Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu."

Transkript

1

2 Přednáškový blok č.ii - Technika a lidé Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu technických norem (Michal Randa / ORSEC s. r. o.) Možnosti výběru IP CCTV kamer z pohledu požadavků investora (Jindřich Světnica / AXIS Communications s.r.o.) Možnosti rozpoznávání obličejů (Jiří Bartoš / Siemens s.r.o. ; Martin Michajluk / NEC Eastern Europe Ltd.) Nejen kamerové systémy a ochrana osobních údajů (JUDr. Alena Kučerová / UOOU)

3 Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z (divného úhlu) pohledu ČSN a Poplachové systémy základní přehled norem Elektrické zabezpečovací systémy ČSN EN ed. 2 Část 1: Všeobecné požadavky (Vydání: 2/2007) ČSN CLC/TS Část 7: Pokyny pro aplikace (Vydání: 5/2011) CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích ČSN EN Část 1: Systémové požadavky (Vydání: 11/2010 ; Zrušení: 12/2016) ČSN EN ed. 2 Část 7: Pokyny pro aplikaci (Vydání: 4/2013) ČSN EN Část 5: Přenos videosignálu. (Vydání: 4/2002 ; Zrušení: 12/2016) Systémy kontroly vstupů pro použití v bezpečnostních aplikacích ČSN EN Část 7: Systémové požadavky (Vydání: 3/2001 ; Zrušení: 6/2016) ČSN EN Část 7: Pokyny pro aplikace (Vydání: 11/2000) Systémy přivolání pomoci ČSN EN Část 1: Systémové požadavky (Vydání: 3/2003) ČSN CLC/TS Část 7: Pokyny pro aplikace (Vydání: 3/2006) Poplachové přenosové systémy a zařízení ČSN EN Část 1: Všeobecné požadavky (Vydání: 10/2012) ČSN CLC/TS Část 7: Pokyny pro aplikace (Vydání: 11/2005) Kombinované a integrované systémy ČSN CLC/TS Všeobecné požadavky (Vydání: 10/2009) Ostatní ČSN EN ed. 2 Část 4: Elektromagnetická kompatibilita (Vydání: 5/2012) ČSN EN ed. 2 Část 5: Metody zkoušek vlivu prostředí (Vydání: 5/2012)

4 Očekávání & realita Od zrealizovaného systému obvykle očekáváme: - nízké investiční náklady - jednoduchá udržitelnost - prověřený a odborný dodavatel - 24 hodinový servis - rozšiřitelnost a zaručená kompatibilita - decentralizace řízení v základní procesní úrovni - využívání otevřených komunikačních protokolů - důraz na možnost individuálního zásahu Je to reálné? Co pro splnění cílů děláme? Prodáváme zákazníkovi to, co chce a ne to, co potřebuje Jaký je výsledek, když?

5 Budoucnost a všude přítomný cloud Kombinace komerčních trendů spolu s nezadržitelným vývojem nových technologií přivádí éru osobních cloudů, výsledkem bude snížení významu jednotlivých zařízení. Naše známé klasické PC je již tedy minulostí, zůstane pouze jednou z možností přístupu a ztratí svou dlouholetou a klasicistní roli. Svět se mění, vývoj a pokrok nezastavíme, zkusme tedy sešlápnout plyn Dle analytiků společnosti Gartner lze předpokládat, že: -do 10 let budou všechna odvětví transformována, -digitální business naruší a poškodí mnoho tradičních odvětví -riziko nevím dost bude nahrazeno rizikem vím víc, než je možné zpracovat -skutečně neexistuje dělítko mezi technologií a byznysem -uživatelé se chovají nepředvídatelně -neexistují jednoduché správné odpovědi -je třeba experimentovat Prodáváme zákazníkovi to, co chce a ne to, co potřebuje A jaký je výsledek, když?

6 Budoucnost a všude přítomný cloud Kombinace komerčních trendů spolu s nezadržitelným vývojem nových technologií přivádí éru osobních cloudů, výsledkem bude snížení významu jednotlivých zařízení. Naše známé klasické PC je již tedy minulostí, zůstane pouze jednou z možností přístupu a ztratí svou dlouholetou a klasicistní roli. Svět se mění, vývoj a pokrok nezastavíme, zkusme tedy sešlápnout plyn Dle analytiků společnosti Gartner lze předpokládat, že: -do 10 let budou všechna odvětví transformována, -digitální business naruší a poškodí mnoho tradičních odvětví -riziko nevím dost bude nahrazeno rizikem vím víc, než je možné zpracovat -skutečně neexistuje dělítko mezi technologií a byznysem -uživatelé se chovají nepředvídatelně -neexistují jednoduché správné odpovědi -je třeba experimentovat Prodáváme zákazníkovi to, co chce a ne to, co potřebuje A jaký je výsledek, když?

7 Proč tanky nemají okna - a to ani z neprůstřelného skla

8 Diskriminace požadavkem na kvalitu Rozsah dokumentace pro výběr zhotovitele je vypracován dostatečně tak, aby podmínky pro všechny dodavatele v rámci veřejné zakázky byly stejné a nediskriminující. Předpokládá se, že uchazeči o veřejnou zakázku budou dostatečně seznámeni s platnými předpisy a normami v rámci České republiky tak, aby byli schopni předložit kvalifikovanou nabídkou. Doporučení od státní správy pro zadavatele: Zadavatel by si měl zpracovat interní pravidla pro zadávání VZ. Při uvádění předmětu by tento měl stanovit zejména takovými technickými podmínkami, aby pořídil požadovanou kvalitu. V takovém případě pak podané nabídky bude hodnotit pouze pomocí jediného kritéria, a to dle nejnižší nabídkové ceny. Vymýšlení dalších kritérií je jen komplikace.

9 Diskriminace požadavkem na kvalitu Jako podklad pro projekt. jsem obdržel DPS objektu, zpracovatel... S odkazem na mou odbornou způsobilost a prevenční povinnost tímto upozorňuji na hrubé vady v řešení DPS: 1. Podle není napájení PBZ v objektu zajištěno ze dvou nezávislých zdrojů Toto řešení je v rozporu s požárními vyhláškami, požárními normami a v rozporu s PBŘ! Návrh DPS je tedy vadný, přičemž se jedná o hrubé porušení bezpečnostních požadavků! 2. Chybně určené vnější vlivy Vnější jsou určeny v rozporu sčsn ed Protiprávní jednání autora DPS Zpracovatel DPS části elektro nemá živnostenské oprávnění projektová činnost ve výstavbě. Z hlediska živnostenského zákona se tak dopouští neoprávněného podnikání. Zpracovatel DPS části elektro. není autorizovaná osoba. Z hlediska stavebního zákona tak jedná v rozporu s ochranou veřejných zájmů ve výstavbě ( 158). Zpracovatel DPS části profese (CEDE Studio s.r.o.) nemá živnostenské oprávnění projektování elektrických zařízení. Z hlediska živnostenského zákona se tak dopouští neoprávněného podnikání.

10 Diskriminace požadavkem na kvalitu Rozsah dokumentace pro výběr zhotovitele je vypracován dostatečně tak, aby podmínky pro všechny dodavatele v rámci veřejné zakázky byly stejné a nediskriminující. Předpokládá se, že uchazeči o veřejnou zakázku budou dostatečně seznámeni s platnými předpisy a normami v rámci České republiky tak, aby byli schopni předložit kvalifikovanou nabídkou.

11 Přednáškový blok č.ii - Technika a lidé Kvalita poplachových / bezpečnostních systémů z pohledu technických norem (Michal Randa / ORSEC s. r. o.) Možnosti výběru IP CCTV kamer z pohledu požadavků investora (Jindřich Světnica / AXIS Communications s.r.o.) Možnosti rozpoznávání obličejů (Jiří Bartoš / Siemens s.r.o. ; Martin Michajluk / NEC Eastern Europe Ltd.) Nejen kamerové systémy a ochrana osobních údajů (JUDr. Alena Kučerová / UOOU)

12 Přednáška: Možnosti výběru IP CCTV kamer z pohledu požadavků investora Pozvánka na odpoledne (1): Testování kamer s využitím ČSN"

13 Pozvánka na odpoledne (2): Funkční požadavky na VSS ZAPRACOVÁNÍ POŽADAVKŮ DO DOKUMENTACE

14 Přednáška: Možnosti rozpoznávání obličejů

15 Přednáška: Nejen kamerové systémy a ochrana osobních údajů

16 Informační portál ORSEC Odborně oborově orientovaný web, zaměřený na specializovanou skupinu... Od samotného počátku se zabývá poradenstvím se zaměřením na odbornou podporu při návrzích, realizaci a provozu poplachových systémů. Svou činností se zaměřujeme na podporu projektantů, montážních a stavebních firem, bezpečnostních agentur a také přímo koncových uživatelů. Odborné konference CCTV 9/2010 ; 11/2012 ; 10/2013 ; 3/2015 I&HAS 4/2011 ; 3/2012 ; 10/2012 Safety 5/2011 ; 6/2012 ; 11/2014 Kulatý stůl 2/2012 (ÚNMZ) ; 10/2012 (UOOU) Odborné publikace IP CCTV Guideline Průvodce návrhem systému síťového videa" 2013 Přehled trhu Full HD SD kamery" (příloha časopisu ALARM FOCUS)

Skladba oboru ( jedno z mnoha členění tz.v Bezpečnostního průmyslu )

Skladba oboru ( jedno z mnoha členění tz.v Bezpečnostního průmyslu ) Skladba oboru ( jedno z mnoha členění tz.v Bezpečnostního průmyslu ) Poplachové zabezpečovací a tísňové systémy Firmy, lidé, instituce CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích Legislativa

Více

Integrace, inteligence a realita trhu teorie a praxe

Integrace, inteligence a realita trhu teorie a praxe Integrace, inteligence a realita trhu teorie a praxe www.orsec.cz orsec@orsec.cz Poplachové systémy a legislativa - základní rámec / zařazení Poplachové systémy a legislativa - základní rámec / zařazení

Více

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 www.orsec.cz orsec@orsec.cz Bezpečnostní systémy: Pravidla a limity kamerových systémů, aneb příště již výhradně o IP Obsah Dopolední

Více

Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů

Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů Ochrana osobních údajů při provozování kamerových systémů Úřad pro ochranu osobních údajů JUDr. Alena Kučerová Konference IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech dne 14. listopadu 2012 Kulatý

Více

Crime Prevention security management in planning, implementing and using schools and educational institutions

Crime Prevention security management in planning, implementing and using schools and educational institutions ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.310; 03.180 Srpen 2016 ČSN 73 4400 Prevence kriminality řízení bezpečnosti při plánování, realizaci a užívání škol a školských zařízení Crime Prevention security management

Více

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Datum a čas konání: 16.9.2010, od 08,45 hodin Místo konání: Chvalská

Více

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9

Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 Konference Bezpečnostní systémy, 16.9.2010 - Chvalská Tvrz, Praha-9 www.orsec.cz orsec@orsec.cz Bezpečnostní systémy: Pravidla a limity kamerových systémů, aneb příště již výhradně o IP 2.část 13:15 /

Více

IP kamerové systémy a jejich skladba

IP kamerové systémy a jejich skladba 1 Portál pre odborné publikovanie ISSN 1338-0087 IP kamerové systémy a jejich skladba Rejdík Martin Informačné technológie 30.08.2013 Článek si klade za cíl nahlédnout do problematiky IP kamerových systémů

Více

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu Název zakázky: Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu v souladu s 31 zákona č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek (dále jen Zákon ) a Směrnicí Města Brandýs n. L. - Stará

Více

Elektromechanik zabezpečovacích a sdělovacích zařízení (kód: M) Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Elektromechanik zabezpečovacích a sdělovacích zařízení (kód: M) Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Elektromechanik zabezpečovacích a sdělovacích zařízení (kód: 26-032-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Více

- Výroba strojů a zařízení

- Výroba strojů a zařízení Ing. Zdeněk Veiner ŽIVNOST VOLNÁ Výroba elektronických součástek, elektrických zařízení a výroba a opravy elektrických strojů, přístrojů a elektronických zařízení pracujících na malém napětí Výroba strojů

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.320; 33.160.40 Listopad 2010 Poplachové systémy CCTV sledovací systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích Část 1: Systémové požadavky ČSN EN 50132-1 33 4592 Alarm systems

Více

*MMFMX0107KCA* Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu

*MMFMX0107KCA* Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK MAGISTRÁT MĚSTA FRÝDKU-MÍSTKU Odbor zadávání veřejných zakázek Radniční 1148 738 22 Frýdek-Místek *MMFMX0107KCA* VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: Č. J.: MMFM 33121/2018 SP. ZN. 91.1

Více

*MMFMX00WZL68* Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu

*MMFMX00WZL68* Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu STATUTÁRNÍ MĚSTO FRÝDEK-MÍSTEK MAGISTRÁT MĚSTA FRÝDKU-MÍSTKU Odbor zadávání veřejných zakázek Radniční 1148 738 22 Frýdek-Místek *MMFMX00WZL68* VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: Č. J.: MMFM 82125/2017 SP. ZN. 91.1

Více

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ

Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. Dokumentace pro stavební povolení SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ Löw-Beerova vila 1 PERFECTED s.r.o. SLABOPROUDÉ ROZVODY PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ OBNOVA SECESNÍ PAMÁTKY VILA A ŽIVOT RODINY LÖW-BEERŮ ČÁST F1.4.5 ZAŘÍZENÍ SLABOPROUDÉ ELEKTROTECHNIKY

Více

Poplachové systémy EZS nebo I&HAS. Fotíme s ORSEC(em) To jsme my

Poplachové systémy EZS nebo I&HAS. Fotíme s ORSEC(em) To jsme my Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci Poplachové systémy EZS nebo I&HAS a slavnostní vyhlášení soutěže Fotíme s ORSEC(em) To jsme my Datum

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.310 2008 Poplachové systémy - Poplachové zabezpečovací a tísňové systémy - Část 6: Napájecí zdroje ČSN EN 50131-6 ed. 2 33 4591 Listopad Alarm systems - Intrusion and hold-up

Více

BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE

BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE BEZPEČNOSTNÍ SYSTÉMY A TECHNOLOGIE I ta sebemodernější technologie se neobejde bez součinnosti s člověkem. Právě tato spolupráce zajistí to nejoptimálnější řešení. Výsledkem bezpečnostního posouzení je

Více

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů

Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů www.orsec.cz orsec@orsec.cz Akreditovaný rekvalifikační kurz Technik bezpečnostních systémů xxxx -2006 xxxx Montáž EZS / Ing.Jan Klügl Tato

Více

SOUČASNÁ ÚLOHA KOORDINOVANÉHO ELEKTRO PROJEKTOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ INTEGROVANÝCH A INTELIGENTNÍCH STAVEB

SOUČASNÁ ÚLOHA KOORDINOVANÉHO ELEKTRO PROJEKTOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ INTEGROVANÝCH A INTELIGENTNÍCH STAVEB Prague Fire & Security Days 2012 SOUČASNÁ ÚLOHA KOORDINOVANÉHO ELEKTRO PROJEKTOVÁNÍ V PROSTŘEDÍ INTEGROVANÝCH A INTELIGENTNÍCH STAVEB Tomáš Mikula autorizovaný projektant elektro KOORDINACE NE na úrovni

Více

stavbě život profil společnosti

stavbě život profil společnosti v d e c h n e m e stavbě život profil společnosti PIIS s.r.o. Společnost PIIS s.r.o. byla založena v roce 1992. Předmětem činnosti společnosti jsou komplexní služby v oblasti stavebnictví. Naše síla tkví

Více

Poplachové systémy Kombinované a integrované systémy Všeobecné požadavky

Poplachové systémy Kombinované a integrované systémy Všeobecné požadavky ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.310: 13.320 Říjen 2009 Poplachové systémy Kombinované a integrované systémy Všeobecné požadavky ČSN CLC/TS 50398 33 4597 Alarm systems Combined and integrated alarm systems

Více

VÝZVA. k podání nabídky na stavební práce veřejné zakázky malého rozsahu. Úprava chodníků podél I/43 Králíky, průtah

VÝZVA. k podání nabídky na stavební práce veřejné zakázky malého rozsahu. Úprava chodníků podél I/43 Králíky, průtah Město Králíky Velké náměstí 5 561 69 KRÁLÍKY WWW.KRALIKY.EU Odbor výstavby a technické správy Vyřizuje: Jan Čuma Telefon: +420465670751 E-mail: j.cuma@kraliky.eu Počet listů dokumentů: 03 Počet listů příloh:

Více

Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby. 6. dubna 2016

Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby. 6. dubna 2016 Seminář Budoucnost IT trendy versus aktuální potřeby 6. dubna 2016 CIO Survey v kostce Motto Jakou stopu vytváří dnešní CIO? 1271 CIO ze 43 zemí 20 % z 1000 největších firem 43 % bylo z 500 největších

Více

Celkový seznam technické dokumentace

Celkový seznam technické dokumentace Celkový seznam technické dokumentace Část Název výkresu Počet FA4 0. 1. 2. Seznam technické dokumentace Technická zpráva Dispoziční schéma rozvodu hromosvodu 1 6 2 Celkový počet A4 9 Vypracoval Navrhl

Více

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y

B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Vážení, Odborně - informační, bezpečnostní portál ORSEC si Vás dovoluje pozvat na odbornou konferenci B e z p e č n o s t n í s y s t é m y Datum a čas konání: 16.9.2010, od 08,45 hodin Místo konání: Chvalská

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 2, 662 15 Brno Tel.: 542591113 Fax : 542591142 E mail: vinkler@jamu.cz Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno Cesarová/542591124

Více

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu Název zakázky: Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu v souladu s 31 zákona č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek (dále jen Zákon ) a Směrnicí Města Brandýs n. L. - Stará

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah

TECHNICKÁ ZPRÁVA Obsah TECHNICKÁ ZPRÁVA Název stavby: Investor: Hala pro úpravu plochého skla parc. č. 269. 505, 506, 213/1, 213/4, 213/5, 213/6 v k.ú. Lázně Toušeň WINDOW HOLDING a.s. Stupeň projektu: Dokumentace pro provedení

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Obec Podsedice Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu nejedná se o zadávací řízení v režimu zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění Zadavatel: Obec Podsedice

Více

VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové Sdílet projek ts y práv, I né PEX inf a.s orm. ace se správnými lidmi ve správný čas WWW.IPEX.

VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové Sdílet projek ts y práv, I né PEX inf a.s orm. ace se správnými lidmi ve správný čas WWW.IPEX. VOIPEX Pavel Píštěk, strategie a nové projekty, Sdílet správné IPEX a.s. informace se správnými lidmi ve správný čas Byznys začíná komunikací Agenda 1. Cesta do Cloud služeb. 2. Přínos pro nás a naše zákazníky.

Více

Bezpečnostní standard k ochraně jednoho z měkkých cílů

Bezpečnostní standard k ochraně jednoho z měkkých cílů Bezpečnostní standard k ochraně jednoho z měkkých cílů S novým školním rokem platí nový účinný česká technická norma ČSN 73 4400 Prevence kriminality - řízení bezpečnosti při plánování, realizaci a užívání

Více

Možnosti integrace požárních a bezpečnostních technologií do BMS

Možnosti integrace požárních a bezpečnostních technologií do BMS c l o s e t o y o u Možnosti integrace požárních a bezpečnostních technologií do BMS Václav Matz Technická podpora Honeywell spol. s r.o. CentraLine AX Integrace, regulace = BMS v každé budově ÚVOD BMS

Více

Výkon inženýrské činnosti technického dozoru investora

Výkon inženýrské činnosti technického dozoru investora NÁRODNÍ ÚSTAV LIDOVÉ KULTURY STRÁŽNICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název veřejné zakázky : Výkon inženýrské činnosti technického dozoru investora stavba: ZÁMEK STRÁŽNICE VESTAVBA VÝTAHU A OBNOVA VYBRANÝCH MÍSTNOSTÍ

Více

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit.

Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. www.asociacebezpecnaskola.cz Prezentace je duševním majetkem ABŠ a není dovoleno ji bez povolení ABŠ dále kopírovat a šířit. Fyzická ochrana datových úložišť Návrh technických prostředků zabezpečení Bezpečnost

Více

Užití kamerových systémů ve městech a obcích. Přednášející: Petr Kellner Abbas, a.s.

Užití kamerových systémů ve městech a obcích. Přednášející: Petr Kellner Abbas, a.s. Užití kamerových systémů ve městech a obcích Přednášející: Petr Kellner Abbas, a.s. Představení společnosti ČDTelematika Dodavatel kompletní nabídky ICT produktů a služeb Provoz a servis Infrastruktury

Více

CZ-Praha: Stavební dozor pro stavebně inženýrské práce 2012/S 72-119557. Oznámení o zakázce. Služby

CZ-Praha: Stavební dozor pro stavebně inženýrské práce 2012/S 72-119557. Oznámení o zakázce. Služby 1/6 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:119557-2012:text:cs:html CZ-Praha: Stavební dozor pro stavebně inženýrské práce 2012/S 72-119557 Oznámení o zakázce Služby

Více

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí APLIKACE PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ PRO POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB, OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB Konference se

Více

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice VÝZVA k předložení nabídky. "Zpracování projektové dokumentace na stavbu SS

Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice VÝZVA k předložení nabídky. Zpracování projektové dokumentace na stavbu SS Pardubický kraj Komenského náměstí 125, Pardubice 532 11 VÝZVA k předložení nabídky Zadavatel tímto vyzývá k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu "Zpracování projektové dokumentace na stavbu

Více

1592 Skladovací hala Tenza Technická zpráva elektro strana 2/6

1592 Skladovací hala Tenza Technická zpráva elektro strana 2/6 1592 Skladovací hala Tenza Technická zpráva elektro strana 1/6 REVIZE DATUM POPIS REVIZE ZPRACOVAL PODPIS Zpracovatel: Hlavní inženýr projektu: Ing. Dostál Švec Odpovědný projektant: Kontrola úplnosti:

Více

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě.

EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Úvod EBM, s.r.o. Brno působí na českém trhu od roku 1994. Zabýváme se projekční, dodavatelskou, servisní a provozní činností v investiční výstavbě. Poskytujeme komplexní služby pro architekty, investory,

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Krajská pobočka v Pardubicích Boženy Vikové-Kunětické 2011 530 02 Pardubice 2 IČ: 72 496 991 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce malého rozsahu s názvem (veřejná zakázka

Více

Společenství vlastníků jednotek Hořovice 1237, 1238, 1239 Višňová 1239/14, Hořovice, PSČ IČ:

Společenství vlastníků jednotek Hořovice 1237, 1238, 1239 Višňová 1239/14, Hořovice, PSČ IČ: V Berouně 9. 10. 2018 Nabízíme účast ve výběrovém řízení na realizaci projektové a inženýrské činnosti zateplení bytového domu č.p. 1237-9 Višňová ul. v Hořovicích včetně sanace lodžií. V případě Vašeho

Více

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21)

Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Hutní technik metalurg (kód: 21-061-M) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Hornictví a hornická geologie, hutnictví a slévárenství (kód: 21) Týká se povolání: Hutní technik

Více

Význam metropolitní optické sítě pro úsporu nákladů

Význam metropolitní optické sítě pro úsporu nákladů Význam metropolitní optické sítě pro úsporu nákladů Rok informatiky Boskovice 12.6.2014 JUDr. David Škvařil, Bc. Pavel Ševčík (MěuB), Michal Fišer (Dial Telecom) Kdo je kdo? Dial Telecom provozuje tranzitní

Více

Č.j. KRPP-70895-18/ČJ-2015-0300VZ-VZ Plzeň 30. června 2015 Počet listů: 5

Č.j. KRPP-70895-18/ČJ-2015-0300VZ-VZ Plzeň 30. června 2015 Počet listů: 5 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ POLICIE PLZEŇSKÉHO KRAJE Odbor veřejných zakázek Č.j. KRPP-70895-18/ČJ-2015-0300VZ-VZ Plzeň 30. června 2015 Počet listů: 5 PROTOKOL č. 3 O JEDNÁNÍ HODNOTÍCÍ

Více

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA

ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ČESKÁ TECHNICKÁ NORMA ICS 13.310; 33.160.40 Duben 2013 Poplachové systémy CCTV dohledové systémy pro použití v bezpečnostních aplikacích Část 7: Pokyny pro aplikace ČSN EN 50132-7 ed. 2 33 4592 Alarm systems

Více

Zadávací dokumentace. Magistrát. Digitální povodňový plán ORP Ostrava. Název zadavatele: Statutární město Ostrava

Zadávací dokumentace. Magistrát. Digitální povodňový plán ORP Ostrava. Název zadavatele: Statutární město Ostrava ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce zadávané v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: Název

Více

SMLOUVA O DÍLO č. 01/2015/OMM

SMLOUVA O DÍLO č. 01/2015/OMM SMLOUVA O DÍLO č. 01/2015/OMM uzavřena podle 2586 a násl. zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník 1. Smluvní strany 1. Město Kopřivnice Adresa: Štefánikova 1163, 742 21 Kopřivnice Zastoupeno: Ing. Kamil

Více

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. Pracoviště na VHD Ostrava

Technická zpráva. Obsah: a modernizace povodňového varovného systému 3A11009.71.Y01. Pracoviště na VHD Ostrava Pracoviště na VHD Ostrava Projektová dokumentace pro výběr zhotovitele Únor 2011 Technická zpráva Obsah: 1 VŠEOBECNĚ... 2 1.1 Identifikační údaje... 2 2 VYHODNOCENÍ POUŽITÝCH PODKLADŮ... 2 2.1 Výchozí

Více

Stavební klempíř pro skládané plechové krytiny (kód: 36-107-H)

Stavební klempíř pro skládané plechové krytiny (kód: 36-107-H) Stavební klempíř pro skládané plechové krytiny (kód: 36-107-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Stavební

Více

" Ú z e m n í p l á n V í t ě z n á " v y z ý v á

 Ú z e m n í p l á n V í t ě z n á  v y z ý v á Výzva k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace na veřejnou zakázku malého rozsahu (dále jen VZMR ) na služby, zadávanou mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

Více

20. 3. 2012. 08:30 16:30 hod. Pavilon P, Velký sál P4 c, d. Nové normy pro uzemňování a návrh el. instalací

20. 3. 2012. 08:30 16:30 hod. Pavilon P, Velký sál P4 c, d. Nové normy pro uzemňování a návrh el. instalací 20. 3. 2012 08:30 16:30 hod. Pavilon P, Velký sál P4 c, d Nové normy pro uzemňování a návrh el. instalací 08:00 08:30 Prezentace účastníků 08:30 10:00 Ing. Michal Kříž, IN-EL Praha, člen TNK č. 22 ČSN

Více

: Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Jablunkov. Starosta. : Obec Písečná. Rekonstrukce Kulturního domu Písečná

: Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Jablunkov. Starosta. : Obec Písečná. Rekonstrukce Kulturního domu Písečná Obec Písečná, Písečná 42, 739 91 Jablunkov Starosta Obec Písečná vyzývá podle vnitřního předpisu Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu a v souladu s 12 a 18 odst. 3 zákona č. 137/2006

Více

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 589-R/03-726/140/OŠ V Praze dne 30.10.2003

ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ. Č.j.: S 589-R/03-726/140/OŠ V Praze dne 30.10.2003 ÚŘAD PRO OCHRANU HOSPODÁŘSKÉ SOUTĚŽE 601 56 Brno, Joštova 8 ROZHODNUTÍ Č.j.: S 589-R/03-726/140/OŠ V Praze dne 30.10.2003 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže ve správním řízení zahájeném dne 12.9.2003

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Obec Osík Osík 240, 569 67 Osík, IČ: 00277100, tel: 461 612 573, e-mail: osik@lit.cz, www.osik.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE pro veřejnou zakázku spojenou se zajištěním technického dozoru investora na akci:

Více

Technická zpráva. Rekonstrukce bývalého objektu č.2 SOU Ohrazenice na Depozitář krajské knihovny v Pardubicích

Technická zpráva. Rekonstrukce bývalého objektu č.2 SOU Ohrazenice na Depozitář krajské knihovny v Pardubicích Technická zpráva Akce: Rekonstrukce bývalého objektu č.2 SOU Ohrazenice na Depozitář krajské knihovny v Pardubicích Investor: Krajská knihovna v Pardubicích PO Pk Pernštýnské náměstí 77 530 94 Pardubice

Více

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB

ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB ve spolupráci s pořádají 7. odbornou konferenci s mezinárodní účastí APLIKACE PRÁVNÍCH PŘEDPISŮ PRO POŽÁRNÍ BEZPEČNOST STAVEB, OD POŽADAVKŮ STAVEBNÍHO PRÁVA PO REALIZACI A UŽÍVÁNÍ STAVEB Konference se

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE zadávané zjednodušeném podlimitním řízení podle ( 38) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách na podlimitní zakázku na stavební práce NÁZEV VEŘEJNÉ

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU V Praze dne 12. 3. 2014 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU Zasíláme Vám výzvu k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem monokrystalů I. Identifikační údaje zadavatele:

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Název projektu: Vzdělávání konkurenceschopnost prosperita Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/4.1.11.3/2922 ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory

Více

Zhotovení projektové dokumentace pro provádění stavby a autorský dozor. pro projekt. Intenzifikace ČOV v obci Olešná

Zhotovení projektové dokumentace pro provádění stavby a autorský dozor. pro projekt. Intenzifikace ČOV v obci Olešná Výzva k podání nabídky a textová část zadávací dokumentace v rámci výběrového řízení k veřejné zakázce malého rozsahu na služby, mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., zadávané dle vnitřní směrnice obce Olešná,

Více

BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA

BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA BEZPEČNOSTNÍ AGENTURA PROFIS one Group s.r.o. Vinohradská 184 130 52 Praha 3 Telefon: +420 723 120 130 Email: Info@profisgroup.cz www.profisgroup.cz Úvod: Představujeme Vám českou bezpečnostní agenturu

Více

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu Název zakázky: Výzva k podání cenových nabídek na Veřejnou zakázku malého rozsahu v souladu s 31 zákona č. 134/2016 Sb. o zadávání veřejných zakázek (dále jen Zákon ) a Směrnicí Města Brandýs n. L. - Stará

Více

Modul ICZ VEZA - nástroj pro podporu zadávání veřejných zakázek

Modul ICZ VEZA - nástroj pro podporu zadávání veřejných zakázek Modul ICZ VEZA - nástroj pro podporu zadávání veřejných zakázek Ing. Jiří Votruba, ICZ a. s. 3. dubna 2014 Konference OTIDEA 2014 www.i.cz 1 Proč podpora veřejných zakázek? Portfolio zaměřené na správu

Více

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno../.. 6.4.2009

Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno../.. 6.4.2009 Janáčkova akademie múzických umění v Brně Beethovenova 2, 662 15 Brno Tel.: 542 591 111 Fax : 542 591 142 Váš dopis značky / ze dne Naše značka Vyřizuje / linka Brno../.. 6.4.2009 Věc: Výzva k podání nabídky

Více

Kamerové systémy z pohledu technických norem

Kamerové systémy z pohledu technických norem Kamerové systémy z pohledu technických norem Přednáškový blok č.ii - Technika a lidé Kamerové systémy z pohledu technických norem Teorie a praxe (Michal Randa / ORSEC s. r. o.) Pravidla v oblasti specifikace

Více

Zlepšete bezpečnost a komunikaci ve zdravotnických zařízeních a nemocnicích IP vnitřní a venkovní video interkomy a IP paging systémy

Zlepšete bezpečnost a komunikaci ve zdravotnických zařízeních a nemocnicích IP vnitřní a venkovní video interkomy a IP paging systémy Zlepšete bezpečnost a komunikaci ve zdravotnických zařízeních a nemocnicích IP vnitřní a venkovní video interkomy a IP paging systémy HIP video interkomy a IP paging systémy společnosti 2N umožní zvýšit

Více

Zápis z 33. schůze Rady města Svobody nad Úpou konané dne 13.1.2016

Zápis z 33. schůze Rady města Svobody nad Úpou konané dne 13.1.2016 *MESUX000HJVG* Sp. značka: SVO/56/2016/Bal Sp. znak: 101.2.2 Sk. znak/lhůta: A/10 Zápis z 33. schůze Rady města Svobody nad Úpou konané dne 13.1.2016 Jednání Rady města zahájil v 18:05 hodin a dále řídil

Více

Samostatný elektrotechnik zkušebny elektrických strojů a přístrojů. Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Samostatný elektrotechnik zkušebny elektrických strojů a přístrojů. Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Samostatný elektrotechnik zkušebny elektrických strojů a přístrojů (kód: 26-067-N) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika

Více

Partnerský certifikační program MB-Secure

Partnerský certifikační program MB-Secure Partnerský certifikační program MB-Secure Co je partnerský program MB-Secure Program MB-Secure je certifikační partnerský program výrobce Honeywell Security Group pro systémové integrátory a instalační

Více

Realizace koncepce BIM

Realizace koncepce BIM Realizace koncepce BIM aktuální stav po 3 čtvrtletích (z 16) Jaroslav Nechyba ředitel Odboru koncepce BIM Česká agentura pro standardizaci Co je BIM? Strašák nebo příležitost? Jaroslav Nechyba ředitel

Více

Modul rozhraní P-bus

Modul rozhraní P-bus 8 180 8180P01 TX-I/O Modul rozhraní P-bus TXB1.PBUS Rozhraní mezi procesní podstanicí a sběrnicí TX-I/O modulů Integrovaný zdroj DC 24 V, 1.2 A pro napájení TX-I/O modulů a periferních přístrojů Rozhraní

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v souladu s ustanovením 31 zákona č.134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v souladu s ustanovením 31 zákona č.134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY v souladu s ustanovením 31 zákona č.134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek k veřejné zakázce malého rozsahu na služby: Přístavba kotelny k bytovému domu STAVEBNÍ PRÁCE 21.06.2018

Více

FÚ pro hlavní město Prahu generální oprava oběžného výtahu - páternosteru

FÚ pro hlavní město Prahu generální oprava oběžného výtahu - páternosteru VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PODLIMITNÍ VEŘEJNOU ZAKÁZKU Česká republika Generální finanční ředitelství (dále jen zadavatel ) tímto vyzývá k podání nabídky na veřejnou zakázku (dále též VZ ) na stavební práce

Více

Společenství vlastníků jednotek Za Vinicí Loděnice Loděnice, Za Vinicí 290, PSČ IČ:

Společenství vlastníků jednotek Za Vinicí Loděnice Loděnice, Za Vinicí 290, PSČ IČ: V Loděnici 6. 5. 2019 Nabízíme účast ve výběrovém řízení na projektové a inženýrské činnosti k revitalizaci bytového domu č.p. 290-2, Za Vinicí, Loděnice včetně zajištění dotace z programu IROP, Energetické

Více

IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech

IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech IP CCTV kamerové systémy 2010/2012 v souvislostech www.orsec.cz orsec@orsec.cz Poplachové systémy pravidla, rámce, možnosti: IP CCTV - kamerové systémy 2010-12 v souvislostech Úvodní slovo (Michal Randa,

Více

Implementace OVZ. v investiční oblasti. Výjezdní workshop KrÚ JMK 20/8/2019

Implementace OVZ. v investiční oblasti. Výjezdní workshop KrÚ JMK 20/8/2019 Implementace OVZ v investiční oblasti Výjezdní workshop KrÚ JMK 20/8/2019 Motivace Externí: Interní: ISO 20400: Udržitelné nakupování semináře: Implementace odpovědného veřejného zadávání metodika: Implementace

Více

Ceník připojení k internetu v síti TKR KABEL servis Praha, spol. s r.o.

Ceník připojení k internetu v síti TKR KABEL servis Praha, spol. s r.o. Ceník k internetu v síti TKR KABEL servis Praha, spol. s r.o. instalace od 1.7.2018 Mb/s* Kabel 256 Zdarma* - 0,256 / 0,256 Kabel 512 Zdarma* - 0,512 / 0,512 Kabel 1M Zdarma* - 1 / 1 Kabel 180M Kabel 360M

Více

DOMOV PRO SENIORY ELIŠKY PURKYŇOVÉ DOMOV PRO SENIORY ELIŠKY PURKYŇOVÉ, CVIČEBNÁ 2447/9, PRAHA 6 DODÁVKA A MONTÁŽ ROZVODŮ STRUKTUROVANÉ KABELÁŽE

DOMOV PRO SENIORY ELIŠKY PURKYŇOVÉ DOMOV PRO SENIORY ELIŠKY PURKYŇOVÉ, CVIČEBNÁ 2447/9, PRAHA 6 DODÁVKA A MONTÁŽ ROZVODŮ STRUKTUROVANÉ KABELÁŽE SEZNAM PŘÍLOH: Číslo přílohy Rev. index Název přílohy Měřítko Datum Rev. datum F-01 00 SEZNAM PŘÍLOH A - - - 05.2014 F-02 00 PŘEHLEDOVÉ SCHÉMA - - - 05.2014 F-03 00 PŮDORYS SUTERÉN 1 : 50 05.2014 F-04

Více

Veřejná zakázka malého rozsahu

Veřejná zakázka malého rozsahu Statutární město Karlovy Vary Městská policie Moskevská 34, 360 01 KARLOVY VARY tel.: 353 118 911, e-mail: posta@mpkv.cz Veřejná zakázka malého rozsahu 1) Název akce Mobilní kamerový systém MU 2) Vymezení

Více

Technická specifikace Notebooky 210 ks

Technická specifikace Notebooky 210 ks Technická specifikace Notebooky 210 ks Typ processoru CPU o výkonu min. 9000 bodů dle nezávislého testu Passmark CPU Mark Display 14, IPS, rozlišení 1920x1080, LED podsvícení, matný, antireflexní Konstrukce

Více

Město Zubří. U Domoviny 234, 756 54 Zubří

Město Zubří. U Domoviny 234, 756 54 Zubří ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PROJEKTU: REKONSTRUKCE VEŘEJNÉHO OSVĚTLENÍ MĚSTA ZUBŘÍ III Pro zadávací řízení organizované v zjednodušeném podlimitním řízení podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Přenosové zařízení B-GSM

Přenosové zařízení B-GSM Zaváděcí list sdělovací a zabezpečovací techniky Přenosové zařízení B-GSM ZL 04/2005-SZ skupina 0V ZL platný Účinnost od: 23. února 2005 Schváleno odborem automatizace a elektrotechniky GŘ pro používání

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 26.08.2013 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.09.2013 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na zrušení a opětovné vypsání VZ: Zateplení a výměna oken budov 9. MŠ a

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ZADÁVACÍ DOKUMENTACE A VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro veřejnou zakázku na zajištění projektových služeb na akci: LIKVIDACE ODPADNÍCH VOD DOBROVOLNÉHO SVAZKU LIGARY - autorský dozor Tato zadávací dokumentace

Více

Zápis o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis o posouzení a hodnocení nabídek Zápis o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veřejná zakázka Název zakázky: Výběr dodavatele odborné služby - školení pracovníků administrativy a obchodního úseku středního managementu Registrační číslo projektu:

Více

Zateplení ZŠ Chvalšiny

Zateplení ZŠ Chvalšiny VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A K PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení ( 38) podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách na podlimitní zakázku na dodávku a v souladu se Závaznými

Více

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu " Ú z e m n í p l á n o b c e R a d v a n i c e"

Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu  Ú z e m n í p l á n o b c e R a d v a n i c e Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu " Ú z e m n í p l á n o b c e R a d v a n i c e" Zadavatel obec Radvanice za účelem zadání zakázky malého rozsahu v y z ý v á uchazeče k podání

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY MĚSTSKÁ BYTOVÁ SPRÁVA SEMILY, S.R.O. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY FOTO KOTELNY ZAŠLEME NA VYŽÁDÁNÍ VÝMĚNA KOTLŮ V PLYNOVÉ KOTELNĚ POD VARTOU 555 A ZADAVATEL Městská bytová správa Semily, s.r.o. Komenského nám.

Více

Název a specifikace dodávaného zařízení - hardware pro virtuální učebnu Tablet PC

Název a specifikace dodávaného zařízení - hardware pro virtuální učebnu Tablet PC Název a specifikace dodávaného zařízení - hardware pro virtuální učebnu Tablet PC Je-li v zadávací dokumentaci definován konkrétní výrobek nebo technologie, má se za to, že je tím definován minimální požadovaný

Více

Zadávací dokumentace stavby. STAVBA: Revitalizace obvodových stěn vstupního podlaží panelového domu Famfulíkova 1131 1139

Zadávací dokumentace stavby. STAVBA: Revitalizace obvodových stěn vstupního podlaží panelového domu Famfulíkova 1131 1139 Zadávací dokumentace stavby STAVBA: Revitalizace obvodových stěn vstupního podlaží panelového domu Famfulíkova 1131 1139 Požadavky a podmínky pro zpracování nabídky Název zakázky: Revitalizace obvodových

Více

Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací. Revize Technických kvalitativních

Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací. Revize Technických kvalitativních Metodický pokyn Systém jakosti v oboru pozemních komunikací Revize Technických kvalitativních podmínek staveb pozemních komunikací, Kapitoly 1 Všeobecně Ing. Jaroslav Vodička 1 Historie řešení otázek kvality

Více

Hodnoticí standard. Podlahář dřevěných podlah (kód: 36-033-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Podlahář dřevěných podlah (kód: 36-033-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Podlahář dřevěných podlah (kód: 36-033-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Podlahář Kvalifikační úroveň

Více

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26)

Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Montér měření v elektroenergetice (kód: 26-081-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Elektrotechnika, telekomunikační a výpočetní technika (kód: 26) Týká se povolání: Elektromechanik

Více

Těžba dříví těžebně-dopravními stroji (kód: M)

Těžba dříví těžebně-dopravními stroji (kód: M) Těžba dříví těžebně-dopravními stroji (kód: 41-042-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Lesní mechanizátor Kvalifikační úroveň

Více

Hodnoticí standard. Podlahář plovoucích podlah (kód: 36-035-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Podlahář plovoucích podlah (kód: 36-035-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Podlahář plovoucích podlah (kód: 36-035-H) Autorizující orgán: Ministerstvo průmyslu a obchodu Skupina oborů: Stavebnictví, geodézie a kartografie (kód: 36) Týká se povolání: Podlahář Kvalifikační úroveň

Více

Transparentní novela zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb.

Transparentní novela zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. Transparentní novela zákona o veřejných zakázkách č. 137/2006 Sb. JUDr. Alena Vačkářová Statutární město Olomouc CÍLE Boj proti korupci Transparentnost Omezení diskriminace Odstranění nejasností Podněty

Více

Podmínky zadávacího řízení veřejné zakázky

Podmínky zadávacího řízení veřejné zakázky - 1 - Podmínky zadávacího řízení veřejné zakázky Veřejná zakázka : STAVEBNÍ ÚPRAVY BYTOVÝCH DOMŮ NA SÍDLIŠTI II Zadavatel: Město Bystřice nad Pernštejnem Příční 405, 593 15 Bystřice nad Pernštejnem zastoupené:

Více

ÚTVAR IA + BRNO + ČIIA = ZARUČENÝ ÚSPĚCH

ÚTVAR IA + BRNO + ČIIA = ZARUČENÝ ÚSPĚCH ÚTVAR IA + BRNO + ČIIA = ZARUČENÝ ÚSPĚCH sál Zastupitelstva města Brna Ing. Ivana Göttingerová Ing. Lucie Rádsetoulalová OKO MMB Odbor interního auditu a kontroly Magistrátu města Brna (dále jen OKO MMB)

Více