PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Návrh

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Návrh"

Transkript

1 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období 28 Návrh poslanců Ladislava Skopala, Pavla Kováčika a Jana Grůzy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 320/2002 Sb.

2 - 2 - ZÁKON ze dne.., kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 320/2002 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 320/2002 Sb., se mění takto: 1. V 2 písm. k) se na konci textu čárka nahrazuje středníkem a doplňují se tato slova: vyhláška stanoví způsob posouzení těchto podmínek a postup, jakým bude vymezena část honitby jako bažantnice,. 2. V 7 odst. 1 větě čtvrté se za slovy chov zvěře prováděný slova uživatelem honitby zrušují. 3. V 14 odst. 1 písm. e) se za slovo služební vkládají slova pokud jsou jako takoví k rozeznání. 4. V 17 odstavec 3 zní: (3) Při tvorbě honiteb se nepřihlíží k hranicím katastrálních území, územních obvodů obcí nebo krajů. Hranice honiteb se mají, pokud je to možné, krýt s hranicemi přírodními v terénu zřetelnými (například vodoteče, cesty, silnice).. 5. V 17 odstavec 5 zní: (5) Při tvorbě honiteb se musí přihlížet k jejich tvaru. Nelze chovat ani chránit nebo lovit zvěř v honitbě mající tvar úzkého pozemkového pruhu v nejširším místě širokém jen 500 m, i když by dosahovala stanovené minimální výměry. Toto ustanovení se netýká okrajových částí honitby (výběžků).. 6. V 18 odstavec 6 zní: (6) K návrhu na uznání honitby navrhovatel přikládá jím zpracované údaje o vlastnictví honebních pozemků včetně mapového zákresu hranic honitby na mapě zajišťující přesné odlišení hranic honiteb a návrh plánovaných druhů zvěře a jejich minimálních a normovaných stavů.. 7. V 19 odstavec 5 zní: (5) K návrhu na registraci přípravný výbor nebo honební společenstvo připojí ve dvojím vyhotovení a) seznam vlastníků honebních pozemků, kteří jsou členy honebního společenstva (dále jen "seznam členů") s uvedením jména, příjmení a bydliště, b) mapový zákres honitby, c) souhlasy vlastníků honebních pozemků s členstvím v honebním společenstvu.".

3 V 22 odst. 1 věta první zní: Valnou hromadu svolává honební starosta zpravidla jednou ročně.. 9. V 22 odstavec 2 zní: (2) Honební starosta je povinen vyrozumět o konání valné hromady s uvedením místa, data, hodiny a pořadu jednání, členy honebního společenstva. Vyrozumění se zveřejní na úřední desce v místě sídla honebního společenstva nejpozději 30 dnů před konáním valné hromady. Návrh na uzavření, změnu nebo vypovězení smlouvy o nájmu honitby a návrh o finančním hospodaření a o použití čistého výtěžku musí být k nahlédnutí u honebního starosty nejpozději 15 dní před konáním valné hromady. Součástí oznámení o konání valné hromady musí být také jakýkoliv návrh závazků, které mohou významným způsobem ovlivnit hospodaření honebního společenstva. Projednat záležitost, která nebyla uvedena v pozvánce na valnou hromadu, lze pouze se souhlasem všech přítomných členů honebního společenstva V 23 odst. 2 se slova nebo z fyzických osob zrušují. 11. V 23 odstavec 3 zní: (3) Jestliže honební starosta zemře nebo se vzdá funkce, vykonává tuto funkci místostarosta až do zvolení nového honebního starosty nejbližší valnou hromadou V 24 odst. 1 větě první se za slova 5 dalších členů vkládají slova honebního společenstva. 13. V 25 odst. 1 se na konci odstavce tečka nahrazuje čárkou a doplňuje se písmeno d), které zní: d) rozdělením nebo sloučením s dalším honebním společenstvem. V tomto případě se likvidace neprovádí V 30 odst. 2 větě poslední se slovo je nahrazuje slovy se stal. 15. V 32 odst. 2 věta první zní: Pokud honební společenstvo užívá honitbu na vlastní účet, je povinno přednostně před dalšími osobami umožnit účast na užívání honitby svým členům V 32 odst. 6 se slovo vlastníky nahrazuje slovy členy honebního společenstva a na konci věty se tečka nahrazuje čárkou a doplňují se slova kteří v honitbě zemědělsky nebo lesnicky hospodaří V 35 odst. 1 písm. c) se za slova "je bezúhonná" doplňují slova ( 12 odst. 4); k prokázání bezúhonnosti předloží výpis z evidence Rejstříku trestu; 15) k uloženým pokutám za přestupky na úseku myslivosti 14) a k pokutám za přestupky uložené podle tohoto zákona se nepřihlíží, pokud od právní moci rozhodnutí o jejich uložení uplynuly 2 roky,". 18. V 35 odstavec 6 zní: "(6) Mysliveckého hospodáře ustanovuje a odvolává orgán státní správy myslivosti na návrh uživatele honitby. Pro ustanovování a odvolávání platí obdobně ustanovení 12 odst. 3.".

4 V 36 se doplňuje odstavec 6, který zní: (6) Vyhláška stanoví podmínky, vzor a bližší pokyny vypracování plánu V 47 odst. 3 písm. d) se za slova ( 12 odst. 4) vkládají slova český občan a za slovy z evidence Rejstříku trestů 15) se středník nahrazuje čárkou a vkládají se slova cizinec platný lovecký lístek ze země pobytu;. 21. V 68 se za slova k provedení vkládají slova 2 písm. k), a za slova 35 odst. 7, se vkládají slova 36 odst. 6,. Čl. II Tento zákon nabývá účinnosti dnem vyhlášení.

5 - 5 - Důvodová zpráva I. Obecná část Zákon č. 449/2001 Sb. o myslivosti nabyl účinnosti dnem 1. červenci Při jeho aplikaci dochází k celé řadě komplikací, které se ukazují jako závažné problémy znemožňující jeho řádné dodržování. Předmětem předložené novely jsou ta ustanovení, která se v praxi neosvědčila vzhledem k jejich neodůvodněné ekonomické, administrativní a technické náročnosti. Umožňuje se vlastníkům honebních pozemků - členům honebního společenstva zřízení, pronájem a případné využívání honitby za jednodušších podmínek. Dále potom ta ustanovení, která je možné uvést do praxe pouze jejich zpřesněním, tj. po legislativně technické úpravě. Navrhovaná novela ani v jedné z předložených změn či úprav nemění smysl a cíle platného zákona. Jejím smyslem je ještě před zajistit podmínky pro řádné uvedení zákona do praktického života. Realizace navrhované změny zákona č. 449/2002 Sb., o myslivosti, neklade žádné nároky na státní rozpočet. Návrh zákona je v souladu s mezinárodními smlouvami podle č. 10 Ústavy a s ústavním pořádkem České republiky. II. Zvláštní část K 2 písm. k) Zatímco obora je druhem honitby se zákonem přesně vymezenými podmínkami její existence, podmínky pro bažantnici nejsou zákonem vymezeny. Protože bažantnice není druhem honitby, ale pouze její části, je nezbytné, aby vyhláška stanovila postup vymezení části honitby jako bažantnice. K 7 odst. 1 Stávající úprava znemožňuje využití již existujících líhňařských středisek provozovaných nikoliv uživateli honitby, ale jinými subjekty kchovu a následnému zazvěřování honiteb. V současné době takováto líhňařská střediska se značnou ekonomickou náročností a odborným personálem provozují Okresní myslivecké spolky (organizační složky Českomoravské myslivecké jednoty s právní subjektivitou v honitbách, jejichž nejsou uživateli). K 14 odst. 1 písm. e) V případě, že psi mimo vliv svého vedoucího pronásledují zvěř a nejsou k rozeznání jako psi slepečtí,záchranářští a služební nelze zabránit možnosti usmrtit je ve smyslu citovaného ustanovení. K l7 odst. 3) Současná praxe potvrzuje, že v případě splnění podmínky zahrnutí celého pozemku vlastníka do honitby dochází k vytváření nových hranic honiteb s nemožnosti aplikace ustanovení 69, přičemž neexistuje žádný racionální důvod pro nemožnost rozdělení honebního pozemku tak, aby hranice honitby byla trvalá a v terénu zřetelná.

6 - 6 - K 17 odst. 5) Navrhované znění exaktněji reaguje na potřeby praxe, kdy jde o zamezení tzv. újednických honiteb, ale zároveň nevyvolává potřebu změny honitby za každou cenu. K 18 odst. 6) Jde o zjednodušení v praxi velmi náročně realizovatelných mapových přehledů v současné době stanovených měřítcích. Z pohledu rychlé orientace o hranici honitby jsou stávajícím zákonem stanovena měřítka nepraktická, hranice jsou vzhledem k nezbytnému obrovskému soulepu jsou nepřehledné. Zároveň je vytvoření soulepu map v zákone stanovených měřítcích velmi ekonomicky náročné a velká část členů honebního společenstva majitelů honebních pozemků, kteří nemají zájem provozovat myslivost, nesouhlasí s vynakládáním finančních prostředků s těmi soulepy související. K 19 odst. 5) Nově navržené přílohy k návrhu na registraci společenstevní honitby se jeví z hlediska uznání dostatečnými. Pro tvorbu honiteb není třeba rodných čísel. Existuje vysoké procento vlastníků honebních pozemků, kteří žijí v zahraničí a rodná čísla vůbec nemají. K uznání společenstevních honiteb v případě, že nedojde ke sporu, není třeba žádných důkazních prostředků, které organizačně administrativně a ekonomicky zatěžují přípravný výbor honebního společenstva. K 22 odst. 1 Vzhledem k nepodnikatelskému charakteru honebních společenstev a celkovému nepříliš velkému zájmu členů honebních společenstev o dění v něm je nezbytné, aby v maximální možné míře bylo uvolněno konání valných hromad, které by se měly konat v souladu s potřebami a zájmy členů honebních společenstev či v případech, které výbor honebního společenstva považovat za potřebné. K 22 odst. 2 Stávající ustanovení o půjčce a úvěru se jeví jako kontroverzní a vzhledem k charakteru honebních společenstev jako nepodnikatelských subjektů zbytečné. Dokonce není vůbec žádoucí, aby si honební společenstva brala jakékoliv úvěry a půjčky. Z hlediska pozvání či svolávání valných hromad praxe opět ukázala nesmyslnou ekonomickou zátěž na obesílání všech členů honebního společenstva, existují případy, kde poštovní náklady na svolání valné hromady přesahují výnosy z pronájmu honitby. K 23 odst. 2 Pro honební společenstvo není žádoucí, aby členové honebního společenstva byli voleni z jiných osob než ze členů honebního společenstva. K 23 odst. 3 Z hlediska organizačně technické, administrativní a ekonomické náročnosti svolání a konání valné hromady honebního společenstva se jeví zbytečným svolávat v případě úmrtí nebo vzdání se funkce honebního starosty mimořádnou valnou hromadu, když může a ze zákona musí tuto funkci vykonávat do doby zvolení nového honebního starosty místostarosta. K 24 odst. l Jedná se legislativně technickou úpravu.

7 - 7 - K 25 odst. 1 Praxe ukazuje, že je žádoucí upravit v případě vůle a zájmu členů honebních společenstev rozdělení, nebo sloučení honebních společenstev s cílem pokračovat v činnosti bez likvidace. K 30 odst. 2 Jedná se legislativně technickou úpravu. K 32 odst. 2 Pokud vlastník honebního pozemku nechce být členem honebního společenstva, není důvod, proč by měl mít přednostní účast na užívání honitby. K 32 odst. 6 Navrhovaná změna je vedena snahou zamezit spekulacím. Jejím cílem je zajistit ochranu zájmů vlastníků členů honebních společenstev. K 35 odst. 1 písm. c) Jedná se legislativně technickou úpravu z důvodu sjednocení pojmů a termínů zákona. K 35 odst. 6 Myslivecký hospodář není veřejným činitelem jako myslivecká stráž, a proto je nesprávné, pokud jsou uplatňována stejná kriteria. Vzhledem i k tomu, že Policie ČR provádí šetření zejména spolehlivosti a bezúhonnosti ve smyslu zákona o zbraních a střelivu, není důvod, aby myslivecký hospodář byl stejné proceduře podroben dvakrát. K 36 Praktické zkušenosti ukazují, že je třeba metodicky sjednotit způsob vypracování, provádění, evidence a kontroly plánu mysliveckého hospodaření. K 47 odst. 3 písm. d) Zejména z pohledu podnikání v myslivosti je třeba zachovat dosud prováděnou praxi u poplatkových lovců z ciziny. To je uznávat v ČR lovecký lístek a zbrojní průkaz ze země jejich pobytu. Stejný postup je uplatňován vůči občanům z ČR v zahraničí. K 68 Jedná se legislativně technickou úpravu v návaznosti na návrhy změny 2 písm. k) a 36 stávajícího zákona.

8 - 8 - Podpisová listina: Ing. Ladislav S k o p a l, v.r. Ing. Pavel K o v á č i k, v.r. Ing. Jan G r ů z a, v.r.

9 - 9 - Text částí zákona o myslivosti s vyznačením navrhovaných změn a doplnění 2 písm. k) k) bažantnicí část honitby, v níž jsou vhodné podmínky pro intenzivní chov bažantů, k) bažantnicí část honitby, v níž jsou vhodné podmínky pro intenzivní chov bažantů, vyhláška stanoví způsob posouzení těchto podmínek a postup, jakým bude vymezena část honitby jako bažantnice, 7 odst. 1 (1) Chov zvěře v zajetí je možný jen se souhlasem orgánu státní správy myslivosti. K žádosti o udělení souhlasu předkládá žadatel vyjádření veterinárních orgánů 5) a orgánů na ochranu zvířat proti týrání k navrhovaným podmínkám chovu. Souhlasu není třeba, jde-li o chov zvěře v zoologické zahradě zřízené obcí nebo krajem, nebo jde-li o držení a chov loveckých dravců. Za chov zvěře v zajetí se nepovažuje krotký chov nebo polodivoký chov zvěře prováděný uživatelem honitby pro účely zazvěřování honiteb, péče o zraněnou zvěř prováděná uživatelem honitby po nezbytnou dobu, záchranné chovy a stanice potřebné péče o zraněné živočichy zřizované podle předpisů o ochraně přírody. Záchranné chovy zvláště chráněných živočichů a péče o zraněné živočichy zvláště nechráněné, pokud jsou zvěří, lze však provádět jen v zařízeních schválených také orgánem státní správy myslivosti. Vypouštění jedinců z těchto zařízení do honitby lze provádět jen po projednání s orgánem státní správy myslivosti a s vědomím držitele a uživatele honitby. (2) Chov zvěře v zajetí je možný jen se souhlasem orgánu státní správy myslivosti. K žádosti o udělení souhlasu předkládá žadatel vyjádření veterinárních orgánů 5) a orgánů na ochranu zvířat proti týrání k navrhovaným podmínkám chovu. Souhlasu není třeba, jde-li o chov zvěře v zoologické zahradě zřízené obcí nebo krajem, nebo jde-li o držení a chov loveckých dravců. Za chov zvěře v zajetí se nepovažuje krotký chov nebo polodivoký chov zvěře prováděný uživatelem honitby pro účely zazvěřování honiteb, péče o zraněnou zvěř prováděná uživatelem honitby po nezbytnou dobu, záchranné chovy a stanice potřebné péče o zraněné živočichy zřizované podle předpisů o ochraně přírody. Záchranné chovy zvláště chráněných živočichů a péče o zraněné živočichy zvláště nechráněné, pokud jsou zvěří, lze však provádět jen v zařízeních schválených také orgánem státní správy myslivosti. Vypouštění jedinců z těchto zařízení do honitby lze provádět jen po projednání s orgánem státní správy myslivosti a s vědomím držitele a uživatele honitby. 14 odst. 1 písm. e) e) usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato

10 nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení, pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení, e) usmrcovat v honitbě toulavé psy, kteří mimo vliv svého vedoucího ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení pronásledují zvěř; pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení. Toto oprávnění se nevztahuje na psy ovčáckých a loveckých plemen, na psy slepecké, zdravotnické, záchranářské a služební, pokud jsou jako takoví k rozeznání; usmrcovat kočky potulující se v honitbě ve vzdálenosti větší než 200 m od nejbližší nemovitosti sloužící k bydlení, pokud je tato nemovitost umístěna na oploceném pozemku, počítá se vzdálenost od jeho oplocení, l7 odst. 3 Stávající znění zaměnit novým zněním: Při tvorbě honiteb se nepřihlíží k hranicím katastrálních území, územních obvodů obcí nebo krajů. Každý honební pozemek musí však být celý zahrnut do některé honitby. Má-li honební pozemek tvořit hranici honitby, musí být tato hranice trvalá a v terénu zřetelná. Hranice honiteb se mají, pokud je to možné, krýt s hranicemi přírodními. Při tvorbě honiteb se nepřihlíží k hranicím katastrálních území, územních obvodů obcí nebo krajů. Hranice honiteb se mají, pokud je to možné, krýt s hranicemi přírodními v terénu zřetelnými (například vodoteče, cesty, silnice). 17 odst. 5 Při tvorbě honiteb se musí přihlížet k jejich tvaru. Nelze chovat ani chránit nebo lovit zvěř na úzkém pozemkovém pruhu v nejužším místě širokém jen 500 m, i když by dosahoval minimální výměry honitby. Stejně je nutno bránit vzniku hranice honitby, kterou by tvořilo rozhraní zemědělských a lesních pozemků. Za tím účelem se při tvorbě honiteb provádí vyrovnání hranic honiteb výměnou honebních pozemků nebo jejich přičleněním. Při tvorbě honiteb se musí přihlížet k jejich tvaru. Nelze chovat ani chránit nebo lovit zvěř v honitbě mající tvar úzkého pozemkového pruhu v nejširším místě širokém jen 500 m, i když by dosahovala stanovené minimální výměry. Toto ustanovení se netýká okrajových částí honitby (výběžků).

11 odst. 6 K návrhu na uznání honitby navrhovatel přikládá údaje o vlastnictví honebních pozemků, identifikaci honebních pozemků včetně mapového zákresu hranic honitby na přehledové mapě nejméně v měřítku 1:2880, 1:2000 nebo měřítku podrobnějším a návrh plánovaných druhů zvěře a jejich minimálních a normovaných stavů. K návrhu na uznání honitby navrhovatel přikládá jím zpracované údaje o vlastnictví honebních pozemků včetně mapového zákresu hranic honitby na mapě zajišťující přesné odlišení hranic honiteb a návrh plánovaných druhů zvěře a jejich minimálních a normovaných stavů. 19 odst. 5 K návrhu na registraci přípravný výbor připojí ve dvojím vyhotovení a) seznam vlastníků honebních pozemků (dále jen seznam členů ) s uvedením jména, příjmení, rodného čísla a bydliště, a jde-li o právnickou osobu, její název, sídlo a identifikační číslo, b) mapový zákres hranic honitby na mapě vlastnických vztahů v měřítku 1:2880, 1:2000 nebo měřítku podrobnějším, c) souhlasy vlastníků honebních pozemků s členstvím v honebním společenstvu K návrhu na registraci přípravný výbor připojí ve dvojím vyhotovení a) seznam vlastníků honebních pozemků (dále jen seznam členů ) s uvedením jména, příjmení a bydliště, a jde-li o právnickou osobu, její název, sídlo a identifikační číslo, b) mapový zákres hranic honitby, c) souhlasy vlastníků honebních pozemků s členstvím v honebním společenstvu 22 odst. 1 Valnou hromadu svolává honební starosta nejméně jednou ročně ve lhůtě určené stanovami, nejpozději však do 15. února. Valnou hromadu svolává honební starosta zpravidla jednou ročně. ve lhůtě určené stanovami, nejpozději však do 15. února.

12 odst. 2 Honební starosta je povinen zaslat pozvánku na valnou hromadu, s uvedením místa, datumu, hodiny a pořadu jednání, všem členům honebního společenstva na adresu sídla nebo bydliště uvedenou v seznamu členů nejméně 15 dní před konáním valné hromady. Návrh na uzavření, změnu nebo vypovězení smlouvy o nájmu honitby a návrh o finančním hospodaření, návrh rozhodnutí o půjčce a úvěru a o použití čistého výtěžku musí být součástí pozvánky na valnou hromadu. Součástí pozvánky na valnou hromadu musí být také jakýkoliv návrh závazků, které mohou významným způsobem ovlivnit hospodaření honebního společenstva. Projednat záležitost, která nebyla uvedena v pozvánce na valnou hromadu, lze pouze se souhlasem přítomných členů honebního společenstva. Honební starosta je povinen vyrozumět o konání valné hromady s uvedením místa, data, hodiny a pořadu jednání, členy honebního společenstva. Vyrozumění se zveřejní na úřední desce v místě sídla honebního společenstva nejpozději třicet dní před konáním valné hromady. Návrh na uzavření, změnu nebo vypovězení o nájmu honitby a návrh o finančním hospodaření, návrh rozhodnutí o půjčce a úvěru, a o použití čistého výtěžku musí být k nahlédnutí u honebního starosty nejpozději 15 dní před konáním valné hromady. Součástí oznámení o konání valné hromady musí být také jakýkoliv návrh závazků, které mohou významným způsobem ovlivnit hospodaření honebního společenstva. Projednat záležitost, která nebyla uvedena v pozvánce na valnou hromadu, lze pouze se souhlasem všech přítomných členů honebního společenstva. 23 odst. 2 Honebního starostu a jeho zástupce volí valná hromada na období 10 let způsobem uvedeným ve stanovách, a to z členů honebního společenstva nebo z fyzických osob, které navrhne člen honebního společenstva. Honebního starostu a jeho zástupce volí valná hromada na období 10 let způsobem uvedeným ve stanovách, a to z členů honebního společenstva nebo z fyzických osob, které navrhne člen honebního společenstva. 23 odst. 3 Jestliže honební starosta zemře, vzdá se funkce, je odvolán nebo jinak skončí jeho funkční období, musí valná hromada do jednoho měsíce zvolit nového honebního starostu. Až do zvolení nového honebního starosty vykonává tuto funkci místostarosta. Jestliže honební starosta zemře, nebo se vzdá funkce, vykonává tuto funkci místostarosta až do zvolení nového honebního starosty nejbližší valnou hromadou.

13 odst. l Pokud počet členů honebního společenstva přesahuje 10, je honební společenstvo povinno zvolit honební výbor, který tvoří honební starosta, honební místostarosta a nejméně jeden a nejvýše pět dalších členů; počet členů určí stanovy. Pro svolávání honebního výboru platí ustanovení o svolávání valné hromady obdobně. Pokud počet členů honebního společenstva přesahuje 10, je honební společenstvo povinno zvolit honební výbor, který tvoří honební starosta, honební místostarosta a nejméně jeden a nejvýše pět dalších členů honebního společenstva; počet členů určí stanovy. Pro svolávání honebního výboru platí ustanovení o svolávání valné hromady obdobně. 25 odst. 1 Honební společenstvo zaniká dnem výmazu z rejstříku. Zániku honebního společenstva předchází jeho zrušení s likvidací. Honební společenstvo se zrušuje d) dnem zániku společenstevní honitby, e) uplynutím doby, na kterou bylo založeno, f) dnem uvedeným v rozhodnutí valné hromady o zrušení honebního společenstva, jinak dnem, kdy toto rozhodnutí bylo přijato; rozhodnout o zrušení lze pouze tak, aby nejpozději v den zrušení zanikla smlouva nájmu honitby, je-li uzavřena. Honební společenstvo zaniká dnem výmazu z rejstříku. Zániku honebního společenstva předchází jeho zrušení s likvidací. Honební společenstvo se zrušuje g) dnem zániku společenstevní honitby, h) uplynutím doby, na kterou bylo založeno, i) dnem uvedeným v rozhodnutí valné hromady o zrušení honebního společenstva, jinak dnem, kdy toto rozhodnutí bylo přijato; rozhodnout o zrušení lze pouze tak, aby nejpozději v den zrušení zanikla smlouva nájmu honitby, je-li uzavřena, j) rozdělením nebo sloučením s dalším honebním společenstvem. V tomto případě se likvidace neprovádí. 30 odst. 2 Vlastníkům honebních pozemků, které orgán státní správy myslivosti přičlenil podle odstavce 1, náleží od držitele honitby náhrada; jde-li o společenstevní honitbu, je náhradu povinno platit honební společenstvo. Nedohodnou-li se zúčastněné osoby o výši náhrady, určí náhradu orgán státní správy myslivosti a přihlédne přitom k velikosti přičleněných honebních pozemků a k předpokládanému výnosu z výkonu práva myslivosti na těchto pozemcích. Náhrada je splatná do 31. března běžného roku zpětně. Náhrada však nenáleží, pokud honební pozemky byly přičleněny ke společenstevní honitbě a jejich vlastník je členem honebního společenstva.

14 Vlastníkům honebních pozemků, které orgán státní správy myslivosti přičlenil podle odstavce 1, náleží od držitele honitby náhrada; jde-li o společenstevní honitbu, je náhradu povinno platit honební společenstvo. Nedohodnou-li se zúčastněné osoby o výši náhrady, určí náhradu orgán státní správy myslivosti a přihlédne přitom k velikosti přičleněných honebních pozemků a k předpokládanému výnosu z výkonu práva myslivosti na těchto pozemcích. Náhrada je splatná do 31. března běžného roku zpětně. Náhrada však nenáleží, pokud honební pozemky byly přičleněny ke společenstevní honitbě a jejich vlastník se stal členem honebního společenstva. 32 odst. 2 Pokud honební společenstvo užívá honitbu na vlastní účet, je povinno přednostně před dalšími osobami umožnit účast na užívání honitby svému členovi, popřípadě vlastníkovi honebního pozemku v této honitbě. K této přednosti je povinno přihlížet i při rozhodnutí o pronájmu honitby Pokud honební společenstvo užívá honitbu na vlastní účet, je povinno přednostně před dalšími osobami umožnit účast na užívání honitby svým členům., popřípadě vlastníkovi honebního pozemku v této honitbě. K této přednosti je povinno přihlížet i při rozhodnutí o pronájmu honitby. 32 odst. 6 Pokud je honitba pronajata mysliveckému sdružení, je toto myslivecké sdružení povinno upřednostnit přihlášky členství podané vlastníky, popřípadě nájemci honebních pozemků této honitby, Pokud je honitba pronajata mysliveckému sdružení, je toto myslivecké sdružení povinno upřednostnit přihlášky členství podané členy honebního společenstva, popřípadě nájemci honebních pozemků této honitby, kteří v honitbě zemědělsky nebo lesnicky hospodaří. 35 odst. 1 písm. c) (1) Uživatel honitby je povinen navrhnout orgánu státní správy myslivosti ustanovení mysliveckého hospodáře. Předpokladem pro zastávání této funkce je, že navržená osoba k) má způsobilost k právním úkonům, l) je starší 21 let, m) je bezúhonná, n) má bydliště na území České republiky, o) má platný lovecký lístek, p) má platný zbrojní průkaz skupiny C,

15 q) je pojištěna ( 48), a r) složila zkoušku z myslivosti na vysoké škole, na které je myslivost vyučovacím předmětem, nebo úspěšně ukončila studia na střední odborné škole nebo vyšší odborné škole, na které je myslivost povinným vyučovacím předmětem, nebo složila vyšší odbornou mysliveckou zkoušku, nebo složila zkoušku pro myslivecké hospodáře; potvrzení o složení zkoušky vystavené jejím pořadatelem je veřejnou listinou. (3) Uživatel honitby je povinen navrhnout orgánu státní správy myslivosti ustanovení mysliveckého hospodáře. Předpokladem pro zastávání této funkce je, že navržená osoba s) má způsobilost k právním úkonům, t) je starší 21 let, u) je bezúhonná ( 12 odst. 4); k prokázání bezúhonnosti předloží výpis z evidence Rejstříku trestů; k uloženým pokutám za přestupky na úseku myslivosti a k pokutám za přestupky uložené podle tohoto zákona se nepřihlíží, pokud od právní moci rozhodnutí o jejich uložení uplynuly 2 roky v) má bydliště na území České republiky, w) má platný lovecký lístek, x) má platný zbrojní průkaz skupiny C, y) je pojištěna ( 48), a z) složila zkoušku z myslivosti na vysoké škole, na které je myslivost vyučovacím předmětem, nebo úspěšně ukončila studia na střední odborné škole nebo vyšší odborné škole, na které je myslivost povinným vyučovacím předmětem, nebo složila vyšší odbornou mysliveckou zkoušku, nebo složila zkoušku pro myslivecké hospodáře; potvrzení o složení zkoušky vystavené jejím pořadatelem je veřejnou listinou. 35 odst. 6 Mysliveckého hospodáře ustanovuje a odvolává orgán státní správy myslivosti na návrh uživatele honitby. Pro ustanovování a odvolávání mysliveckého hospodáře platí obdobně ustanovení 12 odst. 3 až 6 a 13 s výjimkou prokazování znalostí práv a povinností myslivecké stráže, vydávání odznaku a skládání slibu. Mysliveckého hospodáře ustanovuje a odvolává orgán státní správy myslivosti na návrh uživatele honitby. Pro ustanovování a odvolávání platí obdobně ustanovení 12 odst Doplnit odstavec 6, který zní: (6) Vyhláška stanoví podmínky, vzor a bližší pokyny vypracování plánu mysliveckého hospodaření. 47 odst. 3 písm. d) je bezúhonný ( 12 odst. 4); k prokázání bezúhonnosti předloží výpis z evidence Rejstříku trestů; k uloženým pokutám za přestupky na úseku myslivosti a k pokutám za přestupky uložené podle tohoto zákona se nepřihlíží, pokud od právní moci rozhodnutí o jejich uložení uplynuly 2 roky,

16 je bezúhonný ( 12 odst. 4); český občan k prokázání bezúhonnosti předloží výpis z evidence Rejstříku trestů, cizinec platný lovecký lístek ze země pobytu; k uloženým pokutám za přestupky na úseku myslivosti a k pokutám za přestupky uložené podle tohoto zákona se nepřihlíží, pokud od právní moci rozhodnutí o jejich uložení uplynuly 2 roky, 68 Ministerstvo zemědělství vydá vyhlášku k provedení 3 odst. 4, 12 odst. 8, 35 odst. 7, 42 odst. 2, 44 odst. 3, 47 odst. 5, 49 odst. 2, 58 odst. 3 a 61 odst. 5 a v dohodě s Ministerstvem životního prostředí vyhlášku k provedení 14 odst. 1 písm. f). Ministerstvo zemědělství vydá vyhlášku k provedení 2 písm. k), 3 odst. 4, 12 odst. 8, 35 odst. 7, 36 odst. 6, 42 odst. 2, 44 odst. 3, 47 odst. 5, 49 odst. 2, 58 odst. 3 a 61 odst. 5 a v dohodě s Ministerstvem životního prostředí vyhlášku k provedení 14 odst. 1 písm. f).

M Y S L I V E C K Á L E G I S L A T I V A

M Y S L I V E C K Á L E G I S L A T I V A M Y S L I V E C K Á L E G I S L A T I V A Program : Právní úprava uznávání honiteb Honební společenstvo Smlouva o nájmu honitby Změna a zánik honiteb Zánik honebního společenstva Zánik smlouvy o nájmu

Více

Současný stav úpravy honebního společenstva

Současný stav úpravy honebního společenstva Současný stav úpravy honebního společenstva Založení honebního společenstva ( 19 zákona č. 449/2001 Sb., dále jen zákon o myslivosti ) Návrh na založení spolu s návrhem na uznání společenstevní honitby

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2013, Čl. I

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2013, Čl. I N á v r h ZÁKON ze dne. 2013, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti,

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA TŘANOVICE

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA TŘANOVICE STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA TŘANOVICE ČL. 1 Založení honebního společenstva 1. Honební společenstvo je právnickou osobou založenou podle zákona č.449/2001 Sb. o myslivosti. Je založeno na dobu neurčitou.

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Čl. 1 Založení honebního společenstva 1. Název: Honební společenstvo Malý Bor, (dále jen HS ). IČO :75012308. 2. Sídlo: Malý Bor. 3. Honební společenstvo je právnickou osobou

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Návrh změny stanov 4. bod programu na valné hromadě konané dne 03.02.2013. STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Čl. 1 ZALOŽENÍ HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA 1. Název: Honební společenstvo Strmilov - Leština, zkráceně

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA VILANTICE

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA VILANTICE STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA VILANTICE Čl. 1 Založení honebního společenstva 1. Název: Honební společenstvo Vilantice se sídlem ve Vilanticích (čp. 44), PSČ 544 01 Dvůr Králové nad Labem 1, IČO: 47466022

Více

Stanovy. Honebního společenstva Pátek (dále také honební společenstvo) 1 Čl. Úvodní ustanovení

Stanovy. Honebního společenstva Pátek (dále také honební společenstvo) 1 Čl. Úvodní ustanovení Honebního společenstvo Pátek Stanovy Honebního společenstva Pátek (dále také honební společenstvo) 1 Čl. Úvodní ustanovení 1. Nový zákon o myslivosti z.č. 449/2001 Sb. o myslivosti (dále jen zákon ) uvádí

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA. Čl. 1. Založení honebního společenstva

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA. Čl. 1. Založení honebního společenstva STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Čl. 1 Založení honebního společenstva 1. Název, sídlo a registrace honebního společenstva: Název: Honební společenstvo Určice - Myslejovice Sídlo a adresa: Dětkovice 93,

Více

Myslivecký hospodář. Mysliveckým hospodářem se může stát ten, kdo:

Myslivecký hospodář. Mysliveckým hospodářem se může stát ten, kdo: Myslivecký hospodář Mysliveckým hospodářem se může stát ten, kdo: je starší 21 let, má způsobilost k právním úkonům, je bezúhonný je pojištěn má bydliště na území České republiky má platný lovecký lístek

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA Čl. 1 Založení honebního společenstva 1. Název, sídlo a registrace honebního společenstva Název: Honební společenstvo SEJŘEK - SKOROTICE Sídlo a adresa: SEJŘEK PSČ 592 62

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA 1. Název, sídlo a registrace honebního společenstva: Název: Honební společenstvo Myštice 2. Sídlo a adresa: Myštice PSČ: 388 01 Blatná, IČ 48223093 Honební společenstvo vzniklo

Více

3. volební období 39/4

3. volební období 39/4 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 1999 3. volební období 39/4 Pozměňovací návrhy k návrhu poslanců Josefa Mandíka a dalších na vydání zákona, kterým se mění

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Evid. číslo honitby - 8/03 Údaje o honebním společenstvu

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA B ŘEZ O LUP Y

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA B ŘEZ O LUP Y STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA B ŘEZ O LUP Y Či. 1 Založení honebního společenstva I.Název: Honební společenstvo Březolupy, zkráceně HS Březolupy Sídlo: Březolupy čp. 90, 687 13 Březolupy IČO : 46254897

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Údaje o honebním společenstvu (HS) - Název: Honební

Více

Městský úřad Děčín Rejstřík honebních společenstev

Městský úřad Děčín Rejstřík honebních společenstev Městský úřad Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Údaje o honebním společenstvu (HS) - Název : Honební

Více

MagistrátměstaDěčín Rejstřík honebníchspolečenstev

MagistrátměstaDěčín Rejstřík honebníchspolečenstev MagistrátměstaDěčín Rejstřík honebníchspolečenstev vedenpodleust. 28odst.1a3zákonač.449/2001Sb.,omyslivosti,vezněnípozdějšíchpředpisů Údajeohonebním společenstvu(hs)- Název:Honebníspolečenstvo Verneřice

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Evid. číslo honitby - 2/03 Údaje o honebním společenstvu

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období. USNESENÍ č. 257 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2001 3. volební období USNESENÍ č. 257 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 48. schůze dne 12. září 2001 Návrh poslanců Zuzky

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 330 návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Evid. číslo honitby - 15/13 Údaje o honebním společenstvu

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Evid. číslo honitby - 5/03 Údaje o honebním společenstvu

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Údaje o honebním společenstvu (HS) - Název: Honební

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3146 Sbírka zákonů č. 222 / 2012 222 ZÁKON ze dne 20. června 2012, kterým se mění volební zákony a zákon č. 326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a o změně některých zákonů, ve

Více

Honební společenstvo Radíkov se sídlem v Radíkově 48

Honební společenstvo Radíkov se sídlem v Radíkově 48 Honební společenstvo Radíkov se sídlem v Radíkově 48 Zve Všechny členy honebního společenstva na jednání valné hromady honebního společenstva, která se bude konat dne 1.3.2013 v 18.00 v budově bývalé školy.

Více

Honební společenstvo "Lásenice" \i se sídlem v Lásenici ~

Honební společenstvo Lásenice \i se sídlem v Lásenici ~ Méstský úřad Jindřichův Hradec PS Č 377 2 2 9-3 'lo\'s - " -~ - {i Honební společenstvo "Lásenice" \i se sídlem v Lásenici ~ Dne 2.3.1993 bylo Olcresním úřadem v Jindřichově Hradci registrováno honební

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada:

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Evid. číslo honitby - 7/03 Údaje o honebním společenstvu

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č.449/201 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č.449/201 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č.449/201 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Údaje o honebním společenstvu (HS) - Název : Honební

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2007 V. volební období 216 Návrh poslanců Ladislava Šustra, Bohuslava Sobotky, Petra Bratského, Pavla Kováčika, Věry Jakubkové a dalších na vydání zákona,

Více

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999

Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 Parlament České republiky Poslanecká sněmovna rozpočtový výbor 3. volební období 1999 110 USNESENÍ z 13. schůze dne 29. dubna 1999 k vládnímu návrhu zákona o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou

Více

Informace k problematice toulavých a opuštěných zvířat, handicapovaných zvířat, kam se obrátit při podezření na týrání zvířat

Informace k problematice toulavých a opuštěných zvířat, handicapovaných zvířat, kam se obrátit při podezření na týrání zvířat ODBOR ŽIVOČIŠNÝCH KOMODIT 17210 SPISOVÁ ZN.: = čj. NAŠE ČJ.: 11928/2009-17210 VYŘIZUJE ODDĚLENÍ OCHRANY ZVÍŘAT, JUDr. Spurná TELEFON: 221 812 346 FAX: 221 812 967 E-MAIL: jana.spurna@mze.cz ADRESA: Těšnov

Více

Odbor životního prostředí (OŽP)

Odbor životního prostředí (OŽP) Odbor životního prostředí (OŽP) 1) Lesní hospodářství a ochrana lesa Státní správa lesů z. č. 289/1995 Sb., o lesích a) Rozhodování o pochybnostech a prohlášení pozemků za pozemky určené k plnění funkcí

Více

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA SLABČICE

STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA SLABČICE STANOVY HONEBNÍHO SPOLEČENSTVA SLABČICE SLABČICE Článek 1 Založení honebního společenstva 1. Honební společenstvo je právnickou osobou založenou podle zákona č.512/1992 Sb., transformováno a uvedeno do

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. II. skupina - Myslivost a legislativa Obecné poznámky Cíl Seznámit uchazeče se základními právními předpisy týkající se výkonu myslivecké praxe v honitbě

Více

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna obecního zřízení. Čl. I ZÁKON ze dne 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon

Více

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba

fyzická osoba, podnikající fyzická osoba Správce osobních Správce osobních Městský úřad Kralupy nad Vltavou Palackého nám. 1 278 01 Kralupy nad Vltavou (MÚ) Zástupce správce osobních Ing. Jaroslav Zdich tajemník Městského úřadu Kralupy nad Vltavou

Více

124/2008 Sb. ZÁKON ze dne 19. března 2008, ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o Rejstříku trestů

124/2008 Sb. ZÁKON ze dne 19. března 2008, ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o Rejstříku trestů 124/2008 Sb. ZÁKON ze dne 19. března 2008, kterým se mění zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

ZÁKON. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I ZÁKON č. 284/2002 Sb., kterým se mění zákon č. 564/1990 Sb., o státní správě a samosprávě ve školství, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Částka 41 Sbírka zákonů č. 106 / 2016 Strana 1955 106 ZÁKON ze dne 16. března 2016, kterým se mění zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 129/2000 Sb.,

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 501/2

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y. 4. volební období 501/2 P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 501/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona k provedení nařízení Rady (EHS) o zřízení Evropského

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Vládní návrh. zákon ze dne ,

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období. Vládní návrh. zákon ze dne , PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2002 IV. volební období 118 Vládní návrh zákon ze dne...2002, kterým se mění zákon č.338/1992 Sb., o dani z nemovitostí, ve znění pozdějších předpisů - 2 -

Více

SESTAVOVÁNÍ PLÁNU MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ a NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II

SESTAVOVÁNÍ PLÁNU MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ a NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II SESTAVOVÁNÍ PLÁNU MYSLIVECKÉHO HOSPODAŘENÍ a NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II NÁRODNÍ LESNICKÝ PROGRAM II Nejvyšší koncepční materiál lesního hospodářství Pro období do roku 2013 Schválen vládou ČR 1. 10. 2008

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 367/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 367/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 367/0 Návrh Zastupitelstva Středočeského kraje na vydání zákona, kterým se mění a doplňuje zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a

Více

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011

USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období USNESENÍ č. 48 A výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj z 13. schůze dne 15. června 2011 Návrh poslanců Jaroslava Krupky, Stanislava

Více

ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Strana 4378 Sbírka zákonů č. 351 / 2011 351 ZÁKON ze dne 27. října 2011, kterým se mění zákon č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl

Více

Zápis z valné hromady

Zápis z valné hromady Zápis z valné hromady Honebního společenstva SEJŘEK - SKOROTICE se sídlem Sejřek 12, 592 62 Nedvědice konané dne 22.03.2013 v Sejřku s tímto programem: Program: 1) Zahájení a schválení programu valné hromady

Více

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: STAVEBNÍHO ÚŘADU A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 1. Zpracování osobních údajů za účelem evidence válečných hrobů a pietních míst (VH) Shromažďování, uchovávání, vč. ukládání na datové

Více

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev

Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev Magistrát města Děčín Rejstřík honebních společenstev veden podle ust. 28 odst. 1 a 3 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů Evid. číslo honitby - 16/13 Údaje o honebním společenstvu

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2005 4. volební období USNESENÍ č. 283 výboru pro veřejnou správu, regionální rozvoj a životní prostředí ze 49. schůze dne 1. června 2005 Vládní návrh zákona

Více

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony

N á v r h ZÁKON. ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony N á v r h III. ZÁKON ze dne. 2018, kterým se mění zákon č. 234/2014 Sb., o státní službě, ve znění pozdějších předpisů, a další související zákony Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST

Více

SOKOLNICTVÍ a PRÁVO. Bc. Marcela Medková

SOKOLNICTVÍ a PRÁVO. Bc. Marcela Medková SOKOLNICTVÍ a PRÁVO Bc. Marcela Medková SOKOLNICTVÍ a PRÁVO Sokolnictví není upraveno 1 právním předpisem, právní předpisy, které ho upravují lze rozdělit do 3 skupin podle oblasti, kterou upravují a)

Více

STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU. Myslivecký spolek Horní Lhota

STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU. Myslivecký spolek Horní Lhota STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU Název mysliveckého spolku: Myslivecký spolek Horní Lhota Sídlo: SLAVĚTÍN 47 257 08 NAČERADEC IČO: 49828878 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Myslivecký spolek (dále jen "spolek")

Více

Zákon č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů

Zákon č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů Zákon č. 273/2001 Sb., o právech příslušníků národnostních menšin a o změně některých zákonů (Parlament České republiky schválil zákon dne 10. července 2001, vyhlášen byl ve Sbírce zákonů dne 2. srpna

Více

ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí

ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne 2012, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o katastru nemovitostí Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 950 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 28.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 950 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 28. 142 9. funkční období 142 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu a o změně některých souvisejících zákonů, zákon č. 289/1995 Sb., o lesích a o změně a doplnění některých

Více

Čl. I. 1 Účel zákona Tento zákon upravuje podmínky chovu a držení některých psů, kteří mohou být nebezpeční svému okolí.

Čl. I. 1 Účel zákona Tento zákon upravuje podmínky chovu a držení některých psů, kteří mohou být nebezpeční svému okolí. ZÁKON ze dne... 2013, o regulaci chovu bojových plemen psů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I 1 Účel zákona Tento zákon upravuje podmínky chovu a držení některých psů, kteří mohou

Více

Výňatek zákona č. 252/1997 Sb. o zemědělství

Výňatek zákona č. 252/1997 Sb. o zemědělství Výňatek zákona č. 252/1997 Sb. o zemědělství (stav platný do 31.12. 2009) Změna: 62/2000 Sb. Změna: 307/2000 Sb. Změna: 128/2003 Sb. Změna: 128/2003 Sb. (část) Změna: 85/2004 Sb. (část) Změna: 128/2003

Více

ZÁKON kterým se mění zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Č ÁST PRVNÍ

ZÁKON kterým se mění zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Č ÁST PRVNÍ Strana 1544 Sbírka zákonů č. 124 / 2008 Částka 39 124 ZÁKON ze dne 19. března 2008, kterým se mění zákon č. 269/1994 Sb., o Rejstříku trestů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Parlament

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období. Vládní návrh. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období. Vládní návrh. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2005 IV. volební období 875 Vládní návrh na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 116/1990 Sb., o nájmu a podnájmu nebytových prostor, ve znění pozdějších

Více

Za bod 5 se vkládají nové body 5a až 5c, které znějí:

Za bod 5 se vkládají nové body 5a až 5c, které znějí: Parlament České republiky Poslanecká sněmovna výbor pro zdravotnictví 6. volební období 2011 USNESENÍ č. 16 ze 4. schůze konané dne 19. ledna 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 258/2000

Více

OCHRANA ZVÍŘAT PROTI TÝRÁNÍ POZNATKY MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ

OCHRANA ZVÍŘAT PROTI TÝRÁNÍ POZNATKY MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ OCHRANA ZVÍŘAT PROTI TÝRÁNÍ POZNATKY MINISTERSTVA ZEMĚDĚLSTVÍ JUDr. Jana Traplová 22. 2. 2018 Konference Aktuální poznatky a otazníky v oblasti ochrany zvířat proti týrání Role Ministerstva zemědělství

Více

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9

ŘÁD. j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í. s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 j a b l o n k a. c z o b č a n s k é s d r u ž e n í ORGANIZAČNÍ ŘÁD s í d l o s d r u ž e n í J a b l o n e c k á 7 1 3, 1 9 0 0 0 P r a h a 9 P r a h a 2 0 0 3 1 1 OBSAH 1 OBSAH... 2 2 ÚVOD...3 2.1 VZNIK

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) ČÁST PRVNÍ

N á v r h. ZÁKON ze dne o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) ČÁST PRVNÍ N á v r h ZÁKON ze dne.. 2018 o výběru osob do řídících a dozorčích orgánů právnických osob s majetkovou účastí státu (nominační zákon) Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ VÝBĚR

Více

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 170/2014 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 6. srpna 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 201/2010 Sb., o způsobu evidence úrazů, hlášení a zasílání záznamu o úrazu Vláda nařizuje k provedení zákona č. 262/2006

Více

STATUT Nadačního fondu Větrník

STATUT Nadačního fondu Větrník STATUT Nadačního fondu Větrník Část I Základní ustanovení Čl. 1 Název, sídlo a vznik nadačního fondu 1. Název nadačního fondu zní: Nadační fond Větrník (dále jen nadační fond ). 2. Sídlem nadačního fondu

Více

Oznámení O ZAHÁJENÍ SPRÁVNÍHO ŘÍZENÍ s usnesením o určení lhůty k podání připomínek

Oznámení O ZAHÁJENÍ SPRÁVNÍHO ŘÍZENÍ s usnesením o určení lhůty k podání připomínek Městský úřad Dobruška odbor výstavby a životního prostředí oddělení životního prostředí nám. F. L. Věka 11, 518 01 Dobruška Č.j.: MUD 4038/2013 OŽP/JS - oz Spis. zn.: 206.1.; Skart. zn.: A/5 Vyřizuje:

Více

R O Z H O D N U T Í. I. uznává

R O Z H O D N U T Í. I. uznává Městský úřad Žatec Stavební a vyvlastňovací úřad, životní prostředí nám. Svobody 1 438 24 Žatec VÁŠ DOPIS ZN: ZE DNE: 08. 04. 2013 NAŠE ZN: MUZA9645/2013 VYŘIZUJE: Kamil Plíšek PRACOVIŠTĚ: Tř. Obránců

Více

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti

STATUT. Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. je. I. Základní ustanovení. Jméno a sídlo společnosti STATUT obecně prospěšné společnosti Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s. I. Základní ustanovení Obecně prospěšná společnost Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o.p.s.

Více

Návrh ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I

Návrh ZÁKON. ze dne , kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů. Čl. I III. Návrh ZÁKON ze dne.. 2018, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 117/1995

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2001 3. volební období 725/3 Pozměňovací návrhy k návrhu zákona o soudních exekutorech a exekuční činnosti (exekuční řád)

Více

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Název : Myslivecké sdružení Chotyně-o.s. Sídlo : Chotyně Grabštejn 10,PSČ 46334 Hrádek nad Nisou IČ : 70 93 04 57 Čl. 1 Základní ustanovení l. Myslivecké sdružení

Více

Stanovy Javornického rozvojového spolku

Stanovy Javornického rozvojového spolku Stanovy Javornického rozvojového spolku 1 Název a sídlo spolku Název spolku zní: Sídlem spolku je: Javornický rozvojový spolek Javorník 42, 384 73 Vacov 2 Právní postavení spolku (1) Javornický rozvojový

Více

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona,

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona, 60 9. funkční období 60 Návrh senátního návrhu zákona senátora Jana Hajdy a dalších senátorů, kterým se mění zákon č. 503/2012 Sb., o Státním pozemkovém úřadu a o změně některých souvisejících zákonů 2013

Více

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění

N á v r h. ZÁKON ze dne o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění N á v r h ZÁKON ze dne... 2010 o změně zákonů v souvislosti s přijetím zákona o finančním zajištění Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o mezinárodním právu soukromém

Více

Organizační řád KlimNet z. s.

Organizační řád KlimNet z. s. Čl. 1 Základní ustanovení Organizační řád KlimNet z. s. 1. Spolek KlimNet z. s. se sídlem: 28. října 141, 742 83 Klimkovice, IČ: 26666936 (dále jen Spolek ) vydává v souladu se stanovami Spolku následující

Více

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období

P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období P a r l a m e n t Č e s k é r e p u b l i k y POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2008 5. volební období 60 USNESENÍ výboru pro bezpečnost z 22. schůze uskutečněné dne 22. května 2008 k vládnímu návrhu zákona o Policii

Více

*MUBLX008NF0T* MUBLX008NF0T. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2017 o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích

*MUBLX008NF0T* MUBLX008NF0T. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2017 o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích ** OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 6/2017 o pravidlech pohybu psů na veřejných prostranstvích Zastupitelstvo města Blatná se na svém zasedání konaném dne 13.12.2017 usneslo (usnesení č. 100/2017) vydat na základě

Více

1a ) Nařízení Rady (ES) č. 1/2003 ze dne 16. prosince Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

1a ) Nařízení Rady (ES) č. 1/2003 ze dne 16. prosince Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 4787 360 ZÁKON ze dne 19. září 2012, kterým se mění zákon č. 143/2001 Sb., o ochraně hospodářské soutěže a o změně některých zákonů (zákon o ochraně hospodářské soutěže), ve znění pozdějších předpisů,

Více

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 782 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 18.

11. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 782 ze 7. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 18. 7 11. funkční období 7 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 96/1993 Sb., o stavebním spoření a státní podpoře stavebního spoření a o doplnění zákona České národní rady č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů,

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 747/6 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 747/6 Pozměňovací a jiné návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví a o změně a doplnění

Více

Stanovy mysliveckého spolku

Stanovy mysliveckého spolku Stanovy mysliveckého spolku Název spolku : Myslivecký spolek Hlavačov Lužná Sídlo spolku: Lužná, ul. Nová čp. 257 Okres : Rakovník 1. Čl.1 Základní ustanovení /1/ Myslivecký spolek je občanským sdružením

Více

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H :

SBÍRKA ZÁKONŮ. Ročník 2009 ČESKÁ REPUBLIKA. Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H : Ročník 2009 SBÍRKA ZÁKONŮ ČESKÁ REPUBLIKA Částka 68 Rozeslána dne 24. července 2009 Cena Kč 131, O B S A H : 227. Zákon, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech

Více

V l á d n í n á v r h

V l á d n í n á v r h V l á d n í n á v r h III. ZÁKON ze dne.. 2015, kterým se mění zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a o změně zákona č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za

Více

Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : STANOVY SPOLKU. Znění platné ke dni 5. Května 2015.

Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : STANOVY SPOLKU. Znění platné ke dni 5. Května 2015. Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : 68208812 STANOVY SPOLKU Znění platné ke dni 5. Května 2015. Článek 1. Základní ustanovení. 1.Název spolku : Myslivecký spolek Golčův Jeníkov,

Více

Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení )

Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení ) Stanovy Občanského sdružení bubakov.net (dále jen sdružení ) Článek 1 Název sdružení 1. Název sdružení zní: Občanské sdružení bubakov.net 2. Sídlo sdružení je: Obětí okupace 510, 271 01 Nové Strašecí.

Více

Smlouva o chráněném území / o památném stromu

Smlouva o chráněném území / o památném stromu Smlouva o chráněném území / o památném stromu uzavřená podle ustanovení 39 zákona č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších právních předpisů (dále jen "zákon") a ustanovení 159

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh. Čl. I ZÁKON ze dne 2004, kterým se mění zákon č. 120/2002 Sb., o podmínkách uvádění biocidních přípravků a účinných látek na trh a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění zákona č. 186/2004 Sb., a některé

Více

ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000

ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000 ZÁKON 238/2000 Sb. ze dne 28. června 2000 o Hasičském záchranném sboru České republiky a o změně některých zákonů Změna: 586/2004 Sb. Změna: 413/2005 Sb. Změna: 362/2003 Sb., 264/2006 Sb. Parlament se

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1992 Vyhlásené: 29.05.1992 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 270 Z Á K O N České národní

Více

159/2007 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o investičních pobídkách

159/2007 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna zákona o investičních pobídkách 159/2007 Sb. ZÁKON ze dne 7. června 2007, kterým se mění zákon č. 72/2000 Sb., o investičních pobídkách a o změně některých zákonů (zákon o investičních pobídkách), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o státní sociální podpoře. Čl. I

ČÁST PRVNÍ Změna zákona o státní sociální podpoře. Čl. I ZÁKON ze dne..2004, kterým se mění zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 482/1991 Sb., o sociální potřebnosti, ve znění pozdějších předpisů, zákon č.

Více

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán.

Návrh na zamítnutí návrhu zákona nebyl podán. Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Věry Kovářové, Jana Farského a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů

Více

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ

N á v r h Z ÁKON. ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů ČÁST PRVNÍ N á v r h Z ÁKON ze dne..2008, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o vlastnictví bytů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o dani dědické,

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2006 4. volební období 1088/3 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Michala Haška, Jana Grůzy, Pavla Kováčika, Josefa

Více

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s.

Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Stanovy Sdružení Zvoneček Praha, z.s. Čl. 1 Název spolku Název spolku zní: Sdružení Zvoneček - Praha, z.s. (dále jen Spolek ). Čl. 2 Sídlo Sídlo Spolku je: Komenského nám. 9/400, 130 00 Praha 3. Čl. 3

Více

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y

P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P A R L A M E N T Č E S K É R E P U B L I K Y P o s l a n e c k á s n ě m o v n a 2004 4. volební období 435/2 Pozměňovací návrhy k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 156/1998 Sb., o hnojivech,

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 94 USNESENÍ hospodářského výboru ze 13. schůze konané dne 25.

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA volební období 94 USNESENÍ hospodářského výboru ze 13. schůze konané dne 25. Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2011 6. volební období 94 USNESENÍ hospodářského výboru ze 13. schůze konané dne 25. května 2011 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000

Více