Lanneruv dum - koncepce restaurování

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Lanneruv dum - koncepce restaurování"

Transkript

1 Lanneruv dum - koncepce restaurování Při celkové obnově stavby bylo zapotřebí přistoupit k některým prvkům se zvláštním ohledem na jejich specifické kvality. Některé práce byly proto provedeny restaurátory s příslušným oprávněním Ministerstva kultury ČR pro restaurování, část prací měla charakter odborně řemeslné činnosti, která vyžaduje zvláštní znalosti a zkušenosti. Důležitým úkolem zde bylo mimo jiné zaznamenat, zdokumentovat, odborně ošetřit a napomoci zachovat historickou substanci v co nejvíce možných situacích, což se ve většině případů i podařilo, nicméně vizuální prezentace historických vrstev a prvků byla zejména z finančních důvodů nakonec omezena jen na ty nejvýznamnější. Snahou bylo, i když se nepodaří zachovanou informaci ukázat, zachovat ji pod ochrannou vrstvou. Tak tomu bylo např. v případě maleb na stropě velké nárožní místnosti v prvním patře, kde bylo po dlouhou dobu snahou zadavatele tyto omítkové vrstvy, nesoucí výtvarnou výzdobu, v plném rozsahu obnovit a prezentovat. Z finančních důvodů se nakonec obnova ubírala méně náročným, nicméně z památkového hlediska ještě akceptovatelným směrem, kdy byly vrstvy omítek na stropě ukotveny k podkladu a překryty ochrannou vrstvou - sádrokartonovým podbitím na rošt z lišt. Tento podhled byl přeštukován a celá místnost opatřena vápenným nátěrem jako podkladem pro další barevné vrstvy. Došlo tak k zachování původní situace pro případné další restaurování a prezentaci v budoucnu. Nicméně, do některých menších části interiéru, konkrétně okolí dvou hlavních spojovacích schodišť mezi patry, se podařilo dekor vrátit, a to ve formě rekonstrukce iluzivního kvádrování na nově vytvořený podklad na stěnách. Na stropech obou prostor byla vytvořena rekonstrukce volnější, zjednodušeného charakteru oproti originálu, ale přesto původní členění evokující. Historické kovářské prvky byly obnoveny odborně řemeslným způsobem a byly doplněny vhodnou formou novými prvky obdobného charakteru. Rovněž kamenné prvky byly obnovovány odborně řemeslným způsobem. Strop salonku. Odkrytá malba na stěnách. Odkrytá iluzivní bosáž na schodišti. Detail brány. Dveře s odstraněným nátěrem. Dřevěné obložení salonku.

2 Lanneruv dum - statické zajištení ˇ Od zahájení projektových prací byl proveden podrobný statický průzkum zdiva a stropů v objektu. Ve všech křídlech budovy byly potvrzeny různě závažné statické poruchy. Například v přízemních místnostech západního křídla přiléhajících k Hradecké ulici byla zjištěna celá síť trhlin, zvláště ve výsečích kleneb. Trhliny byly způsobeny rozdílnou deformací zdiva a kleneb, které byly dodatečně zatíženy změněnou dispozicí v prvním patře. V severním křídle byly v místnosti s klenbami a dvěma nosnými pilíři zjištěny závažné trhliny ve vrcholu kleneb, způsobené dodatečnými dispozičními úpravami prvního patra objektu, nevhodným založením příček v prvním patře na těchto klenbách a rovněž dodatečným přitížením staticky porušené konstrukce krovu. V místnostech prvního patra západního i východního křídla, které přiléhají k ulici Hradecká, bylo zdivo štítu odděleno trhlinami o šířce až 20 mm a vykloněno okolo 1 %. Dále byly zjištěny svislé trhliny ve zdivu na fasádě a narušena byla i stabilita kamenných sloupů pod balkonem na severní straně objektu. Návrh způsobů odstranění poruch vyžadoval individuální přístup ke každému statickému problému a respekt projektanta k památkovým hodnotám objektu. Základní statická zajištění realizovaná na objektu lze shrnout do následujících způsobů: - porušené líce kleneb byly vyklínovány a vyspárovány vápennou maltou nastavenou hydraulickým pojivem, větší trhliny byly vyspárovány expanzivní (bobtnavou) maltou. - klenby nad místnostmi v přízemí, které přiléhají k ulici Hradecká, si vyžádaly zvýšení tuhosti železobetonovými rubovými žebry po obvodu kleneb a ortogonálními a diagonálními předepnutými táhly, která byla kotvena do zdiva. Před zásypem rubu kleneb byla táhla dotažena rektifikačními šrouby. - trhliny ve zdivu na fasádě byly zajištěny tordovanou nerezovou výztuží o průměru 8 mm. Výztuž byla zasunuta do vyfrézovaných vodorovných drážek, které byly zatmeleny speciální maltou (směs styrenobutadienových kopolymerů s portlandským cementem). Podle projektové dokumentace byly vytvořeny vždy nejméně dvě vodorovné drážky rovnoběžně nad sebou ve vzdálenosti 400 mm. Výztuž i tmel nesměly přesahovat povrch zdiva a musely být překryty omítkou. - kamenný balkon (portikus) na severní straně objektu byl podepřen, poté byl obnažen základ pod vykloněným sloupem a postupně přezděna základová patka v plném rozsahu. Předepjatá ocelová táhla v podlaze. Táhla v podlaze. Podepření narušených kleneb v přízemí. Podezdění patky kamenného sloupu balkonu.

3 Lanneruv dum - odvlhcení ˇ Původní obvodové i vnitřní zdivo objektu bylo silně narušeno vzlínající vlhkostí. Výška čel zavlhčení vnitřních povrchů stěn byla 0,5 až 1,8 m nad podlahou. Naměřené hodnoty povrchové vlhkosti stěn se pohybovaly v rozmezí od 4,8 % do 16,7 %. Sanace vlhkosti byla provedena kombinací následujících způsobů: - snížením okolního terénu na původní úroveň v severozápadní části objektu, v čestném dvoře a na východní straně. - tam, kde nebylo možné terén snížit, byl podél vnější strany objektu zhotoven vyspádovaný, odvodněný, větraný vzduchový kanál, uzavřený betonovými prefabrikáty (okolo vnější stěny východního a západního křídla, která bezprostředně sousedí s chodníkem). Velikost kanálků je x mm, k provětrání se využívá tzv. komínového efektu. Jako nasávací otvory slouží vnitřní prostředí sklepů západního a východního křidla. Odtahové potrubí je umístěno na konci těchto kanálů a je vyrobeno z pozinkovaných trub DN125 jako falešný dešťový svod se zaústěním do nadstřešního žlabu. - po celém obvodu objektu (mimo částí s větracím kanálkem) byla provedena izolace venkovního soklu v místě styku s přilehlým terénem stěrkovou izolací firmy Remmers cca 40 cm nad a 50 cm pod přilehlým terénem. - u části obvodového zdiva v místnostech přízemí byla provedena dodatečná vodorovná hydroizolace způsobem netlakové infuzní clony aplikované do spár ve zdivu pomocí silikonové mikroemulze (jednostranné provedení vodorovných vrtů průměru mm, na celou tloušťku zdiva minus 5 cm, rozteč vrtů mm v jedné řadě vedle sebe). - na povrchy stěn v některých místnostech byl aplikován sanační omítkový systém s lehčenou omítkou. Aby nedošlo k omezeni odparu vzlínající vlhkosti z podlahy, je celá podlahová plocha přízemí odvětrána plastovými provětrávacími prvky IGLU, pod nimiž proudí vzduch s odpařenou vlhkostí. Na tuto odvětranou dutinu výšky 40 cm je na železobetonové desce umístěna skladba podlahy. Jako hnací mechanismus je k účinnému provětrávání opět využit komínový efekt, kdy vnější vzduch je nasáván otvory umístěnými pod okny fasády a jako odvětrávací otvory jsou využity volné komínové sopouchy. Provádění stěrkové izolace vnějšího soklu. Konstrukce provětrávané podlahy s tvarovkami IGLU. Provzdušňovací kanálky před zakrytím v chodníku.

4 Lanneruv dum - krov V objektu se nacházejí tři typy konstrukcí krovu nejstarší barokní krov, kde je zachována valba v půdním prostoru západního křídla, a dva typy klasicistních krovů nad severním a východním křídlem. Barokní krov v plných vazbách má lichoběžníkový nosný rám šikmé sloupky s rozpěrou, patní vaznici a další dvě vaznice. V plných vazbách jsou středové sloupky jako věšadlo. Plné vazby mají vazné trámy, v prázdných vazbách jsou krátčata čepovaná do výměn. Oba klasicistní krovy mají v plných vazbách stojaté stolice, vazné trámy jsou v plných vazbách, v prázdných jsou krátčata čepovaná do výměn. Střední sloup jdoucí do vrcholu krovu je součástí věšadla, je podporován jedenkrát zalomenou vzpěrou. Krov nad severním křídlem má ještě klasovitě uspořádané sloupky nesoucí další vaznice. Po odstranění střešní folie a rozkrytí střechy bylo zjištěno, že rozsah poškození krovu je vyšší, než se původně předpokládalo. Jednalo se převážně o poškození krokví, pozednic, námětků a krátčat, ale i celých vnitřních vazeb hnilobou, dřevokaznými houbami a hmyzem. Dále byly zjištěny závažné a rozsáhlé statické poruchy jednotlivých prvků krovu narušené tesařské spoje, pokles nosných prvků, nefunkční svislé sloupky, atd. Tyto poruchy způsobily dodatečné přitížení a následnou deformací konstrukcí v nižších patrech. Navíc bylo po rozebrání záklopu zjištěno i narušení zhlaví stropních trámů stropu nad prvním patrem. Celá střecha byla proto po etapách rozkryta a poškozené prvky vnitřních vazeb krovu byly postupně vyměněny. Krokve bylo nutné vyměnit téměř v celém rozsahu plochy střechy. Následně byla znovu položena střešní krytina a osazeny nové klempířské prvky. Zhlaví jednotlivých stropních trámů byla opravena protézováním. Detail vyměněných prvků krovu (sloupek, rozpěra, krokve). Celková rekonstrukce krovu - západní křídlo. Detail opravy plné vazby (vazný trám, vzpěra). Detail protézování zhlaví stropních trámů. Celková rekonstrukce krovu - východní křídlo. Vnitřní pohled na rekonstruovanou část krovu - nové krokve.

5 Lanneruv dum - fasáda Pro vnímání domu je fasáda zásadním prvkem, proto byla koncepci její obnovy věnována maximální odborná péče. V přípravné fázi byly provedeny průzkumy, jejichž závěry byly v průběhu obnovy zpřesněny, vyhodnoceny a aplikovány do výsledné podoby. Obnova vnějších fasád Lannerova domu byla v mnoha ohledech velmi náročná a někdy až problematická, protože dnešní stav domu vznikal značně složitým nárůstem, takže se dnes skládá z velmi různorodých prvků a nebylo možné bezpečně stanovit optimální historický stav, k němuž měla být fasáda vrácena. V tomto ohledu se vycházelo ze skutečnosti, že klasicistní přestavby měly rozhodující vliv na podobu objektu. Jako optimální postup byl vybrán návrat ke klasicistní podobě s tím, že musí dojít k ochraně starších, ale někdy i mladších hodnotných stavebních detailů. Pro klasicismus v jeho rustikální podobě, kterou Lannerův dům reprezentuje, je typické monochromní pojetí nátěru fasády. Užívaly se barvy šedá, šedozelená, zelená a spíše tmavší okrová. Barevný odstín obnovovaného nátěru historické budovy bylo po provedeném průzkumu nutné vybírat z poměrně omezeného spektra barev, které existovaly v době vzniku klasicistní fasády. Využívání nesrovnatelně širšího rejstříku barev, které jsou k disposici dnes, by vedlo ke zkreslování historické skutečnosti a nevěrohodnému výsledku obnovy, který by vzhled památky poškodil. Barva zlatého okru byla potvrzena v případě Lannerova domu operativním stratigrafickým průzkumem dochované fasády. Důležitá byla také materiálová podstata a kvalita fasádního nátěru, pro nějž byl po vynešení vzorků zvolen kvalitní, vysoce paropropustný nátěr na minerální bázi, bez příměsi titanové běloby. Nátěr byl nanášen na dobře připravený podklad pomocí štětek, tzv. zatáčením. Výsledek je odlišný od současné běžné stavební produkce a může být proto přijímán částí laické veřejnosti s rozpaky. Na fasádě byly ponechány všechny starší soudržné omítkové vrstvy, které byly doplněny novými vápennými omítkami a sjednoceny vápenným štukem. Zvláštní pozornost si zaslouží fragment renesančního psaníčkového sgrafita, který byl odkryt na severní fasádě domu. Pro prezentaci tohoto nálezu byla zvolena analyticko-syntetická metoda, kdy při vnímání budovy jako celku fragment renesanční fasády neruší, ale zároveň pro detailnější pohled vnímavého diváka zůstává čitelným dokladem dlouhé a spletité historie domu. Část severní fasády s kamenným balkonem vyneseným kamennými sloupy (kamenným portikem) nad centrálně prolomeným vstupem. Je dvorní fasáda západního křídla před obnovou a v průběhu obnovy. Jižní průčelí západního křídla. Východní fasáda v průběhu obnovy. Vzorky nátěru při obnově fasády domu. Výsledná podoba nátěru fasády.

6 Lanneruv dum - pozustatky puvodní výzdoby Odkrytá výzdoba stropu (zasedací místnost). V interiéru budovy byly nalezeny dekorativní výmalby některých prostor, jejichž rozsah a stupeň zachování pomohl stanovit podrobný restaurátorský průzkum. Kromě místnosti v přízemí, kde byla objevena barokní výzdoba (jednoduché barevné členění bílých stěn linkami s modrou barvou, s motivem kola - slunce vprostřed stropu, jehož paprsky přecházely po stěnách k podlaze), šlo u ostatních místností o převážně šablonovou malbu z období první poloviny 19. století, imitující architektonické členění. Výjimku tvořila velká nárožní místnost v prvním patře, snad refektář či slavnostní sál, kde byly na částech plochy stropu druhotně příčkami rozdělené místnosti objeveny relativně dobře zachované figurální výjevy, přecházející také do iluzivního architektonického členění stěn. Tyto nástropní malby, dle odkryvů snad alegorický výjev v oválném rámci, obklopený ornamenty, jsou dokladem velkorysosti požadavků na atmosféru zprostředkovanou uměním. Vzhledem k finanční náročnosti restaurování a rekonstrukce této rozsáhlé a značně narušené plochy nebyla tato výzdoba nakonec prezentována, ale pouze, po předchozím ošetření a zdokumentování, zakryta. Průzkum omítkových vrstev vnějšího pláště - fasády - budovy přinesl zjištění různě rozsáhlých zbytků renesanční sgrafitové výzdoby ve formě psaníček na severní straně budovy. Jelikož ve finální podobě svého stavebního vývoje stavba nikdy souvislou sgrafitovou podobu fasády neměla, bylo rozhodnuto o částečném užití analytického principu k prezentaci těchto nejstarších omítek. Renesanční vrstva je prezentována, nicméně jen jako plastický rastr pod sjednocujícím jednobarevným fasádním nátěrem. Proto bylo sgrafito opatrně osvobozeno od pozdějších vrstev omítek, zpevněno injektáží i napouštěním, jeho omítkové kry byly obtmeleny a nová omítka přitažena k jejich úrovni. U menších ploch došlo k přeštukování této ošetřené renesanční vrstvy, zachována byla jen jedna souvislejší plocha, která byla dále ošetřena. Zde byly vápenným tmelem vytmeleny defekty a peky v psaníčkovém dekoru a celek byl separován dvěma vrstvami vápenného nátěru pod finální fasádní barvu s obsahem organokřemičitanů. Odkrytá výzdoba klenby (knihovna). Odkrytá výzdoba stropu a stěn. Renesanční sgrafitové kvádrování na severní straně.

7 Lanneruv dum - interiér Uvažovaná koncepce interiéru Lannerova domu po adaptaci pro administrativní účely předpokládala v projektové dokumentaci celý interiér v čistě bílé barevnosti. Takto čistě, moderně a v kontrastu s historickou substancí domu pojatý interiér měl být vybaven soudobými svítidly, zařizovacími předměty a nábytkem. Tuto koncepci podporovala předprojektová příprava, která nezjistila v interiéru starší hodnotné vrstvy, vyjma několika detailů dokumentovaných v pasportu stavby. Zachovány a obnoveny měly být též kvalitní, renovace schopné historické dveře a okna s kováním, zárubně, parketové podlahy a zábradlí. Rovněž stavebně technický stav domu předurčoval pro interiér takové stavební zásahy, které při obnově počítaly spíše s jednoduchým soudobým řešením, nežli s hypotetickými návrhy interiéru (dobově odpovídajícímu koncepci pojetí vnějšího pláště domu). Při odstraňování nevhodných novodobých vestaveb však byly objeveny hodnotné nástěnné malby, z nichž nejstarší pochází z období pozdního baroka. V návaznosti na tento objev byl proveden podrobný průzkum starších vrstev nástěnných interiérových maleb a byly zjištěny další pozůstatky původních řešení z různých dob. V reakci na tato nová zjištění bylo památkovým dohledem doporučeno přehodnocení původní koncepce úpravy interiérů a navrženo řešení odpovídající soudobým zásadám památkové péče. Vytipovány byly nejhodnotnější místnosti, v nichž měly být nalezené nástěnné malby odborně restaurovány. V dalších místnostech byla navržena imitace původního řešení z konce 19. století nebo barevné členění a tónování místností dle převažujících starších barevných vrstev jako aluze dobového stavu. Změna původní koncepce vyvolala potřebu změny svítidel, kdy původně investorem požadované světelné rampy z eloxovaného hliníku a plastu neumožňovaly uspokojivou prezentaci místností s dobovou výmalbou. Byla navržena soudobá jednoduchá, funkční a diskrétní svítidla, která byla následně osazena v několika vybraných místnostech. U závěsných lustrů se předpokládá jejich postupné nahrazení historickými nebo historizujícími svítidly. Z důvodu úsporných opatření se nerealizovala ani celá nově navržená koncepce předpokládající restaurování hodnotných nástěnných maleb a vytvoření imitací původních situací. Hodnotné nástěnné malby byly odborně zakonzervovány a překryty tak, aby je bylo možné v budoucnu případně obnovit a prezentovat. Interiéry před rekonstrukcí... Detail stropu salonku v severním křídle. V průběhu rekonstrukce.... po rekonstrukci. Odstraněná novodobá přístavba.

8 Lanneruv dum - okna Obnova oken na Lannerově domě byla nesnadným úkolem už jen vzhledem k jejich počtu, technickému stavu, kvalitě a typové rozrůzněnosti. Záměrem bylo okna v rámci fasád a pater typově sjednotit s ohledem na doporučení stavebně historického průzkumu a zvolenou koncepci obnovy fasády a interiéru. Protože byl dům ještě v 90. letech 20. století užíván pro sociální bydlení, bylo zde mnoho nevhodných a nekvalitních novodobých oken. Tato byla odstraněna a nahrazena vhodnými historizujícími výplněmi. Nově vyrobená i repasovaná okna splňují technické požadavky na současné užívání a provoz. Okna byla doplněna jednoduchou textilní roletou a v přízemní místnosti archivu pak bezpečnostními mřížemi. Barevnost oken byla zvolena jednotně v korelaci s koncepcí obnovy fasády domu a interiéru. Tam, kde již nebylo možné dožilé kvalitní prvky repasovat, byla provedena jejich replika. Snahou bylo postupovat hospodárně a současně v souladu se soudobými principy památkové péče. Důraz byl kladen též na funkčnost a životnost.

9 ˇ Lanneruv dum - dvere Velký počet dveří různého typu, technického stavu a kvality a současně mnoho nevhodných a nekvalitních dveří z doby, kdy dům sloužil pro sociální bydlení, učinili z jejich celkové obnovy poměrně náročný úkol. Nevhodné dveře bylo třeba odstranit a nahradit vhodnými historizujícími typy dveří, které splňují technické požadavky na nynější užívání budovy. Cílem obnovy bylo typové a barevné sjednocení dveří v rámci pater, provede- né na základě doporučení stavebně historického průzkumu a s ohledem na zvolenou koncepci obnovy interiéru. V rámci zvoleného postupu bylo odborně obnoveno maximum hodnotných dobových dveří včetně detailů, jako je např. jejich kování nebo skleněná výplň. V případě, že nebylo možné původní dveře repasovat, byla provedena jejich replika, v souladu se soudobými principy památkové péče.

10 Lanneruv dum - technická zarízení ˇ Plynovodní přípojka a vytápění V rámci adaptace byla zřízena nová středotlaká plynovodní přípojka z veřejného potrubí v ulici Hradecká. Dimenze a materiál potrubí přípojky je IPE 40 x 3,7 (DN 32). Pro vytápění celého objektu slouží tři závěsné kondenzační plynové kotle Vaillant o celkovém výkonu 180 KW (3 x 60 kw) umístěné v kotelně zřízené v půdním prostoru východního křídla. Předpokládaná roční spotřeba tepla dle projektové dokumentace je 1 557,6 GJ/rok. Topný systém je teplovodní, dvoutrubkový rozvod s nuceným oběhem topného media o teplotním spádu 65/50 C. Topná plocha sestává z otopných deskových těles s přídavnými lamelami, koupelnových trubkových těles. Všechny radiátorové regulační armatury jsou vybaveny předregulací. Vodovodní přípojka Stávající přípojka u Lannerova domu byla v havarijním stavu, proto byla při adaptaci zřízena nová, včetně vodoměrné šachty. Přípojka je napojena z hlavního řadu v ul. Hradecká a zásobuje objekt pitnou a požární vodou. Dimenze a materiál potrubí vodovodní přípojky je PE 50/3,0 Venkovní vodovod užitkové vody Stávající venkovní studna (roubené obvodové zdivo, průměr 1,6 m, hloubka 7,0 m) je využita k zásobování objektu užitkovou vodou pro zálivku pozemků. Potrubí užitkové vody je vyvedeno ve dvou místech (uvnitř vstupního dvora a za severním křídlem) a zakončeno výtokovým stojanem. Příprava teplé užitkové vody (TUV) Ve východním křídle je ohřev TUV zajišťován plynovým kotlem v zásobníku TUV 200 l, pro sociální zařízení v západním křídle je pro přípravu TUV instalován elektrický stojatý ohřívač 200 l. Osamocená místa spotřeby teplé vody v objektu jsou pro přípravu TUV osazena elektrickými průtočnými ohřívači TUV. Venkovní kanalizace Jednotná vodotěsná splašková kanalizace je napojena na stávající kanalizační síť v areálu objektu potrubím z trub PVC KG SN8, profilu DN mm. Celková délka nové kanalizace je 68 m. Kabelová přípojka NN: Objekt je připojen na zdroj elektrické energie samostatnou kabelovou přípojkou z nově vybudované zděné trafostanice u zimního stadionu. Trafostanici postavila společnost E.ON na vlastní náklady v roce Hrubé rozvody kanalizace v podlaze. Plynové kotle. Rozdělovač topné vody ústředního vytápění.

11 Lanneruv dum - základní údaje o adaptaci Název stavby: Investor: Autor projektové dokumentace: Zhotovitel: Adaptace bývalého jezuitského dispenzáře ( Lannerův dům ) Telč na pracoviště NPÚ Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči AS PROJECT CZ, s.r.o, U Prostředního mlýna 128, Pelhřimov STARKON CZ Jihlava, a.s., Úzká 1, Jihlava Výkon technického dozoru investora: ARCHA inženýrská agentura, a.s., Kolín Zahájení prací: Dokončení: Cena stavby celkem: 95,2 mil. Kč vč. DPH Cena zahrnuje přípravnou a průzkumnou etapu, hlavní etapu, oponentní posudky, náklady na realizační dokumentaci, na autorský dozor projektanta, na technický dozor investora, na koordinátora BOZP, poplatek za připojení na distribuční síť, náklady na výběrová řízení, nákup počítačového serveru a dílčí vybavení nábytkem, kancelářskou a výpočetní technikou. Z toho vlastní stavební práce: Zdroj financování: 88,9 mil. Kč vč. DPH Ministerstvo kultury ČR, v rámci režimu ISPROFIN Rekonstrukce krovu. Obnova fasády. Nátěr fasády.

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

Sanace historických fasád

Sanace historických fasád ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace historických fasád Měšťanský dům U kamenného ptáka v Praze Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Historie

Více

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu

SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Ing. Václav Müller projekční kancelář Klokotská 104 390 01 Tábor IČO 40699501 ČKAIT 0001772 SOKOLOVNA ČERNOVICE Statický posudek objektu Úvod Zadáním pro vypracování posudku byl požadavek majitele objektu

Více

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. ZÁMĚR PRESENTACE MALÍŘSKÉ VÝZDOBY OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 211, 215 a 216

ZÁMEK ŠTĚDRÁ. ZÁMĚR PRESENTACE MALÍŘSKÉ VÝZDOBY OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 211, 215 a 216 ZÁMEK ŠTĚDRÁ ZÁMĚR PRESENTACE MALÍŘSKÉ VÝZDOBY OMÍTEK INTERIÉRU MÍSTNOSTÍ 211, 215 a 216 a návrh presentace místností 209 a 210, které navrhujeme spojit v jednu MÍSTNOST 211 Restaurování a presentace klasicistní

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková OBSAH A., B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 37 NA PARCELE Č. 700/11 , Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček,

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 15, NA PARCELE Č. 700/21 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková OBSAH A., B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 36, NA PARCELE Č. 700/35 , Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Ing. arch. K. Švaříček,

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 33 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ , Ing. arch. Milena Švaříčková Č. 33 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Č. 33 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková, Ing. arch. Milena Švaříčková Č. 33 Ing. arch.

Více

Projekt rodinného domu

Projekt rodinného domu Středoškolská technika 2019 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Projekt rodinného domu Ondřej Šebek SPŠ Vlašim Komenského 41 Vlašim program: ArchiCAD 21 EDU vypracováno: III/2019

Více

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře.

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice

STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice STAVEBNÍ ÚPRAVY UČEBNY na parc.č. 110 v k.ú. Bludovice D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavebník : SŠ - Prostřední Suchá Vypracoval: Ing. Martin Štorkán Stupeň PD : DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Číslo PD : 201501

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních -2-793 TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA A. KONSTRUKCE A PRÁCE HSV 1. Zemní práce Budou provedeny výkopy pro okapové chodníky a pro základy. Provedou se ručně a to v hornině 3. Odvoz zeminy se provede

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Témata k profilové

Více

KONSTRUKČNĚ STATICKÝ PRŮZKUM

KONSTRUKČNĚ STATICKÝ PRŮZKUM Strana: 1 KONSTRUKČNĚ STATICKÝ PRŮZKUM Stavba: Stavební úpravy regenerace bytového domu Nová 504, Kunštát Část: Konstrukčně statický průzkum Zpracovatel části: Ing. Petr Fousek Dusíkova 19, 638 00 Brno

Více

Technická zpráva Technické zařízení budov

Technická zpráva Technické zařízení budov Novostavba Administrativní budovy Praha Michle Technická zpráva Technické zařízení budov Datum:05/2017 Vypracoval: Bc. Pavel Matoušek 1 Identifikační údaje a zadání Název stavby: Admnistrativní budova

Více

tvrdé dřevo (v panelech) Vnitřní stěny, vnitřní podpory beton, přírodní kámen, cihly, klinkerové cihly, vápenopískové cihly

tvrdé dřevo (v panelech) Vnitřní stěny, vnitřní podpory beton, přírodní kámen, cihly, klinkerové cihly, vápenopískové cihly NOSNÉ KONSTRUKCE Betonové základy 80-150 100 Venkovní stěny / -sloupy beton, železobeton (vnější prostředí) 60-80 70 přírodní kámen (vnější prostředí) 60-250 80 cihly, lícové cihly (vnější prostředí) 80-150

Více

STAVEBNĚ TECHNICKÝ POSUDEK. Svémyslice č.p.1. Jenštejn - Dehtáry 17 tel.:

STAVEBNĚ TECHNICKÝ POSUDEK. Svémyslice č.p.1. Jenštejn - Dehtáry 17 tel.: STAVEBNĚ TECHNICKÝ POSUDEK Svémyslice č.p.1 Vypracoval: Ing. Aleš Moudrý Jenštejn - Dehtáry 17 tel.: 605 104 662 1. Účel posudku : Tento posudek byl vypracován na základě objednávky Obecního úřadu Svémyslice

Více

NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1

NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1 NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 1.1.Zhodnocení

Více

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE

L I B Č A N Y ROMÁNSKÝ KOSTEL NANEBEVZETÍ PANNY MARIE S-2 S-5 PŘÍLOHA: C / I / 1 ŠIRŠÍ VZTAHY 1 : 250 (A3) TISK: 11. 10. 2011 S-3 S-1 S-4 PŘÍLOHA: C / II / 1 PŮDORYS V ÚROVNI PŘÍZEMÍ PŘÍLOHA: C / II / 2 PŮDORYS V ÚROVNI EMPORY PŘÍLOHA: C / II / 3 PŮDORYS

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA ELEKTROINSTALACE, VODA A ODPAD, TOPENÍ Počet stran: 6 INVESTOR: Město Hlinsko Poděbradovo náměstí 1 539 01 Hlinsko STAVBA: Komplexní zateplení objektu pro volnočasové aktivity seniorů PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE DPS D1. TECHNICKÁ ZPRÁVA 4 ÚPRAVA

Více

Kvalitativní požadavky objednatele

Kvalitativní požadavky objednatele Kvalitativní požadavky objednatele Průzkum radonový průzkum Izolace proti vodě spodní stavby dle výsledků radonového průzkumu Konstrukce Zdi zděné dozdívky z plných cihel pálených nové zdivo zdící bloky

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

- 2 - 1. ÚVOD 3. STAVEBNÍ FYZIKA

- 2 - 1. ÚVOD 3. STAVEBNÍ FYZIKA - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

SPECIFIKACE RODINNÉHO DOMU

SPECIFIKACE RODINNÉHO DOMU SPECIFIKACE RODINNÉHO DOMU NÁZEV DOMU: STAVEBNÍK: MÍSTO STAVBY: PROVEDENÍ STAVBY: BASIC MEDIUM COMPLETE POSKYTNUTÉ PODKLADY ZÁKAZNÍKEM: Základní studie domu Základní architektura stavby Výkresy rozmístění

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM AREÁLU V OBCI KOSTELEC U HEŘMANOVA MĚSTCE

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM AREÁLU V OBCI KOSTELEC U HEŘMANOVA MĚSTCE Kostelec u Heřmanova Městce, přestavba bývalého vojenského areálu investiční záměr Strana 1 (celkem 5) STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTŮ č.1 VRÁTNICE, č.4 KUCHYŇ S JÍDELNOU A č. 5 UYTOVACÍ OBJEKT V BÝVALÉM VOJENSKÉM

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Pozemní stavitelství Adresa.: Střední průmyslová

Více

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM

VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM VENKOVSKÝ DŮM S MECHANICKÝM BETLÉMEM Zahradní ulice č.p. 356, Frýdlant rejstříkové číslo Ústředního seznamu kulturních památek: 102578 (stavba), 103 807 (mechanický betlém- movitá KP) HISTORICKÁ KRESBA

Více

Město Kolín Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1 ČKAIT0001840. V projektu bylo použito: Projektová dokumentace stávajícího stavu z ledna 1965

Město Kolín Karlovo náměstí 78, 280 12 Kolín 1 ČKAIT0001840. V projektu bylo použito: Projektová dokumentace stávajícího stavu z ledna 1965 TECHNICKÁ ZPRÁVA 1 Základní údaje Název stavby: VODÁRENSKÉ Stupeň dokumentace: Charakter stavby: Investor: Místo stavby: Odpovědný projektant: STAVEBNÍ ÚPRAVY A OPRAVA VĚŽE NA POZEMKU PARC.Č. 2658, K.Ú.

Více

Podkladem pro zhotovení návrhu je prohlídka a průzkum objektu z 2014.

Podkladem pro zhotovení návrhu je prohlídka a průzkum objektu z 2014. TECHNOLOGICKÉ ŘEŠENÍ - SKLADBY Cílem navrhovaného řešení je odstranění příčiny zavlhání objektu a vytvoření dodatečných bezesparých izolací s ohledem na charakter objektu a způsob jeho budoucího využití.

Více

Investor: Praha 6 169 02. Popis objektu:

Investor: Praha 6 169 02. Popis objektu: Zadávací dokumentace "Adaptace prostor na zaměstnaneckou mateřskou školu" pro zhotovení projektové dokumentace ÚVN Praha 2014 Investor: Ústřední vojenská nemocnice Vojenské nemocnice 1200 Praha 6 169 02

Více

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F Rodinný dům - bez podlahových krytin (pouze WC + koupelna) - bez kuchyněké linky (pouze vývody), bez digestoře - bez dodávky světel (světelné vývody jsou zakončeny svorkovnicí) Venky - bez oplocení, bez

Více

Czech Tourism Vinohradská

Czech Tourism Vinohradská Kuřácký koutek Kuřácký koutek je navržen podle skici arch. Hubičky, vypouští se zábradlí se skleněnou výplní a dvířky. Práce a výkony : Konstrukce markýzy je z trubek se závěsy z kulatiny a je kotvená

Více

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU.

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU. STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ GAMA 1. ZÁKLADY OBVODOVÉ STĚNY OBJEKTU BUDOU ZALOŽENY NA ŽELEZOBETONOVÝCH ZÁKLADOVÝCH PASECH SE ZÁKLADOVOU SPÁROU V NEZÁMRZNÉ HLOUBCE, STŘEDNÍ ZDI JSOU ZALOŽENY

Více

KVALITATIVNÍ STANDARDY

KVALITATIVNÍ STANDARDY KVALITATIVNÍ STANDARDY RODINNÝCH DOMŮ OBSAH Konstrukce a povrchové úpravy Stavební prvky Vybavení RD tel.: +420 724 812 010, e-mail: info@gapabuilding.cz Strana 1 z 5 KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís.

TECHNICKÁ ZPRÁVA. Stavba: Objednatel: Projektant: DIK, dodavatelsko inženýrská kancelář spol. s r. o. nám.svobody 879 79001 Jeseník. Čís. TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavba: OPRAVA STŘECHY A PODKROVÍ LÉČEBNÉHO PAVILONU Stupeň dokumentace: PROJEKT Objednatel: Psychiatrická nemocnice Marianny Oranžské, Ves Bílá Voda 1, 790 69 Bílá Voda Projektant: DIK,

Více

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.4.1 a TECHNICKÁ ZPRÁVA ZDRAVOTNĚ TECHNICKÉ INSTALACE STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Hrubá stavba.

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č.

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Místo stavby p.č.0 a p.č.07 v k.ú. Úvaly u Valtic 9 Valtice-Úvaly Lázeňská 77, 9 Valtice V trnkách 0, 9 Hlohovec tel 7 99 IČ DIČ CZ ŘEZ - 0 00 90 00 7 00 00 90 00 7 00 0 -,000 0

Více

Sanace kleneb. Šlechtova restaurace v Praze Bubenči (hlavní sál) ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb

Sanace kleneb. Šlechtova restaurace v Praze Bubenči (hlavní sál) ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace kleneb Šlechtova restaurace v Praze Bubenči (hlavní sál) Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis

Více

Technická zpráva. k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu

Technická zpráva. k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO ODSTRANĚNÍ STAVBY NA P.Č. 73/24 KOBYLNICE BOURACÍ PRÁCE STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ Technická zpráva k projektu pro odstranění stavby části stávajícího objektu 1. Všeobecné údaje

Více

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ 15 Stavba : RODINNÝ DŮM_novostavba,Habrůvka č.par.287/1 Objekty stavební : SO 01 _RODINNÝ DŮM -novostavba zast.plocha 134,00 m2 SO 02 _HOSPODÁŘSKÝ PŘÍSTŘEŠEK zast.plocha 24,00 m2 SO 03 _SJEZD připojení

Více

Projektová dokumentace pro provádění stavby a vyhledání dodavatele

Projektová dokumentace pro provádění stavby a vyhledání dodavatele KOPÁČKOVÁ PROJEKCE POŽÁRNÍ OCHRANY KRČÍNOVA 884 280 00 KOLÍN II Projektová dokumentace pro provádění stavby a vyhledání dodavatele STAVBA SPOLKOVÝ DŮM STAVEBNÍK OBEC BÝCHORY, BÝCHORY 57, 280 02 KOLÍN OBJEDNATEL

Více

BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY. A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace

BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY. A. Průvodní zpráva. B. Souhrnná technická zpráva. D. Výkresová dokumentace BYTOVÝ DŮM Č.P. 103 V DÍVČÍM HRADĚ ZJEDNODUŠENÁ DOKUMENTACE STAVBY A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva D. Výkresová dokumentace říjen 2014 projektant: Ing. Karel Siuda A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA OBSAH:

Více

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY INVESTOR: BŘETISLAV JIRMÁSEK, Luční 1370, 539 01 Hlinsko Počet stran: 10 STAVBA: SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY RESTAURACE S UBYTOVÁNÍM, 271, 269, 270 PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO PROVÁDĚNÍ STAVBY

Více

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ POPIS MATERIÁL/TYP/ZPRACOVÁNÍ REALIZACE ZÁKLADNÍ KONSTRUKCE OBJEKTU svislé konstrukce nosné cihelné zdivo svislé konstrukce nenosné (příčky) cihelné zdivo, tvárnicové

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva

Průvodní a souhrnná technická zpráva Výstavba garáže Průvodní a souhrnná technická zpráva Stavebník : Pavel Krejčík A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje 1.1 Účastníci výstavby Objednatel: Pavel Krejčík Jižní 207, Komárov Dodavatel: svépomocí

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 6. Fotodokumentace...3 STRANA 1

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. F.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Výměna oken, vstupních dveří ul. Chelčického č.p. 691/8, Ostrava-Moravská Ostrava

TECHNICKÁ ZPRÁVA. F.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení. Výměna oken, vstupních dveří ul. Chelčického č.p. 691/8, Ostrava-Moravská Ostrava Výměna oken, vstupních dveří ul. Chelčického č.p. 691/8, Ostrava-Moravská Ostrava DSP F.1.1 Architektonické a stavebně technické řešení TECHNICKÁ ZPRÁVA H projektová dokumentace dle 2 vyhl. 499/2006 E

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Stavba na

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 KVALITATIVNÍ STANDARD BYTOVÉ OBJEKTY A, B OBYTNÝ SOUBOR KOLOVRATY OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení bytových jednotek Položka standard popis A) KONSTRUKCE

Více

Životnosti stavebních konstrukcí a komponentů

Životnosti stavebních konstrukcí a komponentů i stavebních konstrukcí a komponentů Nosné konstrukce Betonové základy 80-150 100 Venkovní stěny/sloupy beton, železobeton (vnější prostředí) 60-80 70 přírodní kámen (vnější prostředí) 60-250 80 cihly,

Více

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky DOMY S GARANTOVANOU CENOU Dodávka domu na klíč Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení objektu na pozemek projekt napojení objektu na inženýrské sítě

Více

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provádění stavby

B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provádění stavby Akce: Zateplení a výměna zdroje tepla objektu základní a mateřské školy Rasošky Stavebník: Obec Rasošky Rasošky kraj Královéhradecký B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA k dokumentaci pro provádění stavby Jaroměř,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB

TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra konstrukcí pozemních staveb TECHNICKÁ ZPRÁVA TZB BAKALÁŘSKÁ PRÁCE AUTOR PRÁCE: Annette Řehořková VEDOUCÍ PRÁCE: Ing. Lenka Hanzalová, Ph.D.

Více

Standard - dodávka k dokončení

Standard - dodávka k dokončení Standard - dodávka k dokončení Přehled obsadu standardu stavby k dokončení pro dřevostavby s garantovanou cenou. Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení

Více

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: Kč (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne

Důvodová zpráva. Výše přidělené kvóty státní finanční podpory: Kč (rozhodnutí Ústřední komise Ministerstva kultury dne Důvodová zpráva Rozdělení státní finanční podpory v rámci Programu regenerace městských památkových rezervací a městských památkových zón na rok 2016 - dorovnání povinného podílu z rozpočtu města Výše

Více

Projektová dokumentace Dokumentace skutečného stavu dle přílohy č.3 vyhlášky 499/2006 Sb. ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb.

Projektová dokumentace Dokumentace skutečného stavu dle přílohy č.3 vyhlášky 499/2006 Sb. ve znění vyhlášky č. 62/2013 Sb. Zákazník 3 PM - Projektant OR ROZDĚLOVNÍK Číslo projektu Číslo dokumentu List Rev. 23 028 100 1 z 7 0 Projektová dokumentace Dokumentace skutečného stavu dle přílohy č.3 vyhlášky 499/2006 Sb. ve znění

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební PS01 - POZEMNÍ STAVBY 1 Zastřešení staveb - krovy doc. Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb Zpracováno v návaznosti na původní přednášky KP20 prof.

Více

STAVEBNĚ-TECHNICKÝ PRŮZKUM OBJEKTU

STAVEBNĚ-TECHNICKÝ PRŮZKUM OBJEKTU STAVEBNĚ-TECHNICKÝ PRŮZKUM OBJEKTU Rekonstrukce budovy. Projekt pro stavební povolení Zodpovědný projektant: Investor :. Datum : 09/2009 Identifikace stavby: Název stavby : Místo stavby : Obec a k.ú. Kraj

Více

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu.

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu. PRŮVODNÍ A SOURNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: rekonstrukce bytového jádra Adresa stavby: Machkova 1644, Praha 4 Opatov, 7.np, byt č.52 Stavebník: KrIstýna Šneidarová 1.1.ÚVOD Obsahem

Více

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ SOUSEDNÍ DŮM p.č.2647 300 6780 300 3050 400 420 700 660 SPÍŽ ZBOURÁNÍ SPÍŽE, POROBETONOVÉ ZDIVO, PLECHOVÁ KRYTINA KUCHYNĚ 4060 300 VYBOURÁNÍ OTVORU DO NOSNÉ STĚNY, VTAŽENÍ OCELOVÝCH I PROFILŮ DO NADPRAŽÍ,

Více

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče.

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

3) SVISLÉ KONSTRUKCE veškeré nosné zdivo je navrženo v systém YTONG. Nosné zdivo tl. 250 na tenkovrstvou maltu (lepidlo, T10), příčky tl.

3) SVISLÉ KONSTRUKCE veškeré nosné zdivo je navrženo v systém YTONG. Nosné zdivo tl. 250 na tenkovrstvou maltu (lepidlo, T10), příčky tl. POPIS RODINNÉHO DOMU O BYTOVÝCH JEDNOTKÁCH Studie předpokládá, že stavba bude umístěna na pozemku p.č. 60/7 k.ú. Stochov. Předložená studie řeší dispozici a základní materiálové charakteristiky plánovaného

Více

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

D Architektonicko-stavební řešení technická zpráva Akce : Stupeň : Investor : OPRAVA STŘECHY ZÁKLADNÍ ŠKOLY stavební úpravy Dokumentace ke stavebnímu řízení Obec Popice, Hlavní 62, 691 27 Popice D.1.1.1 - Architektonicko-stavební řešení technická zpráva

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU ZÁKLADOVÁ DESKA Stavba bude založena na základových pasech šířky 400 mm, výšky 1200 mm. Vyrovnávací řada ze ztraceného bednění. Pokládka ležaté kanalizace. Pod takto provedené

Více

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013)

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013) Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE Stavebně technické provedení (ver.16042013) Základy základové pasy z prostého betonu vyztužené sítí KARI betonové tvarovky ztraceného bednění + armatura

Více

ODBOR PAMÁTKOVÉ PÉČE PODROBNĚJŠÍ INFORMACE O PROJEKTU. replika PODROBNĚJŠÍ ROZPOČET K PROJEKTU

ODBOR PAMÁTKOVÉ PÉČE PODROBNĚJŠÍ INFORMACE O PROJEKTU. replika PODROBNĚJŠÍ ROZPOČET K PROJEKTU Stávající typ výplní repase hladké špaletové jednoduché kopie historické tj. do r. 1950 novodobé od r. 1950 72 Pohledová plocha otvorů s výplněmi, které jsou předmětem žádosti Druh prací Navrhovaný typ

Více

F O T O D O K U M E N T A C E

F O T O D O K U M E N T A C E P R O J E K T O V Á N Í, S T A T I K A A D Y N A M I K A S T A V E B, I N Ž E N Ý R S K Á ČINNOST F O T O D O K U M E N T A C E Oprava fasády a střechy tělocvičny ZŠ Lidická Základní škola Lidická 31/18,

Více

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2 OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU... 2 2.1 Popis objektu... 2 2.2 Popis konstrukcí... 2 2.2.1 Stěny průčelí a štítů... 2 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OPRAVY OBJEKTU... 2 3.1 Oprava balónů ve 2. NP a 4. NP...

Více

Zpráva z posouzení bytu

Zpráva z posouzení bytu Akce: Místo: Investor: Posouzení bytu a návrh řešení Krymská 227/29, Praha 10 - Vršovice Elena Vavilchenková Zpráva z posouzení bytu Vypracoval: Ing. Jiří Perlík, Datum: 1.7.2015 www.perlikprojekce.cz

Více

Dokončení domu základní

Dokončení domu základní Svislé nosné konstrukce Obvodové konstrukce Stropy Střešní konstrukce Střešní krytina Vnitřní příčky Omítky vnitřní zděné Dokončení domu základní zděné, cihelné bloky 240 mm fasádní zateplovaní systém

Více

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah:

A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Efektivní financování úspor energie. Obsah: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Obsah: 1. Identifikace stavby 2. Stavební pozemek 3. Provedené průzkumy 4. Požadavky dotčených orgánů 5. Splnění obecných požadavků na výstavbu 6. Splnění podmínek územního plánování

Více

CENOVÝ ROZPOČET NA OPRAVU KAPLIČKY PANNY MARIE V ŘÍČANECH

CENOVÝ ROZPOČET NA OPRAVU KAPLIČKY PANNY MARIE V ŘÍČANECH CENOVÝ ROZPOČET NA OPRAVU KAPLIČKY PANNY MARIE V ŘÍČANECH Vážený pane starosto, vzhledem ke stavu památky, popsanému v restaurátorském záměru na opravu kapličky, Vám předkládáme cenový rozpočet jednotlivých

Více

ČESKÝ BETLÉM I. POSTUP PRACÍ NA BUDOVĚ Č.P. 30 Listopad květen 2011

ČESKÝ BETLÉM I. POSTUP PRACÍ NA BUDOVĚ Č.P. 30 Listopad květen 2011 ČESKÝ BETLÉM I. POSTUP PRACÍ NA BUDOVĚ Č.P. 30 Listopad 2010 - květen 2011 Slavnostní otevření novoměstské knihovny proběhlo 1. listopadu 2010 za účasti řady hostů. V odpoledních hodinách proběhla vernisáž

Více

PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek

PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek AKCE PŘÍSTŘEŠEK VE SPORTOVNÍM AREÁLU OBCE HRÁDEK parc. č. 1120/3, k.ú. Hrádek DRUHÁ ETAPA INVESTOR ZHOTOVITEL PD PROJEKTANT ČÁST Obec Hrádek Hrádek 352 739 97 Hrádek IČ 00535958 Ing. Jarmila Mikulová Sologubova

Více

Zastřešení staveb - krovy

Zastřešení staveb - krovy ČVUT v Praze Fakulta stavební KONSTRUKCE POZEMNÍCH STAVEB 2 - K Zastřešení staveb - krovy Ing. Jiří Pazderka, Ph.D. Katedra konstrukcí pozemních staveb K124 LS 2011/12 Základní rozdělení krovových soustav

Více

INSPEKCE NEMOVITOSTI KRYCÍ LIST NEMOVITOSTI

INSPEKCE NEMOVITOSTI KRYCÍ LIST NEMOVITOSTI INSPEKCE NEMOVITOSTI Objekt Stavba Název objektu Název stavby Inspektor Zpracovatel Objednatel KRYCÍ LIST NEMOVITOSTI Typ inspekce Zakázkové číslo Počet listů Prohlídka provedena: Použité podklady Inspektor:

Více

RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM MALOVANÝCH STROPŮ V EXPOZICI NA HRADĚ SVOJANOV

RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM MALOVANÝCH STROPŮ V EXPOZICI NA HRADĚ SVOJANOV RESTAURÁTORSKÝ PRŮZKUM MALOVANÝCH STROPŮ V EXPOZICI NA HRADĚ SVOJANOV Vypracovala: BcA. Eva Vymětalová Památkový dozor: PhDr. Václav Paukrt 2017 Dokumentace je chráněna ve smyslu zákona č. 89/1990 Sb.

Více

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA STAVEBNÍ ČÁST. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009 DSP F.

ÚPRAVA 08/2012 ARCHDAN - PROJEKTOVÁ KANCELÁŘ J.DANDA STAVEBNÍ ČÁST. OBJEKT v ul. NÁCHODSKÁ č.p.867 Horní Počernice, Praha 20 06/2009 DSP F. STAVEBNÍ ČÁST 06/2009 F.1 Technická zpráva 06/2009 F.1.1. TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ REKONSTRUKCE 1. Účel objektu, architektonické řešení Do stávajícího objektu jsou navrženy 4 bytové jednotky.

Více

Energeticky pasivní dům v Opatovicích u Hranic na Moravě. pasivní dům v Hradci Králové

Energeticky pasivní dům v Opatovicích u Hranic na Moravě. pasivní dům v Hradci Králové Energeticky pasivní dům v Opatovicích u Hranic na Moravě pasivní dům v Hradci Králové o b s a h autoři projektová dokumentace: Asting CZ Pasivní domy s. r. o. www. asting. cz základní popis 2 poloha studie

Více

Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK

Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK INVESTIČNÍ ZÁMĚR Stavební úpravy ubytovacího bloku A na kolejích JAK Datum zpracování: říjen / 2014 Zpracovatel: Zadavatel: Ing. Jiřina Dvořáková Mendelova univerzita v Brně Správa kolejí a menz Ing. Jana

Více

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč

PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč PLÁN REALIZACE AKTUALIZACE PLÁNU REALIZACE č. 5 AKCE číslo památky RN v mil.kč NEODKLADNÉ ZÁCHRANY OHROŽENÝCH OBJEKTŮ KRITICKY OHROŽENÉ OBJEKTY roky výstavby 2011 2012 2013 2014 2015 příspěvek Piaristická

Více

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE

NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE NOVOSTAVBA RODINNÉHO DOMU ČERNOŠICE D. DOKUMENTACE OBJEKTŮ Datum: únor 2015 Počet stran: 6 Stránka 1 Identifikační údaje Údaje o stavbě Název stavby: Novostavba rodinného domu Místo stavby Černošice -

Více

D.1.1 Stavebně-architektonická část

D.1.1 Stavebně-architektonická část DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY REVITALIZACE KULTURNÍHO OBJEKTU č. p. 113 V OBCI DVORY TECHNICKÁ ZPRÁVA ČERVEN 2016 Vypracoval: Ing. Lukáš Návara Autorizováno: Ing. Lukáš Návara 1.1 Základní údaje o stavbě

Více

Sanace nosných konstrukcí

Sanace nosných konstrukcí ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra konstrukcí pozemních staveb Sanace nosných konstrukcí Historický dům v Telči Prezentace byla vytvořena za laskavé podpory grantu FRVŠ 2960/2011. Popis objektu dům

Více

SVITAP J.H.J. spol. s r.o.

SVITAP J.H.J. spol. s r.o. NABÍDKA PRONÁJMU VOLNÝCH PROSTOR SVITAP J.H.J. spol. s r.o. Kijevská 8, 568 02 Svitavy tel.: 461 568 166 mob.: 605 700 601 e-mail: vinklerova@svitap.cz www.svitap.cz Budovy a provozy na ul. Dimitrovova

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR

TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR TECHNICKÁ SPECIFIKACE BYTOVÝCH JEDNOTEK A SPOLEČNÝCH PROSTOR Budovy L, M, N, O Konstrukce budovy KONSTRUKCE základy a základová deska - železobeton nosné zdi železobeton nebo zdivo nenosné zdi a příčky

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích 1. Posouzení předané PD pro vydání stavebního

Více

1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU

1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU PŘÍLOHY 65 14 SEZNAM PŘÍLOH 1 VÝPOČET OBESTAVĚNÉHO PROSTORU... 67 2 OCENĚNÍ NÁKLADOVOU METODOU... 91 3 POROVNÁVACÍ ZPŮSOB NEVYHLÁŠKOVÝ... 132 4 METODA PŘÍMÉHO POROVNÁNÍ... 148 5 OCENĚNÍ POZEMKŮ... 153

Více

AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář U Křižovatky 608 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadlecek@azproject.

AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář U Křižovatky 608 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadlecek@azproject. AZ PROJECT spol. s r.o. projektová a inženýrská kancelář U Křižovatky 608 280 02 Kolín IV tel. 321 728 755, e-mail kadlecek@azproject.cz Stavebník : Stavba : Místo stavby : Městský úřad: Kraj: MĚSTO KOLÍN,

Více

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU

POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU POSOUZENÍ PORUCH NA PŘÍSTAVKU SCHODIŠŤOVÉHO TRAKTU NÁDVOŘÍ ZÁMKU V BRANDÝSE NAD LABEM MÍSTNÍ PROHLÍDKA A STATICKÉ POSOUZENÍ Výtisk č. 1 2 3 4 V Praze 20.10. 2014 Vypracoval: Ing. Tomáš Novotný OBSAH 1.

Více

BYTOVÝ DŮM U MILOSRDNÝCH 849/6 PRAHA 1 STARÉ MĚSTO

BYTOVÝ DŮM U MILOSRDNÝCH 849/6 PRAHA 1 STARÉ MĚSTO BYTOVÝ DŮM U MILOSRDNÝCH 849/6 PRAHA 1 STARÉ MĚSTO PROJEKTANT: PALLADIO PROGETTI, spol. s r.o. STÁVAJÍCÍ TRÁMOVÉ STROPY Stávající stropní trámy byly posíleny oboustrannými příložkami (tloušťka 50 mm).

Více

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA Diplomová práce školní rok 2011/2012 FA VUT Brno 1. Popis stavby a. Popis území Novostavba kostela s komunitním centrem je navrhována na pozemku nedaleko

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTU Písnice - Vrtilka OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka standard popis A) KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy Betonové

Více

STAVEBNÍ INSPEKCE OBJEKTU

STAVEBNÍ INSPEKCE OBJEKTU 12/2011 STAVEBNÍ INSPEKCE OBJEKTU Knížkovice 75, Zdice Stach.cz stavby, s.r.o. Ladislav Stach, ČKAIT 0201706 OBSAH A. ÚVODNÍ ÚDAJE B. ZHODNOCENÍ STAVU NEMOVITOSTI B.1 Popis nemovitosti B.2 Svislé konstrukce

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

strana 1 Popis Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice

strana 1 Popis Objednatel posudku: DRS IMMO a.s., IČ 262 85 011 Příkop 843/4, 602 00 Brno-Zábrdovice strana 1 Popis o ceně nemovitostí rodinný dům č.p. 447 na pozemku parc.č. st. 562 a pozemky parc.č. st. 562 a 331/4 včetně součástí a příslušenství; budova a pozemky zapsány v katastru nemovitostí pro

Více