Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE koordinátor: Mgr. Markéta Machová adresa: Mládežnická 229, Třebíč

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE koordinátor: Mgr. Markéta Machová adresa: Mládežnická 229, Třebíč"

Transkript

1 telefon:

2 OBLASTNÍ CHARITA TŘEBÍČ, PRIMÁRNÍ PREVENCE Středisko PRIMÁRNÍ PREVENCE realizuje preventivní programy na školách již více než 20 let. Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních škol a studentů středních škol. Pod pojmem rizikové chování přitom rozumíme chování, v jehož důsledku dochází k prokazatelnému nárůstu zdravotních, sociálních, výchovných a dalších rizik pro jedince nebo společnost (Miovský & Zapletalová, 200) Tematické okruhy: 1) Záškoláctví 2) Šikana a extrémní projevy agrese, 3) Rasismus a xenofobie, 4) Sexuální rizikové chování, 5) Závislostní chování (adiktologie). Efektivita preventivních programů je založena na několika zásadách: 1) Znalost prostředí lektoři potřebují informace o třídě, do které vstupují. 2) Účast a spolupráce třídního učitele i ostatních pedagogů pozitivní přístup k prevenci. 3) Interaktivní, zážitkové metody práce. 4) Témata, která žáky zajímají a odpovídají jejich věku. 5) Návaznost programů na Minimální preventivní program školy a zároveň návazná práce na program ve výuce. Zárukou kvality programů je certifikát odborné způsobilosti pro programy školské primární prevence, a to na dobu 5-ti let (tj. do roku 2019). Certifikát včetně jeho rozsahu najdete na stránkách telefon:

3 PROGRAMY VŠEOBECNÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE: Programy všeobecné primární prevence: Programy jsou obvykle realizovány v prostorách školních tříd. Má-li však škola zájem, lze se domluvit i na realizaci programů v našich prostorách, a to v prostorách NÍZKOPRAHOVÉHO KLUBU BARÁK. Dobrá praxe ukazuje, že řada žáků po uskutečnění takového programu začala tento klub pravidelně navštěvovat a využívat jeho služeb. Pro ZŠ a nižší stupeň osmiletých gymnázií 1 = dva preventivní programy po TŘECH hodinách (mezi programy odstup min. jednoho měsíce, programy mohou být realizovány v okrese Třebíč a Jihlava). CENA: 1 800,- Kč za jednu třídu Jednotlivá témata jsme schopni přizpůsobit i jiné věkové skupině než je uvedeno v doporučení. Doporučeno pro žáky: Téma Zaměření programů Počet hodin: 1. třídy BEZPEČNOST Prevence úrazů. Žáci se naučí zásadám bezpečnosti při pohybu venku i doma. 2. třídy ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL Prevence pasivního trávení volného času a špatných stravovacích návyků. Žáci si uvědomí, že zdraví je důležitá životní hodnota, kterou mohou aktivně ovlivňovat třídy AŽ DO DNA Prevence užívání návykových látek se zaměřením na kouření a alkohol. Žáci poznají rizika alkoholu a kouření a pochopí nebezpečí závislostí BEZPEČNĚ ON- LINE Prevence kyberšikany a rizikového chování na internetu. Žáci se naučí bezpečně využívat informační technologie. Pochopí důležitost osobní komunikace a aktivního trávení volného času POHODOVÁ TŘÍDA Prevence šikany a nezdravých vztahů v kolektivu. Žáci lépe poznají své spolužáky, pochopí význam přátelství, vzájemné spolupráce a tolerance. telefon:

4 KRUH ZÁVISLOSTI Prevence užívání návykových látek. Žáci si rozšíří znalosti v oblasti rizik užívání návykových látek. Naučí se bezpečně a efektivně odmítat a odolávat nátlaku part HODNOTA SEXUALITY NA JEDNÉ ZEMI Prevence předčasného zahájení sexuálního života. Žáci si rozšíří znalosti v oblasti rizik sexuálního života. Naučí se tyto rizikové situace řešit a zároveň jim předcházet. Lépe si uvědomí specifika opačného pohlaví a potřebu tolerance v partnerských vztazích. Prevence předsudků, intolerance, rasismu a xenofobie. Žáci porozumí významům slov jako předsudek, diskriminace, rasismus, xenofobie, stereotyp. Pochopí nebezpečí předsudků a potřebu poznání před vytvořením názoru na základě přejatých či generalizujících informací NA PRAHU DOSPĚLOSTI Prevence selhání v různých sociálních rolích. Žáci pochopí důležitost vlastního názoru a potřeb k jeho utváření. Naučí se konstruktivní výměně názorů, prezentačním dovednostem. Program doporučujeme realizovat před přijímacími zkouškami na SŠ, SOU, OU CO SE SLUŠÍ Prevence selhání v různých sociálních rolích. Žáci se naučí dovednostem a znalostem z oblasti společenské etikety KLAMY A REKLAMY Prevence manipulace. Žáci poznají, jak reklamy a masmédia mohou manipulovat lidmi. Naučí se odlišovat realitu od reklamních triků PŘES ČÁRU Prevence rizikového chování. Žáci si lépe uvědomí důsledky svého jednání (trestní odpovědnost) a dopad svých rozhodnutí na budoucí život. Vandalismus, záškoláctví, krádeže, zneužívání OPL, rizikové chování v dopravě telefon:

5 8.-9. ČAS DLUHŮ Prevence zadlužování. Žáci se seznámí se základními finančními pojmy. Vyzkouší si vytvoření rodinného rozpočtu a dozví se, jak lze řešit tíživou finanční situaci. Programy všeobecné primární prevence pro ZŠ a nižší stupeň osmiletých gymnázií jsou v roce 201 spolufinancovány: - Krajem Vysočina - Městem Třebíč telefon:

6 Pro SŠ, SOŠ, SOU a gymnázia 1 = dva preventivní programy po TŘECH hodinách (mezi programy odstup min. jednoho měsíce, programy mohou být realizovány v okrese Třebíč a Jihlava) CENA: 3 00,- Kč za jednu třídu Vhodné pro ročníky: Téma Zaměření programů Počet hodin: 1. MEZI NÁMI Prevence šikany a nezdravých vztahů v kolektivu. Role v kolektivu, řešení konfliktních situací. Bezpečné předání zpětných vazeb. Asertivita, komunikace ZA JEDEN PROVAZ Prevence šikany a nezdravých vztahů v kolektivu. Žáci lépe poznají své spolužáky, pochopí význam přátelství, vzájemné spolupráce a tolerance NA JEDNÉ ZEMI Prevence předsudků, intolerance, rasismu a xenofobie. Žáci porozumí významům slov jako předsudek, diskriminace, rasismus, xenofobie, stereotyp. Pochopí nebezpečí předsudků a potřebu poznání před vytvořením názoru na základě přejatých či generalizujících informací NA VLASTNÍ NÁKLADY Prevence zadlužování. Žáci se seznámí se základními finančními pojmy. Vyzkouší si vytvoření rodinného rozpočtu a dozví se, jak lze řešit tíživou finanční situaci. Způsoby manipulace bankovních i nebankovních institucí. Realizaci programů primární prevence na SŠ, SOU a gymnáziích v roce 201 podporuje: - Město Třebíč telefon:

7 JAK PROBÍHÁ DOMLUVA PROGRAMŮ A SPOLUPRÁCE SE ŠKOLOU: 1) Školní metodik prevence/zástupce školy vyplní objednávku (viz formulář Objednávka programů, který je součástí přílohy) a odešle ji na koordinátorovi PRIMÁRNÍ PREVENCE - prevence@trebic.charita.cz. 2) Koordinátor kontaktuje školního metodika prevence a domluví se na termínu, kdy přijede do školy na schůzku. 3) Na schůzce je zástupcům školy představena Smlouva o realizaci programů (viz níže), vedení školy ji pak podepisuje. Koordinátor a metodik prevence naplánují termíny jednotlivých programů. Programy jsou realizovány od pondělí do čtvrtka v časech od 8:00 do 14:00 hod. 4) Třídní učitel vyplní před programem Vstupní dotazník zaslaný koordinátorem, který pomůže lektorům lépe třídu poznat a připravit vhodné techniky na program. Vyplněný vstupní dotazník obdrží lektoři min. týden před samotnou realizací programu. 5) V den programu se před jeho zahájením lektoři programu ještě sejdou s třídním učitelem a sdělí si dodatečné informace (co se bude dít, jak se učitel chce/nechce zapojovat, kdy zasáhnout apod.). Po programu jsme rádi, když s námi učitel chvíli zůstane a společně probereme, co se při programu dělo, čeho si kdo všimnul apod. ) Z každého programu je sepsána Zpráva o programu a zaslána metodikovi prevence. Ten ji zprostředkuje třídnímu učiteli k přečtení. Zpráva může obsahovat návrhy na další návaznou práci apod. 7) V průběhu každého programu je třídnímu učiteli předán Výstupní dotazník s žádostí o zhodnocení průběhu programů a vzájemné spolupráce. 8) Ukončení spolupráce, její celkové zhodnocení a v případě zájmu domluva na další školní rok. telefon:

8 PRÁVA A POVINNOSTI vyplývající ze Smlouvy o realizaci programů specifické primární prevence ŠKOLA MÁ PRÁVO: 1. na rovnocenný přístup ze strany lektorů, 2. na ochranu osobních údajů, právo znát způsob vedení, uchovávání a zabezpečení dokumentace o něm, 3. být včas a řádně informován o průběhu preventivního programu, 4. podat stížnost a být informován o postupu jejího řešení. ŠKOLA JE POVINNA: 1. umožnit poskytovateli provést s třídním učitelem před realizací vstupní a po realizaci výstupní dotazníkové šetření. Jejich součástí je osobní konzultace s třídním učitelem o dojednání konkrétní zakázky a zhodnocení jejího naplnění. 2. dodržovat předem dohodnuté termíny programů. V případě nutnosti změnit termín konání neprodleně informuje poskytovatele, nejpozději však ráno v den konání. 3. neslučovat jednotlivé školní kolektivy dohromady, neočekává-li se bezprostředně jejich spojení v jeden natrvalo. 4. zajistit přítomnost třídního učitele na programu. Nebude-li se moci z vážných důvodů zúčastnit třídní učitel, škola zajistí přítomnost zastupujícího učitele (nejlépe školního metodika prevence). 5. k zodpovědnosti za žáky a pedagogy po celou dobu programu i o přestávce.. zajistit, aby byla na programu účastna minimálně ½ žáků jedné třídy. U programů zaměřených na vztahy ve třídě zajistí účast minimálně ¾ žáků jedné třídy 7. nenarušovat program bez předchozí domluvy a bez závažných důvodů (př. opravování nebo rozdávání písemek, odebírání žáků z programu pro chystání výstavy, řešení omluvenek, apod.) 8. obeznámit všechny pracovníky, kteří budou přímo účastni na programech, s povinnostmi a právy vyplývajícími ze smlouvy. 9. zajistit hygienicky vyhovující prostory s možností přesunu stolů a židlí tak, aby se dalo sedět v kruhu bez lavic a překážek. telefon:

9 ŽÁK MÁ PRÁVO: 1. být informován o programu, jeho formě, obsahu, délce, pravidlech, cílech, rizicích a opatřeních vyplývajících z nedodržení pravidel, 2. znát způsob vedení, uchovávání a zabezpečení dokumentace o programu, 3. využívat služeb anonymně může vystupovat pod přezdívkou či křestním jménem, 4. na dodržování mlčenlivosti v komunitním kruhu. Výjimkou jsou informace o zákonem stanovených situacích, které by mohly ohrožovat život, zdraví či mravní vývoj jedince, 5. nebýt nucen k zapojení a použít pravidlo STOP, je-li mu nepříjemné o něčem mluvit nebo se do některých částí programu zapojit. Žák zůstává ve třídě, neruší ostatní.. podílet se na aktivitách a volbě náplně programu (v souvislosti se zakázkou školy), 7. podat stížnost. ŽÁK JE BĚHEM PREVENTIVNÍCH PROGRAMŮ POVINEN: 1. dodržovat školní řád. 2. dodržovat domluvená pravidla programu, pokud s nimi souhlasil. V případě, že s pravidly souhlasit nebude, nebo se odmítne do programu zapojit, škola je povinna zajistit mu náhradní výukový program. Domluvená pravidla programu: Mluví jen jeden Když mluví někdo jiný, mlčím a naslouchám mu. O slovo se hlásím. Neposmívám se ostatním za to, co řeknou nebo udělají. STOP můžu říct stop, pokud mi bude nepříjemné o něčem mluvit. Mlčenlivost O tom, co, kdo a jak ve skupině udělal, mimo skupinu nemluvím. STŘEDISKO PRIMÁRNÍ PREVENCE (POSKYTVATEL) MÁ PRÁVO: 1. ukončit poskytování služby, porušuje-li škola podmínky Smlouvy, 2. odmítnout poskytnutí služby, pokud ji z kapacitních důvodů nemůže realizovat, 3. odmítnout poskytnutí služby, pokud o ni škola žádá mimo pracovní dobu. STŘEDISKO PRIMÁRNÍ PREVENCE (POSKYTVATEL) JE POVINEN: 1. uskutečnit programy v souladu s objednávkou, popisem v Nabídce preventivních programů a se Standardy odborné způsobilosti poskytovatelů programů školské primární prevence rizikového chování, 2. se během preventivních programů řídit školním řádem dané školy, 3. dodržovat předem dohodnuté termíny programů. V případě nutnosti změnit termín konání neprodleně informuje školu, nejpozději však ráno v den konání. 4. zabezpečit personální obsazení a materiální vybavení potřebné k realizaci programu, 5. vypracovávat Zprávy o průběhu programu a předávat je metodikovi prevence. telefon:

10 Dále nabízíme tyto služby: ADAPTAČNÍ KURZY: Nyní nabízíme možnost objednat si u nás i ADAPTAČNÍ KURZ, který je zaměřen na seznámení, poznání a stmelení třídy s cílem nastartovat nově vzniklý kolektiv k dobrým vzájemným vztahům. Škola zajistí pouze dopravu. O prostory, stravování a pestrý, aktivitami nabitý program se postarají naši zkušení lektoři. Pro koho: nově vzniklé kolektivy (., prima, 1. ročník SŠ) Kdy: třídenní kurz v termínu dle dohody (ve všední dny od 5. do ) Kde: RS Pod Templštýnem (menší tábořiště) Ubytování: 4-lůžkové chatky Cena: 1.000,-- Kč / žák (min. 24 žáků na kurz) Zahrnuje 4 lektory a 2 kuchařky starající se o celodenní program a stravu pro žáky. Pedagogický dozor (2 učitelé) nic neplatí. V případě Vašeho zájmu o objednání adaptačního kurzu nás prosím kontaktujte nejpozději do Vice podrobností na tel nebo u prevence@trebic.charita.cz. EXKURZE DO NÍZKOPRAHOVÉHO KLUBU BARÁK: - 0timinutová exkurze do Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež BARÁK zahrnuje prezentaci služeb zařízení a prohlídku klubu, do něhož mohou mladí lidé ve věku 12-2 let vstupovat ve svém volném čase. - Exkurze je bezplatná a lze se na ni objednat telefonicky na č Adresa místa: Mládežnická 229, 7401 Třebíč (v lesíku nad bazénem Laguna). - Nízkoprahový klub BARÁK bezplatně podporuje děti a mladé lidi ve věku 12-2 let, kteří si aktuálně neví rady s řešením své obtížné situace nebo tráví svůj volný čas způsobem, který je vede do konfliktu se společností. Pracovníci klubu společně s těmito klienty utváří bezpečný prostor, ve kterém se mohou realizovat, sdílet své starosti a najít odbornou pomoc, přičemž usilují o maximální zapojení mladého člověka do řešení jeho stávající obtížné situace. - Více informací na telefon:

11 BÁLINTOVSKÁ SUPERVIZE: - Je realizována v rámci Oblastní charity Třebíč pod vedením odborníků se supervizním výcvikem. Jedná se o metodu řešení především klientských případů, sdílení zkušeností a poskytování vzájemné emoční podpory s možností profesního i osobního rozvoje. - Skupina je otevřena všem pracovníkům v pomáhajících profesích (pedagogům, zdravotníkům, lékařům, sociálním pracovníkům, poradcům, aj. osobám). - Účast je ANONYMNÍ 1 a ZDARMA. - Přihlásit se lze vyplněním elektronické přihlášky na webových stránkách Oblastní charity Třebíč: KONTAKT: Mgr. Markéta Machová PRIMÁRNÍ PREVENCE Diecézní charita Brno Oblastní charita Třebíč PRIMÁRNÍ PREVENCE Mládežnická 229, Třebíč Mobil: prevence@trebic.charita.cz Www: 1 Při přihlašování na webových stránkách musíte uvést jméno. Chcete-li však zůstat v anonymitě, můžete uvést jméno smyšlené. telefon:

Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE vedoucí: Bc. Jarmila Liščáková adresa: Mládežnická 229, Třebíč

Název zařízení: PRIMÁRNÍ PREVENCE vedoucí: Bc. Jarmila Liščáková adresa: Mládežnická 229, Třebíč telefon: 73 529 33 OBLASTNÍ CHARITA TŘEBÍČ, PRIMÁRNÍ PREVENCE Středisko PRIMÁRNÍ PREVENCE realizuje preventivní programy na školách již více než 20 let. Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení

Více

Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních škol a studentů středních škol.

Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních škol a studentů středních škol. 1 KLUB ZÁMEK, středisko PRIMÁRNÍ PREVENCE realizuje preventivní programy na školách již 20 let. Dlouholetá tradice, zázemí stabilní velké organizace (Diecézní charita Brno), vzdělaní a proškolení lektoři

Více

PRIMÁRNÍ PREVENCE Koordinátor: Bc. Kateřina Pánková Adresa: Mládežnická 229, Třebíč

PRIMÁRNÍ PREVENCE Koordinátor: Bc. Kateřina Pánková Adresa: Mládežnická 229, Třebíč OBLASTNÍ CHARITA TŘEBÍČ, Středisko realizuje preventivní programy na školách již od roku 1994. Posláním je usilovat o zdravý životní styl a zvýšení informovanosti v oblasti rizikového chování u žáků základních

Více

Program Primární prevence Program Selektivní prevence. Mgr. David Holý Praha 2014

Program Primární prevence Program Selektivní prevence. Mgr. David Holý Praha 2014 Program Primární prevence Program Selektivní prevence Mgr. David Holý Praha 2014 Program Primární prevence Program je určen pro žáky 3. až 9. tříd základních škol a studenty středních škol. Historie programu

Více

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů

2016/2017. Nabídkový katalog preventivních programů 2016/2017 Nabídkový katalog preventivních programů NABÍDKA PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSKYTOVANÝCH CHARITNÍM STŘEDISKEM MAJÁK Cílem programů primární prevence je účinné a systematické předcházení rizikovým

Více

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2012 do 31.12.2012

Zpráva o činnosti za období od 1.1.2012 do 31.12.2012 Zpráva o činnosti za období od 1.1.2012 do 31.12.2012 Zařízení: Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy Centrum prevence Vedoucí: Mgr. Ivana Petřeková Kontakt: 599 505 324, 602 264 018, 599

Více

Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence. Alžběta Černochová, David Holý

Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence. Alžběta Černochová, David Holý Výchovné a vzdělávací programy se zaměřením na prevence Alžběta Černochová, David Holý Výchovné a vzdělávací programy Primární prevence (Adaptační výjezdy) Selektivní prevence Primární prevence pro MŠ

Více

Katalog preventivních programů 2018/2019

Katalog preventivních programů 2018/2019 Katalog preventivních programů 2018/2019 ÚVODNÍ SLOVO V rukou držíte nový katalog Preventivních programů Maják zpracován na období školního roku 2018/2019. V katalogu naleznete základní informace o našich

Více

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018

Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace. Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Základní škola a Mateřská škola Starovičky, okres Břeclav, příspěvková organizace Školní preventivní strategie na léta 2013 2018 Platná legislativa Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním,

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Katalog preventivních programů 2017/2018

Katalog preventivních programů 2017/2018 Katalog preventivních programů 2017/2018 ÚVODNÍ SLOVO Charitní středisko preventivních programů Maják za školní rok 2016/2017 úspěšně uskutečnilo 76 preventivních programů na 12 základních školách na Karvinsku,

Více

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum

Centrum primární prevence, o.s. Prev-Centrum Program 9.00 10.15 představení služeb Centra primární prevence, o.s. Prev-Centrum 10.15 10.30 přestávka 10.30 11.00 diskuse všeobecná primární prevence selektivní primární prevence indikovaná primární

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE. na období Základní škola a Mateřská škola Horní Moštěnice, příspěvková organizace ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE na období 2012 2017 Základním principem primární prevence rizikového chování u žáků je výchova k předcházení

Více

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE

POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE POSUZOVÁNÍ KVALITY A CERTIFIKACE PROGRAMŮ ŠKOLSKÉ PRIMÁRNÍ PREVENCE Roman Petrenko, NÚV CO JE TO PREVENCE? Předcházet, učinit opatření předem Prevence sociálně patologických jevů (Herbert Spencer) Prevence

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016

Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Minimální preventivní program pro školní rok 2015/2016 Vypracoval: Jakub Hřib 1 Obsah 1 Legislativní podklady... 3 2 Personální zajištění prevence ve šk. r. 2014/2015... 4 3 Analýza výskytu rizikových

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2016/2017 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 600/1a, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y

PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y S V Ě T L O K A D A Ň Z. S. PREVENTIVNÍ AKTIVIT Y Nabídka jednorázových akcí a služeb preventivního charakteru ve školách a školských zařízeních a jiných institucích. Aktivity jsou realizovány zkušenými

Více

kontakt ( , Ředitel/ka školy

kontakt ( , Ředitel/ka školy Smlouva o zapojení ZŠ do Programu selektivní prevence Poskytovatel služby - realizátor: Magdaléna, o.p.s., Včelník 1070, 252 10 Mníšek pod Brdy, IČO: 256 17 401 zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1, 594 01 tel., fax.: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí

Více

KATALOG POSKYTOVATELŮ PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE

KATALOG POSKYTOVATELŮ PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE KATALOG POSKYTOVATELŮ PROGRAMŮ PRIMÁRNÍ PREVENCE Seznam subjektů nabízejících různé typy programů primární prevence do mateřských, základních i středních škol na školní rok 2013/2014 Mgr. Lucie Doležalová

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program ZŠ Semín 102, Přelouč 535 01 IČO: 70988838 Tel. 466 932 207 Prevence sociálně patologických jevů na základní škole zahrnuje především předcházení problémům s návykovými látkami

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZŠ a MŠ ÚDOLÍ DESNÉ šk. rok: 2010/2011

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZŠ a MŠ ÚDOLÍ DESNÉ šk. rok: 2010/2011 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ZŠ a MŠ ÚDOLÍ DESNÉ šk. rok: 2010/2011 I. Metodik prevence: - Mgr. Jana Učňová - kancelář výchovného poradce, 3. patro ZŠ a MŠ pracoviště Petrov nad Desnou - tel.: 583 550

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc, Kosmonautů 4 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE 2012-2016 Zpracoval: Mgr. Václav Voják, školní metodik prevence Datum: 31. 8. 2012

Více

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová

PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE. PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÁ PORADNA ÚSTÍ NAD ORLICÍ KRAJSKÉ CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE PhDr. Petra Novotná, Mgr. Jana Klementová Krajské centrum primární prevence V období září 2009 červen 2012 fungovalo

Více

Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016

Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016 Školní preventivní program pro školní rok 2015/2016 Školní preventivní program: Škola: Základní škola Turnov, Skálova 600, 511 01 Turnov, tel.: 481 322 770 Školní rok: 2015/ 2016 Cíl: Cílem je vytváření

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2015/2016

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2015/2016 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2013/2014

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2013/2014 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program

Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program Základní škola Klatovy, Čapkova 126 Preventivní program Školní rok 2016/2017 Zpracovala: Mgr. Alena Virtová Obsah Úvod Vytýčení rizikového chování Cíl preventivního programu Charakteristika školy Analýza

Více

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž

XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ , Kroměříž XII. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE K PRIMÁRNÍ PREVENCI RIZIKOVÉHO CHOVÁNÍ 13. 11. 2018, Kroměříž od 1.8.2018 zástupkyně statutárního orgánu KPPP a ZDVPP Zlín Mgr. Monika NĚMEČKOVÁ telefon:730 574 183 e-mail:

Více

SMLOUVA. zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra primární prevence Magdaléna / Mgr. Helenou Fialovou, odborný garant Centra primární prevence

SMLOUVA. zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra primární prevence Magdaléna / Mgr. Helenou Fialovou, odborný garant Centra primární prevence SMLOUVA O INTERAKTIVNÍ SEMINÁŘ PRO SŠ Poskytovatel služby - realizátor: Magdaléna, o.p.s., Včelník 1070, 252 10 Mníšek pod Brdy, IČO: 256 17 401 zastoupený: Hanou Lukešovou, vedoucí Centra primární prevence

Více

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI

SMLOUVA O SPOLUPRÁCI SMLOUVA O SPOLUPRÁCI (dále jen Škola) a Občanské sdružení LECCOS se sídlem Nám. Arnošta z Pardubic 31, Český Brod 282 01, zastoupené ředitelkou Janou Kratochvílovou (dále jen Leccos) I. Předmět smlouvy

Více

Kodex práv a povinností klientů

Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Kodex práv a povinností klientů Klient v primární prevenci Phénix V primární prevenci rozlišuje klienty na účastníky, tedy ty, kteří se zúčastňují programu (žáci, studenti,

Více

Plán minimálního programu prevence

Plán minimálního programu prevence Základní škola a Mateřská škola Město Touškov, příspěvková organizace Čemínská 296, Město Touškov 330 33 Plán minimálního programu prevence 2015 / 2016 Mgr. Ivana Mertlová Mgr. Libuše Kalvasová Ředitelka

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM pro školní rok 2015-2016 Realizátor: Základní škola a Mateřská škola Jindřichov, okres Přerov, příspěvková organizace, Jindřichov 122, Hranice 75301 Garant: Ředitelství ZŠ

Více

C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A T E G I E

C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A T E G I E S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark C Í L E Š K O L N Í P R E V E N T I V N Í S T R A

Více

Minimální preventivní program školní rok 2014/2015

Minimální preventivní program školní rok 2014/2015 Minimální preventivní program školní rok 2014/2015 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Střední polytechnická, České Budějovice Nerudova 59, 370 04 České Budějovice Jméno a příjmení

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2016/2017 Škola: ZÁKLADNÍ

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA 2018/2019 Plán práce školního psychologa pro školní rok 2018/2019 1. Úvod Základní škola dr. Milady Horákové Kopřivnice S respektem k specifikům školního prostředí a možnostem

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2012/2013

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2012/2013 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

DOHODA O REALIZACI PROGRAMU

DOHODA O REALIZACI PROGRAMU DOHODA O REALIZACI PROGRAMU Objednavatel: Název: Adresa: IČO: Školní metodik prevence: Tel. E-mail: Poskytovatel: Název: Adresa: Portus Prachatice,o.p.s. (projekt Primární prevence Phénix), IČO: 63913381

Více

Programy primární prevence. o.s. Prev-Centrum

Programy primární prevence. o.s. Prev-Centrum Programy primární prevence o.s. Prev-Centrum Miluše Stehlíková OBSAH 1. Něco o nás systém služeb 2. Programy všeobecné primární prevence 3. Programy selektivní primární prevence 4. Programy indikované

Více

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021

Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 ZŠ Protivanov Školní 292 798 48 Protivanov tel: 582399219 zspro@pvskoly.cz www.zsprotivanov.cz Školní preventivní strategie rizikového chování pro období 2016/2021 Strategie vychází z metodického doporučení

Více

Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Ostřetín, okres Pardubice Minimální preventivní program pro školní rok 2011/2012 Obsah: Úvod Cíl minimálního preventivního programu Charakteristika školy Koordinace preventivních

Více

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda

PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY. v Klubu Nezbeda PRAVIDLA PRO DOBROVOLNÍKY v Klubu Nezbeda Vytvořily: Mgr. Alena Kopidolová vedoucí Klubu Nezbeda sociální pracovnice Jana Boščíková pracovnice v sociálních službách kontaktní osoba pro dobrovolníky Mgr.

Více

Minimální preventivní program na školní rok 2014/2015

Minimální preventivní program na školní rok 2014/2015 Minimální preventivní program na školní rok 2014/2015 Škola: Základní škola Ostrava-Hrabová, Paskovská 46, příspěvková organizace Školní metodik prevence: Mgr. Alena Gomolová 1. SPOLUPRÁCE S PEDAGOGICKÝM

Více

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů

Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Časový harmonogram programu prevence sociálně patologických jevů Po celý školní rok je žákům v odpoledních hodinách k dispozici školní klub s nabídkou volnočasových aktivit a otevřena počítačová učebna.

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA BRNO, HOLZOVA 1, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Školní rok 2013/ 2014 1. Úvod Výchovnou poradkyní pro II. stupeň je na ZŠ Brno, Holzova 1, příspěvková organizace Mgr.

Více

. -. (uveďte školní rok)

. -. (uveďte školní rok) MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM. -. (uveďte školní rok) ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa všech škol a školských zařízení (dle rejstříku), pro které platí tento Minimální preventivní program (MPP) 1) : 1. 2.

Více

Informace pro zájemce o program selektivní primární prevence rizikového chování

Informace pro zájemce o program selektivní primární prevence rizikového chování ADVAITA, z. ú. prevence a léčba závislosti Informace pro zájemce o program selektivní primární prevence rizikového chování Poslání programu Posláním programů primární prevence zapsaného ústavu ADVAITA

Více

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2011/2012

Kvantitativní hodnocení MPP školní rok: 2011/2012 Základní škola Hrádek u Sušice, okres Klatovy Hrádek 73, Sušice PSČ 342 01 Tel / fax: 376 508 517 IČO: 61785300 e-mail: skola@hradekususice.cz www.hradekususice.cz Kvantitativní hodnocení MPP školní rok:

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2012/2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 kterou platí závěrečná zpráva o plnění MPP Jméno a příjmení

Více

Minimální preventivní program školní rok 2017/2018

Minimální preventivní program školní rok 2017/2018 Minimální preventivní program školní rok 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Střední polytechnická, České Budějovice Nerudova 59, 370 04 České Budějovice Jméno a příjmení

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Stanislava Gergelová IČ organizace: 16355474 Název organizace: Střední odborná škola a Střední odborné učiliště,

Více

Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy

Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy Kodex práv a povinností klientů programu Primární prevence pro mateřské školy Tato Práva a povinnosti sestávají z těchto obsahových částí: Preambule 1. Všeobecná Práva a povinnosti klientů 2. Specifická

Více

Střední škola stavební a strojní, Teplice, příspěvková organizace Fr. Šrámka 1350, Teplice

Střední škola stavební a strojní, Teplice, příspěvková organizace Fr. Šrámka 1350, Teplice MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok 2016/2017 pracoviště Krupka Kateřina Burgerová Minimální preventivní program 1. Charakteristika školy Budova školy je jedním z pracovišť SŠ stavební Teplice. Tvoří

Více

Školní preventivní strategie pro období 2014-2019

Školní preventivní strategie pro období 2014-2019 Školní preventivní strategie pro období 2014-2019 Schválil : Mgr. Jindřich Honzík Ředitel OU a PrŠ Hlučín Zpracovala :... Mgr. Marcela Kirmanová ŠMP Školní preventivní strategie je dlouhodobým preventivním

Více

PREVENCE Centrum inkluze o.p.s.

PREVENCE Centrum inkluze o.p.s. PREVENCE 2018 Centrum inkluze o.p.s. Centrum inkluze o.p.s. poskytuje školám komplexní podporu v oblasti prevence rizikového chování a aktuálně nabízíme programy ve všech formách prevence. Na realizaci

Více

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka

MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016. Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka MINIMÁLNÍ PROGRAM PREVENCE na školní rok 2015/2016 Metodik prevence: Mgr. Alexandra Kožuchová Vymezení základních dlouhodobých cílů a záměrů programu primární prevence ZŠ Velká Dlážka rozvíjet a posilovat

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Barbora Hofrová IČ organizace: 637939 Název organizace: Střední zdravotnická škola Kroměříž Ředitel/ka (Statutární

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program ZÁKLADNÍ ŠKOLA TACHOV, HORNICKÁ 1325, příspěvková organizace Minimální preventivní program pro školní rok 2019/2020 září 2019 Zpracovala: Mgr. Lenka Klabanová Moto: Zdravý životní styl Cíle: Dlouhodobé:

Více

Minimální preventivní program na šk. rok 2008/2009

Minimální preventivní program na šk. rok 2008/2009 Wichterlovo gymnázium, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Čs. exilu 669, 708 00 Ostrava-Poruba Web: www.gym669ova.cz E-mail: reditel@gym669ova.cz sekretariat@gym669ova.cz Tel., fax: +420 596 910 135

Více

V prvním pololetí jsme řešili tyto situace: ponižování, elektronická cigareta, domácí násilí, neomluvené hodiny, špatné sociální klima třídy.

V prvním pololetí jsme řešili tyto situace: ponižování, elektronická cigareta, domácí násilí, neomluvené hodiny, špatné sociální klima třídy. Hodnocení prevence rizikových jevů za rok 2015/2016 V prvním pololetí jsme řešili tyto situace: ponižování, elektronická cigareta, domácí násilí, neomluvené hodiny, špatné sociální klima třídy. Ve druhém

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program Preventivní program realizuje školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Školní preventivní strategie: Škola se zaměřuje na celou řadu aktivit v rámci primární prevence

Více

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ

M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ M I NI M Á L N Í P R E V E N T I V N Í P R O G R A M 2018/2019 ZÁKLADNÍ ŠKOLA, UHERSKÝ BROD, MARIÁNSKÉ NÁMĚSTÍ 41, OKRES UHERSKÉ HRADIŠTĚ MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM Školní rok: 2018/2019 Škola: : ZÁKLADNÍ

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Minimální preventivní program PLÁN Školní rok: 2014/2015 Ředitelka školy: Mgr. Ilona Vránková Školní metodik prevence sociálně patologických jevů: Mgr. Petra Nováková Termín seznámení pedagogických pracovníků

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM SOCIÁLNĚ PATOLOGICKÝCH JEVŮ Základní škola praktická s.r.o. Krušnohorská 1570 Teplice Školní rok 20017/2018 Zpracovala: Mgr. Irena Novotná - 1 - OBSAH 1.Úvod 2.Závazné materiály

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/19 Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, 747 25 Sudice 1 Školní poradenské pracoviště Školní poradenské

Více

Školní rok 2014/2015. Školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová

Školní rok 2014/2015. Školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Školní rok 2014/2015 Školní metodik prevence Mgr. Michaela Šůsová Vzdělání: PF UJEP Ústí nad Labem obor učitelství pro 3. stupeň, aprobace: český jazyk dějepis (rok ukončení 2004) Osvědčení o absolvování

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

Výkaz pro školní rok 2016/2017

Výkaz pro školní rok 2016/2017 Příloha č. 2 Výkaz pro školní rok 2016/2017 * Zobrazuji uzavřený výkaz. Základní údaje Výkaz vyplnil: Adéla Nerglová IČ organizace: 72745096 Název organizace: Masarykova základní škola a mateřská škola

Více

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace

Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Základní škola a Mateřská škola Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace PREVENTIVNÍ PROGRAM září 2015 červen 2016 Předkladatel: ZŠ a MŠ Ústí nad Labem, SNP 2304/6, příspěvková organizace Realizátor:

Více

Minimální preventivní program 2017/2018

Minimální preventivní program 2017/2018 Minimální preventivní program 2017/2018 Obsah : Analýza situace Témata primární prevence Cíle, kterých chceme dosáhnout a ukazatele úspěchu Činnosti nutné k dosažení cíle Hodnocení Analýza situace: Dětský

Více

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč

Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, Třebíč Střední průmyslová škola Třebíč Manželů Curieových 734, 674 01 Třebíč PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2016/2017 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských služeb je uloženo zákonem

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE ŠKOLY NA ROK 2010-2014 Ředitel: Mgr. Miroslav Dočkal Školní metodik prevence: Mgr. Aleš Mosler Datum: Září 2010 1 Obsah 1. Východiska realizace školní prevence...3 1. 1. Charakteristika

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018

ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM ŠKOLNÍ ROK 2017/2018 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název a adresa školy, pro kterou platí tento MPP Základní škola Jindřichův Hradec V, Větrná 54/V, 377 01 Jindřichův Hradec Jméno a příjmení

Více

V l a s t n í p r o g r a m

V l a s t n í p r o g r a m S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark V l a s t n í p r o g r a m 1. Koordinace preventivních

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA BRNO, HOLZOVA 1, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Školní rok 2014/ 2015 1. Úvod Výchovnou poradkyní pro II. stupeň je na ZŠ Brno, Holzova 1, příspěvková organizace Mgr.

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PSYCHOLOGA 2016/2017 1. Úvod S respektem k specifikům školního prostředí a možnostem Základní školy Dr. Milady Horákové (dále jen školy) tento plán práce školního psychologa tvoří rámec

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Nabídkový list programu primární prevence

Nabídkový list programu primární prevence Nabídkový list programu primární prevence ROČNÍK TÉMA 1. ročník Úvodní seznamovací blok Jak být zdraví Ohrožující látky kolem nás Emoce Jak na naše pocity 2. ročník Úvodní seznamovací blok Jak být zdraví

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Kvantitativní hodnocení MPP

Kvantitativní hodnocení MPP Kvantitativní hodnocení MPP za školní rok: 2013/2014 Škola: ZŠ a MŠ Vejprty, Moskevská 2 Školní MP (1. stupeň ZŠ, 2. stupeň): Taťána Svobodarová Počet žáků, studentů: 194 % zapojení žáků (studentů) ve

Více

Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů

Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů Výstupy z dotazníkového šetření mapujícího rizikové chování v pražských školách z pohledu pedagogů Průzkum realizovalo Centrum sociálních služeb Praha odd. Pražské centrum primární prevence. Ve spolupráci

Více

Minimální preventivní program pro školní rok 2010 2011

Minimální preventivní program pro školní rok 2010 2011 Minimální preventivní program pro školní rok 2010 2011 Vycházíme z teze Školního vzdělávacího programu Břežanská tvořivá škola respektovat individualitu jednotlivých žáků a vytvořit podmínky pro úspěšný

Více

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče. Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1. tel., fax: ,

Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče. Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1. tel., fax: , Výchovný ústav, základní škola, střední škola a středisko výchovné péče Velké Meziříčí, K Rakůvkám 1 tel., fax: 566 523 132, e-mail: velmez@vuvm.cz Středisko výchovné péče Velké Meziříčí Náměstí 79/3,

Více

Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2, okres Litoměřice Jednotný postup školy a rodiny při řešení výchovných problémů žáků

Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2, okres Litoměřice Jednotný postup školy a rodiny při řešení výchovných problémů žáků Základní škola Lovosice, Sady pionýrů 355/2, okres Litoměřice Jednotný postup školy a rodiny při řešení výchovných problémů žáků Tento pokyn upravuje postup vyučujících při řešení výchovných, kázeňský

Více

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014

Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 Program protidrogové prevence města Benešov na rok 2014 2014 MěÚ Benešov OSVZ Masarykovo nám. 100, 25601 Benešov verze ze dne 27.8.2014 Dokument schválen RM dne 27.8.2014, usnesení č. 981-16/2014/RM ze

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Minimální preventivní program

Minimální preventivní program Odborné učiliště a praktická škola Brno, příspěvková organizace Sídlo: Lomená 530/44, 617 00 Brno Identifikační číslo: 00567213 Minimální preventivní program 2017 2018 Minimální preventivní program vychází

Více

Program poradenských služeb

Program poradenských služeb Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá Boleslav Program poradenských služeb Školní poradenské pracoviště Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Mladá

Více

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů

SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013. Metodik prevence sociálně patologických jevů SOU Valašské Klobouky MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM (MPP) 2012 2013 Metodik prevence sociálně patologických jevů Roční plán práce zabezpečuje Mgr. Pavel Hrabina Konzultační hodiny pro žáky a rodiče: kdykoliv

Více