OBSAH. Seminář 2010 Brno Strana 1 (celkem 17)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "OBSAH. Seminář 2010 Brno Strana 1 (celkem 17)"

Transkript

1 OBSAH A. STRUKTURÁLNÍ PLÁN X LOGISTICKÉ SYSTÉMY B. SYSTÉMY MANIPULACE A DOPRAVY PRO JEDNOTLIVÉ DRUHY MATERIÁLŮ. C. KONTEJNER A DOPRAVNÍ SYSTÉM D. VÝTAHY E. PNEUMATICKÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM DOPRAVA ODPADU A PRÁDLA F. DALŠÍ MOŽNOSTI NASAZENÍ POKROČILÝCH SYSTÉMŮ G. ZÁVĚR Seminář 2010 Brno Strana 1 (celkem 17)

2 A. STRUKTURÁLNÍ PLÁN X LOGISTICKÉ SYSTÉMY CÍL Z POHLEDU LOGISTIKY - ÚSPORA NÁKLADŮ PROVOZNÍ NÁKLADY ŘEŠENÍ DOŽITÝCH SYSTÉMŮ - SPOLEHLIVOST ČAS MATERIÁL MÍSTO OMEZENÍ LIDSKÉHO FAKTORU BEZPEČNOST DALŠÍ INDIVIDUÁLNÍ PŘÍNOSY - RYCHLOST - MONITORING, EVIDENCE - STATISTICKÉ SBĚRY DAT A JEJICH VYHODNOCENÍ Seminář 2010 Brno Strana 2 (celkem 17)

3 POSTUP NÁVRHU - VSTUPNÍ INFORMACE OBJEMY PŘEPRAV ČASOVÝ PLÁN VLASTNÍ SÍLY x OUTSOURCING - ANALÝZA o ASPEKTY JEDNOTLIVÝCH SORTIMENTŮ NAPŘ. PRÁDLO OBJEM JÍDLO ČAS ROZTOKY VÁHA LÉKY - BEZPEČNOST - NÁVRH OPATŘENÍ, SYSTÉMŮ DISPOZIČNÍ MOŽNOSTI, TERÉN x VYVOLANÉ NÁKLADY NA ZAVEDENÍ SYSTÉMU KONCEPCE PROVOZU NEMOCNICE o PŘÍJMOVÁ A DITRIBUČNÍ MÍSTA o ODVOZ ODPADU INVESTIČNÍ NÁKLADY x ÚSPORY V PROVOZNÍCH NÁKLADECH Seminář 2010 Brno Strana 3 (celkem 17)

4 Strukturální plán nemocnice se skládá z těchto základních prvků:. - Prostorové změny, zavedení nových pracovišť atd.(např. centralizace do jednoho monobloku, vytvoření centrálního příjmu, centralizace laboratoří ) - Řešení vnitroareálové dopravy a pohybu pěších a imobilních. - Technického zabezpečení chodu nemocnice o TZB o logistika - ZAČLENĚNÍ LOGISTIKY DO STRUKTURÁLNÍHO PLÁNU - INVESTIČNÍ MOŽNOSTI Seminář 2010 Brno Strana 4 (celkem 17)

5 B. SYSTÉMY MANIPULACE A DOPRAVY PRO JEDNOTLIVÉ DRUHY MATERIÁLŮ. Součástí logistiky je manipulace s veškerým materiálem vyskytujícím se při provozu nemocnice, skladování a administrativní úkony spojené s objednáváním, distribucí a evidencí. Návrh řešení musí odpovídat místním podmínkám a požadavkům nemocnice : Var. a) Nejjednodušší způsob zásobování oddělení nemocnice je prostřednictvím skladu zdravotnického materiálu a lékárny. Var. b) Zásobování se provádí přímo na oddělení, v čase potřeby, přímými dodavateli. Optimální návrh většinou předpokládá kombinaci výše uvedených systémů. V 1.PP/1.NP objektu bývá zřízena distribuční centrála, která zajišťuje příjem, výdej, skladování běžných materiálů používaných na odděleních situovaných v objektu. Specielní položky, které vyžadují kontrolu pro při převzetí, jsou zajišťovány dodavateli přímo. Distribuční centrála zajišťuje manipulaci s kontejnery, která je jednotnou zásobovací a manipulační jednotkou. Seminář 2010 Brno Strana 5 (celkem 17)

6 C. KONTEJNER A DOPRAVNÍ SYSTÉM Manipulační jednotka - kontejner a dopravní systém Manipulační jednotka kontejner (pojízdný přepravník) v modifikacích dle sortimentu: - prádlo v klecových kontejnerech - strava v tabletových kontejnerech - SZM, ZT, MTZ v klecových kontejnerech - léky a roztoky v klecových uzamykatelných kontejnerech - odpady, které nebudou přepravovány jiným specielním samostatným systémem, budou přepravovány v klecových, event. uzavřených kontejnerech Seminář 2010 Brno Strana 6 (celkem 17)

7 DOPRAVNÍ SYSTÉM VHODNÝ PRO DOPRAVU KONTEJNERŮ : Var.1 jednotlivé kontejnery budou dopravovány pomocí automaticky vedeného vozíkového systému (AVVS). Var.2 jednotlivé kontejnery budou dopravovány pomocí manipulačních prostředků. Jednotlivé na vidlicích, event. vytvářet z kontejnerů vlaky za použití tahače. Var.3 - ruční manipulace jednotlivých kontejnerů z místa převzetí do místa adresáta. Seminář 2010 Brno Strana 7 (celkem 17)

8 Požadavky na stavební řešení : zásady platné pro všechny varianty - Horizontální propojení distribuční centrály a jednotlivých vertikál v 1.PP/1.NP bude zajištěno kapacitními chodbami, které umožní dvousměrnou dopravu kontejnerů a dále umožní bezpečný pohyb osob. Rozměry chodby : Min. šířka 4000 mm, světlá výška 2400 mm. Součástí chodeb budou dostatečně veliké nástupní plochy do vertikál, řešení zatáček, křížení chodeb, atd.. - Dostatečný počet vertikál, které budou obsahovat dostatečný počet výtahů. Nosnosti, velikosti kabin - Na jednotlivých podlažích dostatečné veliké plochy před výtahy s návazností na chodby v podlažích - V případě instalace AVVS bude nutno řešit předávací místa na podlažích společná pro více oddělení nebo jako součást oddělení - Problematika požární bezpečnosti staveb Handlauf Handrail Handlauf Handrail Wand / Wall Wand / Wall Seminář 2010 Brno Strana 8 (celkem 17)

9 IMPLEMENTACE SYSTÉMŮ - NOVÝCH OBJEKTŮ - POHYB PACIENTŮ, NÁVŠTĚVNÍKŮ x DISTRIBUČNÍ SYSTÉM - DIMENZOVÁNÍ VÝTAHŮ - DO REKONSTRUOVANÝCH OBJEKTŮ - MÍRA REKONSTRUKCE (PATRO, ODDĚLENÍ, CELÝ OBJEKT) MÍRA VYLEPŠENÍ, PŘÍPRAVNÉ PRÁCE LIFT Seminář 2010 Brno Strana 9 (celkem 17)

10 D. VÝTAHY Základem pro návrh systému výtahů jsou : - požadavky požárně bezpečnostního řešení (PBŘ) objektu - předpokládaná hustota zalidnění - požadavky na splnění základních dopravních výkonů = dostatečný dopravní výkon během kritické periody (předpokládané dopravní špičky) - dispoziční a prostorové řešení objektu (umístění jednotlivých provozních celků, klinik, oddělení a pomocných provozů). Provozní a dispoziční oddělení vertikál o výtahy služební (pro personál, pro pacienty s doprovodem personálu (na lůžkách, vozících, ), o výtahy pro zásobování (náklad SZM MTZ ZT léky prádlo - strava, úklid nebo svoz odpadu) o výtahy pro veřejnost pro pacienty, návštěvy, studenty. SPOLEHLIVOST - REDUNDANCE Seminář 2010 Brno Strana 10 (celkem 17)

11 Rozměry kabin výtahů pro zdravotnické účely : SPRÁVNÁ VELIKOST KABINY A DVEŘÍ EVAKUAČNÍ VÝTAHY (MIN.NOSNOST 1275kg) a) klece vhodné pro dopravu osob na nemocničních postelích velikosti 1000 mm 2300 mm společně s lékařskými přístroji a doprovázejícím personálem b) klece vhodné pro dopravu osob na nemocničních postelích velikosti 1000mm 2300 mm (bez pomocných lékařských přístrojů ale s doprovázejícím personálem c) klece vhodné pro přemístitelné nemocniční postele velikosti 900mm 2000mm; d) klece vhodné pro postele velikosti 900mm 2000mm v domech s pečovatelskou péčí. Seminář 2010 Brno Strana 11 (celkem 17)

12 E. PNEUMATICKÝ DOPRAVNÍ SYSTÉM DOPRAVA ODPADU A PRÁDLA - Manipulační jednotkou bude pytel. - Pneumatický dopravní systém ( PDS ) dopraví pytel potrubním systémem do prostoru odpadového hospodářství v rámci hospodářského dvora. Pytle budou shromažďovány ve velkoobjemovém kontejneru a odváženy smluvním partnerem z objektu. - Okamžikem vložení odpadu do shozu odpadu je jeho další přeprava bez jakékoliv ruční manipulace což zároveň omezuje riziko roznášení infekcí. - Systém zajišťuje v nemocnici tiché a hygienické prostředí Seminář 2010 Brno Strana 12 (celkem 17)

13 Princip dopravy. - Shozy odpadu jsou umístěny ve vertikálách procházejících všemi odděleními nemocnice. - Shozy jsou ukončeny uzavíracími ventily, které jsou ovládány řídícím systémem, který vyhodnocuje požadavky na přepravu a postupně otevírá ventily se zadaným požadavkem/naplněnou přepravní dávkou do horizontálního přepravního potrubního systému vedoucího od vertikál shozů do sběrného místa sběrný dvůr s velkoobjemovými kontejnery odpadu/spalovna. Seminář 2010 Brno Strana 13 (celkem 17)

14 Pneumatický dopravní systém umožňuje roztřídění odpadu do kategorií. Obvyklé kategorie jsou o směsný odpad o tříděný papír o tříděný plast o zdravotnický odpad (odpad, na jehož shromažďování a zneškodňování nejsou kladeny zvláštní požadavky) o špinavé prádlo do prádelny ; Seminář 2010 Brno Strana 14 (celkem 17)

15 Likvidace nebezpečných odpadů Jedná se o odpady vzniklé během vyšetření a léčení pacientů s infekčními nemocemi, biologické kultury a materiály, patologické odpady, krevní produkty, jehly, tkáně, plasty, sklo atd. - zdravotnický odpad (odpad, na jehož shromažďování a zneškodňování jsou kladeny zvláštní požadavky) odpady kategorie Obecně jsou možná následující varianty Var. 1) Smlouva s externí firmou s oprávněním převzít a v souladu s legislativou zlikvidovat nebezpečné odpady např. likvidace v certifikované spalovně Var. 2) Místní likvidace pomocí dekontaminační jednotky autoclavu, hydroclavu, mikrovlnná technologie - velikost jednotky dle objemu odpadu Seminář 2010 Brno Strana 15 (celkem 17)

16 F. DALŠÍ MOŽNOSTI NASAZENÍ POKROČILÝCH SYSTÉMŮ Čisté a špinavé prádlo Soulad koncepce externího praní špinavého prádla se zázemím objektu, platnými vyhláškami, optimalizovanou vnitro objektovou manipulací, minimalizace ztrát prádla (RFID technologie) atd. Seminář 2010 Brno Strana 16 (celkem 17)

17 G. ZÁVĚR ZAVEDENÍ LOGISTICKÝCH SYSTÉMŮ = ZAVEDENÍ A DODRŽOVÁNÍ ŘÁDU = SPOKOJENOST ZDR.PERSONÁLU A LÉKAŘŮ - ÚROVEŇ ZDRAVOTNÍ PÉČE = PACIENT - KOMFORT - ÚROVEŇ ZDRAVOTNICKÉ PÉČE Seminář 2010 Brno Strana 17 (celkem 17)

Nemocniční hygiena a kvalita. RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava

Nemocniční hygiena a kvalita. RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava Nemocniční hygiena a kvalita RNDr. Renata Podstatová Úsek hygieny FN Ostrava Hygiena, epidemiologie a protiepidemická opatření Prevence a snižování rizik, redukce a monitorování rizik NN a PI personálu

Více

DODÁVÁME VÍC NEŽ VÝROBKY Mgr. Václav Halama

DODÁVÁME VÍC NEŽ VÝROBKY Mgr. Václav Halama DODÁVÁME VÍC NEŽ VÝROBKY Mgr. Václav Halama Dlouhodobé partnerství poradenství sortiment Service služby partnerské smlouvy Skladové hospodářství Procesní analýzy Služby HARTMANN Zprostředkování dotací

Více

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou

Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou Provozní řád Středisko Benátky nad Jizerou I. Základní identifikační údaje Název zařízení: Domov U Anežky, poskytovatel sociálních služeb Adresa zařízení: nám. 17. listopadu 703, 294 71 Benátky nad Jizerou

Více

Zvýšení kvality a efektivnosti systému transportu vzorků biologického materiálu ve FN Plzeň

Zvýšení kvality a efektivnosti systému transportu vzorků biologického materiálu ve FN Plzeň Zvýšení kvality a efektivnosti systému transportu vzorků biologického materiálu ve FN Plzeň Plzeň, 11.6.2014 Projekt je spolufinancován Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj. Šance pro

Více

Logistika. Ilona Šilhartová. StaproAKORD

Logistika. Ilona Šilhartová. StaproAKORD Logistika Ilona Šilhartová StaproAKORD Logistika - popis Komplexní logistika léčiv a materiálu - od příjmu komodit na sklad až po výdej v čase potřeby Řešení provozu: 1/centrálních skladů - léků (nemocniční

Více

ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL

ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL ÚKLID LEGISLATIVA A PRAXE Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL XXVI. mezinárodní konference, NEMOCNIČNÍ EPIDEMIOLOGIE A HYGIENA, Brno, 16. 17.května 2017 LEGISLATIVA 1/2 zákon č. 258/2000

Více

Provozní řád oddělení pavilon č. 16- oddělení léčby závislostí žen, IV. Primariát Psychiatrické nemocnice Bohnice

Provozní řád oddělení pavilon č. 16- oddělení léčby závislostí žen, IV. Primariát Psychiatrické nemocnice Bohnice Směrnice PNB S 01/2015 Revize č.: 0 Platné od: 01.01.2015 Strana: 1 z 5 Výtisk č.: 1 Provozní řád oddělení pavilon č. 16- oddělení léčby závislostí žen, IV. Primariát Psychiatrické nemocnice Bohnice VYPRACOVAL

Více

Nakládání s odpady. biologické riziko. shromažďovací nádoba se vkládá do infekčního odpadu na pracovišti

Nakládání s odpady. biologické riziko. shromažďovací nádoba se vkládá do infekčního odpadu na pracovišti Tabulky nebezpečných odpadů na ZdP a NZdP 180101- ostré předměty Katalogové číslo 180101 Název Kategorie Příklady : symbolem ostré předměty nebezpečný (O/N) jehly, jehly se stříkačkami, skalpely, žiletky,

Více

A. Definice projektu

A. Definice projektu A. Definice projektu Záměrem města Velká Bíteš je vybudovat Regionální odpadové centrum Velká Bíteš jako nejdůležitější součást krajského integrovaného systému nakládání s komunálními odpady v daném regionu.

Více

Technologie pro automatizaci procesů skladování

Technologie pro automatizaci procesů skladování Konference Logistika Technologie pro automatizaci procesů skladování Bratislava, 28.2.2012 www.kredit.cz 1 AUTOMATIZACE PROCESŮ SKLADOVÁNÍ Obsah prezentace : automatizace - trend módní nebo trhem vynucený

Více

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7 Havlíčkova 234/1 757 01 Valašské Meziříčí tel. 571751811, fax. 571 613334 Zakázkové číslo 14034 Technická zpráva k projektové dokumentaci pro stavební povolení Název stavby : Odpadové centrum Rožnov pod

Více

Procesy technické podpory Podpůrné služby a akreditační minimum

Procesy technické podpory Podpůrné služby a akreditační minimum Procesy technické podpory Podpůrné služby a akreditační minimum Ing. Ivo Žolnerčík náměstek ředitele pro techniku a provoz Ing. Jindra Strakošová vedoucí odboru technicko-provozního Základní podpůrné procesy

Více

Zkušenosti s identifikací pacienta, zdravotnických prostředků a některých procesů ve zdravotnických zařízeních

Zkušenosti s identifikací pacienta, zdravotnických prostředků a některých procesů ve zdravotnických zařízeních Zkušenosti s identifikací pacienta, zdravotnických prostředků a některých procesů ve zdravotnických zařízeních Ing.M.Preininger, Nemocnice Na Homolce, MUDr.Benešová, FN Motol, Praha 2011 Používání NISu

Více

Městys Louňovice pod Blaníkem

Městys Louňovice pod Blaníkem Městys Obecně závazná vyhláška č. 1/2007, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území městyse Zastupitelstvo městyse schválilo

Více

Význam a přínosy odděleného soustřeďování BRKO v obci. Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP

Význam a přínosy odděleného soustřeďování BRKO v obci. Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP Ing. Veronika Jarolímová Ř ČIŽP OOH jarolimova_veronika@cizp.cz Oddělené soustřeďování odpadů v obcích Provozní praxe z pohledu ČIŽP

Více

Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves.

Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves. Obec Veliká Ves Veliká Ves 69, 250 70 Odolena Voda, IČ: 43750486 tel.: 315 682 710, e-mail: ouvelikavesuprahy@seznam.cz, http://www.velikaves.eu Obecně závazná vyhláška obce Veliká Ves č. 1/2015 o systému

Více

Jak chytře snižovat množství směsného komunálního odpadu v praxi

Jak chytře snižovat množství směsného komunálního odpadu v praxi Jak chytře snižovat množství směsného komunálního odpadu v praxi Proč? Fyzická analýza potenciálu SKO Vývoj skládkování a poplatku za uložení na skládku -zdroj MŽP, únor 2019 Poplatkové období v roce Dílčí

Více

Článek č. 1. Předmět úpravy

Článek č. 1. Předmět úpravy Obecně závazná vyhláška č. 1/2002, kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem. Zastupitelstvo

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Domov pro osoby se zdravotním postižením Kadaň

PROVOZNÍ ŘÁD. Domov pro osoby se zdravotním postižením Kadaň PROVOZNÍ ŘÁD Domov pro osoby se zdravotním postižením Kadaň I. Základní údaje Domov pro osoby se zdravotním postižením Budova A, Dvořákova ulice 1128, 432 01 Kadaň, tel.: 474 334 462 Budova B, Březinova

Více

Modul 3 Krizová připravenost zdravotnického zařízení

Modul 3 Krizová připravenost zdravotnického zařízení Celostátní konference - Krizová připravenost zdravotnických zařízení Modul 3 Krizová připravenost zdravotnického zařízení Část 3.4. Pandemický plán MUDr. Pavel Urbánek, Ph.D. prosinec 2014 Pandemický plán

Více

SOUHRNNÁ ZPRÁVA SBĚRNÝ DVŮR ODPADU JEDOVNICE, VYBAVENÍ SBĚRNÉHO DVORA. Číslo přílohy : A. MĚSTYS JEDOVNICE. Investor : Stupeň :

SOUHRNNÁ ZPRÁVA SBĚRNÝ DVŮR ODPADU JEDOVNICE, VYBAVENÍ SBĚRNÉHO DVORA. Číslo přílohy : A. MĚSTYS JEDOVNICE. Investor : Stupeň : Akce : Investor : Stupeň : SBĚRNÝ DVŮR ODPADU JEDOVNICE, VYBAVENÍ SBĚRNÉHO DVORA MĚSTYS JEDOVNICE TD SBĚRNÝ DVŮR ODPADU JEDOVNICE, VYBAVENÍ SBĚRNÉHO DVORA SOUHRNNÁ ZPRÁVA Číslo přílohy : A. Třebíč, listopad

Více

AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO. Radim Špidlen, Martin Hynčica

AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO. Radim Špidlen, Martin Hynčica AUTOMATICKÝ TRANSPORTNÍ SYSTÉM LEO Radim Špidlen, Martin Hynčica AUTOMATIZACE AUTOMATIZOVANÁ PŘEPRAVA DŮVODY PRO IMPLEMENTACI VÝHODY Z NASAZENÍ ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY STÁVAJÍCÍCH PROCESŮ V LOGISTICE REDUKCE

Více

Návrh systému elektronické evidence výsypu odpadových nádob Branišovice

Návrh systému elektronické evidence výsypu odpadových nádob Branišovice Návrh systému elektronické evidence výsypu Branišovice Autor Datum Důvod vzniku systému předpoklad trvalého růstu nákladů na likvidaci odpadů minimalizace, resp. eliminace dopadu zvyšování cen za likvidaci

Více

Integrace a komunikace IT ve zdravotnictví

Integrace a komunikace IT ve zdravotnictví Integrace a komunikace IT ve zdravotnictví Ing. Svatopluk Beneš SMS spol. s r.o. NIS Vysoké Tatry 2007 Trendy: Integrace zdravotní péče Současné nemocniční systémy již nejsou dostačujícím řešením ve velkých

Více

Představení společnosti Dopravníky v Intralogistice Základní logistické procesy Příklady z praxe referenční projekty Souhrn, závěr

Představení společnosti Dopravníky v Intralogistice Základní logistické procesy Příklady z praxe referenční projekty Souhrn, závěr Představení společnosti Dopravníky v Intralogistice Základní logistické procesy Příklady z praxe referenční projekty Souhrn, závěr Logsys, spol. s r.o. Průmyslové aplikace Distribuční centra Letiště MANIPULACE

Více

zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech

zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech definují se v něm pojmy odpad komunální odpad nakládání s odpady obec je původcem komunálního odpadu vznikajícího na jejím území, který má původ v činnosti fyzických osob

Více

Obecně závazná vyhláška č.2/2001

Obecně závazná vyhláška č.2/2001 Obecně závazná vyhláška č.2/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění a využívání komunálního odpadu, včetně systému nakládání se stavebním odpadem na území obce Dobrá. Zastupitelstvo obce

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019

Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 Obec Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Babice

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015

MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 MĚSTO ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, včetně systému nakládání se stavebním odpadem

Více

Cena za odvoz 1 ks ,00 Kč 5 396,00 Kč

Cena za odvoz 1 ks ,00 Kč 5 396,00 Kč Aktuální stav odpadového hospodářství obce V současné době se odpadová politika obce zaměřuje na komunální odpad, tříděný odpad (plasty, papír, sklo), odpady biologického původu a použitý kuchyňský olej.

Více

Diskusní fórum ÚPMD Praha

Diskusní fórum ÚPMD Praha Diskusní fórum ÚPMD Praha Likvidace infekčního odpadu 20.10.2015 Building Performance & Sustainability Leoš Grelich Narozené úspory Infekční odpad Roční produkce odpadu ze zdravotnických zařízení - 24

Více

Specifika úklidu ve zdravotnictví

Specifika úklidu ve zdravotnictví Specifika úklidu ve zdravotnictví 25. Mezinárodní konference Nemocniční epidemiologie a hygiena OCS Trading s.r.o. 111UKLID.CZ MUDr. Alice Žertová, MBA Druhy zdravotnických zařízení Státní Privátní Ambulantní

Více

Investiční zakázky. Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z.

Investiční zakázky. Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. Investiční zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. Zpracoval: J. Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 2.8.2018 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2018 2.8.2018 2 Modernizace

Více

Článek 2 Třídění komunálního odpadu

Článek 2 Třídění komunálního odpadu Z A S T U P I T E L S T V O O B C E P R O V O D O V O B E C N Ě Z Á VA Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E P R O V O D O V č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních

Více

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 MĚSTO HOŘICE Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Hořice,

Více

Čl. 3 Shromažďování tříděného odpadu. 1) Tříděný odpad je shromažďován do zvláštních sběrných nádob.

Čl. 3 Shromažďování tříděného odpadu. 1) Tříděný odpad je shromažďován do zvláštních sběrných nádob. OBEC ROSICE Obecně závazná vyhláška obce Rosice č. 1/2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

MONTANARI S.r.l. Engineering Construction - Via Emilia Ovest 1123-41100 MODENA - P.I.V.A. 01841940362 Tel. 059 / 333 392 Fax 059 / 826 725 http:

MONTANARI S.r.l. Engineering Construction - Via Emilia Ovest 1123-41100 MODENA - P.I.V.A. 01841940362 Tel. 059 / 333 392 Fax 059 / 826 725 http: 1 Společnost Montanari Engineering Constructions S.r.l. je na trhu přítomna již od počátku padesátých let a více než 30 let projektuje a realizuje zejména manuální a automatické systémy pro průmyslové

Více

Studie proveditelnosti přemístění laboratoří Hematologické kliniky. Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice Olomouc

Studie proveditelnosti přemístění laboratoří Hematologické kliniky. Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice Olomouc Studie proveditelnosti přemístění laboratoří Hematologické kliniky květen 2016 Fakultní nemocnice Olomouc I. P. Pavlova 185/6, Nová Ulice 77520 Olomouc Průvodní zpráva IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE název stavby:

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládání se stavebním odpadem vznikajícího na katastrálním území obce Petrůvka Petrůvka se na

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PAZDERNA Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

PRŮZKUM V OBLASTI PŘÍPRAVY CYTOSTATIK

PRŮZKUM V OBLASTI PŘÍPRAVY CYTOSTATIK Země: ČESKÁ REPUBLIKA PRŮZKUM V OBLASTI PŘÍPRAVY CYTOSTATIK Datum: 1. Identifikace vašeho zařízení Instituce: Počet oddělení: Počet onkologických oddělení: Počet onkologických ambulancí v nemocnici: Počet

Více

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice

SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice SOCIÁLNÍ SLUŽBY MĚSTA PARDUBIC Domov pro seniory U Kostelíčka Pardubice Štrossova 357, 530 03 Pardubice tel.: 466 613 176 www.ssmpce.cz e-mail: kostelicek@ssmpce.cz Věc: Poptávka na dodávku manipulačních,

Více

Návrh uplatnění metodiky čistší produkce u činností. zdravotnických zařízení kraje Vysočina

Návrh uplatnění metodiky čistší produkce u činností. zdravotnických zařízení kraje Vysočina Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta kraje Vysočina Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta kraje Vysočina Návrh uplatnění metodiky čistší produkce u činností zdravotnických zařízení kraje

Více

Moderní metody úklidu v nemocnicích

Moderní metody úklidu v nemocnicích Moderní metody úklidu v nemocnicích 111249_Prospekt_Krankenhaus_2011_EN-RU-CZ_RZ.indd 1 22.08.11 16:05 Moderní metody úklidu v nemocnicích Tímto prospektem bychom Vám rádi představili naši různorodou řadu

Více

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013,

OBEC NOVÉ SEDLO. Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, OBEC NOVÉ SEDLO Obecně závazná vyhláška č. 4/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání,

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÁ RUDA č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Železná Ruda. Zastupitelstvo

Více

LISOVACÍ TECHNIKA A TECHNIKA PRO NAKLÁDÁNI S ODPADY

LISOVACÍ TECHNIKA A TECHNIKA PRO NAKLÁDÁNI S ODPADY LISOVACÍ TECHNIKA A TECHNIKA PRO NAKLÁDÁNI S ODPADY BALÍKOVACÍ LISY - do 5 t BALÍKOVACÍ LISY - 20 až 50 t KONTEJNEROVÉ LISY LOGISTIKA ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ HORIZONTÁLNÍ BALÍKOVACÍ LISY TŘÍDÍCÍ LINKY

Více

NEDÁ BAKTERIÍM ŠANCI

NEDÁ BAKTERIÍM ŠANCI NEDÁ BAKTERIÍM Autorizovaný distributor : UNIPRO-ALPHA C.S.,spol. s r.o. www.unipro-alpha.com Výstaviště 67, 170 00 Praha 7 tel.: 283 852 301, 777 162 537 e-mail:info@unipro-alpha.com METEKA CHRÁNÍ PROTI

Více

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 OBEC SUCHODOL Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládáním se stanoveným odpadem

Více

OBEC DOBRÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC DOBRÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC DOBRÁ Obecně závazná vyhláška obce Dobrá č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015,

OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015, OBEC MEZOUŇ Obecně závazná vyhláška obce Mezouň č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Separacja odpadu niepodzielna cześć integrowanego systemu obchodzenia sie z odpadami

Separacja odpadu niepodzielna cześć integrowanego systemu obchodzenia sie z odpadami Separacja odpadu niepodzielna cześć integrowanego systemu obchodzenia sie z odpadami Technické služby města Chomutova, příspěvková organizace ING. TOMÁŠ REISIG Efektywne narzędzi dla kierowania systemem

Více

RODINNÝ POKOJ. pravidla provozu

RODINNÝ POKOJ. pravidla provozu RODINNÝ POKOJ pravidla provozu Tato pravidla jsou přílohou Dohody o spolupráci při provozu rodinného pokoje v ODN1 v Nemocnici Nové Město na Moravě (dále jen Dohoda ) uzavřené mezi Nemocnicí Nové Město

Více

VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ

VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ VÝZNAM, PŘÍNOSY A ŘEŠENÍ IDENTIFIKACE PACIENTŮ VE ZDRAVOTNICTVÍ ZEBRA TECHNOLOGIES 17/09/2014 ROMAN ŠEDIVÝ BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER CEE ZEBRA TECHNOLOGIES EUROPE LIMITED ZEBRA TECHNOLOGIES HISTORIE

Více

Využití RFID a čárového kódu pro identifikaci pacientů

Využití RFID a čárového kódu pro identifikaci pacientů Využití RFID a čárového kódu pro identifikaci pacientů Jakub Ornstein obchodní konzultant jakub.ornstein@kodys.cz Kdo je Kodys? Komplexní služby v oblasti automatické identifikace a mobilních systémů sběru

Více

Legislativa v odpadovém hospodářství a obce. Velehrad 4.12.2014

Legislativa v odpadovém hospodářství a obce. Velehrad 4.12.2014 Legislativa v odpadovém hospodářství a obce Velehrad 4.12.2014 Ing. Jana Káčerová Krajský úřad Zlínského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Legislativa v odpadovém hospodářství 1. Zákon č. 185/2001

Více

Obsah. 1. Legislativa 2. Vymezení pojmů 3. Produkce odpadů 4. Přehled systémů pro manipulaci s odpady 5. Způsoby zneškodňování odpadů

Obsah. 1. Legislativa 2. Vymezení pojmů 3. Produkce odpadů 4. Přehled systémů pro manipulaci s odpady 5. Způsoby zneškodňování odpadů Obsah 1. Legislativa 2. Vymezení pojmů 3. Produkce odpadů 4. Přehled systémů pro manipulaci s odpady 5. Způsoby zneškodňování odpadů 2 Motivace problému V každém objektu vznikají odpady : jak předejít

Více

O B E C V CH Y N I C E

O B E C V CH Y N I C E O B E C V CH Y N I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2007, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Vchynice se na

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Základní pojmy

OBEC VELKÉ BŘEZNO. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Základní pojmy OBEC VELKÉ BŘEZNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2003, O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVĚ, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ OBCE VELKÉ BŘEZNO A O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn:

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení MSK 1823/2015 ze dne 2.11.2015 (nabytí právní moci dne 25.11.2015), ve znění pozdějších změn: V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Implementace komplexního technickoprovozního informačního systému FaMa+ ve Všeobecné fakultní nemocnici Praha

Implementace komplexního technickoprovozního informačního systému FaMa+ ve Všeobecné fakultní nemocnici Praha Implementace komplexního technickoprovozního informačního systému FaMa+ ve Všeobecné fakultní nemocnici Praha Ing. Zbyněk Chotěborský Ekonomický náměstek Všeobecné fakultní nemocnice v Praze Základní údaje

Více

Ing.Vlastimil ALTMANN, Ph.D. ČZU Praha, Technická fakulta. Žďár nad Sázavou 27.-28.2.2008

Ing.Vlastimil ALTMANN, Ph.D. ČZU Praha, Technická fakulta. Žďár nad Sázavou 27.-28.2.2008 SYSTÉMY SBĚRU A SVOZU BIOLOGICKÉHO ODPADU V ČR Ing.Vlastimil ALTMANN, Ph.D. ČZU Praha, Technická fakulta Žďár nad Sázavou 27.-28.2.2008 BRO x BRKO Je potřeba rozlišit celkovou produkci BRO a produkci BRO

Více

ehealth na Vysočině MUDr. Jiří Běhounek hejtman kraje Vysočina předseda Komise Rady AKČR pro zdravotnictví 4.11.2010 Jiří Běhounek

ehealth na Vysočině MUDr. Jiří Běhounek hejtman kraje Vysočina předseda Komise Rady AKČR pro zdravotnictví 4.11.2010 Jiří Běhounek ehealth na Vysočině MUDr. hejtman kraje Vysočina předseda Komise Rady AKČR pro zdravotnictví Národní strategie Národní strategie ehealth Vnímáme současný stav v ČR jako velkou absenci reálných ehealth

Více

Město Staré Město Zastupitelstvo města Staré Město

Město Staré Město Zastupitelstvo města Staré Město Město Staré Město Zastupitelstvo města Staré Město Obecně závazná vyhláška č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

Investiční stavební zakázky

Investiční stavební zakázky Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem, o. z. Zpracoval: Jan Vágner, vedoucí odboru investic a obnovy majetku 20.04.2018 1 Dokončené investiční zakázky

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2016. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2016. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 25. února 2016 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

Sazebník poskytovaných služeb

Sazebník poskytovaných služeb Centrum sociálních služeb Jindřichův Hradec Domov Pístina Pístina 59, 378 02 Stráž nad Nežárkou Sazebník poskytovaných služeb platný od 1. 7. 2011 I. Obecná ustanovení 1. V souladu se zákonem č. 108/2006

Více

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod.

Pečovatelská služba je poskytována v pracovní dny od 6.00 hod. do hod. NÁZEV ŽADATELE: Diecézní charita Brno IČO :44 99 02 60 DRUH POSKYTOVANÉ SLUŽBY: 40 pečovatelská služba NÁZEV A MÍSTO ZAŘÍZENÍ POSKYTOVANÉ SOCIÁLNÍ SLUŽBY: 40 JI 512 Charitní pečovatelská služba Telč, Špitální

Více

ROLE STAVEBNÍHO ODPADU VINTEGROVANÉM SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S ODPADY

ROLE STAVEBNÍHO ODPADU VINTEGROVANÉM SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S ODPADY ROLE STAVEBNÍHO ODPADU VINTEGROVANÉM SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Prof. RNDr. Jiří Hřebíček, ek, CSc. Ing. František Piliar, Bc. Jiří Kalina ECO Management, s.r.o. Konference RECYCLING 2010 Brno, hotel Santon

Více

Centrální sterilizace a zavádění systému řízení kvality

Centrální sterilizace a zavádění systému řízení kvality Centrální sterilizace a zavádění systému řízení kvality V. Kongres perioperačních sester Plzeň 10. 6. 2016 Drahomíra LOUŽECKÁ Centrální sterilizace Zřizování CS ve světě od 40. let 20.století V ČR od 70.

Více

Modul 5 Management hygieny - RABC. Obsah. Situace v Evropě. RABC Normy pro operační textilie. Opatření v prádelnách Shrnutí

Modul 5 Management hygieny - RABC. Obsah. Situace v Evropě. RABC Normy pro operační textilie. Opatření v prádelnách Shrnutí Obsah Situace v Evropě RABC Normy pro operační textilie Opatření v prádelnách Shrnutí RABC v prádelnách Hygienické předpisy se v Evropě rychle mění Také se v různých zemích různě mění; např: Termální desinfekce

Více

ochranné pomůcky, jako jsou: rukavice, ústenky, zástěry, jednorázový empír, roušky na vlasy a ochranné brýle. (foto č. 4) Všichni studenti jsou

ochranné pomůcky, jako jsou: rukavice, ústenky, zástěry, jednorázový empír, roušky na vlasy a ochranné brýle. (foto č. 4) Všichni studenti jsou Srovnání bariérové ošetřovatelské péče ve zdravotnických a sociálních zařízeních v ČR, Slovinsku a Turecku Téma - Ochranné pomůcky Autor: Marie Jindřišková 1. oděv a obuv 2. hygienické požadavky 3. úprava

Více

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne. o minimálních požadavcích na některé postupy vymezené vnitřními předpisy

Návrh VYHLÁŠKA. ze dne. o minimálních požadavcích na některé postupy vymezené vnitřními předpisy Návrh VYHLÁŠKA ze dne. o minimálních požadavcích na některé postupy vymezené vnitřními předpisy Ministerstvo zdravotnictví stanoví podle. zákona č. /2009 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich

Více

OBEC MALÁ HRAŠTICE. Obecně závazná vyhláška obce Malá Hraštice. č. 1/2015,

OBEC MALÁ HRAŠTICE. Obecně závazná vyhláška obce Malá Hraštice. č. 1/2015, OBEC MALÁ HRAŠTICE Obecně závazná vyhláška obce Malá Hraštice č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

PŘÍPRAVA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ NA PANDEMII CHŘIPKY

PŘÍPRAVA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ NA PANDEMII CHŘIPKY PŘÍPRAVA ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ NA PANDEMII CHŘIPKY TEORIE A PRAXE MUDr. Jarmila Kohoutová Oddělení nemocniční hygieny FNOL V.celostátní konference Medicína katastrof, traumatologické plánování a příprava,

Více

OBEC SVINOŠICE KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM.

OBEC SVINOŠICE KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM. OBEC SVINOŠICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE SVINOŠICE č. 03 /2007 KTEROU SE STANOVÍ SYSTÉM NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM. Zastupitelstvo obce Svinošice, se na svém zasedání dne 26.listopadu 2007 usnesením

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010,

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010, Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním území města Český Brod a systém

Více

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB

SAZEBNÍKY. Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK FAKULTATIVNÍCH SLUŽEB Předmět: Zpracoval: Schválil: SAZEBNÍKY Fakultativní služby a úkony Tým sociálních pracovnic DS / DZR Centrin Mgr. et Bc. Helena Franclová, DiS. Datum vydání: 1. října 2014 Vydání: 6 Počet stran: 5 SAZEBNÍK

Více

STRATEGICKÉ INVESTICE

STRATEGICKÉ INVESTICE STRATEGICKÉ INVESTICE Všeobecná fakultní nemocnice v Praze Jistota moderní medicíny URGENTNÍ PŘÍJEM Investice MZ ČR Odborný garant MUDr.I.Pavlík, náměstek ředitelky pro LP VFN je klíčovou součástí akutní

Více

METODICKÝ POKYN PRO OBSLUHU SBĚRNÉHO MÍSTA

METODICKÝ POKYN PRO OBSLUHU SBĚRNÉHO MÍSTA METODICKÝ POKYN PRO OBSLUHU SBĚRNÉHO MÍSTA týkající se provozování místa zpětného odběru použitých solárních panelů www.asekol.cz Platnost od 1. 1. 2013 Platnost této části od 1. 1. 2013 1. článek ČINNOSTI

Více

OBEC VELEHRAD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC VELEHRAD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC VELEHRAD Obecně závazná vyhláška obce č. 03/2011 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z.

Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. Investiční stavební zakázky Krajská zdravotní, a. s. Nemocnice Děčín, o. z. 21.06.2019 1 Dokončené investiční zakázky 2017-2019 21.06.2019 2 Rekonstrukce budovy "O" - gynekologická vila Investiční záměrem

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Obec Nedakonice S účinností od:

Více

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Obecně závazná vyhláška obce Žďár č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška obce Žďár č. 1/2013 Obec Žďár Břehy 20, 294 11 Loukov www.obec-zdar.eu Obecně závazná vyhláška obce Žďár č. 1/2013 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku

Více

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna

Systém elektronické evidence výsypu odpadových nádob Hrušovany u Brna Systém elektronické evidence výsypu Hrušovany u Brna Autor Datum Důvod vzniku systému předpoklad trvalého růstu nákladů na likvidaci odpadů minimalizace, resp. eliminace dopadu zvyšování cen za likvidaci

Více

Hamé s.r.o. logistika v praxi. Lektor: Ing. Martin Štrupl, logistic and distribution director 5. 5. 2011, FLKŘ

Hamé s.r.o. logistika v praxi. Lektor: Ing. Martin Štrupl, logistic and distribution director 5. 5. 2011, FLKŘ Hamé s.r.o. logistika v praxi Lektor: Ing. Martin Štrupl, logistic and distribution director 5. 5. 2011, FLKŘ Centrální distribuční sklad Hamé a.s. Centrální distribuční sklad Staré Město u Uherského Hradiště

Více

Obecně závazná vyhláška. Obce Koněprusy. č. 4

Obecně závazná vyhláška. Obce Koněprusy. č. 4 Obecně závazná vyhláška Obce Koněprusy č. 4 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo obce Koněprusy

Více

Čl. 1 Základní ustanovení

Čl. 1 Základní ustanovení OBEC SLANÁ Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Slaná

Více

Čisté prostory ZZ aneb sledování kvality prostředí jako prevence infekcí spojených se zdravotní péči

Čisté prostory ZZ aneb sledování kvality prostředí jako prevence infekcí spojených se zdravotní péči Čisté prostory ZZ aneb sledování kvality prostředí jako prevence infekcí spojených se zdravotní péči MUDr. Eva Míčková Emeritní NH Fakultní nemocnice Hradec Králové Prostředí ve zdravotnických zařízeních

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pičín

Více

LOGISTIKA. Ing. Eva Skalická. Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou

LOGISTIKA. Ing. Eva Skalická. Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou LOGISTIKA Ing. Eva Skalická Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou AKTIVNÍ PRVKY LOGISTIKY VY_32_INOVACE_07_2_18_EK Gymnázium, SOŠ a VOŠ Ledeč nad Sázavou VYMEZENÍ AKTIVNÍCH PRVKŮ Posláním aktivních prvků

Více

Oddíl I. Základní ustanovení

Oddíl I. Základní ustanovení MĚSTO OSTROV Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Využití mobilní technologie O2 pro dohledové systémy a sběr medicínských dat

Využití mobilní technologie O2 pro dohledové systémy a sběr medicínských dat í mobilní technologie O2 pro dohledové systémy a sběr medicínských dat Ing. Petr Slaba, Telefónica O2 Business Solutions Ing. Radek Fiala, CleverTech 2 Jak O2 chápe fenomén ehealth Hlavní oblasti ehealth

Více

Zdravotnická zařízení. Simona Saibertová

Zdravotnická zařízení. Simona Saibertová Zdravotnická zařízení Simona Saibertová Státní a nestátní zdravotnická zařízení Zdravotnická zařízení zřizovaná státem Zdravotnická zařízení zřizovaná kraji a obcemi Soukromá zdravotnická zařízení Státní

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nesvačily. č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška obce Nesvačily. č. 1/2015 Obecně závazná vyhláška obce Nesvačily č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Rozvojové území A5 (domov důchodců) plocha 1635 m² A5

Rozvojové území A5 (domov důchodců) plocha 1635 m² A5 ROZVOJOVÉ ÚZEMÍ A5 Rozvojové území A5 (domov důchodců) plocha 1635 m² A5 celkem domov důchodců (plocha celkem tj. pokoje a byty, m2 2 800 2 800 terapie, ordinace, společné prostory, jídelna) počet lůžek

Více

Sledování nesterilních injekčních jehel Úkol 3.3. Jelikož studujeme na Střední zdravotnické škole ve Vsetíně, zvolily jsme si sledování výroby, třídění a následného zpracování injekčních jehel. Mnoho lidí

Více