u příležitosti 20. výročí zrušení Varšavské smlouvy a odchodu sovětských vojsk z Československa

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "20.6. 26.6.2011. u příležitosti 20. výročí zrušení Varšavské smlouvy a odchodu sovětských vojsk z Československa"

Transkript

1 T Ý D E N S V O B O D Y u příležitosti 20. výročí zrušení Varšavské smlouvy a odchodu sovětských vojsk z Československa 21. června 1991 překročil hranice Československa poslední železniční transport se sovětskou technikou a vojáky. 27. června 1991 odešel z Československa poslední sovětský voják, generál Vorobjov. 1. července 1991 byl v Černínském paláci podepsán protokol o ukončení planosti Varšavské smlouvy. Projekt předkládá a realizuje OPONA, o.p.s.

2 TÝDEN SVOBODY zahrnuje pondělí Vernisáž výstavy o rozpadu Varšavské smlouvy a odchodu sovětských vojsk ve Valdštejnské zahradě Senátu ČR (doba trvání výstavy 3 měsíce). Příjezd růžového tanku č. 23 na Václavské náměstí - mediální happening. Vystaven po dobu celého týdne. úterý MEZINÁRODNÍ KONFERENCE k připomenutí 20. výročí zrušení Varšavské smlouvy. středa MEZINÁRODNÍ KONFERENCE k připomenutí 20. výročí zrušení Varšavské smlouvy. VELETRH SVOBODY mezinárodní setkání osobností, organizací a iniciativ prosazujících dodržování lidských práv KONCERT ZA SVOBODU na Václavském náměstí určený pro širokou veřejnost čtvrtek VELETRH SVOBODY mezinárodní setkání osobností, organizací a iniciativ prosazujících dodržování lidských práv SILENT STREET PARTY určená především mladé generaci pátek sobota UNITED ISLANDS festival Na akci úzce spolupracujeme s Ministerstvem zahraničních věcí ČR, Ministerstvem obrany ČR, Vojenským historickým ústavem, organizacemi zabývajícími se porušováním lidských práv v různých místech světa a také s festivalem United Islands. Záštitu nad projektem přislíbili ministr zahraničních věcí Karel Schwarzenberg, ministr obrany Alexandr Vondra, místopředseda Senátu Přemysl Sobotka a primátor hl. m. Prahy Bohuslav Svoboda. Týden svobody zahrnuje také mediální projekty připravené ve spolupráci s tiskem, rozhlasem a televizí. Symbolem Týdne svobody 2011 bude růžový tank Davida Černého, pro další ročníky se pak růžová stane základní symbolickou barvou akce.

3 TÝDEN SVOBODY je projektem, který má ambici založit tradici, připomínající nejenom nám, ale celé Evropě hodnoty, na nichž je vybudována naše společná euro-americká civilizace. Ne náhodou se srdcem tohoto mezinárodního projektu stane srdce Evropy, tedy Praha. Město s bohatou historií, hlavní město země, která před více než dvaceti lety prošla sametovou revolucí od totality k demokracii, tedy ke svobodě, stejně tak jako později smírným rozdělením republiky, a stala se tak celosvětovým příkladem nenásilného prosazování hodnot a vůdčí osobnost tohoto procesu, president Václav Havel celosvětovým symbolem boje za svobodu a demokracii. Tématem TÝDNE SVOBODY 2011 bude rozpuštění vojenského paktu Varšavská smlouva a odchod jeho vojsk z Československé republiky. Nejenom my, ale i historie pokládá obě tyto události za završení procesu sametové revoluce a upevnění demokratických principů ve státech bývalé východní Evropy a také jako zásadní krok k Evropskému sjednocení. I proto je Praha nejvhodnějším místem pro založení tradice Týdne svobody tak, jak ji předestíráme. Týden svobody se ve svém prvním ročníku tomuto tématu bude věnovat s patřičnou vážností (plánovaná mezinárodní konference, určená zejména odborné veřejnosti), ale i s určitou nadsázkou, která je vlastní zejména mladé generaci. Také proto se symbolem letošního Týdne svobody stane růžový tank Davida Černého a obecně se barvou této akce i do budoucna stane růžová. Koneckonců mladá generace je hlavní sociální skupinou, které by Týden svobody měl připomínat kořeny a souvislosti systému, ve kterém žijí. Počítáme s tím, že témata Týdne svobody se budou rok od roku měnit a budou reflektovat významná výročí a principy rozvoje občanské společnosti, související s rozvojem demokracie.

4 MEZINÁRODNÍ KONFERENCE K PŘIPOMENUTÍ 20. VÝROČÍ ZRUŠENÍ VARŠAVSKÉ SMLOUVY ve spolupráci s Ministerstvem zahraničních věcí ČR a Ministerstvem obrany ČR Termín a místo konání: , Černínský palác Předpokládaný počet účastníků: 300 Jednací jazyk: angličtina Konference k 20. výročí zrušení Varšavské smlouvy a odchodu vojsk tohoto paktu je nosnou částí Týdne svobody Praha se stane zaslouženým centrem pozornosti evropské i světové veřejnosti. Cíl konference Před dvaceti lety, 21. června 1991 opustil poslední železniční transport sovětské armády území bývalého Československa. O několik málo dnů později, 1. července 1991 byla v Praze zrušena Varšavská smlouva, vojenský pakt sovětských satelitů. Tyto události spolu s rozpadem Sovětského svazu v témže roce nejenže ukončily studenou válku, ale také byly výchozím bodem pro nové geopolitické rozdělení evropského regionu. Evropské státy se musely přizpůsobit společenským změnám a čelit zcela novým bezpečnostním výzvám. Vzhledem k rozšiřování Evropské unie přichází stále nové výzvy, je nutno přihlížet k posílení evropské bezpečnosti a zvažovat všechna budoucí bezpečnostní rizika. Konference si klade za cíl odpovědět na tyto otázky: dopad zrušení Varšavské smlouvy a rozpadu Sovětského svazu na bezpečnost Evropy, souvislosti mezi rozšiřováním EU a evropskou bezpečností, rozšíření a jeho dopad na zahraniční politiku EU a vztahy mezi EU, NATO a Ruskem. K diskuzi o závažných otázkách evropské bezpečnosti budou přizváni představitelé odborné, akademické a politické reprezentace. Mediální pokrytí Tiskový servis s důrazem na domácí a zahraniční tiskové agentury a zástupce předních evropských médií. U příležitosti konference bude uspořádána tisková konference.

5 VELETRH SVOBODY mezinárodní setkání osobností, organizací a iniciativ prosazujících dodržování lidských práv Termín a místo konání: , Václavské náměstí Určeno pro širokou veřejnost Václavské náměstí je symbolické místo v centru Prahy, které je všeobecné známé jako místo veřejných setkání, manifestací a demonstrací, které vždy provázely významné historické změny naší země. V rámci Týdne svobody proto právě na tomto místě ustoupí doprava a zaparkované automobily mezinárodnímu setkání jednotlivců, hnutí i organizací, které hrají místně i mezinárodně významnou roli v oblasti prosazování lidských práv. Vzhledem k tématu Týdne svobody bude důraz kladen zejména na svobodu slova a shromažďování, které jsou ohroženy i v mnoha demokratických státech. Václavské náměstí ozdobené pro tuto příležitost dnes již legendárním růžovým tankem číslo 23 zaplní stánky jednotlivých organizací a hnutí, které budou mít příležitost představit se jak veřejnosti, tak organizacím z celého světa. Každá organizace se sama rozhodne o způsobu prezentace a programu ve vlastním stánku. Kromě stánků budou na Václavském náměstí i společné prostory, stan pro denní doprovodné diskuze a workshopy a pódium pro kulturní produkci. Prostor pro vlastní program bude možné rezervovat u organizátorů, kteří zajistí dramaturgickou kontinuitu akce. Další součástí programu VELETRHU SVOBODY je instalace různých tématických výstav např. ROK ZA ROKEM, rekapitulující historii Československa a následně České republiky a Slovenska, Maďarska a Polska od konce druhé světové války po současnost. Na VELETRHU SVOBODY jsou vítány neziskové organizace a iniciativy z celého světa. Veletrh svobody je pro ně příležitostí prezentovat své záměry, aktivity a získat pro ně veřejnost, vyměnit si zkušenosti a najít nové kontakty pro svou činnost. Na program prvního dne Veletrhu svobody naváže koncert Týdne svobody, na druhý pak street party. Mediální pokrytí Vydání tiskové zprávy pro všechna média, přímá účast rozhlasových a televizních stanic na této akci, která bude poskytovat široké spektrum materiálů pro zpravodajské a informační zpracování.

6 KONCERT ZA SVOBODU na Václavském náměstí určený pro širokou veřejnost Termín konání: , 20:00-22:00 Určeno pro širokou veřejnost Koncert Týdne svobody je prvním z programových vrcholů Týdne svobody. Na Václavském náměstí vystoupí čtyři hudební skupiny reprezentující represí postihovanou uměleckou obec ze tří až čtyř zemí, kde dochází k významnému porušování lidských práv. Vzhledem k naší snaze o jejich hladké vycestování do Prahy, není možné prezentovat jejich jména. Zároveň vyjednáváme účast světoznámých zejména hudebních osobností, aby přijely jako jednotlivci a zakazovaným zahraničním skupinám pomohly nejen svou účastí ale i tím, že osobně představí je, možná i jejich zemi a podmínky v ní, a pozvou je na pódium. Možná dokonce i společně zazpívají. O účasti jednáme s Joan Baez, Mickem Jaggerem, Bobem Dylanem, Bono Voxem, Patti Smith, Jaromírem Jágrem, Dominikem Haškem, Petrem Sís a Milošem Formanem. Mediální pokrytí Vyjednáváme přímý přenos koncertu televizí a rádiem.

7 FREEDOM SILENT STREET PARTY určená především mladé generaci Termín a místo konání: od 18:00, centrum Prahy Freedom Silent Street Party má ambice dosáhnout evropského rozměru a přilákat mladé lidi z východu i západu. Svým jedinečným principem umožní každému z účastníků vybrat si hudbu, na kterou chce tančit, i její hlasitost. Princip silent party je jednoduchý, k poslechu jsou místo reproduktorů používány sluchátka, v případě Freedom Silent Street Party i mobilní telefony s možností poslechu rádia. Hudební produkce bude v průvodu zajišťována přes soukromý mobilní FM vysílač z alegorického vozu, který povede průvod, což nevyloučí možnost, aby účastníci poslouchali i jinou hudbu podle svého výběru. Freedom Silent Street Party bude zahájena na náměstí Míru živou hudební produkcí, která se přesune do sluchátek před tím, než průvod vyrazí na Václavské náměstí, kde udělá symbolickou tečku za Veletrhem svobody, a odtud kolem klubů, které se účastní klubové noci spřáteleného festivalu United Islands. Následně se vydá k bývalému pomníku Stalina, ke kyvadlu na Letné, kde bude Silent Party pokračovat až do ranních hodin, aniž by rušila noční klid. Pracovní harmonogram 18:00-19:00 Zahájení na nám. Míru, živá hudba 19:15 přesun na Václavské náměstí (Italská, Vinohradská) 19:30-19:45 produkce na Václavském nám. 19:45 přesun do Vodičkovy ulice 20:10 přesun z Vodičkovy na Národní třídu 21:20 přesun z Národní třídy směrem ke kyvadlu 22:20 zahájení programu u kyvadla na Letné Hudební produkce 18:00-19:00 živá hudební produkce 19:00-19:15 přepínáme na mobilní FM vysílač 19:00-22:15 průvod vedený alegorickým vozem s FM vysílačem 22:20 -??? hudební produkce přes FM vysílač u kyvadla Mediální pokrytí Důraz bude kladen na propagaci v ČR i zahraničí. V případě nalezení vhodného partnera může být hudební produkce přenášena živě do rádia.

8 MEDIÁLNÍ PROJEKTY TÝDNE SVOBODY ve spolupráci s televizí a rozhlasem Tato média budou oslovena, aby se stala mediálními partnery Týdne svobody. Před začátkem Týdne svobody bude uspořádána velká tisková konference, prezentující připravovanou konferenci a všechny doprovodné akce, které jsou součástí Týdne svobody. Ke všem těmto věcem bude přistupováno vždy v celku. Před začátkem Týdne svobody bude realizována řada rozhovorů zástupců Opona o.p.s. o vzniku této nové tradice a o programu prvního ročníku. V médiích, která se stanou mediálními partnery Týdne svobody bude realizována kampaň prezentující ročník Po dohodě s Magistrátem hl. města Prahy bude přiměřeným způsobem realizována kampaň do zahraničí. S mediálními partnery budou realizovány přímé přenosy některých akcí Týdne svobody. S mediálními partnery vzniknou některé projekty, které budou mít přesah samotného Týdne svobody a budou z něho tematicky vycházet. S Čro a ČT bude jednáno o vzniku cyklu, který by připomenul lidské příběhy související s okupací. Stejně tak je možné vyslat štáb do Ruska a najít a natočit bývalé vojáky, kteří se okupace účastnili. V ČRo a ČT je možné zrealizovat besedu s odborníky a politology na téma, které bude tématem Týdne svobody. V průběhu Týdne svobody budou realizována tisková prohlášení, která budou znovu upozorňovat na konkrétní akce. Zejména v prvním ročníku musí být kladen velký důraz na marketing a propagaci.

9 KONTAKT OPONA, o.p.s. Velvarská Praha Marek Vocel předseda správní rady marek.vocel@oponaops.eu / David Gaydečka člen správní rady david.gaydecka@oponaops.eu / Vítek Rozehnal člen správní rady vitek.rozehnal@oponaops.eu / Pavla Kantnerová pavla.kantnerova@oponaops.eu /

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause

Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Pod záštitou prezidenta České republiky Václava Klause Popis projektu Projekt Češi ve světě oslavy Dne české státnosti 2012 proběhne na různých místech v Praze v týdnu od 24. do 30. září 2012 pod záštitou

Více

Od totality k demokracii. Skládačka

Od totality k demokracii. Skládačka Od totality k demokracii Skládačka Návod na přípravu skládačky: Každá skládačka se v tomto souboru skládá ze tří částí: 1) karta se zadáním; 2) karta s odpověďmi; 3) fotografie. Všechny tři části vytiskneme.

Více

Škrtni všechny nesprávné odpovědi.

Škrtni všechny nesprávné odpovědi. 1. Kdo se stal v Československu po druhé světové válce předsedou vlády? Emil Hácha. 2. Komunistický politik, první dělnický prezident v Československu. Vedl komunistický převrat v roce 1948. Jak se jmenuje?

Více

Doprovodný program konference Forum 2000

Doprovodný program konference Forum 2000 5. 11. října 2018 Doprovodný program konference Forum 2000 Výzva pro zájemce o pořádání místních akcí v rámci Festivalu demokracie. #fedem Co je cílem Festivalu demokracie? Chceme naslouchat náladám ve

Více

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích

Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Historie a tradice ozbrojených sil ČR Konstituování Armády České republiky a účast vojáků v zahraničních misích Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského

Více

Seznamte se s historií

Seznamte se s historií Bylo Československo před rokem 1989 federací? Jedním z prvních signálů, že vztah Čechů a Slováků nebude v obnovené demokracii po listopadu 1989 bezproblémový, se stala tzv. pomlčková, která odkryla vzájemné

Více

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava)

XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ. ( května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Hospodářská komora České republika XXX. Sněm Hospodářské komory České republiky NABÍDKA PARTNERSTVÍ (15. 16. května 2018, Ostrava, Clarion Ostrava) Kontaktní osoba za HK ČR: Markéta Svobodová svobodova.marketa@komora.cz

Více

NÁVRAT K DEMOKRACII jaro 1968 Alexander Dubček 21. srpna 1968 okupace obnovena Gustav Husák pronásledování normalizace

NÁVRAT K DEMOKRACII jaro 1968 Alexander Dubček 21. srpna 1968 okupace obnovena Gustav Husák pronásledování normalizace NÁVRAT K DEMOKRACII Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 5. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky s vývojem České republiky při návratu k demokracii. Učebnice: Obrazy z novějších Českých dějin. NÁVRAT

Více

Předmět: DĚJEPIS Ročník: 9. ŠVP Základní škola Brno, Hroznová 1. Výstupy předmětu

Předmět: DĚJEPIS Ročník: 9. ŠVP Základní škola Brno, Hroznová 1. Výstupy předmětu Opakování učiva 8. ročníku Brainstorming, práce s mapou, opakovací soutěže Určí základní historické události 19. stol. příčiny, důsledky a chronologie. Vysvětlí základní politické, sociální, ekonomické

Více

MODERNÍ DOBA svět a České země v letech 1871 1914

MODERNÍ DOBA svět a České země v letech 1871 1914 1 Vzdělávací oblast : Člověk a společnost Vyučovací předmět : Dějepis Ročník:9. Výstup Učivo Průřezová témata Mezipředmětové vztahy Poznámka vysvětlí rozdílné tempo modernizace a prohloubení nerovnoměrnosti

Více

NÁZEV: VY_32_Dějepis_04_Československo a Česká republika

NÁZEV: VY_32_Dějepis_04_Československo a Česká republika NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Ing. Věra Bubíková VYTVOŘENO: 01.05.2013 NÁZEV: VY_32_Dějepis_04_Československo a Česká republika po r. 1989, ZŠ praktická, 9. R - TÉMA:

Více

Dějepis - Oktáva, 4. ročník (přírodovědná větev)

Dějepis - Oktáva, 4. ročník (přírodovědná větev) - Oktáva, 4. ročník (přírodovědná větev) Dějepis Výchovné a vzdělávací strategie Kompetence k řešení problémů Kompetence komunikativní Kompetence sociální a personální Kompetence občanská Kompetence k

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie

BULLETIN. 179. Žofínské fórum. konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky. Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie BULLETIN 179. Žofínské fórum konané pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky Čeští zemědělci, ostrůvek uprostřed Evropské unie Praha, Velký sál paláce Žofín 26. 5. 2015 179. Žofínské fórum konané

Více

Senát. Parlamentu České republiky VOJENSKÝ HISTORICKÝ ÚSTAV PRAHA

Senát. Parlamentu České republiky VOJENSKÝ HISTORICKÝ ÚSTAV PRAHA Senát Parlamentu České republiky VOJENSKÝ HISTORICKÝ ÚSTAV PRAHA NÁRODNÍ MUZEUM 1 ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDY SENÁTU Nikdo u nás, s výjimkou otrlých komunistů, jistě nepochybuje o tom, že vpád sovětských vojsk

Více

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu

Učební osnovy vyučovacího předmětu dějepis se doplňují: 2. stupeň Ročník: devátý. Tematické okruhy průřezového tématu - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. - a počátkem 20. století v oblasti hospodářské, - společenské, kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny vzniku ohnisek napětí v Evropě - a v

Více

Junáka. protinacistického odboje roku 1941 zvláštním dekretem ministr exilové londýnské vlády Juraj Slávik. Za účast v odboji zaplatilo životem na

Junáka. protinacistického odboje roku 1941 zvláštním dekretem ministr exilové londýnské vlády Juraj Slávik. Za účast v odboji zaplatilo životem na 1940 Dne 28. 10. 1940 vydal K. H. Frank v zastoupení říšského protektora v Čechách a na Moravě nařízení o rozpuštění Junáka. Dne 4. 11. 1940 nacisté přepadli ústředí Junáka a zabavili veškerý majetek.

Více

GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015. Nabídka partnerství

GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015. Nabídka partnerství GLOBAL ENTREPRENEURSHIP WEEK 16. 22. listopadu 2015 Nabídka partnerství Využijte k propagaci služeb a produktů tu největší událost pro podnikatele, firmy, startupy a inovace v Česke republice a ve světě,

Více

NEVIDITELNÉ OBĚTI KOMUNISMU II.

NEVIDITELNÉ OBĚTI KOMUNISMU II. NEVIDITELNÉ OBĚTI KOMUNISMU II. Toronto - Ottawa - Montreal Projekt Gymnázia F. X. Šaldy v Liberci Neviditelné oběti komunismu II. červenec 2005 strana 2 Neviditelné oběti komunismu II. se uskutečnil za

Více

Úplné znění od

Úplné znění od Úplné znění od 5. 5. 2019 STATUTÁRNÍ MĚSTO OLOMOUC ZASTUPITELSTVO MĚSTA OLOMOUCE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 10/2018, o nočním klidu, ve znění obecně závazných vyhlášek č. 3/2019 a č. 6/2019 Zastupitelstvo

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 274/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 254 ze dne 09.04.2014 Návrhy na pojmenování ulic a náměstí ve vztahu k událostem 17. listopadu 1989 v lokalitě Nákladového nádraží

Více

Program hlavních sletových dnů

Program hlavních sletových dnů 1. července 2012 neděle Program hlavních sletových dnů 1. 6. července 2012 10:00 13:00 Sletový průvod Prahou Václavské nám, 28. října, Národní tř. Smetanovo nábř. Křižovnická, nám. J. Palacha, Široká,

Více

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE ATVCZ,s.r.o. IČ: 27647234 Velvarská 1626/45 160 00 Praha 6 Česká republika Sp. znvident.: 2010/1271/KOZ/ATV Naše zn.: KOZ/4479/2010 Zasedání Rady č. 23-2010 / poř.č.: 11 ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE Rada

Více

Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu

Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu Mistrovství Evropy žen do 22 let v softballu 2. 7. srpna 2010 Praha 8, Svoboda park Česká republika Vrcholný turnaj evropského významu Na největší softballové akci roku na území České republiky uvidíte

Více

http://www.adam.cz/img/201201282001_soutez-normalni-normalizace-clovek-v-tisni.jpg NORMALIZACE

http://www.adam.cz/img/201201282001_soutez-normalni-normalizace-clovek-v-tisni.jpg NORMALIZACE http://www.adam.cz/img/201201282001_soutez-normalni-normalizace-clovek-v-tisni.jpg NORMALIZACE POJEM NÁVRAT KSČ K DIKTATUŘE SOVĚTSKÉHO TYPU NE NOVÝ SYSTÉM, POUZE ZNOVUPOUŽITÍ NÁSTROJŮ 50. LET POČÍNAJÍCÍ

Více

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE

ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE ATVCZ,s.r.o. IČ: 27647234 Velvarská 1626/45 160 00 Praha 6 Česká republika Sp. znvident.: 2010/1271/KOZ/ATV Naše zn.: KOZ/4479/2010 Zasedání Rady č. 23-2010 / poř.č.: 11 ROZHODNUTÍ O UDĚLENÍ LICENCE Rada

Více

Projekt Vlak pro EVROPU 2006

Projekt Vlak pro EVROPU 2006 Projekt Vlak pro EVROPU 2006 VLAK PRO EVROPU 2006 Něco JINÉHO než očekáváte Towarzystwo im. Edyty Stein / Edith-Stein-Gesellschaft Wroclaw Sdružení pro jazykovou a kulturní výměnu pořádá spolu s Německým

Více

Masarykovo nám. 1, Hodonín

Masarykovo nám. 1, Hodonín MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: 5 pro jednání: mim. schůze rady města konané dne: 10.5.2018 Obsah zprávy: Schválení podání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského

Více

Magni Cesty s příběhem

Magni Cesty s příběhem Cesty s příběhem Magni Cesty s příběhem ROZVOJ POZNÁVACÍHO A KULTURNÍHO CESTOVNÍHO RUCHU MĚST A REGIONŮ PRO DOMÁCÍ A ZAHRANIČNÍ TURISTY HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Ing. Marek Toušek

Více

Vládní návrh. ZÁKON ze dne o zásluhách Václava Havla. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Vládní návrh. ZÁKON ze dne o zásluhách Václava Havla. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Vládní návrh ZÁKON ze dne. 2012 o zásluhách Václava Havla Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 1 Václav Havel se zasloužil o svobodu a demokracii. 2 Tento zákon nabývá účinnosti dnem jeho

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

Otevřená věda III popularizace přírodovědných oborů a komunikace výzkumu a vývoje ve společnosti

Otevřená věda III popularizace přírodovědných oborů a komunikace výzkumu a vývoje ve společnosti Otevřená věda III popularizace přírodovědných oborů a komunikace výzkumu a vývoje ve společnosti OVIII - cíle Zajistit kvalifikované lidské zdroje pro vědu a výzkum (VaV pracovníky, pedagogy, studenty)

Více

uvede příčiny a důsledky světové hospodářské

uvede příčiny a důsledky světové hospodářské Podklad pro celoroční rozvržení učiva dějepisu v 9. ročníku Celoroční rozvržení očekávaných výstupů z RVP ZV, dílčích výstupů a učiva DĚJEPISU 9 škola: třída: vyučující: hodinová dotace: 66 vyučovacích

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC

STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC STATUTÁRNÍ MĚSTO LIBEREC 14. schůze rady města dne: 28.08.2018 Bod pořadu jednání: Obecně závazná vyhláška o nočním klidu Stručný obsah: Dne 28. listopadu 2016 schválilo Zastupitelstvo města Liberec obecně

Více

Innovation # Naše české ruce

Innovation # Naše české ruce Innovation # Naše české ruce Innovation ČR 1918-2018 24. října 2018 Grand Hotel Bohemia Prague inovátorská konference / slavnostní galavečer pod záštitou starosty Prahy 1 s podporou fakulty strojní ČVUT

Více

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA

MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA Czech Dance Benefit Society o.s. uvádí MEZINÁRODNÍ PROJEKT SOUČASNÉHO TANEČNÍHO DIVADLA NABÍDKA PARTNERSTVÍ PRO ČESKOU PREMIÉRU O PROJEKTU GHETTO 1577 Výlučnost projektu Projekt současného tanečního divadla

Více

Učební osnovy pracovní

Učební osnovy pracovní 2 týdně, povinný MD: 1. světová válka Žák: vyjádří své mínění o zneužití techniky ve světových válkách a jeho důsledcích 1. světová válka - válka (začátek, průběh, příměří) - Češi a Slováci za 1. světové

Více

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích

Dějiny od konce 19.století do 1. světové války. Průmyslová revoluce v Evropě. Trojspolek,Dohoda. Vývoj v koloniálních a závislých zemích Dějiny od konce 19.století do 1. světové války - umí charakterizovat hlavní změny koncem 19. a počátkem 20.století v oblasti hospodářské, společenské,kulturní a v mezinárodních vztazích - vysvětlí příčiny

Více

PODPOŘTE MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI. Odbor obchodu ČRo

PODPOŘTE MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI. Odbor obchodu ČRo 22.4.2014 Produkt: Mistrovství světa v hokeji 2014 Cílová skupina: lidé se zájmem o sport hokej, napříč všemi věkovými kategoriemi Cíl: posílení značky a propojení s významnou sportovní událostí Forma

Více

Název projektu: Multimédia na Ukrajinské

Název projektu: Multimédia na Ukrajinské Základní škola, Ostrava Poruba, Ukrajinská 1533, příspěvková organizace Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Multimédia na Ukrajinské číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/21.3759

Více

Východní blok. Státy a organizace východního bloku

Východní blok. Státy a organizace východního bloku Východní blok Státy a organizace východního bloku Státy východního bloku Hlavní slovo SSSR 15 svazových republik SSSR největší stát na světě Vliv ve většině států střední a východní Evropy Komunisté s

Více

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014

Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Partnerství Mistrovství Evropy v baseballu 2014 Proč spolupracovat s ČBA Baseball má v České republice dlouholetou tradici. Tento sport se na našem území hraje téměř 100 let. V roce 2013 slaví společně

Více

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013

si Vás dovolují pozvat na: Národní konferenci VENKOV 2010 na téma Rozvoj venkova po roce 2013 Ministerstvo zemědělství v rámci Celostátní sítě pro venkov Krajské sdružení NS MAS ČR, o.s., v Královéhradeckém kraji, Národní síť Místních akčních skupin ČR, o.s., Spolek pro obnova venkova ČR, Agrární

Více

HISTORIE ROZHLASU Pravidelné rozhlasové vysílání

HISTORIE ROZHLASU Pravidelné rozhlasové vysílání HISTORIE ROZHLASU Pravidelné rozhlasové vysílání zahájeno 18. května 1923 ve 20.15 ze stanu, zapůjčeného od skautů, v Praze-Kbelích - vysílalo se hodinu na dlouhé vlně, součástí vysílání bylo krátké ohlášení

Více

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole

3.5 Kultura. 3.5.1 Praha kulturní metropole 3.5 Kultura Praha je již od středověku významnou křižovatkou obchodních a diplomatických cest, důležitým strategickým bodem, místem setkávání lidí z blízkých i vzdálených zemí a v neposlední řadě i průsečíkem

Více

ČESKÁ REPUBLIKA NAŠE VLAST

ČESKÁ REPUBLIKA NAŠE VLAST ČESKÁ REPUBLIKA NAŠE VLAST Anotace: Materiál je určen k výuce vlastivědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základy státního zřízení a politického systému ČR a státními symboly. ČESKÁ REPUBLIKA hlavním

Více

B8-0008/2015 } Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat za skupinu GUE/NGL

B8-0008/2015 } Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat za skupinu GUE/NGL B8-0029/2015 } RC1/Am. 3 3 Helmut Scholz, Miloslav Ransdorf, Barbara Spinelli, Patrick Le Hyaric, Marie- Christine Vergiat Bod 8 a (nový) 8a. vyzývá vládu a parlament (Verchovna rada) Ukrajiny, aby splnily

Více

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, erým se zavádí program Kreativní Evropa (2021 2027) a zrušuje nařízení (EU)

Více

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR

1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR 1316 2016 700. VÝROČÍ NAROZENÍ KARLA IV. ORGANIZAČNÍ VÝBOR OHLÉDNUTÍ ZA VÝROČÍM 1150 LET OD PŘÍCHODU SV. CYRILA A METODĚJE NA VELKOU MORAVU Zlínský kraj Ministerstvo zahraničních věcí ČR erzita c Zlínský

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu

MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA. Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu MĚSTO ČESKÁ LÍPA ZASTUPITELSTVO MĚSTA ČESKÁ LÍPA Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, o stanovení kratší doby nočního klidu Zastupitelstvo města Česká Lípa se na svém zasedání dne 15.února 2017 usnesením

Více

Oficiální zahájení konference

Oficiální zahájení konference Pod záštitou GENERÁLNÍ SPONZOR KONFERENCE: P R O G R A M NEDĚLE 22. dubna 2007 12.00 18.00 Registrace účastníků Příprava konferenčních místností a vystavovatelských stánků PONDĚLÍ 23. dubna 2007 den společnosti

Více

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1

10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 9. MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY JEDNOU ZA ROK, PŘED VÁNOCI S TRADICÍ OD ROKU 2007 10. - 13. 12. 2015 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK

Více

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =?

KDY DO NATO VSTOUPILA ČR =? TOTALITA =? NEUTRALITA =? PROPAGANDA =? ŽELEZNÁ OPONA =? STUDENÁ VÁLKA V EVROPĚ STUDENÁ VÁLKA Studená válka = období napětí mezi SSSR a USA, kdy hrozilo vypuknutí třetí světové války (od blokády Berlína do r. 1989). 1949 SSSR vyrobil první atomovou bombu, později

Více

Projekt 2. česko-slovenské filatelistické výstavy. Žďár nad Sázavou 2016

Projekt 2. česko-slovenské filatelistické výstavy. Žďár nad Sázavou 2016 Projekt 2. česko-slovenské filatelistické výstavy Žďár nad Sázavou 2016 Vydává: Organizační výbor výstavy Projednáno ve výboru KF 06-10. Žďár nad Sázavou 13. července 2015 2. Záměr výstavy: Úvod: Projekt

Více

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM

O AKCI SPORTOVNÍ ČÁST DOPROVODNÝ PROGRAM Brněnské výstaviště 7. 8. listopadu 2015 O AKCI Sport Life Run je kulturně sportovní akce, která je určená pro celé rodiny. Tato dvoudenní událost se uskuteční 7. 8. listopadu 2015 a její centrum bude

Více

Výroční zpráva organizace Díky, že můžem, z.s. 2016

Výroční zpráva organizace Díky, že můžem, z.s. 2016 Výroční zpráva organizace Díky, že můžem, z.s. 2016 1. Představení organizace Díky, že můžem, je spolek bezmála dvou desítek mladých lidí, studujících či pracujících, kteří si vytyčili za cíl udržovat

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE PODMÍNKY ÚČASTI 7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE 4. 8. 12. 2013 KAFKŮV DŮM NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 O DESIGNSUPERMARKETU designsupermarket je mezinárodní festival současného

Více

Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: , ve spolupráci s

Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: , ve spolupráci s Prezidentský panel 2018 Očekávání od nově zvoleného prezidenta: 29. 1. 2018, ve spolupráci s Shrnutí zjištění O projektu: V závěrečném týdnu před 2. kolem prezidentské volby Median realizoval výzkum Prezidentský

Více

pořádaný Spolkem českých právníků Všehrd Spolek českých právníků Všehrd, založen 1868

pořádaný Spolkem českých právníků Všehrd Spolek českých právníků Všehrd, založen 1868 Spolek českých právníků Všehrd, založen 1868 nejstarší právnický spolek v Čechách tradiční formát akce, obnovený roku 1990 návštěvnost minulých ročníků přes 1000 osob pozornost celé právnické obce, spolupráce

Více

Historie 13. Otázka číslo: 1. Havajské ostrovy se v roce 1959 staly: jedinou kolonií USA. jedním ze států USA

Historie 13. Otázka číslo: 1. Havajské ostrovy se v roce 1959 staly: jedinou kolonií USA. jedním ze států USA Historie 13 Otázka číslo: 1 Havajské ostrovy se v roce 1959 staly: jedinou kolonií USA jedním ze států USA samostatným státem, který je s USA spojen ekonomickou unií Otázka číslo: 2 V roce 1979 začal SSSR

Více

Obecně závazná vyhláška

Obecně závazná vyhláška STATUTÁRNÍ MĚSTO KARVINÁ Obecně závazná vyhláška č. 8/2016 o stanovení závazných podmínek pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků, včetně tanečních zábav

Více

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D.

Obrana pojetí a aktuální vývoj. Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. Obrana pojetí a aktuální vývoj Ing. Eduard Bakoš, Ph.D. 1 Literatura Relevantní legislativa a dokumenty viz dále (Ústava, Bezpečnostní strategie, resortní zákony) webové stránky příslušných institucí (např.

Více

PR strategie AOP. I. Shrnutí současné situace

PR strategie AOP. I. Shrnutí současné situace PR strategie AOP I. Shrnutí současné situace Pro dosavadní publicitu občanských poraden (dále jen OP) je charakteristické, že převážná většina výstupů je publikována v regionálních médiích. I v případě,

Více

Nabídka spolupráce. Pchjongčchang

Nabídka spolupráce. Pchjongčchang Nabídka spolupráce Pchjongčchang 2018 9. - 25. 2. 2018 ČESKÝ DŮM Cíle projektu prezentace ČR na nejprestižnější celosvětové sportovní události prezentace ČR jako vyspělé ekonomiky v mezinárodním měřítku

Více

Kampaň ke Dni válečných veteránů a sbírka na podporu natáčení vzpomínek válečných veteránů a lidí, kteří bojovali za svobodu a demokracii, za

Kampaň ke Dni válečných veteránů a sbírka na podporu natáčení vzpomínek válečných veteránů a lidí, kteří bojovali za svobodu a demokracii, za Kampaň ke Dni válečných veteránů a sbírka na podporu natáčení vzpomínek válečných veteránů a lidí, kteří bojovali za svobodu a demokracii, za svobodné Československo. 1. 11. listopadu 2018 v zapojených

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne

Správní poplatek ve výši 5.000,- Kč byl zaplacen na účet číslo /0710 pod variabilním symbolem dne Rada pro rozhlasové a televizní vysílání Skřetova 44/6 120 00 Praha 2 V Praze dne 6. 2. 2018 ÚŘAD RADY 1 pro rozhlasové a televizní vysílání Jednoznačný identifikátor 311:.Á6.9.^.S?. DOŠLO DME: - 6 "02"

Více

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy.

Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. Přivádíme módu přímo do ulic Prahy. 3km Nejdelší molo světa Proč tu jsme? Mladí návrháři nemají prostředky na uspořádání své vlastní přehlídky. I když tvoří úžasné věci, nikdo je zatím nezná. My jim

Více

Základní informace k partnerským podmínkám oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR

Základní informace k partnerským podmínkám oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR Základní informace k partnerským podmínkám oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR Česká pobočka AFCEA se stala hlavním spoluorganizátorem oslav 100. výročí Spojovacího vojska AČR, které vyvrcholí v říjnu

Více

17. listopad. V této prezentaci se podíváme na jeden z našich významných státních svátků, kterým beze sporu je 17. listopad.

17. listopad. V této prezentaci se podíváme na jeden z našich významných státních svátků, kterým beze sporu je 17. listopad. 17. listopad V této prezentaci se podíváme na jeden z našich významných státních svátků, kterým beze sporu je 17. listopad. Upraveno pro bezkontaktní prezentaci Co pro nás znamená? Státní svátek nemusíme

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Karviná Mizerov, Majakovského 2219 Určeno pro Sekce Předmět Téma / kapitola

Více

23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště

23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště Komplex veletrhů Mezinárodní veletrh investičních příležitostí, podnikání a rozvoje v regionech Mezinárodní veletrh komunálních technologií a služeb Mezinárodní veletrh

Více

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI:

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: MEZINÁRODNÍ PRODEJNÍ FESTIVAL A MEETING POINT SOUČASNÉ ČESKÉ DESIGNOVÉ SCÉNY 10. ROČNÍK 7. - 11. 12. 2016 KAFKŮV DŮM, NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK K ÚČASTI: 1. 9. 2016 I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

Pozvánka na Cyklokonferenci v Královéhradeckém kraji května 2009

Pozvánka na Cyklokonferenci v Královéhradeckém kraji května 2009 Pozvánka na Cyklokonferenci 2009 v Královéhradeckém kraji 26. - 30. května 2009 Vážení přátelé cyklistiky, je mi velikou ctí, že vás mohu tímto pozvat na další již tradiční cyklokonferenci konanou ve

Více

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika

Mistrovství Evropy v softballu žen. 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Mistrovství Evropy v softballu žen 7. 13. července 2013 Areál SK Joudrs Praha, Praha 8 - Bohnice, Česká republika Hlavní pořadatel Pořadatelé: Nejprestižnější evropský turnaj opět v ČR Nejprestižnější

Více

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival

příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival příběh jako zdroj inspirace Partnerská nabídka Fotofestival Moravská Třebová 30. 6. 31. 8. 2012 Fotofestival FOTOFESTIVAL Moravská Třebová 2012 je přehlídkou umělecké fotografie, na které se představují

Více

AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP

AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP AKADEMIE UMĚNÍ A KULTURY PRO SENIORY HMP Projekt základních uměleckých škol (příspěvkových organizací) a HMP, určený pro seniory v oblasti celoživotního uměleckého vzdělávání Osnova: 1. Název projektu

Více

LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE

LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE LISTOPAD 2015 MĚSÍC KVALITY V ČR KVALITA EMOCE INSPIRACE MEZINÁRODNÍ KONFERENCE GALAVEČER S ČESKOU KVALITOU KONFERENCE VÍTĚZŮ CEN ZA KVALITU NÁRODNÍ CENY KVALITY ČR A CSR zřizovatel Rady kvality ČR Záštitu

Více

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013

Představení projektu. na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Představení projektu na Setkání podnikatelů dne 17. června 2013 Obsah co znamená projekt Evropské hlavní město kultury přehled programu klíčové události časový harmonogram představení společnosti Plzeň

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

HANÁ regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Hané

HANÁ regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Hané HANÁ regionální produkt Přinášíme Vám to pravé z Hané Asociace regionálních značek Regionální značky v číslech 26 regionů (+ další spolupracující) Koordinátoři: 17 MAS, 5 destinační agentury, 4 jiné NNO

Více

Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno. Souběžně probíhají: 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště

Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno. Souběžně probíhají: 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno Souběžně probíhají: 23. 26. 4. 2014 Brno - Výstaviště Veletrh DSB - Dřevo a stavby Brno Veletrh DSB Dřevo a stavby Brno je samostatným veletrhem v rámci Stavebních veletrhů

Více

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz Studentské filmové kluby Jeden svět na školách projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz O projektu ÈÈstudentské filmové kluby jsou součástí rozsáhlého vzdělávacího programu Jeden svět na školách,

Více

www.deti-detem.cz Děti dětem Velký vánoční koncert pro handicapované děti a děti z Dětských domovů z celé ČR neděle 14.12.2014 od 15.

www.deti-detem.cz Děti dětem Velký vánoční koncert pro handicapované děti a děti z Dětských domovů z celé ČR neděle 14.12.2014 od 15. Děti dětem Velký vánoční koncert pro handicapované děti a děti z Dětských domovů z celé ČR neděle 14.12.2014 od 15.00 hodin sál Bohuslava Martinů na pražské HAMU, Malostranské náměstí 13, 118 00 Praha

Více

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015

150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 150 let Turnovsko kralupské dráhy 5. a 6. září 2015 Průvodce oslavami V letošním roce uplyne již 150 let od zahájení provozu na významné železniční spojnici Turnova a Kralupy nad Vltavou, turnovsko kralupské

Více

6. Národní koordinační výbor Předání programu akcí v jednotlivých městech, převzetí propagačních materiálů, plakátů a pod. Termín: červenec, srpen

6. Národní koordinační výbor Předání programu akcí v jednotlivých městech, převzetí propagačních materiálů, plakátů a pod. Termín: červenec, srpen Příprava a realizace Evropského týdne mobility a Evropského dne bez aut -harmonogram Zpracoval: Bohuslav Kuda, místostarosta města Letovice, březen 2005 Návrh metodiky 1. Získání podpory pro účast města

Více

PROJEKT PŘEDVOLEBNÍHO VYSÍLÁNÍ ČESKÉHO ROZHLASU PRO VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014

PROJEKT PŘEDVOLEBNÍHO VYSÍLÁNÍ ČESKÉHO ROZHLASU PRO VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 PROJEKT PŘEDVOLEBNÍHO VYSÍLÁNÍ ČESKÉHO ROZHLASU PRO VOLBY DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU 2014 (k datu 26.3.2014) Strana 1 ÚVOD Předvolební vysílání Českého rozhlasu zahrnuje 10 programových řad, a to na celoplošných

Více

Světový den rádia (pokrytí stanic ČRo)

Světový den rádia (pokrytí stanic ČRo) Světový den rádia (pokrytí stanic ČRo) Celoplošné stanice Český rozhlas 1 - Radiožurnál 10:05 Host Radiožurnálu Lucie Výborná se ptá režiséra Karla Weinlicha, jaké má rádio kouzlo. 11:10 Děti Vám to řeknou

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Dějiny 20. století, totalitní režimy

Dějiny 20. století, totalitní režimy Předmět: Náplň: Třída: Počet hodin: Pomůcky: Dějepis (DEJ) Dějiny 20. století, totalitní režimy Kvarta 2 hodiny týdně Dataprojektor Mezinárodní vztahy před 1. světovou válkou Ukáže na mapě kolonie evropských

Více

PO VÁLCE ZNÁRODNĚNÍ BANK, DOLŮ A VELKÝCH VÝROBNÍCH ZÁVODŮ POZEMKOVÁ REFORMA VLASTNIT MAX. 50 HA NÁSTUP KOMUNISTŮ

PO VÁLCE ZNÁRODNĚNÍ BANK, DOLŮ A VELKÝCH VÝROBNÍCH ZÁVODŮ POZEMKOVÁ REFORMA VLASTNIT MAX. 50 HA NÁSTUP KOMUNISTŮ PO VÁLCE 1945 1948 PREZIDENTEM OPĚT EDVARD BENEŠ ODDĚLILA SE PODKARPATSKÁ RUS A PŘIČLENILA SE K SOVĚTSKÉMU SVAZU ZNÁRODNĚNÍ BANK, DOLŮ A VELKÝCH VÝROBNÍCH ZÁVODŮ POZEMKOVÁ REFORMA VLASTNIT MAX. 50 HA 1946

Více

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ

SWEETSEN FEST 011 ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ SWEETSEN FEST 011 FRÝDEK-MÍSTEK SOBĚ 30/6 2/7/2011 WWW.SWEETSEN.CZ ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Festival Sweetsen fest letos trhal rekordy. Jak v počtu návštěvníků, tak ve vybrané částce pro charitativní organizace.

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Svět po roce 1945. MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389

Svět po roce 1945. MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Svět

Více

VOLBY DO KRAJSKÝCH ZASTUPITELSTEV A SENÁTU 2012 V ČESKÉ TELEVIZI

VOLBY DO KRAJSKÝCH ZASTUPITELSTEV A SENÁTU 2012 V ČESKÉ TELEVIZI VOLBY DO KRAJSKÝCH ZASTUPITELSTEV A SENÁTU 2012 V ČESKÉ TELEVIZI VEŘEJNOPRÁVNÍ ROLE ČT VE VOLBÁCH ČT služba veřejnosti v poskytování objektivních informací pro svobodné utváření názorů Předvolebními debatami

Více

Statut Bezpečnostní rady státu http://www.vlada.cz/cs/rvk/brs/statut/statut.html Vláda ČR svým usnesením vlády ČR ze dne 10. června 1998 č. 391 o Bezpečnostní radě státu a o plánování opatření k zajištění

Více