infotainment ve voze Škoda Octavia

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "infotainment ve voze Škoda Octavia"

Transkript

1 české vysoké učení technické fakulta elektrotechnická Testování systému infotainment ve voze Škoda Octavia Semestrální práce v předmětu A7B39TUR Jan Businský

2 Obsah 1 Popis systému 3 2 Cílová skupina 3 3 Přehled případů užití 3 4 Testování kognitivním průchodem Zapnutí/vypnutí systému Aktivace/deaktivace denního svícení Použití/nastavení funkce rádio Zavolat zmeškanému hovoru Zobrazení přehrávané hudby na palubním displeji Shrnutí testování 15

3 1 Popis systému Infotainment je systém ve vozech společnosti Škoda auto. Je umístěn a ovládá se pomocí originálních radií Škoda. V tomto případě se jedná o rádio Swing. Rádio má monochromatický TFT display s rozlišením 310x70 pixelů. Kromě funkce rádia, je možné připojit zařízení přes USB, Bluetooth, AUX-In (3.5mm jack) a vložit SD kartu nebo CD. Na levé a pravě straně displeje se nacházejí tři tlačítka, pomocí nichž lze aktivovat funkce Radio, Media, Phone, Car a Back. Pomocí systemu můžeme tedy nastavit telefon, volat a přijímat hovory. Dále poslouchat radio nebo přes média jiné zvukové záznamy. Přes tlačítka Setup a Car nastavíme zvuk, klimatizaci a ruzné funkce, které system nabízí (Assitenti, stěrače, zrcátka, zamykání, servisní interval, atd.) Obrázek 1: rádio Swing s popisem 2 Cílová skupina Cílovou skupinou jsou všichni řidiči, kteří pravidelně usedají za volant vozu Škoda a chtějí plně využít možnosti, které systém nabízí. Jedná se o zaměstnance společnosti Škoda auto, kteří tyto vozy používají jako služební nebo jako testovací. Dalé majitelé těchto vozů a jejich přibuzní, kteří si vůz pujčují. A nakonec pracující lidé, kteří mají vůz Škoda od firmy jako služební. Přepodkládá se tedy znalost této značky automobilů a jejich interieru. 3 Přehled případů užití 1. Zapnutí/vypnutí systému Zapnutí/vypnutí systému je nutná podmínka pro další využívaní funkcí. Systém je aktivní pouze při sepnutém zapalovaní vozu a rádiu. Mohou tedy nastat problémy pokud uživatel neví přesně, kde se systém spouští a následně ovládá. 2. Aktivace/deaktivace denního svícení Zákon v České republice ukláda povinost mít zapnutá světla po celý den. Výrobci automobilů montují do svých výrobků automatické denní svícení, které je možné vypnout. Je tedy potřeba znát způsub zapnutí a vypnutí, aby řidiči nebyli Policii pokutováni.

4 Tato funkce je v systému v seckci nastavení vozidla. Při neznalosti systému může dojít k problémům. Problémy se mohou objevit při průchodu systémem. 3. Použití/nastavení funkce rádio Rádio se nejvíce využívá pro dopravní zpravodajství, aby se řidiči vyhnuli ucpaným silnicím. Můžeme se však setkat s problémem výběru stanice při spuštění rádia. 4. Zavolat zmeškanému hovoru Například během služebních cest, lidé komunikují se zakazníky. Proto je důležité, aby řidiči věděli, jak se pomoci systému dovolat na číslo, které je nezastihlo. Problém může nastat při hledání zmeškaného hovoru v nabídce telefonu. 5. Zobrazení přehrávané hudby na palubním displeji Při přehrávání hudby přes Bluetooth se na displaji radia nezobrazují názvy písní, ale systém infotainment je ukáže na palubním displeji. Chceme-li vědět název přehrávané skladby je potřeba ho zjistit pomocí ovládání na volantu a palubního displeje. Problém může nastat, když uživatel nezná, jak se používají ovládací prvky na volantu. 4 Testování kognitivním průchodem Kognitivní průchod je testování uživatelského rozhraní pomocí simulace uživatele z cílové skupiny. Cílem této metody je zjistit, zda je uživatel schopen zvládnout daný úkol. Během každého kroku si testující pokládá otázky: Q1: Bude uživatel vědět co udělat? Q2: Spojí si uživatel popisek akce se svým cílem? Q3: Dostane uživatel požadovaný feedback? 4.1 Zapnutí/vypnutí systému Krok 1: Sepnutí zapalování Otočení klíče do polohy 1, aby se zapnula elektrika v autě. Q1 Uživatel zná z dob, kdy se učil řídit Q2 Uživatel má klíč a vidí zámek. Q3 Rozsvítí se palubní deska(viz Obr.2).

5 Obra zek 2: sepnute zapalova nı, palubnı deska svı tı Krok 2: Zapnutı ra dia (viz Obr.1) Stisknutı tlac ı tka 1 (viz Obr.1), ktere spustı ra dio. Ota zka Q1 Q2 Q3 Odpove d NE Pozna mka Uz ivatel nevı, kde se infotainment zapı na Na ra diu vidı m poz adovana tlac itka a symbol pro zapnutı. Z palubnı desky zmizı hla s ka(viz Obr.2) a objevı se poslednı spus te na funkce(obr.3). Obra zek 3: Syte m infotainment je spus te ny na posledne spuste ne funkci Shrnutı Zapnutı by pro uz ivatele neme l by t proble m. Mu z e trochu zava hat pr i neznalosti, kdyz na ne j vyskoc ı hla s ka, z e syste m infotainment nenı zapnuty. Vypnutı se provadı stejny mi kroky coz nenı z adny proble m.

6 4.2 Aktivace/deaktivace denního svícení Krok 1: Světla ve voze se zapínají pomocí otočného spínače na levo od volantu, kde uživatel může hleda i vypínač denního svícení. Uživatel však musí stisknout tlačítko Car na rádiu. (tlačítko číslo 9 viz Obr.1) Q1 NE Uživatel bude nejdříve hledat v místě otočného spínače světel. Q2 Na rádiu je vidět tlařítko Car. Q3 Objeví se nabídka s možnostmi nastavení vozu. Obrázek 4: Nabídka možností nastavení vozidla Krok 2: Pomocí otočeného tlačítka na rádiu nalézt v nabídce možnost Světla (tlačítko číslo 2 viz Obr.1) Q1 Q2 Q3 Světla je přesně to co hledáme.

7 Obra zek 5: Nabı dka moz nostı nastavenı vozidla Krok 3: Znovu pomocı stejne ho tlac ı tka postupujeme da l. V nabı dce Sve tla je zpotr ebı vybrat moz nost Light Assits. Ota zka Odpove d Pozna mka Q1 NE Uz ivatel vı, z e sve tla pro dennı svı cenı jsou samostatna sve tla. Nastavenı bude spı s e hledat v nabı dce Sve tla. Q2 Q3 Obra zek 6: Nabı dka moz nostı nastavenı sve tel Krok 4: Znovu a znovu pomocı stejne ho tlac ı tka postupujeme da l. V nabı dce Light assits hleda me moz nost zapnutı /vypnutı dennı ho svı cenı.

8 Q1 Q2 Q3 Nalezli jsme požadovanou funkci Obrázek 7: Checkbox světla pro denní svícení Shrnutí Průchod systémem je poněkud zdlouhavý. Vyhledání a nastavení více funkcí zabere hodně času i více pokud uživatel není obeznámem s jejich přesným umístěním v nabídce systému. Sytém je však přehledný a uživatelský přívětivý. 4.3 Použití/nastavení funkce rádio Krok 1: Pro spuštění funkce rádio stikneme tláčítko s číslem 5 Rádio (viz obr.1) Q1 Q2 Q3 Obrázek 8

9 Obra zek 8: Funkce ra dio Krok 2: V pame tove bance (obr.8) nenı ra dio, ktere bychom si chte li poslechnout, ale vs ech 5 uloz eny ch ra diı chceme zachovat. Je tedy potr eba vybrat jinou pame tovou banku. Ta se vybere ope tovny m stiknutı m tlac ı tka c ı slo 5. (viz obr.1) Ota zka Odpove d Pozna mka Q1 Q2 Ne Uz ivatel nemusı poznat, z e pro vy be r pame tove banky musı stisknout znovu tlac ı tko Radio Q3 Obra zek 9 Obra zek 9: Pame tove banky Krok 3: Nynı je na r ade vy be r poz adovane ra diove stanice. Vy be r se ude la otoc ny m tlac ı tkem c ı slo 2 (viz obr.1).

10 Q1 NE Uživatel neví, že rádio již vyhledalo všechny dostupné stanice a bude hledat, jak se dá změnit frekvence. Q2 Uživatel si ze seznamu vybere stanici, kterou hledá. Q3 Obrázek 10 Obrázek 10: Seznam nalezených stanic Krok 4: Potvrdíme výběr a stanice se zobrazí v uživatelem zvolené pamětové bance. Q1 Q2 Q3 Uživatel poslouchá rádio, které hledal a následně vybral.

11 Obra zek 11: Stanice vybrana uz ivatelem Krok 5: Uloz it vybranou ra diovou stanici do pame tove banky. Ota zka Odpove d Pozna mka Q1 Uz ivatel si vybere jedno z pra zdny ch polı c ek a pr idrz ı tlac ı tko pod nı m. (tlac ı tko c ı slo 3 viz obr.1) Q2 Q3 Obra zek 12: Stanice vybrana uz ivatelem uloz ena v pame tove bance Shrnutı Poslech a nastavenı ra dia je jednoduche. Syste m je pr ehledny. Uz ivatel nebude mı t s tı mto use case proble m.

12 4.4 Zavolat zmeškanému hovoru Krok 1: Pro spuštění funkce telefon stiskne tlačítko Phone (tlačítko číslo 7 viz obr.1) Q1 Q2 Q3 Obrázek 13 Obrázek 13: Funkce telefon Krok 2: Ze spodní nabídky vybereme volání (tlačítka 3 obr.1) Q1 Q2 Navigace se velmi podobá navigaci v telefonu Q3

13 Obra zek 14: Vola nı Krok 3: Chceme volat poslednı zmes kany hovor, ktery je na prvnı m mı ste. Stac ı stisknout tlac ı tko s popiskem volat. (tlac ı tka 3 obr.1) Ota zka Q1 Q2 Q3 Odpove d Pozna mka Dojde k vytoc enı c ı sla a vytvor enı spojenı. Obra zek 15: Vyta c enı c ı sla Shrnutı Ovla da nı telefonu v syste mu, je velmi podobne samotne mu telefonu. Pro uz ivatele by neme l by t proble m bezproble move telefonova nı. 4.5 Zobrazenı pr ehra vane hudby na palubnı m displeji Krok 1: Palubnı displej aktua lne zobrazuje jinou funkci. Pomocı tlac ı tka c ı slo 4 (viz obr.16) vyskoc ı me do nabı dky funkcı.

14 Q1 NE Uživatel neví, jak se palubní počítač ovládá. Q2 Uživatel na volantu nalezne symbol zpět. Q3 Obrázek 16: Ovldací prvky na volantu Krok 2: Pomocí válečku 3 (viz obr.16) vybereme z nabídky funkcí možnost audio. Q1 Q2 Q3 Obrázek 17 Obrázek 17: Audio palubní display

15 Krok 3: Stiskem válečku 3 (viz obr.16) potvrdíme výběr možnosti audio. Q1 Q2 NE Uživateli nemusí být jasné, že se výběr potvrzuje válečkem. Q3 Obrázek 18 Obrázek 18: Název přehrávaného zvukového záznamu Shrnutí Ovládání palubního displeje pomocí volantu, je velmi jednoduché. Systém je přehledný, jen doba čekaní na odezvu je někdy příliš krátká. 5 Shrnutí testování Testování proběhlo bez větších potíží. Systém infotainment rádia Swing má velice mnoho funkcí, které usnad nují jízdu a zvyšují komfort. Má však drobné vady na kráse, na které se přislo během testování a které bude v nasledujících odstavích shrnuty na jednolitvé body a je-li nějaký jednouduchý způsob zlepšení, tak bude doporučen. Nedostaky budou ohodnoceny 0-4 dle jejich závažnosti a nutnosti k odstranění. Zapnutí/vypnutí systému - V kroku číslo 2, vyskočí hláška, že systém infotainment není zapnutý. Bylo by dobré doplnit větou, aby se zapnulo rádio a tím se zapne i systém. Hodnocení: 1 Aktivace/deaktivace denního svícení - V kroku číslo 1, neznalý uživatel bude hledat hardwarový spínač na denní svícení. Jelikož je nastavení přesunuto do systému jedinou možností, jak tento nedostatek řešit je, aby dealer nového vozu seznámil budoucího řidiče vozu s touto problematikou a nebo se bude uživatel muset obrátit na manuál. V kroku číslo 3 se dostáváme k položce Light assist. Doporučil bych položku přejmenovat na automatická světla. Aktualní název příliš nevypovídá o nabídce možností pod touto volbou. Hodnocení: 0

16 Použití/nastavení funkce rádio - Během testování bylo zjištěno, že některé funkce nejsou jasně uvedeny u tlačítka, kterým se spouští. Bylo by vhodné doplnit k tlačítku popisek funkcí, kterými talčítko disponuje. Hodnocení: 2 Zobrazení přehrávané hudby na palubním displeji - U tohoto testování byl objeven nedostatek označení ovládacích prvků na volantu. Není jasně vyznačeno, které část volantu složí pro rádio a která pro palubní display. A dále u válečku (3 viz obr.16) není symbol, že se používá pro potvrzení výběru. Hodnocení: 1

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC

TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC TESTOVÁNÍ UŽIVATELSKÉHO ROZHRANÍ VIDEO PŘEHRÁVAČE VLC Semestrální práce předmětu Tvorba uživatelského rozhraní Y39TUR Vypracoval: Kontakt: Obsah Popis aplikace... 3 Cílová skupina... 3 Testované případy

Více

Testování operačního systému Windows Phone 8

Testování operačního systému Windows Phone 8 Testování operačního systému Windows Phone 8 Semestrální práce A2 v rámci předmětu A4B39TUR Muška Adam ČVUT FEL STM 0 Obsah 1. Popis přístroje... 2 2. Popis cílové skupiny... 2 3. Přehled případů užití...

Více

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová

Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová Testování uživatelského rozhraní internetové stránky společnosti České dráhy (cd.cz) A4B39TUR A2 Kateřina Cízlová cizlokat@fel.cvut.cz Obsah 1. Popis... 1 2. Cílová skupina... 2 3. Případy užití... 2 3.1.

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování zařízení

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování zařízení České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování zařízení Vaillant calormatic 470 Semestrální práce z předmětu Testování uživatelského rozhraní A4B39TUR 1 Michal Hotovec hotovmic@fel.cvut.cz

Více

Testování uživatelského rozhraní. úloha A

Testování uživatelského rozhraní. úloha A České vysoké učení technické - Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní (A4B39TUR) úloha A test fotorámečku Genius DPF-801 Crystal Zadal: Ing. Adam Sporka, Ph.D. Ing. Zdeněk Míkovec, Ph.D.

Více

Uživatelský manuál k obsluze řídící jednotky. Verze programu: MASTER 00.5 HMI 00.6 MASTER PELLET

Uživatelský manuál k obsluze řídící jednotky. Verze programu: MASTER 00.5 HMI 00.6 MASTER PELLET Uživatelský manuál k obsluze řídící jednotky Verze programu: MASTER 00.5 HMI 00.6 MASTER PELLET OBSAH OBSAH... - 2-1. ÚVOD... - 3-1.1. POPIS TLAČÍTEK REGULÁTORU... - 4-1.2. POPIS IKON REGULÁTORU... - 5-2.

Více

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR)

Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) České vysoké učení technické v Praze, Fakulta Elektrotechnická Testování uživatelského rozhraní mobilního telefonu HTC Hero (Semestrální projekt pro předmět A7B36TUR) Autor:Luboš Doležal dolezlu5@fel.cvut.cz

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 30 CD přehrávač... 47 Vstup AUX... 53 USB port... 55 Rámeček digitálního obrazu... 59 Navigace... 62 Rozpoznávání řeči... 107 Telefon... 122

Více

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007

Synco living. Osvětlení a rolety. Ovládání a funkce. Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Synco living Osvětlení a rolety Ovládání a funkce Říjen 2007 Strana1/32 Michal Bassy -Říjen 2007 Přehled Přehled témat Spínací skupiny Spínací skupina "Spínání & stmívání", včetně simulace přítomnosti

Více

Internetový obchod Mironet

Internetový obchod Mironet České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Internetový obchod Mironet Semestrální práce A2 Testování uživatelských rozhraní A4B39TUR Pavel Štíbal Stibapa1@fel.cvut.cz 2013/2014 Otevřená

Více

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz

Testování mobilní aplikace Servis24. Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz Testování mobilní aplikace Servis24 Semestrální práce z předmětu A7B39TUR Autor: Peter Šourek sourepet@fel.cvut.cz 1. Obsah 1.Obsah...2 2. aplikace...3 3.Cílová skupina uživatelů...3 4.Use cases...3 4.1První

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka WATCH ME Uživatelská příručka DIGITÁLNÍ PŘEHRÁVAČ MÉDIÍ Přehled funkcí Watch me je hodinkový Bluetooth přehrávač formátu MP3 s kapacitním dotykovým displejem, uživatel se může prsty dotknout ikony na obrazovce

Více

Uživatelský manuál Kamera do auta

Uživatelský manuál Kamera do auta Uživatelský manuál Kamera do auta Upozornění Výrobek nevystavujte přímému slunečnímu záření nebo zdrojům tepla. Může být poškozen kryt nebo vnitřní součástky. Před vložením nebo vyjmutím paměťové karty

Více

OPEL INSIGNIA. Infotainment System

OPEL INSIGNIA. Infotainment System OPEL INSIGNIA Infotainment System Obsah Touch R700 / Navi 900... 5 R300 Color / R400 Color... 107 Touch R700 / Navi 900 Úvod... 6 Základní funkce... 15 Rádio... 49 CD přehrávač... 55 Externí zařízení...

Více

GRAPE SC IPTV. více než televize

GRAPE SC IPTV. více než televize GRAPE SC IPTV více než televize Uz ivatelska pr i rucka TELEVIZE IPTV je digita lni televize, ktera je vzdy o krok napred. Tato televize Va m prina s i nadstandartni funkce a ten nejve ts i komfort pri

Více

OPEL MERIVA. Infotainment System

OPEL MERIVA. Infotainment System OPEL MERIVA Infotainment System Obsah Úvod... 4 Rádio... 29 Přehrávač CD disků... 45 Vstup AUX... 51 USB port... 53 Rámeček digitálního obrazu... 57 Navigace... 60 Rozpoznávání řeči... 106 Telefon...

Více

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle A300 Mobilní telefon Začínáme snadno a rychle Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 4 Zapnutí a vypnutí telefonu... 6 Nabíjení telefonu... 7 Nouzové volání... 8 Telefonování...

Více

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál

Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem. Relax. Uživatelský manuál Multimediální 8 LCD TV s DVB-T tunerem Relax Uživatelský manuál 1 Dálkové ovládání Popis symbolů Zapnutí/vypnutí TV/RADIO Přepínání mezi TV/rádiem INFO Zobrazení informací Ztišit 1-9, 0 Volba kanálů Přetáčení

Více

Volkswagen & Škoda. Bluetooth handsfree sada hfomvw01. Montážní příručka. Verze 1.2

Volkswagen & Škoda. Bluetooth handsfree sada hfomvw01. Montážní příručka. Verze 1.2 Volkswagen & Škoda Bluetooth handsfree sada hfomvw01 Montážní příručka Verze 1.2 Obsah Obsah balení...3 Montážní vybavení...3 Požadavky na vybavení vozidla...3 Postup montáže...3 Montáž řídící jednotky

Více

BlindShell uživatelský manuál

BlindShell uživatelský manuál Datum: 1.6.2015 BlindShell uživatelský manuál BlindShell je chytrý telefon pro nevidomé a zrakově postižené uživatele. Ovládá se jednoduchými dotykovými gesty. Hlasová zpětná vazba používá výstup s převodem

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole)

MI Video rozhraní pro vozidla Renault Poloha ON (poloha dole) MI-1262 Video rozhraní pro vozidla Renault 2014 Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery

Více

1 Uživatelská dokumentace

1 Uživatelská dokumentace 1 Uživatelská dokumentace Systém pro závodění aut řízených umělou inteligencí je zaměřen na závodění aut v prostředí internetu. Kromě toho umožňuje testovat jednotlivé řidiče bez nutnosti vytvářet závod

Více

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify

A4B39TUR 2014/2015. Ondřej Netík. Desktopová aplikace pro Windows. Spotify A4B39TUR 2014/2015 Desktopová aplikace pro Windows Spotify Contents 1. Úvod... 3 1.1. Popis testované aplikace... 3 1.2. Cílová skupina... 4 1.3. Popis testovaných use case scénářů... 4 1.3.1. Vytvoření

Více

DVR68WIFI. Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka. Uživatelská příručka

DVR68WIFI. Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka. Uživatelská příručka DVR68WIFI Profesionální univerzální FULL HD černá skříňka Uživatelská příručka DVR kamera je určena k instalaci ke zpětnému zrcátku - profesionální řešení. Obsah Obsah... 2 Technické specifikace... 2 Popis

Více

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz

A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní. HTC Desire HD. (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz A7B39TUR Testování uživatelského rozhraní HTC Desire HD (testování mobilního zařízení) Tomáš Klejna klejntom@fel.cvut.cz 20. 10. 2011 ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická 2 Obsah: Obsah... 2 Popis zařízení...

Více

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání

MI Video rozhraní pro vozidla Renault. Přepínání mezi jednotlivými vstupy a ovládání přehrávání MI-1250 Video rozhraní pro vozidla Renault Tento adaptér (rozhraní) umožňuje zobrazit RGB signál o vysokém rozlišení, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při

Více

Testování mobilní navigace NACESTY

Testování mobilní navigace NACESTY České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická A7B39TUR 2015/2016, A2 Testování mobilní navigace NACESTY Kognitivní průchod a heuristická evaluace Jakub Berka berkajak@fel.cvut.cz Obsah

Více

Často kladené otázky Navigace

Často kladené otázky Navigace Často kladené otázky 2017- Navigace 1 Honda Connect - Často kladené otázky Navigace a aktualizace navigační mapy. Otá zká: Je v návigáci Gármin nábídká Ná pove dá? Odpověď: Ano, z domovské obrazovky Navigace

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNIKÉ FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování e-mailového klienta na přístroji NOKIA Lumia 710 drazajak@fel.cvut.cz 1 1. Obsah 1. Obsah 1 2. Úvod 2 2.1. Popis aplikace 2 2.2. Testované

Více

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV

Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV Ovládání TV platformy a funkce Chytrá TV 1/11 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 Informace o pořadu...4 Seznam TV kanálů...5 Možnosti kanálu...5 Programový průvodce...6 Změna pořadí

Více

Kamera pro domácí mazlíčky

Kamera pro domácí mazlíčky Kamera pro domácí mazlíčky Návod k použití Poslední revize: 8.4.2013 OBSAH: PŘEDMLUVA... 3 TECHNICKÉ SPECIFIKACE... 4 OPERAČNÍ INSTRUKCE... 4 Zobrazení telefonního čísla... 4 Zobrazení dostupné kapacity

Více

Digitální hudební přehrávač Bluetooth. Návod k použití

Digitální hudební přehrávač Bluetooth. Návod k použití Digitální hudební přehrávač Bluetooth Návod k použití Úvod Děkujeme, že jste si vybrali Digitální hudební přehrávač CarClever. Tento přehrávač lze snadno instalovat a používat. Plug and Play montáž umožňuje

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování softwarové sady HTC Sense 3.6 A4B39TUR - Testování uživatelského rozhraní Semestrální práce A2 Zbyněk Eiselt eiselzby@fel.cvut.cz

Více

EVOLVEO StrongPhone Accu

EVOLVEO StrongPhone Accu Manuál k telefonu 1. Popis telefonu 2. Před zapnutím telefonu Vložte SIM kartu jako na obrázku - uživatelská příručka Stránka 1 z 5 Verze 1.1 3. Připojte USB kabel (připojený k nabíječce nebo k PC) a před

Více

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě.

PALUBNÍ CAMERA, HD. příručka. Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. PALUBNÍ CAMERA, HD příručka 87231 Aby jste lépe využívali veškeré funkce Auto DVR, přečtěte si prosím návod před použitím pečlivě. Pozor 1. Vložte paměťovou kartu do auta DVR a formátujte. Prosím vložte

Více

Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26

Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26 Návod k obsluze Bluetooth FM transmiter DFS-BC26 2018-10-01 Děkujeme, že jste si vybrali tento LCD bluetooth transmiter! Před použitím si pozorně přečtěte návod k obsluze! I. Představení produktu Zařízení

Více

s displejem Uživatelská příručka HY68 Sunnysoft s.r.o., distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku

s displejem Uživatelská příručka   HY68 Sunnysoft s.r.o., distributor pro Českou republiku a Slovenskou republiku FM Transmitter s displejem Uživatelská příručka HY68 Vlastnosti produktu 1) Připojte zařízení do autozapalovače cigaret, poté se automaticky zapne; když je v provozním stavu, obrazovka zobrazí napětí autobaterie,

Více

PARTYBOX BT. User Manual. Návod k obsluze MT3150

PARTYBOX BT. User Manual. Návod k obsluze MT3150 PARTYBOX BT MT3150 Návod k obsluze User Manual 1 Úvod Pohled shora Děkujeme za koupi tohoto multifunkčního mobilního audio zařízení s funkcí karaoke. Věnujte chvíli čtení tohoto návodu před použitím zařízení.

Více

Bluetooth handsfree sada bluelogic

Bluetooth handsfree sada bluelogic Bluetooth handsfree sada bluelogic BT-MB01 Pro vozidla Mercedes Benz vybavená rozhraním MOST a bez zabudovaného telefonu Tuto HF sadu lze plně začlenit do multimediálního systému vozidla Úvodní informace

Více

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR

ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR ZRCÁTKO S VESTAVĚNOU DVR KAMEROU DS-430DVR Děkujeme vám za zakoupení zařízení od naší společnosti. Před použitím si přečtěte prosím tento návod k obsluze. POPIS DOTYKOVÝCH TLAČÍTEK NA ČELNÍM PANELU: -

Více

Naším cílem je Vaše spokojenost...

Naším cílem je Vaše spokojenost... Vážení zákazníci, Naším cílem je Vaše spokojenost... blahopřejeme Vám, že jste se rozhodli pro nákup nové telefonní ústředny řady ATEUS - NETSTAR od českého výrobce 2N TELEKOMUNIKACE a.s. Současně Vás

Více

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do auta DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) port zadního

Více

Skrytá DVR kamera se záznamem

Skrytá DVR kamera se záznamem Skrytá DVR kamera se záznamem Návod k obsluze Před prvním použitím si pečlivě prostudujte tento manuál. PŘEDSTAVENÍ PRODUKTU: Tento výrobek je určen k nahrávání situace před vozidlem během jízdy. Záznam

Více

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému

OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému OPEL ASTRA Příručka k informačnímu systému Obsah Navi 900 IntelliLink... 5 R 4.0 IntelliLink... 87 R300 BT... 131 Držák telefonu... 163 Navi 900 IntelliLink Úvod... 6 Základní funkce... 13 Rádio... 31

Více

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní

Vytáhněte LCD monitor opatrně z krabice a přesvědčte se, že je obsah dodávky kompletní LCD TFT M2002 OBSAH Bezpečnostní pokyny 1 Základní charakteristika 1 1. Vybalení 1 2. Montáž 2 3. Nastavení monitoru 2 4. Specifikace LCD monitoru 6 5. Řešení problémů 7 6. Dodatek 8 Bezpečnostní pokyny:

Více

Často kladené otázky Audio

Často kladené otázky Audio Často kladené otázky 2017- Audio 1 Honda Connect - Často kladené otázky - Audio. Otá zká: Proč nemohu pročhá zet vš ečhny álbá / škládby átd. pr i pouz ití funkče Bluetooth áudio? Odpověď: Tato funkce

Více

Testování cd.cz/eshop

Testování cd.cz/eshop ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE, FAKULTA ELEKTROTECHNICKÁ Testování cd.cz/eshop Semestrální práce z předmětu Testování uživatelských rozhraní (A7B39TUR) Šimon Kohout kohousim@fel.cvut.cz 2 Testování

Více

Kamera GT500. Uživatelský manuál

Kamera GT500. Uživatelský manuál Kamera GT500 Uživatelský manuál Popis tlačítek a kamery 1. Tlačítko POWER 5. Tlačítko UP 9. Přísvit 13. Mikrofon 2. Tlačítko OK 6. Parking monitoring 10. USB 14. Slot SD kartu 3. Tlačítko MODE 7. Tlačítko

Více

Často kladené otázky 2017-

Často kladené otázky 2017- Často kladené otázky 2017-1 Honda Connect - Často kladené otázky Apple CarPlay a Android Auto Otá zká: Co je to Apple CárPláy / Android Auto? Odpověď: CarPlay a Android Auto jsou softwarové programy vyvinuté

Více

Manuál pro uživatele OS Android. *pro aplikaci CONNECTED WATCH

Manuál pro uživatele OS Android. *pro aplikaci CONNECTED WATCH Manuál pro uživatele OS Android *pro aplikaci CONNECTED WATCH Obsah 1. Jak používat hodinky 2. Párování hodinek s telefonem 1. KROK 1: příprava hodinek pro spárování 2. KROK 2: stáhnutí aplikace Connected

Více

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL.

MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL. MODULÁRNÍ AUTOALARM UŽIVATELSKÝ MANUÁL www..levnealarmy.cz Tlačítko č. 1 Tlačítko č.2 Dálkový ovladač Tlačítko Zapnuté Vypnuté Zapnuté zapalování I - krátký stisk Vypnutí alarmu Zapnutí alarmu I - delší

Více

Ovládací prvky telefonu

Ovládací prvky telefonu A370 Začínáme Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 5 Zapnutí a vypnutí telefonu.. 8 Nabíjení telefonu... 9 Nouzové volání... 11 Telefonování... 12 Svítilna... 14 Zámek klávesnice...

Více

ZÁKLADNÍ INSTRUKCE. www.diag4bike.cz. od verze SW 10.7

ZÁKLADNÍ INSTRUKCE. www.diag4bike.cz. od verze SW 10.7 ZÁKLADNÍ INSTRUKCE od verze SW 10.7 základní instrukce basic instructions grundanweisungen instructions de base instrucciones básicas istruzioni fondamentali telepítési útmutató www.diag4bike.cz ATAL spol.

Více

Automobilový Bluetooth FM transmiter DFS-T10. Uživatelská příručka

Automobilový Bluetooth FM transmiter DFS-T10. Uživatelská příručka Automobilový Bluetooth FM transmiter DFS-T10 Uživatelská příručka 2018-10-01 Představení produktu Tento Bluetooth MP3 přehrávač je vyvinutý pro použití v automobilu a je vybaven profesionálním a vysoce

Více

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka

DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla. Uživatelská příručka DVR10 - digitální video kamera (černá skříňka) určená k záznamu jízdy vozidla Uživatelská příručka Obsah Funkce kamery... 2 Obsah balení... 2 Spuštění a nabíjení... 3 Popis kamery a ovládacích prvků...

Více

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 -

Konfigurátor Duo. Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic. Obsah + vybraná nastavení: - 1 - Konfigurátor Duo SW konfigurátor DuoSB Manuál pro konfiguraci systémů DUO Standard / Basic Obr. 1: Konfigurátor DUO Obsah + vybraná nastavení: Připojení k systému a spuštění programu DuoSB Konfigurace

Více

5 Radio 5 Radio ČESKÁ

5 Radio 5 Radio ČESKÁ ČESKÁ 5 Radio 5 Radio RYCHLÝ NÁVOD K POUŽITÍ RYCHLÝ NÁVOD K POUŽITÍ Fiat Group Automobiles S.p.A. - Parts & Services - Technical Services - Service Engineering Largo Senatore G. Agnelli, 3-10040 Volvera

Více

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508

MI1249. Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 MI1249 Video rozhraní pro vozidla Citroen C5 a Peugeot 508 Toto rozhraní (adaptér) umožňuje zobrazit RGB signál, AV signál z externího zdroje (například DVD přehrávače) a video signál z kamery při couvání

Více

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál

Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO. uživatelský manuál Motocyklový alarm s integrovaným pagerem SENTINEL 1100 MOTO uživatelský manuál 1 1. LCD displej dálkového ovladače 2. Popis ikonek LCD displeje 1. Vypnutí systému 2. Tiché zapnutí 3. Zapnutí se zvukem

Více

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu)

DS-430DVRB. HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka. GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) DS-430DVRB HD kamera s automatickým záznamem videa integrovaná do zpětného zrcátka GPS modulem a zpětnou kamerou (včetně uložení záznamu) Uživatelská příručka Obsah Předmluva...2 Funkce produktu, úvod...2

Více

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje:

Kamera Angel Eye. Návod k použití. Výhody přístroje: Kamera Angel Eye Návod k použití Výhody přístroje: Delší výdrž při nepřetržitém nahrávání videa až 6 hodin Ideální k ukrytí do oděvu, např. do knoflíku DVR přijímač s možností použít kartu až 32GB www.spyshops.cz

Více

Testování programu Skype

Testování programu Skype České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování programu Skype Semestrální práce v rámci předmětu A7B39TUR Karel Otruba A7B39TUR FEL ČVUT 2015 Obsah 1. Popis programu... 3 2. Cílová

Více

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač

MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB. Návod k používání / = HiFi zesilovač / = CD přehrávač MP3-CD PŘEHRÁVAČ AUNA AV2-CD509, RADIOPŘIJÍMAČ, USB Návod k používání 10004933/1008980 = HiFi zesilovač 10005063/1008983 = CD přehrávač Vážený zákazníku, V první řadě se Vám chceme poděkovat za nákup tohoto

Více

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR

2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR 2,4GHz/5,8 GHz LCD přijímač s DVR Návod k obsluze Výhody produktu: Možnost současného sledování a nahrávání Kompaktní design Široká oblast použití 1. Diagram produktu www.spyobchod.cz Stránka 1 Jednotlivé

Více

Adaptér pro MP3 se díky čipům, slučitelným s daným typem autorádia, chová jako originální CD měnič Lancia

Adaptér pro MP3 se díky čipům, slučitelným s daným typem autorádia, chová jako originální CD měnič Lancia Adaptér USB/SD/Bluetooth handsfree - Lancia Kód: Výrobce: Záruční doba: P00064 XCarLink 2 roky Vlastnosti: propojení USB flash a SD karty s OEM autorádiem Lancia čtení MP3 a WMA skladeb z paměťových médií

Více

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera

Uživatelská příručka. FULL HD Policejní kamera Uživatelská příručka FULL HD Policejní kamera 1 Před použitím si pečlivě přečtěte příručku, budete tak moci lépe využít veškeré funkce, které autokamera nabízí. Pozor 1. Kamera disponuje interní pamětí

Více

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci

HX9801 / HX9802 / 9803 Návod k instalaci ROZMĚRY: 120*80*225 CM ROZMĚRY: 100*80*225 CM ROZMĚRY: 95*95*225 CM 1 Potřebné nástroje (nejsou součástí dodávky) Zkontrolujte, máte-li připravené následující nástroje, k dispozici dostatek suchého místa

Více

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1

Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 Uživatelská příručka Kamera do automobilu DFS-V1 2018-09-18 Představení produktu 1)TF Slot 2)nahoru 3)MENU 4)dolů 5)mikrofon 6)Reset 7)Vypínač 8)zámek videa 9)Volba režimu 10)OK 11)USB port 12) HDMI Obsah

Více

Full HD širokoúhlá kamera s DVR

Full HD širokoúhlá kamera s DVR Full HD širokoúhlá kamera s DVR Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje

Více

Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon. Dveřní kamerová jednotka. Montáž: Videotelefon

Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon. Dveřní kamerová jednotka. Montáž: Videotelefon Popis videotelefonu a kamerové jednotky: Videotelefon 1. Obrazovka 2. Tlačítko pro příjem hovoru 3. Tlačítko vyvolání obrazu z dveřní jednotky 4. Tlačítko pro uvolnění dveřního zámku 5. Tlačítko Interkomu

Více

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517

NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 NÁVOD PRO OBSLUHU UČEBNY NC 517 Obsah 1 Ovládání světel... 3 2 Klimatizace... 4 3 Otevírání oken... 5 4 Zapnutí audiovizuální techniky... 6 5 Režim Bílá tabule... 7 6 Připojovací panel... 9 7 Zvuk... 10

Více

Uživatelský manuál pro Inteligentní solární řídící jednotku GOMON SR868C6 Certifikace: CE AC 220-240V, 50Hz, 900W

Uživatelský manuál pro Inteligentní solární řídící jednotku GOMON SR868C6 Certifikace: CE AC 220-240V, 50Hz, 900W Uživatelský manuál pro Inteligentní solární řídící jednotku GOMON SR868C6 Certifikace: CE AC 220-240V, 50Hz, 900W Upozornění: Tento produkt je neustále zdokonalovaný a mohou se vyskytnout menší odchylky

Více

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126

Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126 Přečtěte si laskavě tento Návod k použití před prvním použitím přístroje. Obsah návodu Diktafon s pamětí 4GB, FM rádiem a LCD displejem DVR-126...

Více

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3...

Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... Struèný pøehled... 9 Všeobecné informace... 12 Obsluha... 15 Hlavní zobrazení... 21 Nastavení zvuku... 22 Rádio... 29 Pøehrávaè CD/MP3 3... 36 Vstup AUX 3... 41 Hledání závad... 42 Všeobecná upozornìní...

Více

SE560. Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu. Uživatelská příručka

SE560. Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu. Uživatelská příručka SE560 Dvoucestný zabezpečovací systém do automobilu Uživatelská příručka Obsah Funkce a možnosti zabezpečovacího systému... 3 Nastavitelné parametry zabezpečovacího systému... 4 Funkce tlačítek dálkového

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování přenosné konzole PSP

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování přenosné konzole PSP České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování přenosné konzole PSP (Semestrální projekt z předmětu TUR) Vypracoval Pavel Chráska 1 Obsah Úvod... 3 Popis přístroje... 3 Popis cílové

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. fakulta elektrotechnická

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE. fakulta elektrotechnická ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE fakulta elektrotechnická Testování bez uživatele Nokia 6303 Testování uživatelského rozhraní (Y36TUR) Autor: Lucie Zahrádková Email: zahraluc@fel.cvut.cz Datum: 23/03/2011

Více

Bezdrátové handsfree na stínítko

Bezdrátové handsfree na stínítko Bezdrátové handsfree na stínítko Uživatelská příručka Funkce Poslech hudby z mobilního telefonu: Při jízdě s automobilem můžete poslouchat hudbu z mobilního telefonu. Ovládání příchozího hovoru: Při příchozím

Více

Dotyková obrázovká v prográmu TRIFID

Dotyková obrázovká v prográmu TRIFID Dotyková obrázovká v prográmu TRIFID V současné verzi je možné ovládat pouze klasický prodej, funkce pro variantu GASTRO (účtování na jednotlivé stoly, tisk do kuchyně) jsou zatím ve vývoji. Nastavení

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE NASTAVENíM SLuŽBY MEET-ME KONFERENCE úvod Služba poskytuje komfortní plánované audio konference stejně jako jednoduché konference bez rezervace. Jednoduchý webový klient

Více

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze České vysoké učení technické v Praze Semestrální práce pro předmět A4B39TUR testování uživatelského rozhraní Heuristická evaluace a kognitivní průchod u HTC Chacha Vojtěch Novák, novakvo5@fel.cvut.cz Obsah

Více

MCS-13. Montážní příručka

MCS-13. Montážní příručka MCS-13 Montážní příručka Obsah Instrukce k montáži a bezpečnému používání... 2 Obsah balení... 3 Seznam vozidel... 3 Popis vodičů... 3 Montáž adaptéru s MULTI10... 4 Popis pro vozidla Mercedes W169, W245,

Více

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1

Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 [ZDEJTE ÁZEV SPOLEČOSTI.] Testování aplikace Facebook Messenger pro Windows Phone 8.1 7B36TUR Jan Vitha 06.11.2016 Obsah 1. Úvod... 1 1.1. Popis aplikace... 1 1.2. Cílová skupina... 1 2. Přehled testovaných

Více

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování mobilního telefonu Nexus S. Michael Drdlíček

České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Testování mobilního telefonu Nexus S. Michael Drdlíček České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování mobilního telefonu Nexus S Semestrální práce z předmětu testování uživatelského rozhraní Michael Drdlíček drdlimic@fel.cvut.cz ZS

Více

OPEL MOKKA. Infotainment System

OPEL MOKKA. Infotainment System OPEL MOKKA Infotainment System Obsah Navi 950/650 / CD 600... 5 Navi 600... 77 Audio systém... 169 Navi 950/650 / CD 600 Úvod... 6 Základní funkce... 17 Rádio... 25 CD přehrávač... 32 Externí zařízení...

Více

VOLKSWAGEN TOUAREG. Návod k sestavení.

VOLKSWAGEN TOUAREG. Návod k sestavení. VOLKSWAGEN TOUAREG Návod k sestavení www.bezvazbozi.cz Vybalte všechny díly z krabice a postupujte podle jednotlivých, po sobě jdoucích obrázků. Obr. 1: Nejdříve odpojte oba motory. Až budete motory dávat

Více

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP

Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP Autorádio s USB/SD/MMC slotem a RDS CR100GP OBSAH Poznámky k instalaci 4 Kabelové zapojení 5 Instalace 6 Ovládací prvky autorádia 8 Přehrávání z SD/MMC/USB paměť. karet 9 Základní ovládání 10 Ovládání

Více

Uživatelský manuál Video projektor

Uživatelský manuál Video projektor Uživatelský manuál Video projektor Obsah Upozornění Popis tlačítek Provoz Připojení Tlačítka projektoru Tlačítka dálkového ovládání Výběr zdroje Připojení multimédií Připojení HDMI Vstup VGA (PC) Připojení

Více

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál

KAMERA STALKER. Uživatelský manuál KAMERA STALKER Uživatelský manuál Popis tlačítek a kamery 1. Tlačítko RESET 5. Tlačítko MENU 9. Tlačítko LOCK 13. Mikrofon 2. Tlačítko UP 6. Tlačítko DOWN 10. USB 14. Infrared LED 3. Tlačítko MODE 7. Tlačítko

Více

STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA STAGE DESK-16 16kanálový dimmer ovladač UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Funkce ovladače 16kanálový DMX dimmer ovladač Jednoduché programování 16 vestavěných programů 16 uživatelských programů Midi In, Out, a Thru

Více

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ

Egreat A1. Uživatelská příručka CZ Egreat A1 Uživatelská příručka CZ Popis zařízení Přední strana: 1. Indikátor činnosti 2. Infra port pro ovládání přijímače Zadní strana: 3.Optický výstup S/PDIF 4.AV rozhraní 5.USB Host port 6.USB Host

Více

Sprchový parní box Atlantic

Sprchový parní box Atlantic soubor UN uživatelský návod Atlantic d09 09 16 Uživatelský návod Sprchový parní box Atlantic Obsah: Úvod Str 1 Popis komponentů boxu Str 2 Popis baterie a trysky Str 3 Popis ovládacího panelu boxu Str

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV

NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV NÁVOD KE SLUŽBĚ IPTV 1 Obsah Popis dálkového ovladače...3 Ovládání TV služby...4 1. Informace o pořadu...4 2. Seznam TV kanálů...5 3. Možnosti kanálu...5 4. Programový průvodce...6 5. Změna pořadí TV kanálů...7

Více

CHEVROLET MYLINK. Uživatelská příručka

CHEVROLET MYLINK. Uživatelská příručka CHEVROLET MYLINK Uživatelská příručka Chevrolet MyLink je informační a zábavní systém, který zlepšuje prožitek z jízdy prostřednictvím jednoduché konektivity, integrace chytrého telefonu a kapacitního

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

Program Power Cinema 3

Program Power Cinema 3 Program Power Cinema 3 Nastavení tuneru 1. OBECNÉ V hlavním menu programu klikn te na NASTAVENÍ a vyberte Pr vodce nastavením v menu typ obrazovky zvolte odpovídající typ podle monitoru jaký pou íváte.

Více

NÁVOD AC 2042. plnička klimatizace ROBINAIR AC790PRO bus. ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.10.2008

NÁVOD AC 2042. plnička klimatizace ROBINAIR AC790PRO bus. ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.10.2008 NÁVOD AC 2042 1.10.2008 plnička klimatizace ROBINAIR AC790PRO bus Popis produktu Automatické nebo manuální funkce Několikanásobná recyklace chladiva Volitelný operační režim: expert/začátečník Volitelný

Více

Diktafon s HD kamerou

Diktafon s HD kamerou Diktafon s HD kamerou Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Zobrazení přístroje 1.1

Více

Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800

Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800 České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Testování zařízení Sony Ericsson Live View MN 800 Semestrální práce v rámci předmětu A4B39TUR Petr Mezek mezekpet@fel.cvut.cz 2. ročník OI

Více