ZEDNÍK H/01 IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU EKONOMIKA 3. ROČNÍK. Implementace finanční gramotnosti. ve školní praxi

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZEDNÍK 36 67 H/01 IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU EKONOMIKA 3. ROČNÍK. Implementace finanční gramotnosti. ve školní praxi"

Transkript

1 Implementace finanční gramotnosti 1 ve školní praxi ZEDNÍK H/01 IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU EKONOMIKA 3. ROČNÍK

2 UČEBNÍ OSNOVA...5 EKONOMIKA Pojetí vyučovacího předmětu Obecný cíl vyučovacího předmětu Charakteristika učiva: Výsledky vzdělávání v oblasti citů, postojů, hodnot a preferencí: Strategie výuky Kritéria hodnocení žáků Přínos vyučovacího předmětu k rozvoji klíčových kompetencí a aplikaci průřezových témat: Rozpis učiva a výsledků vzdělávání DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG PENĚŽNÍ...9 TÉMA: FINANČNÍ GRAMOTNOST PENĚŽNÍ (PENÍZE)...9 PLATEBNÍ STYK BĚŽNÉ PLATEBNÍ NÁSTROJE...9 Klíčová slova: Cíle a přínosy pro žáka: Základní informace pro studenty: Zadání: Řešení: Interpretace výsledků Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie: Realizace postupy a metody: DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG CENOVÁ TÉMA: FG CENOVÁ (FINANČNÍ PRODUKTY) JEDNODUCHÉ ÚROKOVÁNÍ Klíčová slova: úrok, jednoduché úrokování, roční úroková míra (p. a.), skonto, prioritní akcie Cíle a přínosy pro žáka:...20

3 3.2 Příklad: Řešení: Interpretace výsledků a správného řešení příkladu: Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie: Realizace postupy a metody: DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG CENOVÁ PRÁVA SPOTŘEBITELE REKLAMACE VADNÉHO ZBOŽÍ Klíčová slova: Cíle a přínosy pro žáky: Práva kupujícího v případě vadného výrobku (Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání): Jak reklamovat Práva kupujícího při reklamaci Vyřízení reklamace Příklad: Řešení: Interpretace výsledků Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie...28 Odpovědnost za vady Realizace postup a metody DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG ROZPOČTOVÁ TÉMA: FINANČNÍ GRAMOTNOST ROZPOČTOVÁ (HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI) Klíčová slova: Cíle a přínosy pro žáka: OSOBNÍ ROZPOČET Soupis všech čistých příjmů Shrnutí všech měsíčních výdajů Porovnání příjmů s výdaji... 31

4 5.2.4 Přehodnocení a upravení výdajů a příjmů Inovace rozpočtu Příklad: Řešení: Interpretace výsledků a správného řešení příkladu: Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie: Realizace postup a metody:...35

5 UČEBNÍ OSNOVA EKONOMIKA Obor středního vzdělávání Zedník H/01 Počet hodin v UP celkem: 20 Platnost učební osnovy od: Pojetí vyučovacího předmětu Obecný cíl vyučovacího předmětu Obecným cílem tématu finanční gramotnosti je vzdělat finančně gramotného občana, který se orientuje v současném finančním světě a dosáhne patřičných znalostí, dovedností a hodnotových postojů nezbytných k tomu, aby dokázal finančně zabezpečit sebe a své nejbližší, popřípadě mu umožní vlastní podnikání. Výsledky žáků: - Orientuje se v problematice používání nejběžnějších platebních nástrojů, směny peněz, dokáže stanovit cenu a rozpozná marketingové cenové triky a klamavé nabídky. - Je schopen spravovat pravidelné a nepravidelné příjmy a výdaje domácnosti a na základě získaných znalostí sestavit rozpočet domácnosti. - S ohledem na vlastní potřeby navrhne vhodné využití volných finančních prostředků, popřípadě dokáže vybrat vhodný úvěrový produkt. - V praxi aplikuje znalosti z oblasti práv spotřebitele Charakteristika učiva: Učivo se skládá ze čtyř tematických celků dle standard finanční gramotnosti pro střední vzdělávání, které slouží jako východisko při tvorbě vzdělávacího programu: - peníze - hospodaření domácnosti - finanční produkty - práva spotřebitele Všechny části učiva jsou pro žáky stejně významné, neboť dohromady tvoří celek pro samostatné rozhodování v základních finančních otázkách. Témata jsou doplněna samostatnou domácí prací.

6 1.1.3 Výsledky vzdělávání v oblasti citů, postojů, hodnot a preferencí: Výuka se zaměřuje především na rozvíjení samostatného zodpovědného rozhodování ve finanční oblasti, žák by si měl uvědomit, že znalost finanční problematiky mu pomáhá při řešení běžných životních situací a zvyšuje kvalitu jeho života. Žák by měl být schopen zhodnotit důsledky svého vlastního rozhodování, zvláště z dlouhodobého hlediska Strategie výuky Preferujeme tyto výukové metody: - praktická cvičení - modelové úkoly - přednášky a besedy s odborníky z praxe - brainstorming - diskuze Při výuce je vhodné využívat úkoly a metody, které svým řešením připravují žáky na situace běžného života Kritéria hodnocení žáků Hodnocení vychází z plánovaných výsledků vzdělávání a nejvíce se hodnotí: - vědomosti a dovednosti - komunikační schopnosti a dovednosti - aplikace teorie do praxe - schopnost řešit problémy samostatně - schopnost týmové práce - schopnost vytvářet a obhajovat vlastní názor Přínos vyučovacího předmětu k rozvoji klíčových kompetencí a aplikaci průřezových témat: V tématu jsou zahrnuta tato průřezová témata: a) osobnostní a sociální výchova mezilidské vztahy, poznání a sebepoznání, komunikace, vyjednávání, spolupráce, dovednosti rozhodování, to se rozvíjí ve všech tematických celcích, zejména pak v celku hospodaření domácnosti b) výchova k využití informačních a komunikačních technologií schopnost vyhledat a efektivně pracovat se získanými informacemi a s využitím IKT, toto je naplňováno průběžně během celé výuky c) výchova demokratického občana schopnost řešit problémy s vědomím svých práv a povinností je naplňována především v tématu finančních produktů a práv spotřebitele V tematickém celku finanční gramotnosti se budou rozvíjet především kompetence k řešení problémů, komunikativní kompetence, matematické kompetence a kompetence využívat prostředky informačních a komunikačních technologií a pracovat s informacemi (hlavně při samostatné práci a domácích přípravách žáků).

7 1.2 Rozpis učiva a výsledků vzdělávání VÝSLEDKY UČIVO DOPORUČENÁ HODINOVÁ DOTACE PENÍZE Používá běžné platební nástroje Vyhotoví příkazy k úhradě a inkasu, vyplní různé druhy složenek Rozliší různé typy platebních karet Vyplní směnku, šek Stanoví cenu nákladovou metodou a rozpozná běžné cenové triky Peníze a jejich využití Bankovní operace Platební nástroje Směnky a šeky Tvorba ceny 5 (+2 hodiny domácí samostatné práce) Rozčlení pravidelné a nepravidelné příjmy a výdaje Navrhne rozpočet domácnosti Předloží a zdůvodní řešení přebytku či schodku rozpočtu HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI Příjmy Výdaje Rozpočet přebytkový, schodkový 5 (+2 hodina domácí samostatné práce) Vypočítá úroky při jednoduchém úrokování Vysvětlí rozdíl mezi úrokovou sazbou a RPSN Porovná nabídky peněžních ústavů a vysvětlí, jak si zřídit vkladový účet Provede rozbor bankovních produktů a vybere nejvýhodnější produkt pro uložení prostředků na delší časové období FINANČNÍ PRODUKTY Jednoduché úrokování Vklady - krátkodobé ukládání peněz Spoření - střednědobé a dlouhodobé ukládání peněz Úvěry Pojištění 8 (+5 hodiny domácí samostatné práce)

8 Zhodnotí a vybere vhodný úvěrový produkt Zhodnotí a vybere vhodný pojistný produkt s ohledem na své potřeby Navrhne, jak uplatňovat práva spotřebitele v konkrétních případech Navrhne postup řešení reklamace PRÁVA SPOTŘEBITELE Předpisy na ochranu spotřebitele Reklamační řízení 2 (+1 hodina domácí samostatné práce)

9 2 DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG PENĚŽNÍ FINANČNÍ GRAMOTNOST Téma: Finanční gramotnost peněžní (Peníze) Platební styk běžné platební nástroje Obor: H/01 Zedník Ročník: 3.ročník Vyučovací předmět: Ekonomika Klíčová slova: platební styk, hotovostní platební styk, bezhotovostní platební styk, bankovní účet (běžný účet), přímé bankovnictví, platební karta, platební příkaz, šek, převod peněz, přihlašovací jméno a heslo, transakce. 2.1 Cíle a přínosy pro žáka: Ukázat žákům nejběžnější platební nástroje, hlavně bezhotovostního platebního styku a seznámit je s jejich použitím. Naučí se přiřadit vhodný způsob platby k dané situaci. Budou umět nejen vysvětlit formy platebního styku, ale naučí se rozlišovat vhodné nástroje i jejich praktické provedení. 2.2 Základní informace pro studenty: Platební styk = soustava různých forem a způsobů placení, které zprostředkují pohyb peněz. Platba může být uskutečňována: a) Předem b) Při dodání zboží či služeb c) Určitou dobu po dodání zboží či služeb V domácnosti se setkáváme např.:

10 a) S platbou předem u záloh na odběr vody, elektřiny, plynu např. 1600, Kč každé dva měsíce. b) S platbou při dodání zboží či služeb platba hotově popř. prostřednictvím platební karty např. nákup v OBI. c) S platbou určitou dobu po dodání formou ročního vyúčtování vody, elektriky, plynu např. doplatek za plyn 6.250, Kč. Platební styk hotovostní = platba se uskutečňuje prostřednictvím pohybu hotových peněz mezi jednotlivými subjekty (FO, PO) bez účasti bank. Platební styk bezhotovostní = platba se provede jako převod mezi účty vedených u bankovních institucí. Hlavním dokumentem v platebním styku je faktura. Fakturu vystavuje dodavatel odběrateli jako účet za dodávku (odběr zboží či služeb). Platební styk v rámci dodavatelsko odběratelských vztahů probíhá převážně formou bezhotovostního platebního styku, tzn. banka zpravidla provede účetní přesun peněžní částky z běžného bankovního účtu plátce (popř. bankovního úvěrového účtu) na běžný bankovní účet příjemce. K provádění bezhotovostního platebního styku je potřeba mít zřízen běžný účet u bankovní instituce (instituce k tomu oprávněni zákonem a s povolením od ČNB). Mít bankovní účet je nejen výhodné, ale v dnešní době téměř nutné (např. výplata mzdy). Výhody BÚ: - bezhotovostní platby jsou bezpečnější a spolehlivější (průkaznější) než používání hotovosti, - BÚ nabízí různé dodatečné služby - umožňuje zhodnocování volných prostředků na BÚ vložených i na krátkou dobu. Nutnost BÚ: - všeobecná, hlavní a nejčastější forma placení. Pokud si otevřete bankovní účet u kterékoliv banky v tuzemsku, bude tento účet označen číslem. Vaše bankovní spojení bude potom tvořit číslo složené z čísla tohoto účtu a kódu (čísla) banky, u které jste si tento účet otevřeli. Číslo účtu se skládá z předčíslí a základní části čísla účtu. Předčíslí může mít až 6 číselných znaků, základní část čísla účtu pak až 10 znaků. Příklad bankovního spojení s identifikačním kódem banky 6700 a číslem účtu v délce 14 ti znaků:

11 Přímé (elektronické) bankovnictví znamená, že klient může podávat příkazy a využívat služeb banky, aniž by tam osobně chodil. Může s bankou komunikovat prostřednictvím technických prostředků. a) Osobní počítač a internet = internet banking popř. homebanking. b) Mobilní telefon = mobilní bankovnictví c) Telefon (pevná linka, mobil) = telefonní bankovnictví Odběratel (plátce) používá: 1. Platební příkaz a) jednorázový příkaz k úhradě b) hromadný příkaz k úhradě c) trvalý příkaz k úhradě 2. Platební karty 3. Šeky 4. Poštovní poukázky a) poštovní poukázku A (peníze dodavateli na bankovní účet) b) poštovní poukázku B (peníze dodavateli na BÚ, nebo vyplacení hotově) c) poštovní poukázka C (platby mezi FO) d) poštovní poukázka D (telegrafické zaslání peněz) Dodavatel (příjemce) používá: 1. Platební příkaz a) jednorázový příkaz k inkasu b) hromadný příkaz k inkasu c) trvalý příkaz k inkasu 2. Dobírkovou poštovní poukázku (skládá se s poštovní průvodky a s poštovní poukázky) Nejvyužívanější platební nástroj je pravděpodobně příkaz k úhradě, který lze podat pouze u banky, kde je veden běžný účet, z kterého má být platba provedena. Příkaz k úhradě lze: 1) vyplnit na formuláři dané banky, popřípadě na univerzálním tiskopisu a vhodit do sběrného boxu ve své bance (pokud jej má) či odevzdat přímo na přepážce, 2) zadat v bankomatu dané banky, klient se řídí pokyny na displeji, 3) pomocí přímého bankovnictví, kde se klient řídí danými pokyny, ale vždy musíte vyplnit povinné údaje, bez kterých banka platbu neprovede, jako jsou: a) bankovní spojení plátce = číslo účtu a kód banky, ze kterého bude převod uskutečněn b) bankovní spojení příjemce = číslo účtu a kód banky, toho, komu má být placeno c) částka a měna převodu = pokud se měna neuvede, je platba provedena v korunách

12 d) podpis = u tištěné podoby přesně podle podpisového vzoru, u přímého bankovnictví podle pokynů. Další informace nejsou povinné, ale mohou být důležité pro plátce či příjemce, jako jsou: a) datum splatnosti b) konstantní symbol = označení druhu platby, např platba za služby c) variabilní symbol = slouží k identifikaci platby příjemcem, nejčastěji číslo faktury či rodné číslo plátce d) specifický symbol = mohou sloužit k bližšímu určení čísla účtu. Pokud se jedná o pravidelné platby, tzn. stejná částka v pravidelných intervalech, je nejvýhodnější zřídit si trvalý příkaz k úhradě. 2.3 Zadání: Příklad 1 1. U následujících typů plateb rozhodněte o způsobu jejich provedení a zdůvodněte: a) nájem b) platby za mobilní telefon c) obědy ve školní jídelně d) svačina e) předplatné časopisu f) noviny na referát do školy g) stavební spoření h) splátka hypotéky 2. Zvažte, kdy se jedná o platbu předem, při dodání, či určitou dobu po dodání. Příklad 2 Panu Jiřímu Černému (Lesní 123, Cheb) přišlo vyúčtování za měsíc září za služby mobilní telefon ve výši 580, Kč od T Mobile Czech Republic a.s., Tomíčkova 2144/1, Praha 4. Platbu má uhradit do 15. října 2010, využít může poštovní poukázku typu A, nebo příkaz k úhradě. Číslo účtu: Kód banky: 0100 KS: 0309 VS: Bankovní spojení pana Černého u České spořitelny: /0800. a) Vyplňte následující příkaz k úhradě.

13 b) Vyplňte následující poštovní poukázku. Příklad 3 1. Zjistěte, jak dlouho trvá převod peněz z účtu: a) v rámci jedné banky, b) u mezibankovního převodu.

14 2. Kdy nejpozději musí pan Černý zadat příkaz k úhradě u své banky, aby byly peníze připsány na účet příjemce nejpozději 15. října pátek. 3. Jak se změní den splatnosti, pokud by 15. října připadlo na pondělí. Příklad 4 Pan Černý (viz př. 2) má sjednané životní pojištění, měsíční pojistné je 450, Kč, proto hodlá zadat trvalý příkaz k úhradě ve prospěch ING životní pojišťovny. Číslo účtu je /3500, variabilní symbol je číslo pojistné smlouvy , konstantní symbol Vyplňte trvalý příkaz k úhradě. 2.4 Řešení: Příklad 1 1. U následujících typů plateb rozhodněte o způsobu jejich provedení a zdůvodněte: a) nájem b) platby za mobilní telefon c) obědy ve školní jídelně d) svačinu e) předplatné časopisu f) noviny na referát do školy g) stavební spoření h) splátka hypotéky 2. Zvažte, zda se jedná o platby předem, při dodání, či určitou dobu po dodání 1. U plateb za nájem, stavební spoření a splátek hypotéky je nejvýhodnější zadat trvalý příkaz k úhradě, jedná se o pravidelné platby. U hypotéky je pravděpodobně zadán příkaz k inkasu a banka si sama danou částku strhává. Platby za mobilní telefon, za obědy ve školní jídelně, předplatné časopisu je možno platit složenkou poštovní poukázka A, popřípadě jednorázovým platebním příkazem. U telefonu a obědů je možno dát souhlas s inkasem, ale doporučuji stanovit maximální limit. Svačina a noviny jsou jednorázové výdaje, pravděpodobně placené hotově. 2. Předem je placen nájem, obědy ve školní jídelně, předplatné časopisu, stavební spoření.

15 Při dodání je placena svačina, noviny. Určitou dobu po dodání je placen telefon a splátky hypotéky. Příklad 2 Panu Jiřímu Černému (Lesní 123, Cheb) přišlo vyúčtování za měsíc září, za služby mobilní telefon, ve výši 580, Kč od T Mobile Czech Republic a.s., Tomíčkova 2144/1, Praha 4. Platbu má uhradit do 15. října 2010, využít může poštovní poukázku typu A, nebo příkaz k úhradě. Číslo účtu: Kód banky: 0100 KS: 0309 VS: Bankovní spojení pana Černého: /0800. a) Vyplňte následující příkaz k úhradě. b) Vyplňte následující poštovní poukázku

16 Příklad 3 1. Zjistěte, jak dlouho trvá převod peněz z účtu: a) v rámci jedné banky, b) u mezibankovního převodu. 2. Kdy nejpozději musí pan Černý zadat příkaz k úhradě u své banky, aby byly peníze připsány na účet příjemce nejpozději 15. října pátek. 3. Jak se změní den splatnosti, pokud by 15. října připadlo na pondělí. Převod peněz z účtu v rámci jedné banky je proveden v tentýž den odúčtování z účtu plátce a připsání na účet příjemce je proveden ve dnu splatnosti, pokud je na účtu dostatek peněz, popřípadě je sjednána možnost úvěru. U mezibankovních převodů trvá déle, ale maximálně 2 pracovní dny, popřípadě 5 dnů pokud se jedná o převod do zahraničí. Pan Černý musí zadat příkaz nejpozději Pokud by 15. října bylo pondělí, musel by dát příkaz nejpozději ve čtvrtek Příklad 4 Pan Černý (viz př. 2) má sjednané životní pojištění, měsíční pojistné je 450, Kč, proto hodlá zadat trvalý příkaz k úhradě ve prospěch ING životní pojišťovny. Číslo účtu je /3500, variabilní symbol je číslo pojistné smlouvy , konstantní symbol Vyplňte trvalý příkaz k úhradě.

17 2.5 Interpretace výsledků Na příkladech si žáci procvičují své znalosti z oblasti platebního styku. Příklad 1 je zaměřen na volbu vhodné formy platby a rozdělení z hlediska jejich uskutečnění. U příkladu 2 a 4 žáci nacvičují vyplnění formulářů, jedná se o příkaz k úhradě a trvalý příkaz k úhradě. Příklad 3 je zaměřen na uložení volných peněžních prostředků. Žáci si uvědomí, že vklady se liší nejen podle měny, ale i podle termínu. Příklad č. 4 je možno zadat jako domácí samostatnou práci, popřípadě jako skupinovou práci, kdy jednotlivé skupiny zjistí produkty jedné banky. Žáci mohou využít internet. 2.6 Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie: Žáci nepotřebují žádné zvláštní pomůcky, u jednoho příkladu je dobré zajistit přístup žáků k internetu. Popřípadě je možno zadat žákům jako domácí úkol.

18 2.7 Realizace postupy a metody: Na úvod je vhodné zopakovat základní pojmy. U příkladu 1 a 2 žáci testují a procvičují své znalosti z oblasti bankovních operací a bankovních produktů. Žákům postačí cca minut samostatně pracovat. U příkladu 3 jsou důležité znalosti žáků, popřípadě jejich schopnosti vyhledat potřebné informace. Pokud není v hodině zajištěn přístup k internetu, lze příklad 3 zadat jako doplňující domácí úkol k příkladu 2. Pro kontrolu vždy zjištěné výsledky se žáky prodiskutujeme. Příloha k příkladu 4

19

20 3 DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG CENOVÁ FINANČNÍ GRAMOTNOST Téma: FG Cenová (Finanční produkty) Jednoduché úrokování Obor vzdělávání: Ročník: Vyučovací předmět: H/01 Zedník 3.ročník Ekonomika Klíčová slova: úrok, jednoduché úrokování, roční úroková míra (p. a.), skonto, prioritní akcie 3.1 Cíle a přínosy pro žáka: Na několika jednoduchých příkladech se studenti naučí počítat jednoduché úroky a volit mezi různými variantami zhodnocení peněz na krátkou dobu. Díky znalosti výpočtu jednoduchých úroků jsou schopni zjistit roční úrokovou míru a vypočítat daň z úroků, kterou jsou povinny zaplatit. Jsou schopni srovnat a vyhodnotit různé možnosti, jak krátkodobě uložit peníze. 3.2 Příklad: Příklad č. 1 Pokud půjčíte známému 1000 korun na 3 měsíce a chcete, aby Vám vrátil 1200 korun, jakou úrokovou míru jste získali? Je pro Vás tato varianty výhodnější, než kdybyste peníze uložili do banky na vklad s 4 % úrokem? Příklad č. 2 Vyberte si pro Vás výhodnější variantu uložení prostředků, pokud máte tyto možnosti: a) Nákup prioritní akcie, tj. akcie za zaručeným příjmem 5,5 % s nominální hodnotou 1000 korun za 619 korun b) Půjčení stejné částky s úrokem 6 % p. a. Kolik peněz Vám zůstane po zdanění úroků?

21 Příklad č. 3 Zboží v hodnotě korun je splatné do 30 dnů. Při zaplacení do 5 dnů poskytuje prodávající skonto 0,5 % z kupní ceny. Je toto skonto pro prodávajícího výhodné, pokud dříve získané prostředky může uložit při 6 % úrokové míře? Pokud je tato varianta pro firmu nevýhodná, jak vysoká by musela být roční úroková sazba, při které by se poskytnuté skonto vyplatilo? Skonto je sleva, která se poskytuje kupujícímu, pokud je ochoten zaplatit fakturu dříve (dle dohodnutých podmínek). 3.3 Řešení: Příklad č. 1 Pokud půjčíte známému 1000 korun na 3 měsíce a chcete, aby Vám vrátil 1200 korun, jakou úrokovou míru jste získali? Je pro Vás tato varianty výhodnější, než kdybyste peníze uložili do banky na vklad s 4 % úrokem? Výpočet úrokové míry: úrok = = 200 úroková míra = 1000 * * úroková míra = 80 % Vzhledem k tomu, že při uložení v bance bychom získali jen 4 %, je půjčka známému výhodnější. Příklad č. 2 Vyberte si pro Vás výhodnější variantu uložení prostředků, pokud máte tyto možnosti: a) Nákup prioritní akcie, tj. akcie za zaručeným příjmem 5,5 % s nominální hodnotou 1000 korun za 619 korun. b) Půjčení stejné částky s úrokem 6 % p. a. Kolik peněz Vám zůstane po zdanění úroků? Úrok z akcie: 5,5 úrok = 1000 * * 1 100

22 úrok = Kč 55, úrok po zdanění = Kč 46,75 (55 15%) Pozn.: Zaručený úrok se u prioritní akcie počítá vždy z nominální ceny! Úrok z vkladu: 6 úrok = 619 * * úrok = Kč 37,14 úrok po zdanění = Kč 31,57 Výhodnější je nákup akcie. Příklad č. 3 Zboží v hodnotě Kč , je splatné do 30 dnů. Při zaplacení do 5 dnů poskytuje prodávající skonto 0,5 % z kupní ceny. Je toto skonto pro prodávajícího výhodné, pokud dříve získané prostředky může uložit při 6 % úrokové míře? Pokud je tato varianta pro firmu nevýhodná, jak vysoká by musela být roční úroková sazba, při které by se poskytnuté skonto vyplatilo? Skonto: 0,5 % z = , Úrok získaný z dříve zaplacených peněz: 6 25 úrok = ( ) * * úrok = a ten je nutné ještě snížit o 15 % daň, tj Poskytnutí skonta není pro firmu výhodné, protože při poskytnuté slevě korun by získala po uložení peněz jen , korun. Výpočet výše úrokové sazby, při které by se skonto vyplatilo: Je nutné si uvědomit, že vypočítané skonto (úroky) se musí zvýšit o 15 % daň, po dosazení do vzorce získáme: Skonto korun je vlastně 85 % původní částky. Úrok, který je nutné získat je tedy ,40 korun.

23 Počítaná úroková míra. i i ,40 = * * i = 8,513 Poznámka: Při zaokrouhlování může dojít k mírnému zkreslení výsledků. 3.4 Interpretace výsledků a správného řešení příkladu: Díky výpočtům provedeným v jednotlivých příkladech se studenti naučili, případně procvičili výpočet jednoduchých úroků a úrokových sazeb. V příkladu č. 1 je vypočítaná úroková míra 80 %, což je podstatně více, než je možné získat uložením peněz v bance. V příkladu č. 2 je výhodnější variantou uložení prostředků nákup prioritní akcie, které vynese po zdanění 46,75 Kč, což je více, než úrok získaný uložením prostředků v bance. V příkladu č. 3 je posuzována výhodnost poskytnutí skonta prodávajícím. Poskytnutá sleva (skonto) by byla pro prodávající nevýhodná, protože by uložením dříve získaných peněz získal méně, než kdyby slevu neposkytl. Úroková míra, při které by se skonto vyplatilo, by musela být 8,513 %, což je v současné době na finančním trhu nereálné. 3.5 Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie: Pro efektivní práci musí mít studenti kalkulačky anebo přístup k internetu, které je také možno využít při výpočtu jednoduchých úroků. Při výpočtu úroků pomocí internetu je nutné si ověřit, jestli připravené kalkulačky počítají úroky již zdaněné nebo ne! Použití internetu při výpočtu jednoduchých úroků: Lze použít např. internetové stránky Tato stránka počítá úroky před zdaněním. POZOR při výpočtu jednoduchých úroků z jednorázového vkladu na období kratší než 1 rok tato kalkulačka nefunguje a je lepší použít například tyto internetové stránky (používají standard skutečný počet dní/365). Ukázka k příkladu č. 2 úrok z akcie:

24 Pozor: úrokovou sazbu je nutné zadávat s desetinnou tečkou, jinak není výpočet správný. 3.6 Realizace postupy a metody: Na začátku je nutné zopakovat nebo vysvětlit princip jednoduchého úrokování, včetně vzorce a dosazovaných hodnot. Žáci musí vědět, že úroky vyplácené fyzických osobám se daní 15 % daní, o kterou se vyplácené úroky snižují. Příklad 1 a 2 jsou poměrně jednoduché, na jejich řešení stačí studentům 5 minut. U příkladu 2 musí znát studenti rozdíl mezi obyčejnou a prioritní akcií, kupní a nominální cenou akcie. Příklad 3 je složitější, studenti budou potřebovat přibližně 15 minut k jeho řešení. Za domácí úkol nebo jako samostatnou práci se žáci mohou pokusit vyhledat obvyklé úrokové míry u krátkodobého investování v současné době na našem peněžním a finančním trhu. Mohou zjistit, zda je možné, aby vypočítaný úrok získali. U všech příkladů je vhodné pro kontrolu provést výpočty na tabuli a vysvětlit případné nejasnosti.

25 4 DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG CENOVÁ FINANČNÍ GRAMOTNOST Téma: FG cenová (Práva spotřebitele) Práva spotřebitele reklamace vadného zboží Obor vzdělávání: Ročník: Vyučovací předmět: Klíčová slova: H/01 Zedník 3.ročník Ekonomika práva kupujícího, povinnosti prodávajícího, reklamace, záruční lhůta, odstranitelné a neodstranitelné vady zboží 4.1 Cíle a přínosy pro žáky: Uplatňovat různé způsoby práce s textem, umět efektivně vyhledávat a zpracovávat informace. Určit podstatu problému, získat informace potřebné k řešení problému, navrhnout způsob řešení a zdůvodnit jej, vyhodnotit a ověřit správnost zvoleného postupu a dosažené výsledky. Zvolit nejvhodnější způsob reklamace s ohledem na druh výrobku nebo služby. Seznámit žáky s právy kupujících: Práva kupujících, resp. jim odpovídající povinnosti podnikatelů při výrobě, dovozu, distribuci a prodeji výrobků, se nachází v celé řadě speciálních právních předpisů vztahujících se k té které komoditě, popř. k určité vlastnosti výrobku. 4.2 Práva kupujícího v případě vadného výrobku (Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání): Prodávající je povinen spotřebitele řádně informovat o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady výrobků a služeb, včetně podmínek uplatnění rozporu s kupní smlouvou (dále jen reklamace) spolu s údaji o tom, kde lze reklamaci uplatnit, a o provádění záručních oprav ( 13 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele). Vůči kupujícímu je za vady odpovědný výlučně prodávající. Ten je povinen převzít zboží k reklamaci. Často se stává, že se spotřebitel s reklamací obrací na výrobce, dovozce, či opravny, které nemají s předmětnou reklamací nic společného. Tyto osoby nejsou povinny reklamaci kupujícího vyřídit, i když na ně prodávající odkazuje. Může se stát, že se reklamací budou dobrovolně zabývat, nicméně se toho na nich kupující nemůže v žádném případě domáhat.

26 Výjimkou je pouze situace upravená 625 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku, kdy prodávající v záručním listě určí jiného podnikatele, který je povinen opravu provést místo prodávajícího (tzv. záruční servis). Tímto způsobem určený záruční servis je kupující povinen využít k provedení záruční opravy v případě, jestliže je umístěn v místě prodávajícího nebo v místě pro kupujícího bližším. Znamená to, že pokud je záruční servis pro kupujícího vzdálenější než provozovna prodávajícího, může kupující v takovém případě reklamaci uplatnit u prodávajícího, a nikoliv v záručním servisu. Nutné je však poznamenat, že záruční servis je určen pouze k provedení opravy. Ostatní oprávněné nároky, tzn. výměna zboží za nové nebo odstoupení od smlouvy, musí kupující uplatnit výlučně u prodávajícího. Pokud není k provedení opravy určen záruční servis, je podle 19 zákona č. 634/1992 Sb.,o ochraně spotřebitele, prodávající povinen přijmout reklamaci v kterékoliv provozovně, v níž je přijetí reklamace možné s ohledem na sortiment prodávaného zboží nebo poskytovaných služeb, případně i v sídle nebo místě podnikání. Zakoupí li tedy kupující zboží v prodejně určitého obchodního řetězce, který má na území České republiky více takových provozoven, může kupující své nároky z odpovědnosti za vady uplatnit v kterékoliv z jeho provozoven s obdobným sortimentem a nemusí se tedy nutně obracet právě na prodejnu, v níž zboží fakticky zakoupil. V provozovně musí být po celou provozní dobu přítomen pracovník pověřený vyřizovat reklamace. Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit (vada je považována za objektivně neodstranitelnou) 19 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele. U spotřebního zboží je záruční lhůta 24 měsíců (u použitých věcí ji lze zkrátit až na 12 měsíců), u potravin 8 dní (může být zkrácena nebo prodloužena; toto musí být uvedeno na obale), u krmiv 3 týdny, při prodeji zvířat 6 týdnů, při zhotovení věci na zakázku 6 měsíců, u opravy 3 měsíce, u stavby 3 roky, na stavební práce 18 měsíců. Je li však u věci vyznačena lhůta k použití (např. v návodu nebo na obalu), končí záruka uplynutím této lhůty. 4.3 Jak reklamovat Z důvodu případného následného soudního sporu je vhodné uplatňovat reklamaci písemnou formou, resp. trvat na vydání potvrzení o reklamaci, pokud tak prodávající neučinil automaticky. Vždy je třeba při reklamaci uvést vadu, kterou kupující věci vytýká a jaké právo, které je kupujícímu zákonem přiznáno, kupující uplatňuje. Prodávající je povinen spotřebiteli vydat potvrzení o tom, kdy spotřebitel právo uplatnil, co je obsahem reklamace a jaký způsob vyřízení reklamace spotřebitel požaduje; a dále potvrzení o datu a způsobu vyřízení reklamace, včetně potvrzení o provedení opravy a době jejího trvání, případně písemné odůvodnění zamítnutí reklamace. Tuto povinnost mají i jiné osoby určené k provedení opravy. 4.4 Práva kupujícího při reklamaci Pokud kupující během prvních šesti měsíců od zakoupení výrobku zjistí, že výrobek je vadný, tedy není ve shodě s kupní smlouvou, má právo požadovat, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného

27 odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci, nebo její opravou 616 zákona č. 40/1964 Sb., občanského zákoníku. Podle ustanovení 616 odst. 4 občanského zákoníku platí velice podstatná zákonná domněnka, podle níž rozpor s kupní smlouvou, který se projeví během prvních šesti měsíců ode dne převzetí věci, se považuje za rozpor existující již při převzetí této věci. Jinak řečeno, na vady či jiné případy rozporu s kupní smlouvou, které se projeví v prvním půlroku záruční doby, se automaticky hledí, jako by existovaly již při převzetí věci, pakliže to neodporuje povaze věci nebo pokud prodávající neprokáže, že se vada nebo jiný případ rozporu s kupní smlouvou projevily teprve po převzetí věci. To je podstatné zejména pro případ prodeje použitého zboží. Jestliže se vada projeví až po uplynutí šesti měsíců od koupě výrobku a jde li o vadu odstranitelnou, má kupující právo, aby byla bezplatně, včas a řádně odstraněna, a prodávající je povinen vadu bez zbytečného odkladu odstranit. Není li to vzhledem k povaze vady neúměrné, může kupující požadovat výměnu věci, nebo týká li se vada jen součásti věci, výměnu součásti. Jde li o vadu neodstranitelnou, rozlišuje zákonná úprava dva případy. Především jde o vady neodstranitelné, které brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady. Po výskytu takové vady má kupující právo dle svého uvážení buď na výměnu věci nebo může odstoupit od kupní smlouvy. Stejná práva má kupující i v případě, že se potřetí vyskytne tatáž vada, která již byla dvakrát záruční opravou odstraněna, stejně jako v případě, kdy se současně projeví alespoň tři různé odstranitelné vady, pro něž není možné věc řádně užívat. Pokud se na věci projeví neodstranitelné vady, které však nebrání řádnému užívání věci, může kupující kromě výměny věci a odstoupení od smlouvy požadovat přiměřenou slevu z ceny věci. Během prvních šesti měsíců má tedy kupující vždy právo volby mezi výměnou věci, nebo její opravou, aniž by byly v zákoně stanoveny další podmínky. V následujících měsících je již právo kupujícího oslabeno v tom, že může požadovat výměnu věci, pouze není li to vzhledem k povaze vady neúměrné. Kdy je to úměrné či nikoliv bude záviset na charakteru konkrétní vady. 4.5 Vyřízení reklamace O reklamaci může být rozhodnuto dvojím způsobem. Buď prodávající nebo záruční servis kupujícímu zcela či zčásti vyhoví a splní jeho požadavky (vyřídí reklamaci), anebo reklamaci zamítne. Zamítnout reklamaci přitom prodávající může jen tehdy, je li neoprávněná, tzn. pokud prodávající za reklamovanou vadu či jiný rozpor s kupní smlouvou neodpovídá, nebo se vůbec nejedná o vadu nebo rozpor s kupní smlouvou. Prodávající nemůže zamítnout reklamaci z jiného důvodu, než který zákon výslovně připouští. Není tedy možné zamítnout reklamaci jen proto, že kupující např. již nemá původní obal od výrobku, nebo proto, že nemá doklad o zakoupení, ale jen záruční list. Reklamace, jak je již výše uvedeno, musí být vyřízena do 30 dnů, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na lhůtě delší. Prodávající však nemá povinnost kupujícího o vyřízení reklamace sám informovat. Je proto na kupujícím, aby prodávajícího kontaktoval a o stavu vyřizování reklamace se informoval.

28 4.6 Příklad: V lednu letošního roku jste si zakoupili v autorizované prodejně DVD přehrávač. V září téhož roku se na přehrávači projevila určitá vada a vy byste chtěli toto zboží reklamovat. 1. Jak budete postupovat? 2. Co budete dělat v případě, pokud se bude stejná vada objevovat znovu? 3. Co dělat v případě, pokud obchodník odmítá naši reklamaci uznat a nechce nám vrátit peníze nebo zboží vyměnit? 4. Může obchodník uznat reklamaci, pokud už nemáte doklad o koupi? 4.7 Řešení: 1. Pokud je vzniklý problém opravitelný, můžete požadovat po prodejci bezplatnou záruční opravu. Výměnu zboží za bezvadný kus můžete podle zákona chtít také, tedy pokud to není neúměrné povaze vady. Není však moc pravděpodobné, že by vám prodejce místo opravy nabízel výměnu za nový kus zboží. Jakmile bude zboží opraveno, můžete ho začít znovu používat. 2. Můžete po jejím třetím výskytu odstoupit od kupní smlouvy, chtít zboží vrátit prodejci a dostat od něho zpět plnou cenu. Případně můžete zboží vyměnit za jiný, zcela nový a bezvadný kus. 3. Můžete se obrátit na soudního znalce v oboru reklamovaného zboží. Posudek soudního znalce nemusí obchodník přijmout, nemusí na něj brát zřetel. Nicméně pokud se soudní znalec shoduje s naším názorem, je pravděpodobné, že tento názor přijme i obchodník a vyřídí kladně naši reklamaci. Pokud ne, je další cestou soudní řešení reklamace. Pokud se názor soudního znalce shoduje s naším názorem, máme velkou naději, že u soudu vyhrajeme a reklamace bude kladně vyřízena na základě soudního rozhodnutí. Pokud znalecký posudek vyzní ve prospěch zákazníka, obchodník by měl uhradit veškeré vzniklé výdaje spojené s posouzením (např. poplatek za znalecký posudek). 4. Musí, pokud jiným způsobem dokážete, že jste zboží zakoupili v tomto obchodě. Doklad o zaplacení je sice nejvhodnějším, ne však nezbytně nutným. Stačí Vám dokázat, že jste výrobek skutečně zakoupili u daného obchodníka. Alternativními důkazy bývají zejména, razítko obchodníka v záručním listu, výpis platby z banky při placení platební kartou, obal (např. s logem obchodníka) či informace v softwaru obchodníka evidující nedávné prodeje. 4.8 Interpretace výsledků Už při nákupu jakéhokoliv druhu zboží je ve Vašem zájmu, abyste se řádně seznámili nejen se smluvními podmínkami prodeje, ale i s reklamačním řádem dané provozovny právě pro případ, kdy by došlo k rozporu s kupní smlouvou uzavíranou mezi Vámi a prodávajícím. Ještě před samotnou reklamací je dobré, abyste si prostudovali potřebnou část platné právní normy, která se vztahuje ke koupenému zboží, a i tak se částečně připravili na různé situace, které v rámci tohoto řízení mohou nastat. V případě, že se vyskytne závada na přístroji za dobu delší než šest měsíců, (v toto případě za osm měsíců) jsou Vaše práva při reklamaci do jisté míry omezeny. Případně, že byste se rozpor s kupní smlouvou rozhodli řešit soudně, připravte si nemalé peněžní prostředky na úhradu s tím spojených výdajů. 4.9 Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie Žáci by při řešení tohoto úkolu měli mít přístup k PC, z důvodu využití internetu pro vyhledávání znění jednotlivých zákonů souvisejících s právy spotřebitele a také pro snadnější nalezení odpovědí na

29 otázky související se zadáním příkladu. V případě, že žáci nebudou mít přístup k PC, by každý žák měl mít k dispozici část občanského zákoníku v platném znění, týkající se práv spotřebitele a úplné znění zákona na ochranu spotřebitele. Ochrana spotřebitele Záruční doba Odpovědnost za vady 4.10 Realizace postup a metody V úvodu hodiny žákům objasníme klíčová slova. Ve stručnosti je seznámíme se základními právy kupujícího při vadě výrobku, s postupem reklamace, s právy kupující při samotné reklamaci a s možnými výsledky reklamace. Poté žáci zhruba 5 minut samostatně studují zadání příkladu. Poté hledají odpovědi na otázky ze zadání příkladu buď prostřednictvím internetu, je li přístup k PC, nebo mohou v platných zněních příslušných zákonů vyhledat správné odpovědi. Ve zbývajícím čase mohou žáci, pokud mají přístup k internetu vyhledat odpovědi na otázky, které souvisejí s reklamací nebo s dalšími právy spotřebitele.

30 5 DOPORUČENÝ PŘÍKLAD FG ROZPOČTOVÁ FINANČNÍ GRAMOTNOST Téma: Finanční gramotnost rozpočtová (Hospodaření domácnosti) Osobní rozpočet Obor vzdělávání: H/01 Zedník Ročník: Vyučovací předmět: 3. ročník Ekonomika Klíčová slova: osobní rozpočet, příjmy, výdaje, úspora, spořicí účty, termínované vklady, stavební spoření 5.1 Cíle a přínosy pro žáka: Naučit je sestavit rozpočet. Přivést žáky k uvědomění si, že jejich výdaje nemohou být vyšší než jejich příjmy. Naučit sledovat jejich peněžní prostředky a usměrňovat jejich potřeby. Seznámit žáky s možnostmi zvýšení příjmů (krátkodobých i dlouhodobých) Zvýšit krátkodobé příjmy lze: změnou zaměstnání (vyšší finanční ohodnocení), sjednáním další pracovní smlouvy u jiného zaměstnavatele nebo dohody o práci konané mimo pracovní poměr, Z dlouhodobějšího hlediska je možné peníze zhodnocovat: nejvýhodnější formou je stavební spoření jeho výnosnost ovlivňuje především výše státní podpory, spořicí účty a termínované vklady, investice do podílových fondů, akcií, komodit, nemovitostí nebo čehokoliv jiného jsou vždy spojeny s rizikem. Ale i s možnostmi snižování nákladů na jejich potřeby

31 prvním krokem je snížení v oblasti tzv. zbytných výdajů například omezením telefonních hovorů, cigaret, alkoholu, nového oblečení, zábavy a dovolených, dalším pak jsou úspory, které lze najít při každodenním chodu domácnosti například ušetření nákladů na energie, vodu, potraviny. 5.2 OSOBNÍ ROZPOČET Osobní rozpočet je v podstatě finanční plán, který určuje množství peněz, které budou utraceny na určitou skupinu výdajů v daném měsíci. Dobrý rozpočet musí brát do úvahy i faktory, kterými jsou např. velikost příjmů, dluhy nebo spoření. Jde především o zvládnutí hospodaření s penězi a udržení finanční situace tak, aby mezi příjmy a výdaji existovala rovnováha Soupis všech čistých příjmů Na začátku při vytváření rozpočtu je nutné vytvořit seznam všech měsíčních příjmů (mezd, dávek, ). Některé příjmy mohou být získány za delší časové období, a proto je nutné je přepočítat na příjmy za měsíc. Sepsáním a součtem všech příjmů se zjistí příjmová stránka rozpočtu, která omezuje množství výdajů vyrovnaného rozpočtu Shrnutí všech měsíčních výdajů Dalším bodem při sestavování rozpočtu je shrnutí všeho, na co jsou peníze vynakládány. Nejprve je dobré vytvořit soupis tzv. pevných výdajů, jako je nájemné, splátky hypotéky a spotřebního úvěru, platba za televizi, rozhlas, elektřinu, vodu, telefony, bankovní poplatky, výdaje na dopravu a ještě další platby, které se musí zaplatit. V případě, že se některé výdaje vyskytují méně často, je nezbytné je přepočítat na výdaje za měsíc. Dále je zapotřebí sepsat další platby, které odpovídají měsíčním výdajům, jako jsou nákupy (potraviny, léky, oblečení, ) nebo využívané služby. Součet všech položek udá celkové měsíční výdaje. Další způsob může spočívat v tom, že se v průběhu určitého období např. jednoho měsíce, zapisují všechny výdaje. Zaznamenávají se každodenní výdaje. Na konci měsíce se pak jednotlivé výdaje roztřídí do určitých skupin, jako je zábava, jídlo, časopisy, knihy atd. K tomu, aby se údaje daly využít, musí se jednat o typický, průměrný měsíc. Většinou bývá překvapením, jak velké sumy se postupně po malých částkách utratí. Na výdajové straně rozpočtu jsou také pravidelně spořené částky. Pravidelné spoření je vytvoření rezervy na neočekávané výdaje související s nepředvídatelnými událostmi, jako je např. porucha auta. Je to vlastně prevence před použitím nákladných půjček, které mohou snadno narušit plánovaný rozpočet. Orientačně by se dalo říci, že bychom měli spořit nejméně 3 % čistého příjmu Porovnání příjmů s výdaji Když se spočte rozdíl mezi příjmy a výdaji, tak se zjistí, zda jsou peníze shromažďovány pro pozdější využití nebo jsou vytvářeny dluhy. Základním pravidlem každého rozpočtu, nejen osobního, je že "peníze, které jsou vloženy, se musejí rovnat penězům, které jsou utraceny." Když jsou výdaje větší než příjmy, je to problém. Musí se buď některé položky výdajů seškrtat (zmenšit) anebo nějakým způsobem zvýšit příjmy Přehodnocení a upravení výdajů a příjmů Přehodnocení a upravení výdajů může být provedeno různými způsoby. Jedním je, že se rozdělí výdaje na nezbytné (nájemné, elektřina, voda, ) a zbytné (zábava, jídlo v restauracích, oblečení). Podle velikosti schodku se může snížit některé ze zbytných vydání, jako je zábava, nákup oblečení anebo vynaložit větší úsilí pro získání dalších příjmů. V případě většího schodku, se může jednat o zásadnější rozhodnutí, jako je změna velikosti bytu nebo výměna automobilu.

32 5.2.5 Inovace rozpočtu Jasné je, že rozpočet, vytvářený v současnosti, nemusí po nějaké době platit. A proto by se měl osobní rozpočet za určitý čas přehodnotit. Obecně lze doporučit přehodnocení rozpočtu vždy po uplynutí půl roku. 5.3 Příklad: Pan Jelínek je svobodný a bydlí sám v nájemním bytě, a má takovéto měsíční příjmy: - ze zaměstnání Kč , - jiné příjmy (jednou za 3 měsíce) Kč 3 000, a takovéto měsíční výdaje: nájemné Kč 6 800, poplatky Kč 1 300, plyn a elektřina Kč 1 850, voda a stočné Kč 300, odpady (jednou ročně) Kč 2 000, nákupy pro domácnost Kč 4 000, léky Kč 200, oblečení Kč 2 000, telefon Kč 620, časopisy Kč 120, obědy Kč 500, opravy domácnosti Kč 500, poplatky v bance Kč 180, kino Kč 500, jídlo v restaurace Kč 300, cestování Kč 500, internetové připojení Kč 600, ostatní výdaje Kč 150, stavební spoření Kč 3 000, důchodové pojištění Kč 1 300,

33 1. Prostudujte si výše uvedený obecný postup pro sestavení rozpočtu. 2. Sestavte měsíční a roční rozpočet pana Jelínka. 3. Zjistěte, zda uspoří nějaké peněžní prostředky nebo se dostane do dluhů? 4. Jaký bude procentuální podíl utracených a uspořených příjmů z celkových příjmů? Klikněte zde: 5.4 Řešení: 2. Příjmy Měsíčně Ročně Váš příjem Kč Kč Jiné příjmy Kč Kč PŘÍJMY CELKEM: Kč Kč Výdaje Měsíčně Ročně Nájemné a splátky hypotéky Kč Kč Daně a poplatky (TV,rozhlas, poplatek za..) Kč Kč Plyn a elektřina Kč Kč Voda a stočné 300 Kč Kč Poplatek za odpady 167 Kč Kč Nákupy pro domácnost Kč Kč Toaletní potřeby a léky 200 Kč Kč Oblečení a boty Kč Kč Telefonování 620 Kč Kč Noviny, časopisy, předplatné 120 Kč Kč Služby (prádelna, obědy, ) 500 Kč Kč Opravy a údržba v domácnosti 500 Kč Kč Účty kreditních karet, poplatky bance 180 Kč Kč Zábava a kultura (půjčovna filmů, kino, ) 500 Kč Kč Jídlo v restauraci 300 Kč Kč

34 Pivo a alkohol 100 Kč Kč Dovolená a cestování 500 Kč Kč Internetové připojení 600 Kč Kč Ostatní výdaje (dárky, večírky, svatby, ) 150 Kč Kč VÝDAJE CELKEM: Kč Kč Výdaje na spoření Měsíčně Ročně Stavební spoření Kč Kč Důchodové pojištění Kč Kč Spořící účet 0 Kč 0 Kč Další 0 Kč 0 Kč VÝDAJE CELKEM: Kč Kč 3. SHRNUTÍ VÝSLEDKŮ Měsíčně Ročně Příjmy Kč Kč Výdaje celkové Kč Kč Výdaje na spotřebu Kč Kč Výdaje na spoření Kč Kč Uspořené prostředky nebo výše dluhu Kč Kč 4. JAKÝ PODÍL PŘÍJMŮ UTRATÍTE? 82,7% Je li větší než 100%, zadlužujete se. JAKÝ PODÍL PŘÍJMŮ UŠETŘÍTE? 17,3% Ušetřit bychom měli minimálně 3%. Procentní podíl utracených příjmů = (20 687/ ) x 100 = 82,7% Procentní podíl ušetřených příjmů = (4 313/ ) x 100 = 17,3%

35 5.5 Interpretace výsledků a správného řešení příkladu: Při porovnání celkových příjmů s celkovými výdaji (včetně výdajů na spoření) zjistíme, že rozpočet pana Jelínka je přebytkový. Z celkové částky všech měsíčních příjmů, která činila Kč ,, při současném způsobu hospodaření uspoří Kč 4 313,. Téměř všechny peněžní prostředky má uloženy na stavebním spoření a důchodovém pojištění, kde ale může nakládat se svými úsporami až po uplynutí tzv. vazací lhůty, která může být pětiletá nebo šestiletá (v závislosti na době uzavření smlouvy). Zbývající peníze Kč , jdou na úhradu nákladů spojených s provozem domácnosti a s uspokojováním některých osobních potřeb. 5.6 Požadavky na pomůcky, materiální zdroje, informační technologie: Žáci by při řešení této úlohy měli mít přístup k PC, z důvodů využití kalkulačky osobního rozpočtu, která je zpracovaná v programu Excel pro automatické výpočty. Potřeba kalkulačky pro každého žáka, při nemožnosti zpracovávat zadání na PC. 5.7 Realizace postup a metody: V úvodu hodiny se žáky zopakujeme klíčová slova a obecný postup při zpracování rozpočtu. Poté žáci zhruba 10 minut samostatně studují zadání příkladu. Výpočty provedou žáci pomocí kalkulačky osobního rozpočtu, která je součástí zadání a pak interpretují výsledky viz výše. Ve zbývajícím čase mohou žáci, pokud mají přístup k internetu vyhledat jiné možnosti zhodnocování příjmů.

Občanská výchova - Finanční gramotnost

Občanská výchova - Finanční gramotnost UČEBNÍ OSNOVA Učební osnova předmětu Občanská výchova - Finanční gramotnost Obor středního vzdělávání 9-51-E/01 Potravinářská výroba - Řeznické a uzenářské práce Počet hodin v UP celkem 0, z toho 15 hodin

Více

UČEBNÍ OSNOVA. předmětu. Ekonomika

UČEBNÍ OSNOVA. předmětu. Ekonomika UČEBNÍ OSNOVA předmětu Ekonomika střední vzdělání s maturitní zkouškou 18-20-0/ 01 Informační technologie - Elektronické počítačové systémy Téma: Finanční gramotnost Počet hodin v UP celkem: 96 Počet hodin

Více

UČEBNÍ OSNOVA. Učební osnova předmětu EKONOMIKA. Střední vzdělání s výučním listem 23-68-H/01 Automechanik RVP: Mechanik opravář motorových vozidel

UČEBNÍ OSNOVA. Učební osnova předmětu EKONOMIKA. Střední vzdělání s výučním listem 23-68-H/01 Automechanik RVP: Mechanik opravář motorových vozidel UČEBNÍ OSNOVA Učební osnova předmětu EKONOMIKA Střední vzdělání s výučním listem 23-68-H/01 Automechanik RVP: Mechanik opravář motorových vozidel Počet hodin celkem: 66 Počet hodin tématu finanční gramotnost

Více

UČEBNÍ OSNOVA. předmětu. Občanská výchova

UČEBNÍ OSNOVA. předmětu. Občanská výchova UČEBNÍ OSNOVA předmětu Občanská výchova /Občanský vzdělávací základ/ Téma: Finanční gramotnost Střední vzdělání s výučním listem 65-51-E/01 Stravovací a ubytovací služby - Kuchařské práce Počet hodin celkem:

Více

UČEBNÍ OSNOVA. předmětu. Občanská nauka

UČEBNÍ OSNOVA. předmětu. Občanská nauka UČEBNÍ OSNOVA předmětu Občanská nauka /Občanský vzdělávací základ/ Téma: Finanční gramotnost Střední vzdělání s výučním listem 65-51-E/0 Práce ve stravování - Provoz společného stravování Počet hodin celkem:

Více

UČEBNÍ OSNOVA EKONOMIKA

UČEBNÍ OSNOVA EKONOMIKA UČEBNÍ OSNOVA EKONOMIKA Obor středního vzdělávání s výučním listem Kuchař číšník 65-51-H/01 Počet hodin v UP celkem: 13 Platnost učební osnovy od: 1. 9. 2009 A. Pojetí vyučovacího předmětu 1. Obecný cíl

Více

UČEBNÍ OSNOVA. Učební osnova předmětu. Ekonomika. Obor středního vzdělávání 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů

UČEBNÍ OSNOVA. Učební osnova předmětu. Ekonomika. Obor středního vzdělávání 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů UČEBNÍ OSNOVA Učební osnova předmětu Ekonomika Obor středního vzdělávání 41-55-H/01 Opravář zemědělských strojů Počet hodin v UP celkem: 20 Platnost učební osnovy od : 1. 9. 2009 A. Pojetí vyučovacího

Více

UČEBNÍ OSNOVA OBČANSKÁ VÝCHOVA

UČEBNÍ OSNOVA OBČANSKÁ VÝCHOVA UČEBNÍ OSNOVA OBČANSKÁ VÝCHOVA Obor středního vzdělávání Pekařské práce 29-51-E/02 Počet hodin v UP celkem: 10 Platnost učební osnovy od: 1. 9. 2010 A. Pojetí vyučovacího předmětu 1. Obecný cíl vyučovacího

Více

UČEBNÍ OSNOVA OBČANSKÁ VÝCHOVA

UČEBNÍ OSNOVA OBČANSKÁ VÝCHOVA UČEBNÍ OSNOVA OBČANSKÁ VÝCHOVA Obor středního vzdělávání s výučním listem Opravářské práce 41-55-E/01 Počet hodin v UP celkem : 30 Platnost učební osnovy od : 1.9.2009 do : 1. Obecný cíl vyučovacího předmětu

Více

Učební osnova. Učební osnova předmětu. Ekonomika. Učební obor s výučním listem. 33-54-H/01 Mechanik hudebních nástrojů

Učební osnova. Učební osnova předmětu. Ekonomika. Učební obor s výučním listem. 33-54-H/01 Mechanik hudebních nástrojů Učební osnova Učební osnova předmětu Ekonomika Učební obor s výučním listem 33-54-H/01 Mechanik hudebních nástrojů Počet hodin v UP celkem : 33 Počet hodin FG v Ekonomice 2. roč. : 14 Platnost učební osnovy

Více

I. Sekaniny1804 Finanční výchova

I. Sekaniny1804 Finanční výchova Finanční výchova Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Finanční gramotnost je jedna z klíčových kompetencí člověka, tj. znalosti, dovednosti a hodnotové postoje,

Více

Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvoj klíčových kompetencí žáků

Výchovné a vzdělávací strategie pro rozvoj klíčových kompetencí žáků Finanční výchova Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Finanční gramotnost je jedna z klíčových kompetencí člověka, tj. znalosti, dovednosti a hodnotové postoje,

Více

UČEBNÍ OSNOVA CVIČENÍ Z EKONOMICKÉ A FINANČNÍ GRAMOTNOSTI

UČEBNÍ OSNOVA CVIČENÍ Z EKONOMICKÉ A FINANČNÍ GRAMOTNOSTI UČEBNÍ OSNOVA Učební osnova předmětu CVIČENÍ Z EKONOMICKÉ A FINANČNÍ GRAMOTNOSTI Obor středního vzdělávání s maturitní zkouškou 63-41-M/02 Obchodní akademie Počet hodin v UP celkem: 60 Platnost učební

Více

Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi. Analýza priorit cílů a jejich realizace při sestavování osobního finančního plánu

Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi. Analýza priorit cílů a jejich realizace při sestavování osobního finančního plánu Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi Digitální podoba e learningové aplikace 0 (vyuka.iss cheb.cz) Analýza priorit cílů a jejich realizace při sestavování osobního finančního plánu Ing. Radmila

Více

R E K L A M A Č N Í Ř Á D

R E K L A M A Č N Í Ř Á D R E K L A M A Č N Í Ř Á D Tento reklamační řád platí pro nákup v obchodě společnosti MACHALA a.s. Reklamační řád blíže vymezuje a upřesňuje práva a povinnosti prodávajícího, kterým je obchodní společnost

Více

Reklamační řád. 1.3.3. vada vznikla na věci opotřebením způsobeným obvyklým užíváním, nebo vyplývá-li to z povahy věci (např. uplynutím životnosti),

Reklamační řád. 1.3.3. vada vznikla na věci opotřebením způsobeným obvyklým užíváním, nebo vyplývá-li to z povahy věci (např. uplynutím životnosti), Reklamační řád 1. Úvodní ustanovení 1.1. Tento reklamační řád (dále jen reklamační řád ) obchodní společnosti LTRADE STORES s.r.o., se sídlem Na Svobodě 3152/80, 723 00 Ostrava - Martinov, identifikační

Více

Reklamační řád PRÁVO NA UPLATNĚNÍ REKLAMACE

Reklamační řád PRÁVO NA UPLATNĚNÍ REKLAMACE Reklamační řád K zajištění jednotného, rychlého a správného postupu při vyřizování reklamací vad zboží zakoupeného ve všech provozovnách firmy JEDNOTA spotřební družstvo Nová Paka se vydává tento reklamační

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. článek 1 PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉ VĚCI

REKLAMAČNÍ ŘÁD. článek 1 PRÁVO KUPUJÍCÍHO NA REKLAMACI VADNÉ VĚCI REKLAMAČNÍ ŘÁD Slouží k informování spotřebitelů o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady spotřebních výrobků (dále jen věc ). Tento reklamační řád byl vypracován na základě příslušných

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) Yvett s.r.o. IČ:

Reklamační řád. Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) Yvett s.r.o. IČ: Reklamační řád Tento reklamační řád (dále také též jen reklamační řád či řád ) společnosti Yvett s.r.o. IČ:25155768 (dále též jen prodávající ) upravuje v souladu s obecně závaznou platnou právní úpravou

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek I Úvodní ustanovení. Článek II Uplatnění reklamace REKLAMAČNÍ ŘÁD Nicol móda s.r.o. Jeronýmova 214/9 České Budějovice IĆ: 057 35 513 Článek I Úvodní ustanovení 1. Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Reklamační řád společnosti internetmania s.r.o., se sídlem Přeštická 1087/22, IČ 28615484, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v Praze, oddíl C, vložka 187648 (dále jen prodávající

Více

ZEMĚDĚLEC FARMÁŘ 41 51 H/01. IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU EKONOMIKA 2. ročník. Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi

ZEMĚDĚLEC FARMÁŘ 41 51 H/01. IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU EKONOMIKA 2. ročník. Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi ZEMĚDĚLEC FARMÁŘ 41 51 H/01 IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU EKONOMIKA 2. ročník UČEBNÍ OSNOVA...4 EKONOMIKA...4 41 51 H/01 Zemědělec farmář...4 1.1 Pojetí

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Minipap s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Minipap s.r.o. REKLAMAČNÍ ŘÁD Minipap s.r.o. náměstí Osvobození 254/24 78901 ZÁBŘEH IČ: 27843840 PLATNÝ OD 01. 01. 2018 Pro zabezpečení jednotného, rychlého a správného postupu při vyřizování reklamací v prodejnách PAPÍRÁK

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o.

REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o. REKLAMAČNÍ ŘÁD společnosti MAŠLAŇ s.r.o. se sídlem Kelč č.553, 756 43 IČ: 26843439 Článek 1 Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu s

Více

Učební osnovy předmětu Finanční gramotnost

Učební osnovy předmětu Finanční gramotnost Příloha k ŠVP ZV č. 2 Učební osnovy předmětu Finanční gramotnost Název školního vzdělávacího programu: Škola v pohybu - Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání, č. j. ZŠZH 287/2016 Škola: Základní

Více

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od

Reklamační řád. Tento reklamační řád je platný od a účinný od Reklamační řád Preambule Společnosti KREINER, spol. s r.o., IČO 40526160, se sídlem Tylova 710/49, 301 00 Plzeň Jižní Předměstí, a KREINER EXKLUSIV s.r.o., IČO 25240731, se sídlem Tylova 710/49, 301 00

Více

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy.

1.9. Záruční list musí obsahovat obchodní firmu prodávajícího, IČ a sídlo firmy. Reklamační řád 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb. Občanský zákoník a zákonem č. 634/1992 Sb. o ochraně spotřebitele ve

Více

Reklamační řád. Článek 1 Právo na uplatnění reklamace. Článek 2 Místo a podmínky pro uplatnění reklamace. Článek 3 Odpovědnost prodávajícího.

Reklamační řád. Článek 1 Právo na uplatnění reklamace. Článek 2 Místo a podmínky pro uplatnění reklamace. Článek 3 Odpovědnost prodávajícího. Reklamační řád Článek 1 Právo na uplatnění reklamace Zboží, u kterého se vyskytne vada při převzetí kupujícím, jakož i zboží, u kterého se vyskytne vada po převzetí v záruční době (s výjimkou případů uvedených

Více

FINANČNÍ GRAMOTNOST. Příloha 5 ŠVP ZV Základní školy Kanice: Otevřená škola (součást 2. aktualizovaného vydání k 1. 9. 2010)

FINANČNÍ GRAMOTNOST. Příloha 5 ŠVP ZV Základní školy Kanice: Otevřená škola (součást 2. aktualizovaného vydání k 1. 9. 2010) FINANČNÍ GRAMOTNOST Příloha 5 ŠVP ZV Základní školy Kanice: Otevřená škola (součást 2. aktualizovaného vydání k 1. 9. 2010) Charakteristika Finanční gramotnost vychází obsahově ze vzdělávacích oblastí

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu RASLOVYUPLET.CZ od naší společnosti:

Více

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s.

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a.s., IČ: 158 87 791 se sídlem Praha 10, K červenému dvoru č. 10, PSČ 100 00, zapsané v obchodním

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ. 1.07/1.5.00/34.0996 Číslo materiálu Název školy Jméno autora Tématická oblast Předmět Ročník VY_32_INOVACE_EKO149

Více

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/

OKO občanské kompetence občanům. registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/ OKO občanské kompetence občanům registrační číslo :CZ.1.07/3.1.00/50.0009 Ochrana spotřebitele Pojmy Spotřebitel - fyzická osoba, která nejedná v rámci své podnikatelské činnosti nebo v rámci samostatného

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1

REKLAMAČNÍ ŘÁD. 1. Úvodní ustanovení. 2. Odpovědnost prodávajícího za vady. Reklamační řád S11-1 1. Úvodní ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD 1.1. Prodávající odpovídá kupujícímu za vady dle tohoto reklamačního řádu a dle příslušných právních předpisů, zejména zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku, v

Více

RODINNÝ ROZPOČET. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

RODINNÝ ROZPOČET. Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město. Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Stupeň a typ vzdělávání Vzdělávací oblast Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace

Více

Příloha č. FINANČNÍ GRAMOTNOST

Příloha č. FINANČNÍ GRAMOTNOST Žák chápe předmět jako cestu k získání informací a poznatků ze světa financí, který ho obklopuje doma v rodině i v okolním světě. Nabízí se mu možnost získání znalostí a dovedností pro aktivní zapojení

Více

Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi. Orientace v právech spotřebitele na příkladu správného průběhu reklamace

Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi. Orientace v právech spotřebitele na příkladu správného průběhu reklamace Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi Digitální podoba e learningové aplikace (vyuka.iss cheb.cz) Orientace v právech spotřebitele na příkladu správného průběhu reklamace 0 Ing. Lada Nováková

Více

I. Obecná ustanovení

I. Obecná ustanovení R E K L A M AČNÍ Ř Á D I/14/02 ve znění Dodatku č. 1. I/16/2 družstva Jednota, spotřební družstvo v Kamenici nad Lipou, se sídlem Masarykova 350, 394 85 Kamenice nad Lipou, IČ: 00031887, zapsaného u rejstříkového

Více

(1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době.

(1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době. REKLAMACE REKLAMACE PODLE SOZ 626 (1) Práva z odpovědnosti za vady věci, pro které platí záruční doba, zaniknou, nebyla-li uplatněna v záruční době. (2) Práva z odpovědnosti za vady u věcí, které se rychle

Více

Začínáte? Reklamace. Příručka pražského podnikatele. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.

Začínáte? Reklamace. Příručka pražského podnikatele. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha. Kontaktní centrum, Opletalova 22, 110 00 Praha 1, tel.: 606 761 106, www.akcelerace-praha.cz Reklamace po nabytí účinnosti nového občanského zákoníku Začínáte? Příručka pražského podnikatele Nový občanský

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ

REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tento reklamační řád byl zpracován dle ustanovení zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále jen občanský zákoník ) a zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně

Více

Ekonomie a právo, části oboru Člověk a svět práce. PC, dataprojektor, odborné publikace, dokumentární filmy. Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora

Ekonomie a právo, části oboru Člověk a svět práce. PC, dataprojektor, odborné publikace, dokumentární filmy. Gymnázium Jiřího Ortena, Kutná Hora Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Základy společenských věd (ZSV) Ekonomie a právo, části oboru Člověk a svět práce 2. ročník a sexta 2 hodiny týdně PC, dataprojektor, odborné publikace, dokumentární

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád (dále jen reklamační řád ) upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného spotřebitelem prostřednictvím on-line obchodu Drinkovna.cz od naší společnosti:

Více

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami.

Kupující je povinen převzít zboží objednané a dodané v souladu s kupní smlouvou a těmito obchodními podmínkami. 1. Úvodní ustanovení Veškeré smluvní vztahy jsou uzavřeny v souladu s právním řádem České republiky. Je-li smluvní stranou spotřebitel, řídí se vztahy neupravené obchodními podmínkami občanským zákoníkem

Více

Úvodní ustanovení. Objednávka a uzavření kupní smlouvy

Úvodní ustanovení. Objednávka a uzavření kupní smlouvy Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky platí pro nákup v internetovém obchodě http://www.fler.cz/move-material.podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a jeho zákazníků (kupujících).

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice OBCHODNÍ ČINNOST 10. ROLE SPOTŘEBITELE V OBCHODĚ OCHRANA SPOTŘEBITELE Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál

Více

OTÁZKY K PROCVIČOVÁNÍ I.

OTÁZKY K PROCVIČOVÁNÍ I. Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Střední odborná škola a Gymnázium Staré Město CZ.1.07/1.5.00/34.1007 Ing. Miroslava Kořínková III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s.

REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s. REKLAMAČNÍ ŘÁD SIKO KOUPELNY a.s. Slouží k informování spotřebitelů o rozsahu, podmínkách a způsobu uplatnění odpovědnosti za vady spotřebních výrobků (dále jen věc ). Tento reklamační řád byl vypracován

Více

Tento reklamační řád upravuje práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího při uplatnění práv z vadného plnění a práv ze záruky za jakost.

Tento reklamační řád upravuje práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího při uplatnění práv z vadného plnění a práv ze záruky za jakost. REKLAMAČNÍ ŘÁD 1. Všeobecná ustanovení Tento reklamační řád se vztahuje na veškeré movité věci (dále jen zboží ) zakoupené v internetovém obchodě společnosti UNI HOBBY, a.s. Kde se v tomto reklamačním

Více

Kupující: je subjekt, který s prodávajícím uzavřel smlouvu o koupi zboží prostřednictvím sítě internet v internetovém obchodě.

Kupující: je subjekt, který s prodávajícím uzavřel smlouvu o koupi zboží prostřednictvím sítě internet v internetovém obchodě. Obecná ustanovení Prodávající: je společnost SEVT, a. s., Pekařova 4, 181 06 Praha 8, IČ: 45274851, DIČ: CZ45274851, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1596;

Více

LETECKÉ AKROBATICKÉ CENTRUM ČR OBCHODNÍ PODMÍNKY

LETECKÉ AKROBATICKÉ CENTRUM ČR OBCHODNÍ PODMÍNKY LETECKÉ AKROBATICKÉ CENTRUM ČR OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky blíže vymezují a upřesňují práva a povinnosti prodávajícího a kupujícího v rámci smluvních vztahů uzavřených

Více

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit.

4.ZRUŠENÍ OBJEDNÁVKY A ODSTOUPENÍ OD SMLOUVY Kupující je oprávněn objednávku před dodáním zboží kdykoliv bezplatně zrušit. Obchodní podmínky 1.KONTAKTNÍ ÚDAJE Název: Vachoušková Stanislava Sídlo/bydliště: Horní Bludovice č.372, 73937 Horní Bludovice IČ: 60288761 Zapsaná:Obecní živnostenský úřad Magistrátu měsat Havířova Telefon:

Více

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka).

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka). 1. Úvodní ustanovení Zde uvedené obchodní podmínky platí pro nákup v e- shopu http://www.fler.cz/shop/martina_j (dále jen prodejce).obchodní podmínky stanovují a upřesňují základní práva a povinnosti prodejce

Více

To nejdůležitější z obchodních podmínek:

To nejdůležitější z obchodních podmínek: To nejdůležitější z obchodních podmínek: Možnosti platby V obchodě MujOdšťavňovač.cz je možno platit: Na dobírku (při převzetí zboží) Převodem na účet (670100 2207690562/6210 mbank) Platební kartou dopravci

Více

Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi ZEMĚDĚLSKÉ PRÁCE FARMÁŘSKÉ PRÁCE 41 51 E/01

Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi ZEMĚDĚLSKÉ PRÁCE FARMÁŘSKÉ PRÁCE 41 51 E/01 Implementace finanční gramotnosti ve školní praxi ZEMĚDĚLSKÉ PRÁCE FARMÁŘSKÉ PRÁCE 41 51 E/01 IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU OBČANSKÁ NAUKA 1. ROČNÍK A MATEMATIKA 2. ROČNÍK 1 UČEBNÍ OSNOVA...4 1 OBČANSKÁ

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 1 Číslo

Více

Rodinný rozpočet Přehled příjmů Seznam výdajů Porovnání příjmů a výdajů Přehodnocení a přizpůsobení výdajů Aktualizace rozpočtu

Rodinný rozpočet Přehled příjmů Seznam výdajů Porovnání příjmů a výdajů Přehodnocení a přizpůsobení výdajů Aktualizace rozpočtu = plán finančního hospodaření domácnosti jeho vytvoření vede: ke kontrole finanční situace rodiny ke snížení rizika zbytečných výdajů ke snížení rizika případného zadlužování k nalezení zdrojů pro rezervy

Více

Reklamační řád. Obchodní firma: Jana Karičková Slavíková IČO: Sídlo: Javorová 1812, Kadaň. Dále jen jako firma. 1) Základní ustanovení

Reklamační řád. Obchodní firma: Jana Karičková Slavíková IČO: Sídlo: Javorová 1812, Kadaň. Dále jen jako firma. 1) Základní ustanovení Reklamační řád Obchodní firma: Jana Karičková Slavíková IČO: 69901287 Sídlo: Javorová 1812, 432 01 Kadaň Dále jen jako firma 1) Základní ustanovení Tento reklamační řád je vydán v souladu s ustanoveními

Více

Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line

Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu podnikatele Tomáše Vanči umístěného na webovém rozhraní www.rychlepneu.cz

Více

Zapsané v obchodním rejstříku, pod spisovou značkou C vedená u Krajského soudu v Ostravě.

Zapsané v obchodním rejstříku, pod spisovou značkou C vedená u Krajského soudu v Ostravě. REKLAMAČNÍ ŘÁD Reklamační řád společnost VEJNET.CZ s.r.o. pro reklamaci zboží zakoupeného prostřednictvím telefonního ujednání, webového portálu, nebo přímého prodeje. Sídlo: Rudé Armády 970/2b, Karviná,

Více

2/1 Podáním objednávky kupující stvrzuje, že se seznámil s obchodními podmínkami a že s nimi souhlasí.

2/1 Podáním objednávky kupující stvrzuje, že se seznámil s obchodními podmínkami a že s nimi souhlasí. 1. Úvodní ustanovení Tyto obchodní podmínky platí pro nákup zboží od prodejce U švadlenky Růženky ( Růžena Košťáková, Ičo: 42470587, živnostenský list vydal Mú Varnsdorf dne 31.8.1992 ). Podmínky blíže

Více

Reklamační řád. Kontaktní

Reklamační řád. Kontaktní Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu www.strevnivitamin.cz od naší společnosti Suppmed s.r.o., se sídlem U nákladového

Více

Obchodní podmínky firmy Miroslav Resler Computer Shop, IČO 61208647

Obchodní podmínky firmy Miroslav Resler Computer Shop, IČO 61208647 Obchodní podmínky firmy Miroslav Resler Computer Shop, IČO 61208647 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Tyto všeobecné obchodní podmínky firmy Miroslav Resler Computer Shop, IČO 61208647, se sídlem Pickova 1096, 56201

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení

REKLAMAČNÍ ŘÁD. Článek 1 Úvodní ustanovení REKLAMAČNÍ ŘÁD Provozovatel: Stavební HP s.r.o. K Raškovci 851 Kolín V, 280 02 Provozovna: DRE-dveře Obecní dvůr 433 280 02 Kolín Článek 1 Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen

Více

Hotovostní a bezhotovostní platby

Hotovostní a bezhotovostní platby Hotovostní a bezhotovostní platby Hotovostní platby Platební styk = soustava různých forem a způsobů placení, které zprostředkují pohyb peněz v národním hospodářství Platby z ruky do ruky - například v

Více

REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE

REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE REKLAMAČNÍ PODMÍNKY PRO STŔEDISKO REPASE Společnost EMOS spol. s r. o. se sídlem Přerov, Přerov I Město, Šířava 295/17, PSČ 750 02, IČ : 190 14 104, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Krajským soudem

Více

Ochrana spotřebitele

Ochrana spotřebitele Ochrana spotřebitele Ochrana spotřebitele Pojem ochrana spotřebitele Postup při reklamaci zboží Způsoby vyřízení reklamace zboží Příklady ochrany spotřebitele Záruční lhůta Ochrana spotřebitele Pojem ochrana

Více

Zvyšování kvality výuky technických oborů

Zvyšování kvality výuky technických oborů Zvyšování kvality výuky technických oborů Klíčová aktivita VI.2 Vytváření podmínek pro rozvoj znalostí, schopností a dovedností v oblasti finanční gramotnosti Výukový materiál pro téma VI.2.1 Řemeslná

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD pro prodej zboží

REKLAMAČNÍ ŘÁD pro prodej zboží REKLAMAČNÍ ŘÁD pro prodej zboží obchodní společnosti Gerhard Horejsek a spol., s.r.o., IČ 005 26 282, se sídlem Praha 1, Králodvorská 1081/16, PSČ 110 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským

Více

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím.

OBCHODÍ PODMÍKY. 2. Tyto obchodní podmínky a ustanovení v nich obsažená jsou nedílnou součástí kupní smlouvy uzavřené mezi prodávajícím a kupujícím. OBCHODÍ PODMÍKY EUROSTOCK Czech Republic s.r.o. IČ: 293 70 825 se sídlem Pražská 674/156, 642 00 Brno zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Krajského soudu v Brně, oddíl C, vložka 76227 (dále jako prodávající

Více

Zásady standardu finanční gramotnosti

Zásady standardu finanční gramotnosti Zásady standardu finanční gramotnosti 1. východiska revize a. stávající standard finanční gramotnosti b. standardy OECD/INFE c. slovenský standard d. nové skutečnosti na finančním trhu e. vyšší vyspělost

Více

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese

pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese OBCHODNÍ PODMÍNKY[JA1] obchodní společnosti zapsané v obchodním rejstříku vedeném pro prodej zboží prostřednictvím on-line obchodu umístěného na internetové adrese 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Obchodní podmínky

Více

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz

Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz Všeobecné obchodní podmínky www.ekostavivo.cz 1. Kontaktní údaje Název: Jiří Lodr Sídlo/bydliště: Osvračín 37, 345 61 Staňkov IČ: 88634248 Telefon: +420 606 346 883 Email: info@ekostavivo.cz Kontaktní

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 2 Číslo

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ

REKLAMAČNÍ ŘÁD I. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ REKLAMAČNÍ ŘÁD Tento reklamační řád se vztahuje na zboží, které bylo zakoupeno v internetovém obchodě na adrese www.happyk.cz. Záruční doba výrobku začíná běžet ode dne převzetí zboží kupujícím. Prodávající

Více

Výchova k občanství - 8. ročník - finanční gramotnost

Výchova k občanství - 8. ročník - finanční gramotnost Výchova k občanství - 8. ročník - finanční gramotnost výstupy okruh učivo mezipředmětové vztahy indikátory žák rozvíjí kritické názory, zaujímá postoje, dokáže věčně a logicky argumentovat Prostor pro

Více

Implementace finanční gramotnosti. ve školní praxi POTRAVINÁŘSKÁ VÝROBA 29 51 E/01

Implementace finanční gramotnosti. ve školní praxi POTRAVINÁŘSKÁ VÝROBA 29 51 E/01 Implementace finanční gramotnosti 1 TITULNÍ STRANA ve školní praxi POTRAVINÁŘSKÁ VÝROBA 29 51 E/01 IMPLEMENTACE FG DO PŘEDMĚTU MATEMATIKA 2. ROČNÍK A OBČANSKÁ NAUKA 3. ROČNÍK 1 TITULNÍ STRANA...1 1 UČEBNÍ

Více

Otázka: V internetovém obchodě jste si zakoupili ipod, ale po týdnu jste zjistili, že Vám nevyhovuje. Je možné zboží vrátit, aniž nemá závadu?

Otázka: V internetovém obchodě jste si zakoupili ipod, ale po týdnu jste zjistili, že Vám nevyhovuje. Je možné zboží vrátit, aniž nemá závadu? Mgr. Zuzana Válková Otázka: V internetovém obchodě jste si zakoupili ipod, ale po týdnu jste zjistili, že Vám nevyhovuje. Je možné zboží vrátit, aniž nemá závadu? Odpověď: Ano, zboží vrátit můžeme, dokonce

Více

CZ.1.07/1.4.00/21.1920

CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Finanční produkty Masarykova ZŠ a MŠ Velká Bystřice projekt č. CZ.1.07/1.4.00/21.1920 Název projektu: Učení pro život Č. DUMu: VY_32_INOVACE_39_07 Tématický celek: Rodina a finance Autor: Mgr. Drahomíra

Více

Obchodní podmínky. pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Zápis: živnostenský rejstřík vedený Úřadem městské části Praha 1.

Obchodní podmínky. pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Zápis: živnostenský rejstřík vedený Úřadem městské části Praha 1. Obchodní podmínky pro nákup v internetovém obchodě www.dub.cz. Kontaktní údaje prodávajícího: Prodávající: Tomáš Pfeiffer Sídlo: Soukenická 21, 110 00 Praha 1. IČ: 12609498, DIČ: CZ530830166. Zápis: živnostenský

Více

Bezhotovostní platební styk. Bc. Alena Kozubová

Bezhotovostní platební styk. Bc. Alena Kozubová Bezhotovostní platební styk Bc. Alena Kozubová Depozita Podniky i občané si ukládají své finanční prostředky na účty v bankách. Jde o vklady, které se označují jako depozita. Jedná-li se o cizí měnu, označujeme

Více

REKLAMAČNÍ ŘÁD. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov

REKLAMAČNÍ ŘÁD. obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup. se sídlem Dešov 131, Dešov provozovna Dešov 147, Dešov REKLAMAČNÍ ŘÁD obchodní společnosti SILVERHOME - Marek Soukup se sídlem Dešov 131, 675 33 Dešov provozovna Dešov 147, 675 33 Dešov IČ: 87073064 DIČ: CZ8704064985 zapsané v živnostenském rejstříku vedeném

Více

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti;

je v odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti; Reklamační řád Tento Reklamační řád upravuje způsob a podmínky reklamace vad zboží zakoupeného prostřednictvím on-line obchodu PlaymoSvět od podnikatelky Zdeňky Doležalové, se sídlem Růženy Svobodové 1232/1,

Více

Všeobecné obchodní podmínky

Všeobecné obchodní podmínky Všeobecné obchodní podmínky Kontaktní údaje Název: KES-kabelové a elektrické systémy, spol. s r.o. Bydliště: Popinecká č.p.983, 739 32 Vratimov IČ: 46581448 DIČ: CZ46581448 Zapsán v obchodním rejstříku,

Více

Reklamační řád SPERKUJEME.CZ. I. Všeobecná ustanovení

Reklamační řád SPERKUJEME.CZ. I. Všeobecná ustanovení Reklamační řád SPERKUJEME.CZ I. Všeobecná ustanovení 1) Reklamační řád je nedílnou součástí Všeobecných obchodních podmínek prodávajícího Lucie Nováčková Šlikova 1099/11, Praha - Břevnov. IČ: 87541548,

Více

RODINNÝ ROZPOČET (FINANČNÍ GRAMOTNOST)

RODINNÝ ROZPOČET (FINANČNÍ GRAMOTNOST) Název pomůcky Klíčová slova Autoři Časový rámec Cílová skupina RODINNÝ ROZPOČET (FINANČNÍ GRAMOTNOST) Příjmy, výdaje, investice, rozpočet Veronika Hudská, Denisa Podešvová 1 vyučovací hodina (45 minut)

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

PLATEBNÍ STYK. Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný

PLATEBNÍ STYK. Integrovaná střední škola, Hlaváčkovo nám. 673, Slaný Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA3_16 Název materiálu: PLATEBNÍ STYK Tematická oblast: Ekonomika, 3. ročník Anotace: Prezentace vysvětluje žákům co znamená platební styk, jaké jsou druhy

Více

Všeobecné obchodní a dodací podmínky

Všeobecné obchodní a dodací podmínky Všeobecné obchodní a dodací podmínky Všeobecné obchodní a dodací podmínky společnosti STASTO Automation s.r.o., se sídlem Týnec nad Sázavou, K Náklí 512, PSČ 257 41, IČO 496 84 175, zapsané v obchodním

Více

Příloha č. FINANČNÍ GRAMOTNOST

Příloha č. FINANČNÍ GRAMOTNOST Chápe předmět jako cestu k získání informací a poznatků ze světa financí, který ho obklopuje doma v rodině i v okolním světě. Nabízí se mu možnost získání znalostí a dovedností pro aktivní zapojení do

Více

VESELÁ TRIČKA Obchodní podmínky

VESELÁ TRIČKA Obchodní podmínky VESELÁ TRIČKA Obchodní podmínky Seznam: 1. Základní údaje 2. Jak objednávat 3. Dodací podmínky 4. Reklamace 5. Ochrana osobních údajů 1. Základní údaje Dodavatel: NEUBERT marketing & Company s.r.o. Sídlo:

Více

! Reklamační řád! Pro prodej zboží

! Reklamační řád! Pro prodej zboží Reklamační řád Pro prodej zboží 1. Úvodní ustanovení Práva kupujícího z vadného plnění (dále jen reklamace ) musí být vždy uplatněna v souladu s tímto reklamačním řádem. Záležitosti tímto reklamační řádem

Více

Obchodní podmínky. Obsah. To nejdůležitější z obchodních podmínek. Možnosti platby. Cena dopravy zboží. Možnosti dopravy zboží

Obchodní podmínky. Obsah. To nejdůležitější z obchodních podmínek. Možnosti platby. Cena dopravy zboží. Možnosti dopravy zboží Obchodní podmínky Obsah To nejdůležitější z obchodních podmínek Všeobecná ustanovení Informace o kupní smlouvě Odstoupení od kupní smlouvy uzavřené pomocí komunikace na dálku Práva z odpovědnosti za vady,

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49. Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Střední průmyslová škola strojnická Olomouc tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: VI/2 Sada: 2 Číslo

Více

Výchova k občanství - 8. ročník

Výchova k občanství - 8. ročník výstupy okruh učivo žák rozvíjí kritické názory, zaujímá postoje, dokáže věčně a logicky argumentovat 3V1 - žák rozlišuje a porovnává různé formy vlastnictví, včetně duševního vlastnictví a způsoby jejich

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Platba převodem: bankovní spojení : Ceny : Recyklační a autorské poplatky : Identifikační a kontaktní údaje společnosti:

OBCHODNÍ PODMÍNKY. Platba převodem: bankovní spojení : Ceny : Recyklační a autorské poplatky : Identifikační a kontaktní údaje společnosti: OBCHODNÍ PODMÍNKY Identifikační a kontaktní údaje společnosti: ATLUS GAME. cz Miluše Světlíková Rozhraní 476/28 (sídlo) 619 00, Brno IČ : 87901471 Platba převodem: bankovní spojení : Číslo účtu : - ČR

Více

Obchodní podmínky firmy INTERFORST CZ s.r.o.

Obchodní podmínky firmy INTERFORST CZ s.r.o. Obchodní podmínky firmy INTERFORST CZ s.r.o. 1) VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ 1.1. Tyto obchodní podmínky upravují vzájemná práva a povinnosti prodávajícího na straně jedné (dále jen prodávající ) a kupujícího

Více

BEZPEČNOSTNĚ PRÁVNÍ AKADEMIE BRNO, s.r.o., střední škola. Bankovní domy komerční banky, spořitelny + test

BEZPEČNOSTNĚ PRÁVNÍ AKADEMIE BRNO, s.r.o., střední škola. Bankovní domy komerční banky, spořitelny + test Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0036 Název projektu Inovace a individualizace výuky Číslo materiálu VY_62_INOVACE_ZEL13 Název školy BEZPEČNOSTNĚ PRÁVNÍ AKADEMIE BRNO, s.r.o., střední škola Autor Ing.

Více

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s.

Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a. s. 1. VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ Reklamační řád společnosti Auto Kelly, a.s., IČ: 247 87 426 se sídlem Praha 10, U Tvrze č. 65, PSČ 100 00, zapsané v obchodním rejstříku

Více