K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O VYDÁNÍ POVĚŘENÍ K ODBORNÉMU POSUZOVÁNÍ A OSVĚDČOVÁNÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O VYDÁNÍ POVĚŘENÍ K ODBORNÉMU POSUZOVÁNÍ A OSVĚDČOVÁNÍ"

Transkript

1 K PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ O VYDÁNÍ POVĚŘENÍ K ODBORNÉMU POSUZOVÁNÍ A OSVĚDČOVÁNÍ Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 5. října 2016

2 ŽÁDOST V souladu s 110 zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách (dále jen ZHH ), Ministerstvo financí vyzvalo dne osoby, které mají zájem o udělení pověření k odbornému posuzování a osvědčování, k podání žádosti. Pověření se vydává nejdéle na dobu 5 let. Dle 45 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů (dále jen správní řád ), ve spojení s 110 ZHH žadatel nad rámec obecných náležitostí žádosti podle správního řádu doloží podklady prokazující splnění následujících skutečností: forma a sídlo bezúhonnost udělení akreditace pro odborné posuzování, zkoušení a inspekci technických herních zařízení zaručení řádného výkonu odborného posuzování a osvědčování.

3 Požadavek na formu a sídlo Pověření může být vydáno pouze právnické osobě se sídlem v České republice nebo jiném členském státě Evropské unie nebo ve státě, který je smluvní stranou Dohody o Evropském hospodářském prostoru. PO se sídlem na území ČR - Ministerstvo financí postupuje v souladu se zásadou materiální a formální publicity a požadavek na formu a sídlo ověří v rámci vlastní úřední činnosti v Obchodním rejstříku. Pro prokázání těchto skutečností je tak dostačující v žádosti uvést pouze údaje dle 45 správního řádu, na základě kterých Ministerstvo financí následně požadované skutečnosti ověří výše uvedeným způsobem. PO se sídlem mimo území ČR - z důvodu nemožnosti Ministerstva financí ověřit tyto skutečnosti v rámci vlastní úřední činnosti je nutné doložit výpis z obchodního nebo obdobného rejstříku tamního státu, který musí být opatřen apostilou spolu s úředně ověřeným překladem tohoto výpisu.

4 Splnění podmínek bezúhonnosti Splnění podmínek bezúhonnosti Žadatel o vydání pověření k odbornému posuzování a osvědčování je povinen prokázat, že splňuje podmínky bezúhonnosti uvedené v 92 ZHH žadatel o vydání pověření, ale i osoba, která je členem statutárního orgánu žadatele (je-li tímto členem právnická osoba, též fyzická osoba, která ji v tomto orgánu zastupuje), osoba, která je členem kontrolního orgánu žadatele (je-li tímto členem právnická osoba, též fyzická osoba, která ji v tomto orgánu zastupuje), prokurista a skutečný majitel žadatele. u těchto osob uvede žadatel identifikační údaje fyzických osob (jméno, popřípadě jména, příjmení, popřípadě rodné příjmení, bydliště, státní občanství, rodné číslo nebo datum a místo narození, nebylo-li rodné číslo přiděleno), popřípadě právnických osob (název, sídlo, identifikační číslo, bylo-li přiděleno). U fyzických osob však žadatel uvede místo narození vždy, neboť tento údaj je nezbytný vyžádání výpisu z Rejstříku trestů.

5 Splnění podmínek bezúhonnosti Za bezúhonnou se pro účely ZHH nepovažuje osoba, která byla pravomocně odsouzena pro úmyslný trestný čin, nebo pro trestný čin hospodářský nebo pro trestný čin proti majetku, pokud se na ni nehledí, jako by nebyla odsouzena.

6 Splnění podmínek bezúhonnosti V případě občanů České republiky postupuje Ministerstvo financí v souladu s 92 odst. 3 ZHH a vyžádá si výpis z evidence Rejstříku trestů dle údajů uvedených žadatelem V případě cizích státních příslušníků se bezúhonnost prokazuje výpisem z Rejstříku trestů, popřípadě obdobným zahraničním dokladem vydaným státem, jehož je osoba občanem nebo v němž má trvalý pobyt anebo sídlo, nebo obdobným zahraničním dokladem vydaným orgánem státu, v němž se zdržovala nebo působila nepřetržitě déle než 3 měsíce v posledních 5 letech přede dnem podání žádosti o pověření k odbornému posuzování. Nevydává-li tento stát obdobný zahraniční doklad, předloží předmětná osoba čestné prohlášení o bezúhonnosti učiněné před notářem nebo orgánem státu, jehož je občanem, nebo před notářem nebo orgánem státu posledního pobytu. Tyto doklady nesmí být starší než 3 měsíce přede dnem podání žádosti o vydání pověření k odbornému posuzování a osvědčování. Jsou-li doklady o bezúhonnosti v jiném než českém jazyce, předkládají se v originále a současně v překladu do českého jazyka; v pochybnostech má Ministerstvo financí právo požadovat úředně ověřený překlad.

7 Akreditace pro odborné posuzování, zkoušení a inspekci technických herních zařízení Žadatel je povinen doložit akreditaci pro odborné posuzování, zkoušení a inspekci zařízení, jejichž prostřednictvím mají být provozovány hazardní hry, vydanou akreditačním orgánem příslušného členského státu Evropské unie, pokud je tento stát signatářem mnohostranných dohod o vzájemném uznávání výsledků činnosti akreditačních orgánů, který musí být opatřen apostilou spolu s úředně ověřeným překladem tohoto výpisu.

8 Zaručení řádného výkonu odborného posuzování a osvědčování Žadatel je rovněž povinen prokázat přiloženou dokumentací dostatečnou úroveň používaných metod odborného posuzování a osvědčování zařízení, jejichž prostřednictvím mají být provozovány hazardní hry, a hazardních her tak, aby Ministerstvo financí mohlo shledat, že bude zaručen řádný výkon této činnosti. V případě, že žadatel prokáže, že při své činnosti postupuje v souladu s požadavky stanovenými pro výkon odborného posuzování a osvědčování v dokumentu Mezinárodní asociace regulátorů hazardních her (The International Association of Gaming Regulators (IAGR)) nazvaném Multi-jurisdictional testing Framework, ve znění z února 2016, lze považovat tuto podmínku za splněnou. Konkrétně je žadatel povinen doložit metodiku s doprovodnou dokumentací obsahující podrobný popis postupu odborného posuzování technických zařízení, prostřednictvím kterých jsou provozovány hazardní hry, a jednotlivých hazardních her včetně uvedení používaných metod pro posuzování, popř. uvedení softwarového programu, který je k posouzení využíván, ze kterého bude zřejmé následující:

9 V případě posuzování náhodnosti procesu tvorby výsledku hazardní hry: a) Žadatel k posouzení generátoru náhodných čísel přistoupí teprve v případě, že mu byl od klienta poskytnut celý algoritmus generátoru i s jeho hardwarovou implementací, případně úplný popis fyzikálního principu a technického řešení, na kterém je založen fyzikální (hardwarový) generátor s ohledem na skutečnost, že testování musí být prováděno tak, aby bylo možné ověřit chování algoritmu při různých vstupních hodnotách; b) Žadatel při posuzování pseudonáhodných generátorů zkoumá absenci predikovatelnosti, tedy např. disponuje údaji o způsobu volby vstupních hodnot, podle nichž je generována celá náhodná posloupnost (seed), a v rámci posuzování zkoumá i vhodnost této volby, dále zkoumá absenci periodicity a další; c) Žadatel pro samotné testování používá sadu testů NIST, sady testů Diehard, nebo sady testů TestU01, (při dodržení doporučení na minimální délku testovaných posloupností popsaných v jejich dokumentaci) či jinou sadu testů, u které však žadatel v souladu s 50 správního řádu dále prokáže, že dle většinového názoru odborné veřejnosti její úroveň dosahuje nejméně úrovně výše uvedených testů; d) Žadatel detailně popíše, na jakých datech (počet, délka a formát testovaných sekvencí) bude testy z vybrané baterie provádět, jakým způsobem bude testy vyhodnocovat a jak rozhodne, zda je testovaný generátor přijatelný. Žadatel dále v dokumentaci prokáže, že skutečně náhodný generátor by byl při zvoleném postupu testování označen za nepřijatelný s pravděpodobností nepřekračující 5 %.

10 Žadatel je dále povinen prokázat, že je schopen ověřit rovněž náhodnost výsledků v dané aplikaci, tzn. náhodnost výsledků i v samotné konkrétní hazardní hře. Žadatel doloží používané soubory testů pro běžné druhy hazardních her, kterými bude testována náhodnost výsledků v dané aplikaci, které ověří, zda jednotlivé možné výsledky nastávají s očekávanými pravděpodobnostmi, jsou na sobě nezávislé a není přítomna periodicita, a způsob, jakým v případě posuzování nových nebo neobvyklých hazardních her identifikuje soubory testů vhodné pro posuzování těchto hazardních her.

11 V případě posuzování zařízení, jejichž prostřednictvím má být provozována hazardní hra, je žadatel povinen doložit konkrétní postup posuzování souladu hardwarových a softwarových požadavků na zařízení a požadavků na ochranu a uchovávání herních a finančních dat plynoucích z příslušných právních předpisů (např. požadavky na robustnost hardwarového řešení či požadavky obsaženými v řadě norem ISO/IEC JTC 1/SC 27).

12 K TECHNICKÉ REGULACI Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 5. října 2016

13 Požadavky na: Zařízení, jejichž prostřednictvím jsou provozovány hazardní hry, soubor hardwaru a softwaru provozovatele pro vykonávání činností spočívajících v uskutečňování hazardní hry zejména příjem sázek a vkladů do hazardní hry, výplata výhry, další činnosti organizačního, finančního a technického charakteru související s uvedením hazardní hry do provozu a se zajištěním vlastního provozu, jakož i činnosti potřebné pro ukončení a vypořádání hazardní hry vyhodnocování, archivace = back office Generátory náhody - samostatně stojící zařízení nebo součást zařízení, jehož prostřednictvím jsou provozovány hazardní hry, které vytváří náhodný proces výsledku hry V případě, že je náhoda/neznámá okolnost tvořena mimo systém uvedený výše způsob Koncová zařízení

14 Zařízení, jejichž prostřednictvím jsou provozovány hazardní hry Nutno splnit podmínky ochrany a uchovávání herních a finančních dat ISO/IEC JTC 1/SC 27 ČSN Systémy řízení bezpečnosti informací podmínky integrity dat, jejich důvěrnosti, a dostupnosti Výslovné stanovení úrovně opatření zejména například v případě fyzického umístění serverů (Standard Internet) nebo v oblasti šifrování dat a jejich přenosu (dále jejich zálohování), v jiných případech stanoveny podmínky specifikací cílů a opatření IAGR RGTS GC UK Standard Internet

15 Koncová zařízení Identifikace Zabezpečení Zobrazovací zařízení a mechanická zařízení používaná pro zobrazování výsledku hry Akceptory mincí a bankovek Tiskárna stvrzenek Počítadla a ukazatele

16 VYBRANÉ DOTAZY K TÉMATŮM PREZENTOVANÝM MF Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 5. října 2016

17 87 a 96 Základní povolení se vydává na 6 let MF nás v minulosti několikrát ujišťovalo, že bude zachována kontinuita provozování hazardní hry i po uplynutí doby trvání základního povolení, samozřejmě v případě podané žádosti se všemi náležitostmi. Situace měla být řešena, dle informací z MF, obdobně jako nyní, tedy vydá se nové povolení a hra samozřejmě kontinuálně pokračuje. MF nás několikrát ujistilo, že v žádném případě nedopustí přerušení kontinuity bezproblémově provozované HH, které by poškodilo sázející, provozovatele a ve výsledku i příjem státu. V tomto smyslu zněla také důvodová zpráva k zákonu o HH, kdy bylo garantováno při splnění podmínek zákona vydání opakovaného povolení se zachování kontinuity podnikání. Na workshopu MF bylo ale následně sděleno, že po uplynutí doby trvání základního povolení dojde ke kompletnímu ukončení HH, včetně rozpuštění jackpotů atd. Taková praxe je zcela nepřijatelná, neboť výrazně znehodnocuje povolení, resp. fakticky zkracuje dobu jeho využitelnost oproti době platnosti. Zamýšlenému postupu brání například následující důvody: U kurzových sázek by nebylo možné v poměrně dlouhém období před ukončením povolení uzavírat sázky na události, které nastanou v období po ukončení povolení. Tato praxe je naprosto běžná, kdy se na podzim vypisují sázky na události, které mají proběhnout na jaře. Sázející u provozovatele, který se ocitne před ukončením povolení, budou velmi znevýhodněni. Nebo bude postup jiný? Jak pak bude postupováno, když sázka byla přijata v době trvání povolení a událost proběhne až po skončení licence (na AKO sázence může být i mix těchto událostí)? U okamžitých loterií budou muset být staženy značné objemy losů z prodeje k datu konce povolení a vzápětí v případě získání nového povolení (které je nárokové) zavezeny nové losy. Tím se nejenom zvýší náklady provozovatelů, ale i jednotlivých prodejců, kteří nebudou ani kapacitně moci tuto situaci zvládnout bez ohrožení jejich běžného fungování. V konečném důsledku se toto promítne i do komfortnosti prodeje tedy vůči sázejícím. V žádném případě tak nebude zachována zásada hospodárnosti. Z daňového hlediska, které bylo prezentováno na workshopech, je HH ukončena až vyplacením všech výher, přičemž nárok na výplatu výhru je 1 rok. Může tedy probíhat i rok po skončení povolení, což je nesmysl, neboť výplaty výher jsou fakticky provozováním, jak zmínil Prof. Boháč. V případě, že by tomu tak nebylo, budou vyplacené výhry po datu ukončení doby povolení, ovlivňovat (snižovat) základ loterní daně dle případně uděleného nového povolení? Pokud je na dotaz dle bodu 2) negativní odpověď, jak bude řešeno. Opravným (dodatečným) vyúčtováním loterie a vratkou? Nebo je jiné řešení? Kontinuita provozování má tedy nepopiratelné právní opodstatnění. U číselných loterií nebudou moci sázející uzavírat předplatné a dojde tak ke stejnému důsledku, jako v případě kursových sázek. Při násilném ukončení číselné loterie a rozpuštěním jackpotu po posledním losování (otázka logistického provedení je v případě losování, které bude probíhat např devastující, jak pro sázející tak pro provozovatele) dochází k narušení principu číselné loterie jako takové, neboť umělé rozpuštění nashromážděného jackpotu mimo principy číselné loterie (viz její definice) je pro sázejícího špatně předvídatelné a nezaručuje mu jistotu historicky osvědčeného způsobu sázení, kdy jackpot se shromažďuje z velkého množství sázek po dlouhou dobu. Umělým rozpuštěním nad rámec zákonem definovaného principu sázení u číselné loterie, dojde ke značnému oklamání sázejících a neodůvodněnému zvýhodnění jiných. Obecně dojde k celkovému zmatení sázejících, kdy v závěrečném období platnosti povolení nebude pro sázející přehledné, na co vlastně uzavírají sázky a za jakých podmínek (např. vysoký jackpot vs. nulový jackpot po platnosti nového povolení apod.). Tento nový překvapivý výklad MF bude mít značný negativní ekonomický dopad na stát, kdy toto řešení se jednoznačně odrazí na nižších daňových odvodech, jelikož v případě diskontinuity podnikání provozovatelů vzniknout nadbytečné náklady s ukončováním HH a znovuzavedením stejných her a tím dojde jednoznačně v konečném důsledku ke snížení příjmů státu. Navíc je zřejmé, že i etablovaný provozovatel, který bude začínat novou číselnou loterii, také vždy začíná od nuly a nemůže hned při zahájení vypsat jackpoty nereálné z hlediska příjmů začínající loterie. Tím mají všichni provozovatelé stejné startovací podmínky a násilné ukončení historicky známých her je jasným nonsensem jak výše zdůvodněno.

18 In relation to (c) which requires the operator to archive data concerning all odds, their changes, closed odds and time specifications clearly showing when the respective odds was determined, changed or closed, can you please confirm exactly what data is expected to be recorded given that markets have changing odds? And whether the requirements are the same for online and offline?

19 Will live studios be allowed for remote gaming?

20 Please confirm that the following are all allowable online gambling types and that the grouping of gambling types below has been completed correctly? A lottery - The organisation of lotteries an odds bet - betting on sports events, betting in-play/in-running on betting events, betting on special/public attention events (eg. Eurovision winner), betting on e-sports, betting on the outcome of a lottery that is organised elsewhere (eg. UK lottery), Financials (betting that a stock market index will reach a certain point, or that the exchange rate for currency x will reach a certain value against currency y). a totalisator game - betting in a pool format, where the odds are not known at the outset, but depend on the size of the pool and the winning outcome. Typically this type of betting is for horse and dogs betting, but could apply to other sports too Bingo bingo, keno a technical game - slot type games, digital table games (blackjack, roulette, baccarat), virtual sports betting, video poker a live game - poker cash, poker tournament We understand that the following are not allowable online gambling products. Please confirm. a raffle; and a small size tournament.

21 133 Vyhlášky Kdy bude MF vytvořena vyhláška upravující technické parametry pro zařízení, jejichž prostřednictvím jsou hazardní hry provozovány? Dle workshopů měla být tato vyhláška předložena v 2 polovině srpna do vnějšího připomínkového řízení, dodnes předložena není? Kdy budou vydány jednotlivé vyhlášky k zákonu o hazardních hrách? What is the scope of the technical regs?

22 109 Odborné posuzování a osvědčování Kdy budou MF sděleny vybrané certifikační autority zajišťující odborné posuzování a osvědčování? Jak bude řešena/ tolerována případná časová prodleva způsobená MF tím, že autorita není doposud vybrána, resp. bude vybrána pozdě s ohledem na rozsah a množství zájemců o certifikaci. Kdy bude vydán seznam autorit na certifikaci systémů?

23 Děkujeme Vám za Vaši pozornost

K PODÁNÍ ŽÁDOSTÍ O VYDÁNÍ POVĚŘENÍ K ODBORNÉMU POSUZOVÁNÍ A OSVĚDČOVÁNÍ

K PODÁNÍ ŽÁDOSTÍ O VYDÁNÍ POVĚŘENÍ K ODBORNÉMU POSUZOVÁNÍ A OSVĚDČOVÁNÍ Ministerstvo financí Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Karel Blaha ředitel odboru 34 Letenská 15, Praha 1 - Malá Strana, 118 10 Pracoviště: Legerova, 69, Praha 1, 110 00 Sekretariát tel.:

Více

WORKSHOP I. Téma: Formuláře a přílohy žádostí Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27.

WORKSHOP I. Téma: Formuláře a přílohy žádostí Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. WORKSHOP I. Téma: Formuláře a přílohy žádostí Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. července 2016 OBSAH 1) ZÁKLADNÍ POVOLENÍ 86 a násl. 1) Obecné podmínky ( 87) 2)

Více

WORKSHOP IV. Téma: Loterie Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016

WORKSHOP IV. Téma: Loterie Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016 WORKSHOP IV. Téma: Loterie Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016 Zkratky použité v textu: MF: Ministerstvo financí ZoL: Zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích

Více

WORKSHOP IV. Téma: Technická hra Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016

WORKSHOP IV. Téma: Technická hra Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016 WORKSHOP IV. Téma: Technická hra Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016 Technická hra Definice technické hry Technické hry s živým prvkem Sázky, výhry a

Více

HAZARDNÍ HRY A JEJICH REGULACE NOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA. Téma: Ohlášení

HAZARDNÍ HRY A JEJICH REGULACE NOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA. Téma: Ohlášení HAZARDNÍ HRY A JEJICH REGULACE NOVÁ PRÁVNÍ ÚPRAVA Téma: Ohlášení Ohlášení - 105 a násl. ZHH Ohlášení podléhají tyto druhy hazardních her Tombola, u níž výše herní jistiny činí více než 100 000,-Kč Turnaj

Více

K možnosti provozování tzv. LIVE DEALER GAMES

K možnosti provozování tzv. LIVE DEALER GAMES K možnosti provozování tzv. LIVE DEALER GAMES Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 5. října 2016 Živá hra provozovaná prostřednictvím internetu 57 ZHH Při živé hře hrají

Více

DRUHY HAZARDNÍCH HER. Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi 12. října 2016

DRUHY HAZARDNÍCH HER. Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi 12. října 2016 DRUHY HAZARDNÍCH HER Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi 12. října 2016 Hazardní hra Tři znaky hazardní hry uvedené v 3 odst. 1 ZHH hra, sázka nebo los, do nichž sázející

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

K VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ZÁKLADNÍHO POVOLENÍ

K VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O VYDÁNÍ ZÁKLADNÍHO POVOLENÍ Ministerstvo financí Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Mgr. Karel Blaha ředitel odboru 34 Letenská 15, Praha 1 - Malá Strana, 118 10 Pracoviště: Legerova, 69, Praha 1, 110 00 Sekretariát tel.:

Více

ZÁKON O DANI Z HAZARDNÍCH HER

ZÁKON O DANI Z HAZARDNÍCH HER ZÁKON O DANI Z HAZARDNÍCH HER Zákon č. 187/2016 Sb., ze dne 26. května 2016 Změna: č. 298/2016 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ DAŇ Z důvodové zprávy (k části první):

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba se sídlem v EU) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

elektronickým podpisem). Dále je možné ohlášení podat osobně prostřednictvím kontaktního místa veřejné správy (Czech POINTu).

elektronickým podpisem). Dále je možné ohlášení podat osobně prostřednictvím kontaktního místa veřejné správy (Czech POINTu). Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska)

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

CATE VLT VŠEOBECNÝ HERNÍ PLÁN - CZ VERZE. CAMPANULA spol.s r.o. 28. října 892/11 790 01 Jeseník Česká republika IČ: 561207 DIČ: CZ00561207

CATE VLT VŠEOBECNÝ HERNÍ PLÁN - CZ VERZE. CAMPANULA spol.s r.o. 28. října 892/11 790 01 Jeseník Česká republika IČ: 561207 DIČ: CZ00561207 CATE VLT CAMPANULA spol.s r.o. 28. října 892/11 790 01 Jeseník Česká republika IČ: 561207 DIČ: CZ00561207 Verze: 1.00.CZ 1 / 8 CAMPANULA spol.s r.o. Obsah Historie verzí... 3 Základní údaje... 4 Název

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

WORKSHOP I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016

WORKSHOP I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016 WORKSHOP I. Téma: Kauce Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 27. červenec 2016 Body tematického okruhu Druhy kaucí 1) Kauce pro základní povolení 2) Kauce pro povolení

Více

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi?

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. místo vrchní ministerský rada FM 471 v odboru 62 Hospodaření s majetkem státu,

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. místo vrchní ministerský rada FM 471 v odboru 62 Hospodaření s majetkem státu, Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada FM 471, v odboru 62 Hospodaření s majetkem státu, odd. 6202 Metodický dohled při hospodaření s majetkem státu Datum: 16.

Více

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou.

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu neurčitou. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada FM 471, v odboru 62 Hospodaření s majetkem státu, odd. 6202 Metodický dohled při hospodaření s majetkem státu Datum: 29.

Více

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska)

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

Stanovisko odboru 34 - Státní dozor nad hazardními hrami K POSTUPU PŘI VYDÁVÁNÍ SOUHLASU S UVOLNĚNÍM JISTOTY SLOŽENÉ V SOULADU S 4b LOTERNÍHO ZÁKONA

Stanovisko odboru 34 - Státní dozor nad hazardními hrami K POSTUPU PŘI VYDÁVÁNÍ SOUHLASU S UVOLNĚNÍM JISTOTY SLOŽENÉ V SOULADU S 4b LOTERNÍHO ZÁKONA Ministerstvo financí Odbor 34 - Státní dozor nad hazardními hrami Mgr. Karel Blaha ředitel odboru 34 Letenská 15, Praha 1 - Malá Strana, 118 10 Pracoviště: Legerova 69, 110 00 Praha 1 Sekretariát tel.:

Více

Doklady prokazující odbornou způsobilost (uvedené výše) mohou být nahrazeny doklady o:

Doklady prokazující odbornou způsobilost (uvedené výše) mohou být nahrazeny doklady o: Ohlášení řemeslné živnosti pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

Jakým způsobem můžete podat žádost o koncesi? Na kterém živnostenském úřadu můžete žádost podat?

Jakým způsobem můžete podat žádost o koncesi? Na kterém živnostenském úřadu můžete žádost podat? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Jak ohlásit živnost? Na kterém živnostenském úřadu se ohlášení podá? Jaké doklady předkládá ohlašovatel živnostenskému úřadu při ohlášení živnosti?

Jak ohlásit živnost? Na kterém živnostenském úřadu se ohlášení podá? Jaké doklady předkládá ohlašovatel živnostenskému úřadu při ohlášení živnosti? Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více

Žádost o registraci ke směnárenské činnosti (právnická osoba)

Žádost o registraci ke směnárenské činnosti (právnická osoba) Žádost o registraci ke směnárenské činnosti (právnická osoba) podle 3 zákona č. 219/1995 Sb., devizový zákon, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Pobočka České národní banky 1) Sídlo I. SPRÁVNÍ

Více

Č.j.: NA / Datum: 4. listopadu 2016

Č.j.: NA / Datum: 4. listopadu 2016 Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný rada archivář (ID 30013256) v oddělení fondů státní správy z let 1945 1992 v Národním archivu Č.j.: NA-4497-1/12-2016 Datum: 4. listopadu

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

WORKSHOP IV. Téma: Internetová hra Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016

WORKSHOP IV. Téma: Internetová hra Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016 WORKSHOP IV. Téma: Internetová hra Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 8. srpna 2016 Druhy hazardních her, které lze provozovat jako internetovou hru - a) loterii -

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Kdo může ohlásit vázanou živnost?

Kdo může ohlásit vázanou živnost? Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Kdo může ohlásit řemeslnou živnost?

Kdo může ohlásit řemeslnou živnost? Ohlášení řemeslné živnosti pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska)

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska) Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

doklady dle 21 odst. 2 živnostenského zákona, které osvědčují, že předmětnou činnost vykonával v jiném členském státě Evropské unie.

doklady dle 21 odst. 2 živnostenského zákona, které osvědčují, že předmětnou činnost vykonával v jiném členském státě Evropské unie. Ohlášení řemeslné živnosti pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti Strana 348 32 VYHLÁŠKA ze dne 18. ledna 2010 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, (dále jen zákon ) k provedení

Více

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Žádost o koncesi pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi?

Kdo je oprávněn podat žádost o koncesi? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

WORKSHOP II. Téma: Implementace zákonných povinností provozovatelů hazardních her. Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi

WORKSHOP II. Téma: Implementace zákonných povinností provozovatelů hazardních her. Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi WORKSHOP II. Téma: Implementace zákonných povinností provozovatelů hazardních her Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 1. srpna 2016 Režim povolení Povolení podle zákona

Více

Školení pro místní samosprávu Téma: Hazardní hry Obecné představení hazardních her a jejich regulace Druhy her základní přehled

Školení pro místní samosprávu Téma: Hazardní hry Obecné představení hazardních her a jejich regulace Druhy her základní přehled Školení pro místní samosprávu Téma: Hazardní hry Obecné představení hazardních her a jejich regulace Druhy her základní přehled Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Hazardní

Více

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ZÁKLADNÍHO POVOLENÍ

ŽÁDOST O VYDÁNÍ ZÁKLADNÍHO POVOLENÍ ŽÁDOST O VYDÁNÍ ZÁKLADNÍHO POVOLENÍ určena správnímu orgánu: Ministerstvo financí ČR Letenská 15, 118 10 Praha 1 IČ: 00006947 Prostor vyhrazený pro razítko / ID štítek podatelny MF Žadatel (název nebo

Více

Jakým způsobem můžete podat žádost o koncesi? Na kterém živnostenském úřadu můžete žádost podat?

Jakým způsobem můžete podat žádost o koncesi? Na kterém živnostenském úřadu můžete žádost podat? Žádost o koncesi pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) ČÁST PRVNÍ

N á v r h. ZÁKON ze dne o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) ČÁST PRVNÍ N á v r h ZÁKON ze dne.. 2018 o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ VÝBĚR

Více

Výkon sociálně-právní ochrany pověřenými osobami

Výkon sociálně-právní ochrany pověřenými osobami Výkon sociálně-právní ochrany pověřenými osobami (1) Pověřené osoby poskytují sociálně-právní ochranu na základě rozhodnutí o pověření k výkonu takové činnosti (dále jen "pověření"). (2) Pověřené osoby

Více

Služební místo je zařazeno podle Přílohy č. 1 k zákonu do 15. platové třídy.

Služební místo je zařazeno podle Přílohy č. 1 k zákonu do 15. platové třídy. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí/ho oddělení kontroly výkonu spisové služby, fondů státní správy po roce 1992 a elektronických dokumentů, vrchní rada, ID 30345018 v Národním

Více

ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU

ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU METODIKA HODNOCENÍ ŽÁDOSTI O AKREDITACI VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE A VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU V RÁMCI CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ SOCIÁLNÍCH PRACOVNÍKŮ A KVALIFIKAČNÍCH KURZŮ PRO PRACOVNÍKY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH 1.

Více

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu určitou.

Služba na tomto služebním místě bude vykonávána ve služebním poměru na dobu určitou. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada FM 3283, v odboru 69 Analýza a hlášení nesrovnalostí, odd. 6901 Centrální kontaktní bod AFCOS. Datum: 19. ledna 2017 PID:

Více

Stanovisko odboru 34 - Státní dozor nad hazardními hrami

Stanovisko odboru 34 - Státní dozor nad hazardními hrami Ministerstvo financí Státní dozor nad hazardními hrami Mgr. Karel Blaha ředitel odboru 34 Letenská 15, Praha 1 - Malá Strana, 118 10 Pracoviště: Legerova, 69, Praha 1, 110 00 Sekretariát tel.: 25704 3322

Více

Prokázání odborné způsobilosti není podmínkou provozování volné živnosti. Provozování volné živnosti je podmíněno ohlášením.

Prokázání odborné způsobilosti není podmínkou provozování volné živnosti. Provozování volné živnosti je podmíněno ohlášením. Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti vázané pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

Na kterém živnostenském úřadu se ohlášení podá? Jaké doklady předkládá ohlašovatel živnostenskému úřadu při ohlášení živnosti?

Na kterém živnostenském úřadu se ohlášení podá? Jaké doklady předkládá ohlašovatel živnostenskému úřadu při ohlášení živnosti? Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ve zjednodušeném podlimitním řízení podle 53 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, pro podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce Výstavba školní jídelny v obci

Více

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska)

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska) Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm mimo území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského státu EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná

Více

Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj Moravské náměstí 1, Brno

Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj Moravské náměstí 1, Brno Katastrální úřad pro Jihomoravský kraj Moravské náměstí 1, 601 51 Brno Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný rada vedoucí oddělení obnovy katastrálního operátu č. 1 na Technické

Více

VYHLÁŠKA ze dne 24. ledna 2018 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování

VYHLÁŠKA ze dne 24. ledna 2018 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Strana 234 Sbírka zákonů č. 14 / 2018 14 VYHLÁŠKA ze dne 24. ledna 2018 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Česká národní banka stanoví podle 263 zákona č. 370/2017 Sb., o platebním styku,

Více

Návrh. ZÁKON ze dne 2012 o provozování sázkových her ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Hlava I Obecná ustanovení. Předmět zákona

Návrh. ZÁKON ze dne 2012 o provozování sázkových her ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Hlava I Obecná ustanovení. Předmět zákona Návrh ZÁKON ze dne 2012 o provozování sázkových her Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Hlava I Obecná ustanovení 1 Předmět zákona Tento zákon upravuje a)

Více

Šablona životních situací MPO MS Word

Šablona životních situací MPO MS Word 1. 2. 3. Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) 4. Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

5. u podnikající zahraniční fyzické osoby doklad prokazující oprávnění k podnikání nebo doklad obdobného charakteru.

5. u podnikající zahraniční fyzické osoby doklad prokazující oprávnění k podnikání nebo doklad obdobného charakteru. Strana 238 Sbírka zákonů č. 30 / 2012 30 VYHLÁŠKA ze dne 16. ledna 2012 o náležitostech žádostí o schválení jmenování, volby, jiného ustanovení do funkce a odvolání orgánů nezávislého provozovatele přepravní

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada oddělení Bankovnictví, odboru 27 Finanční trhy I

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada oddělení Bankovnictví, odboru 27 Finanční trhy I Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada oddělení Bankovnictví, odboru 27 Finanční trhy I Č.j.: MF-50763/2015/3002 Datum: 9. listopadu 2015 Státní tajemník v Ministerstvu

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. vedoucí Oddělení mzdové účtárny, Odboru řízení lidských zdrojů

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. vedoucí Oddělení mzdové účtárny, Odboru řízení lidských zdrojů Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí Oddělení mzdové účtárny, Odboru řízení lidských zdrojů Č. j.: SFZP 112403/2016 Datum: 20. 10. 2016 Vedoucí služebního úřadu Státního fondu

Více

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem,

Více

OBECNÝ HERNÍ PLÁN PRO PROVOZOVÁNÍ TECHNICKÝCH HERNÍCH ZAŘÍZENÍ

OBECNÝ HERNÍ PLÁN PRO PROVOZOVÁNÍ TECHNICKÝCH HERNÍCH ZAŘÍZENÍ OBECNÝ HERNÍ PLÁN PRO PROVOZOVÁNÍ TECHNICKÝCH HERNÍCH ZAŘÍZENÍ 1. ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1.1. Společnost XXXXXXX, IČ: XXXXXXXX, se sídlem XXXXXXXXXXXX (dále jen Provozovatel ) provozuje Technickou hru prostřednictvím

Více

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce

Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce Ustanovení nového odpovědného zástupce, ukončení výkonu funkce 4. Základní informace k životní situaci Živnostenský zákon umožňuje podnikateli provozovat živnost prostřednictvím odpovědného zástupce, který

Více

Věc: Rozšířené stanovisko Ministerstva financí k tzv. Kvízomatům

Věc: Rozšířené stanovisko Ministerstva financí k tzv. Kvízomatům MINISTERSTVO FINANCÍ Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Věc: Rozšířené stanovisko Ministerstva financí k tzv. Kvízomatům Podle ust. 1 odst. 1 zákona č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných

Více

Šablona životních situací MPO MS Word

Šablona životních situací MPO MS Word 1. 2. 3. Ohlášení vázané živnosti pro právnické osoby se sídlem v některém z členských států Evropské unie, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) 4. Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou:

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou: Ohlášení živnosti volné pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona

Více

Obsah. O autorech... XII Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva... XVI

Obsah. O autorech... XII Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva... XVI O autorech.... XII Seznam použitých zkratek... XIII Předmluva... XVI 1 Pojem hry a hazardní hry.... 1 1.1 Pojem hry v obecném významu.... 1 1.2 Charakteristické znaky hry v obecném smyslu v dílech tří

Více

Částka 76. Ministerstvo financí stanoví podle 133 odst. 1 písm. b) zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách: ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Částka 76. Ministerstvo financí stanoví podle 133 odst. 1 písm. b) zákona č. 186/2016 Sb., o hazardních hrách: ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Strana 2290 Sbírka zákonů č.208 / 2017 208 VYHLÁŠKA ze dne 27. června 2017, kterou se stanoví rozsah technických parametrů pro zařízení, jejichž prostřednictvím jsou provozovány hazardní hry, požadavků

Více

WORKSHOP III. Téma: Bonusy, hry nad rámec HP Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 4.

WORKSHOP III. Téma: Bonusy, hry nad rámec HP Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 4. WORKSHOP III. Téma: Bonusy, hry nad rámec HP Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 4. srpna 2016 Body tematického okruhu úvod novinky v zákoně č. 186/2016 Sb., o hazardních

Více

Z výše uvedeného rozboru ustanovení 40 a 41 plyne, že

Z výše uvedeného rozboru ustanovení 40 a 41 plyne, že Informace o podmínkách činnosti insolvenčního správce do konce roku 2009 a podmínky výkonu činnosti insolvenčního správce po 1.1.2010 1.V ustanovení 40 zákona č. 312/2006 Sb., o insolvenčních správcích,

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný referent v sekretariátu odboru vědy, výzkumu a vzdělávání v Ministerstvu zemědělství

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný referent v sekretariátu odboru vědy, výzkumu a vzdělávání v Ministerstvu zemědělství Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo odborný referent v sekretariátu odboru vědy, výzkumu a vzdělávání v Ministerstvu zemědělství Č.j.: 407/61/2018-MZE-11130 V Praze dne 26. 11. 2018

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem mimo území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem mimo území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem mimo území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně,

Více

b) originálem originál listiny nebo úředně ověřená kopie listiny, c) údaji o odborné praxi 1. informace o druhu odborné praxe,

b) originálem originál listiny nebo úředně ověřená kopie listiny, c) údaji o odborné praxi 1. informace o druhu odborné praxe, Sbírka zákonů č. 215 / 2012 Strana 3067 215 VYHLÁŠKA ze dne 15. června 2012 o odborné způsobilosti pro distribuci některých produktů na finančním trhu Česká národní banka stanoví podle 170 odst. 1 zákona

Více

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba)

Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Žádost o koncesi pro fyzické osoby s bydlištěm na území České republiky (Česká fyzická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním jménem, na

Více

Částka 4 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ

Částka 4 ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Strana 58 Sbírka zákonů č.9/2011 9 VYHLÁŠKA ze dne 10. ledna 2011, kterou se stanoví podrobnější podmínky týkající se elektronických nástrojů a úkonů učiněných elektronicky při zadávání veřejných zakázek

Více

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou:

Všeobecnými podmínkami provozování živnosti fyzickými osobami jsou: Ohlášení řemeslné živnosti pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba kromě občanů členských států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí/ho oddělení ekonomicko-provozního, odborný rada, ID v Národním archivu

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí/ho oddělení ekonomicko-provozního, odborný rada, ID v Národním archivu Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí/ho oddělení ekonomicko-provozního, odborný rada, ID 17000482 v Národním archivu Č.j.: NA- 2165/2016 Datum: 26. května 2016 Ředitelka Národního

Více

Správní právo dálkové studium. XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání

Správní právo dálkové studium. XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání Správní právo dálkové studium XIV. Živnostenský zákon živnostenské podnikání - pramen právní úpravy je zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon) ŽZ upravuje (předmět právní

Více

Provozování loterií a jiných podobných her podle zákona č. 202/1990 Sb., ve znění pozdějších předpisů.

Provozování loterií a jiných podobných her podle zákona č. 202/1990 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Provozování loterií a jiných podobných her podle č. 202/1990 Sb., ve znění pozdějších předpisů. Doporučený přehled náležitostí a příloh směřujících k zahájení příslušného řízení ve smyslu č. 202/1990 Sb.,

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na dodávky zadávaná podle ustanovení 8, 12 odstavec (2), 14, 21 odstavec (1) písmeno f) a souvisejících zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. vedoucí Oddělení metodiky a strategie, Odboru řízení Národních programů

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo. vedoucí Oddělení metodiky a strategie, Odboru řízení Národních programů Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vedoucí Oddělení metodiky a strategie, Odboru řízení Národních programů Č.j.: SFZP 060637/2016 Datum: 31. 5. 2016 Vedoucí služebního úřadu Státního

Více

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů

Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů Kontrolní otázky podle zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání, ve znění pozdějších předpisů 1. Zákon č. 455/1991 Sb., o živnostenském podnikání (živnostenský zákon), ve znění pozdějších předpisů,

Více

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba)

Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Ohlášení řemeslné živnosti pro právnické osoby se sídlem na území České republiky (Česká právnická osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná samostatně, vlastním

Více

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada FM 9093, v odboru 30 Personální, odd Finanční a platové.

Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada FM 9093, v odboru 30 Personální, odd Finanční a platové. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení na služební místo vrchní ministerský rada FM 9093, v odboru 30 Personální, odd. 3004 Finanční a platové. Datum: 9. ledna 207 PID: MFCR6XYPQC Č. j.: MF-46332/206/3005-2

Více

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba)

Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba) Ohlášení živnosti volné pro právnické osoby, které nemají sídlo na území ČR, EU, EHP a Švýcarska (Zahraniční právnické osoba) Živností je ve smyslu 2 živnostenského zákona soustavná činnost provozovaná

Více

získání všech profesních kvalifikací tak, jak jsou stanoveny pro odpovídající úplnou profesní kvalifikaci v Národní soustavě kvalifikací.

získání všech profesních kvalifikací tak, jak jsou stanoveny pro odpovídající úplnou profesní kvalifikaci v Národní soustavě kvalifikací. Ohlášení řemeslné živnosti pro fyzické osoby, které nemají bydliště na území České republiky (Zahraniční fyzická osoba občan členského států EU, EHP a Švýcarska) Živností je ve smyslu 2 živnostenského

Více

WORKSHOP III. Téma: Vzory herních plánů Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 4. srpna 2016

WORKSHOP III. Téma: Vzory herních plánů Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 4. srpna 2016 WORKSHOP III. Téma: Vzory herních plánů Vytvořeno: Odborem 34 Státní dozor nad sázkovými hrami a loteriemi Praha 4. srpna 2016 Body tematického okruhu úvod novinky v zákoně č. 186/2016 Sb., o hazardních

Více

Žádost. územních rozpočtů a programové financování. Státní tajemník v Ministerstvu financí Ministerstvo financí Letenská Praha 1

Žádost. územních rozpočtů a programové financování. Státní tajemník v Ministerstvu financí Ministerstvo financí Letenská Praha 1 Žádost o přijetí do služebního poměru a jmenování na služební místo vrchní ministerský rada - ředitel odboru 12 Financování územních rozpočtů a programové financování o jmenování na služební místo vrchní

Více

Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, Praha 1

Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, Praha 1 Generální finanční ředitelství Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 Odbor nefiskálních agend Č. j. 4962/17/7500-30090-050429 Informace k pozdějším změnám položek základu daně z hazardních her Dne 1. 1. 2017 nabyly

Více

VÝZVA k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení

VÝZVA k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení VÝZVA k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace ve zjednodušeném podlimitním řízení Vážený pane / Vážená paní, dovoluji si Vás na základě ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách,

Více