KATALOG ZRAK. SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, Praha 4. Web: tel ISO 9001:2008 eshop.spektra.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG ZRAK. www.spektra.eu. SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, 143 00 Praha 4. Web: www.spektra.eu tel. 241 763 416 ISO 9001:2008 eshop.spektra."

Transkript

1 KATALOG ZRAK SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, Praha 4 info@spektra.eu Web: tel ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu Pomoc s výběrem pomůcky Zavolejte nám nebo napište, rádi Vám pomůžeme s výběrem optimální pomůcky, s vyřízením příspěvku na její nákup a s vyplněním žádosti. Provozní doba po-pá 8:00-16:00 (později po domluvě) Autorizovaný distributor firem AiSquared USA, ABBYY Ukrajina, Ash Technologies Irsko, Bierley UK, Dolphin UK, Harpo PL, Optelec-Tieman Group Holandsko a Perkins USA pro Českou republiku a držitel certifikátu HP Preferred Partner v ČR.

2 Příspěvek na nákup zvláštní pomůcky Pobočky Úřadu práce poskytují příspěvek na nákup zvláštní pomůcky podle zákona č. 329/2011 Sb. a vyhlášky č. 388/2011 Sb. Postup při žádosti o příspěvek V centru pro předvádění pomůcek si vyzkoušíte a vyberete pomůcku. Na krajské pobočce Úřadu práce podle místa trvalého bydliště podáte žádost o poskytnutí příspěvku na zakoupení zvláštní pomůcky. K žádosti doložíte údaje podle 23 zákona, druh pomůcky a doklad o její ceně (doklad na vyžádání zašleme). Žádost o příspěvek na zvláštní pomůcku (která není motorovým vozidlem) má podle 23 zákona 329/2011 Sb. obsahovat: jméno, popřípadě jména, příjmení, datum narození, rodné číslo, rodinný stav a adresu místa trvalého pobytu každé společně posuzované osoby; doklad o výši příjmu žadatele o dávku a společně posuzovaných osob v rozhodném období; označení praktického lékaře, který registruje žadatele o dávku; druh zvláštní pomůcky a doklad osvědčující cenu zvláštní pomůcky nebo její předpokládanou cenu; určení způsobu výplaty dávky (převodem na účet, v hotovosti nebo využitím platební funkce karty sociálních systémů). Pokud potřebujete poradit, obraťte se prosím na nás, rádi Vám pomůžeme. Návštěva v prodejním a předváděcím centru: Předem se prosím objednejte, abychom se Vám mohli plně věnovat. Jak se k nám dostanete? Autobusem č. 253 ze st. metra Smích.nádraží, vystoupíte na zastávce Zátišská (po zastávce U Belárie ), pak stezkou pro pěší do ul. Zátišská a zde doprava. Autobusem č. 205, 139 ze st. metra Kačerov, vystoupíte na zastávce Družná (po zastávce Labe ) a pak pěšky ke kruh. objezdu do ulice K otočce, z ní čtvrtá doprava je ulice Zátišská.

3 ClearView+ kamerová zvětšovací lupa Kvalitní výrobek se zárukou 5 roků (na originální komponenty Optelec). Ergonomické provedení a pohodlné ovládání. Pohodlné čtení Kamerová lupa snímá předlohu a její zvětšený obraz promítá na monitoru, takže i silně slabozraký uživatel může s textem či grafikou dobře pracovat. V kontrastním čtecím režimu lupa zvýrazňuje text (popředí) proti papíru (pozadí). Ergonomie především Čtení usnadňuje pohyblivý čtecí stolek, který nabízí i pracovní prostor pod kamerou. Ovládací prvky jsou umístěné na čtecím stolku v dosahu rukou. Monitor je upevněn na pohyblivém rameni, které umožňuje nastavit výšku a náklon monitoru. Na rameni druhého typu (UFA) lze navíc monitor přiblížit, případně otočit obrazovku na výšku. Další funkce Lupa má automatické zaostřování, které lze v případě potřeby vypnout. Na přídavných modulech jsou k dispozici další funkce, např. vyhledávání na stránce, umělé zabarvování popředí a pozadí textu, vodící linky s možností zatemnit prostor vně linek, automatická změna zvětšení podle velikosti čteného textu, možnost připojit počítač a na monitoru sledovat obraz z kamery či z počítače. Komponenty kamerové lupy ClearView+ tvoří stavebnici, lze z nich sestavit provedení, které Vám přesně vyhovuje. Monitor Zvětšení Režimy čtení Napájení Rozměry TFT Optelec 19 /22 /24"/TwinView nebo LCD dle vlast.výběru Nastavitelné až 86 krát na monitoru 22 Barevný fotorežim, kontrastní čtecí režimy Stř V 12V/8, 3A max.; 50-60Hz 44 x 50 cm (půdorys čtecího stolku) Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

4 Compact 4HD kamerová zvětšovací lupa Displej ergonomicky nakloněný ke čtenáři dovoluje čtení i delších textů. Plynule nastavitelné zvětšení, největší 12krát. Velmi snadná práce s lupou Compact 4 HD je kapesní kamerová lupa. Je navržena tak, aby práce s ní byla co nejjednodušší. Posun po předloze je stejně snadný, jako posun zvětšovací skleněnou polokoulí - snadno se drží a klouže po případných nerovnostech předlohy. Ovládací tlačítka lupy jsou velmi zřetelná a dobře hmatná. Compact 4 HD je vybavena 4,3" (11 cm) obrazovkou s vysokým rozlišením, s plynulým zvětšením až 12krát. Vedle standardního fotorežimu lupa nabízí čtení v kontrastních čtecích režimech, kde je text (popředí) zvýrazněn proti papíru (pozadí). V domácnosti i na cestách Při čtení novin, časopisů, je vhodné využít čtecí stojánek, ke kterému je lupa magneticky přichycena. Tvarem stojánku je displej lupy nakloněný ke čtenáři a tedy umožňuje čtení i delších textů. Samostatná lupa je velmi malá a lehká - snadno se vejde do kapsy. Pro rychlý náhled (např. na cenovky v obchodě, jízdní řády) je lupa vybavena automatickým ostřením a tlačítkem pro znehybnění obrazu. Compact 4HD získala ocenění na veletrhu OPTA Obrazovka Zvětšení Režimy Napájení TFT 11 cm (4,3 ); HD rozlišení. Plynule nastavitelné až 12krát. barevný fotorežim; 16 různých kontrastních čtecích režimů Aku baterie (> 3 hod. provozu); síť.adaptér V / 5V;2A Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

5 Compact 5HD, 7HD kamerová zvětšovací lupa Přenosná lupa s velkým displejem a velkým rozsahem zvětšení. Kvalitní kamera i obraz: HD rozlišení. Ergonomie: displej nakloněný ke čtenáři dovoluje pohodlné čtení delších textů. 12,5 cm (5 ) Přenosná lupa s vysokým rozlišením Compact 5HD / 7HD jsou přenosné kamerové lupy s obrazovkou 12,5 cm / 17,5 cm, s vysokým rozlišením a s velkým rozsahem zvětšení 1,5 x 18 x / 2 x - 24 x. Díky kabelkovému provedení a dobíjitelné baterii lze lupu snadno nosit sebou a používat v terénu. V kontrastním čtecím režimu je text (popředí) zvýrazněn proti papíru (pozadí). 17,5 cm (7 ) Ergonomie především Monitor lupy je výklopný, takže čtenář čte text na obrazovce v ideální poloze (viz obrázek) pohodlně tak čte i delší texty. Pro okamžité čtení lze číst lupou ve složeném stavu, což je výhodné např. při čtení cenovek, vizitek nebo jízdních řádů. Ovládací tlačítka jsou velká, hmatná a dobře dostupná, takže i starší uživatelé dokážou lupu snadno ovládat. Funkce Obrazovka Zvětšení Rozměry; váha Režimy Napájení Compact 5 HD Compact 7 HD TFT 12,5 cm (5 ); HD rozlišení TFT 17,5 cm (7 ); HD rozlišení Plynule 1,5 až 18krát Plynule 2 až 24krát 137 x 88 x 23 mm; 294 g 190 x 130 x 26,7 mm; 640 g barevný fotorežim; 16 různých kontrastních čtecích režimů Aku baterie (> 3,5 hod. provozu); síť.adaptér V / 5V;2A Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

6 Clearnote kamerová zvětšovací lupa Přenosná USB lupa vhodná ke studiu Skládací kamerovou lupu ClearNote lze připojit do USB vstupu počítače a zvětšený obraz předlohy pak pozorovat ve video okně lupy na monitoru PC. Natáčecí kamera lupy dovoluje snímat a pozorovat nejen zvětšený obraz předlohy z desky stolu ale též zvětšený obraz z okolního prostoru, např. tabuli nebo vlastní tvář. Nastavení lupy pro 3 pozice kamery se ukládá do paměti, přetočení dálka-blízko je tedy velmi rychlé a pohodlné. Funkce Pod lupou můžete číst i psát, podle potřeby zvětšujete a zmenšujete. Zvětšíte vzdálenější objekty, např. písmo či obrázky na tabuli. Pohodlně čtete v režimech se zvýšeným kontrastem a s nabídkou umělých barev popředí a pozadí (semicolor); k dispozici je čtecí linka. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

7 Clearnote - pokračování kamerová zvětšovací lupa Další vlastnosti Nezaostřujete - lupa má úplný autofokus. Lupu ovládáte tlačítky nebo z klávesnice počítače. Programové vybavení Video okno lupy lze podle potřeby přemístit či nastavit jeho rozměr. Kompatibilní se zvětšovacími programy ZoomText a Supernova (práce na dělené obrazovce vidíte současně obraz z kamery a obraz z PC). Provedení ClearNote+ s výstupem USB a VGA Robustní provedení navíc s výstupem VGA, takže lupu lze připojit i přímo k počítačovému monitoru (bez počítače). Vstup; výstup Zvětšení Napájení Rozměry; váha NTSC video (cinch); USB 2 (k PC); VGA (640x480) Na 17 monitoru: 1,7 až 57krát (18x opt.zoom) Adaptér stř V / 50-60Hz na 12V ss, příkon <25W; aku baterie na 5-6 hodin (bez osvětlení) 41 x 24 x 39 cm; 2,56 kg Optelec Tieman Group, Holandsko Provedení ClearNote pouze s výstupem USB Provedení s mimořádně lehkou a skladnou konstrukcí, takže lupu lze snadno přenášet, skládat i rozkládat (je o 1,5 kg lehčí než ClearNote+). Lupa nemá vlastní osvětlení a je napájena pouze USB konektorem (bez akumulátorů). Vstup; výstup Zvětšení Napájení Rozměry; váha USB 2.0 (k PC) Na 17 LCD až 57krát (10x opt. zoom) Přes USB 2.0 (bez osvětlení) výška 39 cm; 1,1 kg Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

8 Compact mini/plus kamerová zvětšovací lupa Kapesní kamerová lupa Snadno přenosné kapesní kamerové lupy. Až 10ti násobné zvětšení s textem ostrým na celém displeji. Lupy Compact jsou velmi malé, lehké a tedy zcela snadno přenosné. Pracují na vestavěné dobíjecí baterie (cca 3 hodiny). Jsou určeny k rychlému čtení v terénu: např. cenovky v obchodě, menu v restauraci, a podobně. V kontrastním čtecím režimu je čtený text (popředí) zvýrazněn oproti podkladu (pozadí). Tlačítkem lze obraz znehybnit. Compact mini Kamera: Barevná. Obrazovka: TFT 3,5 (9 cm), formát 4:3. Rozměry; hmotnost: 9x7x1,7 cm; 134g. Výklopný čtecí stojánek. Compact plus Kamera: Barevná s automatickým zaostřováním. Obrazovka: TFT 4,3 (11 cm); širokoúhlá. Rozměry: 13,5x7,6x3 cm; 300g. Výklopná rukojeť. Zvětšení Režimy Napájení Nastavitelné 5, 7.5 a 10krát (lupa položená na předloze) Barevný fotorežim; čb režim, kontrastní čtecí režimy Aku baterie (> 3 hod.provozu); síť.adaptér V / 5V;2A Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

9 Maggie a Bierley Mouse kamerová zvětšovací lupa Kapesní kamerová lupa Maggie je velmi malá a lehká barevná kapesní kamerová lupa o rozměrech kreditní karty a tloušťce 12mm. Má nastavitelné zvětšení 4 až 11x a je určena ke čtení v terénu i doma. Lupa je vybavena tlačítkem, kterým obraz znehybníte a v klidu si jej pak prohlédnete; vyrábí se v různých barevných provedeních: modrá, oranžová, červená, černobílá; lze dobíjet ze síťového adaptéru (mini USB konektor); má vlastní osvětlení, které umožňuje číst i za špatných světelných podmínek (Maggie Pro, Maggie MD). Obrazovka Zvětšení Režimy čtení Napájení 3 (7,6 cm) vysoce kontrastní TFT, barevná, širokoúhlá Nastavitelné v hodnotách 4, 6, 8 a 11krát Barevný fotorežim; čb režim, negativ (Maggie MD) Aku baterie na 3 hodiny provozu; nabíjení pomocí síť. Bierley Associates Inc., Velká Británie Ruční kamerová lupa Bierley Mouse je ergonomická kamerová lupa v provedení myši do ruky. Lupa je vhodná pro čtení novin a knih nebo prohlížení časopisů, map, etiket, fotografií, a podobně. Existuje ve dvou verzích: s připojením do televizoru (TV verze) nebo do počítače (USB verze). S volitelnou variantou barevné a černobílé kamery. Zvětšení: Pevné 24krát nebo 13krát (dle modelu) na 19" monitoru. : Bierley Associates Inc., Velká Británie. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

10 MultiView kamerová zvětšovací lupa Stolní kamerová lupa s možností pohledu do dálky MultiView je víceúčelová přenosná kamerová lupa pro čtení dokumentů, se zvětšeným pohledem na dálku (snímání z tabule) a s možností vidět vlastní tvář jako v zrcadle. Nabízené řešení je velmi vhodné zejména pro potřeby výuky na základních a středních školách lupu lze snadno přesunout spolu s žáky do jiné třídy. MultiView má 19 monitor a otočnou kameru, která umožňuje číst dokumenty položené na stole nebo poskytuje zvětšený pohled z okolního prostoru. Snadné ovládání MultiView se ovládá tlačítky umístěnými přímo na těle kamery nebo ze samostatného ovládacího panelu. Ovládací tlačítka jsou dobře zřetelná velká a kontrastní. Díky snadnému ovládání se uživatel dokáže plně soustředit na informace na obrazovce, takže práce s lupou je pohodlná, rychlá a neunavující. Lupa nepotřebuje velký pracovní prostor. Její kvalitní a úsporná konstrukce dovoluje práci i na relativně malém pracovním stole. Kamera Monitor Zvětšení Režimy čtení Rozměry; váha CCD barevná s automatickým zaostřováním TFT 19 (48 cm) vysoce kontrastní, barevný, širokoúhlý Nastavitelné, plynule až 90krát na 19" monitoru Barevný fotorežim; kontrastní čtecí režimy 55 x 44 x 20 cm; 14,9 kg Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

11 FarView kamerová zvětšovací lupa Kapesní kamerová lupa na blízko i na dálku FarView je kapesní kamerová lupa pro čtení na dálku i nablízko. Nablízko běžně čtete knížky nebo časopisy. Na dálku si na ulici přečtete název ulice, na nádraží nebo na letišti velké nadhlavní informační tabule. Prostě si pozorovaný předmět přiblížíte a vyfotografujete a poté si v klidu prohlédnete obrázek v paměti přístroje. Kamera je velmi vhodná i pro zpracovávání dokumentů: je možné nasnímat až 100 stránek knihy nebo jiných dokumentů formátu A4, uložit si je a doma pak v klidu zvětšovat, rolovat a zpracovávat. Lupu je možné připojit k externímu monitoru či k počítači a na dokumentech spolupracovat s kolegy ze školy nebo ze zaměstnání. Kamera Monitor Výstup Zvětšení Režimy čtení Provoz z baterií Paměť Rozměry; váha Miniaturní CCD barevná s automatickým zaostřováním Širokoúhlý TFT 11cm (4.3 ); 7,5 Mpx USB 2.0 (do PC) Nastavitelné 3x 42x na dálku; 3x 12x nablízko Barevný fotorežim, kontrastní čtecí režimy 4 h v prohlížecím režimu; 2,5 h pro režim v reálném čase Maximálně 100 snímků 158 x 80 x 34 mm; 290 g Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

12 Prisma kamerová zvětšovací lupa Skládací kamerová televizní lupa Prisma je barevná zvětšovací kamerová lupa ve skládacím stojánku. Při čtení pohybujete předlohou a lupa zůstává v klidu. Lupa je vybavená funkcemi umožňujícími práci se zvětšenou předlohou: černobílý kontrastní pozitiv nebo kontrastní negativ pro čtení textu a barevný fotorežim pro prohlížení obrázků. Velikost zvětšení si můžete ve velmi širokém rozsahu snadno nastavit změnou výšky stojánku. Přístroj je velmi lehký a skladný. Prisma v základním provedení se připojuje do video vstupu běžného televizoru a zvětšený obraz pozorujete na obrazovce televizoru. Lupu lze zakoupit samotnou bez monitoru nebo s televizorem či LCD televizorem dle vlastního výběru. Prisma v provedení AF má automatické zaostřování (autofokus). Kamera Monitor Zvětšení Výstup Napájení Rozměry; váha CCD barevná Bez monitoru nebo s TV LCD monitorem dle vlastního výběru Nastavitelné 5 až 52 krát na obrazovce 21 Kompozitní video (PAL) Stř. 230V, 50Hz/10W síť. adaptér 12V; 24 x 41 cm; 1,1 kg Ash Technologies, Irsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

13 Tvi Color kamerová zvětšovací lupa Barevná ručně vedená TV lupa Tvi je ručně vedená barevná zvětšovací kamerová lupa. Při čtení pohybujete kamerou a předloha zůstává v klidu. Lupa je vybavená funkcemi umožňujícími práci se zvětšenou předlohou: černobílý kontrastní pozitiv nebo kontrastní negativ pro čtení textu a barevný fotorežim pro prohlížení obrázků. Lupa se připojuje do video vstupu běžného televizoru a zvětšený obraz pozorujete na obrazovce televizoru. Lupu lze zakoupit samotnou bez monitoru nebo s LCD monitorem dle vlastního výběru. Kamera Monitor Zvětšení Výstup Napájení Rozměry; váha CCD barevná Bez monitoru nebo TV LCD monitor dle vlastního výběru Na obrazovce 21" 13 až 26 krát PAL 50Hz, Scart / RCA Stř. 230V, 50Hz/10W síť. adaptér 12V; dobíjitelné baterie 105x80x35 mm; 500 g; kamera: 110 g; 110x50x56 mm; Ash Technologies, Irsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

14 Fusion kamerová zvětšovací lupa Přenosná kamerová lupa Fusion je velmi elegantní přenosná kamerová lupa s kvalitním TFT displejem. Při čtení pohybujete lupou a předloha zůstává v klidu. Lupa je vybavená funkcemi umožňujícími práci se zvětšenou předlohou: kontrastní pozitiv nebo kontrastní negativ pro čtení textu a barevný fotorežim pro prohlížení obrázků. Velikost zvětšení si můžete ve velmi širokém rozsahu snadno nastavit otáčením zvětšovacího kolečka. Přístroj je velmi lehký a skladný. Další vlastnosti: kamera ve tvaru počítačové myši s nastavitelným zvětšením; zvětšovací kolečko a dvě ovládací tlačítka na myši; možnost volby barvy popředí a pozadí v pozitivním a negativním režimu; prohlížecí režim pro rychlou orientaci na stránce a psaní; psaní usnadňují výklopné stojánky: pro psaní pravou i levou rukou; kamerou lze dobře číst na oblém povrchu i v hůře přístupných místech (např. ve hřbetu knihy); nastavitelná intenzita osvětlení šetří baterie. Kamera Monitor Zvětšení Režimy čtení Napájení Rozměry; váha CCD barevná TFT LCD s úhlpříčkou 7 (17,8 cm) Nastavitelné 7 až 17 krát Barevný fotorežim, kontrastní čtecí režimy Stř V, 50/60Hz, Li-Ion aku baterie na 3 hodiny provozu 174 x 182 x 31 mm; 1,1 kg Ash Technologies, Irsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

15 Crystal kamerová zvětšovací lupa Elektronická lupa klasického vzhledu Crystal je malá kamerová lupa s rukojetí velmi podobné běžné lupě skleněné. AMOLED displej ve velkém rozlišení poskytuje obraz s věrným podáním barev. Ovládání Je velmi jednoduché pomocí čtyř tlačítek: hlavní vypínač, zvětšení, zobrazovací režim, fotografie (momentka). Ve verzi Crystal XL lze uložit až 100 snímků do vnitřní paměti a poté pomocí kabelu USB nahrát do počítače. Lupa má vestavěnou baterii s dobou provozu až čtyři hodiny. K nabíjení slouží Micro USB konektor. Lupa existuje ve dvou provedeních, které se nepatrně liší: Crystal, Crystal XL. Kamera Monitor Zvětšení Režimy Napájení Rozměry; váha Liquidová s dvojí ohniskovou vzdáleností Širokoúhlý AMOLED 3.4 (TFT LCD 4.3 ve verzi XL) Nastavitelné 3, 4.5 a 6krát (7, 9 a 14krát ve verzi XL) Barevný fotorežim; kontrastní čtecí režimy (semicolor) Aku baterie (3-4 hod.provozu); Nabíjení přes Micro USB konektor 13,5 x 7,6 x 3 cm; 160 g (22 x 8 x 3 cm; 200 g) Ash Technologies, Irsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4a) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

16 ClearReader+ digitální čtecí přístroj pro nevidomé s hlas. výstupem Jednoduché ovládání: základní funkce jen jedním tlačítkem. Pohotové čtení: přístroj začne předčítat během několika sekund. Přenosné zařízení: přístroj je velmi lehký a malý s držadlem pro pohodlné přenášení. Nechte si předčítat ClearReader text vyfotografuje, rozpozná a hlasem přečte. Snadno si tak přečtete knihu, časopis nebo dopis. Snadné používání Na boku přístroje jsou hmatné zarážky, takže i nevidomá osoba správně umístí textovou předlohu pod kameru. Na horním ovládacím panelu lze nastavit hlasitost a rychlost čtení. Čtení lze pozastavit, lze se posouvat po větách dopředu a dozadu. Rozpoznávat a číst lze ve více jazycích: v základním provedení je instalována čeština, slovenština, němčina a angličtina, jiné jazyky lze volit po dohodě. Verze ClearReader+ obsahuje akumulátorové baterie a umožňuje práci mimo síť po dobu cca 5 hodin. Přídavný modul Přídavný modul nabízí další funkce: uložit rozpoznaný text do paměti (na kartu SD nebo disk USB), připojit externí monitor a číst synchronizovaně (právě čtené slovo je na obrazovce zvýrazňováno), nastavit velikost čteného textu, pracovat s původním vyfotografovaným obrázkem. Provedení : ClearReader, ClearReader+, ClearReader+ s přídavným modulem. Napájení Rozměry; váha Aku baterie (verze plus), síť. adaptér V. 23x9x20 cm; 2,5 kg. Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1b) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

17 AutoLektor digitální čtecí přístroj pro nevidomé s hlasovým výstupem Snadný poslech tištěného textu Auto-Lektor je přístroj pro čtení textu syntetickým hlasem. Tištěnou předlohu (knížku, časopis) vložíte do skeneru v horní části přístroje, systém text automaticky rozpozná a přečte. Ovládání přístroje je velmi jednoduché pomocí několika tlačítek na předním panelu. Tlačítka jsou barevně rozlišená a jsou zřetelně označená zkratkami v bodovém písmu a v černotisku. Přístroj pracuje zcela autonomně, k počítači se nepřipojuje. Rozpoznávat a číst lze ve více jazycích: V základním provedení je instalována čeština a angličtina. Text rozpoznaný AutoLektorem si lze uložit na přenosné médium nebo do interní paměti. A naopak, do přístroje lze nahrát jakýkoli textový soubor a nechat si ho číst. HARPO Auto-Lektor je velmi vhodnou pomůckou pro nevidomé uživatele, kteří považují ovládání standardního počítače za příliš složité a kteří by přesto rádi četli tištěné texty. Záznamová média Zvukové formáty Rozměry; váha Další informace CD-ROM, USB Flash disk, interní paměť Přehrává audio CD, mp3 soubory, internetové rádia 360 mm x 425 mm x 255 mm; 11 kg Operační systém: Windows XP; OCR FineReader Lze připojit externí myš, klávesnici, monitor Harpo, Polsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1b) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

18 HP Compaq ZoomXtra digitální zvětšovací lupa Zvětšování obrazovky a hlasová podpora Počítačový systém tvoří značkový počítač HP Compaq se zárukou 5 roků; OCR program pro rozpoznávání textu; stolní skener nebo kamerová lupa; zvětšovací program ZoomText; textový editor MS Word; VIEWdio, přístup k textu/grafice ze skeneru či kamery. Pracoviště slabozrakého uživatele Zvětšovací program spolu se čtecím zařízením umožňuje i silně slabozrakým uživatelům plnohodnotně pracovat s aplikačními programy, zpracovávat informace v digitální podobě (včetně přístupu k internetu) i pracovat s tištěnými předlohami. Delší texty si lze nechat předčítat programem DocTTS s českým hlasovým výstupem. Hlasový výstup S programem ZoomText zvětšovač / odečítač získávají uživatelé hlasovou podporu aplikacích i celém prostředí MS Windows, takže mohou dle potřeby pracovat zrakem, zrakem a sluchem nebo jen poslouchat čtený text. Čtení černotisku Pokud uživatel při práci s počítačem potřebuje interaktivní přístup k černotiskovým předlohám, je vhodným řešením kamerová lupa ClearView nebo lupa do USB portu (při studiu na prohlížení obrázků, opisování, účtování apod.). Na počítač poskytujeme rozšířenou, 5-ti letou záruku a zdarma vzdálenou podporu uživatelům. Na přání připravíme zákaznickou konfiguraci, můžete dokoupit další periferie a software. Zpřístupněný počítač je možné připravit i ve variantě přenosného notebooku. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-4b) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

19 HP Compaq Vox digitální čtecí přístroj pro nevidomé s hlasovým výstupem Počítač s hlasovým či hmatovým výstupem Počítačový systém tvoří značkový počítač HP Compaq se zárukou 5 roků; OCR program pro rozpoznávání textu; stolní skener; odečítací program s hlasovým výstupem SuperNova; textový editor MS Word; pro méně zběhlé uživatele lze přidat podpůrný ovládací program Guide. Pracoviště nevidomého uživatele Odečítací program s hlasovým výstupem umožňuje nevidomým uživatelům pracovat s běžnými textově orientovanými aplikacemi, zpracovávat informace v digitální podobě (včetně přístupu k internetu) i poslouchat textové materiály nasnímané skenerem. Brailský řádek Pro studenty (důvodu naučení se pravopisu, cizích jazyků) a pro pracovní využití (přesnost) je vhodné sestavu doplnit brailským zobrazovačem ALVA BC640USB, který realizuje hmatový výstup ve slepeckém bodovém písmu. Na přání sestavíme zákaznickou konfiguraci. Na počítač poskytujeme rozšířenou, 5-ti letou záruku a zdarma vzdálenou podporu uživatelům. Na přání připravíme zákaznickou konfiguraci, můžete dokoupit další periferie a software. Digitální zápisník pro zrakově postižené Zpřístupněný počítač je možné připravit i ve variantě přenosného notebooku. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1b) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

20 EasyLink, iphone digitální kalkulátor/zápisník pro nevidomé s hlasovým/hmatovým výstupem Malý bezdrátový pomocník + brailský řádek Systém EasyLink tvoří brailská klávesnice s bezdrátovým připojením (Bluetooth) ke kapesnímu počítači (PDA) nebo k mobilnímu telefonu. U počítače stolního pak lze samotnou klávesnici použít k jeho ovládání. EasyLink 12 - brailský řádek je brailská klávesnice doplněná o 12-ti znakový brailský řádek. EasyLink 12 umí tedy všechno, co umí klávesnice EasyLink a navíc je vybavený hmatovým výstupem. Vstup Výstup Komunikace Napájení Rozměry; váha 6 brailských a 3 funkční klávesy Audio (český hlas Acapela); 12 brailských znaků EL12 Připojení Bluetooth do 100m Dobíjitelná baterie; 10 hodin nepřetržitého provozu EL: 151 x 210 x 68 mm; 130 g EL12: 151 x 210 x 96 mm; 260 g Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1c) / II-2d) / II-2e) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

21 Programové vybavení PC speciální programové vybavení pro zrakově hendikepované VIEWdio - zvětšování a ozvučení skenovaných či kamerových předloh Program VIEWdio zvětšuje předlohy nasnímané skenerem nebo kamerou nebo uložené v souboru a zobrazuje je ve stylu kamerové lupy. VIEWdio dokáže v předloze rozpoznat text a ten pak poslat do hlasového výstupu: snadno si poslechnete skenovanou knížku nebo noviny. VIEWdio lze používat jako samostatný zvětšovací program nebo jako vhodný doplněk základního programu pro zvětšování obrazovky ZoomText. Knihomol - pohodlné stahování knih a časopisů Knihomol je aplikace, která zrakově hendikepovaným uživatelům zpřístupňuje elektronické knihy a časopisy. Umožňuje jejich pohodlné vyhledávání, stahování a čtení pomocí hlasového výstupu. Knihomol spolupracuje s Knihovnou digitálních dokumentů SONS ČR (KDD) a knihovnou Mathilda. Přehledné a intuitivní ozvučené prostředí (SAPI). Vyhledávání knih v KDD podle názvu, autora nebo všech údajů. Procházení časopisů v KDD roztříděných podle názvů a ročníků. Výpis titulů nově přidaných do KDD. Přehledné seznamy již stažených knih a časopisů. Zobrazuje plné názvy článků v časopisech, informuje o stavu kreditů. envid - video okno pro kamerové lupy do USB Program envid zobrazuje a upravuje obraz z kamerové lupy připojené do portu USB. Dokáže obraz zvětšovat i zmenšovat, zabarvovat umělými barvami, vyhlazuje okraje zvětšovaného textu a pro lepší orientaci nabízí čtecí linku. Velikost video okna i jeho umístění na obrazovce lze volit. Ovládání programu je velmi jednoduché a intuitivní z ovládací lišty nebo pomocí klávesových zkratek (uživatelsky definovatelných). Program envid je kompatibilní se zvětšovacími programy ZoomText a Supernova/Lunar. Program envid spolu s kamerovou lupou Bierley Mouse USB poskytuje výborné řešení pro přístup k tištěným předlohám. Při aplikaci v notebooku je takové řešení naprosto mobilní. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1d) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

22 ZoomText speciální programové vybavení pro zrakově hendikepované Zvětšování a odečítání ve Windows Program pro zvětšování obrazovky počítače a zvýrazňování ovládacích prvků. Technologie xfont pro vyhlazení zvětšeného písma. Integrované video okno pro obraz z USB kamery. Zoomtext zvětšovač Rozsah zvětšení 1-36x se zlomkovými zvětšeními v intervalu 1 až 3. Technologie xfont pro vyhlazení zvětšeného písma (zvětšené písmo není schodovité a je tedy dobře čitelné). Uživatelsky definovaný kurzor myši, textový kurzor a jejich zvýraznění. Filtrace barev pro zlepšení čitelnosti textu. Zoomtext zvětšovač / odečítač vše co zvětšovač a navíc Hlasem čte ovládací prvky aplikací (dialogy, menu, lišty,...) ve 3 úrovních výmluvnosti. Hlasová odezva při psaní, editaci a pohyby v dokumentech. Velmi kvalitní české hlasová syntéza a dalších 6 cizojazyčných. Plný přístup k internetu lze si číst automaticky, nebo s ruční navigací. ZoomText Express je odlehčená a levnější verze zvětšovacího programu s omezenými funkcemi (zvětšování maximálně 2x). Doplňkové vybavení USB kamera, která slouží ke zvětšování tištěných předloh. Klávesnice se zvětšeným a kontrastním popisem kláves a s přidanými tlačítky pro přímé ovládání ZoomTextu (provedení černožluté, černobílé). Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1d) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

23 SuperNova speciální programové vybavení pro zrakově hendikepované Moderní odečítač a zvětšovač Zpřístupnění počítače pro nevidomé. Možnost připojení brailského zobrazovače. SuperNova je program pro MS Windows, který prostřednictvím hlasu a hmatu zpřístupňuje vše, co se na obrazovce děje, takže i nevidomý uživatel může s počítačem pracovat. Supernova odečítač (Hal) Plné zpřístupnění MS Windows, internetu (rychlé a přesné procházení i složitějších webů bez pomoci myši), Wordu, Excelu,... Čtení v dokumentu, plynulé čtení celého dokumentu, možnost nastavení čtení interpunkce, formátu. Výřečnost (co vše SuperNova čte) lze uživatelsky konfigurovat. Konfigurovatelné ovládací klávesy a tlačítka brailského zobrazovače. Supernova zvětšovač/odečítač (Access Suite) Má stejné odečítací vlastnosti jako SuperNova Odečítač plus zvětšovací funkce. Až 60-násobné zvětšení obrazovky počítače. Technologie věrné vyhlazení zajišťující perfektní čitelnost textu v jakékoli velikosti. Plně nastavitelné barevné prostředí Windows podle individuálních potřeb. Nastavení požadované barvy a velikosti ukazatele myši. Hlasová odezva myši čte jakýkoli text, na který myší ukážete. Pro studenty (důvodu naučení se pravopisu, cizích jazyků) a pro pracovní využití (přesnost) je vhodné počítač vybavit brailským zobrazovačem ALVA BC640USB, který realizuje hmatový výstup ve slepeckém bodovém písmu. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1d) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

24 Guide speciální programové vybavení pro zrakově hendikepované Počítač se zjednodušeným ovládáním Dolphin Guide je asistenční program, díky kterému může s počítačem velmi rychle a snadno pracovat každý bez zvláštních nároků na počítačové znalosti nebo dovednosti. Guide je velice vhodné řešení např. pro seniory, pro osoby zrakově hendikepované nebo pro žáky praktických škol. Jednoduché a plně přístupné prostředí Guide se ovládá pomocí přehledných textových nabídek, nepracujete tedy ve složitém grafickém prostředí systému Windows. Vše, s čím se v programu Guide setkáte, Vám přečte hlasový výstup. Vše v jednom balíčku Guide nabízí vše, co člověk od počítače pro domácí použití očekává - není nutné dokupovat další aplikace. Součástí programu je: jednoduchý textový editor (plně ozvučený), přístup k internetu: prohlížeč, internetová rádia, číst novinky (RSS), komunikace: ový klient, skype, zpřístupnění tištěných dokumentů zvětšování naskenovaných obrázků a čtení textů, hudba, videa, kalendář, a další. Klávesnice guide K programu lze pořídit speciální klávesnici vhodnou pro uživatele, kteří mají se standardní klávesnicí problémy. Obsahuje jen nejnutnější klávesy pro ovládání Guidu, jsou velké a zřetelně označené. Rozmístění, tvar, popis a význam jednotlivých kláves lze konfigurovat dle přání a potřeb klienta. ZPĚT DEL? START OK Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1d) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

25 Talks & Zooms speciální programové vybavení pro zrakově hendikepované Odečítač a zvětšovač do mobilu Talks & Zooms je odečítací a zvětšovací program do mobilních telefonů, pomocí něhož mohou takový telefon používat i nevidomí nebo slabozrací uživatelé. Program dokáže zvětšit obrazovku mobilního telefonu a zároveň syntetickým hlasem text na obrazovce čte. Zrakově hendikepovaným uživatelům jsou tedy zpřístupněny všechny základní funkce mobilního telefonu: telefonní seznam, volající číslo, SMS zprávy, nápověda a podobně. Vlastnosti Talks & Zooms zvětšování obrazovky; hlasová odezva obrazovky; český hlasový výstup s nastavitelnou hlasitostí a rychlostí řeči; české uživatelské rozhraní; automaticky přečte volající číslo a došlé textové zprávy; lze ovládat z podporovaných brail. klávesnic přes Bluetooth (EasyLink); th podpora přístrojů s dotykovými displeji (systémy S60 5 Edition); k dispozici uživatelský slovník; volba licence vázané na mobil nebo na SIM kartu; verze ZOOMS pouze zvětšuje. Odečítač TALKS&ZOOMS je kompatibilní s programem VisionHunt Color pro rozpoznávání barev, který lze koupit jako volitelné dovybavení. Odečítač a zvětšovač Hlasový výstup Operační systém Rozsah zvětšení Nuance TALKS&ZOOMS RealSpeak s hlasem Zuzana Symbian Series 60 (Nokia); seznam podporovaných modelů na 1x až 16x Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-1d) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

26 Alva BC640 a USB640 brailský displej pro nevidomé Brailský řádek nové generace Alva BC640 / USB640 Alva 640 je přenosný 40-ti znakový brailský terminál, který dokáže nevidomým nahradit počítačovou obrazovku. Lze jej připojit ke kapesnímu počítači, mobilnímu telefonu, stolnímu počítači pomocí bezdrátového rozhraní Bluetooth nebo kabelem USB. Vlastnosti terminálu Velmi malý a lehký, postavený s novou technologií mini piezo elementů; 40 výstupních znaků s naváděním kurzoru pod každým znakem; ovládací navigační klávesy a navigační kříž; Bluetooth připojení (jen BC640). Audio-brailský modul Je volitelný doplněk (jen k BC640), který se skládá s brailské klávesnice s vestavěným textovým editorem a reproduktorů. Ve spojení s kapesním počítačem nebo mobilem pak slouží jako plnohodnotný elektronický zápisník. Dalším volitelným doplňkem (jen BC640) je Optelec Pen, který obsahuje program SuperNova odečítač (Hal) uložený na interní paměti Alvy. Počet brl. znaků Vstup; Výstup Napájení Rozměry; váha 40 znaků s naváděním kurzoru USB640: jen USB; BC640: USB a Bluetooth USB; síť.adaptér 240V; aku baterie: 20h provozu bez modulu 338 x 75 x 18 mm; BC g, USB g Optelec Tieman Group, Holandsko Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-2h) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

27 Jot-a-Dot, DYMO kleště slepecký psací stroj + dymo kleště Jot-a-Dot: poznámky v Braillu Jot-a-Dot, česky rychlobod, je kapesní mechanický psací strojek, kterým kdekoli zapíšete své poznámky v bodovém písmu na papír. 6-bodová brailská klávesnice rychlé a přesné psaní v Braillu. Zavěšovací popruh kolem krku nesete strojek na krku a přitom píšete. Vždy víte, kde jste hmatný ukazatel znaku a indikátor čísla řádku. Velmi kontrastní barevné provedení. Píšete na běžný lehký papír, který najdete všude. Kompaktní kapesní konstrukce velmi lehký a malý psací strojek, který nemá žádné oddělitelné části. Jedinečný přístroj pro děti i dospělé. Skvělá náhrada kdysi oblíbeného minipichtu lepší než minipicht. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-2b) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb. Dymo kleště: popisky v bodovém písmu Slouží ke zhotovení nalepovacích štítků v bodovém písmu, např. pro popis kazet, disket, CD, skleniček či pořízení orientačních značek. Jednotlivé znaky volíte otáčením číselníku a stiskem rukojeti vyrazíte do dymo pásky. Pro uživatele, kteří znají bodové písmo, jsou polohy číselníku označeny v Braillu. Pro uživatele, kteří neznají bodové písmo, jsou polohy číselníku označeny latinkou. Lze používat s dymo páskou 9 mm nebo 12 mm. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-2c) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

28 Měřidla meřicí přístroje pro domácnost s hlasovým/hmatovým výstupem Indikátor hladiny a světla Akustická signalizace výšky hladiny kapaliny v nádobce, akustická detekce dopadajícího světla. Tuto pomůcku hradí zdravotní pojišťovny. (kód VZP ve sk. 14) Školní sada Plastový trojúhelník, pravítko 30 cm, úhloměr, vše s hmatnými značkami. Dílenská sada Plastové posuvné měřítko, skládací metr, vše s hmatnou stupnicí. Rýsovací souprava Marburg Rýsovací souprava vhodná pro speciální školy a pro děti na kreslení (hmatná), s podložkou formátu A4 nebo A3, doplňkové vybavení na přání: přídavný úhelník, kreslící fólie. Náramkové hodinky Ceres Elegantní náramkové hodinky s velmi zřetelným ciferníkem vhodné jako dámské i pánské. Na pomůcku přispívá Úřad práce podle položky II-2g) př. 1 vyhl. 388/2011 Sb.

29 Plastové lupy Plastová lupa se stojánkem Plastová lupa s vlastním LED osvětlením a stojánkem. Napájení 3 baterie AAA. Nabízíme v provedeních: 15x/56D, 13x/48D, 10x/39D, 8x/28D, 7x/24D, 6x/20D, 5x/16D, 4x/12D Plastová lupa do ruky Plastová lupa s vlastním LED osvětlením do ruky. Napájení 3 baterie AAA. Nabízíme v provedeních: 15x/56D, 13x/48D, 10x/39D, 8x/28D, 7x/24D, 6x/20D, 5x/16D, 4x/12D Ostatní lupy (plastové lupy bez osvětlení) Nabízíme v provedeních: plastová lupa polokoule 65 mm, plastová lupa polokoule 80mm, plastová lupa řádková 140mm. TV brýle Lehké televizní brýle, nastavitelné dalekohledky poskytují zvětšení 2,1krát na dálku. Brýle jsou určeny pro sledování televize, filmů, sportovních událostí nebo jiných venkovních aktivit. : Schweizer, Německo (s logem Optelec)

KATALOG. kompenzačních pomůcek. pro osoby se zrakovým postižením. UnikaCentrum, o.p.s. Žižkova 2364/56, Karviná www.unikacentrum.

KATALOG. kompenzačních pomůcek. pro osoby se zrakovým postižením. UnikaCentrum, o.p.s. Žižkova 2364/56, Karviná www.unikacentrum. KATALOG kompenzačních pomůcek pro osoby se zrakovým postižením UnikaCentrum, o.p.s. Žižkova 2364/56, Karviná www.unikacentrum.cz 1 Základní informace Pár slov o nás UnikaCentrum, o.p.s. (dříve známa pod

Více

T E L E V I Z N Í K A M E R O V É L U P Y

T E L E V I Z N Í K A M E R O V É L U P Y T E L E V I Z N Í K A M E R O V É L U P Y Patří do skupiny optoelektronických pomůcek. Mohou být hrazeny sociálním odborem příslušného úřadu obce s rozšířenou působností až do výše 100%. Obecně se popisuje

Více

TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ZÁZEMÍ STŘEDISKA AUGUSTIN

TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ZÁZEMÍ STŘEDISKA AUGUSTIN TECHNICKÉ A TECHNOLOGICKÉ ZÁZEMÍ STŘEDISKA AUGUSTIN Softwarové vybavení Veškeré softwarové vybavení vyžaduje OS Windows XP nebo novější, tj. WinVista, Win7 nebo Win8. Podporovány jsou jak 32bitové, tak

Více

Screening využití zvětšovacích pomůcek v praxi

Screening využití zvětšovacích pomůcek v praxi MASARYKOVA UNIVERZITA Lékařská fakulta Screening využití zvětšovacích pomůcek v praxi Diplomová práce Vedoucí diplomové práce: MUDr. Jan Richter Vypracovala: Bc. Kateřina Chaloupková (roz. Vávrová) obor

Více

www.spektra.eu SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, 143 00 Praha 4 Web: www.spektra.eu tel. 241 763 416 ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu

www.spektra.eu SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, 143 00 Praha 4 Web: www.spektra.eu tel. 241 763 416 ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu KATALOG TZP SPEKTRA v.d.n., Zátišská 1914/1, 143 00 Praha 4 E-mail: info@spektra.eu Web: www.spektra.eu tel. 241 763 416 ISO 9001:2008 eshop.spektra.eu Pomoc s výběrem pomůcky Zavolejte nám nebo napište,

Více

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství

NATIS s.r.o. Seifertova 4313/10 767 01 Kroměříž T:573 331 563 E:natis@natis.cz www.natis.cz. Videoendoskopy a příslušenství Videoendoskopy a příslušenství Strana 2 Úvod Jsme rádi, že vám můžeme představit katalog videoendoskopů a jejich příslušenství. Přenosné videoendoskopy model V55100 a X55100 s velkým barevným LCD displejem,

Více

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz,

HILGER s.r.o., Místecká 258, 720 02 Ostrava-Hrabová, Telefon: (+420) 596 718 912, (+420) 596 706 301, Email: hilger@hilger.cz, Tyto kamery třetí generace mají vysoce citlivý IR detektor a ergonomický tvar. Jsou cenově dostupné, jednoduše se ovládají, poskytují vysoce kvalitní snímky a umožňují přesné měření teplot. Mají integrovanou

Více

Kompenzační pomůcky na bázi ICT pro uživatele s těžkým postižením zraku. Radek PAVLÍČEK, Středisko Teiresiás, MUNI v Brně

Kompenzační pomůcky na bázi ICT pro uživatele s těžkým postižením zraku. Radek PAVLÍČEK, Středisko Teiresiás, MUNI v Brně Kompenzační pomůcky na bázi ICT pro uživatele s těžkým postižením zraku Radek PAVLÍČEK, Středisko Teiresiás, MUNI v Brně CO JE TO KOMPENZAČNÍ POMŮCKA? Kompenzační pomůckou pro nevidomé a slabozraké rozumíme

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

ZoomText 9.1 je mocný podpůrný prostředek pro zrakově postižené uživatele počítačů. ZoomText integruje obě technologie pro zpřístupnění počítače -

ZoomText 9.1 je mocný podpůrný prostředek pro zrakově postižené uživatele počítačů. ZoomText integruje obě technologie pro zpřístupnění počítače - KAPITOLA 1 Úvodem ZoomText 9.1 je mocný podpůrný prostředek pro zrakově postižené uživatele počítačů. ZoomText integruje obě technologie pro zpřístupnění počítače - zvětšování i odečítání obrazovky - a

Více

Kompenzační pomůckou pro těžce zrakově postižené se rozumí nástroj, přístroj nebo zařízení, speciálně vyrobené nebo speciálně upravené tak, aby svými

Kompenzační pomůckou pro těžce zrakově postižené se rozumí nástroj, přístroj nebo zařízení, speciálně vyrobené nebo speciálně upravené tak, aby svými Kompenzační pomůckou pro těžce zrakově postižené se rozumí nástroj, přístroj nebo zařízení, speciálně vyrobené nebo speciálně upravené tak, aby svými vlastnostmi a možnostmi použití alespoň částečně kompenzovalo

Více

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky Elektrosvařovací jednotky Nová generace jednotek Nová rukojeť Ochrana kabelů proti poškození Grafický displej Dobře čitelný, s nastavitelným kontrastem Jednoduchá klávesnice pro snadné ovládání v uživatelském

Více

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky

MSA PLUS Elektrosvařovací jednotky Elektrosvařovací jednotky Nová generace jednotek Nová rukojeť Ochrana kabelů proti poškození Grafický displej Dobře čitelný, s nastavitelným kontrastem Jednoduchá klávesnice pro snadné ovládání v uživatelském

Více

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení

Česky Kapitola 1: Úvod TVGo A31 TVGo A31 1.1 Obsah balení Kapitola 1: Úvod Tato nová televizní videoterminál TVGo A31 je ideální pro sledování televize nebo videa na monitoru TFT / LCD / CRT v rozlišení až 1280 x 1024 pixelů. Tento televizní videoterminál umožňuje

Více

Hardware Osobní počítač a jeho periferie. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.

Hardware Osobní počítač a jeho periferie. Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3. Hardware Osobní počítač a jeho periferie Mgr. Lukáš Provazník ZŠ praktická a ZŠ speciální Lomnice nad Popelkou DUM č.: VY_3.2_INOVACE_1LP_10 Osobní počítač nebo někdy také PC je tvořeno čtyřmi částmi:

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace

Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace Obsah Příloha č. 1 zadávací dokumentace - Technická specifikace Stávající stav... 2 Část č. 1 veřejné zakázky - Tablety posádek... 4 Část č. 2 veřejné zakázky - Tiskárny... 5 Část č. 3 veřejné zakázky

Více

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta)

Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Helmer carcam FULL HD (Černá skříňka do auta) Uživatelská příručka 1 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

Konfigurace zařízení - Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav

Konfigurace zařízení - Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav Konfigurace zařízení - Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní akademie Břeclav P.č. 1 Stolní PC sestava + SW 17ks Procesor čtyř jádrový procesor, benchmark min. 3,350 Paměti min 4GB Grafická

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

Chytrá řešení v oblasti prostorové orientace a samostatného pohybu nevidomých a slabozrakých osob. Tyfloservis, o.p.s Daniela Morávková

Chytrá řešení v oblasti prostorové orientace a samostatného pohybu nevidomých a slabozrakých osob. Tyfloservis, o.p.s Daniela Morávková Chytrá řešení v oblasti prostorové orientace a samostatného pohybu nevidomých a slabozrakých osob Tyfloservis, o.p.s. 24.4.2019 Daniela Morávková Zvládnutí samostatného pohybu a orientace v prostoru zahrnuje

Více

Další HW zařízení EU peníze středním školám Didaktický učební materiál

Další HW zařízení EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Další HW zařízení EU peníze středním školám Didaktický učební materiál Anotace Označení DUMU: VY_32_INOVACE_IT1.18 Předmět: Informatika a výpočetní technika Tematická oblast: Úvod do studia informatiky,

Více

HDTV kamera do auta černá skříňka

HDTV kamera do auta černá skříňka HDTV kamera do auta černá skříňka (uživatelská příručka) v1.2 Děkujeme za zakoupení kamery. Tato příručka obsahuje podrobný popis použití, poskytne Vám informace o produktu, včetně provozu a technických

Více

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky.

Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková cena musí být včetně ceny za dopravu do místa plnění zakázky. Příloha č. 1 Rozsah a technická specifikace zakázky Předmětem zakázky je dodání ICT techniky a dalšího zařízení pro učebnu Centra Kašpar, o. s. Předmětem nabídky musí být nová a nepoužitá technika. Celková

Více

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku O tomto průvodcia Vítejte v programu ZoomText Express ZoomText Express je dostupný a snadno použitelný zvětšovací počítačový program.

Více

Přístroj pro měření tloušťky nátěrových hmot na dřevěných, plastových, betonových a jiných podkladech

Přístroj pro měření tloušťky nátěrových hmot na dřevěných, plastových, betonových a jiných podkladech PosiTector 200 Přístroj pro měření tloušťky nátěrových hmot na dřevěných, plastových, betonových a jiných podkladech Pokročilé modely měří až tři individuální vrstvy nátěru Jednoduchost ihned připravený

Více

První použití notebooku GIGABYTE

První použití notebooku GIGABYTE Čeština Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně.

Více

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ

Xtreamer Wonder. Uživatelská příručka CZ Xtreamer Wonder Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Xtreamer Wonder Xtreamer Wonder je zcela nový media hub na bázi Android 4.4 KitKat s čtyřjádrovým ARM Cortex A9 procesorem a grafikou Mali

Více

dodání během 2. pololetí 2013, objednáno bude s měsíčním předstihem

dodání během 2. pololetí 2013, objednáno bude s měsíčním předstihem Max. cena za kus Max. cena za ks Max. celkem za č. Předmět Počet ks bez DPH vč. DPH položky vč. DPH Požadavky 1 počítače do učebny 13 12 500,00 15 125,00 196 625,00 Parametry: dodání během 2. pololetí

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Návod na použití 2 BDVR HD IR Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor

Více

Z Á K L A D N Í S E S T A V A

Z Á K L A D N Í S E S T A V A (interní objednací kód) Funkcionalita / program. Sestava PC-A-01 Sestava PC-A-01 Z Á K L A D N Í S E S T A V A Systémová platforma Zaručená podpora operačního systému Microsoft Windows aktuální verze dostupné

Více

Specifikace předmětu plnění

Specifikace předmětu plnění Specifikace předmětu plnění Notebook Procesor Operační systém Operační paměť Pevný disk Min. 2000 dle Passmark CPU mark Win7 Pro CZ nebo Win 8 Pro CZ min. 4 GB min. 300 GB Displej matný, 13,3"-15,6" Rozlišení

Více

Kontrola obsahu balení

Kontrola obsahu balení Gratulujeme Vám ke koupi notebooku GIGABYTE! Tato příručka vás provede nastavením Vašeho notebooku při jeho prvním spuštění. Konečná konfigurace produktu závisí na daném modelu zakoupeném v prodejně. GIGABYTE

Více

RYCHLÝ ÚVOD PRO Lumens PS 350 / 550 New

RYCHLÝ ÚVOD PRO Lumens PS 350 / 550 New RYCHLÝ ÚVOD PRO Lumens PS 350 / 550 New Úvod Gratulujeme vám k zakoupení nového digitálního vizualizéru. Jenž je navržen a konstruován pro skupinové firemní prezentace, interaktivní přednášky a školní

Více

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ

Supernova 16 Ovládací zkratky. Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů LEVÝ CONTROL + PRAVÁ HRANATÁ Supernova 16 Ovládací zkratky Akce Funkce Stolní počítač Přenosný počítač Automatické popisování grafických objektů PRAVÁ HRANATÁ G Otevřít kontextové menu ovládacího panelu ZÁVORKA MEZERNÍK Předčítací

Více

2.790, 1.804, 1.542, 1.099, Štíhlý design. Super cena. Jednoduché ovládání. Rodinný telefon. Nikon Coolpix S3100. Garmin nüvi 40 ČR Lifetime

2.790, 1.804, 1.542, 1.099, Štíhlý design. Super cena. Jednoduché ovládání. Rodinný telefon. Nikon Coolpix S3100. Garmin nüvi 40 ČR Lifetime Vánoční inspirace Hledáte inspiraci na vánoční dárky? Nevíte jaký vánoční dárek vybrat pro své blízké? Nechte se inspirovat vánoční nabídkou, kterou jsme pro vás ušili přímo na míru. V katalogu Vánoční

Více

Phasec 3. - detektor z řady defektoskopů

Phasec 3. - detektor z řady defektoskopů Phasec 3 tel.: 222500101-105 - detektor z řady defektoskopů V Phasec 3 Series je defektoskop na bázi vířivých proudů a byl navržen k detekci chyby železných a neželezných kovů a je vhodný pro téměř všechny

Více

ENERGY STAR, hladina hluku nesmí překročit 4,0 B (A) v pohotovostním režimu a 4,5 B(A) při přístupu na pevný disk

ENERGY STAR, hladina hluku nesmí překročit 4,0 B (A) v pohotovostním režimu a 4,5 B(A) při přístupu na pevný disk Běžný desktop Case konfigurovatelná skříň typu minitower minimální požadovaný výkon PassMark min. 4300 bodů Chipset chipset umožňující funkce vzdálené správy a sledování nezávisle na stavu či přítomnosti

Více

Technické údaje. Ambilight. Obraz/displej. Android. 1 Televize. Vestavěná funkce Ambilight+hue. Funkce Ambilight. Úhlopříčka obrazovky

Technické údaje. Ambilight. Obraz/displej. Android. 1 Televize. Vestavěná funkce Ambilight+hue. Funkce Ambilight. Úhlopříčka obrazovky 1 Televize Technické údaje Ambilight Obraz/displej Verze Ambilight 2 strany Displej LED Full HD Funkce Ambilight Vestavěná funkce Ambilight+hue Hudba s funkcí Ambilight Herní režim Funkce přizpůsobení

Více

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace)

Příloha C. zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013. TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) Příloha C zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku Mikroskopy pro LF MU 2013 TECHNICKÉ PODMÍNKY (technická specifikace) 1. část VZ: Laboratorní mikroskop s digitální kamerou a PC Položka č.1

Více

Uživatelská příručka CZ

Uživatelská příručka CZ Minix NEO U9-H Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Minix NEO U9-H Minix NEO U9-H je výkonné multimediální centrum na bázi Android 6.0 Marshmallow s osmijádrovým procesorem a grafikou Mali

Více

BDVR HD IR. Návod na použití

BDVR HD IR. Návod na použití Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení přenosného záznamového zařízení DVR. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod na použití. Popis zařízení 3 1) HDMI konektor 2) USB konektor 3) Konektor

Více

Tmavomodrý festival května

Tmavomodrý festival května Tmavomodrý festival 2018 11. 12. května Milí přátelé, i v letošním roce proběhne v Brně hudební přehlídka zrakově postižených dětí pod názvem Tmavomodrý festival, a to opět ve formátu, na který jsme byli

Více

DOTAZNÍK. Příloha Prosím, uveďte, zda jste muž nebo žena. muž žena

DOTAZNÍK. Příloha Prosím, uveďte, zda jste muž nebo žena. muž žena Příloha 1 DOTAZNÍK 1. Prosím, uveďte, zda jste muž nebo žena. muž žena 2. Uveďte, prosím, Váš věk. méně než 20 let 20 29 let 30 39 let 40 49 let 50 59 let 60 a více let 3. Jaká je kategorie Vašeho zrakového

Více

O varováních. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích. Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified Memory Architecture)

O varováních. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích. Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified Memory Architecture) O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E5400 a E5500 Informace o instalaci a funkcích Modely E5400/E5500 s grafickou kartou UMA (Unified

Více

Předmět: informační a komunikační technologie

Předmět: informační a komunikační technologie Předmět: informační a komunikační technologie Výukový materiál Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0799 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím

Více

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK

ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9. Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK ALCATEL-LUCENT SÉRIE 9 Jiný způsob komunikace RYCHLOSTÍ MYŠLENEK Jiný způsob komunikace Telefony Alcatel-Lucent SÉRIE 9 přinášejí novou úroveň kvality zvuku, designu, produktivity komunikace a péče o zákazníky.

Více

VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2017,

VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2017, VYHLÁŠKA ze dne 29. listopadu 2017, kterou se mění vyhláška č. 388/2011 Sb., o provedení některých ustanovení zákona o poskytování dávek osobám se zdravotním postižením, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo

Více

Informační a komunikační technologie 1.2 Periferie

Informační a komunikační technologie 1.2 Periferie Informační a komunikační technologie 1.2 Periferie Studijní obor: Sociální činnost Ročník: 1 Periferie Je zařízení které umožňuje ovládání počítače nebo rozšíření jeho možností. Vstupní - k ovládání stroje

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: Číslo šablony: 15 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek: Anotace: CZ.1.07/1.5.00/34.0410

Více

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla

Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Černá skříňka se dvěma kamerami určená k záznamu jízdy vozidla Před prvním použitím výrobku si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce kamery... 1 Popis kamery

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka

Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Sportovní HD kamera Uživatelská příručka Systémové požadavky Systémové požadavky Operační systém Microsoft Windows2000, XP, Vista, 7 Procesor Intel Pentium III s vice než 800MHz Vnitřní paměť Větší než

Více

20x optický zoom, velmi rychlé a citlivé automatické zaostřování, vysoce citlivý snímač s vysokým rozlišením 720p.

20x optický zoom, velmi rychlé a citlivé automatické zaostřování, vysoce citlivý snímač s vysokým rozlišením 720p. dodavatel vybavení provozoven firem www.abetec.cz HD kamera EasyView M20x-HD OP-109 011 Obj. číslo: 106001735 Výrobce: Optilia Popis High Definition optická kamera s řidicí jednotkou a stojanem. Inspekční

Více

Technické údaje. Televize. Ambilight. Obraz/displej. Android. Vestavěná funkce Ambilight+hue. Úhlopříčka obrazovky (metrická) 123 cm.

Technické údaje. Televize. Ambilight. Obraz/displej. Android. Vestavěná funkce Ambilight+hue. Úhlopříčka obrazovky (metrická) 123 cm. 1 Televize Technické údaje Ambilight Obraz/displej Verze Ambilight 3 strany Displej 4K Ultra HD LED Funkce Ambilight Vestavěná funkce Ambilight+hue Hudba s funkcí Ambilight Úhlopříčka obrazovky (metrická)

Více

Tiskárny samolepících štítků

Tiskárny samolepících štítků Tiskárny samolepících štítků Označení, které Vám vydrží Přenosné modely - P-touch 1000/1280/VP/1830VP/2460/2480 LAMINOVANÉ PÁSKY P-touch 1000 PŘENOSNÉ, A PROTO VŽDY PŘI RUCE Jednoduchá obsluha, malé rozměry,

Více

Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II.

Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II. Příloha č.1 Specifikace předmětu zakázky část II. Projekt Inovace ve vzdělávacím procesu Vyšší odborné školy, Střední odborné školy a Středního odborného učiliště, Bzenec, registrační číslo CZ.1.07/1.3.41/01.0038

Více

Minix NEO Z64 Windows 8.1

Minix NEO Z64 Windows 8.1 Minix NEO Z64 Windows 8.1 Uživatelská příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Minix NEO Z64 s OS Windows 8.1 Minix NEO Z64 je revoluční kompaktní Mini PC s čtyřjádrovým procesorem Intel Atom. NEO Z64 nově

Více

LEPTOSKOP Měření Tloušťky Nanesených Vrstev

LEPTOSKOP Měření Tloušťky Nanesených Vrstev LEPTOSKOP Měření Tloušťky Nanesených Vrstev LEPTOSKOPY jsou již několik desetiletí osvědčené přístroje pro nedestruktivní měření tloušťky nanesených vrstev na kovech magnetoinduktivní metodou (EN ISO 2178)

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce

Vítejte. Přehled. Obsah balení 1. Přenosná video lupa 2. Video kabel 3. USB kabel. Popis přístroje a funkce Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte HCP-01 4,3palcová přenosná video lupa pomáhá lidem se zrakovým postižením při čtení tištěného obsahu. Pro pohodlnější čtení může být lupa připojena k televizi

Více

Úřad vlády České republiky

Úřad vlády České republiky Úřad vlády České republiky Odbor informatiky Č. j.: 2060/2015OIT Odůvodnění veřejné zakázky dle 156 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o veřejných

Více

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství

IsoMatch Tellus CHYTŘE EFEKTIVNĚ SNADNĚ. Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus Budoucnost zemědělství IsoMatch Tellus IsoMatch Tellus je nejnovější terminál, vyvinutý společností Kverneland Group. Pomocí rozhraní ISOBUS komunikuje se všemi kompatibilními stroji a

Více

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled

O varováních. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje. Čelní pohled O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4200 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 19 18 1 17 16 15 2 3 14

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í. Počet: 30 Příloha č. 1 - Technické podmínky I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Technické zadání zakázky na dodávku výpočetní techniky pro Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště, Moravské

Více

Specifikace předmětu plnění

Specifikace předmětu plnění Specifikace předmětu plnění Notebook Procesor Operační systém Pevný disk Min. 2000 dle Passmark CPU mark Win7 Pro CZ nebo Win 8 Pro CZ min. 4 GB min. 300 GB Displej matný, 13,3"-15,6" Rozlišení displeje

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205A Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. HD kamera do auta HQS-205A je špičkové řešení pro náročné uživatele

Více

Compact + Uživatelská příručka. OPN: COMP-WRLD Verze 2.4 2007 Optelec, Nizozemsko Všechna práva vyhrazena

Compact + Uživatelská příručka. OPN: COMP-WRLD Verze 2.4 2007 Optelec, Nizozemsko Všechna práva vyhrazena Compact + Uživatelská příručka OPN: COMP-WRLD Verze 2.4 2007 Optelec, Nizozemsko Všechna práva vyhrazena (T) Spektra 2007, revize 2011 Optelec P.O. Box 399 2990 AJ Barendrecht The Netherlands Tel.: +31

Více

Rikomagic MK22/22 Plus

Rikomagic MK22/22 Plus Rikomagic MK22/22 Plus Instalační příručka CZ Děkujeme Vám za zakoupení Rikomagic MK22/22 Plus MK22/22 Plus je výkonné multimediální centrum pro domácí zábavu přinášející online zábavu do vašeho obývacího

Více

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu

O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E4300 Informace o instalaci a funkcích technické údaje Čelní pohled 1 2 3 21 20 4 19 5 18

Více

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka prezentační techniky a jazykové laboratoře

Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka prezentační techniky a jazykové laboratoře Příloha č. 1 Technická specifikace a kalkulace předmětu veřejné zakázky Dodávka prezentační techniky a jazykové laboratoře Název projektu: Přírodní vědy moderně Reg. číslo projektu: CZ.1.10/2.1.00/30.01592

Více

Digitální USB mikroskopy

Digitální USB mikroskopy Digitální USB mikroskopy 200x, 500x, 500xv2, 800x Návod k použití V2.2018 Stránka 1 Digitální USB mikroskop Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. Věříme, že bude sloužit k Vaší plné spokojenosti.

Více

KAPESNÍ KAMEROVÁ LUPA Vis-E-H6

KAPESNÍ KAMEROVÁ LUPA Vis-E-H6 KAPESNÍ KAMEROVÁ LUPA Vis-E-H6 OBSAH uživatelské příručky: Bezpečnostní pokyny a Upozornění Obsah balení Stojánek a rukojeť Ovládací prvky Použití ecare 4.3 " 1. Zapnutí, vypnutí 2. Zvětšení, zmenšení

Více

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B

Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Kamera do auta s IR osvětlením a podporou SD karet HQS-205B Úvod Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Kamera do auta HQS-205B je zařízení pro nenáročné uživatele, kterým

Více

Kamerová lupa Snow 7 HD

Kamerová lupa Snow 7 HD Kamerová lupa Snow 7 HD Uživatelská příručka v 1.3 Copyright 2013 ZOOMAX Technology, Inc. Všechna práva vyhrazena. (T) Spektra, 2015 ZOOMAX Technology, Inc., Qianyun Road Qingpu Area Shanghai, China ZOOMAX

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zrakově postižené, Brno, Kamenomlýnská

Více

Dell Vostro 3300/3400/3500/3700

Dell Vostro 3300/3400/3500/3700 Dell Vostro 3300/3400/3500/3700 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Vostro 3300 pohled zepředu 18 17 16 19

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 459/2014 ze dne 29. dubna 2014, kterým se mění některá nařízení o zařazení zboží do kombinované nomenklatury

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 459/2014 ze dne 29. dubna 2014, kterým se mění některá nařízení o zařazení zboží do kombinované nomenklatury 6.5.2014 L 133/43 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 459/2014 ze dne 29. dubna 2014, kterým se mění některá nařízení o zařazení zboží do kombinované nomenklatury EVROPSKÁ KOMISE, s ohledem na Smlouvu o

Více

HLEDÁTE TO SPRÁVNÉ SPOJENÍ.

HLEDÁTE TO SPRÁVNÉ SPOJENÍ. MarConnect. Zpracování měřených dat HLEDÁTE TO SPRÁVNÉ SPOJENÍ. VYTVOŘÍ JEJ MARCONNET. Nejaktuálnější informace k produktům MARCONNECT naleznete na našich webových stránkách: www.tm-technik.cz Naše nové

Více

Rollei DF-S 190 SE.

Rollei DF-S 190 SE. Obsah balení Rollei DF-S190 SE skener Držáky negativů/filmů Rychlý podavač Napájecí adapter Kabely Čistící štětec Uživatelská příručka Instalační CD Osazení diapozitivů do držáku 1. Otevřete držák 2. Vložte

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

3. Maturitní otázka PC komponenty 1. Počítačová skříň 2. Základní deska

3. Maturitní otázka PC komponenty 1. Počítačová skříň 2. Základní deska 3. Maturitní otázka Počítač, jeho komponenty a periferní zařízení (principy fungování, digitální záznam informací, propojení počítače s dalšími (digitálními) zařízeními) Počítač je elektronické zařízení,

Více

Technické údaje. Ambilight. Obraz/displej. Funkce Smart TV. 1 Televize. Úhlopříčka obrazovky (metrická) 126 cm. Úhlopříčka obrazovky (palce)

Technické údaje. Ambilight. Obraz/displej. Funkce Smart TV. 1 Televize. Úhlopříčka obrazovky (metrická) 126 cm. Úhlopříčka obrazovky (palce) 1 Televize Technické údaje Ambilight Obraz/displej Verze Ambilight 3 strany Displej 4K Ultra HD LED Funkce Smart TV Úhlopříčka obrazovky (metrická) 126 cm Interakce s uživatelem Interaktivní televize Program

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje.

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a. kamerou DVR-156. Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním. použitím přístroje. Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem, LCD displejem a kamerou DVR-156 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Úvod S tímto profesionálním diktafonem zaznamenáte naprosto čistý

Více

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích

Dell Latitude E4310. O varováních. Informace o instalaci a funkcích Dell Latitude E4310 Informace o instalaci a funkcích O varováních VAROVÁNÍ: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Čelní pohled 1 snímač okolního světla 19 18 20 17 23

Více

Technické údaje. Obraz/displej. Funkce Smart TV. 1 Televize. Interakce s uživatelem. MultiRoom Client

Technické údaje. Obraz/displej. Funkce Smart TV. 1 Televize. Interakce s uživatelem. MultiRoom Client 1 Televize Technické údaje Obraz/displej Funkce Smart TV Displej Úhlopříčka obrazovky (metrická) 4K Ultra HD LED 139 cm Interakce s uživatelem MultiRoom Client SimplyShare CertiỼ kace Wi-Fi Miracast CertiỼ

Více

Přídavný modul čtečky ClearReader +

Přídavný modul čtečky ClearReader + Přídavný modul čtečky ClearReader + Uživatelská příručka OPN: CR-MAG-FP Verze 2.1 2013 Optelec, Nizozemsko; (T) 2014 Spektra, ČR Všechna práva vyhrazena Optelec P.O. Box 399 2990 AJ Barendrecht Nizozemsko

Více

Příloha č. 3 - Technická specifikace

Příloha č. 3 - Technická specifikace Příloha č. 3 - Technická specifikace 1 Předmět plnění a technické podmínky Předmětem této veřejné zakázky je dodávka výpočetní techniky a servisních služeb dle technické specifikace uvedené níže a v příloze

Více

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3

NA2750. Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 NA2750 Automobilový přehrávač DVD a CD disků a souborů MP3 Dotykový displej 6,8 USB konektor Vstup pro SD kartu Vstup pro externí zařízení Uživatelská příručka 1 Obsah Ukázka základního ovládání Demo...

Více

Tiskárny samolepících štítků

Tiskárny samolepících štítků Tiskárny samolepících štítků Označení, které Vám vydrží Přenosné modely - P-touch 65/1250/220 LAMINOVANÉ PÁSKY PŘENOSNÉ, A PROTO VŽDY PŘI RUCE Jednoduchá obsluha, malé rozměry, připravenost kdekoliv pro

Více

Příloha č. 3 ZD. Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze. Audiovizuální vybavení přednáškových a seminárních prostor

Příloha č. 3 ZD. Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze. Audiovizuální vybavení přednáškových a seminárních prostor Fakulta managementu Vysoké školy ekonomické v Praze Audiovizuální vybavení přednáškových a seminárních prostor 1 Úvod Audiovizuálního vybavení přednáškových a seminárních prostor vychází z požadavků fakulty

Více

7 990,- AKČNÍ NABÍDKA PRODUKTŮ. HP Pavilion 2 TouchSmart 10-e00sc KVĚTEN/ČERVEN 2014. Notebook HP - AMD Dual Core A4-1200, multidotykový 10.

7 990,- AKČNÍ NABÍDKA PRODUKTŮ. HP Pavilion 2 TouchSmart 10-e00sc KVĚTEN/ČERVEN 2014. Notebook HP - AMD Dual Core A4-1200, multidotykový 10. KVĚTEN/ČERVEN 01 3607 7 990,- HP Pavilion TouchSmart 10-e00sc Notebook HP - AMD Dual Core A-100, multidotykový 10.1 LED 1366x768 antireflexní, RAM GB DDR3L, AMD Radeon HD 8180, HDD 500GB 500 otáček, WiFi,

Více

Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26

Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26 Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26 2018-10-01 Děkujeme, že jste si vybrali tento LCD bluetooth transmiter! Před použitím si pozorně přečtěte návod k obsluze! I. Představení produktu Zařízení

Více

Výukový materiál. Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100, IČO: 70882380

Výukový materiál. Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100, IČO: 70882380 Základní škola Česká Třebová, Habrmanova ulice Habrmanova 1500, Česká Třebová, 560 02, tel.: 465534626, fax: 465 534 632, mail : slavik@zs-habrmanova.cz Bankovní spojení: KB Česká Třebová, č.ú. 42129-611/0100,

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí

UŽIVATELSKÝ MANUÁL. -Tlačítko ON/OFF. Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí UŽIVATELSKÝ MANUÁL Použití videokamery do auta -Tlačítko ON/OFF Stiskněte tlačítko napájení, jednou pro zapnutí ON - modrá kontrolka svítí Stiskněte opět tlačítko napájení OFF modrá kontrolka zhasne Upozornění:

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Copyright Ash Technologies Ltd, 2006 (T) Spektra v.d.n., 2007 Obsah dodávky Ovládací skříňka Kamera myš Síťový adaptér Video kabel pro připojení k TV Adaptér SCART k TV bez RC konektoru

Více

Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích

Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích Informace o výstraze VÝSTRAHA: VAROVÁNÍ upozorňuje na možné poškození majetku a riziko úrazu nebo smrti. Dell Latitude E6400 Informace o nastavení a funkcích 1 2 3 4 24 25 26 27 5 6 23 7 8 9 22 21 20 19

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Kamera CEL-TEC S3000 Wifi IR

NÁVOD K POUŽITÍ Kamera CEL-TEC S3000 Wifi IR NÁVOD K POUŽITÍ Kamera CEL-TEC S3000 Wifi IR A: Zapnutí - vypnutí / potvrzovací tlačítko B: Tlačítko Mode C: Tlačítko zapnutí / vypnutí IR přísvitu D: Tlačítko Wifi E: Mikrofon F: IR noční přísvit G: LED

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více