Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Září 2011

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Září 2011"

Transkript

1 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2011 Allttán se zvoniicíí vysvěttiill biiskup Frranttiišek Radkovský

2 Poděkováníí zza lil idsský přří íssttup perrssonál lu Poděkování za péči o klienta, zvlášť písemné, vždycky potěší. Tentokrát nám za celou rodinu napsala paní Mairingerová, dcera paní Burianové, donedávna pacientky Domu ošetřovatelské péče. Vzpomínali jsme s rodinou na klientku Vzpomínkové posezení s pracovníky domova pro seniory Vila Maria uspořádala paní Jana Kochová, dcera klientky Vily paní Boženy Šmídové. Ta před nedávnem zemřela. Paní Kochová se chtěla společenským setkáním v sokolovském Parkhotelu rozloučit s pečujícím personálem a zároveň s ním zavzpomínat na svou maminku. Promítala tu například rodinné fotografie s maminkou, vyprávěla o jejím životě. O zážitky se svou babičkou se podělily i děti paní Kochové, které tu také byly, stejně jako její manžel. Vzpomínka se promítla i do pohoštění. Servírovala se oblíbená jídla paní Šmídové, řízky a jablečný závin, a také fíky a čokoládové bonbony. Na stole zářily její oblíbené květiny bíle gladioly. Ještě jsem se s takovým pozváním nesetkala, vnímám to velmi pozitivně. I ostatní kolegy to nadchlo, byl to pro ně stejně jako pro mě zážitek, řekla Kateřina Kutheil, sociální pracovnice Vily. Rodina paní Kochové žije v Německu, které je známé vysokou úrovní péče o seniory. O to víc potěšila slova chvály paní Kochové.

3 Biskup vysvětil altán se zvonem Patnáctého září byl slavnostně zahájen provoz zahradního altánu se zvonicí. Mezi všemi hosty byl nejvýznamnější plzeňský biskup František Radkovský, který zvonici vysvětil a sloužil mši svatou. "Vystavěním zahradního altánu jsme završili budování zahrady, altán tak spojuje areál sociálního zařízení Vila Maria se zdravotním zařízením Dům ošetřovatelské péče," představila nové dílo ředitelka DOP-HC Magdaléna Radošová Scholzová. Altán poslouží jako relaxační místo odpočinku klientům a také Vedení léčebny vítá hosty biskupa Františka Radkovského, prezidenta Rotary klubu Petra Beneše a senátora Pavla Čáslavu. jejich rodinám, budou se tu sloužit bohoslužby. Altán je zároveň uzpůsoben jako jednoduché jeviště pro divadelní či hudební vystoupení. Za hezkého počasí tu bude socioterapie, denní aktivizační činnosti s klienty a v létě zahradní slavnosti.

4 Ředitelka DOP-HC představila tvůrce altánu. Výtvarného návrhu altánu Antonína Kunce se nejprve ujal architekt Ivo Slavíček z Karlových Varů a projektovou dokumentaci připravili manželé Rusevovi a stavbu realizovala firma Szolár z Březové. Na výstavbu altánu získala DOP-HC finanční prostředky 363 tisíc korun ze sdružení Rotary klubu Karlovy Vary. Členové Rotary klubu také spolupracovali na jeho realizaci a věnovali do altánu zvláštní dar, a to sice 40 kg vážící bronzový zvon v hodnotě 50 tisíc korun z dílny rodiny Dytrychovy, známé zvonařské firmy." Zvoněním na zvon budeme zahajovat nejen bohoslužby, ale také další slavnosti," dodala ředitelka. Na slavnosti promluvil také prezident karlovarského Rotary klubu Petr Beneš, který představil mezinárodní organizaci Rotary International. Cílem organizace je sdružovat mimořádné a vůdčí osobnosti k poskytování humanitárních služeb, podporovat vysoké etické standardy ve všech povoláních a pomáhat budovat dobrou vůli a mír ve světě," uvedl pan Beneš.

5 Promluvil i senátor Pavel Čáslava, známý z působení v sociálních službách, a místostarosta Chebu Tomáš Linda. Oba popřáli, ať altán slouží k radosti a užitku klientům a hodně dalších úspěchů. Pan biskup přijel do léčebny ráno před slavností a vedl v altánu společně s páterem Bauchnerem ze Sokolova mši svatou pro klienty za panu Marii bolestnou. Sám se u toho doprovázel na kytaru. Při slavnostním vysvěcení vysvětil nejdříve zvon a poté samotný altán. Posléze nechal mezi klienty kolovat svou ručně vyřezávanou berli - pastýřskou hůl, jejíž majitelem byl dříve sám papež. Na závěr dal všem přítomným požehnání. Program zakončil pěvecký sbor Zvonek ze Základní lidové školy umění v Sokolově. Rozpočet projektanta na stavbu byl včetně inženýrských sítí vyčíslen na 660 tisíc korun. Stavba byla zrealizována díky pochopení všech dodavatelů a realizátorů za částku o 200 tisíc korun nižší. Každá z oslovených dodavatelských nebo realizačních firem snížila maximálním možným způsobem nabídkové ceny ve snaze podílet se na realizaci dobré věci. Za to jim patří můj dík. M. Radošová, ředitelka DOP-HC s.r.o. Slavnost provázelo občerstvení. Sponzorovali ho svými výrobky dlouholetí partneři Rotary klubu pan Josef Pelant Uzeniny PE- LANT ŽALMANOV a pan Ladislav Sás, čili PIVO PERMON.

6 S návštěvou jsme pekli šneky Ve středu navštívila klubovnu Vily Maria paní Treslová, která je maminkou zdejší sekretářky paní Renaty Čočkové. Paní Treslová celý svůj život věnovala práci porodní asistentky a tak má i ráda kontakt s lidmi. V současné době je již v důchodu, a tak se rozhodla navštívit naši klubovnu, popovídat si s klienty a také je obohatit o domácí recept na Šneky z listového těsta, které prý ráda připravuje vnoučatům. Pro klienty byla návštěva velmi příjemná, dozvěděli se nové drby a naučili se upéct zase něco nového. Šneky připravíme takto: Vyválíme listové těsto (nebo koupíme již vyválené přímo na pečícím papíře), těsto poklademe šunkou a sýrem, a zavineme jako štrůdl. Poté nakrájíme asi na 2 až 3 cm široké špalíčky, které skládáme na pečící papír, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sezamovými semínky a dáme péct do trouby vyhřáté na 200 C zhruba na 15 min.

7 Předsedkyni geriatrické společnosti Ivu Holmerovou a biskupa Františka Radkovského pozvala k obědu ředitelka DOP-HC Magdaléna Radošová Scholzová. Předsedkyně geriatrické společnosti nás pozvala do společného projektu Součástí programu slavnosti zprovoznění zahradního altánu byly prohlídky obou budov, léčebny i vily, a také nové přístavby. Vzácný host oslavy, paní doc. Iva Holmerová, předsedkyně české gerontologické a geriatrické společnosti, spoluzakladatelka české alzheimerovské společnosti a ředitelka gerontologického centra v Praze. Paní Holmerová je členkou Rady vlády pro otázky seniorů a stárnutí populace. Obě naše zařízení si se zájmem prohlédla a byla velmi potěšena úrovní služeb. Požádala nás, zda bychom se nechtěli jako vzorové zařízení zapojit do společného projektu, jehož výstupem by měla být standardizace služeb následné péče. S radostí jsme souhlasili a slíbili jí na oplátku návštěvu v Praze v Gerontologickém centru. ak Pacienti chválí výběr ze dvou jídel Pacientky z 1. stanice léčebny chtějí vyřídit pochvalu pracovníkům v kuchyni. Chutnají jim polévky, hlavně bramboračka a gulášovka. Vyhovuje jim také výběr ze dvou jídel. Na socioterapii občas probíráme jídelníček, čím ho obohatit a návrhy pak putují do kuchyně. Mezi oblíbená jídla patří omáčky, husté polévky a jako příloha bramborová kaše. Pacientky by uvítaly častěji dukátové buchtičky, rýžový nákyp a krupicovou kaši. Ještě jednou díky. Jarmila Chvistková, socioterapeutka

8 Naše zprávičky Pět nových klientů naplnilo stav V září se do Vily Maria nastěhovalo pět nových klientů. "Zvykli si dobře, doufám, že se jim tu bude líbit," řekla vrchní sestra vily Dana Muzslaiová. Domov pro seniory má teď 42 obyvatel, tedy naplněný stav. Nové koupací křeslo V domově pro seniory Vila Maria mají nové koupací křeslo. Nakoupili jsme ho teď v září od firmy Arjo. Křeslo zvýší komfort koupání, klient bude mít větší pohodlí a pečující pracovník může lépe provést koupel. Sestřička se před odchodem do Německa loučila Sestřička Gabriela Eismann měla v září poslední služby v Domě ošetřovatelské péče. Stěhuje se se svým manželem do Německa. Rozlučka byla v útulném prostředí pod pergolou v hospůdce u staniční sestry Martiny Sedláčkové. Kdo měl volno a čas, tak přišel. Zašli i lékaři s panem primářem chvilku posedět. Gabče s pohoštěním pomáhala maminka a sestry. Všichni Gabče přejeme, aby se jí v novém působišti líbilo a byla spokojená a doufáme, že se přijde mezi nás podívat. Jarmila Chvistková Klienti si zdobí Vilu obrázky ze sušených květin Klienti z Vily Maria si v klubovně při socioterapii vyrobili vlastní obrázky z květů a listů, které si v létě vylisovali. Obrázky se zarámovali a nyní zdobí chodby a stěny pokojů některých klientů. V promítání zvítězili Chalupáři Pro špatné počasí, kdy jsme nemohli ven za sluníčkem, jsme se sešli s pacienty v jídelně DOP a dopoledne jsme si zpříjemnili promítáním. Bylo na výběr více filmů a zvítězil seriál Chalupáři. V jídelně je zabudovaná nová velká LCD televize a tak jsme toho využili. Až nastane podzim a přijdou sychravé dny, tak zase začnou pravidelná filmová odpoledne. jch

9 Zpííváníí s harmoniikou byllo ii vzpomíínáníím Ve čtvrtek 8. září nás opět navštívil již tradiční host pan Miroslav Püchner z Kaceřova. Na harmoniku zahrál klientům Vily Maria ve zdejší jídelně, kterou přišli navštívit také pacienti z léčebny. Zaznělo spoustu lidových písniček, všichni si společeně zazpívali. Pan Püchner nezapomněl na žádné klienty a navštívil i ostatní patra Vily. Zvláštní úspěch měla harmonika u klientů s pokročilou nemocí stáří. Ti se úžasně pobavili, písničky zpívali naprosto zpaměti. Harmonika tak pro ně byla nejen muzikoterapií, ale pro některé také reminiscenční terapií. js Country hudba v jídelně k prasknutí Šestnáctého září k nám do jídelny v Domě ošetřovatelské péče zavítala country kapela The Rangers group. Kapela přijela ve složení: manželé Zadákovi, pan Jurčík a pan Bakura. Pacienti se moc těšili, kapelu už mnozí znali a tak věděli, že je čeká řada krásných country písniček. Jídelna se zaplnila k prasknutí a muzikanti hráli nepřetržitě celou hodinu. Pacienti si zazpívali a kapela byla odměněna bouřlivým potleskem.

10 10 let u firmy: Lenka Fischerová O zdravotní sestře Lence Fischerové se dá říct, že je kmenovým zaměstnancem léčebny. Pracovně vyrůstala jen tady. Začala v léčebně už v šestnácti letech jako brigádnice, když ještě studovala na karlovarské zdrávce obor ošetřovatelství. Právě jako ošetřovatelka ve svých sedmnácti letech do Domu ošetřovatelské péče nastoupila. Při zaměstnání vystudovala obor všeobecné zdravotní sestry, kterou se posléze stala. V práci mezi seniory se cítí jako doma. "Mám starší rodiče, takže ani v začátku mi práce se staršími lidmi nedělala problémy. Těžší je srovnat se s povahou některých onemocnění, kdy ne vždy můžete pomoci v utrpení pacienta," říká Lenka. Náročný je i pracovní rytmus, střídání nočních a denních směn. Přesto s výjimkou tří let mateřské si jinou práci v jiném prostředí nedovede představit. "Deset let je deset let, zvykla jsem si tu a asi bych už neměnila. Jsem tu spokojená," potvrzuje Lenka. Nové tváře V týmu rehabilitace je novou tváří Bc. Jana Kreuzová. Studovala na první lékařské fakultě UK. Za sebou má několik let fyzioterapeutické praxe. Na ambulancích v Chebu a Františkových Lázních pomáhala na nohy lidem po úrazech. Na novém pracovišti v Dolním Rychnově se jí líbí, že se pacienti nemíhají jak na běžícím páse a může se jimi déle zabývat. "Tady to není jen o napravování kostí, ale o celkové pohodě pacienta. Ve fyzioterapii jde o to, aby si pacient udržel kondici. Sedí mi to víc než rehabilitace úrazů. Pacient mi neprolítne před očima, ale je tu na delší dobu, můžu s ním déle pracovat, jsem tady vážně spokojená," říká. A jaké má záliby? "Mám svoje dítě a to vydá za několik koníčků," odpovídá Jana. ak

11 Společenská rubrika Blahopřejeme klientům, kteří v září slaví narozeniny V Domě ošetřovatelské péče jsou to: Karla Slavíková, Vlasta Plačková, Růžena Vrbová, k jubilejním osmdesátinám blahopřejeme paní Janě Dvořákové V Domově pro seniory Vila Maria: Václav Fošenbauer, Marie Korajdová Gratulujeme i zaměstnancům V domě ošetřovatelské péče: Budínová Ilona, MUDr. Urbanová Vladimíra, Kardošová Pavla, Pavlíková Adéla, Zachovalová Marie, Meinkingová Milena, Letzgus Zdeňka. V domově pro seniory Vila Maria: Štorcelová Petra, Pintová Kateřina, Bobeničová Nataša K jubilejním narozeninám poblahopřáli doktorce Urbanové její kolegové v čele s primářem m Klientka Vily paní Marie Korajdová oslavila své úctyhodné 94. narozeniny v rodinném kruhu, jak vidíme na snímku, tak i s ošetřujícím personálem. Oslavenkyně byla obdařena živou květinou, která jí zkrášluje pokoj.

12 Králíci se stěhovali K velkému smutku klientů domova pro seniory Vila Maria a k velké radosti pacientů v léčebně se králíci Viki a Šmudla přestěhovali z Vily do léčebny. Nový domov dostali v klubovně, kde mají podstatně více světla a lepší podmínky. Proto vlastně i ke stěhování došlo. Ale jak králíček navštěvoval naše pacienty, tak teď zkrátka bude chodit na návštěvu do Vily Maria. Hned ten den, co se dvojice přestěhovala, vzbudila velký rozruch a v klubovně měli jednu návštěvu za druhou, povídalo se, čím se zvířátka krmí a druhý den už dostávala dárky v podobě jablíček, trávy a chleba. Jch S námi neení nikdo sám ZZppr raavvooddaaj jj llééččeebbnnyy l ddl lloouuhhooddoobběě nneemooccnnýýcchh DOP,, ddoomááccí í ssl lluužžbbyy HC aa Doomoovvaa ppr roo sseenni iioor ryy Vi iil llaa Maar ri iiaa vv Dool llnní ím Ryycchhnnoovvěě.. III II.. rooččnní r íkk ZZppr raavvooddaaj jj jjee j uur rččeenn vvnni iit třnní í ppoot třeebběě zzaař řízzeenní í.. -hhcc..cczz

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Březen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Březen 2011 Děttii seniiorům zpíívally ii kuchttiilly Vyhodnocenii nejjllepšíí pracovníícii Příbuzní

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Srpen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Srpen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Srpen 2011 Mezii klliienty přiišell kouzellníík Navšttííviillii jjsme ffarmu v Hřebenech . Pravidelný

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Červenec 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Červenec 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červenec 2011 Odcházejjíícíí paciientky se lloučiilliiy v hospodě II klliienttii se zúčasttniillii

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Červen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Červen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Červen 2011 Začalla horka,, klliientii viilly sii vyrobiillii nanuky Předsttaviilla se Tanečníí

Více

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání

Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání Domov sv. Alžběty na Žernůvce ve spolupráci s Klubem přátel výtvarného umění v Tišnově uspořádal výstavu uměleckého kováře Jaroslava Zeleného z Lomničky s názvem Jiskry potu života, radosti z práce a rozjímání,doplněnou

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Na novoroční kavárničce tančily děti z MŠ v Březové Leden 2015 Od 1.1.2015

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Listopad 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Listopad 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Listopad 2011 Vánočníí sttrom už sttojjíí,, zdobiillii ho ii paciienttii Dolní Rychnov: Klientka

Více

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy

Domov Pod Lipami Smečno. Zámecké listy Domov Pod Lipami Smečno poskytovatel sociálních služeb Číslo 10. únor 2011 Zámecké listy Smečenské církevní památky Renesanční kostel Nejsvětější Trojice spolu s farou a smečenským zámkem tvoří velmi působivé

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují v důsledku zhoršeného

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

Ze života v městské části. Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15

Ze života v městské části. Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15 Uznávaný astrofyzik Jiří Grygar navštívil radnici MČ Prahy 15 Mezinárodně uznávaného astrofyzika RNDr. Jiřího Grygara, CSc., který nedávno oslavil 80. narozeniny, přijal ve své kanceláři starosta MČ Praha

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ

OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ OLDŘICHOVICKÝ ZPRAVODAJ 4. čtvrtletí 2010 Zastupitelstvo obce Oldřichovice přeje všem spoluobčanům v roce 2011 mnoho pracovních i osobních úspěchů Volby do obecního zastupitelstva Ve dnech 15.-16. října

Více

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci

Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Z kulturních a společenských akcí na Vrablovci Příloha č. 3 kroniky obce Ludgeřovice za rok 2009 Vítání jara na Vrablovci Bylo to v pátek 24. dubna 2009 v sále místní hospody, pořádal Klub důchodců Vrablovec.

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči V létě pečeme koláče a hrajeme v zahradě hry jako je pétangue. Červenec

Více

Klienti si vařili a pekli bramborové pochoutky

Klienti si vařili a pekli bramborové pochoutky S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Říjen 2011 Klienti si vařili a pekli bramborové pochoutky Tým z Viilly Marriia rrellaxovall na

Více

není nikdo sám Břišní tanečnice s uměleckým jménem Samira předvedla v léčebně břišní tance.

není nikdo sám Břišní tanečnice s uměleckým jménem Samira předvedla v léčebně břišní tance. S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Břišní tanečnice s uměleckým jménem Samira předvedla v léčebně břišní tance.

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů.

Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Ve středu 4. září 2013 zavítali do našeho Domova obyvatelé Chráněného bydlení Skryje v doprovodu vedoucí zařízení Bc. Věry Dvořákové a instruktorů. Pro naše klienty si připravili divadelní představení

Více

Děti a tety z našeho Domova:

Děti a tety z našeho Domova: Všichni jsme prožívali vánoční svátky se svými blízkými, ať už doma nebo na našem Domově. Mnozí z vás o svých Vánocích napsali a namalovali hezké příspěvky: Děti a tety z našeho Domova: Na Štědrý den se

Více

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016

Životický portál. Od 18. dubna do 24. dubna 2016 Životický portál Od 18. dubna do 24. dubna 2016 B L A H O P Ř Á N Í v měsíci dubnu oslaví narozeniny Jméno Č.p. Věk DOŘIČÁKOVÁ Anna 48 95 MIČKOVÁ Olga 14 65 KLADIVA Antonín 136 55 RÝCOVÁ Alena 187 50 JÍDELNÍ

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Vyhodnocení dotazníku spokojenosti uživatelů sociální služby v Domově pro seniory Bechyně Z celkového počtu 122 Dotazníků spokojenosti uživatelů služby bylo vráceno 80 vyplněných, které byli následně vyhodnoceny

Více

Zdravotně-sociální služby pro seniory v Praze 8. Gerontologické centrum jako model komunitního centra pro seniory

Zdravotně-sociální služby pro seniory v Praze 8. Gerontologické centrum jako model komunitního centra pro seniory Zdravotně-sociální služby pro seniory v Praze 8 Gerontologické centrum jako model komunitního centra pro seniory Alena Borhyová Iva Holmerová Česká republika 2000/2030 2002 2030 Městská část Praha 8-103,

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2010

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2010 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2010 Zachrániilla krállííčky a teď jjiimii těšíí naše klliienty Ve viille jjsme naklládallii

Více

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři,

Úvodem. Zasedání zastupitelstva obce. Vážení občané, vážení čtenáři, Číslo 3 2015 1 Úvodem Vážení občané, vážení čtenáři, Letos se naposled setkáváme na stránkách našeho občasníku. Není to dlouho, co jsme pročítali stránky podzimního čísla a už je tady zimní vydání. Podzim

Více

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Začátek října patří dříve narozeným. Ti v neděli, 1. 10., oslavili svůj společný svátek, Mezinárodní den seniorů. A co by to bylo za oslavu

Více

Domov pro seniory Chvalkov 41, Trhové Sviny. tel: , fax: ,

Domov pro seniory Chvalkov 41, Trhové Sviny. tel: , fax: , Domov pro seniory Chvalkov 41, 374 01 Trhové Sviny tel: 386 323 137, fax:386 322 250, e-mail: chvalkov.senior@seznam.cz www.domovchvalkov.cz Vyhodnocení - Dotazník spokojenosti 2012 - Vážení čtenáři, v

Více

Kankán. Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Září 2009

Kankán. Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! v Dolním Rychnově Září 2009 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Září 2009 Jak uklidnit ředitelku? Bazální stimulaci se učily i šéfky, čtěte ve zpravodaji! Kankán

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku.

Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. Základní škola Ořech a její KFOŠ Nejdříve krátké ohlédnutí za akcemi z konce kalendářního roku. V pondělí 17. prosince to ráno s naším vánočním výletem do Prahy nevypadalo moc dobře. Pršelo. Vyjeli jsme

Více

číslo 60 červen 2014

číslo 60 červen 2014 číslo 60 červen 2014 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou mimořádné vydání Ústeckého zpravodaje, který vydává obec Ústí u příležitosti 625. výročí od první písemné zmínky o obci Ústí. Víte, že v

Více

Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec

Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec Závěrečná zpráva o realizaci projektu DobroDuch aneb Dobrovolníci v Domově důchodců Humpolec Grantový program: Pro klienty, zaměření: Pro klienty Příjemce grantu a realizátor projektu: FOKUS Vysočina I.

Více

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE

IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE IV.CELOSTÁTNÍ CHARITNÍ KONFERENCE PLZEŇ 10. 11.11.2011 DLOUHODOBÁ PÉČE V POJETÍ CHARITY ANEB PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE FARNÍ CHARITA -20 LET NAŠÍ ORGANIZACE VE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍCH SLUŢBÁCH Ředitelka Miloslava

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Květen 2011

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče. v Dolním Rychnově Květen 2011 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Květen 2011 Standa gratullovall mámě v prácii,, oba děllajjíí ve viille Caniistterapiie s piiánem

Více

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016

Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 Zpráva o kvalitě poskytované služby S-centra Hodonín, p. o. rok 2016 V průběhu roku 2016 sbírali pracovníci S-centra Hodonín, p. o. (dále jen S-centrum) data ke zjištění kvality poskytované služby. Data

Více

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1

DOMOVNÍČEK. Číslo 1/2013. DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 DOMOVNÍČEK Číslo 1/2013 DS Věstonická Domovníček č. 1/2013 Stránka 1 Slovo ředitele Domova pro seniory Věstonická Ing. Rudolfa Nytla Vážení čtenáři, dnes se Vám dostává do rukou první vydání našeho zpravodaje,

Více

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák

Poezie. Vám všem přeje Jaromír Novák č. 2/2012 Vážení a milí přátelé, rtuť teploměru, příjemné sluníčko i zpěv ptáků hlásí, že přichází dlouho očekávané a pro většinu z nás nejkrásnější roční období. Je to i čas pro vydání jarního čísla našeho

Více

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá

Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Předvánoční čas v Mateřské škole Ostrá Prosinec - měsíc, kdy se děti asi nejvíce těší na Ježíška, přinesl do naší mateřské školy nejen povídání o předvánočních a vánočních zvycích, poslouchání a zpívání

Více

INDIÁNSKÉ LÉTO: Mezinárodní den dětí pro mateřinku Klásek

INDIÁNSKÉ LÉTO: Mezinárodní den dětí pro mateřinku Klásek INDIÁNSKÉ LÉTO: Mezinárodní den dětí pro mateřinku Klásek Čas na přání Nevyhovuje Vám pravidelný čas úklidu pokoje, koupání či Vaší mobilizační (pohybové) aktivity? Rádi byste ráno vstávali dříve či později?

Více

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015

CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 CENTRUM NA VERANDĚ BEROUN PŘEHLED MEDIÁLNÍCH VÝSTUPŮ ČERVEN 2015 ČERVNOVÉ TISKOVÉ ZPRÁVY 80 tisíc rodin pečuje nonstop o seniory. Co když potřebují vydechnout? PRAHA, 18. června 2015 V Česku žije kolem

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

Vánoční besídka IV. A

Vánoční besídka IV. A Vánoční besídka IV. A Svazek 1, Vydání 1 Prosinec 2015 Základní škola a Gymnázium Vodňany Časopis dětí ze Základní školy Bavorovská ve Vodňanech Uvnitř tohoto vydání: Nejdůležitější body: Hedvábná stezka

Více

Výsledky průzkumu spokojenosti se školním jídlem

Výsledky průzkumu spokojenosti se školním jídlem Výsledky průzkumu spokojenosti se školním jídlem Dotazník: Děti jsou s jídlem spokojené. Chtěly by ale palačinky a častěji pizzu Protože se v poslední době od některých rodičů objevily výhrady ke kvalitě

Více

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich

Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich Ve středu 21. května 2014 nás opět potěšili svojí návštěvou žáci ze Základní školy z Deblína. Klienti, kteří tráví rádi svůj čas v jejich společnosti, si s nimi tentokrát zahráli venkovní hru Člověče,

Více

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme

Leden u nás ve školce. Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme Leden u nás ve školce Integrovaný blok: Čas splněných přání - zima Tematické celky: Sněží, sněží, mráz kolem běží Sáňkujeme, lyžujeme, ze zimy se radujeme V lednu k nám do školky zavítala Paní Zima a s

Více

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY

Dotazník pro rodinné příslušníky obyvatel Domova důchodců Horní Planá - VÝSLEDKY DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ SPOKOJENOSTI SE SOCIÁLNÍ POBYTOVOU SLUŽBOU DOMOVA DŮCHODCŮ HORNÍ PLANÁ Dotazník pro rodinné příslušníky Domova důchodců Horní Planá (dále jen Domov) Dotazník pro rodinné příslušníky

Více

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014.

ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během září a plán akcí na říjen 2014. Informace www.gtmskola.cz Dvě první třídy a Mravenečci V letošním školním roce

Více

HODNOCENÍ KVALITY STRAVOVÁNÍ v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice v roce 2013 VÝSLEDKY ANKETY:

HODNOCENÍ KVALITY STRAVOVÁNÍ v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice v roce 2013 VÝSLEDKY ANKETY: HODNOCENÍ KVALITY STRAVOVÁNÍ v Domově pro seniory Lidická 189, Strakonice v roce 2013 V období měsíce únor 2013 proběhla mezi uživateli služeb v DS Lidická anketa týkající se stravování v DS. Uživatelé

Více

Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA

Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA Náš Domov 9/2016 ZÁŘÍ 2016 INFORMACE Z HLÁŠENÍ ŘEDITELKY DOMOVA HLÁŠENÍ PROBÍHÁ VŽDY NA KONCI MĚSÍCE PROSTŘEDNICTVÍM VNITŘNÍHO TELEVIZNÍHO KANÁLU Č. 29, PŘESNÝ TERMÍN JE VYHLAŠOVÁN ROZHLASEM Zhodnocení

Více

Malá knížka o Amálce

Malá knížka o Amálce Malá knížka o Amálce Ahoj, jmenuji se Amalthea, ale říkají mi Amálka. Jsem bájná koza, první pěstounka, která se starala o malého Dia, když se o něj nemohla postarat jeho vlastní maminka. Proto podle mne

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Lůžkové a sociální centrum pro seniory o.p.s. Chrudim I, Resselovo náměstí čp.113 Výroční zpráva za rok 2014 Zpracoval : Ing.Milan Jiruška, ředitel o.p.s. e mail : domovsenioru1@chrudim.cz www.domovsenioruchrudim.cz

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči S dětmi zaměstnanců jsme se vezli na koních Červen 2015 V Sokolově se představili

Více

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein

Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein HOSPIC V MOSTĚ, O.P.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2011 Pouze život,který žijeme pro ostatní, stojí zato. Albert Einstein Obecně prospěšná společnost byla založena 7.dubna 2000 a 28. července 2000 byla zapsána

Více

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření

Vážení obyvatelé Domova, Lucie Pešlová Společné vaření Vážení obyvatelé Domova, protože se už výrazně ochladilo, určitě nadešel čas, abychom rozšířily nabídku činností. Plánujeme, že začneme vyrábět ozdoby na Vánoce a další velice zajímavé věci sledujte nástěnky.

Více

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 23.4.2011 16/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 23.dubna 2011 9.30 12.00 Bohoslužba Večeře Páně uvádí br. Bohumil Špinar ml.

Více

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka...

Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka... Slovo paní ředitelky..1 Štědrý den v kuchyni 2 Slovo od sociální pracovnice.. 3 Vánoční aktivity...4-5 Příspěvky uživatelů...6-8 Křížovka.....9 Přání...10 Vánoce jsou jedním z nejkrásnějších období roku.

Více

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli

Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli Vánoce se kvapem blíží, takže výtvarný den, který se konal 1. prosince 2014 byl opět zaměřen na vánoční téma. Naši klienti - výtvarníci vyráběli vánoční přáníčka - stříhali, lepili, vyšívali a za pomoci

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Klienti a zaměstnanci léčebny zdobili vánoční strom Listopad Prosinec 2012

Více

Leden 2015 V lednu nastoupily dvě nové pracovnice.do keramické dílny paní Martina Beranová a paní Marcela Dvořáková do přímé péče. Z klientů nikdo nový nepřišel, máme plný stav. Chystáme se oslavit pololetní

Více

8. 10. 2012 Senior symposium v Kojetíně

8. 10. 2012 Senior symposium v Kojetíně 8. 10. 2012 Senior symposium v Kojetíně Dne 8. října 2012 se od 14,00 hodin uskutečnila v Sokolovně Kojetín mimořádná akce svého druhu v Kojetíně a jeho okolí, a to Senior symposium. Akce byla naplánována

Více

12/2016 PROSINEC Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není.

12/2016 PROSINEC Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není. Náš Domov 12/2016 PROSINEC 2016 Tím nejkrásnějším dárkem není, co se zlatem třpytí. Je to úsměv, láska, pohlazení, nad takový dar žádný není. Přeji Vám všem co nejvíce potřebujeme ZDRAVÍ, co stále hledáme

Více

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK

PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PODTOLŠTEJNSKÝ OBŠŤASTNÍK LISTOPAD 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE Tajemný Tolštejn Foto Marian Maštrla RÁDI VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice

DOMÁCÍ ŘÁD. Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, Hostěradice DOMÁCÍ ŘÁD Domov pro seniory Skalice, příspěvková organizace Skalice, 1, 671 71 Hostěradice Telefon: 515 339 157 e-mail : info@domovskalice.cz webové stránky: www.domovskalice. Cz Úvodní ustanovení Domácí

Více

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Duben 2010

Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Duben 2010 S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Duben 2010 Nová radost:: krállííčcii Přřii osllavě výrročíí sokollovské diiallýzy doprrovázell

Více

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007

ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 ZPRÁVA O ŽIVOTĚ A STAVU FARNÍHO SBORU ČESKOBRATRSKÉ CÍRKVE EVANGELICKÉ V PRAZE 8 LIBNI ZA ROK 2007 1. ÚVOD Staršovstvo sboru předkládá tuto zprávu společenství sboru. Činí tak v důvěře, že se může stát

Více

13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč

13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč 13. číslo školního časopisu září / prosinec 2016 cena: 10,- Kč Obsah Co se děje ve škole Slavnostní zahájení školního roku... str. 3 Kouzlo etiky...... str. 4 Soutěž ve sběru starého papíru....... str.

Více

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018

Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Zpravodaj Základní a mateřské školy při zdravotnickém zařízení Pardubice Školní rok 2017/2018 Září 2017 Nový školní rok 2017/18 byl na obou odděleních zahájen 4. září. Všechny nemocné děti dostaly drobné

Více

Vážená paní, pane, Předem Vám mnohokrát děkujeme za spolupráci. Pracovníci domova důchodců Velká Bíteš

Vážená paní, pane, Předem Vám mnohokrát děkujeme za spolupráci. Pracovníci domova důchodců Velká Bíteš Vážená paní, pane, chtěli bychom Vás poprosit o spolupráci při sepsání životního příběhu Vašeho příbuzného, který by měl pomoci k jeho lepšímu poznání a k posílení jeho důstojnosti. Pokud má pečující personál

Více

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát

Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát Hodnocení akcí za měsíc červen 2016 Oslavy Mezinárodního dne dětí natřikrát V měsíci červnu jsme měli možnost hned 3x oslavit Den dětí. Poprvé se tomu tak stalo 1. 6. ve venkovních prostorách ZŠ Daneta.

Více

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček

Časopis dětí z DD Opava. Dětský domováček Časopis dětí z DD Opava Dětský domováček Září 2015 0 Úvodník Stejně jako každý rok s pravidelnou nevyhnutelností přišel první měsíc školního roku září, tak se stejnou pravidelností vychází i váš dětský

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA PROSINEC 2016 NÁVŠTĚVA HOKEJOVÉHO UTKÁNÍ Žáci internátu z Opočna navštívili na místním zimním stadionu hokejové utkání mužů

Více

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30

Život města Vysoké Mýto Úterý, 17 Leden :30 Očekávání vánočních svátků jsme otevřeli povídáním o přípravě na radostné události a přemýšlením o tom, jak se máme dobře a v jak pěkné zemi žijeme. Rozhodli jsme se pro první dobrý skutek a navštívili

Více

Sestřička Jana se loučila Více ve zpravodaji

Sestřička Jana se loučila Více ve zpravodaji S námi není nikdo sám Zpravodaj Domova pro seniory Vila Maria a Domu ošetřovatelské péče v Dolním Rychnově Únor 2010 Sestřička Jana se loučila Více ve zpravodaji O nejlepších ttýýmech zza rrok 2009 vve

Více

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek

2016 LEDEN - BŘEZEN. Písek 2016 LEDEN - BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, zhluboka se nadechněte. Cítíte ve vzduchu tu vůni jara? To letošní podle astrologického kalendáře začalo přesně 20. března v 5 hodin a třicet

Více

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004

Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Svěcení znaku a praporu. 1. Zpravodaj Cotkytle červenec, srpen, září, 3/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci. Vystoupení dětí ZŠ Cotkytle. I když

Více

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny.

Všechny fotografie v této diplomové práci byly zveřejněny s laskavým svolením MŠ Raduška Kadaň a MŠ Šafaříkova Louny. VI SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Fotografie Fotografie 1 Třída Motýlci (dostupné z http://raduska.kadan.cz/fotogalerie) Fotografie 2 Pískovnice (vlastní) Fotografie 3 Dílna (vlastní) Fotografie 4 Knihy a

Více

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče

Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče Recenze klientů Lůžkového oddělení následné péče r. 2015 - Zdravotnický personál dělá vše pro to, aby pacient opět dostal chuť do života podle stávajících možností. - Dodržování doby návštěv. Ve 14 hod.

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

KRONIKA KVĚTEN, ČERVEN 2019 NÁVŠTĚVA ZÁCHRANNÉ STANICE ZVÍŘAT

KRONIKA KVĚTEN, ČERVEN 2019 NÁVŠTĚVA ZÁCHRANNÉ STANICE ZVÍŘAT KRONIKA KVĚTEN, ČERVEN 2019 NÁVŠTĚVA ZÁCHRANNÉ STANICE ZVÍŘAT Na začátku května nás navštívili chovatelé se svými svěřenci ze záchranné stanice. Děti si mohly prohlédnout mnoho zachráněných zvířat. Některá

Více

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY Příloha č. 2 ČASTO KLADENÉ OTÁZKY DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Bruntál / Vrbno pod Pradědem / Horní Benešov Co je to,,domov pro osoby se zdravotním postižením (dále DOZP): Jedná se o pobytové

Více

Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří

Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří DPS Kynšperk nad Ohří, zařízení Sociálních služeb Kynšperk, příspěvková organizace Karlovarského kraje Pochlovický zvonek Zpravodaj Domova pro seniory v Kynšperku nad Ohří ZIMA 2011/12 Naaššee kkl lieennttyy

Více

Zpravodaj. Číslo 2/2014

Zpravodaj. Číslo 2/2014 Zpravodaj Číslo 2/2014 m ě s t s k ý ú s t a v s o c i á l n í c h s l u ž e b m ě s t a p l z n ě Dne 24.2.2014 převzal ředitel Městského ústavu sociálních služeb města Plzně Ing. Vladimír Chuchler z

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

S námi není nikdo sám

S námi není nikdo sám S námi není nikdo sám Zpravodaj Domu ošetřovatelské péče Home Care s.r.o. v Dolním Rychnově Poskytujeme zdravotní a sociální péči Při letních bohoslužbách si v altánu zazvoníme Červenec Srpen 2013 V parku

Více

SVATOVÁCLAVSKÝ. ohlédnutí za sobotou 16. září Foto: Jiří Sejkora, Radoslav Vídeňský

SVATOVÁCLAVSKÝ. ohlédnutí za sobotou 16. září Foto: Jiří Sejkora, Radoslav Vídeňský Jarmark SVATOVÁCLAVSKÝ ohlédnutí za sobotou 16. září 2017 Foto: Jiří Sejkora, Radoslav Vídeňský OHLÉDNUTÍ ZA AKCÍ 130 let masného průmyslu ve Vamberku (1873-2003) Připravil Ing. Vladimír Sodomka Fotografie

Více

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK - cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob

VEŘEJNÝ ZÁVAZEK - cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob VEŘEJNÝ ZÁVAZEK - cíle a zásady poskytované sociální služby a okruh osob MOTO Jsme Vaše oči, ruce a paměť ve chvílích, kdy Vaše mysl nenachází správné odpovědi. OBSAH: Úvod Poslání Cílová skupina Cíle

Více

2015 LEDEN BŘEZEN. Písek

2015 LEDEN BŘEZEN. Písek 2015 LEDEN BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, ráda bych Vám představila další číslo našeho zpravodaje. V tomto čísle představíme různé akce za období leden-březen 2015. Letošní zima je již za

Více

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt

Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna Praha 8 www.gtmskola.cz Babičko, vyprávěj! Reminiscenční projekt Reminiscence technika práce se starými lidmi s využitím vzpomínek účelem

Více

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * *

KUL TURNI KRONIKA. Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * KUL TURNI, KRONIKA Centra sociálních služeb Kojetín * * * * * * * * * * * * 2008 Centrum sociálních služeb Kojetín organizuje pro své obyvatele na domech s pecovatelskou službou a návštevníky Klubu duchodcu

Více