Podpora zahájení podnikatelské činnosti pro mladé zemědělce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Podpora zahájení podnikatelské činnosti pro mladé zemědělce"

Transkript

1 Podpora zahájení podnikatelské činnosti pro mladé zemědělce

2 Dotace přejí připraveným Jak to bývá dobrým zvykem, veřejnost bude informována a také proškolena, ale jako poslední se dozví co bude to klíčové k úspěšnému schválení Žádosti. Informace nějaké utečou, ale určitě ne rovnou k vám. I když budete informováni, mnozí nebudou mít šanci vše stihnout vyřídit, pokud nezačnete včas. Z minulého období a na základě zkušeností jsme sestavili předběžný plán klíčovým aktivit, na kterých je potřeba začít pracovat již nyní. Pro představu kolik času a co vše promyslet a obstarat jsme připravili názorný časový harmonogram.

3 Časový harmonogram přípravy s předpokladem výzvy k předkládání Žádostí na konec roku 2014 nebo začátek 2015

4 Zemědělská činnost Rozmyslete si v čem budete chtít podnikat (živočišná, rostlinná výroba..., krmný skot, drůběž rokem již musíte prosperovat 150 tis. Kč/rok příjmů (to není obrat - viz daňové přiznání jinak sankce) Navažte s námi spolupráci hned na začátku. Budete si muset odpovídat na spoustu otázek jinak sami, které v pravidlech nenajdete - např. Jsou služby prvovýroba? Musím udržet také finanční zdraví? A jiné... Ujasněte si toto rozhodnutí co nejdříve. Viz harmonogram březen 2014 viz další návod "Jak začít podnik v zemědělství" ke shlédnutí na našich

5 Druh zvířat a jejich využití Zvolte si jaký bude mít druh a počet hospodářských zvířat, bylo možné nakoupit za dotaci i základní stádo. Jaké bude jejich využití např. skot, příklad - pouze na maso? Dále zda nerozšířit na ovce, kozy (pak sýry a mléčné výrobky). Je bodově zvýhodněn chov prasat a drůbeže na maso. Proč je to tak důležité všechno zvažovat? Protože je vždy více žadatelů než dotačních prostředků k rozdělení a za jednotlivé aktivity či kritéria jsou přidělovány body Žádosti, body se sečtou a je sestaven pořadník, na všechny se nedostane. Viz harmonogram březen 2014.

6 Smlouva o pronájmu půdy, koupě půdy Zvažte kolik máte k dispozici zemědělské půdy a jakou. Zda máte možnost si půdu pronajmou. Zda máte možnost si půdu od někoho koupit. Pronájem musí být po celou dobu vázanosti projektu, tedy více jak 5 let. Pokud máte možnost si půdu koupit (nejlépe např. v rodině pak musí existovat odhad a kupní smlouva, také pozor kdo a z jakého účtu odejde platba. Nákup půdy byl možný v rámci dotace, zatím ale postačí toto projednat nebo uzavřít smlouvu o smlouvě budoucí. Je potřebné mít více jak 5ha už kvůli přímým platbám. Pro mladé budou mnohem vyšší cca o 25%. Také se musíte rozhodnou jak budete půdu využívat. Je zde mnoho rozhodování a čas běží. Viz harmonogram duben 2014.

7 EKO - Rozhodnout se správně Velice těžká otázka, pro a proti. Jedno rozhodnutí navazuje na druhé a výsledek může znít logicky, ale je to dobře? Celé období budou dotace podporovat a zvýhodňovat právě ekologické zemědělství a produkci biopotravin. V Žádosti o dotaci toto bude jedním z klíčových kritérií k získání bodového zvýhodnění před ostatními žadateli. Zase je o čem přemýšlet a třeba tomu také připůsobit celé zemědělské podnikání. Zhruba na každý měsíc jsme v harmonogramu zadali k řešení zhruba pouze dvě klíčová rozhodnutí, ale i tak je toho hodně. Je o čem přemýšlet a vhodně kombinovat, vymyslet co bude do budoucna to nejlepší řešení. Jedna rada - v rozhodování prosím vynechte raději Facebook a jiné portály, vy znáte své schopnosti a podmínky nejlépe sami. Viz harmonogram duben 2014.

8 Zvážit převzetí farmy Předání a převzetí zemědělské činnosti - nejlépe od rodičů. Samozřejmě můžete převzít zemědělskou činnost od kohokoliv s kým se domluvíte. Také je potřeba si řící, že tuto možnost každý žadatel nemá. V bodování Žádosti toto byl klíčový moment, kdo tuto možnost měl a dobře jí využil a zkombinoval z dalšími zvýhoděnými aktivitami, tak dotaci dostal na 100%. Pokud bude na předání zemědělské činnosti navazovat i dotační titul Předčasné ukončení zemědělské činnosti, tak je tato nabídka velice lukrativním řešením, předávající pak pobírá přiznanou rentu. Toto je velice závažná otázka, předají mi rodiče farmu a co budou pak dělat oni, a za jakých podmínek se může požádat o rentu? Viz harmonogram květen 2014.

9 Rozvoj počtu zvířat a ha Součástí Žádosti je také mimo jiné vytvoření Podnikatelského plánu na 5 let dopředu. Výsledkem toho plánu je plánovaný rozvoj podnikání. Zde je to myšleno zcela vážně, ale lze se s tím vypořádat. Tento plán je potřebné od začátku mít na mysli. Musí zde být viditelný nárůst zvířat i adekvátní nárůst půdy aj. Na druhou stranu musí být plán sestaven reálně, musí se každým rokem splnit, jinak nastávají finanční sankce. První rok je začátek, tak je bez sankcí, věříme, že to tak zůstane. Abychom mohli společně sestavit tento plán musíme znát všechny odpovědi na předešlé otázky včetně následujících. Nyní zde neřešíme otázku Podnikatelského plánu, ale pouze ukazujeme, jak vše musí být dopředu promyšleno. Viz harmonogram květen 2014.

10 Zajistit finanční pokrytí 600 tis.kč Ano jedná se o dotaci, ale je potřebné mít minimálně 600 tis. Kč k dispozici neboť žadatel dostane pouze zálohu 500 tis. Kč, pak musí postavit nakoupit, zaplatit ze svého a pak písemně žádá o proplacení zpětně. Je tedy potřebné mít tyto peníze připravené nebo si půjčit. Toto je také jedna z otázek, která musí být dopředu jasná a jistá. Je potřeba se na Žádost připravit. Nejsme ještě na konci a už jsou potřeba peníze, jak z toho ven, co si mohu dovolit, kde jsou ty mezní hranice, zase zde nastává mnoho neznámých otazníků a proto jsme tu pro vás. Viz harmonogram červen 2014.

11 Zvážit zda nový stroj nebo použitý Za dotaci se musí pořídit pouze nové stroje a k tomu vypracovat písemné výběrové řízené, protože jsou stroje většinou dražší než 500 tis. Kč. Když si uvědomíme kolik stojí nejlevnější traktor, bez kterého se nelze obejít, tak nám nic z dotace nezůstane. Přitom bychom z dotace potřebovali ješte pořídit jiné věci. Samozřejmě je lákavé, když firmy prodávající nové stroje vám nabídnou, že Žádost vám napíšou zdarma, když si od nich pak koupíte traktor. Je možné to vyřešit jinak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá? Vidíte zase je tu další rozhodování a zase docela klíčové, někdy je potřeba opravdu výkonný stroj, když jsou velká pole, tak se nedá nic dělat, ale je potřeba tedy opravdu nový stroj? Viz harmonogram červen 2014.

12 Zvolit vhodný objekt, dohodout pronájem, smlouva Zvolit rekonstrukci zemědělského objektu nebo stavět nový? Může být i objekt pronajatý, abychom získali dotaci na jeho opravu? Když si každý přečte bodové hodnocení, tak mu to bude jasné, je však otázka zda využít právě to nejjednodušší řešení a nejlépe dostupný objekt. Je zde na místě už nyní přemýšlet o možnosti dalšího rozšíření do budoucna a na návaznost např. Modernizace zemědělských budov, navazující dotační titul nebo na možnost dotace např. na Přidání hodnoty potravinám (balící linky, etiketovací linky, zpracovatelské stroje potravin, maso, ovoce, hotový výrobek s uvedením přímo do prodeje nebo na možnost tzv. Diverzikace, využít jej třeba až za 2 roky, např. jako doplňkovou činnost zpracování dřeva, palírna ovocných výpěstků a další, vytvořit třeba i pracovní místo. Toto bude průvodním jevem dotací Je potřeba si tedy také tuto otázku vyjasnit neboť na to navazuje už potom projekt a stavební úřad a tam to dlouho trvá. Viz harmonogram červenec 2014.

13 Zvolit a prověřit vhodné místo Kde je vhodné místo např. pro stáj? Jak je tam řešené odpadové hospodářství? Nebude problém se stavebním úřadem? Co to je za pozemek, je k němu příjezdová cesta? Každý žadatel, který se dotkne zemědělského objektu v této Žádosti si musí dopředu umět odpovědět na mnoho a mnoho otázek a to i ve vztahu k novému Občanskému zákoníku, smlouvy jsou jinak, právo je jinak a mnoho další věcí s tím souvisejících. S každou otázkou nejde hned běžet nebo volat na SZIF i tam si kolikrát sami nevědí rady, ty situace jsou tak rozmanité, že všechno se v pravidlech třeba ani neobjeví, lépe řečeno je to tam dohledatelné, ale pouze v obecné podobě. Viz harmonogram červenec 2014.

14 Čas dovolených na úřadech I toto je součástí harmonogramu přípravy. Nyní nemáme na mysli konkrétní úřad, ale je nezbytné si uvědomovat, že již mnoho Žádostí se nepodařilo včas podat z důvodu, že stavební povolení nebylo vůbec vydáno nebo že nestačilo nabýt právní moci. Netýká se toto varování jen stavebních úřadů, ale i jiných institucí, s nimiž v rámci přípravy Žádosti přijdete do styku. Je potřebné začít plánovat včas, protože musíme počítat s tím, že úředníci mají zákonné lhůty. Viz harmonogram srpen 2014.

15 Nechat zpracovat projekt - stavba, oprava Převážná většina Žádostí o dotace se dneska týká staveb. Přílohou každé Žádosti je "nějaká výkresová" dokumentace stavby, někde se tomu říká technická dokumentace jinde stavební projekt atd. Většinou je potřebné si tuto službu předem objednat a pak také zaplatit, nechte si také spočítat, kolin vás stavba bude stát, a pozor na to, projektanti a stavební firmy budou mít odlišné ceny. Ovšem ani s projektanty není jednoduché domluvit včasný termín dodání díla. A otázka nakonec jakou tedy cenu stavby mám uvést do Žádosti? Viz harmonogram září 2014.

16 Projekt konzutovat na stavebním úřadě - povolení Je také vhodné si domluvit v rámci služby projektanta zajištění jednání se stavebním úřadem včetně vyřízení příslušného povolení. Projektanti a úředníci stavebního úřadu se mezi sebou většinou znají. Navíc, když budete vše vyřizovat sami nebudete mít s nimi stejnou řeč, úředníci s vámi budou mluvit v intencích zákona a nemusíte se vždy správně pochopit. Projektant se už nějak s úředníkem domluví hned na místě, ale když to budete vyřizovat sami, tak všechny ty požadavky budete muset přenášet zpátky na projektanta. Tak nevím zda s tím něco ušetříte, určitě ne svůj čas, který je potřeba na něco jiného. Důležitý je výsledek a tím je kladné stanovisko stavebního úřadu. Nenechte se odradit stavbou, je to za moc bodů, na druhou stranu, když začnete s přípravou včas dá se to stihnout. Viz harmonogram září 2014.

17 Zvážit, zajistit finanční spoluúčast V tomto dotačním titulu byla jedním ze zvýhodňujích bodových kritérií finanční spoluúčast žadatele a to v rozsahu tis. Kč. Zda bude toto i nadále bodově zvýhodněnou aktivitou není dosud známo, ale je potřeba se připravit i na tuto variantu. Je pochopitelné, že v případě, kdy žadatel má ve svém plánu rekonstrukci např. celé stáje K 96, tak mu nebude stačit 1,1 mil.kč, bude muset investovat peníze nad rámec dotace. V daném případě je na místě zvažovat pro a proti. Zde asi vše záleží na možnostech každého žadatele a hodně na pomoci rodiny. Viz harmonogram říjen 2014.

18 Portál farmáře (heslo) Pro registraci Žadatelů je zřízem přístupový elektronický portál, kde se registrují veškeré Žádosti o dotace ze Státního zemědělského intevenčního fondu (SZIF). Pro zřístupění, tedy aby mohla být Žádost registrována je potřebné si zřídit vlastní účet, tedy uživatelské jméno a heslo. I tato činnost zabírá určitý čas, protože se musí osobně nebo s plnou mocí zajít přímo na SZIF s vyplněnou žádostí. Pokud již heslo máte čeká nás vytvořit vlastní Žádost a mít připravené povinné a nepovinné přílohy. Viz harmonogram listopad 2014.

19 Žádost Pak během krátké doby, kdy byla vyhlášena výzva k podávání Žádostí o dotace se musí stihnout vše správně vyplnit dle předem promyšlené strategie. Výzva je obvykle v trvání dní. V době podání Žádosti musí být např. stavební povolení již pravomocné. Doopravdy není vhodné začít rozmýšlet a zařizovat vše když se blíží výzva nebo dokonce v době výzvy. Samozřejmě vlastní vyplnění formuláře Žádosti nezabere tolik času, ale je potřebné znát všechny odpovědi na dané otázky a mít vyřízené předem všechny povinné a nepovinné přílohy. Je dobré také být připravený i na více variant. V každém případě se projekt na opravu bude hodit např. v dalším dotačním titulu Modernizace zemědělských podniků. Viz harmonogram prosinec 2014.

20 Pokud se rozhodnete do toho jít s námi... Pokud se do toho rozhodnete jít s námi, tak je samozřejmé, že naše spolupráce bude i nadále pokračovat i po celou dobu realizace projektu. Následuje vyhlášení schválených Žádostí cca do 3 měsíců od podání Žádosti. Pak následuje podpis Dohody s platební agenturou SZIF. Pak následuje v krátké době proplacení zálohové platby dotace ve výši cca 500 tis. Kč. Dále následují např. výběrová řízení na dodavatele. Pak nákup a stavba. Zde realizace může trvat max 24 měsíců a po celou dobu jsme k dispozici. Po realizaci pak musí být v pořádku účetní doklady. Musí se připravit Žádost o proplacení zbytku dotace cca 600 tis. Kč. To je samozřejmě zjednodušené - budeme Vám k dispozici až po proplacení dotace na účet.

21 Těšíme se na případnou spolupráci.

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Výzva č. 1 MAS Modernizace zemědělských podniků Obecné podmínky o poskytnutí dotace rozhoduje SZIF na základě Žádosti o dotaci a rozhodnutí Výběrové komise MAS žadatel dotace zabezpečuje

Více

Základní informace o chystaných výzvách Program rozvoje venkova 2014-2020

Základní informace o chystaných výzvách Program rozvoje venkova 2014-2020 Základní informace o chystaných výzvách Program rozvoje venkova 2014-2020 ZEMĚDĚLSKÁ PRVOVÝROBA Dotace na stavby a technologie pro rostlinnou a živočišnou výrobu (sila, výrobní linky, skladovací prostory,

Více

Preferenční kritéria Níže uvedená kritéria jsou doplněna označením typu sankce dle ustanovení bodu 15 Obecných podmínek.

Preferenční kritéria Níže uvedená kritéria jsou doplněna označením typu sankce dle ustanovení bodu 15 Obecných podmínek. Příloha 3 Preferenční kritéria Níže uvedená kritéria jsou doplněna označením typu sankce dle ustanovení bodu 15 Obecných podmínek. Preferenční kritéria jsou závazná a jakékoliv nesplnění podmínek preferenčních

Více

Zahájení činnosti mladých zemědělců Zahájení činnosti mladých zemědělců

Zahájení činnosti mladých zemědělců Zahájení činnosti mladých zemědělců Zahájení činnosti mladých zemědělců Líšnice, Brno Červen 1 Úvod do problematiky Podpora zahájení zemědělského podnikání - původní alokace 65 mil. Kč - 1. kolo (červen 2007) žádostí 430/204 - alokace 223

Více

13. kolo příjmu žádostí

13. kolo příjmu žádostí I.1.1 Modernizace zemědělských podniků 13. kolo příjmu žádostí Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Charakteristika opatření dotace je zaměřena na investice

Více

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Horní Pomoraví vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 2 k předkládání Žádostí

Více

Seminář pro žadatele v rámci CLLD MAS Království Jestřebí hory, o.p.s.

Seminář pro žadatele v rámci CLLD MAS Království Jestřebí hory, o.p.s. Seminář pro žadatele v rámci CLLD MAS Království Jestřebí hory, o.p.s. Program rozvoje venkova (PRV) F1 Investice do zemědělských podniků Úpice, 14. 5. 2018 Program: 1. představení výzvy včetně příloh

Více

www.modrapyramida.cz Bezplatná infolinka Modré pyramidy 800 101 554 Veškeré detaily o produktech s vámi rád projedná náš finanční poradce.

www.modrapyramida.cz Bezplatná infolinka Modré pyramidy 800 101 554 Veškeré detaily o produktech s vámi rád projedná náš finanční poradce. www.modrapyramida.cz Bezplatná infolinka Modré pyramidy 800 101 554 Veškeré detaily o produktech s vámi rád projedná náš finanční poradce. POTŘEBUJI BYDLET Nabízíme vám produkty stabilních a silných partnerů:

Více

Znění preferenčního kritéria:

Znění preferenčního kritéria: Metodický výklad preferenčních kritérií a dalších podmínek pro třetí kolo příjmu Žádostí o dotaci pro opatření I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců 1. Preferenční kritéria: U všech preferenčních

Více

Nejčastěji kladené dotazy pro opatření LFA

Nejčastěji kladené dotazy pro opatření LFA Nejčastěji kladené dotazy pro opatření LFA V Praze dne 5. května 2017 číslo OTÁZKA ODPOVĚĎ 1. Bude nutné provádět zákres map pro LFA? Ano, nově se budou DPB zakreslovat do mapy v LPIS, a to celé DPB, ne

Více

Větrný Jeníkov. 18. prosince 2013, Ing. Bohumil Belada, viceprezident AK ČR

Větrný Jeníkov. 18. prosince 2013, Ing. Bohumil Belada, viceprezident AK ČR Větrný Jeníkov 18. prosince 2013, Ing. Bohumil Belada, viceprezident AK ČR AK ČR PK ČR ZS ČR Konsorcium nevládních organizací k SZP Velké zemědělské a potravinářské podniky Smlouva s BXL ( Praha + Brusel

Více

Financování bydlení. Na co se připravit při financování bydlení. Finance pro rodinu

Financování bydlení. Na co se připravit při financování bydlení. Finance pro rodinu Financování bydlení Na co se připravit při financování bydlení Finance pro rodinu 2019 1 Obsah Úvod... 3 Co mám na mysli pod pojmem financováním bydlení?... 4 Jak probíhá první schůzka?... 4 Jak schůzka

Více

V Praze dne 13. března 2019

V Praze dne 13. března 2019 Schválené Žádosti o dotaci v rámci 6. kola Programu rozvoje venkova operace 6.1.1 Zahájení činnosti mladých zemědělců průběžného schvalování 13. 3. 2019 V Praze dne 13. března 2019 Státní zemědělský intervenční

Více

I.1.2 Investice do lesů I Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů I Technické vybavení provozoven- až 50 % Záměr a) technické

I.1.2 Investice do lesů I Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů I Technické vybavení provozoven- až 50 % Záměr a) technické 2. listopadu 2011 I.1.2 Investice do lesů I.1.2.1 Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů I.1.2.2. Technické vybavení provozoven- až 50 % Záměr a) technické vybavení provozoven I.1.2.3. Lesnická

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla pro příjem žádostí v rámci 22. kola. Ing. Palová Bronislava

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013. Pravidla pro příjem žádostí v rámci 22. kola. Ing. Palová Bronislava PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR 2007 2013 Pravidla pro příjem žádostí v rámci 22. kola Ing. Palová Bronislava 22. Kolo příjmu žádostí 22. kolo příjmu žádostí z Programu rozvoje venkova pro podopatření I.1.1.1

Více

Pracovní listy. k ebooku. Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené Jana Vojtášková

Pracovní listy. k ebooku. Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené Jana Vojtášková Pracovní listy k ebooku Jak najít odvahu a začít podnikat na mateřské dovolené 2016 Základní zpracování konceptu podnikání Alespoň základní zpracování konceptu podnikání je pro Vás před začátkem podnikání

Více

VÝZVA MAS Č. 3 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

VÝZVA MAS Č. 3 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA VÝZVA MAS Č. 3 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Seminář pro žadatele 21. 02. 2019 SLOVNÍK MAS Místní akční skupina SZIF Státní zemědělský intervenční fond PRV Program rozvoje venkova Fiche opatření/směr, které

Více

Program rozvoje venkova LEADER. Ing. Radim Petr Mgr. Alena Hrabalová

Program rozvoje venkova LEADER. Ing. Radim Petr Mgr. Alena Hrabalová Program rozvoje venkova 2014 2020 LEADER Ing. Radim Petr Mgr. Alena Hrabalová Termíny 01. 06. 2016 zpřístupnění formuláře FICHE na Portálu Farmáře 01. 07. 2016 možnost vyhlásit Výzvu 01. 09 2016 příjem

Více

Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011

Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Novinky v Programu rozvoje venkova, OSA LEADER v MAS Sdružení SPLAV, o.s. a MAS Vyhlídka,o.s. od r.2011 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Osnova prezentace

Více

6.výzva k předkládání žádostí pro rok 2012 Strategický plán LEADER MAS Pomalší o.p.s. pro období 2009-2013 Rozvoj regionu MAS Pomalší metodou LEADER

6.výzva k předkládání žádostí pro rok 2012 Strategický plán LEADER MAS Pomalší o.p.s. pro období 2009-2013 Rozvoj regionu MAS Pomalší metodou LEADER 6.výzva k předkládání žádostí pro rok 2012 Strategický plán LEADER MAS Pomalší o.p.s. pro období 2009-2013 Rozvoj regionu MAS Pomalší metodou LEADER Předpokládaná alokace 6. výzvy (16. kolo příjmu PRV):

Více

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ZÁSADY ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ 1. Úvod a obsah dokumentu 1.1. V tomto dokumentu naleznete informace týkající se zpracování Vašich osobních údajů, které o Vás, jakožto subjektu údajů (dále jen Vy ) zpracovává

Více

4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY,

4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY, 4. výzva PRV MAS Sdružení Růže, z.s. SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE, BOROVANY, 2.7.2018 Základní informace Vyhlášení výzvy: 24.6.2018 Termín příjmu žádostí: od 10.7. do 24.7.2018 přes PF Termín příjmu příloh k žádosti

Více

Program rozvoje venkova 5. kolo příjmu žádostí. Ing. Václav Včelák

Program rozvoje venkova 5. kolo příjmu žádostí. Ing. Václav Včelák Program rozvoje venkova 5. kolo příjmu žádostí Ing. Václav Včelák Přední poradenská společnost zaměřená na oblast zemědělství, lesnictví a rybářství Svou pozici lídra zemědělského poradenství potvrzuje

Více

Výstup ze Setkání zpracovatelů projektů do druhé fáze programu Klastry Zakládání a rozvoj klastru

Výstup ze Setkání zpracovatelů projektů do druhé fáze programu Klastry Zakládání a rozvoj klastru Výstup ze Setkání zpracovatelů projektů do druhé fáze programu Klastry Zakládání a rozvoj klastru Praha 29.6.2006 Úvodní informace Poslední termín pro podání žádosti byl stanoven na 30.9.2006. Vzhledem

Více

Aktuální situace v nastavení Společné zemědělské politiky v ČR na období 2014-2020

Aktuální situace v nastavení Společné zemědělské politiky v ČR na období 2014-2020 Aktuální situace v nastavení Společné zemědělské politiky v ČR na období 2014-2020 Program rozvoje venkova Schvalovací proces PRV 2014-2020 - říjen 2014 (resp. do 3 měsíců od předložení PRV, tj. od 16.

Více

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/

Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět CZ /0.0/0.0/15_003/ Seminář k podání žádostí o dotace v rámci SCLLD- Rozvojová strategie MAS Rozkvět 2014-2020 CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001615 V rámci PRV Program rozvoje venkova 2. výzva PRV MAS Rozkvět, z.s. SEMINÁŘ PRO

Více

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY PRO IV. KOLO OPERACE 6.1.1

NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY PRO IV. KOLO OPERACE 6.1.1 NEJČASTĚJI KLADENÉ DOTAZY PRO IV. KOLO OPERACE 6.1.1 V Praze dne 30. 3. 2017 otázka odpověď Dotazy k Formuláři minimální a maximální standardní produkce 1 Do Formuláře minimální a maximální standardní

Více

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA

ZPRAVODAJSTVÍ Z PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Oddělení metodiky osy 4 PRV V Praze dne 25. října 2011 Ve Smečkách 33, 110 00 Praha 1 tel.: 222 871 620 fax: 222 871 765 e-mail: info@szif.cz Zpracovala: Ing. Martina Petržilková, kontakt: tel.: 222 871

Více

Program rozvoje venkova ČR na období

Program rozvoje venkova ČR na období Program rozvoje venkova ČR na období 2014-2020 2. kolo příjmu žádostí Operace 6.1.1 Zahájení činnosti mladých zemědělců 3.. 2016 16.. 2016 Rozpočet: 337, mil. Kč Operace 6.1.1 - Žadatel V případě FO -

Více

Základní principy hodnocení projektů a klíčové faktory zpracování žádostí v PRV. 5. října 2011

Základní principy hodnocení projektů a klíčové faktory zpracování žádostí v PRV. 5. října 2011 Základní principy hodnocení projektů a klíčové faktory zpracování žádostí v PRV 5. října 2011 alokace 14. kolo 370 miliónů I.1.2 Investice do lesů I.1.2.1 Lesnická technika až 50 % Záměr a) pořízení strojů

Více

Výzva MAS č. 1 Programu rozvoje venkova

Výzva MAS č. 1 Programu rozvoje venkova . Místní akční skupina Severní Chřiby a Pomoraví Výzva MAS č. 1 Programu rozvoje venkova - Seminář pro žadatele 15. 3. 2018 1 Základní charakteristika výzvy Výzva MAS č. 1 k předkládání žádostí o podporu

Více

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. www.laufen-cleanet.com je internetový obchod provozovaný společností LAUFEN CZ s.r.o., IČ: 257 58 691, se sídlem Praha, V Tůních 3/1637, PSČ

Více

Manuál pro studenty. Obsah

Manuál pro studenty. Obsah Manuál pro studenty Studovat můžete v čase, který Vám vyhovuje a z jakéhokoliv prostředí. Náklady na cestovné a ubytování tímto ušetříte! Kurz Vás nebude nic stát! Počet kurzů bude záviset jen na Vás.

Více

Státní zemědělský intervenční fond. Skalský Dvůr 2. 11. 2015

Státní zemědělský intervenční fond. Skalský Dvůr 2. 11. 2015 Státní zemědělský intervenční fond Skalský Dvůr 2. 11. 2015 Obsah prezentace Jednotná žádost 2015 Program rozvoje venkova (PRV) 2014 2020 - projektová opatření Celostátní síť pro venkov (CSV) Jednotná

Více

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC?

Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? Jak nakupovat na e-shopu BIOMAC? E-shop s ekopalivy BIOMAC najdete na adrese https://eshop.biomac.cz 1 REGISTRACE/PŘIHLÁŠENÍ ZÁKAZNÍKA Máte dvě možnosti nákupu 1. Registrovaný zákazník Díky registraci

Více

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014

POSTUP OBJEDNÁNÍ JEDNOTLIVÉ ZKOUŠKY 2014 Obsah Registrace uchazeče o vykonání jednotlivé zkoušky na portálu JZ... 1 Změna registračních údajů... 1 Přihlášení registrovaného uživatele... 2 Postup pro objednání jednotlivé zkoušky/zkoušek... 2 Záložky

Více

Ing. Marie Rubišarová Medová

Ing. Marie Rubišarová Medová Ing. Marie Rubišarová Medová » Program rozvoje venkova» Místní akční skupiny» PGRLF» Operační program Životní prostředí» Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Státní zemědělský intervenční

Více

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2018 na Portálu farmáře SZIF

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2018 na Portálu farmáře SZIF Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2018 na Portálu farmáře SZIF ZMĚNY OPROTI ROKU 2017 Zásadní změnou při podávání deklarace chovu koní oproti roku 2017 je fakt, že žadatel o poskytnutí

Více

uzavírají dle ust. 536 Obchodního zákoníku a následných úprav tuto smlouvu o dílo (o projektové činnosti) evidenční číslo smlouvy SOU01511

uzavírají dle ust. 536 Obchodního zákoníku a následných úprav tuto smlouvu o dílo (o projektové činnosti) evidenční číslo smlouvy SOU01511 Objednavatel: Obec Staré Město se sídlem: Staré Město 66, 793 33 Staré Město IČ: 00576051 zastoupená: Antonínem Směšným, starostou obce a Zhotovitel: Bc. Pavel Chudý se sídlem: Malá 295, 503 41 Hradec

Více

Nové legislativní požadavky a možnosti dotací v zemědělství

Nové legislativní požadavky a možnosti dotací v zemědělství Nové legislativní požadavky a možnosti dotací v zemědělství Boršov 06. 02. 2014 Ing. Václav Včelák Agroteam CZ s.r.o. Agroteam CZ s.r.o. Zásadní podíl v hlavních investičních dotacích v zemědělství Tým

Více

seminář pro žadatele PRV Výzva MAS č

seminář pro žadatele PRV Výzva MAS č seminář pro žadatele PRV Výzva MAS č. 4 25.2.2019 VÝZVA MAS Č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Seminář pro žadatele 25.2.2019 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Termín vyhlášení výzvy 15. 2. 2019 Příjem žádostí a příloh od 1.

Více

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. Finanční a servisní organizace pro český venkov

Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. Finanční a servisní organizace pro český venkov Podpůrný a garanční rolnický a lesnický fond, a.s. Finanční a servisní organizace pro český venkov 3 Pilíře podpora komerčních úvěrů finanční podpora pojištění úvěry poskytované PGRLF Podpůrný a garanční

Více

Výzva MAS č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA. Seminář pro žadatele Fiche 1

Výzva MAS č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA. Seminář pro žadatele Fiche 1 Výzva MAS č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Seminář pro žadatele 7. 3. 2018 Fiche 1 Základní údaje: Termín vyhlášení výzvy: 01. 03. 2018 Příjem žádostí: 15. 03. 2018 03. 04. 2018 Termín registrace na RO SZIF:

Více

Situace v komoditě mléko 5/2016

Situace v komoditě mléko 5/2016 Situace v komoditě mléko 5/2016 Výkupní cena neustále klesá. Každé čtvrtletí cena klesne o 50 haléřů. Chovatelé mléčného skotu v ČR už následkem embarga a ukončení režimu mléčných kvót přišli o 9 miliard

Více

Možnosti dotací v zemědělství a problémy administrace PRV u zemědělských opatření

Možnosti dotací v zemědělství a problémy administrace PRV u zemědělských opatření Možnosti dotací v zemědělství a problémy administrace PRV u zemědělských opatření I.1.1 Modernizace zemědělských podniků I.3.2 Zahájení činnosti mladých zemědělců Lubomír Tomek Agroteam CZ s.r.o. Nové

Více

2. Výzva MAS Telčsko, z. s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

2. Výzva MAS Telčsko, z. s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace Programu rozvoje venkova na období 2. Výzva MAS Telčsko, z. s. k předkládání Žádostí o dotaci v rámci operace 19.2.1 Programu rozvoje venkova na období 2014-2020 Seminář pro žadatele/příjemce Podání žádosti o dotaci 10. 4. 2018 Zřízení

Více

FORMULÁŘ PRO REGISTRACI V NDB

FORMULÁŘ PRO REGISTRACI V NDB Příloha č. 6 FORMULÁŘ PRO REGISTRCI V NDB V současné době můžete registrovat tyto druhy brownfieldů: 1) do veřejné části databáze registrujete brownfieldy za účelem jejich prodeje/ pronájmu 2) do neveřejné

Více

VÝZVA MAS Č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA. Seminář pro žadatele

VÝZVA MAS Č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA. Seminář pro žadatele VÝZVA MAS Č. 2 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Seminář pro žadatele 13. 2. 2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Termín vyhlášení výzvy 13. 2. 2018 Příjem žádostí od 13. 2. 2018 do 31. 3. 2018 Termín registrace na RO SZIF 16.

Více

Lyoness tajemství nakupovat

Lyoness tajemství nakupovat Možnosti nakupování Lyoness tajemství nakupovat 1. Uplatnění CashBack karty 2. Přímá platba (Potvrzení o platbě) 3. Originální poukázky 4. Online poukázka 5. Převod elektrické energie a plynu 1. Uplatnění

Více

VÝZVA MAS Č. 1 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA. Seminář pro žadatele

VÝZVA MAS Č. 1 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA. Seminář pro žadatele VÝZVA MAS Č. 1 PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA Seminář pro žadatele 11. 7. 2017 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Termín vyhlášení výzvy 1. 7. 2017 Příjem žádostí od 17. 7. 2017 do 1. 8. 2017 (12:00) Termín registrace na RO SZIF

Více

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení

Specifický cíl: kooperace ve skupině, hledání vhodných argumentů, pochopení toho, že nemusí existovat jen jedno správné řešení Název: Výukové materiály Téma: Ochrana přírody, využití lesa Úroveň: 1. stupeň ZŠ Tematický celek: Příroda a její ochrana Předmět (obor): prvouka, přírodověda Doporučený věk žáků: 1. 5. třída Doba trvání:

Více

Změny v dotační politice v roce 2018

Změny v dotační politice v roce 2018 Změny v dotační politice v roce 2018 Ing. David Kuna ředitel odboru environmentálních podpor PRV Ministerstvo zemědělství Skalský Dvůr, 20.9.2017 Obsah prezentace Nástroje podpory masného skotu (přímé/nepřímé)

Více

Zemědělská politika a její dopady. Ing. Jindřich Šnejdrla Ing. Martin Fantyš

Zemědělská politika a její dopady. Ing. Jindřich Šnejdrla Ing. Martin Fantyš Zemědělská politika a její dopady Ing. Jindřich Šnejdrla Ing. Martin Fantyš Osnova prezentace Situace v zemědělské výrobě ČR Reforma SZP Aktuální stav českého zem. Po vstupu do EÚ v r 2004 díky dotacím

Více

Program rozvoje venkova 2007-2013

Program rozvoje venkova 2007-2013 Program rozvoje venkova 2007-2013 Ing. Jana Skálová Ing. Slavomír Ladislav Vacík Mělník, 18.2.2014 PRV obecné informace I. Program rozvoje venkova ČR (dále jen PRV ) Pro období 2007 2013 PRV vychází z

Více

Právnická osoba. ostatní. střední středně velké jiné

Právnická osoba. ostatní. střední středně velké jiné Informace k vyplňování Fiche pole 32. Kritéria pro monitoring a hodnocení stvená MAS Tato kritéria pro monitoring a hodnocení ve Fichi si stvuje sama MAS a slouží MAS pro kontrolu plnění cílů a evaluaci

Více

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice

Zámecké náměstí 79, Velká Bystřice MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013. 8. výzvu 2013

Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013. 8. výzvu 2013 Místní akční skupina Živé pomezí Krumlovsko Jevišovicko vyhlašuje ke dni 4.4.2013 8. výzvu 2013 příjmu žádostí o finanční podporu v rámci opatření IV. 1.2. Realizace místní rozvojové strategie Programu

Více

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ

VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ Program LEADER ČR splňuje všechny podmínky nařízení Komise (ES) č. 1628/2006 ze dne 24. října 2006 o použití článků 87 a 88 Smlouvy na vnitrostátní regionální investiční podpory, vyhlášeného v Úředním

Více

Bio v regionu Královéhradeckého kraje

Bio v regionu Královéhradeckého kraje Bio v regionu Královéhradeckého kraje Ing. Andrea Hrabalová, Bioinstitut, o.p.s. 27. dubna 2018, Teplice nad Metují Královéhradecký kraj a ekologické zemědělství Eko-logické zemědělství Komplexní systém

Více

Legislativa. Rozšíření ve třech etapách Tři účinnosti novely zákona

Legislativa. Rozšíření ve třech etapách Tři účinnosti novely zákona Legislativa Zákon č. 453/2016 Sb. ze dne 1. 12. 2016 Vyhláška č. 38/2017 Sb. ze dne 2. 2. 2017 do 30. 6. 2017 Vyhláška č. 176/2017 Sb. ze dne 21. 6. 2017 od 1. 7. 2017 Rozšíření ve třech etapách Tři účinnosti

Více

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty.

Doporučuji si vytisknout výzvu a postupně si odškrtávat a dělat hromádku s dokumenty. Základní principy Kdo může žádat: Právní forma Spolek s hlavní činností v oblasti sportu, a to minimálně 2 roky k datu podání, sportovní klub nebo tělovýchovná jednota Žadatel je bezúhonný (nebyl pravomocně

Více

Seminář pro žadatele v rámci CLLD MAS Království Jestřebí hory, o.p.s.

Seminář pro žadatele v rámci CLLD MAS Království Jestřebí hory, o.p.s. Seminář pro žadatele v rámci CLLD MAS Království Jestřebí hory, o.p.s. Program rozvoje venkova (PRV) F4 Podpora investic na založení nebo rozvoj nezemědělských činností Úpice, 16. 5. 2018 Program: 1. představení

Více

Příručka pro žadatele o podpoře elektronické tvorby žádostí a elektronického podání. Aplikace IZR

Příručka pro žadatele o podpoře elektronické tvorby žádostí a elektronického podání. Aplikace IZR tel.: +420 222 871 871 Příručka pro žadatele o podpoře elektronické tvorby žádostí a elektronického podání Aplikace IZR Obsah 1. APLIKACE IZR - TVORBA ŽÁDOSTÍ PRO PLATBU PRO OPATŘENÍ DOBROVOLNÉ PODPORY

Více

Statistika a trendy vývoje ekologického zemědělství v ČR

Statistika a trendy vývoje ekologického zemědělství v ČR Statistika a trendy vývoje ekologického zemědělství v ČR Ing. Andrea Hrabalová, konzultant ČTPEZ Ing. Hana Šejnohová, Ph.D., ÚZEI 2. září 2015, konference Biosummit, Praha Vývoj ekologického zemědělství

Více

Strategický plán LEADER MAS Podhůří Železných hor

Strategický plán LEADER MAS Podhůří Železných hor Místní akční skupina Podhůří Železných hor o.p.s. Strategický plán LEADER MAS Podhůří Železných hor MAS Podhůří Železných hor o.p.s. vyhlašuje 1. výzvu v roce 2013 k předkládání žádostí o dotace v rámci

Více

Chov zvířat v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd

Chov zvířat v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd Chov zvířat v ekologickém zemědělství Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd VÝVOJ EKOLOGICKÉHO ZEMĚDĚLSTVÍ V ČR 2014 4023 494 405 11,70 1990 1991 1992

Více

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA. Fiche Investice do zemědělských podniků

PROGRAM ROZVOJE VENKOVA. Fiche Investice do zemědělských podniků PROGRAM ROZVOJE VENKOVA Fiche Investice do zemědělských podniků Představení výzvy Termín příjmu žádostí: 19. 2. 30. 3. 2018 12:00 hod. Termín registrace žádostí na RO SZIF: do 18. 5. 2018 Alokace pro danou

Více

OBCHODNÍ PODMÍNKY I. OBCHODNÍ A DODACÍ PODMÍNKY

OBCHODNÍ PODMÍNKY I. OBCHODNÍ A DODACÍ PODMÍNKY OBCHODNÍ PODMÍNKY I. OBCHODNÍ A DODACÍ PODMÍNKY Přijetí objednávky: prostřednictvím webu www.miroslavsindler.cz Všechny přijaté objednávky obchodem miroslavsindler.cz považujeme za závazné a řídí se těmito

Více

Agroprogres Trnava. 14. listopad 2013, Ing. Bohumil Belada, viceprezident AK ČR

Agroprogres Trnava. 14. listopad 2013, Ing. Bohumil Belada, viceprezident AK ČR Agroprogres Trnava 14. listopad 2013, Ing. Bohumil Belada, viceprezident AK ČR AK ČR PK ČR ZS ČR Konsorcium nevládních organizací k SZP Velké zemědělské a potravinářské podniky Smlouva s BXL ( Praha +

Více

Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky, Vaše příležitost pro celoživotní vzdělávání.

Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky, Vaše příležitost pro celoživotní vzdělávání. Internetová učebna pro nelékařské zdravotnické pracovníky, Vaše příležitost pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod na přihlášení do učebny, objednávku vzdělávacího programu a studium v internetové

Více

3. výzva PRV MAS Šumavsko, z. s.

3. výzva PRV MAS Šumavsko, z. s. 3. výzva PRV MAS Šumavsko, z. s. SEMINÁŘ PRO ŽADATELE, MALENICE, 5. 6. 2018 REŽIJNÍ VÝDAJE MAS ŠUMAVSKO, Z.S. CZ.06.4.59/0.0/0.0/15_003/0001852 Program semináře Úvod Představení SCLLD MAS Šumavsko, z.s..

Více

Program rozvoje venkova 2014-2020. Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí

Program rozvoje venkova 2014-2020. Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Program rozvoje venkova 2014-2020 Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Michal Anton, Odbor projektových opatření rozvoje venkova Praha 24.8.2015 Obsah prezentace Administrace

Více

Czech Nature Photo Návod

Czech Nature Photo Návod Czech Nature Photo Návod Tento návod vás provede všemi úkony nutnými pro úspěšné přihlášení vašich fotogra?ií do soutěže Czech Nature Photo. Pokud narazíte na problém, který není v tomto dokumentu podchycen,

Více

7. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (18. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

7. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (18. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo MAS 07/002/41100/232/000070 Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

Program rozvoje venkova kolo příjmu žádostí

Program rozvoje venkova kolo příjmu žádostí Program rozvoje venkova 2014-2020 5. kolo příjmu žádostí 10. října 8.00 hod 30. října 13.hod 4.1.1 16.1.1 16.3.1 16.4.1 16.6.1 Investice do zemědělských podniků Podpora operačních skupin a projektů EIP

Více

Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina Hlučínsko z.s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 3 k předkládání Žádostí

Více

Efektivnost dotací na chov hospodářských zvířat v kontextu podpory rozšiřování teritorií vybraného druhu predátora v kulturní krajině.

Efektivnost dotací na chov hospodářských zvířat v kontextu podpory rozšiřování teritorií vybraného druhu predátora v kulturní krajině. Efektivnost dotací na chov hospodářských zvířat v kontextu podpory rozšiřování teritorií vybraného druhu predátora v kulturní krajině. Bc. Andrea Dohnalová, doc. Ing. Jindřiška Kouřilová, CSc. Úvod Krajina

Více

Metodický výklad preferenčních kritérií a dalších podmínek pro opatření I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců

Metodický výklad preferenčních kritérií a dalších podmínek pro opatření I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců Metodický výklad preferenčních kritérií a dalších podmínek pro opatření I.3.2. Zahájení činnosti mladých zemědělců Další podmínky: Znění podmínky: Po dobu závaznosti podnikatelského plánu je žadatel povinen

Více

Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období

Výzva MAS č. 1 k předkládání Žádostí o podporu v rámci operace Programu rozvoje venkova na období Místní akční skupina MAS Slavkovské bojiště, z.s. vyhlašuje Výzvu MAS v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) Výzva MAS č. 1 k předkládání

Více

2. výzva k předkládání žádostí o dotaci

2. výzva k předkládání žádostí o dotaci 2. výzva k předkládání žádostí o dotaci Místní akční skupina Podhorácko (dále MAS Podhorácko) vyhlašuje 2. výzvu k předkládání Žádostí o dotaci na realizaci projektů v rámci opatření IV.I.2 Realizace místní

Více

I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům

I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.1.3 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům Rozdělení opatření 2 podopatření: I.1.3.1 Přidávání hodnoty zemědělským a potravinářským produktům I.1.3.2 Spolupráce při vývoji nových produktů,

Více

2. VÝZVU pro rok 2012

2. VÝZVU pro rok 2012 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Místní akční skupina Znojemské vinařství, o. s. vyhlašuje dne 2. 8. 2012 2. VÝZVU pro rok 2012 k předkládání žádostí

Více

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ

Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ Program podpory malých a středních podnikatelů, kteří se aktivně účastní 7. rámcového programu EU pro výzkum, technický rozvoj a demonstrace VÝVOJ (ve znění platném od 1. 1. 2007) 1. Cíl programu Cílem

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE SEKCE CHOVU SKOTU

AKTUÁLNÍ INFORMACE SEKCE CHOVU SKOTU AKTUÁLNÍ INFORMACE SEKCE CHOVU SKOTU Ing. Jan VELEBA, prezident AK ČR HRUBÁ ZEMĚDĚLSKÁ PRODUKCE (mil. Kč, stálé ceny r. 1989, ČSÚ) Celkem Rostlinná produkce Živočišná produkce 1936 80.946 42.501 38.444

Více

Chov zvířat v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd

Chov zvířat v ekologickém zemědělství. Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd Chov zvířat v ekologickém zemědělství Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta, Katedra zootechnických věd Vývoj ekologického zemědělství v ČR ČR: -počet zem. podniků cca 47tis.

Více

Společné podmínky opatření LFA

Společné podmínky opatření LFA Společné podmínky opatření LFA Deklarace veškeré zemědělské půdy Dodržovat podmínky Cross-compliance Zákres do Mapy DPB Zemědělský podnikatel každý žadatel musí mít IČO a evidován v Evidenci zemědělského

Více

Program rozvoje venkova ČR. na období 2007-2013

Program rozvoje venkova ČR. na období 2007-2013 Program rozvoje venkova ČR na období 2007-2013 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí ADMINISTRACE PROJEKTOVÝCH OPATŘENÍ 1 Administrace žádostí podání Žádosti

Více

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování:

Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: Záložka.cz - zobrazuje nabídku eshopu a knihkupců, kteří jsou do Záložky zapojeni. Záložka.cz umožňuje tedy dva způsoby nakupování: 1. REZERVACE - uskutečněním rezervace, si zarezervujete nákup u knihkupce,

Více

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz

PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz MANUÁL K PŘIHLAŠOVACÍMU SYSTÉMU PRO TRAVEL CK, s.r.o. Prokopova 23, 301 00 Plzeň Tel.: 377 919 202 E-mail: info@protravel.cz Internet: www.protravel.cz 1 PŘÍSTUP DO SYSTÉMU Přímo na http://rezervace.protravel.cz

Více

Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání. h t t p : / / i s. m u n i. c z /

Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání. h t t p : / / i s. m u n i. c z / Návod pro zájemce o studium jednotlivých předmětů na FSS v programu Celoživotního vzdělávání h t t p : / / i s. m u n i. c z / 1. Výběr předmětu Ve studijním katalogu všech oborů a jejich kombinací na

Více

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS

Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Návod na elektronické odevzdání ročních statistik na ÚZIS Nejprve se zaregistrujte do Centrálního úložiště výkazů ÚZIS Pokud již jste registrovaní na ÚZIS 1, pokračujte na Vytvoření statistiky v Praktiku

Více

3. výzva PRV. MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, , Luže

3. výzva PRV. MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, , Luže 3. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, 5. 2. 2019, Luže Program semináře 1. Úvod 2. Základní informace o 3. výzvě PRV 3. Představení Fichí 4. Způsob podání ŽoD

Více

Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice

Zámecké náměstí 79, 783 53 Velká Bystřice MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA BYSTŘIČKA VYHLAŠUJE VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTŮ V SOULADU SE STRATEGICKÝM PLÁNEM LEADER REGIONU BYSTŘIČKA A S PRAVIDLY PROGRAMU ROZVOJE VENKOVA, OSA IV. LEADER IDENTIFIKACE MAS Název

Více

Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz

Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz Uživatelský manuál e-shop ELKOV elektro a.s. https://eshop.elkov.cz 1 Nakupování na Našem e-shopu Na e-shopu ELKOV elektro a.s. může nakupovat: Podnikatel, registrace je podmíněna živnostenským oprávněním.

Více

2. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s.

2. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. 2. výzva PRV MAS Skutečsko, Košumberskoa Chrastecko, z.s. Seminář pro žadatele, 23. 1. 2018, Luže Program semináře 1. Úvod 2. Základní informace o 2. výzvě PRV 3. Představení Fichí 4. Způsob podání ŽoD

Více

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s.

VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O PODPORU PROJEKTŮ z Programu rozvoje venkova, OSA IV., LEADER, kterou vyhlašuje MAS LUŽNICE, o.s. 3. kolo Výzvy Název strategického plánu Název Fiche Strategický plán Leader

Více

Manuál k dotačnímu programu (DP) 20.A. Zlepšení životních podmínek v chovu dojnic

Manuál k dotačnímu programu (DP) 20.A. Zlepšení životních podmínek v chovu dojnic Manuál k dotačnímu programu (DP) 20.A. Zlepšení životních podmínek v chovu dojnic dle Zásad, kterými se stanovují podmínky pro poskytování dotací pro rok 2019 I. Termíny pro jednotlivé úkony v rámci DP

Více

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2016 na Portálu farmáře SZIF

Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2016 na Portálu farmáře SZIF Příručka pro generování a podání Deklarace chovu koní 2016 na Portálu farmáře SZIF UPOZORNĚNÍ PRO ŽADATELE! Odeslání PDF dokumentu Deklarace chovu koní (DCHK) z Portálu farmáře SZIF je možné pouze v případě,

Více

KROK ZA KROKEM OD VAŠEHO ROZHODNUTÍ AŽ PO PŘESTĚHOVÁNÍ

KROK ZA KROKEM OD VAŠEHO ROZHODNUTÍ AŽ PO PŘESTĚHOVÁNÍ KROK ZA KROKEM OD VAŠEHO ROZHODNUTÍ AŽ PO PŘESTĚHOVÁNÍ 1. Seznamte se s projektem Než se rozhodnete byt koupit, důkladně vás seznámíme s projektem i vlastním postupem prodeje. Zodpovíme všechny vaše dotazy,

Více

5.VÝZVA k předkládání žádostí o dotaci v PRV

5.VÝZVA k předkládání žádostí o dotaci v PRV 5.VÝZVA k předkládání žádostí o dotaci v PRV MAS Šumavsko, z. s. vyhlašuje v souladu s Programovým rámcem PRV SCLLD schváleným Ministerstvem Zemědělství (ŘO Programu rozvoje venkova) 5.Výzvu k předkládání

Více