Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE vedoucí: Bc. Jarmila Liščáková adresa: Mládežnická 229, Třebíč

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE vedoucí: Bc. Jarmila Liščáková adresa: Mládežnická 229, Třebíč"

Transkript

1 telefon:

2 OBLASTNÍ CHARITA TŘEBÍČ, PRIMÁRNÍ PREVENCE Středisko PRIMÁRNÍ PREVENCE realizuje preventivní programy na školách již více než 20 let. Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních škol a studentů středních škol. Efektivita preventivních programů je založena na několika zásadách: 1) Znalost prostředí lektoři potřebují informace o třídě, do které vstupují. 2) Účast a spolupráce třídního učitele i ostatních pedagogů pozitivní přístup k prevenci. 3) Interaktivní, zážitkové metody práce. 4) Témata, která žáky zajímají a odpovídají jejich věku. 5) Návaznost programů na Minimální preventivní program školy a zároveň návazná práce na program ve výuce. Zárukou kvality programů je certifikát odborné způsobilosti pro programy školské primární prevence, a to na dobu 5i let (tj. do roku 2019). Certifikát včetně jeho rozsahu najdete na stránkách JAK PROBÍHÁ DOMLUVA PROGRAMŮ A SPOLUPRÁCE SE ŠKOLOU 1) Školní metodik prevence/zástupce školy vyplní objednávku (viz formulář Objednávka programů) a odešle ji na koordinátorovi programů: prevence@trebic.charita.cz. 2) Koordinátor kontaktuje školního metodika prevence a domluví se na termínu, kdy přijede do školy na schůzku. 3) Na schůzce je zástupcům školy představena Smlouva o realizaci programů (více o Smlouvě na straně 7. a 8.), vedení školy ji pak podepisuje. Koordinátor a metodik prevence naplánují termíny jednotlivých programů. Programy jsou realizovány od pondělí do čtvrtka v časech od 8:00 14:00 hod. 4) Třídní učitel vyplní před programem Vstupní dotazník zaslaný koordinátorem, který pomůže lépe třídu poznat a připravit vhodné techniky na program. 5) V den programu se před jeho zahájením lektoři programu ještě sejdou s třídním učitelem a sdělí si dodatečné informace (co se bude dít, jak se učitel chce/nechce zapojovat, kdy zasáhnout apod.). Po programu jsme rádi, když s námi učitel chvíli zůstane a společně probereme, co se při programu dělo, čeho si kdo všimnul apod. ) Z každého programu je sepsána Zpráva o programu a zaslána metodikovi prevence. Ten ji zprostředkuje třídnímu učiteli k přečtení. Zpráva může obsahovat návrhy na další návaznou práci apod. telefon:

3 7) Po druhém programu je třídnímu učiteli zaslán Výstupní dotazník s žádostí o zhodnocení průběhu programů a vzájemné spolupráce. 8) Ukončení spolupráce, její celkové zhodnocení a v případě zájmu domluva na další školní rok. Vybírat můžete z následující nabídky služeb: PROGRAMY VŠEOBECNÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE: 1 třída = dva preventivní programy po TŘECH hodinách (mezi programy odstup min. jednoho měsíce a mohou být realizovány v okrese Třebíč a Jihlava) CENA: 1 800,- Kč za jednu třídu Ročník: Téma Zaměření programů Počet hodin: 1. BEZPEČNOST Prevence úrazů. Žáci se naučí zásadám bezpečnosti při pohybu venku i doma. 2. ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Prevence pasivního trávení volného času a špatných stravovacích návyků. Žáci si uvědomí zdraví jako důležitou životní hodnotu, kterou mohou aktivně ovlivňovat. 3. VZTAHY VE TŘÍDĚ Prevence šikany a nezdravých vztahů v kolektivu. Žáci lépe poznají své spolužáky, pochopí význam přátelství, vzájemné spolupráce a tolerance. Naučí se řešit šikanující chování. 4. KOUŘENÍ, ALKOHOL Prevence užívání návykových látek se zaměřením na kouření a alkohol. Žáci poznají rizika alkoholu a kouření a pochopí nebezpečí závislostí BEZPEČNĚ ON-LINE Prevence kyberšikany a rizikového chování na Internetu. Žáci se naučí bezpečně využívat informační technologie. Pochopí důležitost osobní komunikace a aktivního trávení volného času. telefon:

4 ., nový kolektiv POHODOVÁ TŘÍDA Prevence šikany a nezdravých vztahů v kolektivu. Žáci lépe poznají své spolužáky, pochopí význam přátelství, vzájemné spolupráce a tolerance. Naučí se řešit šikanující chování. 7. STOP DROGÁM Prevence užívání návykových látek. Žáci si rozšíří znalosti v oblasti rizik užívání návykových látek. Naučí se bezpečně a efektivně odmítat a odolávat nátlaku part. 8. HODNOTA SEXUALITY Prevence předčasného zahájení sexuálního života. Žáci si rozšíří znalosti v oblasti rizik sexuálního života. Naučí se tyto rizikové situace řešit a zároveň jim předcházet. Lépe si uvědomí specifika opačného pohlaví a potřebu tolerance v partnerských vztazích NA JEDNÉ ZEMI Prevence předsudků, intolerance, rasismu a xenofobie. Žáci porozumí významům slov jako předsudek, diskriminace, rasismus. Pochopí nebezpečí předsudků a potřebu poznání před vytvořením názoru na základě přejatých či generalizujících informací. 9. CO SE SLUŠÍ Prevence selhání v různých sociálních rolích. Žáci pochopí důležitost vlastního názoru a potřeb k jeho utváření. Naučí se konstruktivní výměně názorů, prezentačním dovednostem a znalostem etikety pro budoucí počínání si ve společnosti MASMÉDIA A REKLAMY Prevence manipulace. Žáci poznají, jak reklamy a masmédia mohou manipulovat lidmi. Naučí se rozlišovat realitu a reklamní triky RIZIKOVÉ CHOVÁNÍ Prevence úrazů a rizikového chování obecně. Žáci si lépe uvědomí své hodnoty, postoje, důsledky svého jednání a zejména dopad svých rozhodnutí na budoucí život. Pochopí rizika aktivit v současné době atraktivních pro mnoho mladých lidí (stopování, cestování do rizikových míst, adrenalinové sporty, sprejování, drogy, kriminalita atd.) telefon:

5 STŘEDNÍ ŠKOLY SOŠ, SOU GYMNÁZIA ročník: Příklady témat: - Prevence šikany, stmelování kolektivu. - Prevence předsudků, rasismu, xenofobie. - Subkultury, symbolika, extremismus. - Asertivita, komunikace. - Poruchy příjmu potravy. PROGRAMY V PROSTORÁCH NZDM: Programy jsou obvykle realizovány v prostorách školních tříd. Má-li škola zájem, lze se domluvit i na realizaci programů v prostorách našich, a sice v rámci našeho NÍZKOPRAHOVÉHO KLUBU. Dobrá praxe ukazuje, že řada žáků po uskutečnění takového programu začala tento klub pravidelně navštěvovat a využívat jeho služeb. Nízkoprahový klub BARÁK bezplatně podporuje děti a mladé lidi ve věku 12-2 let, kteří si aktuálně neví rady s řešením své obtížné situace nebo tráví svůj volný čas způsobem, který je vede do konfliktu se společností. Pracovníci klubu společně s těmito klienty utváří bezpečný prostor, ve kterém se mohou realizovat, sdílet své starosti a najít odbornou pomoc, přičemž usilují o maximální zapojení mladého člověka do řešení jeho stávající obtížné situace. telefon:

6 ADAPTAČNÍ KURZY: Nově nabízíme možnost objednat si lektory na adaptační kurz pro třídy. Jsme schopni přichystat až třídenní program pro žáky se zaměřením na seznámení, poznání a stmelení kolektivu s cílem nastartovat nově vzniklý kolektiv k dobrým vzájemným vztahům. Škola tak zajistí pouze prostory a o celý pestrý a aktivitami nabitý program se postarají naši zkušení lektoři. Cena 1 den 2 200,- Kč 2 dny 4 000,- Kč 3 dny 000,- Kč + cestovné +,- Kč / 1 km Cena zahrnuje 2 lektory starající se o celodenní program pro žáky. Lektoři jsou schopni dojet kamkoli v rámci České Republiky, je však třeba počítat s tím, že škola jim proplatí cestovné náklady,- Kč/1 km. V případě objednání vícedenního pobytu škola zajistí také stravu a pobyt pro lektory. EXKURZE DO NÍZKOPRAHOVÉHO KLUBU BARÁK : - 0timinutová exkurze do Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež BARÁK zahrnuje prezentaci služeb zařízení a prohlídku klubu, do něhož mohou mladí lidé ve věku 12-2 let vstupovat ve svém volném čase. - Exkurze je bezplatná a lze se na ni objednat telefonicky na č nebo Adresa místa: Mládežnická 229, Třebíč (v lesíku nad bazénem Laguna). BÁLINTOVSKÁ SUPERVIZE: - Je realizována v rámci Oblastní charity Třebíč pod vedením odborníků se supervizním výcvikem. Jedná se o metodu řešení především klientských případů, sdílení zkušeností a poskytování vzájemné emoční podpory s možností profesního i osobního rozvoje. - Skupina je otevřena všem pracovníkům v pomáhajících profesích (pedagogům, zdravotníkům, lékařům, sociálním pracovníkům, poradcům, aj. osobám). - Účast je ANONYMNÍ 1 a ZDARMA. - Přihlásit se lze vyplněním elektronické přihlášky na webových stránkách Oblastní charity Třebíč: 1 Při přihlašování na webových stránkách musíte uvést jméno. Chcete-li však zůstat v anonymitě, můžete uvést jméno smyšlené. telefon:

7 vyplývající ze Smlouvy o realizaci programů specifické primární prevence ŠKOLA MÁ PRÁVO: 1. na rovnocenný přístup ze strany lektorů, 2. na ochranu osobních údajů, právo znát způsob vedení, uchovávání a zabezpečení dokumentace o něm, 3. být včas a řádně informován o průběhu preventivního programu, 4. podat stížnost a být informován o postupu jejího řešení. ŠKOLA JE POVINNA: 1. umožnit poskytovateli provést s třídním učitelem před realizací vstupní a po realizaci výstupní dotazníkové šetření. Jejich součástí je osobní konzultace s třídním učitelem o dojednání konkrétní zakázky a zhodnocení jejího naplnění. 2. dodržovat předem dohodnuté termíny programů. V případě nutnosti změnit termín konání neprodleně informuje poskytovatele, nejpozději však ráno v den konání. 3. neslučovat jednotlivé školní kolektivy dohromady, neočekává-li se bezprostředně jejich spojení v jeden natrvalo. 4. zajistit přítomnost třídního učitele na programu. Nebude-li se moci z vážných důvodů zúčastnit třídní učitel, škola zajistí přítomnost zastupujícího učitele (nejlépe školního metodika prevence). 5. k zodpovědnosti za žáky a pedagogy po celou dobu programu i o přestávce.. zajistit, aby byla na programu účastna minimálně ½ žáků jedné třídy. U programů zaměřených na vztahy ve třídě zajistí účast minimálně ¾ žáků jedné třídy. 7. nenarušovat program bez předchozí domluvy a bez závažných důvodů (př. opravování nebo rozdávání písemek, odebírání žáků z programu pro chystání výstavy, řešení omluvenek, opakované hlášení školního rozhlasu apod.) 8. obeznámit všechny pracovníky, kteří budou přímo účastni na programech, s povinnostmi a právy vyplývajícími ze smlouvy. 9. zajistit hygienicky vyhovující prostory s možností přesunu stolů a židlí tak, aby se dalo sedět v kruhu bez lavic a překážek. telefon:

8 ŽÁK MÁ PRÁVO: 1. být informován o programu, jeho formě, obsahu, délce, pravidlech, cílech, rizicích a opatřeních vyplývajících z nedodržení pravidel, 2. znát způsob vedení, uchovávání a zabezpečení dokumentace o programu, 3. využívat služeb anonymně může vystupovat pod přezdívkou či křestním jménem, 4. na dodržování mlčenlivosti v komunitním kruhu. Výjimkou jsou informace o zákonem stanovených situacích, které by mohly ohrožovat život, zdraví či mravní vývoj jedince, 5. nebýt nucen k zapojení a použít pravidlo STOP, je-li mu nepříjemné o něčem mluvit nebo se do některých částí programu zapojit. Žák zůstává ve třídě, neruší ostatní.. podílet se na aktivitách a volbě náplně programu (v souvislosti se zakázkou školy), 7. podat stížnost. ŽÁK JE BĚHEM PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ POVINEN: 1. dodržovat školní řád. 2. dodržovat domluvená pravidla programu, pokud s nimi souhlasil. V případě, že s pravidly souhlasit nebude, nemůže se dál programu účastnit a škola je povinna zajistit mu náhradní výukový program. Domluvená pravidla programu: Mluví jen jeden Když mluví někdo jiný, mlčím a naslouchám mu. O slovo se hlásím. Neposmívám se ostatním za to, co řeknou nebo udělají. STOP můžu říct stop, pokud mi bude nepříjemné o něčem mluvit. Mlčenlivost O tom, co, kdo a jak ve skupině udělal, mimo skupinu nemluvím. STŘEDISKO PRIMÁRNÍ PREVENCE (POSKYTVATEL) MÁ PRÁVO: 1. ukončit poskytování služby, porušuje-li škola podmínky Smlouvy, 2. odmítnout poskytnutí služby, pokud ji z kapacitních důvodů nemůže realizovat, 3. odmítnout poskytnutí služby, pokud o ni škola žádá mimo pracovní dobu. STŘEDISKO PRIMÁRNÍ PREVENCE (POSKYTVATEL) JE POVINEN: 1. uskutečnit programy v souladu s objednávkou, popisem v Nabídce preventivních programů a se Standardy odborné způsobilosti poskytovatelů programů školské primární prevence rizikového chování, 2. se během preventivních programů řídit školním řádem dané školy, 3. dodržovat předem dohodnuté termíny programů. V případě nutnosti změnit termín konání neprodleně informuje školu, nejpozději však ráno v den konání. 4. zabezpečit personální obsazení a materiální vybavení potřebné k realizaci programu, 5. vypracovávat Zprávy o průběhu programu a předávat je oproti podpisu kompetentní osobě. telefon:

9 Provozní doba pro realizaci preventivních programů: Pondělí: 8:00 14:30 Úterý: 8:00 14:30 Středa: 8:00 14:30 Čtvrtek: 8:00 14:30 Pátek: Mgr. Petra Blažková koordinátorka střediska PRIMÁRNÍ PREVENCE Diecézní charita Brno Oblastní charita Třebíč PRIMÁRNÍ PREVENCE Mládežnická 229, Třebíč Tel.: Mobil: telefon:

Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE koordinátor: Mgr. Markéta Machová adresa: Mládežnická 229, Třebíč

Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE koordinátor: Mgr. Markéta Machová adresa: Mládežnická 229, Třebíč telefon: 08 09 4 OBLASTNÍ CHARITA TŘEBÍČ, PRIMÁRNÍ PREVENCE Středisko PRIMÁRNÍ PREVENCE realizuje preventivní programy na školách již více než 20 let. Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení

Více

Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních škol a studentů středních škol.

Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních škol a studentů středních škol. 1 KLUB ZÁMEK, středisko PRIMÁRNÍ PREVENCE realizuje preventivní programy na školách již 20 let. Dlouholetá tradice, zázemí stabilní velké organizace (Diecézní charita Brno), vzdělaní a proškolení lektoři

Více

PRIMÁRNÍ PREVENCE Koordinátor: Bc. Kateřina Pánková Adresa: Mládežnická 229, Třebíč

PRIMÁRNÍ PREVENCE Koordinátor: Bc. Kateřina Pánková Adresa: Mládežnická 229, Třebíč OBLASTNÍ CHARITA TŘEBÍČ, Středisko realizuje preventivní programy na školách již od roku 1994. Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních

Více

Program Primární prevence Program Selektivní prevence. Mgr. David Holý Praha 2014

Program Primární prevence Program Selektivní prevence. Mgr. David Holý Praha 2014 Program Primární prevence Program Selektivní prevence Mgr. David Holý Praha 2014 Program Primární prevence Program je určen pro žáky 3. až 9. tříd základních škol a studenty středních škol. Historie programu

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2012 do 31.12.2012

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2012 do 31.12.2012 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2012 do 31.12.2012 Zařízení: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Centrum prevence Vedoucí: Mgr. Ivana Petřeková Kontakt: 599 505 324, 602 264 018, 599

Více

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů 2016/2017 Nabídkový katalog preventivních programů NABÍDKA PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSKYTOVANÝCH CHARITNÍM STŘEDISKEM MAJÁK Cílem programů primární prevence je účinné a systematické předcházení rizikovým

Více

Katalog preventivních programů 2018/2019

Katalog preventivních programů 2018/2019 Katalog preventivních programů 2018/2019 ÚVODNÍ SLOVO V rukou držíte nový katalog Preventivních programů Maják zpracován na období školního roku 2018/2019. V katalogu naleznete základní informace o našich

Více

Katalog preventivních programů 2017/2018

Katalog preventivních programů 2017/2018 Katalog preventivních programů 2017/2018 ÚVODNÍ SLOVO Charitní středisko preventivních programů Maják za školní rok 2016/2017 úspěšně uskutečnilo 76 preventivních programů na 12 základních školách na Karvinsku,

Více

Kodex práv a povinností klientů

Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Klient v primární prevenci Phénix V primární prevenci rozlišuje klienty na účastníky, tedy ty, kteří se zúčastňují programu (žáci, studenti,

Více

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum Program 9.00 10.15 představení služeb Centra primární prevence, o.s. Prev-Centrum 10.15 10.30 přestávka 10.30 11.00 diskuse všeobecná primární prevence selektivní primární prevence indikovaná primární

Více

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE Roman Petrenko, NÚV CO JE TO PREVENCE? Předcházet, učinit opatření předem Prevence sociálně patologických jevů (Herbert Spencer) Prevence

Více

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Platná legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

SMLOUVA. zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra primární prevence Magdaléna / Mgr. Helenou Fialovou, odborný garant Centra primární prevence

SMLOUVA. zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra primární prevence Magdaléna / Mgr. Helenou Fialovou, odborný garant Centra primární prevence SMLOUVA O INTERAKTIVNÍ SEMINÁŘ PRO SŠ Poskytovatel služby - realizátor: Magdaléna, o.p.s., Včelník 1070, 252 10 Mníšek pod Brdy, IČO: 256 17 401 zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra primární prevence

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Klubu Nezbeda Vytvořily: Mgr. Alena Kopidolová vedoucí Klubu Nezbeda sociální pracovnice Jana Boščíková pracovnice v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr.

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program ZŠ Semín 102, Přelouč 535 01 IČO: 70988838 Tel. 466 932 207 Prevence sociálně patologických jevů na základní škole zahrnuje především předcházení problémům s návykovými látkami

Více

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y S V Ě T L O K A D A Ň Z. S. PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y Nabídka jednorázových akcí a služeb preventivního charakteru ve školách a školských zařízeních a jiných institucích. Aktivity jsou realizovány zkušenými

Více

Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012 Obsah: Úvod Cíl minimálního preventivního programu Charakteristika školy Koordinace preventivních

Více

Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016

Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016 Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016 Školní preventivní program: Škola: Základní škola Turnov, Skálova 600, 511 01 Turnov, tel.: 481 322 770 Školní rok: 2015/ 2016 Cíl: Cílem je vytváření

Více

kontakt ( , Ředitel/ka školy

kontakt ( , Ředitel/ka školy Smlouva o zapojení ZŠ do Programu selektivní prevence Poskytovatel služby - realizátor: Magdaléna, o.p.s., Včelník 1070, 252 10 Mníšek pod Brdy, IČO: 256 17 401 zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI SMLOUVA O SPOLUPRÁCI (dále jen Škola) a Občanské sdružení LECCOS se sídlem Nám. Arnošta z Pardubic 31, Český Brod 282 01, zastoupené ředitelkou Janou Kratochvílovou (dále jen Leccos) I. Předmět smlouvy

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

DOHODA O REALIZACI PROGRAMU

DOHODA O REALIZACI PROGRAMU DOHODA O REALIZACI PROGRAMU Objednavatel: Název: Adresa: IČO: Školní metodik prevence: Tel. E-mail: Poskytovatel: Název: Adresa: Portus Prachatice,o.p.s. (projekt Primární prevence Phénix), IČO: 63913381

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2015-2016 Realizátor: Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Přerov, příspěvková organizace, Jindřichov 122, Hranice 75301 Garant: Ředitelství ZŠ

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy

Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy Tato Práva a povinnosti sestávají z těchto obsahových částí: Preambule 1. Všeobecná Práva a povinnosti klientů 2. Specifická

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Vypracoval: Jakub Hřib 1 Obsah 1 Legislativní podklady... 3 2 Personální zajištění prevence ve šk. r. 2014/2015... 4 3 Analýza výskytu rizikových

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Informace pro zájemce o program selektivní primární prevence rizikového chování

Informace pro zájemce o program selektivní primární prevence rizikového chování ADVAITA, z. ú. prevence a léčba závislosti Informace pro zájemce o program selektivní primární prevence rizikového chování Poslání programu Posláním programů primární prevence zapsaného ústavu ADVAITA

Více

Plán minimálního programu prevence

Plán minimálního programu prevence Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Čemínská 296, Město Touškov 330 33 Plán minimálního programu prevence 2015 / 2016 Mgr. Ivana Mertlová Mgr. Libuše Kalvasová Ředitelka

Více

. -. (uveďte školní rok)

. -. (uveďte školní rok) MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. -. (uveďte školní rok) ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa všech škol a školských zařízení (dle rejstříku), pro které platí tento Minimální preventivní program (MPP) 1) : 1. 2.

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více

Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program

Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program Školní rok 2016/2017 Zpracovala: Mgr. Alena Virtová Obsah Úvod Vytýčení rizikového chování Cíl preventivního programu Charakteristika školy Analýza

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2015/2016

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2015/2016 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc, Kosmonautů 4 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE 2012-2016 Zpracoval: Mgr. Václav Voják, školní metodik prevence Datum: 31. 8. 2012

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2013/2014

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2013/2014 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Terénní službě Rebel

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Terénní službě Rebel PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Terénní službě Rebel Vytvořili: Martin Paĺov pracovník v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr. Martina Petrová koordinátorka dobrovolníků Schválila: Mgr.

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Mgr. Petra Kadlecová. Reflexe primární protidrogové prevence v oblasti středního školství

Mgr. Petra Kadlecová. Reflexe primární protidrogové prevence v oblasti středního školství Mgr. Petra Kadlecová Reflexe primární protidrogové prevence v oblasti středního školství Kapitola 1 strana 2 Prevence rizik návykových látek Prevence (dle WHO): soubor intervencí s cílem zamezit a snížit

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2010 2011

Minimální preventivní program pro školní rok 2010 2011 Minimální preventivní program pro školní rok 2010 2011 Vycházíme z teze Školního vzdělávacího programu Břežanská tvořivá škola respektovat individualitu jednotlivých žáků a vytvořit podmínky pro úspěšný

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2012/2013

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2012/2013 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

PREVENCE Centrum inkluze o.p.s.

PREVENCE Centrum inkluze o.p.s. PREVENCE 2018 Centrum inkluze o.p.s. Centrum inkluze o.p.s. poskytuje školám komplexní podporu v oblasti prevence rizikového chování a aktuálně nabízíme programy ve všech formách prevence. Na realizaci

Více

C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A T E G I E

C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A T E G I E S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2016/2017 Škola: ZÁKLADNÍ

Více

Minimální preventivní program školní rok 2014/2015

Minimální preventivní program školní rok 2014/2015 Minimální preventivní program školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Střední polytechnická, České Budějovice Nerudova 59, 370 04 České Budějovice Jméno a příjmení

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2016/2017 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová Krajské centrum primární prevence V období září 2009 červen 2012 fungovalo

Více

Minimální preventivní program 2017/2018

Minimální preventivní program 2017/2018 Minimální preventivní program 2017/2018 Obsah : Analýza situace Témata primární prevence Cíle, kterých chceme dosáhnout a ukazatele úspěchu Činnosti nutné k dosažení cíle Hodnocení Analýza situace: Dětský

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZŠ a MŠ ÚDOLÍ DESNÉ šk. rok: 2010/2011

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZŠ a MŠ ÚDOLÍ DESNÉ šk. rok: 2010/2011 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZŠ a MŠ ÚDOLÍ DESNÉ šk. rok: 2010/2011 I. Metodik prevence: - Mgr. Jana Učňová - kancelář výchovného poradce, 3. patro ZŠ a MŠ pracoviště Petrov nad Desnou - tel.: 583 550

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2011/2012

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2011/2012 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program PLÁN Školní rok: 2014/2015 Ředitelka školy: Mgr. Ilona Vránková Školní metodik prevence sociálně patologických jevů: Mgr. Petra Nováková Termín seznámení pedagogických pracovníků

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2018/2019 Škola: : ZÁKLADNÍ

Více

Smlouva o realizaci programu selektivní primární prevence v rámci školní docházky

Smlouva o realizaci programu selektivní primární prevence v rámci školní docházky Smlouva o realizaci programu selektivní primární prevence v rámci školní docházky mezi název organizace: PROSPE o.s. adresa: Biskupcova 39, Praha 3 IČ: 27016811 DIČ: CZ27016811 číslo účtu: 1967912389/0800

Více

Minimální preventivní program školní rok 2017/2018

Minimální preventivní program školní rok 2017/2018 Minimální preventivní program školní rok 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Střední polytechnická, České Budějovice Nerudova 59, 370 04 České Budějovice Jméno a příjmení

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program Preventivní program realizuje školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Školní preventivní strategie: Škola se zaměřuje na celou řadu aktivit v rámci primární prevence

Více

Školní rok 2014/2015. Školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová

Školní rok 2014/2015. Školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Školní rok 2014/2015 Školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Vzdělání: PF UJEP Ústí nad Labem obor učitelství pro 3. stupeň, aprobace: český jazyk dějepis (rok ukončení 2004) Osvědčení o absolvování

Více

Střední škola stavební a strojní, Teplice, příspěvková organizace Fr. Šrámka 1350, Teplice

Střední škola stavební a strojní, Teplice, příspěvková organizace Fr. Šrámka 1350, Teplice MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2016/2017 pracoviště Krupka Kateřina Burgerová Minimální preventivní program 1. Charakteristika školy Budova školy je jedním z pracovišť SŠ stavební Teplice. Tvoří

Více

Projekt Zdravá škola I

Projekt Zdravá škola I Projekt Zdravá škola I Milí rodiče, milí žáci. Ve školním roce 2015/2016 probíhal v naší škole projekt s názvem Zdravá škola I, který byl zaměřen na prevenci rizikových projevů chování u žáků. Projekt

Více

Dlouhodobý program primární prevence rizikového chování a prevence kriminality (DPPPPK) Mgr. Adam Rádl vedoucí odborné sekce školské primární prevence, lektor prevence Bc. Adéla Dvořáková vedoucí pracoviště

Více

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava

Elim Opava o.p.s. Rolnická 21A Opava POPIS REALIZACE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍ SLUŽBY NZDM NA HRANĚ Název a adresa provozovatele: Elim Opava, o.p.s., Rolnická 1636/21a, 747 05 Opava Kateřinky Místo poskytování sociální služby: Nízkoprahový klub

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

PorCeTa, o.p.s. Koncepce programů primární prevence rizikového chování ve školách a školských zařízeních

PorCeTa, o.p.s. Koncepce programů primární prevence rizikového chování ve školách a školských zařízeních PorCeTa, o.p.s. Koncepce programů primární prevence rizikového chování ve školách a školských zařízeních PorCeTa, o.p.s. Speciálně pedagogické poradenské a vzdělávací centrum Smetanova 1284, 390 02 Tábor

Více

Minimální preventivní program na šk. rok 2008/2009

Minimální preventivní program na šk. rok 2008/2009 Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Čs. exilu 669, 708 00 Ostrava-Poruba Web: www.gym669ova.cz E-mail: reditel@gym669ova.cz sekretariat@gym669ova.cz Tel., fax: +420 596 910 135

Více

Výchovné poradenství

Výchovné poradenství Výchovné poradenství Výchovný poradce: Mgr. Hana Topičová Hlavní okruhy činnosti výchovného poradce: péče o duševní zdraví žáků péče o žáky s výukovými potížemi péče o žáky s výchovnými problémy pomoc

Více

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Pokud si od nás objednáte v rámci školního roku programy v rozsahu 20 hodin, cena za jednu hodinu činní 450,-Kč za hodinu.

ZÁKLADNÍ INFORMACE. Pokud si od nás objednáte v rámci školního roku programy v rozsahu 20 hodin, cena za jednu hodinu činní 450,-Kč za hodinu. ZÁKLADNÍ INFORMACE Programy všeobecné primární prevence realizujeme od roku 2008, pravidelně je realizujeme na bruntálských školách a v rámci poskytovaných služeb NZDM OPEN HOUSE (nízkoprahového zařízení

Více

Kvantitativní hodnocení MPP

Kvantitativní hodnocení MPP Kvantitativní hodnocení MPP za školní rok: 2013/2014 Škola: ZŠ a MŠ Vejprty, Moskevská 2 Školní MP (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň): Taťána Svobodarová Počet žáků, studentů: 194 % zapojení žáků (studentů) ve

Více

Školní preventivní strategie Wichterlova gymnázia na roky 2014 2018

Školní preventivní strategie Wichterlova gymnázia na roky 2014 2018 Školní preventivní strategie Wichterlova gymnázia na roky 2014 2018 Zpracovaly: Mgr. Martina Černá, Mgr. Petra Kňurová 1. Úvod Školní preventivní strategie je dlouhodobým preventivním programem pro školy

Více

Nabídka programu Prevence v mateřských školách Proxima Sociale o.p.s.

Nabídka programu Prevence v mateřských školách Proxima Sociale o.p.s. Příloha č.1_nabídka programu Prevence v MŠ Nabídka programu Prevence v mateřských školách Proxima Sociale o.p.s. Nabízíme Vám certifikovaný program Prevence v mateřských školách v oblasti specifické všeobecné

Více

POZNEJ SÁM SEBE ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΌΝ

POZNEJ SÁM SEBE ΓΝΏΘΙ ΣΑΥΤΌΝ Příloha č. 17 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE NA ROKY 2014 2018 jako součást Školního vzdělávacího programu Základní školy a mateřské školy Staré Město, okres Frýdek-Místek, příspěvková organizace POZNEJ

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

Nabídka programů všeobecné primární prevence OPEN HOUSE o.p.s. 2016/2017

Nabídka programů všeobecné primární prevence OPEN HOUSE o.p.s. 2016/2017 Nabídka programů všeobecné primární prevence OPEN HOUSE o.p.s. 2016/2017 Vypracoval: Mgr. Veronika Žáková ZÁKLADNÍ INFORMACE Programy všeobecné primární prevence realizujeme od roku 2008, pravidelně je

Více

Programy primární prevence. o.s. Prev-Centrum

Programy primární prevence. o.s. Prev-Centrum Programy primární prevence o.s. Prev-Centrum Miluše Stehlíková OBSAH 1. Něco o nás systém služeb 2. Programy všeobecné primární prevence 3. Programy selektivní primární prevence 4. Programy indikované

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Minimální preventivní program (MMP)

Minimální preventivní program (MMP) Minimální preventivní program (MMP) Č. j.: 261/18 Spisový znak: 1-4 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Barbora Koryčanská, metodik prevence Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání:

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2009/2010

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2009/2010 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

HODNOCENÍ PREVENTIVNÍHO PROGRAMU - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

HODNOCENÍ PREVENTIVNÍHO PROGRAMU - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE HODNOCENÍ PREVENTIVNÍHO PROGRAMU - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Název a adresa školy, pro kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP: ZŠ Aloise Klára Úštěk Jméno a příjmení ředitele: Mgr. Renata

Více

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2015 červen 2016 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Realizátor:

Více

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka

Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Příloha č. 1 Základní informace o zařízení Zařízení Název zařízení: Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tanvald Kontaktní adresa zařízení: Hlavní 1309, 468 51 Smržovka Telefon: 606 635 113 E-mail:

Více

Mgr. Helenou Fialovou, odborný garant Centra primární prevence Magdaléna

Mgr. Helenou Fialovou, odborný garant Centra primární prevence Magdaléna Smlouva o zapojení ZŠ do Programu všeobecné prevence Poskytovatel služby - realizátor: Magdaléna, o.p.s., Včelník 1070, 252 10 Mníšek pod Brdy, IČO: 256 17 401 zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra

Více

Minimální preventivní program na šk. rok 2016/2017

Minimální preventivní program na šk. rok 2016/2017 Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Čs. exilu 669, 708 00 Ostrava-Poruba tel. +420 596 912 567, fax +420 596 910 135, mob. +420 775 997 669 reditel@wigym.cz, sekretariat@wigym.cz

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Název a adresa školy Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Jméno a příjmení ředitele Mgr. Jarmila Benýšková Telefon na ředitele 387

Více

Minimální preventivní program školní rok 2013/2014

Minimální preventivní program školní rok 2013/2014 Minimální preventivní program školní rok 2013/2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Střední polytechnická, České Budějovice Nerudova 59, 370 04 České Budějovice Jméno a příjmení

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová

Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PLÁN 2014/2015 Garant programu je metodik prevence rizikového chování Mgr. Kamila Reischlová Cílem programu je vytvoření optimálního sociálního klimatu ve třídách, snížení rizika

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Nabídkový list programu primární prevence

Nabídkový list programu primární prevence Nabídkový list programu primární prevence ROČNÍK TÉMA 1. ročník Úvodní seznamovací blok Jak být zdraví Ohrožující látky kolem nás Emoce Jak na naše pocity 2. ročník Úvodní seznamovací blok Jak být zdraví

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

Školní preventivní strategie Wichterlova gymnázia na roky 2009 2013

Školní preventivní strategie Wichterlova gymnázia na roky 2009 2013 Školní preventivní strategie Wichterlova gymnázia na roky 2009 2013 Zpracoval: Mgr. Tomáš Krchňák metodik prevence Wichterlovo gymnázia 1. Úvod Školní preventivní strategie je dlouhodobým preventivním

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program Preventivní program realizuje školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Školní preventivní strategie: Škola se zaměřuje na celou řadu aktivit v rámci primární prevence

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Odborné učiliště a praktická škola Brno, příspěvková organizace Sídlo: Lomená 530/44, 617 00 Brno Identifikační číslo: 00567213 Minimální preventivní program 2017 2018 Minimální preventivní program vychází

Více

ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Název a adresa školy, pro Gymnázium Trhové Sviny

ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE. Název a adresa školy, pro Gymnázium Trhové Sviny MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2013-2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Gymnázium Trhové Sviny kterou platí tento MPP Jméno a příjmení ředitele Mgr. František Slípka Telefon na ředitele

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014 Ředitel: Mgr. Miroslav Dočkal Školní metodik prevence: Mgr. Aleš Mosler Datum: Září 2010 1 Obsah 1. Východiska realizace školní prevence...3 1. 1. Charakteristika

Více

lškola bez drog a šikany

lškola bez drog a šikany Minimální program prevence sociálně patologických jevů Školní rok 2007-2008 lškola bez drog a šikany Cíl : Informovanost všech žáků v oblasti sociálně patologických jevů. Systematická výuka a výchova ke

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program ZÁKLADNÍ ŠKOLA TACHOV, HORNICKÁ 1325, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2019/2020 září 2019 Zpracovala: Mgr. Lenka Klabanová Moto: Zdravý životní styl Cíle: Dlouhodobé:

Více