Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls245883/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Sulpirol 50.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls245883/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Sulpirol 50."

Transkript

1 Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls245883/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sulpirol 50 (sulpiridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou informaci pro případ, že si ji budete potřebovat přečíst znovu. - Máte-li jakékoli další otázky, zeptejte se svého lékaře nebo lékárníka. - Tento přípravek byl předepsán Vám. Nedávejte jej žádné další osobě. Mohl by jí ublížit, a to i tehdy, má-li stejné příznaky jako Vy. - Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. V příbalové informaci naleznete: 1. Co je Sulpirol 50 a k čemu se používá 2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete Sulpirol 50 užívat 3. Jak se Sulpirol 50 užívá 4. Možné nežádoucí účinky 5 Jak Sulpirol 50 uchovávat 6. Další informace 1. CO JE SULPIROL 50 A K ČEMU SE POUŽÍVÁ SULPIROL 50 jsou tobolky s obsahem psychofarmaka, neuroleptika. Používá se při : - léčbě depresivních stavů tam, kde jiná antidepresiva selhala. - léčbě některých typů závrati (při závrati periferního původu z postižení labyrintu - např. při Méniérově chorobě, při polohové závrati a rotační závrati - i při vestibulární závrati). - léčbě akutní i chronické schizofrenie. Přípravek je určen pro dospělé, mladistvé a děti od 6 let. 2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE SULPIROL 50 UŽÍVAT Neužívejte Sulpirol 50 - Při známé přecitlivělosti vůči sulpiridu, jiným benzamidovým derivátům nebo pomocným látkám. - Při akutní otravě alkoholem, přípravky na spaní nebo na zklidnění, prostředky typu morfinu Strana 1 (celkem 7)

2 pro ztišení bolestí, psychofarmaky (léčivy užívanými při duševních poruchách). - Při tzv. manické psychóze, tj. při chorobně povznesené až útočné náladě. - Při organických mozkových poruchách, spojených s podrážděností (při tzv. organickém psychosyndromu), zejména u starších pacientů. - Při křečích (např. při padoucnici). - Při zvýšené hladině hormonu prolaktinu v krvi. - Při některých nádorech (při feochrocytómu nadledvin ). - Při parkinsonském syndromu. - Při nádorech závislých na hormonu prolaktinu a při všech epiteliálních nádorech mléčné žlázy. - U dětí mladších než 6 let. Zvláštní opatrnosti při použití Sulpirolu 50 je zapotřebí Lékaře musíte upozornit, pokud jste těhotná anebo pokud kojíte, anebo pokud se u Vás vyskytují nebo dříve vyskytly některé z těchto stavů: - nepravidelnosti menstruačního cyklu (u mladších žen) - zvýšený anebo snížený krevní tlak - schizofrenie s příznaky podráždění a útočnosti - těžké poruchy jater a ledvin - náchylnost ke vzniku žilních trombóz - cévní poruchy, zejména poruchy koronárních cév (angina pectoris), poruchy srdeční činnosti (srdeční insuficience), maligní neuroleptický syndrom, zelený zákal (glaukom), zúžení vrátníku v žaludku (tzv. stenózu pyloru), poruchy močení, zbytnění prostaty. - pokud se u Vás nebo u někoho z Vaší rodiny již někdy vyskytly potíže s krevními sraženinami (ucpání cév, embolie). Užívání podobných přípravků jako je tento je totiž spojováno s tvorbou krevních sraženin v cévách. Poraďte se, prosím, se svým lékařem i tenkrát, jestliže se některý z těchto stavů u Vás projevil v minulosti anebo jestliže nastal až v průběhu užívání přípravku SULPIROL 50. Lékaře také musíte upozornit, pokud je Vám známo, že se u Vás v předchozí době po podávání léků objevil tzv. maligní neuroleptický syndrom (horečky, svalová ztuhlost, poruchy vědomí). Vzájemné působení s dalšími léčivými přípravky Prosím, informujte svého lékaře o všech lécích, které užíváte nebo jste užíval(a) v nedávné době, a to i o lécích, které jsou dostupné bez lékařského předpisu. Účinky přípravku SULPIROL 50 a účinky jiných současně užívaných léků se mohou vzájemně ovlivňovat. Váš lékař by proto měl být informován o všech lécích, které v současné době užíváte nebo které začnete užívat, a to na lékařský předpis i bez něho. Než začnete Strana 2 (celkem 7)

3 současně s užíváním přípravku SULPIROL 50 užívat nějaký volně prodejný lék, poraďte se, prosím, se svým ošetřujícím lékařem. Které léky ovlivňují účinek přípravku SULPIROL 50? Při kombinaci s léky, dráždícími nebo povzbuzujícími mozkovou činnost (např. s prostředky na snížení chuti k jídlu, s některými léky proti průduškovému astmatu) se může objevit neklid, nervozita, strach, podráždění. Účinky kterých léků může přípravek SULPIROL 50 ovlivnit? SULPIROL 50 zesiluje účinky látek, které tlumí mozkovou činnost - látek zklidňujících, léků na spaní, léků proti bolestem, alkoholu, psychofarmak (látek používaných při duševních poruchách), narkotik (léky proti silné bolesti), některých antihistaminik (obvykle používaných při alergii). SULPIROL 50 může oslabit účinek látek snižujících krevní tlak, a může způsobit i kritický náhlý vzestup krevního tlaku. Uvědomte si, prosím, že se tyto údaje mohou vztahovat i na léky, které jste užíval(a) v nedávné době anebo které začnete užívat brzy po skončení užívání přípravku SULPIROL 50. Které nápoje byste neměl konzumovat? V průběhu léčby přípravkem SULPIROL 50 nepožívejte alkoholické nápoje; účinky alkoholu by se při takové kombinaci mohly velmi značně zesílit až i nepředvídatelně pozměnit. Užívání přípravku Sulpirol 50 s jídlem a pitím Sulpirol 50 se užívá nezávisle na jídle. Těhotenství a kojení Poraďte se se svým lékařem dříve, než začnete užívat jakýkoliv lék. V průběhu těhotenství se přípravek SULPIROL 50 nesmí užívat, protože s jeho použitím v těhotenství není u člověka dostatek zkušeností. Žena, která užívá SULPIROL 50, nesmí kojit, protože se léčivá látka vylučuje do mateřského mléka a mohla by ovlivnit kojence. Řízení dopravních prostředků a obsluha strojů Neřiďte auto ani jiné motorové vozidlo, protože přípravek SULPIROL 50 obvykle znemožňuje bezpečné řízení! Nebudete schopen reagovat rychle a účelně v případě náhlé, neočekávané situace! Požití i malé dávky alkoholu takovou situaci ještě silně zhorší! Neobsluhujte stroje ani elektrická zařízení! Důležité informace o některých složkách Sulpirolu 50 Sulpirol 50 obsahuje laktosu. Pokud Vám Váš lékař řekl, že nesnášíte některé cukry, poraďte se s ním, než začnete užívat tento přípravek. 3. JAK SE SULPIROL 50 UŽÍVÁ Vždy užívejte Sulpirol 50 přesně podle pokynů svého lékaře. Pokud si nejste jistý(á), poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Strana 3 (celkem 7)

4 Pokud Vám lékař nepředepsal jinak, dodržujte, prosím, tento návod k použití - jinak Vám přípravek SULPIROL 50 nepřinese plný prospěch! Lékař určí dávkování individuálně podle Vašich potřeb v závislosti na Vaší reaktivitě, na věku, váze, pohlaví i na povaze a závažnosti onemocnění. Jaké množství přípravku SULPIROL 50 máte užívat a jak často? Léčba schizofrenie U dospělých pacientů se dávkování obvykle zahajuje dávkou 2 tobolky přípravku SULPIROL 50 3krát denně (tj. 300 mg sulpiridu denně) a zvolna se podle potřeby zvyšuje; obvykle dosáhne celodenní dávky 8 až 16 tobolek (tj mg sulpiridu) denně. Celodenní dávka se rozdělí do 2-4 jednotlivých dávek. Celodenní dávka 20 tobolek přípravku SULPIROL 50 (tj mg sulpiridu) se běžně nesmí překročit; jen při schizofrenii nereagující na běžnou léčbu je možné v individuálním případě užívat 32 tobolek přípravku, tj mg sulpiridu denně. Léčba depresivních stavů U dospělých pacientů se dávkování obvykle zahajuje celodenní dávkou 1 až 3 tobolky přípravku SULPIROL 50 (tj. 50 až 150 mg sulpiridu denně) a dávkování se pozvolna zvyšuje podle potřeby. Udržovací dávka obvykle bývá 1 až 2 tobolky 3krát denně (tj. 150 až 300 mg sulpiridu denně). Vyšší dávkování nebývá obvykle nutné. Léčba závratí U dospělých pacientů se dávkování obvykle zahajuje celodenní dávkou 1 až 3 tobolky přípravku SULPIROL 50 (tj. 50 až 150 mg sulpiridu denně). Obvyklá udržovací dávka pro dospělé je 1-2 tobolky 3krát denně ( mg sulpiridu denně). Zvláštní dávkovací pokyny Dávkování osobám vyššího věku Osobám vyššího věku se obvykle podává poloviční dávky ve srovnání s dávkováním, uvedeným výše. Dávkování při poruše činnosti ledvin Při poruše činnosti ledvin lékař sníží dávkování sulpiridu v závislosti na stupni poruchy ledvin Co se musí brát v úvahu při léčbě dětí a starších lidí? Dávkování u dětí, mladistvých a u osob vyššího věku bývá oproti dávkování v dospělém středním věku sníženo. Použití u dětí Děti mladší než 6 let nesmějí přípravek SULPIROL 50 užívat vůbec; děti starší než 6 let a mladiství mohou přípravek užívat jen ze zvlášť závažných důvodů. Dávkování dětem a mladistvým: Strana 4 (celkem 7)

5 U dětí starších než 6 let a mladistvých nesmí dávkování přesáhnout 3-10 mg sulpiridu na 1 kg tělesné váhy denně (tedy mg na 20 kg váhy denně, čili 1 až 4 tobolky přípravku SULPIROL 50 na 20 kg váhy denně); celodenní dávka se rozdělí do 2-3 dávek jednotlivých. Doporučené úvodní dávkování je 1-2 mg/kg denně, doporučená udržovací 5 mg/kg denně. Přípravek SULPIROL 50 se obvykle užívá velmi dlouhodobě; přesné trvání léčby vždycky určí lékař; ten také podle okolností může např. po 1-3 týdnech měnit velikost dávky a obvykle po 3-6 měsících vždy znova uváží, zda v léčbě pokračovat. Upozornění Tobolky polykejte celé, nerozkousané, zapijte je malým množstvím tekutiny. Celkovou denní dávku podle návodu lékaře rozdělte na 2-4 dávky jednotlivé. Protože sulpirid povzbuzuje mozkovou činnost, doporučuje se podat poslední denní dávku nejpozději do 16 h odpoledne, aby se zabránilo poruchám spánku. V průběhu léčby budete muset podstoupit různá lékařská vyšetření, např. vyšetření krevního obrazu, krevního oběhu, činnosti jater a ledvin. Jestliže jste užil(a) více Sulpirolu 50, než jste měl(a) Mírné předávkování se může projevit neklidem, zastřením vědomí, třesem, svalovou ztuhlostí, snížením pohyblivosti; těžší otrava zesílením předchozích příznaků, zmateností až ztrátou vědomí. Pokud jste požil(a) vyšší dávku, než Vám lékař předepsal, anebo jestliže lék omylem požilo dítě, informujte o tom neodkladně lékaře, který zařídí potřebné další kroky podle okolností; zjistíte-li omyl brzy po požití, můžete sám (sama) vyvolat zvracení a tím odstranit podstatnou část látky ze žaludku. Jestliže jste zapomněl(a) užít Sulpirol 50 Nezdvojujte následující dávku, abyste nahradil(a) vynechanou dávku. Užijte příští předepsanou dávku v další předepsanou dobu. Jestliže jste přestal(a) užívat Sulpirol 50 Léčbu přípravkem SULPIROL 50 o své vůli nepřerušujte ani předčasně neukončujte; velmi byste tím mohl(a) ohrozit úspěch léčení. Vždycky se o tom nejdřív poraďte s lékařem. Máte-li jakékoli další otázky, týkající se užívání tohoto přípravku, zeptejte se svého lékaře. 4. MOŽNÉ NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY Podobně jako všechny léky, může mít i Sulpirol 50 nežádoucí účinky, které se ale nemusí vyskytnout u každého. Strana 5 (celkem 7)

6 Pokud se kterýkoli z nežádoucích účinků vyskytne v závažné míře, nebo pokud si všimnete jakýchkoli nežádoucích účinků, které nejsou uvedeny v této příbalové informaci, prosím, sdělte to svému lékaři nebo lékárníkovi. Jako nežádoucí účinky se občas mohou objevit závratě, sucho v ústech anebo nadměrné slinění, pocení, zácpa, bolesti hlavy, zrychlení tepu, únava, zpomalená reaktivita a trávicí poruchy, např. nevolnost a zvracení. Občas - zejména po vyšších dávkách - se mohou objevit vážné nežádoucí účinky závislé na dávce, např. poruchy tzv. parkinsonského typu (třes, svalová ztuhlost, snížená hybnost), nepřirozené pohyby v oblasti obličeje a končetin, (např. křečovité stahy jazyka, hltanu, očních svalů, žvýkacích a krčních svalů, ztuhlost zádových svalů, nepřirozené pohyby horních končetin), podrážděnost, neklid, neschopnost posedět, nervozita, poruchy spánku a poruchy soustředění. Vzácně se vyvinou poruchy vidění, poruchy močení, zvýšení chuti k jídlu a přibývání na váze, změny krevního tlaku. V těchto případech je třeba informovat lékaře, který rozhodne o dalším postupu, případně o snížení nebo vysazení sulpiridu. Ojediněle se mohou vyskytnout alergické reakce, např. svědění nebo vyrážky. Ojediněle se po dlouhodobém podávání (a to většinou po vysokých dávkách) může objevit tzv. pozdní dyskinéze s nepřirozenými, mimovolními kroutivými pohyby zejména v oblasti obličeje a končetin. Zdá se, že se vyskytne častěji u žen a u starších pacientů. Tyto příznaky se mohou objevit i po delší době po skončení léčby a bývají těžko zvládnutelné. Proto je velmi důležité upozornit lékaře ihned, jakmile by se objevily. Sulpirid může vyvolat poruchy hormonální rovnováhy a způsobit pocit napětí a bolestivost prsů, zvětšování prsů a výtok mléka; u žen se mohou objevit nepravidelnosti menstruačního cyklu, u mužů snížení potence. Tyto poruchy bývají přechodného rázu a obvykle vymizí po ukončení léčby sulpiridem. Krevní sraženiny v žilách zvláště dolních končetin (příznaky zahrnují otok,bolest a zarudnutí dolní končetiny) mohou putovat žilním řečištěm do plic a zapříčinit bolest na hrudi a dýchací obtíže. Jestliže zpozorujete některý z těchto příznaků, vyhledejte okamžitě lékařskou pomoc. Velice vzácně by se mohl vyvinout tzv. maligní neuroleptický syndrom; je to život ohrožující stav, vyznačený vysokou horečkou, svalovou ztuhlostí a poruchami vědomí. Pokud by se tyto příznaky objevily, je třeba okamžitě užívání sulpiridu přerušit a neprodleně informovat lékaře, který zařídí další léčbu podle potřeby. Poruchy krevního obrazu po sulpiridu popsány nebyly. Zjistíte-li jakékoli nežádoucí nebo neobvyklé účinky - i takové, které nejsou popsány v této informaci - anebo nejste-li si jist(a) účinkem přípravku, prosím, informujte o tom svého lékaře nebo lékárníka. 5. JAK SULPIROL 50 UCHOVÁVAT Uchovávejte při teplotě do 30 C. Uchovávejte mimo dosah a dohled dětí. Sulpirol 50 nepoužívejte po uplynutí doby použitelnosti, uvedené na krabičce za Použitelné do:. Doba použitelnosti se vztahuje k poslednímu dni uvedeného měsíce. Strana 6 (celkem 7)

7 Léčivé přípravky se nesmí vyhazovat do odpadních vod nebo domácího odpadu. Zeptejte se svého lékárníka, jak máte likvidovat přípravky, které již nepotřebujete. Tato opatření pomáhají chránit životní prostředí. 6. DALŠÍ INFORMACE Co Sulpirol 50 obsahuje - Léčivou látkou je sulpiridum 50mg v jedné tobolce. - Pomocnými látkami jsou: mikrokrystalická celulosa, želatina, monohydrát laktosy, magnesium - stearát, mastek, oxid titaničitý, žlutý oxid železitý. Jak Sulpirol 50 vypadá a co obsahuje toto balení Sulpirol 50 jsou tvrdé tobolky barvy slonové kosti obsahující bílý homogenní prášek. Velikost balení 20, 50 a 100 tobolek Držitel rozhodnutí o registraci a výrobce Držitel rozhodnutí o registraci HEXAL AG Industriestrasse 25 D Holzkirchen, Německo Výrobce SALUTAS-PHARMA GmbH, Barleben, Německo LEK S.A., Varšava, Polsko Máte-li jakékoli další otázky, poraďte se, prosím, se svým lékařem nebo lékárníkem. Další informace o tomto přípravku získáte u místního zástupce držitele rozhodnutí o registraci: Sandoz s.r.o., Praha, Česká republika, office.cz@sandoz.com Tato příbalová informace byla naposledy schválena: Strana 7 (celkem 7)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.sukls83901/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE L- Carnitin,,Fresenius 1 g injekční roztok levocarnitinum Přečtěte si pozorně celou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Sp.zn.sukls118606/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE OMACOR 1000 mg měkké tobolky Omega-3 acidorum esteri ethylici 90 Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dorsiflex 200 mg tablety (Mephenoxalonum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Dorsiflex 200 mg tablety (Mephenoxalonum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Dorsiflex 200 mg tablety (Mephenoxalonum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve, než začnete tento přípravek užívat. Ponechte si příbalovou informaci

Více

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete APO-DONEPEZIL užívat

2. Čemu musíte věnovat pozornost, než začnete APO-DONEPEZIL užívat Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls122778/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE APO-DONEPEZIL 5 mg potahované tablety APO-DONEPEZIL 10 mg potahované tablety Přečtěte si

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls93493/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA BRONCHIPRET TYMIÁN A PRVOSENKA, POTAHOVANÉ TABLETY 160 mg/60 mg Thymi extractum siccum, Primulae extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum sp.zn.sukls103902/2015, sukls103869/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Harpagofyt ležatý Apomedica 600 mg potahované tablety Harpagophyti radicis extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky

Příbalová informace: informace pro pacienta. Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky sp.zn. sukls227576/2009 Příbalová informace: informace pro pacienta Neo-angin bez cukru 1,2 mg/0,6 mg/5,72 mg pastilky alcohol dichlorobenzylicus, amylmetacresolum, levomentholum Přečtěte si pozorně tuto

Více

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky

Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky sp.zn. sukls74884/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Procto-Glyvenol 400 mg + 40 mg čípky (tribenosidum, lidocaini hydrochloridum monohydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:41366/2009

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:41366/2009 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:41366/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Kinedryl tablety (moxastini teoclas, coffeinum anhydricum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DIPIDOLOR, 7,5 mg/ml, injekční roztok Piritramidum

INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DIPIDOLOR, 7,5 mg/ml, injekční roztok Piritramidum INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DIPIDOLOR, 7,5 mg/ml, injekční roztok Piritramidum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat. - Ponechte si příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta MOLSIHEXAL RETARD. tablety s prodlouženým uvolňováním (molsidominum)

Příbalová informace: informace pro pacienta MOLSIHEXAL RETARD. tablety s prodlouženým uvolňováním (molsidominum) sp.zn. sukls30749/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta MOLSIHEXAL RETARD tablety s prodlouženým uvolňováním (molsidominum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete

Více

PIRABENE 800 mg PIRABENE 1200 mg potahované tablety (Piracetamum)

PIRABENE 800 mg PIRABENE 1200 mg potahované tablety (Piracetamum) sp.zn. sukls152252/2014, sukls152875/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PIRABENE 800 mg PIRABENE 1200 mg potahované tablety (Piracetamum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Dorsiflex 200 mg tablety mephenoxalonum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Dorsiflex 200 mg tablety mephenoxalonum sp.zn. sukls243638/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Dorsiflex 200 mg tablety mephenoxalonum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informace dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa

Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA. 20 mg, enterosolventní tablety. escinum alfa sp.zn. sukls113741/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele AESCIN-TEVA 20 mg, enterosolventní tablety escinum alfa Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum Příloha č. 1 k rozhodnutí o převodu registrace sp.zn. sukls212727/2012, sukls212733/2012 a sukls212739/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Tiapralan 100 mg tablety tiapridi hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Tiapralan 100 mg tablety tiapridi hydrochloridum sp.zn. sukls34201/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta Tiapralan 100 mg tablety tiapridi hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky. Calcii dobesilas monohydricus

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky. Calcii dobesilas monohydricus sp.zn. sukls178298/2011 a sp.zn. sukls285789/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DOXIUM 500 mg tvrdé tobolky Calcii dobesilas monohydricus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls270387/2012 a sukls270395/2012

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls270387/2012 a sukls270395/2012 Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls270387/2012 a sukls270395/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Tamoxifen Ebewe 10 mg Tamoxifen Ebewe 20 mg tablety tamoxifeni citras Přečtěte si pozorně

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Zenaro 5 mg potahované tablety Levocetirizini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Zenaro 5 mg potahované tablety Levocetirizini dihydrochloridum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls174592/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Zenaro 5 mg potahované tablety Levocetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou

Více

sp. zn. sukls180859/2015

sp. zn. sukls180859/2015 sp. zn. sukls180859/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta DONA 1500 mg, prášek pro perorální roztok glucosamini sulfas cristallicus Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL perorální roztok, kapky (tiapridi hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL perorální roztok, kapky (tiapridi hydrochloridum) Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn.sukls118500/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TIAPRIDAL perorální roztok, kapky (tiapridi hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls242883/2010

Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls242883/2010 Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls242883/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - RP Vážená pacientko, vážený paciente, čtěte, prosím, tuto informaci pozorně, protože údaje v ní obsažené jsou pro Vás důležité. Pokud

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Loperon cps 2mg Tvrdé tobolky. Loperamidi hydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Loperon cps 2mg Tvrdé tobolky. Loperamidi hydrochloridum Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls149555/2012 Příbalová informace: informace pro uživatele Loperon cps 2mg Tvrdé tobolky Loperamidi hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Sulpirol 50. tvrdé tobolky sulpiridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Sulpirol 50. tvrdé tobolky sulpiridum sp.zn. sukls152349/2011 a sp.zn. sukls21140/2013 Příbalová informace: informace pro uživatele Sulpirol 50 tvrdé tobolky sulpiridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CALOFRA 5 mg CALOFRA 10 mg Potahované tablety (Donepezili hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CALOFRA 5 mg CALOFRA 10 mg Potahované tablety (Donepezili hydrochloridum) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CALOFRA 5 mg CALOFRA 10 mg Potahované tablety (Donepezili hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků.

Viru-Merz je účinný při léčbě infekce způsobené virem herpes simplex, ale pouze do fáze vzniku puchýřků. sp.zn.: sukls106117/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Viru-Merz, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Bronchostop sirup. Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Sp.zn.sukls391511/2017 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Bronchostop sirup Léčivé látky: suchý tymiánový extrakt, tekutý proskurníkový extrakt Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. IMODIUM tvrdé tobolky (loperamidi hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. IMODIUM tvrdé tobolky (loperamidi hydrochloridum) Příloha č. 1 ke sdělení sp.zn. sukls139104/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE IMODIUM tvrdé tobolky (loperamidi hydrochloridum) Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto

Více

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Gabapentin Sandoz 100 mg, tvrdé tobolky Gabapentin Sandoz 300 mg, tvrdé tobolky Gabapentin Sandoz 400 mg, tvrdé tobolky Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. ACC 200 tvrdé tobolky acetylcysteinum

Příbalová informace: informace pro uživatele. ACC 200 tvrdé tobolky acetylcysteinum sp.zn.sukls123276/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele ACC 200 tvrdé tobolky acetylcysteinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL 100 mg, tablety tiapridi hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL 100 mg, tablety tiapridi hydrochloridum sp.zn. sukls75179/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TIAPRIDAL 100 mg, tablety tiapridi hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas

Příbalová informace: informace pro uživatele. Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Příbalová informace: informace pro uživatele Bricanyl 0,5 mg/ml injekční roztok terbutalini sulfas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek používat, protože obsahuje

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls37274/2011, sukls37277/2011, sukls37287/2011

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls37274/2011, sukls37277/2011, sukls37287/2011 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls37274/2011, sukls37277/2011, sukls37287/2011 Příbalová informace: Informace pro pacienta tablety (betahistini dihydrochloridum) Přečtěte si

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety. betahistini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro pacienta. Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety. betahistini dihydrochloridum sp.zn. sukls175357/2017 a sukls175360/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta Betahistin Actavis 8 mg Betahistin Actavis 16 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls21332/2010

Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls21332/2010 Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls21332/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TIAPRIDAL tablety (tiapridi hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum sp.zn.sukls289285/2018 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Agnucaston potahované tablety Agni casti fructus extractum siccum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACCOLATE 20, potahované tablety. {zafirlukastum}

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACCOLATE 20, potahované tablety. {zafirlukastum} PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ACCOLATE 20, potahované tablety {zafirlukastum} Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Flonidan 10 mg tablety Flonidan 5 mg/5 ml suspenze loratadinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Flonidan 10 mg tablety Flonidan 5 mg/5 ml suspenze loratadinum sp.zn.sukls60188/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE loratadinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje pro Vás důležité

Více

Příloha č. 2a k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls28926/2007

Příloha č. 2a k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls28926/2007 Příloha č. 2a k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls28926/2007 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE VP Cetirizin-ratiopharm 10 mg potahované tablety (cetirizini dihydrochloridum) Přečtěte

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls111238/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls111238/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls111238/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Fluoxetin-ratiopharm 20 mg tvrdé tobolky (fluoxetini hydrochloridum) Přečtěte si pozorně

Více

Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety (paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini hydrochloridum)

Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety (paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini hydrochloridum) Příloha č. 2 ke sdělení sp.zn.sukls96119/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE INFORMACE PRO UŽIVATELE Paralen Grip chřipka a kašel potahované tablety (paracetamolum, dextromethorphani hydrobromidum monohydricum, phenylephrini

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp. zn. sukls46158/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE MABRON 50 mg tvrdé tobolky tramadoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio

Příbalová informace: informace pro pacienta. ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze. Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio sp.zn. sukls264215/2017 Příbalová informace: informace pro pacienta ANACID 258 mg/388 mg perorální suspenze Magnesii hydroxidum, Algeldrati suspensio Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve,

Více

sp.zn. sukls156959/2014, sukls156964/2014, sukls156975/2014, sukls156980/2014, sukls156981/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta

sp.zn. sukls156959/2014, sukls156964/2014, sukls156975/2014, sukls156980/2014, sukls156981/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta sp.zn. sukls156959/2014, sukls156964/2014, sukls156975/2014, sukls156980/2014, sukls156981/2014 Příbalová informace: informace pro pacienta EGOLANZA 5 mg EGOLANZA 7,5 mg EGOLANZA 10 mg EGOLANZA 15 mg EGOLANZA

Více

Ataralgin tablety PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Paracetamolum, Guaifenesinum, Coffeinum

Ataralgin tablety PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Paracetamolum, Guaifenesinum, Coffeinum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ataralgin tablety Paracetamolum, Guaifenesinum, Coffeinum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE- VP

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE- VP Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.: sukls237631/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE- VP ZODAC potahované tablety (cetirizini dihydrochloridum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aedon 5 mg tablety dispergovatelné v ústech Aedon 10 mg tablety dispergovatelné v ústech olanzapinum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Aedon 5 mg tablety dispergovatelné v ústech Aedon 10 mg tablety dispergovatelné v ústech olanzapinum Příloha k sp. zn. sukls222152/2011, sukls227763/2011 a příloha k sp. zn. sukls 53926/2011, sukls206896/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE 5 mg tablety dispergovatelné v ústech 10 mg tablety

Více

sp.zn. sukls107935/2012

sp.zn. sukls107935/2012 sp.zn. sukls107935/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE Příbalová informace: informace pro pacienta Mucoplant proti kašli s jitrocelem a medem sirup Plantaginis extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Rivastigmin-ratiopharm 1,5 mg Rivastigmin-ratiopharm 3,0 mg Rivastigmin-ratiopharm 4,5 mg Rivastigmin-ratiopharm 6,0 mg tvrdé tobolky rivastigminum Přečtěte

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls33889/2007 a příloha k sp.zn.: sukls169709/2009

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls33889/2007 a příloha k sp.zn.: sukls169709/2009 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls33889/2007 a příloha k sp.zn.: sukls169709/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ENCEPHABOL pyritinolum perorální suspenze Přečtěte

Více

Sp.zn.sukls133559/2018

Sp.zn.sukls133559/2018 Sp.zn.sukls133559/2018 Příbalová informace: informace pro uživatele Betahistin Actavis 24 mg tablety betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TRAVEL-GUM 20 mg (Dimenhydrinatum) perorální guma

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TRAVEL-GUM 20 mg (Dimenhydrinatum) perorální guma sp.zn. sukls212990/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TRAVEL-GUM 20 mg (Dimenhydrinatum) perorální guma Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro Vás důležité údaje.

Více

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum

Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum sp.zn. sukls122313/2015 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cynt 0,2 Cynt 0,3 Cynt 0,4 potahované tablety moxonidinum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CYSAXAL 100 mg tablety. Léčivá látka: Cyproteroni acetas

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. CYSAXAL 100 mg tablety. Léčivá látka: Cyproteroni acetas PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CYSAXAL 100 mg tablety Léčivá látka: Cyproteroni acetas Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE YASNAL 5 mg YASNAL 10 mg potahované tablety donepezili hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE YASNAL 5 mg YASNAL 10 mg potahované tablety donepezili hydrochloridum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE YASNAL 5 mg YASNAL 10 mg potahované tablety donepezili hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat.

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79892/2011 a příloha ke sp. zn. sukls136154/2011

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79892/2011 a příloha ke sp. zn. sukls136154/2011 Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp. zn. sukls79892/2011 a příloha ke sp. zn. sukls136154/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE SUSTANON 250 250 mg/ml, injekční roztok Testosteroni

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace č. j. MZDR 61316/2014 (sp. zn. sukls204443/2010) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace č. j. MZDR 61316/2014 (sp. zn. sukls204443/2010) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace č. j. MZDR 61316/2014 (sp. zn. sukls204443/2010) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE HEDELIX SIRUP Hederae helicis folii extractum spissum (hustý extrakt

Více

Příloha č. 1 k opravě rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls76375/2009

Příloha č. 1 k opravě rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls76375/2009 Příloha č. 1 k opravě rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls76375/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Orenzym obalené tablety (takadiastasum) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tiaprid PMCS 100 mg tablety (tiapridi hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Tiaprid PMCS 100 mg tablety (tiapridi hydrochloridum) Příloha č.1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls12556/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Tiaprid PMCS 100 mg tablety (tiapridi hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

EMEGAR 2 mg potahované tablety Granisetronum

EMEGAR 2 mg potahované tablety Granisetronum Příloha č. 1 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls179441/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE EMEGAR 2 mg potahované tablety Granisetronum Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

sp.zn.sukls78453/2015

sp.zn.sukls78453/2015 sp.zn.sukls78453/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Viru-Merz, 10 mg/g, gel tromantadini hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. DEGAN 10 mg tablety metoclopramidi hydrochloridum monohydricum

Příbalová informace: informace pro uživatele. DEGAN 10 mg tablety metoclopramidi hydrochloridum monohydricum sp.zn.: sukls264114/2011 Příbalová informace: informace pro uživatele DEGAN 10 mg tablety metoclopramidi hydrochloridum monohydricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. SALOFALK 1g čípky (Mesalazinum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. SALOFALK 1g čípky (Mesalazinum) Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls231994/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE SALOFALK 1g čípky (Mesalazinum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem 7, 33 mg pastilky dextromethorphanum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem 7, 33 mg pastilky dextromethorphanum Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls125353/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE MedDex Vicks pastilky na suchý kašel s medem 7, 33 mg pastilky dextromethorphanum Přečtěte si

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Betahistin Actavis 24 mg Tablety. Betahistini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Betahistin Actavis 24 mg Tablety. Betahistini dihydrochloridum sp.zn.sukls161321/2015 Příbalová informace: informace pro uživatele Tablety Betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

1. CO JE PŘÍPRAVEK CHLORPROTHIXEN 15 LÉČIVA A K ČEMU SE UŽÍVÁ

1. CO JE PŘÍPRAVEK CHLORPROTHIXEN 15 LÉČIVA A K ČEMU SE UŽÍVÁ Příloha č. 1 k rozhodnutí sp. zn. sukls65230/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE CHLORPROTHIXEN 15 LÉČIVA Chlorprothixen-hydrochlorid potahované tablety Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

sp.zn.: sukls109613/2011 a k sp.zn.: sukls199799/2010, sukls87859/2013

sp.zn.: sukls109613/2011 a k sp.zn.: sukls199799/2010, sukls87859/2013 sp.zn.: sukls109613/2011 a k sp.zn.: sukls199799/2010, sukls87859/2013 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE LIPANOR Tvrdé tobolky Ciprofibratum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve,

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls36060/2011, sukls36061/2011 a příloha k sp. zn. sukls206907/2011

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls36060/2011, sukls36061/2011 a příloha k sp. zn. sukls206907/2011 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp. zn. sukls36060/2011, sukls36061/2011 a příloha k sp. zn. sukls206907/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Granegis 1 mg Granegis 2 mg

Více

Zdroj: www.sukl.cz (Státní ústav pro kontrolu léčiv) Informace o Hypnogenu, jeho užívání a účincích: www.hypnogen.psychoweb.cz

Zdroj: www.sukl.cz (Státní ústav pro kontrolu léčiv) Informace o Hypnogenu, jeho užívání a účincích: www.hypnogen.psychoweb.cz Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls131298/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE HYPNOGEN (Zolpidemi tartras) potahované tablety Přečtete si pozorně celou příbalovou informaci

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls19853/2007

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls19853/2007 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls19853/2007 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE HALOPERIDOL-RICHTER injekční roztok 5x1ml/5mg haloperidolum Přečtěte si pozorně celou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACYLPYRIN EFFERVESCENS šumivé tablety (Kyselina acetylsalicylová)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. ACYLPYRIN EFFERVESCENS šumivé tablety (Kyselina acetylsalicylová) PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE ACYLPYRIN EFFERVESCENS šumivé tablety (Kyselina acetylsalicylová) Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci, protože obsahuje pro vás důležité údaje. Tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL injekční roztok (tiapridi hydrochloridum)

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL injekční roztok (tiapridi hydrochloridum) Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls88973/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TIAPRIDAL injekční roztok (tiapridi hydrochloridum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou

Více

sp.zn. sukls219558/2011

sp.zn. sukls219558/2011 sp.zn. sukls219558/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Talcid žvýkací tablety hydrotalcitum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls152342/2008, sukls152344/2008

Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls152342/2008, sukls152344/2008 Příloha č.2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.:sukls152342/2008, sukls152344/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cinarizin Lek 25 mg Cinarizin Lek 75 mg tablety Cinnarizinum Přečtěte

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. TRAMUNDIN RETARD 100mg tablety s prodlouženým uvolňováním tramadoli hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. TRAMUNDIN RETARD 100mg tablety s prodlouženým uvolňováním tramadoli hydrochloridum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA TRAMUNDIN RETARD 100mg tablety s prodlouženým uvolňováním tramadoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Quetiapin Reg Europe 25 mg Quetiapin Reg Europe 100 mg Quetiapin Reg Europe 150 mg Quetiapin Reg Europe 200 mg Quetiapin Reg Europe 300 mg

Quetiapin Reg Europe 25 mg Quetiapin Reg Europe 100 mg Quetiapin Reg Europe 150 mg Quetiapin Reg Europe 200 mg Quetiapin Reg Europe 300 mg Příloha č. 2 k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls95277/2009, sukls95278/2009, sukls95279/2009, sukls95280/2009, sukls95281/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Quetiapin Reg Europe 25 mg

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zinkorot 25 mg tablety zincum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Zinkorot 25 mg tablety zincum 1 sp.zn. sukls264417/2017 Příbalová informace: informace pro uživatele Zinkorot 25 mg tablety zincum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože obsahuje

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE sp.zn.sukls142111/2018, sukls142894/2018 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Persen obalené tablety Persen forte tvrdé tobolky Valerianae extractum siccum, Melissae folii extractum siccum, Menthae

Více

Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls91326/2011 a příloha ke sp.zn.sukls91227/2009, sukls233567/2010

Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls91326/2011 a příloha ke sp.zn.sukls91227/2009, sukls233567/2010 Příloha č. 1b k rozhodnutí o změně registrace sp.zn.sukls91326/2011 a příloha ke sp.zn.sukls91227/2009, sukls233567/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE - Rx APO-CETIRIZIN 10 mg potahované

Více

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok

Příbalová informace: informace pro pacienta. Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok sp.zn.: sukls229282/2011 Příbalová informace: informace pro pacienta Maltofer 50 mg/ml perorální kapky, roztok polymaltosum ferricum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Flexove 625 mg tablety. Glukosaminum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Flexove 625 mg tablety. Glukosaminum sp.zn.sukls163996/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Flexove 625 mg tablety Glukosaminum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechejte

Více

PARAMAX Rapid 1 g tablety paracetamolum

PARAMAX Rapid 1 g tablety paracetamolum sp. zn. sukls167286/2015 Příbalová informace: informace pro pacienta PARAMAX Rapid 1 g tablety paracetamolum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DEGAN 10 mg tablety metoclopramidi hydrochloridum monohydricum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. DEGAN 10 mg tablety metoclopramidi hydrochloridum monohydricum Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls79136/2011 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE DEGAN 10 mg tablety metoclopramidi hydrochloridum monohydricum Přečtěte si pozorně celou

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL 100 mg/2 ml, injekční roztok tiapridi hydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. TIAPRIDAL 100 mg/2 ml, injekční roztok tiapridi hydrochloridum sp.zn. sukls75179/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE TIAPRIDAL 100 mg/2 ml, injekční roztok tiapridi hydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento

Více

PARAMAX Rapid 1 g tablety paracetamolum

PARAMAX Rapid 1 g tablety paracetamolum sp. zn. sukls342917/2018 Příbalová informace: informace pro pacienta PARAMAX Rapid 1 g tablety paracetamolum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat, protože

Více

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum

Příbalová informace: Informace pro uživatele. NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum sp.zn. sukls221673/2011 Příbalová informace: Informace pro uživatele NEO-BRONCHOL 15 mg pastilky ambroxoli hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls 212259/2010, sukls212261/2010

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls 212259/2010, sukls212261/2010 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn. sukls 212259/2010, sukls212261/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Ondansetron Arrow 4 mg Ondansetron Arrow 8 mg potahované tablety

Více

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls229950/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls229950/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 1 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls229950/2012 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Mycosten 10 mg/g Shampoo Ciclopiroxum šampon Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO PACIENTA. Levocetirizin Cipla 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO PACIENTA. Levocetirizin Cipla 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum sp.zn. sukls220559/2010 PŘÍBALOVÁ INFORMACE - INFORMACE PRO PACIENTA Levocetirizin Cipla 5 mg potahované tablety levocetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než

Více

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, neţ začnete tento přípravek uţívat.

Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, neţ začnete tento přípravek uţívat. PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŢIVATELE Oxyphyllin tablety (etofyllinum) Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, neţ začnete tento přípravek uţívat. - Ponechte si příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA sp.zn.sukls49563/2016 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Kaloba Perorální kapky, roztok Pelargonii sidoidis extractum fluidum (1 : 8 10) (EPs 7630) extrahováno 11% ethanolem (m/m) Přečtěte si

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE 2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE STOPTUSSIN SIRUP UŽÍVAT

PŘÍBALOVÁ INFORMACE 2. ČEMU MUSÍTE VĚNOVAT POZORNOST, NEŽ ZAČNETE STOPTUSSIN SIRUP UŽÍVAT PŘÍBALOVÁ INFORMACE Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. Tento přípravek je dostupný bez lékařského předpisu. Přesto však Stoptussin sirup musíte užívat

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls135945/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE

Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls135945/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Příloha č. 2 k rozhodnutí o změně registrace sp.zn. sukls135945/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Sudroc 75 mg, potahované tablety Clopidogrelum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA. Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum sp.zn.sukls205603/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO PACIENTA Bronchipret tymián a břečťan sirup Thymi extractum fluidum, Hederae helicis folii extractum fluidum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

Před užitím přípravku Loperon cps se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem.

Před užitím přípravku Loperon cps se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. sp. zn. sukls69805/2014 Příbalová informace: informace pro uživatele Loperon cps 2mg tvrdé tobolky loperamidi hydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příbalová informace: informace pro uživatele. Cerex 10 mg potahované tablety. cetirizini dihydrochloridum

Příbalová informace: informace pro uživatele. Cerex 10 mg potahované tablety. cetirizini dihydrochloridum sp.zn. sukls164476/2011 Příbalová informace: informace pro uživatele Cerex 10 mg potahované tablety cetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek

Více

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls38632/2008 a příloha k sp.zn.: sukls112054/2008

Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls38632/2008 a příloha k sp.zn.: sukls112054/2008 Příloha č. 2 k rozhodnutí o prodloužení registrace sp.zn.: sukls38632/2008 a příloha k sp.zn.: sukls112054/2008 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE HALOPERIDOL DECANOAT-RICHTER injekční roztok

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum sp.zn. sukls95495/2014 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Betaserc 16 tablety Betahistini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat,

Více

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Cetixin 10 mg, potahované tablety. cetirizini dihydrochloridum

PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE. Cetixin 10 mg, potahované tablety. cetirizini dihydrochloridum Příloha č. 2a k rozhodnutí o registraci sp.zn. sukls151972/2009 PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE Cetixin 10 mg, potahované tablety cetirizini dihydrochloridum Přečtěte si pozorně tuto příbalovou

Více

EXESTEA 25 mg Potahované tablety Exemestanum

EXESTEA 25 mg Potahované tablety Exemestanum PŘÍBALOVÁ INFORMACE: INFORMACE PRO UŽIVATELE EXESTEA 25 mg Potahované tablety Exemestanum Přečtěte si pozorně celou příbalovou informaci dříve, než začnete tento přípravek užívat. - Ponechte si příbalovou

Více