Návod k obsluze Elektronický detektor netěsností TIF XP-1A

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k obsluze Elektronický detektor netěsností TIF XP-1A"

Transkript

1 Návod k obsluze Císlo výr. / Article No.: 4792 Jazyky / Languages: cs BERNER_56980.pdf

2 Návod k obsluze 1 Úvod Více než třicetileté zkušenosti ve výrobě detekčních přístrojů jsou korunovány typem TIF XP-1A. Těší nás, že Vám můžeme představit tento přístroj jako dosud nejstabilnější a nejcitlivější detektor netěsností pracující na principu negativní korony. V něm jsou sloučeny všechny naše dosavadní zkušenosti stejně jako ohlasy, které jsme v průběhu let získávali od našich zákazníků. Proto věříme, že Vám s ohledem na poměr ceny, výkonu a spolehlivosti nabízíme to nejlepší. Jádro přístroje tvoří vysoce moderní mikroprocesor, jehož zpracování digitálního signálu dovoluje podstatně zlepšené přepínání a zpracování signálu ze špice sondy. Kromě toho byl počet komponentů přepínání snížen o téměř 40%, což vede k větší spolehlivosti i vyššímu výkonu. Mikroprocesor kontroluje špici sondy a napětí baterie 4000x za sekundu, aby vyrovnal i to nejmenší kolísání signálu. To vede ke stabilitě a spolehlivosti přístroje, kterou se vyznačuje v téměř každém prostředí. Díky dodatečným praktickým vlastnostem se XP-1A hodí k mnoha účelům. Stupně citlivosti 1 až 7 dovolují 64-násobné zvýšení citlivosti. Jedinečné trojbarevné LED-diody umožňují progresivní zobrazení velikosti úniku, stupně citlivosti i výše napětí baterie. Provozní funkce jsou ovládány prostřednictvím bloku tlačítek. Revolučně nový design pouzdra zaručuje snadné uchopení a dobrou viditelnost displeje během provozu. Pročtěte si, prosím, následující stránky, abyste se seznámili s veškerými funkcemi nového přístroje XP-1A a naučili se je využívat. Jsme si jisti, že se svým nákupem budete stoprocentně spokojeni. Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 1 (8)

3 2 Charakteristiky řízení mikroprocesorem s pokrokovým zpracováním digitálního signálu tříbarevný displej 7 stupňů citlivosti umožňuje její až 64-násobné zvýšení ovládací tlačítka nastavování citlivosti v reálném čase funkce testu baterií indikátor napětí baterií schválení podle SAE J1627 pro chladiva R134a, R12, R22 rozeznává všechna chladiva na bázi halogenů mechanické čerpadélko obstarává pozitivní proudění vzduchu skrz špici sondy včetně funkce bez zvuku bez kabelu, přenosný, provoz zajišťují 2 baterie velikosti C (LR14) včetně přenosného kufříku 35,5 cm dlouhá ohebná sonda z ušlechtilé oceli volitelně - přenosné pouzdro záruční lhůta 3 roky 3 Součásti přístroje a obslužné prvky 1. Špice sondy 2. Ochranná krytka sondy 3. Tlačítko pro zapnutí/vypnutí přístroje (On/OFF) 4. Test baterie 5. Tlačítko Reset 6. Zltlumit zvuk 7. Citlivost (sensitivita) zvýšit 8. Citlivost (sensitivita) snížit 9. LED indikátory úniku 10. Flexibilní sonda Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 2 (8)

4 4 Instalace baterií Pro nasazení baterií otevřete víčko prostoru pro baterie na spodu přístroje a vložte 2 ks baterie typu C (LR14) pozor na správnou polarizaci + pólem dovnitř (viz obr. 2) Uzávěr prostoru na baterie - pohled z boku Kryt baterie baterie 5 Funkce Indikátor napětí / test baterií Přístroj TIF XP-1A nabízí dvě možnosti indikace stavu baterií: ukazatel trvalého napětí (LED-dioda zcela vlevo) a test funkce baterií. - ukazatel trvalého napětí umožňuje zjistit stav napětí baterií v libovolném čase. LED-dioda svítí, pokud je přístroj zapnutý a může mít jednu ze 3 následujících barev (viz obr. 3) ZELENÁ ORANŽOVÁ ČERVENÁ normální napětí baterií; pro provoz dostačující napětí baterií se blíží spodní hranici umožňující provoz; baterie vyměnit co nejdříve napětí baterií je pod úrovní, kterou lze ještě akceptovat. Před použitím přístroje je nutné baterie vyměnit. baterie je v pořádku baterie je slabá baterii je třeba vyměnit zelená oranžová červená INDIKÁTOR STÁLÉHO NAPĚTÍ obr. 3 Funkce testu baterií Tuto funkci lze aktivovat stisknutím tlačítka BATTERY TEST. Po stisknutí tlačítka se objeví pás s LED-diodami k zobrazení aktuálního stavu napětí baterií (viz obr. 4) LED-diody odpovídají napětí dle nákresu počet svítících LED-diod odpovídá udané úrovni napětí. červená oranžová zelená DISPLEJ TESTU BATERIÍ obr. 4 Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 3 (8)

5 Indikátor napětí baterií je zapnut po dobu tisknutí tlačítka BATTERY TEST. Pro návrat do normálního provozu stačí tlačítko uvolnit. Tato funkce může být aktivována kdykoli během provozu, aniž by byl signál alarmu přerušen. Funkce automatického zapojení / nulování Přístroj TIF XP-1A disponuje tlačítkem funkce pro automatický provoz a nulování, kterým je nastaven tak, že koncentraci chladiva ve svém okolí ignoruje. - AUTOMATICKÝ PROVOZ při zapojení je přístroj nastaven tak, že chladivo, případně se vyskytující v prostoru špice sondy, ignoruje. Pouze zvýšený stupeň, popř. vyšší koncentrace vyvolají alarm. POZOR: je třeba mít na paměti, že tato funkce zabezpečuje to, že přístroj ignoruje každé chladivo, které se vyskytuje v prostředí při jeho zapnutí, jinými slovy - při vypnutém přístroji neukazuje žádnou netěsnost, i když je špice sondy držena u známého místa úniku a přitom je přístroj zapnut. - FUNKCE RESET (VYNULOVÁNÍ) stisknutím tlačítka RESET během provozu je analogická funkce vypnuta. Pokud je tlačítko RESET stisknuto, je zapojení naprogramováno v tom smyslu, že chladivo, které se vyskytuje okolo špice sondy, je ignorováno. Díky tomu se může uživatel blížit ke zdroji netěsnosti (vyšší koncentrace). Stejně tak se přístroj může pohybem na čerstvém vzduchu zpětně nastavit na maximální citlivost. Zpětné nastavení bez výskytu chladiva (čerstvý vzduch) vede k tomu, že je rozeznána každá úroveň nad nulový stav. Při každém zpětném nastavení přístroje se rozsvítí všechny LED-diody (s výjimkou první zcela vlevo) po dobu 1 sekundy oranžovým světlem. Tím je akce zpětného nastavení potvrzena. Nastavení citlivosti Přístroj TIF XP-1A nabízí 7 stupňů citlivosti. Právě platný stupeň lze na displeji zjistit, pokud stiskneme tlačítko SENSITIVITY a nebo SENSITIVITY b. Základní tón slouží rovněž k udání úrovně citlivosti. Při zapnutí přístroje je úroveň citlivosti přednastavena na stupeň K nastavení citlivosti stiskněte tlačítko SENSITIVITY a nebo SENSITIVITY b. To způsobí, že LED-diody se rozsvítí červeně. Počet rozsvícených kontrolek udává úroveň citlivosti (viz obr. 5). Nejnižší stupeň (1) 1. kontrolka zcela vlevo, další postupně rostoucí počet odleva při stupni 7 svítí všechny LED-diody. 2. Stisknutím tlačítka SENSITIVITY a nebo SENSITIVITY b můžete stupeň citlivosti změnit. Tlačítko lze tisknout přerušovaně k postupné změně mezi jednotlivými stupni nebo pro rychlou změnu lze tlačítko přidržet a pustit až po dosažení požadovaného stupně. 3. Pokaždé, když se nastavení mění - zvyšuje (nebo snižuje), dochází ke zdvojnásobení, (nebo snížení předchozí hodnoty na polovinu) relativní citlivosti. Jinými slovy: každý následující stupeň má dvojnásobně vyšší citlivost než stupeň předcházející (např. stupeň 2 je 2x citlivější než stupeň 1, stupeň 3 je 2x citlivější než stupeň 2 a 4x citlivější než stupeń 1, takže stupeň 7 je 2x citlivější než stupeň 6 a 64x citlivější než stupeň 1) Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 4 (8)

6 Indikce poplachu Přístroj TIF XP-1A nabízí 18 stupňů alarmu. To umožňuje jednoznačně stanovit velikost a sílu úniku. Progresivní indikátory mohou sloužit k ohraničení úniku, neboť narůstající stupeň alarmu je rozeznatelný, když se sonda blíží místu netěsnosti (vyšší koncentrace). Každý stupeň je zobrazen kombinací barev LED-diody (zelená, oranžová, červená) viz obr. 6 Zelená oranžová červená obr. 6 Nejprve svítí kontrolky postupně zleva doprava zeleně. (stupeň 1 6). Pak jsou zleva doprava zelené kontrolky postupně nahrazovány oranžovými (8). 6 Návod k použití Uvedení do provozu 1. Zapněte přístroj stiskem tlačítka ON/OFF na displeji se po dobu 2 sekund rozsvítí všechny LED-diody (levá svítí zeleně, všechny ostatní oranžově). 2. Zkontrolujte ukazatel stálého napětí. 3. Při zapnutí je přístroj automaticky nastaven na stupeň citlivosti 5. Ohlašuje se tónem rychlého stejnoměrného pípání. Je-li třeba, lze změnit stupeň citlivosti stisknutím tlačítka SENSITIVITY a nebo SENSITIVITY b, jak již bylo dříve popsáno. 4. Nyní můžete začít s hledáním netěsností. Jakmile detektor zjistí únik chladiva, změní se tón na kolísavý (jako siréna), který se od předchozího normálního tónu jednoznačně liší. Kromě toho se na displeji postupně rozsvěcejí LED-diody, jak je popsáno v odstavci Indikace poplachu. 5. Citlivost může být kdykoliv během provozu stisknutím tlačítka SENSITIVITY a nebo SENSITIVITY b přizpůsobena. Takováto změna hledání úniku nepřeruší. 6. Pokud se alarmující tón rozezní ještě dříve, než je místo úniku lokalizováno, stiskněte tlačítko RESET ke zpětnému nastavení nulové hodnoty. Následující odstavec obsahuje různé všeobecné pokyny pro provoz a doporučený způsob hledání netěsností podle SAEJ Citlivost zvyšujte pouze tehdy, pokud se žádný únik nepodaří nalézt. 1. Citlivost snižujte jen tehdy, pokud přístroj nedovolí ohraničení místa úniku. 2. V prostředí silně kontaminovaném chladivem lze přístroj resetovat, aby koncentraci plynu v okolí ignoroval. Sonda se nesmí během resetování pohybovat. Přístroj může být resetován libovolně často. 3. Ve větrném prostředí se dají větší úniky zjistit jen velmi obtížně. Za těchto podmínek je nejlepší, když se místo předpokládaného úniku odstíní. 4. Je také docela možné, že detektor vydává alarmující signál, pokud sonda přišla do styku s vlhkostí a/nebo rozpouštědly. Proto je nutné takovému kontaktu při hledání netěsností zabránit. Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 5 (8)

7 Doporučený způsob hledání netěsností podle SAEJ1628. Pokyn: test netěsnosti klimatizace v automobilech provádějte pouze při vypnutém motoru. 1. Klimatizační zařízení, resp. chladicí systém by měl být dostatečně naplněn chladivem, takže ve vypnutém stavu by měl manometr ukazovat minimálně 340 kpa. Při teplotách nižších než 15ºC nemusí být úniky měřitelné, neboť tohoto tlaku není dosaženo. 2. Dejte pozor na to, abyste špici sondy detektoru neznečistili, pokud je testován znečištěný díl. Při silném zašpinění, příp. vlhkosti způsobené kondenzací očistěte místo suchým hadrem nebo proudem vzduchu. Nepoužívejte žádná čistidla nebo rozpouštědla, neboť detektor může reagovat na některé jejich složky. 3. Systém nejprve prohlédněte, aby bylo možno lokalizovat případné známky úniku oleje, mechanického poškození či koroze na všech jeho součástech. Sporná místa pak ohledejte sondou, zvláště všechny koncovky, spojky hadic, rozvody chladiva, ventily (s nasazenou krytkou), pájená i svařovaná místa, stejně jako místa kolem úchytů a držáků hadic a trubek, atd. 4. Neustále kontrolujte následující postup testování chladicího systému, abyste nepřehlédli žádný potenciální únik. I v případě, že místo netěsnosti zjistíte, přesto zkontrolujte celý systém, zda se nenajdou ještě další. 5. Sondu držte ve vzdálenosti nejvýše 5 mm nad povrchem kontrolovaného dílu a pohybujte s ní ne rychleji, než 25-50mm za sekundu. Pomalejší a bližší pohyb sondou zvyšuje možnost odhalení úniku. (viz obr. 7 a 8). Každé zvýšení frekvence tónu ukazuje na netěsnost. 6. Každý možný únik musí být minimálně jednou potvrzen následujícím způsobem: podle potřeby místo domnělého úniku ofoukněte proudem vzduchu a místo znovu prohledejte. Při velkém úniku tento postup často pomůže upřesnit místo netěsnosti. Sondu podržte nejprve na čistém vzduchu a zkontrolujte nastavení. Pak špici sondy přidržte co nejblíže nad podezřelým místem úniku a pomalu s ní pohybujte sem a tam, aby byl únik potvrzen. Pouze pro klimatizační zařízení automobilů: 7. Pro testování úniku z výparníku klimatizačního zařízení nechte běžet klimatizaci s větrákem na plný výkon nejméně 15 sekund, potom vypněte a počkejte 10 minut, aby se chladivo koncentrovalo ve schránce u výparníku. Poté zaveďte sondu přes rezistor větráku nebo otvor trubičky pro odvod kondenzátu (pouze pokud je suchá) nebo co nejblíže výparníku přes ventilační otvor. Pokud se ozve tón alarmu, pravděpodobně byl detekován únik. Pro všechny systémy: 8. Proveďte test případného úniku chladiva po každém zásahu do klimatizačního systému nebo po údržbě, která klimatizaci ovlivňuje, a to jak na opravovaném místě, tak na napojeních a servisních ventilech. Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 6 (8)

8 7 Možnosti využití Detektor netěsností XP-1A může být použit i v následujících případech: k vyhledávání úniku chladiva v klimatizačních zařízeních, chladicích systémech a výměnících. Tento detektor reaguje na všechna chladiva obsahující halogeny (chlór a fluór). K nim patří mj.: CFC např. R12, R11, R500, R503, HCFC např. R22, R123, R124, R502, HFC např. R134a, R404a, R125, směsi AZ-60, HP62, MP39, k vyhledávání úniku etylén oxidu ve sterilizačních zařízeních v nemocnicích (rozpozná jej od halogenizovaných nosných plynů) k vyhledávání SF-6 v jističích vysokého napětí k vyhledávání většiny plynů, které obsahují chlór, fluór a bróm (halogenové plyny) k vyhledávání úniku čisticích prostředků používaných v zařízeních na suché čištění např. perchloretylén k vyhledávání úniku halonových plynů v hasicích systémech 8 Údržba O detektor je třeba náležitě pečovat. Řiďte se přesně následujícími pokyny, abyste zamezili případným problémům při provozu a prodloužili životnost přístroje. VAROVÁNÍ: PŘED ČIŠTĚNÍM NEBO PŘED VÝMĚNOU ŠPICE SONDY PŘÍSTROJ VYPNĚTE. NEBEZPEČÍ VÝBOJE! Špici sondy udržujte v čistotě: používejte ochrannou krytku, která je součástí dodaného přístroje, abyste zabránili znečištění prachem, vlhkostí či mastnotou. Přístroj nikdy neprovozujte bez ochranné krytky. Před použitím přístroje vždy špici sondy a krytku zkontrolujte, zda je skutečně čistá. Čištění: 1. Sejměte krytku ze špice sondy 2. Očistěte krytku suchou utěrkou a/nebo proudem vzduchu. 3. Pokud je samotná špice sondy znečištěná, můžete ji opatrně na několik sekund ponořit do alkoholu a pak osušit proudem vzduchu a/nebo čistou utěrkou. Nepoužívejte rozpouštědla jako benzín, terpentýn apod., neboť zanechávají zbytky, které citlivost přístroje podstatně narušují. Výměna špice sondy: Špice sondy se časem opotřebovává a musí se vyměnit. Dá se jen obtížně předvídat, kdy to bude třeba, neboť odolnost bezprostředně závisí na podmínkách provozu a četnosti použití. Špici je třeba v každém případě vyměnit, pokud se i v čistém, nekontaminovaném prostředí ozývá alarmující tón, nebo přístroj podává chybná hlášení. Postup: 1. Ujistěte se, zda je přístroj vypnutý. 2. Starou špici otáčením doleva vyšroubujte. 3. Náhradní špice je součástí dodávky (v kufru) našroubujte ji ve směru otáčení hodinových ručiček. Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 7 (8)

9 9 Náhradní díly Standardní vybavení Přístroj je dodáván v kufru, spolu s návodem k použití, 2 bateriemi typu C, náhradní špicí sondy a ochrannou krytkou. Ke koupi náhradních dílů ke svému přístroji se obraťte na regionálního obchodního zástupce. Abyste se ujistili, že obdržíte správný díl, doporučujeme do objednávky uvést i příslušné objednací číslo: TIFXP-2 TIFXP-4A servisní sada (3 špice sondy a 3 ochranné krytky) kufr 10 Technické údaje Příkon, Napájení 3 V, 2 ks alkalické baterie typu C (LR14) Maximální citlivost Klasifikace podle SAE J1627; certifikováno pro R12, R22 a R134a na 14g/rok Minimální citlivost 3g/rok pro všechna chladiva na halogenové bázi Životnost sondy cca 20hodin Provozní teplota 0º - 52ºC Životnost baterií cca 30 hodin Pracovní cyklus Neomezený Doba odezvy Okamžitá Čas RESETu 1 sekunda Zahřívací doba cca 2 sekundy Hmotnost 560g Rozměry 22,9 cm x 6,5 cm x 6,5 cm Délka sondy 35,5 cm 11 Záruční doba a opravy Tento přístroj byl zkonstruován a vyroben pro neomezené použití. Pokud by došlo k jeho selhání i přes provádění doporučené údržby, bude bezplatně opraven nebo vyměněn do 3 let od data prodeje. Tato záruka se nevztahuje na přístroje, do kterých bylo jakkoli zasahováno nebo byly poškozeny používáním k jiným účelům. Tato záruka se nevztahuje na baterie, špice sondy, ochranné krytky nebo jiné materiály, které se běžným používáním přístroje opotřebovávají. Před zasláním přístroje do opravy doporučujeme pročíst pokyny uvedené v tomto návodu a v odstavci Údržba, abyste se přesvědčili, zda problém nelze jednoduše odstranit. Ujistěte se, že špice sondy a/nebo ochranná krytka byla vyměněna nebo očištěna. Jestliže ani pak přístroj správně nefunguje, odešlete přístroj k opravě. Berner spol. s r.o. Jinonická 80 CZ Praha 5 Košíře T F str. 8 (8)

Návod k obsluze. TIF XP-1A automatický detektor úniku pro halogeny VŠEOBECNÉ INFORMACE

Návod k obsluze. TIF XP-1A automatický detektor úniku pro halogeny VŠEOBECNÉ INFORMACE Návod k obsluze TIF XP-1A automatický detektor úniku pro halogeny VŠEOBECNÉ INFORMACE Detektory TIF XP-1A je výsledkem 30-letých zkušeností z výroby detektorů úniku. Firma TIF je hrdá na to, že Vám může

Více

ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA

ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA NÁVOD AC 5404Q 20.7.2010 ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA Vlastnosti produktu: elektronický detektor úniku chladiva TechnoTools D-440 (žhavený senzor) (splňuje normy SAE J2791, EN 14624) AC 5404Q obsahuje

Více

Schiessl, s.r.o. Detektor úniku chladiva LS 3000

Schiessl, s.r.o. Detektor úniku chladiva LS 3000 Detektor úniku chladiva LS 3000 1 Detektor úniku chladiva ELIMINATOR LS 3000 Elektronický detektor úniku chladiva LS 3000 Eliminator firmy CPS je jediný detektor úniku chladiva, který pracuje zcela automaticky.

Více

Elektronický detektor úniku metoda vodíku

Elektronický detektor úniku metoda vodíku Elektronický detektor úniku metoda vodíku 1. Obecné informace Děkujeme za zakoupení elektronického detektoru úniku používaného pro detekci metodou vodíku. Přečtěte si pozorně návod před použitím výrobku.

Více

NÁVOD AC 5405Q. elektronický detektor úniku FIELDPIECE SRL2 (infračervený senzor) ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.10.

NÁVOD AC 5405Q. elektronický detektor úniku FIELDPIECE SRL2 (infračervený senzor) ACI - Auto Components International, s.r.o. 1.10. NÁVOD AC 5405Q 1.10.2010 elektronický detektor úniku FIELDPIECE SRL2 (infračervený senzor) Popis produktu: Nejmodernější technologie detekce úniku. Infračervené paprsky zjistí přítomnost chladiva. Zabudovaná

Více

Schiessl s.r.o Detektor úniku chladiva TIF

Schiessl s.r.o Detektor úniku chladiva TIF Detektor úniku chladiva TIF Návod na obsluhu Detektor úniku halogenových chladiv Tento návod platí pro následující detektory TIF: 5050A 5550A 5650A 5750A automatický detektor úniku chladiv automatický

Více

Návod k obsluze. překlad originálního návodu. detektor úniku chladiva CENTER 382

Návod k obsluze. překlad originálního návodu. detektor úniku chladiva CENTER 382 Návod k obsluze překlad originálního návodu detektor úniku chladiva CENTER 382 OBSAH 1. všeobecné informace 2 2. charakteristiky 2 3. specifikace 3 4. používání 4 5. popis + ovládání 5 6. před prvním použitím

Více

ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA

ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA ELEKTRONICKÝ DETEKTOR ÚNIKU CHLADIVA Obj. č. 0764 000 700 CZ Návod k použití 4 1 3 4 Pro vaši bezpečnost Před prvním použitím přístroje si prosím přečtěte tento návod k použití a řiďte se pokyny v něm

Více

Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850. Návod k obsluze

Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850. Návod k obsluze Bezkontaktní teploměry pyrometry AX-C850 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní

Více

Detektor úniku chladiva LS 970 A

Detektor úniku chladiva LS 970 A Detektor úniku chladiva LS 970 A I. Všeobecné podmínky Detektor úniku chladiva LS 790A je mikroprocesorový detektor úniku chladiv, který zcela automaticky vyhledá i minimální úniky chladiva. Detektor je

Více

Přenosný vyhledávač úniku methanu GSP1

Přenosný vyhledávač úniku methanu GSP1 Přenosný vyhledávač úniku methanu GSP1 Dovozce : AFRISO spol. s r.o., Zakouřilova 102, 149 00 Praha 4 Tel: 272 937 472-4, fax: 272 930 274 www. afriso.cz ; info@afriso.cz Stránka 1 z 5 ON/ OF tlačítko

Více

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF

11.26 Přijímač CENTRALIS RTS PR/PF Úvodní upozornění Přezkoušení směru otáčení Po prvním připojení k síťovému napětí se přijímač CENTRALIS RTS PR/PF nachází ve speciálním režimu se sníženou citlivostí (dosah omezen na cca 0,5-1 m) a reaguje

Více

testo přístroj pro vyhledávání úniku chladiv Návod k obsluze

testo přístroj pro vyhledávání úniku chladiv Návod k obsluze testo 316-3 přístroj pro vyhledávání úniku chladiv Návod k obsluze 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 3 2 Bezpečnost a životní prostředí... 4 2.1. K tomuto dokumentu... 4 2.2. Zajištění bezpečnosti... 4 2.3.

Více

PYROMETR AX-6520. Návod k obsluze

PYROMETR AX-6520. Návod k obsluze PYROMETR AX-6520 Návod k obsluze OBSAH 1. Bezpečnostní informace... 3 2. Poznámky... 3 3. Popis součástí měřidla... 3 4. Popis displeje LCD... 4 5. Způsob měření... 4 6. Obsluha pyrometru... 4 7. Poměr

Více

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru.

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru. Popis zařízení 360 detekční hrot Kontrolní jednotka Tlačítko zapnutí/vynutí / Citlivost (+) LED osvětlení Režim / Citlivost (-) Reproduktor LED Prostor pro baterie IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný

Více

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE

Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 1 budík STAR Vibrační Návod na použití vibračního budíku DYNAMITE 2 Do budíku můžete vložit lithiovou baterie CR2032 (není součástí dodávky), která zajišťuje zálohu nastavení budíku při výpadku síťového

Více

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE

SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY NÁVOD K OBSLUZE DÁLKOVÉ OVLÁDÁNÍ CZ SPECIFIKACE VÝKONOVÉ CHARAKTERISTIKY OBSAZENÍ TLAČÍTEK DISPLEJ PROVOZ BEZPEČNOSTNÍ POKYNY 2 2 3 4 5 8 NÁVOD K OBSLUZE 1 INFORMACE 1. Před uvedením do provozu si prosím přečtěte tento

Více

Návod k použití pro Nerezovou váhu

Návod k použití pro Nerezovou váhu Návod k použití pro Nerezovou váhu Katalogové číslo: 110093 Účel použití Váha Soehnle Professional 9203 je koncipována k vážení zboží. Tato váha je v rámci EU určena k používání bez povinného cejchování.

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

Návod na obsluhu detektoru úniku chladiva D-TEK Select

Návod na obsluhu detektoru úniku chladiva D-TEK Select Návod na obsluhu detektoru úniku chladiva D-TEK Select Prohlášení o shodě Prohlašujeme na vlastní odpovědnost, že tento detektor byl vyvinut vyroben firmou INFICON, Two Tehnology Place, East Syracuse,

Více

DIGIMON. elektronický dvoucestný rozvaděč. EKOTEZ spol. s.r.o. Koněvova 47 Praha 3 Tel./Fax: 222 580 631 www.ekotez.

DIGIMON. elektronický dvoucestný rozvaděč. EKOTEZ spol. s.r.o. Koněvova 47 Praha 3 Tel./Fax: 222 580 631 www.ekotez. DIGIMON elektronický dvoucestný rozvaděč EKOTEZ spol. s.r.o. Edit 20090206 Návod k obsluze a údržbě DIGIMON elektronický dvoucestný rozvaděč 1) nízkotlaká přípojka 1/4 SAE 2) vysokotlaká přípojka 1/4 SAE

Více

AX-C800 Návod k obsluze

AX-C800 Návod k obsluze AX-C800 Návod k obsluze Bezpečnostní pokyny Abyste se vyhnuli úrazu elektrickým proudem nebo zranění: Nikdy nepřipojujte do dvou vstupních zdířek nebo do libovolné vstupní zdířky a uzemněné kostry napětí

Více

NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ SKENER VÝSKYTU RADONU. Radon skener 3000

NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ SKENER VÝSKYTU RADONU. Radon skener 3000 NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ SKENER VÝSKYTU RADONU Radon skener 3000 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za zakoupení digitálního skeneru výskytu radonu. Věříme, že Vám přístroj bude spolehlivě sloužit k Vaší

Více

Katalog klimatizací a příslušenství - 2007

Katalog klimatizací a příslušenství - 2007 } Katalog klimatizací a příslušenství 1 Klimatizace (katalog klimatizací - obj. č.: 955370) CLIMFILL Auto (automatická stanice) - obj. č.: 699966 Nová generace plniček klimatizací CLIMFILL. Technické parametry

Více

DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU. Revize Zastoupení pro Českou republiku:

DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU. Revize Zastoupení pro Českou republiku: AUTORAE LITE AUTOMATICKÁ STANICE PRO FUNKČNÍ ZKOUŠKY DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU Revize 090603 Zastoupení pro Českou republiku: Chromservis s.r.o. Jakobiho 327 109 00 Praha 10-Petrovice Tel:

Více

AX-7520. Návod k obsluze. UPOZORNĚNÍ: Tento návod popisuje tři modely, které jsou odlišeny označením model A, B a C. A B C.

AX-7520. Návod k obsluze. UPOZORNĚNÍ: Tento návod popisuje tři modely, které jsou odlišeny označením model A, B a C. A B C. AX-7520 UPOZORNĚNÍ: Tento návod popisuje tři modely, které jsou odlišeny označením model A, B a C. A B C Nastavitelná emisivita Teplotní alarm Návod k obsluze OBSAH 1. Bezpečnostní informace...3 2. Bezpečnostní

Více

P340 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS

P340 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS P340 MANUAL READ AND SAVE THESE INSTRUCTIONS 2 NÁVOD K POUŽITÍ BONECO P340 3 PŘEHLED A NÁZVY DÍLŮ 1 2 3 4 5 1 Přední kryt 2 Předfiltr 3 Filtr A341 4 BONECO P340 5 Ovládací panel s ukazateli 4 OBSAH Přehled

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

Profesionální detektor radiových signálů

Profesionální detektor radiových signálů Profesionální detektor radiových signálů Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Detekce 3G signálu Nastavitelná citlivost Jednoduché ovládání www.spyobchod.cz Stránka 1 1. Hlavní specifika přístroje

Více

DECHOVÝ ALKOHOL TESTER JETT5N. pro osobní použití

DECHOVÝ ALKOHOL TESTER JETT5N. pro osobní použití DECHOVÝ ALKOHOL TESTER JETT5N pro osobní použití Návod k použití Obsah návodu k použití Předmluva 2 Představení přístroje 3 Hlavní vlastnosti: 3 Technické specifikace 3 1. Popis přístroje a funkcí 4 1.1

Více

TIF IR-1A. Návod k použití. Infračervený detektor úniku chladiv. Popis detektoru

TIF IR-1A. Návod k použití. Infračervený detektor úniku chladiv. Popis detektoru TIF IR-1A Návod k použití Infračervený detektor úniku chladiv CE Popis detektoru TIF IR-1A využívá infračervenou optiku ve spojení s citlivostí, rychlostí, životností baterie, přenosností a snadným používáním.

Více

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze

ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903. Návod k obsluze ZKOUŠEČKA NAPĚTÍ AX-T903 Návod k obsluze Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Varování před potencionálním nebezpečím. Přečtěte si návod k obsluze. Upozornění!Nebezpečné napětí! Riziko úrazu elektrickým

Více

Překročení teploty nebo vlhkosti limity

Překročení teploty nebo vlhkosti limity Překročení teploty nebo vlhkosti limity Toto jsou alarmy, které jsou aktivovány při překročení limitů nastavená teplota / vlhkost. Pouze signál: Může být odloženo během počáteční fáze jednotky (výchozí

Více

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU

ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ POPIS PŘEDNÍHO PANELU ZKOUŠEČ IZOLACE NÁVOD K POUŽITÍ OBECNĚ Tento přístroj využívá měnič stejnosměrného napětí s nízkou spotřebou a vysokým poměrem mezi indukčností a akumulací energie k přeměně napětí 9V na stejnosměrné napětí

Více

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE

A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE A/C DÁLKOVÝ OVLÁDAČ NÁVOD K OBSLUZE NÁVOD K OBSLUZE ČEŠTINA OBSAH STRUČNÝ NÁVOD STRUČNÝ NÁVOD OBSAH 1. STRUČNÝ NÁVOD 1 Rychlý start 02 2 Displej 03 3 Tlačítko 04 4 Provoz 08 3 4 5 6 Posuvné dveře (uzavřené)

Více

Detektor signálů iprotect 1210

Detektor signálů iprotect 1210 Detektor signálů iprotect 1210 Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Nenápadný malé rozměry Jednoduché ovládání www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Hlavní specifika přístroje Detekce radiových a

Více

NÁVOD K POUŽITÍ Obj.č.:

NÁVOD K POUŽITÍ Obj.č.: NÁVOD K POUŽITÍ Obj.č.: 122 770 Tento měřící přístroj zjišťuje teplotu určité plochy na povrchu materiálů bezdotykovou metodou. Pracuje s infračerveným paprskem s velkou přesností. Provoz přístroje zajišťuje

Více

Návod k obsluze odvlhčovače

Návod k obsluze odvlhčovače Odvlhčovač vzduchu Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená

Více

OBSAH. Popis... 2 Provozní podmínky... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Instalace... 4 Použití tlačítek... 5

OBSAH. Popis... 2 Provozní podmínky... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Instalace... 4 Použití tlačítek... 5 CZ NÁSTĚNNÝ &-# 8æ,9$7(6.ë A INSTALAČNÍ 0$18É/ KJR-15B AIR CONDITIONING OBSAH Popis... 2 Provozní podmínky... 2 Důležité bezpečnostní pokyny... 3 Instalace... 4 Použití tlačítek... 5 1 POPIS Displej Z

Více

Odsavač par HSHD 9102. Návod k obsluze

Odsavač par HSHD 9102. Návod k obsluze Odsavač par HSHD 9102 Návod k obsluze 1 POPIS Odsavač je k dispozici ve filtrační verzi nebo verzi s odtahem. Filtrační verze (Obr. 1A nebo 1B): Odsavač nasává výpary z kuchyně, převede jej přes tukové/

Více

PYROMETR S TEPLOTNÍ SONDOU AX Návod k obsluze

PYROMETR S TEPLOTNÍ SONDOU AX Návod k obsluze PYROMETR S TEPLOTNÍ SONDOU AX-5002 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám za nákup pyrometru s teplotní sondou. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

HCV 61, 91 ODSAVAČ PAR

HCV 61, 91 ODSAVAČ PAR HCV 61, 91 ODSAVAČ PAR Návod k instalaci a obsluze 1 Spotřebič musí instalovat kvalifikovaný technik v souladu s těmito pokyny. VAROVÁNÍ: nedodržení instalace šroubů nebo upevňovacího zařízení v souladu

Více

STOPKY JUNSO 500LAP JS-9006

STOPKY JUNSO 500LAP JS-9006 STOPKY JUNSO 500LAP JS-9006 Vážení zákazníci, příznivci sportu, děkujeme, že jste si zakoupili náš výrobek a rádi bychom Vás tímto chtěli upozornit, abyste věnovali náležitou pozornost tomuto návodu a

Více

Dálkové ovládání Návod k použití

Dálkové ovládání Návod k použití Dálkové ovládání Návod k použití Pečlivě si prostudujte tyto pokyny pro bezpečné a správné používání tohoto výrobku. Uchovejte návod pro budoucí použití. 1 Obsah Opatření Popis ovládacích prvků Použití

Více

Centronic EasyControl EC513

Centronic EasyControl EC513 Centronic EasyControl EC513 cs Návod na montáž a obsluhu 3kanálové kódové tlačítko Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Přenosné rádio. Mini Boy 62

Přenosné rádio. Mini Boy 62 Přenosné rádio Mini Boy 62 CZ-GRR2000 PŘENOSNÉ RÁDIO MINI BOY 62 1. Anténa 2. LOCK ON/OFF - Zamknutí tlačítek 3. Konektor pro sluchátka 4. UBS ON/OFF zapnutí/vypnutí funkce zesilovače basů 5. Tlačítka

Více

Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a. Návod k obsluze

Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a. Návod k obsluze Dálkové ovládání k mobilní klimatizaci APD09a, APD12a Návod k obsluze Před provozem si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechte jej pro další nahlédnutí. - strana 1 - Možnosti nastavení Provozní režim:

Více

Návod k obsluze. testo 316-4 detektor úniku chladiv

Návod k obsluze. testo 316-4 detektor úniku chladiv Návod k obsluze testo 316-4 detektor úniku chladiv 2 Jistota měření a ochrana životního prostředí Jistota a ochrana životního prostředí Poznámky k návodu - Přečtěte si pozorně tento dokument a seznamte

Více

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba

Návod k použití a instalaci. Multifunkční trouba Návod k použití a instalaci Multifunkční trouba 1 2 3 1 Pečící funkce 6 Tlačítko 2 Ukazatel teploty 7 Tlačítko / Dětský zámek 3 Elektronické hodiny 8 Zapnout / Vypnout 4 Tlačítko teplota 9 Vnitřní osvětlení

Více

Návod k obsluze odvlhčovače

Návod k obsluze odvlhčovače Odvlhčovač vzduchu Návod k obsluze odvlhčovače Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! Návod uchovejte pro případné další použití. VAROVÁNÍ Zařízení může obsluhovat pouze osoba seznámená

Více

Detektory úniku plynu

Detektory úniku plynu Detektory úniku plynu Pro rychlý přehled testo 317-2 testo 316-1 testo 316-2 testo gas detector testo 316-Ex CH 4 C 3 H 2 Kontrola úniku plynu Stále znovu dochází díky netěsným plynovým potrubím k ničivým

Více

Detektor signálů iprotect 1205M

Detektor signálů iprotect 1205M Detektor signálů iprotect 1205M Návod k obsluze Hlavní výhody přístroje: Nenápadný malé rozměry Jednoduché ovládání www.spionazni-technika.cz Stránka 1 1. Hlavní specifika přístroje Pracovní frekvenční

Více

Návod k obsluze. testo 610

Návod k obsluze. testo 610 Návod k obsluze testo 610 2 Krátký návod na testo 610 3 Krátký návod na testo 610 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vlhkostní a teplotní senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana)

Více

Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g

Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g Návod na použití závěsné váhy digitální do 300 kg, dělení 100 g Obj. č: 3058 Informace o produktu Digitální váha je moderní přístroj, vybaven spolehlivým hardwarem a výkonným softwarem. Využití tohoto

Více

AT Multifunkční jednotka na úpravu vzduchu

AT Multifunkční jednotka na úpravu vzduchu AT -5461 Multifunkční jednotka na úpravu vzduchu Bezpečnost Tento návod si pročtěte a uschovejte Toto zařízení smějí používat děti starší 8 let a osoby s omezenými tělesnými, smyslovými či mentálními schopnostmi

Více

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka

EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka EVBIKE LCD displeje C961 Uživatelská příručka WWW.EVBIKE.CZ - 1 - Obsah: 1/ INSTALACE 2/ ZÁKLADNÍ NASTAVENÍ 3/ POKROČILÉ NASTAVENÍ 4/ CHYBOVÁ HLÁŠENÍ Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek EVBIKE a věříme,

Více

Návod k obsluze a instalaci

Návod k obsluze a instalaci Návod k obsluze a instalaci Odsavače par FBI 537 XS FBI 737 XS OBSAH DOPORUČENÍ A POKYNY...2 TECHNICKÁ DATA...3 MONTÁŽ...4 OBSLUHA...6 ÚDRŽBA...7 DOPORUČENÍ A POKYNY MONTÁŽ Přístroj smí zapojit pouze kvalifikovaný

Více

Dometic HB 2500. Uživatelský manuál, návod k použití

Dometic HB 2500. Uživatelský manuál, návod k použití Klimatizační jednotka Dometic HB 2500 Uživatelský manuál, návod k použití Výrobek splňuje zákonné záruční podmínky a prováděcí směrnice podle 1999/44/CE Záruka zaniká v případě poškození vnějšími vlivy,

Více

2 tlačítko nahoru/dolu. 3 ukazatel stavu baterie. 4 ukazatel přenosu. 5 tlačítko nočního osvětlení. 7 konektor pro adaptér

2 tlačítko nahoru/dolu. 3 ukazatel stavu baterie. 4 ukazatel přenosu. 5 tlačítko nočního osvětlení. 7 konektor pro adaptér DĚTSKÁ JEDNOTKA 1 tlačítko ON/OFF 2 tlačítko nahoru/dolu 3 ukazatel stavu baterie 4 ukazatel přenosu 5 tlačítko nočního osvětlení 6 mikrofon 7 konektor pro adaptér 8 noční osvětlení 9 ukazatel nočního

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE DryDigit 20 LCD Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

Vítejte. Přehled. Obsah balení

Vítejte. Přehled. Obsah balení Přenosná video lupa Uživatelská příručka Vítejte Děkujeme Vám za nákup přenosné video lupy. Prosíme o přečtení tohoto návodu. Jeho obsah Vám pomůže, abyste mohli lupu používat, jak nejlépe je to možné.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (překlad původního návodu k použití) SB 52 Tužkový měřič ph/orp/ C/ F

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (překlad původního návodu k použití) SB 52 Tužkový měřič ph/orp/ C/ F UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA (překlad původního návodu k použití) SB 52 Tužkový měřič ph/orp/ C/ F SUBOTA Indikátor automatické kompenzace teploty Indikátor nestability Měřící jednotka na hlavním LCD Hlavní LCD

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1

FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 FITNESS NÁRAMEK 2 V 1 Děkujeme, že jste se rozhodli ke koupi tohoto produktu. Přečtěte si prosím pozorně a pečlivě tuto příručku před tím, než uvedete přístroj do provozu. Návod pečlivě uchovejte pro případné

Více

Indikátor netěsností Wigam Discovery. Detekuje úniky CFC, HFC a HCFC chladiv včetně jejich složek. Návod k použití

Indikátor netěsností Wigam Discovery. Detekuje úniky CFC, HFC a HCFC chladiv včetně jejich složek. Návod k použití Indikátor netěsností Wigam Discovery Detekuje úniky CFC, HFC a HCFC chladiv včetně jejich složek. Návod k použití Představení Indikátor netěsností Discovery je založen na technologii zahřívání senzoru

Více

Odsavač par HDM 60 HDM 90 HDM 95 K 7088. Návod k obsluze

Odsavač par HDM 60 HDM 90 HDM 95 K 7088. Návod k obsluze Odsavač par HDM 60 HDM 90 HDM 95 K 7088 Návod k obsluze 1 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Jednotka je k dispozici ve filtrační verzi odsavače, odsavače s odtahem a odsavače s vnějším motorem. U odsavačů s filtrací

Více

HHP91. Uživatelský manuál MANOMETR

HHP91. Uživatelský manuál MANOMETR HHP91 Uživatelský manuál MANOMETR OBSAH 1. VÝZNAMNÉ VLASTNOSTI. 2 2. SPECIFIKACE. 3 2 1 Obecná specifikace. 3 2 2 Elektrická specifikace. 4 3. POPIS ČELNÍHO PANELU. 5 3 1 Displej. 5 3 2 Tlačítko zap./vyp.

Více

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze

Video boroskop AX-B520. Návod k obsluze Video boroskop AX-B520 Návod k obsluze Obsah 1. Bezpečnostní instrukce... 3 2. Popis funkce... 3 3. Technické údaje... 4 4. Popis přístroje... 5 5. Obsluha zařízení... 7 6. Upozornění... 13 2 1. Bezpečnostní

Více

S1200HP Návod pro uïívání a údrïbu

S1200HP Návod pro uïívání a údrïbu S1200HP Návod pro uïívání a údrïbu Vážený zákazníku, Blahopřejeme Vám k zakoupení výrobku Dé Longhi, světové jedničky na poli výroby přenosných klimatizačních zařízení. Roky zkušeností z celého světa nám

Více

Analyzér pleti SKT-03. Návod na použití

Analyzér pleti SKT-03. Návod na použití Analyzér pleti SKT-03 Návod na použití SKT-03 poskytuje vizuální a číselnou analýzu Vaší pleti, výsledky které Vám neodhalí žádné obyčejné zrcadlo. SKT-03 využívá nejnovější technologii zvanou Bio-impedantní

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

Kombinovana č istič ka vzdučhu se zvlhč ovač em KJG-180A Manua l

Kombinovana č istič ka vzdučhu se zvlhč ovač em KJG-180A Manua l Kombinovana č istič ka vzdučhu se zvlhč ovač em KJG-180A Manua l 1.) Kontrolní panel Tlačítka uvedená v legendě výše jsou zleva doprava: První řádek: Humidity = Vlhkost, ON/OFF = Zapnout/Vypnout Druhý

Více

Digitální teploměr. Model DM-300. Návod k obsluze

Digitální teploměr. Model DM-300. Návod k obsluze Digitální teploměr Model DM-300 Návod k obsluze Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Úvod Tento přístroj je digitální

Více

Návod k obsluze Elektronický zámek Wittkopp Primor

Návod k obsluze Elektronický zámek Wittkopp Primor Návod k obsluze Elektronický zámek Wittkopp Obsah Pokyny 2. Pokyny pro záruku 2.2 Pokyny pro obsluhu 2.3 Pokyny pro bezpečnost 2 2 Optické a akustické signály 2 3 Vstupní jednotky 3 4 Obsluha zámku 3 4.

Více

TowiTek Mini Alarm Modul

TowiTek Mini Alarm Modul TowiTek Mini Alarm Modul Č. objednávky. 19 12 66 Návod k instalaci a používání www.conrad.cz Technické údaje TowiTek Mini Alarm Modul rozměry: 50x51x22 mm zásobování elektrickým proudem: 9-12V~(AC) nebo

Více

T O P - C H E C K FE

T O P - C H E C K FE OBSAH T O P - C H E C K FE (XI / 2014) ÚVOD Str. 2 STRUČNĚ K PROVOZU Str. 3 POUŽITÍ MENU Str. 4 FUNKCE MENU Str. 4 KALIBRACE Str. 5 NASTAVENÍ Str. 8 DŮLEŽITÉ POZNÁMKY Str. 9 VÝMĚNA BATERIE Str. 9 TECHNICKÉ

Více

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A

Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A Laboratorní zdroj HANTEK PPS2116A 1. Instrukce Tento zdroj má integrovanou analogovou a digitální kontrolní technologii najednou v novém víceúčelovém zdroji energie. Má jak vysokou stabilitu analogového

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů

Používání a údržba. Před prvním použitím spotřebiče. Pokyny pro používání dotykových ovladačů Používání a údržba Před prvním použitím spotřebiče Před zapojením spotřebiče do elektrické sítě zkontrolujte, zda napětí a frekvence odpovídá údajům na typovém štítku varné desky, který je umístěn na spodní

Více

IR hodinky s kamerou Návod k použití

IR hodinky s kamerou Návod k použití IR hodinky s kamerou Návod k použití www.spyshops.cz stránka 1 Důležité upozornění ohledně vodotěsnosti : Hodinky jsou schopny, při dodržení následujících pokynů spolehlivě pracovat do hloubky cca 3m.

Více

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu

Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Infra Tec Premium návod na montáž a obsluhu Technické údaje Napájení Jištění Příkon Rozsah teploty Charakter řízení Snímač Rozsah topení Teplota okolí Rozměry vestavby 230V. 50 Hz 1x16A max 3500 W 30 70

Více

C.A.T3+ a Genny3 NÁVOD K OBSLUZE. C.A.T³ přijímač - popis

C.A.T3+ a Genny3 NÁVOD K OBSLUZE. C.A.T³ přijímač - popis NÁVOD K OBSLUZE C.A.T3 a Genny3 C.A.T3 a Genny3 C.A.T3V a Genny3 C.A.T3+ a Genny3 Tato uživatelská příručka zahrnuje použití řady lokátorů C.A.T 3 a Genny3, které jsou k dispozici ve třech verzích. C.A.T3

Více

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA

MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA NÁVOD K POUŽITÍ MOBILNÍ KLIMATIZAČNÍ JEDNOTKA OBSAH POPIS ČÁSTÍ ZAŘÍZENÍ 2 OVLÁDACÍ PANEL 2 PŘED POUŽITÍM ZAŘÍZENÍ 3 PROVOZ Chlazení 3 Vysoušení 4 NASTAVENÍ SMĚRU PROUDĚNÍ VZDUCHU 4 NÁDOBA PRO KONDENZÁT

Více

Návod k použití MW 911P2 S-567-01

Návod k použití MW 911P2 S-567-01 Návod k použití MW 911P2 S-567-01 2 3 cz czz Spotřebič není dovoleno používat pro živnostenské účely. Spotřebič je určen výlučně pro použití v domácnosti. Maximální nosnost: 2000 g / 5 Ib Tento návod na

Více

1. Úvod, účel použití měřícího přístroje a jeho základní parametry Bezpečnostní předpisy a okolnosti omezující použití přístroje...

1. Úvod, účel použití měřícího přístroje a jeho základní parametry Bezpečnostní předpisy a okolnosti omezující použití přístroje... Měřič úniků plynů z chladících zařízení RLD 380 Obj. č.: 39 63 57 Obsah Strana 1. Úvod, účel použití měřícího přístroje a jeho základní parametry... 3 2. Bezpečnostní předpisy a okolnosti omezující použití

Více

R224B Teploměr bezdotykový tělní UV Návod k obsluze

R224B Teploměr bezdotykový tělní UV Návod k obsluze R224B Teploměr bezdotykový tělní UV-8808 Návod k obsluze 8. Konfigurace 1. Infračervený snímač 2. LCD displej 3. Tlačítko režimu 4. Tlačítko dolů 5. Tlačítko Nahoru 6. Tlačítko nastavení 7. Tlačítko ON

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9502 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Bezdrátová termostatická hlavice

Bezdrátová termostatická hlavice Bezdrátová termostatická hlavice Model: TRV10RF INSTALAČNÍ MANUÁL Obsah krabice Obsah balení Ikony použité v tomto návodě: Bezpečnostní pokyny Důležitá informace Tip Obsah : Obsah balení Úvod Shoda výrobku

Více

Návod k použití pro Kompaktní váhu

Návod k použití pro Kompaktní váhu Návod k použití pro Kompaktní váhu Katalogové číslo: 214118 Úvod, základní pokyny k používání váhy Pokud chcete, aby Vám váha sloužila spolehlivě a k Vaší spokojenosti, prostudujte prosím tento návod a

Více

Hit & Miss target NÁVOD K OBSLUZE

Hit & Miss target NÁVOD K OBSLUZE www.pentashot.eu Hit & Miss target NÁVOD K OBSLUZE Complete solution BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ A DŮLEŽITÉ INFORMACE Před použitím pozorně přečtěte Návod k obsluze Používejte zařízení, jak je uvedeno v Návodu

Více

Pohon garážových vrat

Pohon garážových vrat Hněvkovského 30/65, 61700 Brno-Komárov Pohon garážových vrat Instalační a uživatelský manuál Upozornění: je důležité pro bezpečnost všech osob, kteří instalují a používají tento pohon garážových vrat,

Více

Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití

Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití Ústní zubní sprcha EDS-1601 Návod k použití Před použitím si prosím pečlivě přečtěte tento návod k použití. Popis přístroje Pohled zepředu a z boku Seznam součástí A. Tryska B. Kryt vodní nádržky C. Náhradní

Více

KALORMAX WAT Návod k obsluze a údržbě

KALORMAX WAT Návod k obsluze a údržbě KALORMAX WAT Návod k obsluze a údržbě 4heat s.r.o. Ječná 1321/29a, 621 00, Brno, Česká republika +420 513 035 275 info@4heat.cz www.4heat.cz 1. WAT topné jednotky s axiálními ventilátory jsou určeny k

Více

Zdravotní polštář s hudební terapií WM Návod k použití

Zdravotní polštář s hudební terapií WM Návod k použití Zdravotní polštář s hudební terapií WM-3000 - Návod k použití Obsah ÚVOD... 3 ZÁKLADNÍ VLASTNOSTI PRODUKTU... 3 DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE... 3 POPIS PŘÍSTROJE... 4 POUŽÍVÁNÍ PŘÍSTROJE... 5 VLOŽENÍ

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

S10. Návod k obsluze. dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A

S10. Návod k obsluze.  dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A www.auraton.cz S10 Návod k obsluze dla oprogramowania w ver. F03 oraz F0A + 3 AURATON S10 Ovladač trojcestného ventilu AURATON S10 je ovladač určený k ovládání trojcestného ventilu. Zařízení otevírá a

Více

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly

SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly SPY15 Zabezpečovací systém pro motocykly Uživatelská příručka Obsah Tlačítka dálkového ovladače... 2 Funkce zabezpečovacího systému... 2 Spuštění a vypnutí zabezpečení...2 Dálkové nastartování a zhasnutí

Více

Jak pracovat s LEGO energometrem

Jak pracovat s LEGO energometrem Obnovitelná energie Jak pracovat s LEGO energometrem Obsah 1. Energometr popis zařízení... 3 2. Připojení zásobníku energie... 3 3. Nabití a vybití... 4 3.1 Nabití a vybití s použitím LEGO bateriového

Více

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ

COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ COOL-MARKET.CZ MiniDry 160 NÁVOD K OBSLUZE ODVLHČOVAČE Pozorně si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte jej! 1 Bezpečnostní pravidla - nenechávejte přívodní kabel smotaný (obr.1) - dbejte na řádné zapojení zástrčky

Více

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30

HB-8242HP Magnetic bike TIRO 30 HB-822HP Magnetic bike TIRO 30 Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku! Prosíme, pozorně si přečtěte následující instrukce v návodu krok po kroku. BEZPEČNOSTNÍ INSTRUKCE Tento stroj je určen pouze k domácímu

Více