Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc."

Transkript

1 ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

2 ZÁSADNÍ ZMĚNA V ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ Od se v AHZ udála jedna důležitá změna v hierarchii ALZHEIMER HOME. Na vrcholek pyramidy naší společnosti, tj. na post ředitele, se posunula vrchní sestra Mgr. Miluše Horváthová. Jsme moc rádi, že paní Horváthová přijala tuto nabídku o výkonu funkce ředitelky a zároveň nadšeni z toho, že budeme mít tak skvělého odborníka na správném místě, a to k dispozici především Vám, rodinným příslušníkům. Současně místo vrchní sestry obsadila paní Mgr. Petra Kárová, špičková kvalifikovaná zdravotní sestra se zkušenostmi z jiných zařízení. Prosíme Vás o strpení, nějakou dobu budete tyto dvě dámy vídat společně v bílém, aby si dostatečně předaly své pravomoce. V logické posloupnosti byl pan Miloš Červenka jmenován členem správní rady ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ.

3 AKTIVIZACE V ZÁŘÍ V rámci kreativního tvoření jsme procvičovali jemnou motoriku - střiháním, kresbou, lepením. Rozhodli jsme se, že si postupně vyzdobíme jídelnu na třetím patře. Dodělali jsme koláž na téma "lidskost", nakreslili krásný podzimní strom, který si necháme zarámovat, vyrábíme kašírovaného tučňáka a začali jsme tvořit podzimní věnce. Přijďte se podívat, jak nám jde podzimní tvoření od ruky. Konkrétně ve středu budeme vytvářet svoje vlastní světelné koule, které pak budou zdobit jednotlivá oddělení. Při ranní aktivizaci se ve středu ponoříme do astronomie. Vytvoříme si tabulku znamení zvěrokruhu a budeme si vysvětlovat, co jednotlivá znamení znamenají. Do kuchařky jsme přidali tentokráte sladký recept a to vynikající buchtu s ovocem, pudinkem, piškotem, přelitou želatinou. Mňam! Ve čtvrtek jsme se chystali na velké pečení, chtěli jsme se učit poctivé domácí moravské koláčky s tvarohem, mákem a povidly. Bohužel pro nemoc aktivizační pracovnice se pečení přesouvá. Dáme Vám brzy vědět, abyste se mohli za námi zastavit, určitě Vám dáme s radostí ochutnat. Ke konci měsíce se vrhneme i na křížaly, které pro nás budou jak pochoutkou, tak i ozdobou našich podzimních dekorací.

4 Na začátku měsíce jsme si vyprávěli pranostiky a dění v září, jako jsou sklizně, vinobraní, začátek školního roku, podzim a státní svátek

5 sv. Václava. Naše nejoblíbenější téma byla příroda, která se s přicházejícím podzimem krásně mění. Povídaní jsme spojovali s příjemnými procházkami do lesa, se sbíráním přírodnin a vyráběním podzimní dekorace. Ve filmovém klubu jsme si pustili dokument o sv. Václavu, pohádku S čerty nejsou žerty a Deník jedné lásky. Historii sv. Václava jsme promítli i do čtenářského klubu, kde jsme si poslechli mluvené slovo na toto téma a přečetli legendu. Reminiscenci jsme spojily se školou, vzpomínali na naše školní zážitky a předměty. V rámci tréninku paměti jsme si vytiskli pracovní listy a doplňovali slova, písmena, slabiky, rčení a pranostiky. Nezapomněli jsme i na naše oblíbené hry, jako je slovní fotbal či pexeso. Ve středu budeme trénovat řeč opakováním jazykolamů. Celkem naše klienty lituji, protože i my máme v kanceláři problém s Naolejovanou Julií :) Při muzikoterapii plánujeme vyzkoušet karaoke, poslechneme si klasickou hudbu i moravské lidovky. Na místo sportovního dne, jsme volili společné cvičení se sportovními pomůckami, cvičení na hudbu, tanec či procházky do lesa. Jeden pozdrav z Kunratického lesa Vám zasíláme!

6 TERAPIE V ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ Ani v měsíci září jsme nezanedbali žádné terapie. Věnovali jsme se masážím vonnými olejíčky a především masážím masérskými míčky na všech našich odděleních. Klienti se krásně uvolnili a zrelaxovali tělo i duši. Tentokrát nás navštívila krásná Sára, amazoňan modročelí. Zpívala nám, zdravila "ahoj Sára" a hrála si s námi celý den na všech našich odděleních. V měsíci říjnu se naše chovatelství rozšíří o akvárium plný rybiček. V nejbližší době očekáváme našeho oblíbeného parťáka, fenku Taminku.

7

8 PIKNIK V KUNRATICKÉM LESE Na konci září k nám měli dorazit zaměstnanci z firmy ARAMARK s.r.o., kteří měli ve firmě dobrovolnický den, ale bohužel radost našim klientům udělat nemohli, jelikož nebylo pěkné počasí a u nás nebyli podmínky k tomu, aby za námi dorazili. Ale slíbili jsme všem, že si to vynahradíme a jen co k nám přišlo babí léto, jsme vyrazili opět na piknik do Kunratického lesa. Měli jsme společnost v podobě kolemjdoucích, pejskařů a vím jistě, že jsme si to všichni náramně užili a že nám piknikaření bude přes zimu chybět.

9 MALÝ VÝLET DO KUNRATIC V pondělí jsme se rozhodli, že v odpoledních hodinách vyrazíme MHD do centra Kunratic. Byl to fakt skvělý nápad a moc nás výlet bavil! Prošli jsme si Kunratice, zastavili se v místním kostele, který jsme si mohli prohlédnout i zevnitř a pomodlit se. Byla nám doporučena kavárna Café Charmé, kde jsme si dali kafíčko a sladkou tečku na závěr. Na začátku října jsme vyrazili opět, tentokrát s další partou výletníků.

10 VÝLET DO SKANZENU V pátek jsme vyrazili do Skanzenu do Přerova nad Labem. Z muzea lidové architektury jsme byli nadšeni! Jednotlivé chalupy jsou doplněny figurínami, které ilustrují život na vesnici od pol. 18. století do 20. století. Nejvíce nás zaujala škola s žáky i kantorem, chalupa, kde se zpracovávalo mléko, vitríny s vykrajovátky a recepty na perníky. Byly zde dobové kostýmy figurín i zemědělské stroje, kde jsme se zamýšleli nad tím, jak jednoduše si lidé v té době dokázali poradit. Navštívili jsme i výstavu Ivy Hüttnerové - Dobré časy, kde jsme obdivovali sběratelské kousky od hraček, nábytku, pomůcek v domácnosti, po šaty, boty či brýle. Oběd byl připraven v Hostinci u Skanzenu, kde nám připravili speciální menu. Byla nám naservírována svíčková na smetaně, pečená jatýrka s bramborem, dobré pivečko a káva se zmrzlinou. Před odjezdem jsme se zastavili u krásné místní kapličky, kde se i někteří z nás pomodlili. Další skvělý výlet nás čeká v úterý od 09:00 do 15:30. Tentokráte vyrazíme do Sklárny Nižbor na exkurzi. Už teď se těšíme!

11

12 PÁNSKÝ / DÁMSKÝ DEN Pánský a dámský den je snad naším nejoblíbenějším dnem, takže už je samozřejmostí v našem měsíčním plánování. S pány jsme vyrazili do nedaleké hospůdky, kde jsme poseděli u pěkně vychlazeného pivíčka. Dámy si zase přály šampaňské! A jejich přání je naším rozkazem. Bylo to opět skvělé odpoledne. Tento měsíc je připsán dámskému dni v pondělí a v úterý se koná pánský den v Restaurantu Café Zátiší.

13 OSLAVA NAROZENIN Ve čtvrtek se na prvním patře konala oslava narozenin našich klientů. Bylo to příjemné posezení, už se těšíme na další! Nyní se můžete těšit na velkolepou oslavu narozenin, protože budeme oslavovat významná jubilea našich klientů a především se bude konat oslava pana Šimůnka, který bude sfoukávat svíčky ke 100. výročí svého narození! K radosti nejen jeho zahraje náš oblíbený harmonikář! Už se nemůžeme dočkat, až tato sláva vypukne. Zapište si tedy do diářků čtvrtek od 14:00 na 3.NP. Mezi oslavence patří: paní Dudková, paní Nevoralová, paní Nosková, paní Horáková, paní Králová, paní Albert, pan Veselý a již zmíněný pan Šimůnek. V dopoledních hodinách se zbylí klienti postarají o přípravu jednohubek pro své oslavující kolegy, sladké napeče management AHZ a o dort pro oslavence zajistí Restaurant Café Zátiší!

14 SPECIÁLNÍ NABÍDKA RESTAURANTU CAFÉ ZÁTIŠÍ V období od do se u nás můžete těšit na speciální "Dýňové menu". V nabídce bude řada specialit připravených z bobulí této tykvovité rostliny. Na sezónním menu naleznete dýňovou polévku, dýňové risotto s čerstvou šalvějí, vepřovou panenku s dýňovým pyré či netradiční dýňovou pizzu. Na přání našich hostů jsme na menu přidali i náš poctivý domácí dýňový koláč s jablky a mandlemi, který byl minulý rok hitem. Budeme se na Vás opět těšit! KONCERT NA POČEST SV. HUBERTA Dovolujeme si Vás pozvat na koncert populární, lesnické a myslivecké hudby na počest patrona všech myslivců sv. Huberta dne 3. listopadu 2016 v 15:00. K poslechu zazpívá ředitelka ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ Mgr. Miluše Horváthová s částí kapely Horváth Band. Budou předneseny i retro písničky z Prahy, Čechy, Moravy i Slovenska, stejně jako lesnické a myslivecké písně. O přestávce koncertu jsme pro Vás připravili, vážení přátelé, tři malá překvapení pana prof. Ericha Václava - klienta Areálu Zátiší, která Vás jistě překvapí. Koncert se koná ve čtyřpatrovém Atriu, které je akustickém skvostem Areálu Zátiší. Koncert moderuje člen správní rady AHZ Miloš Červenka. Přijďte si poslechnout naše umělce, které už dobře znáte. Občerstvit se můžete v Restaurantu Café Zátiší. Těšíme se na Vás!

15

16 MŠE SVATÁ Srdečně Vás zveme na pravidelnou mši svatou v podání pátera Vojtěcha Smolky z Kunratického kostela. Pravidelná mše svatá probíhá vždy první čtvrtek v měsíci za podpory farnosti sv. Jakuba Staršího. Kdy? ve čtvrtek od 15:00 a od 15:00 Kde? ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ, společenská místnost na 1. NP Facebook Webové stránky Copyright 2016 Alzheimer home Zátiší z.ú., All rights reserved. Zasíláme Vám newsletter o aktuálním dění ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ. Our mailing address is: Alzheimer home Zátiší z.ú. Urešova 1757 Praha Czech Republic Add us to your address book unsubscribe from this list update subscription preferences

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. VYPRODANÁ O2 ARÉNA V neděli 8. 1. zlatá slavice,

Více

I v novém roce se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

I v novém roce se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO I v novém roce se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ 2 Viděli jste

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. CHARITATIVNÍ PRODEJ Během prosince jste nás mohli

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ČERVENCOVÉ TVOŘENÍ Na začátku měsíce jsme se věnovali

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. VZÁCNÁ NÁVŠTĚVA Ve středu 17. 8. ALZHEIMER HOME

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ČERVNOVÉ TVOŘENÍ Na začátku měsíce jsme se věnovali

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. VÁNOČNÍ TRHY NA STAROMĚSTSKÉM NÁMĚSTÍ V rámci kreativního

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ALZHEIMER HOME PYŠELY Po Velikonočních svátcích

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ALZHEIMER HOME ZÁTIŠÍ SLAVÍ ROČNÍ VÝROČÍ Ve středu

Více

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc.

Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. ÚVODNÍ SLOVO Opět se můžete těšit z pravidelného měsíčníku S láskou jako doma. Newsletter přináší dění ze života ALZHEIMER HOME Zátiší za uplynulý měsíc. OTEVÍRÁME NOVÉ ZAŘÍZENÍ Na konci března 2017 otevřeme

Více

Naše vize. Naše poslání

Naše vize. Naše poslání Na základě žádosti o finanční podporu z OP LZZ získalo město Třebíč dotaci na projekt s názvem Vybudování koordinačního centra práce na dálku v Třebíči. Svoji činnost zahájilo Koordinační centrum 1. srpna

Více

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních

7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen Domov. Srdce v dlaních 7.-8. číslo Zpravodaj Červenec-Srpen 2019 Domov Srdce v dlaních V měsíci září narozeniny slaví: 2. září Tomašová Jana 13. září Špidlenová Jadwiga 15. září Soukupová Ludmila 16. září Polidová Alena 19.

Více

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!!

Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Milí rodiče, Září uteklo jako voda, říjen už je také za námi a vy si můžete přečíst první dvojčíslo našich Kostkovaných novin!!! Během prvního týdne se děti především navzájem seznamovaly s novými kamarády.

Více

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu

Datum a název aktivity: 6. 5. 2013 Příprava bramborového salátu Zpráva k MZU za období 1. 5. 2013 30. 4. 2014 Dětský domov v Žatci navázal na aktivity realizované v rámci projektu Nový začátek. Pedagogičtí pracovníci se s dětmi pravidelně scházeli jednou měsíčně, vždy

Více

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd

Číslo pokoje. Jméno. Příjezd. Odjezd Číslo pokoje Jméno Příjezd Odjezd Vážení hosté, dovolte mi, abych Vás co nejsrdečněji uvítal ve Spa Resortu Sanssouci. Naším přáním je, abyste si nejkouzelnější dobu roku strávenou u nás užili co nejlépe.

Více

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele

LUXOR PODĚBRADY. poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY. Informace pro zájemce a žadatele LUXOR PODĚBRADY poskytovatel sociálních služeb DOMOV PRO SENIORY Informace pro zájemce a žadatele Domov pro seniory Luxor Poděbrady Poskytuje sociální služby seniorům, kteří potřebují pomoc nebo celodenní

Více

Trutnodráček březen 2015

Trutnodráček březen 2015 Trutnodráček březen 2015 MÍŠA OSLAVIL JEDENÁCTÉ NAROZENINY Jedenácté narozeniny jsme oslavili dortem, písničkou a milými dárečky. Přejeme Míšovi vše nejlepší do života, především pak stálou vnitřní radost.

Více

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná

Infolisty. Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a. Jesle Písečná Infolisty Centrum pro osoby se zdravotním postižením Písečná a Jesle Písečná ÚNOR 2018 1 Klienti DSOZP Písečná opět navštívili tělocvičnu, kde si vyzkoušeli svoji soutěživost a zdatnost. Pod vánočním stromečkem

Více

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili.

Hned první listopadový den nás čekala oslava, Zuzka slavila narozeniny. Oslava se jako vždy povedla, dort byl výborný a děti si to náramně užili. Čas běží jako voda a vy držíte v ruce další dvojčíslo našich Kostkovaných novin! Listopad a prosinec patří tradičně mezi nejhezčí měsíce nejen ve školce :o) Hned první listopadový den nás čekala oslava,

Více

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě

Připravované akce ROK 2014. Prosinec 2014. Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Připravované akce ROK 2014 Prosinec 2014 Zdravověda žádná věda přednášky studentů Lékařské fakulty v Ostravě Mikulášská zastavení a dobrá hudba navíc Perníčkové odpoledne na Vážce Dámský klub - rumové

Více

Převzetí Domova sv. Moniky

Převzetí Domova sv. Moniky KRONIKA 2008 Převzetí Domova sv. Moniky 1. 1. 2008 jsme převzali od Centra zdravotních a sociálních služeb města Liberce Domov pro matky s dětmi v tísni, který dostal jméno Domov sv. Moniky. Maškarní karneval

Více

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017

INFORMAČNÍ BULLETIN SPOLKU NESLYŠÍCÍCH BŘECLAV LEDEN 2017 Spolek neslyšících Břeclav, z.s., Kapusty 282/12, 690 06 Břeclav sociální služby - 17. listopadu 1a, 690 02 Břeclav člen Českomoravské jednoty neslyšících www.cmjn.cz, www.snbreclav.cz tel/fax: 519 332

Více

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00

7.12. 2015 - pondělí Zdravotní cvičení pro seniory 7:45 8:45 Počítačové kurzy 9:00 12:00 Kondiční cvičení ženy 9:00 10:00 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA

INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ KLUBU POHÁDKA ROUSÍNOV Květen červen 2008 Pravidelné schůzky se konají na adrese: Skálova 35 (nad Salonem Kleopatra) v tyto dny: Pondělí: 15:30 17:30 herna od května pouze za nepříznivého

Více

Tematický plán výchovně vzdělávací práce

Tematický plán výchovně vzdělávací práce Tematický plán výchovně vzdělávací Školní rok 2016 / 2017 1. a 5. oddělení Téma: Cesta napříč kouzelnou přírodou Vychovatelé: Magdalena Skálová, Jana Balounová Září Vstup do kouzelného světa zvířat a přírody

Více

Těšíme se na Vás 1. září!

Těšíme se na Vás 1. září! DS Milí příznivci Labyrinthu, děkujeme za zájem o projekt Open School Space a laboratorní školu Labyrinth. Vašeho zájmu si velmi ceníme, a proto Vás prostřednictvím newsletteru pravidelně informujeme o

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2016 ÚNOR 2016 11.02.2016 - MASOPUST Dne 11.2.2016 v KD Muglinově byla pro seniory z domů s pečovatelskou službou a klubů důchodců připravena akce pod názvem Masopust. Akci zahájil

Více

V Ř E S K O V Á K květen 2009

V Ř E S K O V Á K květen 2009 V Ř E S K O V Á K květen 2009 Úvodní slovo Vážení spoluobčané, v úvodním slovu vás chci pochválit za dovoz dřevního odpadu ke spálení. Tentokrát se tam nacházel skutečně jen spalitelný odpad. Věřím, že

Více

Program na leden 2014

Program na leden 2014 Program na leden 2014 Čt 2.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 16.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Čt 30.1. Mše svatá ( od 9.30 hod. ) Pá 17.1. Pedikúra ( od 13.00 hod.) Čt 23.1. Kadeřnice ( od 10.00 hod.) Program

Více

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku...

Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Kolotoč únorových akcí Zhlédli jsme výstavu Ivy Hüttnerové na kláštereckém zámku... Domov pro seniory Kadaň... společně oslavili svátek lásky, Den svatého Valentýna... Je mnoho možností, jak být prospěšný,

Více

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017

LÉTO INFORMAČNÍ LETÁK. LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 INFORMAČNÍ LETÁK LETNÍ VYDÁNÍ r. 2017 LÉTO Cupy - hupy, pravda je to, po jaru, že máme léto. Slunko hřeje, slunko pálí, ani chvilku nezahálí, všude smíchu je a ruchu - léto přišlo! Hejsa! Chuchu! Ohlédnutí

Více

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění

Newsletter Základní školy německo-českého porozumění Newsletter Základní školy německo-českého porozumění 12/2015 Vážení rodiče, ve zkratce posíláme informace o akcích, které na naší škole proběhly během listopadu, a plán práce na prosinec 2015. Reminiscence

Více

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov

Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Mezinárodní den seniorů: Dárek k svátku rozezpíval celý Domov Začátek října patří dříve narozeným. Ti v neděli, 1. 10., oslavili svůj společný svátek, Mezinárodní den seniorů. A co by to bylo za oslavu

Více

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel.

15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 15.6. jsme byli na výletě. Celý nám propršel, ale stejně to bylo fajn. Hrad Pernštejn náš útok vydržel. 3.6. Vyhráli jsme :-)) Jako odměnu jsme dostali nanukové dorty :-))) 1.červen Dnešek byl dnem, kdy

Více

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ

OD DO JE CDS MOTÝL UZAVŘENO. OTEVŘENO BUDE JIŽ DOBRÝ DEN! Tento program na PROSINEC byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM

Více

Prosinec čas Adventu

Prosinec čas Adventu NEWSLETTER Leden 2017 Prosinec čas Adventu Měsíc prosinec byl v naší školce opravdu časem příchodu a očekávání. Děti měly plný a pestrý program, který jste mohli sledovat v každé třídě. Pracovaly na výzdobě

Více

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK

PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK DOLNÍ PODLUŽÍ HORNÍ PODLUŽÍ JIŘETÍN POD JEDLOVOU PROGRAMOVÝ OBŠŤASTNÍK ZÁŘÍ 2017 POZVÁNKY NA SPORTOVNÍ, KULTURNÍ A SPOLEČENSKÉ AKCE, Martin Louka: Létající babí léto TAKÉ PO PRÁZDNINÁCH VÁS ZVEME ZA ZAJÍMAVOU

Více

PROSINEC KULTURNÍ AKCE

PROSINEC KULTURNÍ AKCE PROSINEC prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž.

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA

STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA STŘEDNÍ ŠKOLA A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, NOVÉ MĚSTO NAD METUJÍ SOUTOK INFORMAČNÍ BROŽURA BŘEZEN 2017 ŠKOLNÍ PLES V pátek 3. března se konal v Kodymově národním domě v Opočně stužkovací ples naší školy, kde byli

Více

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY

ROČNÍ PLÁN DRUŽINA PLNÁ ZÁBAVY ŠKOLNÍ DRUŽINA MŠEC ROČNÍ PLÁN III. oddělení Lucie Nováková vychovatelka MĚSÍČNÍ, TÝDENNÍ, DENNÍ PROJEKTY SOUTĚŽE, ZÁVODY, HRY A JINÉ ČINNOSTI CELOROČNÍ HRA SPOLEČNÁ CESTA POZNÁVÁNÍ A PŘÁTELSTVÍ ŠKOLNÍ

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta

18. října 15. podzimní zavírání Hamzova parku a arboreta prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin vyhlašujeme doplňovací slosovatelnou soutěž. Slosovatelné

Více

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly

Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Evropský projektový den v Mateřské škole Kly Eva Zemanová, ředitelka školy a kolektiv učitelek MŠ Kly Úvod Dne 30. 10. 2012 proběhl v naší mateřské škole Projektový den. Celým dnem nás provázela včelka

Více

Rozpis denních aktivit

Rozpis denních aktivit Pondělí Rozpis denních aktivit s věcmi, s obrázky), 9.45 10.30 hod. Dílna (kreslení, lepení, koláž, modelování. ) nezlob se..), 13.00 13.45 hod. Povídání s klienty (fotografie, vyprávění, předčítání),

Více

Program na leden 2012

Program na leden 2012 Program na leden 2012 Po Čt 9.1. Setkání s klienty - diskuse s p. ředitelem - od 14.00 hod. na jídelně 12. 1. Vystoupení Církevní mateřské školy z Pacova - od 13.30 hod. na společ. místnosti Pá 6.1. Mše

Více

2015 ČERVENEC ZÁŘÍ. Písek

2015 ČERVENEC ZÁŘÍ. Písek 2015 ČERVENEC ZÁŘÍ Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, letošní léto je již bohužel za námi. Všichni se určitě shodneme, že bylo neuvěřitelně teplé a také dlouhé. Nyní již nastává podzim, listnaté stromy

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ.

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. DOBRÝ DEN! Tento program na ŘÍJEN byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. Jinak PROGRAM PROBÍHÁ

Více

Časopis o životě v našem domově

Časopis o životě v našem domově Domov Odry, příspěvková organizace, Hranická 56, 742 35 Odry www.ddodry.cz Poskytované služby: Domov pro seniory, Domov se zvláštním režimem ALDa Časopis o životě v našem domově Duben květen červen 2012

Více

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2015/2016 Roční plán Mateřské školy Daneta pro školní rok 2015/2016 AKTIVITY V MŠ Nadstandardní aktivity Tvoření Angličtina Cvičení s písničkami Muzikoterapie Kouzelná hlína Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Charakteristika

Více

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně

Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně Kalendář kulturních akcí ve Slavičíně ZÁŘÍ 2014 Městské infocentrum Mladotické nábřeží 849 763 21 Slavičín tel.: 577 342 251 e-mail: kultura@mesto-slavicin.cz www.mesto-slavicin.cz SK Slavičín Vás srdečně

Více

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ

JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA ZÁKLADĚ DOBRÝ DEN! Tento program na ZÁŘÍ byl sestaven na základě individuálních plánů a současných možností centra. Program je orientační, JE ZDE ZAZNAMENANÁ NABÍDKA SKUPINOVÉ ČINNOSTI/AKCÍ. PROGRAM PROBÍHÁ NA

Více

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY

SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724-905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb

Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb Ceník základních úkonů služeb Denního stacionáře pro seniory vymezených 12 vyhlášky č. 505/2006 Sb., v platném znění a ceník fakultativních služeb 1. skupina - Klient s nízkou mírou podpory Pomoc při zvládání

Více

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017

PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 PŘEHLED AKCÍ PRO SENIORY 2017 LEDEN 2017 PROSINEC 2017 Počítačový kurz DPS Heřmanická, každé pondělí od 10:00 do 11:30 hodin Počítačový kurz DPS Hladnovská, každé úterý od 9:30 do 11:00 hodin Počítačový

Více

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období

Leden. Úkoly na celý měsíc: Úkoly na jednotlivé týdny: Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh. Bezpečnost dětí v zimním období Leden Určovat hlavní znaky zimního období mráz, led, sníh Bezpečnost dětí v zimním období Oblékání v zimě jak se chová naše tělo, když je zima - kterou částí vnímáme zimu - jak se zahřejeme Příroda v zimě

Více

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013

Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Zpráva o činnosti SDH Slavkovice za rok 2013 Vážené sestry, vážení bratři, milí vzácní hosté, rok s rokem se sešel a opět jsme tu, abychom zhodnotili, co se povedlo či nepovedlo, v čem bychom se mohli

Více

2015 LEDEN BŘEZEN. Písek

2015 LEDEN BŘEZEN. Písek 2015 LEDEN BŘEZEN Písek 1 SLOVO ŘEDITELKY Vážení a milí, ráda bych Vám představila další číslo našeho zpravodaje. V tomto čísle představíme různé akce za období leden-březen 2015. Letošní zima je již za

Více

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život

Motto: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE. Učíme se pro život SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA U Červeného kostela 110, TEPLICE Únor 2012 Motto: Učíme se pro život Obsah : Zimní radovánky...........1 Zábavné sportovní odpoledne.......2 Valentýnské dopoledne..3

Více

Plán školní rok

Plán školní rok Plán školní rok 2016 2017 ZÁŘÍ (Podzim) cesta za kamarády 1. 9. Čtvrtek Zahájení školního roku, 27.9. Úterý Plyšáčkův den jednu plyšovou hračku 29. 9. Čtvrtek Maňáskové divadlo Šternberk - 45,--Kč, 8:45

Více

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy)

Program pro skupiny: Cena: Kč 1.150, -/os.ubytování v hotelu (Kč 990,-/os. ubytování nad vinnými sklepy) Krajinou Lichtenštejnů Přijeďte se přesvědčit o jedinečnosti Lednicko-valtického areálu. Tento unikátní park o rozloze okolo 280 km2 tvořil mocný rod Lichtenštejnů po dobu tří staletí a od roku 1996 je

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Týden 23. 11. - 29. 11. 2013

Týden 23. 11. - 29. 11. 2013 správný cíl Vaší cesty Týden 23. 11. - 29. 11. 2013 Galerie moderního umění v Hradci Králové se rozsahem a kvalitou svých uměleckých sbírek řadí mezi nejvýznamnější galerie v České republice. Proto si

Více

CENTRUM ROSA PROGRAM NA BŘEZEN 2015

CENTRUM ROSA PROGRAM NA BŘEZEN 2015 CENTRUM ROSA PROGRAM NA BŘEZEN 2015 Od 5. 3. je otevřeno Café Rosa kavárna 2. 3. 2015 (pondělí) 3. 3. 2015 (úterý) 13:30 14:30 Zdravá záda pod vedením fyzioterapeutky Mgr. Kristýny 4. 3. 2015 (středa)

Více

říjen prosinec 2013 Alzheimercentrum Loucký mlýn www.alzheimercentrum.cz 773 377 020 louckymlyn@alzehimercentrum.cz

říjen prosinec 2013 Alzheimercentrum Loucký mlýn www.alzheimercentrum.cz 773 377 020 louckymlyn@alzehimercentrum.cz říjen prosinec 2013 www.alzheimercentrum.cz 773 377 020 louckymlyn@alzehimercentrum.cz 1 Slovo ředitelky Vážení a milí, dovolte mi, abych Vás seznámila s posledním číslem našeho zpravodaje v roce 2013.

Více

Časopis MŠ. Březen 2016

Časopis MŠ. Březen 2016 Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, Jitřní 277, příspěvková organizace Časopis MŠ Březen 2016 Vydává: Mateřská škola Ústí nad Labem Brná Sebuzínská 42 Tel: 475 541 175 Mobil: 720 619 239 http://www.zsamsbrna.cz/

Více

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem

Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Kam na výlet: Hrady a zámky ožívají vánočním ruchem Hrady i zámky se obvykle v zimním čase

Více

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30

2.1. 2015 - pátek Zdravotní cvičení pro seniory 8:30 9:30 SPOLEČENSKÉ, AKTIVIZAČNÍ CENTRUM PRO SENIORY Středisko sociálních služeb Městské části Praha 9 Harrachovská 422/2, Praha 9 Prosek, www.ssspraha9.cz tel.: 724/905 785, 286582298, e-mail: dunderova@ssspraha9.cz

Více

Týden

Týden správný cíl Vaší cesty Týden 9. 11. - 15. 11. 2013 Opravené Šimkovy sady v Hradci Králové jsou již otevřené veřejnosti. Ač ještě zbývají dvě kolaudace, lidé se již mohou parkem bezpečně procházet. Sady

Více

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014

PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PŘEHLED AKCÍ ZA ROK 2014 PRO RODIČE A DĚTI V AZYLOVÉM DOMĚ, NA LIŠČINĚ 2, OSTRAVA HRUŠOV 15. 1. 2014 SOUTĚŽNÍ ODPOLEDNE VE SPOLEČENSKÝCH HRÁCH Děti s rodiči a se zaměstnanci Azylového domu strávili příjemné

Více

DĚTSKÁ PÁRTY. VE SPORTCENTRU DUO Připravte dětem nevšední zážitek!

DĚTSKÁ PÁRTY. VE SPORTCENTRU DUO Připravte dětem nevšední zážitek! DĚTSKÁ PÁRTY VE SPORTCENTRU DUO Připravte dětem nevšední zážitek! párty u nás Narozeninové menu narozeninové dorty Pro koho a proč? Pro radost Vašich dětí a Vás! Děti všech věkových kategorií Rodiče, kamarády

Více

B: Úterý POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Středa POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Čtvrtek POLÉVKA: II.večeře D:9 A:

B: Úterý POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Středa POLÉVKA: II.večeře D:9 A: B: Čtvrtek POLÉVKA: II.večeře D:9 A: DOMOV PRO SENIORY Srpen U Barborky 1 - Rožďalovice 1.8. - 3.8. 2014 JÍDELNÍ LÍSTEK Snídaně Přesnídávka Oběd Svačina Večeře II.večeře Pondělí POLÉVK II.večeře D:9 Úterý POLÉVK II.večeře D:9 Středa POLÉVK

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 2. 11. 6. 11. 2015 Pondělí: 2. 11. 2015 Snídaně Rajčatová pomazánka, chléb, čaj, mléko 1,3,7 Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřová plec na paprice, těstoviny 1,3,7,9

Více

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow.

Interaktivní pořad plný písniček k nám zavítal 23. listopadu a jmenoval se Pohádková minishow. Základní škola Ořech a její KFOŠ A je tu zase prosinec. Prý měsíc klidu, pohody a radostného očekávání vánoc. No, mnozí z nás dobře víme, že umí být občas pořádně hektický a náročný. I když vždy krásný.

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

Infolisty. Azylového domu Písečná

Infolisty. Azylového domu Písečná Infolisty Azylového domu Písečná Leden Únor 2017 Významné dny 6. 1. Tři králové 12. 1. Světový den manželství 27. 1. Mezinárodní den památky obětí Holocaustu a předcházení zločinům proti lidskosti 28.

Více

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2016/2017

Roční plán Mateřské školy Daneta. pro školní rok 2016/2017 Roční plán Mateřské školy Daneta pro školní rok 2016/2017 AKTIVITY V MŠ Nadstandardní aktivity Zpívánky Angličtina Muzikoterapie Tvoření Těšíme se na školu Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Charakteristika

Více

Červen týden 1.6. až 7.6. pondělí úterý Svačina: Chléb, vajíčková pomazánka, čaj

Červen týden 1.6. až 7.6. pondělí úterý Svačina: Chléb, vajíčková pomazánka, čaj pondělí 1.6.2009 Svačina: týden 1.6. až 7.6. DĚTEM PŘEJEME KRÁSNÝ DEN! Chléb, sýrová pomazánka, čaj Pórková s bramborem Fazolový guláš, chléb, PŘEKVAPENÍ Pizza se šunkou a sýrem, PŘEKVAPENÍ Vepřové na

Více

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena!

Vypracovala: Vlachová, Davídková Schválila: Stejskalová RNT Změna jídelníčku vyhrazena! na týden 3. 10. 7. 10. 2016 Pondělí: 3. 10. 2016 Snídaně Rohlík, pomazánkové máslo, čaj, kakao 1,3,7 Přesnídávka Ovoce banán Oběd Polévka vývar se zeleninou a sýrovým kapáním 1,3,7,9 Vepřové rizoto, strouhaný

Více

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012

Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Zpravodaj Základní školy speciální DČCE a Střediska Světlo ve Vrchlabí Září 2012 Slavnostní zahájení 3.9. Jičín město pohádky Růžovo-oranžový den Krakonošův trojboj 13.9. Jičín - město pohádky Na tento

Více

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014

Salesiánský dům dětí a mládeže. Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 Salesiánský dům dětí a mládeže Klub SHM Ostrava-Zábřeh Volgogradská 2, 700 30 Ostrava - Zábřeh telefon: 596 751 697 Co nabízíme ve školním roce 2013/2014 VOLNÁ ORATOŘ ( OTEVŘENÝ KLUB) Hry všeho druhu,

Více

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás!

NABÍDKA STRAVOVÁNÍ. Vážení hosté, vítáme Vás! NABÍDKA STRAVOVÁNÍ Vážení hosté, vítáme Vás! Jsme rádi, že jste si pro svůj pobyt zvolili naše zařízení a chtěli bychom Vám nabídnout výběr z pestré nabídky jídel v našem stravovacím provozu. Nabízíme:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK. Jaro 2016 ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK 30. O4. 2016 1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA SUCHOHRDLY U MIROSLAVI VYDÁVAJÍ ŽÁKOVSKÝ ČASOPIS TULIPÁNEK Jaro 2016 Jen co děti zakončily jarní prázdniny karnevalem, čekalo je

Více

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem.

Srdečně zveme na tyto tvořivé akce: Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. Rezervujte si prosím místo min. 3 dny předem. VINUTÉ PERLY, čtvrtek 5. 11. 2015 pro dospělé i šikovné starší děti Výroba krásných skleněných vinutých perel na plynovém kahanu. Individuální přístup, max.

Více

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník

Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník Celoroční plán výchovné činnosti ŠD pro 1. ročník září říjen a. Pč - Skládačky z papíru pejsek, kočička (příloha 1 a 2) b. Vv - Zážitky a dojmy z prázdnin c. Hv - Poslech písní 3. Tělovýchovná - Seznamovací

Více

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV

CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 8 číslo 6 červen 2015 VYSTOUPENÍ JIŘÍHO HELÁNA V HROZENKOVĚ V pátečním podvečeru 15. května jsme měli možnost se zúčastnit dalšího z řady koncertů pořádaných

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

Projekt Karneval. 2. třída Broučci

Projekt Karneval. 2. třída Broučci Projekt Karneval 2. třída Broučci školní rok 2010/2011 Bělohradská mateřská škola Horní Nová Ves, Lázně Bělohrad Pracoviště Horní Nová Ves Název třídy: Broučci 2. třída Školní rok: 2010/2011 Učitelky:

Více

SRPEN KULTURNÍ AKCE. Městské památkové zóny Pardubického kraje výstavy v Centru historie - dle otevírací doby Centra historie od do 16.

SRPEN KULTURNÍ AKCE. Městské památkové zóny Pardubického kraje výstavy v Centru historie - dle otevírací doby Centra historie od do 16. SRPEN prof. Dr. František Hamza, 150 let od narození - výstava o životě a díle prof. Dr. Hamzy Foyer pavilónů FAB - otevřeno denně od 8.00 do 17.00 hodin Městské památkové zóny Pardubického kraje výstavy

Více

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely

Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Albrechtícek Měsíčník MŠ Albrechtická, Praha Kbely Jako každý rok, i letos byl květen měsícem výletů a akcí. Každá třída si svoje celodenní výlety plánuje sama, jedna akce však byla pro všechny děti společná,

Více

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi.

Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7.1. 2013 PEČENÍ ČOKOLÁDOVÝCH MUFFINŮ Azylový dům provoněl vůní čokoládových muffinů, které jsme se naučili péct s rodiči a dětmi. 7. 2. 2013 NÁVŠTĚVA NÍZKOPRAHOVÉHO ZAŘÍZENÍ Společně s dětmi jsme navštívili

Více

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017

ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 ZPRÁVY PRO VÁS I CELOU VAŠI RODINU KVĚTEN 2017 Květen byl velmi rušný měsíc. Na začátku jsme si zasportovali na sportovním odpoledni. Poté si obě Zelené třídy užily výstavu Magic Play, zatímco Červená

Více

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015

Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Pravidelné akce Klubu seniorů Krupka na rok 2015 Každé pondělí až čtvrtek je otevřen klub v DPS Dlouhá 636, Krupka vždy od 13,00 do 17,00 hodin. Možnost využití dvou počítačů včetně připojení na internet,

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

Jídelníček na týden

Jídelníček na týden Pondělí Úterý Středa Jídelníček na týden 1.10.- 2.10.2015 Čtvrtek 1,3,7 Drožďová pomazánka, chléb, čaj, kakao Zelenina 1.10. 1,3,7,9 Polévka zeleninová Hovězí na žampionech, těstoviny 1,3,7 Pudink, piškoty,

Více

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni

NEWSLETTER ÚNOR Iva Koptová CO NÁS ČEKÁ V ÚNORU. Řemesla. Vesmír. Naše země AKCE V ÚNORU. Mateřská škola v Chýni NEWSLETTER ÚNOR 2017 Leden byl v tomto roce skutečně měsíc plný ledu. Děti si toto počasí užívaly a bylo krásné pozorovat je, jak najednou zapomněly na únavu a zimu. Běhaly, bobovaly, během chvíle měly

Více

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC občasník s informacemi o Beřovickém golfu Říjen 2015 Všechny čtenáře chceme hned v úvodu ujistit, že našim cílem je pouze a jen poskytnout z času na čas několik informací a novinek,

Více

Sluníčkové zprávičky DUBEN KVĚTEN Topení Moreny OSLAVENCI. Velikonoce ve stacionáři. 2.vydání. Loučení s paní Zimou.

Sluníčkové zprávičky DUBEN KVĚTEN Topení Moreny OSLAVENCI. Velikonoce ve stacionáři. 2.vydání. Loučení s paní Zimou. Sluníčkové zprávičky DUBEN KVĚTEN 2016 2.vydání Topení Moreny Loučení s paní Zimou Tak zima nám snad definitivně skončila a my jsme se s ní s dětmi důstojně rozloučili. Děti vyrobily krásné minizimičky

Více

Zastupitelé pro období 2010-2014

Zastupitelé pro období 2010-2014 Dolno - Brusnický zpravodaj Zvičina 671 m. n. m. obecní měsíčník listopad 2010 První schůze nového zastupitelstva obce Ve zpravodaji naleznete: Nové zastupitelstvo obce Představení starosty a jednotlivých

Více

Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných. přehrání!

Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných. přehrání! NADĚJE JE Písnička Naděje je, kterou jsme nazpívali společně s kapelou Pekař, má již neuvěřitelných přehrání! Každým přehráním a sledováním našeho kanálu, díky partnerskému programu YOUTUBE, přispějete

Více

PROGRAM DUBEN 2011. UNB přeje krásné proţití svátků velikonočních

PROGRAM DUBEN 2011. UNB přeje krásné proţití svátků velikonočních Unie neslyšících Brno, o.s., člen Českomoravské jednoty neslyšících Poskytovatel služeb pro sluchově postižené ve městě Brně a okolí Palackého tř. 120, 612 00 Brno, tel./fax: 541245321, 725 605 216, IČO:

Více