MACFAB 60 HD Balicí lis. Uživatelská příručka

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MACFAB 60 HD Balicí lis. Uživatelská příručka"

Transkript

1 CS MACFAB 60 HD Balicí lis Uživatelská příručka Dodavatel: Kontaktní číslo: ová adresa: 1 P a g e Page of 33

2 Obsah 1.0 Podpisový arch obsluhy stroje Informace na štítku Bezpečnost Bezpečnostní upozornění Osobní ochranné vybavení Nebezpečná zóna Bezpečnostní výstrahy Povinnosti uživatelů Pokyny pro ovládání a montáž Zvedání Hmotnost Přeprava Pokyny k instalaci Požadavky pro umístění Instalace Příprava páček Hlava nahoru / Hlava dolů a Vysunutí balíku na provoz Umisťování nosičů kotouče Pokyny pro normální provoz Navlékání stroje Nakládání stroje odpadním materiálem Lisování do balíku Velikost balíku Dokončení / svázání balíku Vysouvání balíku Pokyny k údržbě Každodenní kontrola Měsíční údržbové kontroly Každoroční údržbový servis Řešení problémů Hlukové emise Informace o konci životnosti Technické informace Technické specifikace Schéma elektrického obvodu Schéma hydraulického obvodu EC Prohlášení o shodě... 30

3 Poznámka Specifikace / informace v tomto manuálu se mohou změnit bez předchozího upozornění. Převody z metrické soustavy jsou přibližné, stejně jako hmotnosti. Výrobce / prodejce nepřebírá zodpovědnost za tento manuál ani za použitelnost manuálu ke speciálním účelům. Výrobce / prodejce nezodpovídá za chyby v této příručce ani za přímé nebo nepřímé ztráty v důsledku vydání, prezentování nebo používání tohoto materiálu. Obsah tohoto manuálu nesmí být kopírován, reprodukován ani překládán, jako celek ani jeho části, bez předchozího povolení. Výrobce / prodejce nepřebírá zodpovědnost za nároky na odškodnění vzniklé zraněním třetí strany v důsledku neúmyslného nebo úmyslného nedbání bezpečnostních předpisů uvedených v této příručce. Záruční doba je uvedena na faktuře. Do záruky nespadá běžné opotřebení či poškození v důsledku nesprávného používání.

4 1.0 Podpisový arch obsluhy stroje Následující pracovníci si přečetli celou tuto příručku a porozuměli jí a věnovali při tom zvláštní pozornost úseku věnovanému bezpečnosti práce. Křestní jméno Příjmení Datum Podpis

5 2.0 Informace na štítku Stroj: Vertikální balicí lis na odpad Model: MACFAB 60 HD Výrobce: Mac-Fab Systems Ltd, Carrickmacross, Co. Monaghan, IRSKO Tel.: +353 (0) Fax: +353 (0) Web: Rok výroby: Kontaktní údaje prodejního zástupce:

6 3.0 Bezpečnost 3.1 Bezpečnostní upozornění Pozor! Je extrémně důležité, aby si všichni pracovníci, kteří budou obsluhovat balicí lis MACFAB 60 HD, přečetli tuto příručku a porozuměli jí, než zahájí obsluhu stroje. 3.2 Osobní ochranné vybavení K minimálnímu osobnímu ochrannému vybavení (OOV) nezbytnému pro obsluhu tohoto stroje patří: Ochranné boty Ochranné brýle Ochranné rukavice Může být potřebné další OOV podle typu odpadového materiálu zpracovávaného ve stroji. Máte-li jakékoli otázky ohledně požadavků OOV pro materiál, který má být na stroji zpracováván, obraťte se na svého bezpečnostního úředníka nebo nadřízeného. Během práce s tímto strojem nenoste volné oblečení ani šperky. 3.3 Nebezpečná zóna Obrázek níže ukazuje nebezpečnou zónu v okolí balicího lisu. Nebezpečná zóna tohoto stroje sahá 1 m od vnějších hran stroje a dokončeného balíku. Pozor! Během obsluhování balicího lisu smí stát v nebezpečné zóně pouze obsluha stroje. Veškerý ostatní personál MUSÍ stát mimo nebezpečnou zónu. Během obsluhování stroje musí obsluha zůstat stát po straně stroje vedle ovládacího panelu. Při obsluhování balicího lisu v nebezpečné zóně musí obsluha zůstat ostražitá a dávat pozor na všechna možná nebezpečí, která hrozí jí nebo ostatním.

7 Obr. 1 Nebezpečná zóna vertikálního balicího lisu MACFAB 60 HD 3.4 Bezpečnostní výstrahy POZOR! NIKDY nepracujte se strojem, máte-li podezření na něco z následujícího seznamu: Poškození elektrických kabelů nebo elektrických součástek stroje Poškození hydraulických hadic Unikání oleje Uvolněné, poškozené nebo chybějící součástky Stroj je nestabilní nebo není namontován na pevném, rovném povrchu Nejsou přítomny správné elektrické zásuvky a objímky Objeví-li se některý z těchto problémů nebo jiný problém, ihned vyřaďte stroj z provozu. Sdělte problém svému vedoucímu. Je-li zapotřebí další asistence, kontaktujte prodejce a domluvte se s ním na opravě.

8 Pozor! Před prací se strojem VŽDY zkontrolujte, že se v komoře na balíky nenachází žádný personál, děti ani zvířata. Když se stroj nepoužívá, zamykejte dveře lisu. Pozor! Následující položky NESMĚJÍ být tímto strojem lisovány do balíků: Kompletní balíky novin a kartonu Kartonová jádra (např. jádro uvnitř role koberce) Sklo Plechovky s aerosolem Železné tyče / desky Dřevo Pevné předměty všeho druhu Pokus o slisování kteréhokoli z těchto materiálů může vést ke zranění a/nebo poškození stroje. Pozor! Před zahájením lisovacího cyklu zkontrolujte, že je komora rovnoměrně zaplněná. V opačném případě může dojít k poškození stroje (deformace tyče válce a lisovací desky). Toto poškození NENÍ pokryto zárukou! Pozor! Dbejte zvýšené opatrnosti při otevírání a zavírání dveří stroje. Otevírejte a zavírejte dveře pomalu, abyste předešli zranění nárazem nebo zmáčknutím. Pozor! Dbejte zvýšené opatrnosti při nakládání odpadního materiálu do stroje. Zvedejte pouze únosné množství materiálu a používejte bezpečných technik ruční manipulace. Pozor! Dbejte extrémní opatrnosti při vysouvání balíku ze stroje. Ujistěte se, že v dráze vysouvaného balíku nejsou žádné osoby.

9 3.4 Povinnosti uživatelů Při instalaci, provozu a údržbě stroje MACFAB zodpovídají jeho uživatelé za: Zajištění, že instalace zástrčky a zásuvky ke zdroji elektrické energie je provedena ve shodě s normami EN/ISO nebo standardy elektrické instalace dané země. Zajištění, že veškerý personál obsluhující stroj si přečetl Uživatelskou příručku a porozuměl všem aspektům bezpečnosti a postupům při obsluze stroje. Zajištění, že obsluha stroje má kdykoli a neustále přístup k Uživatelské příručce (nebo její kopii). Zajištění, že elektrický kabel od stroje do zásuvky je umístěn v bezpečné poloze, není napnutý a nepředstavuje žádné nebezpečí pro obsluhu. Zajištění, že balicí lis je připojen přímo do napájení ze sítě, bez použití prodlužovacích vedení. (Použití prodlužovacích kabelů může vést ke zvýšení napájecího proudu a způsobit spálení pojistky zásuvky/vypnutí MCB.) 4.0 Pokyny pro ovládání a montáž 4.1 Zvedání Balicí lis MACFAB 60 HD je navržen tak, aby mohl být zvedán pomocí vysokozdvižného nebo paletového vozíku. Balicí lis má ve své základně kanály, kterými lze vést vidlici vysokozdvižného či paletového vozíku. Tyto kanály zajistí, že vidlice bude ve správné pozici, a zabrání tomu, aby z ní stroj během zvedání sklouzl. Nepokoušejte se tento stroj zvedat, pokud není vidlice vysokozdvižného či paletového vozíku umístěná ve správné poloze. Zvedání lisu MACFAB 60 HD je nutno provádět pouze pomocí vysokozdvižného či paletového vozíku určeného pro 1000 kg a více (1 tuna). Vysokozdvižné vozíky by měli obsluhovat jen vyškolení pracovníci. Pozor! Aby se snížilo nebezpečí převrhnutí, musí být pěchovadlo lisu zcela natažené, spodní dveře zavřené a lisovací hlava připevněná do polohy.

10 Lisovací hlava musí být nad komorou pro balíky a uzamčená do polohy posuvnou rukojetí. Vidlice musí být zcela vsunutá do určených kanálů. Varování! Zvedání stroje MACFAB 60 HD nesmí být prováděno žádným jiným způsobem, než metodou popsanou v této příručce. 4.2 Hmotnost Model MACFAB 60 HD Hmotnost 706 kg

11 4.3 Přeprava Instrukce pro přepravování balicího lisu MACFAB 60 HD: 1. Zdvihejte balicí lis vysokozdvižným vozíkem s pomocí kanálů pod předními dveřmi. 2. Opatrně zvedněte balicí lis a uložte ho do správné polohy na nákladní přívěs. Naložte balicí lis do středu přívěsu. 3. Pro bezpečnou přepravu použijte k zabezpečení balicího lisu na přívěsu upevňovací popruhy. 5.0 Pokyny k instalaci 5.1 Požadavky na umístění Při vybírání stanoviště pro váš balicí lis MACFAB 60 HD je nutno zvážit následující požadavky: Pro stroj je zapotřebí podklad s pevným a rovným povrchem. Podklad musí být schopen podpírat hmotnost stroje, ale zároveň i zdvižných vozíků a osob pracujících v oblasti. Je zapotřebí dostatečného místa okolo stroje pro usnadnění nakládání, navlékání, inspekce, údržby a odstraňování balíků. Blízkost správného zásobování elektřinou pro provoz stroje (závisí na modelu). Osvětlení v oblasti umístění stroje musí být v souladu s místními zdravotními a bezpečnostními zákonnými normami pro pracoviště. V oblasti umístění stroje by měla být zajištěna přiměřená ventilace. I když se MACFAB 60 HD hodí i pro venkovní provoz, doporučuje se, aby byl stroj umístěn ve vnitřním prostředí nebo na krytém místě. Zvýšíte tím životnost stroje.

12 Doporučuje se, aby MACFAB 60 HD byl umístěn v rohu, se zdí na jedné straně a vzadu, aby byl stroj co možná nejvíce chráněn před dopravou vozidel/zdvižných vozíků. Pokud to není možné, doporučuje se umístit k zadní části a bokům stroje nějaký druh ochranné bariéry (např. kovovou bariéru) pro snížení rizika nárazu vysokozdvižného vozíku nebo jiného dopravního prostředku. 5.2 Instalace Po zvolení správného umístění pro balicí lis je nutno stroj opatrně zdvihnout do pozice podle instrukcí v kapitole 4. Jakmile je stroj v pozici, je nutno ho vyrovnat do vodorovné polohy zepředu dozadu i od strany ke straně. Je zcela zásadní, aby byl stroj v rovině a nekýval se v důsledku nedokonalostí povrchu podkladu. Za tímto účelem může být zapotřebí použít podložný materiál. MACFAB 60 HD vyžaduje zásobování elektrickou energií (220 V/240 V). Váš balicí lis by měl být připojen k dodávce elektrické energie pomocí zásuvky a zástrčky. Bude-li stroj umístěn ve venkovním prostředí, je nutno použít vhodnou vodotěsnou zástrčku. Je povinností uživatele, aby při zajišťování elektrické energie pro balicí lis postupoval v souladu s místními elektrickými standardy. Pozor! Elektrickou instalaci musí provádět pouze kvalifikovaný elektrikář.

13 5.3 Příprava pák Hlava nahoru / Hlava dolů a Vysunutí balíku k provozu Během přepravy jsou páčky zašroubované do základny ve vertikální poloze. Před uvedením balicího lisu do provozu je nutno vyšroubovat tyto páčky z vertikální polohy a znovu je zašroubovat do základny v horizontální poloze. 1. Na přepravu jsou obě páčky zašroubované do krytu lisu ve vertikální poloze. 2. Vyšroubujte páčky z vertikální polohy. 3. Zašroubujte páčky do základny v horizontální poloze. 4. Pomocí klíče utáhněte zádržnou matici; tím se páčky upevní ve své pozici. 5.5 Umisťování nosičů kotouče Uvnitř komory na balíky je sáček obsahující nosiče kotouče. Nosiče kotouče mají tři díly: dvě tyče, které je nutno umístit na zadní stranu lisu, a jednu vzpěru, která se připojí na bok.

14 Připojte vzpěru na rám balicího lisu pomocí dvou štěrbin. Balicí lis MACFAB 60 HD je nyní kompletní a připravený k instalaci. Přečtěte si 5. kapitolu Uživatelské příručky pro pokyny k instalaci stroje. Pozor! Je extrémně důležité, aby si veškerý personál, který bude obsluhovat balicí lisy MACFAB, přečetl před prací se strojem uživatelskou příručku a porozuměl jí. 6.0 Pokyny pro běžný provoz 6.1 Navlékání pásků do stroje Před naložením odpadního materiálu je nutno do stroje navléct pásky nebo vázací dráty. Tyto pásky se používají ke svázání hotového balíku. Postup navlékání pásků je následující: 1. Zkontrolujte, že je lisovací deska ve zcela zdvižené poloze. 2. Vypněte napájecí jednotku. 3. Zcela otevřete dveře a přesuňte lisovací hlavu k zadní straně lisu. 4. Provlečte pásky skrze otvory na zadní a pravé straně lisu. 5. Protáhněte pásky drážkami v základové desce. 6. Zajistěte pásku do otvorů na přední a levé straně komory. 7. Zavřete dveře lisu. Stroj je nyní vybaven pásky a připraven k naložení odpadního materiálu.

15 Umístění pásků na dně komory lisu Otvory, které drží pásky na místě během lisování, po levé straně lisovací komory 6.2 Nakládání stroje odpadním materiálem Po navléknutí pásků/vázacího drátu je nyní stroj připraven k naložení. Lisovací hlavu je třeba zatlačit zpět, aby vršek komory zůstal otevřený pro naplnění materiálem. Podle typu materiálu, který má být slisován, může být zapotřebí položit na dno komory plochý kus kartonu. Tím zajistíte, že mezi vázáním nebude propadávat žádný materiál. Zajistěte, aby byl odpadní materiál naložen do stroje rovnoměrně. Po naplnění komory lze odpadní materiál slisovat. Pozor! Dbejte zvýšené opatrnosti při otevírání a zavírání dveří stroje. Otevírejte a zavírejte dveře pomalu, abyste předešli zranění nárazem nebo zmáčknutím. Pozor! Dbejte zvýšené opatrnosti při nakládání odpadního materiálu do stroje. Zvedejte pouze únosné množství materiálu a používejte bezpečných technik ruční manipulace. 6.3 Lisování do balíku Ke slisování odpadního materiálu se používá tlaková síla hydraulických pěchovadel. Po slisování je materiál svázán do kompaktního balíku. Postup lisování do balíku je následující: 1. Když je lisovací komora plná, pákou na přední straně lisu vytáhněte lisovací hlavu nad lisovací komoru.

16 2. Pro zahájení lisování zvolte režim lisování na ovládacím panelu, poté stiskněte zelené tlačítko start a posuňte páku lisování do polohy dole. Stroj zahájí svůj lisovací cyklus a po jeho dokončení se automaticky zastaví. (Lisovací desku lze ponechat v této pozici až do dalšího naplnění stroje.) 3. Pro navrácení lisovací desky do horní polohy stiskněte zelené tlačítko start a dejte páku lisování do polohy nahoře. Stejně jako u lisování se stroj automaticky zastaví, až bude lisovací deska v plně zvednuté poloze. 4. Stroj lze kdykoli zastavit stisknutím červeného tlačítko stop na ovládacím panelu. 5. Opakujte tento postup plnění a lisování materiálu, dokud nedosáhnete požadované velikosti balíku. Užitečný tip Doporučujeme dávat materiál určený k lisování do komory a lisovat jej průběžně, jak se objevuje. Tím urychlíte lisovací proces a zabráníte nutnosti lisovat na konci dne velké množství shromážděného materiálu. Po dokončení lisovacího cyklu doporučujeme ponechat lisovací desku v poloze dole, dokud nejste připraveni komoru znovu naplnit. Pomáhá to urovnat materiál určený k lisování.

17 6.4 Velikost balíku Stroj určuje šířku a hloubku balíku, jeho výška se však může různit a rozhoduje o ní obsluha stroje. Doporučujeme dokončit balík, když se lisovací deska během lisovacího cyklu sama zastaví u otvoru úrovně balíku. 6.5 Dokončení/svázání balíku Následující postup popisuje kroky nutné pro dokončení a svázání balíku: 1. Stlačte lisovací hlavu k zadní stěně lisu. 2. Protáhněte pásky ze zadní strany komory příslušnými otvory ve dveřích vepředu. Pevně vytáhněte pásky předními dveřmi 3. Dále vytáhněte pásek z role vpravo doleva. Ujistěte se, že v každém pruhu je dostatečná délka pásku pro svázání vždy dvou kusů dohromady. 4. Vytáhněte lisovací hlavu dopředu a poté ji veďte plnou silou dolů proti balíku. 5. Otevřete dveře. 6. Odřízněte kousky pásku z vázání, utáhněte vždy dva odpovídající kusy k sobě a svažte bezpečným uzlem.

18 6.7 Vysouvání balíku 1. Na ovládacím panelu zvolte režim vysouvání 4. Zvolte režim vysouvání 2. Podržte obě zelená tlačítka pro zvednutí lisovací hlavy z balíku v procesu vysouvání balíku 2 Na ovládacím panelu podržte obě zelená tlačítka, čímž zvednete lisovací hlavu. Ujistěte se, že stroj obsluhuje pouze jediná osoba v nebezpečné zóně. 3 Před otevřenou komoru umístěte paletu na vysunutý balík. 4. Podržte zelené tlačítko start a poté zatlačte páku vysouvání dolů; balík se vysune. Ujistěte se, že lisovací hlava dojde až do základní polohy. 5. Když je balík vysunutý, vraťte vysouvací plošinu zpět do základní polohy, zavřete dvířka a na ovládacím panelu zvolte režim lisování. Vysouvání balíku na paletu

19 Obsluha stroje musí při vysouvání balíku vždy stát po straně stroje (vedle ovládacího panelu). Při vysouvání balíku se nesmí k lisu přibližovat žádné další osoby. POZOR! 7.0 Pokyny k údržbě Pozor! Před prováděním jakékoli údržby nebo seřizování MUSÍ být stroj odpojen od zdroje energie (vytažený ze zásuvky). Pozor! Elektrické práce smí provádět pouze kvalifikovaný elektrikář nebo elektrotechnik. 7.1 Každodenní kontrola a údržba Provádí obsluha stroje. Před zahájením provozu stroje proveďte následující údržbové kontroly: 1. Celková kontrola: Zkontrolujte, nejeví-li stroj známky nadměrného opotřebení. Obejděte stroj dokola, zkontrolujte všechny jeho strany, otevřete dveře a prohlédněte vnitřek lisovací komory. Zjistíte-li, že jakékoli díly stroje jsou uvolněné, poškozené nebo chybí, nezahajujte provoz stroje. Odpojte stroj od zdroje elektrické energie a sdělte poruchu svému vedoucímu a hlavnímu údržbáři. Je-li zapotřebí další asistence, kontaktujte prodejce, od kterého jste stroj zakoupili. 2. Kontrola unikání oleje: Pokud celková prohlídka odhalí známky unikání oleje, nezahajujte provoz stroje. Odpojte stroj od zdroje elektrické energie a oznamte závadu svému vedoucímu a hlavnímu údržbáři. Vyhledejte, odkud olej uniká. Uniká-li olej z hydraulické instalace, která se jen uvolnila, utáhněte ji pomocí vhodného klíče. Uniká-li olej z poškozené hydraulické součástky, kontaktujte prodejce, od něhož jste stroj zakoupili, pro další asistenci. 3. Udržujte stroj v čistotě: Před zahájením provozu odstraňte veškeré pozůstatky z vnitřku i okolí stroje. 7.2 Měsíční údržbové kontroly Provádí technik údržby. Následující kontroly a údržbu by měl provádět údržbový technik každý měsíc: 1. Zkontrolujte hladinu hydraulického oleje v nádrži v horní části stroje. Nedosahuje-li úroveň oleje mezi střed a horní hranici na škále měrky, přilijte do nádrže olej, aby jeho hladina spadala do tohoto rozmezí. 2. Zkontrolujte dveřní panty. V případě potřeby aplikujte mazadlo. 3. Pomocí vhodných klíčů a dalších nástrojů zkontrolujte, zda jsou matice a šrouby mezi lisovací deskou a hydraulickými pěchovadly utažené. 4. Zkontrolujte, jsou-li dveře v dobrém kontaktu s odpovídajícími bezpečnostními záklopkami a západkami. V případě

20 potřeby upravte šrouby. 5. Zkontrolujte elektrické kabely a hydraulické hadice na známky poškození nebo opotřebení. Najdete-li známky poškození, nahraďte kabel/hadici. Pro náhradní díly kontaktujte svého prodejce nebo přímo firmu Mac-Fab. 7.3 Každoroční údržbový servis Doporučuje se, aby váš prodejce provedl jednou za rok kompletní servis stroje. Ten se skládá z důkladné kontroly všech dílů stroje a výměny hydraulického oleje. (Viz technické specifikace pro podrobnosti o třídě oleje a jeho potřebném množství.) 7.4 Řešení problémů Závada Stroj nepracuje (nespíná se po zapnutí). Stroj pracuje pomalým pohybem hlavy a má sníženou lisovací sílu. Dokončený balík je nesouměrný (na jedné straně je vyšší než na druhé). Možná příčina 1. Stroj není zapojen do elektrické sítě. 2. V zásuvce (kde je to možné) je spálená pojistka. 3. MCB v zásuvce nebo v distribučním rozvaděči budovy je vypnuto. 1. Nízká hladina hydraulického oleje 2. Zanesený filtr hydraulického oleje 3. Unikání oleje z hydraulického systému 1. Před zavázáním nebyl vázací drát/pásek správně natažen a zbaven všech průvěsů. 2. Uzel na jednom nebo víc vázacích páscích se mohl uvolnit/pásky se rozpojily. 3. Odpadní materiál nebyl umístěn do lisovací komory rovnoměrně. 8.0 Hlukové emise Tabulka níže uvádí hladinu hlukových emisí pro každý ze strojů popisovaných v této příručce: Model MACFAB 60 HD Hladina emisí nesených vzduchem 74 db Tyto hladiny hluku byly stanoveny prováděním testů na identických strojích. Měření se prováděla 1 m od povrchu stroje, ze všech stran, ve výše uvedené tabulce je zaznamenána nejvyšší zjištěná hladina zvuku. 9.0 Informace o konci životnosti Všechny balicí lisy MACFAB jsou vyrobené především z oceli. K dalším standardním strojírenským materiálům použitým při výrobě patří: měděný drát, elektrické spínače, guma, nylon a hydraulický olej. Když balicí lis dosáhne konce své životnosti, měli byste pro bezpečnou likvidaci přátelskou k životnímu prostředí dodržet následující pokyny: 1. Vypusťte ze stroje hydraulický olej. Shromážděte olej do nádoby a odevzdejte ho k likvidaci ve svém místním recyklačním centru. 2. Rozeberte stroj a roztřiďte díly podle materiálu. 3. Ocelové součástky mají hodnotu šrotu a můžete je prodat do výkupny starého železa. Další možností je

21 odevzdat ocelové součástky do místního recyklačního centra. 4. Veškeré měděné dráty, elektrické součástky, gumu a nylon byste měli odevzdat k likvidaci ve svém místním recyklačním centru Technické informace MACFAB 60 HD Náhradní díly Tyč/hák na vkládání pásku 60 HD lisovací válec typ MACFAB Sada těsnění pro lisovací pěchovadlo. Uveďte prosím sériové číslo vašeho lisu pro výběr správných těsnění. 60 HD válec vysouvání balíků typ MACFAB Sada těsnění pro vysouvací rameno. Uveďte prosím sériové číslo vašeho stroje pro výběr správných těsnění. Nylonové kolo pro hlavu Prog 19 Jaw1011

22 Horní spoj kolo pro ruční uvolnění Bezpečnostní západka dvířek Dvojitá páková záklopka Sada na opravu dvoupákové záklopky Rukojeť pro dvoupákovou záklopku

23 Štítek Hlava nahoru/dolů Štítek Balík dokončen Štítek Vysunutí Velký štítek Vyp/Zap Štítek Varování Kompletní bezpečnostní spínač

24 Časovač 60 HD Kompletní elektrická skříňka včetně omezení Kapacitor 30uF (obdélníkový 60 HD síťový zdroj) Kapacitor 200uF (obdélníkový 60 síťový zdroj) Uzávěr plnicího otvoru

25 Síťový zdroj 2.5 kw dvojité čerpadlo s pravoúhlou nádrží 60 HD Lisovací deska Přetížení Sériový štítek 60 HD kompletní souprava hadic pro lis

26 10.4 Technické specifikace MACFAB 60 HD ROZMĚRY BALICÍHO LISU Výška Šířka Hloubka Hmotnost Napájení elektrickou energií Motor Tlačná síla 2134 mm 1094 mm 1306 mm 706 kg V jednofázové 2,2 kw 13 tun Hladina hluku Certifikováno na 74 d (B) A ROZMĚRY PLNICÍHO OTVORU Šířka Hloubka ROZMĚRY BALÍKU Šířka Hloubka Výška Hmotnost balíku Trvání cyklu Spotřeba hydraulického oleje 591 mm 515 mm 591 mm 515 mm 700 mm Až 25 kg u hliníkových nápojových plechovek Až 30 kg u PET plastových lahví 20 vteřin 22 litrů DTE24 nebo ekvivalent

27 10.6 Schéma elektrického obvodu

28

29 10.7 Schéma hydraulického obvodu

30 11.0 EC Prohlášení o shodě My MacFab Systems Ltd. Z Carrickmacross, Co. Monaghan, Irska Prohlašujeme, že stroj: Značky: MacFab Modelu: 60 HD Vertikální balicí lis Rok výroby:... (v souladu se Strojní směrnicí 2006/42/EC) byl vyroben v souladu s následujícími přenesenými koordinovanými Evropskými standardy a technickými údaji: EN ISO Bezpečnost strojů Obecné principy konstrukce zhodnocení rizik a redukce rizik EN Bezpečnost strojů. Elektrické vybavení strojů. Obecné požadavky EN 953 Obecné požadavky na design a konstrukci pevných a pohyblivých chráničů EN 954 Bezpečnost strojů. Části ovládacích systémů týkající se bezpečnosti. Obecné principy konstrukce. a je v souladu se směrnicemi: Směrnice 2006/42/EC Strojní směrnice. Směrnice 2004/108/EC EMC směrnice. Podepsáno v: MacFab Systems Ltd, Carrickmacross, Co. Monaghan, Irsko. dne 1. ČERVNA Podpis: Jméno: Gene Mc Mahon Pozice: Generální ředitel

31 Page 34 of 33

Lisovací koš 240 Lt COMBi. Uživatelská příručka

Lisovací koš 240 Lt COMBi. Uživatelská příručka Lisovací koš 240 Lt COMBi Uživatelská příručka Vyrábí: Mac-Fab Systems Ltd, Carrickmacross, Co. Monaghan, IRSKO Tel.: +353 (0)42 966 7193 Fax: +353 (0)42 966 7846 E-mail: sales@macfab.com Web: www.macfab.com

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Lis na barely. Návod k obsluze

Lis na barely. Návod k obsluze Lis na barely Výrobce: MacFab Systems Ltd, Carrickmacross, Co. Monaghan, IRELAND Tel.: +353 (0)42 966 7193 Fax: +353 (0)42 966 7846 E-mail: sales@macfab.com Web: www.macfab.com Strana 1 z 27 Obsah: Lis

Více

MacFab Compact 200 Multi Chamber Paketovací lis. Návod k obsluze

MacFab Compact 200 Multi Chamber Paketovací lis. Návod k obsluze MacFab Compact 200 Multi Chamber Paketovací lis Návod k obsluze MACFAB Systems Ltd, Carrickmacross, Co. Monaghan, IRELAND Tel.: +353 (0)42 966 7193 Fax: +353 (0)42 966 7846 E-mail: sales@macfab.com Web:

Více

Návod k instalaci. Myčka nádobí

Návod k instalaci. Myčka nádobí Návod k instalaci Myčka nádobí 1 1 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu Vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel a najít

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže

TITAN. Centrální motor s převodovkou pro mříže TITAN Centrální motor s převodovkou pro mříže Montážní pokyny a upozornění Pozor: dodržujte uvedené pokyny kvůli bezpečnosti osob. Uchovejte tento návod pro pozdější použití. CE Prohlášení o shodě Centrální

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031918 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Karta obsluhy velkoobjemového přečerpávače CE Rhino VE

Karta obsluhy velkoobjemového přečerpávače CE Rhino VE Karta obsluhy velkoobjemového přečerpávače CE Rhino VE Ustavovací kus součástí Viz obr. 1 a Tabulka 1. P/N 7179410_01 - Czech - ZOBRAZENO V POLOZE OPEN 1 3 8 4 7 6 5 Obr. 1 Položka Ustavovací kus součástí

Více

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič

TYP CAF. Návod k obsluze. Jednofázový frekvenční měnič TYP CAF Návod k obsluze Jednofázový frekvenční měnič Záruka Hervisa, S.A. v záruční době odstraní na vlastní náklady veškeré závady nebo vymění vadné díly. Hervisa, S.A. poskytuje na tento výrobek záruční

Více

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz

TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz CZ Návod k obsluze TYP TRONIC 230 V / 50 Hz 115 V / 60 Hz MADE IN EU TR10/V02 HLAVNÍ SOUČÁSTI VIBRAČNÍ HLAVICE S MOTOREM MĚNIČ FREKVENCE PRYŽOVÁ HADICE VYPÍNACÍ/ZAPÍNACÍ TLAČÍTKO ZÁSTRČKA NAPÁJECÍHO KABELU

Více

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ

VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ OBSAH PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ POPIS SUŠIČKY PŘÍPOJKA PRO ODVĚTRÁVÁNÍ ZMĚNA SMĚRU OTVÍRÁNÍ DVEŘÍ 8 PŘED POUžITÍM SUŠIČKY/PŘIPOJENÍ 1. Rozbalení a kontrola Po vybalení

Více

MacFab 40 PET Bottle Press Lis na PET-láhve. Návod k obsluze

MacFab 40 PET Bottle Press Lis na PET-láhve. Návod k obsluze MacFab 40 PET Bottle Press Lis na PET-láhve Návod k obsluze Výrobce:, Kingscourt Road, Carrickmacross, Co. Monaghan, IRELAND Tel.: +353 (0)42 966 7193 Fax: +353 (0)42 966 7846 E-mail: sales@macfab.com

Více

Prostorová stanice. Návod k obsluze RFV-L. Přeloženo z originálního návodu k obsluze aDE

Prostorová stanice. Návod k obsluze RFV-L. Přeloženo z originálního návodu k obsluze aDE Prostorová stanice Návod k obsluze RFV-L Přeloženo z originálního návodu k obsluze 83009600aDE CS Obsah NEJPRVE SI PŘEČTĚTE...2 SYMBOLY...2 ZAMÝŠLENÉ UŽITÍ...3 VYLOUČENÍ ZÁRUKY...3 UŽIVATELSKÝ SERVIS...3

Více

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

TY-ST42PX500 TY-ST50PX500. Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi. Číslo modelu TQZH633

TY-ST42PX500 TY-ST50PX500. Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi. Číslo modelu TQZH633 Pokyny pro instalaci Podstavec pod plazmovu televizi Před zahájením činnosti si důkladně přečtěte tyto pokyny a příručku k plazmové televizi; zajistíte si tím správné provedení montáže. (Tyto pokyny si

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Technická data. Bezpečnostní instrukce

Technická data. Bezpečnostní instrukce 10031917 Čerpadlo Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE

SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Děkujeme, že jste si vybrali LT SOLO LED osvětlení. SOLO LED osvětlení INSTRUKCE INSTALACE Montáž a zapojení musí provádět odborná elektro firma/resp.pracovník s potřebnou kvalifikovanou odborností. VAROVÁNÍ:

Více

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce

Technické údaje. Bezpečnostní instrukce VYSAVAČ 10030310 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené nedodržením

Více

Kabinová pískovačka 220 L. Geko. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Kabinová pískovačka 220 L. Geko. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Kabinová pískovačka 220 L Geko Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Každý pracovník by si měl před zahájením práce pečlivě přečíst tento návod k použití, aby mohl správně

Více

Kompresor olejový, 200l, GEKO

Kompresor olejový, 200l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

Myčky na nádobí Návod k instalaci CDI 45 Poznámky Před instalací si přečtěte pozorně tuto příručku. Přečtení návodu vám pomůže porozumět, jak zapojit přívody, vypouštěcí hadice a přívodní napájecí kabel

Více

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz.

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz. Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF Obecné údaje Instalace/ sestavení Uvedení do provozu Provoz Opravy/servis Před uvedením přístroje do provozu je bezpodmínečně nutné

Více

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 14 1. Vypouštěcí ventil 2. Základní deska 3. Těsnící kroužek 4. Hydraulický válec 5. Pístnice 6. Hydraulický olej 7. Olejová nádrž

Více

GF-107 serie (ovládací panel WR-596)

GF-107 serie (ovládací panel WR-596) Návod k používání pro pohonnou jednotku GF-107 serie (ovládací panel WR-596) ANITA B, s.r.o. Průmyslová 2453/7 680 01 Boskovice Czech Republic tel: +420 515 553 628 +420 515 553 621 fax: +420 515 553 626

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE

Řetězová pila NÁVOD K OBSLUZE FZP 4516 B EN Obsah 27 CZ Řetězová pila Děkujeme vám, že jste si zakoupili tuto řetězovou pilu. Než ji začnete používat, přečtěte si, prosím, pozorně tento návod k obsluze a uschovejte jej pro případ dalšího

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití

Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití - 1 - - 2 - Pro suché použití Pro mokré vnitřní použití Pro mokré vnější použití 1. Motorová hlava. 1400 W, jmenovité napětí: 230 V ~ 50 Hz, délka kabelu 4,0 m 2. spínač ON / OFF 3. Vypouštěcí hadice.

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

DSB - Návod k obsluze Model WR - 200

DSB - Návod k obsluze Model WR - 200 DSB - Návod k obsluze Model WR - 200 Popis součásti: 1. Odpadová nádobka: shromážďuje odpadové papírové štěpiny (VAROVÁNÍ!! Zajistěte časté vyčištění nádobky na odpadky. Přeplněná odpadová nádobka by mohla

Více

NÁVOD K OBSLUZE POUZE PRO SOUKROMOU POTŘEBU. Před použitím nebo montáží WallyFlex si, prosím, pečlivě přečtěte tento Návod k obsluze.

NÁVOD K OBSLUZE POUZE PRO SOUKROMOU POTŘEBU. Před použitím nebo montáží WallyFlex si, prosím, pečlivě přečtěte tento Návod k obsluze. NÁVOD K OBSLUZE POUZE PRO SOUKROMOU POTŘEBU Před použitím nebo montáží WallyFlex si, prosím, pečlivě přečtěte tento Návod k obsluze. HEAd office CANAdA 3, Marcel-Ayotte St Blainville (Québec) J7C 5L7 Tel.:

Více

Víceúčelový průmyslový vysavač

Víceúčelový průmyslový vysavač Víceúčelový průmyslový vysavač 10029117 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ

PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

Vysavač Návod k obsluze

Vysavač Návod k obsluze Vysavač Návod k obsluze CZ Před zapnutím přístroje se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním přístrojů podobného typu. Používejte přístroj pouze

Více

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

Kompresor olejový, 24l, GEKO

Kompresor olejový, 24l, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU 3cz94603.fm Page 12 Tuesday, April 15, 2003 10:40 AM NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT

Více

Pohon brány do šířky 2m 900 SN 20CS 900 SN -20

Pohon brány do šířky 2m 900 SN 20CS 900 SN -20 Pohon brány do šířky 2m 900 SN 20CS 900 SN -20 Obsah Bezpečnost......2 Vybavení......2 Modely a vlastnosti......3 Rozměry....3 Připevnění ramene/předběžná kontrola......4 Montáž......4 Odblokování......5

Více

Kompresor olejový, 100l, typ Z, GEKO

Kompresor olejový, 100l, typ Z, GEKO S t r á n k a 1 Návod k použití Před prvním použitím si pečlivě přečtěte tento manuál. Seznamte se se všemi instrukcemi, které jsou nezbytné pro bezpečnou manipulaci s nářadím. Bezpečnostní prohlášení:

Více

Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201

Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201 Stavební připravenost pro masážní vanu SPA 201 V masážní vaně SPA-201 je již nainstalován kompletní masážní systém. Vana je vybavena stabilním nosným rámem, dále pak přívodem teplé a studené vody a odpadem.

Více

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč

Návod k montáži a provozu 10/2018. Podružný rozváděč Návod k montáži a provozu Podružný rozváděč Obsah Obsah 1. Obecné informace... 3 1.1.Použité symboly...3 1.2.Účel použití...3 1.3.Další platné dokumenty...3 2. Přehled norem a předpisů... 4 3. Bezpečnostní

Více

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545

Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Návod k použití MLÝNEK NA RAJČATA R-545 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET

ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET ZÁSOBNÍK SOLÁRNÍ KAPALINY PRO HELIOSET Návod na instalaci Zvyšuje dopravní výšku mezi kolektory a zásobníkem až na 6 m CZ v e r z e OBSAH ÚVOD Návod...2. Základní dokumentace...2.2 Vysvětlivky symbolů...2

Více

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE

112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 112704 220 NÁVOD K OBSLUZE 1 Důležité bezpečnostní pokyny Pokud používáte elektrické přístroje, dodržujte základní bezpečnostní pravidla, včetně následujících: Před použitím šicího stroje si přečtěte následující

Více

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD EC Prohlášení o shodě Podle Směrnice o strojích 2006/42/EC Pro následující zařízení : Výrobek : Nůžkový paletový vozík Označení typu /Obchodní značka : JF Název výrobce : Ningbo

Více

NÁVOD K OBSLUZE OTEVÍRACÍHO STROJE FRAMA MATIC B 300

NÁVOD K OBSLUZE OTEVÍRACÍHO STROJE FRAMA MATIC B 300 NÁVOD K OBSLUZE OTEVÍRACÍHO STROJE FRAMA MATIC B 300 1. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE/ PREVENCE NEHOD - Přečtěte návod k obsluze úplně a opatrně a dbejte na jejich obsah - Zkontrolujte přívodní vedení a konektor

Více

Samosvorný vřetenový pohon pro křídlová vrata NÁVOD K MONTÁŽI

Samosvorný vřetenový pohon pro křídlová vrata NÁVOD K MONTÁŽI Samosvorný vřetenový pohon pro křídlová vrata NÁVOD K MONTÁŽI 1 - DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Výrobce neručí za žádné škody vzniklé v důsledku nedodržení pokynů v tomto návodu nebo nesprávné instalace. - Pohon

Více

Pásová bruska BBSM900

Pásová bruska BBSM900 Version 1.2 česky Pásová bruska BBSM900 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 263 10 Art.-Bez.: BBSM900 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 2 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní předpisy

Více

Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA. Jednomístná houpačka SWING - 1 -

Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA. Jednomístná houpačka SWING - 1 - Uživatelská příručka: VENKOVNÍ HOUPAČKA Jednomístná houpačka SWING mm - 1 - Děkujeme Vám za zakoupení našeho produktu. V PŘÍPADĚ CHYBĚJÍCÍCH NEBO ROZBITÝCH DÍLŮ, PROSÍM KONTAKTUJTE PRODEJCE. PARTS, PLEASE

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU

JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU NÁVOD K POUŽITÍ PŘED POUŽITÍM MYČKY/PŘIPOJENÍ VŠEOBECNÉ POKYNY A UPOZORNĚNÍ JAK DOPLŇOVAT ZÁSOBNÍK SOLI JAK DOPLNIT DÁVKOVAČ LEŠTIDLA JAK DOPLŇOVAT DÁVKOVAČ MYCÍHO PROSTŘEDKU ÚDRŽBA A ČIŠTĚNÍ 11 PŘED POUŽITÍM

Více

Návod k obsluze SCHWITZLER Proffé SWH-2

Návod k obsluze SCHWITZLER Proffé SWH-2 Návod k obsluze SCHWITZLER Proffé SWH-2 UNIVOX spol. s r.o., Kolonie 392/2, Český Těšín, www.grawerton.cz, grawerton@univox.cz 1 Použití: Lis SCHWITZLER Proffé SWH-2 je určen k transferovým přenosům na

Více

Systémy pro automatizaci garážových vrat a vjezdových bran. Pohon křídlové brány

Systémy pro automatizaci garážových vrat a vjezdových bran. Pohon křídlové brány Systémy pro automatizaci garážových vrat a vjezdových bran Pohon křídlové brány Důležité informace (přečtěte si před instalací pohonů) Všeobecné bezpečnostní pokyny 1. POZOR! Důkladně si přečtěte tyto

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E

Myčky na nádobí. Návod k montáži MI61010E Myčky na nádobí Návod k montáži MI61010E Poznámky Před montáží myčky si pečlivě přečtěte tento návod. Pokud tak učiníte, lépe poznáte způsoby připojení přívodní a vypouštěcí hadice, napájecího kabelu a

Více

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I

Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Model: CK-I, CF-P, SK-I, SK-P, BK-I, UC-I, SS-P, PT-I Originální instrukce (CZ) Důležité bezpečnostní instrukce 3 Rozbalení a příprava 4 Připojení k elektrice 4 Spuštění 5 Termostat 6 Rozmrazování 6 Údržba

Více

Provozní návod *D1110284-1001* Bruska za mokra D1110284 - - 1001. Česky. Copyright by Posch Gesellschaft m.b.h., Made in Austria

Provozní návod *D1110284-1001* Bruska za mokra D1110284 - - 1001. Česky. Copyright by Posch Gesellschaft m.b.h., Made in Austria Provozní návod Bruska za mokra D111084 - - 1001 *D111084-1001* Česky Copyright by Posch Gesellschaft m.b.h., Made in Austria Výrobce Výrobce POSCH Gesellschaft m.b.h. Paul-Anton-Keller-Strasse 40 A-8430

Více

Výrobník nápojového ledu ZP-15

Výrobník nápojového ledu ZP-15 Návod k používání Výrobník nápojového ledu ZP-15 ELKTRICKÝ VÝROBNÍK LEDU ZP - 15 Důležité provozní požadavky: - Teplota vzduchu 10º C - 40º C - Teplota vody 5º C - 20º C - Kapacita výroby ledu 15kg/24h

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MARINO. Bezpečnost. Upozornění: Nezapojujte přístroj do zásuvky vlhkýma rukama.

UŽIVATELSKÝ MANUÁL MARINO. Bezpečnost. Upozornění: Nezapojujte přístroj do zásuvky vlhkýma rukama. UŽIVATELSKÝ MANUÁL MARINO Prosím, přečtěte důkladně tyto instrukce před prvním použitím přístroje a uschovejte je pro příští použití. Tento přístroj NEPATŘÍ do směsného odpadu. English Convair je účinné

Více

KOMÍNOVÝ ODSAVAČ PAR AS35

KOMÍNOVÝ ODSAVAČ PAR AS35 KOMÍNOVÝ ODSAVAČ PAR AS35 Pro budoucí použití si prosím poznamenejte následující informace, které najdete na informačním štítku a datum prodeje, který je uveden na Vašem účtu / faktuře: Model Výrobní číslo

Více

BAZÉNOVÉ SVĚTLO 300W/12V

BAZÉNOVÉ SVĚTLO 300W/12V BAZÉNOVÉ SVĚTLO 300W/12V INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití Obsah I. Obsah balení... 3 II. Základní údaje... 3 III. Umístění reflektoru a montáž instalační krabice... 3 IV.

Více

STAVEBNÍ MÍCHAČKA PROMIX-150

STAVEBNÍ MÍCHAČKA PROMIX-150 NÁŘADÍ A STROJE PRO STAVEBNICTVÍ NÁVOD K OBSLUZE STAVEBNÍ MÍCHAČKA PROMIX-150 UMACON, S.A. utiles y maquinas para la construccion, S.A. - Polígono Industrial Malpica C/F n 26 Tel. +34 976 571 212 Fax +34

Více

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Hydraulická souprava motoru otáčení Směrový vrtací stroj 4045 Číslo modelu 133-6318 Form No. 3406-718 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65 Tento výrobek

Více

Cascada Doble. Zahradní fontána

Cascada Doble. Zahradní fontána Cascada Doble Zahradní fontána 10033351 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Paměťové moduly. Uživatelská příručka

Paměťové moduly. Uživatelská příručka Paměťové moduly Uživatelská příručka Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a služby

Více

Solární fontána

Solární fontána Solární fontána 10027997 Vážený zákazníku, Blahopřejeme k nákupu tohoto zařízení. Pozorně si přečtěte příručku a dodržujte následující rady, abyste předešli poškození přístroje. Jakékoliv selhání způsobené

Více

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825

R-825. Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR. česky. Stojanový ventilátor R-825 Návod k použití STOJANOVÝ VENTILÁTOR R-825 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky.

Přístupné části odsavače par mohou být horké při používání varné desky. UŽIVATELSKÝ NÁVOD Varování: Výrobek nesmí být používán dětmi do 8 let a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem

Více

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY 42.02-40036 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Původní návod k obsluze na pojízdný hydraulický zvedák 42.02-40036 (typ QK2T) TECHNICKÉ SPECIFIKACE

Více

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová

Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová Návod na boční motor s itegrovanou bezpečnostní brzdou pro garážová vrata komerční i průmyslová 1 Zapojení 2 3 Technické parametry 1. Popis SIDONE je postranní motor pro rolovací vrata se zabudovanou bezpečnostní

Více

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor

TDS 20/50/75/120 R. CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TDS 20/50/75/120 R CS Návod k obsluze - elektrický topný ventilátor TRT-BA-TDS R -TC-001-CS TROTEC GmbH & Co. KG Grebbener Straße 7 D-52525 Heinsberg Tel.: +49 2452 962-400 Fax: +49 2452 962-200 www.trotec.com

Více

8 Pure N Fresh Je doporučeno měnit vodní filtr: Přibližně každých šest měsíců. Když se zapne indikátor vodního filtru. Když výstup z dávkovače vody klesá. Když jsou kostky ledu menší, než je obvyklé. Vyjměte

Více

Samosvorný převodový pohon pro křídlová vrata NÁVOD K MONTÁŽI

Samosvorný převodový pohon pro křídlová vrata NÁVOD K MONTÁŽI Jet - pohon pro křídlové brány Samosvorný převodový pohon pro křídlová vrata NÁVOD K MONTÁŽI 1 - DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Výrobce neručí za žádné škody vzniklé v důsledku nedodržení pokynů v tomto návodu nebo

Více

PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze

PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze PŘÍMOČARÁ PILA P1 cc 917110 Návod k obsluze POZOR! Tento Návod k obsluze obsahuje informace, které jsou důležité pro bezpečnou práci s tímto strojem. Proto si tento Návod k obsluze pečlivě přečtěte. EG

Více

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu (Czech) DM-HB0004-01 Příručka prodejce Silniční náboj pro kotoučovou brzdu HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům.

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX

NÁVOD K OBSLUZE ELEKTRICKÁ ČISTIČKA ODPADŮ CLEARMAX ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky prodávané společností KH Trading je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se

Více

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ)

PANEL. Indikátor napájení ON/OFF. Režim TATO TABULKA NEPLATÍ - V PRÍLOZE JE ZASLÁNO SPRÁVNÉ KONFIGUROVÁNÍ (PRERUŠENÍ) OVLADAČ AC8000 AC8000A KOMPAKTNÍ TERMOSTAT S MIKROPROCESOREM Vlastnosti: čtyří režimy: chlazení/větrání/topení/auto rychlost ventilátoru: vysoká/střední/nízká/automatická tři typy: pouze chlazení/chlazení

Více

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál

Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Před použitím Vaší nové elektrické mini čtyřkolky si řádně prostudujte manuál Obsah DŮLEŽITÉ... 3 ÚDRŽBA BATERIE A NÁVOD K JEJÍMU NABÍJENÍ... 3 VAROVÁNÍ... 3 BEZPEČNOST... 4 STRUČNÝ PŘEHLED BEZPEČNOSTNÍCH

Více

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ

CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 VAROVÁNÍ CZ Instalační manuál k TV držáku Solight 1M46 UPOZORNĚNÍ: NEPŘEKRAČUJTE UVEDENOU MAXIMÁLNÍ NOSNOST. MŮŽE DOJÍT K VÁŽNÉMU ÚRAZU NEBO K POŠKOZENÍ MAJETKU! Úhlopříčka TV 81-165cm (32" - 65") Max. VESA: 600

Více

BAZÉNOVÉ SVĚTLO UL - P100 (12V/100W)

BAZÉNOVÉ SVĚTLO UL - P100 (12V/100W) BAZÉNOVÉ SVĚTLO UL - P100 (12V/100W) INSTALAČNÍ A UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA i Přečtěte si návod k použití 1. Přípravné kroky, které musí provést elektrikář před instalací světla: viz obrázek 1. 120 CM MIN.

Více

Bezpečnostní normy. Nedemontovat ochranné kryty

Bezpečnostní normy. Nedemontovat ochranné kryty Nadzemní pohon Bezpečnost Tato příručka slouží k podpoře instalace vašeho pohonu. Dále jsou uvedeny nejen funkce pohonu, ale i bezpečnostní normy, které musí být při bezvadném provozu dodrženy. Pozorně

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ŠTĚPKOVAČ ZAHRADNÍHO ODPADU DORMAK 2013 V1_2013

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ŠTĚPKOVAČ ZAHRADNÍHO ODPADU DORMAK 2013 V1_2013 UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ŠTĚPKOVAČ ZAHRADNÍHO ODPADU 12 DORMAK 2013 V1_2013 DORMAK, Lda. Obsah Úvod... 3 Bezpečnostní předpisy... 3 Montáž... 4 Přemístění... 5 Provoz štěpkovače... 5 Provoz... 7 Vypnutí...

Více

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P

Pokyny k obsluze. Elektrické vodní topení. ethermo Top Eco 20 P. ethermo Top Eco 30 P CS Pokyny k obsluze Elektrické vodní topení ethermo Top Eco 20 P ethermo Top Eco 30 P 1 O tomto dokumentu 1.1 Účel dokumentu Tyto pokyny k obsluze jsou součástí produktu a obsahují informace pro uživatele

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte!

Uživatelská příručka. Speedkid1 (Model TJ-24A) Tato uživatelská příručka byla zpracována pro www.mrakyhracek.cz. Uživatelskou příručku uschovejte! Uživatelská příručka Uživatelská příručka Speedkid1 (Model TJ-24A) Uživatelskou příručku uschovejte! Tato uživatelská příručka byla zpracována pro Blahopřejeme Vám k zakoupení vozíku Qeridoo Sportrex!

Více

Návod k obsluze. Refresh-o-mat. Ultrazvukový rozprašovač AirCon Refresh-o-mat

Návod k obsluze. Refresh-o-mat. Ultrazvukový rozprašovač AirCon Refresh-o-mat Návod k obsluze Refresh-o-mat Ultrazvukový rozprašovač AirCon Refresh-o-mat Refresh-a-mat II 3 Poznámky týkající se návodu k použití Refresh-o-mat Před spuštěním přístroje si, prosím, přečtěte pečlivě

Více

Výrobce. Vážený zákazníku

Výrobce. Vážený zákazníku hcm 25 Dlabačka Výrobce Scheppach Fabrikation von Holzbearbeitungsmaschinen GmbH Günzburger Straße 69 D-89335 Ichenhausen Vážený zákazníku Přejeme Vám příjemné a úspěšné pracovní zkušenosti s Vašim novým

Více

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej!

KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18. Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! KOMPRESOROVÁ AUTOCHLADNIČKA ARIE BP18 Návod k obsluze Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená s návodem k obsluze. Zařízení

Více

Použití: Lis SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B je určen k transferovým přenosům na hrnky o průměru 80 mm. Technické parametry:

Použití: Lis SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B je určen k transferovým přenosům na hrnky o průměru 80 mm. Technické parametry: Návod k obsluze Lis na hrnky SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B UNIVOX spol. s r.o., Kolonie 392/2, Český Těšín, www.grawerton.cz, grawerton@univox.cz 1 Použití: Lis SCHWITZLER Lokomotiv MP-80B je určen k transferovým

Více