Stanovy mysliveckého spolku

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Stanovy mysliveckého spolku"

Transkript

1 Stanovy mysliveckého spolku Název spolku : Myslivecký spolek Hlavačov Lužná Sídlo spolku: Lužná, ul. Nová čp. 257 Okres : Rakovník 1.

2 Čl.1 Základní ustanovení /1/ Myslivecký spolek je občanským sdružením podle občanského zákoníku č.89/2012 Sb. /2/ Spolek má...členů, z toho... členů ze sídla spolku a jeho okolí. Čl.2 Vznik členství ve spolku /1/ Členem se stává občan ČR starší 18 let, který byl na základě písemné přihlášky řádně přijat členskou schůzí za člena. /2/ Pokud byl již občan jednou členem spolku a následně z uvedených důvodu (př.vystoupení člena na vlastní žádost, porušení stanov a následné vyloučení, jiné důvody) bylo členství zrušeno, možnost opětovného členství bude projednána po písemné žádosti na členské schůzi, a to bez nárokových požadavků na členství (generačních a rodinných). Čl.3 Činnost spolku /1/ Úkolem spolku je společný výkon práva myslivosti v najaté honitbě v souladu se schváleným plánem mysliveckého hospodaření a lovu a podmínkami nájemní smlouvy. /2/ Spolek provádí další činnosti směřující k zvelebování myslivosti, zejména a) působí na soustavný růst odborné úrovně svých členů b) seznamuje mládež s myslivostí,ochranou a ekologií přírody c) provádí praktickou část přípravy uchazeců o první lovecký lístek d) zabezpečuje chov a výcvik a použití lovecky upotřebitelných psů (doplněk v prov. řádu) e) podporuje sokolnictví f) pečuje o bezpečnost v zacházení s loveckými zbraněmi g) propaguje myslivost a ochranu přírody h) zlepšuje životní prostředí zvěře i) rozšiřuje zájmové vyžití svých členů j) zemědělskou činnost k) využívá dotačních programů a dotací na zlepšení chovu a péče o zvěř, úživnosti honitby a na zemědělskou činnost /3/ Podrobnosti o činnosti může spolek upravit v provozním řádu spolku /4/ Při své činnosti spolek spolupracuje s fyzickými a právnickými osobami na úseku myslivosti, zemědělství, lesního hospodářství, ochrany přírody a dalších úsecích. /5/ K uplatňování nebo ochraně společných zájmů, společné činnosti nebo dosažení určitého cíle spolku vytváří s dalšími mysliveckými subjekty myslivecké svazy a podílí se na jejich činnosti. /6/ Spolek se řídí zákony a jinými obecně závaznými právními předpisy, stanovami a provozním řádem spolku a pokyny orgánů řídících myslivost. /7/ Spolek vyvíjí činnost jen na území České republiky 2.

3 Čl.4 Prostředky a majetek spolku /1/ Prostředky spolku tvoří členské podíly, příspěvky, výnosy z mysliveckého hospodaření, výnosy z ostatních činností a jiný movitý a nemovitý majetek nabytý př. dary, dotacemi a vlastní činností. Čl.5 Zásady hospodaření /1/ Celkový roční zisk rozděluje spolek podle svého finančního plánu; ze zisku doplňuje fond provozních prostředků. /2/ Majetek, který je ve vlastnictví sdružení, sdružení drží a užívá, požívá jeho plody a užitky a nakládá s ním. /3/ Majetek získaný do nárokuje všem členům (přijatých do uvedeného data) stejnou výší a hodnotou neměnnou, členi přijati po uvedeném datu budou srovnáni po 10 letech členství a činnosti ve spolku. Čl.6 Práva a povinnosti členů /1/ Člen spolku (dále jen člen) má tato základní práva: a) zúčastnit se jednání a rozhodování na členských schůzí b) volit a být volen do výboru spolku a revizní komise c) zúčastnit se výkonu práva myslivosti v honitbě d) zúčastnit se ostatní činnosti spolku e) podílet se na výsledcích hospodaření f) podávat dotazy, návrhy a stížnosti. /2/ Člen má tyto základní povinnosti: a) zaplatit členský podíl a příspěvky b) zúčastňovat se členských schůzí c) podílet se na užívání majetku spolku d) aktivně přispívat k rozvoji myslivosti e) dodržovat ve spolku zásady občanského soužití f) plnit rozhodnutí členské schůze a pokyny výboru a revizní komise g) ručit za závazky spolku společně a nerozdílně h) nahradit spolku škodu, kterou mu svým zaviněním způsobí /1/ Členství ve spolku zaniká Čl.7 Zánik členství a) úmrtím člena b) vystoupením člena, členství zaniká uplynutím tří měsíců ode dne doručení písemného oznámení o vystoupení předsedovi spolku c)vyloučením člena /2/ Členu, jehož členství ve spolku zaniklo, se vrátí jeho členský podíl resp. jeho zůstatková hodnota, vrácení je však splatné až po schválení roční účetní uzávěrky. 3.

4 Čl.8 Důsledky porušení členských povinností /1/ Členu, který porušil členské povinnosti, může výbor spolku (dále jen výbor) uložit některé z těchto opatření : a) výtku nesprávného jednání b) dočastné omezení lovu zvěře v honitbě ( např. zákaz účasti na spol. honu, nevydání povolenky k lovu spárkaté zvěře) nejdéle však na dobu jednoho roku c) snížení podílu na výsledcích hospodaření jednoho roku /2/ Za totéž porušení členské povinnosti lze uložit jen jedno z opatřeních uvedených v předchozím odstavci. /3/ Člena, který hrubě nebo opětovně do jednoho roku po uložení opatření podle odstavce 2 porušil členskou povinnost, nebo který porušil předpisy o myslivosti, zbraních, ochraně přírody atd., může členská schůze na návrh výboru vyloučit ze sdružení. /4/ Porušení povinností s účinky podle předchozích odstavců nelze projednat, jestliže uplynula doba jednoho roku ode dne, kdy k porušení povinností došlo. Čl.9 Členská schůze /1/ Členská schůze je shromážděním členů a nejvyšší orgán spolku. Svolává ji výbor podle potřeby, nejméně 4x do roka, písemnými pozvánkami alespoň 8 dní předem s udaním programu. Mimořádnou členskou schůzi musí svolat výbor, požádá-li o to s uvedením předmětu jednání alespoň jedna třetina členů. /2/ Členské schůzi přísluší a) rozhodovat o všech závažných záležitostech spolku, zejména o přijetí a vyloučení člena, o uzavírání smluv o nájmu honitby, o výši členských příspěvků a termínech jejich placení, o přijetí stanov a provozního řádu spolku a jejich změnách, o kolektivním členství v mysliveckém svazu, popř. smlouvě o vytvoření mysliveckého svazu a o zániku spolku. b) schvalovat zprávu o činnosti a výsledcích hospodaření za uplynulé období, roční účetní uzávěrku, rozdělení celkového ročního zisku, případně úhradu ztráty. c)schvalovat plány činnosti spolku vč. plánu mysliveckého hospodaření a lovu a plánu finančního, rozdělovníky lovu zvěře, vydávání povolenek k lovu zvěře, podíly jednotlivých členů na výsledcích hospodaření, přijetí občanů do pracovního poměru, sjednání dohod o pracích konaných mimo pracovní poměr. d) volit na dobu 5 let předsedu, místopředsedu a další členy výboru s určením jejich funkcí a členy revizní komise, odvolávat členy výboru a revizní komise před uplynutím jejich funkčního období, jestliže neplní své povinnosti, u člena určeného k výkonu funkce myslického hospodáře navrhovat okresnímu úřadu jeho jmenování a odvolání. e) rozhodovat ustanovení myslivecké stráže. f) rozhodovat o námitkách proti opatření uloženému výborem podle čl.8. g) schvalovat zprávy výboru a revizní komise a projednávat zprávy vnějších kontrolných orgánů. 4.

5 /3/ Členská schůze je schopna se usnášet, je-li přítomna alespoň polovina členů. K usnesení o přijetí a změnách stanov a provozním řádu, o volbě a odvolání členů výboru a revizní komise, o námitkách proti opatření uloženým výborem podle čl.8, o vyloučení člena, o návrhu plánu mysliveckého hospodaření a lovu, o výši členského podílu a příspěvku, o úhradě ztráty a zániku spolku je třeba souhlasu nadpoloviční většiny všech členů. V ostatních případech rozhoduje při hlasování prostá většina hlasů přítomných členů. Hlasování je veřejné, pokud se na tom usnesla dvoutřetinová většina přítomných členů je hlasování tajné. /4/ O průběhu jednání a o usnesení členské schůze se pořizují zápisy, které se zakládají do knihy zápisů. Zápis podepisuje předseda a jeden člen výboru. Čl.10 Výbor /1/ Výbor tvoří předseda, místopředseda, jednatel, myslivecký hospodář, finanční hospodář, popřípadě další členové výboru zvolení členskou schůzí. Výbor může mít nejvýše 11 členů. Počet členů výboru musí být menší než polovina počtu všech členů spolku. Ve výboru, který má méně než 5 členů, se funkce sdružují, kromě funkce mysliveckého hospodáře. /2/ Výbor je výkonným orgánem spolku, který spravuje jeho záležitosti mezi členskými schůzemi. Provádí usnesení členské schůze a rozhoduje o všech jeho záležitostech, které nejsou vyhrazeny členské schůzi. O své činnosti předkládá pravidelné zprávy členské schůzi. /3/ Schůzi výboru svolává předseda, popřípadě místopředseda. Výbor se může usnášet za přítomnosti alespoň poloviny svých členů, usnáší se většinou hlasů přítomných členů. Čl.11 Revizní komise /1/ Revizní komise je kontrolním a revizním orgánem spolku, za svoji činnost odpovídá pouze členské schůzi, které předkládá zprávy s návrhy na odstranění zjištěných závad. /2/ Revizní komise má 3 až 5 členů. Jejími členy nemohou být členové výboru, myslivecká stráž ani osoby jim blízké (vymezené ustanovením trestního zákona). Členové revizní komise volí ze svého středu předsedu. /3/ Revizní komise kontroluje veškerou činnost a hospodaření spolku a jeho orgánů a provádí revizi účetních dokladů. Předseda revizní komise má právo zúčastnit s všech schůzí výboru s hlasem poradním. Čl.12 Jednání jménem spolku /1/ Jménem spolku jedná předseda, nemůže-li z jakýchkoliv důvodů plnit svoji funkci, jedná jménem spolku místopředseda. Písemnosti, kterými spolek přejímá závazky nebo získává práva, podepisují předseda a další člen výboru, jde-li o účetní doklady a ostatní písemnosti finanční povahy, spolupodepisuje je finanční hospodář a jde-li o písemnosti týkajícící se mysliveckého hospodaření, spolupodepisuje je myslivecký hospodář. Dále plnou mocí určený člen výboru, který zastupuje zájmy spolku. /2/ Spolek ke své uřední činnosti bude využívat 3ks úředních razítek s označením mysliveckého spolku Hlavačov Lužná, a to: předseda spolku, myslivecký hospodář, finanční hospodář. /3/ Písemné a poštovní zásilky adresované spolku přebírá předseda spolku, myslivecký hospodář a finanční hospodář. 5.

6 Čl.13 Přezkoumání rozhodnutí orgánů spolku /1/ Považuje-li člen spolku rozhodnutí některého z jeho orgánů, proti němuž již nelze podle těchto stanov podat námitku, za nezákonné nebo odporující těmto stanovám, může do 30 dnů ode dne, kdy se o něm dozvěděl, nejpozději však do 6 měsíců od rozhodnutí, požádat okresní úřad o jeho přezkoumání. /2/ Návrh na přezkoumání nemá odkladný účinek. Čl.14 Zánik spolku /1/ Spolek zaniká a) usnesením členské schůze o dobrovolném rozpuštění nebo sloučení s jiným spolkem. b) pravomocným rozhodnutím ministerstva vnitra ČR o jeho rozpuštění. /2/ Zánikem smlouvy o nájmu honitby spolek nezaniká. Spolek dále provádí činnosti uvedené v čl.3 odst.2 /3/ Při zániku spolku se provede majetkové vypořádání. Jde-li o zánik usnesením členské schůze, provede majetkové vypořádání podle zásad stanovených členskou schůzí revizní komise. Jde-li o zánik rozhodnutím ministerstva vnitra ČR, provede majetkové vypořádání likvidátor jím určený. Čl.15 Závěrečné ustanovaní Tyto stanovy byly přijaty usnesením členské schůze dne

7

Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : STANOVY SPOLKU. Znění platné ke dni 5. Května 2015.

Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : STANOVY SPOLKU. Znění platné ke dni 5. Května 2015. Myslivecký spolek Golčův Jeníkov Podmoky Kopaniny č.p. 48 IČO : 68208812 STANOVY SPOLKU Znění platné ke dni 5. Května 2015. Článek 1. Základní ustanovení. 1.Název spolku : Myslivecký spolek Golčův Jeníkov,

Více

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení

S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Čl. 1 Základní ustanovení S T A N O V Y mysliveckého sdružení o.s. Název : Myslivecké sdružení Chotyně-o.s. Sídlo : Chotyně Grabštejn 10,PSČ 46334 Hrádek nad Nisou IČ : 70 93 04 57 Čl. 1 Základní ustanovení l. Myslivecké sdružení

Více

S T A N O V Y. Název spolku : Spolek Žihelský sbor. Sídlo spolku:; Žihle 56,

S T A N O V Y. Název spolku : Spolek Žihelský sbor. Sídlo spolku:; Žihle 56, S T A N O V Y Název spolku : Spolek Žihelský sbor Sídlo spolku:; Žihle 56, 331 65 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Spolek Žihelský sbor (dále jen spolek ) je spolkem dle zákona č. 89/2012Sb., občanský zákoník,

Více

Stanovy Myslivecký spolek Kbel

Stanovy Myslivecký spolek Kbel Stanovy Mysliveckého spolku Kbel Název spolku Myslivecký spolek Kbel IČO 71201289 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku Kbel 340 12 p.švihov Plzeňský kraj Česká Republika

Více

STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU. Myslivecký spolek Horní Lhota

STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU. Myslivecký spolek Horní Lhota STANOVY MYSLIVECKÉHO SPOLKU Název mysliveckého spolku: Myslivecký spolek Horní Lhota Sídlo: SLAVĚTÍN 47 257 08 NAČERADEC IČO: 49828878 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Myslivecký spolek (dále jen "spolek")

Více

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s.

Stanovy. spolku. Klatovské kočky z.s. Stanovy spolku Klatovské kočky z.s. Název spolku: Klatovské kočky z.s. Sídlo spolku: Hálkova 157, 339 01 Klatovy Kraj: Plzeňský Čl. 1 Základní ustanovení 1.) Název spolku: Klatovské kočky z.s. 2.) Sídlo

Více

NÁVRH STANOV Křesťanská společnost Cesta života České Budějovice z.s.

NÁVRH STANOV Křesťanská společnost Cesta života České Budějovice z.s. NÁVRH STANOV Křesťanské společnosti Cesta života České Budějovice z.s. Název spolku Křesťanská společnost Cesta života České Budějovice z.s. IČO 625 34 165 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku

Více

Stanovy. Myslivecký spolek Postoupky-Hradisko IČO Kroměříž m.č. Postoupky 69, Kroměříž. Zlínský kraj.

Stanovy. Myslivecký spolek Postoupky-Hradisko IČO Kroměříž m.č. Postoupky 69, Kroměříž. Zlínský kraj. Stanovy Myslivecký spolek Postoupky-Hradisko Název spolku Myslivecký spolek Postoupky-Hradisko IČO 47930519 Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku Kroměříž m.č. Postoupky

Více

STANOVY spolku Dobrý skutek

STANOVY spolku Dobrý skutek STANOVY spolku Dobrý skutek Čl. 1 Základní ustanovení Dobrý skutek, z.s. (dále jen Spolek ) je spolkem ve smyslu ust. 214 zák. č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, který sdružuje své členy ke společnému provozování

Více

Rybářského spolku. Stračov. .. ~'.. r 1 Stanovy. Název spolku Stračov 2. Sídlo spolku. Kraj. Hradec Králové. Statutární orgán spolku

Rybářského spolku. Stračov. .. ~'.. r 1 Stanovy. Název spolku Stračov 2. Sídlo spolku. Kraj. Hradec Králové. Statutární orgán spolku .. ~'.. r 1 Stanovy Rybářského spolku Název spolku IČO Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku Stračov Rybářský spolek Stračov 22864253 50314 Stračov 2 Hradec Králové česká

Více

S T A N O V Y zapsaného spolku Sdružení přátel Kulturního domu v Boršově, z.s. Sídlo: Boršov čp. 118 Statutární orgán: výbor spolku. Článek 1.

S T A N O V Y zapsaného spolku Sdružení přátel Kulturního domu v Boršově, z.s. Sídlo: Boršov čp. 118 Statutární orgán: výbor spolku. Článek 1. S T A N O V Y zapsaného spolku Název: IČ : Sdružení přátel Kulturního domu v Boršově, z.s. 68244916 Sídlo: Boršov čp. 118 Statutární orgán: výbor spolku Článek 1. Základní ustanovení 1. Sdružení přátel

Více

S T A N O V Y A S O C I A C E

S T A N O V Y A S O C I A C E S T A N O V Y A S O C I A C E Asociace je spolkem ve smyslu ust. 214 a následující občanského zákoníku č. 89/2012 Sb. I. Název, sídlo, doba trvání 1. Název spolku zní: Česká logistická asociace, z. s.

Více

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s.

S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. S T A N O V Y občanského sdružení Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o. s. čl. I. Název a sídlo Název sdružení : Klíč sdružení zdravotně hendikepovaných Cvikov, o.s. Sídlo sdružení : Městský

Více

Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice

Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice Stanovy Sdružení rybářů Okoun Chvalovice Část první všeobecná ustanovení 1 Základní ustanovení 1. Sdružení rybářů Okoun Chvalovice (dále jen sdružení) je občanským sdružením podle zákona čís. 83/1990 Sb.

Více

STANOVY. mysliveckého spolku

STANOVY. mysliveckého spolku STANOVY mysliveckého spolku Název: Myslivecké sdružení Vápovka Červený Hrádek, z.s. Sídlo: Červený Hrádek 14, 380 01 Dačice Statutární orgán: předsednictvo spolku Článek 1 Základní ustanovení 1. Myslivecký

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Dobrovolnické centrum Kladno STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Dobrovolnické centrum Kladno Čl. I. Název a sídlo sdružení Název občanského sdružení: Dobrovolnické centrum Kladno, o. s. (dále jen Sdružení ). Sídlo sdružení od 1.6.2011: ulice

Více

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY

Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Na podporu aktivit v NB, z.s. STANOVY Čl. 1 Základní ustanovení Na podporu aktivit v NB, z.s. dle zákona č. 89/2012 Sb., původně založen v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb., jako občanské sdružení dne

Více

Stanovy. Myslivecký spolek Dolní Bukovsko

Stanovy. Myslivecký spolek Dolní Bukovsko Stanovy Myslivecký spolek Dolní Bukovsko Název spolku Myslivecký spolek Dolní Bukovsko IČO 49012274 Sídlo spolku Kraj Země nám. Jiráskovo 67, 373 65, Dolní Bukovsko Jihočeský kraj Česká Republika Statutární

Více

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava

S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava S T A N O V Y Svazu obcí Národního parku Šumava Čl. I Základní ustanovení Svaz obcí Národního parku Šumava je zájmovým sdružením právnických osob, založeným podle 20 f j zákona č. 40/1964 Sb., občanský

Více

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s.

Stanovy spolku. Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Stanovy spolku Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů při ZŠ Mokrá-Horákov, z.s. (dále jen spolek ). 2. Sídlo spolku: Základní škola, Mokrá 352,

Více

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení

STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, Článek I Úvodní ustanovení STANOVY SPOLKU SPOLEK RODIČŮ A PŘÁTEL GYMNÁZIA PŘI GYMNÁZIU, PRAHA 4, POSTUPICKÁ 3150, 141 00 Článek I Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Spolek rodičů a přátel gymnázia při Gymnáziu, Praha 4, Postupická

Více

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno

S t a n o v y. Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno S t a n o v y Sdružení rodičů a přátel ZŠ Mšeno I. Obecná ustanovení 1. Zakládá se občanské sdružení občanů, kteří mají zájem se aktivně podílet na vytváření a naplňování výchovné a vzdělávací koncepce

Více

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy

FILMIUM, občanské sdružení Stanovy FILMIUM, občanské sdružení Stanovy Čl. 1 Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ FILMIUM, občanské sdružení (dále jen Sdružení ) je neziskovým občanským sdružením založeným podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování

Více

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA

TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA STANOVY zájmového sdružení právnických osob TECHNOLOGICKÁ PLATFORMA SILNIČNÍ DOPRAVA 1 Název, sídlo a právní postavení 1. Název: Technologická platforma silniční doprava (dále jen sdružení ). 2. Sídlo

Více

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení

Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení Stanovy Klubu rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. Článek I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: Klub rodičů a přátel při ZŠ Záhuní, z.s. (dále jen Klub nebo spolek). 2. Sídlo spolku: ZŠ Záhuní 408, 744

Více

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku

Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. Stanovy spolku Název spolku : Klíč spolek invalidů Cvikov, z.s. čl. I. Název a sídlo Sídlo spolku : Městský úřad, Náměstí Osvobození 63, Cvikov, PSČ 471 54 čl. II. Účel

Více

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY. Čl. 3 Cíl činnosti spolku Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady STANOVY Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Spolek rodičů a přátel ZŠ a MŠ Chocerady (dále jen spolek ). Sídlo spolku: 257 24 Chocerady 267 Změna adresy sídla spolku

Více

STANOVY JIZERSKO-JEŠTĚDSKÉHO HORSKÉHO SPOLKU. I. Název a sídlo spolku. II. Účel a programové cíle spolku

STANOVY JIZERSKO-JEŠTĚDSKÉHO HORSKÉHO SPOLKU. I. Název a sídlo spolku. II. Účel a programové cíle spolku STANOVY JIZERSKO-JEŠTĚDSKÉHO HORSKÉHO SPOLKU I. Název a sídlo spolku 1 (1) Název spolku je Jizersko-ještědský horský spolek. (2) Sídlem spolku je Liberec, Nerudovo náměstí 108/1. II. Účel a programové

Více

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu

BUDULÍNEK STANOVY. 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé, sdružuje členy na základě společného zájmu BUDULÍNEK STANOVY Čl. I. Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: BUDULÍNEK Sídlo sdružení: ul. U Trati 1014, 334 41 Dobřany Čl. II. Právní postavení sdružení 1. Sdružení je dobrovolné, nezávislé,

Více

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku

STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku STANOVY Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku Úplné znění Název spolku: Svatý Florián Dobrovolní hasiči roku, z. s. Užívané zkratky: SF DHR, z. s. Sídlo: Brno, Zubatého 1, 614 00 Obsah stanov: I. Základní

Více

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení

STANOVY. Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení STANOVY Sportovní klub Nýrov, o.s. I. Základní ustanovení 1. Sportovní klub Nýrov, o.s. (dále jen SK Nýrov ) je dobrovolným občanským sdružením fyzických osob, podle zákona č. 83/1990 SB., o sdružování

Více

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo

STANOVY. Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení. I. Název, působnost a sídlo STANOVY Egonov o.s. Hlava první Základní ustanovení I. Název, působnost a sídlo 1. Egonov o.s. je dobrovolné, nezávislé, nepolitické sdružení občanů ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku

Stanovy spolku. Článek 1. Název a sídlo. Článek 2. Statut spolku. Článek 3. Cíl činnosti spolku Stanovy spolku Článek 1 Název a sídlo Název spolku : Spolek Bílina 2006 (dále jen spolek ) Sídlo spolku : Studentská 590/32, 418 01 Bílina Článek 2 Statut spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, spojuje

Více

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s.

STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. STANOVY SPOLKU rodičů a přátel školy při Střední průmyslové škole dopravní, a.s. Článek I. Název, sídlo, postavení Spolku 1. Spolek je založen v souladu s ustanovením 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb.,

Více

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789

STANOVY. DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 STANOVY DĚTI KŘIVOKLÁTSKA, z.s. 270 23 KŘIVOKLÁT 93 IČO 70847789 1 Stanovy Děti Křivoklátska, z.s. zapsaného spolku Článek I. Základní ustanovení 1. Děti Křivoklátska, z. s. (dále jen zapsaný spolek )

Více

STANOVY. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Právní postavení sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. 4 Členství

STANOVY. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Právní postavení sdružení. Čl. 3 Cíl činnosti sdružení. Čl. 4 Členství Stanovy sdružení STANOVY Čl. 1 Úvodní ustanovení Název občanského sdružení: Křídla pro pěstouny o.s. (dále jen sdružení ) Sídlo sdružení: Podlažice 111, 538 51 Chrast Čl. 2 Právní postavení sdružení 1.

Více

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu.

2. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující členy na základě společného zájmu. I. Název a sídlo spolku Název: FREEWEST, z.s. (dále jen spolek") Sídlo: Zahradní 173/2, Plzeň, 326 00 II. Právní postavení spolku 1. Spolek je právnickou osobou ve smyslu zákona č. 89/2012 Sb., který vyvíjí

Více

IV. Práva a povinnosti členů

IV. Práva a povinnosti členů III. Členství v Aeroklubu 1. Členy Aeroklubu jsou: a) kmenoví členové b) členové čekatelé c) přispívající členové d) evidovaní členové e) čestní členové. 2. Členem Aeroklubu se může stát osoba, která:

Více

Stanovy Spolku přátel Třeboně

Stanovy Spolku přátel Třeboně Stanovy Spolku přátel Třeboně strana 1 Stanovy Spolku přátel Třeboně Článek 1. Název a sídlo 1. Název občanského sdružení je: Spolek přátel Třeboně ( dále jen Spolek ) 2. Sídlem Spolku přátel Třeboně je:

Více

Stanovy Spolku přátel GMH

Stanovy Spolku přátel GMH Stanovy Spolku přátel GMH Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek přátel GMH je dobrovolným spolkem rodičů, zákonných zástupců žáků/studentů a občanů, kteří se zajímají o výchovu a vzdělávání dětí

Více

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s.

STANOVY. Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. STANOVY Spolku rodičů a přátel školy při Základní škole Křesomyslova 2, Praha 4, z.s. SCHVÁLENO ČLENSKOU SCHŮZÍ SRPŠ DNE 2016 1. Název a sídlo ČÁST PRVNÍ - ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1.1 Název: Spolek rodičů

Více

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY

VK KARLOVY VARY. člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY VK KARLOVY VARY člen Českého volejbalového svazu STANOVY VOLEJBALOVÉHO KLUBU KARLOVY VARY Číslo: 01/2015 Schváleno: 09.10.2015, členskou schůzí klubu Účinnost od: 10.10.2015 Článek 1 Název, charakteristika

Více

Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s.

Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s. Stanovy spolku Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s. IČ 26599473 zřízeného dle ustanovení 214 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník Klub chovatelů a příznivců fretek, z.s. Čl. I Název spolku

Více

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo

S t a n o v y. Hornického spolku Solles Chodov. Čl.1 Název a sídlo S t a n o v y Hornického spolku Solles Chodov Čl.1 Název a sídlo Název: Hornický spolek Solles Chodov (dále jen "sdružení ") Sídlo: Hrnčířská 462, 357 35 Chodov Čl.2 Statut sdružení Sdružení je dobrovolné,

Více

STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě. Preambule. Č1. 1. Název a sídlo sdružení

STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě. Preambule. Č1. 1. Název a sídlo sdružení STANOVY Občanského sdružení CESTA se sídlem v Náchodě Preambule Na setkání občanů - rodičů dětí s kombinovanými vadami - dne 15. 12. 1993 byl přijat návrh založit občanské sdružení Cesta - organizaci se

Více

Unie soudních znalců, o. s.

Unie soudních znalců, o. s. OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ Unie soudních znalců, o. s. Čl. 1 Název a sídlo Název: Unie soudních znalců, o. s. (dále jen Unie ) Sídlo: Šumenská 7 143 00 Praha 4 Čl. 2 Statut UNIE 1. Unie je dobrovolná a nezávislá,

Více

Stanovy spolku Škroupovka, z.s.

Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Stanovy spolku Škroupovka, z.s. Čl. I Název a sídlo (1) Název spolku zní: Škroupovka, z.s. (2) Sídlo spolku je na adrese Škroupova 13, 301 00 Plzeň. Čl. II Účel spolku Posláním spolku je podporovat školní

Více

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s.

Stanovy spolku. Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Stanovy spolku Spolek přátel Chaberské školy, z. s. Čl. I Název a sídlo Název: Spolek přátel Chaberské školy, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Praha IČ: 024 68 689 Registrovaný ve spolkovém rejstříku vedeném

Více

S T A N O V Y. Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin. Jankovcova Praha 7 DIČ CZ

S T A N O V Y. Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin. Jankovcova Praha 7 DIČ CZ S T A N O V Y Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin Jankovcova 18 170 37 Praha 7 DIČ CZ 00539406 V Praze dne 1. 6. 2017 S T A N O V Y Svazu pěstitelů a zpracovatelů olejnin Čl. 1 Členství a členové Čl.

Více

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s.

STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. STANOVY spolku Centrum pro rodinný život, z.s. Článek I. Název, sídlo, IČO 1. Název: Centrum pro rodinný život, z.s. (dále jen spolek ) 2. Sídlo: Biskupské náměstí 2 779 00 Olomouc 3. IČO: 14615240 Článek

Více

Žehuňský okrašlovací spolek

Žehuňský okrašlovací spolek Žehuňský okrašlovací spolek Stanovy Článek I Název spolku, sídlo spolku Žehuňský okrašlovací spolek (dále jen Spolek ) je právnickou osobou založenou v souladu se zákonem č. 89/2012 Sb., občanský zákoník,

Více

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál

STANOVY SPOLKU. Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je Spolek rodičů a přátel Základní školy Liptál (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Základní

Více

Stanovy zapsaného spolku Hortensia IČ 270 25 951

Stanovy zapsaného spolku Hortensia IČ 270 25 951 Stanovy zapsaného spolku Hortensia IČ 270 25 951 Článek 1 Název a sídlo 1. Název zapsaného spolku je: Hortensia, z. s. (dále jen spolek) 2. Sídlem spolku Hortensia je: Panská 174/7, 370 01 České Budějovice

Více

o.s. InternetPoradna.cz

o.s. InternetPoradna.cz o.s. InternetPoradna.cz čl. 1 název a sídlo název: sídlo: o.s. InternetPoradna.cz (dále jen sdružení) Wurmova 577/7, 779 00 Olomouc čl. 2 charakter sdružení Sdružení je dobrovolnou, nestátní, neziskovou

Více

Stanovy FUNFÁN, o. s.

Stanovy FUNFÁN, o. s. Stanovy FUNFÁN, o. s. Preambule FUNFÁN, o. s. je dobrovolné, nezávislé, sdružující členy na základě společného zájmu. Občanské sdružení je právnickou osobou registrovanou ministerstvem vnitra. Čl. 1 Úvodní

Více

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY

Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov STANOVY Článek 1 Název a sídlo spolku 1. 1 Název spolku zní: Spolek rodičů a přátel školy ZŠ Ruská, Litvínov (dále jen Spolek ) 1. 2 Sídlo Spolku je: Základní

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. Kruh přátel Severáčku STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ 1. Název : Kruh přátel Severáčku Kruh přátel Severáčku Článek 1 Název a sídlo 2. Sídlo : Frýdlantská 1359/19, 460 01 Liberec Článek 2 Statut sdružení 1. Sdružení je dobrovolnou,

Více

Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně

Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Stanovy Klubu absolventů MZLU v Brně Základní ustanovení Název Klub absolventů Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně (dále jen Klub ). Používaná

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. DEJME DĚTEM ŠANCI o.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ. DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. přijaté v souladu se zákonem č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění 1. Název a sídlo 1.1. Název sdružení je: DEJME DĚTEM ŠANCI o.s. (dále

Více

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku

Stanovy spolku. Čl. I. Název a sídlo. Čl. II. Účel spolku. Čl. III. Hlavní činnost spolku Stanovy spolku Čl. I Název a sídlo Sportovní klub Nýrov, z.s. (dále jen SK Nýrov ) se sídlem Nýrov 56, 679 72 Kunštát. Čl. II Účel spolku Účelem spolku je pořádání a organizace sportovních, tělovýchovných

Více

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s.

STANOVY SPOLKU. BMW Moto klub Czech Republic z.s. STANOVY SPOLKU BMW Moto klub Czech Republic z.s. čl. I. Úvodní ustanovení Spolek BMW Moto klub Czech Republic z.s. (dále jen spolek) zakládají jeho členové podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,

Více

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě

S T A N O V Y. Sdružení rodičů a přátel Gymnázia. J. A. Komenského v Uherském Brodě S T A N O V Y Sdružení rodičů a přátel Gymnázia J. A. Komenského v Uherském Brodě I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Založení sdružení Sdružení rodičů a přátel G y m n á z i a J. A. Komenského v Uherském

Více

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení

STANOVY. Čl. I Úvodní ustanovení. Čl. II Právní postavení sdružení STANOVY 1. Název a IČO občanského sdružení Amalthea o.s., 266 472 14 2. Sídlo občanského sdružení Husova 199, 530 03 Pardubice. Čl. I Úvodní ustanovení Čl. II Právní postavení sdružení 1. Amalthea o.s.

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Stanovy Spolku rodičů a přátel ZŠ Kněžmost Část I. Základní ustanovení Článek 1 Spolek rodičů a přátel Základní školy a mateřské školy, Kněžmost, okres Mladá Boleslav, IČ 71008446, se sídlem Na Františku

Více

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení

STANOVY GKL. I. všeobecná ustanovení STANOVY GKL I. všeobecná ustanovení čl. 1. Název, sídlo, trvání sdružení, klubové barvy 1.1. Na základě oboustranné dohody tělovýchovné jednoty Slavoj Praha a Golfového klubu Líšnice, Golfový klub Líšnice

Více

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček

STANOVY SPOLKU Spolek rodičů a přátel MŠ Klíček STANOVY SPOLKU Článek I. Základní ustanovení. 1. Název spolku je (dále jen spolek ). 2. Sídlem spolku je Mateřská škola, Uherský Brod, Primátora Hájka 2030, okres Uherské Hradiště Primátora Hájka 2030,

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy.

ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. ORGANIZAČNÍ ŘÁD SPOLKU SKUTEK Tento organizační řád upravuje zásady a pravidla činnosti orgánů spolku a rozvíjí stanovy. I. Členství 1. Členem / členkou spolku se stává každá osoba, která podá řádně vyplněnou

Více

Stanovy xxxx 1. uvedené v rejstříku spolků. částečná nebo úplná adresa. např. Kraj Vysočina. Česká Republika

Stanovy xxxx 1. uvedené v rejstříku spolků. částečná nebo úplná adresa. např. Kraj Vysočina. Česká Republika Stanovy xxxx 1 2 Název spolku IČO Sídlo spolku Kraj Země Statutární orgán spolku Nejvyšší orgán spolku celý nový název spolku uvedené v rejstříku spolků částečná nebo úplná adresa např. Kraj Vysočina Česká

Více

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou

Stanovy. Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Stanovy Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou Čl. I Název, sídlo a charakter spolku 1) Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Albrechtice nad Vltavou je spolkem občanů, zejména

Více

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ČESKÁ SPOLEČNOST PRO EVROPSKÉ A SROVNÁVACÍ PRÁVO STANOVY Hlava I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Česká společnost pro evropské a srovnávací právo (dále také ČSESP ) je spolek, jehož fungování se řídí těmito

Více

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu

S T A N O V Y. upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu S T A N O V Y upravující v souladu s ustanovením z. č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, v platném znění právní vztahy sportovního klubu čl. 1 Název sídlo: 1. Název sportovní asociace je: Česká asociace

Více

LETIŠTĚ MLADÁ BOLESLAV

LETIŠTĚ MLADÁ BOLESLAV AEROKLUB MLADÁ BOLESLAV Člen Aeroklubu České republiky LETIŠTĚ MLADÁ BOLESLAV STANOVY 1/7 Název, sídlo, působnost, poslání 1 Aeroklub Mladá Boleslav (dále jen AK MB) je občanským sdružením s právní subjektivitou

Více

STANOVY. Zámeckého Golf Clubu Kravaře z.s

STANOVY. Zámeckého Golf Clubu Kravaře z.s STANOVY Zámeckého Golf Clubu Kravaře z.s Článek 1 NÁZEV, SÍDLO, IČO SPOLKU Název spolku zní: Zámecký Golf Club Kravaře z.s. Sídlem zapsaného spolku je: Mlýnská 3377/23a, 747 21 Kravaře IČ: 65888855 Článek

Více

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s.

STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. STANOVY Sportovního klubu Panteři Kladno z.s. I. Název a sídlo 1. Oficiální název spolku: Sportovní klub Panteři Kladno z.s. 2. Sídlo spolku: Kladno II. Statut spolku 1. Sportovní klub Panteři Kladno z.s.

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UNIE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ ČR, o, s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Název sdružení je Unie malých a středních podniků ČR, o. s. (dále jen sdružení. Anglický ekvivalent názvu

Více

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY

Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: STANOVY Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485, IČ: 26989247 STANOVY I. NÁZEV A SÍDLO SPOLKU 1. Název organizace je Spolek rodičů při Základní škole Stříbro, Mánesova 485 (dále jen spolek) 2. Sídlo

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624. I. Název a sídlo sdružení. II. Právní postavení sdružení. III. Cíle činnosti sdružení STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ UMLAUFOVINY IČO: 22732624 I. Název a sídlo sdružení 1. Název občanského sdružení zní: Občanské sdružení Umlaufoviny 2. Sídlem sdružení je: Kuršova 9, Brno, PSČ: 635 00 II. Právní

Více

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení

podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Hlava I Základní ustanovení Stanovy podle zákona č. 83/1990 Sb. o sdružování občanů, v platném znění. Občanské sdružení GAVANET Hlava I Základní ustanovení Tyto stanovy upravují postavení a právní poměry v Občanském sdružení GAVANET

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl.

Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny. Čl. 1. Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku. Čl. Stanovy Spolku rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny Čl. 1. Název a sídlo Název: Spolek rodičů a přátel školy při ZŠ a MŠ Křtiny (dále jen spolek ) Sídlo: Křtiny 240, 679 05 Křtiny Čl. 2 Statut spolku

Více

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací

Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací Stanovy spolku Popovický spolek okrašlovací I. Základní ustanovení 1. Název spolku zní: Popovický spolek okrašlovací (dále také jen PSO ). 2. PSO je právnickou osobou, jejíž poměry se řídí těmito stanovami,

Více

ITSTS ), Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo, vznik a charakteristika spolku

ITSTS ), Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo, vznik a charakteristika spolku STANOVY Spolek ek: Institut transformační systemické terapie V. Satirové,, z.s. (dá dále také jen ITSTS ITSTS ), se sídlem Vysočina, Rváčov 9, 539 01 Hlinsko Článek I. Všeobecná ustanovení Název, sídlo,

Více

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo

STANOVY. KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. SPOLKU. Čl. 1. Název a sídlo STANOVY SPOLKU KŘESŤANSKÉ VZDĚLÁVACÍ CENTRUM OSTRAVA, z. s. Čl. 1. Název a sídlo Název: Křesťanské vzdělávací centrum Ostrava, z. s. (dále jen spolek ) Sídlo: Kostelní náměstí 1, 728 02 Ostrava Čl. 2 Statut

Více

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s.

STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. STANOVY OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. ČI. I. Úvodní ustanovení 1. Název spolku: OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MARTIN, z.s. 2. Sídlo spolku: Křivatcová 416, 155 21 Praha 5 - Zličín ČI. II. Právní postavení spolku

Více

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku

Málinka z.s. Čl. 1 Název, sídlo. Čl. 2 Právní postavení spolku STANOVY SPOLKU Málinka z.s. Název spolku: Málinka z.s. Sídlo spolku: Nemile 90, 789 01 Zábřeh Čl. 1 Název, sídlo Čl. 2 Právní postavení spolku 1. Spolek je dobrovolný, nezávislý, sdružující rodiče a příznivce

Více

LIBĚCHOV SOBĚ Spolek pro záchranu kostelíčka

LIBĚCHOV SOBĚ Spolek pro záchranu kostelíčka LIBĚCHOV SOBĚ Spolek pro záchranu kostelíčka Stanovy Článek 1 Základní ustanovení LIBĚCHOV SOBĚ Spolek pro záchranu kostelíčka (dále jen Spolek) je dobrovolný nepolitický spolek založený podle občanského

Více

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku

STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1 Název a sídlo. Čl. 2 Statut spolku. Čl. 3 Cíl činnosti spolku 1 HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s., stanovy STANOVY ČÁST 1 ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Název a sídlo Název: HARANT - Hry a rozmanité aktivity nadšených táborníků, z. s. Sídlo: U

Více

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace

Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA. Článek 1. Název a sídlo organizace Stanovy občanského sdružení VIA TEMPORA NOVA Článek 1 Název a sídlo organizace 1. Název organizace: VIA TEMPORA NOVA, o.s. 2. VIA TEMPORA NOVA má sídlo ve Václavské ulici 1526, Roztoky u Prahy Článek 2

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník.

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL. Spolek Angel (dále jen spolek ) se považuje za spolek podle 3045 zákona č.89/2012 Sb., občanský zákoník. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STANOV SPOLEK ANGEL I. Název a sídlo Byl založen Spolek Angel, se sídlem Angelovova 3183, 14300 Praha 12, IČ: 47610689, registrace provedena dne 25.11.1992 pod č.j. VSC/1-16530/92-R. II. Právní

Více

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace

Stanovy APEK. 1 Název a sídlo Asociace. 2 Právní postavení Asociace. 3 Cíl činnosti Asociace. 4 Předmět činnosti Asociace Stanovy APEK 1 Název a sídlo Asociace 1.1 Název Asociace je "Asociace pro elektronickou komerci", zkráceně APEK. 1.2 Sídlem Asociace je Praha, Sokolská 23, 120 00 Praha 2. 2 Právní postavení Asociace 2.1

Více

Občané za spokojené bydlení

Občané za spokojené bydlení STANOVY SPOLKU Občané za spokojené bydlení 2015 (verze dle NOZ) S t a n o v y s p o l k u Občané za spokojené bydlení Čl. 1 Sídlo a cíl činnosti 1. Sídlo spolku Občané za spokojené bydlení (dále jen OSB

Více

STANOVY. Velké ceny Prostějovska v požárním útoku

STANOVY. Velké ceny Prostějovska v požárním útoku STANOVY Velké ceny Prostějovska v požárním útoku Článek I. Základní ustanovení 1. Názvem sdružení je Velká cena Prostějovska v požárním útoku (dále jen VCP). 2. VCP je občanským sdružením podle zák.č.

Více

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle

S T A N O V Y. Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. Základní ustanovení II. Poslání a cíle S T A N O V Y Tělovýchovná jednota Slezan Jindřichov, z.s. I. Základní ustanovení 1. TJ Slezan Jindřichov, z.s. (dále jen TJ) je dobrovolným sdružením fyzických osob provozující tělovýchovu, sport a osvětovou

Více

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s.

STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. STANOVY ZAPSANÉHO SPOLKU SvKaterina.net, z.s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. Zapsaný spolek s názvem SvKaterina.net, z.s. je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení fyzických a právnických osob. 2. Spolek

Více

Čl. I Úvodní ustanovení

Čl. I Úvodní ustanovení Stanovy Singulární společnosti Nedašov, o.s. občanského sdružení zřízeného na základě zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, Čl. I Úvodní ustanovení 1. Název občanského

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub).

ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ. 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). ORGANIZAČNÍ ŘÁD KLUBU LOVECKÉ LUKOSTŘELBY ČMMJ I. Název a sídlo 1. Název klubu: Klub lovecké lukostřelby ČMMJ (dále jen klub). 2. Sídlo: 141 00 Praha 4, Lešanská 1176/2a. 3. Klub je zřízen podle Stanov

Více

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE

STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE STANOVY SPOLKU RODIČŮ PŘI ZŠ ŽIDLOCHOVICE Název spolku: Spolek rodičů při ZŠ Židlochovice Sídlo spolku: Tyršova 611, 667 01 Židlochovice Článek I. Úvodní ustanovení Článek II. Právní postavení členů Spolku

Více

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo

vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo vydané v souladu s ustanovením 218 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanského zákoníku (dále také jen stanovy ) Čl. 1 Název a sídlo Název spolku: Sídlo spolku: Motorfans, z.s. V. Nováka 1716/4, České Budějovice

Více

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem

Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Stanovy občanského sdružení PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem Čl. 1. Název a sídlo Název: PROAUT, o. s. pro podporu osob s autismem (dále jen sdružení ) Sídlo: Celní 16/4, 639 00 Brno Čl. 2 Statut

Více

Stanovy spolku METODĚJ z. s.

Stanovy spolku METODĚJ z. s. Stanovy spolku METODĚJ z. s. I. Název a sídlo 1. Byl založen spolek Metoděj jehož název je METODĚJ z. s., se sídlem Havlíčkův Brod, Jeronýmova 788, PSČ 580 01. 2. Spolek Metoděj (dále jen spolek ) byl

Více

Stanovy NosiNET z. s.

Stanovy NosiNET z. s. Stanovy NosiNET z. s. Čl. 1. Základní ustanovení 1. NosiNET z. s. (dále Spolek ) je dobrovolný, nezávislý a neziskový spolek fyzických a právnických osob. 2. Na Spolek se dle zákona č. 89/2012 Sb., občanský

Více