Zásady ochrany údajů v evropském regionu

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zásady ochrany údajů v evropském regionu"

Transkript

1 Zásady ochrany údajů v evropském regionu Tyto zásady ochrany údajů v evropském regionu (dále jen Evropské zásady ) tvoří součást Zásad ochrany údajů společnosti Gates Corporation (dále jen Firemní zásady ) a definují dodatečné zásady a postupy pro činnosti společnosti Gates v rámci evropského regionu (dále jen Region ). A. Přehled Tyto Evropské zásady zahrnují odkaz na Firemní zásady. Obsahují další specifické zásady a postupy pro shromažďování, uchovávání a zpracování osobních údajů evropskými ústředími společnosti Gates se sídlem v Erembodegemu, Belgie (dále jen Evropská ústředí ) a dalšími jednotkami společnosti Gates, které jsou činné v daném regionu. Pojmem osobní údaje se v těchto Evropských zásadách rozumí konkrétně osobní údaje obyvatel zemí EU. Kromě těchto Evropských zásad platí v některých místech, v nichž společnost Gates provozuje svou činnost v Evropě ( místo ) speciální dodatky k zásadám ochrany osobních údajů na místní úrovni, v nichž jsou dále specifikovány místní požadavky pro danou zemi. Osobní údaje, které jsou shromažďovány, uchovávány nebo jakýmkoli způsobem zpracovávány v každém místě, podléhají Firemním zásadám, těmto Evropským zásadám a Místnímu dodatku. B. Regionální a místní manažeři pro ochranu údajů (DPM) 1. Regionální manažer pro ochranu údajů (DPM). Evropský ředitel pro lidské zdroje je současně manažerem pro ochranu údajů pro daný region (dále jen Regionální DPM ) a je hlavní kontaktní osobou pro záležitosti týkající se ochrany osobních údajů v regionu. Je zodpovědný za provádění a řízení regionálních postupů, jak je specifikováno v těchto Evropských zásadách, a to za asistence odborníků na danou problematiku z jiných oblastí společnosti, včetně odd. řízení vztahů se zákazníky, nákupu, marketingu, prodeje a IT. Regionální DPM je rovněž zodpovědný za řízení a poskytování pomoci Místním DPM při provádění a dodržování ustanovení Místních dodatků. 2. Místní manažer pro ochranu údajů (DPM). Každé místo má svého manažera pro ochranu údajů (dále jen Místní DPM ), který zodpovídá za provádění a řízení požadavků obsažených v Místním dodatku. Stanovení Místního DPM je v každém případě uvedeno v Místním dodatku. C. Oblast působnosti Tyto Evropské zásady jsou rozděleny do následujících kategorií: 1. Zásady a postupy ochrany osobních údajů zaměstnanců 2. Zásady a postupy ochrany osobních údajů zákazníků 3. Zásady a postupy ochrany osobních údajů dodavatelů 1

2 4. Zásady a postupy ochrany údajů získaných z webových stránek 5. Zásady a postupy ochrany údajů získávaných z CCTV 6. Obecné zásady a postupy ochrany údajů D. Zásady a postupy ochrany údajů Zásady a postupy ochrany osobních údajů zaměstnanců omezí shromažďování a využívání osobních údajů (ve smyslu definice v zásadách společnosti) o potenciálních, současných i bývalých zaměstnancích na legitimní obchodní účely. a. Osobní údaje shromažďované o potenciálních, současných a bývalých zaměstnancích by měly být ve většině případů omezeny na identifikace osob (např. jméno, adresa), osobní charakteristiky (např. datum narození, rodinný stav, jazykové znalosti, národnost, velikosti jednotného nebo ochranného oděvu a jiné tělesné či osobní charakteristiky ve vztahu k práci), finanční údaje (např. plat a číslo bankovního účtu) a údaje týkající se zaměstnání (například historie předešlých zaměstnání, vzdělání, kvalifikace a certifikace, včetně řidičských kvalifikací a informace o plnění výkonů). b. Legitimní obchodní účely zahrnují nábor a správu personálu a řízení (např. mzdové operace, learning management, management výkonnosti a management výhod). Oznámení. Společnost Gates zveřejní podrobný popis svých činností týkajících se svých současných zaměstnanců a nezávislých dodavatelů prostřednictvím svých intranetových stránek. Novým zaměstnancům budou poskytnuty tyto informace při zahájení jejich zaměstnání u společnosti Gates. Budou přijata vhodná opatření k informování zájemců o činnosti spojené se zpracováním údajů během procesu náboru. i Souhlas. Společnost Gates získá souhlas nových zaměstnanců při zahájení jejich zaměstnání v těch zemích, kde je takovýto souhlas vyžadován. Regionální DPM bude konzultovat s Místními DPM způsob, jakým bude realizovat zajištění souhlasu s přihlédnutím k požadavkům, stanoveným v Místním dodatku zásad. iv. Sledování IT. Společnost Gates omezí sledování používání IT a telekomunikačních zařízení personálem společnosti (včetně telefonů, internetu a ů) na čistě legitimní obchodní účely. Společnost Gates informuje všechny zaměstnance o specifickém účelu sledování IT a způsobu provádění tohoto sledování. Regionální DPM konzultuje s Místními DPM provádění vhodných postupů, s ohledem na požadavky stanovené v Místních dodatcích. 2

3 2. Zásady a postupy ochrany osobních údajů zákazníků, marketing omezí shromažďování a využívání osobních údajů (ve smyslu definice ve Firemních zásadách) o zákaznících a potenciálních zákaznících a jiných osobách na legitimní, čistě obchodní účely. a. Osobní údaje shromažďované o osobách, které nejsou zaměstnanci či dodavateli společnosti Gates budou ve většině případů omezeny na informace typu jméno a obchodní kontakty, včetně titulu (nebo profese), společnost, jazykové znalosti, ová adresa, telefonní číslo a mailingové adresa. b. Legitimní obchodní účely zahrnují kontaktování současných, bývalých a potenciálních zákazníků, pokud jde o obchodní příležitosti. i Oznámení. Společnost Gates informuje své zákazníky a potenciální zákazníky o zpracování jejich osobních údajů a příslušných ustanoveních ve svých standardních obchodních podmínkách a zásadách ochrany údajů na webových stránkách. Přímý marketing. a. Společnost Gates vynaloží přiměřené úsilí k tomu, aby omezila shromažďování a využívání osobních údajů subjektů údajů pro marketingové aktivity na informace typu jméno a obchodní kontakty, včetně titulu (nebo profese), společnost, jazykové znalosti, ová adresa, telefonní číslo a mailingová adresa. b. Pokud byly osobní údaje získány od třetích stran za účelem využití v rámci marketingových činností společnosti Gates, budou tyto údaje shromažďovány v souladu se zákonem pro zamýšlený účel použití. Regionální DPM bude konzultovat jejich použití s příslušnými obchodními týmy skupiny Gates, aby zjistil, zda mohou být v této souvislosti poskytnuty třetím stranám příslušné záruky. c. Zásady společnost Gates zahrnují: - získání předchozího souhlasu pro užití osobních údajů pro účely přímého marketingu; - informování příjemců o marketingových komunikacích ohledně skutečnosti, že společnost Gates využívá jejich osobní údaje pro účely přímého marketingu; - poskytnutí možnosti příjemcům, aby odstoupili od jakékoli komunikace; - nezasílání marketingových komunikací příjemcům, kteří od těchto komunikací odstoupili. 3

4 3. Zásady a postupy ochrany osobních dat dodavatelů omezí shromažďování a využívání osobních údajů (ve smyslu definice ve Firemních zásadách) o dodavatelích a jiných osobách na legitimní, čistě obchodní účely. a. Údaje shromažďované o osobách, které nejsou zaměstnanci či dodavateli společnosti Gates budou ve většině případů omezeny na informace typu jméno a obchodní kontakty, včetně titulu (nebo profese), společnost, jazykové znalosti, ová adresa, telefonní číslo a mailingové adresa. b. Legitimní obchodní účely zahrnují kontaktování současných, bývalých a potenciálních dodavatelů a poskytovatelů služeb, pokud jde o obchodní příležitosti společnosti Gates. Informace. Společnost Gates vynaloží přiměřené úsilí, aby informovala své současné, bývalé a potenciální dodavatele a poskytovatele služeb o svých činnostech v oblasti zpracování jejich osobních údajů včetně příslušných ustanovení standardních Servisních smluv a Podmínek objednávání. 4. Zásady a postupy ochrany údajů získaných z webových stránek omezí shromažďování osobních údajů (ve smyslu definice ve Firemních zásadách) na legitimní, čistě obchodní účely. a. Osobní údaje shromažďované o návštěvnících webových stránek budou ve většině případů omezeny na kontaktní informace, poskytnuté návštěvníky stránek a informace související s využitím a prohlížením webových stránek návštěvníky. b. Legitimní obchodní účely zahrnují kontaktování návštěvníků webových stránek v reakci na jejich požadavky nebo souhlas týkající se obchodních příležitostí a využití informací shromážděných za účelem zlepšení fungování a používání webových stránek. Zásady ochrany údajů získaných z webových stránek. Společnost informuje návštěvníky webových stránek o shromažďování, využívání a zpracování jejich osobních údajů prostřednictvím webových stránek společnosti Gates, zaměřených na obyvatele zemí EU prostřednictvím zveřejnění textu zásad ochrany osobních údajů získaných z webových stránek na těchto stránkách. 4

5 i Cookies. Právní předpisy EU stanoví požadavky pro vyžadování souhlasu, pokud jde o používání jistých druhů cookies. Webové stránky společnosti Gates, zaměřené na obyvatele zemí EU, mají pronajímatele webhostingu v Bruselu, Belgie. Společnost Gates informuje uživatele webových stránek o používání cookies prostřednictvím pop-ups (vyskakovacích oken), zásadách ochrany soukromých údajů získaných z webových stránek a dalších standardních metodách oznamování. Jakékoli odchylky nebo specifické požadavky na jakýchkoli webových stránkách společnosti Gates, s webhostingem v určitém konkrétním místě, jiném než jsou sídla ústředí společnosti Gates, budou řešeny v Místních dodatcích v daných místech. 5. Zásady a postupy týkající se CCTV i. Omezení týkající se shromažďování a využívání osobních údajů. Videa ze sledovacích kamer nebo uzavřených televizních okruhů (CCTV) budou použita výhradně pro legitimní obchodní účely zahrnující bezpečnost zaměstnanců, návštěvníků a majetku společnosti. Používání video monitorování bude přiměřeně vyvážené vzhledem k zájmu subjektům údajů. i Oznámení. Na místech, kde se provádí sledování kamerami, bude umístěno upozornění a rovněž jméno správce dat, který zajišťuje sledování. Místní požadavky. Regionální DPM konzultuje s Místními DPM způsob, jakým se budou provádět jakékoli další místní právní předpisy pro používání CCTV a video monitorování, jako například požadavek oznamování místním orgánům pro ochranu údajů. Tyto dodatečné požadavky mohou být dále specifikovány v Místních dodatcích pro každé místo, přichází-li to v úvahu. 6. Obecné zásady a postupy ochrany údajů použitelné pro veškeré osobní údaje. i. Zabezpečení informací. Společnost Gates přijme vhodná technická a organizační opatření k omezení fyzického a technického přístupu k osobním údajům zaměstnanci společnosti Gates a jiným autorizovaným personálem, který potřebuje mít přístup k těmto údajům. Tato opatření budou přijata po zvážení úrovně zabezpečení přiměřeného možné škodě, která by mohla vzniknout v důsledku neautorizovaného nebo neoprávněného zpracování nebo náhodné ztráty, zničení nebo poškození údajů, a úměrně k povaze údajů. a. Přístup k osobním údajům uloženým v počítačích, mobilních telefonech nebo jiných zařízeních a počítačových systémech (včetně osobních údajů s hostingem v softwarových systémech třetích stran) bude chráně heslem a bude povolený pouze autorizovaným osobám. Heslo nebude sdíleno. b. Papírové dokumenty obsahující osobní údaje budou skladovány na bezpečném místě, kde je přístup umožněn pouze autorizovaným osobám, které musí mít zcela legitimně přístup k těmto údajům. 5

6 c. Regionální DPM konzultuje s týmy IT společnosti Gates způsob, jakým budou realizována technická opatření zajišťující adekvátní úroveň zabezpečení proti náhodnému nebo neoprávněnému zničení nebo náhodné ztrátě, změně, neautorizovanému sdělování nebo přístupu k personálním údajům. i iv. Požadavky na aktualizaci nebo vymazání osobních údajů. Místní DPM reaguje v přiměřeném termínu na žádosti subjektů údajů o umožnění přístupu ke svým osobním údajům za účelem jejich přezkoumání, aktualizace nebo vymazání a přezkoumává a uznává tyto požadavky v souladu s pokyny vydávanými právním oddělením společnosti Gates. Uchovávání a výmaz osobních údajů. Záznamy obsahující osobní údaje jsou uchovávány a průběžně vymazávány v souladu se zásadami uchovávání dokumentů ve společnosti Gates. Specifické podmínky uchovávání mohou být stanoveny v Místních dodatcích. Využívání třetích stran jako poskytovatelů služeb. Když společnost Gates vstupuje do smluvních vztahů s třetími stranami, které budou zpracovávat osobní údaje v zájmu společnosti Gates, vynaloží přiměřené úsilí, aby smluvně požadovala, že třetí strany jako poskytovatelé služeb zpracovávají osobní údaje pouze pro účely poskytování služeb pro společnost Gates a že využívají standardní průmyslová bezpečnostní opatření k zabránění neautorizovaného zveřejnění osobních údajů. Společnost Gates bude rovněž smluvně požadovat, aby poskytovatelé služeb dodržovali platné právní předpisy v oblasti ochrany údajů. V případě, že tito poskytovatelé služeb mají sídlo nebo zpracovávají osobní údaje obyvatel zemí EU mimo region EU, společnost Gates ověří, že poskytovatelé služeb se sídlem v USA vlastní certifikát Safe Harbor a/nebo přijmou příslušná smluvní a provozní opatření, která umožňují přenos takových osobních údajů mimo region EU, např. prostřednictvím dohod o Vzorových ustanoveních pro přenos údajů. V některých situacích, například při zpracování údajů o zaměstnancích, kteří mají bydliště v zemi EU, mimo region EU, může společnost Gates vyžadovat souhlas zaměstnanců jako právní základ pro přenos údajů. v. Přenos osobních údajů uvnitř skupiny. Přenos osobních údajů mezi pobočkami společnosti Gates v rámci regionu podléhá vnitropodnikovým smlouvám, které upravují zpracování takových osobních údajů. Společnost Gates se připojila k Vzorovým ustanovením pro své pobočky se sídlem mimo region EU, které upravují zpracování osobních údajů obyvatel zemí EU organizačními jednotkami společnosti Gates, které sídlí mimo region EU a vystupují jako společní správci údajů. Regionální DPM spolupracuje s právním oddělením společnosti Gates při zavádění vhodných smluvních a provozních opatření na každé úrovni, kde budou osobní údaje obyvatel zemí EU přenášena mimo území EHP. 6

OZNÁMENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH DAT UCHAZEČŮ O ZAMĚSTNÁNÍ

OZNÁMENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH DAT UCHAZEČŮ O ZAMĚSTNÁNÍ OZNÁMENÍ O OCHRANĚ OSOBNÍCH DAT UCHAZEČŮ O ZAMĚSTNÁNÍ Obsah 1. Účel... 3 2. Jaké osobní informace ADM shromažďuje... 3 3. Jak ADM používá Vaše osobní informace... 4 4. Jak ADM chrání Vaše osobní informace...

Více

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk

Směrnice pro nakládání s osobními údaji. Městský úřad Vamberk Směrnice pro nakládání s osobními údaji Městský úřad Vamberk Copyright Pro IT, a. s., 2010 Obsah 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Citlivé údaje... 4 3. Pověřené osoby... 5 4. Bezpečnost informací... 6 4.1.

Více

INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S OSOBNÍMI ÚDAJI KLIENTŮ YIT STAVO

INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S OSOBNÍMI ÚDAJI KLIENTŮ YIT STAVO INFORMACE O NAKLÁDÁNÍ S OSOBNÍMI ÚDAJI KLIENTŮ YIT STAVO Vážení, dovolujeme si Vás touto cestou informovat, že společnost YIT Stavo s.r.o. (dále jen YIT Stavo ) shromažďuje, zpracovává a uchovává některé

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Manuál pro ochranu dat pro skupinu Saferoad Group

Manuál pro ochranu dat pro skupinu Saferoad Group Manuál pro ochranu dat pro skupinu Saferoad Group Obsah 1. Úvod do problematiky ochrany dat 5 2. Prováděcí shrnutí 7 3. Shromažďování dat 8 4. Citlivá osobní data a zvláštní kategorie osobních dat 11

Více

VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě

VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě VZTAH eidas K OCHRANĚ OSOBNÍCH ÚDAJŮ aneb co bude znamenat nové nařízení GDPR pro elektronické transakce nejen ve veřejné správě JUDr. Josef Donát, LL.M. ROWAN LEGAL advokátní kancelář s.r.o. eidas a osobní

Více

FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. ZÁSADY OCHRANY SOUKROMÍ. Září 2010

FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. ZÁSADY OCHRANY SOUKROMÍ. Září 2010 FRANKLIN ELECTRIC CO., INC. ZÁSADY OCHRANY SOUKROMÍ A. Účel Září 2010 Společnost Franklin Electric Co., Inc. a její pobočky a partneři (souhrnně nazývanými společnost ) jsou zavázáni chránit soukromí osob,

Více

LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017. Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR

LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017. Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR LETTER 5/2017 NEWSLETTER 5/2017 Nová právní úprava ochrany osobních údajů nařízení GDPR I. Nařízení GDPR Dne 25. května 2018 nabude účinnosti ve všech členských státech EU Obecné nařízení o ochraně osobních

Více

DestinaCZe2013.cz - Ochrana osobních údajů

DestinaCZe2013.cz - Ochrana osobních údajů DestinaCZe2013.cz - Ochrana osobních údajů Tyto zásady ochrany osobních údajů Vás mají informovat o způsobech, jakými shromažďujeme, používáme a chráníme informace, které nám můžete prostřednictvím stránek

Více

"POZÁRUČNÍ PROGRAM" VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

POZÁRUČNÍ PROGRAM VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY "POZÁRUČNÍ PROGRAM" VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Tyto Všeobecné obchodní podmínky ("VOP") obsahují důležité pojmy a informace týkající se služby s limitovanou cenou vašeho zařízení Panasonic po vypršení

Více

1. Definice základních pojmů

1. Definice základních pojmů Všeobecné podmínky pro poskytování telekomunikačních služeb Všeobecné podmínky pro poskytování telekomunikačních služeb společnosti iwebs s.r.o., IČ: 26977966, se sídlem Praha, Kunratice, Františka Šimáčka

Více

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců

P. č. Účel zpracování Kategorie osobních údajů Kategorie subjektu údajů Kategorie příjemců Plnění povinností MP vyplývající z její působnosti v souladu se: - zákonem č. 553/1991 Sb., o obecní policii, ve znění - zákonem č. 200/1990 Sb., o přestupcích, ve znění pozdějších - zákonem č. 40/2009

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů 1 Ochrana osobních údajů vnitřní předpis závazný pro zaměstnance, vázané zástupce a ostatní spolupracující osoby společnosti 2 Úvodní ustanovení 1. Tento vnitřní předpis je vydán v souladu se zákonem č.

Více

Fyzická bezpečnost, organizační opatření. RNDr. Igor Čermák, CSc.

Fyzická bezpečnost, organizační opatření. RNDr. Igor Čermák, CSc. Fyzická bezpečnost, organizační opatření RNDr. Igor Čermák, CSc. Katedra počítačových systémů Fakulta informačních technologií České vysoké učení technické v Praze Igor Čermák, 2011 Informační bezpečnost,

Více

Pravidla pro zveřejňování informací o doménových jménech.eu (WHOIS)

Pravidla pro zveřejňování informací o doménových jménech.eu (WHOIS) Pravidla pro zveřejňování informací o doménových jménech.eu (WHOIS) 1/7 DEFINICE Pojmy definované v Podmínkách a/nebo v Pravidlech řešení sporů týkajících se domén.eu se zde používají s velkým písmenem.

Více

Politika oznamování nekalého jednání/ Politika horké linky. skupiny BorsodChem

Politika oznamování nekalého jednání/ Politika horké linky. skupiny BorsodChem Politika oznamování nekalého jednání/ Politika horké linky skupiny BorsodChem Červen 2009 1. CÍL POLITIKY Podrobný popis fungování horké linky, jasné vymezení odpovědností a kompetencí, popis vyšetřování

Více

Zásady ochrany osobních údajů. NEJNOVĚJŠÍ AKTUALIZACE: Červenec 2017

Zásady ochrany osobních údajů. NEJNOVĚJŠÍ AKTUALIZACE: Červenec 2017 Zásady ochrany osobních údajů NEJNOVĚJŠÍ AKTUALIZACE: Červenec 2017 Vítejte na stránkách www.obtampony.cz, jež jsou vlastnictvím společnosti Johnson & Johnson, s.r.o. Společnost Johnson & Johnson, s.r.o.

Více

OCHRANA SOUKROMÍ CRON SYSTEMS, S.R.O. PRO WEBOVOU STRÁNKU 1. Obecné informace.

OCHRANA SOUKROMÍ CRON SYSTEMS, S.R.O. PRO WEBOVOU STRÁNKU 1. Obecné informace. OCHRANA SOUKROMÍ CRON SYSTEMS, S.R.O. PRO WEBOVOU STRÁNKU www.orphica.cz 1. Obecné informace. 1. Provozovatelem webové stránky je společnost Cron Systems, s.r.o., Alexandra Rudnaya 21, 010 01 Žilina, Slovensko,

Více

Představení služeb Konica Minolta GDPR

Představení služeb Konica Minolta GDPR Představení služeb Konica Minolta GDPR Praha 28. 6. 2017 Mgr. Karin Beňková, Mgr. Jiří Císek Co je to GDPR? Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (General data protection regulation) 25. 5. 2018 přímá

Více

PRAVIDLA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ SPOLEČNOSTI VIACOM INC. PRO EHP/ŠVÝCARSKO USA

PRAVIDLA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ SPOLEČNOSTI VIACOM INC. PRO EHP/ŠVÝCARSKO USA PRAVIDLA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ SPOLEČNOSTI VIACOM INC. PRO EHP/ŠVÝCARSKO USA Naposledy upravená a účinná od 12. července 2016 Viacom respektuje ochranu soukromí subjektu údajů a usiluje o shromažďování,

Více

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od:

ABC s.r.o. Výtisk číslo: PŘÍRUČKA ENVIRONMENTU. Zpracoval: Ověřil: Schválil: Č.revize: Počet příloh: Účinnost od: ABC s.r.o. PŘÍRUČKA EMS Výtisk číslo: Zpracoval: Ověřil: Schválil: Tento dokument je duševním vlastnictvím společnosti ABC s.r.o. Rozmnožování a předávání třetí straně bez souhlasu jejího jednatele není

Více

Článek 1 Administrátor odborných zkoušek

Článek 1 Administrátor odborných zkoušek Organizační řád upravující organizační uspořádání akreditované osoby - Univerzální správa majetku, a.s. ve vztahu k organizování odborných zkoušek podle zákona o doplňkovém penzijním spoření Podle 86 odst.

Více

Pravidla Českého telekomunikačního úřadu pro vedení konzultací s dotčenými subjekty na diskusním místě ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ

Pravidla Českého telekomunikačního úřadu pro vedení konzultací s dotčenými subjekty na diskusním místě ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Č. j. 17587/2005-606 Pravidla Českého telekomunikačního úřadu pro vedení konzultací s dotčenými subjekty na diskusním místě Český telekomunikační úřad (dále jen Úřad ) tímto stanoví podle 130 odst. 8 zákona

Více

Služba IP VPN FORTE TECHNICKÁ SPECIFIKACE SLUŽBY (TSS) BVPN FORTE

Služba IP VPN FORTE TECHNICKÁ SPECIFIKACE SLUŽBY (TSS) BVPN FORTE Datum převzetí: Příloha ke smlouvě č.: Služba IP VPN FORTE TECHNICKÁ SPECIFIKACE SLUŽBY (TSS) BVPN FORTE SPECIFIKACE SLUŽBY: Služba IP VPN Forte umožňuje připojení centrály nebo poboček zákazníka k privátní

Více

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace

Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Jednotný identitní prostor Provozní dokumentace Vytvořeno dne: 21. 2. 2012 Aktualizováno: 23. 5. 2017 Verze: 1.2 2017 MVČR Obsah 1. Úvod... 3 1.1. Účel provozní dokumentace... 3 1.2. Související dokumenty...

Více

Obchodní podmínky www.skoleni-online.eu

Obchodní podmínky www.skoleni-online.eu Obchodní podmínky www.skoleni-online.eu 1) OBECNÁ USTANOVENÍ A VYMEZENÍ POJMŮ Tyto obchodní podmínky platí pro poskytování služeb na internetovém portálu www.skolenionline.eu Podmínky blíže vymezují a

Více

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH A CITLIVÝCH ÚDAJŮ UŽIVATELE APLIKACE NEXTLIFE

ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH A CITLIVÝCH ÚDAJŮ UŽIVATELE APLIKACE NEXTLIFE ZÁSADY OCHRANY OSOBNÍCH A CITLIVÝCH ÚDAJŮ UŽIVATELE APLIKACE NEXTLIFE Základní ujednání Tyto zásady ochrany osobních a citlivých údajů uživatele aplikace NextLife upravují podmínky ochrany osobních a citlivých

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Zásady jednotného vizuálního stylu a pravidla pro užívání symbolů a logotypu Jihočeského kraje ČÍSLO: SM/40/RK ZMĚNA Č.: 3 PLATNÁ OD: 17. 3. 2009 ROZSAH PŮSOBNOSTI: Jihočeský

Více

Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů

Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Konference IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech dne 14. listopadu 2012 Kulatý

Více

Zásady pro whistleblowing pro skupinu Saferoad Group

Zásady pro whistleblowing pro skupinu Saferoad Group Zásady pro whistleblowing pro skupinu Saferoad Group Obsah 1. Úvod 5 2. Systém whistleblowingu 5 3. Jak nahlásit pochybnost prostřednictvím systému whistleblowingu 7 4. Časový rámec 9 5. Prevence represe

Více

PŘÍLOHA. návrhu. rozhodnutí Rady

PŘÍLOHA. návrhu. rozhodnutí Rady EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 22.6.2016 COM(2016) 407 final ANNEX 1 PŘÍLOHA návrhu rozhodnutí Rady o postoji, který má být jménem Evropské unie zaujat ve Smíšeném výboru EHP ke změně přílohy XIX (Ochrana

Více

DODATEK Č. 1 K RÁMCOVÉ SMLOUVĚ O POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÝCH SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ VODAFONE ONENET Č. 011268 (dále jen Dodatek )

DODATEK Č. 1 K RÁMCOVÉ SMLOUVĚ O POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÝCH SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ VODAFONE ONENET Č. 011268 (dále jen Dodatek ) DODATEK Č. 1 K RÁMCOVÉ SMLOUVĚ O POSKYTOVÁNÍ VEŘEJNĚ DOSTUPNÝCH SLUŽEB ELEKTRONICKÝCH KOMUNIKACÍ VODAFONE ONENET Č. 011268 (dále jen Dodatek ) Vodafone Czech Republic, a.s. se sídlem Vinohradská 167, 100

Více

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení

Návrh. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení Návrh II. VYHLÁŠKA ze dne 2016 o požadavcích na systém řízení Státní úřad pro jadernou bezpečnost stanoví podle 236 zákona č..../... Sb., atomový zákon, k provedení 24 odst. 7, 29 odst. 7 a 30 odst. 9:

Více

MĚSTO NOVÝ JIČÍN SMĚRNICE O ZVEŘEJŇOVÁNÍ SMLUV NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH MĚSTA. Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČ: 00298212

MĚSTO NOVÝ JIČÍN SMĚRNICE O ZVEŘEJŇOVÁNÍ SMLUV NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH MĚSTA. Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČ: 00298212 MĚSTO NOVÝ JIČÍN Masarykovo náměstí 1/1, 741 11 Nový Jičín IČ: 00298212 Název vnitřního předpisu: SMĚRNICE O ZVEŘEJŇOVÁNÍ SMLUV NA WEBOVÝCH STRÁNKÁCH MĚSTA Druh vnitřního předpisu: SMĚRNICE RADY MĚSTA

Více

Prezentace na konferenci CIIA. Ochrana osobních údajů

Prezentace na konferenci CIIA. Ochrana osobních údajů Prezentace na konferenci CIIA Ivo Janda 24. 3. 2010 Obsah Úvod Základní pojmy Forenzní audit a ochrana osobních údajů některé aspekty Předání osobních údajů do jiných států March 24, 2010 2 Poznámky na

Více

Prohlášení o ochraně dat

Prohlášení o ochraně dat Prohlášení o ochraně dat NAVORA.CONSULTING s.r.o. Dvorecká 1162/2a 147 00 Praha 4 http://www.myjob.market info.jobrybnik@myjob.market Jobrybnik.cz / Prohlášení o ochraně dat 1 Prohlášení o ochraně dat

Více

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017

Vnitřní předpis ITY z.s. č. 1/2017 Vnitřní předpis č. 1/2017 1. Cíle a předmět činnosti spolku 2. Organizační řád 3. Kompetence pracovníků v sociální službě 4. Práva a povinnosti zaměstnanců 5. Nouzové a havarijních situace 6. Závěrečné

Více

Vnitřní směrnice: Název: Ochrana osobních údajů dle zákona č. 101/2000 Sb.

Vnitřní směrnice: Název: Ochrana osobních údajů dle zákona č. 101/2000 Sb. Vnitřní směrnice: Název: Ochrana osobních údajů dle zákona č. 101/2000 Sb. Článek I. Základní ustanovení (1) Tento vnitřní předpis stanoví pravidla pro zacházení s osobními a citlivými údaji uživatelů

Více

Nová pravidla ochrany osobních údajů

Nová pravidla ochrany osobních údajů HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KOMORA ČESKÉ ČESKÉ REPUBLIKY Nová pravidla ochrany osobních údajů JUDr. Markéta Schormová Úřad Hospodářské komory České republiky 25.5.2017 PROČ NOVÁ EU LEGISLATIVA? Směrnice z roku

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

Zásady zpracování osobních údajů pro účely marketingové soutěže Ozvěny budoucnosti

Zásady zpracování osobních údajů pro účely marketingové soutěže Ozvěny budoucnosti Zásady zpracování osobních údajů pro účely marketingové soutěže Ozvěny budoucnosti Obchodní ŠKODA AUTO a.s., se sídlem tr. Václava Klementa 869, 293 01 Mladá Boleslav, IC 00177041, zapsaná v obchodním

Více

Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů Odborné knihovny ONN a.s.

Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů Odborné knihovny ONN a.s. Směrnice o nakládání s osobními údaji uživatelů Odborné knihovny ONN a.s. I. Pojmy zákona 101/2002 Sb. Zákon se vztahuje na veškeré zpracovávání osobních údajů, ať k němu dochází automatizovaně, či jinými

Více

Výtisk č. : Platnost od: Schválil: Podpis:

Výtisk č. : Platnost od: Schválil: Podpis: SM-05 INTERNÍ AUDITY Výtisk č. : Platnost od: Schválil: Podpis: 1 OBSAH Číslo kapitola strana 1 OBSAH... 2 2 PŘEHLED ZMĚN A REVIZÍ... 2 3 ÚČEL... 2 3.1 ROZSAH PLATNOSTI... 3 3.2 DEFINICE... 3 3.3 POUŽITÉ

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 31 Název materiálu: Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět: Tématický celek:

Více

Informační systémy veřejné správy (ISVS)

Informační systémy veřejné správy (ISVS) Informační systémy veřejné správy (ISVS) zákon č.365/2000 Sb. ve znění pozdějších změn Informační systémy veřejné správy soubor informačních systémů, které slouží pro výkon veřejné správy Správci ISVS

Více

SMĚRNICE KOMISE 2003/94/ES. ze dne 8. října 2003,

SMĚRNICE KOMISE 2003/94/ES. ze dne 8. října 2003, SMĚRNICE KOMISE 2003/94/ES ze dne 8. října 2003, kterou se stanoví zásady a pokyny pro správnou výrobní praxi pro humánní léčivé přípravky a hodnocené humánní léčivé přípravky (Text s významem pro EHP)

Více

PRAVIDLA SLUŽEB MY RENAULT POSKYTOVANÝCH INTERNETOVÝM SERVISEM RENAULT ČR

PRAVIDLA SLUŽEB MY RENAULT POSKYTOVANÝCH INTERNETOVÝM SERVISEM RENAULT ČR PRAVIDLA SLUŽEB MY RENAULT POSKYTOVANÝCH INTERNETOVÝM SERVISEM RENAULT ČR I. DEFINICE Renault ČR společnost s názvem Renault Česká republika, a.s. IČ: 601 92 801, se sídlem IBC, Pobřežní 3, 180 00Praha

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok JMP Net, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok JMP Net, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 JMP Net, s.r.o. Plynárenská 499/1, 657 02 Brno 03. dubna 2012 1 Výroční zprávu

Více

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Evropská unie Investice do vaší budoucnosti POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH

Více

Příručka pro klienty COP

Příručka pro klienty COP Příručka pro klienty COP Státní veterinární ústav Olomouc Certifikační orgán pro produkty Jakoubka za Stříbra1, 77900, Olomouc www.svuolomouc.cz verze 2, vydáno 28.4.2016 Příručka pro klienty COP 1/5 verze

Více

GDPR, osobní rozvoj a vzdělávání zaměstnanců

GDPR, osobní rozvoj a vzdělávání zaměstnanců GDPR, osobní rozvoj a vzdělávání zaměstnanců GDPR - Nařízení (EU) 2016/679 představuje právní rámec ochrany osobních údajů platný na celém území EU hájí práva občanů proti neoprávněnému zacházení s jejich

Více

Právní ohledy využití dat o návštěvnících a zákaznících. JUDr. Pavel Pešek Legal Department Director

Právní ohledy využití dat o návštěvnících a zákaznících. JUDr. Pavel Pešek Legal Department Director Právní ohledy využití dat o návštěvnících a zákaznících JUDr. Pavel Pešek Legal Department Director 11/06/2010 Obsah Základní pojmy zákon na ochranu osobních údajů Základní pojmy zákon o některých službách

Více

Akční plán AP3 : Optimalizace organizační struktury

Akční plán AP3 : Optimalizace organizační struktury Organizační, procesní a ekonomický audit společnosti BYTES Tábor, s.r.o. Akční plán AP3 : Optimalizace organizační struktury VIZE: 100% využití potenciálu společnosti III.verze Srpen 2008 Jiří Bartáček

Více

Nakládání s osobními údaji v prostředí internetu. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o.

Nakládání s osobními údaji v prostředí internetu. Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Nakládání s osobními údaji v prostředí internetu Tomáš Nielsen NIELSEN MEINL, advokátní kancelář, s.r.o. Co sem spadá? Jaké nakládání je regulováno zákonem? Jak správně sbírat osobní údaje? Ukládání dat

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, Moravský Beroun Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun SMĚRNICE MĚSTSKÉ POLICIE MORAVSKÝ BEROUN č. 19/2014, kterou se stanoví pravidla pro zajištění ochrany osobních údajů při provozování městského

Více

Příloha č. 4 Obchodní podmínky pro poskytování služby DopisOnline

Příloha č. 4 Obchodní podmínky pro poskytování služby DopisOnline Česká pošta, s.p. sídlem Praha 1, Politických vězňů 909/4, PSČ: 22599, IČ: 47 11 49 83 zapsaný v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze oddíl A, vložka 7565 OBCHODNÍ PODMÍNKY PRO POSKYTOVÁNÍ

Více

Akční plán Svazu účetních

Akční plán Svazu účetních ÚVOD K AKČNÍMU PLÁNU V akčním plánu reagují členové a přidružení členové IFACu na záležitosti identifikované v rámci svých odpovědí na dotazník IFACu ohledně dodržování členských povinností. Tento dotazník

Více

Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka NCKB

Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti. Přemysl Pazderka NCKB Návrh vyhlášky k zákonu o kybernetické bezpečnosti Přemysl Pazderka NCKB Východiska ISO/IEC 27001:2005 Systémy řízení bezpečnosti informací Požadavky ISO/IEC 27002:2005 Soubor postupů pro management bezpečnosti

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY 1. Všeobecná ustanovení 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky (dále jen VOP ) upravují smluvní vztah mezi stranami a jsou nedílnou součástí smlouvy o poskytování služeb (dále jen Smlouva ), jejímž předmětem

Více

Pokyn generálního ředitele č. 5/2016

Pokyn generálního ředitele č. 5/2016 Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Dlážděná 1003/7 110 00 Praha 1 Pokyn generálního ředitele č. 5/2016 Věc: Poskytování příspěvku v rámci studentského programu SŽDC NádraŽák Č.j.: 36 284/2016-SŽDC-O10

Více

Zásady ochrany osobních údajů

Zásady ochrany osobních údajů Zásady ochrany osobních údajů Tyto zásady ochrany osobních údajů ( Zásady ochrany osobních údajů ) se mohou čas od času měnit. O těchto změnách vás nebudeme vždy informovat. Tuto stránku pravidelně navštěvujte,

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. RWE GasNet, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. RWE GasNet, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 RWE GasNet, s.r.o. Klíšská 940, 401 17 Ústí nad Labem 03. dubna 2012 1 Výroční

Více

JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE

JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE JUDr. Alena Kučerová Úřad pro ochranu osobních údajů OCHRANA OSOBNÍCH ÚDAJŮ V PROCESU DIGITALIZACE ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE OSNOVA Úvodní část Tři pohledy tři srovnání Zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně

Více

K právní ochraně osobních údajů při jejich předávání v rámci cloudových služeb

K právní ochraně osobních údajů při jejich předávání v rámci cloudových služeb Úvod K právní ochraně osobních údajů při jejich předávání v rámci cloudových služeb Při provozování cloudových služeb bude téměř vždy docházet zároveň ke zpracování osobních údajů. Za zpracování osobních

Více

Obecné pokyny a doporučení

Obecné pokyny a doporučení Obecné pokyny a doporučení Obecné pokyny a doporučení k oblasti působnosti nařízení o ratingových agenturách 17. června 2013 ESMA/2013/720. Datum: 17. června 2013 ESMA/2013/720 Obsah I. Působnost 4 II.

Více

Podmínky užití webového rozhraní

Podmínky užití webového rozhraní Podmínky užití webového rozhraní Nacházíte se na webovém rozhraní http://www.napalubu.eu/ (dále jen webové rozhraní ), které provozuje naše společnost Napalubu s.r.o., se sídlem Famfulíkova 1138/4, Kobylisy,

Více

L 320/8 Úřední věstník Evropské unie 17.11.2012

L 320/8 Úřední věstník Evropské unie 17.11.2012 L 320/8 Úřední věstník Evropské unie 17.11.2012 NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 1078/2012 ze dne 16. listopadu 2012 o společné bezpečnostní metodě sledování, kterou mají používat železniční podniky, provozovatelé

Více

Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů

Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů Co změní obecné nařízení 2016/679 o ochraně osobních údajů PhDr. Miroslava Matoušová Úřad pro ochranu osobních údajů Nařízení Evropského Parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně

Více

FV systémy a jejich QM Základní dokument FV systému

FV systémy a jejich QM Základní dokument FV systému Státní ústav pro kontrolu léčiv [ 1 ] FV systémy a jejich QM Základní dokument FV systému Oddělení farmakovigilance Státní ústav pro kontrolu léčiv [ 2 ] Co v dnešní prezentaci? Stručné představení modulů

Více

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa

Informa ní povinnost dle 18 odst. 2 zákona . 101/2000 Sb., o ochran osobních údaj a o zm kterých zákon , ve zn pozd jších p edpis Informa Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Informační povinnost dle 18 odst. 2 zákona č. 101/2000 Sb.,

Více

PROFIL PŘEDPISU: ze dne 9. února 2005, kterým se stanoví systém rychlého varování o vzniku rizika ohrožení zdraví lidí z potravin a krmiv

PROFIL PŘEDPISU: ze dne 9. února 2005, kterým se stanoví systém rychlého varování o vzniku rizika ohrožení zdraví lidí z potravin a krmiv Page 1 of 6 Ročník 2005 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY PROFIL PŘEDPISU: Titul předpisu: Nařízení vlády, kterým se stanoví systém rychlého varování o vzniku rizika ohrožení zdraví lidí z potravin a krmiv

Více

S M Ě R N I C E. Pokyny k provozování kamerového systému (technicko organizační opatření)

S M Ě R N I C E. Pokyny k provozování kamerového systému (technicko organizační opatření) SV pro dům Voskovcova 726/4 v Olomouci Voskovcova 726/4 Olomouc 77900 IČO: 28605128 S M Ě R N I C E K A M E R O V É H O S Y S T É M U Pokyny k provozování kamerového systému (technicko organizační opatření)

Více

POUČENÍ o registrech Sdruţení SOLUS

POUČENÍ o registrech Sdruţení SOLUS POUČENÍ o registrech Sdruţení SOLUS I. ÚVOD Jednotliví členové sdružení SOLUS, zájmového sdruţení právnických osob, IČ 69346925 (též jen SOLUS nebo jen Sdruţení SOLUS ) mají společný zájem podílet se na

Více

ČSN ISO/IEC 27001:2014 a zákon o kybernetické bezpečnosti

ČSN ISO/IEC 27001:2014 a zákon o kybernetické bezpečnosti ČSN ISO/IEC 27001:2014 a zákon o kybernetické bezpečnosti Ing. Daniel Kardoš, Ph.D 4.11.2014 ČSN ISO/IEC 27001:2006 ČSN ISO/IEC 27001:2014 Poznámka 0 Úvod 1 Předmět normy 2 Normativní odkazy 3 Termíny

Více

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POSKYTNUTÍ INFORMACÍ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ

SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POSKYTNUTÍ INFORMACÍ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ SOUHLAS SE ZPRACOVÁNÍM OSOBNÍCH ÚDAJŮ A POSKYTNUTÍ INFORMACÍ A POUČENÍ O PRÁVECH SUBJEKTU ÚDAJŮ 1. ÚVODNÍ INFORMACE Hlavní město Praha (dále jen Město ) provozuje Pražské centrum kartových služeb (dále

Více

Školy a ochrana osobních dat žáků

Školy a ochrana osobních dat žáků Ústav informačních studií a knihovnictví FF UK Praha F2D, ZS 2013/2014 Školy a ochrana osobních dat žáků Seminární práce k předmětu Základy informační politiky Praha 11. 12. 2013 Zpracovala: Světlana Formanová

Více

2.1. Žadatel je poskytovatel sociální služby, který splňuje podmínky pro podání Žádosti a podáním Žádosti se uchází o dotaci.

2.1. Žadatel je poskytovatel sociální služby, který splňuje podmínky pro podání Žádosti a podáním Žádosti se uchází o dotaci. Pravidla poskytování dotací z rozpočtu Královéhradeckého kraje na podporu sociálních služeb definovaných v zákoně č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů 1. Úvodní ustanovení

Více

Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520

Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520 Mateřská škola Kladno, Švýcarská 2520 272 01 Kladno, Švýcarská 2520 Č.j. : 232/09 Skartační znak: A 10 Spisový znak: A. 1. 4. Účinnost od : 15. 8. 2009 INFORMACE O MATEŘSKÉ ŠKOLE 1. Název a sídlo: MATEŘSKÁ

Více

Ochrana osobních údajů

Ochrana osobních údajů Ochrana osobních údajů Souhlasím se shromažďováním, uchováním a zpracováním osobních údajů obsažených v tomto formuláři správcem a provozovatelem této internetové stránky: PIXEBLE s.r.o. Rybná 716/24 110

Více

ŽÁDOST O PŘEVOD CERTIFIKACE SM

ŽÁDOST O PŘEVOD CERTIFIKACE SM SILMOS-Q s. r. o. Certifikační orgán pro certifikaci systémů managementu akreditovaný Českým institutem pro akreditaci, o.p.s. podle ČSN EN ISO/IEC 17021 Křižíkova 70, 612 00 Brno + 541 633 291 e-mail:

Více

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace TEL: 486 162 310, 702 064 806, E mail: msmatousova @email.cz

Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace TEL: 486 162 310, 702 064 806, E mail: msmatousova @email.cz Mateřská škola, Liberec, Matoušova 468/12, příspěvková organizace Směrnice na ochranu osobních údajů Č.j.: 9/14 Účinnost od: 1. 1. 2014 Spisový znak: 2.3 Skartační znak: S 5 Změny: Obsah: 1. Úvod 2. Základní

Více

Evropskounijní ochrana osobních údajů a věda a kulturní dědictví, aneb, PRÁVO BÝT ZAPOMENUT. Zdeněk Matušík Národní knihovna České republiky

Evropskounijní ochrana osobních údajů a věda a kulturní dědictví, aneb, PRÁVO BÝT ZAPOMENUT. Zdeněk Matušík Národní knihovna České republiky Evropskounijní ochrana osobních údajů a věda a kulturní dědictví, aneb, PRÁVO BÝT ZAPOMENUT Zdeněk Matušík Národní knihovna České republiky Primární právní dokumenty Listina základních práv Evropské unie

Více

STANOVISKO č. 5/2013 říjen 2013

STANOVISKO č. 5/2013 říjen 2013 Pplk. Sochora 27, 170 00 Praha 7, Tel.: 234 665 111, Fax: 234 665 444; e-mail: posta@uoou.cz STANOVISKO č. 5/2013 říjen 2013 Pořizování hlasových záznamů v rámci elektronické komunikace při poskytování

Více

Pravidla soutěže: DENÍK A RADEGAST HLEDAJÍ NEJVĚRNĚJŠÍHO RADEGASŤÁKA

Pravidla soutěže: DENÍK A RADEGAST HLEDAJÍ NEJVĚRNĚJŠÍHO RADEGASŤÁKA Pravidla soutěže: DENÍK A RADEGAST HLEDAJÍ NEJVĚRNĚJŠÍHO RADEGASŤÁKA Pořadatel soutěže: Plzeňský Prazdroj, a.s., U Prazdroje 7, 304 97 Plzeň, Česká republika Organizátor soutěže: Kubis Interac ve SRL,

Více

Zákon o kybernetické bezpečnosti

Zákon o kybernetické bezpečnosti Zákon o kybernetické bezpečnosti Ing. Ondřej Ševeček GOPAS a.s. MCSM:Directory2012 MCM:Directory2008 MVP:Enterprise Security CEH: Certified Ethical Hacker CHFI: Computer Hacking Forensic Investigator CISA

Více

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. SMP Net, s.r.o.

Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011. SMP Net, s.r.o. Výroční zpráva o opatřeních přijatých k provádění Programu rovného zacházení provozovatele distribuční soustavy za rok 2011 SMP Net, s.r.o. Hornopolní 3314/38, 702 00 Ostrava 03. dubna 2012 1 Výroční zprávu

Více

Věstník ČNB částka 20/2002 ze dne 19. prosince 2002

Věstník ČNB částka 20/2002 ze dne 19. prosince 2002 Třídící znak 1 1 2 0 2 5 1 0 OPATŘENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY Č. 12 ZE DNE 11. PROSINCE 2002 K VNITŘNÍMU ŘÍDICÍMU A KONTROLNÍMU SYSTÉMU BANKY 0 Česká národní banka podle 15 s přihlédnutím k 12 odst. 1 a 8

Více

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE

1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE 1. VYMEZENÍ ODBORNÉ STÁŽE Šablona stáže představuje základní rámec odborné stáže pro typovou pozici a obsahuje požadavky na obsah a průběh stáže, na stážistu i na poskytovatele stáže. Bílá pole označují

Více

ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY ŘEŠENÍ GROUPWARE (EXCHANGE) NABÍDKA INDIVIDUAL Poslední verze ze dne 13. června 2011

ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY ŘEŠENÍ GROUPWARE (EXCHANGE) NABÍDKA INDIVIDUAL Poslední verze ze dne 13. června 2011 ZVLÁŠTNÍ PODMÍNKY ŘEŠENÍ GROUPWARE (EXCHANGE) NABÍDKA INDIVIDUAL Poslední verze ze dne 13. června 2011 DEFINICE: Aktivace Služby: Aktivace Služby se provádí po potvrzení platby Zákazníka a vyznačuje se

Více

Žádosti členských států o aktualizaci seznamu Společenství

Žádosti členských států o aktualizaci seznamu Společenství L 84/8 Úřední věstník Evropské unie 23.3.2006 NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 473/2006 ze dne 22. března 2006, kterým se stanoví prováděcí pravidla pro seznam Společenství uvádějící letecké dopravce, kteří podléhají

Více

Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27

Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27 Dodatek č. 1 Metodického pokynu č. 27 Pravidla pro uzavírání smluv a kontrolu zadávacího řízení na hlavní předmět projektu pro výzvy č. 27 52 a č. 91 a 92 Řídicí orgán ROP NUTS 2 Střední Čechy vydává na

Více

MojeID: Pravidla motivačního programu pro poskytovatele služeb

MojeID: Pravidla motivačního programu pro poskytovatele služeb MojeID: Pravidla motivačního programu pro poskytovatele služeb V platnosti od 1. 3. 2015 1 Vyhlašovatel CZ.NIC, z. s. p. o. Milešovská 5, 130 00 Praha 3 IČ: 67985726 DIČ: CZ67985726 Zapsáno ve spolkovém

Více

Žádost o posouzení. Jméno statutárního zástupce:

Žádost o posouzení. Jméno statutárního zástupce: TECHNICKÝ ÚSTAV POŽÁRNÍ OCHRANY Certifikační orgán pro certifikaci výrobků č. 3080 Žádost o posouzení Identifikační údaje o žadateli : Obchodní jméno: IČO: DIČ: výrobce dovozce distributor Adresa, tel.,

Více

PRAVIDLA ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ

PRAVIDLA ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ 1. Úvodní ustanovení PRAVIDLA ŘÍZENÍ STŘETU ZÁJMŮ Investiční zprostředkovatel M & M pojišťovací s.r.o., IČ 25982176, se sídlem Nádražní 535/15, Ostrava, PSČ 702 00 (dále jen Společnost ) v souladu se zákonem

Více

Změny v projektech (výzva č. 36 / 1.2. OP LZZ) Seminář pro příjemce

Změny v projektech (výzva č. 36 / 1.2. OP LZZ) Seminář pro příjemce Změny v projektech (výzva č. 36 / 1.2. OP LZZ) Seminář pro příjemce Obsah prezentace 1. Důležité informace pro provádění změn 2. Nepodstatné změny projektu 3. Podstatné změny projektu 1. Důležité informace

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice PERSONÁLNÍ PLÁN PRO PODNIKATELSKÝ PLÁN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu

Více

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY 2010-2013. 15.6.2012 Mezinárodní obchodní operace 1

BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY 2010-2013. 15.6.2012 Mezinárodní obchodní operace 1 BEZHOTOVOSTNÍ PLATBY V Z D Ě L Á VA C Í M AT E R I Á L K E K U R Z U M E Z I N Á R O D N Í O B C H O D N Í O P E R A C E S L E Z S K Á U N I V E R Z I TA V O PAV Ě O K R E S N Í H O S P O D Á Ř S K Á KO

Více

Pokyny k funkci pověřence pro ochranu osobních údajů (dokument WP 243, ze dne ) Příloha Často kladené otázky

Pokyny k funkci pověřence pro ochranu osobních údajů (dokument WP 243, ze dne ) Příloha Často kladené otázky Pokyny k funkci pověřence pro ochranu osobních údajů (dokument WP 243, ze dne 13. 12. 2016) Příloha Často kladené otázky Tato příloha má organizacím poskytnout jednoduché a snadno srozumitelné odpovědi

Více

Pravidla pro kamerový systém SA, SV

Pravidla pro kamerový systém SA, SV Pravidla pro kamerový systém SA, SV Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 1.7.2014 1.7.2014 1 Dne: 10.6.2014 Dne: 23.6.2014 1 / 6 I) Počáteční ustanovení 1) Tato pravidla jsou určena pro bytové domy

Více

Směrnice starosty SH ČMS

Směrnice starosty SH ČMS Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Starosta sdružení, Římská 45, Praha 2 Směrnice starosty SH ČMS Ročník: 2016 V Praze dne: 29. 9. 2016 Číslo: 1 Směrnice starosty SH ČMS k nakládání s osobními údaji

Více