Hraničářův učeň Kostýmy a zbraně. Délky zbraní. Váha zbraní a materiály

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hraničářův učeň 2015. Kostýmy a zbraně. Délky zbraní. Váha zbraní a materiály"

Transkript

1 Hraničářův učeň 2015 Kostýmy a zbraně - bonus za kostým +1 až +2 životy - bonus za zbroj +1 až +2 životy - zbraně jsou součástí kostýmů, takže s sebou Délky zbraní JEDNORUČNÍ ZBRANĚ * - ŘEMDIH cm (toporo + provaz s koulí; při schvalování se zkouší výdrž provazu a spojů trhem vší silou) - VŠE OSTATNÍ - do 90cm JEDEN A PŮL RUČNÍ ZBRANĚ - JEN MEČE - 100cm OBOURUČNÍ ZBRANĚ - KOPÍ cm - OSTATNÍ cm ŠTÍTY - musí se vejít do obdélníku 80x60 cm nebo kruhu 80 cm * Je možné povolit i další typy zbraní, které zde nejsou uvedené, ale pouze po dohodě s organizátory, nejlépe přímo na místě před bitvou. V takovém případě však důrazně doporučujeme mít s sebou ještě nějakou jinou konvenční zbraň, pro případ, že ta speciální neprojde kontrolou či se nám nebude líbit. Váha zbraní a materiály Zbraně nesmí být ani lehké (bambusáky), ani těžké (kyje). Lehké zbraně jsou příliš výhodné, těžké naopak příliš nebezpečné. Těžká zbraň vzniká použitím nevhodného dřeva (např. násady na krumpáč) v kombinaci s příliš silnou vrstvou molitanu pro obalení. Optimální (váhově) pro výrobu zbraně jsou například násada na motyku, hokejka, apod. Toporo nesmí být vyrobeno z pružného materiálu. Meče: Čepel obalená molitanem, jekorem, karimatkou, apod., a to v míře odpovídající zhruba jedné vrstvě nové 12mm tlusté karimatky. Obalení musí být omotáno po celé délce lepenkou. Nesmí mít průřez kulatiny! Sekery, palice a řemdihy: Biják může být vyroben z karimatky, molitanu nebo jekoru, celý omotaný lepenkou, a musí se při zásahu ohnout. Topora musí být obalena stejně jako čepel u mečů, a to tak aby byla změkčena alespoň horní polovina zbraně. Biják řemdihu nesmí být vyroben z tenisáku, s toporem může

2 být spojen provazem nebo plastikovým řetězem. Obalen musí být i konec topora řemdihu. Bude kontrolována i kvalita provedení (biják řemdihu se nesmí při několikanásobném silném škubnutí urvat). Kopí: Pevné ratiště, bude pečlivě testováno. Hrot nesmí vypadat jako mikrofon nebo polštář. Štíty: Hrany nesmí být ostré, musí být obalené lepenkou. Zakázané materiály pro výrobu štítu: papír, tenký sololit apod. (prostě cokoliv co nevydrží pořádnou ránu). Ideální materiál je 8mm tlustá překližka. Zbraně musí být vyrobeny s důrazem na bezpečnost, nesmí mít ostré hrany, nesmí z nich vyčuhovat žádné šrouby a musí vypadat co k čemu (meče by měly mít záštitu, a ne prosvítající nápis Artis Praha, apod.). Nevyhovující zbraně budou zabaveny a vráceny na konci akce. Střelci, luky Střelné a vrhací zbraně Vrhací zbraně jsou pro řadové hráče zakázány. Jsou povoleny jen střelné zbraně pracující na mechanickém principu splňující předepsané požadavky. Jsou přísně zakázány všechny zbraně pracující na principu výbušnin (střelný prach, petardy, atd.)!!! Luky a kuše musí mít malý průraz, aby byly bezpečné (maximum nereflexní luky s tahem do 15kg či ekvivalent). Luky i kuše musí vypadat stylově. Výslovně jsou zakázány malé pistolové kuše. Šípy a šipky musí být na předním konci opatřeny bambulí, která musí být připevněna tak, aby i při opakovaném použití (a pošlapání) zůstala bezpečně na svém místě. Vnitřní část bambule musí tvořit pevně přidělané tvrdé jádro o min. průměru víčka PET flašky (buď pevně připevněné víčko od PETky, nebo nejlépe špunt od šampusu (NE od obyč. vína!!). Toto tvrdé jádro musí být následně obaleno z boku i zepředu karimatkou či molitanem tak, aby celkový průměr bambule byl cca 50mm a hrot byl vyměkčen min. na úrovni nové 12mm karimatky. V hrotu šípu nesmí být nic kovového!!! Týblo nesmí být na žádném konci zašpičatěno!! Kontrolovány budou všechny šípy a organizátoři si vyhrazují právo libovolný, jimi namátkou vybraný, šíp rozebrat a prozkoumat jeho konstrukci i za cenu jeho zničení!!! Týblo šípu musí mít minimální tloušťku 8 mm / šipky do kuše 10mm a musí být dokonale rovné!! Týbla doporučujeme namořit méně se pak kroutí vlivem vlhkosti. Každý šíp/ šipka musí mít letky šipky do kuše 2 po 180, šípy 3 po 120. Letky musí být vyrobeny z lepenky typu powertape, z peří (umělé, přírodní) či z jiného vodovzdorného materiálu, jehož hrany neřežou. U šípu musí být posazeny 25mm od zářezu konce šípu. Střelivo bez letek nebude schváleno. Šípy do luku musí mít kvalitní zářezy na tětivu. Zářez musí být dostatečně široký, aby neničil tětivu. Prostor 1 cm před zářezem musí být zpevněn proti rozštípnutí (např. omotáním nití a zalitím lepidlem), nebo kouskem lepenky (neplatí pro šipky do kuše).

3 Každý střelec je povinen si na bitvu přinést minimálně 15 kusů munice v odpovídající kvalitě, pro každou svou střelnou zbraň. Střelná zbraň bez dostatečného množství munice nebude schválena a vpuštěna do hry. Neschválená zbraň ve hře bude zabavena a spolu s majitelem ihned vypovězena ze hry i z tábořiště. Pokud si přivezete 15 šípů a půlku vám nedovolíme, nebudete jich mít dost na schválení zbraně, takže si jich raději pořiďte víc. Každý střelec nese zodpovědnost za jím vystřelený šíp / šipku, proto před každým výstřelem zkontrolujte stav šípu / šipky. NIKDY nemiřte na hlavu a krk!!!! Munici, která pozbyla během hry na kvalitě (ulomené bambule, zohýbaná, či nalomená týbla), ihned vyřaďte ze hry nejlépe tak, že poškozenou munici odevzdáte do pevnosti žoldáků či přímo organizátorům!!! Lámat je dovoleno jen munici, která je již nalomená či výrazně zkroucená! Každý střelec si smí odvézt domů jen tu munici, kterou si sám vyrobil. Nikdo si domů nebude odvážet cizí munici, protože to je krádež! Dovolujeme též středověký prak (ten, co používala husitská práčata nebo s ním zabil David Goliáše). Prak musí být vyroben ze stylových nepružných přírodních materiálů a jeho uživatel musí prokázat, že s ním trefí figuranta na 10 metrů. Jako munici je možné používat molitanové, lehce stažené koule o průměru 50 mm (projektyl musí být měkoučký a musí vypadat aspoň trochu jako šutr, ne jako molitan obalený průhlednou izolepou). Figuranta si dodá práčník. Je přísně zakázáno střílet více než jeden projektil (šíp, šipku ) současně! Každý střelec smí používat jen svou vlastní munici, nebo munici svých kamarádů, se kterými se dohodl na jejím kolektivním sdílení! Pokud vám dojde vaše munice, nemáte čím střílet Každý živý hráč smí sebrat libovolný kus munice. Střelci mohou sbírat šípy i jako mrtvoly, dbají přitom na to, aby nerušili svým počínáním živé hráče (počkají, až se dobojuje) a zvláště dbají na to, aby bylo jasně patrné, že jsou mrtví (jedna ruka na hlavě!!!). Svou munici střelci zakládají do toulce a (jsou-li živí) střílí. Cizí munici pak odkládají bokem na jasně viditelnou hromádku (u cesty ). Je zakázáno odnášet cizí munici z místa střetu! Nestřelci sebranou munici neprodleně předají nejbližším střelcům, nebo jí odloží na výše zmíněnou hromádku tak, aby nepřekážela a pokud možno nedošla k úhoně. Je přísně zakázáno, aby se živí hráči prohlašovali za informační obláčky aby si mohli posbírat munici. Pokud boj probíhá na nějakém zapadlém místě, doporučujeme hromádku operativně přesunout blíže k hlavním tahům.

4 Životy, léčení Základní počet životů = 1, možno navýšit bonusy (viz výše ) Doléčování životů i reinkarnace jsou spojeny do jediného procesu nazvaného obživení. Nemá tedy cenu utíkat z boje s jedním životem. Oživení trvá 10 minut ve vaší, nebo spřátelené pevnosti, případně v pojízdném lazaretu. Souboje Pravidla boje: Každý úder musí být veden se zřetelným nápřahem. Každý úder musí být bržděný, rána nesmí dopadnout plnou silou. Topora sekyr, kladiv a dřevcových zbraní nezpůsobují zásah. Zásah šípem platí pouze bambulí, a pokud šíp dál nepokračuje v letu. O platnosti zásahu rozhoduje zasažený. Jste povinni ihned po zásahu nebo kdykoliv na požádání pravdivě oznámit zbývající počet životů. Např.: Mám tři. Ještě dva. Nula, jsem mrtvý. Apod. Zásahy vedené současně několika protivníky se sčítají. Při souseku (vzájemný zásah do cca 1 vteřiny) jsou zraněni oba soupeři. Při boji se nesmí: Používat jakékoliv formy fyzického útoku, údery rukou, kopy, údery hlavicí zbraně, podrážení nohou, povalení, chytání a držení protivníka, páky, zápas, zablokování čepele cizí zbraně vlastním tělem (a následné ušmrdlání krátkou zbraní) prostě cokoliv, kdy dojde ke vzájemnému kontaktu těl bojujících. Chytat zbraně za čepel či za ostří, chytat protivníkův štít. Zatlačovat během boje protivníka do nebezpečného terénu. Útočit či tlačit do někoho štítem (zejména z rozběhu). Při boji se smí: Zachytit předloktí útočníka u ruky držící zbraň, jílec meče, topor či ratiště zbraně. Povolená doba držení jsou 3 sekundy. Zásahové plochy jsou: Platné zásahové plochy jsou: trup, nohy od trupu ke kotníkům a ruce od trupu k zápěstí. SEM ZÁSAH PLATÍ! Neplatné zásahové plochy jsou: hlava, krk, rozkrok, nohy od kotníků dolů (včetně) a ruce od zápěstí dolů (včetně). SEM ZÁSAH NEPLATÍ! Při zásahu do platné i neplatné zásahové plochy zásah neplatí! Cíleně útočit na neplatné zásahové plochy nebo jimi naopak krýt je přísně zakázáno! Všechny platné zásahové plochy jsou rovnocenné. Tj.: zásah do ruky či nohy má stejnou hodnotu jako zásah do hrudníku, břicha či zad. Zásah zbraní na blízko do platné zásahové plochy odebere 1 život. Zásah střelnou zbraní do platné zásahové plochy odebere 2 životy. Při ztrátě posledního života stav 0 životů jste smrtelně ranění.

5 Při zásahu protivníka do platné zásahové části zasažený protivník nahlas oznámí, kolik přesně mu ještě zbývá životů. Hlásí se přesné číslo - nelze hlásit Ještě dost. Kdo nestíhá počítat, kolik mu ještě zbývá, je mrtvý! Během hlášení zbývajícího počtu životů hráč NENÍ hájený a všechny případné další zásahy do něj jsou platné. Rychlost útoků limituje jen zručnost bojovníka a nutnost udělat mezi údery pořádný nápřah! Při vzájemném souseku dvou protivníků si odečítají život oba dva. Komu klesne počet životů na 0, je mrtvý. Umírající mrtvola se po ztrátě posledního životu odpotácí do povzdálí, kde jí nehrozí ušlapání, kde nebude překážet a kde bude pořád dobře viditelná a tam zůstane ležet až do konce probíhajícího střetu. Definitivní mrtvola se zbraní za hlavou odchází co nejpřímější cestou k nejbližšímu místu, kde se může obživit. Přitom jako správná mrtvola nijak nezasahuje do hry. A ani se s nikým živým nebaví. Doporučujeme všem mrtvolám, aby z místa střetu odcházely hromadně po národech, ideálně pod taktovkou některého z vašich generálů. Předejdete tak rozprášení vojska, nebo bloudění. Hodnosti Každá armáda má jasně stanovenou hierarchii. Nejvyšším vládcem je král. Jeho rozkazy dále přenášejí generálové. Nejnižší šarží je pak prostý voják. Král je označen korunou, nebo jiným, jasně rozpoznatelným odznakem moci. Král má +2 životy. Generálové jsou dle velikosti armád (2) a jsou opět označeni výrazným symbolem hodnosti. Generálové mají +1 život. Králové se řídí svými vlastními pravidly, mají svůj vlastní počet životů a mohou používat nadrozměrové zbraně. Cizí postavy Ve hře se vyskytuje několik neutrálních cizích postav (CP), jejichž cíle jsou odlišné od cílů hráčů. Můžete s nimi obchodovat, vyjednávat, zabíjet je, nebo před nimi utíkat. To už je na vás. CP často disponují řadou zvláštních schopností, které běžní hráči nedokážou ovládat. Mezi CP patří i žoldnéři. Žoldnéře si můžete, samozřejmě za nemalý peníz, najmout a posílit tak řady vaší armády. Po bojišti se pohybuje povícero těchto profesionálů, nabízejících své služby tu tam, tu onde. Kdo má na zaplacení žoldu, moc si pomůže, protože jejich bohaté bojové zkušenosti, větší počet životů a nadrozměrové zbraně mohou zvrátit i průběh velkých střetů. Originální návody jsou k vidění na

Bitva Pěti Armád 2014. Pravidla pro hru. Verze 1.9

Bitva Pěti Armád 2014. Pravidla pro hru. Verze 1.9 Bitva Pěti Armád 2014 Pravidla pro hru Verze 1.9 Jen z výšky drozdího letu lze spatři úplnou scenérii. Vzduch je nasáklý vztekem, a mávání křídly obtížné. Roztroušené osady trpaslíků zamčené na tisíce

Více

PRAVIDLA STOLNÍHO TENISU Č A S T

PRAVIDLA STOLNÍHO TENISU Č A S T PRAVIDLA STOLNÍHO TENISU Č A S T 2012-2013 OBSAH PRAVIDLA STOLNÍHO TENISU Stůl 2.1 Síťka 2.2 Míček 2.3 Pálka 2.4 Definice některých pojmů 2.5 Správné podání 2.6 Správné vrácení míčku 2.7 Postup hry 2.8

Více

Technická pravidla pro všechny disciplíny

Technická pravidla pro všechny disciplíny Český střelecký svaz U Pergamenky 3 170 00 Praha 7 Technická pravidla pro všechny disciplíny Platné od 1.ledna 2014 Vydáno pro vnitřní potřebu členů ČSS Z anglického originálu GENERAL TECHNICAL RULES,

Více

Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. Balistická odolnost automobilu Bc. Jan Tolar

Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera. Balistická odolnost automobilu Bc. Jan Tolar Univerzita Pardubice Dopravní fakulta Jana Pernera Balistická odolnost automobilu Bc. Jan Tolar Diplomová práce 2008 SOUHRN Tato práce se věnuje balistické odolnosti osobního automobilu. Tato problematika

Více

ZÁKLADY BEZPEČNÉHO LEZENÍ II

ZÁKLADY BEZPEČNÉHO LEZENÍ II Speciál 2011 VYBAVENÍ METODIKA TECH TIPY ZÁKLADY BEZPEČNÉHO LEZENÍ II Zcela nová konstrukce a design úvazku pro sportovní lezení a použití v horách. Váha: Vel.: Barva: 430 g (M) XS, S, M, L, XL mořská

Více

Zkušební řád & pravidla «OBEDIENCE» v České republice

Zkušební řád & pravidla «OBEDIENCE» v České republice Zkušební řád & pravidla «OBEDIENCE» v České republice Červenec 2012 OBSAH Část I VŠEOBECNÁ USTANOVENÍ... 3 1 Definice vybraných pojmů...3 2 Podmínky účasti ve třídách obedience...4 3 Zdravotní stav...5

Více

Použití donucovacích prostředků Policie ČR

Použití donucovacích prostředků Policie ČR Použití donucovacích prostředků Policie ČR Mgr. Ing. Radomír Ščurek, Ph.D. Policisté jsou při plnění úkolů Policie České republiky (dále jen policie ) oprávněni, za podmínek stanovených zvláštním právním

Více

Aplikace pravidel Dračího doupěte verze 1.6

Aplikace pravidel Dračího doupěte verze 1.6 Asterion Aplikace pravidel Dračího doupěte verze 1.6 ALTAR 2004, 2006 Obsah Obsah Tvorba postavy....................................3 Rasy 3 Povolání 3 Přesvědčení 4 Úroveň 4 Povolání..........................................

Více

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO SPORTOVNÍ VÝCVIK PSŮ V ČR SchH/VPG

ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO SPORTOVNÍ VÝCVIK PSŮ V ČR SchH/VPG ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO SPORTOVNÍ VÝCVIK PSŮ V ČR SchH/VPG Českomoravská kynologická unie strana 2 O B S A H: strana: Všeobecná část: 3 Platnost 3 Všeobecné zásady 3 Zkouškové období 3 Organizace zkoušek / vedoucí

Více

Krok za krokem basket balem

Krok za krokem basket balem Krok za krokem basket balem Pro všechny rodiče, učitele a trenéry, kteří mají zájem o sestavení řízeného, bezpečného a hlavně zábavného basketbalového programu pro naše děti. Úvodní slovo Milí basketbaloví

Více

Domy ze slaměných balíků - stavební příručka

Domy ze slaměných balíků - stavební příručka Domy ze slaměných balíků - stavební příručka 1. ÚVOD Str.1 Stavění z balíků slámy je stavění moudré. Je to více než jen technika stavění zdí, která ještě nebyla doceněna. [ = has yet to come into its own?

Více

Středně a vysoko napěťové trojfázové asynchronní motory M a H řada

Středně a vysoko napěťové trojfázové asynchronní motory M a H řada Motory Energie Automatizace Paints Středně a vysoko napěťové trojfázové asynchronní motory M a H řada Návod pro instalaci, obsluhu a údržbu PŘEDMLUVA Elektrický motor je zařízení, které se využívá v průmyslovém

Více

VZHLED, OBLEČENÍ A VÝBAVA

VZHLED, OBLEČENÍ A VÝBAVA dle Caesarova tvrzení pro Gala ten nejhorší trest. Takovýmto osobám se ostatní vyhýbali, neboť je považovali za nečisté. Druidové téměř jistě zodpovídali za uvalení geissi (kletby) na válečníka a dohlíželi

Více

Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o.

Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o. Český překlad: Ing. Petr Šmerák 2008 7 runebound@gmail.com 7 ICQ: 213033024 Exkluzivně pro ADC Blackfire Entertainment, s.r.o. CÍL HRY Je srpen 1942 a Japonsko okupuje velkou část Šalamounových ostrovů.

Více

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce)

Rozšířený obchod. Náhrada za slabý list (karty v ruce) Tato alternativní pravidla jsou určena hráčům, kteří již mají s hrou World of Tanks: Rush určité zkušenosti a chtěli by svůj zážitek ze hry prohloubit, a také obecně zkušeným hráčům moderních společenských

Více

Českomoravská kynologická unie ZKUŠEBNÍ ŘÁD. pro. mezinárodní zkoušky pracovních psů. mezinárodní zkoušku psa stopaře

Českomoravská kynologická unie ZKUŠEBNÍ ŘÁD. pro. mezinárodní zkoušky pracovních psů. mezinárodní zkoušku psa stopaře Českomoravská kynologická unie M e z i n á r o d n í k y n o l o g i c k á f e d e r a c e FCI ZKUŠEBNÍ ŘÁD pro mezinárodní zkoušky pracovních psů a mezinárodní zkoušku psa stopaře Z pověření FCI komise

Více

Návrhy změn pravidel pro rok 2015

Návrhy změn pravidel pro rok 2015 1. Změny v obecné části Návrhy změn pravidel pro rok 2015 Návrh č. 1 Strana č. 1 pravidel- úvodní text Připomínky, náměty a návrhy změn k celému Sportovnímu řádu laskavě adresujte na e-mail: jvosahlo@atlas.cz.

Více

SPIN11 KCE verze SNA1/A

SPIN11 KCE verze SNA1/A SPIN11 KCE verze SNA1/A Elektromechanický pohon pro pro výklopná vrata s horním vedením křídla, výklopná vrata s kloubovým výklopným mechanismem a pro sekční vrata Optimálního výkonu lze dosáhnout pouze

Více

JAK ÚSPĚŠNĚ VSTOUPIT NA TRH PRÁCE

JAK ÚSPĚŠNĚ VSTOUPIT NA TRH PRÁCE JAK ÚSPĚŠNĚ VSTOUPIT NA TRH PRÁCE JAK ÚSPĚŠNĚ VSTOUPIT NA TRH PRÁCE Ve spolupráci zpracovaly AXIAL PERSONNEL AGENCY, s. r. o. & Fond dalšího vzdělávání, p. o. MPSV 2 OBSAH 1. ÚVOD...4 2. ZPŮSOBY HLEDÁNÍ

Více

I I I. D Í L. Zvláštní ustanovení pro jednotlivé discipliny

I I I. D Í L. Zvláštní ustanovení pro jednotlivé discipliny I I I. D Í L Zvláštní ustanovení pro jednotlivé discipliny 700 Sjezd 701 Technická data 701.1 Výškové rozdíly 701.1.1 Trať mužů Pro ZOH, MS FIS a SP: 800 m (výjimečně 750 m) až 1100 m Pro kontinentální

Více

Jak přežít ekonomický kolaps poučení z Argentiny

Jak přežít ekonomický kolaps poučení z Argentiny Jak přežít ekonomický kolaps poučení z Argentiny Prosíme o šíření textu, ať už odkazem na článek, nebo e-mailem jako přílohu. Děkujeme! Zdroj: http://www.freepub.cz/2012/jak-prezit-ekonomicky-kolaps/ Osnova:

Více

CO JSOU HRY NA HRDINY?

CO JSOU HRY NA HRDINY? Úvod Opravdu má smysl vyprávět tento příběh? Připomínat světu tajemství, na která zapomněl, mystéria, která už nikdo neprožívá? Koho zajímá prolitá krev, pokud netekla z jeho žil? Jsem starý, unavený.

Více

Přímá bruska s příslušenstvím

Přímá bruska s příslušenstvím Do tepelně lepicích pistolí je možné použít několik druhů tyčinek podle slepovaného materiálu: Univerzální (nažloutlé) jsou určeny k lepení všech běžných materiálů. Žluté určené k lepení dřeva, papíru

Více

Todome technika cíl tréninku tradičního karate

Todome technika cíl tréninku tradičního karate Todome technika cíl tréninku tradičního karate napsal Robin Bařák, uchazeč o 4.dan Ing. Robin Bařák barak@karate.cz +420 777 77 45 44 1 Page 1 of 16 Obsah TODOME TECHNIKA CÍL TRÉNINKU TRADIČNÍHO KARATE...1

Více

JAK ŘEŠIT PROBLÉMY PŘI PSANÍ ODBORNÝCH TEXTŮ. Eva Juláková

JAK ŘEŠIT PROBLÉMY PŘI PSANÍ ODBORNÝCH TEXTŮ. Eva Juláková JAK ŘEŠIT PROBLÉMY PŘI PSANÍ ODBORNÝCH TEXTŮ Eva Juláková Praha 2007 Tento text vznikl pro potřeby projektu Pražské analytické centrum inovací CZ.04.3.07/4.2.01.1/0002 v grantovém schématu JPD3 Spolupráce

Více

ŘÁDY A PRAVIDLA. 2. Struktura přebornických soutěží jednotlivců

ŘÁDY A PRAVIDLA. 2. Struktura přebornických soutěží jednotlivců ŘÁDY A PRAVIDLA I SOUTĚŽNÍ ŘÁD Platný od 1. 10. 2007 I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Soutěžní řád stanoví organizaci a řízení tenisových soutěží hraných na území České republiky (dále jen ČR), včetně mezinárodních,

Více

Model ESF 6161. Návod k použití

Model ESF 6161. Návod k použití M y č k a n á d o b í Model ESF 6161 CS Návod k použití Obsah Bezpečnostní pokyny 3 Instalace 4 Umístění pod pracovní desku 4 Vyrovnání na podlaze 4 Připojení vody 4 Připojení odpadní hadice 5 Elektrické

Více

s policistou a strážníkem

s policistou a strážníkem Jak si počínat v kontaktu s policistou a strážníkem P o l i c e j n í p r á v o v o t á z k á c h a o d p o v ě d í c h E d i c e M a n u á l y Z u z a n a C a n d i g l i o t a K r i s t ý n a F o u k

Více

Jana Miháliková Do Evropy hrou

Jana Miháliková Do Evropy hrou Jana Miháliková Do Evropy hrou 1 2 3 4 Jana Miháliková Do Evropy hrou 5 6 Česká národní agentura Mládež spravuje v České republice největší grantový program Evropské unie Mládež v akci, který je určen

Více