Prováděcí právní předpisy k zákonu o integrované prevenci Ing. Jan Maršák, Ph.D. Seminář, Hradec Králové,

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Prováděcí právní předpisy k zákonu o integrované prevenci - 2013. Ing. Jan Maršák, Ph.D. Seminář, Hradec Králové, 21.5.2013"

Transkript

1 Prováděcí právní předpisy k zákonu o integrované prevenci Ing. Jan Maršák, Ph.D. Seminář, Hradec Králové,

2 Obsah prezentace Předchozí prováděcí předpisy k zákonu o integrované prevenci Nový prováděcí právní předpis Struktura nového prováděcího předpisu Vzor žádosti, rozsah a způsob jejího vyplnění Základní zpráva Odborné posouzení Zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení

3 Předchozí prováděcí předpisy k zákonu o integrované prevenci K provedení zákona o integrované prevenci, ve znění účinném přede dnem nabytí účinnosti předmětné novely, byly vydány následující prováděcí právní předpisy: Vyhláška č. 554/2002 Sb., kterou se stanoví vzor žádosti o vydání integrovaného povolení, rozsah a způsob jejího vyplnění, ve znění vyhlášky č. 363/2010 Sb. Nařízení vlády č. 63/2003 Sb., o způsobu a rozsahu zabezpečení výměny informací o nejlepších dostupných technikách.

4 Nařízení vlády č. 63/2003 Sb. Nařízení vlády č. 63/2003 Sb. bylo novelou zákona o integrované prevenci zrušeno. Relevantní části obsahu tohoto nařízení jsou převedeny přímo do textu zákona. Oblast výměny informací o nejlepších dostupných technikách upravena pouze zákonem o integrované prevenci.

5 Vyhláška č. 554/2002 Sb., v platném znění Vyhláška č. 554/2002 Sb., v platném znění - stanoví k provedení 4 odst. 3 zákona o integrované prevenci vzor žádosti o vydání integrovaného povolení, rozsah a způsob jejího vyplnění. Z požadavků směrnice o průmyslových emisích vyplývala nutnost změn ve vzoru žádosti o vydání integrovaného povolení a nutnost upravit nové oblasti (základní zpráva, reporting, odborné posouzení výjimky z BAT - viz dále). Teze novely vyhlášky č. 554/2002 Sb. byly součástí materiálu k novele zákona o integrované prevenci. V průběhu dalších prací na novelizaci vyhlášky bylo vyhodnoceno, že vzhledem k rozsahu a významu změn je vhodnější než novelizace stávající vyhlášky úprava řešené materie zcela novou vyhláškou, kterou bude stávající vyhláška zrušena a nahrazena.

6 Nový prováděcí právní předpis Zmocnění pro Ministerstvo životního prostředí k vydání prováděcího předpisu - 47 zákona. Provedení příslušných ustanovení zákona o integrované prevenci: 4 odst. 3 vzor žádosti, rozsah a způsob jejího vyplnění, 4a odst. 2 - náležitosti základní zprávy, 14 odst. 5 - náležitosti odborného posouzení k udělení výjimky z úrovní emisí spojených s nejlepšími technikami 16a odst. 4 - stanovení vzoru zprávy o plnění podmínek integrovaného povolení. Vzhledem k předmětu úpravy v dané vyhlášce je téměř celý její obsah v přílohách.

7 Struktura nového prováděcího předpisu Předmět úpravy (podle zmocňovacích ustanovení ze zákona o integrované prevenci). Vzor žádosti, rozsah a způsob jejího vyplnění odkaz na příslušnou přílohu a přístup k elektronickému vzoru žádosti (informační systém integrované prevence). Základní zpráva odkaz na příslušnou přílohu. Odborné posouzení odkaz na příslušnou přílohu. Vzor zprávy o plnění podmínek integrovaného povolení odkaz na příslušnou přílohu a přístup k elektronickému vzoru zprávy (informační systému integrované prevence a povolovací úřadu). Zrušení všech stávajících prováděcích předpisů. Účinnost.

8 Vzor žádosti o integrované povolení Z hlediska struktury se nová právní úprava od dosavadní právní úpravy odlišuje v tom, že příloha není rozdělena na část A, v niž je stanoven vzor žádosti, a část B, v níž jsou stanoveny rozsah a způsob vyplnění žádosti. Nově jsou požadavky na rozsah a způsob vyplnění žádosti stanoveny přímo u příslušné části vzoru. Obsahově změny oproti platné právní úpravě vycházejí zejména z nových požadavků směrnice průmyslových emisích na obsah žádosti. Tyto změny navazují na změny provedené v zákoně o integrované prevenci. Dále byly provedeny dílčí změny s cílem optimalizace vzoru - popis zařízení, rozdělení některých kapitol. Vzor by měl být použit ihned po nabytí účinnosti vyhlášky pro všechny žádosti o vydání integrovaného povolení, přiměřeně pro podstatné změny a žádosti o výjimku z aplikace BAT.

9 Vzor žádosti o integrované povolení Titulní list žádosti Nově uvedeny požadavky na strukturu titulního listu přímo ve vzoru. 1. Obsah žádosti Seznam kapitol, podkapitol žádosti. 2. Identifikace provozovatele zařízení a vlastníka zařízení Doplněny údaje o vlastníkovi zařízení, není-li provozovatelem zařízení. 3. Identifikace zařízení Vyčleněny údaje týkající se identifikace zařízení, doplnění požadovaných údajů. 4. Základní informace k žádosti o vydání/změnu integrovaného povolení Stávající struktura bez identifikace zařízení (uvedena samostatně). U změn se navíc uvádí PID původní žádosti z informačního systému integrované prevence.

10 Vzor žádosti o integrované povolení 5. Stručné shrnutí údajů ze žádosti Změna struktury. Doplněny informace o tom, zda je předkládána základní zpráva či zda je žádáno o výjimku z úrovní emisí spojených s BAT. Zvlášť popis zdrojů hluku, vibrací a neionizujícího záření. 6. Popis zařízení Rozdělení činností podle přílohy č. 1 - hlavní a další. Doplněny technické jednotky s činností mimo rámec přílohy č. 1 k zákonu o integrované prevenci (relevantní pouze v případě dobrovolných žádostí). Další související činnosti odděleny od přímo spojených činností (nemusí se jednat o totožné aktivity). 7. Suroviny, meziprodukty, výrobky Vyčleněna část týkající se paliv a energií. 8. Paliva a energie Vyčlenění z dosavadní kapitoly 7.

11 Vzor žádosti o integrované povolení 9. Emise a další vlivy zařízení na životní prostředí Zohledněna nová právní úprava na úseku ochrany ovzduší. Doplněny části Podzemní voda a Půda. Vydělena do zvláštní kapitoly oblast hluku, vibrací a neionizujícího záření. 10. Hluk, vibrace a neionizující záření Vyčleněno do samostatné kapitoly. Požadavky na údaje o použití BAT. 11. Odpady Neobsahuje údaje o plánech odpadového hospodářství (novela zákona o odpadech). 12. Monitorování vlivů zařízení na životní prostředí (Monitoring) Požadavky na údaje o použití BAT. 13. Preventivní opatření Část k ukončení provozu byla vyčleněna do zvláštní kapitoly.

12 Vzor žádosti o integrované povolení 14. Charakteristika stavu a ovlivnění dotčeného území Bez věcných úprav. 15. Ukončení provozu zařízení Vyčleněno do samostatné kapitoly. Podrobnější požadavky ohledně údajů souvisejících s ukončením provozu zařízení. 16. Návrh závazných podmínek provozu zařízení Úprava dle požadavků novelizovaného zákona o integrované prevenci ( 13 odst. 4). Provedeny úpravy za účelem zvýšení přehlednosti (jednotný formát a struktura). 17. Další podklady Bez věcných změn. 18. Seznam podkladů k hodnocení nejlepších dostupných technik Nově doplněno.

13 Vzor žádosti o integrované povolení 19. Seznam použitých zkratek 20. Závěr 21. Přílohy Zohledněno zrušení povinnost zpracovávat plány odpadového hospodářství.

14 Základní zpráva Vychází se ze zmocňovacího ustanovení 47 zákona o integrované prevenci, příloha vyhlášky provádí 4a odst. 2 zákona o integrované prevenci (náležitosti základní zprávy). 4a odst. 1 zákona o integrované prevenci stanovuje, pokud jsou v zařízení používány, vyráběny nebo ze zařízení vypouštěny nebezpečné látky, které mohou způsobit znečištění půdy a podzemních vod v místě zařízení provozovatel zařízení je povinen zajistit vypracování základní zprávy, provozovatel je povinen předložit základní zprávu úřadu ke schválení jako součást žádosti o vydání integrovaného povolení. Vlastní zpracování základní zprávy zajišťují osoby s odbornou způsobilostí podle zákona č. 62/1988 Sb., o geologických pracích, v platném znění. - Seznam odborně způsobilých osob podle zákona o geologických pracích.

15 Základní zpráva Titulní list Obsahuje základní identifikační údaje a údaje o zpracovateli. 1. Obsah základní zprávy 2. Identifikace provozovatele 3. Identifikace zařízení Název, adresa, PID v informačním systému integrované prevence, integrované povolení, jeho změny a další. 4. Prostorové vymezení základní zprávy Vymezení dle umístění pozemků či staveb a/nebo podle souřadnic. Doplňující informace k relevanci výše uvedeného.

16 Základní zpráva 5. Vymezení nebezpečných látek, směsí a nebezpečných odpadů, které mohou způsobit znečištění půdy a podzemních vod 5.1. Suroviny, meziprodukty, výrobky a nebezpečné odpady Splňující požadavky na potenciální ohrožení půdy a podzemních vod (řešeno kritérii podle legislativy v oblasti vod a chemických látek). Uvádí se identifikace, množství, vlastnosti a použití (lze užít bezpečnostní listy). Jako meziprodukty se uvádí pouze tzv. izolované. Nebezpečné odpady musí vykazovat schopnost uvolňovat nebezpečné látky do životního prostředí Emise do půdy Řeší okrajové případy (zapravování odpadů, které v zařízení vznikají, do půdy v místě daného zařízení).

17 Základní zpráva 6. Podkladová zpráva podle legislativy v oblasti geologie Bližší obsah je řešen obecným odkazem na geologickou legislativu míněna vyhláška č. 369/2004 Sb. příloha č. 11. Popsáno zadání odborných geologických prací, účel výstupů, využití existujících podkladů, možnost doprůzkumu a další informace. Jako jediná kapitola může být zpracována pro širší území, než odpovídá vymezení zařízení. 7. Určení stavu znečištění půdy a podzemních vod Závazné parametry relevantních indikátorů Popis postupu ověřování parametrů uvedených indikátorů po ukončení provozu 8. Seznam použitých zkratek 9. Závěr 10. Přílohy

18 Základní zpráva Použití Pro nová zařízení by základní zpráva měla být předložena ihned po nabytí účinnosti vyhlášky pro všechny žádosti o vydání integrovaného povolení jako součást žádosti. U stávajících zařízení pak v rámci prvního řízení o změně integrovaného povolení podle, které bude zahájeno po Pro stávající zařízení, která nově vstupují do režimu integrované prevence, předloží základní zprávu úřadu ke schválení jako součást žádosti o vydání integrovaného povolení (do ).

19 Odborné posouzení Obecné informace Vychází se ze zmocňovacího ustanovení 47 a 14 odst. 5 zákona o integrované prevenci V 14 odst. 5 je stanoveno, že úřad může ve vymezených konkrétních případech stanovit mírnější emisní limity, než které zajistí soulad emisí se závěry o BAT. Podmínkou je ale provedení odborného posouzení nákladů na zařízení a přínosů pro životní prostředí. Vlastní odborné posouzení je doplněno metodickým materiálem a kalkulační pomůckou (tabulka ve formátu Microsoft Excel), který se bude týkat primárně ekonomických výpočtů.

20 Odborné posouzení Titulní list Obsahuje základní identifikační údaje a údaje o zpracovateli. 1. Obsah odborného posouzení 2. Identifikace provozovatele zařízení 3. Identifikace zařízení 4. Emisní limity Údaje pro porovnání navrhovaného emisního limitu, úrovní emisí spojených s BAT a emisního limitu podle zvláštních (složkových) právních předpisů. Popis technického řešení nezbytného k dosažení úrovně emisí spojených s BAT (tzv. scénář BAT). Zdůvodnění nedosažení hodnot úrovně emisí spojených s BAT. Popis technického řešení k dosažení navrhovaného emisního limitu (tzv. návrhový scénář).

21 Odborné posouzení 5. Základní hodnocení ve vztahu k životnímu prostředí Popis emisní a imisní významnosti zdroje - odvozená od povinností taxativně vymezených v příslušných zvláštních právních předpisech (možno doložit např. rozptylovou studii). Emisní významnost posuzované výjimky se dále hodnotí koncentračně a kvantitativně (za rok a za celou dobu trvání výjimky). Lze zohlednit opatření na jiných zdrojích, pokud jsou relevantní (podmínkou je stejná lokalita či stejné zařízení). 6. Posouzení ekonomiky investice Obecně popsány 3 stupně komplexnosti ekonomických výpočtů podle významnosti efektu na životní prostředí. Blíže popsáno metodickým materiálem. Přehled získaných ekonomických údajů uveden tabelárně. Náklady jsou porovnávány s náklady na dosažení srovnatelného efektu na životní prostředí na jiném zdroji, zařízení či v oboru obecně a doplněny komentářem.

22 Odborné posouzení 7. Závěrečné vyhodnocení Vyhodnocení znečištění životního prostředí a úrovně ochrany životního prostředí v případě schválení navrhovaného emisního limitu (stávající stav, realizace BAT a schválení výjimky). Shrnující vyhodnocení ekonomických parametrů nutných změn stávajícího zařízení, aby bylo dosaženo úrovně emisí spojené s BAT. 8. Použité podklady 9. Přílohy 10. Seznam zkratek

23 Odborné posouzení Použití Vztahuje se pouze na ta zařízení, kde jsou k dispozici závěry o BAT, schválené procedurou podle směrnice 2010/75/EU o průmyslových emisích, pro hlavní činnost. Přechod do režimu výjimky, který je podmíněn odborným posouzením, musí být dokončen 4 roky od publikace závěrů o BAT v Úředním věstníku EU (jako implementační rozhodnutí EK). Přezkum, podmíněný zveřejněním závěrů o BAT ( 18 odst. 3), lze uskutečňovat nejdříve

24 Zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení Obecné informace Vzor zprávy připraven na základě zmocnění v 16a odst. 4 zákona o integrované prevenci. Podle 16a odst. 1 je provozovatel povinen každoročně předávat úřadu v elektronické podobě zprávu s údaji o plnění podmínek integrovaného povolení (postup vyhodnocování podmínek je součást povolení). V případě použití postupu podle 14 odst. 4 písm. b) se předkládá shrnutí výsledků monitorování emisí umožňující srovnání s úrovněmi emisí spojenými s BAT. Využít lze i shodné údaje ohlášené provozovatelem zařízení na základě jiných právních předpisů prostřednictvím ISPOP nebo prostřednictvím datové schránky ministerstva určené k plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí.

25 Zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení Část A Identifikace provozovatele zařízení, identifikace zařízení a související údaje Relevantní rok Identifikace provozovatele, zařízení a zpracovatele Předkládá se vždy. Část B Údaje o plnění podmínek integrovaného povolení Podmínky integrovaného povolení a jejich plnění standardizovaný řádek pro limit a pro textovou podmínku, struktura pak kopíruje integrované povolení. Lze u dílčí podmínky odkázat na hlášení, provedené prostřednictvím ISPOP. Použité podklady, přílohy a seznam zkratek Předkládá se vždy.

26 Zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení Část C Podklady k provedení porovnání úrovní emisí zařízení s úrovněmi emisí spojenými s nejlepšími dostupnými technikami Porovnání s úrovněmi emisí spojenými s BAT (včetně identifikace příslušných závěrů o BAT a identifikace příslušného výduchu) Použité podklady, přílohy a seznam zkratek Předkládá se pouze v případě, že je v integrovaném povolení stanoven emisním limit postupem podle 14 odst. 4 písm. b) zákona o integrované prevenci.

27 Zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení Použití Pro nová zařízení a pro zařízení, která nově vstupují do režimu integrované prevence by zpráva měla být předložena již za rok 2013 (tj. počátkem roku 2014). U stávajících zařízení pak je povinnost relevantní od za rok 2014 se předkládá zpráva podle nové vyhlášky (tj. počátkem roku 2015).

28 Děkuji za pozornost

Novelizace l egislativy legislativy I PPC IPPC vyhláška a j ejí její p řílohy ř Jan Kolář bř b 2015 ezen

Novelizace l egislativy legislativy I PPC IPPC vyhláška a j ejí její p řílohy ř Jan Kolář bř b 2015 ezen Novelizace legislativy IPPC vyhláška a její přílohy Jan Kolář březen 2015 Obsah Vzor žádosti, rozsah a způsob jejího j vyplnění Zpráva o plnění podmínek integrovaného povolení Základní zpráva Odborné posouzení

Více

Ochrana ovzduší v rámci IPPC, legislativní rámec BREF

Ochrana ovzduší v rámci IPPC, legislativní rámec BREF Ochrana ovzduší v rámci IPPC, legislativní rámec BREF Aplikace BAT po novele zákona o integrované prevenci Ing. Jan Slavík, Ph.D. Dny teplárenství a energetiky Hradec Králové, 25.04.2014 Výjimka z aplikace

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Prováděcí předpis a doplňující informace

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Prováděcí předpis a doplňující informace ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Prováděcí předpis a doplňující informace Ing. Jan Slavík, Ph.D. Seminář Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 11.09.2014, Praha - Konferenční

Více

Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Změny ve vzoru žádosti

Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Změny ve vzoru žádosti Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Změny ve vzoru žádosti Ondřej Skoba Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení hodnocení ekologických rizik Praha, 11.09.2014 Struktura prezentace

Více

ZÁKLADNÍ ZPRÁVA. Titulní list základní zprávy. Příloha č. 2 k vyhlášce č Sb.

ZÁKLADNÍ ZPRÁVA. Titulní list základní zprávy. Příloha č. 2 k vyhlášce č Sb. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 2882013 Sb. ZÁKLADNÍ ZPRÁVA Titulní list základní zprávy 1. Název dokumentu 2. Název zařízení 3. Adresa zařízení 4. Příslušný úřad 5. Zpracovatel základní zprávy 5a. Obchodní

Více

AKTUÁLNÍ STAV LEGISLATIVY V OBLASTI INTEGROVANÉ PREVENCE

AKTUÁLNÍ STAV LEGISLATIVY V OBLASTI INTEGROVANÉ PREVENCE AKTUÁLNÍ STAV LEGISLATIVY V OBLASTI INTEGROVANÉ PREVENCE Ing. Jan Slavík, Ph.D. Seminář Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 11.09.2014, Praha - Konferenční centrum CITY AKTUÁLNÍ STAV

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Rok uvést příslušný

Více

Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Základní zpráva

Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Základní zpráva Aktuální legislativa v oblasti integrované prevence 2014 Základní zpráva Ondřej Skoba Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení hodnocení ekologických rizik Praha, 11.09.2014 Struktura prezentace

Více

Aktuální otázky v oblasti integrované prevence a nejlepších dostupných technik Ing. Jan Slavík, Ph.D.

Aktuální otázky v oblasti integrované prevence a nejlepších dostupných technik Ing. Jan Slavík, Ph.D. Aktuální otázky v oblasti integrované prevence a nejlepších dostupných technik Ing. Jan Slavík, Ph.D. Konference Hutě a životní prostředí 2014 12.09.2014, Rakvice Aktuální stav legislativy Obsah - zákon

Více

Novela zákona o integrovanéprevenci - stav legislativního procesu a hlavní okruhy novely

Novela zákona o integrovanéprevenci - stav legislativního procesu a hlavní okruhy novely Novela zákona o integrovanéprevenci - stav legislativního procesu a hlavní okruhy novely Mgr. Hana Nenutilová Ministerstvo životního prostředí odbor legislativní Seminář Směrnice o průmyslových emisích

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 Rok uvést příslušný

Více

Aktuální otázky v oblasti integrované prevence

Aktuální otázky v oblasti integrované prevence Aktuální otázky v oblasti integrované prevence aktuální a připravované změny legislativy, možnosti finanční podpory Ing. Jan Slavík, Ph.D. Vápno, cement, ekologie 19.05.2015, Hotel Skalský dvůr Bystřice

Více

Zedníkova 177/4, Brno

Zedníkova 177/4, Brno Krajský úřad Středočeského kraje Odbor životního prostředí a zemědělství Oddělení integrované prevence pan Ing. Karol Durdík Zborovská 81/11 150 21 PRAHA 5 DOPLNĚNÍ ŽÁDOSTI O 9. ZMĚNU INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

Více

1. Název dokumentu. AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Nevztahuje se. Ing. Olga Šmídlová, prokuristka. Mgr. Jiří Šmíd, MBA, prokurista

1. Název dokumentu. AVE CZ odpadové hospodářství s.r.o. Nevztahuje se. Ing. Olga Šmídlová, prokuristka. Mgr. Jiří Šmíd, MBA, prokurista 1. Název dokumentu Změna integrovaného povolení zařízení Centrum komplexního nakládání s odpady Čáslav 2. Název zařízení Centrum komplexního nakládání s odpady Čáslav 3. Adresa zařízení Hejdof 1666, 286

Více

MŽP poř. č. 2. Název legislativního úkolu

MŽP poř. č. 2. Název legislativního úkolu MŽP poř. č. 2 I. Název legislativního úkolu návrh zákona, kterým se mění zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. /2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 Rok uvést příslušný

Více

Nové požadavky na zpracování odborných posudků Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb.

Nové požadavky na zpracování odborných posudků Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. Nové požadavky na zpracování odborných posudků Seminář Novela vyhlášky č. 415/2012 Sb. 16.1.2018, Praha 11 odst. 8 zákona Odborné posudky - Odborný posudek se vypracovává ke stanoviskům dle 11 odst. 2

Více

Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o integrované prevenci METODICKÝ DOKUMENT K PROBLEMATICE ZÁKLADNÍ ZPRÁVY.

Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o integrované prevenci METODICKÝ DOKUMENT K PROBLEMATICE ZÁKLADNÍ ZPRÁVY. Ministerstvo životního prostředí Sekce technické ochrany životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Čj. Datum - /ENV/13 16.10.2013 Vyhláška o provedení některých

Více

VĚSTNÍK. MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ OBSAH

VĚSTNÍK. MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ   OBSAH ROČNÍK XXVI červenec srpen 2016 ČÁSTKA 6 VĚSTNÍK MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz OBSAH METODICKÉ POKYNY A DOKUMENTY Aktualizace metodického pokynu k problematice základní zprávy...1 Rozhodnutí

Více

Aktuální otázky v oblasti integrované prevence a nejlepších dostupných technik Ing. Jan Slavík, Ph.D.

Aktuální otázky v oblasti integrované prevence a nejlepších dostupných technik Ing. Jan Slavík, Ph.D. Aktuální otázky v oblasti integrované prevence a nejlepších dostupných technik Ing. Jan Slavík, Ph.D. Ochrana ovzduší ve státní správě IX 23.10.2014, Hrotovice Aktuální stav legislativy Obsah - Zákon a

Více

Posouzení vlivů Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 na životní prostředí. Veřejné projednání Liberec, 9. srpna 2007 Mgr.

Posouzení vlivů Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 na životní prostředí. Veřejné projednání Liberec, 9. srpna 2007 Mgr. Posouzení vlivů Programu rozvoje Libereckého kraje 2007-2013 na životní prostředí Veřejné projednání Liberec, 9. srpna 2007 Mgr. Michal Musil Obsah prezentace Základní informace o SEA Metodický přístup

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok uvést

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. /2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 Vysvětlivky Rok

Více

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj: https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornar4bw98o) ODŮVODNĚNÍ

Zákony pro lidi - Monitor změn (zdroj: https://apps.odok.cz/attachment/-/down/1ornar4bw98o) ODŮVODNĚNÍ III. ODŮVODNĚNÍ I. OBECNÁ ČÁST 1. Vysvětlení nezbytnosti navrhované právní úpravy, odůvodnění jejích hlavních principů V návaznosti na novelu zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2013 Vysvětlivky Rok uvést příslušný rok, za který je zpráva o

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Rok uvést příslušný

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok uvést příslušný rok, za který je zpráva o

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok uvést příslušný rok, za který je zpráva o

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Rok uvést příslušný

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky

Více

Nový zákon o ochraně ovzduší

Nový zákon o ochraně ovzduší Užitečné semináře Hradec Králové, 24.10.2012 Nový zákon o ochraně ovzduší Kurt Dědič odbor ochrany ovzduší MŽP tis. tun Ilustrativní vývoj emisí vybraných ZL v ČR v letech 1989-2008 4000 3500 3000 2500

Více

MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ. OBSAH

MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ.   OBSAH MINISTERSTVA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ www.mzp.cz REZORTNÍ PŘEDPISY OBSAH Jednací řád Rady Státního fondu životního prostředí České republiky 2 METODICKÉ DOKUMENTY Metodický dokument MŽP, odboru posuzování vlivů

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

Směrnice o průmyslových emisích (integrované prevenci a omezování znečištění)

Směrnice o průmyslových emisích (integrované prevenci a omezování znečištění) Směrnice o průmyslových emisích (integrované prevenci a omezování znečištění) Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí Konference Ochrana ovzduší ve

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

dostupných technik v procesu IPPC březen 2015

dostupných technik v procesu IPPC březen 2015 Aplikace nejlepších dostupných technik v procesu IPPC Jan Kolář březen 2015 Obsah OZO ve vztahu k BAT Zdroje informací k posouzení BAT Systém výměny informací o BAT Způsob stanovení závazných podmínek

Více

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

TŘINECKÉ ŽELEZÁRNY,a.s. Vysoké pece Integrované povolení čj. MSK 97969/2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. ktuální

Více

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví

Ochrana životního prostředí Ochrana veřejného zdraví Soubor 100 zkušebních otázek pro ústní část zkoušky odborné způsobilosti podle 19 zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií. MUDr. Marie Adámková

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií. MUDr. Marie Adámková Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií MUDr. Marie Adámková Změny pro léta 2016-2017 Chemické látky a směsi Nařízení (ES) 1278/2008 CLP plně účinné od 1.června

Více

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií

Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií Legislativní změny v oblasti chemických látek a směsí a prevence závažných havárií Změny pro léta 2016-2017 Chemické látky a směsi Nařízení (ES) 1278/2008 CLP plně účinné od 1.června 2015 zbývá poslední

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2017 Vysvětlivky

Více

Květen 2004 Ročník XIV Částka 5 OBSAH

Květen 2004 Ročník XIV Částka 5 OBSAH Květen 2004 Ročník XIV Částka 5 OBSAH METODICKÉ POKYNY A NÁVODY 2. Metodika přípravy plánu snížení emisí dle požadavků 5 odst. 6 a 7 zákona o ochraně ovzduší č. 86/2002 Sb. a nařízení vlády č.112/2004

Více

Posuzování ekonomické přiměřenosti regulace

Posuzování ekonomické přiměřenosti regulace ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Posuzování ekonomické přiměřenosti regulace Ing. Ondřej Vojáček, Ph.D. Prof. Ing. Jiřina Jílková, CSc. Mgr.Bc.Jan Vévoda

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. /2013 Sb. VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

Ing. Michaela Liptáková

Ing. Michaela Liptáková IPPC Představení základních informací Ing. Michaela Liptáková Ministerstvo životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Co znamená IPPC? Slyšeli jste někdy zkratku

Více

Metodický pokyn ke zpracování rozptylových studií podle 32 odst. 1 písm. e) zákona č. 201/2012 Sb.

Metodický pokyn ke zpracování rozptylových studií podle 32 odst. 1 písm. e) zákona č. 201/2012 Sb. Metodický pokyn ke zpracování rozptylových studií podle 32 odst. 1 písm. e) zákona č. 201/2012 Sb. Ochrana ovzduší ve státní správě VIII, teorie a praxe Alena Kacerovská 19. listopadu 2013, Plzeň ÚVOD

Více

NOVELA ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI

NOVELA ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI NOVELA ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI Jan Maršák Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a IPPC Ministerstvo životního prostředí Seminář IPPC legislativa platná od ledna 2013, Hradec Králové, prosinec

Více

Název přílohy. Doklad o zajištění spolufinancování z veřejných/vlastních zdrojů a popis finančního krytí projektu

Název přílohy. Doklad o zajištění spolufinancování z veřejných/vlastních zdrojů a popis finančního krytí projektu Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifický cíl 2.3 Zlepšení řízení dopravního provozu a zvyšování bezpečnosti dopravního provozu, část: ITS ve městech verze ze dne 12.8.2016

Více

Zákon o ochraně ovzduší a jeho prováděcí předpisy Mgr. Pavla Bejčková

Zákon o ochraně ovzduší a jeho prováděcí předpisy Mgr. Pavla Bejčková ODBORNÉ VZDĚLÁVÁNÍ ÚŘEDNÍKŮ PRO VÝKON STÁTNÍ SPRÁVY OCHRANY OVZDUŠÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon o ochraně ovzduší a jeho prováděcí předpisy Mgr. Pavla Bejčková 1 Co se dozvíte Zákon o ochraně ovzduší a jeho

Více

Novela zákona o integrované prevenci Jan Kolář bř b 2015 ezen 1

Novela zákona o integrované prevenci Jan Kolář bř b 2015 ezen 1 Novela zákona o integrované prevenci Jan Kolář březen 2015 1 Novela zákona zákon č. 69/2013 Sb., kterým se mění zákon č. 76/2002 Sb., o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele zařízení Obchodní firma nebo

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 V Praze dne 19. 12. 2013 Č. j.: 91804/ENV/13 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na

Více

ZÁKON č. 201/2012 Sb. O OCHRANĚ OVZDUŠÍ OSTATNÍ STACIONÁRNÍ ZDROJE

ZÁKON č. 201/2012 Sb. O OCHRANĚ OVZDUŠÍ OSTATNÍ STACIONÁRNÍ ZDROJE ZÁKON č. 201/2012 Sb. O OCHRANĚ OVZDUŠÍ OSTATNÍ STACIONÁRNÍ ZDROJE Jakub Achrer Odbor ochrany ovzduší MŽP Seminář Aktuální legislativa ochrany ovzduší a její dopady do praxe, Praha 5. 12. 2013 HLAVNÍ ZMĚNY

Více

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016

SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 SMĚRNICE DĚKANA S - 2/2016 Vnitřní předpisy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: I. Úvodní ustanovení II. Pravomoc k vydávání vnitřních předpisů III. Působnost pověřeného proděkana

Více

ODŮVODNĚNÍ I. OBECNÁ ČÁST

ODŮVODNĚNÍ I. OBECNÁ ČÁST III. ODŮVODNĚNÍ k návrhu vyhlášky o postupu pro určování znečištění odpadních vod, provádění odečtů množství znečištění a měření objemu vypouštěných odpadních vod do vod povrchových ODŮVODNĚNÍ I. OBECNÁ

Více

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007):

Aktuální znění výrokové části integrovaného povolení čj. MSK 103649/2007 ze dne 30.10.2007, (nabytí právní moci dne 16.11.2007): V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2016 Vysvětlivky Rok uvést

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 Vysvětlivky Rok uvést

Více

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn

AFEED, a.s. Montovaná výrobna krmných směsí Integrované povolení čj. MSK /2006 ze dne , ve znění pozdějších změn V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. 288/2013 Sb. ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 1. Identifikace provozovatele

Více

XXII. výzva. Žádosti o podporu v rámci prioritní osy 5 jsou přijímány od 16. srpna 2010 do 15. října 2010

XXII. výzva. Žádosti o podporu v rámci prioritní osy 5 jsou přijímány od 16. srpna 2010 do 15. října 2010 XXII. výzva k podávání žádostí o poskytnutí podpory v rámci Operačního programu Životní prostředí podporovaných z Fondu soudržnosti a Evropského fondu pro regionální rozvoj. Ministerstvo životního prostředí

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE IV. ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Z HODNOCENÍ DOPADŮ REGULACE k návrhu vyhlášky o postupu pro určování znečištění odpadních vod, provádění odečtů množství znečištění a měření objemu vypouštěných odpadních vod do vod

Více

EKOMONITOR BRNO HRADEC KRÁLOVÉ

EKOMONITOR BRNO HRADEC KRÁLOVÉ EKOMONITOR BRNO HRADEC KRÁLOVÉ 11. 12. 1. 2017 ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší Ohlašování údajů souhrnné provozní evidence a poplatkového

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2015 1. Identifikace provozovatele Obchodní firma nebo název/ Titul,

Více

ČÁST PRVNÍ INTEGROVANÝ REGISTR ZNEČIŠŤOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A INTEGROVANÝ SYSTÉM PLNĚNÍ OHLAŠOVACÍCH POVINNOSTÍ V OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ

ČÁST PRVNÍ INTEGROVANÝ REGISTR ZNEČIŠŤOVÁNÍ ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ A INTEGROVANÝ SYSTÉM PLNĚNÍ OHLAŠOVACÍCH POVINNOSTÍ V OBLASTI ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ č. 25/2008 Sb. ZÁKON ze dne 16. ledna 2008 o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností v oblasti životního prostředí a o změně některých

Více

ISPOP 2011 HLAVNÍ ZMĚNY V ISPOP

ISPOP 2011 HLAVNÍ ZMĚNY V ISPOP ISPOP 2011 HLAVNÍ ZMĚNY V ISPOP Popis hlavních změn, které přináší novela zákona č. 25/2008 Sb., o integrovaném registru znečišťování životního prostředí a integrovaném systému plnění ohlašovacích povinností

Více

integrované povolení

integrované povolení V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ODŮVODNĚNÍ. vyhlášky č. 418/2012 Sb. o ochraně zvířat při usmrcování.

ODŮVODNĚNÍ. vyhlášky č. 418/2012 Sb. o ochraně zvířat při usmrcování. ODŮVODNĚNÍ vyhlášky č. 418/2012 Sb. o ochraně zvířat při usmrcování. I. Obecná část Název Návrh vyhlášky o ochraně zvířat při usmrcování. Definice problému Zákon, kterým se mění zákon č. 246/1992 Sb.,

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 47637/ENV/15 V Praze dne 13. července 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

EMISNÍ VSTUPY + EMISNÍ FAKTORY SEMINÁŘ ROZPTYLOVÉ STUDIE V NOVÉ LEGISLATIVĚ OCHRANY OVZDUŠÍ

EMISNÍ VSTUPY + EMISNÍ FAKTORY SEMINÁŘ ROZPTYLOVÉ STUDIE V NOVÉ LEGISLATIVĚ OCHRANY OVZDUŠÍ EMISNÍ VSTUPY + EMISNÍ FAKTORY SEMINÁŘ ROZPTYLOVÉ STUDIE V NOVÉ LEGISLATIVĚ OCHRANY OVZDUŠÍ Praha 17. října 2017 Obsah Požadavky legislativy Emisní vstupy Emisní faktory Požadavky legislativy Příloha č.

Více

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ

VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ VZOR - ZPRÁVA O PLNĚNÍ PODMÍNEK INTEGROVANÉHO POVOLENÍ Příloha č. 4 k vyhlášce č. /2013 Sb. ČÁST A IDENTIFIKACE PROVOZOVATELE ZAŘÍZENÍ, IDENTIFIKACE ZAŘÍZENÍ A SOUVISEJÍCÍ ÚDAJE Rok 2014 Vysvětlivky Rok

Více

LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB

LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB LEGISLATIVNÍ OPATŘENÍ CHRÁNÍCÍ ZDRAVÍ ČLOVĚKA PŘED NEPŘÍZNIVÝMI VLIVY STAVEB Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební

Více

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Č. j.: 55499/ENV/15 V Praze dne 18. srpna 2015 ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ podle 10d zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů (zákon o posuzování

Více

Zákon o integrované prevenci a související legislativa VAZBA NĚKTERÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI

Zákon o integrované prevenci a související legislativa VAZBA NĚKTERÝCH USTANOVENÍ ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ A ZÁKONA O INTEGROVANÉ PREVENCI Ministerstvo životního prostředí Sekce technické ochrany životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Čj. Datum -/ENV/14 09.01.2014 Zákon o integrované prevenci

Více

Název přílohy SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne)

Název přílohy SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifický cíl 1.4 Vytvoření podmínek pro zvýšení využívání veřejné hromadné dopravy ve městech v elektrické trakci verze ze dne 19.8.2016

Více

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy

HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Čl. 1. Předmět úpravy Metodika zpracování krizových plánů podle 15 až 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon),

Více

Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1 verze ze dne

Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1 verze ze dne Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1 verze ze dne 29. 4. 2016 Všechny požadované přílohy jsou žadatelem předkládány výhradně v elektronické podobě

Více

SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Název přílohy

SEZNAM JEDNOTLIVÝCH PŘÍLOH ŽÁDOSTI. Povinně součástí Předběžné žádosti o podporu 1. kolo hodnocení (Ano/Ne) Název přílohy Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifický cíl 2.3 Zlepšení řízení dopravního provozu a zvyšování bezpečnosti dopravního provozu, část: ITS na dálnicích a silnicích I.

Více

PRAHA - HRADEC KRÁLOVÉ-BRNO ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší

PRAHA - HRADEC KRÁLOVÉ-BRNO ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší PRAHA - HRADEC KRÁLOVÉ-BRNO 13. 15. 1. 2015 ISPOP a aktuální ohlašovací povinnosti v oblasti vodního a odpadového hospodářství a ochrany ovzduší Ohlašování údajů souhrnné provozní evidence a poplatkového

Více

Povolání Analýza příčiny nedodržování emisních limitů s ohledem na znalost dané technologie. 12

Povolání Analýza příčiny nedodržování emisních limitů s ohledem na znalost dané technologie. 12 Podnikový ekolog Podnikový ekolog kontroluje činnost výrobních zařízení z hlediska dopadů činností na životní prostředí, řídí a koordinuje činnosti pracovníků ekologických zařízení a zajišťuje podklady

Více

Čl. II. Přechodná ustanovení

Čl. II. Přechodná ustanovení ODESÍLATEL: Mgr. Evžen Doležal ředitel odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí Vršovická 65 100 10 Praha 10 ADRESÁT: rozdělovník V Praze dne

Více

Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1. Název přílohy

Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1. Název přílohy Upřesnění požadovaných příloh žádosti o podporu v rámci výzev pro specifické cíle 1.1, 2.1, 3.1 Všechny požadované přílohy jsou žadatelem předkládány výhradně v elektronické podobě jakožto nedílná součást

Více

o evidenci krytí hypotečních zástavních listů a informačních povinnostech emitenta hypotečních zástavních listů

o evidenci krytí hypotečních zástavních listů a informačních povinnostech emitenta hypotečních zástavních listů ODŮVODNĚNÍ VYHLÁŠKY ze dne o evidenci krytí hypotečních zástavních listů a informačních povinnostech emitenta hypotečních zástavních listů I. OBECNÁ ČÁST Závěrečná zpráva z hodnocení dopadů regulace (RIA)

Více

PROGRAMY KE ZLEPŠENÍ KVALITY OVZDUŠÍ ZÓN A AGLOMERACÍ (PZKO)

PROGRAMY KE ZLEPŠENÍ KVALITY OVZDUŠÍ ZÓN A AGLOMERACÍ (PZKO) PROGRAMY KE ZLEPŠENÍ KVALITY OVZDUŠÍ ZÓN A AGLOMERACÍ (PZKO) Programy ke zlepšení kvality ovzduší 2014 Součást Střednědobé strategie (do roku 2020) zlepšení kvality ovzduší v ČR Pro všechny zóny a aglomerace

Více

Přezkum závazných podmínek provozu zařízení intenzívního chovu drůbeže a prasat s BAT. Mgr. Jana Harzerová Nitra,

Přezkum závazných podmínek provozu zařízení intenzívního chovu drůbeže a prasat s BAT. Mgr. Jana Harzerová Nitra, Přezkum závazných podmínek provozu zařízení intenzívního chovu drůbeže a prasat s BAT Mgr. Jana Harzerová Nitra, 14.11.2017 Obsah Zveřejnění závěrů o BAT pro odvětví intenzívního chovu drůbeže a prasat

Více

Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o integrované prevenci

Vyhláška o provedení některých ustanovení zákona o integrované prevenci Ministerstvo životního prostředí Sekce technické ochrany životního prostředí Odbor posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Čj. Datum - /ENV/14 15.04.2014 Vyhláška o provedení některých

Více

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne

ENERGETIKA TŘINEC, a.s. Teplárna E2 Integrované povolení čj. ŽPZ/10759/03/Hd/9 ze dne V rámci aktuálního znění výrokové části integrovaného povolení jsou zapracovány dosud vydané změny příslušného integrovaného povolení. Uvedený dokument má pouze informativní charakter a není závazný. Aktuální

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S POVRCHOVÝMI NEBO PODZEMNÍMI VODAMI NEBO JEHO ZMĚNU

ŽÁDOST O POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S POVRCHOVÝMI NEBO PODZEMNÍMI VODAMI NEBO JEHO ZMĚNU Příloha č. 1 k vyhlášce č.183/2018 Sb. Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu ŽÁDOST O POVOLENÍ K NAKLÁDÁNÍ S POVRCHOVÝMI NEBO PODZEMNÍMI VODAMI NEBO JEHO ZMĚNU [ 8 odst. 1 písm. a), b),

Více