Sobota 18. ervence 2009 nedle 27.ervence 2009 (možno vyjet již v pátek a návrat se mže posunout na pondlí nebo úterý)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Sobota 18. ervence 2009 nedle 27.ervence 2009 (možno vyjet již v pátek a návrat se mže posunout na pondlí nebo úterý)"

Transkript

1 Sobota 18. ervence 2009 nedle 27.ervence 2009 (možno vyjet již v pátek a návrat se mže posunout na pondlí nebo úterý) Odjezd: 18.ervence 2009 auty z Pardubic, Nasavrk a Koenova v 6.00 hod. do Argentiere (píjezd v noních hodinách.). Délka cesty cca.1100km(13h) Zpt: Trasa: Sraz úastník je dle dohody na pedenem stanoveném míst. 27.ervence 2009 auty z Chamonix v cca hod. do Pardubic, Nasavrk a Koenova (píjezd v noních hodinách). 1den: 2den: 3den: cesta pes Prahu, Plze, Rozvadov, Mnichov, Bregenz, Chur, Sion.V noních hodinách píjezd do Argentiere (1252 m. n. m.) Spaní nejspíše na divoko. Ráno po sbalení tábora se vydáme na tžko cestou stoupáme vlevo pod lanovkou na Grand Montets k chat Lognana(2032m) odkud sejdeme k ledovci. Po nm (JV) vystoupáme po levé stran. Ve výšce asi 2700m.n.m. pejdeme smrem na východ a dostaneme se na morénu na pravé stran kde je chata o 70m výše. Délka cesty od lanovky cca 2h, a cesta až z vesnice Agrentiere na chatu cca 6h. Pozdji ubytování blízko chaty(a nebo v chat), oberstvení a odpoinek Budíek v 5h a výstup normální cestou po ledovci Milieu na vrchol Aguillie d Argentiere (3902m.n.m). Obtížnost trasy III/PD+, as výstupu 4h, as sestupu 3h, nutnost sebou 3 ledovcové šrouby a cepín do ledu, 3xfriendy, karabiny a expresky, lano (na družstvo) Od chaty se vydáme smrem na severozápad po pevné stezce, která nás zavede k morén na levé stran ledovce Milieu a tou vystoupáme po okraji. Pejdeme po závreným ledovcovým splazem (POZOR NA PÁD KAMENÍ A LEDU!!) abychom se dostali na pravou stranu ledovce po níž pjdeme až k malé plošin. Pejdeme na levou stranu a dostaneme se k odtahové trhlin oddlující koncoví svah. Po pekonání 400m strmého svahu se stoíme doprava a zanedlouho dosáhneme vrcholu. Sestup k táboru u chaty stejnou cestou. HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 1 (celkem 16)

2 Verze A (Mont Blanc pes chatu Mulets) 4den: Ráno v klídku sbalení stan a návrat do k autm do vesnice Argentiere. Odtud auty pejezd do Chamomix (1012m.n.m.). Pespání nejspíše na hlídaném parkovišti. 5den: NEJPRVE NUTNÉ ZAVOLAT SPRÁVCI CHATY MULETS ZDA JE CESTA SCHDNÁ OBVYKLE JEN NA ZAÁTKU SEZÓNY! 6den: 7den: 8den: (A) Po sbalení stan se vydáme na tžko pod lanovkou vedoucí na Aguille d Midi až dojdeme k mísru Stone de la Para (1650m) a dále k dále po stezce až k bývalé stanici Glaciers (2500m). Zde nedaleko nejspíše vyhledáme místo pro stany a poté volný den. (B) Po sbalení stan se vydáme na tžko pod lanovkou vedoucí na Aguille d Midi až do k chat Le Cero odkud sestoupíme k ledovci Bossons, a pejdeme jej k chat Chalet des Pyramides odkud pjdeme k místu kde zaíná ledovec a nástup k chat Grand Mulets (2600m). Zde nedaleko nejspíše vyhledáme místo pro stany a poté volný den. (POPÍPAD MOŽNOST POUŽÍT LANOVKU NA PLAN DE L AIGUILLE m.n.m., A TÍM ZKRÁTIT VÝSTUP O CELÝ DEN! DÁLE PAK PES LEDOVEC PELERINS KE STANICI LANOVKY GLACIERS) Po sbalení stan sestoupíme na ledovec Bossons a pjdeme pes úsek Jonction (POZOR NA MNOHO TRHLIN!) dále až dojdeme ke skále Grand Mulets a dojdeme k oblíku z jeho jižní strany. Diagonáln ho pekonáme vlevo (ZAJIŠT NÁ SKÁLA) a dostaneme se k chat Grands Mulets (3051m.n.m.). Délka trasy cca 5h. Ubytování na chat a nebo v její blízkosti. Budíek v 2h, a výstup smrem vrcholu Mont Blancu (4810m.n.m). Obtížnost trasy III/PD+, as výstupu 8h, as sestupu 5h, nutnost sebou 3 ledovcové šrouby a cepín do ledu, 3xfriendy, karabiny a expresky, lano (na družstvo). Nad chatou stoupáme nejprve jižn a pak jihozápadn a ve výšce asi 3200 m pejdeme mírným sestupem smrem na západ a spodem obejdeme malou serákovou ímsu, která pehrazuje pístup na oblík (3300m 3/4h). Vystoupáme svahem napravo od oblíku, pípadn se zprava vyhneme trhlin a na levo se dostaneme na hranu, poníž se vydáme až k vrcholku Bravais(4057 m 3h) velké svahy 40 místy až 45 ve výšce m se heben zužuje. Z vrcholku Bravais pejdeme východním úboím Gouteru smrem na jih a dostaneme se do sedla Col du Dome(4237m-1/2h) Odtud po hrann Bosses okolo bivaku Vallot(1/2h). Od chaty Vallot zostenou hranou až na vrchol. Sestup stejnou cestou, a nebo od sedla Col du Dome(4237m) sestupovat pímo po pevných svazích na Grande Plateu (4000m) odtud pes nkolik svah a plošin pes místo ve výšce 3650m KDE HROZÍ VELKÉ RIZIKO PÁDU SERÁK dále až se za malým výbžkem zubem se dáme doprava k chat Mulets. Návrat od chaty Mulets zpt do Chamomix. Pespání na hlídaném parkovišti. HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 2 (celkem 16)

3 Verze B (Mont Blanc pes chatu Torino a Cosmiques) 4den: 5den: 6den: 7den: 8den: Ráno v klídku sbalení stan a návrat do k autm do vesnice Argentiere. Odtud auty pejezd pes tunel pod Mont Blancem do Paludu (Itálie) zde vyhledání noclehu (1360m.n.m.). Ráno sbalení stan a výstup k chat Torino (3371m.n.m.) Zde vyhledání vhodného místa pro stany. Postup dále pes ledovec Vallée Blanche ledovcová trase k chat Cosmiques (3613m.n.m.). Ráno budíek ve 2h a výstup smrem k Mont Blancu. Obtížnost trasy III/PD+- AD, as výstupu 8h, as sestupu 5h, nutnost sebou 3 ledovcové šrouby a cepín do ledu, 3xfriendy, karabiny a expresky, lano (na družstvo) Od chaty sestup do sedla Col du Midi(3520m) a výstup po severním úboí Mont Blancu di Tacul až jeho ramenu Epaule(MOŽNÁ OHROŽENÍ V PODOB LAVIN A PÁDU SÉRÁK!!) nejlépe jít co nejvíce po pravé stran! Dále sestoupíme pod sedlo Col Moudit (4035m) a dále opt výstup po severním úboí Mont Moudit smrem do prava a dostaneme se pod sedlo Col du Mont Moudit (4345m) Zde led ale nachází se na ní fixní lano, kterého se dá dobe pidržovat levou rukou a pravou zasekávat cepín do ledu, který krásn držel. Prvolezec mže vylézt až ke skupin kamen a odtamtud odjistit ostatní. Z hebene Mont Maudit traversujte mírným jihozápadním úboím smrem do údolí Col de la Brenva odkud se odstaneme na vrchol Mont Blancu (4810m.n.m). Sestup stejnou cestou(místy slaování) a nebo pi zhoršení poasí možnost úniku na chatu Vallot a nebo Gouter. Výstup na Aiguille du Midi (3842 m. n. m.) a sjezd lanovkou do Chamonix. Odtud dva dobrovolníci stopem do Paludu pro auta. (možnost když buou síli a chu sejít pes Vallée Blance, chatu Torinu zpt do Paludu pšky. HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 3 (celkem 16)

4 Verze C (Mont Blanc pes chatu Tette Rousse a Gouter) 4den: 5den: 6den: 7den: 8den: Ráno v klídku sbalení stan a návrat do k autm do vesnice Argentiere. Odtud auty odjezd do Les Houches (1020m.n.m.). Pespání na vybraném míst. Ráno výstup k chat Tette Rousse (3176m) U chaty na píhodném míst pespání. Ráno výstup k chat kuloárem k chat Gouter (3817m) POZOR PÁD KAMEN V GRANDE COULOIR! Místy možnost jištní ferata. Ráno budíek ve 4h a výstup smrem k Mont Blancu. Obtížnost trasy II/PD, as výstupu 5h, as sestupu 5h, nutnost sebou 3 ledovcové šrouby a cepín do ledu, 3xfriendy, karabiny a expresky, lano (na družstvo) POZOR NA MNOŽSTVÍ NEUKÁZN NÝCH VDC A HOROLEZC NA OSTRÝCH HEBENECH HROZÍ PÁD! Od chaty vystoupáme po svazích Dome du Gouter jehož vrchol necháme po pravé ruce a pejdeme pod sedlo Col du Dome(málo znatelné 4239m) a po krátkém svahu kolem chaty bivak Vallot (4362m). Odsud na nejvyšší hranu hebene Bosses a úzkým hebetem k vrcholu Mont Blancu (4810m.n.m). Sestup stejnou cestou k chat Rousse. Nocleh nebo v pípad sil a asu sestup níže. Návrat do Chamonix, pšky a nebo možno použít zubaku do stanice Le Fayet. 9den: Ráno odjezd smr R 10-11den: REZERVNÍ DNY HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 4 (celkem 16)

5 Možnosti noclehu a stravy na chatách: Argentiere 150 lžek (tel ) Grand Mulets 68 lžek (tel ) Torino 160 lžek (tel ) Cosmiques 148 lžek (tel ) Gouter 116 lžek (tel ) Mapa: 3630 OT Chamonix - Massif du Mont Blanc 1:25 000; Mont Blanc - mapa Kompass.85-1:50t UPOZORNNÍ: VÝBR VERZE VÝSTUPU A, B, C DLE AKTUÁLNÍ PODMÍNEK! ZMNA TRASY MOŽNÁ V ZÁVISLOSTI NA AKTUÁLNÍCH PODMÍNKÁCH! VÝSTUP NA VRCHOLY JEN ZA PEDPOKLADU DOBRÉHO POASÍ! Nutná výbava: kvalitní obuv kvalitní spací pytel stan karimatka snhové návleky maky cepín pilba sedák prsní úvazek elovka ledovcové brýle lékarnika zimní obleení pop. bivakovací pytel atd. 2xkarabina, 2x smyce kompas lano 50m, 3xšrouby do ledu, vklínnce nebo friendy, 3x expraska (na družstvo) HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 5 (celkem 16)

6 Turisticko-vlastivdný text: Mont Blanc (italsky Monte Bianco) je hora nacházející se na italsko-francouzské hranici v masivu Mont Blancu a je se svými 4810 metry nad moem nejvyšší horou Alp. Zda je nejvyšší horou Evropy Mont Blanc nebo kavkazský Elbrus, záleží na volb hranice Evropy, která je dosti libovolná, a rzné geografické prameny se v tomto ohledu liší. Mont Blanc je tvoen horninami krystalinika (žula, rula a bidlice) a je pokryt mnoha ledovci, nejvtší z nich nese jméno Mer de Glace. Vrchol byla prvn zlezena 8. srpna 1786 Jacquem Balmatem a Michelem Paccardem. První ženou, jež zlezla Mont Blanc, byla v roce 1808 Marie Paradisová. Chamonix (úplný název Chamonix-Mont-Blanc) je msto ve východní Francii v départementu Horní Savojsko na úpatí masivu Mont Blancu. Údolí Chamonix sleduje smr od severovýchodu k jihozápadu; protéká je eka Arve, do níž se vlévá bystina l'arveyron pramenící tsn nad Chamonix v ledovcovém poli Mer de Glace. Údolí je seveno z jihovýchodní strany masivem Mont Blancu s vrcholem v nadmoské výšce 4808 m pokrytým snhem a ze severozápadní strany mén impozantním strmým hebenem s vrcholy Le Brévent (2525 m. n. m.)a Aiguilles Rouges. Administrativn k Chamonix náleží ada vesnic a osad roztroušených v údolí, jako nap. "Les Bossons" (1012 m. n. m.), "Les Praz" (1060 m. n. m.), Argenti`ere (1252 m. n. m.)a Le Tour (1462 m. n. m.). Sedlem Col de Montets (1461 m. n. m.)vede silnice smrem ke švýcarskému Martigny ležícímu v údolí eky Rhône. Chamonix je oblíbené letovisko zimních sport; roku 1924 se zde konaly zimní olympijské hry. Chamonix a okolí je ideálním místem pro vtšinu extrémních sport provozovaných v pírod jako nap. horolezectví na skalách i ledovcích, extrémní lyžování, paragliding a rafting. Známou atrakcí Chamonix je visutá kabinová lanovka na vrchol Aiguille du Midi (3842 m. n. m.). Byla postavena roku 1955; v té dob byla lanovkou pekonávající nejvtší pevýšení na svt. Z druhé strany masivu vede na heben lanovka na Point Helbronner (3462 m. n. m.)z Entréves v údolí Aosty v Itálii takže masiv lze pekonat s použitím lanovek. HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 6 (celkem 16)

7 Dležité kontakty: tel. 18 Univerzální tel. íslo pi jakékoli nehod Horská služba (P.G.H.M.) tel (0) Veškerá záchrana v horách i pi lyžování mimo sjezdovky je ve Francii poskytována zdarma (neplatí pi lyžování na sjezdových tratích, na které se však vztahuje tém každé pojištní). Vysokohorská kancelá (Office de Haute-Montagne Gérard Devouassoux) tel.0033 (0) ohm-info@chamonix.com, Maison de la Montagne (1. patro), 190 Place de l Eglise Oteveno Po - Pá od 9 do 12 hod a od 15 do 18 hod. Kancelá urená všem horolezcm a turistm. Veškeré informace týkající se momentální situace a bezpenosti na horách, mapy, turistické prvodce, itineráe, videokazety. Zvláštní sekce pro pedpovd poasí (Espace Météo Site). Pedpov poasí tel (0) (ve francouzštin a anglitin) Tikrát denn je pedpov poasí vyvšena na Horském dom (Maison de la Montagne) a Informaní kancelái (Office du Tourisme). Na internetu ji v anglitin naleznete na adrese Informaní kancelá (Office de Tourisme) tel (0) Place du Triangle de l'amitié Oteveno denn od 8:30 do 19:30hod Trasu pipravil: Ondej Valášek (mobil , operátor O2) HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 7 (celkem 16)

8 Fotografie a mapy Aquillie du Argentiere HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 8 (celkem 16)

9 HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 9 (celkem 16)

10 Fotografie a mapy Mont Blanc pes chatu Mulets (verze A) HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 10 (celkem 16)

11 HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 11 (celkem 16)

12 Fotografie a mapy Mont Blanc pes chatu Torino a Cosmiques (verze B) HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 12 (celkem 16)

13 HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 13 (celkem 16)

14 HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 14 (celkem 16)

15 Mapy Mont Blanc (verze A+B+C) HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 15 (celkem 16)

16 HOROLEZECKÝ KLUB PARDUBICE Strana 16 (celkem 16)

pátek 25. září 2009 pondělí 28. září 2009

pátek 25. září 2009 pondělí 28. září 2009 pátek 25. září 2009 pondělí 28. září 2009 Odjezd: 25. 9. 2009 auty z Pardubic, Nasavrk a Kořenova v 15.00 hod. do Ramsau v Rakousku (příjezd v nočních hodinách.). Délka cesty cca. 400 km (8 h.) Zpět: Trasa:

Více

TURISTIKA A HOROLEZECTVÍ V CHAMONIX MONT BLANC PROGRAM NA LÉTO 2006 TURISTIKA

TURISTIKA A HOROLEZECTVÍ V CHAMONIX MONT BLANC PROGRAM NA LÉTO 2006 TURISTIKA TURISTIKA A HOROLEZECTVÍ V CHAMONIX MONT BLANC PROGRAM NA LÉTO 2006 Tour du Mont Blanc TURISTIKA Tento turistický okruh kolem pohoří Mont Blanc patří mezi nejkrásnější na svět ě. Bě hem 7 dní vám umož

Více

HO Vertical - Alpské čtyřtisícovky jak na ně - 6.díl oblast Mont Blanc. Napsal uživatel HonzaS Pátek, 04 Září :06 -

HO Vertical - Alpské čtyřtisícovky jak na ně - 6.díl oblast Mont Blanc. Napsal uživatel HonzaS Pátek, 04 Září :06 - Na závěr našeho seriálu se podíváme do oblasti asi nejproslulejší a nejvyšší oblasti Mont Blancu. Už při jízdě z posledního švýcarského městečka Martigny, při stoupání do serpentin sedla Col des Montens

Více

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016

Výstup na Mont Blanc. 9. září 2016 Výstup na Mont Blanc 9. září 2016 Na předchozí straně je pohled na masiv Mont Blancu od jezírka dole v nížině, kde jsme se po výstupu druhý den zotavovali. Samotný vrchol Mont Blancu není vidět. To nejvyšší,

Více

Savojské Alpy Francie 2009 SAVOJSKÉ ALPY FRANCIE 2009. KČT JIČÍN 14. - 22.srpna 2009. Jan Kaizr Milan Michel

Savojské Alpy Francie 2009 SAVOJSKÉ ALPY FRANCIE 2009. KČT JIČÍN 14. - 22.srpna 2009. Jan Kaizr Milan Michel SAVOJSKÉ ALPY FRANCIE 2009 KČT JIČÍN 14. - 22.srpna 2009 Jan Kaizr Milan Michel 14. - 15. 8. 2009, neděle _ ZERMATT Je pátek 14.8. 16.30 a členové KČT Jičín odjíždí z AN na týdenní zájezd do Savojských

Více

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ

XIII. MEZINÁRODNÍ LETNÍ TURISTICKÝ SRAZ KLUB ESKÝCH TURIST Odbory KT UNIOV A ŠUMPERK Oblast KT Olomouckého kraje poádají pod záštitou hejtmana Olomouckého kraje Ing. Martina Tesaíka a starostky Starého Msta pod Snžníkem Ing. Vlasty Pichové ve

Více

Salzburgsko: Pidinger

Salzburgsko: Pidinger Salzburgsko: Pidinger 9. dubna 2015 11:22 Docela náročná ferrata - na víkend: - V pátek dorazit na místo na parkoviště - Sobota celý den lezení (1.5 hodiny nástup k ferratě, následně 4 hodiny lezení a

Více

Sto let od jedné astronomické výpravy na Mont Blanc. Úvod

Sto let od jedné astronomické výpravy na Mont Blanc. Úvod Sto let od jedné astronomické výpravy na Mont Blanc Hana LACKOVÁ a Branislav LACKO Úvod Francouzská hvězdárna v Meudonu u Paříže zorganizovala v červnu roku 1905 vědeckou výpravu na Mont Blanc, nejvyšší

Více

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity

Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity Letní vysokohorská turistika 2014 Lienzké Dolomity 8.8. 12.8. 2014 Příjezd individuálně ve středu 6.8.2014, parkování zdarma asi 100m před chatou Dolomitenhütte. Pozor, cesta sem je ale placená (v roce

Více

Autem: Hromadnou dopravou: Bydlení a ob erstvování: Lezecká omezení: Nesla ovat od borovi ky na balkón nad Malou poštolkou!!

Autem: Hromadnou dopravou: Bydlení a ob erstvování: Lezecká omezení: Nesla ovat od borovi ky na balkón nad Malou poštolkou!! : Divoká Šárka : Pístup: SZ ást Prahy - Vokovice. Autem: Do stejného místa jako hromadnou dopravou. Hromadnou dopravou: Z konené zastávky tramveje 2 a 26 Divoká Šárka, dol kolem Mekáe, po schodech dol,

Více

EXPEDICE MIKROKOSMOS ANEB NAŠE CESTA PO ZÁPADNÍ EVROPĚ 2.-5.10.2007

EXPEDICE MIKROKOSMOS ANEB NAŠE CESTA PO ZÁPADNÍ EVROPĚ 2.-5.10.2007 EXPEDICE MIKROKOSMOS ANEB NAŠE CESTA PO ZÁPADNÍ EVROPĚ 2.-5.10.2007 Naše cesta tam a zase zpět malé městečko na pozadí Alp je situováno asi 130 km od Ženevy ve směru na Lausanne, na opačném konci Ženevského

Více

Kennst du diese Städte, Sehenswürdigkeiten? Mgr. Bc. Miroslava Popelková Německý jazyk- 7. ročník

Kennst du diese Städte, Sehenswürdigkeiten? Mgr. Bc. Miroslava Popelková Německý jazyk- 7. ročník Kennst du diese Städte, Sehenswürdigkeiten? Mgr. Bc. Miroslava Popelková Německý jazyk- 7. ročník Rhein - Rýn Rýn (německy Rhein, francouzsky Rhin, nizozemsky Rijn, latinsky Rhneus, jméno pochází z keltského

Více

po 21 letech znovu na kopec Evropy

po 21 letech znovu na kopec Evropy Peitlerkofel (2874) Dolomity Gran Paradiso (4061) národní park Itálie Mont Blanc (4807) nejvyšší hora starého kontinentu po 21 letech znovu na kopec Evropy Mont Blanc nejvyšší hora starého kontinentu zdolána

Více

On Semiconductor - Rozšíření výroby křemíkových desek v objektu V12 a M10 - Rožnov pod Radhoštěm

On Semiconductor - Rozšíření výroby křemíkových desek v objektu V12 a M10 - Rožnov pod Radhoštěm Newsletter On Semiconductor - Rozšíření výroby křemíkových desek v objektu V12 a M10 - Rožnov pod Radhoštěm V září 2012 byla dokončena poslední část zakázky ON SEMICONDUCTOR v Rožnově pod Radhoštěm. Jednalo

Více

Pitztal - Alpenrose - rodinné pobyty

Pitztal - Alpenrose - rodinné pobyty Pitztal - Alpenrose - rodinné pobyty 5,6 - denní zájezd Zvýhodněné pobyty pro celou rodinu a dvě děti do 12 let ZDARMA! Kromě obligátních horských túr si můžete užít nejdelší alpskou bobovou dráhu nebo

Více

POZNEJ SVŮJ KRAJ - po stopách husitské historie

POZNEJ SVŮJ KRAJ - po stopách husitské historie Dobrovolný svazek obcí severního Písecka a obec Kestřany vás zvou na cyklistickou akci NEDĚLE 4. 10. 2015 POZNEJ SVŮJ KRAJ - po stopách husitské historie Po stopách husitské historie < Prezentace účastníků

Více

LPY4000.cz Skialpové túry a freeride SKIALP ACADEMY ALPY4000.

LPY4000.cz Skialpové túry a freeride SKIALP ACADEMY ALPY4000. www.alpy4000.cz Já, Frenky a Kristýnka SKIALP ACADEMY ALPY4000. ALPY4000.cz LPY4000.cz Skialpové túry a freeride Lavinové kurzy Lezení v ledu Lezení ve skalách a v horách Kurzy VHT Klasické Tatranské a

Více

25. 29. září 2008 SPORTUJ S NÁMI

25. 29. září 2008 SPORTUJ S NÁMI SPORTUJ S NÁMI 25. 29. září 2008 SPORTUJ S NÁMI (přesné datum bude upřesněno v závislosti na počasí) Odjezd z Pardubic: ve čtvrtek v odpoledních hodinách - auty Trasa auta: Pardubice, České Budějovice,

Více

Součástí všech kurzů je důraz na vedení skupiny a první pomoc v daném prostředí.

Součástí všech kurzů je důraz na vedení skupiny a první pomoc v daném prostředí. HORSKÝ PRŮVODCE Naše kurzy vám umožní získat kvalitní přípravu pro vykonávání průvodcovské činnosti a potřebnou kvalifikaci k vydání živnostenského listu - průvodcovská činnost horská nebo poskytování

Více

Pěší Alpy nalehko 1.7-6.7. 2011. 4,5-5 hod. (430 km po dálnici)

Pěší Alpy nalehko 1.7-6.7. 2011. 4,5-5 hod. (430 km po dálnici) Pěší Alpy nalehko 1.7-6.7. 2011 VYBAVENÍ: stan, spacák, karimatka, oblečení i do chladu a deště, plavky, něco na vaření (v kempu je téţ hospoda), pevná obuv (trekovky nebo pohorky), doporučuji teleskopické

Více

Ústav tělesné výchovy 2. a 3.LF, Bruslařská 10, Praha 10. tel ,fax:

Ústav tělesné výchovy 2. a 3.LF, Bruslařská 10, Praha 10. tel ,fax: Termín: 22. 1. 29.1. 2011 Pozvánka na zimní kurz ERLEBACHOVA CHATA Místo : Erlebachova chata - Horní Rokytnice Tato chata leží asi 1000 m.n.m. v lyžařském středisku Rokytnice nad Jizerou, nedaleko horské

Více

Rakousko, Berchtesgadenské Alpy

Rakousko, Berchtesgadenské Alpy 1. Název cesty Wildental Klettersteig, Südwand klettersteig 2. Stát, pohoří, Skalní oblast Rakousko, Berchtesgadenské Alpy 3. Čas a převýšení Nástup od parkoviště 3 h, převýšení 1140 m Vlastní klettersteig

Více

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky

Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Bucharovou cestou přes tři kopce na Horní Mísečky Začínáme u centrálního parkoviště v centru Benecka. Červená turistická značka odtud vystoupá k úbočí Žalého na Přední Žalý. Na jeho vrcholu nechal postavit

Více

FERRATY NASSFELD- HERMAGOR

FERRATY NASSFELD- HERMAGOR FERRATY NASSFELD- HERMAGOR Ferraty jsou cesty zajištěné pomocí lana! Jsou bezplatně přístupné každému - za předpokladu, že má potřebné zkušenosti s pohybem v horách a odpovídající vybavení. Údaje o době

Více

!"!#! ZAMENÍ KURZU A RÁMCOVÝ OBSAH:

!!#! ZAMENÍ KURZU A RÁMCOVÝ OBSAH: !"!#! Lékaská komise HS poádá pro veejnost kurz první pomoci a záchrany (nejen) v horách. Kurz je svým zamením uren pro všechny zájemce z ad lezc, horolezc, skialpinist, freerider, turist, treka a jiných

Více

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus. Rakousko, Rax-Schneeberg-Gruppe

Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus. Rakousko, Rax-Schneeberg-Gruppe 1. Název zajištěné cesty Naturfreunde Klettersteig-Garten Weichtalhaus 2. Stát, pohoří, Skalní oblast Rakousko, Rax-Schneeberg-Gruppe 3. Čas a převýšení Nástup od parkoviště 2 minuty. Häupl-Steig 20 minut,

Více

HOROLEZECKÁ ABECEDA. Tomáš Frank, Tomáš Kublák a kolektiv. Z obsahu knihy: Kapitola 1. O LANECH A UZLOVÁNÍ

HOROLEZECKÁ ABECEDA. Tomáš Frank, Tomáš Kublák a kolektiv. Z obsahu knihy: Kapitola 1. O LANECH A UZLOVÁNÍ Tomáš Frank, Tomáš Kublák a kolektiv Z obsahu knihy: Kapitola 1. O LANECH A UZLOVÁNÍ Úvodní kapitola knihy se věnuje tématu, které spojuje všechny lezecké a lanové techniky. Tedy v první řadě samotným

Více

HO Vertical - Molltal. Napsal uživatel HonzaS Čtvrtek, 10 Září :38 - HTML clipboard

HO Vertical - Molltal. Napsal uživatel HonzaS Čtvrtek, 10 Září :38 - HTML clipboard HTML clipboard Tento ledovcový areál je tak trochu neprávem malinko stranou hlavního zájmu lyžařů směřujících do Rakouska na lyže. Asi to bude dáno jeho jižní polohou. Zatímco za ostatním lyžováním jsme

Více

POJEĎTE S NÁMI NA HORY. Milé rodiny, vážení přátelé,

POJEĎTE S NÁMI NA HORY. Milé rodiny, vážení přátelé, POJEĎTE S NÁMI NA HORY Milé rodiny, vážení přátelé, prožijte s námi pololetní a jarní prázdniny. Vybrali jsme pro Vás čtyři horská střediska v Jeseníkách, Beskydech, Krkonoších a Orlických horách. Kromě

Více

4 dny lyžování Kaprun - Zell am See

4 dny lyžování Kaprun - Zell am See 4 dny lyžování Kaprun - Zell am See 4 - denní zájezd Možností lyžování v Rakousku je velmi mnoho... Proč se ale s rakouskými lyžařskými hvězdami, jakými jsou třeba Hermann Meier, Felix Gottwald, Michaela

Více

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008)

Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Na kole okolo Lac de Ste Croix a Grand Canyon du Verdon (26-27.10.2008) Vítejte Vjezd na silnici nad Gorges du Verdon Vrcholem našeho cyklistického snažení tady byl dvoudenní okruh okolo jezera de Ste.

Více

Z i m n í s p o r t y

Z i m n í s p o r t y Z i m n í s p o r t y Sjezdové lyžování: Červenohorské sedlo Kontakt: +420 583 215 118 Ceník lyžování Skipas Dospělý Děti (do 12-ti let) Bodový (25, 50, 100 b.) 160-300 - 500 Kč 110-190 - 300 Kč Bodový

Více

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut

Černé jezero Cesta autem z Kašperských Hor: cca 40 minut ŠUMAVSKÁ JEZERA Šumavská jezera jsou všechna ledovcového původu. Na české straně je jich celkem pět: Černé, Čertovo, Prášilské, Plešné a jezero Laka. Největší je Černé jezero, nejvýše položené a zároveň

Více

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h Datum aktualizace : středa 3. srpna 2011 Popis Datum aktualizace 20110803 Hodnota Předpověď na 1. až 7. den : 4. 10.8.2011 Počasí Min.interval Prům.min.teplota Max.interval Prům.max.teplota 1.den 16/12

Více

Počty úmrtí (Tote), zranění (Verletzte) a nehod (Unfälle) v posledním sledovaném období dle rozdělení jednotlivých alpských zemí:

Počty úmrtí (Tote), zranění (Verletzte) a nehod (Unfälle) v posledním sledovaném období dle rozdělení jednotlivých alpských zemí: Každoročně zpracovává Rakouské kuratiorium ve spolupráci se složkami záchranného systému rakouských alp (horská služba, alpská policie, nemocnice) podrobné statistiky, týkající se nehodovosti a úrazú,

Více

Návrh na túru VHT roku 2011

Návrh na túru VHT roku 2011 Návrh na túru VHT roku 2011 Návrh na Túru VHT roku 2011 zpracujte jako dokument v požadovaném členění (A,B,C) a zašlete v elektronické podobě na adresu předsedy sekce VHT vaprjc@seznam.cz Kategorie (zakroužkujte):

Více

útulný lyžařský ráj v Savojských Alpách

útulný lyžařský ráj v Savojských Alpách La Norma útulný lyžařský ráj v Savojských Alpách La Norma patří mezi menší francouzská střediska v horském masivu Maurienne, rozhodně tedy nečekejte obří komplex typu La Plagne nebo Les Arcs. Když se podíváte

Více

EXPEDICE DOLOMITI DI SESTO

EXPEDICE DOLOMITI DI SESTO EXPEDICE DOLOMITI DI SESTO Majestátní krásu Dolomit, tohoto horolezeckého ráje, nelze popsat jen několika slovy. Ten, koho zajímají hory, zná bohatství bizarních tvarů a zejména barevné změny horských

Více

VYSOKOHORSKÁ TURISTIKA. V v OKOLÍ MALLNITZU

VYSOKOHORSKÁ TURISTIKA. V v OKOLÍ MALLNITZU VYSOKOHORSKÁ TURISTIKA A v TURISTICKÉ OKOLÍ MÖLLTALU CÍLE V v OKOLÍ MALLNITZU MÖLLTALU Důležité informace před výšlapem Před každou cestou Vás v případě pochybností prosíme o vyžádání informací o počasí

Více

PROPOZICE KE KURZU INSTRUKTORŮ ČHS 2018

PROPOZICE KE KURZU INSTRUKTORŮ ČHS 2018 PROPOZICE KE KURZU INSTRUKTORŮ ČHS 2018 Název kurzu/doškolení Místo konání kurzu/doškolení Přijímací zkoušky a zahájení kurzu RCI a HAL Vysočina, Milovy, Penzion Poslední míle Datum konání kurzu/doškolení

Více

Praha, Mnichov, Garmisch, Imst, Reschen, Passo Stelvio (2758 m.n.m.) 650 km, cca 7,5 hod

Praha, Mnichov, Garmisch, Imst, Reschen, Passo Stelvio (2758 m.n.m.) 650 km, cca 7,5 hod Ortler Termín: 5.-8.7. 2007 Účastníci: Kačaba, Míša, Síma, Dan, Charlie, Urbik Doprava: Praha, Mnichov, Garmisch, Imst, Reschen, Passo Stelvio (2758 m.n.m.) 650 km, cca 7,5 hod Čtvrtek 5.7. Čas srazu na

Více

Úterý, Gran Canyon du Verdon. Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků

Úterý, Gran Canyon du Verdon. Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků Úterý, 21. 6. 2011 Gran Canyon du Verdon Velký kaňon říčky Verdon a jejích přítoků 1 Fotíme z autobusu, šplhajícího se do výšek zatím kolem 400 m.n.m. 2 V okolí je samý vojenský prostor. Francie zřejmě

Více

Č. j. MV- 2021-1/PO-IZS-2013 Praha 10. ledna 2013 Počet listů: 3 Přílohy: 2/2

Č. j. MV- 2021-1/PO-IZS-2013 Praha 10. ledna 2013 Počet listů: 3 Přílohy: 2/2 *MVCRX01C1UHG* MVCRX01C1UHG prvotní identifikátor MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 2295/26, Praha 414, 148 01 Č. j. MV- 2021-1/PO-IZS-2013

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

Přehled lyžařských zájezdů 2015/16

Přehled lyžařských zájezdů 2015/16 Č. záj. cestovní kancelář, Jiří PETR, * U Jezera 5, 74705 Opava, CZ Přehled lyžařských zájezdů 2015/16 Lyž. dny 402 3 411 6 26. sezóna (V dubnu 2016 začneme už 27. sezonu) Cena před Místo Termín Další

Více

KATEGORIE RACE. Zajištěno na centrálním parkovišti Sportovního areálu Ještěd, stejně jako prostory pro registraci, občerstvení, servis apod.

KATEGORIE RACE. Zajištěno na centrálním parkovišti Sportovního areálu Ještěd, stejně jako prostory pro registraci, občerstvení, servis apod. KATEGORIE RACE Trat závodu: Trať závodů je rozdělena na 5 rychlostních zkoušek, které se odehrávají v několika lokalitách Ještědského hřebene. Tyto rychlostní zkoušky (dále také RZ, značeny na jednotlivých

Více

Průvodce "Karlova Studánka"

Průvodce Karlova Studánka Hora Praděd 50 4'59.08"N 17 13'57.58"E Nejvyšší a nejnavštěvovanější vrchol Moravy určitě upoutá svou výškou (1492 m) a možnostmi vyžití, hlavně sportovními. Poskytuje podmínky pro pěší turistiku, sjezdové

Více

ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY*

ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY* Ročník 19 pro školy 2017/18 ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY* www.loudatour.cz CK LOUDATOUR s.r.o. I Mikulášské nám. 10 I 326 00 Plzeň e-mail: ck@loudatour.cz I 377 226 068 *) nabídky dalších středisek na vyžádání

Více

FOTODOKUMENTACE SOUČASNÉHO STAVU

FOTODOKUMENTACE SOUČASNÉHO STAVU FOTODOKUMENTACE SOUČASNÉHO STAVU všechny fotografie autoři, 2016 exteriéry 1. Celkový pohled na vilu a bývalou továrnu od západu. 2. Celkový pohled na vilu od západu. 3. Severozápadní průčelí celkový pohled.

Více

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací

Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací Stránka č. 1 z 5 Hřebenovka Nízkých Tater: 5 krásných dní nad civilizací 10. září 2007 9:31 Jít a dívat se minimálně pět dní na lidskou civilizaci jenom shora! Tenhle nevšední zážitek si můžete dopřát,

Více

ITÁLIE PASSO TONALE

ITÁLIE PASSO TONALE ITÁLIE PASSO TONALE středisko PASSO TONALE přihlášky do 20.7.2018 Průsmyk Passo Tonale, turistické letovisko v dosahu sjezdovek, nabízí díky propojení se sousedním Ponte di Legno velmi rozmanité terény

Více

KÚ pro Středočeský kraj, KP Kolín Rorejcova 8, Kolín Tel: Fax: ID DS : 5x6ieg8 ROZHODNUTÍ

KÚ pro Středočeský kraj, KP Kolín Rorejcova 8, Kolín Tel: Fax: ID DS : 5x6ieg8 ROZHODNUTÍ KÚ pro Středočeský kraj, KP Kolín Rorejcova 8, 280 02 Kolín Tel: 321 737011 Fax: 321 724088 e-mail: kp.kolín@cuzk.cz ID DS : 5x6ieg8 V Kolíně dne 17.5.2016 Vyřizuje: Vlasta Emilie Křídlová Sp.zn.: OR -253/2016-204

Více

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm

Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm , Lyžařský kurz se sportovním pobytem v srdci Valašska v Rožnově pod Radhoštěm Nabídka pro základní a střední školy Uskutečnění lyžařského kurzu nabízí Komplex pro sport a rekreaci TJ Rožnov p.r. Svou

Více

Tour de France 2005 ATEX TOUR

Tour de France 2005 ATEX TOUR Tour de France 2005 ATEX TOUR Jiří Hledík, Vojtěch Hledík Na Dobrou Vodu přijeli Fridrichovi se svým karavanem Tradičně před odjezdem je posezení na zahradě Těsně před odjezdem ATEX TOUR 2005 začíná Cestou

Více

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l

KRKONOŠE. HORSKÁ UBYTOVÁNÍ\l KRKONOŠE Rozkládají se v severovýchodních Čechách na hranici mezi Českou republikou a Polskem. Česká část Krkonoš je rozlehlejší a členitější oproti polské.krkonoše jsou nejznámějším pohořím v České republice

Více

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku?

Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? Stránka č. 1 z 5 Veľký bok: nejvýše položené letiště na Slovensku? 20. srpna 2008 6:00 Výstup na Veľký bok (1 727 m) v Nízkých Tatrách je fyzicky, časově i orientačně náročný. Pokud sem však zamíříte,

Více

Přehled kurzů a výletů Horská túra.cz

Přehled kurzů a výletů Horská túra.cz Přehled kurzů a výletů Horská túra.cz Ahoj přátelé a cestovatelé, slibujeme fantastické a hlavně nezapomenutelné zážitky z cest Naše filozofie: Výlety do hor v malých skupinách. Ferraty, VHT, naučné kurzy,

Více

SLEZSKÝ 20. Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko KT. Termíny jarních akcí 1998

SLEZSKÝ 20. Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko KT. Termíny jarních akcí 1998 SLEZSKÝ 20 TOMÍK Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko KT Termíny jarních akcí 1998 4. 4. 1998 Turistické závody II. stupn - Bílovec 18. 4. 1998 Turistické závody II. stupn - Orlová 25. 4.

Více

Městské skály. 1. Vyhlídka. 2. Zadní blok

Městské skály. 1. Vyhlídka. 2. Zadní blok Městské skály Městské skály se nacházejí 5 kilometrů severně od města Šumperk. Přístup Od autobusového nebo vlakového nádraží Šumperk na trati 290 po zelené turistické značce asi 6,5 km směrem na Osikov,

Více

POLSKÉ TATRY - DOLINOU GASIENICOVOU PŘES ŚWINICU (2301 m.n.m)

POLSKÉ TATRY - DOLINOU GASIENICOVOU PŘES ŚWINICU (2301 m.n.m) POLSKÉ TATRY - DOLINOU GASIENICOVOU PŘES ŚWINICU (2301 m.n.m) Podkova hor, vyztužující Východní Evropu je odedávna nazývána Karpaty. Tento název je odvozován buď od staroslovanského hrb,chrbát, nebo keltského

Více

Z Benecka na rozhlednu Žalý

Z Benecka na rozhlednu Žalý Z Benecka na rozhlednu Žalý Navštivte jedinou rozhledu v Krkonoších, ze které za příznivého počasí uvidíte neopakovatelný kruhový rozhled nejen na Krkonoše, ale i do širokého okolí. Z centrálního parkoviště

Více

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info

KČT SLOVAN PARDUBICE Strana 1 (celkem 7) www.kct-slovan-pardubice.info Termín: 17. 24. července 2010 Odjezd: v sobotu 17. července v 7:00 od nádraží ČD Pardubice Návrat: v sobotu 24. července v cca 18:00 hod Ubytování: Horská chata Soliter, v Karlově pod Pradědem Více informací

Více

Sölden se nachází v srdci Tyrolska a jedná se o hlavní město Ötztalského údolí. Je také mezinárodně známým sportovním centrem. Město je obklopeno

Sölden se nachází v srdci Tyrolska a jedná se o hlavní město Ötztalského údolí. Je také mezinárodně známým sportovním centrem. Město je obklopeno Sölden se nachází v srdci Tyrolska a jedná se o hlavní město Ötztalského údolí. Je také mezinárodně známým sportovním centrem. Město je obklopeno některými z rakouských nejvyšších hor. Samotné údolí nabízí

Více

Mendelova univerzita v Brn. OBŽNÍK. 2/2013 Zimní podniková rekreace

Mendelova univerzita v Brn. OBŽNÍK. 2/2013 Zimní podniková rekreace Mendelova univerzita v Brn Ureno: Brno 7. íjna 2013 Všem pracovištím MENDELU j.: 20026/2013-989 OBŽNÍK. 2/2013 Zimní podniková rekreace Oddlení personální a sociální Mendelovy univerzity v Brn ve spolupráci

Více

západní do Úpské rašeliny, jihozápadní část do Obřího dolu, jihovýchodní do údolí Jeleního potoka a východní přecházejí v Obří hřeben

západní do Úpské rašeliny, jihozápadní část do Obřího dolu, jihovýchodní do údolí Jeleního potoka a východní přecházejí v Obří hřeben Sněžka: je se svými 1602 m n. m. nejvyšší horou Hraničního (Slezského) hřebenu Krkonoš, Sudet, Čech i celého Česka a celého Slezska Je to významná dominanta východní části Krkonoš. Přes vrchol Sněžky prochází

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

RELIÉF A MORFOLOGICKÉ POMĚRY

RELIÉF A MORFOLOGICKÉ POMĚRY RELIÉF A MORFOLOGICKÉ POMĚRY Anna Švejdarová Veronika Špačková ALPY nejvyšší pásmové pohoří v Evropě táhnou se přes Slovinsko, Rakousko, Německo, Francii, Švýcarsko, Lichtenštejnsko, Itálii (Monaco) Rozloha

Více

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně

Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Turistická chata ve Špindlerově Mlýně Nově zrekonstruovaná Turistická chata ve Špindlerově Mlýně nabízí velmi levné a stylové ubytování v srdci lyžařského areálu Svatý Petr. Cena od 150,-Kč na osobu. -

Více

KVALIFIKACE VE VYSOKOHORSKÉ TURISTICE

KVALIFIKACE VE VYSOKOHORSKÉ TURISTICE Klub českých turistů, Archeologická 2256, 155 00 Praha 5 - Lužiny, P.O.BOX 42 sekce vysokohorské turistiky e-mail: kct@kct.cz, http://www.kct.cz KVALIFIKACE VE VYSOKOHORSKÉ TURISTICE Obsah: I. Výcvikové

Více

VAL DI ISARCO KRONPLATZ NEJLEVNĚJŠÍ LYŽAŘSKÉ BUSOVÉ ZÁJEZDY - PENZIONY NATZ - PESTROST LYŽOVÁNÍ

VAL DI ISARCO KRONPLATZ NEJLEVNĚJŠÍ LYŽAŘSKÉ BUSOVÉ ZÁJEZDY - PENZIONY NATZ - PESTROST LYŽOVÁNÍ VAL DI ISARCO KRONPLATZ NEJLEVNĚJŠÍ LYŽAŘSKÉ BUSOVÉ ZÁJEZDY - PENZIONY NATZ - PESTROST LYŽOVÁNÍ 5,6,7 - denní zájezd ZÁLOHA pouze 1.000 Kč/os. při objednání zájezdu do 16.11.2015!!! Val di Isarco Kronplatz

Více

VARIABILITA PODMÍNEK A JÍZDA V RŮZNÝCH SNĚHOVÝCH A TERÉNNÍCH PODMÍNKÁCH

VARIABILITA PODMÍNEK A JÍZDA V RŮZNÝCH SNĚHOVÝCH A TERÉNNÍCH PODMÍNKÁCH VARIABILITA PODMÍNEK A JÍZDA V RŮZNÝCH SNĚHOVÝCH A TERÉNNÍCH PODMÍNKÁCH Ztížené podmínky: boulovaté svahy, obtížné sněhové podmínky, svahy s větším sklonem než 30 1. Jízda v boulovitém terénu: vhodný výběr

Více

Dolomity - Val di Fiemme - hotel ***superior Los Andes, wellness v ceně / č.2075

Dolomity - Val di Fiemme - hotel ***superior Los Andes, wellness v ceně / č.2075 CK TURISTA Dolomity - Val di Fiemme - hotel ***superior Los Andes, wellness v ceně / č.2075 5,6,7,8 - denní zájezd Val di Fiemme je jedno z nejpopulárnějších lyžařských středisek z celé Itálie, nabízí

Více

Husova pout. Hus - Pilgerwanderung Etappe 1 Krakovec - Bärnau 05.07-13.07.2013. Hlavní organizátor: Petr Brožek petrbrozek@yahoo.com +420 777 235 578

Husova pout. Hus - Pilgerwanderung Etappe 1 Krakovec - Bärnau 05.07-13.07.2013. Hlavní organizátor: Petr Brožek petrbrozek@yahoo.com +420 777 235 578 Husova pout Hus - Pilgerwanderung Etappe 1 Krakovec - Bärnau 05.07-13.07.2013 Hlavní organizátor: Petr Brožek petrbrozek@yahoo.com +420 777 235 578 1 1. den = Pátek, 05.07.2013 17:00 sraz úèastníkù na

Více

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO

3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO ČESKÁ MAJITELKA 3* HOTEL LADINA BERGÜN RHÉTSKÁ DRÁHA - UNESCO Rodinný hotel je 2 minuty pěšky od nádraží Bergrün na známé a slavné Rhétské dráze. Na nádraží je výzmnamné železniční muzeum Albula. Hotel

Více

HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU

HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU HOROLEZECKÝ MINIPRŮVODCE LEZENÍM V BANÁTU V návaznosti na předchozí vydání průvodce lezení v Banátu, doplňujeme původní sektory A, B, C, z roku 2017 o další část D, zpřístupněnou v roce 2018. Masív CENTRÁLNÍ

Více

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h Datum aktualizace : 17. srpen 2011 Popis Datum aktualizace 20110817 Hodnota Předpověď na 1. až 7. den : 18. 25.8.2011 Počasí Min.interval Prům.min.teplota Max.interval Prům.max.teplota 1.den 16/12 14 26/30

Více

NABÍDKA pro společnost Synthesia, a.s. SKIAREÁLY - Snowhill a.s.

NABÍDKA pro společnost Synthesia, a.s. SKIAREÁLY - Snowhill a.s. NABÍDKA pro OSŽ Mladá Boleslav SKIAREÁLY Snowhill a.s. - 2011/2012 NABÍDKA pro společnost Synthesia, a.s. 2011/2012 SKIAREÁLY - Snowhill a.s. Snowhill a.s. leden 2012 Nabídka vybraných produktů: V rámci

Více

KZ KROCENÍ DIVOKÉ HORY

KZ KROCENÍ DIVOKÉ HORY 2 KZ KROCENÍ DIVOKÉ HORY Po dobytí Everestu v roce 1953 začali špičkoví horolezci svůj pohled obracet směrem ke K2, s 8 611 m n. m. druhé nejvyšší hoře světa a mnohými považované za nejnebezpečnější ze

Více

Zajišujeme: 595 626 026 office@vtsmorava.cz Gajdošova 61/3154, 702 00 Ostrava

Zajišujeme: 595 626 026 office@vtsmorava.cz Gajdošova 61/3154, 702 00 Ostrava Spolenost VTS Morava s.r.o. se sídlem v Ostrav vznikla 15.7.2002 pemnou fyzické osoby, psobící na trhu od roku 1997, na spolenost s ruením omezeným. Cílem spolenosti je od samého poátku specializace na

Více

Góry Suche. (Javoří hory) sobota 16. června Odjezd: v 6:30 z parkoviště na nábřeží u zimního stadionu

Góry Suche. (Javoří hory) sobota 16. června Odjezd: v 6:30 z parkoviště na nábřeží u zimního stadionu Góry Suche (Javoří hory) sobota 16. června 2018 Odjezd: v 6:30 z parkoviště na nábřeží u zimního stadionu Trasa autobusu: Pardubice Opatovice nad Labem Hradec Králové Smiřice Jaroměř Česká Skalice Náchod

Více

Přihlásit se můžete na adresu : nebo telefonem na tel. č Zde také dostanete další informace.

Přihlásit se můžete na  adresu : nebo telefonem na tel. č Zde také dostanete další informace. Vážení přátelé, zveme vás na dva zahraniční zájezdy na krásné hory s krásným horským kvítím. Jeden začátkem léta je do oblasti centrálních italských Dolomit. Druhý, pořádaný koncem léta, vám umožní navštívit

Více

SLEZSKÝ 26. Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko a Beskydy. Termíny turistických závod 2000

SLEZSKÝ 26. Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko a Beskydy. Termíny turistických závod 2000 SLEZSKÝ 26 TOMÍK Obasník Turistických oddíl mládeže oblasti Slezsko a Beskydy Termíny turistických závod 2000 Turistické závody: 8. 4. 2000 TZ II. stupn - klasifikaní a postupový - Orlová (oblast Slezsko)

Více

KURZ PRVNÍ POMOCI A ZÁCHRANY

KURZ PRVNÍ POMOCI A ZÁCHRANY HLAVNÍ TÉMATA: HORSKÁ, EXPEDINÍ A CESTOVNÍ MEDICÍNA PRVNÍ POMOC A ZÁCHRANA V HORÁCH OMRZLINY, PODCHLAZENÍ LAVINOVÉ NEHODY, NEMOC Z VÝŠKY LEZECKÉ ÚRAZY A NEHODY PI LEZENÍ NA SEMINÁ NAVAZUJE PRAKTICKÝ KURZ

Více

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h

Predpoved Velke Opatovice na 1.den po 1h Datum aktualizace : pondělí 18. července 2011 Popis Datum aktualizace 20110718 Hodnota Předpověď na 1. až 7. den : 19. 25.7.2011 1.den Počasí polojasno dešťové Min.interval Prům.min.teplota Max.interval

Více

VY_32_INOVACE_10_NEJVYŠŠÍ VRCHOLY EVROPY_36

VY_32_INOVACE_10_NEJVYŠŠÍ VRCHOLY EVROPY_36 VY_32_INOVACE_10_NEJVYŠŠÍ VRCHOLY EVROPY_36 Autor: Mgr. Světlana Dlabajová Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3

(8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 (8.-14. června 2014) Anna Monhartová O3 La Défense La Défense je název obchodní čtvrtě, která je charakteristická supemoderními stavbami a mrakodrapy. Leží na předměstí Paříže severozápadně od centra.

Více

Průvodce "Průvodce Ischgl, Okres Landeck"

Průvodce Průvodce Ischgl, Okres Landeck Wildspitze Vrchol 46 52'59.99"N 10 52'0.01"E Wildspitze je nejvyšší hora Tyrolských alp. Měří 3768 metrů. Vede na ní turistická trasa, ale dá se jít pouze s mačkami. Větší část hory je ledovec. Autor článku:

Více

Monínec otevře lyžařskou sezónu již v polovině listopadu

Monínec otevře lyžařskou sezónu již v polovině listopadu Monínec otevře lyžařskou sezónu již v polovině listopadu (Monínec 12. října 2018) Areál Monínec bude i letos jedním z prvních lyžařských středisek, které spustí zimní sezónu. Lyžaři si zde budou moci poprvé

Více

Konference DJINY STAVEB

Konference DJINY STAVEB Konference DJINY STAVEB Klub Augusta Sedláka a Národní technické muzeum ve spolupráci se Sdružením pro stavebnhistorický przkum a partnery poádá od roku 2000 pravidelné konference, zabývající se historií

Více

Seminář VHT. Vyprošťování v horském terénu po pádu do trhliny nebo skalní průrvy

Seminář VHT. Vyprošťování v horském terénu po pádu do trhliny nebo skalní průrvy Sekce vysokohorské turistiky KČT Metodická informace č. 1/2016 Seminář VHT ( 27. 29. 5. 2016 ve Strašicích a okolních skalních terénech) Vyprošťování v horském terénu po pádu do trhliny nebo skalní průrvy

Více

ZÁVAZNÁ PIHLÁŠKA LETNÍ STANOVÝ TÁBOR 2011

ZÁVAZNÁ PIHLÁŠKA LETNÍ STANOVÝ TÁBOR 2011 Poadatel: PS SMR, Alberta Kuery 8/1199, 700 30 Ostrava-Jih; I: 44941234 vedoucí PS SMR: Ing. Robert Kimer 603 154 273 robert.kicmer@post.cz hospodá PS SMR: Ing. Roman Procházka 777 823 041 servus.bambus@seznam.cz

Více

Jeziora Międzybrodzkiego Hrobacza Ląka Krzyż Trzeciego Tysiąclecia,

Jeziora Międzybrodzkiego Hrobacza Ląka Krzyż Trzeciego Tysiąclecia, Dnešní výlet nás zavede do hor od našich domovů nepříliš vzdálených, ale prakticky neznámých, do geomorfologického celku nazývaného Beskid Mały. Tento nepříliš rozsáhlý horský celek o délce asi 35 km a

Více

Klub orientačních sportů při TJ Loko Krnov. pořádá. 13. ročník. Přejezdu Jeseníků. aneb Vyhlížení jara

Klub orientačních sportů při TJ Loko Krnov. pořádá. 13. ročník. Přejezdu Jeseníků. aneb Vyhlížení jara Klub orientačních sportů při TJ Loko Krnov Datum: Sobota 09.03.2019 Účast: pořádá 13. ročník Přejezdu Jeseníků aneb Vyhlížení jara Všichni milovníci pohybu, kteří mají k dispozici běžky Trať: Ramzová Šerák

Více

Alpy: Nassfeld a Lienzské Dolomity - Erlenhof **** apartmány - aquapark v ceně / č.2244

Alpy: Nassfeld a Lienzské Dolomity - Erlenhof **** apartmány - aquapark v ceně / č.2244 CK TURISTA Alpy: Nassfeld a Lienzské Dolomity - Erlenhof **** apartmány - aquapark v ceně / č.2244 5,7 - denní zájezd Nádherné lyžování v Alpách takřka na rakousko italské hranici. Výborné ubytování v

Více

Českomoravská stavební spořitelna, a.s.

Českomoravská stavební spořitelna, a.s. Českomoravská stavební spořitelna, a.s. 2011 S Liškou na vrchol Dachstein 2995 m, Alpy, Rakousko Rakouská skoro třítisícovka, oblíbený cíl turistů a horolezců, za hezkého počasí je vidět až ze Šumavy.

Více

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU

ČESKY. Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU ČESKY 12 Zimní radovánky RADOSTI NA SNĚHU 1 Údolí řeky Ohře odděluje na Sokolovsku dva horské masívy Krušné (800 m.n.m.) hory a Slavkovský V areálu Lišák les. jsou Obě 2 vleky tato místa a 4 sjezdovky

Více

INFORMACE PRO NÁJEMCE

INFORMACE PRO NÁJEMCE INFORMACE PRO NÁJEMCE TZ POD PANDURKOU - BOHUSLAVICE U KONICE - 1 - 1 Nájemní ád a) Ve všech prostorách základny je písn ZAKÁZÁNO kouení, používání omamných a psychotropních látek, a to bez výjimky pilehlých

Více

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové,

INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU Hotel a restaurace Ještěd. Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně, milí kolegové, INSTRUKCE NA PREZIDENTSKÝ VEČER NA JEŠTĚDU 15.9. 2017 Místo konání: Hotel a restaurace Ještěd Začátek: 19.30 Slavnostní zahájení: 20.00 Konec: 24.00 Téma: Budoucnost Vážení účastníci kongresu, milé kolegyně,

Více

ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY

ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY cestovní kancelář ŠKOLNÍ LYŽAŘSKÉ KURZY V Ý J I M E Č N Á N A B Í D K A MOŽNOST OKAMŽITÉ NEZÁVAZNÉ REZERVACE e - m a i l : c k @ l o u d a t o u r. c z 3 7 7 2 2 6 0 6 8 J I Ž 1 6 L E T P R O Š K O L Y

Více