Milí farníci, Drazí spolubratři,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Milí farníci, Drazí spolubratři,"

Transkript

1 Milí farníci, v srpnu nás čeká Pouť k Panně Marii Klokotské. Hlavní poutní mši svatou bude v sobotu celebrovat Mons. Jan Vokál, biskup královehradecký. Přijďme Bohu poděkovat a svěřit mu své prosby. Pán se na nás těší. V neděli 30. srpna vás, malé i velké, zveme na Farní den, který je naplánován od do Je to příležitost, abychom se vzájemně potkali, poseděli, popovídali Pro děti budou připraveny hry a pro nás dospělé, možná, i povídání o Jihoafrické republice s Olgou Švecovou. Přineste si s sebou jídlo, pití, buřty a dobrou náladu. O jídlo se můžeme vzájemně podělit formou švédských stolů. O modlitbu prosí a za všechny obláty žehná, P. Jiří Můčka, omi Drazí spolubratři, pozdravuji vás po své biskupské konsekraci jako váš diecézní biskup. Děkuji našemu Pánu za překrásný den a vám za účast při této mimořádné události v životě místní církve. Prosím, poděkujte i svým farníkům, kteří připutovali spolu s vámi a neváhali přinést i určité nepohodlí, když se třeba nedostali dovnitř katedrály. Vážím si i této jejich oběti, kterou přinesli za svého biskupa. Mons. Vlastimil Kročil, biskup českobudějovický Od 8. srpna (sobota) bude možné zapisovat v sakristii intence na mše svaté pro první pololetí Je možné dávat také na mše svaté, které budou odslouženy mimo pořadí - v případě koncelebrace druhého kněze.

2 Zájezd do Rakouska Potřetí uspořádal otec Karel zájezd opět do dalších krásných míst Rakouska. Vždycky když přijíždím do Rakouska, vnímám, jak se za těch pár posledních let vzhled našich obcí a měst opět přiblížil. Projeli jsme v ten den pořádný kus cesty, navštívili několik kostelů, poznali pár lidí, kteří jako vzorek Rakušanů, velice obstáli ve vztahu k nám. Všude nás dobře přivítali a byli milí. Já osobně mám ráda hřbitovy. Vždycky když někam přijedu, zajdu na hřbitov. A opět mne nezklamal hřbitov u hřbitovního kostela v Pöggstattu, kde jsme měli také mši svatou. Projížděli jsme krásným údolím Wachau, podél Dunaje, obdivovali jsme vinice rozložené vysoko po obou březích a říkala jsem si, že není divu, že víno odtud je tak dobré, když uzrálo v takovém prostředí. V Eggensburgu, kterému se říká také město městských hradeb, jsme kromě hradeb a kostelů, viděli zlatou svatbu a to se vší parádou, s muzikou a kroji. Umí se, zdá se, ti Rakušané ještě radovat ze života! Končili jsme v Maria Dreieichen, kde mne místní chrám opět ohromil, i když jsem tam byla již poněkolikáté. Tentokrát jsme si tam dokonce poslechli část koncertu. Díky otci Karlovi jsme prožili krásný den. Bylo znát, že je tam doma, ale řekla bych, že na Klokotech také. Vždyť nadarmo se neříká, že Rakušan je vlastně Čech, který mluví německy. Ing. Eva Kozáková Cesta po Rakousku pro mladé srpna 2015 Navštívíme mimo jiné Zwettl, Dürnstein, St. Michael, Maria Laach, Artstetten, klášter Melk, hrad Aggstein, klášter Göttweig a dva dny strávíme ve Vídni. Během cesty přespíme jednou v Gmündu, jednou v Maria Taferl a dvakrát ve Vídni. náklady: 700 Kč (každý účastník si k tomu ještě zajišťuje část stravy a může si vzít si dle uvážení obnos v eurech na suvenýry a další občerstvení) duchovní doprovod: P. Jiří, P. Mariusz přihlášení a bližší informace: Markéta Frejlachová, Mfrejlachova@gmail.com, Prosíme o pomoc při pouti: V srpnu prosíme zvláště o modlitbu za požehnání pouti k Panně Marii Klokotské *stavění polního oltáře v 8 hodin *kdo by mohl přinést květiny nebo zelené (do pátku rána 14.8.) můžete také přispět finančně v sakristii *generální úklid před poutí pátek od 8 h. *schůzka ministrantů nácvik hlavní poutní bohoslužby pátek - 18 h. *Pro poutníky, prosíme o buchty, které budou vítaným občerstvením v Emauzích Napište se prosím v sakristii na: *noční hlídání polního oltáře *hlídání kostela v sobotu i v neděli *změna v pátek před poutí adorace se nekoná, svátost smíření

3

4 FARNÍ POUŤ Odjezd z Klokot h. Předpokládaný příjezd do Čenstochové 22 h. Neděle h. snídaně 8.15 odjezd do Radia Maria do Toruně, 11 h.- mše sv., prohlídka radia 17 h. Křížová cesta v Líchni 18 h. večeře poutní Dům Arka Pondělí Slavnost sv. Václava 7.30 h. snídaně, 8.30 h. mše sv. v kapli Baziliky P. Marie Bolestné kolem 10 h. odjezd domů Čenstochová, Lícheň, Toruň Radio Maria Sobota h. mše sv. v kapli před obrazem P. Marie Čenstochovské hl. celebrant P. Jiří odjezd do Líchně, 16 h. prohlídka poutního místa P. Marie Bolestné Královny Polska 19 h. vydatnější večeře v poutním domě Arka Pojištění je nutné, aby se pojistil každý sám cena: Kč (v ceně zájezdu autobus, ubytování, polopenze, parkovné, průvodce) + doporučené kapesné Kč Výše zálohy: 1000 Kč (splatná podle Vašich možností) Může být pas nebo občanský průkaz (platný!) Pouť není fyzicky náročná. Přihlášku a peněžní zálohu nutno odevzdat do neděle (nebo do naplnění kapacity autobusu). Přihlášky vyzvednete v kostele a odevzdejte P. Mariuszovi, omi (tel ) nebo do poštovní schránky oblátského domu (Staroklokotská 43). Ověřte si prosím telefonicky, že jste přihlášeni. Těší se na Vás farář poutního místa Klokoty P. Jiří, omi a P. Mariusz, omi. Brigáda muži 8.8. (sobota) od 9 hodin Prosíme muže o pomoc s ořezáním ovocných stromů na farní zahradě u Emauz. Pila, pilka, nebo zkušenost vítané!!!!!!!!!!!!!!! Není nutné. Případně jestli znáte ještě někoho, kdo by mohl pomoct. Svoji účast, prosíme, nahlaste v sakristii, ve farní kanceláři, nebo u o. Jiřího.

5 Letní tábor na Klokotech aneb Cesta pana Broučka do 15. století Karolína Peroutková Náš letní tábor se konal ve dnech Ale nebyl to ledajaký tábor. V těchto dnech se totiž děti ocitly v 15. století. Jejich společníkem se stal pan Brouček. Ten se také omylem dostal do stejného století. A tak začal jejich výlet. Společně poznávali dobu husitskou. Na začátek jsme se v pondělí vydali do Tábora. Vystoupali na Kotnovskou věž a sešli do táborského podzemí. Dozvěděli jsme se mnoho užitečných věcí, ze kterých nás pak večer pan Brouček vyzkoušel. Je to sice zvláštní, ale potkali jsme v Klokotech i dva husity. Ti potom přicházeli každý den a dávali dětem zlaťáky nebo indicie ke schovanému pokladu. Následující den se nic zajímavého nedělo, tudíž přejdu rovnou ke středě. Ten den byl velice náročný. Odpoledne jsme jeli do Stoklasné Lhoty na koně. Málem jsme nestihli autobus, takže jsme utíkali, co nám nohy stačili. Přijeli jsme a narazili jsme na další zádrhel. Neměli jsme vodu k pití. A to zrovna vysvitlo sluníčko. Nedalo se nic dělat, vyrazili jsme ke koním. Lidé, co nám je ukazovali, byli velice milý. Dokonce dovolili dětem, aby se na nich projeli. Dvakrát. Poté jsme si prohlídli telátka a králíky a jeli zpátky. Den jsme završili točenou zmrzlinou. Ve čtvrtek nás čekal velký výlet do Písku. V 11 hodin jsme nasedli na vlak a jeli asi 1 hodinu. Pár dětí se ještě ve vlaku prospalo a v poledne už jsme cupitali po Písku a hledali kostel. V kostele jsme měli menší přednášku a součástí kostela byla věž a to zadarmo. Takže bylo samozřejmostí, že na tu věž musíme. Pár dětí nešlo, ale ti co tam vylezli, mohli spatřit krásný výhled na Písek. Dále jsme se odebrali do muzea, kde jsme měli domluvenou prohlídku. Pan průvodce byl skvělý. Dokázal zaujmout i to nejzlobivější dítě. V cca 16 hodin jsme vylezli z muzea a dopřáli dětem hodinový rozchod. Ty ho využili, jak jinak, na koupi zmrzliny. Pak jsme šli na vlak. Čekali jsme a najednou nám ohlásili 30 minut zpožděný. Takže, my s 25 dětmi čekali na nádraží, zdrcený horkem a vyhlíželi jsme vlak. To bylo radosti, když přijel. Nasedli jsme a jeli domů. V pátek jsme strávili celý den v Emauzích. Hráli jsme hry a koukali na pohádky. A poslední den byly na programu husitské zbraně a Jan Hus. Ráno sice bylo takové spací počasí, ale to jsme zahnali vodní skluzavkou. Děti se na ní vydováděly až do oběda. Odpoledne jsme vyhlásili husiádu. Celý týden jsme se učili něčemu novému a v sobotu jsme si to zopákli. Udělali jsme stanoviště a až do večera plnili úkoly. Večer jsme zakončili táborákem a hledáním pokladu. Ten jsme úspěšně našli, rozdělili a šli spát.

6 Plnomocné odpustky (u příležitosti Roku zasvěceného života), můžete získat na Klokotech v srpnu: čtvrtek - Svátek Proměnění Páně sobota - Slavnost Nanebevzetí Panny Marie za tří obvyklých podmínek: svátost smíření, svaté přijímání, modlitba na úmysl Svatého otce, když navštívíte Klokoty a budete se veřejně modlit liturgii hodin anebo se po přiměřenou dobu budete věnovat zbožným úvahám zakončeným modlitbou Otčenáš, vyznáním víry v kterékoli schválené formě a zbožnému vzývání blahoslavené Panny Marie (např. modlitbou Zdrávas Maria). Příměstský tábor o letních prázdninách srpna 2015 na Klokotech 7:00 8:00 příjezd dětí 8:00 16:00 program 16:00 17:00 odjezd dětí Program zahrnuje hry, tvoření, procházky, společnou modlitbu Uskuteční se v budovách v poutním areálu u kostela Nanebevzetí Panny Marie v Klokotech. Doporučený příspěvek: 100 Kč/den Děti přihlašujte prosím do 16. srpna přes telefon nebo Marie Šittová Markéta Frejlachová, Mfrejlachova@gmail.com, Pořádá Vikariátní katechetické středisko. Duchovní obnova pro manžele Kdy: 5.9 nebo Kde: Klokoty u Tábora (je možné přijet i s dětmi, pro které je připraven program) Výše úhrady za duchovní obnovu není stanovena, příspěvek je dobrovolný Přihlášku a bližší informace naleznete na webových stránkách SMM: můžete se ozvat i mailem: s.romana.smm@centrum.cz nebo telefonicky: Těšíme se na vás sr. Romana a přípravný tým Na obnovu Vás srdečně zve Sdružení mariánské mládeže. Kromě potravin pro potřebné můžete nosit i: - trička - krátký rukáv - barevná spíše tmavá - boty (velikost 41, 42, 43, dámské - 38, 39), pantofle, ponožky, - kalhoty - klasické i ¾, spodní prádlo - mikiny, bundy - jarní, podzimní i zimní - rukavice, čepice, šály Je možné nosit i dětské oblečení, co se neupotřebí pro potřebné, předáme na Červený kříž. Děkujeme! Obláti a Charita ČR Příprava na svátost biřmování Přípravu na svátost biřmování povede P. Mariusz Piwowarczyk, omi První informativní setkání bude v Emauzích pátek h. Klokotská misijní cesta do Indie a Jihoafrické republiky na cestě Vás budou doprovázet: cestovatelky Stáňa Matušinová (Indie) a Olga Švecová (JAR) Cesta potrvá od v poutním domě Emauzy. Při cestě potkáte slona či hada, ochutnáte indické koření a mnoho dalšího. S sebou si vezmi dobrou náladu cestovatelský zápisník (A5), tužku a 100 Kč na jídlo.

7 Kontakt: Hana Koukalova, tel Papežská misijní díla a obláti Panny Marie Neposkvrněné Pouť mládeže do Taizé Ve dnech připravuje Diecézní centrum mládeže pouť do francouzského Taizé. Věk účastníků je stanoven na let. Doprava bude zajištěna autobusem, cena je složena z poplatku za dopravu, tj. cca 2200 Kč, a z příspěvku v Komunitě Taizé cca 50 EUR. Jedná se o výbornou možnost duchovního načerpání a poznání významného fenoménu duchovního života na přelomu dvou tisíciletí. Roman Dvořák, ředitel DCM Podnájem bytu v Emauzích Nabízíme podnájem jednopokojového bytu v přízemí Emauz 1+KK. Informace u o. Jiřího. OZNÁMENÍ A POZVÁNÍ srpnová sobota - P. Jan Hamberger První pátek v měsíci celodenní adorace v kostele h., h. s modlitbami a zpěvem, h. tichá adorace. Adorace se svátostí smíření v kostele každý pátek h. Prosíme, pomozte nám s adorační službou hlídání a napište se v sakristii. Prosíme o pomoc při stavění polního oltáře v 8 hodin Emauzy Farní rada - 18 h neděle - řeckokatolická mše sv pátek h. - Velká klokotská křížová cesta Farní den h sobota - P. Jan Böhm vojenský kaplan 15. ženijního pluku v Bechyni V září začne opět v Klokotech v Emauzích páteční výuka náboženství - první hodina, kde se domluví časy výuky v pátek v Emauzích v 16 h., zveme na mši svatou v 17 h. jako poděkování za prázdniny a prosbu o požehnání do nového školního roku, po mši svaté v 18 hod. na zahradě u Emauz táborák. Přejeme dětem, učitelům, rodičům a všem požehnaný srpen ještě celou půlku prázdnin!!! Zítra by již mohlo být pozdě Phil Bosmans Jeden člověk, jenž hledal radu, přišel k mistru Eckehardovi, mnichu ze St. Gallen a duchovnímu básníku ( ), s dotazem, který člověk je nejdůležitější, která hodina je nejdůležitější a který skutek v životě je nejdůležitější. Mistr Eckehard na to odpověděl: "Nejdůležitější člověk je ten, který stojí nyní před tebou, nejdůležitější hodina je nynější hodina a nejdůležitější skutek je skutek lásky, který můžeš nyní vykonat. Zítra by již mohlo být pozdě". Z knihy Phila Bosmanse: Štěstí je v tobě, kterou vydalo Karmelitánské nakladatelství.

8 Klokoty události srpen 2015 Pokud není uvedeno jinak, mše sv sobota Památka sv. Alfonsa Marie z Liguori, biskupa a učitele církve První sobota v měsíci P. Jan Hamberger - kaplan pro mládež, každý den po-so 17.00, farář v Soběslavi ne h. 16 h. Klokotské hodinky, h růženec, 17 h. mše sv., poté stř-nemocnice svátostné požehnání a možnost vykonat pouť ke kapli Dobrá Voda 2.8. neděle 18. neděle v mezidobí Sbírka na Charitu mše svatá v 10 h úterý Památka sv. Jana Marie Vianeye, kněze Modlitby matek h. - Emauzy 6.8.čtvrtek Svátek Proměnění Páně (plnomocné odpustky na Klokotech) 7.8. pátek První pátek v měsíci - celodenní adorace v kostele h., h. - růženec a svátost smíření, 17 h. mše sv., adorace s modlitbami h., tichá adorace h., svátost smíření, výstav Nejsv. svátosti h sobota Památka sv. Dominika, kněze brigáda - muži - 8 h. stavění polního oltáře, 9 hod. ořezání stromů 9.8. neděle 19. neděle v mezidobí mše svatá v 10 h pondělí Svátek sv. Vavřince, jáhna a mučedníka úterý Památka sv. Kláry, panny Emauzy - 18 h. Farní rada čtvrtek Fatimský den pátek Památka sv. Maxmiliána Marie Kolbeho, kněze a mučedníka mše sv. 17 h. - P. Václav Hes Generální úklid před poutí od 8 h. adorace není, svátost smíření h. 18 h. schůzka ministrantů pro nacvičení hlavní pouťové bohoslužby Květiny a "zelené" na pouť přinášejte, prosíme, do pátku rána sobota Velká klokots.pouť - Nanebevzetí P. Marie - 8 h. mše sv. - P.Dr. Theol.Tomáš C.Havel CFSsS 10 h. hlavní mše sv. - biskup královéhradecký Mons. Jan Vokál, 14 h. beseda s biskupem 15 h. Klokotské hodinky, 17 h. mše sv. - P. Karl Zaiser, omi (plnomocné odpustky) neděle 20. neděle v mezidobí mše sv. v 10 h. - P. Bogdan Sikora, OFM Conv. provinciál minoritů v ČR, 15 h. Klokotské hodinky se svátostným požehnáním po-pá příměstský tábor na Klokotech čtvrtek Památka sv. Bernarda, opata a učitele církve pátek Památka sv. Pia X., papeže svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h sobota Památka Panny Marie Královny neděle 21. neděle v mezidobí 16 h. řeckokatolická mše sv. mše svatá v 10 h ne-čt výlet mládeže do Rakouska pondělí svátek sv. Bartoloměje, apoštola středa mše sv. také v nemocnici (každou středu) h. *P. Vlastimil Kadlec, omi čtvrtek Památka sv. Moniky pátek Památka sv. Augustina, biskupa a učitele církve Velká klokotská křížová cesta h. Svátost smíření, výstav Nejsvětější svátosti h sobota Památka Umučení sv. Jana Křtitele Emauzy - 1. klokotská misijní cesta pro děti a mládež neděle 22. neděle v mezidobí Farní den mše svatá v 10 h. ze září pátek 5.9. sobota 1. pátek, 17 h. mše sv. pro děti - poděkování za prázdniny, 18 h. oheň - zahrada u Emauz 1. sobota - P. Jan Böhm Možnost ke sv. zpovědi Po-So h., v pátek nebo kdykoliv po domluvě. Římskokatolická farnost Tábor-Klokoty, Staroklokotská 1, Tábor tel: klokotyomi@volny.cz Dary na opravy a provoz našeho poutního místa můžete zasílat na účet Poštovní spořitelny /0300, VS Na požádání vystavíme potvrzení. Administrátor farnosti: P. Jiří Můčka, OMI, tel.: Farní vikáři na Klokotech: P. Mariusz Piwowarczyk, OMI, tel.: P. Karl Zaiser, OMI, tel.: Pastorační asistent: Janka Pecherová, telefon: Mgr. Hana Koukalová, tel.: Diecézní ředitelka PMD Děkujeme za dobrovolný příspěvek na tisk našeho Fiatu, výrobní náklady na 1 výtisk činí téměř 5 Kč. Můžete vhodit do kasičky v kostele.

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

PROGRAM úterý 14. srpna

PROGRAM úterý 14. srpna PROGRAM úterý 14. srpna příjezd nabídka mše svaté v kostele sv. Prokopa (č. 4) 16.00 celebruje Mons. František Lobkowicz 17.30 celebruje Mons. Jiří Mikulášek 19.30 zahájení setkání, hlavní pódium u Zimního

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento

Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento Milí klokotští farníci i poutníci! Poutní místa vznikají zvláštním způsobem. Nejsou plánována lidmi, ale jsou lidem dána Bohem jako dar a lidé tento dar jen s postupem času dále rozvíjejí. Vznik mariánského

Více

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti)

Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté, neděle v 15 h. (18. 5. Májovou pobožnost povedou děti) Milí přátelé! Měsíc květen, který je tradičně zasvěcený Panně Marii, je letos celý součástí Velikonoční doby. Rozlévá se do něj velikonoční radost ze zmrtvýchvstání: z nového života, ke kterému mám všem

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

1. SOBOTA NA KLOKOTECH

1. SOBOTA NA KLOKOTECH Výjimečná událost - výjimečná příležitost Jak již jistě víte, hostem letošní hlavní klokotské poutě bude Dominik kardinál Duka, arcibiskup pražský a primas český. Všichni jste srdečně zváni. Je to zvláštní

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

KONEČNĚ NASTAL ČAS HOUSENEK!

KONEČNĚ NASTAL ČAS HOUSENEK! Vyjdi si s Ježíšem! Ježíš se často odebíral na "opuštěné místo" do přírody, aby se zotavil. Neboj se s ním proto vyjít ani ty! Najdi si klidné místo v přírodě, v zahradě, v parku, v lese, u potoka, nebo

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

Veřejné zasedání farní rady

Veřejné zasedání farní rady Veřejné zasedání farní rady Jedna z řady věcí, které mě před rokem hned po mém příchodu na Klokoty velmi potěšily, je, že farní rada je vlastně takové společenství lidí, kteří se v nejrůznějších oblastech

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod.,

Svatý rok milosrdenství V neděli 13. prosince 2015 Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Táboře-Klokotech v 10.00 hod., Svatý rok milosrdenství 15. března 2015 papež František oznámil slavení mimořádného Svatého roku milosrdenství, který začne otevřením Svaté brány ve vatikánské bazilice sv. Petra o slavnosti Neposkvrněného

Více

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době - 16.30 h. Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 15. 2. 2014.

Páteční křížové cesty v našem kostele v postní době - 16.30 h. Loňské posvěcené kočičky na popelec přineste, prosíme, do neděle 15. 2. 2014. Poděkování a rozloučení Tak, jak jsem Vás již v loňském roce informoval, 14. února vyprší mé časné řeholní sliby v Kongregaci misionářů oblátů Panny Marie Neposkvrněné. Nyní je již i jmenován k 1. únoru

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

1. ČERVNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ČERVNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milá farní rodino. Chci vás pozvat na Diecézní pouť 2018 v Sušici, která se uskuteční v sobotu 9. 6. od 9:30 do 16:30 (8. 6. od 18:00 do 23:00 Večer mladých). Bližší informace na www.bcb.cz. V neděli 17.

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi

Pastorační priority brněnské diecéze. R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorační priority brněnské diecéze R. D. Mgr. Roman Kubín, biskupský delegát pro pastoraci, církevní školství a vzdělávání v brněnské diecézi Pastorace Posláním pastorace je zabývat se konkrétními situacemi

Více

******************************************************************** 1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA

******************************************************************** 1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA Milí farníci! Nejprve bych chtěl apelovat na rodiče, aby na začátku školního roku mysleli na to, že nejdůležitějším darem je dar víry v Ježíše Krista. Až budete vybírat kroužky pro děti, myslete na to,

Více

Milé sestry a bratři! měsícem obdarování od Pána Pannu Marii za průvodkyni na cestě života 13. srpna náš sídelní otec biskup Jiří Paďour

Milé sestry a bratři! měsícem obdarování od Pána Pannu Marii za průvodkyni na cestě života 13. srpna náš sídelní otec biskup Jiří Paďour Milé sestry a bratři! Měsíc srpen je, pro nás klokotské, měsícem obdarování od Pána. Náš Pán Ježíš nám daroval svou matku Pannu Marii za průvodkyni na cestě života. My za to zvláště děkujeme při klokotské

Více

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR FATIMA 1917-2017 SLAVENÍ JUBILEA V ČR Program národní poutě ČR do portugalské Fatimy proběhne ve dnech 12. - 13. 9. 2017 pod vedením našich biskupů českých a moravských diecézích. Při hlavní bohoslužbě

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR FATIMA 1917-2017 SLAVENÍ JUBILEA V ČR Program národní poutě ČR do portugalské Fatimy proběhne ve dnech 12. - 13. 9. 2017 pod vedením našich biskupů českých a moravských diecézích. Při hlavní bohoslužbě

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ZÁŘIJOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milí farníci, nejprve bych vám všem chtěl velmi poděkovat za přípravu letošní klokotské poutě. Myslím, že byla požehnaná. A každý z nás, ať už domácí nebo poutník, se mohl vrátit domů naplněn Božím pokojem.

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

FARNÍ LIST SRPEN 2016

FARNÍ LIST SRPEN 2016 FARNÍ LIST SRPEN 2016 Milí farníci, srdečně Vás zdravím i touto cestou. Jsem rád, že již necelé dva měsíce mohu spolu s Vámi putovat na cestě k Bohu. Rád bych Vám poděkoval za to, jak se dáváte k dispozici

Více

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce

Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Křesťané v ČR budou slavit Velikonoce Tisková zpráva, 10. dubna 2017 V tomto týdnu budeme prožívat Velikonoce, největší svátky křesťanů v ČR. Během Zeleného čtvrtka, Velkého pátku, Bílé soboty a neděle

Více

Milí farníci, -------------------------------------------------------------------------------------------------- Postřehy z 9 let v islámském světě

Milí farníci, -------------------------------------------------------------------------------------------------- Postřehy z 9 let v islámském světě Milí farníci, sobotu 17. 10. 2015 se v naší komunitě v Táboře Klokotech sešli všichni členové české části Středoevropské provincie OMI spolu s o. provinciálem Stefanem Obergfellem. Hlavním bodem společného

Více

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30.

10. Společné udílení svátosti nemocných Svátost nemocných se bude v naši farnosti udělovat v neděli 11. listopadu 2006 při mši svaté v 8:30. Markéta 8/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH MŠE SVATÁ S ŽEHNÁNÍM ÚRODY NEDĚLE - 10 H

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH MŠE SVATÁ S ŽEHNÁNÍM ÚRODY NEDĚLE - 10 H Milé farnice a farníci, v Klokotech nabízíme každý pátek od 17:30 h do 20:30 h (od listopadu do dubna pouze do 20 h) možnost adorace a sv. smíření. Chtěl bych vás k častější adoraci pozvat slovy papeže

Více

POŘAD BOHOSLUŢEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŢABOVŘESKÁCH v týdnu

POŘAD BOHOSLUŢEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŢABOVŘESKÁCH v týdnu v týdnu 31. 7. 7. 8. 2016 18. NEDĚLE za rodinu Štěpánkovu, Klimešovu, Matulovu za Anetku a celou rodinu sv. Alfonsa Marie z Liguori, biskupa a učitele církve sv. Petra Juliána Eymarda, kněze sv. Jana Marie

Více

Začali křížem začni také hlaholici a, b nestavěli na sobě, ale na Boží moci. Nejednali ve svém jménu, ale ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha Svatého

Začali křížem začni také hlaholici a, b nestavěli na sobě, ale na Boží moci. Nejednali ve svém jménu, ale ve jménu Boha Otce i Syna i Ducha Svatého Začali křížem začni také V červenci oslavíme slavnost svatých Cyrila a Metoděje. Tito muži vykonali obrovské evangelizační dílo. Mezi našimi předky to neměli lehké. Slované rozhodně neměli holubičí povahu.

Více

duben 2017

duben 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz duben 2017 Duben ve farnosti Minulý měsíc jsme se rozloučili se zemřelým panem kardinálem Miloslavem Vlkem. (*17. 5. 1932 +18. 3. 2017). Protože znal náš kraj i farnost

Více

Farní shromáždění 2017

Farní shromáždění 2017 Farní shromáždění 2017 Obsah 1) Úkony duchovní správy za rok 2016 (křty, pohřby, svátosti, ) 2) Hospodaření farnosti Stav financí Příjmy sbírky, dary, dotace, nájmy, Výdaje rekonstrukce, energie, akce,

Více

členem společné duchovní správy oblátů v Plasích u Plzně

členem společné duchovní správy oblátů v Plasích u Plzně Poděkování a pozvání Velmi děkuji Vám všem, kteří jste se podíleli na zdárném a požehnaném průběhu hlavní klokotské poutě a na zajištění návštěvy kardinála Dominika Duky na Klokotech. Upřímné Pán Bůh zaplať!

Více

1. ČERVENCOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH P. Petr Plášil vikář v Prachaticích Což to není ten tesař, syn Mariin? Mk 6.3

1. ČERVENCOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH P. Petr Plášil vikář v Prachaticích Což to není ten tesař, syn Mariin? Mk 6.3 Milí farníci a farnice. V letošním roce jsme se rozhodli pro změnu. Připravili jsme pro vás prázdninové dvojčíslo farního zpravodaje. Naleznete zde nejdůležitější informace týkající se měsíců července

Více

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI

NÍK NÍK LEDEN 2015 ČÍSLO RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI LEDEN 2015 ČÍSLO PŘÍVOZ 1 NÍK NÍK Z OBSAHU: RADOST MALÉ OHLÉDNUTÍ HVĚZDA NAD SUPERMARKETEM TÝDEN MODLITEB PÍŠETE NÁM LITURGIE PRO DĚTI Radost Bogdan Stępień, OSPPE Vstoupili jsme do nového časového úseku

Více

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688

farka@antiochia.cz; http://farka.antiochia.cz; kancelář: 581 616 139, 608 344 586 o.radomír 731 626 515, o.petr 736 522 840, Vojta 732 670 688 Všemohoucí, věčný Bože, když se tvůj jednorozený Syn stal člověkem, byl ti představen v chrámě; my si to dnes připomínáme a pokorně prosíme: očisti naše nitro, abychom mohli předstoupit před tebe. 1.čt.:

Více

Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie zasvětili své farnosti Neposkvrněnému Srdci Panny Marie V sobotu 19.

Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie zasvětili své farnosti Neposkvrněnému Srdci Panny Marie V sobotu 19. Milí farníci a farnice. Prožíváme květen měsíc Panny Marie. Měsíc květen bývá oblíben z různých hledisek. Na naší polokouli pokračuje jaro svými četnými a barvitými květy; klima je vhodné na procházky

Více

Informační centrum pro mládež Šumperk

Informační centrum pro mládež Šumperk Příměstský tábor Vesmír 13. 8. 2018 až 17.8.2018, Rodinné centrum Vikýrek - Přátelé KOPRETIN z.s. Vikýřovice, Sportovní 273, Vikýřovice, 788 13 Prázdniny plné dobrodružství pro děti ve věku 3-6let. XXVIII.

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

Duchovní program ve školním roce 2017/2018

Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Škola všemi smysly, rozumem a srdcem Duchovní program ve školním roce 2017/2018 Konkrétní zaměření školního roku 2017/2018 Motto roku: Spolu je to lepší! Pouze společná práce naší školy bude mít srdce.

Více

Přejeme dětem, učitelům, rodičům a všem požehnaný nový školní rok! SETKÁNÍ DOSPĚLÝCH ZÁJEMCŮ O KŘEST SAMUEL

Přejeme dětem, učitelům, rodičům a všem požehnaný nový školní rok! SETKÁNÍ DOSPĚLÝCH ZÁJEMCŮ O KŘEST SAMUEL Věřím, že jsme během prázdninových měsíců načerpali novou sílu k plnění Boží vůle ve všedních dnech. V měsíci září bych vás chtěl pozvat, abychom si společně přečetli novou apoštolskou exhortaci papeže

Více

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci,

FARNÍ LIST LÉTO Milí farníci, FARNÍ LIST LÉTO 2017 Milí farníci, první společný školní rok máme za sebou a naši školáci se radují z prázdnin, které si po usilovné práci jistě zaslouží. Jistě i my starší rádi vzpomínáme na naše školní

Více

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě.

V sobotu 15 našich mladých a 40 dětí začínají tábor na Orlím hnízdě v Beskydech pod Lysou horou, prosíme vzpomeňte v modlitbě. v týdnu od 3. 7. - 10. 7. 2016 14. týden během roku Díky za úklid kostela, květinovou výzdobu, sbírku na opravu fary, která vynesla 15.670Kč. Začíná nový pořad bohoslužeb v letním čase večerních v 18:30

Více

informace polenské farnosti leden - únor 2014

informace polenské farnosti leden - únor 2014 informace polenské farnosti leden - únor 2014 Ve spěchu a chvatu všedního dne přichází mnoho starostí. Trápí naše srdce a berou nám vnitřní pokoj. Bůh nás však povzbuzuje k důvěře. Tak jako dítě věří milujícím

Více

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé

DRAŽICE NEDĚLE 4. LISTOPADU v 8.30 h mše sv. za zemřelé Milá farní rodino, chtěl bych jménem oblátské komunity i celé farnosti velmi poděkovat otci Mariuszovi Piwowarczykovi za jeho obětavou službu na Klokotech! Zároveň mu přeji hodně Božího požehnání v jeho

Více

Věčná oblace Karla Mece, OMI

Věčná oblace Karla Mece, OMI Milí farníci, máme před sebou měsíc květen, kdy může život náš a našich blízkých zvláštním způsobem provázet Panna Maria patronka našich milovaných Klokot. Chci vás zvláště pozvat na 1. sobotu v měsíci

Více

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR

FATIMA SLAVENÍ JUBILEA V ČR FATIMA 1917 2017 SLAVENÍ JUBILEA V ČR Program národní poutě ČR do portugalské Fatimy proběhne ve dnech 12. 13. 9. 2017 pod vedením našich biskupů českých a moravských diecézí. Při hlavní bohoslužbě 100.

Více

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015 Neděle 27. prosince 2015 Děkuji za rekordní sbírku z min. neděle na splacení dluhů, která vynesla u sv. Anny 53039,- v Bludovicích 9948,- a na Špluchově 2165,- Dětská mše sv. - bude u sv. Anny příští neděli

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

Ježíš Kristus obraz pravého Boha Postní duchovní obnova 21. března 2015, sobota

Ježíš Kristus obraz pravého Boha Postní duchovní obnova 21. března 2015, sobota Milí farníci, prožíváme dobu postní, čas milosti nabízený křesťanovi, příležitost k obrácení a návratu k Bohu. Je třeba odvrátit naše pohledy od tolika model, které nás svádějí, a obrátit je k jedinému

Více

Tříkrálové koledování 2015. Neděle 1. 1. 2015 v 15.30 Novoroční koncert Ladislav Šotek

Tříkrálové koledování 2015. Neděle 1. 1. 2015 v 15.30 Novoroční koncert Ladislav Šotek Upřímné Pán Bůh zaplať vám všem, kteří jste i letos pomohli připravit a prožít požehnané a krásné klokotské Vánoce. Děkuji Vám také za vše, co jste pro farnost udělali v uplynulém roce 2014 za Vaše modlitby,

Více

1. červnová sobota na Klokotech MISIJNÍ POUŤ KLOKOTY

1. červnová sobota na Klokotech MISIJNÍ POUŤ KLOKOTY Milá farní rodino, v měsíci květnu jsme prožili Festival víry Pošli to dál na Klokotech. Velmi děkuji všem, kteří se jakýmkoliv způsobem zapojili do vytváření společenství, které si víru nenechává pro

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání.

V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání. V neděli 18. května přistoupilo 17 dětí naší farnosti k prvnímu svatému přijímání. V pátek 23. května se zúčastnilo mnoho návštěvníků Noci kostelů. Program probíhal od 18:00 do 23:00. Celý květen probíhaly

Více

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov ŘÍJEN 2011 Modlíte se roztržitě? Pak hlavu vzhůru! I umět řídit vyžaduje čas a praxi Pokud máte s modlením stejné zkušenosti jako já, pak hlavu vzhůru, mám pro

Více

Setkání dětí v Emauzích a Panna Maria 11. - 12.11. 2011 ( pátek - sobota )

Setkání dětí v Emauzích a Panna Maria 11. - 12.11. 2011 ( pátek - sobota ) Milí farníci, na konci října jsme my obláti, působící na území České republiky, měli možnost strávit požehnaný čas v trapistickém klášteře Nový Dvůr na oblátských duchovních cvičeních. Doprovázel nás na

Více

leden 2019

leden 2019 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz leden 2019 Leden v naší farnosti Ohlédnutí za rokem 2018 v naší farnosti 7. 1. proběhly ve farnosti volby do Pastorační rady farnosti 18. 1. byla ustanovena Pastorační

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes při mši svaté v 9:00 hod. v kostele sv. Vavřince se paní Lenka Zelená zúčastní prvního skrutinia.

Více

InfoTip ICM Jilemnice

InfoTip ICM Jilemnice InfoTip ICM Jilemnice V ICM Jilemnice k prodeji: Jilemnické omalovánky jsou zaměřeny na typické objekty a tradice ve městě. Upoutají krásnými ilustracemi a doprovodným textem, který je psaný českým a anglickým

Více

Tříkrálové koledování 2014

Tříkrálové koledování 2014 Děkuji za vše a přeji požehnaný nový rok! Kardinál John Henry Newman (1801-1890, nedříve anglikánský a potom katolický teolog a filosof prohlášený Benenediktem XVI. za blahoslaveného) napsal: Bůh mě stvořil

Více

Emauzy - 5. září 2019 čtvrtek - 18 h PŘÍPRAVA KE SVÁTOSTI BIŘMOVÁNÍ

Emauzy - 5. září 2019 čtvrtek - 18 h PŘÍPRAVA KE SVÁTOSTI BIŘMOVÁNÍ Milí farníci, věřím, že jste si v prázdninovém čase odpočinuli, poznali něco nového a navštívili své blízké. Od neděle 1. 9. vám chceme na Klokotech nabídnout možnost vybrat si ze dvou mší svatých. Obvyklou

Více

4. 2014-1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

4. 2014-1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Podzim oprav Tak jako každý rok, i letos začaly na konci léta opravy našeho kostela. Důvodem, proč se nezačíná na jaře, ale až téměř na podzim je současný způsob rozhodování o státních příspěvcích na opravy

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 -

Autor: Ossis - http://gimik.borec.cz. Itinerář OBSAH: PŘÍLOHY: 1)Orientační plán Kutné Hory 2)Seznam památek 3)Ceník Pražského hradu - 1 - Itinerář OBSAH: Obsah: Úvod: 1.den: 2.den: 3.den: 4.den: 5.den: 6.den: 7.den: Shrnutí: Prameny čerpání: 1.strana 2.strana 3.strana 4.strana 5.strana 6.strana 7.strana 8.strana 9.strana 9.strana 10.strana

Více

říjen 2017

říjen 2017 Vetero Knina www.farnoststaryknin.cz říjen 2017 Říjen ve farnosti Začátkem měsíce října, který patří modlitbě svatého růžence, budeme slavit již tradiční pouť k patronu farního kostela sv. Františka. V

Více

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu.

NOC KOSTELŮ NOC. v okolí Božího domu. NOC KOSTELŮ Motto: Zůstali přes NOC v okolí Božího domu. 25. května 2018 KOSTEL sv. JAKUBA, KUTNÁ HORA Bohoslužby: pondělí, středa, pátek 18:00; neděle 9:00 GPS: 49 56 54.041 N, 15 16 2.901 E 17:50 18:00

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

Duch Svatý a biřmování se blíží...

Duch Svatý a biřmování se blíží... Duch Svatý a biřmování se blíží... Známý duchovní autor Tomáš kardinál Špidlík v jedné ze svých knih cituje velmi zajímavou definici křesťana. Převzal ji od nějakého církevního spisovatele z prvních křesťanských

Více

Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty

Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty Najděte si nás také na Facebooku: facebook.com/řkf-klokoty Milí farníci a farnice. Rád bych se ještě ohlédl zpět, k neděli 15. ledna 2017, kdy jsme si připomínali Světový den migrantů a uprchlíků a podělil

Více

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012

CHARITNÍ LISTY 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV CHARITY NOVÝ HROZENKOV. ročník 5 číslo 5 květen 2012 CHARITNÍ LISTY CHARITY NOVÝ HROZENKOV ročník 5 číslo 5 květen 2012 1992-2012 20 LET CHARITY SVATÉ RODINY NOVÝ HROZENKOV U příležitosti 20. výročí Vás dne 19. května 2012 srdečně zveme na prohlídku našich

Více

!! Zápis :00-17:00 hod.

!! Zápis :00-17:00 hod. !! Zápis 2.5.2017 13:00-17:00 hod. Zápis do naší MŠ na školní rok 2017/18 se bude konat 2.5. 2017 od 13:00-17:00 hodin v budově MŠ Bílá. S sebou přineste vyplněnou Žádost o přijetí a Evidenční list s potvrzením

Více

PRÁCE A ODPOČINEK ODPOČINEK

PRÁCE A ODPOČINEK ODPOČINEK Milé farní společenství, nadchází období prázdnin a rekreace. Možná stojí za to, udělat si malý exkurz do významu tohoto slova. Slovo rekreace pochází z latiny a znamená: re - creatio, neboli znovu stvoření.

Více

I: Astronomicky a meteorologicky

I: Astronomicky a meteorologicky Rok spásy 2014 po Kristu ve farnosti Moutnice anno salutis bis millesimo quarto decimo post Christum natum parochiae moutniensis Přehled roku spásy MMXIV v moutnické farnosti, 31.12. 2014 I: Astronomicky

Více

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH

1. ŘÍJNOVÁ SOBOTA NA KLOKOTECH Milé farnice a farníci, 30. listopadu 2019 uběhne 100 let od vydání apoštolského listu Maximum illud, kterým chtěl dát tehdejší papež Benedikt XV. po zničujícím světovém konfliktu nový impuls misijnímu

Více

Bohoslužby Svatého týdne a o Velikonocích 2014

Bohoslužby Svatého týdne a o Velikonocích 2014 Odvaha k lásce "V pohádkách dívky svou láskou vysvobozují prince zakleté do všelijakých zvířat, obludných medvědů a tygrů, aniž vědí, že z nich budou princi. A chlapeček přijme od dědečka kameny a neví,

Více

Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem

Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem Přihláška na letní dětský tábor ORLÍK VYSTRKOV 2017 Termín : 16. 22. července 2017 Tradiční letní dětský tábor Orlík Vystrkov 2017 Léto s úsměvem Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:.. Adresa trvalého bydliště:...

Více

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe

Pracovní list č. 1. Tipy do praxe Pracovní listy Pracovní list č. 1 Téma: Máme krásný úkol modlit se a milovat (sv. J.M. Vianney) V tichosti rozjímejte o jednotlivých částech modlitby Otče náš. Každý den projevte svou lásku k Bohu - modlitbou,

Více

7.12.2013. SEDM PŘEKÁŽEK ŠŤASTNÉHO ŽIVOTA III. část ThLic. Mgr. Jaroslav Lorman, ThD. Průvodce adventem. První prosincová sobota na Klokotech

7.12.2013. SEDM PŘEKÁŽEK ŠŤASTNÉHO ŽIVOTA III. část ThLic. Mgr. Jaroslav Lorman, ThD. Průvodce adventem. První prosincová sobota na Klokotech Průvodce adventem Je řada míst, která jsem již vícekrát prošel. Líbila se mi a rád jsem se na ně vracel. A pak jsem měl jednou štěstí, že jsem si je prošel s nějakým výborným průvodcem. A teprve jsem užasl,

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9. v týdnu od 1.9. do 8.9.2019 Neděle 1.9. 22. neděle v mezidobí Kropení lidu Za Petra Povolného a členy rodiny Za rodiče Večeřovy a Ludvíka Kravala Za Zdeňka Šťastného Pondělí 2.9. Pondělí 22. týdne v mezidobí

Více

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015

Rozpis bohoslužeb ve farnosti a okolí od 24. května do 31. května 2015 od 24. května do 31. května 2015 24.5. Seslání Ducha svatého - slavnost Úterý 26.5. 18.00 Mše svatá L. Bělohrad Středa 27.5. 19.00 Mše svatá + Májová pobožnost Červená Třemešná Čtvrtek 28.5. 18.00 Mše

Více

,,Týden nových zážitků,,

,,Týden nových zážitků,, Přihláška na letní příměstský dětský tábor Termíny: 13. 18. července 2015 17. 22. srpna 2015 (vybraný termín označte podtržením) denně od 8:00 16:00,,Týden nových zážitků,, Údaje o dítěti Jméno:, příjmení:..

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Podhoří Farní časopis Listopad 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím Vás přátelé, v tomto dušičkovém čase. Předně bych chtěl poděkovat

Více

Jihlavská astronomická společnost

Jihlavská astronomická společnost Pokyny pro účastníky Letního astronomického soustředění LASO 2010 Hájenka Černé lesy, Brtnice na Jihlavsku, 21. až 30. července 2010 Vážení rodiče a účastníci, na základě Vámi zaslané přihlášky Vám prostřednictvím

Více

Advent na Klokotech. Jaká příprava - taková oslava

Advent na Klokotech. Jaká příprava - taková oslava Jaká příprava - taková oslava Jedna stará moudrost říká: Jaká příprava taková oslava. Platí to i o přípravě Vánoc - radostné oslavě Kristova narození. Když bude mít příprava na Vánoce jen materiální rozměr,

Více

Milí farníci, Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté neděle v 15 h. (17. 5. Májovou pobožnost povedou děti)

Milí farníci, Májové pobožnosti v našem kostele pondělí sobota - po mši svaté neděle v 15 h. (17. 5. Májovou pobožnost povedou děti) Milí farníci, Bůh Otec nás chce obdarovat měsícem květnem. Je to měsíc, kdy vše kvete, zpívá a i my lidé dostáváme novou sílu k životu. Je to také měsíc Panny Marie. Ona nás bude provázet. Marie bude s

Více