Technické služby Jeseník a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Technické služby Jeseník a.s."

Transkript

1 Technické služby Jeseník a.s. 20 let Trvalé spokojenosti a Jistoty Technické služby Jeseník akciová společnost je prosperující společnost regionálního významu, která zajišťuje mnoho služeb nejen pro Jeseník, ale také pro většinu obcí a měst okresu. Původně byly rozpočtovou a později příspěvkovou organizací. To se neosvědčilo a proto 28. prosince roku 1995 město založilo akciovou společnost Technické služby Jeseník. Rok 2014 je 20. rokem činnosti této společnosti. Vlastní ji Město Jeseník a jejím nejvyšším orgánem je valná hromada, která je tvořena radou města. Dalším řídícím stupněm je představenstvo a dozorčí rada, jehož členy jsou zastupitelé města a je tak zaručena plná kontrola nad celkovým fungováním společnosti. Hlavní zázemí firmy je tvořeno prostorným areálem na ulici Otakara Březiny. Nachází se zde administrativní budova, autodílna, garáže, separační linka, sklady stavebních materiálů a také je zde umístěna veškerá technika potřebná pro zajištění všech činností společnosti. Odloučená pracoviště jsou na ulici Rejvízské, kde se nachází smuteční obřadní síň s pohřební službou a u obce Supíkovice je řízená skládka odpadů. Veškeré práce jsou zajišťovány 114-ti zaměstnanci, 47 vozidly a stroji. Roční obrat společnosti činí přibližně 110 miliónů Kč. Z toho připadá pro město Jeseník asi 37 %, pro ostatní obce okresu asi 15 % a zbývajících 48 % pro ostatní podnikatelské subjekty a občany. Na všechny činnosti má společnost potřebné oprávnění a od roku 2003 zavedla systém řízení jakosti ISO , systém řízení vedoucí k ochraně životního prostředí - ISO a v roce 2006 navíc zavedla systém řízení bezpečnosti a ochrany zdraví při práci OHSAS Informace a zajímavosti společnosti - základní jmění společnosti je Kč - obrat - tržby společnosti Kč/rok - tržby od města Jeseník Kč/rok - tržby od obcí /včetně Jeseníku) Kč/rok - počet zaměstnanců spotřeba nafty technikou společnosti litrů/rok - prodáno nafty cizím subjektům litů/rok - za rok vydáno cca faktur Činnosti společnosti jsou rozděleny podle povahy do několika provozů.

2 Provoz správy a údržby komunikací Na úseku místních komunikací se provádí běžná údržba, správa, oprava výtluků, oprava chodníků, zimní údržba a čištění, dále výměna a údržba odpadkových košů, úklid autobusových zastávek, zajištění chodu kašen na Masarykově náměstí a pítka na náměstí Svobody. Provoz provádí opravy živičných krytů asfaltobetonem či tryskovou technologií, stará se o svislé i vodorovné dopravní značení, informační systém, zábradlí a svodidla. Spravuje odvodňovací zařízení, provádí především jeho mechanické čištění a opravu šachet. Dále se stará také o štěrkové vozovky, na kterých se provádí oprava a zesílení krytu se zhutněním, zejména po zimním období a po deštích. Zajišťuje prohlídky a opravy lávek, mostů a mostních objektů. Jednou z důležitých činností je zimní údržba. Ta zahrnuje úklid sněhu plužením místních komunikací, parkovišť a odstavných ploch, posyp inertním materiálem a solení. Při intenzivním sněžení se provádí odvoz sněhu z dopravně důležitých tepen místních komunikací tak, aby byl zajištěn bezpečný provoz. Ručně se uklízí přechody pro chodce, zastávky, lávky, mosty a další místa kam se nedostane technika. Čistění místních komunikací v našem lázeňském městě je na vysoké úrovni. Běžné strojní čištění probíhá v pravidelných intervalech podle dopravní důležitosti a společenského významu. Zahrnuje i splachování po zimním období a deštích a kropení vozovky za horkého počasí. Informace, zajímavosti z provozu ÚK - 25 zaměstnanců, 15 speciálních aut a strojů pro činnost - udržujeme a opravujeme 44 km místních komunikací, tj m 2 - udržujeme a opravujeme 26 km chodníků, tj m 2 - udržujeme a opravujeme 25 ks mostů a lávek - udržujeme 854 ks dešťových vpustí - staráme se o ks dopravních značek Provoz správy a údržby zeleně Činnosti provozu veřejné zeleně spočívá v komplexní údržbě zelených ploch města. Práce začínají na jaře vyhrabováním travnatých ploch, prořezáváním keřů a živých plotů, výsadbou stromů a květin. Provoz provádí údržbu mobiliáře, jako jsou květinové mísy, lavičky a herní prvky. Stará se také o údržbu vzrostlých stromů, provádí asanaci dřevin a frézování pařezů. Hlavní činností v letních měsících je sečení travnatých pozemků a údržba stromů. Tyto práce jsou realizovány na základě plánu a dle podrobné pasportizace zpracované v rámci města Jeseník. Dále je zajišťováno provozování a údržba dětských hřišť, správa soch, památníků, pramenů, a údržba na jesenickém a bukovickém hřbitovu. V podzimních měsících je hlavní náplní střediska úklid veřejných prostranství a hrabání spadaného listí.

3 Další pracovní činností provozu zeleně je poskytování služeb v oblasti péče o zeleň jak právnickým tak fyzickým osobám. Patří sem především likvidace dřevěného odpadu pomocí štěpkovače, ořez ovocných stromků, terénní a sadové úpravy, výsadba keřů a stromů, zakládání trávníků, včetně sečení zahrad, údržba sportovních hřišť a poskytování služeb v oblasti přepravy materiálu. V zimních měsících je provoz správy a údržby zeleně zapojen do zimní údržby. Protože město Jeseník je město lázeňské s velkým turistickým ruchem, je práce provozu správy a údržby zeleně důležitá. Přispívá k pěknému vzhledu města a tím k spokojenosti nejen občanů, ale i turistů a lázeňských hostů. Informace, zajímavosti z provozu ÚZ - udržovaná plocha zeleně v Jeseníku je 40 ha (tj m 2 ) - celkově posekaná plocha v Jeseníku za rok (několik intenzit sečení 1-6) je 161 ha, tj m 2 - v Jeseníku ks pasportizovaných stromů - ročně je ze sečení travnatých ploch t trávy a 200 t nekompostovatelného odpadu - spotřeba nafty při odvozu travní hmoty je litrů za rok - samochodné sekačky najedou za rok Mth (motohodin) - spotřeba benzínu u travních samochodných sekaček, křovinořezů je litrů za rok - spotřeba strun do křovinořezů je m Provoz správy a údržby majetku Provoz správy a údržby majetku má dvě části - veřejné osvětlení a autodílnu. Středisko veřejného osvětlení zajišťuje opravu a údržbu osvětlení v Jeseníku. Provádí montáž a demontáž vánočního osvětlení, výstavbu a rekonstrukci osvětlovacích těles, práce pro právnické a fyzické subjekty v oblasti elektro a práce s vysokozdvižnou plošinou na základě objednávek. Středisko provádí práce na repasích stožárů, stožárových paticích, výzbrojích a hlavně osvětlovacích tělesech. Hlavním důvodem těchto prací je zvyšování světelného výkonu a snižování poruchovosti. Současně jsou prováděny práce, které vedou ke snižování příkonu jednotlivých lamp v lokalitách, kde to daný stav umožňuje. Při výměně výbojkových svítidel je důležitý výběr kvalitního svítidla, u kterého nedochází ke znečištění a stárnutí světelně činných ploch. Důležitou roli v úsporách elektrické energie hrají regulační zařízení, nebo regulační systémy v jednotlivých spínacích bodech. Středisko autodílna provádí údržbu a opravu motorových vozidel, jak pro Technické služby Jeseník a.s., tak i pro občany, podnikatele a firmy. Dále provádí výrobu hydraulických hadic,

4 výrobu tlakového hydraulického potrubí, ekologickou likvidaci motorových vozidel, tlakové mytí vozidel, servis klimatizací a pneuservis. Informace, zajímavosti z provozu ÚM - počet rozvaděčů v Jeseníku je 100 ks - počet měřících rozvaděčů v Jeseníku je 28ks - počet svítidel v Jeseníku 2030 ks - počet stožárů v Jeseníku je 1930 ks - délka kabelového vedení je 74 km Provoz odpadového hospodářství Provoz odpadového hospodářství zajišťuje služby v oblasti odpadů pro obce, města, živnostníky a firmy v okrese Jeseník. K nejznámější službě patří svoz odpadů z popelnic a kontejnerů speciálními vozidly. Probíhá pravidelně dle domluveného svozového kalendáře tak, aby v průběhu týdne bez ohledu na státní svátky, byli obslouženi všichni zákazníci. Odpad je pak bez další úpravy uložen na skládku odpadů mezi obcemi Písečná a Supíkovice. Další známou službou je svoz a dotřídění separovaných odpadů. Tříděné odpady z barevně označených separačních kontejnerů sváží dvě auta s lisovacími nástavbami nebo s otevřenými kontejnery. I zde probíhá svoz podle svozového kalendáře, jeden týden papír, druhý týden plasty. Sklo pak podle potřeby, zvlášť barevné ze zelených kontejnerů a zvlášť čiré z bílých separačních kontejnerů. Papír i plasty se poté dotřiďují na třídící lince v areálu Technických služeb Jeseník. V roce 2013 byla postavena nová linka, která má moderní vybavení a je schopna pojmout veškeré separované odpady z regionu i s výhledem do budoucna. Odpad se roztřídí podle potřeb jednotlivých zpracovatelů a slisuje do balíků. Papír se třídí na čtyři druhy karton, jakostní papír, směsný a nápojové kartony. Zároveň magnet automaticky oddělí kovový odpad sbíraný společně s papírem do jednoho kontejneru. Plasty se třídí celkem na devět druhů čtyři druhy PET láhví, tři druhy fólií, polystyren a směs ostatních plastů. Jednotlivé vytříděné druhy jsou odváženy ke zpracovatelům k výrobě nových výrobků. Provoz odpadového hospodářství zajišťuje sběr nebezpečných odpadů. Ty se od zákazníka převezmou, uloží do skladu nebezpečných odpadů při dodržení všech platných předpisů a nařízení a později předají odborné firmě k bezpečné likvidaci. Na tomto středisku se také shromažďují elektrické spotřebiče, které se v režimu zpětného odběru předávají určeným odborným firmám k rozebrání, recyklaci a likvidaci. Nelze opomenout ani další důležitou službu, kterou zajišťuje jiné středisko provozu, a to odvoz a likvidaci jiných odpadů, především objemných a stavebních. Středisko disponuje několika auty a velkým počtem velkoobjemových kontejnerů, které zákazníkovi na objednání přistaví a po naplnění odpadem jej odvezou na skládku. Středisko zajišťuje i vyprazdňování odpadkových košů v Jeseníku.

5 Pro město Jeseník zajišťuje středisko provoz dvou sběrných dvorů. Sem mohou občané Jeseníku zdarma odevzdávat různé odpady, které jim vzniknou v domácnostech. Jedná se především o objemné odpady, drobné stavební odpady a odpady ze dřeva. Mohou přinést i nestandardní separované odpady a nebezpečné odpady včetně pneumatik z osobních automobilů. Odebírají se tady i vyřazená elektrická zařízení. Přítomný správce dvora dohlíží na správné uložení odpadů, eviduje přijaté množství a je připraven pomoci radou občanům. Na odloučeném pracovišti u obce Supíkovice je provozována skládka odpadů, která je vybudována podle všech potřebných legislativních požadavků a je tak zajištěna konečná likvidace všech ostatních odpadů z regionu, které nelze nijak využít. Prostor skládky je postupně stavěn tak, aby nikdy nedošlo k znečištění životního prostředí. Dno skládky je pokryto dvěma speciálními izolacemi a zaskládkovaná část je vždy překryta izolační fólií a zeminou, jednak aby do skládky nenatekla srážková voda, jednak aby vznikající plyn neutíkal do ovzduší a také proto, aby konečná úprava skládky splynula s okolní krajinou. V prostoru skládky je od září 2014 provozována Kompostárna Jesenicka, která zpracovává veškerý biologický odpad z obcí regionu, který vzniká z údržby veřejných ploch, zahrad občanů a také biologicky rozložitelný odpad z domácností. Snahou provozu odpadového hospodářství je služby neustále zdokonalovat a vylepšovat a být připraven zákazníkovi poradit a nabídnout nejvhodnější službu. Cílem celého snažení je udržet kvalitní životní prostředí bez odpadků ve městě i okolí. Informace, zajímavosti z provozu OH - počet pracovníků provozu, kteří zajišťují služby obcím Jesenicka 46 - technika - 10 speciálních nákladních vozidel + 6 strojů - obsluhujeme 23 obcí - vše co je přivezeno na třídící linku, je vytříděno a veškeré recyklovatelné odpady jsou předány k novému využití - v roce 2013 byla postavena již v pořadí třetí třídící linka projektovaná kapacita je tun odpadu/rok - obsluha = cca 15 pracovníků; jednosměnný provoz v roce 2013 svezeno: cca popelnic a kontejnerů s komunálním odpadem = cca tun cca separačních kontejnerů = cca tun na skládku se uložilo celkem přes tun všech odpadů v Jeseníku bylo vyvezeno cca odpadkových košů při svozu odpadu ujeto celkem km; spotřebováno l nafty v obsluhovaných obcích je rozmístěno cca separačních kontejnerů

6 od r do konce r bylo do separačních kontejnerů (+ SD) vytříděno: papír t (0,06 t/m3 = m 3 ) plasty t (0,02 t/m3 = m 3 ) sklo t, z toho v letech barevné sklo 1491 t a čiré sklo 2033 t (0,20 t/m3 = m 3 ) kovy 596 t (cca m3) CELKEM t, tj m 3 Provoz pohřebnictví Snahou provozu pohřebnictví je poskytovat kvalitní a profesionální služby a držet se etiky. Důležité je i prostředí, ve kterém se sepisují objednávky, tvoří smlouvy, probíhají smuteční obřady a vystavení zesnulých. Proto prošel objekt pohřební služby po roce 2003 řadou oprav a změn. Na budově ze 70 let minulého století byla provedena výměna oken, obnova izolací a krytin a rekonstrukce chladicích boxů. Byly provedeny nové nátěry, malby a obložení, instalovala se nová květinová vazba, osvětlení a zvuková aparatura. Na základě projektu byla v roce 2009 realizována rekonstrukce vstupu, která příjemně změnila celkový ráz nejen objektu, ale i prostor před obřadní síní. Od roku 2007 jsou v provozu také internetové stránky pohřebnictví. V březnu roku 2003 pohřební služba poprvé získala prestižní ocenění ZNAK KVALITY, který byl v roce 2013 znovu potvrzen. V Jeseníku se nacházejí dva hřbitovy, provoz pohřebnictví zde zajišťuje správu. Jsou to Jeseník- Bukovice, který byl založen v roce 1900 a Jeseník Husova, který funguje od roku Cílem provozu je jít směrem nejnovějších trendů, poskytnout maximální komplex služeb s profesionálním přístupem, porozuměním a etikou. Svoji práci se snaží pracovníci provozu pohřebnictví dělat co nejlépe a svým citlivým přístupem tak pomáhají lidem, kteří se ocitnou v těžkých situacích. Ostatní činnosti Společnost provádí mnoho dalších činností, které zapadají do uvedených oborů. Například nepřetržitý prodej motorové nafty, vážení vozidel a nákladů, prodej stavebních materiálů, poradenství ekonomické a v oblasti odpadů, přeprava materiálu a zboží, stěhovací služby, útulek pro psy, likvidace autovraků, vedení účetnictví aj.

7 Závěr Snaha společnosti je viditelná na všech místech regionu. Je zapojena do každodenního života obyvatel, do dění v obcích a městech. Technické služby Jeseník a.s. jsou schopny stavět chodníky, cesty, parkoviště, kanalizace. Umí sekat trávu, provádět výsadby květin, keřů, stromů a realizovat parkové úpravy. Zajišťují světlo na ulicích, opravují auta, sváží odpady, umí je třídit a umí poradit. Společnost se postupně rozvíjí a zdokonaluje nejen v technickém vybavení, ale i v odbornosti jednotlivých zaměstnanců. Cílem je udržet rozsah činností a zajistit zvyšování kvality za podmínek ekonomické schopnosti v konkurenčním prostředí regionu. Je přímo vázána na město a většina prací je zaměřena na komunální sféru, tudíž na obce a proto je nezbytné poskytnout jim maximální servis, aby nejen veškeré činnosti byly zachovány, ale i dále zdokonalovány a rozvíjeny. Navíc se svým dostatečným počtem pracovníků, vybavením a dlouholetými zkušenostmi je schopna operativně reagovat na mimořádné situace, kalamity, havárie, povodně a je nejen pro město důležité takovou společnost vlastnit, ale také mít možnost nepřetržitě zajišťovat tento mimořádný servis. Technické služby Jeseník akciová společnost děkují všem za projevenou přízeň, za spolupráci a za veškerý kontakt. Těšíme se, že budeme nadále pracovat ve vaší blízkosti. Každý den s Vámi Technické služby Jeseník a.s. Otakara Březiny Jeseník

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2008

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2008 Technické služby Jeseník a.s., Otakara Březiny 168, Jeseník 79 1 Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech -28 Od roku, tedy již 18 let, se provádí separování využitelných složek

Více

Množství svezeného separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období

Množství svezeného separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období Množství svezeného separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období 1991-2009. Již 19. rokem se provádí separování využitelných složek komunálního odpadu od občanů okresu Jeseník. Jde o dlouhodobý proces,

Více

SOUHRNNÉ INFORMACE O ODPADECH NA JESENICKU ZA ROK 2014

SOUHRNNÉ INFORMACE O ODPADECH NA JESENICKU ZA ROK 2014 SOUHRNNÉ INFORMACE O ODPADECH NA JESENICKU ZA ROK 2014 Množství separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období 1991-2014. Za více než dvě desítky let trvání jednotného systému se třídění využitelných

Více

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2017

Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2017 Výroční zpráva o činnosti a hospodaření za rok 2017 V Lipové-lázních dne 9.3.2018 1. Základní informace Obecní služby Lipová-lázně, příspěvková organizace Lipová lázně 396, 790 61 Lipová lázně IČO: 86652214

Více

Systém odpadového hospodářství

Systém odpadového hospodářství Systém odpadového hospodářství Obce Prackovice nad Labem a místní části Litochovice nad Labem (nastaven od 1.4.2015) Vstupní srovnávací data Data za rok 2015: 01-03/2015 starý systém 04-12/2015 nový systém

Více

Je zakázáno tento druh informací kopírovat a následně zveřejňovat na jiném webu bez

Je zakázáno tento druh informací kopírovat a následně zveřejňovat na jiném webu bez PROFIL ZADAVATELE VEŘEJNÝ PORTÁL POPTÁVKY: PRŮBĚŽNÝ NÁKUP MOTOROVÉ NAFTY Výzva vyhlášena dne: 04.10.2012 Jako zadavatel veřejné zakázky malého rozsahu vyhlašujeme v souladu s ustanovením & 6 zákona č.

Více

1. Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech

1. Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1. Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2013 Společný jednotný systém odděleného sběru využitelných složek komunálního odpadu obcí Jesenicka, jehož součástí je i město

Více

www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz

www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz www.jaktridit.cz Pro více informací www.ekokom.cz www.tonda-obal.cz Pro děti... www.tonda-obal.cz Děti se mohou na Tondu obracet také se svými dotazy (e-mail: tonda@ekokom.cz). Pojízdná výstava o zpracování

Více

Je zakázáno tento druh informací kopírovat a následně zveřejňovat na jiném webu bez

Je zakázáno tento druh informací kopírovat a následně zveřejňovat na jiném webu bez PROFIL ZADAVATELE VEŘEJNÝ PORTÁL POPTÁVKY: PRŮBĚŽNÝ NÁKUP MOTOROVÉ NAFTY Výzva vyhlášena dne: 04.10.2012 Jako zadavatel veřejné zakázky malého rozsahu vyhlašujeme v souladu s ustanovením & 6 zákona č.

Více

Je zakázáno tento druh informací kopírovat a následně zveřejňovat na jiném webu bez

Je zakázáno tento druh informací kopírovat a následně zveřejňovat na jiném webu bez PROFIL ZADAVATELE VEŘEJNÝ PORTÁL POPTÁVKY: PRŮBĚŽNÝ NÁKUP MOTOROVÉ NAFTY Výzva vyhlášena dne: 04.10.2012 Jako zadavatel veřejné zakázky malého rozsahu vyhlašujeme v souladu s ustanovením & 6 zákona č.

Více

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2011

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2011 Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2011 Dvacátý první rok systému třídění odpadů od občanů města Jeseníku! Zavedený systém nakládání s tříděnými odpady, společný pro

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012

Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 Obecně závazná vyhláška č. 2/2012 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Obec Nedakonice S účinností od:

Více

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) 1 MĚSTO MEZIMĚSTÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2014

Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2014 Vyhodnocení nakládání se separovaným odpadem v Jeseníku v letech 1991-2014 V rámci celé republiky klesá množství produkovaného odpadu a nejinak je tomu i v Jeseníku, jak dokládají čísla za uplynulý rok

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu na území města Čáslav Zastupitelstvo města Čáslav se usneslo podle

Více

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016,

Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa. Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, Obec Komňa Zastupitelstvo obce Komňa Obecně závazná vyhláška Obce Komňa č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se

Více

Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015

Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015 1 Město Nýřany OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA NÝŘANY č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

Technické služby Jeseník a.s., Otakara Březiny 168, Jeseník 790 01. Množství separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období 1991-2010.

Technické služby Jeseník a.s., Otakara Březiny 168, Jeseník 790 01. Množství separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období 1991-2010. Množství separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období - 21. Dvacátým rokem se provádí separování využitelných složek komunálního odpadu od občanů okresu Jeseník. Jde o dlouhodobý proces, který je

Více

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice

Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice Obecně závazná vyhláška Města Bojkovice č. 2 / 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ

HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ HISTORIE PROJEKTY NA VOLEBNÍ OBDOBÍ 2015-2018 Oprava chodníku Vojkovská Projekt chodník ulice Pod Strašínem Stavba chodník ulice Pod Strašínem (autobusová zastávka hřbitov) Oprava komunikací U Ládek, U

Více

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016,

Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky. Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, Obec Kelníky Zastupitelstvo obce Kelníky Obecně závazná vyhláška Obce Kelníky č. 1/2016, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010,

Obecně závazná vyhláška. č. 3/2010, Obecně závazná vyhláška č. 3/2010, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na správním území města Český Brod a systém

Více

-------------------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška městyse Krucemburk č.1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního u a systém nakládání se stavebním em. -------------------------------------------------------------------------------------

Více

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013

Obec Chlístov. Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 Obec Chlístov Obecně závazná vyhláška obce Chlístov č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

f) nebezpečné odpady, g) objemný odpad, h) směsný komunální odpad.

f) nebezpečné odpady, g) objemný odpad, h) směsný komunální odpad. Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 5/2018, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, o komunitním kompostování

Více

Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007

Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007 Stránka č. 1 z 10 Zavřít Právní předpis hl. m. Prahy č.5/2007 Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví systénm shromažďování, sběru, přepravy, třídění,využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících

Více

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015,

OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov. č. 1/2015, OBEC DOLNÍ LÁNOV Obecně závazná vyhláška obce Dolní Lánov č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

Čl. 2 Třídění komunálního odpadu Město Dolní Bousov Zastupitelstvo města Dolním Bousov Obecně závazná vyhláška města Dolní Bousov č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC VELKÉ BŘEZNO. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Základní pojmy

OBEC VELKÉ BŘEZNO. Článek 1 Základní ustanovení. Článek 2 Základní pojmy OBEC VELKÉ BŘEZNO OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2003, O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVĚ, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ VZNIKAJÍCÍCH NA ÚZEMÍ OBCE VELKÉ BŘEZNO A O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ

Více

Městys Okříšky. 1 Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných

Městys Okříšky. 1 Vyhláška Ministerstva životního prostředí č. 381/2001 Sb., kterou se stanoví Katalog odpadů, Seznam nebezpečných Městys Okříšky Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem, o komunitním kompostování

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2017 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy,

Obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy, Obecně závazná vyhláška č. 5/2007 Sb. hl. m. Prahy, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území hlavního města Prahy

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE PIČÍN č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pičín

Více

Předběžný odborný odhad nákladů na jednotku výkonu údržbových prací na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví Karlovarského kraje

Předběžný odborný odhad nákladů na jednotku výkonu údržbových prací na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví Karlovarského kraje Předběžný odborný odhad nákladů na jednotku výkonu údržbových prací na silnicích II. a III. třídy ve vlastnictví ÚDRŽBOVÉ PRÁCE KČ/MJ 001 Zpracování plánu zimní údržby 0,00 Kč 100 Zajištění sjízdnosti

Více

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7 Havlíčkova 234/1 757 01 Valašské Meziříčí tel. 571751811, fax. 571 613334 Zakázkové číslo 14034 Technická zpráva k projektové dokumentaci pro stavební povolení Název stavby : Odpadové centrum Rožnov pod

Více

OBEC VELEHRAD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC VELEHRAD. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC VELEHRAD Obecně závazná vyhláška obce č. 03/2011 o stanovení systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

o nakládání s komunálním odpadem

o nakládání s komunálním odpadem Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 3 / 2008 o nakládání s komunálním odpadem Město Nejdek na základě usnesení č. ZM/242/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008, ve smyslu ustanovení 17 odst.

Více

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce

Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce Číslo jednací: 2018/OU/0275/JKu Obec Albrechtice nad Orlicí Zastupitelstvo obce -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

OBEC DOBRÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC DOBRÁ. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC DOBRÁ Obecně závazná vyhláška obce Dobrá č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Obec Bílsko OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce Bílsko, včetně systému nakládání

Více

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady:

Třídění odpadu. V obci Petrovice se třídí následující odpady: Třídění odpadu Jak na to V obci Petrovice se třídí následující odpady: Sklo - Ekokom Plast - Ekokom Papír - Ekokom Kov - Ekokom Baterie sběr použitých baterií Ecobat (viz Obrázek 1) Sběr použitých zářivek

Více

OBEC LENORA 384 42 Lenora 36 obec@lenora.cz

OBEC LENORA 384 42 Lenora 36 obec@lenora.cz OBEC LENORA 384 42 Lenora 36 obec@lenora.cz OBEC Lenora Obecně závazná vyhláška obce Lenora č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013,

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2013, PRÁVNÍ PŘEDPISY 2013 STATUTÁRNÍ MĚSTO BRNO o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu datum nabytí účinnosti: 1. 2. 2013 Magistrát města Brna,

Více

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu

OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška. Čl. 1 Úvodní ustanovení. Čl. 2 Třídění komunálního odpadu OBEC ZDĚTÍN Zastupitelstvo obce Zdětín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním

Více

M Ě S T O ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA

M Ě S T O ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA M Ě S T O ČESKÁ SKALICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 6/2011 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ NA ÚZEMÍ MĚSTA ČESKÁ

Více

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013,

OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, OBEC HABARTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2013, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008

Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 OBEC Výčapy Obecně závazná vyhláška č. 5 / 2008 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH A STAVEBNÍCH ODPADŮ Zastupitelstvo obce Výčapy se na svém zasedání

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

O B E C V E L K É B Ř E Z N O

O B E C V E L K É B Ř E Z N O O B E C V E L K É B Ř E Z N O Obecně závazná vyhláška č. 1/2016, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Obecně závazná vyhláška obce Vedrovice č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška obce Vedrovice č. 2/2015, Obecně závazná vyhláška obce Vedrovice č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládání se stavebním odpadem vznikajícího na katastrálním území obce Petrůvka Petrůvka se na

Více

SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 Zadávací dokumentace veřejné zakázky Nakládání s komunálním odpadem v Jindřichově Hradci v letech 2016 2020 Město Jindřichův Hradec Klášterská 135/II, 377 22 Jindřichův Hradec SPECIFIKACE

Více

M Ě S T O K U N O V I C E. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA KUNOVICE č. 1/2013

M Ě S T O K U N O V I C E. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA KUNOVICE č. 1/2013 M Ě S T O K U N O V I C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA KUNOVICE č. 1/2013 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ A NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM

Více

2. Zemní práce NAKLADAČ UNC Bězné stavební práce Katrování, paletizační vidle, kombinovaná lopata, vidle s přidržováním podkop

2. Zemní práce NAKLADAČ UNC Bězné stavební práce Katrování, paletizační vidle, kombinovaná lopata, vidle s přidržováním podkop SLUŽBY A TECHNIKA 1. Doprava MULTICAR 25 (valník i sklápěč) PIAGGIO (valník) ZETOR PROXIMA 8441 (vč. vlečky) NOSIČ KONTEJNERŮ MAN NR 13 V Za 1 km Nakládka-vykládka Prostoje MALOTRAKTOR TK 14 (vč. vlečky)

Více

O B E C K A L E K. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

O B E C K A L E K. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, O B E C K A L E K Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce Zastupitelstvo obce se na

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2017, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PAZDERNA Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání,

vznikajících u právnických osob nebo fyzických osob oprávněných k podnikání, OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA ŽELEZNÁ RUDA č.1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území města Železná Ruda. Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 2 / 2015 O STANOVENÍ SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ A NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA ÚZEMÍ OBCE ÚZEMÍ OBCE NEVŘEŇ

Více

SOUHRNNÉ INFORMACE O ODPADECH NA JESENICKU ZA ROK 2013

SOUHRNNÉ INFORMACE O ODPADECH NA JESENICKU ZA ROK 2013 SOUHRNNÉ INFORMACE O ODPADECH NA JESENICKU ZA ROK 2013 Množství separovaného odpadu z obcí okresu Jeseník v období 1991-2013. Zavedený systém odděleného sběru využitelných složek komunálního odpadu v obcích

Více

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015,

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, M Ě S T T Ř E M Š Á becně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Rajhrad. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Rajhrad Obecně závazná vyhláška města č. 1/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Čl. 3 Shromažďování tříděného odpadu. 1) Tříděný odpad je shromažďován do zvláštních sběrných nádob.

Čl. 3 Shromažďování tříděného odpadu. 1) Tříděný odpad je shromažďován do zvláštních sběrných nádob. OBEC ROSICE Obecně závazná vyhláška obce Rosice č. 1/2014 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019

Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 Obecně závazná vyhláška obce Ludslavice č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE podle ustanovení 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále rovněž jen zákon či zákon o veřejných zakázkách ) 1. Název zakázky Nakládání s komunálním

Více

OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. obce Loukov č. 1/2001

OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA. obce Loukov č. 1/2001 OBECNÉ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA obce Loukov č. 1/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se stavebním odpadem v Loukově a m.

Více

Cena za odvoz 1 ks ,00 Kč 5 396,00 Kč

Cena za odvoz 1 ks ,00 Kč 5 396,00 Kč Aktuální stav odpadového hospodářství obce V současné době se odpadová politika obce zaměřuje na komunální odpad, tříděný odpad (plasty, papír, sklo), odpady biologického původu a použitý kuchyňský olej.

Více

30 % domácností. 9 z 10 obyvatel. České republiky uvádí, že se snaží omezovat množství odpadu ve svých domácnostech.

30 % domácností. 9 z 10 obyvatel. České republiky uvádí, že se snaží omezovat množství odpadu ve svých domácnostech. 9 z 10 obyvatel České republiky uvádí, že se snaží omezovat množství odpadu ve svých domácnostech. 30 % domácností v České republice považuje objem odpadu, který produkují, za příliš velký. 59 Jak se vyvíjelo

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV

STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV STATUTÁRNÍ MĚSTO HAVÍŘOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2014, o stanovení systému nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo města Havířova se na svém zasedání dne 22.9.2014 usnesením č. 1283/27ZM/2014

Více

Článek 2 Třídění komunálního odpadu

Článek 2 Třídění komunálního odpadu Z A S T U P I T E L S T V O O B C E P R O V O D O V O B E C N Ě Z Á VA Z N Á V Y H L Á Š K A O B C E P R O V O D O V č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání komunálních

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 MĚSTO NOVÉ MĚSTO POD SMRKEM OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA OBCE CHRÁŠŤANY č.01/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011

Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011 Město Železný Brod Obecně závazná vyhláška č. 4/2011 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV

STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV STATUTÁRNÍ MĚSTO PŘEROV Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, o nakládání s komunálním odpadem na území města Přerova Zastupitelstvo města Přerova se na svém zasedání dne 7. září 2015 usneslo vydat na základě

Více

Obecně závazná vyhláška obce Nesvačily. č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška obce Nesvačily. č. 1/2015 Obecně závazná vyhláška obce Nesvačily č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce

Více

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015

Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 OBEC SUCHODOL Obecně závazná vyhláška obce Suchodol č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a nakládáním se stanoveným odpadem

Více

Čl. 1. Úvodní ustanovení. Čl. 2. Základní pojmy

Čl. 1. Úvodní ustanovení. Čl. 2. Základní pojmy Obec TROUBELICE 783 83 Troubelice 352 tel./fax: +420 585 032 108 e mail: starosta@troubelice.cz www.troubelice.cz Obecně závazná vyhláška č: 2 Rok vydání: 2001 Datum účinnosti: 1. ledna 2002 Typ: platná

Více

O B E C S T A Ň K O V I C E

O B E C S T A Ň K O V I C E O B E C S T A Ň K O V I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním

Více

TABULKA JEDNOTKOVÝCH CEN JEDNOTLIVÝCH PRACÍ

TABULKA JEDNOTKOVÝCH CEN JEDNOTLIVÝCH PRACÍ TABULKA JEDNOTKOVÝCH CEN JEDNOTLIVÝCH PRACÍ Názvy požadovaných služeb Jednotka Cena za jednotku (v Kč) Úklid ploch Běžná údržba ploch veřejné zeleně Zametání svah od 1:5 do 1:2 svah od 1:2 do 1:1 Vyhrabání

Více

O B E C V Y S O Č I N A

O B E C V Y S O Č I N A O B E C V Y S O Č I N A Z a s t u p i t e l s t v o o b c e V y s o č i n a O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a o b c e V y s o č i n a č. 1 / 2 0 1 5, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy,

Více

Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením č. 16/2/2006 Účinnost: 24. 3. 2006

Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením č. 16/2/2006 Účinnost: 24. 3. 2006 Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Napajedla,

Více

č. 1/2012 Čl. 2 Základní pojmy

č. 1/2012 Čl. 2 Základní pojmy Obecně závazná vyhláška obce Slatina o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a stavebního odpadu č. 1/2012 Zastupitelstvo obce Slatina schválilo dne

Více

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE

OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE OBEC CHOTUSICE, Chotusice 61 285 76 CHOTUSICE IČO 00 23 61 28, DIČ CZ 00 23 61 28 tel.: 327 399 223, 739 435 041, www.chotusice.cz, e-mail:urad@chotusice.cz ID: smmaqfz Obecně závazná vyhláška Obce Chotusice

Více

OBEC STAŠOV. Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015,

OBEC STAŠOV. Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015, OBEC STAŠOV Obecně závazná vyhláška obce Stašov č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Ondřejov schválilo na svém zasedání dne 26. 1. 2011 podle ustanovení 10 písm. d) zákona

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019 Obec OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 1 / 2019 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Zastupitelstvo

Více

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT!

Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Jak s odpady nakládat? TŘÍDIT! Odpady provázejí lidstvo od pradávna. Jsou produktem v podstatě veškeré lidské činnosti. Vznikají při průmyslové činnosti, stavební činnosti, zemědělství, dopravě a při běžném

Více

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015,

MĚSTO ŽLUTICE. Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, MĚSTO ŽLUTICE Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem (úplné znění po novelách 3/2014 a 1/2015)

Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem (úplné znění po novelách 3/2014 a 1/2015) Obec Ondřejov Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem (úplné znění po novelách 3/2014 a 1/2015) Zastupitelstvo obce Ondřejov schválilo na svém zasedání dne 26. 1.

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM MĚSTO OTROKOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA MĚSTA OTROKOVICE č. 1/2015, O SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM A STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo města Otrokovice rozhodlo dne 16. dubna 2015 usnesením č. ZMO/45/04/15

Více

Čl. 1 Účel a oblast použití

Čl. 1 Účel a oblast použití 1 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č.1/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu Zastupitelstvo obce Číhaň vydává dne 12.12.2001 podle ustanovení 17 odst.

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

NÁVRH VÝDAJŮ ROZPOČTU NA ROK 2015

NÁVRH VÝDAJŮ ROZPOČTU NA ROK 2015 NÁVRH VÝDAJŮ ROZPOČTU NA ROK 2015 11 HOSPODÁŘSTVÍ 2 850,0 - Místní rozhlasy 100,0 - rekonstrukce, rozšíření sítě, uložení vedení do země, běžné opravy, výměna nefunkčních reproduktorů apod. - Opravy, udržování

Více

Obecně závazná vyhláška. obce Kamenný Přívoz. č. 01/2011. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání

Obecně závazná vyhláška. obce Kamenný Přívoz. č. 01/2011. o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání Obecně závazná vyhláška obce Kamenný Přívoz č. 01/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

OBEC CHLUMČANY. Čl. 1 Úvodní ustanovení

OBEC CHLUMČANY. Čl. 1 Úvodní ustanovení OBEC CHLUMČANY Obecně závazná vyhláška obce Chlumčany č. 1/2016 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Stochov č. 1/2015 ze dne 23. února 2015

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Stochov č. 1/2015 ze dne 23. února 2015 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA města Stochov č. 1/2015 ze dne 23. února 2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více