1. Urbanistické, architektonické a stavební řešení

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Urbanistické, architektonické a stavební řešení"

Transkript

1 1 B Obnova rybníka Školňák 1. Urbanistické, architektonické a stavební řešení a) Staveniště Stávající rybník je průtočný a nachází se v extravilánu města. Vodní nádrž je evidována zčásti na katastrálním úřadu jako vodní plocha. Město Lázně Kynžvart se nachází v chebském okrese Karlovarského kraje,uprostřed trojúhelníku lázeňských měst Karlovy Vary, Mariánské Lázně a Františkovy Lázně. Město se vyznačuje vyjma minerálním pramenům a ložiskům slatiny též nově rekonstruovaným renesančním zámkem Kynžvart s rozlehlým zámeckým parkem, který začíná pod komunikací pod rybníkem Školňák. Rybník Školňák se rozkládá pod městem po pravé straně místní komunikace k.č.2623/1 ve vlastnictví PF ČR pod lesními pozemky v prostoru Výrovna a Dílce. Jedná se o průtočný historický rybník na bezejmenném toku s mírně vyvýšenou hrází cca o 60 cm v průměru nad komunikací. Rybník se vyznačuje s delší stranou podél čelní hráze, která po obou březích se napojuje na stávající terén. Jedná se však o poměrně mělký rybník s hloubkou u hráze cca 1 m ode dna po normální současně nastavenou hladinu Hn. Přeliv je řešen obdélníkový v údolní depresi s atypickým provedením, kdy v přelivu se nachází ručně vyjímatelná jednoduchá dřevěná hradící deska v kovovém rámu. Rybník nemá klasický výpustný objekt požerákového typu. Od přelivu je vedeno betonové koryto s mírně rozšiřujícím skluzem a poté přírodním korytem ke stávajícímu brodu na místní cestě. Rybník se nachází druhé odstupňované zóny ochrany přírody v CHKO Slavkovský les, kde vykonává správu SCHKO Slavkovský les a krajské středisko Karlovy Vary. Vodní zdroje v blízkém okolí nenachází. Rybník se nachází ochranném pásmu II.stupně přírodních léčivých zdrojů lázeňského místa Lázně Kynžvart a v ochranném pásmu II.stupně IIB přírodních léčivých zdrojů lázeňského místa Mariánské Lázně. Jakékoliv budoucí zásahy podléhají dle zákona č. 164/2001 závaznému stanovisko MZ ČIL. Jakékoliv zásahy podléhají rozhodnutí z hlediska prací v ochranném pásmu lesa (Lesy ČR, LZ Kladská). Prostor rybníka se nenachází v ložiskových oblastech nerostných surovin a na poddolovaných územích. Rybník se nachází v blízkosti pozemků, které jsou součástí nemovité kulturní památky zámek Kynžvart zapsané v Ústředním seznamu kulturních památek ČR pod r.č.11454/4-40. V současnosti rybník svojí vodní plochou dle zaměření zasahuje do soukromého pozemku k.č. 326.

2 2 B Obnova rybníka Školňák Rybník s hrází a objekty tudíž zasahuje do níže v tabulce uvedených pozemků a je doporučen tímto návrh na zábor, umožňující řádný provoz a údržbu rybníka a je vypracován zároveň v souladu s podmínkami katastrálního zákona pro rozdělení do objektu stavebního (hráz) a vodní plochy. Zájmové území se nachází v extravilánu obce. Předmětem projektu je zachování stejného charakteru nádrže přírodního typu s význačným litorálem při zachování přepadové hraně na přelivu. Minimální zůstatkový průtok bude zajišťován v souladu s předpisy pro plochu povodí Q 330 = 4,5 l/s. Tento asanační průtok musí být zajištěn např.v případě plnění nádrže, pokud není okamžitý průtok menší. Součástí bude měrný přeliv ostrohranný v dubové dluži do zakotvených drážek pod výpustí. Před stavbou budou vyjádření správců sítí aktualizována investorem pro celý rozsah zájmového území vč.prostorů k úložištím a příjezdům k nim. Úložiště jsou dnes v ostatní ploše na městských pozemích. Popis současného stavu objektů je uveden v technické zprávě IO 2. Je doložena fotodokumentace stavby při naplněném rybníku. Stav zabahnění je patrný z elaborátu výpočtu sedimentů firmy GEKON s.r.o. Z menší části jsou dotčeny pozemky v ZPF, které jsou však převážně dnes ve skutečnosti vodní plocha. Pozemky jsou dotčeny v lesním půdním fondu a zčásti v jeho ochranném pásmu do 50 m. Dočasné vynětí ze ZPF nebude řešeno, stavba na těchto pozemcích bude do 1 roku. Jedná se stavbu ve významném krajinném prvku a v území CHKO Slavkovský Les ve smyslu zákona č. 114/92 o ochranně přírody. Je nutno zajistit příslušné rozhodnutí. Je nutno splnit zákon o státní památkové péči a podmínky referátu kultury a úseku památkové péče. Recipient: Dotčené pozemky viz průvodní zpráva. viz údaje ČHMU v průvodní zprávě a v dokladech b) Urbanistické a architektonické řešení stavby Předmětem není urbanistické a architektonické řešení stavby. Stavba nádrže je však řešena krajinotvorně s pohledovými stěnami objektů z kamene vyjma přelivu, který je zachován současný betonový s opravou nelze ho snižovat předlažbou.dřeviny jsou zachovány a bude vytvořena litorální zona. c) Technické řešení podrobně viz technické zprávy IO 1 a IO 2 hlavní účely ekologicky stabilní prvek v krajině krajinotvorná funkce retenční ve smyslu zadržení vody v krajině

3 3 B Obnova rybníka Školňák vedlejší účely extenzivní chov ryb povolena vhodná rybí obsádka (není povolena hnojná výjimka) stabilizační (přirozeným účinkem dočišťovací) požární (nejsou však řešeny objekty ve smyslu normy ČSN Zdroje požární vody) platnost norem: ČSN Malé vodní nádrže (doporučená) d) Napojení na dopravní a technickou infrastrukturu viz průvodní zpráva e) Řešení technické infrastruktury Předmětem projektu není technická infrastruktura. f) Vliv stavby na ŽP Z hlediska životního prostředí bude mít stavba kladný vliv svým přirozeným účinkem retence vody a jako stabilizační dočišťující prvek v přírodě. MVN je řešena s umístěním a v terénním a plošném rozsahu dle požadavku investora a dle skutečného stavu dle pasportu díla s doplněním o bezpečnostní prvky. Zhoršení ŽP dojde pouze při výstavbě. V oblasti stavby nesmí být prováděna dodavatelem stavby údržba a mytí vozidel, bude udržována čistota a pořádek, vč. výjezdu na silnici, příroda nebude znečišťována odpady. Nebudou rušeni živočichové v jejich prostředí a nebudou poškozovány povrchy a vegetace nad vymezený rámec. Šetřena a chráněna bude zemědělská půda a kultury v návaznosti stavby. Pouze při výstavbě dojde k místnímu znečištění životního prostředí. Podmínkou uvedení do provozu je zpracovaný manipulační a provozní řád nádrže před kolaudací či dle správního rozhodnutí k pasportu díla. Cílem výstavby je návrh opravy technických prvků a hráze vč. odbahnění a zjistit funkčnost rybníka v souladu s budoucím manipulačním a provozním řádem a zákonnými podmínkami v souladu s vodoprávním rozhodnutím a dle normy ČSN Projekt splňuje podmínky stanovené dle vyhlášky č. 499 MPR o dokumentaci staveb. Jedná se o charakter stavby vodohospodářské (vodní dílo) a opravu spojenou s odbahněním. Dle výpočtu v samostatné složce dle jednotlivých řezů bylo propočteno množství sedimentu na 750,58 m 3. K dispozici je vzorkovací protokol s tím, že uložení sedimentů z nádrže je možné na nechráněný terén v souladu se zákonem o odpadech. Zároveň byla dokumentace a nádrž upravena v souladu se současně platnými zákonnými podmínkami a normou ČSN pro malé vodní nádrže.

4 4 B Obnova rybníka Školňák Hlavním cílem zřízení vodní nádrže je zvětšení podílu vodní složky krajinného prostředí a retence vody ve smyslu zadržení vody v krajině. Cílem technického řešení je obnovení ekologické funkce v krajině při chování účelových funkcí nádrží. Cílem úprav je především obnovení potočního a příbřežního biotopu, příznivé ovlivňování hydrických a stanovištních poměrů údolní nivy a posílení ekologických funkcí. Cílem u nádrží je též vytvoření existence jednotlivých ekofází příbřežního pásma pozvolným přechodem litorální zon do terestrické. Bude posílena biodiverzita a začlenění nádrže do krajinného prostoru. Cílem vlastního řešení projektu bylo tudíž sladit veškeré vodohospodářské podmínky s ekologickými a krajinotvornými. g) Bezbariérové řešení Bezbarierové řešení není předmětem stavby. h) Průzkumy a podklady Inženýrsko geologický průzkum nebyl investorem zajišťován. Při stavbě je nutná účast geologa pro ověřování hloubky původního dna při odbahňovacích pracích v rámci IO 1. Zajištění zemníku na dorovnání hráze je řešeno v rámci ceníkové položky mana odvoz jílu. Obtížné bude odstraňování nánosů bahna ze dna rybníku, které dle malé únosnosti bude spadat do cenově nejméně příznivé kategorie. Geodetické poklady viz podklady firmy Gekon s.r.o. Údaje ČHMU jsou doloženy. Dále byly zajištěny vyjádření k existenci sítí a ostatní úřady byly požádány o vyjádření k záměru. Přehled výchozích podkladů je uveden v průvodní zprávě. i) vytyčení, geodetické podklady souřadnicový systém...s-jtsk výškový systém...b.p.v. vytyčovací výkres je doložen od firmy Gekon s.r.o. j) členění stavby na stavební objekty Jedná se o inženýrské objekty: IO 1 - odbahnění SO 2- obnova rybníka k) vliv stavby na okolní pozemky a stavby, negativní vlivy Vliv na okolní pozemky a stavby je při výstavbě omezující, avšak při dodržení zásad výstavby dle POV a DIO jsou zajištěny podmínky pro výstavbu. Jedná se o území mimo intravilán obce. Musí být při stavbě splněny podmínky úrovně hluku pro noční hodiny.

5 5 B Obnova rybníka Školňák Je nutno dohodnout vzájemné časové vazby pro přístupu na stavbu a na okolní pozemky s uživateli pozemků. Pouze při vlastní výstavbě dojde ke zhoršení životního prostředí. Po stavbě dojde k významnému vlivu na ochranu objektů před velkými vodami a retenci vody v krajině při dodržení podmínek rozhodnutí dle zákona č. 114/92 o ochraně přírody. Je nutno zdokumentovat fotodokumentací a případně videodokumentací před stavbou celé staveniště. l) Bezpečnost a hygiena práce Při pracích je nutno dodržet veškeré bezpečnostní, a to zejména zákon č o bezpečnosti práce, NV 691/06 o bezpečnosti práce na staveništích a zákon o veřejném zdraví vč. všech souvisících předpisů a norem. Podrobné podmínky o bezpečnosti práce a hygieně práce jsou uvedeny ve zprávě POV. Zemní práce musí odpovídat ČSN , ČSN a geologii. Míra zhutnění soudržných zemin 95 % PS. Míra zhutnění pro nesoudržné zeminy I d = 0,98. Veškerá podzemní vedení je nutno před stavbou vytýčit a postupovat dle vyjádření jejich správců. V ochranných pásmech inž. sítích je nutno pracovat ve smyslu ztížených vykopávek dle podmínek správců těchto sítí. Veškeré případné inženýrské sítě je nutno ve výkopu zajistit. Pracoviště, stroje a technická zařízení s nebezpečím ohrožení osob musí být opatřeny bezpečnostním označením. Obsah dokumentace je řešen ve smyslu stupně dokumentace stavby. Během stavby musí být dodržena zejména následující předpisy a nařízení : Zákon č. 309/2006 ze dne Nařízení vlády č. 591/2006 ze dne Nařízení vlády 101 /2005 Sb O podrobnějších požadavcích na pracoviště a pracovní prostředí Nařízení vlády č. 178/2001 Kterým se stanoví podmínky ochrany zdraví zaměstnanců při práci Nařízení vlády č. 378/2001 Sb Kterým se stanoví bližší požadavky na bezpečný provoz a užívání strojů a technických zařízení Nařízení vlády č. 362/2005 Sb O bližších požadavcích na bezpečnost a ochranu zdraví při práci s nebezpečím pádu do hloubky nebo z výšky. Zákon 362/2006 Zákoník práce Zákon 262/2006 Zákoník práce Zhotovitel stavebních prací je povinen vést evidenci pracovníků od jejich nástupu do práce až po opuštění pracoviště. Je povinen vybavit všechny osoby, které vstupují na staveniště osobními ochrannými prostředky odpovídající ohrožení, které pro tyto osoby z prováděných prací vyplývá.

6 6 B Obnova rybníka Školňák práce. Zhotovitel stavebních prací musí vytvořit podmínky k zajištění bezpečnosti Pracovník, který zpozoruje nebezpečí, které by mohlo ohrozit zdraví nebo životy osob, nebo způsobit provozní nehodu, případně i příznaky takového nebezpečí je povinen pokud nemůže nebezpečí odstranit sám přerušit práci a oznámit to odpovědnému pracovníkovi a podle možnosti upozornit všechny osoby, které by mohly být tímto nebezpečím ohroženi. O přerušení práce v daném úseku rozhodne odpovědný pracovník zhotovitele po posouzení důvodů. Pro provádění stavebních prací za mimořádných podmínek musí být při stavbě stanoveny zásady technických, organizačních a dalších opatření k zajištění bezpečnosti práce. Potřebná opatření určí zhotovitel stavebních prací. Práce v blízkosti inženýrských sítí mohou být konány po dohodě se správci sítí. Jakékoliv poškození musí být hlášeno provozovateli sítě. V nebezpečném prostředí nesmí pracovník pracovat osaměle, kde není v dohledu nebo doslechu další pracovník. Před stavbou musí být vytýčené veškeré inženýrské sítě a musí být postupováno dle vyjádření jejich správců. Pracovníci jsou povinni dodržovat technologické nebo pracovní postupy, návody, pravidla a pokyny. Obsluhovat stroje a zařízení a používat nářadí a pomůcky, které jim byly pro jejich práci určeni, dodržovat bezpečnostní označení a signály pověřených pracovníků dozorem na pracovišti. Všechny otvory a jámy na staveništi, kde hrozí nebezpečí pádu musí být zakryty nebo ohrazeny. Před započetím zemních prací musí být zajištěn ze strany dodavatele stavby v prostoru těchto prací průzkum všech překážek a odpovědným pracovníkem jejich vyznačení na terénu zejména tras podzemních vedení inženýrských sítí, které písemně odevzdal zadavatel při předání staveniště. Zavěšování břemen na jeřáb provádí pověřený pracovník (vazač). Před vlastním zdvihem musí být provedena kontrola bezpečnosti nadzvednutím břemene. Pod dopravovanými břemeny ani v jejich blízkosti se do ustálení břemene nesmí nikdo zdržovat. Do pracovního prostoru stroje a zařízení se nesmí vstupovat po dobu činnosti stroje. Prostory, nad kterými se pracuje musí být vždy bezpečně zajištěny, aby nedošlo k ohrožení pracovníků a zájmu jiných osob. Stroje může samostatně obsluhovat pouze pracovník, které má pro tuto činnost příslušnou odbornou způsobilost. Stroje a technická zařízení mohou být uvedena do provozu jen odpovídají-li příslušným předpisům technického stavu. 2. Mechanická odolnost a stabilita Zemní práce musí plně odpovídat ČSN , ČSN a geologickým podmínkám. Sklon návodního svahu 1:3 je navržen jako vyhovující normovým předpokladům. 3. Požární bezpečnost

7 7 B Obnova rybníka Školňák Stavba je svým přirozeným účinkem s minimálním požárním rizikem. Vodní nádrže mohou sloužit i jako zdroje požární vody svým vedlejším účinkem. Nádrž je víceúčelová a slouží i jako zdroje požární vody bez objektů dle požárních předpisů pro zdroje vody. 4. Hygiena, ochrana zdraví a ŽP Při pracích je nutno dodržet veškeré hygienické a zdravotnické předpisy, a to zejména zákon o veřejném zdraví vč. všech souvisících předpisů a norem. Z hlediska ŽP při stavbě bude postupováno citlivě s ohledem na umístění stavby. Zhotovitel bude odstraňovat pravidelně bláto nanesené na provozních a odstavných plochách a ostatních komunikacích. Zhotovitel stavby učiní opatření k zabránění úniku pevných a kapalných látek poškozujícím zemědělský půdní fond a zatravnění a vegetační kryt a celé povodí. Zhotovitel zajistí ochranu povrchových a podzemních vod před jejich znehodnocením látkami, které nejsou odpadními vodami (ropné deriváty, chemikálie, tuky, atd.). Všechny stroje a mechanismy musí být v řádném technickém stavu, prosté úkapů olejů. Pod mechanismy odstavené, parkující a dlouhodobě pracující na jednom místě budou pro zachycení havarijního úniku pohonných nebo provozních hmot vkládány záchytné vany. Musí být splněny podmínky povodňového a havarijního plánu výstavby. Poškozené travnaté plochy budou obnoveny dle ČSN DIN a pro práce platí ČSN DIN pro ochranu stromů porostů a ploch pro vegetaci při stavebních činnostech. Během výstavby se dočasně zvýší hlučnost a prašnost v okolí stavby. Zhotovitel stavby je povinen během realizace stavby zajišťovat pořádek na staveništi a neznečišťovat veřejná prostranství, nezatěžovat jej nadměrným hlukem a v co největší míře šetřit stávající zeleň. Zhotovitel bude důsledně dodržovat použití vymezených ploch pro tuto stavbu a po jejím ukončení ji předat jejím uživatelům, resp. provozovatelům či majitelům. V případě zásahu do cizích zařízení musí zhotovitel jejich majitele o tomto informovat a vždy učinit o tomto zásahu písemnou zprávu nebo dohodu. Stavba je v souladu s požadavky na životní prostředí při dodržení zásad v projektu a rozhodnutí správních orgánů do doby odevzdání projektu. Projekt je odevzdán v době kdy některá vyjádření nejsou k dispozici a příslušná zákonná rozhodnutí budou vydávána po odevzdání projektu. Veškeré činnosti musí splňovat z hlediska vlivů na životní prostředí města a lokality kritéria platných právních norem a předpisů v oblasti ekologie pro Českou republiku s přihlédnutím ke specifickým podmínkám a ke stavu životního prostředí v obci. Nebude připuštěn provoz vozidel a topných zařízení, která produkují více škodlivin, než připouští příslušná vyhláška. Nakládka zeminy na dopravní prostředky bude nejvýše 10 cm pod horní hranu postranic vozidla.

8 8 B Obnova rybníka Školňák Převoz sedimentů bude zajišťován v nepropustných korbách po řádném odvodnění na stavbě, nejlépe přezimováním s odvodněním. Převádění vody bude řešeno potrubím nebo žlabem DN 600 mm v dl.31 m. Po ukončení stavby je zhotovitel povinen provést úklid všech ploch, které pro realizaci stavby používal a uvést tyto do původního stavu. Likvidaci odpadů je nutno řešit v souladu se zákonem 185/2001 o odpadech. přebytečný výkopek: kategorizace: využití na stavbě na urovnání hráze a uložiš t bahno z odstraněného nánosu : Sedimenty rybničního kalu z nádrže představují materiál, který při vhodných fyzikálních a chemických vlastnostech, může být použit i pro meliorační a hnojivé účely. V daném případě vyhovuje sediment po dodatečném vzorkování dvou ukazatelů ( arsen, berylium) s uložením na nechráněný povrch (zdůvodnění výksytu těchto prvků - viz vzorkovací protokol), jedná se tudíž o druhotnou surovinu, množství: 750,58 m 3 (výpočet sedimentu je doložen, vzorkovací protokol je k dispozici a je doložen). Přesná místa uložení na úložištích zajistí investor stavby ve spolupráci s městem. Odpady budou ke zneškodnění předány pouze oprávněné osobě dle 12 odst.3, 4 zákona č. 185/2001 o odpadech. Při hospodaření s odpady budou respektována ustanovení zákona č. 185/2001 o odpadech, vyhlášky MŽP č.381/2001 sb. - katalog odpadů, vyhláška MŽP č.383/2001 o podrobnostech nakládání s odpady a ostatní prováděcí předpisy. Původce bude s odpady nakládat tak, aby v důsledku této činnosti nedošlo k porušení povinností vyplývající z dalších zvláštních předpisů. 5. Bezpečnost při užívání Podmínkou vstupu je dodržování bezpečnostních opatření dle zákona č. 309/06 a NV 591/06, a to i pro provoz a údržbu nádrží. Bezpečnostní předpisy budou řešeny v provozním řádu. 6. Ochrana proti hluku Zhotovitel zajistí nejvhodnějším druhem a typem strojní mechanizace ochranu proti hluku. Stavební práce a doprovodná činnost související se stavbou bude prováděna v souladu s vyhláškou č. 148/2006 Sb. tak, aby byly dodrženy hladiny hluku předepsané tímto zákonem. 7. Úspora energie a ochrana tepla Předmětem projektu není řešení z tohoto hlediska. 8. Řešení přístupu a užívání stavby s omezenou schopností Bezbarierové řešení není předmětem stavby. 9. Ochrana stavby před škodlivými vlivy vnějšího prostředí Nejedná se o stavbu s těmito vnějšími vlivy. 10. Ochrana obyvatelstva

9 9 B Obnova rybníka Školňák Projekt nepodléhá ochraně obyvatelstva. Ochrana proti teroristickému činu je zařazena do manipulačního a provozního řádu v souladu se zákonnými normovými předpisy. 11. Inženýrské objekty Popis technického řešení je uveden v samostatných technických zprávách Hydrotechnické a statické výpočty jsou doloženy v samostatných přílohách.

ZPRÁVA ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZPRÁVA ORGANIZACE VÝSTAVBY ZPRÁVA ORGANIZACE VÝSTAVBY Stavba : Měčín ČOV a kanalizace Místo : k.ú. Měčín Obec : Měčín Kraj : Plzeňský Pověř.obec : Stavebník : Stupeň PD : Klatovy Město Měčín, Farní 43, 340 37 Měčín DSP květen 2008

Více

Obnovení komunikačního spojení přes Radovesickou výsypku

Obnovení komunikačního spojení přes Radovesickou výsypku Obnovení komunikačního spojení přes Radovesickou výsypku Komunikace Bílina Kostomlaty Vodohospodářská část TECHNICKÁ ZPRÁVA Zak. č. 3257 Arch. č. VO-6-11147 Prosinec 2012 Zpracovatel: Báňské projekty Teplice

Více

PLZEŇSKÝ PROJEKTOVÝ A ARCHITEKTONICKÝ ATELIER spol. s.ro. r.o.

PLZEŇSKÝ PROJEKTOVÝ A ARCHITEKTONICKÝ ATELIER spol. s.ro. r.o. Školňák rybník.doc PP Vedoucí projektant Odpovědný projektant Vypracoval Objednatel - investor Místo stavby PLZEŇSKÝ PROJEKTOVÝ A ARCHITEKTONICKÝ ATELIER spol. s.ro. r.o. Barrandova 28, 326 00 Plzeň, tel.:

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení : a) zhodnocení staveniště, u změny dokončené stavby též vyhodnocení současného stavu konstrukcí, stavebně historický

Více

a) Popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení

a) Popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení 1 TZ IO1 Odbahnění rybníka Školňák a) Popis inženýrského objektu, jeho funkčního a technického řešení Základním účelem projektu je dle požadavku investora zajistit úplné odbahnění stávajícího rybníka v

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Seznam příloh B. Souhrnné technické zprávy: B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY B.3 PŘIPOJENÍ NA TECHNICKOU INFRASTRUKTURU B.4. DOPRAVNÍ ŘEŠENÍ B.5 ŘEŠENÍ VEGETACE

Více

B. Souhrnná technická zpráva. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu.

B. Souhrnná technická zpráva. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu. B. Souhrnná technická zpráva 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení Jedná se o inženýrskou podzemní stavbu. 2. Mechanická odolnost a stabilita Není nutné prokazovat. Jedná se o inženýrskou

Více

DSP, ulice Potoční, Drásov OBSAH

DSP, ulice Potoční, Drásov OBSAH OBSAH 1 CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ 2 2 PRŮBĚH VÝSTAVBY 2 3 ZDROJE ENERGIÍ, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 2 4 VYZNAČENÍ UZAVÍRKY 2 5 PLOCHY ZAŘÍZENÍ STAVENIŠTĚ 2 6 BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 3 7 REALIZACE

Více

PÉČE O VODU V KRAJINĚ tůně, mokřady, malé vodní nádrže, vodní toky, eroze

PÉČE O VODU V KRAJINĚ tůně, mokřady, malé vodní nádrže, vodní toky, eroze PÉČE O VODU V KRAJINĚ tůně, mokřady, malé vodní nádrže, vodní toky, eroze Václav Šrédl Agentura ochrany přírody a krajinyčr www.opzp.cz zelená linka: 800 260 500 dotazy@sfzp.cz krajina bez vody likvidace

Více

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb.

Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby Dokumentace obsahuje části: A Průvodní zpráva B Souhrnná technická zpráva C Situační výkresy D

Více

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Název akce: STAVEBNÍ ÚPRAVY VSTUPNÍCH PROSTORŮ Řešovská 515-519, Praha 8 - Bohnice Investor: Bytové družstvo Řešovská Praha 8 - Bohnice, Řešovská 516/7 IČ: 24720500 Zhotovitel projektové dokumentace: CERTIGO

Více

E. Zásady organizace výstavby

E. Zásady organizace výstavby E. Zásady organizace výstavby Technická zpráva a) informace o rozsahu a stavu staveniště, předpokládané úpravy staveniště, jeho oplocení, trvalé deponie a mezideponie, příjezdy a přístupy na staveniště

Více

Obsah dokumentace: B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ZATEPLENÍ DOMU, HRDLOVSKÁ 651, OSEK B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

Obsah dokumentace: B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA ZATEPLENÍ DOMU, HRDLOVSKÁ 651, OSEK B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUACE STAVBY D. DOKLADOVÁ ČÁST E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY F. DOKUMENTACE STAVBY (OBJEKTŮ) 1. Urbanistické, architektonické a stavebně

Více

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části:

Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení. Dokumentace obsahuje části: Příloha č. 1 k vyhlášce č. 499/2006 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A B C D E Průvodní zpráva Souhrnná technická zpráva

Více

SMÍŠENÁ STEZKA ŠTERNBERK BABICE SO 01, SO 02, SO 03

SMÍŠENÁ STEZKA ŠTERNBERK BABICE SO 01, SO 02, SO 03 REGIONÁLNÍ AGENTURA PRO ROZVOJ STŘEDNÍ MORAVY MĚSTO Š T E R N B E R K SMÍŠENÁ STEZKA ŠTERNBERK BABICE SO 01, SO 02, SO 03 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ V PODROBNOSTECH PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY ZPRACOVATEL:

Více

b) Stavebník Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Žďár nad Sázavou c) Objednatel Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Žďár nad Sázavou

b) Stavebník Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Žďár nad Sázavou c) Objednatel Ministerstvo zemědělství, Pozemkový úřad Žďár nad Sázavou A. Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje a) Označení stavby Realizační projektová dokumentace na 3 hospodářské sjezdy na pozemky na parc. č. 3338, 3490 (3488) a 3664 (3665) v k.ú. Uhřínov u Velkého Meziříčí

Více

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16

Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Rekonstrukce nádrže Slatina p.p.č. 1694/16 Investor : obec Slatina č.p. 50, 410 02 Lovosice Zpracovatel dokumentace : Ing. M. Jeřábek, Vodohospodářská kancelář INDORS Velká Dominikánská 10, Litoměřice

Více

KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY REGIONÁLNÍ AGENTURA PRO ROZVOJ STŘEDNÍ MORAVY O B E C D O L A N Y KOMPLEXNÍ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ VE VÉSCE E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVEB ZPRACOVATEL: STAVEBNÍK:

Více

D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV

D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV Soběnov dostavba kanalizace Projektová dokumentace pro realizaci stavby D.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV Obsah : 1. TECHNICKÁ ZPRÁVA POV... 2 2.1. CHARAKTERISTIKA STAVENIŠTĚ... 2 2.2. ROZSAH STAVENIŠTĚ... 2 2.3.

Více

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb.

Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006,. o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Příloha č. 1 vyhlášky č. 499/2006., o dokumentaci staveb ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Rozsah a obsah dokumentace pro vydání rozhodnutí o umístění stavby nebo zařízení Dokumentace obsahuje části: A

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva PROJEKTOVÝ ATELIÉR, KOPÍROVACÍ SLUŽBY HAVLÍČKŮV BROD TEL. 569 430 547 FAX 569 430 547 B. Souhrnná technická zpráva Zakázka č. : 13 028 Název akce : Oplocení u školy Wolkerova, Havlíčkův Brod Místo akce

Více

Obsah: 1. Identifikační údaje

Obsah: 1. Identifikační údaje Obsah: 1. Identifikační údaje 2. Základní údaje o stavbě a) popis návrhu stavby, její funkce, význam a umístění b) předpokládaný průběh stavby c) vazby na regulační plány, územní plán, případně územně

Více

Průvodní zpráva. 3e - PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s. r. o. VÝSTAVBA RYBNÍČKU WOPLAN V OPLANECH PRAŽSKÁ PELHŘIMOV OBSAH:

Průvodní zpráva. 3e - PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s. r. o. VÝSTAVBA RYBNÍČKU WOPLAN V OPLANECH PRAŽSKÁ PELHŘIMOV OBSAH: 3e - PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s. r. o. PRAŽSKÁ 455 393 01 PELHŘIMOV PROJEKTOVÁNÍ EKOLOGICKÝCH STAVEB s.r.o. EKOLOGIE EKONOMIKA ESTETIKA VÝSTAVBA RYBNÍČKU WOPLAN V OPLANECH A. Průvodní zpráva OBSAH:

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B.1. POPIS ÚZEMÍ STAVBY a) Charakteristika stavebního pozemku Stavba se nachází v nezastavěné části obce Kupařovice. b) Výčet a závěry provedených průzkumů a rozborů Stavba

Více

A,B, D PRŮVODNÍ, SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A,B, D PRŮVODNÍ, SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Arch. č. : 27/2015 Název stavby: Stavební a krajinářské úpravy zatáčky u mravenců Stupeň dokumentace: Jednostupňová projektová dokumentace ( DPS) Místo stavby: ZOO Praha, U Trojského zámku 120/3, Praha

Více

ČOV Sněžné Intenzifikace a doplnění kanalizace, DPS SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

ČOV Sněžné Intenzifikace a doplnění kanalizace, DPS SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 OBSAH: 1. URBANISTICKÉ, ARCHITEKTONICKÉ A STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ... 3 2. MECHANICKÁ ODOLNOST A STABILITA... 5 3. POŽÁRNÍ BEZPEČNOST... 5 4. HYGIENA, OCHRANA ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍHO

Více

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. POPIS STAVBY Zhodnocení staveniště: staveniště je vhodné pro uvažované rozšíření hřbitova. Stavební pozemek je rovinatý, porostlý náletovými travinami, které budou před

Více

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy

Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Střední škola stavebních řemesel Brno Bosonohy Pražská 38b, 642 00 Brno Bosonohy Šablona: Název: Téma: Autor: Číslo: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT 60. B - souhrnná technická zpráva Souhrnná

Více

DOLNÍ LUKOVSKÝ RYBNÍK oprava hráze a bezpečnostního přelivu

DOLNÍ LUKOVSKÝ RYBNÍK oprava hráze a bezpečnostního přelivu DOLNÍ LUKOVSKÝ RYBNÍK oprava hráze a bezpečnostního přelivu v k.ú. Lukov u Zlína Dokumentace k realizaci stavby E. Zásady organizace výstavby Datum: 11/2012 Vypracoval: Ing. Marek Krčma Číslo zakázky:

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 1.1 ZHODNOCENÍ STAVENIŠTĚ: staveniště je vhodné pro uvažované rozšíření hřbitova. Stavební pozemek je rovinatý,

Více

OPRAVA A ODBAHNĚNÍ RYBNÍKA ŠEJBA

OPRAVA A ODBAHNĚNÍ RYBNÍKA ŠEJBA OPRAVA A ODBAHNĚNÍ RYBNÍKA ŠEJBA k.ú. Vojkovice u Židlochovic Dokumentace pro stavební povolení A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Datum: 04/2011 Vypracoval: Bc. Dagmar Kabelová zakázky: 97/09

Více

SO 05 Měření (3 x nivelační znak v hrázi + 3 x hřebový nivelační znak)

SO 05 Měření (3 x nivelační znak v hrázi + 3 x hřebový nivelační znak) Č.j. objednatele: 1495-2016-523101 Č.j. zhotovitele: 37/2016 Příloha č. 1 Smlouvy o dílo Specifikace díla a závazný týdenní harmonogram postupu prací 1. Specifikace díla Podrobnou definici předmětu veřejné

Více

Komplexní zateplení mateřské školky PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE ÚZEMNÍ A STAVEBNÍ ŘÍZENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

Komplexní zateplení mateřské školky PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE ÚZEMNÍ A STAVEBNÍ ŘÍZENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko, Poděbradovo náměstí 1, 539 23 Hlinsko STAVBA : Komplexní zateplení mateřské školky k.ú. Hlinsko, p.č.st. 1826 a 1879/5 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE ÚZEMNÍ A STAVEBNÍ ŘÍZENÍ

Více

DŘEVĚNÉ POVALOVÉ CHODNÍKY V LESE NA PARCELE parc.č. 2465 VE SVATOBOŘICÍCH - MISTŘÍNĚ

DŘEVĚNÉ POVALOVÉ CHODNÍKY V LESE NA PARCELE parc.č. 2465 VE SVATOBOŘICÍCH - MISTŘÍNĚ Ing.Vladimír Divácký, 696 04 Svatobořice Mistřín, Na Zelničkách 1254 tel.: 776 599 195, e-mail: vladimirdivacky@centrum.cz Akce: DŘEVĚNÉ POVALOVÉ CHODNÍKY V LESE NA PARCELE parc.č. 2465 VE SVATOBOŘICÍCH

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA - 1 - Polní komunikace C 20 b dle schváleného návrhu KPÚ v KÚ Paceřice Změna č. 1 Dokumentace ke stavebnímu povolení B. Souhrnné řešení stavby HS : 001/02/2009 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Charakteristika

Více

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA K DOKUMENTACI PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ OPRAVY SOCIÁLNÍHO ZAŘÍZENÍ SOKOL ČESKÁ SKALICE ST.P.Č. 793/1 A 792/3 V K.Ú. ČESKÁ SKALICE 1 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA K DOKUMENTACI PRO

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva str. 1/6 B. Souhrnná technická zpráva Identifikace stavby : Název akce: Úpravy hlediště kinosálu Místo akce: Chotěboř, Tyršova 256, 583 01, Chotěboř Objednatel : CEKUS Chotěboř, Tyršova 256, 583 01 Chotěboř

Více

PŘÍPOJKA NN A STOŽÁR PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI V ULICI BRNĚNSKÁ, ŠLAPANICE DÚR + DSP

PŘÍPOJKA NN A STOŽÁR PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI V ULICI BRNĚNSKÁ, ŠLAPANICE DÚR + DSP PŘÍPOJKA NN A STOŽÁR PRO MĚŘENÍ RYCHLOSTI V ULICI BRNĚNSKÁ, ŠLAPANICE DÚR + DSP Průvodní zpráva byla zpracována v souladu s Přílohou č.1 k vyhlášce č.499/2006 Sb. a zákonem č.183/2006 Sb. (Stavební zákon).

Více

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA projektování a realizace staveb Sídlo: Na Luhách 14, 400 01 Ústí nad Labem IČ: 273 05 350, DIČ: CZ27305350 Tel.: 475 511 441, Fax: 475 511 443 Email: info@specta.cz, Web: www.specta.cz AKCE: VÍCEÚČELOVÉ

Více

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015

B.1. Souhrnná technická zpráva 05/2015 Obsah B.1. Popis území stavby... 2 a) Charakteristika stavebního pozemku... 2 b) Výčet provedených průzkumů a podkladů... 2 c) Stávající ochranná a bezpečnostní pásma... 2 d) Poloha vzhledem k záplavovému

Více

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ

INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ Akce : INŽENÝRSKÉ SÍTĚ PRO VÝSTAVBU RODINNÝCH DOMŮ NA FARÁCH, NOVÝ HRÁDEK Investor : MĚSTYS NOVÝ HRÁDEK, Náměstí 28, 549 22 NOVÝ HRÁDEK Stupeň : Dokumentace k provedení stavby Číslo zak.: 4571 A. PRŮVODNÍ

Více

1. Identifikační údaje o plánované akci : VD Předměřice nad Labem, těžení říčního materiálu, ř. km 999, ,460

1. Identifikační údaje o plánované akci : VD Předměřice nad Labem, těžení říčního materiálu, ř. km 999, ,460 1. Identifikační údaje o plánované akci Název akce : VD Předměřice nad Labem, těžení říčního materiálu, ř. km 999,225 999,460 Vodní tok (IDVT), ř. km : Labe (10100002), ř. km 999,225 999,460 Místo stavby

Více

B. Souhrnná technická zpráva

B. Souhrnná technická zpráva Ladislav Dobiáš PROJEKČNÍ KANCELÁŘ 434 01 MOST Jana Kubelíka 1472/7 Tel.: 723 413 292 (mobil) e-mail : lada.dobias@seznam.cz B. Souhrnná technická zpráva Stavba : Vybudování sklepních kojí laťových J.Dobrovského

Více

PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM

PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM ROZSAH OVĚŘOVANÝCH ZNALOSTÍ PRO ZKOUŠKU A OPAKOVANOU ZKOUŠKU Z ODBORNÉ ZPŮSOBILOSTI K ČINNOSTEM KOORDINÁTOR BOZP NA STAVENIŠTI dle zákona č. 309/2006 Sb., ve znění pozdějších předpisů Ecological Consulting

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE SPOLEČNÝCH ZAŘÍZENÍ KPÚ TŘEBIŠTĚ ÚČELOVÁ KOMUNIKACE PC 14 PROJEKT STAVBY PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Datum: 11/2008 Vyhotovení: Vypracoval: Ing. Miloslav

Více

OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.2 Seznam vstupních podkladů A.3 Údaje o území A.4 Údaje o stavbě...

OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1 Identifikační údaje A.2 Seznam vstupních podkladů A.3 Údaje o území A.4 Údaje o stavbě... OBSAH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA... 2 A.1 Identifikační údaje... 2 A.2 Seznam vstupních podkladů... 3 A.3 Údaje o území... 3 A.4 Údaje o stavbě... 5 A.5 Členění stavby na objekty a technická a technologická zařízení...

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Prodloužení technické infrastruktury podél silnice III/40834 Chvalovice - chodník a zpevněné plochy

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Prodloužení technické infrastruktury podél silnice III/40834 Chvalovice - chodník a zpevněné plochy Ing. Leoš Kučeřík 671 64 BOŽICE 441 TEL. 606 225 031 TECHNICKÁ ZPRÁVA Prodloužení technické infrastruktury podél silnice III/40834 Chvalovice - chodník a zpevněné plochy PDPS,SP INVESTOR: Obec Chvalovice,

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou DSP

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou DSP A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Psáry kanalizace a vodovod v ulici Nad Cihelnou DSP Obsah: A.1 Identifikační údaje... 2 A.2 Seznam vstupních podkladů...2 A.3 Údaje o území... 2 A.3.a) Rozsah řešeného území...2 A.3.b)

Více

Akce: Kanalizace Rosnice B. Souhrnná technická zpráva KANALIZACE ROSNICE. B. Souhrnná technická zpráva

Akce: Kanalizace Rosnice B. Souhrnná technická zpráva KANALIZACE ROSNICE. B. Souhrnná technická zpráva KANALIZACE ROSNICE OBSAH SVAZKU : 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 2. Mechanická odolnost a stabilita 3. Požární bezpečnost 4. Hygiena, ochrana zdraví a životního prostředí

Více

OBSAH. E.1. Technická zpráva. Žatčany, ul. K Nesvačilce oprava chodníků

OBSAH. E.1. Technická zpráva. Žatčany, ul. K Nesvačilce oprava chodníků OBSAH 1. Základní identifikační údaje. 2 2. Informace o rozsahu a stavu staveniště... 3 3. Významné sítě technické infrastruktury... 3 4. Společné objekty a zařízení... 3 5. Zajištění přívodu vody a energií..

Více

1 Identifikační údaje... 3 2 Celkový popis stavby... 4 2.1 Účel užívaní stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 4 2.2 Celkové urbanistické a

1 Identifikační údaje... 3 2 Celkový popis stavby... 4 2.1 Účel užívaní stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 4 2.2 Celkové urbanistické a Obsah: Strana: 1 Identifikační údaje... 3 2 Celkový popis stavby... 4 2.1 Účel užívaní stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 4 2.2 Celkové urbanistické a architektonické řešení... 4 2.2.1 Urbanismus...

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY PRO ZMĚNU UŽÍVÁNÍ STAVBY rozšíření spisovny v objektu ÚMČ Praha 12. Místo: Hausmannova 3014, k.ú.

STAVEBNÍ ÚPRAVY PRO ZMĚNU UŽÍVÁNÍ STAVBY rozšíření spisovny v objektu ÚMČ Praha 12. Místo: Hausmannova 3014, k.ú. Stavba: STAVEBNÍ ÚPRAVY PRO ZMĚNU UŽÍVÁNÍ STAVBY rozšíření spisovny v objektu ÚMČ Praha 12 Místo: Hausmannova 3014, k.ú. Modřany - Praha 4 Investor: MČ Praha 12 Písková 830/25 143 12 Praha 4 - Modřany

Více

Rekonstrukce opěrné zdi rybníka ve Lhůtě

Rekonstrukce opěrné zdi rybníka ve Lhůtě DRUPOS HB s.r.o. Chotěboř, Svojsíkova 333 tel. 569 641 473, e-mail: drupos@tiscali.cz Rekonstrukce opěrné zdi rybníka ve Lhůtě D. Dokumentace objektů Seznam příloh: Technická zpráva D.01. Situace 1:200

Více

OPRAVA UL. ŠKOLNÍ, CHRASTAVA

OPRAVA UL. ŠKOLNÍ, CHRASTAVA OPRAVA UL. ŠKOLNÍ, CHRASTAVA Dokumentace pro stavební povolení Seznam příloh: A. Průvodní a technická zpráva B. Souhrnné řešení stavby: B.1. Přehledná situace B.2. Zákres stavby do katastrální mapy M 1:200

Více

PS Jičín, oprava střechy nad dílnou a garážemi Vodní tok (IDVT), ř. km: Místo stavby (katastrální území): Oprava střechy

PS Jičín, oprava střechy nad dílnou a garážemi Vodní tok (IDVT), ř. km: Místo stavby (katastrální území): Oprava střechy 1. Identifikační údaje o plánované akci Název akce: PS, oprava střechy nad dílnou a garážemi Vodní tok (IDVT), ř. km: Místo stavby (katastrální území): Obec s rozšířenou působností: Číslo hydrologického

Více

Komplexní zateplení mateřské školky PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

Komplexní zateplení mateřské školky PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Počet stran: 8 INVESTOR : STAVBA : Komplexní zateplení mateřské školky k.ú. Hlinsko, p.č.st. 1826 a 1879/5 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Hlinsko, duben 2013 OBSAH A.2.

Více

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Základní údaje o stavbě... 3 2.1 Stručný popis návrhu stavby...

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE KE STAVEBNÍMU ŘÍZENÍ Identifikace stavby Účel stavby : REKONSTRUKCE VÝTAHU v objektu MěÚ Třebíč Místo stavby: Kraj: Charakter stavby: Stupeň: Investor: Projektant:

Více

A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE ZAHRADNÍ DŮM OPRAVA PLOCHÉ STŘECHY STUPEŇ Projektová dokumentace pro stavební povolení INVESTOR Dům kultury Teplice, Mírové náměstí 2950, Teplice A+B PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA V Teplicích:

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje:

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje: PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje: a) Označení stavby Čerčany-bezbarierové chodníky podél sil.ii/109 a III/1094 b) Stavebník Obec Čerčany,Václavská 36 257 22 Čerčany, IČ 00231584 c) Projektant Ing.Pavel

Více

Ochrana vody, půdy a lesa. JUDr. Jana Tkáčiková, Ph.D.

Ochrana vody, půdy a lesa. JUDr. Jana Tkáčiková, Ph.D. Ochrana vody, půdy a lesa JUDr. Jana Tkáčiková, Ph.D. Právní režim ochrany vod Povrchové a podzemní vody, (odpadní vody) - zákon č. 254/2001 Sb., o vodách Pitná voda - zákon č. 258/2000 Sb., o ochraně

Více

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ

ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ B - SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA DOKUMENTACE SKUTEČNÉHO PROVEDENÍ STAVBY ROZŠÍŘENÍ ČOV + ČKV JIH LETIŠTĚ PRAHA RUZYNĚ OBSAH: 1. Celkový popis stavby 2. Zhodnocení stávajícího stavebně technického stavu 3.

Více

Výpočet ceny stavby rybníka a koeficienty pro její úpravu

Výpočet ceny stavby rybníka a koeficienty pro její úpravu 91 Příloha č. 13 k vyhlášce č. 3/2008 Sb. Výpočet ceny stavby rybníka a koeficienty pro její úpravu (1) Cena stavby rybníka (CSR) se zjistí na základě skutečných nákladů na pořízení hráze (C H ), rybničních

Více

Vodovod Vysoké Chvojno

Vodovod Vysoké Chvojno Stavba : Vodovod Vysoké Chvojno úpravna vody rekonstrukce Investor : Vodovody a kanalizace Pardubice a.s. Projekt. stupeň : Dokumentace pro provedení stavby Zakázkové číslo: 652-13 Soubor : F.2.2.01.Technická

Více

Souhrnná technická zpráva

Souhrnná technická zpráva Souhrnná technická zpráva Akce: Investor: Vypracoval: Rekonstrukce střechy ZŠ J.Vohradského Šluknov Město Šluknov, nám. Míru 1, 407 77 Šluknov IČ 00261688 TO-DA, Tomáš Hrabáň Teplická 387/108, 405 02 Děčín

Více

B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 3 B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3. B.2.4 Bezbariérové užívání stavby... 4

B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 3 B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3. B.2.4 Bezbariérové užívání stavby... 4 Obsah B.1 POPIS ÚZEMÍ STAVBY... 3 B.2 CELKOVÝ POPIS STAVBY... 3 B.2.1 Účel užívání stavby, základní kapacity funkčních jednotek... 3 B.2.2 Celkové urbanistické a architektonické řešení... 3 B.2.3 Celkové

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby Obsah Zásady organizace výstavby A) VEDENÍ A ŘÍZENÍ VEŘEJNÉHO PROVOZU... 2 B) VĚCNÝ A ČASOVÝ POSTUP PRACÍ, PŘESUNY HMOT, SKLADÁKY... 2 LHŮTY VÝSTAVBY... 2 VĚCNÉ A ČASOVÉ VAZBY SOUVISEJÍCÍCH STAVEB... 2

Více

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD:

A Průvodní zpráva. 1. Identifikační údaje. Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: A Průvodní zpráva 1. Identifikační údaje Název stavby: Místo stavby: Katastrální území: Stupeň PD: Město Modřice ulice Chrlická Účelová komunikace podél Mlýnského náhonu, lávka a chodník pro pěší ulice

Více

E. Zásady organizace výstavby. E.1. Technická zpráva E.2. Situace organizace výstavby E.3. Zásady DOI - přechodné dopravní značení

E. Zásady organizace výstavby. E.1. Technická zpráva E.2. Situace organizace výstavby E.3. Zásady DOI - přechodné dopravní značení E. Zásady organizace výstavby E.1. Technická zpráva E.2. Situace organizace výstavby E.3. Zásady DOI - přechodné dopravní značení E.1. Technická zpráva 1. Rozsah staveniště 2. Zařízení staveniště 3. Podmínky

Více

SOUHRNNÁ ZPRÁVA. HERNÍ PRVKY Lazsko SOUHRNNÁ ZPRÁVA - B. Architekt: Zodpovědný projektant:

SOUHRNNÁ ZPRÁVA. HERNÍ PRVKY Lazsko SOUHRNNÁ ZPRÁVA - B. Architekt: Zodpovědný projektant: SOUHRNNÁ ZPRÁVA HERNÍ PRVKY Lazsko Architekt: Zodpovědný projektant: Vypracoval: Kontroloval: Bc. Jan Černý Místo stavby: Lazsko Investor: Lazsko 52, 262 31 Milín Název stavby: HERNÍ PRVKY Lazsko parcely

Více

TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE

TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE TOVÉŘ ZA HUMNY DEŠŤOVÁ KANALIZACE B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah: 1. Popis území stavby... 2 1.1 Charakteristika místa stavby... 2 1.2 Provedené průzkumy... 2 1.3 Stávající ochranná a bezpečnostní

Více

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY HOŘOVICE REVITALIZACE ČÁSTI RYBNÍKA DRAŽOVSKÁ VELKÁ ETAPA 2 DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA A.1. Identifikační údaje A.1.1. Údaje o stavbě A.1.1.a Název stavby A.1.1.b Místo stavby

Více

LABUTY - zpevněná plocha u sklepů vedle sil III/4227 ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Ing. Štefančík Peter. Ing. Štefančík Peter

LABUTY - zpevněná plocha u sklepů vedle sil III/4227 ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Ing. Štefančík Peter. Ing. Štefančík Peter VYPRACOVAL A KRESLIL : ZODP. PROJEKTANT : Ing. Štefančík Peter Ing. Štefančík Peter Kyjov STAVEBNÍ ÚŘAD : MÍSTO STAVBY : Labuty INVESTOR : Obec Labuty, Labuty 30, 696 48, Ježov AKCE : STUPEŇ : DÚR + DSP

Více

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY

ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU Č.P. 332 AŽ 337 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY Místo stavby : Ralsko Ploužnice č.p. 332 až 337 st.p.č. 56/1-4, 57/1-4, 58/1-4 Investor : Město Ralsko

Více

A, B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

A, B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Ing. Roman HAVLAN Projektová a inženýrská činnost ve výstavbě Dolní Žďár 31, 363 01 OSTROV Mobil: 721 780 797 E-mail: roman.havlan@volny.cz REKONSTRUKCE VÝMĚNÍKOVÉ STANICE, KRUŠNOHORSKÁ 304, OSTROV A,

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ VRCHLABÍ, UL. DĚLNICKÁ B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Vypracoval: Lukáš Jirásek str. 1 OBSAH 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 3 a) zhodnocení staveniště, u změny

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝSTAVBA CHODNÍKU PODÉL UL. HÁJECKÁ, HOSTIVICE - BŘVE. investor: Město Hostivice, Husovo náměstí 13, Hostivice akce:

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VÝSTAVBA CHODNÍKU PODÉL UL. HÁJECKÁ, HOSTIVICE - BŘVE. investor: Město Hostivice, Husovo náměstí 13, Hostivice akce: vedoucí projektant zodp. projektant vypracoval kontroloval Ing. Pohořelý Ing. Pohořelý Šturcová Ing. Sedlák investor: Město Hostivice, Husovo náměstí 13, 253 80 Hostivice akce: VÝSTAVBA CHODNÍKU PODÉL

Více

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ NÁZEV STAVBY; Odvodněni teras objektů č.p. 1324, 1325, Praha, Chodov MÍSTO STAVBY: K. Ü. Chodov, Č. P. 1324, 1325 STAVEBNÍK: Městská část Praha 11, Ocelfkova 672/1, 149

Více

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko

ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, Blansko ODEHNAL Petr projektová a inženýrská činnost, 9. května 11, 678 01 Blansko ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY E.1 TECHNICKÁ ZPRÁVA OPRAVA VODOVODU A KANALIZACE v ul. Masarykova (úsek Bartošova Těchovská) BLANSKO

Více

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva OPRAVA MK ul. FORTŇA Stavba: OPRAVA MK ul. FORTŇA Místo stavby: Archlebov, k.ú. Archlebov, Jihomoravský kraj Investor: Obec Archlebov, 696 33 Archlebov 2, IČ : 00284751 Stupeň: Projektant: DSP Ing. Jindřich

Více

J e v i š o v i c k á. p ř e h r a d a

J e v i š o v i c k á. p ř e h r a d a J e v i š o v i c k á p ř e h r a d a Zatopená plocha při hladině stálého nadržení (Ms) 3,00 ha Zatopená plocha při max.hl. zásobního prostoru (Mz) 8,10 ha Zatopená plocha maximální 12,6 ha Hladina zásobního

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Příloha č. 5 k vyhlášce č. 503/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... dne...... Věc: ŽÁDOST O VYDÁNÍ ROZHODNUTÍ O ZMĚNĚ VYUŽITÍ ÚZEMÍ podle ustanovení 86 ve spojení s 80

Více

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ - 1 - PROJEKT PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ A.PRŮVODNÍ ZPRÁVA DRUPOS HB, s.r.o. 58301 IČ: 288 26 621 říjen 2016 - 2 - OBSAH PRŮVODNÍ ZPRÁVY: 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ 3. PŘEHLED VÝCHOZÍCH

Více

ÚPRAVA ZPEVNĚNÝCH PLOCH PŘED ŠKOLOU V BRUŠPERKU

ÚPRAVA ZPEVNĚNÝCH PLOCH PŘED ŠKOLOU V BRUŠPERKU ÚPRAVA ZPEVNĚNÝCH PLOCH PŘED ŠKOLOU V BRUŠPERKU B SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA VYPRACOVAL A R C H I T E K T O N I C K Á K A N C E L Á Ř ING. ARCH. TOMÁŠ ŠONOVSKÝ autorizovaný architekt Českou komorou architektů

Více

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE: Modernizace víceúčelového hřiště Králíky) INVESTOR: Město Králíky, Velké náměstí 5, Králíky 561 69 PROJEKTANT: Ing. Jiří Dvořák Obsah B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA... 1 OBSAH...

Více

Město Hlinsko Poděbradovo náměstí Hlinsko KOMPLEXNÍ ZATEPLENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY. k.ú. Hlinsko v Čechách , p.č. st.

Město Hlinsko Poděbradovo náměstí Hlinsko KOMPLEXNÍ ZATEPLENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY. k.ú. Hlinsko v Čechách , p.č. st. Počet stran: 7 INVESTOR : Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 STAVBA : KOMPLEXNÍ ZATEPLENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLKY k.ú. Hlinsko v Čechách 639303, p.č. st. 2375 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY A. PRŮVODNÍ

Více

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 Škola Číslo projektu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče, Masarykovo nám. 1 CZ.1.07/1.5.00/34.0394 Autor Číslo Název Téma hodiny Předmět Ročník/y/ Oslzlý František VY_32_Inovace_14_OV-Z_BOZP_Práce

Více

A. Průvodní zpráva. 1 Identifikační údaje

A. Průvodní zpráva. 1 Identifikační údaje A. Průvodní zpráva 1 Identifikační údaje Stavba : Místo stavby : Zbraslav u Brna Katastrální území : Zbraslav u Brna Kraj : Jihomoravský Investor : Obec Zbraslav Stupeň dokumentace : DSP Projektant : Jan

Více

DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, Havlíčkův Brod Tel./fax.: , B. Souhrnná technická zpráva

DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, Havlíčkův Brod Tel./fax.: ,   B. Souhrnná technická zpráva DRUPOS HB, s.r.o. Příčná 260, 580 01 Havlíčkův Brod Tel./fax.: 569 429 432, e-mail: drupos@iol.cz A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva C. Přehledná mapa E. Zásady organizace výstavby Název akce:

Více

3. NAPOJENÍ STAVENIŠTĚ NA ZDROJE VODY, ELEKTŘINY, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 4 5. USPOŘÁDÁNÍ A BEZPEČNOST STAVENIŠTĚ Z HLEDISKA OCHRANY VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ 4

3. NAPOJENÍ STAVENIŠTĚ NA ZDROJE VODY, ELEKTŘINY, ODVODNĚNÍ STAVENIŠTĚ 4 5. USPOŘÁDÁNÍ A BEZPEČNOST STAVENIŠTĚ Z HLEDISKA OCHRANY VEŘEJNÝCH ZÁJMŮ 4 strana 2 1. Informace o rozsahu a stavu staveniště, předpokládané úpravy staveniště, jeho oplocení, trvalé deponie a mezideponie, příjezdy a přístupy na staveniště 3 1.1. INFORMACE O ROZSAHU A STAVU STAVENIŠTĚ

Více

Karlovy Vary Tuhnice, areál AC Start

Karlovy Vary Tuhnice, areál AC Start Karlovy Vary Tuhnice, areál AC Start Přípojka vodovodu TECHNICKÝ POPIS ZÁMĚRU příloha k žádosti o územní souhlas (dle vyhl.č. 503/2006 Sb.ve znění vyhl.č. 63/2013 příloha č.7) 1 OBSAH 1. Průvodní část...

Více

Vodovod Vysoké Chvojno

Vodovod Vysoké Chvojno Stavba : Vodovod Vysoké Chvojno úpravna vody rekonstrukce Investor : Vodovody a kanalizace Pardubice a.s. Projekt. stupeň : Dokumentace pro provedení stavby Zakázkové číslo: 652-13 Soubor : F.2.4.01.Technická

Více

E1 - Technická zpráva ZOV

E1 - Technická zpráva ZOV E1 - Technická zpráva ZOV Obsah: a) Základní řešení zařízení staveniště - informace o rozsahu a stavu staveniště - předpokládané úpravy staveniště - oplocení - trvalé deponie a mezideponie - příjezdy a

Více

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B

VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B VÝMĚNA STÁVAJÍCÍCH VÝPLNÍ OTVORŮ PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Část A, B DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY Dle vyhlášky 405/2017 Sb. Objednatel: Se sídlem: Zhotovitel: Místo podnikání (provozovna):

Více

KAMENNÝ KŘÍŽ p.č. st. 476 Bánov

KAMENNÝ KŘÍŽ p.č. st. 476 Bánov Ing. Josef Pivoda Autorizovaný inženýr pro pozemní stavby Na Vrchovici 159 Zlín-Kudlov 760 01 tel. 606 109289 DOKUMENTACE OPRAV KAMENNÝ KŘÍŽ p.č. st. 476 Bánov Investor : Obec Bánov A.č. 08a/15 Květen

Více

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever

Název stavby. : Splašková kanalizace obce Albrechtice - místní část Zámostí, I.etapa Zámostí sever Obsah: F. DOKUMENTACE STAVBY (OBJEKTŮ) 2 1. INŽENÝRSKÉ OBJEKTY 2 A) POPIS INŽENÝRSKÉHO OBJEKTU, JEHO FUNKČNÍ A TECHNICKÉ ŘEŠENÍ 2 B). POŽADAVKY NA VYBAVENÍ 2 C). NAPOJENÍ NA STÁVAJÍCÍ TECHNICKOU INFRASTRUKTURU

Více

1. Identifikační údaje

1. Identifikační údaje PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje Název stavby: k.ú. Všekary Kat. území: Všekary 704 172 pozemky Druh stavby: Projektová dokumentace: 1129/1, 1109/1 vlastním SÚSPK 673/2, 1091/1, 1074/1, 1074/6, 1074/13

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba: Název: Místo: Břeclav Katastrální území: Břeclav Stupeň dokumentace: ZDS Zhotovitel dokumentace: Viadesigne s.r.o. Na Zahradách 1151, 690 02

Více

1. Identifikační údaje stavby

1. Identifikační údaje stavby 1. Identifikační údaje stavby Název : ZŠ Meteorologická Havarijní stav předprostoru a oprava hydrantu Místo stavby: Praha 4 - Libuš Meteorologická 181 Objednatel, sídlo: Městská část Praha - Libuš Libušská

Více

Stavebník. 152 stavebního zákona

Stavebník. 152 stavebního zákona Stavebník 152 stavebního zákona (1) Stavebník je povinen dbát na řádnou přípravu a provádění stavby; tato povinnost se týká i terénních úprav a zařízení. Přitom musí mít na zřeteli zejména ochranu života

Více