Návod k obsluze. Návod k obsluze s bezpečnostními pokyny. Před použitím si prosím návod bedlivě pročtěte a poté pečlivě uschovejte.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze. Návod k obsluze s bezpečnostními pokyny. Před použitím si prosím návod bedlivě pročtěte a poté pečlivě uschovejte."

Transkript

1 Návod k obsluze Návod k obsluze s bezpečnostními pokyny. Před použitím si prosím návod bedlivě pročtěte a poté pečlivě uschovejte.

2 Vážené zákaznice, vážení zákazníci, Těší nás, že jste se rozhodli pro náš produkt a děkujeme vám za vaši důvěru. Tento návod k obsluze by vám měl pomoci při práci s ISDN telefonním přístrojem Eurit 35/65. Poukazujeme především na následující služby: - Až 5 uživatelů na jednom přístroji s individuálními nastaveními Eurit 35/65 umí spravovat až 5 telefonních čísel a je proto ideální pro používání více osobami. S pomocí uživatelského tlačítka můžete velmi jednoduše přepínat mezi uživateli a každý okamžitě nalezne svá čísla a k nim příslušná nastavení. Pro každé číslo mohou být provedena individuální nastavení, mimo jiné: vyzváněcí melodie a hlasitost, speciální konto pro poplatky pro každého uživatele, různá přeměrování hovorů atd. - Telefonní adresář V telefonním adresáři je možno uložit až 100 telefonních čísel s příslušnými jmény. - Seznam volání V tomto seznamu je uloženo posledních 30 čísel, která se vám pokoušely volat. Na displeji se zobrazí počet nezodpovězených volání. - Textové zprávy (SMS/UUS) Mohou se přijímat i odesílat textové zprávy. - Automatická volba V případě že chcete změnit operátora, s telefonním přístrojem Eurit 35/65 máte jedinečnou příležitost. Můžete v telefonním seznamu např. provázat místní telefonní předvolby s předvolbou operátora, tak že odpovídající hovory budou provedeny přes požadovaného operátora (providera). - Mnoho komfortních funkcí Eurit 35/65 nabízí trojkonferenci, hlásí "Zpětné volání při obsazení" a nabízí možnost zaslání SMS/UUS. Mimoto podporuje také všechny ostatní ISDN-doplňkové služby. Před použitím si přečtěte prosím všechny bezpečnostní pokyny přístroje, které jsou obsaženy v tomto návodu a tento návod pečlivě uschovejte.

3 Celkový pohled a obslužné pole Ukazatel stavu LED Na základě LED zjistíte stav vašeho přístroje a záznamníku: LED svítí: přesměrování "Okamžitě" nebo vyzvánění "Vypnuto" (vyzvánění je nastaveno na nulu) bylo aktivováno minimálně jedním uživatelem. Telefonní záznamník je aktivován minimálně pro jednoho uživatele. LED bliká: příchozí hovor při hlasitosti vyzvánění nula ("Vyzvánění vypnuto") nebo došlá nepřečtená SMS/UUS. Záznamník: jsou přijaty nové zprávy které nebyly dosud přehrány. LED bliká rychle: paměť pro nahrávání zpráv je plná. Nelze nahrát další zprávy. LED nesvítí: telefon je v normálním stavu. Záznamník je vypnutý pro všechny uživatele.

4 1. Sluchátková vidlice 2. Tlačítka hlasitosti 3. Fox-tlačítko Přímé vyvolání funkcí 4. Esc-tlačítko Přeruší funkci, zapíná tichý mód 5. Ztišovací tlačítko Vypíná/zapíná mikrofon ve sluchátku a při hlasitém provozu 6. Parkovací tlačítko Parkování hovoru, např.pro transport telefonu 7. (Eurit 65) Tlačítko telefonního záznamníku Vypíná/zapíná záznamník Tlačítko cílové volby pro telefonní záznamník (Eurit 35) 8. Menu tlačítko Otevírá vstup do funkčních menu 9. Tlačítko uživatele Změna uživatele 10. Dvouřádkový displej pro funkce menu, poznámky a texty 11. Stavová LED dioda 12. Mikrofon pro hlasitý provoz Mikrofon se nachází ve spodní části těla přístroje v oblasti popisu přístroje 13. Spínač nouzového provozu Spínač se nachází pod popisovým polem 14. Tlačítka cílové volby 15. Klávesnice, alfanumerické zadávání 16. R-tlačítko pro zpětný dotaz 17. Tlačítko opakované volby 18. LOG tlačítko Vyvolá seznam zodpovězených hovorů 19. Plus tlačítko Zesílí hlasitost reproduktoru, v textu pohyb vpřed 20. Minus tlačítko Ztiší hlasitost ve sluchátku, v textu pohyb zpět 21. Reproduktor

5 Úvod a rejstřík Eurit 35/65 Eurit 35/65 je určen pro připojení do běžné ISDN sítě. Při provozu Euritu 35/65 za pobočkovou ústřednou si rovněž pročtěte kapitolu "Provoz na pobočkové ústředně". Návod pročtěte, prosím, pozorně tak, aby jste mohli využívat všechny přednosti telefonu Eurit 35/65. Návod k obsluze v každém případě uschovejte! Důležité informace k Vaší ISDN přípojce V této příručce je popsáno několik funkcí, které si musíte objednat u vašeho poskytovatele a je možné, že budou zpoplatněny. V závislosti na sjednané přípojce máte k dispozici více či méně služeb. Vyčerpávající informace k poskytovaným službám vaší ISDN přípojky získáte u vašeho poskytovatele ISDN služeb. CELKOVÝ POHLED A OBSLUŽNÉ POLE 3 UKAZATEL STAVU LED 3 ÚVOD 6 TELEFON 6 NÁVOD K OBSLUZE 6 ÚVOD 7 A TAKTO MUSÍTE POSTUPOVAT 7 UVEDENÍ DO PROVOZU 8 VYBALENÍ PŘÍSTROJE 8 UMÍSTĚNÍ 8 PŘIPOJENÍ TELEFONU 9 POPISNÉ POLE 10 DISPLEJ 11 UVEDENÍ DO PROVOZU 12 DISPLEJOVÉ SYMBOLY 12 PRÁCE S FUNKČNÍM MENU 14 PRVNÍ NASTAVENÍ MSN ČÍSEL 15 TELEFONOVÁNÍ 17 UŽIVATELSKÝ KONCEPT 17 VOLÁNÍ POMOCÍ MANUÁLNÍ VOLBY 18

6 Úvod Telefon Typ připojení Váš telefon je určen pro připojení k základnímu typu ISDN přípojky, BRA, ISDN2 (protokol DSS1, Euro-ISDN) a může být provozován na hlavním připojení NTBA, ISDN-Busu (S0-Bus) nebo na telefonní ústředně. Dojde-li k výpadku elektrické sítě, je toto zabezpečeno pomocí místa zprostředkovatele (při provozu na ústředně viz. dokumentace k telefonní ústředně). Uživatelský koncept Každý uživatel si může nastavit své vlastní služby. Telefonní poplatky jsou evidovány rozděleně pro každého uživatele (přesný popis uživatelského konceptu naleznete v kapitole "Telefonování" pod "Uživatelským konceptem"). Komfortní funkce V dynamicky spravovaném telefonním seznamu můžete uložit až 100 telefonních čísel. Máte k dispozici šest zkrácených voleb, které lze vyvolat pouhým stiskem tlačítka. Tyto volby mají dvě různá místa pro telefonní čísla. Dále máte k dispozici mnoho komfortních funkcí, které vám zjednoduší práci s Vaším novým telefonem. Obsah této příručky Vám dá jasný přehled a popis. Návod k obsluze Předkládaný návod k obsluze Vás seznámí se všemi funkcemi Vašeho ISDN telefonu. Uschovejte návod k obsluze v blízkosti Vašeho telefonu. Pomocí obsahu a rozsáhlého seznamu hesel naleznete rychlou odpověď na eventuální otázky. Struktura návodu V jednotlivých kapitolách jsou obvykle plně popsány jednotlivé funkce. Nemusíte prolistovávat celý návod, aby jste se dozvěděli jeden postup obsluhy. Nejprve obdržíte základní informace o funkci. Poté budete vedeni krok po kroku celou procedurou. V levém sloupci jsou zobrazena tlačítka, která musíte obsluhovat. Vpravo získáte informaci o postupu a zjistíte, co ukazuje displej. Následující informační políčko se může objevit v textu: Zde obdržíte informace o základních funkcích nebo ve formě tipů a triků, které vám ještě více zjednoduší práci s telefonem.

7 Úvod Obrazové symboly (piktogramy) pro obsluhu Zpravidla budou při postupných krocích zobrazena tlačítka, která musíte stisknout nebo symbol, kdy musíte stisknout Fox-tlačítko. Při činnostech, kdy neexistuje žádné tlačítko nebo tlačítko zahrnuje více funkcí, budou použity následující piktogramy: Tento symbol znamená libovolné zadání pomocí klávesnice. Tento symbol znamená, že máte zdvihnout telefonní sluchátko. Tento symbol znamená, že máte telefonní sluchátko zavěsit. nebo... Tento symbol ukazuje, že máte stisknout místo pod Fox-tlačítkem, které se nachází pod funkcí a které je zobrazeno ve druhé řádce displeje. Tento tip ve sloupci obsluhy se zobrazí, existuje-li alternativa další obsluhy. A takto musíte postupovat Čtěte nejprve v kapitole "Uvedení do provozu". Při provozu telefonu na pobočkové ústředně by jste si měli pročíst kapitolu "Provoz na pobočkové ústředně". Poté můžete požadovanou činnost / funkci hledat v obsahu. Najděte odpovídající stranu a proveďte popsané kroky. V případě, že se to ihned nepodaří, stiskněte krátce ESC-klávesu a dostanete se v menu o jednu úroveň zpět nebo stiskněte dlouze a tím přerušíte funkci. Začněte postup obsluhy ještě jednou znovu nebo čtěte v kapitole "Svépomoc při závadách". A nyní mnoho zábavy při poznávání vašeho telefonního přístroje! Prosím uvědomte si: Tento návod platí pro přístroje:. Eurit 35 (telefon bez záznamníku). Eurit 65 (telefon se záznamníkem) Všechny textové pasáže, které popisují funkcionality záznamníku se vztahují pouze na uživatele Euritu 65

8 Uvedení do provozu Váš telefonní přístroj Eurit 35/65 může sloužit k Vaší plné spokojenosti pouze tehdy, pokud jste splnili všechny předpoklady uvedení do provozu. Vybalení přístroje Obsah balení 1 Telefon Eurit 35/65 1 Telefonní sluchátko 1 Kroucená šňůra ke sluchátku 1 Připojovací šňůra. 1 Návod k obsluze Prověření obsahu balení Před umístěním a zapojením Euritu 35/65 měli by jste pečlivě prověřit nejsou-li nějaká poškození. Na balení je patrné, že přístroj byl poškozen při transportu. Poškození na sluchátku nebo přístroji. Poškození na přípojných šňůrách, jako např. na zástrčkách či na. opláštění kabelů. Umístění Umístěte přístroj Eurit 35/65 na rovné a suché místo, které se nachází v dosahu zásuvky (NTBA nebo nástěnné zásuvky). Je-li vám příjemnější místo vzdálené od zásuvky, použijte pouze přípustnou prodlužující šňůru, kterou můžete získat v odborných obchodech. Telefon byl vyroben pro normální použití. Dnešní nábytky jsou opatřeny nedefinovatelným množstvím laků a jejich čistícími prostředky. Není proto vyloučeno, že některé obsahují takové sloučeniny, že mohou přístroj napadnout a změkčit. Tyto hmoty poté mohou zanechat na povrchu nábytku nelíbivé skvrny. Výrobce proto nemůže z těchto pochopitelných důvodů za takovéto škody ručit. Dbejte rovněž na to, aby nemohlo dojít k úrazu v důsledku zakopnutí přes připojovací šňůru telefonu. Připojovací kabel připojte pouze k tomu určené zásuvce.

9 Uvedení do provozu Připojení telefonu Připojovací zdířky pro sluchátko a připojující kabel se nachází v dolní části vašeho telefonu. Nejprve připojte sluchátko a teprve poté připojte telefon k síti. Připojení sluchátka Konektory na obou koncích kroucené šňůry mají stejnou velikost. Připojte nejprve konektor s delším nezakrouceným koncem do spodní části telefonu (1), kde je zobrazen symbol sluchátka. Zatlačte kabel do kabelové šachty (2). Použijte k tomu tenký, plochý předmět. Konektor na dalším konci kroucené šňůry zastrčte do zdířky ve sluchátku (3). Připojení telefonu Menší z konektorů připojovacího kabelu zasuňte do zdířky, která se nachází na spodní straně přístroje (1) a která je opatřena symbolem telefonu. Pro zatlačení konektoru do zdířky použijte tenký, plochý předmět. Poté telefon obraťte a postavte jej na nohy. Zavěste sluchátko. Větší konektor zasuňte do zdířky v NTBA nebo do zásuvky (3). Displej ukazuje "Prosím zadejte min. 1 z Vašich telefonních čísel (MSN)". Jak nastavíte MSN čísla (MSN = Multiple Subscribe Number), zjistíte v kapitole "První nastavení MSN čísel". Zdvihněte sluchátko. Pokud slyšíte oznamovací tón, můžete již telefonovat! Připojovací kabel připojte pouze do zásuvky k tomu určené.

10 Uvedení do provozu Popisné pole Popisné pole je vloženo již při vyexpedování přístroje. Na poslední straně návodu naleznete další popisné štítky pro tlačítka cílových voleb. Dle potřeby si vystřihněte nové popisné pole. Pro zapsání telefonních čísel do pole, sejměte nejprve průhlednou folii. K vyjmutí folie použijte nehet (1) a zdvihněte fólii tak, až ji budete moci odebrat. Pro jednodušší zadání telefonních čísel vyjměte rovněž list (2) a položte ho na rovný tvrdý podklad. Dle možností zadejte telefonní čísla tužkou pro případ, že se budou telefonní čísla měnit. Před vložením fólie, vložte zpět list (1). Chcete-li si zadat ještě další čísla, či neznáte v daný moment, která čísla budete používat, můžete průhlednou folii poté kdykoliv opět zdvihnout a telefonní čísla změnit či přepsat.

11 Uvedení do provozu Displej Displeji je vždy aktivní a ukazuje vám na dvou řádcích menu / status symboly. Klidový stav V klidovém stavu je vám zobrazen stav telefonu. Datum Zobrazené stavové symboly Značka uživatele Čas Nezodpovězené hovory Zprávy v záznamníku Indikace funkcí zobrazí v první řádce vyvolanou funkci, menu nebo submenu. Druhá řádka ukazuje až 6 možností k výběru, které můžete obsluhovat pomocí Fox-tlačítka. Stiskněte Fox-tlačítko pod příslušným displejovým symbolem. Možnosti výběru v druhé řádce mohou být rozděleny do celé šířky displeje. Dodržujte vždy polohu vyvolání funkce v druhé řádce.

12 Uvedení do provozu Displejové symboly Některé symboly se mohou zobrazit jak v první tak i v druhé řádce displeje. Jsou-li symboly zobrazeny v druhé řádce displeje, podívejte se, na kterém místě musíte stisknout Fox-tlačítko, aby jste příslušnou funkci mohli aktivovat. Eurit 35 a 65 Při popisu kroků postupu bude ve sloupci, ve kterém je funkce vyobrazena, zobrazen symbol, pod kterým musíte stisknout Fox-klávesu. Pomocí Fox-tlačítka zobrazíte submenu Pomocí Fox-tlačítka zobrazíte předchozí menu Máte k dispozici nové zprávy (hovory, SMS/UUS), záznamník (Eurit 65) Předávání telefonního čísla je vypnuto Zobrazení předešlé volby, nebo zpětný chod Zobrazení další volby, nebo krok vpřed Telefonní adresář Uložit záznam do telefonního adresáře Číst záznam z telefonního adresáře Odmítnutí hovoru Přesměrování pro všechny hovory Přesměrování, je-li obsazeno Přesměrování, při nevzetí Zpětné volání při obsazení, aktivní Přímé volání, aktivní Filtr hovorů, aktivní Termín (budík), aktivní Hlasitý provoz, aktivní Mikrofon/Handsfree, aktivní Ztišení Vypnuté vyzvánění Připojen headset Informace Značka uživatele (od A do E) Poskytovatel Vyhodnocení tónové signalizace záznamníku M

13 Uvedení do provozu Displejové symboly Eurit 35 a 65 Textová sdělení Došlá textová sdělení Neodeslaná textová sdělení Odmítnutí anonymních hovorů Zamknutí telefonu Eurit 65 Záznamník Opakovaná reprodukce ze záznamníku Zastavení reprodukce ze záznamníku Vrácení se k předešlé zprávě Přechod na další zprávu Záznamník, pouze záznamový modus Záznamník, Ohlášení a Záznamy Předání zprávy

14 Uvedení do provozu Práce s funkčním menu Ovládání Euritu 35/65 se děje pomocí menu. Pro zavolání menu a pro prolistování submenu máte k dispozici dvě možnosti: Menu tlačítko Nachází-li se displej v základním stavu a je-li zavěšeno sluchátko, vyvoláte stisknutím MENU-tlačítka hlavní menu "Telefonní seznam". Opakovaným stisknutím můžete listovat hlavním menu. Dojdete-li při listování na konec nabízených hlavních menu a stisknete-li dále MENU-tlačítko, začínáte znovu od první pozice. Pro vstup do vybraného menu musíte stisknout Fox-klávesu. Fox-tlačítko Fox-tlačítko je široké tlačítko pod displejem. Fox klávesa je tlačítko, pod kterým se skrývá šest různých přepínacích ploch. Funkce Fox-klávesy je závislá na druhé řádce pod displejem, ve které jsou k výběru funkční možnosti a submenu. Chcete-li některou funkci spustit, stiskněte přibližně v tomto místě na klávesu. Klávesa se pouze trochu prohne a provede funkci. - Pro "Nový" stiskněte konec levé třetiny Fox-klávesy. - Pro "Změna" stiskněte levou stranu Fox-klávesy. - Pro "Smazat" stiskněte skoro na prostředek Fox-klávesy. - Pro šipku " " stiskněte v pravé třeině Fox klávesu. - Pro šipku " " stiskněte Fox klávesu v pravé části. - Stisknete-li v tomto stavu Menu-tlačítko, vracíte se o jednu úroveň zpět. Esc klávesa Krátkým stiskem ESC-klávesy se dostanete o jednu úroveň zpět, dlouhým stiskem opustíte vybrané menu nebo přerušíte funkci a displej se vrátí do základního stavu. Otevřená menu nebo funkce budou ukončena zdvihnutím sluchátka nebo stisknutím tlačítka pro hlasitý provoz. Otevřený menu nebo funkce budou příchozím hovorem pouze přerušena. Po ukončení hovoru lze poté pokračovat.

15 Telefonování První nastavení MSN čísel Po sepsání smlouvy s vaším poskytovatelem by jste měli mít k dispozici min. 3 MSN čísla pro tuto přípojku (váš Eurit 35/65 podporuje 5 telefonních čísel). Tato čísla můžete přiřadit různým přístrojům nebo na vašem Euritu 35/65 je přidělit různým uživatelům. Můžete dosáhnout rovněž toho, že telefon v návaznosti na volané MSN čísla např. vyzvání jiným tónem. Eurit 35/65 podporuje 5 MSN čísel. Pro plné využití Euritu 35/65 musíte zřídit min 1 uživatele. Pro zřízení dalšího uživatele viz kapitola "Zadání dalšího uživatele (MSN)". Nezadáte-li žádné MSN číslo, zvoní na všech možných telefonních číslech. Jedno MSN číslo nemůžete přiřadit více uživatelům. Nastavení MSN čísla při uvedení do provozu Displej ukazuje "Zadejte min 1 MSN číslo". Stiskněte Fox klávesu pod "OK". Stiskněte Fox-tlačítko pod "OK", na displeji se zobrazí "Nastavit MSN". Stiskněte Fox-klávesu pod "", na displeji se zobrazí "Nastavit MSN A". Stiskněte Fox-klávesu pod "", na displeji se zobrazí "MSN A:" se zadávacím znaménkem. Zadávání v textovém modu Pomocí klávesnice zadejte jedno z MSN čísel, které vám sdělil poskytovatel. MSN číslo zadejte bez předvolby. V případě, že jste spletli, stiskněte mínus klávesu tolikrát, než je mínus znaménko pod špatně zadaným číslem. Stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat", špatně zadané číslo se smaže. Poté co zadáte správné číslo stiskněte plus klávesu tolikrát, než se dostanete na konec zadaného čísla. Stiskněte Fox klávesu pod "OK". Na displeji se zobrazí "Uživatel A:_" se zadávacím znaménkem. Telefon se nachází v textovém modu. Nyní můžete zadat jméno uživatele A. Pro psaní stiskněte číslici, na které se nachází požadované písmeno nebo zvláštní znaky až do té doby než se vám zobrazí požadované písmeno. Například pro písmeno N stiskněte dvakrát číslici 6. Stiskem Fox-tlačítka pod "A-a" můžete přepínat mezi velkými a malými písmeny.

16 Telefonování Chcete-li napsat písmeno dvakrát nebo nachází-li se další písmeno na té samé číslici, vyčkejte na moment, než přeskočí zadávací znaménko o pozici vpřed. Stiskněte poté tuto číslici znovu. Postupujte tak u každého písmene, které potřebujete. Pokud jste zadali jméno nebo nechcete-li zadávat žádné jméno, stiskněte Fox-tlačítko pod "OK". Na displeji se zobrazí "Nastavit MSN A". Chcete-li zadat další MSN číslo a zřídit dalšího uživatele, postupujte tak jak je napsáno od čtvrtého kroku Nechcete-li zadávat další MSN číslo či nového uživatele, stiskněte dlouze ESC-klávesu. Displej zobrazí základní stav. Nezadali-li jste žádné uživatelské jméno, platí telefonní číslo jako uživatelské jméno. Po nastavení jednoho MSN čísla zvoní telefon pouze tehdy, je-li zavoláno toto číslo.

17 Telefonování Tato kapitola popisuje různé možnosti, které vám nabízí váš Eurit 35/65 na ISDN přípojce. Vše zde uvedené platí pro každého uživatele, kterého jste pro telefon zřídili. To jak založíte až pět různých uživatelů, zjistíte v kapitole "Zadání dalších uživatelů (MSN)". Dále zde bude uvedeno rozdílné chování různých uživatelů. Váš Eurit 35/65 může být používán za pobočkovou ústřednou a nabízí stejné možnosti, které jsou dále uvedené. Které další služby máte k dispozici a které můžete používat - to je závislé dle typu ústředny. To jak nastavíte provoz za pobočkovou ústřednou, zjistíte v kapitole "Provoz na pobočkové ústředně". Vše zde uvedené předpokládá, že je zadáno min. 1 telefonní číslo (MSN) a jeden uživatel tak, jak je napsáno v kapitole "Uvedení do provozu". Uživatelský koncept Pomocí Euritu 35/65 můžete nastavit až pět uživatelů na tomto samém přístroji. Používáte-li telefon např. doma, můžete si zřídit např. jednoho uživatele "Matka", dalšího "Otec" a dalšího např. "Dcera" nebo v obchodní oblasti "Společné" a jednoho "Privátní". Stiskem uživatelské klávesy přepínáte od jednoho uživatele k dalšímu, na displeji se zobrazí symbol (A,B,C,D,E) pro aktivního uživatele. Poté, co jste provedli požadovaná nastavení pro každého uživatele, umožňuje váš Eurit 35/65 zcela individuálně v závislosti na uživateli bezpočet funkcí. Při každém hovoru bude zobrazeno telefonní číslo aktivního uživatele. Příchozí hovory budou rozlišeny a zobrazeny v příslušném seznamu příchozích hovorů. Poplatky budou počítány separátně pro každého uživatele. Hovory mohou být rovněž přesměrovány dle příslušných požadavků jednotlivých uživatelů. Přesný postup, jak nastavit různé uživatele, zjistíte v kapitole "Zadání dalšího uživatele (MSN)".

18 Telefonování Uživatelský koncept Je-li na vašem Euritu 35/65 přihlášen pouze jeden uživatel nebo je-li už zobrazeno jeho identifikační písmeno, nemusíte před telefonováním stisknout uživatelskou klávesu. Přímá volba (volba při zdvihnutém sluchátku) Vyberte příslušného uživatele. Zdvihněte sluchátko. Zadejte telefonní číslo i s předvolbou, telefon začne okamžitě volit. Počkejte na spojení a pak hovořte. Pro ukončení hovoru zavěste sluchátko. Pomocí přípravy volby (volba při položeném sluchátku) Vyberte příslušného uživatele. Volte telefonní číslo i s předvolbou. Pokud jste se zmýlili, viz. poznámka dole. Zdvihněte sluchátko. Telefon volí zadané číslo. Počkejte na spojení a hovořte. Pro ukončení hovoru sluchátko zavěste. Pro oba typy hovorů: Voláte-li a je-li zobrazeno jiné než vaše uživatelské písmeno - voláte s nastaveními a poplatky zobrazeného uživatele. Pro oba typy hovorů: Stisknete-li místo zdvihnutí sluchátka tlačítko hlasitého hovoru, můžete telefonovat pomocí hands-free. Hovor ukončíte opětným stisknutím tohoto tlačítka. Pouze při volbě s položeným sluchátkem: Zmýlili-li jste se, stiskněte mínus klávesu tolikrát, než se nedostanete pod chybně zadaný údaj. Poté stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat", chyba bude vymazána. Zadejte správné číslo. Pomocí Plus-klávesy dojděte na konec zadávání. Provoz na pobočkové ústředně: chcete-li volat externě, musí být před voleným číslem zadáno číslo pro přístup ke státní lince.

19 Telefonování Zpětné volání při obsazení /nepřihlášení/ automatické opakování volby Voláte účastníka a obdržíte obsazovací tón. V tomto případě zobrazí displej v první řádce "Účastník obsazen" a pod tím "Zpětné volání, Auto volba". Můžete dosáhnout toho, že váš Eurit 35/65 volí automaticky toto číslo, jakmile je z místa zprostředkovatele signalizováno, že volaný účastník zavěsil, provede automatické opakování volby po nastavené době s nastavitelným počtem pokusů. Pro nastavení počtu auto voleb, viz kapitola "Nastavení automatické volby". Nebo... Voláte účastníka a nemůžete jej zastihnout, tj. slyšíte pouze vyzváněcí tón, ovšem on to nebere. V tomto případě ukazuje displej v druhé řádce "Zpětné volání, ukončit, Keypad". Můžete dosáhnout toho, že váš Eurit 35/65 automaticky volí toto číslo, jakmile zjistí z místa zprostředkovatele, že účastník je opět dosažitelný, tzn.poté co provedl hovor a zavěsil. Volaný účastník je obsazený nebo se nehlásí Zpětné volán Stiskněte Fox-klávesu pod "Zpětné volání", chcete-li, aby váš telefon vám automaticky signalizoval, že volaný účastník je už volný. Nebo Auto volba. Stiskněte Fox-klávesu, chcete-li, aby váš telefon podnikl volbu po nastaveném čase znovu. Zavěste. Při aktivovaném zpětném volání ukazuje displej symbol " ". Zpětné volání při obsazení/nepřihlášení zůstává aktivní cca 45 min. Poté je automaticky zrušeno z místa zprostředkovatele. Může být aktivováno více "Zpětných volání" pro jedno MSN číslo. Všichni uživatelé dohromady mohou aktivovat "Zpětné volání", max. však 5x. O dostupnosti této služby vám podá informace váš poskytovatel. Předčasné ukončení zpětného volání Chcete-li ukončit předčasně "Zpětné volání" před ukončením z místa zprostředkovatele, postupujte následovně: Displej je v základním stavu. Stiskněte Fox-klávesu pod " " do té doby dokud se ve druhé řádce displeje nezobrazí "Zpětné volání".

20 Telefonování Zpětné volání. Stiskněte Fox-klávesu pod "Zpětné volání". Displej zobrazuje všechny aktivní "Zpětná volání při obsazení", rovněž i ostatních uživatelů. Stiskněte Fox-klávesu pod " " dokud se nezobrazí požadované telefonní číslo. Stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat", zpětné volání k tomuto číslu bude smazáno. Ve vašem Euritu 35/65 je veden společný seznam pro opakování volby a pro zpětná volání. Opakování volby Váš Eurit 35/65 obsahuje paměť pro 20 posledně volaných čísel. Tato paměť je uživatelsky nezávislá. Při více než 20 telefonních číslech zmizí vždy nejstarší záznam. Vyberte příslušného uživatele. Stiskněte tolikrát tlačítko pro opakování volby, dokud se nezobrazí požadované číslo. Nebo Nechcete-li zvolit toto číslo nebo chcete nejprve vidět, kdo všechno byl volán, můžete listovat v seznamu opakovaných voleb stisknutím " " nebo " " pod Fox-klávesou. Nebo Dále... Chcete-li informace o datu a času volání, stiskněte Fox-klávesu pod "i" Zvolili jste si jedno z telefonních čísel z tohoto seznamu. Zdvihněte sluchátko, váš telefon začne automaticky volit toto číslo. Vyčkejte na spojení a hovořte. Zavěste pro ukončení hovoru. Stisknete-li místo zdvihnutí sluchátka tlačítko pro hlasitý provoz, můžete telefonovat hands-free. Hovor ukončíte opětným stisknutím tohoto tlačítka. Stiskněte-li při zdvihnutém sluchátku nebo po stisknutí tlačítka pro hlasitý provoz tlačítka opakované volby, volá váš telefon automaticky poslední volané číslo.

21 Telefonování Smazání čísla z paměti posledně volaných čísel Stiskněte tlačítko pro opakování volby tolikrát, dokud se nezobrazí požadované číslo. Smazat Stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat". Záznam v paměti bude vymazán. Stiskněte ESC-klávesu, chcete-li tuto funkci opustit. Volba pomocí telefonního seznamu Váš Eurit 35/65 obsahuje telefonní seznam, do kterého můžete uložit až 100 záznamů se jmény a telefonními čísly. Telefonní seznam je k dispozici stejně všem uživatelům. Příklad popisuje volbu při zavěšeném sluchátku. Chcete-li volat při zdvihnutém sluchátku, stiskněte Fox-klávesu pod symbolem a postupujte poté tak, jak je uvedeno v následujících oddílech od kroku č.3. To jak nastavíte telefonní seznam, viz kapitola "Telefonní seznam". Máte dvě možnosti pro volbu telefonního seznamu: Alfabetické hledání telefonního čísla Vyberte příslušného uživatele. Stiskněte MENU-klávesu. Na displeji se zobrazí "Telefonní seznam" a pod ním "Nový,, ". Stiskněte Fox-klávesu pod " ", zobrazí se první záznam telefonního seznamu. Stiskněte číselné klávesy, na které se nachází počáteční písmeno hledaného jména tolikrát, dokud se nezobrazí první záznam s tímto písmenem. Příklad: hledáte "Nathalie", stiskněte 2x klávesu 6, při prvním stisku se zobrazí jméno začínající na M při druhém na N. Nebude-li při druhém stisku zobrazen požadovaný záznam, např., protože leží za záznamem začínajícím na N (Naomi), stiskněte Fox-klávesu pod " " k listování vpřed, do té doby, dokud jméno nenaleznete. Zdvihněte sluchátko. Telefon začne automaticky volit číslo. Vyčkejte na spojení a pak hovořte. Zavěšením hovor ukončete. Přehlédli-li jste se při listování nebo došli daleko, stiskněte Fox-klávesu pod " " pro krok zpět.

22 Telefonování Listování s Fox-klávesou Vyberte příslušného uživatele. Stiskněte MENU-klávesu. Na displeji se zobrazí "Telefonní seznam" a pod ním "Nový,, ". Stiskněte Fox-klávesu pod " " pro listování vpřed a " " pro listování vzad. Našli jste při listování jméno, zdvihněte sluchátko. Telefon začne toto číslo volit. Vyčkejte na spojení, hovořte. Pro ukončení hovoru zavěste. Pro oba typy hledání: Voláte-li, z jiného uživatelského písmene než vašeho, máte k dispozici nastavení a poplatky tohoto uživatele. Pro oba typy hledání: Stisknete-li místo zdvižení sluchátka, tlačítko pro hlasitý provoz, můžete telefonovat pomocí hands-free. Ukončení hovoru provedete opětovným stisknutím tohoto tlačítka.

23 Telefonování Volba ze seznamu nepřijatých hovorů Eurit 35/65 vede seznam všech hovorů, které jste nezodpověděli. Jsou-li v tomto seznamu čísla, zobrazuje displej " " a dvě závorkami oddělené číslice. Před závorkami stojící číslo udává počet nezodpovězených hovorů pro daného uživatele (písmeno v pravém horním rohu displeje), číslice za závorkami počet hovorů celkem. Tato čísla může vidět pouze nastavený uživatel. Vyberte příslušného uživatele. Stiskněte pod záznamem o hovoru Fox-klávesu. Na displeji se zobrazí telefonní číslo prvního hovoru (časově nejmladší), nebo v případě, že telefonní číslo je uloženo v telefonním seznamu, jeho jméno. V druhé řádce se zobrazí "Smazat, Nr.:, i,,. Nebo Nebo Stisknutím Fox-klávesy pod " " nebo " " můžete v tomto seznamu listovat. Chcete-li vidět informace k tomuto hovoru, stiskněte Fox-klávesu pod "i". Dále... Zvolili jste si jedno z čísel ze seznamu. Zdvihněte sluchátko, váš telefon volí automaticky toto číslo. Pro ukončení hovoru zavěste. Stisknete-li místo zdvižení sluchátka klávesu pro hlasitý hovor, můžete telefonovat hands-free. Hovor ukončíte opětným stiskem tohoto tlačítka. Je-li váš Eurit 35/65 za pobočkovou telefonní ústřednou, musí tato podporovat CLIP funkci, aby se vám zobrazovaly nezodpovězené hovory. V tomto seznamu se nachází rovněž čísla hovorů, která byla převedena na telefonní záznamník.

24 Telefonování Uložení telefonního čísla ze seznamu nezodpovězených hovorů Telefonní číslo můžete přenést přímo ze seznamu nezodpovězených hovorů do telefonního seznamu. Je-li otevřen seznam, požadované číslo je zobrazeno v první řádce displeje. Stiskněte Fox-klávesu pod symbolem " ". Displej ukazuje "Jméno: "Zdvihněte sluchátko, chcete-li telefonovat nebo funkci opusťte pomocí ESC-klávesy. Můžete rovněž zadat jméno a to stisknutím číselných kláves, na kterých se nachází požadovaná písmena nebo zvláštní znak. Opakovaným stiskem těchto kláves vyberete příslušné písmeno. Stiskem Fox-klávesy pod A->můžete přepínat mezi velkými a malými písmeny. Pro další informace čtěte kapitolu "Zadávání v textovém módu". Stiskněte Fox-klávesu pod "OK".Displej zobrazuje "Nr." a telefonní číslo volajícího, pod tím "OK, Volby". Stiskněte Fox-klávesu pod "OK".Displeji zobrazuje "Hovory: Přijmout" a pod tím "OK" a ", " Listujte Fox-klávesou " " nebo " ", chcete vybrat podmínky (filtry), při kterých má být volající signalizován. Stiskněte Fox-klávesu pod "OK", volající bude uložen. Vymazání telefonního čísla ze seznamu nepřijatých hovorů Otevřete seznam nepřijatých hovorů tak, jak je uvedeno výše. Stiskněte Fox-klávesu pod " " nebo " " pro listování, dokud nenaleznete požadované telefonní číslo. Smazat Stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat", a záznam v seznamu nepřijatých hovorů bude smazán. Chcete-li opustit funkci, stiskněte ESC-klávesu. Upozornění: V seznamu nepřijatých hovorů se nachází rovněž i telefonní čísla hovorů, které byly provedeny na záznamník. Smazáním těchto čísel můžete o tyto záznamy přijít!

25 Telefonování Volba ze seznamu nepřijatých hovorů Eurit 35/65 vede seznam všech hovorů, které vámi osobně nebyly zodpovězeny. Jsou-li v tomto seznamu čísla, zobrazuje displej " " a dvě závorkami oddělené číslice. Před závorkami stojící číslo udává počet nezodpovězených hovorů pro daného uživatele (písmeno v pravém horním rohu displeje), číslice za závorkami počet hovorů celkem. Pouze nastavený uživatel může vidět tato čísla. Vyberte příslušného uživatele. Stiskněte pod záznamem o hovoru Fox-klávesu. Na displeji se zobrazí telefonní číslo prvního hovoru (časově nejmladší), nebo v případě, že telefonní číslo je uloženo v telefonním seznamu, jeho jméno. V druhé řádce se zobrazí "Smazat, Nr.:, i,,. Nebo Nebo Stisknutím Fox-klávesy pod " " nebo " " můžete v tomto seznamu listovat. Chcete-li vidět informace k tomuto hovoru, stiskněte Fox-klávesu pod "i". Dále... Zvolili jste si jedno z čísel ze seznamu. Zdvihněte sluchátko, váš telefon volí automaticky toto číslo. Pro ukončení hovoru zavěste. Stisknete-li místo zdvižení sluchátka klávesu pro hlasitý provoz, můžete telefonovat hands-free. Hovor ukončíte opětným stiskem tohoto tlačítka. Je-li váš Eurit 35/65 za pobočkovou telefonní ústřednou, musí také podporovat CLIP funkci proto, aby se vám zobrazovaly nezodpovězené hovory. V tomto seznamu se nachází rovněž čísla hovorů, které byly provedeny na telefonní záznamník.

26 Telefonování Uložení telefonního čísla ze seznamu přijatých hovorů Telefonní číslo můžete převzít ze seznamu přijatých hovorů přímo do vašeho telefonního seznamu. Otevřete tento seznam, požadované číslo je zobrazeno v první řádce displeje. Stiskněte Fox-klávesu pod symbolem " ". Na displeji se zobrazí "Jméno:". Zadejte jméno. Stiskněte Fox-klávesu pod "OK, Volby". Displej ukazuje "Nr.:" a telefonní číslo volajícího, pod tím "OK, Volby". Stiskněte Fox-klávesu pod "OK". Displej ukazuje "Hovory, Přijmout" a pod tím "OK" a ", ". Listujte pomocí Fox-klávesy pod " "nebo " ", chcete-li zadat podmínky pro výběr (filtr), při kterém bude volající signalizován. Stiskněte Fox-klávesu pod "OK", volající bude uložen. Vymazání telefonního čísla ze seznamu přijatých hovorů Stiskněte LOG-klávesu. Na displeji se zobrazí telef.číslo posledního úspěšného hovoru nebo jméno účastníka, pokud je toto číslo uloženo v telefonním seznamu.v druhé řádce se zobrazí "Smazat, Nr.:, i". Stiskněte Fox-klávesu pod " " nebo " " pro listování v seznamu dokud nenaleznete požadované číslo. Smazat Stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat" a záznam bude smazán. Chcete-li funkci opustit, stiskněte ESC-klávesu.

27 Telefonování Volba pomocí cílových tlačítek Pro možnost volit pomocí cílových tlačítek, musí mít toto tlačítko uloženo telefonní číslo nebo službu, viz kapitola "Obsazení cílových tlačítek". K dispozici je 6 cílových tlačítek, pod která lze uložit 12 často používaných čísel nebo služeb. Jednoduchým stiskem nebo dvojstiskem můžete volit číslo uložené pod tímto tlačítkem. Stiskněte tlačítko 1x, zobrazí se první uložené číslo nebo funkce/služba. Stiskněte 2x, zobrazí se druhé uložené číslo nebo funkce/služba. Zdvihněte sluchátko, telefon začne volit, vyčkejte na spojení, hovořte. Pro ukončení hovoru, zavěste. Stisknete-li místo zdvižení sluchátka klávesu pro hlasitý provoz, můžete hovořit pomocí hands-free. Opětovným stiskem tohoto tlačítka hovor ukončíte. Při expedici jsou cílová tlačítka částečně před-programována (dle země), např. "Zaslání SMS" (F51). Volba providera Hovory můžete uskutečňovat i pomocí jiných poskytovatelů, pokud jste si předplatili jejich služby. Máte zde možnost automatické volby operátora: - Propojení předvolby s operátorem: všechny odchozí hovory s touto předvolbou budou vždy provedeny přes tohoto operátora (např. "0" pro UTO, "00" pro cizinu, "0033" pro Francii atd.) - Propojení záznamů v telefonním seznamu (viz. "Telefonní seznam"): Odchozí hovory s tímto číslem budou provedeny vždy přes tohoto operátora, tato volba bude oproti výše uvedenému priorizována. Automatická volba providera funguje pouze v přípravě volby, při volbě z kteréhokoliv seznamu nebo z telefonního seznamu ne, ale volíte-li se zdviženým sluchátkem.

28 Telefonování Úprava seznamu providerů Chcete-li volit mezi různými operátory, můžete si je zadat do seznamu operátorů. Takto jich můžete uložit až 6. Stiskněte MENU-klávesu tolikrát, dokud se na displeji nezobrazí "Nastavení telefonu". Stiskněte Fox-klávesu pod " ", dokud není zobrazen "Provider". Stiskněte Fox-klávesu pod "změna". Displej ukazuje "Seznam providerů". Stiskněte Fox-klávesu pod "změna", na displeji se zobrazí buď "1: žádný záznam" (v případě, že není ještě nastaven žádný provider) nebo "1: xxx (yyy)", kde xxx odpovídá jménu providera a yyy kódu providera. Stiskněte Fox-klávesu pod " ", dokud se nezobrazí záznam o požadovaném providerovi (před jménem je pořadové číslo). Stiskněte Fox-klávesu pod "Změna", "Jméno" a zobrazí se zadávací znaménko. Je možno vložit nebo změnit jméno providera. Smažete-li celé jméno, budou smazány všechny údaje o tomto providerovi ze seznamu. Potvrďte "OK" "Nr.0" a zobrazí se zadávací znaménko. Zadejte příslušný kód providera. Potvrďte "OK". Chcete-li zadávat další providerovi, postupujte tak jak je uvedeno výše.

29 Telefonování Automatická volba providera Můžete propojit telefonní předvolbu s jedním providerem tak, že všechny odchozí hovory s touto předvolbou budou automaticky volena přes tohoto operátora (např. předvolba "0" pro UTO, "00" pro cizinu, "0033" pro Francii atd.). Nebude-li zadána žádna předvolba, neuskuteční se jinak zadaná spojení přes tohoto providera. Stiskněte MENU-klávesu tolikrát, dokud se na displeji nezobrazí "Nastavení telefonu". Stiskněte Fox-klávesu pod " " dokud displej nezobrazí "Providera". Stiskněte Fox-klávesu pod "změnit" a displej zobrazí "seznamproviderů". Stiskněte Fox-klávesu pod " " a displej zobrazí "auto volba providera". Stiskněte Fox-klávesu pod "změnit", na displeji se zobrazí buď "1: žádný záznam "(v případě, že není ještě nastaven žádný provider, nebo "1: xxx (yyy)", kde xxx náleží jménu providera a yyy jeho kódu. Stiskněte Fox-klávesu pod " " dokud se na displeji nezobrazí požadovaný záznam. Stiskněte Fox-klávesu pod "změnit", "Nr." a zobrazí se zadávací znaménko. Poté můžete požadovanou předvolbu zadat nebo změnit. Nebude-li zadána žádná předvolba, proběhnou všechna, ne jinak zadaná spojení, přes tohoto providera. Potvrďte "OK" a na displeji se zobrazí buď "Provider: bez providera" (v případě, že ještě není zadán žádný provider) nebo "Provider: xxx", kde xxx značí jméno providera. Stiskněte Fox-klávesu pod " " nebo " " dokud se na displeji nezobrazí požadovaný provider, přes kterého mají být provedeny hovory s příslušnou předvolbou. Potvrďte "OK".

30 Telefonování Hands-free Váš Eurit 35/65 obsahuje vestavěný mikrofon a reproduktor. Díky tomu lze telefonovat se zavěšeným sluchátkem a hovoru se mohou účastnit i ostatní osoby přítomné v místnosti. Volba při zavěšeném sluchátku Vyberte příslušného uživatele. Zvolte telefonní číslo vč. předvolby. Pokud jste se zmýlili, postupujte dle níže uvedených instrukcí. Stiskněte tlačítko pro hlasitý provoz, vyčkejte na vybudování spojení a pak hovořte pomocí reproduktoru a mikrofonu v tělesu přístroje. Pro ukončení hovoru stiskněte opět toto tlačítko. Zmýlili-li jste se stiskněte Minus-klávesu dokud se nedostanete na pozici, kterou chcete opravit, stiskněte poté Fox-klávesu pod "Smazat", chyba bude vymazána. Plus-klávesou se dostanete opět na konec zadávání. Přijmutí hovoru pomocí hands-free Zvoní váš telefon. Nebo Stiskněte tlačítko hlasitého provozu pro přijetí hovoru. Hovořte pomocí reproduktoru a mikrofonu. Každý v místnosti může připoslouchávat a hovořit. Přijmout Stiskněte Fox-klávesu pod "Přijmout". Hovořte pomocí reproduktoru a mikrofonu. Ostatní přítomné osoby mohou rovněž mluvit a naslouchat. Pro ukončení hovoru stiskněte tlačítko hlasitého provozu nebo Ukončit Fox-klávesu pod "Ukončit".

31 Telefonování Přepnutí hovoru ze sluchátka na hands-free Telefonujete pomocí sluchátka, chcete ovšem přepnout na hlasitý provoz, aby se i ostatní v místnosti mohli hovoru účastnit. Stiskněte tlačítko hlasitého provozu a držte jej stisknuté. Položte sluchátko a teprve nyní pusťte tlačítko hlasitého provozu. Hovořte pomocí hands-free. Pro ukončení hovoru stiskněte opětovně toto tlačítko či Fox-klávesu ukončit pod "ukončit". Převzetí hovoru z hands-free na sluchátko Vedete hovor na hands-free a nechcete, aby se statní v místnosti nadále účastnili hovoru. Zdvihněte sluchátko, mikrofon a reproduktor budou okamžitě odpojeny. Pro ukončení hovoru zavěste. Příposlech Narozdíl od hands-free není při příposlechu zapnutý mikrofon. Přítomní v místnosti mohou sice hovor slyšet, ovšem volající neslyší, co se v místnosti děje. Hovoříte se sluchátkem a chcete, aby i ostatní připoslouchávali. Stiskněte tlačítko pro hlasitý provoz pro zapnutí produktoru. Opětovným stiskem tlačítka reproduktor vypnete. Zavěste pro ukončení hovoru. Nastavení hlasitosti Hlasitost můžete nastavit hlasitost pro sluchátko i pro reproduktor stisknutím tlačítka Plus-Minus. S každým stiskem se hlasitost zvýší nebo sníží. Stisknete-li Fox-klávesu pod "OK" uloží se tato hlasitost do paměti přístroje. Jestliže jste nepotvrdili jste nastavení hlasitosti "OK", platí toto nastavení pouze pro daný hovor.

32 Telefonování Vypnutí mikrofonu Nechcete-li, aby volající slyšel např.váš dotaz do místnosti, můžete vypnout mikrofon telefonního sluchátka nebo v tělese přístroje. Hovoříte: Stiskněte tlačítko pro vypnutí mikrofonu. Mikrofon je vypnutý a na displeji se zobrazuje " ". Opětným stiskem tohoto tlačítka mikrofon zapnete. Parkování hovoru Hovoříte a chcete pokračovat na jiném místě, kde se rovněž nachází telefonní zásuvka. Probíhající hovor můžete zaparkovat, tzn. spojení bude přidrženo. Volajícího by jste na to měli upozornit, že tento hovor zaparkujete. Nyní máte cca 3 minuty na odpojení, přenesení a znovuzapojení telefonu. Parkování není totéž, co přidržení resp. přepojení hovoru, které se provádí R-tlačítkem. Přepojení znamená, že hovor přepojujete na jiné místo. Stiskněte PARK-tlačítko. Nyní máte cca 3 minuty čas telefon odpojit a na jiném místě připojit. Stiskněte opět PARK-tlačítko pro pokračování v hovoru. Není-li možno zaparkovaný hovor vyzvednout po 3 minutách, je spojení ukončeno.

33 Telefonování Nastavení parkovacího kódu Ve stavu po dodání je parkovací kód "1". Smazat Vyberte příslušného uživatele. Stiskněte MENU-klávesu tolikrát, dokud se na displeji nezobrazí "Uživatelské nastavení". Stiskněte Fox-klávesu tolikrát, dokud se nezobrazí "Doplňkové služby". Stiskněte Fox-klávesu pod "", na displeji se zobrazí "Číslo potlačit" s okamžitým stavem. Stiskněte Fox-klávesu tolikrát, dokud se nezobrazí na displeji "Parkovací kód" s aktuálním číslem (stav po dodání:1). Stiskněte Fox-klávesu pod "změnit", na displeji se zobrazí zadávací znaménko pod zobrazeným číslem. Stiskněte Fox-klávesu pod "Smazat", dokud se zobrazený parkovací kód nevymaže. Zadejte požadovaný parkovací kód (max 2-místný 00-98). Stiskněte Fox-klávesu pod "OK". Pípnutí vám potvrdí, že nový parkovací kód byl uložen. Pokud chcete funkci opustit, stiskněte dlouze ESC-klávesu. Máte-li více telefonů a zařízení na ISDN přípojce (S-Bus) a vzniká možnost, že všechna budou muset být v jeden časový okamžik zaparkována, nebude jeden jediný parkovací kód stačit. Musíte zřídit dodatečné parkovací kódy.

34 Telefonování Příchozí hovory Pokud jste nenastavili žádné MSN číslo a nezřídili žádného jiného uživatele, zvoní telefon při každém příchozím hovoru. Zadali-li jste více uživatelů a každému přidělili MSN číslo, můžete určit vyzváněcí tón, kterým bude signalizován příchozí hovor pro daného uživatele či MSN číslo. Můžete tak pouze sluchem rozlišit pro koho je hovor určen. Je-li v telefonním seznamu uloženo jméno volajícího, bude toto zobrazeno na displeji. V druhé řádce je zobrazeno označení, pro kterého uživatele je hovor určen (A,B,C,D nebo E). Přijmutí hovoru Zdvihněte sluchátko a hovořte. Nebo Nebo Přijmout Stiskněte tlačítko hlasitého provozu. Stiskněte Fox-klávesu pod "přijmout". Hovor ukončíte zavěšením sluchátka, telefonovali jste-li pomocí sluchátka nebo stiskem tlačítka pro hlasitý provoz nebo stiskem Fox-klávesy pod "Ukončit". Odmítnutí hovoru Nechcete přijmout na displeji momentálně zobrazený hovor. Odmítněte jej. Displej zobrazuje číslo/jméno volajícího. Stiskněte Fox-klávesu pod " " tolikrát dokud se nezobrazí "Odmítnout, Předat". Odmítnout Stiskněte Fox-klávesu pod "Odmítnout". Zvonící spojení bude přerušeno. Telefonní bude uloženo pro příslušného uživatele v seznamu nepřijatých hovorů.

35 Telefonování Přepojení hovoru na telefonní záznamník (pouze Eurit 65) Momentálně nechcete s volajícím hovořit, ale dát mu možnost nechat vám vzkaz na záznamníku. Přepojte proto hovor okamžitě na záznamník. Displej zobrazuje číslo/jméno volajícího. Stiskněte Fox-klávesu pod " " tolikrát dokud se nezobrazí ", odmítnout, přepojit". Stiskněte Fox-klávesu pod " ". Hovor bude předán na záznamník a volající uslyší nastavené oznámení. Předání hovoru Momentálně nechcete hovořit s volajícím, ale okamžitě ho předat na jiné místo. Displej zobrazuje číslo/jméno volajícího, stiskněte Fox-klávesu pod " " tolikrát dokud se nedostanete k "odmítnout, předat". Předat Stiskněte Fox-klávesu pod "předat". Displej ukazuje "Nr.:" se zadávacím znaménkem a pod tím "OK" a " ". Nebo Zadejte telefonní číslo s předvolbou, na které chcete hovor předat. Chcete předat hovor na číslo ze seznamu. Stiskněte Fox-klávesu pod " ". Na displeji se zobrazí první záznam telefonního seznamu. Vyberte stiskem Fox-klávesy pod " " nebo " " požadované číslo. Dále... Stiskněte Fox klávesu pod "OK". Hovor bude předán na požadované číslo. Další hovor/přidržení S ISDN můžete v jedné chvíli dvě spojení na vašem telefonu. Toto zde uvedené platí pro ISDN základní přípojku.jak se chová váš telefon na přípojce za pobočkovou ústřednu, zjistíte v dokumentaci k ústředně a kapitole "Provoz na pobočkové ústředně".

36 Telefonování Přijmutí, odmítnutí, přepojení hovoru Hovoříte pomocí sluchátka či hands-free a slyšíte zaklepání (tón). Displej zobrazí číslo volajícího nebo jeho jméno, je-li uložen v seznamu. V druhé řádce se ukáže pro kterého uživatele je hovor určen. Přijmout Stiskněte Fox kláves pod "přijmout". Stávající spojení bude přidrženo. Vzhledem k tomu, že Váš stávající partner během zadržení neslyší žádný tón, oznamte mu, že krátce přijmete jiný hovor a můžete telefonovat s novým volajícím. Nebo Chcete hovor odmítnout: Stiskněte Fox-klávesu pod " " dokud se v druhé řádce nezobrazí "Odmítnout". Odmítnout Stiskněte Fox-klávesu pod "Odmítnout". Příchozí hovor obdrží obsazovací tón. Nebo Chcete hovor předat na záznamník (pouze Eurit 65). Stiskněte Fox-klávesu pod " " dokud se nezobrazí v druhé řádce ", odmítnout". Stiskněte Fox-klávesu pod " ". Příchozí hovor bude předán na záznamník, z něhož volající uslyší oznámení. Nebo Chcete hovor přepojit: Přepojit Stiskněte Fox-klávesu pod "Přepojit", displej ukazuje "Nr.:" se zadávacím znaménkem a pod ním "OK". Zadejte telefonní číslo s předvolbou, na které chcete hovor přepojit. Nebo Chcete číslo z telefonního seznamu. Stiskněte Fox klávesu pod " telefonního seznamu. ". Na displeji se zobrazí první záznam Stiskem Fox-klávesy pod " " nebo " " vyberte požadované telefonní číslo. Stiskněte Fox-klávesu pod "OK" a hovor bude přepojen na požadované číslo.

37 Telefonování Zahájit doplňkový telefonát, zpětný dotaz Vedete hovor a chcete k němu připojit dalšího účastníka, například se u něj na něco doptat, nebo s ním hovořit střídavě. Upozorněte vašeho aktuálního telefonního partnera, že během času, který potřebujete ke zpětnému dotázání, nebude nic neuslyší, i když spojení stále probíhá. Stiskněte R-tlačítko a aktivní hovor bude zadržen, na displeji se zobrazí "Volba". Telefonní partner neuslyší nic. Zadejte číslo (s předvolbou) požadovaného účastníka. Proveďte zpětné dotázání. Nebo Chcete-li převzít číslo z telefonního seznamu. Stiskněte Fox-tlačítko pod " " a na displeji se zobrazí první záznam. Volte pomocí Fox-tlačítka pod " " nebo " " požadované číslo. Stiskněte Fox-tlačítko pod "ok" a veďte zpětný dotaz. Pro zpětný dotaz můžete hovor ukončit, viz. kapitola "Ukončení jednotlivého hovoru", nebo přepínat mezi oběma spojeními, viz. kapitola "Přepínání". Přepínání Přepínání znamená, že můžete střídavě komunikovat s oběma spojeními. Na vašem telefonu jsou dvě spojení, ze kterých bude jedno pozdrženo, což je popsáno v kapitole "Převzít, odmítnout nebo přesměrovat hovor". Stiskněte R-tlačítko, stávající spojení bude zadrženo a předtím zadržené spojení bude aktivováno. Můžete hovořit. Pokud chcete přecházet z jednoho hovorového spojení na druhé, stiskněte pokaždé R-tlačítko. Ukončení jednotlivého hovoru Ze stávajících dvou spojení chcete jedno ukončit. Ukončit Stiskněte Fox-tlačítko pod "Ukončit" a aktivní spojení bude ukončeno.

38 Telefonování Ukončení všech hovorů Všechny probíhající hovory můžete ukončit jen postupně, jak je popsáno v kapitole "Ukončení jednotlivého hovoru". Ukončete poslední hovor stisknutím Fox-tlačítka pod "ukončit". Pokud jste položili sluchátko, nebo stiskli tlačítko reproduktoru při probíhajícím hovoru, ozve se Eurit 35/65 akusticky. Displej ukazuje "-Aktivní spojení-". Po stisknutí tlačítka reproduktoru, nebo převzetí sluchátka, můžete zadržovaný hovor znovu převzít a potom ukončit. Zprostředkování Spojení, které je na vašem přístroji, můžete převést i na jiné číslo. Přepojit na probíhající spojení Na vašem telefonu existují již dvě spojení, mezi kterými jste např. přepínali. Chcete-li oba hovory spolu spojit a sám se na nich už nepodílet. Stiskněte Fox-tlačítko pod " ", dokud se na druhém řádku nezobrazí "zprostředkovat". Zprostředkovat Stiskněte Fox-tlačítko pod "zprostředkovat". Hovořící budou spolu spojeni. Uslyšíte tón obsazení. Obě spojení jsou nyní volná. O použitelnosti této služby, vám podá informaci váš provozovatel sítě. Pokud máte váš telefon připojen k telefonnímu zařízení, můžete hovory zprostředkovávat interně na síti. Viz. "Nastavení způsobu spojení" v kapitole "Provoz na telefonním zřízení". Přepojit na nové spojení Vedete hovor a zjistíte, že váš partner na telefonu měl hovořit s jinou osobou. Stiskněte R-tlačítko. Aktivní hovor bude zadržen. Zadejte požadované číslo s předvolbou. Počkejte na spojení a sdělte volanému, že mu předáváte hovor. Stiskněte při probíhajícím spojení Fox-tlačítko pod " displeji zobrazí "zprostředkovat". " až se na Zprostředkovat Stiskněte Fox-tlačítko pod "zprostředkovat". Hovorový partneři budou spolu spojeni. Obě potřebná spojení budou volná.

39 Telefonování Trojkonference Zde popsané, platí pro hovory vedené přes ISDN spojení. Jak se bude chovat váš telefon při připojení na telefonní zařízení viz. "Dokumentace telefonního zařízení" v kapitole "Provoz na telefonním zařízení". Zprovoznění trojkonference Pokud vedete hovor a chcete k němu připojit třetí osobu. Upozorněte vašeho telefonního partnera, že po dobu, kterou potřebujete k zavolání třetí osoby, nebude nic slyšet i když spojení stále probíhá. Stiskněte R-tlačítko. Aktivní hovor bude zadržen a na displeji se zobrazí "volba". Telefonní partner neslyší nic. Zadejte požadované číslo s předvolbou. Počkejte na spojení a sdělte mu, že ho přibíráte k hovoru. Při probíhajícím spojení stiskněte Fox-tlačítko pod " ", až se zobrazí na druhém řádku "Konference". Konference Stiskněte Fox-tlačítko pod "Konference". Všechna spojení budou společně propojena. Sestavení trojkonference Na vašem telefonu existují dvě spojení, mezi kterými jste např. přepínali. Stiskněte Fox-tlačítko pod " ", až se na druhém řádku zobrazí "Konference". Stiskněte Fox-tlačítko pod "Konference". Všechna spojení budou společně propojena, každý účastník může mluvit a poslouchat. Ukončení trojkonference Pokud chcete ukončit trojkonferenci pro př. jen přepínání mezi oběma partnery. Ukončit Stiskněte Fox-tlačítko pod "Ukončit". Jste spojeni s posledním aktivním hovorem, druhý hovor bude zadržován.

40 Telefonování Ukončení jednoho hovoru Pokud chcete jedno ze spojení, mezi kterými přepínáte ukončit: Ukončit Stiskněte Fox-tlačítko pod " ", dokud se na druhém řádku nezobrazí "Ukončit". Aktivní spojení bude ukončeno. Ukončení všech hovorů Všechna právě probíhající spojení můžete ukončit jen po sobě, popsáno pod "Ukončení jednotlivého hovoru". Ukončete poslední hovor stisknutím Fox-tlačítka pod "Ukončit", spojení bude ukončeno a zazní tón volby. Pokud jste položili sluchátko, nebo stiskli tlačítko reproduktoru, při probíhajícím hovoru, ozve se Eurit 35/65 akusticky. Displej ukazuje "-Aktivní spojení-". Po stisknutí tlačítka reproduktoru, nebo převzetí sluchátka, můžete zadržovaný hovor znovu převzít a potom ukončit.

Ovládání IP telefonů Well T22P a T26P

Ovládání IP telefonů Well T22P a T26P Ovládání IP telefonů Well T22P a T26P Výrobce: Typ zařízení: Well Well T22P, Well T26P Firmware: 7.60.30.5, 6.60.30.5 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 2.11.2011

Více

Ovládání IP telefonů Thomson ST2022 a ST2030

Ovládání IP telefonů Thomson ST2022 a ST2030 Ovládání IP telefonů Thomson ST2022 a ST2030 Výrobce: Typ zařízení: Firmware: Služba: Thomson Thomson ST2022, Thomson ST2030 Thomson ST2022 (3.61), Thomson ST2030(1.61) VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální

Více

Ovládání přístroje Aastra 6753

Ovládání přístroje Aastra 6753 Ovládání přístroje Aastra 6753 Displej je tvořen informačním řádkem, který zobrazuje stav přístroje, číslo volajícího nebo přístupné funkce. V klidu je na displeji zobrazen datum a čas, v průběhu hovoru

Více

Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP

Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP Ovládání IP telefonu Gigaset C470 IP Výrobce: Typ zařízení: Siemens Gigaset C470 IP Firmware: 02223 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 11.05.2010 Gigaset C470IP

Více

Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3

Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3 Ovládání IP telefonů Well YV2 a YV3 Výrobce: Typ zařízení: Well Well YV2, Well YV3 Firmware: 1.21.2 Služba: VoIP CTX / Voice Connect (Virtuální ústředna / Neomezená linka) Datum: 27.07.2009 Well YV2 Well

Více

Ovládání přístroje Aastra 6755

Ovládání přístroje Aastra 6755 Ovládání přístroje Aastra 6755 Displej je tvořen informačním řádkem, který zobrazuje stav přístroje, číslo volajícího nebo přístupné funkce. V klidu je na tomto řádku zobrazeno datum a čas, v průběhu hovoru

Více

Uživatelská příručka k SIP terminálu Mitel 6863i

Uživatelská příručka k SIP terminálu Mitel 6863i Uživatelská příručka k SIP terminálu Mitel 6863i 41-001575-00 REV00 KVĚTEN 2015 Následující návod popisuje nejčastěji používané funkce, nicméně možnosti tohoto přístroje jsou mnohem širší. Nastavení a

Více

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6753

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6753 NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE Aastra 6753 Digitální telefon 6753 je kompletní, výkonný nástroj s jednoduchým a rychlým ovládáním, které je umožněno: - zobrazováním

Více

Ovládání IP telefonu Panasonic KX-TGP 500 a KX-TPA 50

Ovládání IP telefonu Panasonic KX-TGP 500 a KX-TPA 50 Ovládání IP telefonu Panasonic KX-TGP 500 a KX-TPA 50 Výrobce: Panasonic Typ zařízení: KX-TGP 500, KX-TPA 50 Firmware: 22.02, 22.10, 22.53 (KX TGP 500, KX TGP 550) Služba: VoIP CTX / VoIP Connect (O2 Virtuální

Více

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6755

NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY. NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE. Aastra 6755 NÁVOD K OBSLUZE TELEFONNÍ ÚSTŘEDNY NeXspan / Aastra Z DIGITÁLNÍHO PŘÍSTROJE Aastra 6755 Digitální telefon Aastra 6755 je kompletní, výkonný nástroj s jednoduchým a rychlým ovládáním, které je umožněno:

Více

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í

Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky IB-2084 N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í Analogový telefonní přístroj s velkými tlačítky N Á V O D K P O U Ž Í V Á N Í 2 VLASTNOSTI 9 Tlačítek přímých pamětí s piktogramy 3 Tlačítka nouzové volby Nastavení hlasitosti zvuku (20dB) Nastavení hlasitosti

Více

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle

A300. Mobilní telefon. Začínáme snadno a rychle A300 Mobilní telefon Začínáme snadno a rychle Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 4 Zapnutí a vypnutí telefonu... 6 Nabíjení telefonu... 7 Nouzové volání... 8 Telefonování...

Více

The world in your hands EURIT 22 PRO. Návod k obsluze

The world in your hands EURIT 22 PRO. Návod k obsluze The world in your hands EURIT 22 PRO Návod k obsluze Vážení zákazníci, jsme potěšeni, že jste si vybrali telefon EURIT 22 PRO. Tato příručka Vám pomůže ovládat tento telefon. Především Vám doporučujeme

Více

Panasonic KX-TGP600 Příručka uživatele Vodafone OneNet

Panasonic KX-TGP600 Příručka uživatele Vodafone OneNet Panasonic KX-TGP600 Příručka uživatele Vodafone OneNet Panasonic KX-TGP600 Příručka uživatele Vodafone OneNet Popis tlačítek telefonu 1 Indikátor vyzvánění/nabíjení 2 Zdířka pro náhlavní soupravu 3 Tlačítko

Více

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce

Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce Průvodce aplikací GTS Webový portál pro správce www.centrex.gts.cz Strana 1 z 14 Obsah 1 Přihlášení do portálu Centrex... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy...

Více

Instalace programu Autorizace programu a Objednací formulář Informace Objednací list. Nastavení Základní Autorizační kód.

Instalace programu Autorizace programu a Objednací formulář Informace Objednací list. Nastavení Základní Autorizační kód. Instalace programu Spusťte program XComCZ_Setup.exe. Zkontrolujte složku, do které se má program nainstalovat, případně zvolte jinou. Stiskněte tlačítko Nainstalovat program. Tím je instalace hotova. Nainstalovaný

Více

HiPath HiPath 1120 HiPath 1130 HiPath 1150 HiPath Návod k použití Systémový telefon Profiset 3030

HiPath HiPath 1120 HiPath 1130 HiPath 1150 HiPath Návod k použití Systémový telefon Profiset 3030 HiPath 1100 HiPath 1120 HiPath 1130 HiPath 1150 HiPath 1190 Návod k použití Systémový telefon Profiset 3030 Obsah Instalační pokyny... 3 Instalace... 4 Systémový telefon Profiset 3030... 5 Charakteristiky...

Více

VoIP telefon Fanvil X3S Základní návod

VoIP telefon Fanvil X3S Základní návod VoIP telefon Fanvil X3S Základní návod 1. Úvod Fanvil X3S je VoIP telefon, který dokonale vyhovuje všem druhům obchodních komunikací a uspokojí i náročnější domácí uživatele. Fanvil X3S disponuje velice

Více

Panasonic KX-TGP500 Příručka uživatele Vodafone OneNet

Panasonic KX-TGP500 Příručka uživatele Vodafone OneNet Panasonic KX-TGP500 Příručka uživatele Vodafone OneNet Panasonic KX-TGP500 Příručka uživatele Vodafone OneNet Popis tlačítek telefonu 2 3 4 1 7 8 9 10 1 Indikátor vyzvánění/nabíjení 2 Hlasitý reproduktor

Více

Návod na rychlý start

Návod na rychlý start Zaregistrujte váš výrobek a získejte podporu na www.philips.com/welcome CD250 CD255 SE250 SE255 Návod na rychlý start 1 Připojení 2 Instalace 3 Používání Obsah balení Základna NEBO Sluchátko Kryt baterie

Více

INSTALACE TELEFONU NASTAVENÍ TELEFONU INSTALACE TELEFONU NA STŮL

INSTALACE TELEFONU NASTAVENÍ TELEFONU INSTALACE TELEFONU NA STŮL ALCATEL 29362 Telefonní přístroj s identifikací volajícího ( CLIP ) a s speakerphonem Příručka uživatele ÚVOD Telefonní přístroj umožňuje uložení čísla volajícího do paměti a jeho zobrazení. Identifikace

Více

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone

Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Diktafon vhodný pro nahrávání hovorů na smartphonech včetně iphone Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Přístroj lze použít jako běžný diktafon Velmi jednoduché nahrávání probíhajících hovorů Nahrávání

Více

ConCorde-550CID Uživatelská příručka

ConCorde-550CID Uživatelská příručka ConCorde-550CID Uživatelská příručka BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 1. Pozorně si přečtěte následující pokyny před použitím telefonu, aby bylo zařízení použito bezpečně a správně 2. Odpojte napájecí kabel od elektrické

Více

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian

Meeting Asistent. Manuál pro instalaci a ovládání aplikace. Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian Meeting Asistent Manuál pro instalaci a ovládání aplikace Nokia + Sony Ericsson telefony s OS Symbian 1 Úvodem 2 Podporované přístroje 3 Start 3.1 Potřebné vybavení 3.2 Instalace aplikace do telefonu 4

Více

Uživatelský návod 4020 Poznejte svůj telefon

Uživatelský návod 4020 Poznejte svůj telefon Poznejte svůj telefon Máte ALCATEL Premium REFLEXES digitální telefon. 1 lefon Displej Displej zobrazuje několik stránek informací týkajících se současného hovoru. Svítíc í diod a upozorňuje na zprávy.

Více

s_cz.fm euroset 805 S Návod k použití

s_cz.fm euroset 805 S Návod k použití .. euroset S Návod k použití .. euroset S euroset S MUTE R SET REDIAL RECALL ABC q DEF GHI JKL MNO PQRS TUV WXYZ M MEM Vkládací popisný štítek M - opakování volby uloženého čísla Cílová tlačítka SET -

Více

Analogový telefonní přístroj Model KXT480 Návod k obsluze

Analogový telefonní přístroj Model KXT480 Návod k obsluze Analogový telefonní přístroj Model KXT480 Návod k obsluze FUNKCE PŘÍSTROJE... 4 OBSAH BALENÍ... 4 POPIS TLAČÍTEK TELEFONU... 5 4 INSTALACE... 6 4. Instalace baterií... 6 5 NASTAVENÍ TELEFONU... 6 5. Natavení

Více

Mitel MiVoice Office 400 MiVoice 5361 / 5361IP. Uživatelský návod

Mitel MiVoice Office 400 MiVoice 5361 / 5361IP. Uživatelský návod Mitel MiVoice Office 400 MiVoice 5361 / 5361IP Uživatelský návod Obsah OBSAH...1 POPIS TELEFONU...4 Zadní strana telefonu... 5 Symboly zobrazované na displeji... 6 Symboly zobrazované v položkách menu...

Více

Průvodce aplikací Webový portál pro správce Portal-uc.gtsce.com

Průvodce aplikací Webový portál pro správce Portal-uc.gtsce.com Průvodce aplikací Webový portál pro správce Portal-uc.gtsce.com Obsah 1 Přihlášení do portálu... 3 2 Hlavní stránka aplikace základní popis... 3 3 Použití interaktivní nápovědy... 4 4 Použití vybraných

Více

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500

Co můžete dělat s náhlavní soupravou: O HTC BH M500 Co můžete dělat s náhlavní soupravou: přijmout hovor ukončit hovor odmítnout hovor vytočit poslední volané číslo přenos hovoru mezi náhlavní soupravou a telefonem hlasové vytáčení Specifikace Doba hovoru

Více

Analogový telefonní přístroj IB-2037 / IB n á v o d k p o u ž í v á n í

Analogový telefonní přístroj IB-2037 / IB n á v o d k p o u ž í v á n í Analogový telefonní přístroj IB-2037 / IB-2038 n á v o d k p o u ž í v á n í VLASTNOSTI Zobrazení jména a čísla volajícího Vícejazyčné menu včetně češtiny a slovenštiny 550 položek jmenného seznamu Seznam

Více

Hands free sada do auta U&I-04. - Návod k použití

Hands free sada do auta U&I-04. - Návod k použití Hands free sada do auta U&I-04 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 POPIS JEDNOTLIVÝCH ČÁSTÍ... 3 NÁHLAVNÍ SADA... 3 REPRODUKTOR HANDSFREE... 4 ZÁKLADNÍ OPERACE... 4 NABÍJENÍ... 5 NABÍJENÍ HEADSETU... 6 NABÍJENÍ

Více

Hicom 150 E Telefony s tónovou volbou Telefony s impulsní volbou Telefony pro ISDN. Návod k použití

Hicom 150 E Telefony s tónovou volbou Telefony s impulsní volbou Telefony pro ISDN. Návod k použití Hicom 150 E Telefony s tónovou volbou Telefony s impulsní volbou Telefony pro ISDN Návod k použití Obsah Hicom 150 E... 5 Vysvětlení symbolů... 5 Příjem volání... 6 Volba spojení... 6 Zpětný dotaz (neplatí

Více

EX3262C Instalační a uživatelský manuál

EX3262C Instalační a uživatelský manuál EX3262C Instalační a uživatelský manuál Technická data: Napájení telefonu je prováděno pomocí sběrnice Klidový odběr: Odběr při provozu: 8 ma 0,4 A Obrazovka: Barevné LCD 4 Pracovní teplota: 0 50 C Maximální

Více

FRITZ!Fon MT-F. Zkrácená uživatelská příručka

FRITZ!Fon MT-F. Zkrácená uživatelská příručka FRITZ!Fon MT-F Zkrácená uživatelská příručka - - Začínáme s FRITZ!Fon MT-F Práci s FRITZ!Fon MT-F můžete začít v několika jednoduchých krocích. Bezpečnostní instrukce Vyvarujte se vniknutí kapaliny do

Více

Ovládací prvky telefonu

Ovládací prvky telefonu A370 Začínáme Obsah Obsah... 2 Ovládací prvky telefonu... 3 Uvedení do provozu... 5 Zapnutí a vypnutí telefonu.. 8 Nabíjení telefonu... 9 Nouzové volání... 11 Telefonování... 12 Svítilna... 14 Zámek klávesnice...

Více

V1.0 D I S C O M P. Zkrácený návod k použití. Fanvil Technology Co, Ltd.

V1.0 D I S C O M P. Zkrácený návod k použití. Fanvil Technology Co, Ltd. V1.0 X6 Zkrácený návod k použití Fanvil Technology Co, Ltd. www.fanvil.com Obsah balení Kabel ke sluchátku Ethernetový kabel Zkrácený návod k použití IP telefon Sluchátko Stojan Napájecí zdroj Popis ikon

Více

F-FREEQALL SKYPE. Brána pro Skype a telefonní linku

F-FREEQALL SKYPE. Brána pro Skype a telefonní linku F-FREEQALL SKYPE Brána pro Skype a telefonní linku Nainstalujte si software Skype verze 1.3 nebo vyšší pro IBM kompatibilní PC s Windows. (viz obr. v originálním návodu str. 2-4) Stáhněte si Skype ze stránek

Více

Návod k použití euroset 2005

Návod k použití euroset 2005 Návod k použití euroset 005 M 1 3 4 5 6 7 8 9 10 euroset 005 Funkční prvky / tlačítka M M (Memory) tlačítko (rozšířené opakování volby) / Redial opakování volby Tlačítko zkrácené volby #+ J a tlačítková

Více

Návod k obsluze odolného DECT zařízení RTX 8830

Návod k obsluze odolného DECT zařízení RTX 8830 Návod k obsluze odolného DECT zařízení RTX 8830 Zapojení zařízení: 1. Do sluchátka vložte přiloženou baterii. Podržením červeného tlačítka se symbolem zavěšení telefon zapněte. 1. Pootočte zámek na zadním

Více

DOMOVNÍ VIDEOTELEFON AIKO 1716/1 a 1716/2

DOMOVNÍ VIDEOTELEFON AIKO 1716/1 a 1716/2 DOMOVNÍ VIDEOTELEFON AIKO 1716/1 a 1716/2 Videotelefony 1716/1 a 1716/2 jsou navrženy pouze pro instalaci v systémech 1083 (2Voice). POPIS A VLASTNOSTI 1 - Displej 2 - Mikrofon 3 - Signalizace ztlumení

Více

KXT709 UŽIVATELSKÝ NÁVOD

KXT709 UŽIVATELSKÝ NÁVOD KXT709 UŽIVATELSKÝ NÁVOD zjednodušený Instalace 1. Připojte kroucenou šňůru do zdířky sluchátka a druhý konec šňůry do zdířky na boční straně telefonu. 2. Připojte telefonní kabel do zdířky na spodní straně

Více

HiPath 4000 Hicom 300 E/300 H. Návod k použití optipoint 500 economy optipoint 500 basic optipoint 500 standard optipoint 500 advance

HiPath 4000 Hicom 300 E/300 H. Návod k použití optipoint 500 economy optipoint 500 basic optipoint 500 standard optipoint 500 advance HiPath 4000 Hicom 300 E/300 H Návod k použití optipoint 500 economy optipoint 500 basic optipoint 500 standard optipoint 500 advance Důležitá upozornění Neprovozujte telefon v prostředí s nebezpečím výbuchu!

Více

GSM ALARM - základní sada Návod k použití

GSM ALARM - základní sada Návod k použití GSM ALARM - základní sada Návod k použití První spuštění a základní nastavení: Před vložením SIM karty do GSM alarmu, je potřeba ji připravit v mobilním telefonu: 1. Odstraňte PIN 2. Vymažte všechny telefonní

Více

D I S C O M P X3S / X3SP / X3G. Zkrácený návod k použití. Fanvil Technology Co, Ltd.

D I S C O M P X3S / X3SP / X3G. Zkrácený návod k použití. Fanvil Technology Co, Ltd. V1 - X3S / X3SP / X3G Zkrácený návod k použití Fanvil Technology Co, Ltd. www.fanvil.com Obsah balení Kabel ke sluchátku Ethernetový kabel Zkrácený návod k použití IP telefon Sluchátko Stojan Popis ikon

Více

Aastra 7444ip. IP telefon pro Aastra MX-ONE. Uživatelská příručka

Aastra 7444ip. IP telefon pro Aastra MX-ONE. Uživatelská příručka Aastra 7444ip IP telefon pro Aastra MX-ONE Uživatelská příručka Aastra 7444ip IP telefon 1 Displej 2 Programovatelná tlačítka 3 Soft tlačítka 4 Navigační tlačítko 5 Tlačítka menu 6 Tlačítka nastavení hlasitosti

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

V300/301. Příručka pro rychlou instalaci. IP telefon. Verze / vydání. Copyright Všechna práva vyhrazena.

V300/301. Příručka pro rychlou instalaci. IP telefon. Verze / vydání. Copyright Všechna práva vyhrazena. V300/301 IP telefon Příručka pro rychlou instalaci Verze 1.00 9/2008 3. vydání Copyright 2008. Všechna práva vyhrazena. Přehled Tato příručka pro rychlou instalaci popisuje možnosti nastavení a používání

Více

NÁVOD K POUŽITÍ BLUETOOTH SLUCHÁTKA F5A. Bluetooth EDR, apt-x, ANC

NÁVOD K POUŽITÍ BLUETOOTH SLUCHÁTKA F5A. Bluetooth EDR, apt-x, ANC NÁVOD K POUŽITÍ BLUETOOTH SLUCHÁTKA F5A Bluetooth 4.0 + EDR, apt-x, ANC Děkujeme, že jste si zakoupili bluetooth sluchátka CEL-TEC F5A. Před použitím si pečlivě přečtěte tento návod. Obsah 1. Hlavní vlastnosti...

Více

STC33-manual-CZ.qxd 5.12.2003 21:31 StrÆnka 1

STC33-manual-CZ.qxd 5.12.2003 21:31 StrÆnka 1 STC-manual-CZ.qxd 5..00 : StrÆnka PŘÍRUČKA UŽIVATELE Bezdrátový telefon SENCOR Digitální bezdrátový telefon se zobrazováním čísla volajícího (CLIP) Po přerušení dodávky elektřiny není telefonem možné telefonování

Více

Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375

Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375 Stručný návod k rychlému použití XL370/XL375 Co je v balení Základní stanice (XL375) Základní stanice (XL370) Poznámka * Balení s více sluchátky obsahuje více sluchátek, nabíječek a napájecích adaptérů.

Více

HiPath 4000. optipoint 410 economy optipoint 410 standard. Návod k použití

HiPath 4000. optipoint 410 economy optipoint 410 standard. Návod k použití HiPath 4000 optipoint 410 economy optipoint 410 standard Návod k použití K návodu k použití Tento návod k použití popisuje telefon optipoint 410 ve spolupráci s komunikačním serverem HiPath 4000, verzí

Více

Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Návod k obsluze. J. Eberspächer GmbH & Co. KG. Eberspächerstr. 24 D Esslingen

Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů. Návod k obsluze. J. Eberspächer GmbH & Co. KG. Eberspächerstr. 24 D Esslingen J. Eberspächer GmbH & Co. KG Eberspächerstr. 24 D-73730 Esslingen Komfortní spínací hodiny s možností předvolby na 7 dnů Telefon (ústředna) 00 49 (0)711 939-00 Telefax 00 49 (0)711 939-0500 www.eberspaecher.com

Více

Návod na použití Telefonní komunikátor TPC Stránka 1

Návod na použití Telefonní komunikátor TPC Stránka 1 Návod na použití Telefonní komunikátor TPC Stránka 1 Obsah 1 Popis... 2 2 Popis konektorů... 3 3 Montáž... 4 4 DIP přepínače... 4 4.1 (SW401)... 4 4.2 Nastavení adresy (SW501)... 5 5 Nastavení telefonních

Více

Bezdrátová indukční smyčka Bluetooth ARTONE 3

Bezdrátová indukční smyčka Bluetooth ARTONE 3 1 Návod na použití Bezdrátová indukční smyčka Bluetooth ARTONE 3 2 Artone 3 je bezdrátová indukční smyčka pro poslech zařízení vybavená bezdrátovou technologií Bluetooth. 2.1 + EDR Takto můžete poslouchat

Více

Nejjednodušší volání přes Internet. SIPY základní nastavení Siemens Gigaset A580IP. Kroky potřebné pro konfiguraci: Doplňkové informace:

Nejjednodušší volání přes Internet. SIPY základní nastavení Siemens Gigaset A580IP. Kroky potřebné pro konfiguraci: Doplňkové informace: SIPY základní nastavení Siemens Gigaset A580IP Tento dokument obsahuje stručný návod pro zprovoznění telefonní služby Sipy na telefonu Siemens Gigaset A580IP. Slouží pouze jako pomůcka pro bleskovou konfiguraci.

Více

ë ohlášení čekajícího volání zapnuté š anonymní volání zapnuté

ë ohlášení čekajícího volání zapnuté š anonymní volání zapnuté Stručný přehled Euroset 5020 8 7 6 9 10 11 12 1 1 u tlačítko zpětného dotazu stisknuté P pauza z pamět' neobsahuje žádná data { telefon uzamčený zzzz při pokusu o spojení: telefon uzamčený 0 9 telefonní

Více

CONCORDE A80 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VLASTNOSTI

CONCORDE A80 ÚVOD BEZPEČNOSTNÍ POKYNY VLASTNOSTI CONCORDE A80 ÚVOD Děkujeme za zakoupení nejnovějšího telefonu s LCD displejem Concorde A80. Tento návod je určen k seznámení s tímto telefonem. Chcete-li získat maximální užitek z nového telefonu, doporučujeme

Více

Špičkový diktafon v propisce

Špičkový diktafon v propisce Špičkový diktafon v propisce Návod k obsluze Hlavní výhody produktu: Volitelná kvalita nahrávání Volitelné nahrávání detekcí zvuku Dálkové ovládání sloužící jak k nastavení přístroje, tak přehrávání www.spionazni-technika.cz

Více

TG8411_8421FX(cz-cz)_QG.fm Page 1 Monday, March 2, 2009 10:18 AM

TG8411_8421FX(cz-cz)_QG.fm Page 1 Monday, March 2, 2009 10:18 AM TG8411_8421FX(cz-cz)_QG.fm Page 1 Monday, March 2, 2009 10:18 AM Model č. KX-TG8411FX/KX-TG8412FX KX-TG8421FX Stručný průvodce Chcete-li zařízení použít ve vaší zemi, nejprve změňte nastavení regionu na

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-HPB30.B M-HPB30.W

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-HPB30.B M-HPB30.W UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-HPB30.B M-HPB30.W Obsah CZ Záruka 3 Informace o bezpečnosti 3 Specifikace 3 Přehled produktu 4 Nabíjení baterie 5 Zapnutí/vypnutí 5 Párování a propojení s Bluetooth zařízením 6 Opětovné

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-HPB30.B M-HPB30.W

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-HPB30.B M-HPB30.W UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA M-HPB30.B M-HPB30.W Obsah CZ Záruka 3 Informace o bezpečnosti 3 Specifikace 3 Přehled produktu 4 Nabíjení baterie 5 Zapnutí/vypnutí 5 Párování a propojení s Bluetooth zařízením 6 Opětovné

Více

Ericsson Dialog 4220 Lite/ Dialog 3210. Komunikační platforma BusinessPhone. Uživatelský návod

Ericsson Dialog 4220 Lite/ Dialog 3210. Komunikační platforma BusinessPhone. Uživatelský návod Ericsson Dialog 4220 Lite/ Dialog 3210 Komunikační platforma BusinessPhone Uživatelský návod Translation Damovo Česká republika s.r.o. 2004 Obsah Obsah strana Úvod... 4 Popis... 6 Příchozí volání... 14

Více

Definity a Definity Audix Funkce ústředny a hlasové pošty 11/28/00

Definity a Definity Audix Funkce ústředny a hlasové pošty 11/28/00 Program školení: 1. Ústředna Definity a telefonní přístroje 2. Uživatelské funkce ústředny Definity 3. Možnosti využití funkcí z analogových telefonů 4. Možnosti využití funkcí z digitálních telefonů 5.

Více

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.

Příručka pro uživatele. Rádi vám vždy pomůžeme CD290 CD295. Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips. Rádi vám vždy pomůžeme Zregistrujte svůj výrobek a získejte podporu na adrese www.philips.com/welcome Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost Philips Otázky? Kontaktujte společnost

Více

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III

3 x 4. Illustration II. 8.Option 2. 7. Option 1 8.1 7.1 8.2 9.1. a SM3. 9.Option 3. Illustration I. Illustration III BC m CZ SK EST 1 3 4 2 3 x 4 1 2 6 5 4 Illustration II 7. Option 1 8.Option 2 8.1 b 7.1 8.2 9.1 9.Option 3 a SM3 10 Illustration I Illustration III CZ OBSAH BALENÍ PROHLÉDNI SI OBRÁZEK I 1. Reproduktor

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

EVOLVEO StrongPhone Accu

EVOLVEO StrongPhone Accu Manuál k telefonu 1. Popis telefonu 2. Před zapnutím telefonu Vložte SIM kartu jako na obrázku - uživatelská příručka Stránka 1 z 5 Verze 1.1 3. Připojte USB kabel (připojený k nabíječce nebo k PC) a před

Více

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942

SPA IP telefon VoIp. Voice. Uživatelská přiručka. Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 VoIp Voice Uživatelská přiručka Modely: SPA921, SPA922, SPA941, SPA942 Autorská práva a ochrané známky Veškeré změny mohou být zpracovány bez upozornění. Linksys je obchodní a ochraná známka společnosti

Více

Bezdrátové handsfree na stínítko

Bezdrátové handsfree na stínítko Bezdrátové handsfree na stínítko Uživatelská příručka Funkce Poslech hudby z mobilního telefonu: Při jízdě s automobilem můžete poslouchat hudbu z mobilního telefonu. Ovládání příchozího hovoru: Při příchozím

Více

Digitální telefon T3 Comfort připojený na telekomunikační server Integral 55. Návod na obsluhu

Digitální telefon T3 Comfort připojený na telekomunikační server Integral 55. Návod na obsluhu Digitální telefon T3 Comfort připojený na telekomunikační server Integral 55 Návod na obsluhu 2 Důležitá upozornění a informace Připojení digitálního telefonu T3 k telefonní síti Digitální telefonní přístroje

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5

KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5 KODÉR PRO 18 ÚČASTNÍKŮ S INTEGROVANOU HLASOVOU JEDNOTKOU 1072/5 VLASTNOSTI Modul řady 1155 Svorkovnice pro připojení 18 tlačítek (dvě tlačítka přímo na modulu) Konektor pro připojení rozšiřujícího modulu

Více

Push to talk. 1. vydání

Push to talk. 1. vydání Push to talk 1. vydání 2008 Nokia. Všechna práva vyhrazena. Nokia, Nokia Connecting People a Nseries jsou ochranné známky nebo registrované ochranné známky společnosti Nokia Corporation. Nokia tune je

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

ESCORT cz. Uživatelský manuál. Cz

ESCORT cz. Uživatelský manuál. Cz ESCORT cz Uživatelský manuál Cz-9138-2 Ovládání Místní přístup Po zdvihnutí místního telefonu zadejte přístupový kód (implicitně [*08]) a modul ESCORT zdvihne linku. Dálkový telefonický přístup Ovládání

Více

Ericsson Dialog 4222 Office/Dialog 3211 & 3212

Ericsson Dialog 4222 Office/Dialog 3211 & 3212 Ericsson Dialog 4222 Office/Dialog 3211 & 3212 Komunikační platforma BusinessPhone Uživatelský návod Obsah Obsah strana Úvod... 4 Popis... 6 Příchozí volání... 18 Odchozí volání... 22 V průběhu volání...

Více

Digitální diktafon s nahráváním tel. hovorů

Digitální diktafon s nahráváním tel. hovorů Digitální diktafon s nahráváním tel. hovorů Návod k obsluze Kontakt na dodavatele: SHX Trading s.r.o. Týmlova 8, Praha 4, 140 00 Tel: 244 472 125, email: info@spyobchod.cz www.spyobchod.cz Stránka 1 1.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Obsluha domácího telefonu ELEGANT 2-BUS 4 FP

Obsluha domácího telefonu ELEGANT 2-BUS 4 FP Obsluha domácího telefonu ELEGANT 2-BUS 4 FP 211 03 OBSAH 1. Úvod. 2. Obsluha domácího telefonu. 3. Údržba. 4. Poruchové stavy. 5. Popis domácího telefonu. 1. Úvod Domácí telefon DT ELEGANT 2-BUS je součástí

Více

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení

1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID. 2. Internet. 3. Zabezpečení 1 z 23 Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

VIDEOMONITOR 2- VODIČOVÉHO SYSTÉMU

VIDEOMONITOR 2- VODIČOVÉHO SYSTÉMU VIDEOVRÁTNÝ -VODIČOVÝ VIDEOMONITOR - VODIČOVÉHO SYSTÉMU UŽIVATELSKÝ MANUÁL CZ... CZ- VIDEOMONITOR - VODIČOVÝ VIDEOMONITOR - VODIČOVÝ CZ-3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Nevystavujte zařízení kapající nebo stříkající

Více

BlindShell uživatelský manuál

BlindShell uživatelský manuál Datum: 1.6.2015 BlindShell uživatelský manuál BlindShell je chytrý telefon pro nevidomé a zrakově postižené uživatele. Ovládá se jednoduchými dotykovými gesty. Hlasová zpětná vazba používá výstup s převodem

Více

Dialog 4220 Lite/ Dialog 3210

Dialog 4220 Lite/ Dialog 3210 Dialog 4220 Lite/ Dialog 3210 Komunikační platforma BusinessPhone Uživatelský návod EN/LZTBS160 1320 R1A Ericsson Enterprise AB 2003 Obsah Obsah Úvod... 4 Popis... 6 Příchozí volání... 12 Odchozí volání...

Více

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n)

Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) Návod pro LG Leon 4G LTE (H340n) 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Digitální telefon T3 Classic připojený na komunikační server Integral 55. Návod na obsluhu

Digitální telefon T3 Classic připojený na komunikační server Integral 55. Návod na obsluhu Digitální telefon T3 Classic připojený na komunikační server Integral 55 Návod na obsluhu 2 Důležitá upozornění a informace Připojení digitálního telefonu T3 k telefonní síti Digitální telefonní přístroje

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

HiPath 4000 Hicom 300 E/300 H. Stručný návod k použití optipoint 500 economy optipoint 500 basic optipoint 500 standard optipoint 500 advance

HiPath 4000 Hicom 300 E/300 H. Stručný návod k použití optipoint 500 economy optipoint 500 basic optipoint 500 standard optipoint 500 advance HiPath 4000 Hicom 300 E/300 H Stručný návod k použití optipoint 500 economy optipoint 500 basic optipoint 500 standard optipoint 500 advance Informace o telefonu Důležitá upozornění Neprovozujte telefon

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Návod pro Sony Xperia Z5

Návod pro Sony Xperia Z5 Návod pro Sony Xperia Z5 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3.

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. 1 z 33 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty a baterky Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE

PROGRAM SKYPE. Návod Skype. www.workline.cz VERZE NÁVODU A PROGRAMU VYUŽITÍ PRO V TOMTO NÁVODU SE NAUČÍTE. STÁHNUTÍ A INSTALACE PROGRAM SKYPE VERZE NÁVODU A PROGRAMU Verze 1 1.7.2008 Verze Skype 3.5.0.239 VYUŽITÍ PRO Telekonference pro více účastníků Videokonference pro 2 účastníky Instant Messaging (chat) Zasílání souborů V TOMTO

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení telefonu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 34 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 55 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN 2. Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více