Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce I. Prezentace muzea

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2015. I. Prezentace muzea"

Transkript

1 Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2015 I. Prezentace muzea A. Muzeum Mladoboleslavska - hrad Stálé expozice Paměť města: expozice k historii Mladé Boleslavi od 17. do počátku 20. století včetně dějin hradu a muzea bude otevřena po celý rok. Neplánují se v ní žádné výrazné změny kromě generálního úklidu v lednu a v první polovině února. Venkov v proměnách času: také stálá expozice k životu na venkově a v malých městech Mladoboleslavska v 19. a v první polovině 20. století nedozná zásadních změn, opět s výjimkou úklidu ve stejném časovém období. Muzejní herna "Muzeion": rovněž celoročně přístupná. Její stálý fundus zůstane bez větších změn. Dlouhodobé výstavy Zbraně: výstava vojenských zbraní a dalších předmětů z oblasti militarií z období od konce 18. do počátku 20. století bude ukončena ve druhém pololetí Barokní sochy kosmonoských Jelínků: v listopadu 2015 bude zpřístupněna dlouhodobá výstava prezentující práce významné řezbářské a sochařské dílny rodiny Jelínků z Kosmonos z období od konce 17. do druhé poloviny 18. století. Krátkodobé výstavy Výstavní sál v přízemí Josefínského křídla Volte správný velocipéd! ( ), výstava historických jízdních kol ze sbírek Národního technického muzea i od soukromých sběratelů. Bombardování Mladé Boleslavi a květen 1945 ( ), výstava obrazových a písemných dokumentů i trojrozměrných předmětů k náletu na Mladou Boleslav a okolí 9. května 1945 a ke květnovým událostem v regionu. Cestovatelská výstava ( ), téma bude upřesněno. Historické cukrárny ( leden 2016), ve spolupráci s Letohrádkem Mitrovských v Brně. Galerie na arkádě Foto sapiens ( ), fotografie Petra Jílka. Zvířetice ( ), historické kresby, grafické listy a fotografie přibližující vývoj a podobu hradu. Příběh josefodolské Leitenbergrovy vily ( ), významná stavba na historických fotografiích. Maria Varvodič - obrazy ( ), průřez tvorbou současné výtvarnice. Prvorepubliková Mladá Boleslav ( ), podoba Mladé Boleslavi, události i lidé na historických fotografiích.

2 Muzejní herna "Muzeion" Informace budou doplněny. Hudební salónek Do prostoru salónku budou rozšířeny některé z výstav v Galerii na arkádě. Další akce: Muzejní noc ( ; 19,00-24,00 hodin): komponovaný program ve všech prostorách muzea (téma bude upřesněno), volný vstup do výstavních prostor, bohaté občerstvení. Staročeský jarmark ( ; 9,00-17,00 hodin): prodej a výroba tradičního zboží, Pohádkový jarmark na hradní baště, vystoupení tanečních, pěveckých a divadelních souborů Den Středočeského kraje ( ): volný vstup do výstavních prostor muzea. Putování k Betlému ( ): průvod v čele se třemi Mudrci z Východu přes Staré město na hradní nádvoří, Svatá Rodina a Betlémské světlo v hradním sklepení, vystoupení dětského pěveckého souboru, adventní občerstvení, program v muzejní herně, volný vstup do výstavních prostor muzea. B. Muzeum Benátky nad Jizerou - zámek Stálé expozice Historie muzea Osobnosti Benátecka Přírodní prostředí regionu Pravěká a středověká astronomie Páni z Dražic Tycho Brahe a Benátky Jan z Werthu - generál třicetileté války Stálé expozice budou otevřeny po celou výstavní sezónu, tj. od do Kromě drobných úprav a oprav a běžné údržby se neplánuje žádná zásadní změna. Dlouhodobé výstavy Historie zámku v Benátkách nad Jizerou, připravují se její drobné úpravy a doplňky, resp. oprava poškozených prvků (model hradu v Dražicích). Merkur, výstava bude doplněna o další exponáty, některé budou rovněž vyměněny. Krátkodobé výstavy Japonská kaligrafie ( ), tradiční japonské umění, tentokrát na vějířích. Herecké portréty ( ), výstava portrétních fotogrfií známých hereckých osobností; v rámci vernisáže proběhne autogramiáda. Fotografie z Japonska ( ), výstava fotografií J. Lockenbauera. Od turnýry k secesi ( ), móda a životní styl přelomu 19. a 20. století. Afrika ( ), fotografie Jiřího Zejvala.

3 Hračky ( ), historické i současné hračky ze sbírek muzea a od soukromých sběratelů. Další akce Muzejní noc ( ): volný vstup do výstavních prostor, dětská vojenská vozidla na nádvoří zámku. Koncerty klasické hudby: ve výstavní síni a ve vstupní chodbě, ve spolupráci s Kruhem přátel hudby. C. Muzeum Podbezdězí v Bělé pod Bezdězem - zámek Dlouhodobé výstavy Uber plyn! ( ), automobilové modely "angličáky" ze soukromé sbírky Antonína Maciolka. Další výstavy Zůstávají tři hlavní témata, a sice 1. světová válka na Bělsku, Mariánská úcta v Podbezdězí a Lidová kultura na Bělsku. V jejich rámci budou v roce 2015 instalovány následující výstavy: Červený kříž za 1. světové války ( ) "Sláva tomu domu..." - Lidová architektura na Bělsku ( ) Pověsti a báchorky Podbezdězí ( ) Mimo rámec uvedených témat budou realizovány následující výstavy: Marek Hein - skleněné plastiky ( ) Fotografie Oldřicha Jelena ( ) Z augustiniánských sbírek ( ) Zaniklé vsi ( ) Další akce Přednášky: pravidelný cyklus přednášek na vybrané téma z kullurní historie regionu (1x měsíčně). Muzejní kavárna, cyklus setkávání se zajímavými osobnostmi nad zajímavými tématy v neformálním prostředí stylizované muzejní kavárny (6x ročně). Fotokoutek, setkávání nad zajímavými fotografiemi nejen ze sbírek muzea (6x ročně). Otevřené kostely: program zahrnující zejména spolupráci s Římskokatolickou farností v Bělé pod Bezdězem a zahrnující především mše svaté v zámecké kapli sv. Josefa a v kostele sv. Václava při augustiniánském klášteře (1x měsíčně) a také komentované prohlídky církevních památek v regionu. Jednou v roce..., tradiční předvánoční setkání s přáteli a příznivci muzea.

4 D. Letecké muzeum Metoděje Vlacha v Mladé Boleslavi Stálé expozice Expozice letadel Historie letectví Obě stálé expozice budou instalovány v prvním čtvrtletí 2015 a slavnostně otevřeny 12. dubna Výstavy a další akce Program výstavních i dalších aktivit se připravuje, částečně ve spolupráci s nájemcem kavárny a firmou Škoda Auto. II. Ediční a publikační činnost Boleslavica V (2015): další vydání pravidelného sborníku Odborní pracovníci budou nadále publikovat články k činnosti muzea a k jeho sbírkovému fondu stejně jako k tématům z oblasti historie, etnologie, archeologie a památkové péče v regionálních i celostátních periodikách. Veškerým médiím budou rovněž zasílány tiskové zprávy a další informace k činnosti muzea. Soustavná péče bude věnována internetovým stránkám všech muzeí. Nově budou vytvořeny internetové stránky Leteckého muzea Metoděje Vlacha. III. Stavební a jiné úpravy A. Muzeum Mladoboleslavska - hrad V období od do dojde k výmalbě výstavního sálu a jeho přilehlých prostor, dále muzejní herny, hudebního salónku, arkád v přízemí a v 1. poschodí Spojovacího křídla a také kanceláří a skladu v přízemí Hospodářského křídla hradu. Poté se přestěhuje etnologické oddělení do nové kanceláře a jeho původní kancelář bude pronajata kanceláři senátora Jaromíra Jermáře. Vyklizeny a nově upraveny budou veškeré skladovací prostory. B. Muzeum Benátky nad Jizerou - zámek Kromě nátěru podlah v některých expozičních sálech a prací uvedených v kapitole "Prezentace muzea" nejsou plánovány žádné rozsáhlejší stavební úpravy. Dojde však k výměně stávajících přestárlých vitrín a panelů. C. Muzeum Bělá pod Bezdězem - zámek Dle rozsahu volných finančních prostředků dojde k úpravě výstavních a expozičních prostor, zejména k výměně či doplnění stávajících vitrín, panelů a dalšího výstavního fundusu a k renovaci osvětlení. Pro tyto účely bude případně využita možnost požádat o dotaci z evropských fondů (IROP atd.). Ve spolupráci s Městem Bělá pod Bezdězem jako majitelem objektu budou pokračovat úpravy prostor muzea, zejména oprava stropu v místnosti postižené v roce 2013 zatečením.

5 D. Letecké muzeum Metoděje Vlacha V prvním čtvrtletí (do ) bude dokončen projekt Letecké muzeum - interiéry, jehož cílem je všestranné vybavení veškerých vnitřních prostor muzea - sálu pro stálé expozice, vstupní haly, kavárny, kanceláří, skladů a dalšího zázemí. Zároveň zde budou instalovány obě stálé expozice; v kavárně "Letecké muzeum" bude vybraným nájemcem zahájen provoz. Další případné úpravy vyplynou z provozu muzea a budou realizovány dle finančních možností včetně sponzorských darů. E. Barokní fara v Dolní Krupé Po podepsání Smlouvy o dílo budou provedeny elektrointalační práce včetně montáže EZS a EPS. Dle rozsahu finančních prostředků budou případně realizovány další úpravy interiérů - oprava (popř. výměna) oken a dveří, oprava a výmalba stěn a stropů, úprava podlah atd. tak, aby v roce 2016 mohlo dojít k instalování stálé expozice a k zahájení návštěvnického provozu. 4. Sbírky I. Evidence, inventarizace Veškeré přírůstky do sbírek budou v souladu s platnými obecnými a vnitřními předpisy zapisovány ručně do I. stupně evidence (chronologické) a poté katalogizovány ve II. stupni evidence (počítačovém systému Bach). Na základě platných předpisů a příkazů ředitele bude provedena řádná inventarizace stanovené části sbírek na všech pracovištích. II. Péče o sbírky Vzhledem ke stávající finanční, persnální i prostorové situaci se v roce 2015 nepočítá s výrazným zlepšením podmínek v depozitářích a s rozšířením úložné plochy v Muzeu Mladoboleslavska, Muzeu Benátky nad Jizerou a Podbězdězském muzeu v Bělé pod Bedězem. V Leteckém muzeu Metoděje Vlacha bude nutno vyřešit uložení zapůjčených předmětů, které nebudou od počátku umístěny ve stálých expozicích. Rovněž z finančních důvodů nelze v roce 2015 plánovat rozsáhlejší restaurátorské či konzervátorské zásahy do sbírkového fondu. 5. Personální situace V Muzeu Mladoboleslavska a v Muzeu Benátky nad Jizerou se nepředpokládají personální změny. V Muzeu v Bělé pod Bezdězem je potřeba najít náhradu za Jana Juřenu, který k odešel do Státního okresního archivu. Zásadním způsobem je potřeba vyřešit personální zabezpečení Leteckého muzea Metoděje Vlacha. Od nastupuje do funkce vedoucího muzea Vladimír Handlík. K budou přijati i další zaměstnanci tak, jak je to plánováno v rámci projektu muzea pro období jeho udržitelnosti, tj.: správce a údržbář, dvě osoby do recepce (jedna z nich zároveň jako pokladní), dvě osoby jako průvodci a dozorci v expozici (popř. více osob na částečný úvazek)

6 a uklizečka (na částečný úvazek). V průběhu roku bude potřeba dořešit doplnění personálu o pedagogického a programového pracovníka, popř. o samostatného ekonoma. V Mladé Boleslavi dne PhDr. Luděk Beneš ředitel Muzeum Mladoboleslavska, příspěvková organizace

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016

Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Program akcí Muzea Mladoboleslavska v září 2016 Muzeum Mladoboleslavska hrad: Paměť města kapitoly z dějin Mladé Boleslavi od 17. do počátku 20. století Venkov v proměnách času Muzejní herna Muzeion Dlouhodobá

Více

Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2014

Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2014 Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2014 1, Prezentace muzea: I, Výstavní projekty: A, Muzeum Mladoboleslavska hrad: Stálé expozice: Paměť města: expozice k historii Mladé Boleslavi od 17. do počátku

Více

Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska na rok 2017

Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska na rok 2017 Plán činnosti Muzea Mladoboleslavska na rok 2017 I, Prezentace: A, Muzeum Mladoboleslavska pracoviště v Mladé Boleslavi: Stálé expozice: Paměť města: stálá expozice přibližující dějiny Mladé Boleslavi

Více

Výroční zpráva za rok 2014

Výroční zpráva za rok 2014 Muzeum Mladoboleslavska, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2014 1. Objekty muzea I. Objekty ve správě Muzea Mladoboleslavska A. Hlavní budova muzea: Staroměstské nám. 1, Mladá Boleslav (hrad)

Více

1. Úvod. 4. Financování provozu děčínského zámku 4.1. Provoz děčínského zámku r. 2003 4.2. Provoz děčínského zámku plán na r. 2004

1. Úvod. 4. Financování provozu děčínského zámku 4.1. Provoz děčínského zámku r. 2003 4.2. Provoz děčínského zámku plán na r. 2004 Koncepce využití západního a severozápadního křídla děčínského zámku Zpracoval: odbor rozvoje Městský úřad Děčín, odbor správy majetku města Městský úřad Děčín, Iniciativa pro děčínský zámek, Děčínský

Více

MUZEUM MLADOBOLESLAVSKA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015

MUZEUM MLADOBOLESLAVSKA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 MUZEUM MLADOBOLESLAVSKA, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 1. OBJEKTY MUZEA I. Objekty v majetku Středočeského kraje a ve správě Muzea Mladoboleslavska A. Hlavní budova muzea: Staroměstské

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program

1. Varianta prohlídkový zámek + galerie. 2. Varianta prohlídkový zámek + hotel. 3. Varianta prohlídkový zámek + seniorský program Zámek Brtnice Program investora pro vyhledávací studii k jednotlivým variantám využití zámku v Brtnici. 1. Varianta prohlídkový zámek + galerie Využití celého zámku jako universálního turistického cíle

Více

Výroční zpráva za rok 2013

Výroční zpráva za rok 2013 Muzeum Mladoboleslavska, příspěvková organizace Výroční zpráva za rok 2013 1, Objekty muzea: I, Objekty ve správě Muzea Mladoboleslavska: A, Hlavní budova muzea: Staroměstské nám. 1, Mladá Boleslav (hrad):

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program TECHNOLOGIE STAVEB PRÁCE Rešerše z exkurze Rekonstrukce Národní muzeum

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2011 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY září prosinec 2011 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření příspěvkové organizace za rok 2012

Zpráva o činnosti a hospodaření příspěvkové organizace za rok 2012 Zpráva o činnosti a hospodaření příspěvkové organizace za rok 2012 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad Metují Adresa: Na Zadomí 1226, 549 01 Nové Město nad Metují

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2016 V sobotu 10. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Zpráva o činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2011:

Zpráva o činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2011: Zpráva o činnosti Muzea Mladoboleslavska v roce 2011: I, Výstavy a jiné aktivity: Pracoviště Mladá Boleslav: Stálé expozice: Stálé expozice Paměť města a Venkov v proměnách času byly zpřístupněny po celý

Více

LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ

LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ LOUTKY ZNOVU NA SCÉNĚ Už několik let probíhá v centru Šternberka rekonstrukce významné barokní památky bývalého augustiniánského kláštera. Od založení v době vrcholného středověku až do josefínských reforem

Více

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI

SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI SLOVÁCKÉ MUZEUM V UHERSKÉM HRADIŠTI příspěvková organizace, Smetanovy sady 179, 686 01 Uherské Hradiště, tel 572 551 370 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky:

European Heritage Days (Dny evropského dědictví) V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: European Heritage Days (Dny evropského dědictví) 2015 V sobotu 12. září budou v Pelhřimově ZDARMA otevřeny veřejnosti tyto památky: Městská šatlava dům čp. 11 Budovu dalo město přistavět k zámku směrem

Více

Výroční zpráva Muzea Mladoboleslavska za rok 2016

Výroční zpráva Muzea Mladoboleslavska za rok 2016 Výroční zpráva Muzea Mladoboleslavska za rok 2016 I, Prezentace muzea: A, Muzeum Mladoboleslavska pracoviště v Mladé Boleslavi: Stálé expozice: Paměť města: stálá expozice k dějinám Mladé Boleslavi v období

Více

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57

Oslavy 750 let města Vysokého Mýta Život města Vysoké Mýto Středa, 25 Červenec :57 Město Vysoké Mýto slaví v tomto roce 750 let od svého založení českým králem Přemyslem Otakarem II. Po celý rok zde probíhají kulturní, společenské a sportovní akce. Do oslav se zapojila většina vysokomýtských

Více

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019

Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Muzeum Dr. Bohuslava Horáka v Rokycanech pobočka Západočeského muzea v Plzni, p.o. NABÍDKA PROGRAMŮ PRO ŠKOLY 2018 / 2019 Doprovodné programy ke stálým expozicím 1 Historická expozice Rokycansko v minulosti

Více

FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017

FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017 FOTOGRAFICKÁ PŘÍLOHA VÝROČNÍ ZPRÁVY ZA ROK 2017 2 ÚVODNÍ ČÁST NEMOVITOSTI Dům U Bažanta čp. 70 ve Skálově ulici, Turnov Dům čp. 71 ve Skálově ulici, Turnov hlavní budova muzea Dům čp. 72 ve Skálově ulici,

Více

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ Č. 6/2015. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ Č. 6/2015 Vážení přátelé slánského muzea, v květnu jsme zahájili hned čtyři výstavy, z nichž tři jsou stále k vidění. Máme za sebou muzejní noc, oslavy osvobození Československa, vyhlášení prestižní

Více

Zámek Slavkov - Austerlitz. Místo významných setkání

Zámek Slavkov - Austerlitz. Místo významných setkání Zámek Slavkov - Austerlitz Místo významných setkání Zámek Slavkov Austerlitz je po stale místem, kde se setkávaly významné osobnos, uzavíraly se důležité smlouvy a partnerství. Jedna z největších barokních

Více

SZ UHERČICE OBNOVA ZÁMECKÉHO AREÁLU

SZ UHERČICE OBNOVA ZÁMECKÉHO AREÁLU INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM SPECIFICKÝ CÍL 3.1: ZEFEKTIVNĚNÍ PREZENTACE, POSÍLENÍ OCHRANY A ROZVOJE KULTURNÍHO DĚDICTVÍ KOLOVÁ VÝZVA Č. 52: REVITALIZACE VYBRANÝCH PAMÁTEK II. SZ UHERČICE OBNOVA

Více

Klášter Plasy aedificivm hoc sine aqvis rvet

Klášter Plasy  aedificivm hoc sine aqvis rvet Klášter Plasy www.klaster-plasy.cz aedificivm hoc sine aqvis rvet CO? KDY? KDE? JAK? PRO KOHO? Hlavním cílem projektu je vytvoření moderního depozitáře s adekvátními podmínkami pro uložení předmětů mobiliárních

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně LISTOPAD 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz KLUBY ZDRAVÍ

Více

Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2016 ( )

Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2016 ( ) Výkaz metodické a restaurátorské pomoci Východočeského muzea v Pardubicích za druhé pololetí roku 2016 (1. 7. 31. 12. 2016) Oddělení Pracovník Instituce Popis metodické pomoci Časová náročnost (hod.) historické

Více

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu

Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Svitavy, 28. listopadu 2018 Rozsvícení vánočního stromu a čas adventu Blíží se konec roku a s ním vánoční období, během kterého trávíme čas s rodinou a užíváme si pohodové atmosféry. Jsme rádi, že naše

Více

ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2013

ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2013 ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2013 Vážení návštěvníci, obchodní partneři, dovolujeme si Vám představit program prohlídek, který jsme pro Vás připravili na rok 2013, rozdělený

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2015 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích VÝROČNÍ ZPRÁVA

Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích VÝROČNÍ ZPRÁVA Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích VÝROČNÍ ZPRÁVA 2017 Městské Muzeum Josefa Hyláka v Radnicích, založeno v roce 1892 Kontaktní adresa: Náměstí Kašpara Šternberka 2 338 28 Radnice IČ: 00259021 Telefon: +420

Více

Památky a tradice - jak na to v praxi?

Památky a tradice - jak na to v praxi? MAS -Partnerství Moštěnka Mikroregion Moštěnka Mikroregion Holešovsko Vzájemná spolupráce ve všech oblastech Zámek Dřevohostice Renesanční vodní zámek ze 16.století Do konce 19.stol -hodnotná botanická

Více

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice Landštejn Jindřichohradecké místní dráhy

KALENDÁŘ AKCÍ NOVÁ BYSTŘICE. Nová Bystřice   Landštejn   Jindřichohradecké místní dráhy KALENDÁŘ AKCÍ 2019 NOVÁ BYSTŘICE Nová Bystřice www.novabystrice.cz Landštejn www.hrad-landstejn.eu Jindřichohradecké místní dráhy www.jhmd.cz Zámek Nová Bystřice www.zameknovabystrice.cz Bližší a aktuální

Více

Zápis z 14. jednání výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro kulturu a památkovou péči ze dne :

Zápis z 14. jednání výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro kulturu a památkovou péči ze dne : Zápis z 14. jednání výboru Zastupitelstva Pardubického kraje pro kulturu a památkovou péči ze dne 9. 9. 2015: Den a místo jednání: 9. 9. 2015, zámek Nové Hrady Hodina zahájení a ukončení jednání: 15:00

Více

ABSOLVENTSKÉ ZKOUŠKY SLUŽBY MUZEÍ A GALERIÍ OKRUHY OTÁZEK

ABSOLVENTSKÉ ZKOUŠKY SLUŽBY MUZEÍ A GALERIÍ OKRUHY OTÁZEK ABSOLVENTSKÉ ZKOUŠKY SLUŽBY MUZEÍ A GALERIÍ OKRUHY OTÁZEK 1. Základní vývojové etapy dějin muzeí (muzejnictví) v Evropě a jejich charakteristika Etika konzervátorské, restaurátorské a preparátorské práce

Více

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN

DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN DVOULETÉ STUDIUM PAMÁTKOVÉ PÉČE UČEBNÍ PLÁN 011-01 1. Úvod do studia. Vybrané kapitoly z filosofie předmět 1. Úvod do filosofie. Dějiny filosofie.. Filosofie krásy. Estetika. 3. Etika.. Kognitivní religionistika.

Více

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec

Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií. Představení projektu města Jindřichův Hradec Národní muzeum fotografie a dílna tapisérií centrum původních řemesel a unikátních technologií Představení projektu města Jindřichův Hradec Základní údaje o příjemci Město Jindřichův Hradec IČ: 00246875

Více

Zámek čp. 26 v Hošťálkovech. Seminář Zámky, na které stát zapomněl 30.-31.7.2015, Slezské Rudoltice

Zámek čp. 26 v Hošťálkovech. Seminář Zámky, na které stát zapomněl 30.-31.7.2015, Slezské Rudoltice Zámek čp. 26 v Hošťálkovech Seminář Zámky, na které stát zapomněl 30.-31.7.2015, Slezské Rudoltice Hošťálkovy Letecký snímek areálu zámku V celém okrese Bruntál unikátně dochovaný zámek Hošťálkovy čp.

Více

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17

VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ A STŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, PRAHA 1, DUŠNÍ 17 VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA STAVEBNÍ, akreditovaný program PŘÍPRAVA A REALIZACE STAVEB PRÁCE Autor: Dudnyk Rostyslav Vedoucí

Více

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, příspěvková organizace. Oprava zámeckého přístupového mostu (2014)

Muzeum jižního Plzeňska v Blovicích, příspěvková organizace. Oprava zámeckého přístupového mostu (2014) Oprava zámeckého přístupového mostu (2014) 1 Restaurátorský průzkum zámeckého přístupového mostu (2014) 2 Restaurátorský průzkum zámeckého přístupového mostu (2014) 3 Platan (2014) 4 Tahové zkoušky (2014)

Více

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové

Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Rekonstrukce Bílé věže v Hradci Králové Statutární město Hradec Králové 10/2013-12/2014 Kralovehradecký kraj Společnost BAK stavební společnost, a.s. jako vedoucí sdružení se společností RenoArt s.r.o.

Více

Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace

Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace Lipý Česká Lípa, příspěvková organizace, U Vodního hradu 63 470 01 Česká Lípa, IČ : 72090642 Doplňující informace pro Lipý Česká Lípa příspěvková organizace Služby v rámci hlavní činnosti: Dle Zřizovací

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ŘÍJEN 2015 Městské infocentrum Slavičín Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz DÍLNA INSPIRACE

Více

Regionální muzeum v Českém Krumlově

Regionální muzeum v Českém Krumlově 04/2016 Regionální muzeum v Českém Krumlově Měsíční muzejní zpravodaj NEWSLETTER Prosinec 2016 RYCHLÝ PŘEHLED Adolf Born aneb Jak vzniká poštovní známka Hvězdy stříbrného plátna WORKSHOPY: Vánoční polaz

Více

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm

Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm tisková zpráva ze dne 8. března 2016 Březnové programy ve Valašském muzeu v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm VALAŠSKÝ ROK 2016 20. 3. 2016, od 10.00 - KVĚTNÁ NEDĚLE v kostele sv. Anny v Dřevěném městečku

Více

Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha. 12.9.2014 www.ntm.cz 1

Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha. 12.9.2014 www.ntm.cz 1 Edukační programy v Národním technickém muzeu Praha 12.9.2014 www.ntm.cz 1 Národní technické muzeum 15. 2. 2011 znovuotevření NTM po rekonstrukci 8. 10. 2013 budova NTM po 75 letech plně dokončená a zařízená

Více

4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 4. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 26.04.2016 Bod pořadu jednání: 32. Název : Důvod předložení: Zpracoval: Změna rozpočtu rozpočtové opatření č. 118/16 snížení výdajů kapitoly 923 14 Spolufinancování

Více

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy MATEŘSKÉ ŠKOLY. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro MATEŘSKÉ ŠKOLY 2016 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

Vážení čtenáři, návštěvníci a příznivci našeho muzea,

Vážení čtenáři, návštěvníci a příznivci našeho muzea, m měsíčník BULLETIN REGIONÁLNÍHO MUZEA V Č. KRUMLOVĚ E verze číslo 3 / Ročník XV. Květen 2006 REGIONÁLNÍ MUZEUM V ČESKÉM KRUMLOVĚ 1891 115. výročí muzejních snah ve městě 1916 90 let od zpřístupnění německého

Více

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ

INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ INFORMACE PRO VOZÍČKÁŘE A DALŠÍ NÁVŠTĚVNÍKY SE SNÍŽENOU POHYBLIVOSTÍ Poznámka k parkování v centru Brna na místech s parkovacími automaty mohou držitelé průkazů ZTP a ZTP/P, kteří mají označení O1, parkovat

Více

Doprovodné programy ke stálým expozicím

Doprovodné programy ke stálým expozicím Doprovodné programy ke stálým expozicím 1) historická expozice Rokycansko v minulosti : Výprava do pravěku (nástroje, činnosti, zbraně, šperky) Na návštěvě ve středověku (erby, rytíři a jejich zbroj, řemesla,

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Vizuální styl Muzea hl. m. Prahy

Vizuální styl Muzea hl. m. Prahy Vizuální styl Muzea hl. m. Prahy Muzeum hl. m. Prahy je příspěvková organizace zřizovaná městem Praha, jejíž ředitelkou je PhDr. Zuzana Strnadová. Muzeum má zrhruba 1 milion sbírkových předmětů a spravuje

Více

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

Interaktivní programy ZÁKLADNÍ ŠKOLY. a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

ZPRAVODAJ 3/2016. Vážení přátelé slánského muzea,

ZPRAVODAJ 3/2016. Vážení přátelé slánského muzea, ZPRAVODAJ 3/2016 Vážení přátelé slánského muzea, program Vlastivědného muzea na třetí měsíc tohoto roku bude ve znamení vzdělávání, výtvarného umění a hudby. Přijďte se pobavit, něco zajímavého se dozvědět,

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST

FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST FOTODOKUMENTACE ČINNOSTI VÝSTAVNÍ ČINNOST Výstava SKLENĚNÉ VÁNOČNÍ OZDOBY. Minulost, současnost, vize Hlavní budova muzea, 18. listopadu 2010-15. května 2011 Výstava Otcové města Jablonce VII. Výstava

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO

TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO TISKOVÁ ZPRÁVA NPÚ 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního a přírodního dědictví UNESCO Praha, 17. 4. 2012 V roce 2012 si připomínáme 40. výročí podpisu Úmluvy o ochraně světového kulturního

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. pro. Muzea východních Čech v Hradci Králové Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2017 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU

EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU EXPOZICE GENERÁL LAUDON PREZENTACE PROJEKTU ZDŮVODNĚNÍ REALIZACE PROJEKTU Nevyužívané, nerekonstruované 3.NP v objektu na Masarykově nám. 45 v Novém Jičíně Riziko částečně chátrající kulturní památky na

Více

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler

Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Zpráva ze semináře v ČESKÉM KRUMLOVĚ: KA4 Zpracoval: Prof. Ing. arch. Akad. arch. Václav Girsa, Ing. arch. Tomáš Efler Popis podpořené činnosti: Restaurátorský přístup v péči o autentické památky, seminář

Více

Ceník za pronájem prostor a ploch

Ceník za pronájem prostor a ploch Ceník za pronájem prostor a ploch www.zamecke-navrsi.cz/pronajmy Kompletní přehled všech prostor na jednom místě Objednávky a rezervace on-line Podrobná fotodokumentace Plánky sálů ke stažení Kompletní

Více

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Seznam příloh soutěžního návrhu: Obálka Zpáteční adresa Obálka Autor (+CD)

Více

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva

Společnost pro obnovu památek Úštěcka. Výroční zpráva Společnost pro obnovu památek Úštěcka Výroční zpráva 2014 Základní informace Adresa: Občanské sdružení Společnost pro obnovu památek Úštěcka 1. máje 18, 411 45 Úštěk www stránky: www.pamatky-ustecko.cz

Více

Aktuality projektu za duben 2013

Aktuality projektu za duben 2013 Duben 2013 Aktuality projektu za duben 2013 Kontakt: Ing. Jakub Děd, Omnium o.s., Veřejná sbírka farnosti / Osvědčení ze dne 30.11.2012 / Oprávněná osoba: ThLic. M. Lanži Z obsahu: Kostel sv. Barbory v

Více

ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2012

ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2012 ZÁMEK KLÁŠTEREC NAD OHŘÍ NABÍDKOVÝ LIST PRO TURISTICKOU SEZONU 2012 Vážení návštěvníci, obchodní partneři, dovolujeme si Vám představit program prohlídek, který jsme pro Vás připravili na rok 2012 do tří

Více

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele

PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele PID: 00701-9119 Č.j.: 03/19/91832 PROVOZNÍ A NÁVŠTĚVNÍ ŘÁD Betlémské kaple a Domu kazatele I. Úvodní ustanovení 1. Vlastníkem Betlémské kaple a Domu kazatele, domu čp. 256, který je součástí parcel p.č.

Více

ÚVOD. MUZEUMMUZEUM MLADOBOLESLAVSKA, p. o. Zpráva o činnosti za rok Sochařská dílna Jelínků, Muzeum Mladoboleslavský hrad

ÚVOD. MUZEUMMUZEUM MLADOBOLESLAVSKA, p. o. Zpráva o činnosti za rok Sochařská dílna Jelínků, Muzeum Mladoboleslavský hrad 2 ÚVOD Muzeum Mladoboleslavska v roce 2018 realizovalo Plán činnosti 2018 stanovený na počátku kalendářního roku. Vedle naplánovaných aktivit byly řešeny rovněž aktuální problematiky týkající se chodu

Více

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15

Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Výroční zpráva předmětové komise výtvarné výchovy za školní rok 204-15 Ve školním roce 2014-15 probíhala výuka výtvarné výuky v časových dotacích: Prima celá třída, 2 hodiny týdně Sekunda celá třída, 2

Více

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH?

JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? JAK SE DAŘÍ KOMUNITNÍ PRÁCI V BOROVANECH? KNIHOVNA AUGUSTINA DUBENSKÉHO Knihovna Augustina Dubenského BÝVALÝ KLÁŠTER AUGUSTINIÁNŮ Ajka pošle foto Knihovna INTERIÉRY KNIHOVNY Výpůjční pult KNIHOVNA AUGUSTINA

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA ČESKÁ TŘEBOVÁ ZA ROK 2011

ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA ČESKÁ TŘEBOVÁ ZA ROK 2011 ZPRÁVA O ČINNOSTI MĚSTSKÉHO MUZEA ČESKÁ TŘEBOVÁ ZA ROK 2011 Současný stav Od roku 2006 sídlí muzeum v domě čp. 80 v Klácelově ulici. Depozitáře jsou stále umístěny v objektu čp. 2055 na náměstí 17. listopadu.

Více

Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018

Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018 Výbor pro kulturu a památkovou péči Zastupitelstva Ústeckého kraje v roce 2018 11. zasedání 16. 1. 2018 od 10 hodin v prostorách Národního památkového ústavu, územního odborného pracoviště v Ústí nad Labem

Více

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD

Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD Muzeum Vysočiny Pelhřimov, příspěvková organizace ORGANIZAČNÍ ŘÁD č. O/8/2014 ze dne 1. 7. 2014 Obsah: Část I. Úvodní ustanovení Část II. Rozsah svěřených agend Část III. Závěrečná ustanovení 1 Část I.

Více

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8

Hlavní budova na Florenci (KP) adresa: Na Poříčí 52, 180 00 Praha 8 Obecné informace zřizovatel: hl. m. Praha (obec i kraj) založeno 3. 10. 1881; 1983 otevřena 1. expozice 27. 10. 1900 otevřena neorenesanční budova více než 1 milion sbp ředitelství Kožná 1, Praha 1 odborné

Více

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: UMĚLECKÁ ŠKOLA

MUZEUM UMĚNÍ A DESIGNU 1990 2010: UMĚLECKÁ ŠKOLA UMĚLECKÁ ŠKOLA Výtvarné studio v podkroví muzea je součástí Základní umělecké školy Benešov. Přesto, že jeho zřízení v polovině 90. let zabralo muzeu prostory potřebné pro plánované expozice, je jeho činnost

Více

Muzejní prezentace pro návštěvníky s poruchami zraku

Muzejní prezentace pro návštěvníky s poruchami zraku Muzejní prezentace pro návštěvníky s poruchami zraku Petra Belaňová Národní muzeum petra_belanova@nm.cz Zdroj: fotoarchiv NM Počátky taktilního výstavnictví 80. léta 20. století NG (1983) Sochařský portrét

Více

Jízda králů Vlčnov

Jízda králů Vlčnov Jízda králů Vlčnov 24. 5. - 26. 5. 2019 Co možná nevíte 8 000 3 2011 Akci navštíví celkem více než 8 000 lidí Třídenní program plný folkloru Od roku 2011 zapsána v UNESCO 5 000 93 Nedělní program navštíví

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Pozn.: Zveřejněna je upravená verze dokumentu z důvodu dodržení přiměřenosti rozsahu zveřejňovaných osobních údajů podle zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů v platném znění. Ústecký kraj Zasedání

Více

16. Zámek - Východočeské muzeum Zámek č.p. 2 muzeum muzeum muzeum

16. Zámek - Východočeské muzeum Zámek č.p. 2 muzeum muzeum   muzeum adresa telefon www 16. Zámek - Východočeské muzeum Zámek č.p. 2 muzeum 466 799 240 muzeum www.vcm.cz muzeum Parkování Přístup Vstup není vyhrazené před hlavní branou (vstupem do průjezdu) je hrubá žulová

Více

Indikátory efektivnosti preventivní konzervace v muzeu

Indikátory efektivnosti preventivní konzervace v muzeu Indikátory efektivnosti preventivní konzervace v muzeu Indikátory ICCROM kontrolní seznam 35 otázek určených pro muzea byly vytvořeny v rámci projektu Teamwork for Preventive Conservation mají napomoci

Více

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování

Komponovaná kulturní krajina. a možnosti její obnovy a zachování Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Olomouci Společnost pro zahradní a krajinářskou tvorbu Český národní komitét ICOMOS ve spolupráci s Muzeem umění v Olomouci Vás zvou na odborný seminář

Více

Digitalizace kulturního dědictví v IROP

Digitalizace kulturního dědictví v IROP Digitalizace kulturního dědictví v IROP 19. 1. 2016 Praha, Národní archív 29. 11. 2017 DIGITALIZACE KULTURNÍHO DĚDICTVÍ V IROP Specifický cíl 3.1 Zefektivnění prezentace, posílení ochrany a rozvoje kulturního

Více

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013

HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 HARMONOGRAM ZAHÁJENÍ LÁZEŇSKÉ SEZÓNY 2013 PÁLENÍ ČARODĚJNIC 30.4. 2013 úterý Sokolský vrch 17:00 22:00 Skákací hrad pro děti (vstupné zdarma) 17:00 Soutěže pro děti 17:30 Divadelní představení pro děti

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

muzeum, galerie vstup přednáškový sál (z velkého nádvoří)

muzeum,   galerie vstup přednáškový sál (z velkého nádvoří) adresa telefon www 2. Zámek, Východočeské muzeum, Východočeská galerie Zámek č.p. 2 muzeum, Zámek č.p. 3 galerie 466 799 240 muzeum, 466 510 003 galerie http://www.pardubice.eu/o-pardubicich/turisticke-informace/pamatky-a-jinazajimava-mista/zamek/

Více

Prostory pro komerční pronájem

Prostory pro komerční pronájem Prostory pro komerční pronájem Centrum DOX patří mezi nejprogresivnější kulturní instituce v České republice kromě prezentace současného umění nabízí centrum DOX pronájem jedinečných industriálních prostor,

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE

MIKULOV. město s vůní jihu. TOP akce 2010 duben září. Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. PRAHA BRNO WIEN EVROPSKÁ UNIE MIKULOV město s vůní jihu TOP akce 2010 duben září D PRAHA Pl BRNO D Sk A WIEN EVROPSKÁ UNIE Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií. Zahájení sezony Regionálního muzea v Mikulově 1. dubna 2010

Více

REGIONÁLNÍ MUZEUM V CHRUDIMI,

REGIONÁLNÍ MUZEUM V CHRUDIMI, REGIONÁLNÍ MUZEUM V CHRUDIMI, Hlavní sídlo muzea je situováno do novorenesanční budovy dokončené v roce 1898, ve které se nacházejí expoziční a výstavní sály, konzervátorské dílny a administrativní pracoviště

Více

Bezbariérové přístupy v Bílovci

Bezbariérové přístupy v Bílovci Bezbariérové přístupy v Bílovci Město Bílovec věnuje problematice přístupnosti veřejných prostranství a veřejných budov osobám s omezenou schopností pohybu a orientace, dále seniorům a matkám s dětmi v

Více

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým)

PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR. Vernisáž Vrbno pod Pradědem (Rozprým) PLÁN AKCÍ ZUŠ BRUNTÁL, 2012/2013 II.pololetí Aktualizováno 24.4.2013 Datum Akce Zajišťuje organizačně ÚNOR 1.2. (PÁ) Pololetní prázdniny žáků 6. 2. (ST) Výlet za uměním -VO - Opava, Ostrava -výstava 8,10

Více

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE

ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE ROK 2008 NA ZÁMKU A V KULTUŘE V kalendářním roce 2008 jsme na zámku uspořádali 41 kulturních a společenských akcí, u kterých jsme byli jediným nebo hlavním pořadatelem. Šlo o následující akce: 8 pohádek

Více

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013

Interaktivní programy. ZÁKLADNÍ ŠKOLY a nižší stupeň víceletých gymnázií. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro. září prosinec 2013 Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro a nižší stupeň víceletých gymnázií září prosinec 2013 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové

Více

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro

STŘEDNÍ ŠKOLY. Interaktivní programy. Muzea východních Čech v Hradci Králové. pro Interaktivní programy Muzea východních Čech v Hradci Králové pro STŘEDNÍ ŠKOLY 2014 Muzeum východních Čech v Hradci Králové Eliščino nábřeží 465, 500 01 Hradec Králové 1 tel.: +420 495 512 391 +420 604

Více

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012

PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PROGRAM MUZEJNÍ NOCI VE SVITAVÁCH V SOBOTU 2. ČERVNA 2012 PO CELÉ ODPOLEDNE A VEČER VSTUP ZDARMA!!! OD 12:15 FAKULTATIVNĚ SPOLEČNÝ OBĚD ESPERANTSKÝCH NÁVŠTĚVNÍKŮ V RESTAURACI ASTRA - v návaznosti na příjezd

Více

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ Muzeum je svými expozicemi a aktuálními výstavami velmi vhodným místem setkávání,

Více

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46

Vysokomýtské Městské slavnosti 2018 se uskuteční Život města Vysoké Mýto Pondělí, 20 Srpen :46 Druhý zářijový víkend patří ve Vysokém Mýtě tradičním Městským slavnostem. Letos se konají od pátku 7. září do neděle 9. září a nabídnou spoustu kulturních zážitků, zábavu i jarmark. Městské slavnosti

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2005 / 2006 Základní škola,mateřská škola a Základní umělecká škola Jablonec nad Jizerou Odloučené pracoviště : Základní umělecká škola Jablonec n.jiz. 512 43 Jablonec nad Jizerou, Letná 439 481 591 338, e-mail zus-jablonecnj@netair.cz

Více