50 NEJLEPŠÍCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK PRO STUDIUM ANGLIČTINY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "50 NEJLEPŠÍCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK PRO STUDIUM ANGLIČTINY"

Transkript

1 50 NEJLEPŠÍCH INTERNETOVÝCH STRÁNEK PRO STUDIUM ANGLIČTINY Hello English lovers! Mám velikou radost, že právě teď čtete tyto řádky! Proč? Mám pro to hned několik dobrých důvodů. Ten první je, že máte nejen chuť zlepšit se v angličtině (tu má ostatně kde kdo, že?:)), ale také odhodlání pro to něco opravdu udělat - to jste dokázali už tím, že jste si stáhli tento dokument. K tomu vám upřímně gratuluji. Ne nadarmo se říká, že cesta dlouhé tisíce mil začíná prvním krokem. Také mne velmi těší, že jste se rozhodli mi dovolit, abych vám byl na vaší cestě k (ještě) lepší angličtině, alespoň trošku nápomocný (kdo z nás se občas necítí rád užitečný, že? :)). Tento dokument je výtahem těch nejlepších stránek pro studium angličtiny, které znám. Snažil jsem se zařazovat sem téměř výhradně neplacené stránky a také ty, se kterými mám osobní a pozitivní zkušenost. Samozřejmě, že každému vyhovuje něco jiného a samozřejmě také vím, že není v mých silách obsáhnout vše, co internet nabízí. Neberte tedy prosím tento dokument jako Bibli, ale spíše jako inspiraci či průvodce, který nabízí pár užitečných tipů k tomu, co na své cestě k úžasné angličtině navštívit. Have a fantastic (or even better) day and don t forget to get excited about English! :) Broňa :) PS: If you want to stay in touch you can subcribe my YouTube channel or Facebook! :)

2 READING 1. English Ebooks Obrovská zásoba zjednodušených knih online, neuvěřitelný výběr žánrů (a úrovní) a to vše zdarma! 2. Breaking News English Super stránka, kde si můžete číst zajímavé zprávy a články rozdělené do šesti úrovní. To ale není vše, také si všechny texty můžete poslechnout a je zde jako bonus ke každému textu spousta cvičení a aktivit (hlavně na rozšíření slovní zásoby). 3. Simple English Wikipedia Vypadá a funguje jako klasická Wikipedie, jenom používá základní angličtinu a kratší a srozumitelnější věty. 4. News in Levels Každý den minimálně jedna zajímavá zpráva. Vždy samotný text i nahrávka. Výběr ze tří různých úrovní. Zajímavá témata a u nejvyšší úrovně je i video. 5. Awesome Stories Stránka plná krátkých a čtivých příběhů, rozdělená do přehledných témat. K tomu spousta videí a aktivit. Navíc velmi hezky graficky zpracováno 6. British Council Reading Skills Úžasná stránka k procvičování vašich čtecích schopností. Rozděleno do úrovní (vhodné i pro úplné začátečníky). Po krátkém textu jsou vždy různé otázky, které procvičují porozumění.

3 LISTENING 7. ESL Cyber Listening Lab Úžasné stránky s obrovským množstvím poslechů. Je to zcela zdarma, můžete si vybrat úroveň obtížnosti a také zde najdete množství cvičení a kvízů ke všem nahrávkám! 8. Daily ESL Stránky s množstvím poslechů (a doprovodných textů) rozdělených do kategorií dle toho, na jakou věc vás připravují (např. at the airport, at work atd.) 9. CNN podcast Ideální pro milovníky zpráv, komentářů, světového dění a americké angličtiny. 10. BBC podcasts Obrovský výběr souborů ke stažení-skvělá kvalita, vybere si každý :) 11. Luke s English Podcast - Luke je supersympatický Angličan nyní žijící ve Francii, který nahrává skvělé podcasty. Získal za ně také mezinárodní ocenění. Je vhodné asi spíše pro lehce pokročilejší studenty. 12. Lyrics Training Skvělá stránka, kde můžete procvičovat poslech pomocí svých oblíbených písní (výběr je opravdu nepřeberný). Stačí si zvolit píseň a jednu ze čtyř obtížností (dle vybrané úrovně doplňujete větší či menší počet slov z texu písně). Úžasná stránka pro music lovers!

4 13. British Council Listen and Watch Název vlastně říká vše :). Výborně udělané stránky k procvičení poslechu. Najdete zde nejenom spoustu zajímavých poslechů, ale také jejich přepisy. Skvělé je, že zde také máte k dispozici i mnoho různých cvičení ke každé nahrávce. Určitě vyzkoušejte! :) 14. Ello Ello je úžasný projekt, kde můžete sledovat videa a poslouchat konverzace mezi lidmi z celého světa na nejrůznější témata. Máte na výběr téměř 1500 videí, kde vždy vidíte, z které země jsou vystupující lidé ve videu. Můžete si vybrat úroveň obtížnosti a téma. 15. News in Levels Každý den minimálně jedna zajímavá zpráva. Vždy nahrávka a její textový přepis. Výběr ze tří různých úrovní. Zajímavá témata a u nejvyšší úrovně je i video. 16. Breaking news English Super stránka, kde si můžete poslouchat (a číst) zajímavé zprávy rozdělené do šesti úrovní. Také je zde ke každé nahrávce spousta cvičení a aktivit. 17. BBC Czech podcasts Jednoznačně nejlepší podcasty, které znám z Česka skvěle udělané, přehledně rozdělené do kapitol, vyvážený poměr angličtiny a češtiny a naučí vás toho opravdu hodně. Vřele doporučuji! 18. Librovox Je skvělý projekt, kde lidé dobrovolně načítají knihy, aby si je další lidé (jako vy), mohli zdarma poslechnout. Báječný nápad, že? :) 19. Librophile Další báječná stránka se spoustou (nezjednodušených) audioknih (legálně) ke stažení.

5 WATCHING 20. TED Talks Tisíce úžasných inspirativních videí plných přednášek na všechny témata, která si jenom umíte představit. Najdete zde jak přepis všeho, co lidé říkají (jde zapnout view interactive transcript a podtrhává se vám, co zrovna daný člověk říká), tak anglické titulky. 21. Voice of America Skvělá stránka, kde najdete aktuální zprávy (nejen z USA). K většině z nich jsou i videa a u nich vždy titulky. Báječné je také to, že si můžete vybrat ze tří různých úrovní, dle vaší pokročilosti. 22. Ororo Naprosto úžasná stránka, kde můžete sledovat online filmy, seriály i nejrůznější videa v angličtině s anglickými titulky, zcela jednoduše a bez jakýchkoliv problémů. Prostě jenom najedete na ororo.tv, vyberete film, seriál či video, kliknete a sledujete (a učíte se). PS: Sledování zdarma je omezeno časem na každý den cca 60 minut. 23. Speak English With Misterduncan Asi nejzábavnější učitel angličtiny, co jsem kdy potkal (či spíše viděl), u všech videí jsou titulky, je to poučné, zábavné, má krásný přízvuk a je mu skvěle rozumět. Určitě vyzkoušejte! 24. BBC Learning English Fantastická stránka, kde najdete téměř vše, co si jenom umíte představit videa, články a nahrávky ke stažení. Je toho opravdu nepřeberné množství stačí si vybrat :) Pokud jde o videa samotná, najdete je také hezky pohromadě zde:

6 25. Learn English Kids Báječná stránka od British Council určená pro děti učící se angličtinu. Upřímně ale, kdo z nás si občas neužije rád trošku té legrace a dětinskosti tak se nestyďte a koukněte také na ta skvělá hravá videa :) 26. EngVid Nepřeberné množství videí o angličtině v angličtině. Skvěle zpracované, zcela zdarma. Můžete si vybírat videa dle témat nebo dle jednotlivých učitelů (každému z nás vyhovuje někdo jiný, že?). Super je, že se zde učíte nejen porozumění, ale také o jazyce samotném (například užitečné fráze, gramatiku či slovní zásobu) :).

7 SPEAKING 27. Conversation Exchange Stránka určená k tomu, abyste si našli parťáka na vzájemné konverzace. Často jde o výměnný obchod =pomůžete někomu s češtinou a on vám zase s angličtinou :). 28. Babel village Skvělá stránka, kde se můžete zdarma spojit, jak s rodilými mluvčími, tak s dalšími studenty (to je asi trošku snažší) a společně procvičovat angličtinu online. 29. Speaky Podobná stránka jako Babelvillage. Třeba vám bude vyhovovat více (je to často o osobních preferencích). 30. How do you do Opět se jedná o stránku na stejném principu jako dvě výše zmíněné (ať máte z čeho vybírat :)). Najdete si někoho, kdo také chce procvičovat angličtinu, přes Skype se spojíte a jdete na to! :) 31. Couchsurfing Ubytovávejte u Vás doma cestovatele z celého světa (a bydlete zdarma u lidí po celém světě). Stále populárnější způsob poznávání nových míst, lidí a kultur. Mimochodem je možné nabídnout i průvodcovské služby, tedy to, že provedete turisty z ciziny po Vašem městě, procvičíte angličtinu a ještě uděláte dobrý skutek. :) 32. Nightswapping Podobný systém jako Couchsurfing, třeba vám bude více vyhovovat. :)

8 WRITING 33. My language Exchange Stránka, kde si můžete najít svého pen friend či mouse friend a začít si psát :) 34. Conversation Exchange Stejná stránka, jako u speaking, stačí dát dole vlevo Corespondence a najít si vhodného penpal :) 35. PenPal World Stránka, kde můžete najít téměř dva miliony lidí, kteří mají chuť si s někým psát, stačí se zaregistrovat, vybrat si a začít! :) 36. Interpals Další stránka, která si klade za cíl propojit lidi z celého světa skrze dopisy, maily a chat.

9 PRONUNCIATIONG 37. BBC Learning Englsh The Sounds of English Naprosto skvělá stránka s 45 báječnými videi, které vás postupně seznámí se všemi zvuky, která angličtina má, se symboly, které je reprezentují a také s tím, jak je správně vyslovit. Velmi užitečné je také to, že vidíte zblízka záběr na ústa vyslovující daný zvuk ze dvou různých úhlů. 38. Help For English Dle mého názoru jednoznačně nejlepší české stránky věnující se angličtině mají i sekci věnovanou výslovnosti. Vše je zde přehledně (a česky) vysvětleno, rozděleno dle úrovní a také je zde spousta příkladů. Vřele doporučuji! 39. Ship or Sheep Má nejoblíbenější kniha zabývající se anglickou výslovností :) 40. English Pronunciation in Use Elelentary Má druhá nejoblíbenější kniha zabývající se anglickou výslovností (součástí balení je také 5 cédéček) :). 41. English Club English Pronunciation Moc hezky zpracovaná stránka věnující se správné anglické výslovnosti, přízvuku, spojování slov, intonaci atd.

10 DICTIONARIES 42. Lingea Lexicon Samozřejmě existuje i mnoho dalších česko-anglických slovníků, ale já mám zatím tu nejlepší zkušenost s Lingea Lexiconem. Je možné si koupit různě obsáhlé verze (logicky potřebuje jiný slovník profesionální překladatel a jiný student základní školy či maturant). Skvělá zpráva je, že mají také online verzi zdarma ( Ta je pochopitelně trošku omezená (tedy není tam tolik významů či frází jako v nejlepších placených verzích), ale i tak je to jednoznačně nejlepší česko-anglický slovník, který znám (a nejsem v tomto názoru jediný :)). 43. Urban Dictionary Hledáte slangový výraz, nejste si jistí, co znamená nějaká nadávka? Tohle je přesně místo pro Vás - editováno samotnými uživateli, kteří také sami hlasují, které překlady jsou ty nejlepší. Často zde můžete najít slova, která potřebujete a která byste v klasických slovnících hledali marně. 44. Cambridge Dictionary Legendární anglický slovník. Najdete zde britskou i americkou výslovnost, uvidíte jak obtížné dané slovo je, také je zde spousta příkladů použití atd. Trošku obtěžuje všudy přítomná reklama, ale tohle je slovník, kterému můžete opravdu věřit. 45. MacMillan Dictionary Vlastně u něj platí vše, co jsem zmínil u Cambridge Dictionary, je zde však méně reklam a dle mého lépe graficky provedené, ale volba je (jako obvykle) samozřejmě na Vás. Rozhodně se na oba můžete plně spolehnout (to samé platí samozřejmě také pro Oxford Dictionary). 46. The Free Dictionary Asi nejrozsáhlejší online slovník. Na můj vkus je trošku nepřehledný, ale často zde můžete najít výraz či význam výrazu, který jinde dlouho a marně hledáte.

11 47. Merriam Webster Dictionary Pravděpodobně nejlepší (a určitě nejslavnější) slovník americké angličtiny - pokud je American English your cup of tea, this is the one for you :). 48. SKELL SKELL není slovník, ale je to neuvěřitelně skvělý nástroj, který vám může opravdu hodně pomoci. S čím přesně? S ledasčím! :) Zadáte zde slovo, kterým se zrovna zabýváte - řekněme slovíčko prove (prokázat, ukázat se, osvědčit se). Nyní můžete zjistit tři důležité věci. Za prvé dostanete ke každému zadanému slovíčku 40 vět z různých zdrojů, ve kterých je slovíčko použito - můžete se tedy na spoustě příkladů přesvědčit o tom, jak je slovíčko typicky užíváno. Dále zde máte k dispozici slova, se kterými se dané slovíčko nejčastěji pojí (jinými slovy, která se hodí k sobě ). Pokud tedy zadám například slovíčko tree a podívám se na přídavná jména, tak vidím, že se často používá tall. Můžu dokonce kliknout na tall a dostanu opět 40 vět, ve kterých jsou obě slovíčka použita. (Vlastně jsem si takto ověřil, že se slovíčko tree pojí s přídavným jménem tall a nikoliv high, jak se často chybně uvádí.) Poslední (a neméně báječnou) věcí, kterou zde naleznete, jsou podobná slova - pokud tedy například hledáte synonymum pro slovo show, SKELL Vám nabídne velikou spoustu podobných slov, opět na ně můžete kliknout a přesvědčit se o jejich správném užití.

12 KOMPLEXNÍ PROGRAMY/APLIKACE 49. Duolingo Věřím, že mnozí z vás už Duolingo znají a pokud ne, tak ho určitě vyzkoušejte stojí to za to! Jak to celé funguje? Nejdříve si stáhněte aplikaci Duolingo do vašeho smartphonu či tabletu, případně je možné používat ji i přímo z vašeho prohlížeče. Zaregistrujete se, vyberete si jazyk, který chcete studovat, nastavíte si, jak moc intenzivně chcete studovat a pokud nejste úplný začátečník, tak si uděláte rozřazovací test. Dále už studujete, každý den. Pokud náhodou zapomenete, sovička Váš nový osobní jazykový trenér, Vám napíše, že Vás postrádá a že jazyky se musí cvičit pravidelně :). Postupně se Vám otvírají jednotlivá témata (například Shopping, či Travelling) a vy se krok za krokem učíte. Co je na Duolingo úžasné, je to, že nejdříve si propojíte jednotlivá slovíčka s obrázky. Program také všechna slova vysloví a tedy hned víte, jaká je správná výslovnost. Pak překládáte jednoduché věty s procvičovanými slovíčky. Z angličtiny do češtiny, z češtiny do angličtiny, také máte za úkol zapsat věty či slovíčka dle poslechu, dokonce i vy máte za úkol mluvit do aplikace a ta vyhodnocuje Váš hlas. Vše je velmi krásně graficky provedené a strukturované. Do aplikace si můžete přidávat přátele a soutěžit tak o to, kdo se více naučí (jaké soutěžení může být krásnější?:)). Získáváte také různé body, za které si můžete něco nakoupit. V neposlední řadě se Vám měří kolik dní se učíte bez přestávky a řekněte sami, nebyla by škoda přestat po deseti dnech? To raději vstanete z postele a rychle nahrajete chybějící počet bodů. Jasně, každému vyhovuje něco jiného, ale pokud máte rádi soutěžení, sovičky či moderní technologie, určitě vyzkoušejte je to vážně skvělé! Mimochodem, tvůrce Duolinga byl dokonce nedávno pozván Barackem Obamou do Bílého domu (protože je ta aplikace tak cool) a v současné době studuje na Duolingu více studentů, než ve všech Amerických školách dohromady. 50. Memrise Pokud by někomu z vás nevyhovovala aplikace Duolingo, můžete vyzkoušet aplikaci Memrise. Jedná se o podobný systém a znám dost lidí, kteří tvrdí, že Memrise je ještě lepší. Volba je (jak už se zase opakuji) jenom na Vás.

UŽITEČNÉ ODKAZY. http://old.tutor.cz/testy/?waclnkid=684 ROZŘAZOVACÍ TESTY. http://www.languageguide.org/ -Slovní zásoba-nižší úroveň

UŽITEČNÉ ODKAZY. http://old.tutor.cz/testy/?waclnkid=684 ROZŘAZOVACÍ TESTY. http://www.languageguide.org/ -Slovní zásoba-nižší úroveň UŽITEČNÉ ODKAZY http://old.tutor.cz/testy/?waclnkid=684 ROZŘAZOVACÍ TESTY http://www.languageguide.org/ -Slovní zásoba-nižší úroveň http://www.isabelperez.com/ různé http://www.ego4u.com/- různé Your Guide

Více

IH Campus - přihlašovací stránka

IH Campus - přihlašovací stránka IH Campus - přihlašovací stránka Hesla k webové aplikaci jsou kandidátům zaslána e-mailem přímo z webového rozhraní IH Campus na základě provedené platby za zkoušku na 1 kalendářní měsíc zdarma (kandidáti

Více

PŘEHLED NEJLEPŠÍCH ZDROJŮ, JAK SE CIZÍM JAZYKEM OBKLOPIT. Tipy pro studenty angličtiny

PŘEHLED NEJLEPŠÍCH ZDROJŮ, JAK SE CIZÍM JAZYKEM OBKLOPIT. Tipy pro studenty angličtiny PŘEHLED NEJLEPŠÍCH ZDROJŮ, JAK SE CIZÍM JAZYKEM OBKLOPIT Tipy pro studenty angličtiny Kategorie aktivit: Audio, Kategorie Studijní typ Název aktivity Popis aktivity Odkaz Jazyková úroveň Platba poslechový

Více

2. Přídavná jména Tři stránky tabulek obsahují 156 nejběžnějších anglických přídavných jmen.

2. Přídavná jména Tři stránky tabulek obsahují 156 nejběžnějších anglických přídavných jmen. TABULKY SLOVÍČEK Už před lety jsem si všiml, že z nějakého důvodu studenti na základní a dokonce i na pokročilejší úrovni často neznají některá úplně základní slovíčka. Nejvíce se to dá pozorovat u sloves,

Více

ONLINE PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE TOEFL IBT (Internet Based

ONLINE PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE TOEFL IBT (Internet Based ONLINE PŘÍPRAVNÝ KURZ KE ZKOUŠCE TOEFL IBT (Internet Based Test) od ETS Chcete získat certifikát, který dokazuje vaši znalosti angličtiny? Cambridge Institute má řešení. Využijte příležitost a zapište

Více

Studijní portál. Na našich stránkách: www.cizijazyky.info v pravém horním rohu naleznete odkaz Přihlásit se:

Studijní portál. Na našich stránkách: www.cizijazyky.info v pravém horním rohu naleznete odkaz Přihlásit se: Studijní portál Jako student naší školy získáváte zároveň přístup na studijní portál, kde naleznete informace o obsahu výuky, odkaz na české překlady k nahrávkám a jiné užitečné materiály, které Vám usnadní

Více

Learning Technologies

Learning Technologies Learning Technologies e-learningový kurz Mgr. Lenka Nováková E-moderator 2012 Co je to Learning Technologies? Learning Technologies for the Classroom je on-line kurz Britské Rady (BC) Kurz představí základní

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený

Redakční systém Joomla. Prokop Zelený Redakční systém Joomla Prokop Zelený 1 Co jsou to red. systémy? Redakční systémy (anglicky Content Management System - CMS) jsou webové aplikace používané pro snadnou správu obsahu stránek. Hlavním cílem

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Macmillan Practice Online: příručka pro studenty

Macmillan Practice Online: příručka pro studenty Macmillan Practice Online: příručka pro studenty Macmillan Practice Online je online prostředí na procvičování pro studenty angličtiny. Můžete se přihlásit a vyplňovat materiály z online kurzu, který jste

Více

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford).

Na základě Business Targets autora Simona Greenalla, vydaných nakladatelstvím Macmillan Heinemann English Language Teaching (Oxford). LANGMaster International, s.r.o. Branická 107, 147 00 Praha 4 Česká republika Tel.: +420 244 460 807, +420 736 623 459 Fax: +420 244 463 411 e-mail: info@langmaster.cz http://www.langmaster.cz Na základě

Více

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA

ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA ŠABLONY INOVACE OBSAH UČIVA Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/34. 0185 Moderní škola 21. století Číslo a název šablony II/2 Inovace a zkvalitnění výuky cizích jazyků na středních školách klíčové aktivity

Více

Zábavná forma výuky angličtiny. Delivering quality early childhood learning programs for over ten years

Zábavná forma výuky angličtiny. Delivering quality early childhood learning programs for over ten years Zábavná forma výuky angličtiny Delivering quality early childhood learning programs for over ten years Ranné dětství je pro děti ten nejlepší čas naučit se anglicky. Pružnost mozku a kapacita mozku při

Více

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;)

Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Cesta za Vaším pokladem tedy ebookem ;) Krásný den, V momentě, kdy jste se rozhodli napsat svůj ebook, ocitli jste se najednou na cestě. Tato cesta může být jednoduchá, bezproblémová a úžasná a možná dokonce

Více

Tematický plán učiva

Tematický plán učiva Tematický plán učiva Předmět Jazyk anglický Školní rok 2013/2014 Třída-ročník 7. Vyučující : Mgr. Martina Štěpánová Rozumí obsahu jednoduché a zřetelně vyslovované konverzace dvou či více osob. 2. Když

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Carl is for the first time in a new school. The teacher is asking Carl.

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 4. A Předmět Angličtina Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Manuál úspěšného studenta

Manuál úspěšného studenta Manuál úspěšného studenta Jak správně studovat online jazykové kurzy ONLINE jazyky angličtina pro samouky, s.r.o. Do kurzu se přihlásím, co teď? Do kurzu se přihlásíte pomocí svých přihlašovacích údajů,

Více

Přehled aplikací pro výuku - 1. stupeň. Kooperativní model rozvoje ICT dovedností učitelů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.

Přehled aplikací pro výuku - 1. stupeň. Kooperativní model rozvoje ICT dovedností učitelů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51. Přehled aplikací pro výuku - 1. stupeň Kooperativní model rozvoje ICT dovedností učitelů Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.3.00/51.0013 Joulinka a Android Aplikace seznámí žáky se 4 základními zdroji

Více

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?...

Obsah. 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2. 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4. 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... Obsah 1. KROK: Víte, za co utrácíte?... 2 2. KROK? Máte odpovídající životní úroveň?... 4 3. KROK: Využíváte finančního trhu?... 5 4. Nechejte si poradit od odborníka... 6 www.anekamickova.cz 1 Zdravím

Více

Jiří Janda. Keep Calm and Speak! Větná stavba 1: Čas přítomný

Jiří Janda. Keep Calm and Speak! Větná stavba 1: Čas přítomný Jiří Janda Keep Calm and Speak! Větná stavba 1: Čas přítomný Mojí bezvadné manželce Lucii, kamarádům Michalu Černému a Janu Šidlákovi za podporu a inspiraci a všem mým skvělým studentům. Copyright Jiří

Více

Rostislav Červenka, 2016

Rostislav Červenka, 2016 Rostislav Červenka, 2016 1. Neexistuje žádná zázračná magická formule Polygloti mají dvě věci společné: Učí se jazyky podle své vlastní metody, která jim nejvíce vyhovuje Jsou silně vnitřně motivováni

Více

Seznámení žáků 5. a vyšších tříd, vč. studentů SŠ

Seznámení žáků 5. a vyšších tříd, vč. studentů SŠ Seznámení žáků 5. a vyšších tříd, vč. studentů SŠ Prezentaci dětem neukazujte. Jen podle těchto bodů povídejte a vše předvádějte prakticky přímo v kurzu Namotivovat žáky na nový způsob studia praktické,

Více

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně

Jak najít své EW? Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Proč a jak budovat svou EW skupinu?! Jednoduše a efektivně Každý úspěšný člověk, jestliže chce dosáhnout svého cíle, se musí věnovat své práci na 100%. Náš cíl je jasný. Vydělávat snadno, rychle a neomezené

Více

Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea

Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea Angličtina pro děti. Kdy začít? Mama blogerka testuje hravé karty od Lingea Mama live 21. září 2018 Jsou mu dva a ještě neumí ani slovo anglicky, nezanedbali jsme něco? Nebojte, ještě to stíháte Dříve

Více

16 osobních doporučení

16 osobních doporučení Jazykovky.cz adresář jazykových škol a kurzů v ČR 16 osobních doporučení od studentů jazykových kurzů Certifikát je platný do 13. 3. 2017 CinemaLingua Praha, Praha 6 Studenti absolvovali a doporučili tyto

Více

THEOPHILOS. (návod k použití)

THEOPHILOS. (návod k použití) THEOPHILOS (návod k použití) Nejprve si z internetových stránek www.theophilos.com (nebo www.theophilos.sk) stáhněte všechny soubory, které Vás zajímají a nainstalujte je (podrobný návod na instalaci programu

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-16 Z á k l a d o v ý t e x t : David: Hi, Kate. Would you like a chocolate? Kate: No, thanks David. I

Více

Už jste také stokrát začínali?

Už jste také stokrát začínali? Už jste také stokrát začínali? Jak se naučit angličtinu Video k této prezentaci se nalézá na: www.anglictina-bez-biflovani.cz/video-uz-jste-take-100-zacinali Věční začátečníci Již jste se pokusili několikrát

Více

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh

5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 5 + 1 věc, kterou potřebuje každý dobrý marketingový příběh 2014 Michal Garšic Tato publikace, ani žádná její část nesmí být kopírována, rozmnožována, ani poskytována třetím osobám. Také nesmí být šířena

Více

II_ _Listening Pracovní list č. 2.doc II_ _Listening Pracovní list č. 3.doc II_ _Listening Řešení 1,2.doc

II_ _Listening Pracovní list č. 2.doc II_ _Listening Pracovní list č. 3.doc II_ _Listening Řešení 1,2.doc Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: Listening Pořadové číslo: II_2-01-06 Předmět: Anglický jazyk Třída: 9. AC Téma hodiny: Problémy Vyučující: Mgr. Milena Polášková Cíl hodiny:

Více

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 18. září 2017

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 18. září 2017 Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2017-18 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4 vyučovací

Více

schopni vysvětlit, co znamená protokol NFS a k čemu se používá; umět rozpoznat autorské dílo a znát autorská práva;

schopni vysvětlit, co znamená protokol NFS a k čemu se používá; umět rozpoznat autorské dílo a znát autorská práva; POKYNY KE STUDIU 1 Rozšiřující data na Internetu Pracovní materiály Doprovodné obrázky a videa na Internetu Rejstřík pojmů 7 SDÍLENÍ DAT Čas ke studiu: 1,5 hodiny Cíl: Po prostudování této kapitoly budete:

Více

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy

Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Průvodce Perfektním Webinářem základní pojmy Pracovní sešit - krok za krokem Renata Králová Petr Zeman Co je to webinář? Webinář je seminář prostřednictvím internetu. Slouží především k představení vašich

Více

Jednoduchá sdělení představování, poděkování, pozdrav, omluva Základní výslovnostní návyky

Jednoduchá sdělení představování, poděkování, pozdrav, omluva Základní výslovnostní návyky Učební osnovy Ruský jazyk PŘEDMĚT: Ruský jazyk Ročník: 7. třída 1 rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou pronášeny pomalu a s pečlivou výslovností, a reaguje na ně 1p je seznámen se zvukovou

Více

Writing CVs, Cover Letters, and s

Writing CVs, Cover Letters, and  s NABÍDKA BLENDED-LEARNINGOVÝCH KURZŮ Kabinet studia jazyků Ústavu pro jazyk český AV ČR, v. v. i., nabízí ve 2. semestru školního roku 2016 2017 následující blended-learningové kurzy: Kurzy probíhající

Více

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy

Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Vítejte u druhého videa Studio x51 academy Díky za všechny fantastické reakce a dotazy, které se objevily u prvního videa. Ještě jednou bych vás chtěl vyzvat, abyste se stejně aktivně zapojili také do

Více

ANGLICKÝ JAZYK - II. období (3. 5. ročník)

ANGLICKÝ JAZYK - II. období (3. 5. ročník) ANGLICKÝ JAZYK - II. období (3. 5. ročník) Charakteristika předmětu V návaznosti na obsah učiva 1. a 2. ročníku žáci začínají vytvářet jednoduché věty, kde se potřebné výrazy a spojení procvičují. Žáci

Více

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU

DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU DOTAZNÍK PRO URČENÍ UČEBNÍHO STYLU Projekt MOTIVALUE Jméno: Třida: Pokyny Prosím vyplňte vaše celé jméno. Vaše jméno bude vytištěno na informačním listu s výsledky. U každé ze 44 otázek vyberte a nebo

Více

vzdělávací oblast vyučovací předmět ročník zodpovídá JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ANGLICKÝ JAZYK 5. G. GREGOVSKA

vzdělávací oblast vyučovací předmět ročník zodpovídá JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ANGLICKÝ JAZYK 5. G. GREGOVSKA umí se vhodným způsobem představit, uvést do kolektivu je schopen vyžádat si základní informace rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány s pečlivou výslovností rozumí jednoduchému

Více

6.1 I.stupeň. Vzdělávací oblast: Cizí jazyk 6.1.2. Vyučovací předmět: ANGLICKÝ JAZYK. Charakteristika vyučovacího předmětu 1.

6.1 I.stupeň. Vzdělávací oblast: Cizí jazyk 6.1.2. Vyučovací předmět: ANGLICKÝ JAZYK. Charakteristika vyučovacího předmětu 1. 6.1 I.stupeň Vzdělávací oblast: Cizí jazyk 6.1.2. Vyučovací předmět: ANGLICKÝ JAZYK Charakteristika vyučovacího předmětu 1. stupeň Anglický jazyk je důležitý cizí jazyk. Přispívá k chápání a objevování

Více

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se.

Uběhly desítky minut a vy stále neumíte nic. Probudíte se ze svého snění a hnusí se vám představa učit se. Kapitola 1 Nesnášíte učení? STOP Určitě valná část z vás, která otevřela tuto knihu, se potýká s problém jak se lépe učit. Sedíte nad knížkou hodiny, ale do hlavy nenacpete nic. Díváte se na písmenka,

Více

PŘEHLED A ZDROJE APLIKACÍ

PŘEHLED A ZDROJE APLIKACÍ PŘEHLED A ZDROJE APLIKACÍ Realizační tým projektu SES TEACHER myslí především na to, jak učitele podporovat v jejich dnešní nelehké roli. Přestože naše know-how leží především v práci s lidmi a své dovednosti

Více

A human body - Don t lose your head!

A human body - Don t lose your head! Jméno autora práce: Dana Lambertová Název práce: A human body - Don t lose your head! Zaměření, cíle práce: Naučit se anglicky správně pojmenovat části lidského těla +správná výslovnost, správný pravopis,

Více

HOT SPOT stupeň

HOT SPOT stupeň HOT SPOT 2 2. stupeň Module One Lidé a místa Veřejná životní styl Osobní moje rodina a místo, kde žiji Společenská preference Pracovní popis člověka Poslech s porozuměním (P+R) - žák rozumí informacím

Více

Mgr. Sylvie Doláková

Mgr. Sylvie Doláková Mgr. Sylvie Doláková Jak na slovní zásobu v angličtině? Práce se slovíčky u předškoláků a dětí-začátečníků (první dva roky výuky na ZŠ) Učíme se psát Zábavné a efektivní procvičování slovní zásoby Technika

Více

Next Move stupeň

Next Move stupeň Next Move 5 2. stupeň Unit 1 Poslech s porozuměním (P+R) - rozumí informacím v jednoduchých poslechových textech, jsou-li pronášeny pomalu a zřetelně požadované informace zaznamená - rozumí obsahu jednoduché

Více

Next Move stupeň

Next Move stupeň Next Move 6 2. stupeň Unit 1 Orientace ve městě, udávání směru, den v zábavním parku Veřejná USA - cestování Osobní orientace ve městě Společenská sousedská spolupráce Pracovní plánování akce Poslech s

Více

Gramatika. Minulý čas prostý. Minulý čas průběhový. Předpřítomný čas. Podmínkové věty typ I. Modální slovesa. Vyjadřování budoucnosti

Gramatika. Minulý čas prostý. Minulý čas průběhový. Předpřítomný čas. Podmínkové věty typ I. Modální slovesa. Vyjadřování budoucnosti A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět Anglický jazyk 4 Ročník: 8. 5 Klíčové kompetence Průřezová témata Výstupy Učivo (Dílčí kompetence)

Více

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug

Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Scénář ukázkového testu Přetištěno z knihy Nenuťte uživatele přemýšlet! 2010 Steve Krug Ve webovém prohlížeči by měla být načtení nějaká neutrální stránka, například Google. Dobrý den. Jmenuji se a budu

Více

II. Nástroje a metody, kterými ověřujeme plnění cílů

II. Nástroje a metody, kterými ověřujeme plnění cílů ANGLIČTINA Gymnázium PORG Libeň Angličtinu vyučujeme na PORGu Libeň jako první cizí jazyk, a proto se jí věnujeme v co největší míře ve všech ročnících. Studenti jsou připravováni k úspěšnému složení zkoušky

Více

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění

Přeji Vám hodně inspirace. Upozornění Str. 1 V tomto Ebooku Vám odhalím pozadí textů několika mých e-mailů, které reálně přinášejí různé výsledky. Dozvíte se, jaký účel mají jednotlivé odstavce a proč volím právě tato slova. Na následujících

Více

Život v zahraničí Studium

Život v zahraničí Studium - Univerzita Rád/a bych se zapsal/a na vysoké škole. Uvést, že se chcete zapsat Rád/a bych se zapsal/a na. Uvést, že se chcete přihlásit na předmět bakalářské studium postgraduální studium doktorské studium

Více

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy

Zpráva z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Zpráva z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro učitele základní školy Škola Základní škola, Třída 6. A Předmět Angličtina Učitel Mgr. Dagmar Vážená paní učitelko, vážený pane

Více

MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/ ) Pracovní skupina č. 5 Výuka angličtiny a jazykové kompetence

MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/ ) Pracovní skupina č. 5 Výuka angličtiny a jazykové kompetence MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557) Pracovní skupina č. 5 Výuka angličtiny a jazykové kompetence Místo konání: ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19 Datum: 3. 10. 2018 Přítomní: dle

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

4.9.2. Příprava na Cambridge English

4.9.2. Příprava na Cambridge English 4.9.2. Příprava na Cambridge English Seminář je určen pro pokročilé žáky anglického jazyka, kteří se chtějí systematicky připravovat ke zkoušce k získání nejrozšířenějšího mezinárodně uznávaného certifikátu

Více

ANGLICKÝ JAZYK - II. období (3. 5. ročník)

ANGLICKÝ JAZYK - II. období (3. 5. ročník) ANGLICKÝ JAZYK - II. období (3. 5. ročník) Charakteristika předmětu V návaznosti na obsah učiva 1. a 2. ročníku žáci začínají vytvářet jednoduché věty, kde se potřebné výrazy a spojení procvičují. Žáci

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Škola Gymnázium Datum 12. 2011 22. 02. 2011 Jana 3. OA3 Němčina 22. 02. 2011 Jana 4. OA4 Němčina 22. 02. 2011 Marie 3. OA3 Němčina

Více

Přehledvzdělávacích materiálů

Přehledvzdělávacích materiálů Přehledvzdělávacích materiálů Název školy Název a číslo OP Název šablony klíčové aktivity Název sady vzdělávacích materiálů Jméno tvůrce vzdělávací sady Číslo sady Anotace Základní škola Želiv Novými materiály

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-pos-02 Z á k l a d o v ý t e x t : O n t h e p h o n e : Annie: Hello. 892356. Who is it? Jack: Hello. It s Jack.

Více

Klasifikace vyučovacího předmětu:

Klasifikace vyučovacího předmětu: Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Charakteristika předmětu: Obsahové vymezení předmětu: Předmět Anglický jazyk přispívá k chápání a objevování skutečností, které přesahují oblast zkušeností

Více

Od 8.p.r. Použité zdroje :

Od 8.p.r. Použité zdroje : VY_22_INOVACE_64_Píseň In the army now Od 8.p.r. Použité zdroje : www.karaoketexty.cz Květoslava Kaziměrčíková Základní škola Orlová-Lutyně K.Dvořáčka 1230 okres Karviná, příspěvková organizace Práce s

Více

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku

Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Zpráva z evaluačního nástroje Dotazník strategií učení cizímu jazyku Škola Testovací škola NÚOV, Praha Třída 3. A Předmět Francouzština Učitel pepa novák Vážená paní učitelko, vážený pane učiteli, v této

Více

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy

Zpráva pro školu z evaluačního nástroje. Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Zpráva pro školu z evaluačního nástroje Strategie učení se cizímu jazyku Dotazník pro žáky a učitele základní školy Škola Základní škola, Datum 12. 2011 Vážené paní ředitelky, páni ředitelé a pedagogičtí

Více

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová

PSANÍ. Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-psa-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Jessica! I am in Spain now. I am here with a Spanish girl. Her name is

Více

MULTICOM 112. Průvodce programem

MULTICOM 112. Průvodce programem MULTICOM 112 Průvodce programem Cíl Cílem projektu MULTICOM112 CD-ROM je zvýšit a rozšířit základní jazykové schopnosti techniků operačních středisek do takové míry, že budou schopni rozpoznat cizí jazyk

Více

Gramatika. Přítomný čas prostý a průběhový. Minulý čas prostý pravidelných i nepravidelných sloves. Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména

Gramatika. Přítomný čas prostý a průběhový. Minulý čas prostý pravidelných i nepravidelných sloves. Počitatelná a nepočitatelná podstatná jména A B C D E F 1 Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace 2 Vzdělávací obor: Cizí jazyk 3 Vzdělávací předmět Anglický jazyk 4 Ročník: 7. 5 Klíčové kompetence Průřezová témata Výstupy Učivo (Dílčí kompetence)

Více

Manuál pro studenty E-solutions ROSETTA STONE ADVANTAGE

Manuál pro studenty E-solutions ROSETTA STONE ADVANTAGE ROSETTA STONE ADVANTAGE Užitečné informace Rosetta Stone Advantage studentský portál je k dispozici 24 hodin denně. Můžete se k němu připojit z kanceláře nebo z pohodlí domova. Vaše práce bude vždy automaticky

Více

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky:

Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky: Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Anglický jazyk (časová dotace 3 hodiny týdně) Ročník: 6. Poznámky: ŽÁK: umí, rozumí a ovládá slovní zásobu každého tématu je schopen samostatně vytvořit jednoduché

Více

Anglický jazyk Ročník: 5. Téma učivo: Countries, flags, languages, nationalities Výukový cíl: Předmět:

Anglický jazyk Ročník: 5. Téma učivo: Countries, flags, languages, nationalities Výukový cíl: Předmět: Metodický list ke VY_06_AJ_5_02 vzdělávacímu materiálu: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Nové trendy ve výuce cizích jazyků Registrační číslo CZ.1.07/1.1.16/02.0099

Více

OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA...

OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA... 2 0 1 9 OBSAH OSOBNÍ ÚDAJE... 3 MŮJ HLAVNÍ CÍL... 4 MOJE NEGATIVNÍ POCITY... 5 MOJE POZITIVNÍ POCITY... 6 ME MINI CÍLE... 7 PŘEHLED STUDIA... 10 2 OSOBNÍ ÚDAJE Mé jméno: Moje fotografie Chci umět ANGLICKÝ

Více

Základní škola Ruda nad Moravou

Základní škola Ruda nad Moravou Označení šablony (bez čísla materiálu): CJ-A2ST Číslo materiálu 01 02 03 04 05 06 07 Datum Třída Téma hodiny 14.02.2012 6.B Verb have got 14.02.2012 6.B Verb have got 22.02.2012 6.B Řadové číslovky, datum

Více

1. VSTUP do e-learningu

1. VSTUP do e-learningu ! 1 1. VSTUP do e-learningu Při vstupu na stránky klikněte na tlačítko PRO STUDENTY zde kliknete a vyberete si - E-learning. Otevře se stránka, zde vidíte obrázky učebnic s názvy jazyků. Vpravo je modrý

Více

SVATEBNÍHO KAMERAMANA

SVATEBNÍHO KAMERAMANA Luboš Konečný 9 TAJNÝCH TIPŮ JAK VYBRAT SVATEBNÍHO KAMERAMANA verze 1.0 SEZNAM TIPŮ 1) Rezervujte včas 2) Čtěte recenze 3) Neřešte příliš vzdálenost 4) Roky praxe nejsou vždy výhra 5) One man show? 6)

Více

HOT SPOT stupeň

HOT SPOT stupeň HOT SPOT 3 2. stupeň Module One Já a můj svět Veřejná místa, kde žijeme Osobní můj týdenní program Společenská plánování programu Pracovní péče o zvíře Poslech s porozuměním (P+R) - žák rozumí informacím

Více

PSANÍ. (1) My address is Dlouhá 34, Liberec. Thank you and!

PSANÍ. (1) My address is Dlouhá 34, Liberec. Thank you and! PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Petra Prokophová aj5-kap-prk-psa-06 Z á k l a d o v ý t e x t : Dear Santa, (1) My address is Dlouhá 34, Liberec. Thank you and! (2)I

Více

Zkoušky YLE. Termíny Zkoušek:

Zkoušky YLE. Termíny Zkoušek: V průběhu měsíce května budou na ZŠ Ostrčilova probíhat mezinárodní jazykové zkoušky Cambridge určené dětem a studentům základních škol. Bude se jednat o jazykové zkoušky YLE (Cambridge Young Learners

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Markéta Zakouřilová aj9-jen-zak-psa-02 In the park (R reporter, B Bill) R: _1, may I ask you several questions? B: Yes, of course. R: What

Více

Berlitz Kids&Teens. Jazykové programy pro děti a mládež. Speak with Confidence

Berlitz Kids&Teens. Jazykové programy pro děti a mládež. Speak with Confidence Berlitz Kids&Teens Jazykové programy pro děti a mládež Speak with Confidence ZNALOST JAZYKŮ OTEVÍRÁ DVEŘE DO ZCELA NOVÉHO SVĚTA JAZYKOVÉ PROGRAMY JSOU NEJLEPŠÍM ODRAZOVÝM MŮSTKEM Čím dříve, tím lépe. Všeobecně

Více

CLIL a projektové vyučování

CLIL a projektové vyučování CLIL a projektové vyučování Inspirace pro CLIL 7. dubna 2016 Jana Chrásková CLIL a projektové vyučování 1. PROČ? Kauza Karel 2. JAK na to, abychom se z toho nezbláznili? 3. Co z toho? Kauza Kuba Proč spojovat

Více

ANGLICKÝ TAHÁK, aneb jak se navždy zbavit nejčastějších CzeEnglish chyb.

ANGLICKÝ TAHÁK, aneb jak se navždy zbavit nejčastějších CzeEnglish chyb. ANGLICKÝ TAHÁK, aneb jak se navždy zbavit nejčastějších CzeEnglish chyb. Jan Kovařík CO MŮŽETE OČEKÁVAT? Tento e-book Vám představí a hlavně vysvětlí několik základních chyb, kterých se lidé běžně dopouští,

Více

Nemáte Žádné Reference?

Nemáte Žádné Reference? Nemáte Žádné Reference? Pak mám pro vás dobrou zprávu. Každý začíná s tím, že žádné nemá. Všichni ale musíme odněkud začít. Z vlastní zkušenosti se mi nesčetněkrát potvrdilo, že když umístíte reference,

Více

Tematický okruh. Výstupy žáka. Module One. Průřezové. Mezipřed mětové vztahy. téma. Poslech s porozuměním (P+R) Jazykové prostředky a funkce

Tematický okruh. Výstupy žáka. Module One. Průřezové. Mezipřed mětové vztahy. téma. Poslech s porozuměním (P+R) Jazykové prostředky a funkce ot Spot 5 Module One Všechno o mně Veřejná podpora talentů Osobní všechno o mně Společenská přátelství Pracovní životopis Poslech s porozuměním (P+R) - rozumí informacím v jednoduchých poslechových textech,

Více

ANGLIČT. Státní jazykovka Frýdek-Místek. Aktuální kurzy pro školní rok Dopolední kurzy:

ANGLIČT. Státní jazykovka Frýdek-Místek. Aktuální kurzy pro školní rok Dopolední kurzy: Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2016-17 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4 vyučovací

Více

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU /VŠ V. Krasnický a tým KA05 1 Úvod Jak najít cestu ke své cílové skupině? Jak ji zaujmout? To jsou otázky, které

Více

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 16. září 2019

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 16. září 2019 Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2019-2020 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4

Více

Project 1. My projects

Project 1. My projects Project 1 My projects Project 1: Unit 1 About me Úkol: Najdi (nakresli) fotky / obrázky, které zobrazují tebe a věci, které se tě týkají Napiš k nim popisky a věty. Výstup: plakát, 8 vět Nápady: moje hobby

Více

Téma 4 : Životopis. C Životopis..18 C1 Diskuze.18 C2 Příklady C3 Gramatika čas, datum, časové spojky, výrazy...25 C4 Psaní vlastní životopis 28

Téma 4 : Životopis. C Životopis..18 C1 Diskuze.18 C2 Příklady C3 Gramatika čas, datum, časové spojky, výrazy...25 C4 Psaní vlastní životopis 28 Téma 4 : Životopis A Inzeráty, konkurz.. 2 A1 Úvod.2 A2 Mluvení/Psaní, práce s PC.3 A3 Čtení inzerátů poptávka, zkratky..5 A4 Napište inzerát..7 A5 Konkurz..8 A6 Gramatika čísla, číslovky...9 B Motivační

Více

Jméno a Příjmení. Třída. Škola

Jméno a Příjmení. Třída. Škola Studentský dotazník Vážení studenti, cílem tohoto průzkumu je zjistit váš postoj k matematice a k výukovému nástroji Khan Academy. Vaše názory a odpovědi pomohou dalším studentům a učitelům při zapojování

Více

ŠKOLA. - pozdrav - začínáme s angličtinou - čísla pokyny učitele - školní potřeby - barvy - moje třída slovesa To je.., Já mám DOMÁCÍ ZVÍŘATA

ŠKOLA. - pozdrav - začínáme s angličtinou - čísla pokyny učitele - školní potřeby - barvy - moje třída slovesa To je.., Já mám DOMÁCÍ ZVÍŘATA Anglický jazyk 3. ročník ŠKOLA pozdraví a představí se kamarádovi, vyjádří souhlas a nesouhlas, záliby používá slovesný tvar Já jsem / I am /, čísla 0-12 reaguje na jednoduché pokyny učitele čte jednoduchá

Více

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 6.

Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 6. Předmět: ANGLICKÝ JAZYK Ročník: 6. Výstupy z RVP Školní výstupy Učivo Mezipředm. vazby, PT Poslech s porozuměním - rozumí informacím v jednoduchých poslechových textech, jsou-li pronášeny pomalu a zřetelně

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Skripta k poslechovému kurzu

Skripta k poslechovému kurzu Skripta k poslechovému kurzu Obsah Slovesa pro začátečníky blok první slovní zásoba poslouchejte!... 2 Slovesa pro začátečníky blok první slovní zásoba přeložte!... 3 Slovesa pro začátečníky blok první

Více

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce:

Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola 21. století. Zařazení materiálu: Ověření materiálu ve výuce: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ NERATOVICE Školní 664, 277 11 Neratovice, tel.: 315 682 314, IČO: 683 834 95, IZO: 110 450 639 Ředitelství školy: Spojovací 632, 277 11 Neratovice tel.:

Více

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků

7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7 osvědčených tipů jak vybudovat základnu věrných zákazníků 7. lekce Jak se stát doporučitelným Chcete si udělat z doporučení seriózní nástroj, díky kterému budete stabilně získávat nové zakázky a obchodní

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Autoevaluace školy v oblasti podpory strategií učení cizímu jazyku Dotazník pro učitele středních škol

Autoevaluace školy v oblasti podpory strategií učení cizímu jazyku Dotazník pro učitele středních škol Autoevaluace školy v oblasti podpory strategií učení cizímu jazyku Dotazník pro učitele středních škol Inspirováno autory Andrew D. Cohenem, Rebeccou L. Oxfordovou a Julií C. Chiovou (2002) Účelem dotazníku

Více