Pán vrcholků hor. Pán vrcholků hor. Pán vrcholků hor

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pán vrcholků hor. Pán vrcholků hor. Pán vrcholků hor"

Transkript

1 Pán vrcholků hor Pán vrcholků hor Tento pozoruhodný film vás zavede na fantastický lovecký výlet do španělských hor. Setkáte se v něm s nekorunovaným králem legendárním španělským kozorožcem, téměř mýtickým druhem zvěře způsobujícím mnoha lovcům bezesné noci. Doprovodíme dva lovce do nádherných a majestátních španělských hor při hledání plachých kozorožců. Pán vrcholků hor Vedeni extrémně pohostinnými a profesionálními průvodci začínáme v jižním Španělsku, kde budeme lovit kozorožce v pohoří Ronda a Sierra Nevada. Dále se lovci přesunou více na sever do Valencie, kde budou usilovat o ulovení nádherného kozorožce v pohoří Beceites s povolením společnosti Salvafor přední lovecké agentury ve Španělsku. Titel: Pán vrcholků hor Format: DVD5 Tid: 64 min. Aspekt: 16:9 Varenr.:

2 Lov šouláním Lov šouláním Pozoruhodné video Poula Erika Madsena o lovu šouláním ve Švédsku. Uvidíte medailové srnce, jeleny a daňky lovené šouláním a také naháňku na vysokou a daňčí zvěř. Lov šouláním V tomto filmu budeme doprovázet Jense Rafna na lovu srnce, statného jelena a daňka šouláním. Na dvou nejlepších farmách ve Švédsku ulovíme sedm srnců a uvidíme autentické záběry finálních akcí. Na farmě Eriksberg najdeme jedno s nejlepších stád srnčí zvěře v Evropě. Vřesoviště a řídká vegetace je obklopena staletými buky a duby. Titel: Lov šouláním Format: DVD5 Tid: 44 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

3 Nejlepší srnec mého života Připojte se k Poulu Erikovi na lovu velkolepého srnce, odhadovaného na zlato. Poul Erik loví na farmě Johannishus ve Švédsku, kde je pravděpodobně největší populace srnčí zvěře ve Švédsku, cca 1500 kusů. Po úspěšném lovu bere Poul Erik trofej k Flemingu G. Jensenovi, aby ji přesně změřil. Titel: Nejlepší srnec mého života Format: DVD5 Tid: 22 min. Aspekt: 4:3 Varenr.: 1004 Nejlepší srnec mého života Nejlepší srnec mého života Podařilo se mu nemožné! Poul Erik Madsen našoulal s kamerou ve Švédsku obrovského srnce. Jak velká byla tato trofej? Podívejte se na tento film a staňte se svědky velikosti a krásy

4 Titel: Lovecká výprava v Keni Format: DVD5 Tid: 51 min. Aspekt: 16:9 Varenr.: 1005 Photo: Sten Christoffersson Lovecká výprava v Keni Tuto výpravu pro účastníky organizovala společnost Nigel Archer Safari. Uvidíte zde mnoho velkolepých zápasů z lodě s ohromnými rybami: modrý mečoun, žralok, barakuda, atd. Uvidíte také nádhernou safari s tisíci ptáků sen lovců ptactva. To vše se odehrává ve výjimečném přírodním prostředí. Užijte si skvělé chvíle, které lovci zažívají s loveckými zbraněmi a rybářskými pruty. Lovecká výprava v Keni Lovecká výprava v Keni Keňa je neuvěřitelná země! Jsme zde se společností Nigel Archer Safari na lovu velkých ryb a ptactva. Rybaření se pro účastníky změnilo v neuvěřitelnou zkušenost díky chycení mnoha ohromných ryb. Lov ptactva probíhal v divočině, kterou vidí jen málo lovců. Tisíce stepokurů, perliček a koroptví v nepopsatelné krajině

5 Polsko pro lovce Polsko pro lovce Prožijte lov v Polsku prostřednictvím kamery Poula Erika Madsena. Uvidíte velké karpatské jeleny lesní a srnce. Napínavé naháňky na jeleny, daňky, srnce a divoká prasata. Polsko pro lovce Sledujte Poula Erika a jeho přítele Torbena, jak prozkoumávají rezervaci státních lesů o rozloze hektarů. Budou lovit srnce, divoká prasata a jeleny lesní. Uvidíte také polskou naháňku. Karpaty v jihovýchodním Polsku jsou domovem karpatského jelena lesního, mnohem silnějšího jelena, než je skotský jelen s delší hlavou a větším tělem. Titel: Polsko pro lovce Format: DVD5 Tid: 49 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

6 Zážitky z Afriky Zážitky z Afriky Dva lovci na své první lovecké výpravě do Afriky. Přidejte se k Poulu Eriku Madsenovi s jeho kamerou zachytávající nejpozoruhodnější scény divočiny a lovu. Zážitky z Afriky V tomto filmu budeme doprovázet Jense Henrika Rafna a Torbena Lyngsø na jejich první africké lovecké výpravě do Tanzanie ve východní Africe. Užijte si nejpůsobivější lovecké scény s antilopami impala, oribi a jinými, zebrami, prasaty bradavičnatými, chocholatkami a bahnivci a nádheru tanzanijské přírody. Titel: Zážitky z Afriky Format: DVD5 Tid: 54 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

7 Buvol africký Buvol africký Lov na buvola afrického v Tanzanii, africké zemi číslo jedna ve výskytu této zvěře. Toto nové video Poula Erika Madsena je dobrodružné a napínavé. Buvol africký Po dobu roku a půl doprovázel Poul Erik Madsen profesionálního lovce Rainera Joesche při filmování lovu na buvola afrického. Šest skvěle zachycených loveckých scén v kombinaci s mnoha zajímavými informacemi o druhu Syncerus Caffer (buvol africký) vytvořilo toto nejcennější video o lovu buvola afrického. Titel: Buvol africký Format: DVD5 Tid: 58 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

8 Lov na Novém Zélandu Lov na Novém Zélandu může být skvělou zkušeností. Mnoho různých druhů zvěře zde našlo ideální přirozené prostředí většinou na přelomu století. Tato velice speciální lovecká destinace Nového Zélandu nabízí kombinaci neuvěřitelných přírodních krás a nekonečných řek a mořské rybaření. Titel: Lov na Novém Zélandu Format: DVD5 Tid: 68 min. Aspekt: 4:3 Varenr.: 1009 Lov na Novém Zélandu Lov na Novém Zélandu Tento film ukazuje lov na jeleny lesní, jeleny sika a také divoké ovce a kozy, tahry a kamzíky. Můžete vidět také Torbena chytajícího mořské ryby, jeho nejlepšího mečouna modrého

9 švédská dobrodružství Švédsko je domovem největší populace tetřevů velkých a losů amerických, alespoň pokud jde o Skandinávii. Zažijete napínavý lov tetřevů velkých se psy a několik různých způsobů lovu ohromných losů : hon, nadháňka a stopování. švédská dobrodružství švédská dobrodružství V tomto skvělém filmu vás vezmou Poul Erik Madsen a Erik Fernström do Švédska na loveckou výpravu na tetřevy velké a losy americké. Tento film umožní všem lovcům, zkušeným i nováčkům, zasnít se o lovu ve Švédsku. Titel: švédská dobrodružství Format: DVD5 Tid: 41 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

10 Lovy ve Skotsku Lovy ve Skotsku Působivé lovecké video ze skotské vysočiny, domova jelenů lesních, srnčí zvěře a jelenů sika. Film zahrnuje pozoruhodné scény lovu jelenů stejně jako formálnější nadháňku na tetřívky, vzrušující hon na králíky a lov hus. Lovy ve Skotsku Toto video je fascinující přehlídka zkušených lovců i těch, kteří jsou na lovecké výpravě ve Skotsku poprvé. Uprostřed velkolepé krajiny vysočiny sleduje lovce během měnících se ročních období a ukazuje rozmanitosti divoké zvěře a příležitosti pro různé druhy lovu unikátní pro Skotsko. Titel: Lovy ve Skotsku Format: DVD5 Tid: 55 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

11 Kanada fascinující sever Na Vancouverském ostrově zažijete nejlepší lov na medvěda černého v Severní Americe. Nejdivočejší severozápadní teritoria mají zcela jiné kouzlo. Připojte se k nám na lovu ovcí aljašských, losů amerických a sobů karibu a sledujte úchvatné záběry grizzlyho a vlků. Kanada fascinující sever Kanada fascinující sever Úžasná krajina západního pobřeží Kanady a severozápadních teritorií v kombinaci s lovem medvědů černých, ovcí aljašských, losů amerických a sobů karibu nabízí toto video Poula Erika Madsena nezapomenutelný lovecký zážitek. Titel: Kanada fascinující sever Format: DVD5 Tid: 52 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

12 Lovecké zbraně a střelivo Instruktážní film o lovu, střelivu a etických střeleckých technikách. Film poskytuje dobré rady, jak zvolit nejvhodnější ráži zbraně a střelivo a jak přebíjet střelivo. Teorie je tu kombinovaná s mnoha vzrušujícími loveckými scénami, kde jsou různé druhy zvěře loveny v různých částech světa. Titel: Lovecké zbraně a střelivo Format: DVD5 Tid: 41 min. Aspekt: 4:3 Varenr.: 1016 Lovecké zbraně a střelivo Lovecké zbraně a střelivo Instruktážní film o lovu, střelivu a etických střeleckých technikách. Film poskytuje dobré rady, jak zvolit nejvhodnější ráži zbraně a střelivo a jak ručně přebíjet střelivo. Teorie je tu kombinovaná s mnoha vzrušujícími loveckými scénami

13 Lov jelenů Sika Lov jelenů Sika Nádherný film o nepolapitelných asijských jelenech sika, jejich životě a současném rozšíření. Připojili jsme se k lovcům, abychom prožili vzrušující a nervy drásající lov úžasných jelenů. Lov jelenů Sika Jeleni sika pocházejí z dálného východu Asie. V devatenáctém století byli rozšířeni do Evropy, Severní Ameriky a na Nový Zéland. Dnes představují běžně žijící druh v mnoha zemích celého světa. Kvůli jejich nepolapitelnosti, byli jeleni sika vždy vyhledávaní lovci trofejí. Tento film ukazuje ulovení několika špičkových trofejí. Titel: Lov jelenů Sika Format: DVD5 Tid: 39 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

14 Medvěd baribal Medvěd baribal Film plný akce o lovecké střelbě na Vancouverském ostrově a jeho okolí v Britské Kolumbii v Kanadě. Medvěd baribal Film medvěd baribal je plný akce a užitečných informací o životě a zvycích medvědů baribalů žijících v Severní Americe. Je nám nabídnut pohled do života této fascinující zvěře a máme zde možnost užívat si nádherné krajiny jejich domoviny. Titel: Medvěd baribal Format: DVD5 Tid: 45 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

15 Kapitální srnci Kapitální srnci Trofej srnce, oceněná zlatou medailí, je celoživotní sen mnoha lovců srnčí zvěře. V tomto filmu uvidíme čtyři lovce, kteří si svůj sen splnili. Kapitální srnci Kapitální srnci byli nafilmováni v jedné z nejlepších loveckých oblastí v Anglii a Maďarsku. Navzdory nedostatku zlatých trofejí se podařilo fotografu Poulu Eriku Madsenovi natočit čtyři úspěšné lovy. Všichni ulovení srnci, jsou rekordní trofeje z nejpečlivěji vedené srnčí populace na světě. Titel: Kapitální srnci Format: DVD5 Tid: 47 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

16 Velký den Velký den V tomto vzrušujícím videu se připojíme k lovcům Jimovi, Jensovi a Alanovi na vysoce kvalitním lovu holubů. Mnoho lovců sní o skutečném Velkém dnu kdy holubi nalétávají na balabány celý den. Pokud jste jedním z nich, jednoduše musíte shlédnout toto video! Velký den Jim Albone je majitel sportovní agentury Heathlodge, která vlastní lovecká práva na více než ha. Jimovým úkolem je zabránit škodám na úrodě farmářů, které by mohli holubi způsobit. Titel: Ünnepnapok Format: DVD5 Tid: 35 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

17 Skotská vysočina Skotská vysočina V království Deeside na vysočině ve Skotsku se připojíme k partě mladých lovců, kteří absolvují rozmanité lovy. Uvidíte fantastické záběry z lovu zajíců a bělokurů s pomocí loveckých psů a jste zváni na náročný lov šouláním ve skotských kopcích. Každou sezónu cestuje tisíce lovců do Skotska, aby si užili nádhernou krajinu a výzvy, které tato vysočina nabízí. V tomto filmu jdeme ve stopách tří mladých lovců, kteří si užívají vzrušení z lovu zajíců a bělokurů. Skotská vysočina V království Deeside na vysočině ve Skotsku se připojíme k partě mladých lovců, kteří absolvují rozmanité lovy. Uvidíte fantastické záběry z lovu zajíců a bělokurů s pomocí loveckých psů a jste zváni na náročný lov srnce a majestátního jelena ve skotských kopcích. Titel: Skotská vysočina Format: DVD5 Tid: 56 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

18 Velká čtyřka Velká čtyřka Lov velké zvěře kde Poul Erik Madsen doprovází Torstena Ericssona na safari v Tanzanii s Lukem Samarasem a Miombo Safaris. Neuvěřitelně vzrušující film o lovu buvola afrického, leoparda, lva, slona a mnoha dalších druhů.toto je lov se vším všudy. Sledujte Torstena na safari v překrásné Tanzánii, kde se sny stávají skutečností. Velká čtyřka Toto video bylo natočeno v zemi Masajů, Kilombero a v rezervaci Selous, kde Torsten Ericsson pobýval na tradičním východoafrickém safari ve stanech. Podívejte se na útočícího buvola afrického a jak Torsten slovil další členy velké čtyřky lva, leoparda a slona. Přídavkem uvidíte záběry z lovu krokodýla, antilopy puku a hrocha. Titel: Velká čtyřka Format: DVD5 Tid: 56 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

19 Srnčí rarity Srnčí rarity Toto video o srnčích raritách bylo natočeno v Maďarsku, které nabízí jedny z nejlepších podmínek pro srnčí zvěr v Evropě. Doprovodíme Poula Hartmanna při hledání raritních srnčích trofejí v době říje a spolu s Bobby Jakobsenem se staneme svědky splnění jeho snu, ulovení srnce parukáče. Srnčí rarity V tomto videu doprovodíme lovce při hledání raritních srnčích trofejí v době srnčí říje. Video také vysvětluje co způsobuje abnormality srnčího paroží a ukazuje několik příkladů. Je určeno pro všechny lovce, kteří se chtějí pokochat vzrušujícími scénami z lovu srnců světových parametrů. Titel: Srnčí rarity Format: DVD5 Tid: 49 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

20 Trofeje snů z Maďarska V Maďarsku jsou výjimečné lovecké možnosti díky nejpřísnějšímu selektivnímu hospodaření na světě. Pět lovců, každý se svým snem, odjeli se společností Wild Adventure Travels do Maďarska, aby se vrátili s prvotřídní trofejí. Užijte si tento film, ve kterém je řada medailových trofejí: prase divoké, daněk, muflon, srnec a jelen. Titel: Trofeje snů z Maďarska Format: DVD5 Tid: 59 min. Aspekt: 4:3 Varenr.: 1034 Trofeje snů z Maďarska Trofeje snů z Maďarska Toto video bylo natočeno v jedné z nejlepších loveckých destinací v Evropě. Doprovodíme pět lovců na jejich napínavém lovu divočáka, daňka, muflona, srnce a kapitálního jelena. Film je přeplněn trofejemi vašich snů a vzrušujícími záběry z krásného Maďarska

21 Ohromní jeleni Ohromní jeleni Mladý nebo starý většina lovců sní o trofeji z majestátního jelena... Tradiční lov v období říje tohoto vznešeného druhu je vzrušující a fascinující. Se společností Wild Adventure Travels doprovázíme několik lovců do Maďarska, abychom tam našli tohoto krále lesa. Ohromní jeleni Doprovázíme skupinu lovců, kteří cestují do Maďarska se společností Wild Adventure Travels, kde si chtějí splnit svůj sen. V Maďarsku jsou oblasti s nejlepšími jeleny lesními na celém světě s trofejemi vážícími až 20 kilogramů. Titel: Ohromní jeleni Format: DVD5 Tid: 48 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

22 Lov holubů v Argentině Sportovci, kteří cestovali tisíce kilometrů na lov holubů, zažili životní zkušenost s H & H Outfiters v Argentině, kde ulovili holubů, kterým se také říká hřivnáči. Film o lovu holubů je velmi zábavný a poučný užijte si jej! Lov holubů v Argentině Lov holubů v Argentině Jsme v Argentině na nejlepším lovu holubů na světě. Doprovázíme Garyho, Iana a Stevena, kteří si užívají nejlepší lov holubů s H & H Outfiters. Vychutnejte si to nejlepší z tohoto vzrušujícího filmu o lovu holubů. Titel: Lov holubů v Argentině Format: DVD5 Tid: 58 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

23 Lov hus Lov hus Tento film byl natočen na farmě Barsebäck ve Švédsku a na Islandu. Doprovázeli jsme dánské lovce Torbena, Franka a Briana, kteří jsou vášnivými lovci hus. Užijte si spolu s nimi fantastické lovecké záběry v tomto unikátním filmu o lovu divokých hus z rafinovaných krytů a s použitím balabánů. Lov hus Tento film byl natočen na farmě Barsebäck v jižním Švédsku, kde jsou velká hejna hus velkých a bernešek velkých. Ve společnosti Roberta Schmidta z Islandu navštívili lovci ostrov Norské ságy, aby přijali výzvu k lovu hus velkých, hus krátkozobých a hus polních. Titel: Lov hus Format: DVD5 Tid: 52 min. Aspekt: 4:3 Varenr.:

24 Photo: Sten Christoffersson Vzrušení z honu na divočáky Tento film byl vyroben ve spolupráci s Buhl s Hunting Travel a s maďarskou loveckou agenturou Sevako. Je plný akce a nádherné přírody. Lovci si užijí den na honu na divoká prasata a budou zapotřebí jejich dobrého střeleckého umu. Můžete vidět jak dosáhnou skvělých střeleckých výsledků pomocí zaměřovačů Aimpoint a zbraní Sauer. Jde o dokonalý film zaměřený na hon divokých prasat. Titel: Vzrušení z honu na divočáky Format: DVD5 Tid: 57 min. Aspekt: 16:9 Varenr.: 1055 Vzrušení z honu na divočáky Vzrušení z honu na divočáky Byli jste někdy z něčeho vzrušeni? Lovci na této výpravě zcela určitě ano. Sledujte je na jejich fantastickém honu na divoká prasata. Velká prasata, která se doslova rojila kolem zbraní, a zruční střelci, kteří zasáhli několik trofejních kousků. Tento film pomůže komukoliv snít o honu na černou zvěř

Změny v dobách lovu zvěře 2016

Změny v dobách lovu zvěře 2016 Změny v dobách lovu zvěře 2016 RNDr. Jiří ZBOŘIL, člen Myslivecké rady ČMMJ Od 1.1.2016 bude účinná vyhláška o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu č. 343/2015. Původní

Více

GLENROY HUNTING LODGE 2010

GLENROY HUNTING LODGE 2010 GLENROY HUNTING LODGE 2010 Nový Zéland nedotčená země ve které najdete nádherná horská pásma, divoké lesy, zvlněné pastviny i dlouhé písčité pláže. Je tvořen dvěma ostrovy Severním a Jižním. Na severním

Více

553/2004 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 26. ze dne 26. října 2004

553/2004 Sb. VYHLÁŠKA. Strana 1 / 26. ze dne 26. října 2004 553/2004 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 26. října 2004 o podmínkách, vzoru a bližších pokynech vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001

Více

2018 www.kinskydalborgo.cz Kinský dal Borgo a.s., je držitelem deseti, převážně lesních honiteb na ploše přesahující 8000 ha. Lesní porosty jsou tvořeny převážně dubem a borovicí. V jednotlivých honitbách

Více

Ráj lososů. Ráj lososů. Ráj lososů

Ráj lososů. Ráj lososů. Ráj lososů Ráj lososů Ráj lososů Divoký losos atlantský nádherné a napínavé souboje od časného rána do pozdního večera. To místo se jmenuje poloostrov Kola je v Rusku. Řeka Ponoi je považována za jednu z nejbohatších

Více

245/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství

245/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství 245/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 7. června 2002 o době lovu jednotlivých druhů zvěře a o bližších podmínkách provádění lovu Změna: 480/2002 Sb. Změna: 245/2002 Sb. (část) Ministerstvo

Více

Aktiv mysliveckých hospodářů

Aktiv mysliveckých hospodářů ČMMJ, z.s. - Okresní myslivecký spolek Benešov Aktiv mysliveckých hospodářů Benešov 16. 10. 2018 Program Prezentace od 16.00 do 16.30 hod. Zahájení a přivítání v 16.30 hod. Představení nových produktů

Více

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY A CENY POPLATKOVÝCH LOVŮ

VŠEOBECNÉ PODMÍNKY A CENY POPLATKOVÝCH LOVŮ LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s. p. VŠEOBECNÉ PODMÍNKY A CENY POPLATKOVÝCH LOVŮ LESY ČESKÉ REPUBLIKY LESNÍ ZÁVOD KONOPIŠTĚ Změny vyhrazeny. LESY ČESKÉ REPUBLIKY, S.P. LESNÍ ZÁVOD KONOPIŠTĚ Česká republika je jednou

Více

Tanzánie dovolená se SAFARI - VELKÁ MIGRACE (PRIVÁTNĚ) - AKCE PRO PRVNÍCH 50 KLIENTU V ROCE od Kč (PRIVATNÍ SAFARI PRO 2 OS!

Tanzánie dovolená se SAFARI - VELKÁ MIGRACE (PRIVÁTNĚ) - AKCE PRO PRVNÍCH 50 KLIENTU V ROCE od Kč (PRIVATNÍ SAFARI PRO 2 OS! CA AFRICATRAVEL, Provozní zařízení KOVÁK ArcelorMittal Ostrava, Vratimovská 142 / 131, 719 00 Ostrava Kunčice mobil: +420/731 004 453, email: jana@africatravel.cz Tanzánie dovolená se SAFARI - VELKÁ MIGRACE

Více

Aktiv mysliveckých hospodářů

Aktiv mysliveckých hospodářů ČMMJ, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov Aktiv mysliveckých hospodářů Benešov 11. 10. 2016 Program Prezentace od 16.00 do 16.30 hod. Zahájení a přivítání v 16.30 hod. Informace od zástupců státní správy

Více

Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 59/2003 Sb., (dále jen "zákon"):

Ministerstvo zemědělství stanoví podle 36 odst. 6 zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona č. 59/2003 Sb., (dále jen zákon): 553/2004 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 26. října 2004 o podmínkách, vzoru a bližších pokynech vypracování plánu mysliveckého hospodaření v honitbě Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B

Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B Okresní kolo soutěže Zlatá srnčí trofej Lužná 2019 Kategorie B Jméno soutěžícího:... Bydliště:... Bodové hodnocení teoretické části: max. 56 bodů Testové otázky: 1. Co je tzv. dominikál? a) nařízení knížete

Více

KATALOG. Ručně řezbované myslivecké podložky pod lovecké trofeje. Váš prodejce podložek: Vzorník barevného provedení podložek pod lovecké trofeje

KATALOG. Ručně řezbované myslivecké podložky pod lovecké trofeje. Váš prodejce podložek: Vzorník barevného provedení podložek pod lovecké trofeje Ručně řezbované myslivecké podložky pod lovecké trofeje KATALOG 2008 Váš prodejce podložek: Vzorník barevného provedení podložek pod lovecké trofeje Řezbované přírodní tónovaná hnědá černá Frézované přírodní

Více

Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015

Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015 Základní údaje o honitbách, stavu a lovu zvěře 2015 Metodické vysvětlivky I. Základní údaje o honitbách II. Klasifikace honiteb normované a minimální stavy zvěře a výměra honebních ploch podle jakostních

Více

Oblasti chovu zvěře. jako. management populací

Oblasti chovu zvěře. jako. management populací Oblasti chovu zvěře jako management populací Zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti Ing. František Malý Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Více

Katalog. mysliveckých produktu

Katalog. mysliveckých produktu Katalog mysliveckých produktu Vážení zákazníci, p edkládáme vám k nahlédnutí. vydání mysliveckého katalogu, který je ur en pro širokou mysliveckou ve ejnost. Prost ednictvím tohoto katalogu si m žete

Více

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov

Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov Českomoravská myslivecká jednota, z.s. Okresní myslivecký spolek Benešov MYSLIVECKÁ KOMISE Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku do roku v grafech ORP Benešov 62 689 ha ORP Votice 23 93 ha

Více

Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku 1994 do roku 2014 v grafech

Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku 1994 do roku 2014 v grafech Okresní myslivecký spolek Benešov z.s. MYSLIVECKÁ KOMISE Lov vybraných druhů zvěře na okrese Benešov od roku do roku 214 v grafech Zpracoval: Zdeněk Kůta Zdroj dat: ÚHÚL a ORP Benešov, Vlašim a Votice

Více

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi

Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi Ukazka knihy z internetoveho knihkupectvi www.kosmas.cz LOV ZVĚŘE V NAŠICH HONITBÁCH JOSEF DRMOTA LOV ZVĚŘE V NAŠICH HONITBÁCH JOSEF DRMOTA Vydala Grada Publishing, a.s. U Průhonu 22, 170 00 Praha 7 jako

Více

SUDOKOPYTNÍCI. našlapují na 2 prostřední prsty, zbylé 2 menší jsou výš prsty kryté kopýtky (paznehty) býložraví

SUDOKOPYTNÍCI. našlapují na 2 prostřední prsty, zbylé 2 menší jsou výš prsty kryté kopýtky (paznehty) býložraví SUDOKOPYTNÍCI našlapují na 2 prostřední prsty, zbylé 2 menší jsou výš prsty kryté kopýtky (paznehty) býložraví Dělení: Nepřežvýkaví Přežvýkavci: a) Jelenovití b) Turovití c) Žirafy Velbloudi srovnání končetiny

Více

Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D.

Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Péče o zvěř I. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Chov a ochrana zvěře zákon o myslivosti č. 449/2001 Sb. vyhláška 491/2002 Sb. o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo

Více

Výsledek testu world-wide.cz

Výsledek testu world-wide.cz Výsledek testu world-wide.cz Datum testu: 27 září 2015 v 22:47 Dosažené skóre 55/100 SEO obsah Title World-Wide Délka : 10 Délka Title by měla být mezi 30 a 65 znaky (včetně mezer). Znalostní báze: Jak

Více

Katalog. mysliveckých produktů

Katalog. mysliveckých produktů Katalog mysliveckých produktů Seznam produktů Formát Cena Strana ks s 9% DPH PUBLIKACE 98. Pracovní kniha mysliveckých tradic x 45 cm 800,- 4-5 99. Myslivecké tradice v praxi - rozšířené a doplněné 4.

Více

LESNÍ SPRÁVA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

LESNÍ SPRÁVA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU Stará Obora Lesy České republiky, s. p. LESNÍ SPRÁVA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU Obora Poněšice 1 3 2 4 Zahájí Mydlovarský p. 5 Ovčín Vyhlídka Olešnický vrch 499 M a l á b l a n a Ř í d k á b l a n a Blanský rybník

Více

LESNÍ SPRÁVA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU

LESNÍ SPRÁVA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU Stará Obora Lesy České republiky, s. p. LESNÍ SPRÁVA HLUBOKÁ NAD VLTAVOU Obora Poněšice 1 3 2 4 5 Zahájí Ovčín Vyhlídka Olešnický vrch 499 Malá blana Řídká blana Blanský rybník Holý vrch 471 2 Stará Obora

Více

LP los postava. LP kachny v letu. LP letící holub. LP sluka. LP kulovnice s optikou. LP 09.

LP los postava. LP kachny v letu. LP letící holub. LP sluka. LP kulovnice s optikou. LP 09. LP 09 - Odznaky na klobouk 60,- Kč LP 09.01 Svatý Hubert LP 09.02 hlava jelena levá LP 09.03 hlava jelena + lístky LP 09.05 jelen postava LP 09.05 jelen postava LP 09.06 jelen postava zezadu LP 09.07 jelení

Více

DYNAMIKA SKLADBY LOVU ZVĚŘE

DYNAMIKA SKLADBY LOVU ZVĚŘE IV. DYNAMIKA SKLADBY LOVU ZVĚŘE Kapitola analyzuje myslivecké hospodaření v členění podle kategorií samčí, samičí a mladá zvěř. Porovnání ČR a OK je ve dvou rovinách: První dva grafy znázorňují vykázaný

Více

Myslivecké plánování a statistika. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D.

Myslivecké plánování a statistika. Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Myslivecké plánování a statistika Ing. Zdeněk Vala, Ph.D. Plán mysliveckého hospodaření, myslivecká evidence a statistika Právní předpisy 36, 37, 38 zákona č. 449/2001 Sb. ve znění pozdějších předpisů

Více

Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta

Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta Myslivecká legislativa II. Tomáš Kušta Tvorba a využití honiteb Vlastnický vztah k honitbám - vlastní - společenstevní Způsob využívání honiteb - ve vlastní režii - pronajaté Tvorba a využití honiteb Navrhování

Více

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5

I. Střelectví chladné palné střelné c) brokové, kulové, kombinované hlaveň, závěr, spoušťové, bicí a pojistné ústrojí, pažba 4,5 I. Střelectví 1. Jaké je základní rozdělení zbraní? - chladné - palné - střelné 2. Jaké rozlišujeme druhy loveckých palných zbraní? a) brokové, kulové, mechanické b) brokové, kulové, plynové c) brokové,

Více

Výroční jednání Kozojedských myslivců.

Výroční jednání Kozojedských myslivců. Výroční jednání Kozojedských myslivců. V sobotu 14. 2. 2015 proběhla výroční členská schůze kozojedských myslivců. Předseda mysliveckého sdružení Václav Prusík ve svém úvodním vystoupení zhodnotil činnost

Více

Zájezd jižní Anglie

Zájezd jižní Anglie Zájezd jižní Anglie 13. 18. 5. 2019 Když mi byla nabídnuta možnost zorganizovat na naší škole výlet do Anglie, okamžitě jsem souhlasila. Věděla jsem, že máme ve škole spoustu žáků, které baví angličtina,

Více

LESNICTVÍ A MYSLIVOST

LESNICTVÍ A MYSLIVOST LESNICTVÍ A MYSLIVOST Jiří Hrbek Josef Kahuda Tisková konference, 24. září 215, ČSÚ Praha ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, 1 82 Praha 1 www.czso.cz mil. ha Lesní pozemky Lesní pozemky k 31. 12.

Více

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.

Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34. Vzdělávací materiál vznikl v rámci projektu Vzdělávání pro život, Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách, CZ.1.07/1.5.00/34.0774 ANOTACE Číslo a název šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění

Více

plavba katamarán Malajsie - Langawi

plavba katamarán Malajsie - Langawi exklusiv sailing plavba katamarán Malajsie - Langawi Naskýtá se jedinečná možnost hotelu pod plachtami a ještě k tomu v nadstandartní destinaci. Zažijte s námi nezapomenutelné zážitky na katamaránu po

Více

Kritéria pro posuzování chovné hodnoty jelenů

Kritéria pro posuzování chovné hodnoty jelenů Kritéria pro posuzování chovné hodnoty jelenů Pomocné znaky chovnosti: Ve vztahu k věku dále posuzovat obvody lodyh, rozlohu paroží a koruny - délky výsad v koruně a celkové vyvinutí. rok živ. paroží Popis

Více

Analýza výskytu a škod způsobených Sus scrofa na polních plodinách

Analýza výskytu a škod způsobených Sus scrofa na polních plodinách Analýza výskytu a škod způsobených Sus scrofa na polních plodinách doc. Ing. Jan Mikulka,CSc., Ing. Jan Štrobach, Ph.D. Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i. Praha - Ruzyně Škody působené zvěří na

Více

Specifické formy cestovního ruchu

Specifické formy cestovního ruchu Specifické formy cestovního ruchu Iveta Hennetmairová Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Hennetmairová,

Více

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013

Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Provozní řád honebního společenstva Určice-Myslejovice Platný od 1.4.2013 Honitba honebního společenstva HS Určice Myslejovice má výměru 2622 ha, z toho 256 ha lesa. Normované stavy zvěře jsou následující:

Více

Jelen žije většinou ve vysokých lesích

Jelen žije většinou ve vysokých lesích ( animace kliknutím na objekt ) Lesní zvěř ( prezentace s výkladem) je těžké ji spatřit, protože je velmi plachá ve dne se ukrývá vychází brzy zrána a večer ( za soumraku ) Jelen žije většinou ve vysokých

Více

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM

Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA KVALITY Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ EU PENÍZE ŠKOLÁM ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 email: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena.

Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena. Filmový 3D projekt Steva Lichtaga a Michaela Rutzena. - Uplynulo již pár let, co americká stanice NBC uvedla v hlavním vysílacím čase jako první na světě filmový dokument, kdy se člověk setkal s Velkým

Více

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007

STATISTIKY CESTOVNÍHO RUCHU JIŽNÍ ČECHY 2007 2007 Jihočeská centrála cestovního ruchu Jírovcova 1, P.O.Box 80 CZ 370 21 České Budějovice Telefon: +420 386 358 727 9 Fax: +420 386 358 728 E mail: info@jccr.cz WWW: www.jccr.cz Zpracoval: Jakub KADLEČEK

Více

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva

Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Vážené dámy, pánové, členové honebního společenstva Sešli jsme se k zhodnocení roku 2013, který nebyl pro drobnou zvěř rokem dobrým. Pozdní nástup jara s nízkými teplotami a četnými srážkami v době líhnutí

Více

AU PAIR a kulturně výměnné pobyty v zahraničí. Ing. Zdeněk Moravec obchodní zástupce e-mail: zdenek.moravec@studentagency.cz

AU PAIR a kulturně výměnné pobyty v zahraničí. Ing. Zdeněk Moravec obchodní zástupce e-mail: zdenek.moravec@studentagency.cz AU PAIR a kulturně výměnné pobyty v zahraničí Ing. Zdeněk Moravec obchodní zástupce e-mail: zdenek.moravec@studentagency.cz STUDENT AGENCY Téměř 20 let praxe kulturně-výměné pobyty au pair pobyty pracovní

Více

1. DUBEN BŘEZEN 2020

1. DUBEN BŘEZEN 2020 1. DUBEN 2019-31. BŘEZEN 2020 LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům 217 354 91 Lázně Kynžvart IČ: 421 96 451 Lovecká kancelář: Jiří Trepka Tel.: +420 956 269 121 Tel., Fax: +420 354 691 339

Více

Tygr Indický. Samice měří 1,5-2 m bez ocasu a 2,5-3 m s ocasem. Váží 100-200 kg. V kohoutku měří zhruba 75 cm, délka hlavy je 20-30 cm.

Tygr Indický. Samice měří 1,5-2 m bez ocasu a 2,5-3 m s ocasem. Váží 100-200 kg. V kohoutku měří zhruba 75 cm, délka hlavy je 20-30 cm. Marek Hák 25.1.2013 Popis Tygr indický je kočkovitá šelma (Panthera tigris tigris) také zvaný tygr bengálský je nejpočetnější poddruh tygra. Vyskytuje se převážně v okolí ústí řeky Gangy, Indii a Bangladéši.

Více

LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům Lázně Kynžvart IČ:

LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům Lázně Kynžvart IČ: 1. DUBEN 2017-31. BŘEZEN 2018 LESY ČESKÉ REPUBLIKY, s.p. LZ Kladská K pramenům 217 354 91 Lázně Kynžvart IČ: 421 96 451 Lovecká kancelář: Jiří Trepka Tel.: +420 956 269 121 Tel., Fax: +420 354 691 339

Více

Dětský koutek 5. Úvodní menu Spustit Dětský koutek, Katalog, Nastavení, Nápověda, Konec Hlavní menu

Dětský koutek 5. Úvodní menu Spustit Dětský koutek, Katalog, Nastavení, Nápověda, Konec Hlavní menu Dětský koutek 5 Úvodní menu Spustit Dětský koutek, Katalog, Nastavení, Nápověda, Konec Hlavní menu Zvířátka se představují Domácí mazlíčci základní informace o 8 zvířátkách o Pes o Kočka o Křeček o Morče

Více

OPTYS, spol. s r. o. U Sušárny 301, Dolní Životice mysliveckých produktů

OPTYS, spol. s r. o. U Sušárny 301, Dolní Životice  mysliveckých produktů /9.68.5.4/zakazky/05/686 0548/obalka /9.68.5.4/zakazky/05/686 0548/obalka katalogu katalogu myslivcu myslivcu 05.pdf 05.pdf OPTYS, spol. s r. o. U Sušárny 0, 747 56 Dolní Životice www.optys.cz mysliveckých

Více

Národní parky I. K. Kovářová a K. Čapková, 2005

Národní parky I. K. Kovářová a K. Čapková, 2005 EVROPA Národní parky I K. Kovářová a K. Čapková, 2005 Národní parky Velkoplošné chráněné území, jehož značnou část zaujímají přirozené, nebo lidskou činností málo ovlivněné ekosystémy, v němž rostliny,

Více

40. ROČNÍK SOUTĚŽE Zlatá srnčí trofej

40. ROČNÍK SOUTĚŽE Zlatá srnčí trofej 40. ROČNÍK SOUTĚŽE Zlatá srnčí trofej NÁRODNÍ KOLO Křivoklát Píska 2010 kategorie A Jméno a příjmení:... Absolvovaná třída školní docházky:... Body dosažené v teoretické části:... Body dosažené v praktické

Více

NAMIBIA Off Road / 20 dnů + 2 dny let

NAMIBIA Off Road / 20 dnů + 2 dny let NAMIBIA Off Road / 20 dnů + 2 dny let ( září - listopad) ostatní měsíce po domluvě Program denní itinerář cesty : 1. přílet Windhoek (hl.m. Namibie ), odjezd do půjčovny,převzetí vozů, nákup potravin a

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018

Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio CZ.1.07/2.2.00/28.0018 Oblasti chovu zvěře v ČR Oblast chovu zvěře je souvislé území tvořené souborem honiteb s

Více

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í

I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í 84 vačnatci (Marsupialia) kunovci (Dasyuroporphia) placentálové (Placentalia) rejsci (Soricomorpha), letouni (Chiroptera) netopýr dlouhouchý ďábel medvědovitý lebka rejska rejsek obecný schéma netopýřích

Více

57.Afrika rostlinstvo a živočišstvo Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky

57.Afrika rostlinstvo a živočišstvo Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Světadíly a oceány 57.Afrika Afrika Autor: Mgr. Irena Doležalová Datum (období) tvorby: únor 2012 červen 2013 Ročník: šestý Vzdělávací oblast: zeměpis Anotace: Žáci se seznámí se základními pojmy nového

Více

CHOVANÉ ZVĚŘE. Cíle chovu: produkce chovných zvířat produkce masa. Právní úprava: zákon o vet. péči x zákon o myslivosti

CHOVANÉ ZVĚŘE. Cíle chovu: produkce chovných zvířat produkce masa. Právní úprava: zákon o vet. péči x zákon o myslivosti PRODUKCE FARMOVĚ CHOVANÉ ZVĚŘE Aktivita KA 2350/4-10up Název inovace HYGIENA A TECHNOLOGIE DRŮBEŽE, KRÁLÍKŮ A ZVĚŘINY Inovace předmětu H1DKZ Hygiena a technologie drůbeže, králíků a zvěřiny Termín realizace

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. VII. skupina Lov zvěře

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. VII. skupina Lov zvěře Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. VII. skupina Lov zvěře Obecné poznámky Cíl Zprostředkovat uchazečům informace nezbytné pro výkon myslivosti v honitbách Seznámit uchazeče se způsoby lovu

Více

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. III. skupina - Myslivecká zoologie

Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. III. skupina - Myslivecká zoologie Školení lektorů a zkušebních komisařů ČMMJ, z.s. III. skupina - Myslivecká zoologie Cíl Proces akreditace lektorů Sjednocení úrovně znalostí Vytvoření závazných okruhů Novinky a nové trendy (vydání nových

Více

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ

Strana 1 / 39. 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA. Ministerstva zemědělství ČÁST PRVNÍ 244/2002 Sb. VYHLÁŠKA Ministerstva zemědělství ze dne 7. června 2002, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti Změna: 350/2003 Sb. Ministerstvo zemědělství stanoví podle

Více

Afrika NOVINKA. Jihoafrická republika. Namíbie. Botswana km 2 rozloha mil. + obyvatel. 55 států v Africe.

Afrika NOVINKA. Jihoafrická republika. Namíbie. Botswana km 2 rozloha mil. + obyvatel. 55 států v Africe. Afrika NOVINKA 2017 1 států v Africe 1 216 mil. + obyvatel 0 221 2 km 2 rozloha Jihoafrická republika je územně rozsáhlou a zároveň velmi rozmanitou zemí. Je zde skvěle fungující infrastruktura, kterásnese

Více

Aljaška: Lov a rozhovory s místními. Jak chutná medvěd? 1

Aljaška: Lov a rozhovory s místními. Jak chutná medvěd? 1 Aljaška: Lov a rozhovory s místními. Jak chutná medvěd? Tři měsíce jsme strávili na hranici národního parku Denali, ale mnohem lepší představu o tom, jaká Aljaška skutečně je, jsme si stačili udělat během

Více

III. skupina - Myslivecká zoologie

III. skupina - Myslivecká zoologie III. skupina - Myslivecká zoologie 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. a) Jelen evropský popis, zpsob života, rozšíení, význam b) Koroptev polní popis, zpsob života, rozšíení, význam c) Vysvtlení pojmu zv a

Více

OPAKOVÁNÍ SAVCI,PTÁCI

OPAKOVÁNÍ SAVCI,PTÁCI OPAKOVÁNÍ SAVCI,PTÁCI Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/21.2165 Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice 20.6.2011 Anotace Materiál je zaměřený na zopakování

Více

Nový Zéland zastávka u protinožců

Nový Zéland zastávka u protinožců Nový Zéland zastávka u protinožců V Jihozápadní částí Tichého oceánu se rozprostírají rozmanité ostrovy Nového Zélandu. Příroda je v těchto končinách tak pestrá a malebná, že je ideálním místem pro backpacking

Více

Jméno: 1. Na mapě světa obtáhni hranice Evropy červenou pastelkou a urči světové strany.

Jméno: 1. Na mapě světa obtáhni hranice Evropy červenou pastelkou a urči světové strany. č. 2 název Evropa anotace V pracovních listech si žáci opakují základní vědomosti ze 7. ročníku. Testovou i zábavnou formou si prohlubují znalosti na dané téma. Součástí pracovního listu je i správné řešení.

Více

Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum:

Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Datum: ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 Litoměřice 412 01 www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948 Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948 Šablona: Šablona:

Více

Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře za hospodářský rok 2015

Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře za hospodářský rok 2015 Městský úřad Náměšť nad Oslavou ČESKOMORAVSKÁ MYSLIVECKÁ JEDNOTA, z.s. Okresní myslivecký spolek Třebíč Chovatelská přehlídka trofejí spárkaté zvěře za hospodářský rok 2015 23. - 26. dubna 2016 Náměšť

Více

NAMIBIA Adventure / 1 5 dnů + 2 dny let

NAMIBIA Adventure / 1 5 dnů + 2 dny let NAMIBIA Adventure / 1 5 dnů + 2 dny let (červen až listopad) ostatní měsíce po domluvě Program denní itinerář cesty : 1. odlet Praha 2. přílet Windhoek (hl.m. Namibie ), odjezd do půjčovny,převzetí vozů,

Více

42. ROČNÍK SOUTĚŽE ZLATÁ SRNČÍ TROFEJ

42. ROČNÍK SOUTĚŽE ZLATÁ SRNČÍ TROFEJ 42. ROČNÍK SOUTĚŽE ZLATÁ SRNČÍ TROFEJ NÁRODNÍ KOLO Havlišův Mlýn 2012 kategorie A Jméno a příjmení:... Absolvovaná třída školní docházky:... Body dosažené v teoretické části:... Body dosažené v praktické

Více

Sudokopytníci přežvýkaví - turovití

Sudokopytníci přežvýkaví - turovití Sudokopytníci přežvýkaví - turovití Autor: Mgr. Vlasta Hlobilová Datum (období) tvorby: 19. 10. 2012 Ročník: osmý Vzdělávací oblast: přírodopis Anotace: Žáci se seznámí s nejbohatší skupinou přežvýkavých

Více

VÝLETY. z Pucónu JI NÍ CHILE & ARGENTINA. www.capturachile.com

VÝLETY. z Pucónu JI NÍ CHILE & ARGENTINA. www.capturachile.com JI NÍ & ARGENTINA Navstivte to nejkrásnejsí z Chile a poznejte jeho rozmanitost, prírodní kontrasty, klima, geografii a kulturu. Charakter And a její kulturní dedictví jsou spojeny v Pucónu VÝLETY z Pucónu

Více

Situace (začlenění do kontextu výuky): Hodině předcházela exkurze do zpracovatelského závodu Těšínské Jatky, s.r.o.

Situace (začlenění do kontextu výuky): Hodině předcházela exkurze do zpracovatelského závodu Těšínské Jatky, s.r.o. Manuál č. 24 NÁZEV HODINY/TÉMA: MASO A MASNÉ VÝROBKY Časová jednotka (vyuč.hod.): 1h (45min.) Vyučovací předmět: Potraviny a výživa Ročník: druhý Obor vzdělání: 3letý Použité metody: Brainstorming ve dvojicích,

Více

Nabídka zahraniční cesty do Botswany a na Viktoriiny vodopády

Nabídka zahraniční cesty do Botswany a na Viktoriiny vodopády Botswana a Viktoriiny vodopády Nabídka zahraniční cesty do Botswany a na Viktoriiny vodopády Termín: 30. 10. - 11. 11. 2018 Počet účastníků: 14 osob Program cesty 1. den, 30. 10. 2018 Sraz účastníků na

Více

LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen:

LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen: LOVECTVÍ právní a etický rámec Pramen: Hanzal,V. a kol.: Velká myslivecká encyklopedie. CD-ROM, GRAND s.r.o. České Budějovice 2007, ISBN 80-900593-0-9 Právní rámec lovu zvěře Doby lovu zvěře Vyhláška 245/2002

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období. návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2003 IV. volební období 330 návrh zastupitelstva Královéhradeckého kraje na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění zákona

Více

Myslivecká statistika 2015/2016 rekordy bez radosti

Myslivecká statistika 2015/2016 rekordy bez radosti Myslivecká statistika 2015/2016 rekordy bez radosti Zveřejněné statistické údaje objektivně uvádí současnou situaci v oblasti lovné zvěře, která je charakterizovaná stále se zvyšujícími stavy spárkaté

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV ABSOLVENTSKÁ PRÁCE RYBAŘENÍ V NORSKU. Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov. Školní rok: 2011 2012

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV ABSOLVENTSKÁ PRÁCE RYBAŘENÍ V NORSKU. Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov. Školní rok: 2011 2012 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ČESKÝ KRUMLOV Za Nádražím 222, 381 01 Český Krumlov ABSOLVENTSKÁ PRÁCE RYBAŘENÍ V NORSKU Autor práce: Konzultant: Jan Kandlík, IX.A Mgr. Jan Vopat Školní rok: 2011 2012 2010 Základní škola

Více

33. SMĚRNICE PRO VYUŽITÍ VLASTNÍ HONITBY OLOMOUCKÉHO KRAJE VALŠOVICE VE SPRÁVĚ STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY HRANICE DODATEK Č.5

33. SMĚRNICE PRO VYUŽITÍ VLASTNÍ HONITBY OLOMOUCKÉHO KRAJE VALŠOVICE VE SPRÁVĚ STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY HRANICE DODATEK Č.5 Střední lesnická škola, Hranice, Jurikova 588 33. SMĚRNICE PRO VYUŽITÍ VLASTNÍ HONITBY OLOMOUCKÉHO KRAJE VALŠOVICE VE SPRÁVĚ STŘEDNÍ LESNICKÉ ŠKOLY HRANICE DODATEK Č.5 Vypracovali: Schválil: Jiří Gratcl,

Více

Mgr. Stanislav Zlámal 12. 11. 2013. sedmý

Mgr. Stanislav Zlámal 12. 11. 2013. sedmý Jméno Mgr. Stanislav Zlámal Datum 12. 11. 2013 Ročník sedmý Vzdělávací oblast Člověk a příroda Vzdělávací obor Zeměpis Tematický okruh Afrika Téma klíčová slova Východní Afrika doplňovačka s atlasem Anotace

Více

NABÍDKA PROMÍTÁNÍ A PŘEDNÁŠEK PRO ŠKOLY I. STUPEŇ

NABÍDKA PROMÍTÁNÍ A PŘEDNÁŠEK PRO ŠKOLY I. STUPEŇ NABÍDKA PROMÍTÁNÍ A PŘEDNÁŠEK PRO ŠKOLY I. STUPEŇ Červen 2015 Seznam témat 1. Afrika nespoutaný kontinent (45 minut 90 minut s dotazy)... 3 2. Evropa pestrý kontinent (45 minut 90 minut s dotazy)... 3

Více

Africké dobrodružství s Richardem Marksem Cestovatel: Richard Marks Rozpočet: 87 400 Kč Volná místa: 0

Africké dobrodružství s Richardem Marksem Cestovatel: Richard Marks Rozpočet: 87 400 Kč Volná místa: 0 Africké dobrodružství s Richardem Marksem Cestovatel: Richard Marks Rozpočet: 87 400 Kč Volná místa: 0 Odkaz: www.vypravy-s-cestovateli.cz/17-vyprava V objetí Atlantického a Indického oceánu Jihoafrická

Více

ZAHRADA JIŽNÍ AFRIKY S NÁVŠTĚVOU LESOTHA 17 DNÍ

ZAHRADA JIŽNÍ AFRIKY S NÁVŠTĚVOU LESOTHA 17 DNÍ ZAHRADA JIŽNÍ AFRIKY S NÁVŠTĚVOU LESOTHA 17 DNÍ 17 - denní zájezd Safari, 17 dní, kemp, plná penze Skupinový zájezd, mezinárodní skupinka. Cenu garantujeme již při min. počtu 2 osob. Program lze prodloužit

Více

SOKOLÍCI. Kroužek mladých myslivců a ochránců přírody při MS Hrouda Zdice

SOKOLÍCI. Kroužek mladých myslivců a ochránců přírody při MS Hrouda Zdice SOKOLÍCI Kroužek mladých myslivců a ochránců přírody při MS Hrouda Zdice Návštěva pozorovacího srubu volně žijící zvěře v NP Šumava Na návštěvě v NP Šumava lovecká chata, kde jsme bydleli a rybí líheň

Více

Inovace výuky Člověk a jeho svět

Inovace výuky Člověk a jeho svět Inovace výuky Člověk a jeho svět Vv4/07 Autor materiálu: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Cílová skupina: Klíčová slova: Očekávaný výstup: Mgr. Petra Hakenová Výtvarná výchova Výtvarná

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa

Speciální ZŠ a MŠ Adresa Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

Název projektu: ŠKOLA 21 - rozvoj ICT kompetencí na ZŠ Kaznějov

Název projektu: ŠKOLA 21 - rozvoj ICT kompetencí na ZŠ Kaznějov Název projektu: ŠKOLA 21 - rozvoj ICT kompetencí na ZŠ Kaznějov reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3428 DUM: VY_32_INOVACE_4/56 jméno autora DUM: Tomáš Korelus datum (období), ve kterém byl DUM vytvořen

Více

Záznam o poskytnutí informace

Záznam o poskytnutí informace Záznam o poskytnutí informace dle ustanovení 14, odst. 6, zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů a dle ustanovení čl. 15, odst. 2, Pravidel ke stanovení

Více

R E G I O N ÁL N Í Z E M ĚP I S

R E G I O N ÁL N Í Z E M ĚP I S R E G I O N ÁL N Í Z E M ĚP I S VÝUKOVÁSLEPÁMAPA POLÁRNÍOBLASTI -ARKTIDA Mgr. Iva Svobodová Polární oblasti obecná charakteristika rozsáhlá území obklopující oba zemské póly přesněji vymezené polárním

Více

Jak se žilo králům na Srí Lance

Jak se žilo králům na Srí Lance Strana 1 Jak se žilo králům na Srí Lance S pobytem u moře Na Srí Lance vzniklo první království už ve 4. století př. Kr. a poslední zaniklo r. 1815 předáním moci Britům. Procestujte města, kde pobývali

Více

Maturitní otázky ze zeměpisu

Maturitní otázky ze zeměpisu Maturitní otázky ze zeměpisu 1. Země jako vesmírné těleso - Vesmír a sluneční soustava - Tvar a velikost Země - Pohyby Země - Čas na Zemi - Měsíc a slapové jevy 2. Kartografické zobrazovací způsoby - Mapa

Více

S R P E N 2007. Počasí. Přehled o úlovcích za měsíc srpen 2007

S R P E N 2007. Počasí. Přehled o úlovcích za měsíc srpen 2007 Daněk Daněla,danče Srnec Srna,srnče Prase divoké Hrdlička Holub hřivnáč Kachna divoká Liška Jezevec Kuna Straka Vrána Zajíc Bažant kohout Bažantí slepice mm C Počasí datum déšť sníh Teplota mm cm C 1 16,7

Více

Č E R V E N E C 2007

Č E R V E N E C 2007 mm C Č E R V E N E C 2007 PP Počasí Červencové počasí nenapravilo nic z počasí předchozích měsíců. Pokračovala vedra a nedostatek vláhy.průměrná teplota za měsíc červenec se zvýšila na 20,6 C.Z grafu průměrných

Více

plavba katamarán Tahiti

plavba katamarán Tahiti exklusiv sailing plavba katamarán Tahiti Naskýtá se jedinečná možnost hotelu pod plachtami a ještě k tomu v nadstandartní destinaci, na palubě s milým a zkušeným kapitánem Jiřím Kučerou. Zažijte s námi

Více

Lesy České republiky, s. p. Lesní správa Křivoklát Nechlebárna Křivoklát ČESKÁ REPUBLIKA. p o p l a t k o v é h o l o v u

Lesy České republiky, s. p. Lesní správa Křivoklát Nechlebárna Křivoklát ČESKÁ REPUBLIKA. p o p l a t k o v é h o l o v u Lesy České republiky, s. p. Lesní správa Křivoklát Nechlebárna 43 270 43 Křivoklát ČESKÁ REPUBLIKA C e n í k p o p l a t k o v é h o l o v u 2016 Tel.: +420/956180105 IČO: 42196451 Bankovní spojení: KB

Více

Vybrané aspekty právní úpravy myslivosti ve vybraných zemích EU

Vybrané aspekty právní úpravy myslivosti ve vybraných zemích EU Vybrané aspekty právní úpravy myslivosti ve vybraných zemích EU Mgr. Eva Balounová září 2015 studie č. 5.361 PI 5.361 2 Obsah Úvod... 3 Uvedení do problematiky... 3 Stručné shrnutí evropské legislativy...

Více

PRACOVNÍ LISTY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM Z BIOLOGIE ZVÍŘAT

PRACOVNÍ LISTY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM Z BIOLOGIE ZVÍŘAT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÁ UNIVERZITA BRNO FAKULTA VETERINÁRNÍ HYGIENY A EKOLOGIE Ústav biologie a chorob volně žijících zvířat PRACOVNÍ LISTY K PRAKTICKÝM CVIČENÍM Z BIOLOGIE ZVÍŘAT 5. část savci 2018

Více

Myslivecké plánování. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D.

Myslivecké plánování. Ing. Tomáš Kušta, Ph.D. Myslivecké plánování Ing. Tomáš Kušta, Ph.D. 2015 Příslušná legislativa Vyhláška 491/2002 Sb., o způsobu stanovení minimálních a normovaných stavů zvěře a o zařazování honiteb nebo jejich částí do jakostních

Více

Lovectví. Cvičení z předmětu Myslivost

Lovectví. Cvičení z předmětu Myslivost Lovectví Cvičení z předmětu Myslivost Význam lovectví a lovu jedna z nejstarších činností člověka zdroj obživy, později zábava, prestižní záležitost dnes součást výkonu práva myslivosti souvisí s chovem

Více

Městský úřad Kroměříž

Městský úřad Kroměříž Městský úřad Kroměříž odbor životního prostředí Spisová značka: MeUKM/49971/2012/01/OZP/Li č.j.: MeUKM/49971/2012 V Kroměříži 2.10.2012 Tel.: 573 321 327 Oprávněná úřední osoba: Ing. Martin Liška Městský

Více