Výroční zpráva 2016 Svaz městských částí hlavního města Prahy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva 2016 Svaz městských částí hlavního města Prahy"

Transkript

1 Výroční zpráva 2016 Svaz městských částí hlavního města Prahy dále jen Svaz Svaz městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz )se stal zásadním partnerem Magistrátu HMP. V současné době je členem 33 tzv. malých městských částí. V roce 2016 vstoupili do Svazu další dvě městské části MČ Lipence a MČ Klánovice Rok Počet členů Tabulka s přírůstkem členů 1. Čtvrtletí (leden-březen) Na počátku roku 2016 Svaz započal diskuzi s Odborem evropských fondů HMP. Ředitel Odboru evropských fondů HMP Ing. Hauser nabídl spolupráci městským částem při žádostech o evropské fondy HMP a dotace malým městským částem. Celý rok probíhaly konzultace, osobní schůzky. Začala diskuze na téma změna zákona o hl. m. Praze. Svaz se dohodl na vzniku pracovní skupiny k přípravě a formulování k zákonu o HMP. Pracovní skupina se celý rok průběžně scházela a vždy na členských schůzích podávala informaci. Byla zadána analýza právní kanceláři, výchozími podklady pro tuto analýzu byly zejména zákon o HMP, Statut HMP, zákon o obcích a navazující právní normy. Následně byly probírány témata kompostování na MČ, nabídka kompostérů jejich financování a nákup. V únoru 2016 ukončila svoji činnost pro Svaz tajemnice Barbora Plamínková a od 10. února převzala tuto agendu Zuzana Petrová. Do Svazu byla přijata MČ Lipence. 2. Čtvrtletí (duben-červen) Svaz přijal dalšího člena, MČ Klánovice. Členové Svazu se začali intenzivně zabývat Metropolitním plánem hl. m. Prahy. Na jednání byl přizván ředitel IPR Ing. arch. Hlaváček. Na IPR začaly probíhat osobní a konzultace jednotlivých městských částí. Členové byli rozladěni nad spoluprací s IPR. S výkresy nesouhlasili a požadovali dopracování jejich připomínek. Výkresy IPR nebyly přehledné, chyběl popis lokalit, výšková regulace,

2 chyběla zeleň. Se svazem začal spolupracovat arch. Klápště, který vypracoval pro Svaz Požadavky na kvalitu územního plánu. Členy s tímto materiálem celý rok průběžně seznamoval a zapracovával do materiálu jejich požadavky. Následně byl materiál zaslán Radě HMP a řediteli Ing. Arch. Hlaváčkovi. Vzhledem ke zkušenostem s IPR se členové Svazu rozhodli přijmout následující usnesení. Z dosavadních ústních přednášek o formulaci regulativů výstavby v jednotlivých lokalitách předpokládáme, že Metropolitní plán HMP bude stěží srozumitelný laické veřejnosti má nestandartní členění, používá nestandartní termíny a nejasně formuluje funkční využití v jednotlivých typech lokalit. Požadujeme stanovit přehledně graficky a metodicky jednoznačné podmínky pro využití a uspořádání území tak, aby veřejnost mohla získat jasná pravidla pro své záměry a byla tak motivována pro investice do kvality staveb a prostředí, resp. aby byla schopná uskutečňovat dlouhodobé záměry na podkladě právní jistoty a předvídatelného rozhodování správních orgánů v území. Institut plánování a rozvoje hl. m. Prahy dlouhodobě nereflektuje názor volených zástupců městských částí a nevyvíjí součinnost nad přípravou Metropolitního plánu hl. m. Prahy Pro 19 MČ, nikdo nebyl proti, zdrželo se 3 Proběhla přípravna na setkání starostů MČ V rámci jednání schůze bylo přijato usnesení SMČHMP požaduje v rámci dotačních vztahů mezi hlavním městem Prahou a městskými částmi na rok 2017 navýšení příspěvku na žáka ze současných 1360 Kč na 5000 Kč a to nad rámec současné celkové výše dotace z rozpočtu HMP. Pro toto usnesení hlasovalo pro 18 MČ, nikdo nebyl proti, zdrželo se 4 SMČHMP požaduje v rozpočtu HMP vytvořit dotační program ve výši 100 mil. Kč, z něhož by byl hrazen provoz a investice zásahových jednotek dobrovolných hasičů pro 21 MČ, nikdo nebyl proti, zdrželo se 4 Pro Svaz byla vypracována právní analýza k novelám zákona o hl. m. Praze, kterou zpracovala právní kancelář. Na konci 2. čtvrtletí navštívila jednání Svazu radní Ing. Ropková oblast školství a čerpání evropských fondů financování základní a mateřské školy. Upozornila na výzvu MAP. Mezi dalšími hosty na konci 2. čtvrtletí byla Ing. Javornická zástupkyně ředitele pro sekci finanční a správu majetku HMP s informací - propočet státní správy zejména pro malé městské části. Svaz informovala, že dotační vztahy se měnit nebudou a zůstanou na úrovni roku Dále Svaz seznámila s navýšením finančních prostředků na investice na provoz zásahových jednotek sboru

3 dobrovolných hasičů. Další finanční prostředky budou připraveny pro městské části na financování městské zeleně. Starostové byli osloveni dopisem. Ředitelka Javornická zmínila zastaralou metodiku propočtu výkonu státní správy. Následně byla otevřena otázka veřejného opatrovnictví. 3. Čtvrtletí (červenec září) Podařilo se právně dokončit sídlo společnosti na adrese Mariánské nám. 2, Praha 1. Svaz navštívil JUDr. Polčák, předseda Sdružení místních samospráv. Informoval členy Svazu o činnosti a nabídl vstup do sdružení městským částem. Jednotlivé městské části projednávali na svých zastupitelstvech. Následně byl projednán rozpočet Svaz navštívila náměstkyně HMP prof. Ing. Kislingerová, CSc. Informovala, že rozpočet na rok 2017 se připravuje. Starostům byl zaslán návrh dotačních vztahů k připomínkám a projednání. HMP očekávalo připomínky od MČ. Zásady navržených dotačních vztahů k MČ 1, žádná městská část nedostane méně, než v roce 2016, ačkoliv došlo k přepočtu a upřesnění ploch zeleně a komunikací ve správě městských částí a mnohdy byly zjištěny značné rozdíly oproti předchozím výpočtům 2, zůstává minimální dotace, bude Kč a maximální strop Kč 3, celkové navýšení o 2% na 102% oproti letošnímu roku 4, rezerva 2017 pro MČ 1 miliarda Kč (účelově 300 mil. na zeleň, 200 mil na dofinancování projektů EU, cca 200 hasiči, 300??) 5, bylo přislíbeno možné navýšení příspěvku na žáka, který dělá v současnosti Kč. Toto navýšení bude ještě předmětem koaliční dohody a není tak v návrhu dotačních vztahů k projednání. Bylo přijato následující usnesení Svaz městských částí hl. m. Prahy I. požaduje vytvoření rezervy pro městské části hl. m. Prahy v rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2017 v minimální výši 1 mld. Kč s tím, že minimálně 300 mil. Kč bude schváleno v rámci dotací bez určení účelu. II. požaduje navýšení příspěvku na žáka v rámci finančních vztahů k městským částem hl. m. Prahy z rozpočtu hl. m. Prahy na rok 2017 ze současných 1360 Kč na 3000 Kč, a dále pak v plánu na rok 2018 navýšení na 4000 Kč a v roce 2019 na 5000 Kč. Toto usnesení bylo zasláno Radě HMP.

4 Dále byl projednáván Metropolitní plán - Svaz informovala náměstkyně Mgr. Kolínská Seznámila starosty o vytvoření pracovní skupiny pro návrh nového ÚP HMP. Požadavky Svazu na kvalitu územního plánu arch. Klápštěho byly předány pracovní skupině. Závěry projednány na Radě HMP. Doporučení pracovní skupiny bude zohledněno při dalších zpracování, nemůže však nijak do ÚP zasahovat. Seznámila též starosty s dokončením ÚP, termín 2020 je ohrožen. Dle náměstkyně Mgr. Kolínské má každá MČ na IPR kartu, která bude zpřístupněna. Změna bude vyznačena. Členové Svazu se budou i nadále ÚP zabývat. 4. Čtvrtletí (říjen prosinec) Svaz započal diskuzi s náměstkem Petrem Dolínkem s informací o dopravě v Praze, parkování, parkoviště P + R, workoutová hřiště. Členy Svazu seznámil s městskými autobusovými linkami změny od září 2016, autobusovými zastávkami, přístřešky. Parkovitě P + R. Náměstek Dolínek apeloval na starosty o součinnost při vzniku těchto parkovišť, kterých je stále nedostatek. Dále byla projednávána kamionová doprava, zákaz vjezdu kamionů, spolupráce s Ministerstvem dopravy ČR. Dále bylo řešeno parkování Středočechů právě na okrajích malých MČ. Teprve Praha pojede na jednotný koncept parkování. Starostové vyzvali náměstka Dolínka v jednání se středočeským hejtmanem parkování, odstavné plochy, MHD. Nastávají velké problémy na okraji Prahy, zvláště, kde je poblíž metro, či vlaková zastávka. Následně členská schůze projednávala snížení ročního členského příspěvku MČ dle Stanov, vzhledem k vstupu do Sdružení místních samospráv. Členové Svazu projevili zájem o návštěvu Ing. Žejdlíka. Ředitel PVS podal podrobnou zprávu o stavu vodohospodářského majetku. Členové Svazu zajímala dešťové kanalizace, postupy při předávání. Splašková kanalizace. Čištění výpustí. Hydranty a tlakové zkoušky. Vzhledem k tomu, že s problémy jsou na konkrétních MČ ředitel Žejdlík, poprosil členy Svazu o zaslání konkrétních písemných podkladů. Mezi dalšími hosty, které jednání SMČHMP navštívila, byla PharmDr. Slimánová - Zdravá strava ve školách, tomuto tématu se věnuje i Zdravotní výbor HMP. Jiří Valach Univerzita Karlova spolupráce s MČ výzvy na dotace operačních programů EU. Poslední jednání na konci roku 2016 svaz navštívil radní Bc. Hadrava, který má ve své kompetenci hasiče, městskou policii, bezpečnost. Na závěr posledního jednání v roce 2016 byl Svazu představen region Marche Itálie PaedDr. Marešem, region by rád navázal spolupráci se členy Svazu (pobyty pro seniory, žáky základních škol).

5 5. Závěr Svaz městských částí hlavního města Prahy udělal v roce 2016 značný krok kupředu. Stal se důležitým partnerem pro Magistrát hlavního města i jeho volené orgány. Dnes jsou zapojeny již všechny tzv. malé městské části" kromě Běchovic a Čakovic. Svaz se schází pravidelně každý měsíc a na svých zasedáních řeší aktuální problémy i budoucí rozvoj a směřování městských částí. Svaz je plně fungující platformou starostů městských částí, kde dochází k výměně zkušeností a názorů, vzájemné podpoře i kritice a vytýčení společných cílů, která se podílí na utváření Prahy jako celku. Volení zástupci jednotlivých městských částí si uvědomují význam svazu a jeho přínos při jejich každodenní práci, což je vidět i na řádných jednáních svazu, kdy je vždy vysoká účast členů. Svaz bude i nadále pracovat ve prospěch městských částí a hlavního města a bude spolupracovat se Zastupitelstvem i Radou HMP, aby byl jejich neopomenutelným poradním orgánem.

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz )

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz ) Zápis z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz ) 2. 5. 2016 Zasedání zahájil ve 14 hod. a dále vedl Ing. Petr Hlubuček, předseda. Přítomni: dle prezenční listiny,

Více

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz )

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz ) Zápis z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz ) 3. 10. 2016 Zasedání zahájil ve 14 hod. a dále vedl Ing. Petr Hlubuček, předseda. Přítomni: dle prezenční listiny,

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA. Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA. Zastupitelstvo hl. m. Prahy. Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hl. m. Prahy Finanční výbor Zastupitelstva hl. m. Prahy Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného 7. 9. 2015 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 7 z 9 členů

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 2. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 2. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 25. 2. 2019 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 21. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 21. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 21. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 11. 6. 2018 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

Zápis z 3. zasedání Výboru pro volný čas, sport, cyklostezky a výstavnictví ZHMP, ze dne

Zápis z 3. zasedání Výboru pro volný čas, sport, cyklostezky a výstavnictví ZHMP, ze dne Zápis z 3. zasedání Výboru pro volný čas, sport, cyklostezky a výstavnictví ZHMP, ze dne 8.3. 2011 Přítomni: členové Výboru Mgr. P. Bříza, P. Dolínek, JUDr. P. Hulinský, Ph.D. JUDr. H. Chudomelová, Ing.

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1143 ze dne 17.5.2016 k návrhu na pořízení změn vlny 09 ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu Prahy 5 Rada hlavního

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo / ze dne 7..07 k harmonogramu pořizování Územního plánu hl. m. Prahy (Metropolitního plánu)

Více

Zápis. z 39. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 6. listopadu 2018 od 11:00 hodin v zasedací síni Rady HMP

Zápis. z 39. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 6. listopadu 2018 od 11:00 hodin v zasedací síni Rady HMP Zápis z 39. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 6. listopadu 2018 od 11:00 hodin v zasedací síni Rady HMP Předsedající: Přítomni: Přizvaní hosté: Omluveni: Ověřovatelé: Zapisovatelka:

Více

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz )

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz ) Zápis z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz ) 7. 11. 2016 Zasedání zahájil ve 14 hod. a dále vedl Ing. Petr Hlubuček, předseda. Přítomni: dle prezenční listiny,

Více

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne Zápis z jednání Finančního výboru ZHMP konaného dne 23. 5. 2011 Přítomni: dle prezenční listiny: přítomno 11 ze 13 členů výboru a tajemník výboru. U hlasování č. 1 přítomno 9 ze 13 členů výboru. Od hlasování

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/71 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

1) Prezence a zahájení jednání

1) Prezence a zahájení jednání Zápis č. 8 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 29. 1. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: Počet členů řídícího výboru: 16 s právem hlasovat 13 členů bez

Více

Zápis. Jednání a hlasování Rady HMP probíhalo bez pořizování zvukového záznamu.

Zápis. Jednání a hlasování Rady HMP probíhalo bez pořizování zvukového záznamu. Zápis z 1. mimořádného jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo ve čtvrtek 19. 1. 2017 od 8.30 hodin ve vedlejší zasedací místnosti Nové zasedací síně Rady HMP Předsedající: primátorka hl. m.

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/75 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úpravy ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/68 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úpravy ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/73 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod

Zápis č. 6. ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne v 9.30 hod Zápis č. 6 ze zasedání Rady vlády pro veřejnou správu konaného dne 5. 12. 2014 v 9.30 hod Přítomni: viz prezenční listina Omluveni: viz prezenční listina Průběh jednání 1. Zahájení jednání Jednání zahájila

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 12. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod.

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. ZÁPIS z 12. jednání. Výboru finančního ZHMP konaného dne ve 14:00 hod. HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy ZÁPIS z 12. jednání Výboru finančního ZHMP konaného dne 12. 6. 2017 ve 14:00 hod. Malá zasedací místnost Rady HMP, Nová radnice, Mariánské nám. 2,

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/72 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úpravy ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 2 konaného dne

Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 2 konaného dne Usnesení ze zasedání Zastupitelstva města Napajedla č. 2 konaného dne 1. 12. 2010 Projednání předkládaných zpráv: 1. Prodej bytů Palackého 1503-4 2. Prodej pozemků Malina III 3. Žádost paní Nejezové o

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP, ze dne 13.4. 2011

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP, ze dne 13.4. 2011 Zápis ze 4. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP, ze dne 13.4. 2011 Z Á P I S z IV. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP dne 13. 4. 2011 IV. zasedání Výboru pro územní rozvoj města ZHMP

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/74 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úpravy ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830

HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo Most, Budovatelů 2830 HSR-ÚK Hospodářská a sociální rada Ústeckého kraje Předsednictvo 434 37 Most, Budovatelů 2830 U S N E S E N Í ze 41. řádného jednání Předsednictva Hospodářské a sociální rady Ústeckého kraje dne 16. 9.

Více

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz ) 13. února 2017

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz ) 13. února 2017 Zápis z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz ) 13. února 2017 Zasedání zahájil ve 14 hod. a dále vedl Ing. Petr Hlubuček, předseda. Přítomni: dle prezenční listiny,

Více

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání:

Z á p i s. členové výboru (viz prezenční listina) Program jednání: Z á p i s z 9. jednání finančního výboru Zastupitelstva Královéhradeckého kraje, konaného dne 19.11.2009 od 9:00 hod. RegioCentrum Nový pivovar, Hradec Králové Přítomni: Omluveni: členové výboru (viz prezenční

Více

S C H V Á L E N Ý P R O G R A M J E D N Á N Í

S C H V Á L E N Ý P R O G R A M J E D N Á N Í S C H V Á L E N Ý P R O G R A M J E D N Á N Í 32. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 14.12. 2017 od 9,00 hod. ve Velké zasedací síni Nové radnice, Praha 1, Mariánské nám.2

Více

Zápis. ze 32. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne od 8.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP

Zápis. ze 32. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne od 8.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Zápis ze 32. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 26. 9. 2017 od 8.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Předsedající: primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová Přítomni: členové

Více

USNESENÍ z I. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-sever, které se konalo 23. dubna od 15 hodin v klubovně MČ Brno-sever, Okružní 21, Brno-Lesná

USNESENÍ z I. zasedání Zastupitelstva městské části Brno-sever, které se konalo 23. dubna od 15 hodin v klubovně MČ Brno-sever, Okružní 21, Brno-Lesná Zastupitelstvo MČ Brno-sever V Brně dne 23. dubna 2015 USNESENÍ z, které se konalo 23. dubna od 15 hodin v klubovně MČ Brno-sever, Okružní 21, Brno-Lesná 2. 2. úprava rozpočtu MČ Brno-sever v roce 2015

Více

Z Á P I S. ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice. Datum konání: 12. prosince 2012. Ing. Potluka Oto, Ph.D.

Z Á P I S. ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice. Datum konání: 12. prosince 2012. Ing. Potluka Oto, Ph.D. Z Á P I S ze 16. zasedání zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 12. prosince 2012 Řízení: Přítomni: Omluveni: Ing. Lenka Alinčová 8 členů Zastupitelstva MČ dle presenční listiny Ing. Potluka

Více

Zápis. z 5. mimořádného jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo ve čtvrtek dne 8. června 2017 od 9.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP

Zápis. z 5. mimořádného jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo ve čtvrtek dne 8. června 2017 od 9.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Zápis z 5. mimořádného jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo ve čtvrtek dne 8. června 2017 od 9.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Předsedající: Přítomni: Přizvaní hosté: Omluveni: Ověřovatelé:

Více

Zápis č. 13/Z6 z 13. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 14. listopadu 2011

Zápis č. 13/Z6 z 13. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 14. listopadu 2011 Zápis č. 13/Z6 z 13. jednání Zastupitelstva MČ Brno-Žebětín, konaného dne 14. listopadu 2011 Přítomni: Omluveni: 10 zastupitelů dle prezenční listiny Ing. Plešinger Ověřovatelé zápisu: Zapisovatelka: Ing.

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

OBEC BRATKOVICE. Hosté / přizvaní : Občané : p.švehla, p.bartůněk, p.komanec, p.hromádka. Program: 1. Žádost o dotaci z fondu FROM 2012

OBEC BRATKOVICE. Hosté / přizvaní : Občané : p.švehla, p.bartůněk, p.komanec, p.hromádka. Program: 1. Žádost o dotaci z fondu FROM 2012 OBEC BRATKOVICE ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ ZÁPIS č. 10 z veřejného zasedání zastupitelstva obce BRATKOVICE

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy. číslo 1916 ze dne ke Koncepční studii ulice Vinohradské

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy. číslo 1916 ze dne ke Koncepční studii ulice Vinohradské Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 1916 ze dne 16.8.2016 ke Koncepční studii ulice Vinohradské I. schvaluje 1. návrh Koncepční

Více

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne

Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne Zápis ze 13. jednání Výboru dopravy a bezpečnosti ZMČ Praha 15 ze dne 20.4. 2016. Přítomni: dle presenční listiny - p. Ducko, p. Beran, Ing. Neumann, p. Polomis omluven : p. Nauč, Ing.arch. Filipovič,

Více

Městská část Praha 11. Zápis č.9/2016. z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne

Městská část Praha 11. Zápis č.9/2016. z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne Městská část Praha 11 Zápis č.9/2016 z jednání komise pro životní prostředí, konaného dne 07.12.2016 Přítomni: Nepřítomni: Omluveni: Hosté: Místo jednání: zasedací místnost ÚMČ Praha 11, Vidimova 1324,

Více

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP

HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy. Výbor pro evropské fondy ZHMP HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zastupitelstvo hlavního města Prahy Výbor pro evropské fondy ZHMP ZÁPIS z 2. jednání Výboru pro evropské fondy ZHMP konaného dne 2. 6. 2016 v 16:00 hod. Zasedací místnost Magistrátu

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/69 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

Z Á P I S. z řádného jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města. Prahy (dále jen Svaz ) konaného dne 3. června 2019, od 14:00 hodin

Z Á P I S. z řádného jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města. Prahy (dále jen Svaz ) konaného dne 3. června 2019, od 14:00 hodin Z Á P I S z řádného jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz ) konaného dne 3. června 2019, od 14:00 hodin v budově Magistrátu hlavního města Prahy, zasedací místnost

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 16/70 ze dne 28.4.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy na území správního obvodu

Více

Přehled informačních zdrojů k návrhu Metropolitního plánu

Přehled informačních zdrojů k návrhu Metropolitního plánu Přehled informačních zdrojů k návrhu Metropolitního plánu Kdo je kdo při přípravě metropolitního plánu Příprava Metropolitního plánu je složitý proces, který vyžaduje účast několika orgánů státní správy,

Více

Zápis z 29. zasedání Finančního výboru ZM

Zápis z 29. zasedání Finančního výboru ZM 1/8 ZM Přítomni: viz. presenční listina Omluveni: p. Rychtaříková, p. Šimoník Neomluveni: Hosté: p. Nebřenská Zasedání řídi: JUDr. Karel Bubeník Zasedání zahájeno v 16.00 hodin, ukončeno v 17.00 hodin.

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 19/29 ze dne 15.9.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy zrušených rozhodnutím soudu

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011

Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011 Zápis ze 4. zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP, ze dne 16.3.2011 Zasedání Výboru pro sociální politiku ZHMP se uskutečnilo dne 16.3.2011 od 15,00 17,15 hodin Přítomni: viz prezenční listina Program:

Více

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise sociální a pro oblast protidrogové politiky Rady Kraje Vysočina č. 1/2017 konaného dne Zápis z jednání č. 1/2017 konaného dne 20. 1. 2017 Přítomni: 1. Petr Krčál 8. Jiří Hormandl 2. Marie Bohuslavová 9. Pavla Krejzlová 3. Pavla Kučerová 10. Kamil Vejvoda 4. Petr Běhunek 11. Drahoslav Oulehla

Více

KRÁSNÉ KOBYLISY SCHŮZKA SE ZÁSTUPCI SVJ/BD

KRÁSNÉ KOBYLISY SCHŮZKA SE ZÁSTUPCI SVJ/BD SCHŮZKA SE ZÁSTUPCI SVJ/BD 31.5.2018 PROGRAM Aktivity spolku Územní studie Sídliště Ďáblice Jednání s politickými stranami Revitalizace náměstíčka Tanvaldská/Střelničná Metropolitní plán Prahy (MPP) AKTIVITY

Více

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz )

Zápis. z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy. (dále jen Svaz ) Zápis z jednání Členské schůze Svazu městských částí hlavního města Prahy (dále jen Svaz ) 10. 4. 2017 Zasedání zahájil ve 14 hod. a dále vedl Ing. Petr Hlubuček, předseda. Přítomni: dle prezenční listiny,

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 20.3.2013 v 17:00hod., na OÚ Svinařov

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Svinařov. konaného dne 20.3.2013 v 17:00hod., na OÚ Svinařov Přítomni: konaného dne 20.3.2013 v 17:00hod., na OÚ Svinařov (Pozn.: v zápise jsou přítomní uváděni bez akadem. titulu. V případě, že hlasování není jednomyslné, je hlasování zastupitelů uvedeno jmenovitě)

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í Rady hlavního města Prahy číslo 342 ze dne 21.2.2017 k dokumentu Analýza Plánu udržitelné mobility Prahy a okolí a dalšímu postupu činností

Více

Zápis z jednání Komise Rady HMP pro udělování grantů v oblasti volného času dětí a mládeže konaného dne 7. a

Zápis z jednání Komise Rady HMP pro udělování grantů v oblasti volného času dětí a mládeže konaného dne 7. a Zápis z jednání Komise Rady HMP pro udělování grantů v oblasti volného času dětí a mládeže konaného dne 7. a 14. 3. 2012 7. 3. 2012 Přítomni: předseda Ing. Jiří Nouza členové JUDr. Helena Chudomelová,

Více

Zápis Č. 3 ze zasedání zastupitelstva obce Syrovátka ze dne 22.12.2010.

Zápis Č. 3 ze zasedání zastupitelstva obce Syrovátka ze dne 22.12.2010. Zápis Č. 3 ze zasedání zastupitelstva obce Syrovátka ze dne 22.12.2010. Přítomní: J. Žalský, Dr. L.Petr, H. Souček, ing. B. Dušková, Ing. Arch. J. Marečková, J. Tichý Omluven: L. Pakosta Program: 1/ Změna

Více

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu)

Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Zastupitelstvo Jihomoravského kraje 7. zasedání konané dne 19. září 2013 Materiál k bodu č. 5 programu: Zpráva o činnosti výboru kontrolního (důvodová zpráva je uvnitř materiálu) Návrh na usnesení: Zastupitelstvo

Více

P R O G R A M. 32. jednání Rady HMP, které se koná dne BOD TISK MATERIÁL PŘEDKLÁDÁ ČAS PŘIZVANÍ 1. Organizační záležitosti

P R O G R A M. 32. jednání Rady HMP, které se koná dne BOD TISK MATERIÁL PŘEDKLÁDÁ ČAS PŘIZVANÍ 1. Organizační záležitosti P R O G R A M 32. jednání Rady HMP, které se koná dne 18. 9. 2018 K odsouhlasení - zápis z 31. jednání Rady HMP ze dne 11. 9. 2018 BOD TISK MATERIÁL PŘEDKLÁDÁ ČAS PŘIZVANÍ 1. Organizační záležitosti 9.00

Více

Zápis z 30. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne v hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107

Zápis z 30. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne v hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107 Zápis z 30. schůze Rady městyse Moravská Nová Ves, konané dne 29.12.2011 v 19.00 hod. v kanceláři starosty, nám. Republiky 107 Přítomni: Členové rady Marek Košut Jaroslav Kučera Pavel Šrámek Hosté Omluveni

Více

dle prezenční listiny, která je součástí tohoto zápisu 1. Schválení programu jednání a ověřovatele zápisu

dle prezenční listiny, která je součástí tohoto zápisu 1. Schválení programu jednání a ověřovatele zápisu HLAVNÍ MĚSTO PRAHA Zápis z jednání Přítomni dle prezenční listiny, která je součástí tohoto zápisu Věc Zápis z mimořádného jednání Komise Rady hl. m. Prahy pro prevenci kriminality a pro udělování grantů

Více

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR

Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Zápis z 58. jednání výzkumné rady Technologické agentury ČR Místo jednání: sídlo TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Datum: 5. 2. 2016 Čas: Přítomni: Omluveni: Hosté: 9.00 12.30 hodin prof. Ing. Vladimír Mařík,

Více

Zápis. ze 12. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 28. března 2017 od 9.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP

Zápis. ze 12. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 28. března 2017 od 9.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Zápis ze 12. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 28. března 2017 od 9.00 hodin v Nové zasedací síni Rady HMP Předsedající: primátorka hl. m. Prahy Adriana Krnáčová Přítomni:

Více

Zápis č a Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice, konaného dne 28. ledna 2019 od 19,00 hodin

Zápis č a Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice, konaného dne 28. ledna 2019 od 19,00 hodin Zápis č. 02-2019 a Usnesení ze zasedání Zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice, konaného dne 28. ledna 2019 od 19,00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání zastupitelstva obce Zlatníky-Hodkovice

Více

Důvodová zpráva k materiálu ZMČ 7/6.3

Důvodová zpráva k materiálu ZMČ 7/6.3 Rada městské části Brno-Židenice ZMČ 7/6 ZMČ 7/6.3 jednání Zastupitelstva městské části Brno-Židenice konané dne 15.09.2015 Návrh: Návrh změny obecně závazné vyhlášky statutárního města Brna č. 20/2001,

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 429/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 385 ze dne 01.06.2016 Podání nového podnětu na změnu územního plánu u sportovního areálu Na Balkáně Rada městské části I. b e r

Více

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne

Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne Přítomni: Zápis z jednání Finančního výboru Zastupitelstva Kraje Vysočina č. 1/2012 konaného dne 31. 1. 2012 1. Stanislav Hanuš 7. Oldřich Sedlák 2. Rudolf Chloupek 8. Zdeněk Dobrý (předseda) 3. Jaroslav

Více

Důvodová zpráva k návrhu rozpočtu MČ Praha 14 na rok 2015

Důvodová zpráva k návrhu rozpočtu MČ Praha 14 na rok 2015 Důvodová zpráva k návrhu rozpočtu MČ Praha 14 na rok 2015 Na základě zákona číslo 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, a dále zákona číslo 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech

Více

ZÁPIS č. 6 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 18:00 hodin dne 14. dubna 2015

ZÁPIS č. 6 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 18:00 hodin dne 14. dubna 2015 ZÁPIS č. 6 z veřejného zasedání zastupitelstva obce Hvozdce konaného na obecním úřadě od 18:00 hodin dne 14. dubna 2015 Přítomni: František Svátek, Marcela Vaňatová, Milan Dušek, Václav Hořejší, Martin

Více

infrastrukturu ZHMP, ze dne

infrastrukturu ZHMP, ze dne Zápis a usnesení z 01/2013 zasedání Výboru pro infrastrukturu ZHMP, ze dne 22.01.2013 Zasedání: 01/2013 Dne: 22. ledna 2013 Počátek jednání - konec jednání: 14:00-14:45 Místo: Prostřední salonek primátora,

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 812 ze dne 12.4.2016 k vypracování koncepční studie náměstí OSN I. souhlasí se zadáním pro

Více

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008

RVKPP RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY. VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 RADA VLÁDY PRO KOORDINACI PROTIDROGOVÉ POLITIKY VÝTAH ZE ZÁZNAMU z jednání dne 25. ledna 2008 Zahájení Jednání Rady vlády pro koordinaci protidrogové politiky (dále Rada nebo RVKPP ) se konalo za přítomnosti

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 10. zasedání zastupitelstva města dne: 26. 11. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh rozpočtového opatření č. 8A) statutárního města Liberec na rok 2015 Stručný obsah:

Více

Zápis a usnesení z 1. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, ze dne 17.1. 2011

Zápis a usnesení z 1. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, ze dne 17.1. 2011 Zápis a usnesení z 1. jednání Výboru pro výchovu a vzdělávání ZHMP, ze dne 17.1. 2011 Přítomni: Ing. Marie Kousalíková, Mgr. Jiří Dienstbier ml., Jan Slezák, Mgr. Ludmila Štvánová, Mgr. Nataša Šturmová,

Více

Zápis z jednání č. 12/2016 ze dne:

Zápis z jednání č. 12/2016 ze dne: HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY VÝBOR PRO LEGISLATIVU, VEŘEJNOU SPRÁVU, PROTIKORUPČNÍ OPATŘENÍ A INFORMATIKU Zápis z jednání č. 12/2016 ze dne: 24. 02. 2016 Přítomní členové výboru: Mgr.

Více

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 2/2011 konaného dne

Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina. č. 2/2011 konaného dne Zápis z jednání Legislativního výboru Zastupitelstva kraje Vysočina č. 2/2011 konaného dne 14. 2. 2011 Přítomni: 1. Jan Míka 6. Marie Rusová 2. Vojtěch Weis 7. Luboš Kliment (místopředseda) 3. Oldřich

Více

Zápis. ze 42. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 27. listopadu 2018 od 10:00 hodin v zasedací síni Rady HMP

Zápis. ze 42. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 27. listopadu 2018 od 10:00 hodin v zasedací síni Rady HMP Zápis ze 42. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 27. listopadu 2018 od 10:00 hodin v zasedací síni Rady HMP Předsedající: primátor hl. m. Prahy MUDr. Zdeněk Hřib Přítomni: členové

Více

Zápis. z 36. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 16. října 2018 od 8:30 hodin v zasedací síni Rady HMP

Zápis. z 36. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 16. října 2018 od 8:30 hodin v zasedací síni Rady HMP Zápis z 36. jednání Rady hlavního města Prahy, které se konalo v úterý dne 16. října 2018 od 8:30 hodin v zasedací síni Rady HMP Předsedající: Přítomni: Přizvaní hosté: Omluveni: Ověřovatelé: Zapisovatelka:

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í. Rady hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY U S N E S E N Í Rady hlavního města Prahy číslo 2326 ze dne 30.8.2018 ke Koncepční studii rekonstrukce ulic Veletržní, Dukelských hrdinů, části ulice Strojnická

Více

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne

Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne Zápis č. 21 ze zasedání Kontrolního výboru Zastupitelstva Olomouckého kraje ze dne 3. 11. 2011 Přítomni: Beil Zdeněk, Ing. Jesch Reinhard Pospíšil Ladislav Pospíšilová Jaroslava Pudil Jiří, JUDr. Ing.

Více

OBEC NESOVICE 683 33 Nesovice 305 okres Vyškov IČO 00292141 DIČ CZ00292141

OBEC NESOVICE 683 33 Nesovice 305 okres Vyškov IČO 00292141 DIČ CZ00292141 OBEC NESOVICE 683 33 Nesovice 305 okres Vyškov IČO 00292141 DIČ CZ00292141 18. Z á p i s z veřejného zasedání Zastupitelstva obce Nesovice, konaného dne 21. 09. 2015 od 19. hod v zasedací místnosti OÚ

Více

Zápis č. 12. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne

Zápis č. 12. z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova. ze dne Zápis č. 12 z jednání Výboru pro školství a sport Zastupitelstva města Přerova ze dne 7. 3. 2016 Přítomni: Nepřítomni: Mgr. Přemysl Dvorský, Ph.D. Mgr. Petr Kouba Mgr. Ivana Grigárková Mgr. Bc. Věra Václavíčková

Více

Z á p i s z 11. jednání kontrolního výboru konaného dne

Z á p i s z 11. jednání kontrolního výboru konaného dne Z á p i s z 11. jednání kontrolního výboru konaného dne 11.01.2016 Přítomni: p. Kopal, p. Čáp, p. Gros, pí Ing. Kroutil, pí Ing. Kuchtová, Ph.D., p. Ševčík, p. Ing. Havel a tajemník p. Ing. Doležal Jednání

Více

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze

Z Á P I S z 21. zasedání Rady Asociace krajů České republiky v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Z Á P I S z 21. zasedání v jejím 3. funkčním období, konaného dne 26. srpna 2011 v Praze Přítomní členové Rady AKČR : 1. Mgr. Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje 2. MUDr. Jiří Běhounek, hejtman

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E. pro jednání zastupitelstva města dne S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C I N F O R M A C E pro jednání zastupitelstva města dne 28. 1. 2016 Rozpočtové opatření č. 9A) statutárního města Liberec r. 2015 - zapojení dotací Předkládá:

Více

ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni

ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni ZÁPIS č. 3/2010 z veřejného zasedání obecního zastupitelstva Obce Mezouň konaného dne 25. 3. 2010 v budově OÚ v Mezouni Přítomni: Ing. Miroslav Hrubý, Karel Jelínek, Vladimír Holovský, Hana Kailová, Libor

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne Obec Loučka, Loučka č.76, 783 22 Cholina IČO: 00576247 e-mail: obec.loucka@volny.cz Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Loučka č. 2 / 2018, které se konalo dne 12. 12. 2018 Přítomni : Omluven : Hosté

Více

Zápis č. 9/2016 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne v 19,00 hod. na Obecním úřadě v Modleticích

Zápis č. 9/2016 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne v 19,00 hod. na Obecním úřadě v Modleticích Zápis č. 9/2016 z řádného zasedání Zastupitelstva obce Modletice konaného dne 31.08.2016 v 19,00 hod. na Obecním úřadě v Modleticích Přítomni: Ing. Aron Jiří, Ing. Němec František, Bc. Přibyl Pavel, Ing.

Více

Z Á P I S. z 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice. 10 členů Zastupitelstva MČ

Z Á P I S. z 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice. 10 členů Zastupitelstva MČ Z Á P I S z 6. zasedání Zastupitelstva MČ Praha Kunratice Datum konání: 11. 7. 2019 Řízení: Ing. Alinčová Lenka Přítomni: 10 členů Zastupitelstva MČ Omluveni: Milan Matoušek Neomluveni: 0 Ověřovatelé zápisu

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C S T A T U T Á R N Í M Ě S T O L I B E R E C 8. zasedání zastupitelstva města dne: 24. 9. 2015 Bod pořadu jednání: Návrh rozpočtového opatření č. 6A) statutárního města Liberec na rok 2015 Stručný obsah:

Více

Z Á P I S z 22. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 15. prosince 2016 od hodin ve velké zasedací síni Nové radnice

Z Á P I S z 22. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 15. prosince 2016 od hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Z Á P I S z 22. zasedání Zastupitelstva hlavního města Prahy, které se konalo dne 15. prosince 2016 od 13.00 hodin ve velké zasedací síni Nové radnice Dle prezence bylo přítomno: 64 členů Zastupitelstva

Více

VÝPIS. ZÁPIS Z 3. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 21. dubna 2004

VÝPIS. ZÁPIS Z 3. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 21. dubna 2004 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA VÝPIS ZÁPIS Z 3. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 21. dubna 2004 Začátek jednání: 9:30 hod Ukončení jednání: 11:00 hod Místo konání: Pardubice, nám. Republiky

Více

Zápis. 5 členů zastupitelstva - viz presenční listina Omluveni: Ing. Žižlavský, Ing. Bačík, Bc. Vaďura, Vratislav Obšel

Zápis. 5 členů zastupitelstva - viz presenční listina Omluveni: Ing. Žižlavský, Ing. Bačík, Bc. Vaďura, Vratislav Obšel Zápis z 29. zasedání Zastupitelstva obce Skrbeň, které se konalo 11. prosince 2017 v Domě služeb ------------------------------------------------------------------------------------------------- Účast:

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor dopravy V Písku dne: 05.11.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.12.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Petice č. 4/2015 MHD Smrkovice NÁVRH USNESENÍ Rada města žádost o obnovu spoje MHD Písek

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 19/28 ze dne 15.9.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy - 3.část Zastupitelstvo

Více

P R O G R A M 33. jednání Rady HMP, které se koná dne

P R O G R A M 33. jednání Rady HMP, které se koná dne P R O G R A M 33. jednání Rady HMP, které se koná dne 3. 10. 2017 K odsouhlasení - zápis z 32. jednání Rady HMP ze dne 26. 9. 2017 BOD TISK MATERIÁL PŘEDKLÁDÁ ČAS PŘIZVANÍ 1. Organizační záležitosti 9.00

Více

Hosté: Petra Elblová Omluveni: Program:

Hosté: Petra Elblová Omluveni: Program: ZÁPIS ZE SCHŮZE VÝBORU DSO BRUNTÁLSKO V BRUNTÁLE SÍDLO MASHJ DNE 24.11. 2016 ve 12: 00 HOD. Místo: MASHJ, náměstí Míru Bruntál Přítomni: Květa Kubíčková, Libor Unverdorben, Jan Božovský Hosté: Petra Elblová

Více

U S N E S E N Í Z 15. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE Zastupitelstvo MČ. s c h v a l u j e. pan Kahoun Ladislav

U S N E S E N Í Z 15. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE Zastupitelstvo MČ. s c h v a l u j e. pan Kahoun Ladislav U S N E S E N Í Z 15. ZASEDÁNÍ ČLENŮ ZASTUPITELSTVA MČ PRAHA - KUNRATICE ZE DNE 18.3.2009 Zastupitelstvo MČ návrhovou komise ve složení ověřovatele zápisu z dnešního zastupitelstva: s následujícím programem:

Více

Z á p i s. konaného dne 14. června 2017

Z á p i s. konaného dne 14. června 2017 Z á p i s ze 4. setkání dozorových pracovníků Ministerstva vnitra, Magistrátu hlavního města Prahy a územně členěných statutárních měst k vybraným problémům v oblasti dozoru konaného dne 14. června 2017

Více

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy

Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Zastupitelstva hlavního města Prahy Hlavní město Praha ZASTUPITELSTVO HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Zastupitelstva hlavního města Prahy číslo 19/27 ze dne 15.9.2016 k pořízení návrhu zadání úprav ÚP SÚ hl.m. Prahy - 2.část Zastupitelstvo

Více

Z Á P I S. 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP )

Z Á P I S. 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP ) Z Á P I S 27. jednání Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku (dále jen VSBBP ) dne 13.11.2017 od 16:00 hodin v zasedací místnosti č. 201, 2. patro Vodičkova

Více

servis a podpora činnosti města poskytuje městu odborná doporučení vypracovává klíčové dokumenty

servis a podpora činnosti města poskytuje městu odborná doporučení vypracovává klíčové dokumenty IPR Praha slouží jako servis a podpora činnosti města poskytuje městu odborná doporučení, jak postupovat při rozhodování v oblasti strategického a územního plánování vypracovává klíčové dokumenty pro rozvoj

Více