Fyzikální praktikum FP1. Laboratorní cvičení Předmětů AFY1, BFY1, TFY1, HFYZ a JFYZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Fyzikální praktikum FP1. Laboratorní cvičení Předmětů AFY1, BFY1, TFY1, HFYZ a JFYZ"

Transkript

1 Fyzikální praktikum FP1 Laboratorní cvičení Předmětů AFY1, BFY1, TFY1, HFYZ a JFYZ

2 Úvod Fyzikální praktikum laboratorní výuka fyzikálních předmětů. Velmi náročné na práci během semestru. Učíme se experimentální práci. Příprava na cvičení. Samostatné studium fyzikální teorie související s předmětem laboratorní úlohy. Samostatné seznámení s metodikou daného měření a způsobem jeho zpracování. Práce v laboratoři. Ověření připravenosti na měření úlohy v laboratoři. Samotné měření, ptát se učitele na nejasnosti. Vyhodnocení. Zpracování měření, vypracování protokolu, který bude splňovat všechny obsahové i formální požadavky. Odevzdání protokolu na následujícím cvičení.

3 Úvod Laboratoře Technická 8, 3. patro. AFY1, BFY1, TFY1:Výuka každý týden. HFYZ: Výuka každý druhý týden. Rozlišení sudý, lichý týden. Celkem 6 úloh na každého studenta, HFYZ 5 úloh. Přidělení úloh studentům viz. elearning. Tam je odkaz na webový rozcestník Fyzikálního praktika 1. Musíte znát svoji Pracovní skupinu a svoje pořadí v této skupině. Zjistíte ze svoji pozice v archu pro zápis o poučení studentů. 1. týden toto úvodní cvičení. 2. týden příprava na měření úlohy, studium základů práce v laboratoři a zpracování měření. Od 3. týdne měření úloh.

4 Úvod Studenti musí mít složenou a platnou zkoušku z vyhlášky č. 50 o bezpečnosti práce. Zajišťuje UTEE. Kontrola od 10. října. Studenti bez zkoušky nesmí pracovat v laboratoři, nemohou tedy získat zápočet a ani zkoušku z Fyziky. Vstup do laboratoře povolen v přezůvkách či návlecích. Před zapojením či manipulací se zařízeními dbát pokynů vyučujícího. Elektrické úlohy se zapojují bez připojení ke zdroji napětí. Před připojením napájení musí být zapojená úloha vždy kontrolována vyučujícím. V případě poškození či zničení vlastní vinou zaplatit. Výkony studentů v praktiku jsou hodnoceny známkami 1 4. Na konci je spočtena průměrná známka a podle tabulky přiděleny body.

5 Úvod Účast ve výuce praktika je povinná. V případě nepřítomnosti je nutné doložit důvod. (lékař-prac. neschopnost, úmrtí v rodině, ) Víte-li o možné nepřítomnosti, domluvte se s učitelem. Měření úlohy i z omluveného cvičení je nutno nahradit. Náhrada je možná ke konci semestru, nebo i jindy, ale vždy po domluvě s vyučujícími. Případné konzultace po domluvě s učitelem em. Pro povolení k udělení zápočtu je nutné změření všech úloh a odevzdání všech protokolů.

6 Úlohy Vše potřebné k práci v laboratoři je na webovém rozcestníku přístupném ze stránky předmětu v elearningu Pro zápis naměřených hodnot používejte tabulky, které si předem natisknete. Některé je možno koupit v laboratoři. Naměřené hodnoty musíte před odchodem dát podepsat učiteli. Zpracování protokolů a grafů popsáno na webovém rozcestníku. Vyplněná hlavička, název úlohy, úkol měření. Popis metody měření (stručně). Naměřené hodnoty v tabulkách a jejich zpracování, přiložit zápis z měření podepsaný vyučujícím, příklad výpočtu. Tabulky číslo, název. Grafy číslo, název, úhledné, srozumitelné, podle pravidel, popis os! Závěr (zhodnocení výsledků, porovnání s tabulkovými hodnotami, zhodnocení přesnosti měření). Zpracování grafů dbejte pokynů u úlohy a pokynů učitele, někdy se použije mm papír, někdy lze použít PC.

7 Testy ve Fyzikálním praktiku (AFY, BFY) Testy jsou zadávány pomocí počítačů. V jejich zadání jsou otázky na teorii, metodu i postup měření a jednoduché příklady týkající se dané problematiky. Okruhy látky, ze které jsou vybírány testové otázky, jsou přístupny z webového rozcestníku. Odkaz na něj je na elearningové stránce předmětu v odstavci Fyzikální praktikum. Po spuštění testovacího programu se na obrazovce objeví návod a pokyny. Věnujte jim náležitou pozornost. Každý student může psát test z každé úlohy pouze jedenkrát. Pro přihlášení k testu vyplníte přihlašovací formulář Po spuštění testu Vám bude položeno pět otázek a na každou z nich nabídnuto pět odpovědí, z kterých je právě jedna správná. V pravém horním rohu se zobrazuje čas, který zbývá na řešení testu. Pokud neodpovíte do jeho uplynutí, je Vám započítána špatná odpověď. Pokud budete odpovídat až těsně před vypršením časového limitu, může se Vám stát, že Vaše odpověď už nebude započítána. Na položené otázky můžete odpovídat v libovolném pořadí, nebo se k nim i vracet, dokud odpověď neodešlete. Pokud je délka stránky větší než velikost okna, použijte posuvník na pravé straně. Po skončení testu si můžete prohlédnout vaše i správné odpovědi, buď v přehledné tabulce, nebo u každé otázky. V průběhu řešení testu nepoužívejte žádná další tlačítka. Stisk tlačítek Zpět, Vpřed nebo Aktualizovat způsobí ukončení testu nebo přechod na další otázku, přičemž za předchozí otázku bude započítána špatná odpověď. Tlačítko Pause počítání času nezastaví. Pokud zavřete okno prohlížeče, je test ukončen. Po ukončení testu není možné test opakovat. Okno s výsledky testu nezavírejte, i když po skončení odejdete od počítače. Uzavře je učitel. Program hodnotí odpovědi testovaného takto: Počet správných odpovědí % úspěšnosti Známka % % % < 50 % 4 Při testování lze použít vlastní přípravu k měření. Skripta a jiné materiály nejsou povoleny. K testu si vezměte laboratorní sešit, psací potřeby a kalkulačku. V případě zájmu o rozhovor týkající se testu nebo dosažených výsledků, dohodne učitel se studenty termín mimo výuku.

8 Naleznete na Webovém rozcestníku Hlavička protokolu zs 2016

9 Záznam o poučení studentů před zahájením výuky Akademický rok Semestr Ročník 2016/2017 zimní 1. První část Druhá část Obor Kroužek Obor Kroužek + 1/3 1/2 Pracovní Níže uvedení studenti svým podpisem stvrzují tyto skutečnosti: skupina 1. Byli seznámeni s Laboratorním řádem, zásadami bezpečné práce ve výukových laboratořích Fyzikálního praktika, zásadami protipožární ochrany a upozorněni na možná ohrožení. 2. Byli upozorněni na rizikový charakter práce s lasery a s radioaktivními materiály a poučeni o zásadách bezpečné práce s nimi. 3. Byli seznámeni s rozvodem elektrické energie v laboratořích, s pokyny pro havarijní situaci a poučeni o poskytování první pomoci při úrazech elektrickým proudem. 4. Byli seznámeni s pravidly pro předávání úloh v laboratořích Fyzikálního praktika. 5. Připravují se na úspěšné přezkoušení z bezpečnostních předpisů pro obsluhu a práci na elektrických zařízeních a z poskytování první pomoci při úrazech elektrickým proudem. Pokud nezískají předepsanou elektrotechnickou kvalifikaci ( 4 vyhl. 50/78 Sb.) do , oznámí to v nejbližším cvičení svému učiteli. 6. Berou na vědomí nutnost dodržování všech výše uvedených předpisů, zásad a pravidel. Pořadí v prac. skupině Příjmení a jméno studenta (hůlkovým písmem - čitelně) Obor Kroužek *) *) Studenti, kteří předmět opakují, napíší místo označení kroužku písmeno R Poučení studentů a seznámení s pracovištěm provedl: Datum narození Datum poučení Podpis studenta Termín cvičení Zkouška z bezpečnostních předpisů složena ano / ne Zapsat si Ověření ve 3. týdnu semestru Jméno a příjmení učitele (hůlkovým písmem - čitelně) Podpis učitele Složení zkoušky z bezpeč. předpisů bylo ověřeno dne Podpis učitele

10

11 Pravděpodobné pokračování Bude včas upřesněno na Webovém rozcestníku FP1 2.část 23 Magnetické vlastnosti látek (Teplota Curieova bodu) T 25 Měrný náboj elektronu (magnetron) T 27 Hallův jev T 41 Absorpce světla T 52 Magnetické pole přímých vodičů 53 Magnetické pole cívek T

12 Ústav fyziky FEKT VUT Po Út HFYZ Út St 7:00-12:50 St 19:00 AMT JFYZ Čt TFY1 Čt 15:00 17:00 Pá Přidělení úloh pracovním skupinám (A, B, C) předmětů AFY1, BFY1, TFY1, HFYZ Zimní semestr 2016 / část Týdny St v semestru: 1 2 kalendářní: Datum: Pá Čt K K Fyzikální praktikum uč. A Úv uč. B Úv uč. C Úv uč. A Úv uč. B Úv uč. C Úv Bude oznámeno později typ týdne: sudý lichý sudý lichý sudý lichý sudý lichý sudý lichý sudý lichý sudý 17: ½5 3 + ½5 4 + ½5 3 + ½5 4 + ½5 3 + ½5 4 + ½5 3 + ½5 4 + ½5 3 + ½5 4 + ½5 3 + ½5 všechny kroužek: 19: ½6 1 + ½6 2 + ½6 1 + ½6 2 + ½6 1 + ½6 2 + ½6 1 + ½6 2 + ½6 1 + ½6 2 + ½6 1 + ½6 kroužky 1. uč. A Úv Úv uč. B Úv Úv uč. C Úv Úv uč. A Úv uč. B Úv uč. C Úv Svátek H F 1. uč. A u E Úv d z K Svátek b T 2. uč. B a u Úv uč. Volno C Úv St 13:00, 15:00, 17:00 1. uč. A Úv uč. B Úv uč. C Úv uč. A Úv uč. B Úv uč. C Úv uč. A Úv uč. B Úv uč. C Úv Bude oznámeno později Bude oznámeno později Bude oznámeno později Bude oznámeno později Program podle vlastního rozpisu Bude oznámeno později Bude oznámeno později iduální domácí příprava na úlohy, testy k těmto úlohám a zápočtovou písemku Svátek Bude oznámeno později Po Út HFYZ Út St Čt TFY1 Čt 15:00 17:00 Pá Úv Úvodní (organizační cvičení) Výuka neprobíhá Čtěte ještě detailní rozpis zvlášť pro jednotlivé studenty. Termíny Kroužek a Studijní skupina jsou synonyma

13 Ústav fyziky FEKT VUT Fyzikální praktikum 1 (AFY1, BFY1, TFY1) Zimní semestr 2016/2017 Přidělení úloh jednotlivým studentům - 2. část FP1 Pondělí, úterý, středa a pátek Předběžné - bude aktualizováno Pracovní skupina A 1. učitel Pracovní skupina B 2. učitel Pracovní skupina C 3. učitel N Týdny v semestru: kalendářní: Pá Datum: N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z Týdny v semestru: kalendářní: iduální domácí práce, kromě vyučování ve středu v 19:00. Zde úloha 17. iduální domácí práce Příprava na zápočtovou písemnou práci Datum: N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z Týdny v semestru: kalendářní: iduální domácí práce, kromě vyučování ve středu v 19:00. Zde úloha Datum: N Z N Z N Z N Z N Z N Z iduální domácí práce, kromě vyučování ve středu v 19:00. Zde úloha 18. iduální domácí práce Příprava na zápočtovou písemnou práci iduální domácí práce Příprava na zápočtovou písemnou práci N Z N Z N Z N Z N Z N Z N Z Náhradní měření, pouze po domluvě se svým učitelem. Po domluvě s učiteli, lze i v jiném termínu. Z Hodnocení, Zápočet Zápočtová písemná práce Zápočtová písemná práce Zápočtová písemná práce

14 Fyzikální praktikum 1 je součástí kurzu Fyzika 1 (AFY1, BFY1, TFY1) a Fyzika (HFYZ) pro bakalářský studijní program. Jeho absolvování v plném rozsahu je povinné a je jednou z podmínek pro udělení zápočtu. Zameškaná výuka musí být nahrazena. Podmínky, za kterých omluví učitel neúčast ve výuce a povolí případnou náhradu, jsou stanoveny vyhláškou: Podmínky pro povolení zápočtu za Fyzikální praktikum 1. Studenti, kteří vědí o své možné neúčasti ve cvičení, oznámí tuto skutečnost učiteli předem. Při neomluvené neúčasti nelze uzavřít celý předmět Fyzika 1 nebo Fyzika. Ve vyhlášce Podmínky pro povolení zápočtu za Fyzikální praktikum 1 jsou uvedeny i všechny ostatní podmínky nutné pro získání zápočtu. Posloupnost měření úloh Pouze v úvodním cvičení získá student údaje, pomocí kterých si v dokumentu Rozdělení studentů k úlohám najde, které úlohy, v jakém pořadí a ve kterých dnech měří. Hodnocení studentů V praktiku lze získat nejvíce 20 bodů. Pravidla hodnocení jsou stanovena vyhláškou Hodnocení ve Fyzikálním praktiku 1. Celkové hodnocení a povolení k zápočtu za Fyzikální praktikum 1 budou přiděleny až po splnění všech stanovených povinností.

15

16

17 Laboratorní řád 1. Před zahájením výuky v laboratoři musí být všichni studenti seznámeni s tímto Laboratorním řádem, se zásadami bezpečné práce v laboratoři, se základy první pomoci při úrazech elektrickým proudem, s předpisy pro bezpečnou práci s lasery a ionizujícím zářením a upozorněni na možná nebezpečí. Do konce 3. týdne prvního semestru studia musí mít všichni studenti vykonánu zkoušku z bezpečnostních předpisů a souvisejících norem a z poskytování první pomoci při úrazech elektrickým proudem, tak jak stanoví aktuální směrnice děkana. Potvrzení o vykonané zkoušce musí být uvedeno v Informačním systému. Všechny výše uvedené předpisy a zásady musí být při práci v laboratořích důsledně dodržovány. Po dobu laboratorního cvičení odpovídá za bezpečnost a provoz laboratoře učitel vedoucí cvičení. 2. Do cvičení je nutno přicházet včas. Každé opoždění o více než 5 minut lze hodnotit jako neúčast a znamená pak povinnost vykonat cvičení v náhradním termínu. 3. Podmínkou k tomu, aby student mohl ve cvičení měřit, je řádná příprava na úlohu a odevzdání předepsaného dokumentu o měření vykonaném v minulém cvičení. 4. Po dobu cvičení ručí každý student za používané přístroje a zařízení. Případné poškození, vzniklé nedbalostí, nepřipraveností na cvičení, nedodržováním pokynů učitele vedoucího cvičení a všechny ztráty hradí student z vlastních prostředků. Každý student po příchodu do laboratoře potvrzuje převzetí inventáře úlohy svým podpisem. Na konci cvičení učitel vedoucí cvičení podepisuje vrácení inventáře úlohy. Teprve potom smí student opustit laboratoř. 5. Každý student je povinen samostatně vést o měření dokumentaci v předepsané formě. Vzájemné opisování výsledků je nepřípustné. Po skončení práce a všech zápisů musí zavolat učitele k úloze, která je ještě zapojena, na kontrolu úlohy a naměřených výsledků. Provedení této kontroly potvrdí učitel svým podpisem. 6. Při práci s elektrickým proudem si musí každý student nechat schválit zapojení úlohy ještě před připojením na každý elektrický zdroj. Toto opatření slouží k zajištění bezpečnosti osob a ochraně měřicích přístrojů. Při jeho nedodržení se student vystavuje nebezpečí, že bude muset zaplatit případnou škodu na přístrojích. 7. Posluchači jsou povinni pracovat na svém pracovišti. Není povoleno přecházet k jiným úlohám a rušit ostatní v práci. Potřebují-li pomoc nebo radu, obrátí se na přítomného učitele. 8. Veškeré závady, které se vyskytnou během cvičení, musí studenti neprodleně oznámit učiteli vedoucímu cvičení. 9. Je zakázáno jakýmkoliv způsobem poškozovat nebo ničit zařízení laboratoře. 10. Nedodržení laboratorního řádu je důvodem k neuznání toho cvičení, ve kterém se student přestupku dopustil.

18 Záznam o převzetí úlohy

19 Ústav fyziky FEKT VUT Zimní semestr 2016/2017 F y z i k á l n í p r a k t i k u m Po Út St Čt Pá Verze BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 SEE 5 EST3 SEE4 SEE3 AMT 3 + ⅓ AMT 6 SEE1 MET 1 Spohner Spohner Papež Jurčík Papež Tofel Tofel Vondra Vondra Sobola Gajdoš Gajdoš Šik Šik Jurčík BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 HFYZ-FP HFYZ-FP SEE 2 TLI 4 TLI 1 EST 1 AMT 1 + ⅓ AMT 6 AJH AJH Škvarenina Macků Macků Bogatyreva Bogatyreva s: 02 Jurčík s: 04 Jurčík Gajdoš Škarvada Škarvada Vondra Gajdoš l: 03 Šik l: 01 Šik Vondra BFY1-FP1 BFY1-FP1 AFY1-FP1 JFYZ-FP JFYZ-FP JFYZ-FP BFY1-FP1 TLI 3 TLI 5 BIO 1 AUD 2 AUD 1 AUD 3 AMT 2 + ⅓ AMT 6 Spohner Spohner Kaspar Škvarenina Škvarenina Škvarenina Podshivalov Kaspar Škarvada Škarvada Trčka Trčka Trčka Trčka Šicner Šicner Šicner Šicner BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 TFY1-FP TFY1-FP TFY1-FP MET 3 EST 2 TLI 2 AMT 4 IBP 1 + ½ IBP 3 IBP 2 + ½ IBP 3 IBP 4 Papež Papež Sobola Sobola Knápek Knápek Knápek Sobola Pavelka Pavelka Kuparowitz Kuparowitz Kuparowitz Kuparowitz Prokopyeva Prokopyeva AFY1-FP1 AFY1-FP1 BFY1-FP1 BFY1-FP1 AFY1,BFY1-FP1 BIO 3 BIO 2 MET 2 AMT 5 Repetenti Tofel Tofel Podshivalov Podshivalov Budou rozděleni Kaspar Kaspar Prokopyeva Prokopyeva do předchozích CFY1-FP1 CP1 Lie cvičení AFY1 BFY1 HFYZ JFYZ TFY1 Webový rozcestník Fyzikální praktikum 1

Fyzikální praktikum FP. Laboratorní cvičení předmětu TFY1

Fyzikální praktikum FP. Laboratorní cvičení předmětu TFY1 Fyzikální praktikum FP Laboratorní cvičení předmětu TFY1 Úvod Fyzikální praktikum laboratorní výuka fyzikálních předmětů. Velmi náročné na práci během semestru. Učíme se experimentální práci. Příprava

Více

Fyzikální praktikum FP2. Laboratorní cvičení Předmětů BFY2 a AFY2

Fyzikální praktikum FP2. Laboratorní cvičení Předmětů BFY2 a AFY2 Fyzikální praktikum FP2 Laboratorní cvičení Předmětů BFY2 a AFY2 Úvod Laboratorní výuka probíhá již 2. semestr. V laboratoři i pravidlech se již orientujete. Zde připomenutí. Laboratoře Technická 8, 3.

Více

SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S BEZPEČNOSTNÍMI PŘEDPISY

SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S BEZPEČNOSTNÍMI PŘEDPISY SMĚRNICE DĚKANA Č. 5/2018 SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S BEZPEČNOSTNÍMI PŘEDPISY Platnost: 15. 9. 2018 Účinnost: 15. 9. 2018 Počet stran: 8 Počet příloh: 3 I. PŘEDMĚT ÚPRAVY Předmětem úpravy této směrnice je stanovení

Více

Podklady pro hodnocení (klasifikovaný zápočet)

Podklady pro hodnocení (klasifikovaný zápočet) Organizace odborné praxe ve školním roce 2013/2014 Denní studium 1. ročník Souvislá praxe : od 2. 6. do 13. 6. 2014 od 16. 6. do 27. 6. 2014 6 hodin denně Podklady pro hodnocení (klasifikovaný zápočet)

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011724/2019 V Plzni 13. 05. 2019 Vyhláška děkana č. 4D/2019 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2019/2020 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI

Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI Číslo jednací: ZCU 011088/2018 V Plzni 17. 04. 2018 Vyhláška děkana č. 5D/2018 O ORGANIZACI AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 NA FAKULTĚ ELEKTROTECHNICKÉ ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI V souladu s pokynem prorektora

Více

Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni

Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni Vyhláška děkana č. 1D/2017 o organizaci akademického roku 2017/18 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 31. 3. 2017 I. V souladu s harmonogramem akademického roku na ZČU pro 2017/18 upřesňuji organizaci základních

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA PODNIKATELSKÁ Datum vydání: 5. 2. 2018 Účinnost: 5. 2. 2018 Odpovědnost: Ing. Jiří Kříž, Ph.D. proděkan pro studijní záležitosti Závaznost: Fakulta podnikatelská Vydává:

Více

Preparativní anorganická chemie

Preparativní anorganická chemie Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Přírodovědecká fakulta Studijní opora pro dvouoborové kombinované bakalářské studium Preparativní anorganická chemie Ing. Fišerová Seznam úloh 1. Reakce

Více

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ

INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ INFORMACE O PRÁVECH A POVINNOSTECH STUDENTŮ Výpis z předpisů Připravila Studentská komora AS FEKT 2 Student má právo např. výběru učitele určitého studijního předmětu vyučovaného více učiteli používat

Více

SMĚRNICE DĚKANA O ŠKOLENÍ BOZP PRO STUDENTY ČVUT FEL SD_2017_01

SMĚRNICE DĚKANA O ŠKOLENÍ BOZP PRO STUDENTY ČVUT FEL SD_2017_01 V Praze, dne 28. 7. 2017 Č. j. 530/13911/17/ORO-RS SMĚRNICE DĚKANA O ŠKOLENÍ BOZP PRO STUDENTY ČVUT FEL SD_2017_01 S účinností od zimního semestru akademického školního roku 2017/2018 upřesňuji jednotný

Více

o organizaci akademického roku 2013/14 na FEL ZČU v Plzni

o organizaci akademického roku 2013/14 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 6. 3. 2013 Vyhláška děkana č. 5D/2013 o organizaci akademického roku 2013/14 na FEL ZČU v Plzni I. V souladu s harmonogramem ZČU pro akademický rok 2013/14 stanovuji harmonogram základních studijních

Více

teorie elektronických obvodů Jiří Petržela úvod, organizace výuky

teorie elektronických obvodů Jiří Petržela úvod, organizace výuky Jiří Petržela garant Ing. Jiří Petržela, PhD. UREL, FEKT, VUT v Brně Purkyňova 118, 612 00 Brno 6. patro, dveře 644, telefon 541149126 petrzelj@feec.vutbr.cz, icq 306326432 konzultační hodiny úterý a středa

Více

o organizaci akademického roku 2012/13 na FEL ZČU

o organizaci akademického roku 2012/13 na FEL ZČU Plzeň 14. 3. 2012 Vyhláška děkana č. 3D/2012 o organizaci akademického roku 2012/13 na FEL ZČU I. Stanovuji harmonogram studijního roku 2012/13 na FEL ZČU v Plzni a limitní termíny jím určené tak, jak

Více

Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni

Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni Vyhláška děkana č. 4D/2015 o organizaci akademického roku 2015/16 na FEL ZČU v Plzni Plzeň 7. 4. 2015 I. V souladu s harmonogramem akademického roku 2015/16 na ZČU upřesňuji organizaci základních studijních

Více

Podklady pro hodnocení (klasifikovaný zápočet)

Podklady pro hodnocení (klasifikovaný zápočet) Organizace odborné praxe ve školním roce 2016/2017 Denní studium 1. ročník Souvislá praxe : od 5. 6. do 16. 6. 2017 od 19. 6. do 30. 6. 2017 6 hodin denně kolokvium k praxi: Odborná praxe včasné informování

Více

Vyhláška č. 50/1978 Sb. Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu o odborné způsobilosti v elektrotechnice

Vyhláška č. 50/1978 Sb. Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu o odborné způsobilosti v elektrotechnice Vyhláška č. 50/1978 Sb. Českého úřadu bezpečnosti práce a Českého báňského úřadu o odborné způsobilosti v elektrotechnice se změnami: 98/1982 Sb. uveřejněno v: č. 11/1978 Sbírky zákonů na straně 0206 schváleno:

Více

TECHNICKÁ MĚŘENÍ A METROLOGIE - V PŘÍKLADECH

TECHNICKÁ MĚŘENÍ A METROLOGIE - V PŘÍKLADECH VYSOKÁ ŠKOLA BÁŇSKÁ TECHNICKÁ UNIVERZITA OSTRAVA FAKULTA STROJNÍ TECHNICKÁ MĚŘENÍ A METROLOGIE - V PŘÍKLADECH ÚVODNÍ CVIČENÍ Ing. Lenka Petřkovská, Ph.D. Ostrava 2013 Ing. Lenka Petřkovská, Ph.D. Vysoká

Více

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice doplňuje a rozvádí čl. 46 až 56 Studijního a zkušebního řádu

Více

Rozvrh předmětů Ústavu organické chemie

Rozvrh předmětů Ústavu organické chemie Rozvrh předmětů Ústavu organické chemie Zimní semestr 2018/2019 Podle výnosu rektora akademický rok 2018/2019 začíná 10. 9. 2018 a končí 8. 9. 2019. Rozděluje se takto: Zimní semestr Letní semestr 17.

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018 směrnice č. 8 děkana Fakulty architektury VUT v Brně PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA V BAKALÁŘSKÉM A MAGISTERSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU 2017/2018 doplnění Studijního a zkušebního řádu VUT Úvodní ustanovení

Více

Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia. Modul č. 13 UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE - dílčí část II Bakalářský seminář + příprava na praxi

Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia. Modul č. 13 UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE - dílčí část II Bakalářský seminář + příprava na praxi Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia Modul č. 13 UPLATNĚNÍ NA TRHU PRÁCE - dílčí část II Bakalářský seminář + příprava na praxi Autor: František Prášek Ostrava 2010 Úvodní slovo garanta

Více

MANUÁL PRO STUDENTY ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM

MANUÁL PRO STUDENTY ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM MANUÁL PRO STUDENTY ŠKOLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM Obsah 1. SLOVO NA ÚVOD... 2 2. MANUÁL K JEDNOTLIVÝM ÚKONŮM... 2 A. PRVNÍ PŘIHLÁŠENÍ DO ŠISU... 2 B. UŢIVATELSKÉ JMÉNO A HESLO... 3 C. ÚVODNÍ STRÁNKA (HOME)

Více

Výnos č. 30.11/14 Upřesnění kreditního systému VŠCHT Praha pro akademický rok 2014/2015. Oddíl I Bakalářský studijní program

Výnos č. 30.11/14 Upřesnění kreditního systému VŠCHT Praha pro akademický rok 2014/2015. Oddíl I Bakalářský studijní program Všem pracovištím AS VŠCHT V Praze dne 2. 6. 2014 Č.j. 961/258/2014 Výnos č. 30.11/14 Upřesnění kreditního systému VŠCHT Praha pro akademický rok 2014/2015 Oddíl I Bakalářský studijní program V souladu

Více

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA na Matematicko-fyzikální fakultě

PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA na Matematicko-fyzikální fakultě UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE MATEMATICKO-FYZIKÁLNÍ FAKULTA PRAVIDLA PRO ORGANIZACI STUDIA na Matematicko-fyzikální fakultě Akademický senát Matematicko-fyzikální fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33

Více

I. Organizační pokyny

I. Organizační pokyny Speciální základní škola, mateřská škola a praktická škola Moravská Třebová D 7 Vnitřní řád školní družiny Obsah : I. Organizační pokyny 1. Úvod 2. Přihlašování a odhlašování 3. Organizace činnosti II.

Více

Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia. Modul č. 14 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE. Autor: František Prášek

Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia. Modul č. 14 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE. Autor: František Prášek Průvodce studiem modulu pro kombinovanou formu studia Modul č. 14 BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE Autor: František Prášek Ostrava 2010 Úvodní slovo garanta modulu Mezi základní studijní materiály patří Sylabus

Více

12PPOK PROJEKTOVÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

12PPOK PROJEKTOVÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ Stránka 1 (celkem 6) 12PPOK PROJEKTOVÁNÍ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ (PREZENČNÍ FORMA STUDIA) ZIMNÍ SEMESTR 2018 2019 Informace dle ustanovení čl. 2 odst. 3 Směrnice děkana č. 2/2018 Povinná účast na jednotlivých

Více

Adaptace nových zaměstnanců

Adaptace nových zaměstnanců Adaptace nových zaměstnanců OBECNÁ ČÁST Adaptace nových zaměstnanců Adaptací nového zaměstnance je myšleno jeho začlenění do firemní struktury a kolektivu, efektivní zapracování a zjednodušení orientace

Více

Elektromechanik světlotechnických zabezpečovacích zařízení letišť (kód: H)

Elektromechanik světlotechnických zabezpečovacích zařízení letišť (kód: H) Elektromechanik světlotechnických zabezpečovacích zařízení letišť (kód: 26-028-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika

Více

Do aplikace se přihlásíte na webových stránkách bakalari.zshloubetin.cz a budete přesměrováni do systému Bakaláři a zadáte přidělená hesla.

Do aplikace se přihlásíte na webových stránkách bakalari.zshloubetin.cz a budete přesměrováni do systému Bakaláři a zadáte přidělená hesla. Návod Tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři. Webová aplikace Bakaláři obsahuje: Osobní údaje žáka - dle výběru, rodiče mohou kontrolovat, zda škola eviduje správné údaje

Více

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I

W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I W E B O V Á A P L I K A C E P R O G R A M U B A K A L Á Ř I Program Bakalář je jednotný systém dat umožňující dokonalé využití všech údajů. Je v něm vedena kompletní administrace dat žáků a učitelů, klasifikace

Více

Návod k elektronické žákovské knížce

Návod k elektronické žákovské knížce Návod k elektronické žákovské knížce Vážení rodiče, tento návod Vám má pomoci zorientovat se ve webové aplikaci Bakaláři ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA. Hlavní výhody el. žákovské knížky: El. žákovská knížka

Více

Univerzita Karlova v Praze. Opatření rektora č. 19/2006 a 19/2008

Univerzita Karlova v Praze. Opatření rektora č. 19/2006 a 19/2008 Univerzita Karlova v Praze Opatření rektora č. 19/2006 a 19/2008 Název: Opatření rektora, kterým se prozatímně stanoví pravidla pro organizaci studia na FSV, 1. LF, FTVS, HTF, LF Hradec Králové, FF, MFF

Více

NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE

NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE ZÁKLADNÍ ŠKOLA, Praha 9 Černý Most, Gen. Janouška 1006 Gen. Janouška 1006, Praha 9 Č.Most II, 198 00, Tel.: 281 912 168, 776 355 564, Fax: 281 912 159 info@zsgenjanouska.cz, www.zsgenjanouska.cz IČO: 61386898

Více

Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři

Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři Elektronická třídní kniha Manuál na ovládání webového rozhraní systému Bakaláři Gymnázium Jana Blahoslava Ivančice 2013 Popis programu Bakaláři Databázový systém Bakaláři je na škole v provozu již šestnáct

Více

NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE

NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE NÁVOD K ELEKTRONICKÉ ŽÁKOVSKÉ KNÍŽCE Dobrý den, tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA. Webová aplikace Bakaláři obsahuje: Osobní údaje žáka -

Více

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU

Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU Směrnice č. 1DS/2016 děkana Fakulty ekonomické ZČU Organizace státních závěrečných zkoušek na FEK ZČU čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Tato směrnice doplňuje a rozvádí čl. 46 až 56 Studijního a zkušebního řádu

Více

EXPERIMENTÁLNÍ METODY I. 1. Základy měření

EXPERIMENTÁLNÍ METODY I. 1. Základy měření FSI VUT v Brně, Energetický ústav Odbor termomechaniky a techniky prostředí prof. Ing. Milan Pavelek, CSc. EXPERIMENTÁLNÍ METODY I OSNOVA 1. KAPITOLY 1. Základy měření Úvod do problematiky experimentální

Více

MODULU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE

MODULU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE PRŮVODCE STUDIEM PRO PREZENČNÍ FORMU STUDIA MODULU BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A PRAXE František Prášek Ostrava 2011 1 Název: Průvodce studiem pro prezenční formu studia modulu Bakalářská práce a praxe Autoři: Ing.

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: RD/07/15 Rozhodnutí děkana Předběžné zápisy předmětů pro akademický rok 2015/2016 a Zápisy do vyšších ročníků pro akademický rok 2015/2016 Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše

Více

Elektronická komunikace s rodiči a žáky ISŠP Brno systém Bakaláři

Elektronická komunikace s rodiči a žáky ISŠP Brno systém Bakaláři Elektronická komunikace s rodiči a žáky ISŠP Brno systém Bakaláři Sedmým rokem škola využívá program Bakaláři, který umožňuje vést elektronicky školskou dokumentaci a školskou matriku (dle vyhlášky č.

Více

ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ

ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ ÚŘAD PRŮMYSLOVÉHO VLASTNICTVÍ STUDIJNÍ A ORGANIZAČNÍ ŘÁD specializačního studia Institutu průmyslověprávní výchovy V souladu s ustanovením Všeobecné části, kap. 1.1 odst. 1.1.2 Organizačního řádu Úřadu

Více

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015

Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 Vnitřní řád školní družiny Školní rok 2014 2015 1. Provoz školní družiny (dále jen ŠD): - pondělí až pátek 6.00-7.45 hod. - pondělí 11.40-17.00 hod. - úterý až pátek 11.40-16.00 hod. ŠD není v provozu

Více

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25

Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 Karlínské gymnázium, Praha 8, Pernerova 25 186 00 Praha 8 Klasifikační řád Pravidla pro hodnocení výsledků vzdělávání žáků jsou vydána v souladu s ustanovením 30 zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním,

Více

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest

Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest Zkušební řád Profesní zkoušky Profesního sdružení Sanitace nápojových cest 1 Účel zkoušky Účelem kvalifikační zkoušky je ověřit, zda má žadatel potřebné odborné znalosti a způsobilost vykonávat samostatně

Více

Návod k elektronické žákovské knížce

Návod k elektronické žákovské knížce Návod k elektronické žákovské knížce Vážení rodiče, tento návod Vám má pomoci zorientovat se ve webové aplikaci Bakaláři ELEKTRONICKÁ ŽÁKOVSKÁ KNÍŽKA. Hlavní výhody elektronické žákovské knížky: Elektronická

Více

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Montér měření v elektroenergetice (kód: 26-081-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Týká se povolání: Elektromechanik

Více

Vítáme vás na PřF JU

Vítáme vás na PřF JU Vítáme vás na PřF JU Připravte si prosím: nový index + ostatní formuláře, psací potřeby; můžete začít vyplňovat osobní údaje v Zápisovém listu. Nezačínejte vyplňovat kolonky v indexu, vyčkejte, prosím,

Více

VÝSLEDKY ZKOUŠEK manuál pro vyučující a lokální správce

VÝSLEDKY ZKOUŠEK manuál pro vyučující a lokální správce manuál pro vyučující a lokální správce Systém i nformační Studijní Tento modul je určen pro zadávání studijních výsledků. V horní zelené liště menu je možné zvolit z těchto položek: Předměty slouží k vyplňování

Více

Řád školní družiny. Základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22

Řád školní družiny. Základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22 Řád školní družiny Základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22 1. Organizace školní družiny a) Školní družina ( dále jen ŠD) je zřízena jako součást základní školy Třebíč, Cyrilometodějská 22 podle zákona

Více

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU

Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním systému ČZU Materiál pro jednání kolegia rektora dne 4. února 2013 V Praze dne 30. 01. 2013 Název materiálu: Směrnice rektora: Pravidla pro evidenci vyučovaných předmětů, studijních programů a oborů v informačním

Více

OPX 1 Úvodní informace - kombi

OPX 1 Úvodní informace - kombi OPX 1 Úvodní informace - kombi Mgr. Kateřina Mařanová katerina.maranova@tul.cz Studentská 2 460 02 Liberec 2 tel.: +420 485 351 111 uzs@tul.cz www.uzs.tul.cz Úvod do předmětu Počet kreditů: 3 Ukončení

Více

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně

Vnitřní normy Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Kód: Druh: Název: RD/05/16 Rozhodnutí děkana Předběžné zápisy předmětů pro akademický rok 2016/2017 a Zápisy do vyšších ročníků pro akademický rok 2016/2017 Fakulta aplikované informatiky Univerzity Tomáše

Více

Výnos děkana č. 7/2010

Výnos děkana č. 7/2010 Filozofická fakulta UHK Rokitanského 62, 500 03 Hradec Králové Sídlo fakulty: Nám. Svobody 331, Hradec Králové www.uhk.cz/ff Mgr. Petr Grulich, Ph.D. tel. 493 331 201 děkan e-mail: petr.grulich@uhk.cz

Více

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21)

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Technik karotáže a perforace (kód: 21-052-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Týká se povolání: Báňský

Více

Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH

Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Základní informace pro bakalářské studium oboru VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH PhDr. Tereza Vacínová, Ph.D. Základní informace o studiu na Univerzitě Jana Amose Komenského 1. Harmonogram akademického roku 2. Studijní

Více

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha - západ

Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha - západ Základní škola a Mateřská škola Chýně, okres Praha západ Pokyn ředitele školy k omlouvání žáků Č. j.: 00283/14/ZS Účinnost od: 26.5.2014 Spisový znak: Počet příloh: 3 Skartační znak: Zpracováno podle metodického

Více

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ

POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ Základní škola, Most, Václava Talicha1855, příspěvková organizace Vypracovala: Schválila: POKYN ŘEDITELKY ŠKOLY K UVOLŇOVÁNÍ A OMLOUVÁNÍ ŽÁKŮ 2015 /2065 Pedagogická rada projednala dne: 28.8.2015 Mgr.

Více

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření

Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Systém Webové hlášení pracovišť vyšetřujících HIV o počtu provedených vyšetření Manuál webové aplikace leden 2012 v4.0 Státní zdravotní ústav Národní referenční laboratoř pro AIDS 1 1 Úvod Systém HlasSZU

Více

Směrnice děkana č. 5/2010

Směrnice děkana č. 5/2010 Směrnice děkana č. 5/2010 Zkušební řád upravující průběh konání zkoušek odborné způsobilosti na finančním trhu organizovaných Institutem pro finanční trh Ekonomicko-správní fakulty Masarykovy univerzity

Více

SMĚRNICE DĚKANA Č. 2 / 2018 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na FEKT VUT v Brně

SMĚRNICE DĚKANA Č. 2 / 2018 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na FEKT VUT v Brně Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu v bakalářských studijních programech na FEKT VUT v Brně ČLÁNEK 1 ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ (1) Tato Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro

Více

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Obecné zásady klasifikace

KLASIFIKAČNÍ ŘÁD. Obecné zásady klasifikace Vyšší odborná škola Jana Ámose Komenského IČ: 71341200 IZO: 181019116 Nádražní 120, 702 00 Ostrava KLASIFIKAČNÍ ŘÁD Článek I. Obecné zásady klasifikace 1. Studenti jsou hodnoceni vždy za příslušné období

Více

Pravidla realizace Odborné souvislé praxe I VI a Individuální odborné souvislé praxe I, II pro studenty studijního oboru Ergoterapie na FZS UJEP

Pravidla realizace Odborné souvislé praxe I VI a Individuální odborné souvislé praxe I, II pro studenty studijního oboru Ergoterapie na FZS UJEP Pravidla realizace Odborné souvislé praxe I VI a Individuální odborné souvislé praxe I, II pro studenty studijního oboru Ergoterapie na FZS UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení Seznámení s Pravidly realizace

Více

UCHAZEČ O STUDIUM PŘIHLÁŠKA KE STUDIU

UCHAZEČ O STUDIUM PŘIHLÁŠKA KE STUDIU PŘIHLÁŠKA KE STUDIU UCHAZEČ O STUDIUM Jsem uchazeč ze Slovenska. Při vyplňování elektronické přihlášky mám problém s vyplněním údajů o střední škole (KKOV, IZO) a bez vyplněného údaje nemohu přihlášku

Více

3. Povinnost studentů zkontrolovat své studijní výsledky

3. Povinnost studentů zkontrolovat své studijní výsledky Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: Datum vydání: Účinnost: Vydává: Zpracoval: Spolupracoval: Počet stran: 7 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: RD/08/13 Rozhodnutí děkana Zápisy

Více

Hodnoticí standard. Dělník v chemické výrobě (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Dělník v chemické výrobě (kód: E) Odborná způsobilost. Platnost standardu Dělník v chemické výrobě (kód: 8-059-E) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Technická chemie a chemie silikátů (kód: 8) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: Odborná

Více

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP

Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Řád celoživotního vzdělávání Pedagogické fakulty UJEP Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Tento řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně (dále jen PF UJEP) upravuje podmínky v souladu se zákonem č.111/1998

Více

Samostatný elektrotechnik pro elektrostatický výboj (kód: R) Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Samostatný elektrotechnik pro elektrostatický výboj (kód: R) Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Samostatný elektrotechnik pro elektrostatický výboj (kód: 26-045- R) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Týká

Více

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019

HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019 HARMONOGRAM AKADEMICKÉHO ROKU 2018/2019... 3 HAMORNOGRAM ZÁPISŮ KE STUDIU... 3 Bakalářské studium prezenční i kombinovaná forma... 3 Navazující magisterské studium

Více

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Montér elektrorozvodných sítí (kód: 26-048-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Týká se povolání: Montér

Více

Slovo na úvod FTG 1 ZS Jasné vymezení hřiště a domluva pravidel hry usnadňuje vzájemnou komunikaci.

Slovo na úvod FTG 1 ZS Jasné vymezení hřiště a domluva pravidel hry usnadňuje vzájemnou komunikaci. Slovo na úvod Jasné vymezení hřiště a domluva pravidel hry usnadňuje vzájemnou komunikaci. Základní předpoklad jste tu proto, aby jste se dozvěděli něco nového a hlavně si něco nového prakticky zkusili

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Základní škola Praha 10 Hostivař, Hornoměcholupská 873, 102 00 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY SMĚRNICE K ZAJIŠTĚNÍ BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI Pořadové číslo - číslo jednací: Zpracoval: Schválil: 43-POR/33/2007

Více

Fyzikální praktikum, úvodní přednáška

Fyzikální praktikum, úvodní přednáška Fyzikální praktikum, úvodní přednáška http://praktikum.fjfi.cvut.cz FJFI, ČVUT v Praze 30. září 2015 http://praktikum.fjfi.cvut.cz (FJFI, ČVUT v Praze) Fyzikální praktikum, úvodní přednáška 30. září 2015

Více

Záznam o činnostech Průběh středního, příp. vyššího odborného vzdělávání

Záznam o činnostech Průběh středního, příp. vyššího odborného vzdělávání Osobní údaje Subjekt údajů Účel zpracování 1. Vedení záznamů (v třídní knize) o poskytovaném středním Přehled hodin výuky Přehled vyučujících (jméno, přijmení, titul) denní záznam o poskytovaném v jednotlivých

Více

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení

Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11. Článek 1 Základní ustanovení Příloha č. 2 k č.j.: 539/M/11, 11943/ENV/11 Zkušební řád pro zkoušku odborné způsobilosti k provádění biologického hodnocení podle 67, ve smyslu 45i zákona č. 114/1992 Sb. o ochraně přírody a krajiny,

Více

Katedra rehabilitačních oborů

Katedra rehabilitačních oborů Katedra rehabilitačních oborů Podmínky pro nástup na průběžnou a souvislou praxi 2017/2018 Tisk Deníku odborné praxe (dle studovaného oboru) verze 2017 formát A4, jednostranně, kroužková vazba. Vypsat

Více

Manuál online studia

Manuál online studia Manuál online studia 2016 Obsah Funkce a ovládání systému online kurzů... 3 1 Práce se systémem... 3 1.1 Přihlášení do online studia... 3 1.2 Odhlášení... 5 1.3 Zapomenuté heslo... 6 1.4 Profil uživatele...

Více

OPATŘENÍ Č. 4/2015 1 Úvodní ustanovení 2 Akreditované praxe a stáže

OPATŘENÍ Č. 4/2015 1 Úvodní ustanovení 2 Akreditované praxe a stáže OPATŘENÍ DĚKANA FAKULTY MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ Č. 4/2015 K PRAVIDLŮM SYSTÉMU PRAXÍ A STÁŽÍ NA FAKULTĚ MEZINÁRODNÍCH VZTAHŮ VYSOKÉ ŠKOLY EKONOMICKÉ V PRAZE Děkan Fakulty mezinárodních vztahů (dále jen FMV

Více

Vnitřní řád školního klubu (ŠK)

Vnitřní řád školního klubu (ŠK) Vnitřní řád školního klubu (ŠK) Č. j.: ZŠH/438/2018 Spisový znak: 2a-1 Skartační znak: A5 Vypracoval: Schválil: Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum vydání: 16. 11.

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY MANAŽERSKÉ VE VARŠAVĚ

ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY MANAŽERSKÉ VE VARŠAVĚ ZKUŠEBNÍ ŘÁD VYSOKÉ ŠKOLY MANAŽERSKÉ VE VARŠAVĚ OBSAH: I. OBECNÁ USTANOVENÍ... 3 II. ZKOUŠKY A ZÁPOČTY... 3 III. POUŽÍVÁNÁ HODNOTÍCÍ STUPNICE... 6 IV. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 7 I. OBECNÁ USTANOVENÍ 1 Studium

Více

SMĚRNICE ŘEDITELE ÚSI č. 9/2008 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA ÚSTAVU SOUDNÍHO INŢENÝRSTVÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK

SMĚRNICE ŘEDITELE ÚSI č. 9/2008 PRO PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA ÚSTAVU SOUDNÍHO INŢENÝRSTVÍ VUT V BRNĚ PRO AKADEMICKÝ ROK Akademický senát VUT v Brně v souladu s 27 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších předpisů, na návrh

Více

Jiří Mlýnek, Oddělení správy, bezpečnosti, revizí a energetiky Ing. Aleš Pék, vedoucí technického odboru Ing. Milan Bukač, kvestor

Jiří Mlýnek, Oddělení správy, bezpečnosti, revizí a energetiky Ing. Aleš Pék, vedoucí technického odboru Ing. Milan Bukač, kvestor UNIVERZITA PARDUBICE Směrnice č.4/2011 Věc Zajištění revizí a kontrol elektrických zařízení, hromosvodů a elektrických spotřebičů během používání na Univerzitě Pardubice Působnost všechny útvary univerzity

Více

Zásady pro hodnocení studentů VOŠ

Zásady pro hodnocení studentů VOŠ Školní rok 2009 2010 Zákon č. 561/04 Sb. Vyhláška MŠMT ČR č. 10/2005 Sb. Vyhláška MŠMT ČR č. 470/2006 Sb. Zásady pro hodnocení studentů VOŠ Jsou nedílnou součástí Školního řádu Hodnocení a klasifikace

Více

PROTOKOL O EXPERIMENTU slouzi k ziskani NOVYCH poznatku. ŠKOLNÍ PROTOKOL slouzi k procviceni latky a ziskani experimentalni dovednosti

PROTOKOL O EXPERIMENTU slouzi k ziskani NOVYCH poznatku. ŠKOLNÍ PROTOKOL slouzi k procviceni latky a ziskani experimentalni dovednosti PROTOKOL SKOLNICH LABOREK versus PROTOKOL O EXPERIMENTU ŠKOLNÍ PROTOKOL slouzi k procviceni latky a ziskani experimentalni dovednosti 1. Zadani 2. Seznam pomucek 3. Teorie toto slouzi vyucujicimu k overeni,

Více

Katedra fyzioterapie a ergoterapie

Katedra fyzioterapie a ergoterapie Katedra fyzioterapie a ergoterapie Podmínky pro nástup na průběžnou a souvislou praxi Tisk Deníku odborné praxe (dle studovaného oboru) formát A4, jednostranně, kroužková vazba. Vypsat druhou stranu, nalepit

Více

Základní pomůcka pro garanty bc. a mgr,. studia na FSV UK

Základní pomůcka pro garanty bc. a mgr,. studia na FSV UK Základní pomůcka pro garanty bc. a mgr,. studia na FSV UK Uznávání předmětů z ERASMU či jiného pobytu v zahraničí... 2 Uznávání předmětů z ČR a volitelné předměty... 2 Elektronické vypisování témat bc.

Více

HARMONOGRAM ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK ŠKOLNÍ ROK

HARMONOGRAM ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK ŠKOLNÍ ROK HARMONOGRAM ZÁVĚREČNÝCH ZKOUŠEK ŠKOLNÍ ROK 2018 2019 Škola organizuje ZZ dle Jednotného zadání závěrečné zkoušky pro školní rok 2018/2019 Jezdecká akademie - SOŠ Mariánské Lázně, s.r.o. Pedagogicko organizační

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE Dokumentace integrovaného systému ROZHODNUTÍ REKTORA Číslo:.. PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2012/2013 EDUKAČNÍ CENTRUM ČESKÉ BUDĚJOVICE Vypracoval Schválil Funkce

Více

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání

1. Řešení školních záležitostí. 2. Žádosti a jejich podávání 1. Řešení školních záležitostí Zletilý žák nebo zákonný zástupce nezletilého žáka řeší veškeré záležitosti, situace, žádosti apod. vždy nejprve s TŘÍDNÍM UČITELEM. Ke komunikaci lze kromě osobního jednání

Více

Aplikace Bakaláři. Návod

Aplikace Bakaláři. Návod Aplikace Bakaláři Návod Tento návod Vám má pomoci se zorientovat ve webové aplikaci Bakaláři. Mezi základní možnosti Webové aplikace patří: Informace získané z Evidence osobní údaje žáka, údaje o jeho

Více

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno

MASARYKOVA UNIVERZITA Fakulta sociálních studií, Joštova 10, 602 00 Brno SEZNÁMENÍ STUDENTŮ S PŘEDPISY V OBLASTI POŽÁRNÍ OCHRANY A BEZPEČNOSTI A OCHRANY ZDRAVÍ PŘI PRÁCI 1) Požární ochrana V souladu se zákonem č.133/85 Sb. o požární ochraně, v platném znění, studenti jsou k

Více

Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu chemie

Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu chemie Podmínky pro hodnocení žáka v předmětu chemie Chemie tercie Písemný test 1) Minimální počet známek za klasifikační období se skládá z hlavních písemných prací s váhou čtyři (budou dopředu nahlášeny z vybraných

Více

Návod pro uživatele ISIS

Návod pro uživatele ISIS Vysoká škola ekonomická v Praze Institut oceňování majetku Návod pro uživatele ISIS pro posluchače kurzů Institutu oceňování majetku 1 Pro zjednodušení komunikace a administrativy Institut oceňování majetku

Více

Dálkové studium se řídí podle plánů konzultací jednotlivých ročníků, které jsou součástí organizace školního roku 2011/2012.

Dálkové studium se řídí podle plánů konzultací jednotlivých ročníků, které jsou součástí organizace školního roku 2011/2012. B/ VYŠŠÍ ODBORNÁ ŠKOLA (VOŠ) Školní rok bude zahájen 1. 9. 2011. V těchto dnech vykonají třídní učitelé pedagogicko-organizační práce a školení ve studijních skupinách. Absolutoria - opravný termín 20.

Více

Bakalářský seminář 1. Obsah semináře. Informace k volbě témat 31.10.2012 2012/2013 2.11.2012. Ing. Růžena Vorlová

Bakalářský seminář 1. Obsah semináře. Informace k volbě témat 31.10.2012 2012/2013 2.11.2012. Ing. Růžena Vorlová Bakalářský seminář 1 Ing. Růžena Vorlová 2012/2013 2.11.2012 Obsah semináře Informace k volbě témat a místa praxe Projekt a zadání bakalářské práce Termíny a harmonogram přípravy bakalářské práce SZZ Obsah

Více

Kroužkový předzápis pro letní semestr akademického roku 2015/16

Kroužkový předzápis pro letní semestr akademického roku 2015/16 Kroužkový předzápis pro letní semestr akademického roku 2015/16 Vážení studenti, Týká pouze 2. a 3. ročníků prezenční formy studia (Bc. i Mgr.)!!! V termínu od pátku 4. 9. 2015 9:00 hod. do pondělí 7.

Více

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK

PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ A PODMÍNKY PRO PŘIJETÍ KE STUDIU PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 EDUKAČNÍ CENTRUM PÍSEK OBSAH 1. ÚVOD... 3 2. CÍLE ROZHODNUTÍ... 3 3. ZÁVĚREČNÁ USTANOVENÍ... 6 1. ÚVOD Účelem rozhodnutí je

Více

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž

ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY Základní škola Slovan, Kroměříž, příspěvková organizace Zeyerova 3354, Kroměříž Z á k l a d n í š k o l a S l o v a n, K r o m ě ř í ž, p ř í s p ě v k o v á o r g a n i z a c e Zeyerova 3354, 767 01 Kroměříž e-mail: zs@zsslovan.cz tel.: 573 502 244, fax : 573 502 240 ŘÁD ŠKOLNÍ DRUŽINY

Více

Řád celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 25. června 2010

Řád celoživotního vzdělávání na Vysoké škole chemicko-technologické v Praze ze dne 25. června 2010 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 25. června 2010

Více