Věčná oblace Karla Mece, OMI

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Věčná oblace Karla Mece, OMI"

Transkript

1 Milí farníci, máme před sebou měsíc květen, kdy může život náš a našich blízkých zvláštním způsobem provázet Panna Maria patronka našich milovaných Klokot. Chci vás zvláště pozvat na 1. sobotu v měsíci (7. 5.) s novoknězem P. Ing. Pavlem Němcem, DiS., spirituálem Biskupského gymnázia v Českých Budějovicích. Na slavnost Nejsvětější Trojice (22. 5.) k nám přijede pomocný biskup Pavel Posád a udělí svátost biřmování. Dostavme se v hojném počtu, abychom i my ostatní v sobě obnovili plamen Ducha svatého. + P. Jiří Můčka, OMI startujeme společný farní projekt Klokočtení Ve svých domovech a rodinách budeme postupně číst tenké brožurky z nové edice Karmelitánského nakladatelství Katecheze do kapsy. Začínáme knihou Proč chodíme do kostela?, jejímž autorem je Jan Sokol. Můžete se k nám stále ještě připojit. První tři knihy lze zakoupit v našem farním obchůdku. Vydejme se na společnou cestu katecheze. P. Jiří Můčka, OMI administrátor farnosti Klokoty a Dražice *************************************************************************************** Provinciál oblátů Středoevropské provincie P. Stefan Obergfell, OMI, vstoupí 26. května 2016 do svého druhého funkčního období jako provinciál. Jeho volbu potvrdil v lednu tohoto roku generální představený v Římě P. Louis Lougen, omi. Další tři roky tedy P. Obergfell povede obláty v Čechách, Německu a Rakousku. V provincii žije celkem 125 oblátů v jedenácti komunitách, 20 dalších oblátů pocházejících z naší provincie působí v zahraničí jako misionáři. HK Věčná oblace Karla Mece, OMI Tady jsem! odpovídal malý Samuel na Boží volání. Malý Karel se tímto způsobem ohlásil již pětkrát, při každém skládání časných slibů. Po šesté to bude naposledy a jednou provždy, neboť byl uznán zralým ke složení věčných řeholních slibů. Spolu s ním i jeho spolubratři Antonio z Guatemaly a Simeon z Jižní Koreje. Ta slavnost se bude konat prvního května 2016 v kapli Generálního domu misionářů oblátů v Římě.

2

3 První svaté přijímání přijmou v neděli 12. června 2016 v 10 h v Klokotech: Sychra Pavel, Vocílka František, Dušek Jiří v neděli 19. června 2016 v 8.30 h v Dražicích: Kubecová Naďa, Čítek František Z kroniky před 20 lety V dubnu o Velikonocích roku 1996 vyšlo 1. číslo měsíčníku farnosti Panny Marie Klokotské FIAT (= STAŇ SE). V úvodníku uvedl farář P. Zdeněk Čížkovský, OMI: Fiat jsou slova Panny Marie. P. Čížkovský, OMI, jednal o zastávce autobusu č. 11 Městské hromadné dopravy se zajetím ke křížku na návsi, a to v neděli před 10. hodinou a zpět po 11. h. Toto spojení mělo nastat po položení parovodu, daný příslib nebyl uskutečněn. Dne 2. května byla v Římě předána P. Čížkovskému socha sv. Evžena de Mazenod pro umístění na Klokotech. Od konce dubna do 1. září navštívilo Klokoty cca poutníků a turistů hromadných výprav i skupin, přijelo 79 autobusů. P. Čížkovský vždy při provázení poutníků připomínal, že je Česká republika také misijní země. Jako ředitel Papežských misijních děl v České republice uvádí, že na misii byl v Jihoafrické republice musel chodit za lidmi, kdežto v Klokotech přijdou lidé za Pannou Marii Klokotskou, i obdivovat krásu baroka. Pro mě je to krásná práce evangelizační, prostě misijní. Jděte do celého světa to je naše oblátské motto. MVDr. Rytíř Doprovázejme je modlitbami, aby tento dar, kdy se setkají s Pánem v eucharistii, rozvíjeli i nadále. Rádi bychom nechali udělat nové lavice místo prvních dvou, což jsou atrapy, které tady nechali filmaři. Kdyby chtěl někdo přispět, může u P. Jiřího nebo ve farní kanceláři, na požádání můžeme vystavit potvrzení k odepsání z daní. Rozpočet je 234 tisíc, zatím se vybralo Kč. Pán Bůh zaplať!

4 Misie na Sibiři Před deseti lety začínal Radoslav Šedivý jako člen mezinárodního misijního společenství Rodina Panny Marie v klášteře v Nových Hradech. Potom strávil necelé dva roky v Kazachstánu, následovalo pět let na Sibiři. Začátkem prosince se sedmatřicetiletý západoslovenský rodák vrátil. Posluchači už si mohli jeho přednášky poslechnout v Ledenicích, Borovanech i Táboře-Klokotech. Co bylo cílem vaší misie? Aby tamní katolíci měli možnost žít svou víru. Misionář jde vždy tam, kde nemají dostatek vlastních kněží. To je i případ Ruska, kde katolická církev do říjnové socialistické revoluce v roce 1917 sice existovala, ale potom byla potlačena, stejně jako pravoslavná církev a mnohá jiná náboženství. Potom fungovalo všechno tajně. V gulazích a pracovních táborech se zredukoval počet duchovních. Svoboda náboženství je v Rusku posledních 25 let. A to je příliš krátká doba na to, aby měli dostatek svých kněží. Kde se na Sibiři vzali katolíci? Katolíci se dostali do Ruska za vlády Kateřiny II. v 18. století. Tato panovnice pozvala Němce, aby osidlovali krajinu v Povolží. Žili tam až do druhé světové války. Když Hitler napadl v roce 1941 Sovětský svaz, Stalin deportoval všechny v Rusku žijící Němce na Sibiř do Altajského kraje. Tak se dostali na Sibiř i mnozí katolíci. Jejich děti tam dodnes žijí. Rusové jim obecně říkají Němci, v Německu jsou to zase Rusové. Někteří vycestovali po pádu železné opony za lepším životem, jiní ale zůstali. A právě pro ně jsme tam my. Někteří biskupové v žertu říkají, že prvním misionářem byl Stalin. Přinesl totiž katolickou víru tam, kde do té doby nebyla. Jak jste se cítil jako katolický kněz v převážně pravoslavném Rusku? Pravoslavná církev je v Rusku nejrozšířenější, dalo by se říct, že je to takové státní náboženství. Potom jsou různá menší náboženství, mezi která patří i katolická církev. Svou zkušenost s pravoslavnou církví i jinými hodnotím pozitivně. Jaký vztah mají Rusové k náboženství? Rusko je oblastí, kde bylo velmi tvrdé a dlouhodobé pronásledování všech křesťanů, takže po víře někde nezůstaly žádné stopy. Mnozí lidé proto dnes cítí určitou vděčnost za to, že mohou žít ve víře. Jakou nejnižší teplotu jste tam zažil? Minus 50 stupňů. Ale s tím, že teploměr měl stupnici jen do -50. Kolik tak bylo ve skutečnosti, nevím. Lidé z vesnic v dolinách okolo lesa mluvili o tom, že mohlo být i -55. To už je životu nebezpečné. Třeba děti mohou chodit do školy jen do -35 stupňů, jakmile je víc, mají prázdniny. Musí se dávat pozor, protože začínají omrzat tváře, zamrzají vám i oči a víčka. Nic takového jsem do té doby nezažil. S jakými problémy se na vás obyvatelé nejčastěji obraceli? Povětšinou to byla materiální nouze, která souvisela s aktuální situací. Alkoholismem, rodinnou situací či požáry. Ty jsou tam hodně rozšířené. Za mého působení byly v naší ulici čtyři požáry, u jednoho jsem mohl pomáhat, protože jsem si ho v noci všiml.

5 Plánujete návrat? Určitě bych se tam někdy rád vrátil. Horní Altaj je místo, které chytne člověka u srdce. Je zajímavé, že ač je člověk vystaven extrémním podmínkám, cítí neuvěřitelnou blízkost. Lidé žijí chudě, sociální otázka je tam jiná než tady. Ne že bych se tady necítil potřebný, ale tam potřebovali lidé pomoc ve všech oblastech. Hlavně matky samoživitelky. Od dobrodinců jsme jim sháněli dřevo na zimu, velký problém je tam alkoholismus, je to tam hodně viditelné. Dopad je tam citelný. Sháněli jsme potraviny, o jednotlivých životních příbězích by se dalo povídat hodiny a hodiny. Toto člověka hodně chytí za srdce. Křesťanství není jen o bohoslužbě, ale i o činné lásce. HK Postní almužna Na počátku postní doby jsme byli vyzváni účastnit se starobylé postní tradice almužně. Zapojily se do ní obě oblátské farnosti otce Jiřího: Klokoty a Dražice. Během postu až do druhé neděle velikonoční jsme mohli z toho, co jsme si odřekli, plnit postní kasičky určené na provoz rádia Pa i Puku v Paraguay. Náš skutek milosrdenství pomůže v Paraguay domorodým obyvatelům v jejich běžném denním životě. V největším paraguayském regionu Chaco žije desetina z 6,5 milionu obyvatel této země. Většinou mají zdejší obyvatelé indiánské kořeny, rozdílné jazyky a zvyky. Oblast je řídce osídlená a díky chybějící infrastruktuře od okolního světa téměř odříznutá. Až na výjimky neexistují silnice, internet nebo telefonní spojení. Region protíná jediná asfaltová silnice. V létě vysoké teploty a v zimě přívalové deště způsobující záplavy, které řídká osídlení na dlouhou dobu odříznou od světa. Téměř celé území patří velkostatkářům. Většina místních pracují jako jejich špatně placení nádeníci. Život domorodých obyvatel bez rádia Pa i Puku je zde už jen stěží představitelný. Vysílání rádia zasahuje hraniční oblasti Argentiny, Brazílie a Bolívie. Část vysílání je v jazyce zdejšího kmene Nivaclé, další v jazyce Guaraní a částečně také ve španělštině. V denním programu jsou řešeny všechny životní oblasti. I zde obláti pomáhají, a vaším prostřednictvím mohou účinněji. Přijměte poděkování jménem oblátského Mariánského misijního díla, protože Vaše postní almužna pomůže částkou Kč. HK

6 Odjezd samostatným autobusem cca v 8 hod. (bude upřesněno) mši svatou celebruje P. Jiří Můčka, OMI po mši svaté rozchod v centru Č. Budějovic vyplňování pracovních listů z historie společná návštěva biskupského hrobu na hřbitově sv. Otýlie - modlitba za zemřelé biskupy návštěva Muzea historických vozidel v Pořežanech Přihlásit děti můžete do neděle u p. Pecherové Celostátní Misijní pouť a Misijní den dětí v sobotu 14. května 2016 v Jablonném v Podještědí. V programu bude mše svatá, misijní hry pro děti, prezentace, přednáška o Filipínách, povídání ze života misijních klubek, misijní jarmark, výstavy. Výtěžek akce podpoří projekty papežských misií pro chudé děti na Filipínách. Přijeďte prožít společné chvíle modlitby a povzbuzení ke sv. Zdislavě hlavní patronce litoměřické diecéze. Těšíme se na Vás!

7 Od (neděle) je možné zapisovat v sakristii intence na mše svaté na měsíce říjen listopad prosinec Je možné dávat také na mše svaté, které budou odslouženy mimo pořadí v případě koncelebrace druhého kněze sobota - Svatojánské pobožnosti: *Náchod - 14 h setkání u kapličky k uctění památky J. Nepomuckého, tradice obnovena *14.5. sobota - Klokoty 17 h - při mši sv. zazpívá chrámový sbor Svatojánské litanie od K. Taschkeho. Po mši sv. bude pobožnost v kapli sv. Jana Nepomuckého (u Frejlachů) 7. května KVĚTNOVÁ SOBOTA na Klokotech s P. Ing. Pavlem Němcem, DiS., spirituálem Biskupského gymnázia 16 h modlitba Klokotských zpívaných hodinek h růženec a sv. smíření v kostele 17 h mše svatá s novokněžským požehnáním Po mši svaté posezení v Emauzích Májové pobožnosti v našem kostele Pondělí sobota - po mši svaté neděle v 15 h ( neděle - Májovou pobožnost povedou děti) MALÁ POUŤ K VELKÉMU SRDCI PANNY MARIE na Klokotech s Mons. Pavlem Posádem, pomocným biskupem českobudějovickým 4. června h koncert Mariánských písní 16 h modlitba Klokotských zpívaných hodinek h růženec a sv. smíření 17 h mše svatá, po mši táborák neděle 10 h - mše sv. s udílením svátosti biřmování celebruje Mons. Pavel Posád OZNÁMENÍ A POZVÁNÍ z Klokot První pátek v měsíci celodenní adorace h., h. adorace s modlitbami a zpěvem, h tichá adorace. Adorace a svátost smíření v kostele každý pátek h Prosíme, napište se v sakristii na adorační službu sobota - 14 h Pobožnost k J. Nepomuckému v Náchodě neděle oslavíme Den matek úterý h - Emauzy Farní rada středa h - Emauzy posezení u čaje nad Biblí neděle 18 h - Setkání CHO Emauzy neděle 16 h řeckokatolická mše sv středa - Emauzy h - Setkání seniorů pátek h - venkovní Klokotská křížová cesta pátek proběhne opět i na Klokotech Noc kostelů kdo by byl ochotný pomoci, může se přihlásit u p. Pecherové

8 Klokoty 2016 MISIONÁŘI MILOSRDENSTVÍ května (středa-pátek) Exercicie všedního dne s P. ThLic. Martinem Sedloněm, OMI Středa od 16 h svátost smíření, 17 h mše svatá s tematickou promluvou, od 18 h přednáška Čtvrtek h dopolední blok, h prostory Emauz k dispozici k osobní meditaci, duchovnímu rozhovoru, občerstvení z vlastních zásob, h odpolední blok, od 16 h svátost smíření, 17 h - mše sv. s tematickou promluvou, od 18 h setkání s dotazy Pátek h dopolední blok, h prostory Emauz k dispozici k osobní meditaci, duchovnímu rozhovoru, občerstvení z vlastních zásob, h odpolední blok, 17 h - mše sv. s tematickou promluvou, od h adorace s možností ke sv. smíření a duchovnímu rozhovoru do h 21. května OMI pouť na Klokotech (ke sv. Evženu de Mazenod, zakladateli Kongregace oblátů P. Marie Neposkvrněné) od 10 h svátost smíření, 11 h mše svatá 3. června Slavnost Nejsvětějšího Srdce Ježíšova s P. Martinem Sedloněm, OMI, první pátek v měsíci 17 h mše svatá s tematickou promluvou, od h adorace s možností ke sv. smíření a duchovnímu rozhovoru do h 4. června Malá pouť k Neposkvrněnému srdci Panny Marie, Hlavní celebrant Mons. Pavel Posád, pomocný biskup českobudějovické diecéze, od 16 h zpovědní služba P. Martin Sedloň, OMI 15. srpna Slavnost Nanebevzetí P. Marie s P. Güntherem Ecklbauerem, OMI od 16 h svátost smíření, 17 h mše svatá s tematickou promluvou, od 18 h přednáška 8. září Narození Panny Marie s P. Güntherem Ecklbauerem, OMI od 16 h svátost smíření, 17 h mše svatá s tematickou promluvou, od 18 h přednáška 7. října Panna Maria Růžencová s P. Martinem Sedloněm, OMI 17 h - mše sv. s tematickou promluvou, od h adorace s možností ke sv. smíření a duchovnímu rozhovoru do h ŘKF Tábor-Klokoty, Staroklokotská 1, Tábor Mše sv. denně v 17 h tel klokotyomi@volny.cz v neděli v 10 h Zpověď: po-so h Poutnické a turistické skupiny prosíme o nahlášení pátek h na tel nebo klokotypoutni@centrum.cz

9 Klokoty - události - květen neděle 6. neděle velikonoční mše svatá v 10 h každý den 15 h májová pobožnost po-so 17 h, 2.5. pondělí Památka sv. Atanáše, biskupa a učitele církve ne 10 h úterý svátek sv. Filipa a Jakuba, apoštolů Modlitby matek - Emauzy h 4.5. středa h mše sv. v nemocnici 5.5. čtvrtek Slavnost Nanebevstoupení Páně - doporučený svátek 6.5. pátek Památka sv. Jana Sarkandra první pátek v měsíci - celodenní adorace h h adorace s modlitbami, h tichá adorace, mše sv. 17 h svátost smíření , h 7.5. sobota První sobota v měsíci - P. Ing. Pavel Němec, DiS - 15 h promluva, 16 h Klokotské hodinky, h - růženec a svátost smíření, 17 h mše sv., po mši sv. svátostné požehnání, poté posezení v Emauzích Náchod - 14 h - Pobožnost ke sv. J. Nepomuckému 8.5. neděle Slavnost Panny Marie,Prostřednice všech milostí Den matek mše sv. v 10 h 15 h májová pobožnost úterý Emauzy - 19 h Farní rada středa Emauzy h - Posezení u čaje nad Biblí h mše sv. v nemocnici pátek Fatimský den svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h *P. Jiří Můčka, OMI sobota svátek sv. Matěje, apoštola neděle Slavnost Seslání Ducha sv. 15 h májová pobožnost Dětská mše sv. v 10 h Sbírka na potřeby diecéze Emauzy - CHO - 18 h začíná liturgické mezidobí pondělí Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, hlavního patrona Čech středa čtvrtek h. mše sv. v nemocnici Exercicie všedního dne - P.ThLic.Martin Sedloň,OMI Svátek Ježíše Krista, nejvyššího a věčného kněze pátek svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h sobota Sv. Evžena de Mazenod, OMI - OMI pouť - 11 h mše sv., 17 h obvyklá mše sv. 12 h společné občerstvení, h "symposium" na téma Strach a naděje Evropy neděle Slavnost NEJSVĚTĚJŠÍ TROJICE - mše svatá v 10 h - svátost biřmování - celebruje - Mons. Pavel Posád 15 h májová pobožnost 16 h řeckokatolic.mše sv pondělí středa čtvrtek Dětská vikariátní pouť - České Budějovice Emauzy h - Setkání seniorů Slavnost Těla a Krve Páně h mše sv. v nemocnici pátek sobota po mši venkovní křížová cesta svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h Památka sv. Zdislavy neděle Slavnost Těla a Krve Páně + eucharistický průvod mše svatá v 10 h 15 h dětská májová pobožnost pondělí úterý Památka sv. Zdislavy Svátek Navštívení Panny Marie Farní vikáři na Klokotech: P. Mariusz Piwowarczyk, OMI, tel.: P. Karl Zaiser, OMI, tel.: Pastorační asistentky: Janka Pecherová, tel: Mgr. Jana Ryjáčková, tel.: ( ) Diecézní ředitelka PMD - Mgr. Hana Koukalová, tel.: Pokud není uvedeno jinak, mše sv. Možnost ke sv. zpovědi Po-So h., v pátek nebo kdykoliv po domluvě. Římskokatolická farnost Tábor-Klokoty, Staroklokotská 1, Tábor tel: klokotyomi@volny.cz Dary na opravy a provoz našeho poutního místa můžete zasílat na účet Poštovní spořitelny /0300, VS Na požádání vystavíme potvrzení. Administrátor farnosti: P. Jiří Můčka, OMI, tel.: Májové pobožnosti jsou pondělí - sobota po mši svaté, neděle v 15 h. Děkujeme za dobrovolný příspěvek na tisk našeho Fiatu, výrobní náklady na 1 výtisk činí téměř 5 Kč.

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti)

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti) Milí přátelé! Měsíc květen, který je tradičně zasvěcený Panně Marii, je letos celý součástí Velikonoční doby. Rozlévá se do něj velikonoční radost ze zmrtvýchvstání: z nového života, ke kterému mám všem

Více

Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie zasvětili své farnosti Neposkvrněnému Srdci Panny Marie V sobotu 19.

Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie zasvětili své farnosti Neposkvrněnému Srdci Panny Marie V sobotu 19. Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie. Měsíc květen bývá oblíben z různých hledisek. Na naší polokouli pokračuje jaro svými četnými a barvitými květy; klima je vhodné na procházky

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015 od 24. května do 31. května 2015 24.5. Seslání Ducha svatého - slavnost Úterý 26.5. 18.00 Mše svatá L. Bělohrad Středa 27.5. 19.00 Mše svatá + Májová pobožnost Červená Třemešná Čtvrtek 28.5. 18.00 Mše

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

1. ČERVNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ČERVNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milá farní rodino. Chci vás pozvat na Diecézní pouť 2018 v Sušici, která se uskuteční v sobotu 9. 6. od 9:30 do 16:30 (8. 6. od 18:00 do 23:00 Večer mladých). Bližší informace na www.bcb.cz. V neděli 17.

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH MŠE SVATÁ S ŽEHNÁNÍM ÚRODY NEDĚLE - 10 H

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH MŠE SVATÁ S ŽEHNÁNÍM ÚRODY NEDĚLE - 10 H Milé farnice a farníci, v Klokotech nabízíme každý pátek od 17:30 h do 20:30 h (od listopadu do dubna pouze do 20 h) možnost adorace a sv. smíření. Chtěl bych vás k častější adoraci pozvat slovy papeže

Více

******************************************************************** 1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA

******************************************************************** 1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA Milí farníci! Nejprve bych chtěl apelovat na rodiče, aby na začátku školního roku mysleli na to, že nejdůležitějším darem je dar víry v Ježíše Krista. Až budete vybírat kroužky pro děti, myslete na to,

Více

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé Milá farní rodino, chtěl bych jménem oblátské komunity i celé farnosti velmi poděkovat otci Mariuszovi Piwowarczykovi za jeho obětavou službu na Klokotech! Zároveň mu přeji hodně Božího požehnání v jeho

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

KONEČNĚ NASTAL ČAS HOUSENEK!

KONEČNĚ NASTAL ČAS HOUSENEK! Vyjdi si s Ježíšem! Ježíš se často odebíral na "opuštěné místo" do přírody, aby se zotavil. Neboj se s ním proto vyjít ani ty! Najdi si klidné místo v přírodě, v zahradě, v parku, v lese, u potoka, nebo

Více

1. červnová sobota na Klokotech MISIJNÍ POUŤ KLOKOTY

1. červnová sobota na Klokotech MISIJNÍ POUŤ KLOKOTY Milá farní rodino, v měsíci květnu jsme prožili Festival víry Pošli to dál na Klokotech. Velmi děkuji všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do vytváření společenství, které si víru nenechává pro

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

Milí farníci, Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté neděle v 15 h. (17. 5. Májovou pobožnost povedou děti)

Milí farníci, Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté neděle v 15 h. (17. 5. Májovou pobožnost povedou děti) Milí farníci, Bůh Otec nás chce obdarovat měsícem květnem. Je to měsíc, kdy vše kvete, zpívá a i my lidé dostáváme novou sílu k životu. Je to také měsíc Panny Marie. Ona nás bude provázet. Marie bude s

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

V tomto roce prožíváme oslavy stého výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě b) věřícím, kteří se zbožností uctí sochu Panny Marie Fatimské,

V tomto roce prožíváme oslavy stého výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě b) věřícím, kteří se zbožností uctí sochu Panny Marie Fatimské, Milá farní rodino! V tomto roce prožíváme oslavy stého výročí zjevení Panny Marie ve Fatimě. Z rozhodnutí papeže Františka jsou věřící obdarováni plnomocnými odpustky v jubilejním roce od 27. listopadu

Více

1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milí farníci, nejprve bych vám všem chtěl velmi poděkovat za přípravu letošní klokotské poutě. Myslím, že byla požehnaná. A každý z nás, ať už domácí nebo poutník, se mohl vrátit domů naplněn Božím pokojem.

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milé farnice a farníci, 30. listopadu 2019 uběhne 100 let od vydání apoštolského listu Maximum illud, kterým chtěl dát tehdejší papež Benedikt XV. po zničujícím světovém konfliktu nový impuls misijnímu

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 27.12. 10:45 Za Josefa Prokeše, rodiče Kouřilovy a Boží ochranu pro živou rodinu 28.12. Svátek sv. Mláďátek, mučedníků 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží

Více

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod.,

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod., Svatý rok milosrdenství 15. března 2015 papež František oznámil slavení mimořádného Svatého roku milosrdenství, který začne otevřením Svaté brány ve vatikánské bazilice sv. Petra o slavnosti Neposkvrněného

Více

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době - 16.30 h. Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 15. 2. 2014.

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době - 16.30 h. Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 15. 2. 2014. Poděkování a rozloučení Tak, jak jsem Vás již v loňském roce informoval, 14. února vyprší mé časné řeholní sliby v Kongregaci misionářů oblátů Panny Marie Neposkvrněné. Nyní je již i jmenován k 1. únoru

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR FATIMA 1917-2017 SLAVENÍ JUBILEA V ČR Program národní poutě ČR do portugalské Fatimy proběhne ve dnech 12. - 13. 9. 2017 pod vedením našich biskupů českých a moravských diecézích. Při hlavní bohoslužbě

Více

Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento

Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento dar jen s postupem času dále rozvíjejí. Vznik mariánského

Více

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR FATIMA 1917-2017 SLAVENÍ JUBILEA V ČR Program národní poutě ČR do portugalské Fatimy proběhne ve dnech 12. - 13. 9. 2017 pod vedením našich biskupů českých a moravských diecézích. Při hlavní bohoslužbě

Více

V neděli po mši svaté FARNÍ KAFE

V neděli po mši svaté FARNÍ KAFE Milí farníci, Na konci září jsem vyrazil na dovolenou do moravských a slovenských hor. Na sv. Václava jsem fotil jezírko v bývalém lomu Modrá voda v Bílých Karpatech nedaleko obce Komňa. Byl jsem natolik

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk

Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk Začínáme dobu, ve které se máme dívat dovnitř, do sebe. Je to doba liturgického roku, ve které mají poněkud ustat vnější aktivity a čas, který člověk uspoří, má věnovat sám sobě. Každá aktivita vyžaduje

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Emauzy - 5. září 2019 čtvrtek - 18 h PŘÍPRAVA KE SVÁTOSTI BIŘMOVÁNÍ

Emauzy - 5. září 2019 čtvrtek - 18 h PŘÍPRAVA KE SVÁTOSTI BIŘMOVÁNÍ Milí farníci, věřím, že jste si v prázdninovém čase odpočinuli, poznali něco nového a navštívili své blízké. Od neděle 1. 9. vám chceme na Klokotech nabídnout možnost vybrat si ze dvou mší svatých. Obvyklou

Více

Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty

Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty Milí farníci a farnice. Rád bych se ještě ohlédl zpět, k neděli 15. ledna 2017, kdy jsme si připomínali Světový den migrantů a uprchlíků a podělil

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

v každou hodinu někdo jeden radostný růženec za kluky pomodlil. Zapisovat se můžete v kostelní zákristii v Klokotech.

v každou hodinu někdo jeden radostný růženec za kluky pomodlil. Zapisovat se můžete v kostelní zákristii v Klokotech. Milá farní rodino, blížíme se k cíli naší postní cesty. Na konci nás čeká vzkříšený Ježíš. Každý, kdo se vydá na pout postní doby, ocitá se na cestě obrácení. Je to náročná cesta, protože láska klade nároky,

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Tabulka pořadí předností liturgických dnů

Tabulka pořadí předností liturgických dnů Tabulka pořadí předností liturgických dnů ze Všeobecných ustanovení o liturgickém roku a o kalendáři, č. 59-61 I. Slavnosti Velikonoční triduum. Narození, Zjevení a Nanebevstoupení Páně, Seslání Ducha

Více

Přejeme dětem, učitelům, rodičům a všem požehnaný nový školní rok! SETKÁNÍ DOSPĚLÝCH ZÁJEMCŮ O KŘEST SAMUEL

Přejeme dětem, učitelům, rodičům a všem požehnaný nový školní rok! SETKÁNÍ DOSPĚLÝCH ZÁJEMCŮ O KŘEST SAMUEL Věřím, že jsme během prázdninových měsíců načerpali novou sílu k plnění Boží vůle ve všedních dnech. V měsíci září bych vás chtěl pozvat, abychom si společně přečetli novou apoštolskou exhortaci papeže

Více

AMORIS LAETITIA (RADOST

AMORIS LAETITIA (RADOST Milí farníci. Rád bych vás, i v tomto říjnovém měsíci, pozval ke Klokočtení. Zvu vás, abychom si přečetli posynodální apoštolskou exhortaci o lásce v rodině AMORIS LAETITIA (RADOST Z LÁSKY) svatého otce

Více

20. týden května 2018

20. týden května 2018 20. týden 14. 20. května 2018 14 5. Svátek sv. Matěje, apoštola 15. 5. 18:00 Jaroměřice Za rodinu Hálovu, Jansovu a duše v očistci 16. 5. Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, hlavního patrona

Více

Veřejné zasedání farní rady

Veřejné zasedání farní rady Veřejné zasedání farní rady Jedna z řady věcí, které mě před rokem hned po mém příchodu na Klokoty velmi potěšily, je, že farní rada je vlastně takové společenství lidí, kteří se v nejrůznějších oblastech

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

Tříkrálové koledování 2015. Neděle 1. 1. 2015 v 15.30 Novoroční koncert Ladislav Šotek

Tříkrálové koledování 2015. Neděle 1. 1. 2015 v 15.30 Novoroční koncert Ladislav Šotek Upřímné Pán Bůh zaplať vám všem, kteří jste i letos pomohli připravit a prožít požehnané a krásné klokotské Vánoce. Děkuji Vám také za vše, co jste pro farnost udělali v uplynulém roce 2014 za Vaše modlitby,

Více

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR FATIMA 1917 2017 SLAVENÍ JUBILEA V ČR Program národní poutě ČR do portugalské Fatimy proběhne ve dnech 12. 13. 9. 2017 pod vedením našich biskupů českých a moravských diecézí. Při hlavní bohoslužbě 100.

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

Tříkrálové koledování 2014

Tříkrálové koledování 2014 Děkuji za vše a přeji požehnaný nový rok! Kardinál John Henry Newman (1801-1890, nedříve anglikánský a potom katolický teolog a filosof prohlášený Benenediktem XVI. za blahoslaveného) napsal: Bůh mě stvořil

Více

Tradiční Klokotská drakiáda

Tradiční Klokotská drakiáda Milí farníci. Ve čtvrtek 12. 9. 2017 uplyne 100 let od narození ctitele Panny Marie Klokotské táborského děkana P. Václava Žitného. Ve Fiatu najdete speciální přílohu, která toto výročí připomíná. Chci

Více

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014

FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 FARNÍ KALENDÁŘ DUBEN 2014 KLÍČE: NP Nezávazná památka P Památka SV Svátek SL Slavnost VÝZNAMNÝ DEN: církevní ne církevní MŠE SV.: Zapsány zde jsou jenom výjimky; ostatní mše jsou dle běžného rozvrhu Út

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

Postní duchovní obnova na Klokotech sobota 17. března 2018 P. Günther Ecklbauer, OMI. kde tuto tradici založili. Popeleční

Postní duchovní obnova na Klokotech sobota 17. března 2018 P. Günther Ecklbauer, OMI. kde tuto tradici založili. Popeleční Milí farníci, farnice a poutníci. kde tuto tradici založili. Popeleční Rád bych zavedl novou tradici, a to středou pak 14. 2. vstoupíme do doby Hromniční pouť otců a matek. postní. V postní době jsme podněcováni

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

MALÁ POUŤ K VELKÉMU SRDCI PANNY MARIE s P. Janem Böhmem 24. června 2017 začátek 16 h Klokotské hodinky

MALÁ POUŤ K VELKÉMU SRDCI PANNY MARIE s P. Janem Böhmem 24. června 2017 začátek 16 h Klokotské hodinky Milí farníci a přátelé Klokot, v pátek 9. června 2017 vás, vaše blízké i přátele zveme na Noc kostelů do Klokot. Mottem je každý rok jiný biblický verš, jehož součástí je právě slovo noc. V letošním roce

Více

informace polenské farnosti leden - únor 2014

informace polenské farnosti leden - únor 2014 informace polenské farnosti leden - únor 2014 Ve spěchu a chvatu všedního dne přichází mnoho starostí. Trápí naše srdce a berou nám vnitřní pokoj. Bůh nás však povzbuzuje k důvěře. Tak jako dítě věří milujícím

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30.

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30. Markéta 8/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Přijďte a pozvěte i další!

Přijďte a pozvěte i další! Přijďte a pozvěte i další! V neděli před dušičkami (28. října 2012) vás srdečně zvu na dušičkové pobožnosti na hřbitovech. Na klokotském hřbitově bude ve 14:00, na hřbitově mezi Dražicemi a Drhovicemi

Více

Milí farníci, -------------------------------------------------------------------------------------------------- Postřehy z 9 let v islámském světě

Milí farníci, -------------------------------------------------------------------------------------------------- Postřehy z 9 let v islámském světě Milí farníci, sobotu 17. 10. 2015 se v naší komunitě v Táboře Klokotech sešli všichni členové české části Středoevropské provincie OMI spolu s o. provinciálem Stefanem Obergfellem. Hlavním bodem společného

Více

Bohoslužby Svatého týdne a o Velikonocích 2014

Bohoslužby Svatého týdne a o Velikonocích 2014 Odvaha k lásce "V pohádkách dívky svou láskou vysvobozují prince zakleté do všelijakých zvířat, obludných medvědů a tygrů, aniž vědí, že z nich budou princi. A chlapeček přijme od dědečka kameny a neví,

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

I: Astronomicky a meteorologicky

I: Astronomicky a meteorologicky Rok spásy 2014 po Kristu ve farnosti Moutnice anno salutis bis millesimo quarto decimo post Christum natum parochiae moutniensis Přehled roku spásy MMXIV v moutnické farnosti, 31.12. 2014 I: Astronomicky

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012

Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 ZPRAVODAJ FARNOSTÍ Mostkovice Krumsín Prosinec 2012 Drazí a milí farníci, v prosinci jsme začali nový církevní rok, zároveň s ním jsme vstoupili do adventu, do Roku víry a Roku eucharistie. Advent je dobou

Více

Organizace školního roku 2018/2019

Organizace školního roku 2018/2019 B I S K U P S K É G Y M N Á Z I U M V O S T R A V Ě Karla Pokorného 1284/2, Poruba, 708 00 Ostrava 596 784 458 E-mail: sekretariat@b-g.cz www.b-g.cz Organizace školního roku 2018/2019 Ale ti, kdo skládají

Více

Co mě zaujalo: Až přijde jaro, pozná se rozdíl Mám bývalého spolužáka z kněžského semináře, P. Ludvíka Bradáče. Řadu let působil v Rusku.

Co mě zaujalo: Až přijde jaro, pozná se rozdíl Mám bývalého spolužáka z kněžského semináře, P. Ludvíka Bradáče. Řadu let působil v Rusku. Co mě zaujalo: Až přijde jaro, pozná se rozdíl Mám bývalého spolužáka z kněžského semináře, P. Ludvíka Bradáče. Řadu let působil v Rusku. Vyprávěl mi následující podobenství ruského světce Tichona Zadonského

Více

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe Pracovní listy Pracovní list č. 1 Téma: Máme krásný úkol modlit se a milovat (sv. J.M. Vianney) V tichosti rozjímejte o jednotlivých částech modlitby Otče náš. Každý den projevte svou lásku k Bohu - modlitbou,

Více

Milí farníci, Drazí spolubratři,

Milí farníci, Drazí spolubratři, Milí farníci, v srpnu nás čeká Pouť k Panně Marii Klokotské. Hlavní poutní mši svatou bude v sobotu 15. 8. 2015 celebrovat Mons. Jan Vokál, biskup královehradecký. Přijďme Bohu poděkovat a svěřit mu své

Více

V krámku si opět můžete zakoupit Klokotské pouťové oplatky.

V krámku si opět můžete zakoupit Klokotské pouťové oplatky. Milí farníci. Nebojte se! Moc Kristova kříže a vzkříšení je větší než veškeré zlo, z něhož by člověk mohl mít strach. Kristus po svém zmrtvýchvstání řekl apoštolům a ženám: Nebojte se! Tato slova potřebujeme

Více

1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milí farníci, nejprve bych vám všem chtěl velmi poděkovat za přípravu letošní klokotské poutě. Myslím, že byla požehnaná. A každý z nás, ať už domácí nebo poutník, se mohl vrátit domů naplněn Božím pokojem.

Více

Budou se za nás přimlouvat

Budou se za nás přimlouvat Budou se za nás přimlouvat Pán Ježíš nás zval, abychom si neshromažďovali poklady na zemi, ale v nebi. Jedním ze způsobů shromažďování takovýchto pokladů s trvalou hodnotou, je i modlitba za zemřelé. Je

Více

Začali křížem začni také hlaholici a, b nestavěli na sobě, ale na Boží moci. Nejednali ve svém jménu, ale ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha Svatého

Začali křížem začni také hlaholici a, b nestavěli na sobě, ale na Boží moci. Nejednali ve svém jménu, ale ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha Svatého Začali křížem začni také V červenci oslavíme slavnost svatých Cyrila a Metoděje. Tito muži vykonali obrovské evangelizační dílo. Mezi našimi předky to neměli lehké. Slované rozhodně neměli holubičí povahu.

Více

leden 2018

leden 2018 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz leden 2018 Leden v naší farnosti Ohlédnutí za rokem 2017 v naší farnosti 17. 1. 2017 - ve farním kostele sv. Františka bylo setkání kněží příbramského vikariátu mší

Více

Milí farníci! Jestli mi prominete, nejprve bych se s vámi podělil o svůj zdravotní stav. Zlomenina kotníku mi, díky Bohu, srůstá dobře.

Milí farníci! Jestli mi prominete, nejprve bych se s vámi podělil o svůj zdravotní stav. Zlomenina kotníku mi, díky Bohu, srůstá dobře. Milí farníci! Jestli mi prominete, nejprve bych se s vámi podělil o svůj zdravotní stav. Zlomenina kotníku mi, díky Bohu, srůstá dobře. Na začátku listopadu se mi objevila pooperační trombóza, proto mi

Více

1. ČERVENCOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH P. Petr Plášil vikář v Prachaticích Což to není ten tesař, syn Mariin? Mk 6.3

1. ČERVENCOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH P. Petr Plášil vikář v Prachaticích Což to není ten tesař, syn Mariin? Mk 6.3 Milí farníci a farnice. V letošním roce jsme se rozhodli pro změnu. Připravili jsme pro vás prázdninové dvojčíslo farního zpravodaje. Naleznete zde nejdůležitější informace týkající se měsíců července

Více

Ježíš Kristus obraz pravého Boha Postní duchovní obnova 21. března 2015, sobota

Ježíš Kristus obraz pravého Boha Postní duchovní obnova 21. března 2015, sobota Milí farníci, prožíváme dobu postní, čas milosti nabízený křesťanovi, příležitost k obrácení a návratu k Bohu. Je třeba odvrátit naše pohledy od tolika model, které nás svádějí, a obrátit je k jedinému

Více

členem společné duchovní správy oblátů v Plasích u Plzně

členem společné duchovní správy oblátů v Plasích u Plzně Poděkování a pozvání Velmi děkuji Vám všem, kteří jste se podíleli na zdárném a požehnaném průběhu hlavní klokotské poutě a na zajištění návštěvy kardinála Dominika Duky na Klokotech. Upřímné Pán Bůh zaplať!

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

************************************************************************

************************************************************************ Milí farníci, rád bych vám nabídl odpověď MUDr. Alexandry Havlicové, z Křesťanské poradny Plzeň, na téma Rodinná dovolená. Rodinná dovolená může být velmi příjemným obdobím, plným odpočinku a radostných

Více

Výzva a podněty diecézního biskupa Mons. Františka Radkovského ke slavení Roku víry a 20. výročí vzniku plzeňské diecéze

Výzva a podněty diecézního biskupa Mons. Františka Radkovského ke slavení Roku víry a 20. výročí vzniku plzeňské diecéze Výzva a podněty diecézního biskupa Mons. Františka Radkovského ke slavení Roku víry a 20. výročí vzniku plzeňské diecéze Mějme oči upřeny na Ježíše: od něho naše víra pochází a on ji vede k dokonalosti.

Více

Duch Svatý a biřmování se blíží...

Duch Svatý a biřmování se blíží... Duch Svatý a biřmování se blíží... Známý duchovní autor Tomáš kardinál Špidlík v jedné ze svých knih cituje velmi zajímavou definici křesťana. Převzal ji od nějakého církevního spisovatele z prvních křesťanských

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

1. SOBOTA NA KLOKOTECH

1. SOBOTA NA KLOKOTECH Výjimečná událost - výjimečná příležitost Jak již jistě víte, hostem letošní hlavní klokotské poutě bude Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český. Všichni jste srdečně zváni. Je to zvláštní

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXII. Květen 2016 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, když jsme na začátku školního roku spolu s pastorační radou sestavovali pastorační

Více

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové

ROK SE SVATÝMI. v Dolním Němčí. sv. Filip a Jakub, apoštolové ROK SE SVATÝMI v Dolním Němčí sv. Filip a Jakub, apoštolové LITANIE Pane, smiluj se. Kriste, smiluj se. Pane, smiluj se. Bože, náš nebeský Otče, smiluj se nad námi. Bože Synu, Vykupiteli světa, Bože Duchu

Více

Namibie. s P. Tomášem Vyhnálkem, omi. neděle 10. dubna 2011. 10.00 mše svatá 15.00 beseda s promítáním v Emauzích

Namibie. s P. Tomášem Vyhnálkem, omi. neděle 10. dubna 2011. 10.00 mše svatá 15.00 beseda s promítáním v Emauzích Milé sestry a bratři! Na konci dubna, po dnech svatopostních, nám o slavnosti velikonoční noci zazní zpěv aleluja. Hebrejské slovo, které znamená chvalte Pána. V době velikonoční se šíří toto pozvání ke

Více