MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU"

Transkript

1 MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Základní 1/6/2011 Jen pro vnitřní potřebu

2 02 EXPLIKACE O tváři naší strany TOP 09 Manuál aneb pravidla Prezentujeme se v moderní, kultivované grafice, důraz klademe na jednotnost, neboť v jednotě je síla. V tomto manuálu jsme určili pravidla naší komunikace směrem k veřejnosti. Jak budou vypadat vizitky, jak bannery na tiskovou konferenci, jak pozvánky... Smyslem je, aby materiály na Karlovarsku by jako z oka vypadly těm v jižních Čechách či na Zlínsku. Abychom používali stejné písmo, měli stejné proporce a styl... umístění loga... atd. Protože pak ukazujeme jednotnost. A tím upevňujeme značku TOP 09. Tiskové podklady najdete ve složce CK/2011_MANUAL na FTP TOP 09.

3 03 PŘEHLED PRVKŮ VIZUÁLNÍHO STYLU Grafické prvky Logo Paleta barev Písmo a sazba Nadpisy a sazba Pozadí Známka a razítko Portrét na pozadí Aplikace Vizitka s fotkou oboustranná Vizitka jednoduchá bez známky Vizitka jednoduchá Vizitka / Áčko na stůl Hlavičkový dopisní papír Hlavičkový dopisní papír / 2. a další strana Hlavičkový dopisní papír / místopředseda Hlavičkový dopisní papír / předseda Obálka DL Obálka C4 Blok A5 / linkovaný Blok A5 / nelinkovaný Desky A4 / známka Desky A4 / přechod Pozvánka DL Pozvánka A5 Zvací plakát A4 a A3 Komplimentka Powerpointová prezentace Polep a obal CD Roll-up 4x Banner na tiskovou konferenci Jmenovka na dveře Tričko korporátní Tričko korporátní / podporovatelské Samolepka podporovatelská Samolepka JEDU S Taška papírová Taška luxusní

4 04 GRAFICKÉ PRVKY LOGO Základní verze loga V komunikaci se používá především na světlém podkladu. Logo ve stupních šedi Převod barev pro černobílý tisk. Jednobarevná verze loga Výjimečné použití při tisku přímou barvou. U materiálů v tomto manuálu, kde není výslovně uvedená možnost označení jednotlivé organizace, je uvedená varianta jediná možná - pouze s logem TOP 09. Loga najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

5 05 GRAFICKÉ PRVKY PALETA BAREV Základní barvy Doplňkové barvy TOP ČERVENÁ CMYK 0/100/90/0 Pantone 186 C RGB 194/12/37 c30c25 TOP MODRÁ CMYK 100/50/0/0 Pantone 293 C RGB 20/105/175 #1469af ČERNÁ CMYK 0/0/0/100 STŘEDNĚ ŠEDÁ CMYK 0/0/0/50 SVĚTLE ŠEDÁ CMYK 0/0/0/30 BÍLÁ CMYK 0/0/0/0

6 06 GRAFICKÉ PRVKY PÍSMO A SAZBA Základní titulkové písmo V komunikaci se používá především na světlém podkladu. Fonty najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. AACHEN D CE / Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ?!@#$%/() AACHEN CE / Medium ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ?!@#$%/()

7 07 GRAFICKÉ PRVKY PÍSMO A SAZBA Písmo pro sazbu V komunikaci se používá především na světlém podkladu. Fonty najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Helvetica Neue CE / Roman ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ?!@#$%/() Helvetica Neue CE / Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ?!@#$%/()

8 08 GRAFICKÉ PRVKY PÍSMO A SAZBA Náhradní písmo pro sazbu V komunikaci se používá především na světlém podkladu. Fonty najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. ARIAL CE / Roman ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ?!@#$%/() ARIAL CE / Bold ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ abcdefghijklmnopqrstuvwxyz ?!@#$%/()

9 09 GRAFICKÉ PRVKY NADPISY A SAZBA Správný Nadpis Správný Podnadpis Správný Nadpis v textu Správná Sazba Pro Nadpis používejte pouze font Achen CE Bold dle níže uvedených pravidel. Pro Podnadpis používejte pouze font Achen CE Medium dle níže uvedených pravidel. Pro správný Nadpis v textu požívejte pouze font Helvetica Neue CE Bold dle níže uvedených pravidel. Pro správnou Sazbu textu požívejte pouze font Helvetica Neue CE Regular dle níže uvedených pravidel. NADPIS PÍŠEME ACHENEM CE BOLD NADPIS PÍŠEME ACHENEM CE BOLD PODNADPIS PÍŠEME ACHENEM CE MEDIUM Nadpis v textu píšeme Helveticou Neue CE bold a touto barvou Tento text je pouze ilustrativní. Lem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qu Příklad správné Sazby Tento text je pouze ilustrativní. Aci endreraese consectet, consed molore magnisl il utem quatumsan hendre ullaoreet nullan vel ut dolor sustrud ex esto dipissim vulputetum augiam, si. Ostrud do delis endre molent atio dolorero dionse velit ipit nonsed tat, siondj Řádkový proklad je 90% velikosti písma. Např. písmo 20 bodů a proklad 18 bodů Proklad mezi písmeny u nadpisu je 40 bodů. Barevnost nadpisu je černá. Velikost Podnadpisu odpovídá 70% velikosti Nadpisu. Řádkový proklad je 95% velikosti písma. Např. písmo 13 bodů a proklad 12,5 bodů. Proklad mezi písmeny je u Podnadpisu je 30 bodů. Barevnost nadpisu je černá. Řádkový proklad je 122% velikosti písma. Např. písmo 9 bodů a proklad 11 bodů. Proklad mezi písmeny je u Nadpisu v textu 0 bodů Barevnost nadpisu je TOP modrá Řádkový proklad je 130% velikosti písma. Např. písmo 7 bodů a proklad 9 bodů. Proklad mezi písmeny je v textu 0 bodů Barevnost textu je vždy černá, popřípadě bílá na tmavém podkladu. NE NE NE NE NADPIS PÍŠEME ACHENEM CE BOLD Proč takto ne: špatný řádkový proklad a špatný proklad mezi písmeny. NADPIS PÍŠEME ACHENEM CE BOLD PODNADPIS PÍŠEME ACHENEM CE MEDIUM Nadpis v textu píšeme Helveticou Neue CE bold Lem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qu Proč takto ne: špatný font a špatná barva Příklad špatné sazby Aci endreraese consectet, consed molore magnisl utpatie con henissim il utem quatumsan hendre ullaoreet nullan vel ut dolor sustrud ex esto dipissim vulputetum augiam, si. Ostrud do delis endre molent atio dolorero dionse velit ipit nonsed tat, siondj Proč takto ne: špatný řádkový proklad Proč takto ne: špatný řádkový proklad a špatný proklad mezi písmeny

10 10 GRAFICKÉ PRVKY POZADÍ Pozadí je vždy bílé NE NE NE Až na vyjímky, které obsahuje tento manuál používejte pouze bílé pozadí. NIkdy sami nevytvářejte materiály s jiným pozadím než bílým. Vyjímku tvoří materiály obsažené v tomto manuálu. NIkdy sami nevytvářejte materiály s jiným pozadím než bílým. Vyjímku tvoří materiály obsažené v tomto manuálu. Použití fotografie v pozadí je nepřípustná. Lem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qu Lem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qu Lem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qu Lem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro offic to corit et qu ANO ANO Povolená výjimka nebílého pozadí je obsažena v tomto manuálu. Povolená výjimka nebílého pozadí je obsažena v tomto manuálu.

11 11 GRAFICKÉ PRVKY ZNÁMKA A RAZÍTKO Jak pracovat se známkou a razítkem Známka s portrétem Karla Schwarzenberga a razítko DOPORUČENĚ je variantním spojujícím grafickým prvkem. Podklady najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Doporučené umístění razítka přes známku Zakázané použití známky Známka na bílém pozadí Nikdy nedávejte razítko přes obličej nebo ruku. Vždy dbejte na dobrou čitelnost razítka. Známka nesmí jít přes okraj formátu. Neměňte barevnost známky ani razítka.

12 12 GRAFICKÉ PRVKY PORTRÉT NA POZADÍ Podklady pro vizitku Pro účely vizitky je navržené světle šedé pozadí s přechodem do bílé. Jako podklad fotografie nepoužíváme ani bílé jednolité pozadí, ani jakékoliv jiné jednolité pozadí. Nepoužívejte jako pozadí ani fotografii. Podklady najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Vykrytá fotografie na pozadí Příklady tonality fotografie

13 13 VIZITKA S FOTKOU OBOUSTRANNÁ Formát 85 x 55 mm Přední strana vizitky obsahuje fotografii, logo, jméno, funkci a známku razítkem. Podkladová plocha je tvořena přechodem. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zadní strana vizitky obsahuje logo, jméno, funkci a kontaktní informace. Podkladová plocha je tvořena přechodem. Zachovávejte proporce a styl. Jméno Příjmení Funkce Jméno Příjmení Funkce Tel jmeno.prijmeni@kraj.top09.cz Sídlo kanceláře PSČ Město Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Přední strana Zadní strana

14 14 VIZITKA JEDNODUCHÁ BEZ ZNÁMKY Formát 85 x 55 mm Na přední straně vizitky je logo, jméno, funkce a kontaktní informace. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zadní strana vizitky je čistá. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Jméno Příjmení Funkce Tel jmeno.prijmeni@kraj.top09.cz Sídlo kanceláře PSČ Město Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

15 15 VIZITKA JEDNODUCHÁ Formát 85 x 55 mm Líc vizitky obsahuje logo, jméno, funkci, kontaktní informace a známku s razítkem. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zadní strana vizitky je čistá. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Jméno Příjmení Funkce Tel jmeno.prijmeni@kraj.top09.cz Sídlo kanceláře PSČ Město Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

16 16 VIZITKA / ÁČKO NA STŮL Formát 210 x 148,5 mm / A4 na půl Přední strana vizitky-áčka obsahuje logo, jméno, funkci a claim Víc, než si myslíte. Toto Áčko vznikne jednoduchým přeložením bílé A4 na půl. Používejte papír vyšší gramáže (např. čtvrtku), aby se Áčko na stole nebortilo. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady wordovou šablonu najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. dodržujte vzdálenost od okraje 1,7 cm Jméno Příjmení Funkce...

17 17 HLAVIČKOVÝ DOPISNÍ PAPÍR Formát A4 Hlavičkový papír obsahuje logo, korporátní pruh, ve kterém jsou kontaktní informace, známku s razítkem a claim Víc, než si myslíte. Tělo dopisu je tvořeno písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. dodržujte vzdálenost od okraje 1,9 cm Praha, 31. března, 2011 Podklady wordovou šablonu najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Vážená paní, vážený pane, Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Illoriore nime ditatis Jméno a př íjmeni Krajská kancelář TOP 09, Kateřinská 11, Olomouc, info@olm.top09.cz, 1

18 18 HLAVIČKOVÝ DOPISNÍ PAPÍR / 2. A DALŠÍ STRANA Formát A4 Další strany dopisu na hlavičkovém papíře obsahují logo, korporátní pruh, ve kterém jsou kontaktní informace a claim Víc, než si myslíte. Tělo dopisu je tvořeno písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. Ani více ani méně prvků se nepovoluje. Podklady wordovou šablonu najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. dodržujte vzdálenost od okraje 1,9 cm Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Krajská kancelář TOP 09, Kateřinská 11, Olomouc, info@olm.top09.cz, 2

19 19 HLAVIČKOVÝ DOPISNÍ PAPÍR / MÍSTOPŘEDSEDA Formát A4 Hlavičkový papír obsahuje logo, korporátní pruh, ve kterém jsou kontaktní informace a claim Víc, než si myslíte. Tělo dopisu je tvořeno písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady wordovou šablonu najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. dodržujte vzdálenost od okraje 1,9 cm Miroslav Kalousek Místopředseda Praha, 31. března, 2011 Vážená paní, vážený pane, Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Illoriore nime ditatis Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Miroslav Kalousek Místopředseda TOP 09 Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Celostátní kancelář TOP 09, Újezd 450/40, Praha 1 Malá Strana, info@top09.cz, 1 Celostátní kancelář TOP 09, Újezd 450/40, Praha 1 Malá Strana, info@top09.cz, 2

20 20 HLAVIČKOVÝ DOPISNÍ PAPÍR / PŘEDSEDA Formát A4 Hlavičkový papír obsahuje logo, korporátní pruh, ve kterém jsou kontaktní informace a claim Víc, než si myslíte. Tělo dopisu je tvořeno písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Karel Schwarzenberg Předseda Praha, 31. března, 2011 Podklady wordovou šablonu najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Vážená paní, vážený pane, Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Illoriore nime ditatis Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. dodržujte vzdálenost od okraje 1,9 cm Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Karel Schwarzenberg Předseda TOP 09 Soles eaquis exerit re, sitate non nus, nonectus ellorit excepercid quaspe vel mo eatur re nos mo tent quistiis iditatibus. Ducipsunt restor aut verovidusdae venditatibea volor rerum nemporat quam nisci- psam, natempore. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Omnienimin nobitis sae am landipsam, conet ex et, tem quibusandi omnis sam eum fugit quo cum ipsam quibusae por sam hit rere ratem et expedis cilicim agnatemqui re, cum rest, nusciis nos as ut veliqui ut es voloreprovid magnati oditias sapitius volecum ut est, quod qui ute deliquibus dolore as amet earunt aut dolorruntet aut es eum as iunt ent et invellab idite nate volor autatempore, nitatem qui nullore volendi core re eos dis et ullorem earum quamus esedi senduntiost, quam, consequam reri custios eum istios accabo jofuwuf ofoufwf. Celostátní kancelář TOP 09, Újezd 450/40, Praha 1 Malá Strana, info@top09.cz, 1 Celostátní kancelář TOP 09, Újezd 450/40, Praha 1 Malá Strana, info@top09.cz, 2

21 21 OBÁLKA DL Formát 220 x 110 mm Obálka na přední straně obsahuje svislé logo v podtisku a známku s razítkem. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

22 22 OBÁLKA C4 Formát 324 x 229 mm Líc obálky obsahuje svislé logo v podtisku a známku s razítkem. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

23 23 BLOK A5 / LINKOVANÝ Formát 148 x 210 mm Titulní strana bloku obsahuje logo v základní verzi, daný headline s claimem a web. Vnitřní strany obsahují svislé logo v podtisku, citát, web, fb a youtube adresy TOP 09. QUOD NON EST IN ACTIS NON EST IN MUNDO Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. KOLIK NÁPADŮ SE SEM VEJDE?

24 24 BLOK A5 / NELINKOVANÝ Formát 148 x 210 mm Titulní strana bloku obsahuje logo v základní verzi, daný headline s claimem a web. Vnitřní strany obsahují svislé logo v podtisku, citát, web, fb a youtube adresy TOP 09. QUOD NON EST IN ACTIS NON EST IN MUNDO Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. KOLIK NÁPADŮ SE SEM VEJDE?

25 25 DESKY A4 / ZNÁMKA Formát 210 x 298 mm Titulní strana desek obsahuje logo v základní verzi, svislé logo v podtisku, známku s razítkem a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

26 26 DESKY A4 / PŘECHOD Formát 210 x 298 mm Titulní strana desek obsahuje svislé logo v barevném přechodu, claim a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

27 27 POZVÁNKA DL Formát 210 x 148 mm POZVÁNKA Vážená paní, vážený pane, Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Přední strana pozvánky obsahuje vámi zvolenou ilustrativní fotografii, logo, text, claim Víc, než si myslíte a web. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zadní strana pozvánky je čistá. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Verze s fotkou. dodržujte vzdálenost od okraje 0,6 cm dodržujte vzdálenost od okraje 1,4 cm POZVÁNKA Vážená paní, vážený pane, Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Verze bez fotky.

28 28 POZVÁNKA A5 Formát A5 Formát A5 Přední strana pozvánky obsahuje vámi zvolenou ilustrativní fotografii, logo, text, claim Víc, než si myslíte a web. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zadní strana pozvánky je čistá. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. dodržujte vzdálenost od okraje 0,8 cm Přední strana pozvánky je tvořena přechodem červené a modré, obsahuje logo, váš konkrétní text v šedém obdelníku a claim Víc, než si myslíte a web. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zadní strana pozvánky je čistá. Zachovávejte proporce a styl. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. dodržujte vzdálenost od okraje 1,4 cm POZVÁNKA POZVÁNKA Vážená paní, vážený pane, Vážená paní, vážený pane, Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Nem videbit ut acesto maximet es aut aciur re perum il magnihi lluptur? Ro expelesti con enitate vere lam idus, unt et ommolup taeperum eos et ut offic to corit et qui to dolorectem essed maio velenis volorunt, occuptatis quis ut pores est, sunt preicilla idem faccum hiliqui occus esciis cus alignihiciae odi vernat. Verze s fotkou. Verze bez fotky.

29 29 ZVACÍ PLAKÁT A4 a A3 Formát A4 a A3 Plakát obsahuje vámi zvolenou ilustrativní fotografii, logo a web. Dále Nadpis a text v bílém - poloprůhledném obdelníku, kde je místo pro ruční dopsání konkrétního místa a času vaší akce. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro Nadpis a písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. NADPIS KONKRÉTNÍ AKCE KDY: KDE:

30 30 KOMPLIMENTKA Formát 210 x 148 mm Přední strana komplimentky je tvořena přechodem červené a modré, obsahuje logo, text v šedém obdelníku, claim Víc, než si myslíte a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

31 31 POWERPOINTOVÁ PREZENTACE Formát 361 x 271 mm Titulní strana ppt je tvořena přechodem červené a modré, obsahuje svislé logo a text - název prezentace. Název prezentace 23/2/2010 Grafy / barevnost OOH Kč Print Kč Internet Kč Alternativní nápady Kč Media split 17% 13% 23% 47% Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. OOH PRINT INTERNET ALTERNATIVNÍ NÁPADY Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. Podklady kompletní ppt najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP /2/ /2/2010 Textová stránka text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text Rámečky Šedý rámeček použijeme pro poznámku. Šedý rámeček použijeme pro poznámku. Šedý rámeček První odrážka První odrážka První odrážka - druhá odrážka - třetí odrážka použijeme pro poznámku. Šedý rámeček použijeme pro poznámku. Pro zvýraznění klíčového sdělení použijeme box s červenomodrým TOP přechodem. 23/2/2010 Textová stránka s obrázkem text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text text První odrážka První odrážka První odrážka - druhá odrážka - třetí odrážka

32 32 POLEP A OBAL CD Formát 120 x 120 mm Lícová strana CD samolepka je bílá, obsahuje logo v základní verzi a claim Víc, než si myslíte. Obal je tvořen přechodem červené a modré, obsahuje logo a web. Zadní strana obalu obsahuje bilý čtverec pro informace o CD. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

33 33 ROLL UP Formát 1 x 2 m Různé roll-upy k vašemu výběru. Podklady tisková PDF najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP SI MYSLÍTE

34 34 BANNER NA TISKOVOU KONFERENCI Formát 3 x 1 m Banner na tiskovou konferenci či za předsednický stůl. Podklady tiskové PDF najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

35 35 JMENOVKA NA DVEŘE Formát 148 x 80 mm Lícová strana jmenovky obsahuje logo, jméno a claim Víc, než si myslíte. Informace jsou tvořeny písmem doporučeným výhradně pro sazbu. Zachovávejte proporce a styl. Podklady indesign pro grafické studio najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. Ani více, ani méně prvků se nepovoluje. dodržujte vzdálenost od okraje 1,4 cm Jméno Příjmení Funkce...

36 36 TRIČKO KORPORÁTNÍ Různá trička k vašemu výběru. Podklady tisková PDF najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. SI MYSLÍTE

37 37 TRIČKO KORPORÁTNÍ / PODPOROVATELSKÉ Trička pro podporovatele k vašemu výběru. Podklady tisková PDF najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. SI MYSLÍTE PODPORUJI

38 38 SAMOLEPKA PODPOROVATELSKÁ Formát 220 x 40 mm Líc samolepky obsahuje text PODPORUJI, logo a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. PODPORUJI Formát 110 x 20 mm (na kliku) PODPORUJI

39 39 SAMOLEPKA JEDU S Formát 200 x 40 mm Líc samolepky obsahuje text JEDU S, logo a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09. JEDU S Formát 110 x 25 mm (na kliku) JEDU S

40 40 TAŠKA PAPÍROVÁ Formát 22 x 30 cm Taška z obou stran obsahuje logo, claim Víc, než si myslíte a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

41 41 TAŠKA LUXUSNÍ Formát 28 x 37 cm Podkladem je přechod červené a modré. Na líci obsahuje logo, na rubu claim Víc, než si myslíte a web. Podklady tiskové pdf najdete ve složce CK/2011_MANUAL na ftp TOP 09.

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUAL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 1 1 1 ROZKRES LOGA 1 2 OCHRANÁ ZÓNA LOGA 1 3 LOGO ČERNOBÍLÉ PROVEDENÍ 1 4 LOGO NA PODKLADOVÉ PLOŠE 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% ZÁKLADNÍ BAREVNOST LOGA JE

Více

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827

Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Manuál vizuálního stylu CENTROPROJEKT a.s. (v0.1) Zpracovalo Modest Studio modeststudio.cz / +420 725 792 827 Redesign logotypu a symbolu spočívá především v nezbytně nutném stanovení čistější varianty

Více

That s why we choose him as a guarantee of his new political party TOP 09 at the parliamentary elections in 2009.

That s why we choose him as a guarantee of his new political party TOP 09 at the parliamentary elections in 2009. Karel Schwarzenberg is famous person of the Czech politics. He emigrated from the communistic Czechoslovakia with his family as a kid in 1948. Whole his life abroad he actively supported the Czech and

Více

VIZUÁLNÍ ST YL. VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky

VIZUÁLNÍ ST YL. VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky VIZUÁLNÍ ST YL VŠB-TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky vizuální styl grafický prvek Vizuální styl VŠB-TU Ostrava Fakulty Elektrotechniky a Informatiky (dále jen FEI) je vytvářen vzájemným

Více

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze

EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL základní verze EDA cz, z. ú. GRAFICKÝ MANUÁL ( základní verze ( Značka EDA Značka EDA je základním prvkem jednotného grafického stylu společnosti. Její jednotlivé prvky a jejich barevnost popisují zaměření a hlavní činnost

Více

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR.

Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. LOGO MANUÁL o logo manuálu Logo manuál Logo manuál je souborem předpisů, které slouží k práci s jednotným vizuálním stylem logotypu Správy státních hmotných rezerv ČR. Obsahuje závazná pravidla a doporučené

Více

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál

ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Logo a základní prvky Leden 2004 Rev. 1 ENETEX-KIA s.r.o. Corporate design manuál Objednatel: ENETEX-KIA s.r.o. Brněnská 959 664 42 Brno - Modřice http://www.enetex.cz

Více

Obsah. Základní podmínky pro použití loga 3. Firemní tiskoviny 16 2 GRAFICKÝ MANUÁL ELEKTROWIN. Hlavičkový papír 17. Konstrukce logoznaku 4

Obsah. Základní podmínky pro použití loga 3. Firemní tiskoviny 16 2 GRAFICKÝ MANUÁL ELEKTROWIN. Hlavičkový papír 17. Konstrukce logoznaku 4 GRAFICKÝ MANUÁL Obsah Základní podmínky pro použití loga 3 Konstrukce logoznaku 4 Ochranná zóna 5 Barevná pozitivní a negativní varianta 6 Povolené barevné použití jiného podkladu příklady 7 Zakázané barevné

Více

d e s i g n m a n u á l

d e s i g n m a n u á l d e s i g n m a n u á l 1 Jednotný vizuální styl... 4 1.1 Jednotný vizuální styl... 6 1.2 Logo znak - barevné provedení... 7 1.3 Logo znak - černobíle provedení... 6 1.4 Logo znak - kontury... 7 2 Logotyp...10

Více

grafický manuál CzechELib

grafický manuál CzechELib grafický manuál CzechELib Tento grafický manuál specifikuje pravidla pro využití loga CzechELib. Logo CzechELib lze používat pouze v podobě předepsané tímto manuálem. Změny podoby loga, jeho barev, typu

Více

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál

Grafický manuál SAZKA 1. Grafický manuál Grafický manuál SAZKA 1 Grafický manuál obsah obsah 3 Úvod 5 1.00 logotyp sazka 7 1.01 primární horizontální barevný logotyp 8 1.02 konstrukce horizontálního barevného logotypu 9 1.03 primární vertikální

Více

Manuál loga ministerstva vnitra. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití

Manuál loga ministerstva vnitra. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití Manuál loga ministerstva vnitra 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití 1 MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga OBSAH: 1 Základní prvky 4 1 1 Logo 5 1 1 1 Explikace 6 1 1 2 Ochranná zóna 7 1

Více

ZNAČKA DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ. Základním prvkem jednotného vizuálního stylu je značka, která je zároveň i registrovanou ochrannou známkou.

ZNAČKA DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ. Základním prvkem jednotného vizuálního stylu je značka, která je zároveň i registrovanou ochrannou známkou. ZNAČKA Základním prvkem jednotného vizuálního stylu je značka, která je zároveň i registrovanou ochrannou známkou. Značka se užívá pro veškerá označení týkající se činnosti hokejového klubu. Její aplikace

Více

Corporate identity 1

Corporate identity 1 Corporate identity 1 obsah Logomanuál Designmanuál Logomanuál Definice logotypu 4 Základní barevnost logotypu 5 Barevné varianty logotypu 6 Brevné varianty logotypu doplňkové 7 Použití logotypu na pozadí

Více

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL

DESIGN MANUÁL DESIGN MANUÁL Cílem společnosti SIGNAMAX je poskytnout síťové řešení, jenž pokryje všechny požadavky zákazníka. Jako dodavatel aktivní i pasivní síťové infrastruktury, nabízí širokou škálu vysoce výkonných a cenově

Více

Corporate Identity Manuál

Corporate Identity Manuál Manuál Obsahuje definici logotypu společnosti a všech jeho použitelných variant, definici barevnosti, grafických konstant a typografie. Firemní logotyp Je základní a přednostní variantou logotypu. Skládá

Více

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL

GRAFICKÝ LOGO MANUÁL GRAFICKÝ LOGO MANUÁL OBSAH Základní varianta loga logo 01 4 Základní varianta loga doplněná o slogan logo 02 5 Inverzní barevná varianta loga logo 01 6 Monochromatická varianta loga doplněná o slogan logo

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 2 ÚVOD PŘEDSTAVENÍ JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU Tento manuál definuje použití loga spolku KOUS z.s. Cílem manuálu je zajistit jednotnou a estetickou formu prezentace spolku. Tento materiál obsahuje pravidla,

Více

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný fi remní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba fi remního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu.

Více

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností.

Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. GRAFICKÝ MANUÁL Jednotný firemní styl je vizuální způsob komunikace společnosti s veřejností. Podoba firemního stylu vychází z vystupování a chování společnosti navenek a spoluvytváří její identitu. Dobrý

Více

GRAFICKÝ MANUÁL IDENTITY ČHMÚ

GRAFICKÝ MANUÁL IDENTITY ČHMÚ IDENTITY ČHMÚ verze 10/3/2015 O O 1 E 2 P 3 L Z 4 F 5 O 6 O 7 O 8 N 9 B J 10 P Z 13 P 14 D P 1 16 P 2 21 P 3 25 P 4 29 A O 36 H 37 O Č 38 O A 39 H ČHMÚ 40 H ČHMÚ 41 O, ČHMÚ 42 T ČHMÚ 43 P P ČHMÚ 44 1 E

Více

Grafický manuál. společnosti Teplárna České Budějovice, a. s.

Grafický manuál. společnosti Teplárna České Budějovice, a. s. Grafický manuál společnosti Teplárna České Budějovice, a. s. Platnost od 2013 Úvod Grafický manuál je souborný materiál definující základní grafické konstanty firemního designu a jejich správné použití.

Více

manuál vizuální komunikace

manuál vizuální komunikace manuál vizuální komunikace Jednotný vizuální styl občanského sdružení byl navržen a zrealizován v rámci projektu Něco se stane! pilotní projekt návrh postupů pro rozvoj neziskového sektoru a podporu sociální

Více

PRAGUE PRIDE FESTIVAL

PRAGUE PRIDE FESTIVAL PRAGUE PRIDE FESTIVAL LOGO MANUÁL VER. 05/2018 Obsah Tento grafický manuál slouží jako závazná norma pro použití logotypu a tvorbu jednotného vizuálního stylu. Logotyp je vytvořen zejména pro použití v

Více

OBSAH. A. sekce logo řešení loga

OBSAH. A. sekce logo řešení loga manuál vizuální identity EQUAL sekce A obsah OBSAH A. sekce logo řešení loga B. sekce kancelářské materiály vizitky komplimentky dopisní papír první strana dokumentu blok obálky C5, C6 a DL desky A4 česká

Více

LOGOMANUÁL 2013. základní logotypy

LOGOMANUÁL 2013. základní logotypy LOGOMANUÁL 2013 základní logotypy OBSAH LOGOMANUÁLU LOGOTYP 1. Základní provedení 03 2. Jednobarevné varianty - pozitiv 04 3. Jednobarevné varianty - negativ 05 4. Logotyp v konstrukční mřížce 06 5. Logotyp

Více

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je

Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je Tento dokument slouží jako základní informační zdroj o správném používání loga KNIHOVNY JIŘÍHO MAHENA V BRNĚ. Dodržování tohoto logomauálu je závazné, zaručuje jednotnou prezentaci knihovny ve všech oblastech

Více

01B. značka barevné provedení. manuál

01B. značka barevné provedení. manuál 01B značka barevné provedení manuál 01B značka 01. značka barevné provedení 02. značka černobílé provedeni 03. značka ochranná zóna 04. značka konstrukční schéma 05. značka na podkladové ploše 06. značka

Více

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010

Grafický manuál AFO MANUÁL COPYRIGHT REDESIGN 2010 00 Grafický manuál 1 graf manual-afo.indd 1 10/14/10 3:12:22 PM 00 Obsah Intro 3 01 Logo základní 4 Logo základní velikostní varianty 5 Logo s názvem 6 Logo s názvem velikostní varianty 7 Logo v negativním

Více

Grafický manuál značky a vizuálního stylu

Grafický manuál značky a vizuálního stylu Grafický manuál značky a vizuálního stylu Úvod Tento grafický manuál definuje doplňkovou marketingovou značku (dále point ) používanou v komunikačních výstupech podporujících oblast cestovního ruchu na

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU OBSAH 1 2 3 4 LOGOTYP 1 1 Základní barevné provedení 1 2 Základní barevné provedení na černém pozadí 1 3 Jednobarevné nebo černobílé provedení 1 4 Použití logotypu na

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Logotyp 2 Tři základní varianty logotypu 3 Barevnost 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole 6 Zakázané varianty logotypu 7 Font 8 Vizitky 9 Dopisní papír - A4 10 Šablona

Více

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury

Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Manuál pro užití loga Státního fondu dopravní infrastruktury Obsah Základní varianta loga 3 Verze loga pro menší velikosti 4 Inverzní verze loga 5 Inverzní verze loga pro menší velikosti 6 Ochranný prostor

Více

ONE TRADE manuál vizuálního stylu

ONE TRADE manuál vizuálního stylu ONE TRADE manuál vizuálního stylu 1 FILOZOFIE ZNAČKY Společnost One Trade zastřešuje celou řadu značek, tvarosloví loga vychází z tvarů již existujících log, i barevně na ně navazuje. Celek vyjadřuje hodnoty

Více

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu

MANUÁL. jednotného vizuálního stylu MANUÁL jednotného vizuálního stylu VERZE LEDEN 2015 Obsah manuálu 1. LOGOTYP 3 1.1 Značka ČSOB Leasing 1.2 Barevné a inverzní provedení logotypu 1.3 Černobílé provedení logotypu 1.4 Ochranná zóna logotypu

Více

Konstrukce a ochranná zóna loga na šířku 3 Konstrukce a ochranná zóna loga na výšku 4 Konstrukce a ochranná zóna značky 5

Konstrukce a ochranná zóna loga na šířku 3 Konstrukce a ochranná zóna loga na výšku 4 Konstrukce a ochranná zóna značky 5 LOGOMANUÁL OBSAH LOGO Konstrukce a ochranná zóna loga na šířku 3 Konstrukce a ochranná zóna loga na výšku 4 Konstrukce a ochranná zóna značky 5 BARVY Barevnost loga 6 Barevné a černobílé varianty loga

Více

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2

Knol Plus a.s. Manuál vizuálního stylu 05.2009 design Side2 obsah 1 značka a firemní písmo 1.1 značka společnosti 1.2 verze užití značky 1.3 značka na podkladové ploše 1.4 ochranná zóna značky 1.5 rozměrová řada značky 1.6 zakázané varianty značky 1.7 firemní písmo

Více

Manuál loga. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití

Manuál loga. 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití Manuál loga Ministerstva vnitra 1 Základní prvky 2 Specifikace tiskovin 3 Další užití 1/ Základní prvky 1 1 Logo 1 2 Barvy 1 3 Písmo MINISTERSTVO VNITRA / Manuál loga / Základní prvky 1 1 Logo 1 1 1 Explikace

Více

Grafický manuál značky ELI Beamlines

Grafický manuál značky ELI Beamlines Grafický manuál značky ELI Beamlines Obsah Úvod....4 Základní barevná verze loga....6 Černobílá verze loga...8 Zakázané tvarové a barevné varianty loga.... 10 Konstrukce a ochranná zóna loga... 12 Minimální

Více

Grafický manuál logotypu BONTONFILM a BONTONFILM Promotions

Grafický manuál logotypu BONTONFILM a BONTONFILM Promotions Grafický manuál logotypu BONTONFILM a BONTONFILM Promotions 2 Grafický manuál ke značce BONTONFILM a BONTONFILM Promotions CO JE GRAFICKÝ MANUÁL Grafický manuál (G. M.) je nedílnou součástí jednotného

Více

EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2

EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2 EP ENERGY TRADING CORPORATE DESIGN MANUAL V. 01.2 18 / 9 / 2012 Používání identifikačních znaků společnosti (přesný zápis identifikačních znaků společnosti, odchylka od zápisu nepřípustná) Zápis obchodního

Více

1. logotyp 1. 1. základní varianta

1. logotyp 1. 1. základní varianta 1. logotyp 1. logotyp 1. 1. základní varianta Logotyp je základním prvkem vizuálního stylu a současně ochrannou registrovanou známkou. Užívá se pro označení institucí a aktivit Královéhradeckého kraje.

Více

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana

01 xxxxx. Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 01 xxxxx Grafický manuál značky a jednotného vizuálního stylu I Občanská demokratická strana 2 Úvod Obsah a tiráž 1 Obsah a tiráž 3 1.1 Obsah 1 Úvod 1.1 Obsah... 3 1.2 Tiráž... 3 1.3 Autoři... 3 2 Logotyp

Více

GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP

GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP GRAFICKÝ MANUÁL PIKTOGRAMY IROP Obsah Koncept piktogramů IROP si klade za cíl zpřehlednit oblasti, ve kterých IROP poskytuje finanční prostředky z evropských fondů. Jednotlivé piktogramy mohou fungovat

Více

Grafický manuál peak production s.r.o. Jan Hartl

Grafický manuál peak production s.r.o. Jan Hartl Grafický manuál peak production s.r.o. Jan Hartl Obsah Obsah... 2 1 Úvod... 4 2 Základní podoby loga... 5 2.1 Základní podoba loga barevná... 5 2.2 Základní podoba loga černobílá... 6 2.3 Modifikace základní

Více

grafický manuál značky a vizuálního stylu

grafický manuál značky a vizuálního stylu grafický manuál značky a vizuálního stylu obsah manuálu značka název nadace základní barevné provedení anglická varianta značky negativní varianta značky černobílé varianty značky jednobarevné varianty

Více

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE

HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HOCKEY CLUB ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Grafický manuál Manuál znaku a jednotného vizuálního stylu Znak HC ČSOB POJIŠŤOVNA PARDUBICE a. s. Znak klubu je přednostně využíván

Více

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál

design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál design manuál CSS spedition Autor: Pilot, v. o. s. design studio, www.pilot.cz CSS spedition // design logomanuál značka Tato značka je základem jednotné grafické prezentace společnosti CSS spedition.

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy www.ccv.cz CCV Informační systémy obsah Ochranná obchodní známka a logotyp 3 Barevné varianty logotypu 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole logotypu 6 Zakázané varianty logotypu 7 Anglická verze logotypu

Více

Pravidla korporátní identity

Pravidla korporátní identity Pravidla korporátní identity Listopad 2017 Základní logotyp 1. Logotyp Logotyp je neměnný prvek korporátní identity. Jakýkoli zásah do jeho tvaru nebo barevnosti je nepřípustný. Základní varianta logotypu

Více

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy

grafický manuál vizuálního stylu CCV Informační systémy CCV Informační systémy obsah Ochranná obchodní známka a logotyp 3 Barevné varianty logotypu 4 Použití barevných provedení 5 Ochranné pole logotypu 6 Zakázané varianty logotypu 7 Anglická verze logotypu

Více

corporate design manual

corporate design manual corporate design manual obsah úvod 3 logotyp 4 základní logotyp 4 jednobarevné varianty logotypu 4 konstrukce základního logotypu 5 minimální velikost logotypu 5 ochranný prostor logotypu 6 zakázané varianty

Více

OBSAH 01 LOGOTYP 02 BAREVNOST 03 PÍSMO

OBSAH 01 LOGOTYP 02 BAREVNOST 03 PÍSMO Logo manuál OBSAH 01 LOGOTYP Barevná varianta 2 Barevná negativní varianta 3 Černá varianta 4 Bílá varianta 5 Ochranná zóna 6 Minimální velikost 7 02 BAREVNOST Základní 8 Doplńková 9 03 PÍSMO Primární

Více

Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna

Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna 1 Manuál jednotného vizuálního stylu Ministerstvo dopravy Obsah 1 Logo Písmo 2 Tiskoviny 3 Prezentace 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Logo a jeho konstrukce, ochranná zóna Logo v barevném a černobílém provedení Specifikace

Více

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY

GRAFICKÝ MANUÁL STUDENTSKÁ OBEC FAKULTY ARCHITEKTURY GRAFICKÝ MANUÁL Grafický symbol loga Studentské obce fakulty architektury znázorňuje její funkci. Čtverce v symbolu představují studenty, jež obec hájí. Barevnost čtverců pak charakterizuje různorodost

Více

Logomanuál. Logomanuál Ano_logomanual.indd :23

Logomanuál. Logomanuál Ano_logomanual.indd :23 Logomanuál Logomanuál 1.0 2017 Ano_logomanual.indd 1 09.03.17 14:23 Tento manuál je základní materiál vizuální prezentace značky ANO. Jsou zde nadefinována základní pravidla pro práci s logem, definice

Více

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY

1. LOGO MĚSTA 3. MERKANTILNÍ TISKOVINY Design manuál OBSAH 1. LOGO MĚSTA 1.1 LOGO Velikost loga Konstrukce loga Ochranná zóna 1.2 BAREVNOST LOGA Logo na základním barevném podkladu Logo na různobarevném podkladu 1.3 ZAKÁZANÉ VARIANTY LOGA 1.4

Více

Logomanuál REDA. autor: Pilot, v.o.s., Šeránkova 4, 616 00 Brno

Logomanuál REDA. autor: Pilot, v.o.s., Šeránkova 4, 616 00 Brno Logomanuál REDA autor: Pilot, v.o.s., Šeránkova 4, 616 00 Brno definice značky Písmový standart REDA vychází z písma Eurostile. Je doplněn grafickým symbolem stylizace podtržení / zvýraznění v červené

Více

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL

ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL ZÁKLADNÍ GRAFICKÝ MANUÁL OBSAH 1 ÚVOD 2 KODIFIKACE LOGOTYPU 2.1. barevná varianta loga 2.2. černobílá varianta loga 2.3. ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4. rozkres loga v grafické síti 2.5. logotyp

Více

Copyright Copyright Copyright Copyright

Copyright Copyright Copyright Copyright obsah OBSAH Logomanuál Logotyp Definice barvy Definice písma Použití logotypu Designmanuál Vizitka Hlavičkový papír Blok Dopisní obálka Razítko Reklamní předměty Označení firmy logotyp Logotyp neboli firemní

Více

grafický manuál /logotyp/

grafický manuál /logotyp/ grafický manuál /logotyp/ Konstrukce standardního logoznaku Síťový rozkres Ukázka standardního logoznaku a jeho postavení ve čtvercové síti. Síť ukazuje kompozici logoznaku Thermal. Ve výjimečných případech

Více

Logomanuál. Obsah. Logomanuál

Logomanuál. Obsah. Logomanuál Obsah Logomanuál Logomanuál 3 Základní varianta logotypu definice 5 Logotypy dceřinných společností 7 Značka BW 9 Schéma logotypu 11 Barevnost logotypu 13 Ochranná zóna logotypu 15 Rozměrová řada 17 Barevná

Více

specifikace povolené varianty písmo

specifikace povolené varianty písmo logomanuál specifikace základní barevnost...4 základní logotyp...5 rozkres...6 logotyp v síti...7 ochranná zóna...8 na tmavém pozadí...9 na červeném pozadí...10 čb varianta...11 čb varianta negativ...12

Více

grafický manuál značka barvy písmo

grafický manuál značka barvy písmo grafický manuál značka barvy písmo grafický mauál rozměry značky Tato ilustrace definuje ochrannou zónu značky, tj. minimální rozměry pole, ve kterém je logo umístěno. Výška grafické části se udává v plošných

Více

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní

MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU. projekt Recyklohraní MANUÁL VIZUÁLNÍHO STYLU projekt Recyklohraní úvod Jednotný vizuální styl je způsob komunikace projektu s veřejností. Podoba stylu vytváří jeho identitu. Dobrý vizuální styl zvyšuje povědomí o existenci

Více

Hřiště-sportoviště-tělocvična ověřený provoz. manuál Prosinec 2010

Hřiště-sportoviště-tělocvična ověřený provoz. manuál Prosinec 2010 Hřiště-sportoviště-tělocvična ověřený provoz manuál Prosinec 2010 www.overenehriste.cz prosinec 2010 Obsah Úvod..................................................... strana 3 Pojmenování souborů...strana

Více

Logo manuál OC Chomutovka

Logo manuál OC Chomutovka Logo manuál OC Chomutovka 35x 26x 20x Logo se skládá ze dvou prvků, které musí být vždy používány dohromady: grafická značka Ch a slovní doplněk CHOMUTOVKA. Případy individuálních odchylek od tohoto pravidla

Více

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27

Pantone 188 / C 0 M 79 Y 65 K 47 / R 149 G 56 B 49. Pantone Black / C 0 M 0 Y 0 K 100 / R 26 G 23 B 27 GRAFICKÝ LOGOMANUÁL OBSAH Grafický logomanuál Práce s logotypem barevnost 3 Základní písmo jednotného vizuálního stylu a doplňkové písmo 4 Logo Oblastní galerie Liberec 5 Logo Oblastní galerie Liberec

Více

grafický manuál vizuálního stylu

grafický manuál vizuálního stylu Obsah (1) Logotyp 2 (1.1) Tři základní varianty logotypu 3 (1.2) Varianta logotypu s textem 4 (1.3) Barevnost 4 (1.4) Použití barevných provedení 5 (1.5) Ochranné pole 6 (1.6) Varianta logotypu s textem

Více

MANUÁL ZNAČKY LOGOTYP A JEHO KONSTRUKCE 1 / 17

MANUÁL ZNAČKY LOGOTYP A JEHO KONSTRUKCE 1 / 17 LOGOTYP A JEHO KONSTRUKCE Logotyp je možné používat samostatně nebo s dodatkovým textem (strana 5). Je zákázána jakákoli deformace značky. MANUÁL ZNAČKY 1 / 17 ÚVODNÍ SLOVO Manuál pro užívání jednotného

Více

corporate design manual

corporate design manual corporate design manual obsah úvod 3 logotyp 4 základní logotyp 4 jednobarevné varianty logotypu 4 konstrukce základního logotypu 5 minimální velikost logotypu 5 ochranný prostor logotypu 6 zakázané varianty

Více

GRAFICKÝ MANUÁL ČSSD PRO SENÁTNÍ A KOMUNÁLNÍ VOLBY 2014

GRAFICKÝ MANUÁL ČSSD PRO SENÁTNÍ A KOMUNÁLNÍ VOLBY 2014 GRAFICKÝ MANUÁL ČSSD PRO SENÁTNÍ A KOMUNÁLNÍ VOLBY 2014 OBSAH Barva Logo a hlavní heslo Logo ČSSD Písmo Pravidla layoutu Fotografický styl Formáty Polepy aut Možné varianty loga Kontakt 3 4 6 8 9 16 17

Více

Grafický manuál. Verze 1.0

Grafický manuál. Verze 1.0 Grafický manuál Verze 1.0 Tento grafický manuál vytvořený pro Sdružení obcí Toulovcovy Maštale si klade za cíl definovat a sjednocovat základní principy vizuálního stylu tohoto sdružení. Základním prvkem

Více

Grafický manuál značky

Grafický manuál značky Grafický manuál značky Značka Značka Spolek Pardubicko Perníkové srdce Čech, z.s. rozvíjí turismus na území Pardubicka. Značka je navržená pro dlouhodobé použití a je možné ji kombinovat s historickou

Více

GRAFICKÝ MANUÁL CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ MLÁDEŽE V OLOMOUCI 2017

GRAFICKÝ MANUÁL CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ MLÁDEŽE V OLOMOUCI 2017 GRAFICKÝ MANUÁL CELOSTÁTNÍ SETKÁNÍ MLÁDEŽE V OLOMOUCI 2017 Obsah 01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 Základní verze loga Proporce Ochranná zóna Barevnost Černobílá varianta a verze na černém pozadí Ukázka dalších

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU NEON TV Tento grafický manuál specifikuje a vymezuje použití základních prvků vizuální komunikace pro dodržení jednoty vizuální prezentace NEON TV. X Y LOGO NEON TV -

Více

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU

MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU MANUÁL JEDNOTNÉHO VIZUÁLNÍHO STYLU 20/12/2017 Obsah NEE- CO LOGO 1 TYPOGRAFIE 4 základní typy a užití 1.1 základní font 4.1 rozměr loga, ochranná zóna 1.2 doplňkový font 4.2 obecná pravidla základní a

Více

GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU

GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU 31 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 GRAFICK MANUÁL LOGOTYPU ÚVOD Registrace a autorská práva. LOGOTYP Barevná, černobílá a polotónová podoba logotypu. Rozkres logotypu a rozkres logotypu v segmentu. Příklady umístění

Více

Značka společnosti MORA

Značka společnosti MORA Design Manuál 2011 Značka společnosti MORA 2 Za jednu z hlavních součástí firemní identity je považován její design neboli jednotný vizuální styl. Základním stavebním kamenem tohoto vizuálního stylu je

Více

GRAFICKÝ MANUÁL Národní program Životní prostředí

GRAFICKÝ MANUÁL Národní program Životní prostředí Platnost od: 10. 12. 2016 OBSAH PUBLICITA... 1 POVINNÉ SDĚLENÍ... 2 ODKAZY... 3 LOGA... 4 OCHRANNÁ ZÓNA... 5 BANNER NPŽP... 6 INFORMAČNÍ PANEL... 7 PAMĚTNÍ DESKA... 9 PLAKÁT A3... 11 INFORMAČNÍ TABULE...

Více

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015

LOGOMANUÁL. Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 LOGOMANUÁL Husův rok 2015 OBSAH 01 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 4 02 LOGOTYP JEDNOBAREVNÝ POZITIV NA SVĚTLÉM POZADÍ 5 03 LOGOTYP BAREVNÝ POZITIV NA ZLATÉM POZADÍ

Více

O BSAH LOGOMANUÁL FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ I DUBEN 2012

O BSAH LOGOMANUÁL FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ I PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE MINISTERSTVA PRÁCE A SOCIÁLNÍCH VĚCÍ I DUBEN 2012 L OGOMANUÁL 2 O BSAH Základní prvky 3 Logo 4 Explikace 5 2 Ochranná zóna 6 3 Základní barevné provedení loga 7 4 Černobílé provedení loga 8 5 Ukázky použití loga 9 6 Velikosti 0 7 Nesprávné použití 8 Logo

Více

Logomanuál. Logomanuál

Logomanuál. Logomanuál Logomanuál Logomanuál 1.0 2017 Tento manuál je základní materiál vizuální prezentace značky ANO. Jsou zde nadefinována základní pravidla pro práci s logem, definice firemních barev a písma. Dodržování

Více

Obsah Základní údaje o vzniku logotypu 3 Základní podoba loga, česká a anglická verze 4 Základní podoba loga, pouze grafická značka 5 Logo v různých

Obsah Základní údaje o vzniku logotypu 3 Základní podoba loga, česká a anglická verze 4 Základní podoba loga, pouze grafická značka 5 Logo v různých logomanuál Obsah Základní údaje o vzniku logotypu 3 Základní podoba loga, česká a anglická verze 4 Základní podoba loga, pouze grafická značka 5 Logo v různých podmínkách pro provedení NÁVOD 6 Logo v různých

Více

Základní grafický manuál

Základní grafický manuál Základní grafický manuál Obsah Možné varianty loga 4 Barevnost loga 5 Konstrukce a ochranná zóna loga 6 7 Velikostní řada a minimální velikost loga 8 9 Příklady zakázaného užití loga 10 11 Písmo základní

Více

Manuál jednotného vizuálního stylu

Manuál jednotného vizuálního stylu Manuál jednotného vizuálního stylu Úvod Logo a jednotný vizuální styl slouží k vnitřní i vnější prezentaci. Nová koncepce vizuální komunikace se opírá o základní prvky, kterými jsou: logo, písmo, barevnost,

Více

01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ

01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ LOGO MANUÁL 00 OBSAH 01 ZÁKLADNÍ VARIANTA - HORIZONTÁLNÍ 02 ZÁKLADNÍ VARIANTA - VERTIKÁLNÍ 03 PIKTOGRAM 04 OCHRANNÁ ZÓNA - HORIZONTÁLNÍ VARIANTA 05 OCHRANNÁ ZÓNA - VERTIKÁLNÍ VARIANTA 06 MINIMÁLNÍ VELIKOST

Více

JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL

JEDNOTNÝ VIZUÁLNÍ STYL 1 OBSAH LOGOTYP... 4 Základní znaky logotypu... 5 Základní podoba loga... 6 Plnobarevná varianta... 7 Logotyp v černobílé variantě... 8 Plnobarevná varianta bez linky... 9 Logotyp v černobílé variantě

Více

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO

OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Grafický manuál OBSAH FIREMNÍ LOGO FIREMNÍ BARVY FIREMNÍ PÍSMO Dodržování jednotného vizuálního stylu přispívá ke snadnější identifikaci společnosti, posiluje její důvěryhodnost a zároveň zlepšuje povědomí

Více

ZJEDNODUŠENÝ GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU

ZJEDNODUŠENÝ GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU ZJEDNODUŠENÝ GRAFICKÝ MANUÁL LOGOTYPU Vzhled logotypu proporce, vzájemné umístění grafické a textové části je přesně definován tímto manuálem. Je zakázáno měnit podobu, velikosti a vzájemné umístění prvků

Více

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer

Elements. Grafický manuál. Vypracoval Šimon Genzer Grafický manuál Vypracoval Šimon Genzer Obsah 1 Úvod 2 Normy logotypu 2.1 barevná varianta loga 2.2 černobílá varianta loga 2.3 ochranná zóna a minimální velikost loga 2.4 rozkres loga v grafické síti

Více

DEEG :: GRAFICKÝ LOGOMANUÁL

DEEG :: GRAFICKÝ LOGOMANUÁL DEEG GRAFICKÝ LOGOMANUÁL Obsah Logotyp Negativní užití loga Rozkres loga Firemní fonty Firemní barvy Vizitka, hrnečky Hlavičkový a dopisní papír Faktura Komplimentka Dopisní obálka, razítko Desky Reklamní

Více

PRÙVODCE VIZUÁLNÍM STYLEM ZNAÈKY IMG

PRÙVODCE VIZUÁLNÍM STYLEM ZNAÈKY IMG PRÙVODCE VIZUÁLNÍM STYLEM ZNAÈKY IMG strana logotyp logotyp s dodatkem logotyp - inverzní podklad logotyp s dodatkem - inverzní podklad základní barevnost konstrukce logotypu ochranná zóna základní barevnost

Více

GRAFICKÝ MANUÁL SMP CZ

GRAFICKÝ MANUÁL SMP CZ GRAFICKÝ MANUÁL SMP CZ 2017 OBSAH 01 / Úvod...3 02 / Logotyp...4 > 01 Primární varianty logotypu > 02 Sekundární varianty logotypu > 03 Ochranná zóna logo > 04 Dodatkové logo > 05 Logo Společně 03 / Písmo...9

Více

Brand manual logo & identity guidelines

Brand manual logo & identity guidelines Brand manual logo & identity guidelines Úvod Tento grafický manuál slouží jako pravidla používání logotypu společnosti Respono. Je důležité tato pravidla důsledně dodržovat, aby nedošlo k možnému vizuálnímu

Více

Kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky. Manuál jednotného vizuálního stylu města Vodňany

Kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky. Manuál jednotného vizuálního stylu města Vodňany Kdyby nebyly ryby, nebyly by rybníky Manuál jednotného vizuálního stylu města Vodňany logo základní varianta pozitivní Toto je základní barevná pozitivní varianta loga. Jakýkoli zásah do jednotlivých

Více

Corporate Identity Akcidenční tiskoviny

Corporate Identity Akcidenční tiskoviny Akcidenční tiskoviny Logotyp /01 základní varianta loga Logotyp Logotyp CPI Group se skládá ze dvou různobarevných stejně velkých čtverců, které na sebe vodorovně navazují. Barevné složení Pantone: CMYK:

Více

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO

ÚVOD ÚVOD LOGOTYP BAREVNOST POTISK TRIČEK FIREMNÍ PÍSMO LOGOMANUAL Jednotný firemní styl patří mezi hlavní prostředky vyjádření firemní identity. Firemní identitou se rozumí jednotný projev společnosti jak vůči okolí, tak v interním rámci. Vychází ze strategie,

Více

obsah 001 OBSAH MANUÁLU strana... 002 Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu strana... 003 strana...

obsah 001 OBSAH MANUÁLU strana... 002 Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu strana... 003 strana... corporate identity OBSAH MANUÁLU Logotyp v barevném a černobílém provedení Specifikace CMYK barev v logotypu Specifikace Pantone barev v logotypu Specifikace barev samolepících folií Varianty použití logotypu

Více

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov.

GRAFICKÝ MANUÁL. Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. GRAFICKÝ MANUÁL Logo pro zintenzivnění turistického ruchu města Ostrov. Květen 2019 1. Květen 2019 Přesně definovaný vzhled loga nesmí být měněn. Základní barevné provedení loga by mělo i při změně bílého

Více