohyb páčky do strany Kontrolu proveďte sami nebo za pomoci další osoby. Jakmile se vůle brzdové páčky zvětší, obratem vyhledejte odborný servis za účelem provedení opravy. Nebezpečí úrazu! Kontrola pevného usazení všech přišroubovaných dílů Zkontrolujte zejména: - připevnění profilů zádové opěrky a sedačky k bočnímu rámu, - připevnění podnožky k bočnímu rámu, - připevnění stabilizačních tyčí pod sedací plochou.

26 26 Plán údržby KDY CO POZNÁMKA Před jízdou Kontrola tlaku v pneumatikách standardní pneumatiky: 4 bar = 56 psi vysokotlaké pneumatiky 8 bar = 116 psi Proveďte sami nebo za pomoci další osoby. Použijte tlakoměr, nebo pokud není k dispozici, proveďte metodu stisku palcem nebo podobnou (viz bezpečnostní pokyny Mechanické vozíky, kapitola Pneumatiky. Kontrola profilu pneumatik Sami proveďte vizuální prohlídku. V případě ojetí profilu nebo poškození pneumatiky se obraťte na odborný servis. Kontrola pevnosti zádových trubek a trubek rámu Proveďte sami nebo za pomoci další osoby. Při deformaci nebo vzniku trhlin v oblasti svařovaných švů se okamžitě obraťte na odborný servis kvůli provedení opravy. Nebezpečí úrazu!

27 27 Plán údržby KDY CO POZNÁMKA Každých 8 týdnů (podle dojezdu) Namažte několika kapkami oleje tyto konstrukční díly: - pohyblivé části blokování, - ložisko brzdové páčky, Kontrola pevnosti všech šroubových spojů Proveďte sami nebo za pomoci další osoby. Před namazáním odstraňte zbytky starého oleje. Dbejte na to, aby přebytečný olej neznečistil okolí (např. váš oděv). Proveďte sami nebo za pomoci další osoby. Každých 6 měsíců (podle četnosti používání) Zkontrolujte: - čistotu, - celkový stav, Viz Péče. Viz Opravy.

28 28 POŠKOZENÍ PNEUMATIK Jestliže se dušové pneumatiky poškodí proniknutím ostrých předmětů jako jsou např. hřebíky, šrouby, střepy atd., odstraníte závadu opravou (zalepení duše) nebo výměnou duše.! Pozor: Při výměně kola nesmí být vozík obsazený. Vozík musí stát na rovném a pevném podkladu. Před demontáží kola zajistěte vozík proti převrácení a rozjezdu. Výměna pneumatik Pneumatiky vyměňujte vždy jako celý pár. - Dvě rozdílně ojeté pneumatiky mají negativní vliv na přímou jízdu vozíku.! Pozor: Před opravou pneumatik otevřete ventilek, abyste vypustili zbývající vzduch v duši. Tlak v pneumatikách je uvedený po obou stranách pláště nebo ho naleznete v kapitole Technické údaje. Výměna pneumatik poháněcích kol! Pozor: Nadzvednutí a stažení pneumatiky provádějte pomocí odpovídajících montážních pák (příslušenství jízdního kola). Nepoužívejte jako páku šroubováky nebo jiné špičaté předměty či předměty s ostrými hranami. Výměna řídicích koleček Před výměnou nebo opravou odmontujte osu řídicího kolečka (1) Řídicí kolečka vyměňujte vždy jako celý pár. Sledujte uspořádání objímek a šroubů, které byly použitu k montáži.

29 2 Nastavení brzd Funkci brzd je nutné kontrolovat a popř. nově nastavovat podle Plánu údržby a po každém nasazení poháněcích kol. Přítlačná brzda 1. Uvolněte přítužnou matici (2) 2. Potom vyšroubujte stavěcí šroub (1) podle potřeby. - Přidržujte přitom dorazovou matici (3), aby se neotáčela zároveň. 3. Přítužnou matici (3) opět utáhněte. Zkontrolujte funkci a pevné usazení přítlačné brzdy. 4. Přítlačnou na druhé straně nastavte výše popsaným způsobem. Přítlačné brzdu nastavte rovnoměrně s ohledem na - pneumatiky na poháněcích kolech, - tlak vzduchu v pneumatikách a - hmotnost uživatele. Nebezpečí úrazu při jednostranném brzdném účinku. Vozíkem se při zajištěných brzdových páčkách již nesmí nechat postrkovat. popř. nechte přítlačné brzdy opravit v odborném servisu.

30 3 Přemístění brzd Po každém přemístění poháněcích kol (změna vzdálenosti kol) zkontrolujte funkci brzd a případně je přemístěte. Přemístění a potřebné nastavení brzd by měl provádět odborný prodejce! 1. Odstraňte čepičku (1) přítlačné brzdy (2). 2. Odšroubujte šrouby (3) přítlačné brzdy. 3. Proveďte přednastavení dané přítlačné brzdy odpovídajícím přemístěním. Přednastavení přítlačné brzdy: - Čep brzdy posuňte přímo před poháněcí kolo a nastavte ho do pravého úhlu vůči kolu. Potom uvolněte brzdu a posuňte o 5 mm k poháněcímu kolu. 4. Šrouby (3) přítlačné brzdy v požadované poloze našroubujte zpět (4). - Nastavte přítlačnou brzdu tak, jak je popsáno v kapitole Nastavení brzd. 5. Vraťte zpět čepičku (1) přítlačné brzdy Přítlačnou brzdu na protější straně přemístěte stejným způsobem.

31 31 Oprava K provedení opravářských a servisních prací se s důvěrou obraťte na odborný servis. V provádění prací se vyznají a mají školený personál. Servis Pokud byste měli nějaké dotazy nebo potřebovali pomoc, obraťte se na svého prodejce, který byl vyškolen podle našich směrnic v našem závodě a může převzít poradenství, servis a opravy. Náhradní díly Náhradní díly kupujte pouze u odborného prodejce. V případě opravy používejte pouze originální náhradní díly! Konstrukční díly cizích firem mohou vyvolávat poruchy. Seznam náhradních dílů s příslušnými čísly a výkresy je k dispozici u odborného prodejce. Abyste obdrželi správné náhradní díly, uvádějte v každém případě příslušné identifikační číslo vozíku (Fz-I-Nr.)! Toto číslo naleznete na typovém štítku. Při každé změně nebo modifikaci vozíku prováděné prodejcem je nutné k návodu k obsluze vozíku přiložit doplňující informace, jako např. pokyny pro montáž/obsluhu, a uvést datum provedené změny, které pak uvádíte při objednávce náhradních dílů. Zamezíte tak uvedení nesprávných údajů při pozdější objednávce náhradních dílů. Likvidace Obal vozíku je recyklovatelný. Kovové díly můžete odevzdat do sběru. Plastové díly jsou recyklovatelné. Likvidace se musí provádět podle příslušných národních zákonných ustanovení. Místního provozovatele likvidace zjistíte na městském/obecním úřadě.! Pozor: Díly nebo konstrukční skupiny, které mají význam pro bezpečnost vozíku, smí montovat pouze odborný servis. Nebezpečí úrazu!

32 32 PROHLÍDKA Z bezpečnostních důvodů a k prevenci úrazů, které jsou důsledkem včas nerozpoznaného opotřebení, se za normálních podmínek provádí roční prohlídka vozíku. Provádí se podle níže uvedeného seznamu servisních prací. Aby vozík za každé situace nabízel maximální míru bezpečnosti a spolehlivosti, přenechte tyto práce odbornému servisu. Pracovníci servisu znají techniku vozíku a mají vhodné nářadí. Dovedou včas rozpoznat opotřebení a používají originální náhradní díly. Za ztížených provozních podmínek, např. při každodenní používání v pečovatelské službě, kde se často střídají uživatelé, je účelné provádět průběžné kontroly brzd a podvozku.

33 33 Přehled servisních prací při ročních prohlídkách Příprava pro vizuální kontrolu Odstraňte sedák a záda. Popř. vozík nebo jeho části před vizuální kontrolou očistěte. Vizuální kontrola Q Zkontrolujte rám, namontované díly a příslušenství z hlediska poškození, koroze či poškození laku. Všeobecné kontroly Q Q Q Pevnost připevňovacích šroubů. Připevnění všech namontovaných dílů a prvků. Připevnění plastových dílů, madel, namontovaných dílů a příslušenství. Podvozek Q Q Q Q Zkontrolujte připevnění řídicích koleček a poháněcích kol. Zkontrolujte funkci rychloupínacích os. Zkontrolujte stav pneumatik a tlak vzduchu v pneumatikách. Zkontrolujte stav, funkci a chod zavěšení řídicích koleček. Brzdy Q Zkontrolujte funkci brzd. Mazání Q Q Středy otáčení a ložiska ovládacích páček a pohyblivých dílů. Bovdenová lanka. Závěrečná kontrola Q Q Q Q Zkontrolujte osvětlení a výstražný systém. Zkouška brzd, řízení, jízdní test navíc na stoupání a spádu. Všeobecná kontrola funkce mechanických nastavovacích zařízení. Jízdní test.

34 34 POTVRZENÍ O PROHLÍDCE V ODBORNÉM SERVISU Údaje o vozíku: Model: Č. dodacího listu: Ident. číslo vozíku : Předávací prohlídka Razítko prodejce: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Podpis: _ Místo, datum: Podpis: _ Místo, datum: Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: _ Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum:

35 35 Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Doporučená bezpečnostní prohlídka (nejpozději každých 12 měsíců) Razítko prodejce: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum: Podpis: _ Místo, datum: _ Příští prohlídka bezpečnosti za 12 měsíců Datum:

36 36 TECHNICKÉ ÚDAJE Všechny údaje v následujících tabulkách se vztahují ke standardnímu provedení příslušného modelu. Rozměrová tolerance 1,5 cm, 2. Model: MEX-X Typový štítek na trubce nůžek Nabízíme dva rámy : - MIDI (pouze s koly 20 a 22 ) - MAXI (pouze s koly 24 ) Rozměry: Délka (v závislosti na poloze poháněcího kola) rám MIDI (min/max): nastavení z výroby MIDI: rám MAXI (min/max): nastavení z výroby MAXI: Šířka: při odklonu kol 3 : při odklonu kol 6 : při odklonu kol 9 : Výška min. / max. : Výška zádového kurtu: nastavitelná vždy o +30 mm (v krocích po 20 mm) Šířka sedu (v krocích po 20 mm) Hloubka sedu MIDI (v krocích po 20 mm): MAXI (v krocích po 20 mm): 60,5 / 66,5 cm 66,5 cm 67 / 73 cm 73 cm ší řka sedu + 24,5 cm ší řka sedu + 31 cm ší řka sedu + 37 cm výška sedu vzadu + výška zad + 6 cm 240 až 400 mm 240 až 400 mm 240 až 340 mm 280 až 380 mm Výška sedu (bez sedacího polštáře po horní hranu rámu sedačky) MIDI (variabilní) MAXI (variabilní) 340 až 450 mm 370 až 480 mm

37 37 Tloušťka sedacího polštáře 3 / 6 cm Sklon sedačky: nastavitelný 0 / 3 / 6 / 9 Dálka bérce: bez sedacího polštáře: 14 až 38 cm Kola Řídicí kolečko: 4, resp. 100 mm plná guma 5, resp. 125 mm plná guma 6, resp. 150 mm (pouze u maxi) proti propíchnutí Poháněcí kolo: 24 : proti propíchnutí 20 / 22 / 24 vysokotlaké pneumatiky 8 bar = 116 psi 20 / 22 / 24 polyuretan proti propíchnutí Přepravní rozměry Délka (bez poháněcích kol) rám (MIDI) rám (MAXI) Výška (bez poháněcích kol) Teploty okolní teplota: skladovací teplota: 55 cm 59 cm -- cm -20 C až +40 C -10 C až +40 C Přípustné stoupání/klesání: přípustné stoupání: 8 % přípustné klesání: 8 % bezpečnost proti převrácení: 8 %

38 38 Hmotnosti přípustná celková hmotnost*: max. 85 kg maximální hmotnost uživatele (vč.přítěže): 75 kg maximální přítěž: 10 kg hmotnost prázdného vozíku: (s poháněcími koly) sedací polštář: přepravní hmotnost: (bez poháněcích kol) min. min. 10 kg 0,7 kg 7,5 kg * Přípustná celková hmotnost se vypočítá z hmotnosti prázdného vozíku a maximální hmotnosti uživatele. Dodatečná hmotnost nástaveb nebo zavazadel snižuje max. hmotnost uživatele. Příklad: Vozíčkář si chce vzít s sebou zavazadlo o hmotnosti 5 kg. Max. hmotnost uživatele se tak sníží o těchto 5 kg.

39 39 Nářadí K nastavování a přestavování potřebuje uživatel toto nářadí: otevřený klíč nebo klíč s očkem vel. 8 / 10 / 13 mm šestihranný čípkový klíč vel. 3 / 4 / 5 / 6 mm křížový šroubovák vel. 0 / 1 / 2 šroubovák vel. malý Utahovací momenty pro šroubové spoje Není-li uvedeno jinak, musí se šroubové spoje utahovat odpovídajícím utahovacím momentem. průměr závitu M4 průměr závitu M5 průměr závitu M6 průměr závitu M8 průměr závitu M10 průměr závitu M12 3 Nm 5 Nm 10 Nm 25 Nm 50 Nm 85 Nm

40 40 VÝZNAM ŠTÍTKŮ NA VOZÍKU Pozor! Pročtěte si návody k obsluze a přiloženou dokumentaci. Nezvedejte vozík za područky ani stupačky. Odnímatelné díly nejsou vhodné k přenášení. Pozor Seřiďte brzdu. Pozor Zvýšené nebezpečí převrácení na svahu zejména v kombinaci s krátkou vzdáleností kol.

41 POZNÁMKY 41

42 42 ZÁRUKA Za tento vozík přebíráme záruku podle zákonných podmínek. Výjimku tvoří: - záruka 3 roky na rám. Technické změny ve smyslu pokroku vyhrazeny. V případě, že chcete reklamovat vozík nebo jeho díly, zašlete nám spolu s vaším odůvodněním v každém případě také níže uvedený ZÁRUČNÍ KUPÓN. Nezapomeňte v něm uvést požadované údaje o označení modelu, číslu dodacího listu s datem dodávky, identifikační číslo vozíku a vašeho prodejce. Identifikační číslo vozíku (Fz-I-Nr) naleznete na typovém štítku. Předpokladem pro poskytnutí záruky je v každém případě používání výrobku k účelu, k němuž je určen, používání originálních náhradních dílů a provádění pravidelné údržby a prohlídek. Za poškození povrchu, pneumatik, poškození způsobené uvolněnými šrouby a maticemi či opotřebenými připevňovacími otvory díky častým montážním pracím je záruka vyloučená. Dále jsou ze záruky vyloučeny škody na pohonu a elektronice, které byly způsobeny nepřiměřeným čištěním parními čističi resp. úmyslným či neúmyslným zaplavením komponent vodou.! Pozor: Nedbání návodu k obsluze a neodborně prováděné údržbové práce a zejména technické změny a úpravy (nástavby) bez našeho souhlasu znamenají zánik jak záruky, tak odpovědnosti za výrobek všeobecně. Tento návod k obsluze je součástí výrobku a při změně uživatele nebo majitele je nutné přiložit ho k vozíku. Tento produkt je ve shodě se směrnicí EU 93/42/EHS pro zdravotnické produkty.

43 43 ZÁRUČNÍ KUPÓN Vyplňte. V případě potřeby zkopírujte a zašlete kopii. ZÁRUKA Označení modelu: Č. dodacího listu: Ident.č.vozíku (viz typový štítek): Datum dodávky: Razítko prodejce: Datum vydání: 2008

Odlehčené vozíky Řada modelů 1.7xx Řada modelů 1.8xx. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Odlehčené vozíky Řada modelů 1.7xx Řada modelů 1.8xx. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Odlehčené vozíky Řada modelů 1.7xx Řada modelů 1.8xx cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 4 Výčet modelů 5 Indikace 5 Převzetí 5 Specifikace 6 Použití 6 Úprava 7 Recirkulace 7 Životnost

Více

TOALETNÍ NÁSTAVEC TRILETT

TOALETNÍ NÁSTAVEC TRILETT NÁVOD K POUŽITÍ TOALETNÍ NÁSTAVEC TRILETT Model 3011492 KONTROLA PŘI PŘEVZE- TÍ Výrobek kompletně vybalte a zkontrolujte zásilku, zda je kompletní a nevykazuje poškození způsobená dopravou. Pokud byste

Více

KŘESLO KOMBINOVANÉ DO SPRCHY 808, 808 C

KŘESLO KOMBINOVANÉ DO SPRCHY 808, 808 C KŘESLO KOMBINOVANÉ DO SPRCHY 808, 808 C POUŽITÍ Kombinované křeslo do sprchy je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Své využití

Více

NÁVOD K OBSLUZE AKTIVNÍ VOZÍK. Model 1.160. Usnadníme lidem pohyb.

NÁVOD K OBSLUZE AKTIVNÍ VOZÍK. Model 1.160. Usnadníme lidem pohyb. CS NÁVOD K OBSLUZE AKTIVNÍ VOZÍK Model 1.160 Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod...4 Indikace...5 Převzetí...5 Specifikace...5 Použití...6 Úprava...6 Životnost...6 Přehled...7 Brzda...8 Přítlačná brzda -

Více

Dětský vozík Model: Návod k obsluze

Dětský vozík Model: Návod k obsluze Dětský vozík Model: 1.123 cs Návod k obsluze Obsah Úvod 4 Převzetí 4 Montáž 4 Specifikace / možnosti použití 4 Přehled 5 Jízdní vlastnosti 6 Bezpečnostní pokyny 6 Doplňující pokyny pro uživatele 6 Brzda

Více

NÁVOD K POUŽITÍ INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ CP205

NÁVOD K POUŽITÍ INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ CP205 NÁVOD K POUŽITÍ INVALIDNÍ VOZÍK MECHANICKÝ CP205 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením

Více

NÁVOD K OBSLUZE SKLÁDACÍ VOZÍK. Model 1.735 Model 1.736. Usnadníme lidem pohyb.

NÁVOD K OBSLUZE SKLÁDACÍ VOZÍK. Model 1.735 Model 1.736. Usnadníme lidem pohyb. CS NÁVOD K OBSLUZE SKLÁDACÍ VOZÍK Model 1.735 Model 1.736 Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod...5 Indikace...6 Převzetí...6 Specifikace...6 Použití...7 Úprava...7 Životnost...7 Přehled...8 Brzda...9 Přítlačná

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

VOZÍK MECHANICKÝ POLOHOVACÍ 418-24

VOZÍK MECHANICKÝ POLOHOVACÍ 418-24 VOZÍK MECHANICKÝ POLOHOVACÍ 418-24 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Chodítko Mobilus

NÁVOD K POUŽITÍ Chodítko Mobilus NÁVOD K POUŽITÍ Chodítko Mobilus 3063002 / 3064002 / 3065002 / 3067002 / 3068002 ÚVOD Děkujeme za důvěru, kterou jste projevili naší společnosti volbou tohoto výrobku. Tento návod k použití vám má pomoci

Více

VOZÍK MECHANICKÝ

VOZÍK MECHANICKÝ VOZÍK MECHANICKÝ 378-23 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin nebo s

Více

Skládací vozík Model 9.050 Model 3.940. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Skládací vozík Model 9.050 Model 3.940. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Skládací vozík Model 9.050 Model 3.940 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 4 Výčet modelů 5 Indikace 5 Převzetí 5 Specifikace 6 Použití 6 Úprava 7 Životnost 7 Přehled 8 Brzda 9 Přítlačná

Více

Aktivní vozík Model / Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Aktivní vozík Model / Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Aktivní vozík Model 1.360 / 1.370 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 5 Důležitá upozornění 6 Výčet modelů 6 Indikace 7 Převzetí 7 Specifikace 8 Použití 8 Úprava 9 Recirkulace 9 Životnost

Více

Aktivní vozík Model 1.911. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Aktivní vozík Model 1.911. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Aktivní vozík Model 1.911 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 5 Převzetí 6 Úprava 6 Manipulace s vozíkem 6 Specifikace 6 Použití 7 Přídavné pohony 7 Jízdní vlastnosti 7 Přehled 8 Model

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

VOZÍK TRANSPORTNÍ 238-23

VOZÍK TRANSPORTNÍ 238-23 VOZÍK TRANSPORTNÍ 238-23 POUŽITÍ Transportní vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin nebo

Více

Návod k použití MOTIVO

Návod k použití MOTIVO Návod k použití 2.250 MOTIVO 1 Obsah Úvod 4 Převzetí 5 Montáž 5 Specifikace / možnosti použití 6 Bezpečnostní pokyny 6 Přehled 7 Model 2.250 7 Jízdní vlastnosti 8 Brzda 9 Páčka brzdy pro uživatele 9 Provozní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ ZP. Vozík mechanický typ: VOZÍKY MECHANICKÉ

NÁVOD K POUŽITÍ ZP. Vozík mechanický typ: VOZÍKY MECHANICKÉ Strana č.10 18. VAROVÁNÍ A DOPORUČENÍÍ Vozík nikdy nepřetěžujte. Dodržujte maximální hmotnost uživatele, pro kterou byl vozík zkonstruován (viz. parametry). Stupačky vozíku jsou určeny pro oporu dolních

Více

DATUM VYDÁNÍ CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ

DATUM VYDÁNÍ CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ DATUM VYDÁNÍ 1. 1. 2017 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno

Více

NÁVOD K OBSLUZE STANDARDNI SKLÁDACÍ VO- ZÍK. Model 3.600 Model 3.604. Usnadníme lidem pohyb.

NÁVOD K OBSLUZE STANDARDNI SKLÁDACÍ VO- ZÍK. Model 3.600 Model 3.604. Usnadníme lidem pohyb. CZ NÁVOD K OBSLUZE STANDARDNI SKLÁDACÍ VO- ZÍK Model 3.600 Model 3.604 Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod...5 Výčet modelů...6 Indikace...6 Převzetí...6 Specifikace...7 Použití...7 Úprava...8 Životnost...8

Více

VOZÍK MECHANICKÝ , , 3002

VOZÍK MECHANICKÝ , , 3002 VOZÍK MECHANICKÝ 218-23, 218-24, 3002 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením dolních končetin

Více

Hurricane Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Hurricane Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Hurricane Model 1.880 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 5 Výčet modelů 6 Indikace 6 Převzetí 6 Specifikace 6 Použití 7 Úprava 7 Recirkulace 7 Životnost 8 Přehled 9 Model 1.880, Hurricane

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K MECHANICKÉMU VOZÍKU ALTO PLUS Des produits à vivre UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA K M E CH A N I C K É M U V O Z Í K U Alto PLUS ÚVOD Děkujeme Vám, že jste si pořídili mechanický vozík Alto Plus a blahopřejeme k dobrému výběru. Tato příručka

Více

Dětský vozík Model: Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Dětský vozík Model: Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Dětský vozík Model: 1.135 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 4 Výčet modelů 5 Indikace 5 Převzetí 5 Specifikace 5 Použití 6 Úprava 6 Recirkulace 6 Životnost 7 Přehled 8 Brzda 9 Přítlačná

Více

Návod k obsluze Optimus 2 / - 2S. Model 2.322. Usnadníme lidem pohyb.

Návod k obsluze Optimus 2 / - 2S. Model 2.322. Usnadníme lidem pohyb. CZ Návod k obsluze Optimus 2 / - 2S Model 2.322 Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod...6 Indikace...7 Specifikace...7 Převzetí...7 Použití...8 Úprava...8 Životnost...9 Přehled...10 Model :2.322...10 Užívání

Více

VOZÍK MECHANICKÝ , WHD ,

VOZÍK MECHANICKÝ , WHD , VOZÍK MECHANICKÝ 108-23, 218-24 WHD 318-23, 348-23 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením

Více

VOZÍK MECHANICKÝ , WHD ,

VOZÍK MECHANICKÝ , WHD , VOZÍK MECHANICKÝ 108-23, 218-24 WHD 318-23, 348-23 POUŽITÍ Mechanický vozík je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby, osoby se sníženou schopností mobility, postižením

Více

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS

Toaletní nástavec Molett / Návod k použití ÚVOD POPIS Toaletní nástavec Molett 30522 / 30532 Návod k použití Datum poslední revize: 02/208 ÚVOD Toaletní nástavec Molett je zdravotnický prostředek ve shodě se směrnicí 93/42/EHS pro zdravotnické prostředky.

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ S PODPŮRNOU HRAZDOU 205, 205 J

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ S PODPŮRNOU HRAZDOU 205, 205 J CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ S PODPŮRNOU HRAZDOU 205, 205 J POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno

Více

Standardni skládací vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Standardni skládací vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Standardni skládací vozík Model 3.600 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 5 Výčet modelů 6 Indikace 6 Převzetí 6 Specifikace 7 Použití 7 Úprava 8 Životnost 8 Přehled 9 Doplňující bezpečnostní

Více

Návod. ke správnému užívání mechanických vozíků KURY. HOP2 max

Návod. ke správnému užívání mechanických vozíků KURY. HOP2 max Návod ke správnému užívání mechanických vozíků KURY HOP2 max Vážený uživateli, mechanický vozík KURY je zkonstruován tak, aby splňoval nejvyšší nároky na kvalitu, funkčnost, bezpečnost a design. Vozík

Více

Odlehčené vozíky Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Odlehčené vozíky Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Odlehčené vozíky Model 2.750 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 5 Výčet modelů 6 Indikace 6 Převzetí 6 Specifikace 6 Použití 7 Úprava 7 Recirkulace 8 Životnost 8 Přehled 9 Brzda 0 Přítlačná

Více

Návod k použití MS 70001 S-354-01

Návod k použití MS 70001 S-354-01 Návod k použití MS 70001 S-354-01 2 Kráječ je určen pro použití v domácnosti. Spotřebič používejte jen pro zpracování množství a v časech běžných pro domácnost. Spotřebič nevyžaduje údržbu. Návod k použití,

Více

MADITA MAXI. Osvědčená pevná terapeutická židle. Návod k použití

MADITA MAXI. Osvědčená pevná terapeutická židle. Návod k použití MADITA MAXI Osvědčená pevná terapeutická židle Návod k použití Vážená zákaznice, vážený zákazníku, před prvním použitím produktu MADITA MAXI si pozorně přečtěte tento návod k použití a řiďte se jím. Přihlédněte,

Více

Návod k použití MS 75001

Návod k použití MS 75001 Návod k použití MS 75001 EKOLOGICKÁ LIKVIDACE Obalový materiál ekologicky zlikvidujte. Tento spotřebič je označen v souladu s evropskou směrnicí 2002/96/EG o elektrických a elektronických vysloužilých

Více

Elektrický vozík Model 1.609. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Elektrický vozík Model 1.609. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Elektrický vozík Model 1.609 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. 2 Obsah Úvod 6 Indikace 7 Specifikace 7 Výčet modelů 7 Převzetí 7 Použití 8 Úprava 8 Životnost 9 Přehled 10 Model: 1.609 10 Užívání

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba WN 800.52.667.6.32, 12/12 / 006701 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

Elektrický vozík Model 1.610 / 1.611 / 1.612 / 1.615 / 1.616. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Elektrický vozík Model 1.610 / 1.611 / 1.612 / 1.615 / 1.616. Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Elektrický vozík Model 1.610 / 1.611 / 1.612 / 1.615 / 1.616 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 6 Indikace 7 Specifikace 7 Výčet modelů 7 Převzetí 7 Použití 8 Úprava 8 Životnost 9 Přehled

Více

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 87 0095. Střešní box Návod k obsluze Mercedes-Benz Příslušenství B6 6 87 0095 Střešní box Návod k obsluze Účel použití Tento návod k montáži je určen pro instalaci střešních boxů M, L, XL na základní střešní nosič Mercedes-Benz Alustyle a

Více

Etac Clean. Návod k použití. Clean. Clean HRB. Clean E

Etac Clean. Návod k použití. Clean. Clean HRB. Clean E Etac 78644E 9-0-07 Návod k použití HRB 4 Etac / / www.etac.com A 6 6 7 8 7 9 4 4 5 5 4 6 7 0 4 5 HRB Etac / / www.etac.com A 44 50 cm (9¾ ) (¼ ) 98 cm 8.5* cm (5¼ ) (7¼ ) 4 cm ( 6 ) cm 7.5 cm ( ) 49 50

Více

Dětská jídelní židlička

Dětská jídelní židlička Dětská jídelní židlička Návod k obsluze www.babypoint.eu DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ! VAROVÁNÍ! Odstraňte plastový obal, v němž byla židlička zabalena, z dosahu dětí, hrozí

Více

Golfové hole. Návod k obsluze. www.newbuddy.eu

Golfové hole. Návod k obsluze. www.newbuddy.eu Golfové hole Návod k obsluze www.newbuddy.eu DŮLEŽITÉ, USCHOVEJTE PRO POZDĚJŠÍ POTŘEBU: ČTĚTE POZORNĚ! UPOZORNĚNÍ: Příslušenství, která nejsou schválena výrobcem, se nesmějí používat. Nikdy nenechávejte

Více

Molift Raiser Návod k použití

Molift Raiser Návod k použití Molift Raiser Návod k použití 01.2017 VÝROBCE DISTRIBUCE A SERVIS Etac Supply Center AB MEYRA ČR s.r.o. Langgatan 12 Hrusická 2538/5 Box 203, 334 24 Anderstorp Sweden 141 00 Praha 4 - Spořilov tel +46

Více

Multifunkční vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Multifunkční vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Multifunkční vozík Model 9.072 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 5 Výčet modelů 6 Indikace 6 Převzetí 6 Specifikace 7 Použití 7 Úprava 8 Životnost 8 Přehled 9 Doplňující bezpečnostní

Více

Dětská jídelní židlička

Dětská jídelní židlička Dětská jídelní židlička Záruční list a návod k obsluze www.babypoint.eu VAROVÁNÍ! Před použitím židličky si pečlivě prostudujte návod a poté jej uschovejte pro pozdější nahlédnutí. Odstraňte plastový obal,

Více

Návod. ke správnému užívání mechanických vozíků. IRIS a PIKO

Návod. ke správnému užívání mechanických vozíků. IRIS a PIKO Návod ke správnému užívání mechanických vozíků IRIS a PIKO OBSAH? Vážený uživateli, mechanický vozík KURY je zkonstruován tak, aby splňoval nejvyšší nároky na kvalitu, funkčnost, bezpečnost a design. Vozík

Více

ERGO2 sedadlo nabízí větší svobodu lepší kvalitu života

ERGO2 sedadlo nabízí větší svobodu lepší kvalitu života ERGO2 sedadlo nabízí větší svobodu lepší kvalitu života Standard pro všechny sedadlové systémy ERGO2 Sklon sedadla Opěrku na záda lze nastavit ve sklonu 45 dozadu a 90 dopředu. To se dělá zatažením za

Více

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu

Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Montážní návod DORMA AGILE 150 DORMOTION Montáž na stěnu Obsah: S. 2-3........... Důležité informace S. 3........... Potřebné nářadí S. 4........... Příprava skla DORMOTION L S. 4........... Rozsah dodávky

Více

Návod k obsluze Vak montovaný na palivovou nádrž

Návod k obsluze Vak montovaný na palivovou nádrž BMW Motorrad Radost z jízdy Návod k obsluze Vak montovaný na palivovou nádrž z Obecné pokyny Úvod Vak na palivovou nádrž od BMW Motorrad je ideální společník pro motocyklové výlety. BMW Motorrad je synonymem

Více

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže TITAN Centrální motor s převodovkou pro mříže Montážní pokyny a upozornění Pozor: dodržujte uvedené pokyny kvůli bezpečnosti osob. Uchovejte tento návod pro pozdější použití. CE Prohlášení o shodě Centrální

Více

Návod k použití CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ VCBK23231

Návod k použití CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ VCBK23231 Návod k použití CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ VCBK23231 POPIS VÝROBKU: Skládací čtyřkolové chodítko se dvěma zadními kolečky s brzdou a dvěma předními řídícími kolečky. Umožňuje pohyb po různém povrchu uvnitř i

Více

Golfové hole. Návod k obsluze

Golfové hole. Návod k obsluze Golfové hole Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ: Před použitím kočárku si pečlivě prostudujte návod a poté jej uschovejte pro pozdější nahlédnutí. Příslušenství, která nejsou schválena výrobcem se nesmějí používat.

Více

FRIATOOLS FRIATOOLS. Návod k obsluze Loupací přístroj FRIALEN FWSG 63

FRIATOOLS FRIATOOLS. Návod k obsluze Loupací přístroj FRIALEN FWSG 63 FRIATOOLS FRIATOOLS Návod k obsluze Loupací přístroj FRIALEN FWSG 63 1 4 2 3 7 6 5 9 8 1. Otočná rukojeť (sklopná) 2. Hvězdicová rukojeť 3. Loupací nůž 4. Pouzdro 5. Opěrné rolny 6. Vodicí rolny 7. Aretace

Více

Osvědčená a pevná terapeutická židle. Návod k použití

Osvědčená a pevná terapeutická židle. Návod k použití Osvědčená a pevná terapeutická židle Návod k použití Vážená zákaznice, vážený zákazníku, chtěli bychom Vám poděkovat za důvěru a za to, že jste si vybrali náš výrobek. Před prvním použitím produktu Madita

Více

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod

SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu. Montážní a provozní návod SAF brzdové válce pro kotoučovou brzdu Obsah Obsah... 1 Bezpečnostní pokyny... 2 Montáž brzdových válců SAF... 3 Montáž membránových válců... 3 Montáž válců s dvojitou membránou... 5 Mechanické uvolnění

Více

bronco Návod k použití Bronco.indd :22:34

bronco Návod k použití Bronco.indd :22:34 bronco TM Návod k použití 2010 R82 /S. ll rights reserved. The R82 logo and the ronco are registered trademarks of R82 /S. 05.2011 ronco.indd 1 19-05-2011 13:22:34 Obsah ezpečnost... 4 áruka... 4 Nářadí...

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na strop AGILE 50 2/ / 00650 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat přídavné údaje

Více

Adaptivní vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Adaptivní vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Adaptivní vozík Model 1.155 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. 2 Obsah Význam použitých symbolů 6 Úvod 6 Výčet modelů 6 Indikace 6 Převzetí 6 Specifikace 7 Použití 7 Úprava 7 Recirkulace 7 Životnost

Více

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 56 0450 Základní nosič na podélně integrovaný nosník. Návod k obsluze. Rozsah použití: Nové VITO W 639

Mercedes-Benz. Příslušenství B6 6 56 0450 Základní nosič na podélně integrovaný nosník. Návod k obsluze. Rozsah použití: Nové VITO W 639 Mercedes-Benz Příslušenství B6 6 56 0450 Základní nosič na podélně integrovaný nosník Návod k obsluze Rozsah použití: Nové VITO W 639 Bezpečnost provozu Nebezpečí zranění Na Vašem vozidle jsou k dispozici

Více

Thule Bassinet Návod

Thule Bassinet Návod B 51100997 Thule Bassinet Návod B C A D E VAROVÁNÍ ASTM F2050-16 Pokud od kočárku odcházíte, NIKDY v něm dítě nenechávejte. Nebezpečí udušení: Korba kočárku se může na měkké podložce převrhnout a udusit

Více

max 40 mm 30-55 mm max 30-55 mm 03ISRABSF01

max 40 mm 30-55 mm max 30-55 mm 03ISRABSF01 A B 30-55 mm max 40 mm 30-55 mm max 40 mm C D 03ISRABSF01 E F M N G H O P I L Q R CZ Než začnete sedačku používat, pozorně si přečtěte návod. Návod si pečlivě uschovejte pro možnost nahlédnutí v budoucnu.

Více

SUR STANDARD SUR HD. Vozíky mechanické

SUR STANDARD SUR HD. Vozíky mechanické SUR STANDARD Mechanický vozík osvědčené, spolehlivé, velmi snadno složitelné konstrukce, vhodný jak do domácnosti, tak i do nemocnic, ústavů a jiných zdravotnických zařízení. Nosnost do 120 kg. skládací

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 105

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 105 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 105 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu (Czech) DM-HB0004-01 Příručka prodejce Silniční náboj pro kotoučovou brzdu HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům.

Více

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK

Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK CZ Návod na používaní střešního boxu MD19 CENTRÁLNÍ ZÁMEK Vážení zákazníci, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho střešního boxu a přejeme Vám, abyste měli užitek a radost z jeho užívání.

Více

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII

Houpačka hnízdo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 89753HB21XVII Houpačka hnízdo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 89753HB21XVII 2016-10 334 627 Vážení zákazníci, dodržujte prosím bezpodmínečně všechny montážní pokyny uvedené v tomto návodu. Pozorně si

Více

DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití.

DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití. DŮLEŽITÉ: Přečtěte si pozorně tyto informace před tím, než začnete kočárek používat a uchovejte si je pro případné další použití. Pokud se nebudete držet těchto instrukci, mohla by být ohrožena bezpečnost

Více

TREKKER OUTBACK OBK37A/B - OBK 48A/B CELOHLINÍKOVÉ BOČNÍ KUFRY

TREKKER OUTBACK OBK37A/B - OBK 48A/B CELOHLINÍKOVÉ BOČNÍ KUFRY OBK37AL MAX. ZÁTĚŽ 10 Kg OBJEM 37 lt ROZMĚRY 387 246 495 BEZPEČNOSTNÍ ZÁMEK OBK48AL MAX. ZÁTĚŽ 10 Kg OBJEM 48 lt ROZMĚRY 387 306 495 BEZPEČNOSTNÍ LZE VLOŽIT ZÁMEK OTEVÍRÁNÍ VÍKA 1/4 NASAZENÍ KUFRU NA NOSIČ

Více

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje.

Bezpečnost. Obecné. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster. Během provozu stroje. Form No. Bílá nebo červená univerzální sluneční clona Hnací jednotky Groundsmaster a Reelmaster Číslo modelu 30349 Číslo modelu 30552 3408-265 Rev D Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité

Více

Návod k použití pro toaletní křeslo BASIC

Návod k použití pro toaletní křeslo BASIC Návod k použití pro toaletní křeslo BASIC ZP-TECH, s.r.o., Riegrova 342, CZ-55203 Česká Skalice, tel.: +420 491 11 22 90, fax: +420 491 11 22 04, IČO: 25932292, DIČ: CZ25932292 info@zptech.cz, www.zptech.cz,

Více

Ruční ohýbačka M55680

Ruční ohýbačka M55680 Ruční ohýbačka M55680 NÁVOD K OBSLUZE Před použitím si pozorně přečtěte tento návod k obsluze! Vážený zákazníku!!! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku - přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Jste

Více

ELEKTRICKÉ VOZÍKY. boční pohled

ELEKTRICKÉ VOZÍKY. boční pohled boční pohled přední pohled odlehčený duralový rám polstrovaná sedačka a opěrka zad sklopné postranice nastavení úhlu opěrky zad překračovač obrubníků nastavitelný ovládací joystick přední plná kola: 20

Více

Montáž přístřešku na auto TF P2 TF P2 SAMOSTATNÝ TF P2 M-SPOL. TF P2 Y-SPOL.

Montáž přístřešku na auto TF P2 TF P2 SAMOSTATNÝ TF P2 M-SPOL. TF P2 Y-SPOL. Montáž přístřešku na auto TF P2 TF P2 SAMOSTATNÝ TF P2 M-SPOL. TF P2 Y-SPOL. 4. Nárok na záruku na tento výrobek zaniká, pokud nebyl řádně ukotven. DŮLEŽITÉ Před zahájením montáže přístřešku na auto si

Více

PROTECOR MOMENTOVÝ KLÍČ 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.

PROTECOR MOMENTOVÝ KLÍČ 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43.OMK ; 43. MOMENTOVÝ KLÍČ PROTECOR 43.OMK-025-14; 43.OMK-025-38; 43.OMK-110-38; 43.OMK-210-12; 43.OMK-350-12; 43.OMK-400-34; 43.OMK-800-34; 43.OMK-980-34 Z 3 1 + - O 6 2 4 5 1. Základní stupnice 1. Základní stupnice

Více

Návod na používání střešního boxu MD15 STANDARDNÍ ZÁMEK

Návod na používání střešního boxu MD15 STANDARDNÍ ZÁMEK CZ Návod na používání střešního boxu MD15 STANDARDNÍ ZÁMEK Vážení zákazníci, jsme velmi rádi, že jste se rozhodli pro koupi našeho střešního boxu a přejeme Vám, abyste měli užitek a radost z jeho užívání.

Více

TE DRS S. Čeština. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01

TE DRS S. Čeština. Printed: Doc-Nr: PUB / / 000 / 01 TE DRS S Čeština 1 Údaje k dokumentaci 1.1 O této dokumentaci Před uvedením do provozu si přečtěte tuto dokumentaci. Je to předpoklad pro bezpečnou práci a bezproblémové zacházení. Dodržujte bezpečnostní

Více

Kočárek PET ROADSTER

Kočárek PET ROADSTER For The ON-THE-GO Pet Návod k použití Kočárek PET ROADSTER PG8600 AT www.petgearinc.com Vnitřní rozměry: 85 x 51 x 53 cm SLUŽBA ZÁKAZNÍKŮM HELP DESK customerservice@petgearinc.com Toll-Free 877-752-9123

Více

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího

Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího 2 Technické údaje, konstrukční data a ilustrace uvedené v této publikaci nejsou závazné. Vyhrazujeme si právo provádět změny bez předchozího upozornění. 3 x2 x1 x2 x3 x1 x3 x2 x2 4 Sestavení nosiče jízdního

Více

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte!

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte! Uživatelská příručka Uživatelská příručka Speedkid1 (Model TJ-24A) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na stěnu

AGILE 150. A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba. A. Bezpečnostní pokyny. Montáž na stěnu AGILE 50 WN 800.52.79.6.32 2/ / 0065 A. Bezpečnostní pokyny B. Montážní návod, péče a údržba A. Bezpečnostní pokyny Důležité bezpečnostní pokyny pro montáž a použití kování pro sklo DORMA (je nutné dodržovat

Více

Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu. Bezpečná oprava a kontrola přístrojů WABCO

Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu. Bezpečná oprava a kontrola přístrojů WABCO Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu Bezpečná oprava a kontrola přístrojů Všeobecné pokyny pro opravu a kontrolu Bezpečná oprava a kontrola přístrojů 2. vydání Nové verze naleznete na stránkách www.wabco-auto.com

Více

Originalbedienungsanleitung/Ersatzteilliste 6. Original operating manual/spare parts list 9

Originalbedienungsanleitung/Ersatzteilliste 6. Original operating manual/spare parts list 9 Originalbedienungsanleitung/Ersatzteilliste 6 Original operating manual/spare parts list 9 Notice d utilisation d origine/liste de pièces de rechange 11 Manual de instrucciones original/lista de piezas

Více

Aktivní vozíky Model / Návod k obsluze. U s n a d n í m e l i d e m p o h y b.

Aktivní vozíky Model / Návod k obsluze. U s n a d n í m e l i d e m p o h y b. Aktivní vozíky Model 2.360 / 2.370 cs Návod k obsluze U s n a d n í m e l i d e m p o h y b. Obsah Význam použitých symbolů 6 Úvod 6 Výčet modelů 6 Indikace 6 Převzetí 6 Specifikace 6 Použití 6 Skládádní/rozkládání/přenášení

Více

Návod k obsluze RST 800. Rotační škrabka (d mm)

Návod k obsluze RST 800. Rotační škrabka (d mm) Návod k obsluze RST 800 Rotační škrabka (d 250-800 mm) Všechna práva vyhrazena, zejména práva na duplikaci, distribuci nebo překlad. Duplikace a reprodukce v jakékoliv formě (tisk, fotokopie, mikrofilm

Více

any České Vana s dvířky IRIS standard Příručka k instalaci, užívání a údržbě

any České Vana s dvířky IRIS standard Příručka k instalaci, užívání a údržbě any Vana s dvířky IRIS standard zástěny)v (bez vanové CZ Příručka k instalaci, užívání a údržbě CZ Vana s dvířky Novellini IRIS standard Důležité upozornění! Při přepravě a manipulaci držte vanu vždy pouze

Více

Návod k montáži a k obsluze. Rozšiřující sada pro nosič jízdních kol na tažné zařízení

Návod k montáži a k obsluze. Rozšiřující sada pro nosič jízdních kol na tažné zařízení basisträ.fm Seite 0 Dienstag, 8. März 0 :7 Návod k montáži a k obsluze Rozšiřující sada pro nosič jízdních kol na tažné zařízení - Rozšiřující sada pro 3. jízdní kolo pro přípojný nosič jízdních kol P,

Více

Etac Swift Mobil Tilt

Etac Swift Mobil Tilt Etac Swift Mobil Tilt Návod k použití 04/2017 Obecné Před prvním použitím produktu Etac Swift Mobil Tilt si pečlivě přečtěte tento návod k použití. Produkt Swift Mobil Tilt je pojízdné sprchové a toaletní

Více

7 747 004 223 06/2004 CZ

7 747 004 223 06/2004 CZ 7 747 004 3 06/004 CZ Pro odbornou firmu Montážní návod Výměna dveří u olejových/plynových speciálních kotlů Logano S635 a Logano S735 Před montáží pozorně pročtěte Obsah Všeobecné informace........................................

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko

NÁVOD K OBSLUZE. Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a Chmielnik, Polsko Vyrobeno pro: MAR-POL s.c Suchowola 6a 26-020 Chmielnik, Polsko NÁVOD K OBSLUZE Vážený zákazníku! Děkujeme za zakoupení našeho výrobku, přejeme Vám spokojenost s jeho používáním. Přestože nýtovací kleště

Více

Pro provozovatele. Návod k obsluze. allstor. Vyrovnávací zásobník

Pro provozovatele. Návod k obsluze. allstor. Vyrovnávací zásobník Pro provozovatele Návod k obsluze allstor Vyrovnávací zásobník CZ Obsah Obsah 1 Informace k dokumentaci... 3 1.1 Související dokumentace... 3 1.2 Archivace podkladů... 3 1.3 Použité symboly... 3 1.4 Platnost

Více

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061

NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 NÁVOD K OBSLUZE SVĚRKY NA SKRUŽE MODEL 1061 Do tohoto návodu je možno kdykoli nahlédnout! Před použitím zařízení, pečlivě čtěte návod k obsluze a bezpečnostní pokyny! 1. Bezpečnost 1.1 Účel použití Svěrky

Více

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS

Návod k obsluze. REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06. pro kultivátory řady MS Návod k obsluze REDUKCE RYCHLOSTI POJEZDU PRO KULTIVÁTORY MS 06, MS 07 a MS 07 IN TYP 510/06 pro kultivátory řady MS www. kultivatoryprislusenstvi.cz Výrobce: Garden arsenal a.s., Poděbradova 560,Lysá

Více

Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953

Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953 Návod k použití Pila karosářská pneumatická Objednací číslo 100-00953 1 Model: Pila karosářská pneumatická Vsuvka pro rychlospojku není součástí dodávky! Pokyny Než začnete nástroj používat, pečlivě pročtěte

Více

CZ: Návod k obsluze Odlučovač ke kompresoru. Art. Nr.: 41.341.00 I. Nr.: 01039 Art. Nr.: 41.342.00 I. Nr.: 01039

CZ: Návod k obsluze Odlučovač ke kompresoru. Art. Nr.: 41.341.00 I. Nr.: 01039 Art. Nr.: 41.342.00 I. Nr.: 01039 CZ: Návod k obsluze Odlučovač ke kompresoru Art. Nr.: 41.341.00 I. Nr.: 01039 Art. Nr.: 41.342.00 I. Nr.: 01039 Důležité Při používání přístroje musí být dodržována určitá bezpečnostní opatření, aby se

Více

Elektrický vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb.

Elektrický vozík Model Návod k obsluze. Usnadníme lidem pohyb. Elektrický vozík Model 1.614 cs Návod k obsluze Usnadníme lidem pohyb. Obsah Úvod 6 Indikace 7 Specifikace 7 Výčet modelů 7 Převzetí 7 Použití 8 Úprava 8 Životnost 8 Přehled 9 Model 1.614 9 Užívání elektrického

Více

Závěsné svítidlo s LED

Závěsné svítidlo s LED Závěsné svítidlo s LED cs Návod k montáži 88346HB54XVIIZE 2017-07 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Přední náboj / zadní náboj (kotoučová brzda)

Přední náboj / zadní náboj (kotoučová brzda) (Czech) DM-HB0005-03 Příručka prodejce SILNIČNÍ MTB Trekking Městský/ Komfortní bicykl URBAN SPORT E-BIKE HB-M4050 FH-M4050 HB-M3050 FH-M3050 HB-RM33 FH-RM33 FH-RM35 HB-TX505 FH-TX505 Přední náboj / zadní

Více

ComfortControl 01 ARETACE POLOHY 05 VÝŠKA OPĚRADLA 02 NASTAVENÍ TUHOSTI POHYBU 06 ÚHEL OPĚRADLA 03 HLOUBKA SEDÁKU 07 OPĚRKA RUKY VÝŠKA 04 VÝŠKA SEZENÍ

ComfortControl 01 ARETACE POLOHY 05 VÝŠKA OPĚRADLA 02 NASTAVENÍ TUHOSTI POHYBU 06 ÚHEL OPĚRADLA 03 HLOUBKA SEDÁKU 07 OPĚRKA RUKY VÝŠKA 04 VÝŠKA SEZENÍ Krok 1: Odjistěte křeslo. 01 ARETACE POLOHY Krok 2: Nastavte křeslo podle své postavy. 02 NASTAVENÍ TUHOSTI POHYBU 03 HLOUBKA SEDÁKU 04 VÝŠKA SEZENÍ Krok 3: Nastavte křeslo podle způsobu vaší práce. 05

Více

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D

Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310. Obj. č. D Návod na obsluhu a údržbu pistole na kartuše KP 310 Obj. č. D 040 137 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze, dříve než budete

Více

Montážní návod Audi A6 Limousine (4G) 2011

Montážní návod Audi A6 Limousine (4G) 2011 Servis Montážní návod Originální příslušenství Audi Základní nosič 4G5.071. Vydání 01.2011 Servisní služby. Technické informace Servis Obsah 1 Všeobecné pokyny... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Díly... 3.1

Více