Výroční zpráva VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Str. 1 Výroční zpráva Porozumění Litvínov, z. s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Str. 1 Výroční zpráva Porozumění Litvínov, z. s."

Transkript

1 Str. 1 Výroční zpráva 2016 Výroční zpráva 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 [Sem vložte citát některého z vedoucích pracovníků společnosti nebo stručný přehled obsahu dokumentu.] Porozumění Litvínov, z. s. Telefon Studentská 750, Litvínov

2 Str. 2 Výroční zpráva 2016 Obsah Podpořili nás 3 O nás 4-5 Aktivity spolku 6-11 Personální obsazení Problémy a jejich řešení 14 Finance Úkoly pro rok závěr 18-19

3 Str. 3 Výroční zpráva 2016 Podpořili nás Děkujeme všem sponzorům, kteří podpořili v uplynulém roce naši činnost. - Město Litvínov - Město Most - Euro Support Manufacturing Czechia, s. r. o. - Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy - Krajský úřad Ústí nad Labem - Nadace Via a školní parlament ZŠ Ruská z Litvínova - Schola Humanitas - SPORTaS, s. r. o. - Docela velké divadlo Litvínov.

4 Str. 4 Výroční zpráva 2016 O nás Občanské sdružení Porozumění bylo založeno na Mostecku v roce 2001 rodiči pečujícími o děti znevýhodněné zdravotním postižením a jejich přáteli. Od r nese nový název Porozumění Litvínov, z. s.. Zaměřuje se na zajišťování doplňkové péče pro své členy v oblastech volnočasové a rodinné rehabilitace. V současné době takto sdružuje 41 rodin. V r se nám v Litvínově podařilo svépomocí vybudovat vlastní klubové prostory Mateřské centrum Klubíčko. Ty pak v roce 2006 rozšířit o další nové prostory (kuchyňku, hudebnu, tělocvičnu). MC Klubíčko rodinám s handicapovanými dětmi nabízí komplexní sociální poradenství, příležitostné hlídání dětí, dopolední klubové hrátky pro nejmenší, odpolední zábavné programy, zájmové kroužky a kluby, canisterapii (terapii se psy), prvky hipoterapie (jízdy na koních), příměstské tábory, pobytové akce pro rodiče s dětmi, zájezdy, besedy a kurzy zaměřené na péči o děti a výtvarnou tvorbu. Děti mají možnost si v našem MC uspořádat i narozeninové oslavy a pozvat si na ně své kamarády. Klubové prostory jsou navíc přístupné i veřejnosti, čímž se snažíme umožnit znevýhodněným dětem se přirozenou cestou setkávat i s jejich zdravými vrstevníky a částečně se integrovat. Dáváme rodinám příležitost nežít v sociální izolaci a podílet se na komunitním životě v regionu. Obě skupiny se pak u nás učí vzájemně poznávat své potřeby, tolerovat se, být k sobě ohleduplné a pomáhat si. V roce 2016 pravidelně navštěvovalo aktivity MC asi 130 dětí ve věkovém rozpětí od 1 do 26 let.

5 Str. 5 Výroční zpráva 2016 Rok 2016 byl pro naši činnost opět přínosný jak ze strany podpory veřejnosti, tak i donátorů. Za úspěch považujeme to, že MC Klubíčko si udrželo ve svém regionu dobrou pověst. Maminky handicapovaných dětí se zde cítí spokojené. Mají k našim pracovníkům důvěru. Děti se do Klubíčka těší. Veřejnost nám pomáhá materiálně i dobrovolnickou výpomocí. Díky podpoře sponzorů a nadací se nám podařilo dovybavit klubové prostory o další speciální pomůcky, udržet činnost a nadále rozšiřovat programovou nabídku o nové aktivity. Pravidelná celoroční práce pomáhá ve spolku utužovat vazby mezi členy, zlepšovat nově získané dovednosti dětí a vytváří prostor pro další oslovování veřejnosti v rámci integrace ZP občanů do místní komunity. Projektu MC Klubíčko, který je komplexní, byl věnován veškerý čas spolku. Byl finančně podpořen Městy Litvínov a Most, Krajským úřadem Ústí nad Labem, Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Generálním sponzorem se stala opět firma Euro Support Manufacturing Czechia a její zaměstnanci. Dalšími dárci pak byli: Nadace Via a školní parlament ZŠ Ruská z Litvínova, Docela velké divadlo Litvínov a SPORTas, s.r.o. Velice si vážíme podpory všech výše jmenovaných dárců. Bez jejich pomoci by nebylo možné mateřské centrum dále provozovat.

6 Str. 6 Výroční zpráva 2016 Aktivity spolku Spolek se při své činnosti zaměřoval především na tyto aktivity: MATEŘSKÝ KLUB PRO NEJMENŠÍ Klub je určen dětem od 1 do 4 let. Probíhal a dále bude pokračovat v hernách a na zahradě MC Klubíčko v dopoledních hodinách. Vedla ho vedoucí MC Miroslava Ondová. V rámci klubu je pro maminky dětí s postižením připravena možnost hlídání a individuální příprava dětí na budoucí zaškolení v MŠ. Pracovnice připravuje pro děti řízenou činnost i volnou hru. Nejmenší děti, které nenavštěvují žádné kolektivní hračky, hrát si v páru, respektovat cizí autoritu, pracovat u stolku, naučit se nové říkanky, tanečky a písničky, odpoutat se na delší dobu od maminky. Matky dětí pak mají možnost se dostat do společnosti, popovídat si, vyměňovat si zkušenosti. Klub navštěvují rodiče zdravých i handicapovaných dětí. Toto věkové období se nám pro vzájemnou integraci nejvíce osvědčilo. Klubová činnost je obohacena o hudební hrátky s p. Procházkovou a výtvarnou činnost. Celkem ho pravidelně navštěvovalo 60 dětí. ZÁJMOVÉ KROUŽKY PRO PŘEDŠKOLÁKY A ŠKOLÁKY Probíhaly a dále budou probíhat během školního roku v klubových prostorách MC Klubíčko. Za dohled nad jejich realizací zodpovídala vedoucí MC Mirka Ondová. Osobní asistenci dětem s vážnějším omezením zajišťovaly klubové pracovnice Iva Haragová a Vendula Štěpánková. V rámci integrace kroužky

7 Str. 7 Výroční zpráva 2016 navštěvují i děti bez postižení a pracuje se v menších skupinách. Vedou je zkušení lektoři. Konají se vždy 1x týdně. Jedná se o tyto kroužky: HUDEBNĚ VÝTVARNÝ KROUŽEK PRO PŘEDŠKOLÁKY vedený Miroslavou Ondovou. KERAMICKÝ KROUŽEK vedený Lenkou Vopatovou. HUDEBNÍ KROUŽEK vedený Jiřinou Procházkovou. KROUŽEK VAŘENÍ vedený Radkou Hubáčkovou. Celkem do kroužků docházelo 50 dětí. KLUB PRO ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÉ ŠKOLÁKY Klub probíhá 1 x týdně odpoledne v prostorách MC. Vedla ho Miroslava Ondová a Iva Haragová. Jedná se o skupinové setkáni rodičů s dětmi, v rámci něhož si mají možnost maminky popovídat, vyměňovat zkušenosti a děti pohrát. Setkání jsou obohacena o výtvarnou činnost, canisterapii a společné vaření. Pravidelně ho navštěvovalo 10 dětí. Od září 2015 navíc vznikla další nová skupina v Mostě, která se schází 1 x za 14 dní na Základní škole speciální. Tento klub vedou klubové pracovnice Jana Černá a Iva Koutná. Schází se zde s dětmi, jejichž rodiče nemají zájem dojíždět s dětmi do MC do Litvínova. Tento klub navštěvovalo pravidelně 16 dětí.

8 Str. 8 Výroční zpráva 2016 ODPOLEDNÍ VOLNOČASOVÉ AKTIVITY PRO RODIČE S DĚTMI Jde o pravidelné pořádání zábavně soutěžních a sportovních setkání, výtvarných kurzů, zájezdů. Konají se zhruba 1 x měsíčně v MC Klubíčko, v aule Scholy Humanitas, apod.. Akce jsou určeny pro členy sdružení i veřejnost všech věkových kategorií. Za jejich realizaci zodpovídala vedoucí projektu Miroslava Ondová. Uskutečněné akce: Kurz enkaustiky (malování žehličkami). Dětský karneval. Kurz enkaustiky (malování žehličkami). Kurz pletení šál bez jehlic. Zájezd na Matějskou pouť. Velikonoční setkání rodičů s dětmi v Klubíčku. Putování s tlapkami benefiční běh pro Klubíčko Slet čarodějů a čarodějnic na zahradě MC. Oslava Dne dětí. Zahradní slavnost pasování dětí z mateřského centra na školkáčky. Účast na Gulášfestu na sjezdovce na Meziboří. Hallowenské odpoledne. Kurz výroby adventních věnců. Mikulášská besídka (zábavné odpoledne s nadílkou). Zájezd do Úštěku na vánoční trhy a zámek Ploskovice na adventní prohlídku. Vánoční setkání rodičů s dětmi v Klubíčku. Akcí se zúčastnilo v průměru okolo 30 dětí s rodiči.

9 Str. 9 Výroční zpráva 2016 LETNÍ PŘÍMĚSTSKÝ TÁBOR Příměstský tábor proběhl od 4. do Jedná se o tradiční akci. Základnu měl v MC Klubíčko. Pro děti byl připraven na jednotlivé dny bohatý zábavný program: koupání v Aquadromu v Mostě, výlety po okolí (do Zooparku v Chomutově, do stáje U Lucky v Bystřanech, do zrcadlového bludiště na Větruši v Ústí na Labem a do dílny ručního papíru v Litoměřicích.) Za tábor zodpovídaly pracovnice Mirka Ondová, Jana Černá, Iva Haragová a Vendula Štěpánková. Celkem ho navštívilo 8 ZP dětí. JÍZDA DĚTÍ NA KONÍCH Tradiční a oblíbená prázdninová aktivita. Jízdy probíhaly na Hipodromu v Mostě a ve Stáji U Lucky v Bystřanech. K jízdám jsme dostali vždy k dispozici dva koně (poníka a velkého koně) a dostatek zkušeného personálu. K vyzvednutí těžších dětí na koně byl přistavován stupínek. Jízdy se konaly ve venkovním areálu zmíněných provozovatelů. Po ukončení jízd mohli rodiče s dětmi využít zbývající čas k občerstvení a společné hře. Pravidelně bylo sváženo 16 ZP dětí. CANISTERAPIE Terapii se psy pro děti zajišťoval p. Pozdníček se cvičnými labradorkami Citou, Waly a Ajšou. Dále k nám docházel p. Gaertner se svými pejsky, brabantíky Bonnie, Aky, Inou a jezevčicí Betynkou. U dětí s těžkým handicapem probíhala canisterapie formou polohování, hlazení či krmení psa. U dětí s PAS zejména cvičením doteku, jemné motoriky a orientace v prostoru a na těle psa. Pravidelně ji navštěvovalo 12 ZP dětí.

10 Str. 10 Výroční zpráva 2016 PLAVÁNÍ RODIČŮ S DĚTMI Oblíbená aktivita, která vznikla z podnětu rodičů dětí a za sponzorské podpory. Probíhalo vždy v sobotu dopoledne v plaveckém bazéně SPORTaS v Litvínově. Pravidelně plavání navštěvovalo 5 rodin pečující o ZP děti. KUZRY MASÁŽÍ DĚTÍ A KOJENCŮ Nově zařazená aktivita. Zajišťuje ji Miroslava Ondová. Kurz je určen pro rodiče, kteří se chtějí naučit pravidlům dětské masáže a základům aromaterapie. Je veden podle metody Mgr. Jany Hašplové od níž byla pracovnice proškolena. SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ PORADENSTVÍ PRO RODIČE DĚTÍ Poradenství je poskytováno rodičům dětí (zdravých i handicapovaných) sociální pracovnicí a vedoucí centra p. Ondovou. Ta rodiče průběžně informuje o všech novinkách ve školské a sociální oblasti. Pomáhá jim také při vyřizování sociálních služeb a dávek. Rodičům, kterým končí rodičovská dovolená, pomáhá s návratem do zaměstnání. PŮJČOVÁNÍ LITERATURY, HRAČEK A POMŮCEK RODINÁM PEČUJÍCÍ O HANDICAPOVANÉ DĚTI POSKYTOVÁNÍ ODBORNÉ PRAXE STUDENTŮM SOCIÁLNÍCH ŠKOL

11 Str. 11 Výroční zpráva 2016 Odborná praxe pro studenty středních a vysokých škol se zaměřením na sociální činnost. Zejména ze Střední školy Interdact Most a Vyšší odborné školy sociálně právní Most. PŮJČOVNA DĚTSKÝCH KARNEVALOVÝCH KOSTÝMŮ Nově zřízená služba.

12 Str. 12 Výroční zpráva 2016 Personální obsazení Činnosti spolku byly řízeny aktivními členkami spolku: předsedkyně, vedoucí projektu, vedoucí MC Klubíčko: Bc. Miroslava Ondová ostatní členky: Hana Řezáčová DiS., Šárka Doležalová, Jana Černá, Pavla Hájková, Anežka Veiková, Štěpánka Mikešová. Účetnictví vedla firma Ing. Vostárkové. V revizní komisi byly: Pavla Hájková a Štěpánka Mikešová. Ty prováděly kontrolu hospodaření a vedení účetnictví. ZAMĚSTNANCI Kmenoví: Bc. Miroslava Ondová, vedoucí MC Klubíčko, vedoucí projektu, vzdělání VŠ - obor sociální péče, doplňkové pedagogické studium, řada odborných výcviků, 20 let praxe v sociální oblasti. Externisté: Jana Černá, klubová pracovnice, vzdělání SŠ, absolovala kurz pro pedagogické asistenty, studuje VOŠ obor předškolní a mimoškolní pedagogika. Iva Haragová, klubová pracovnice, vzdělání SŠ, absolovala kurz pro pedagogické asistenty. Ivana Koutná, klubová pracovnice, vzdělání SŠ, absolovala kurz pro pedagogické asistenty. Lenka Vopatová, vedení keramického kroužku. Vzdělání SŠ, absolovala keramický kurz.

13 Str. 13 Výroční zpráva 2016 Vendula Štěpánková, asistence v hudebním kroužku, vzdělání SŠ, absolvovala kurz pro pedagogické asistenty. Mgr. Radka Hubáčková, vedoucí kroužku vaření, vzdělání VŠ - obor sociální práce a speciální pedagogika. Mgr. Jiřina Procházková, lektorka hudebních hrátek pro děti z mateřském klubu, vedoucí hudebních kroužků. Vzdělání VŠ obor hudební výchova. Ladislav Pozdníček, terapeut canisterapie, vzdělání SŠ, výcvik pro lektory canisterapie a záchranáře. Jeho psí svěřenkyně mají canis zkoušky. Václav Gaertner, terapeut canisterapie, vzdělání SŠ, jeho psí svěřenci mají canis zkoušky.

14 Str. 14 Výroční zpráva 2016 Problémy a jejich řešení Problémy a jejich řešení Koncem roku 2015 jsme museli, tak jak nám uložil Nový občanský zákoník, zažádat o změnu názvu u Krajského rejstříkového soudu v Ústí nad Labem. Od roku 2016 tedy náš spolek užívá nový název: Porozumění Litvínov, z. s.. Upravili jsme dle tohoto zákoníku i obsah stanov. Vše bylo u rejstříkového soudu řádně zaregistrováno. Změna byla nahlášena u všech dodavatelů a spolupracujících subjektů. Žádné další jiné problémy se nevyskytly.

15 Str. 15 Výroční zpráva 2016 Finance FINANCE v r. 2016: Výnosy celkem: ,16,- Kč Z toho: Kurzovné: 4 640,- Členské příspěvky: ,- Úroky z banky: 31,16, Příspěvek rodičů na příměstský tábor: ,- Příspěvek rodičů na jízdy dětí na koních: 4000,- Nájemné Angličtina: 5300,- Příspěvek (dotace) NROS Sbírka Pomozte dětem: ,- (doplatek dotace za r. 2015) Příspěvky (dotace) Město Litvínov: ,- Příspěvek (dotace) KÚ Ústí nad Labem : ,- Příspěvek (dotace) Ministerstvo školství mládeže a tělovýchovy: ,- Příspěvek (dar): Euro Support Manufacturing Czechia: ,- Příspěvek (dar): Euro Support Manufacturing Czechia zaměstnanci (výtěžek z tomboly na párty): 8 650,- Příspěvky (dotace) Město Most: ,- Přijaté příspěvky (dar): Nadace Via + školní parlament ZŠ Ruská (benefiční běh): ,-

16 Str. 16 Výroční zpráva 2016 Náklady celkem: ,89,- Kč Z toho: Kancelářské potřeby: ,- Výtvarné potřeby: 6 876,- Poštovné: 710,- Spotřeba materiálu DHIM do 40 tisíc (hračky) : 270,- Ostatní spotřeba: 3 524,- DHIM do 40 tisíc inventář: ,- Odměny pro děti: 4 786,- Spotřeba energie (plyn, topení): ,01,- Spotřeba energie - faře CČH (elektřina, voda) : ,- Spotřeba energie ČEZU (elektřina): 6 961,- Opravy a udržování: 1 161,60,- Opravy a udržování ostatní: 3 913,- Cestovné: 1 152,- Telefonní poplatky: ,48,- Doprava klientů na akce (zájezdy, př. tábor, koně): ,- Ostatní služby, reklama: 2 326,80,- Ostatní služby: (účetní práce, pronájmy.): ,- Poplatky bance: 721,-

17 Str. 17 Výroční zpráva 2016 Nájemné: ,- Ostatní služby, odpady: 2 740,- Mzdové náklady firma: ,- Sociální pojištění firma: ,- Zdravotní pojištění firma: Zákonné pojištění Kooperativa: 430,- Poplatky: 2 043,- Pojištění vybavení MC: 1 531,- HV (hospodářský výsledek): ztráta: ,73,- Poznámka: rozdíl mezi příjmy a výdaji je pasivní. To znamená, že výdaje jsou větší než příjmy. Tato skutečnost je způsobena tím, že některé dotace se nekryjí časově s kalendářním rokem (bývají zasílány již koncem předchozího roku). Rovněž tak náklady za služby jsou pouze v dohadné výši. Vyúčtování je nám zasíláno až v létě následujícího roku.

18 Str. 18 Výroční zpráva 2016 Úkoly pro rok závěr Úkoly pro rok 2017 Umožnit pracovníkům a členům spolku se dále sebevzdělávat. Zejména v nových trendech práce s malými a handicapovanými dětmi a v neustále se měnící legislativě (školské a sociální). Pokračovat ve spolupráci s mosteckým magistrátem a s městem Litvínov a to zejména při komunitním plánování a poskytování služeb pro naše klienty. Podporovat členy v dobrovolnické činnosti pro spolek. Získávat nové dobrovolníky i z řad veřejnosti. Závěr Domníváme se, že se nám podařilo udržet a stále rozvíjet činnost nestátní neziskové organizace, která aktivně pomáhá rodinám pečujícím o malé a handicapované děti a mládež. Za úspěch považujeme to, že MC Klubíčko má ve svém regionu dobrou pověst a drží se v povědomí veřejnosti. Takto bychom chtěli pokračovat i nadále. Závěrem bychom chtěli poděkovat všem našim dárcům. Vážíme si dnes již pravidelné sponzorské podpory regionálních firem, obcí a nadací, díky níž jsme mohli provozovat náš program. Děkujeme Náboženské obci Československé církve husitské a jejímu duchovnímu správci panu Vladislavu Vojtěchu Hánovi, vikáři lounskému, za to, že

19 Str. 19 Výroční zpráva 2016 v jejich domě můžeme sídlit a za spolupráci při přizpůsobování domu a zahrady našim potřebám. Velice nám pomohlo vedení Scholy Humanitas bezplatným poskytováním svých prostor pro některé odpolední programy. Ceníme si spolupráce s Docela velkým divadlem z Litvínova. To nám během roku poskytovalo pro děti volné vstupenky. Děkujeme společnosti SPORTaS, která provozuje plavecký bazén v Litvínově, za to, že umožnila našim dětem navštěvovat plavání. Děkujeme školnímu parlamentu ZŠ Ruská z Litvínova za uspořádání benefičního běhu: Putování s tlapkami, jehož výtěžek byl našemu spolku věnován a za níž byl zakoupen nový koberec do tělocvičny a stůl a židle do kuchyňky v našem MC. Rovněž tak nám pomohla obětavá pomoc ze strany našich stálých dobrovolníků. Vážíme si všech těchto velkorysých počinů. Za Porozumění Litvínov z. s. zpracovala předsedkyně spolku Bc. Miroslava Ondová. V Litvínově dne:

Výročnízpráva zarok2014

Výročnízpráva zarok2014 Občanské sdružení Porozumění Výročnízpráva zarok2014 Občanské sdružení Porozumění Obsah Onás 1 Č inosti 5 Mateřskýklubpronejmenší 6 Klubpropředškoláky 6 Zájmovékroužkypropředškolákyaškoláky 7 Klubprotělesně

Více

Výročnízprávaspolku zarok2015

Výročnízprávaspolku zarok2015 Občanské sdružení Porozumění Výročnízprávaspolku zarok2015 Občanské sdružení Porozumění Obsah Onás 1 Č inosti 5 Mateřskýklubpronejmenší 6 Klubpropředškoláky 6 Zájmovékroužkypropředškolákyaškoláky 7 Klubprotělesně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 MATEŘSKÉ CENTRUM ROBÁTKO, Z.S. VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 ÚVODEM Mateřské centrum Robátko, z. s. je spolek sdružující aktivní rodiče, kteří centrum navštěvují nebo se dobrovolnicky starají o jeho chod

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová Mgr. Alena Siváková Barbora

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO:

VÝROČNÍ ZPRÁVA. o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření zapsaného spolku za rok 2017 Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází z

Více

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017

MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Výroční zpráva o činnosti MÍSTA PRO DĚTI-spolek v roce 2017 Základní údaje o organizaci Název : Místo pro děti-spolek právní forma: spolek registrováno MF ČR: VS/1-1/36639/98-R dne 1.7.1998, KOS ve spolkovém

Více

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých z.s., Fritzova 4258/2, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2016 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým

Více

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují

Mateřské centrum Na zámečku. Výroční zpráva. Nové Město nad Metují Mateřské centrum Na zámečku Výroční zpráva 2012 Nové Město nad Metují Obsah: 1. Základní údaje 2. Naše poslání a činnost 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Spolupráce 5. Výhled

Více

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2011 Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením Široká 66 9 Ivančice Výroční zpráva. Základní údaje o občanském sdružení Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2011 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 11 Identifikační údaje 12 Poděkování

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2014 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2015 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Činnost sdružení v roce 2002

Činnost sdružení v roce 2002 Kdo jsme Občanské sdružení I MY (Společnost přátel Rolničky pro podporu lidí s postižením) vzniklo v Soběslavi v březnu 2000. Cílem sdružení je pomáhat prosazovat zájmy dětí i dospělých s postižením a

Více

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva

Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz. Výroční zpráva Cesta slunce o.s. www.cesta-slunce.cz Výroční zpráva 2014 Občanské sdružení Cesta slunce Občanské sdružení Cesta slunce založili rodiče těžce postižených dětí 12. dubna 2005 jako neziskovou organizaci,

Více

Počítáte s námi? z. s.

Počítáte s námi? z. s. ZAPSANÝ SPOLEK POČÍTÁTE S NÁMI? z. s. strana 1 Obsah výroční zprávy 2014 Úvodní slovo 3 Historie spolku 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové spolku 6 Činnost 7 Hospodaření spolku 13 Identifikační údaje

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

, IČO : IPZ

, IČO : IPZ Výroční zpráva školní rok 2015 2016 Mateřská škola a školní jídelna Chotětov Mírová 2 294 28 Chotětov tel. 326 395 395, 326 351 120 IČO : 70993718 IPZ : 600 048 594 Zpracovala : Bc. Markéta Vosyková, DiS.,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2016 Praha, březen 2017 Obsah 1. ÚVOD 2. CHARAKTERISTIKA ORGANIZACE 3. ZPRÁVA O ČINNOSTI 4. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 5. ZPRÁVA O KONTROLE HOSPODAŘENÍ Stránka 2 z 8 1. ÚVOD Název organizace:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2018 Občanské sdružení pro přátele, rodiče a děti s poruchou autistického spektra, Plzeň, Plzeňský kraj www.autismusprocit.cz NÁŠ TÝM! Irena Vítovcová předsedkyně, ředitelka spolku

Více

Výroční zpráva za školní rok 2013/2014. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21

Výroční zpráva za školní rok 2013/2014. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Výroční zpráva za školní rok 2013/2014 Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Mateřské školy Údaje o mateřské škole za školní rok 2013/2014 Část I. Základní charakteristika mateřské

Více

D.R.A.K. občanské sdružení

D.R.A.K. občanské sdružení D.R.A.K. občanské sdružení Výroční zpráva 2006 Vážení přátelé, předkládáme Vám výroční zprávu občanského sdružení D.R.A.K., která je průřezem činnosti a hospodaření sdružení za rok 2005. Kdo jsme PRO PŘIPOMENUTÍ

Více

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014

Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 Výroční zpráva o. s. Hrádeček Červený Hrádek za rok 2014 1. Základní informace 2. Zpráva o činnosti 3. Hospodaření 1 1. Základní informace Organizace: Hrádeček Červený Hrádek o. s. Se sídlem: Červený Hrádek

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2010 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Dětské jesle o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, Praha 5 Zbraslav, VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016 1 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav (prostory jsou majetkem MČ Zbraslav) Sídlo: Jaromíra Vejvody 1400,

Více

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA

Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, Jihlava, IČO: VÝROČNÍ ZPRÁVA Organizace nevidomých, Havlíčkova 38, 586 01 Jihlava, IČO:266159932 VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti a hospodaření občanského sdružení společnosti za rok 2013 Myšlenka pomoci nevidomým a zrakově postiženým vychází

Více

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s.

Výroční zpráva Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Výroční zpráva 2015 Dobrovolnické centrum Protěž, z. s. Úvodem V roce 2015 se nám podařilo rozšířit naše aktivity o další projekt. Vedle dobrovolnického centra a stacionáře pro seniory jsme uvedli do

Více

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009

CEDR komunitní centrum, občanské sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO 2. ZÁKLADNÍ ÚDAJE 3. VZNIK A POSLÁNÍ 4. PROJEKTY 5. ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ 6. PODĚKOVÁNÍ 7. FINANČNÍ PODPORA 8. SPOLUPRÁCE A PODPORA 1. ÚVODNÍ SLOVO Vážené čtenářky,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560

Výroční zpráva 2013. Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Výroční zpráva 2013 Kulturní centrum Čtyřlístek o.s. U Rybníků II 6 252 45 Ohrobec IČ: 22842560 Krátce z historie Kulturní centrum Čtyřlístek fungující jako občanské sdružení bylo založeno na sklonku roku

Více

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2011. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2011 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ,

INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2012

Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením. Široká 42 664 91 Ivančice. Výroční zpráva 2012 Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se zdravotním postižením Široká 42 664 91 Ivančice Výroční zpráva 2012 1. Základní údaje o občanském sdružení Občanské sdružení pro podporu a pomoc dětem se

Více

Zpráva o aktivitách za rok 2018

Zpráva o aktivitách za rok 2018 Děti a stromy, z. s. sídlo: Mahlerova 23 58601 Jihlava IČ: 22893482 web: www.hajenkazborna.cz e-mail:klub.hajenka@seznam.cz Zpráva o aktivitách za rok 2018 Úvodní slovo Spolek Děti a stromy vzniklo v roce

Více

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice

Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice Salesiánské hnutí mládeže Klub Liblice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ZA ROK 2008 ADRESA: SHM Klub Liblice Liblice 58, 277 32 Byšice Tel.: 731 625 905 e-mail: IČ: 68382570 DIČ: 045-68382570 č.ú.: 133719254

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA SKLENĚNKA z.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA SKLENĚNKA z.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 SKLENĚNKA z.s. Pěstounská péče je nedocenitelná služba dětem, společnosti i státu, kdy dítěti je naplněno právo vyrůstat přirozeně v rodině, v láskyplném prostředí. Skleněnka, zapsaný

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŽENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2013 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 14 Identifikační údaje 15 Poděkování

Více

Výroční zpráva. o hospodaření za rok a) Název zařízení: Základní škola a Mateřská škola Bělá pod Pradědem

Výroční zpráva. o hospodaření za rok a) Název zařízení: Základní škola a Mateřská škola Bělá pod Pradědem Výroční zpráva o hospodaření za rok 2014 Charakteristika příspěvkové organizace a) Název zařízení: Základní škola a Mateřská škola Bělá pod Pradědem Sídlo: Adolfovice 170, 790 01 Jeseník Právní forma:

Více

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK HODNOTÍCÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2015 2016 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa : Chodovská 236,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Čmeláček Klub rodičů a přátel postižených dětí. Období: rok 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Čmeláček Klub rodičů a přátel postižených dětí. Období: rok 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA Čmeláček Klub rodičů a přátel postižených dětí Období: rok 2014 Základní údaje: Název organizace: Čmeláček Klub rodičů a přátel postižených dětí Sídlo organizace: Mitrovická 260, 739 21

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH. str 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 OBČANSKÉHO SDRUŽENÍ PROJEKT ANTIOCH str 1 OBSAH: CO PŘINESL ROK 2010... 04 O PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA PROJEKTU ANTIOCH o.s. 05 AKTIVITY RODINNÉHO CENTRA PALEČEK

Více

Představení partnera projektu. SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života

Představení partnera projektu. SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života Představení partnera projektu SPOLEČNÉ PŘÍLEŽITOSTI pro město Most spolupráce při slaďování pracovního a rodinného života Partner projektu: Středisko volného času, Most, Maršála Rybalka 1020, příspěvková

Více

********************************* Výroční zpráva 2014 *************************

********************************* Výroční zpráva 2014 ************************* ********************************* Výroční zpráva 214 ************************* Kontaktní údaje Sídlo organizace : Náměstí Svobody 1963/4 75 2 Přerov 2 Telefon : 581 26 925, mobil + 42 739 54 512 Email:

Více

Výroční zpráva za rok 2010

Výroční zpráva za rok 2010 Výroční zpráva za rok 2010 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2010 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2015 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017 Základní škola a Mateřská škola, Korytná, okres Uh. Hradiště, Korytná 1, 687 52, (572693285) e-mail: piskova@zs-korytna.cz, www: http://www.zs.korytna.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ŠKOLY za rok 2017

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Obsah výroční zprávy: 1. Charakteristika společnosti 2. Aktivity v roce 2009 3. Poděkování sponzorům 4. Hospodaření Helias Ústí nad Labem o.p.s 5. Přílohy Úvod: Organizace: Helias

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2011 Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura 3. Klienti a věková struktura 4. Poskytované služby 5. Přehled příjmů a výdajů

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2012/13

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2012/13 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2012/13 l Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce

Výroční zpráva za r. 2013. Občanské sdružení Otevřené srdce Výroční zpráva za r. 2013 Občanské sdružení Otevřené srdce Obsah 1.Fakta o občanském sdružení 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1

Více

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit.

Výroční zpráva 2014. Ano, ano. Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. Výroční zpráva 2014 Ano, ano Každý má svůj Sen, i ty máš svůj Sen, děti však potřebují někoho, kdo jim jejich Sny pomůže splnit. 1 Základní údaje o Ano, ano Název: Ano, ano Adresa sídla: Hostivická 89/45,

Více

denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké občany v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5

denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké občany v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5 Výroční zpráva - rok 2010 denní centrum sociálních služeb pro nevidomé a slabozraké občany v Libereckém kraji Na Výšinách 451, 460 05 Liberec 5 2010 VÝROČNÍ ZPRÁVA TyfloCentrum Liberec o. p. s. poskytuje

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2013 2014 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s.

Výroční zpráva za r. 2014. Otevřené srdce o.p.s. Výroční zpráva za r. 2014 Otevřené srdce o.p.s. Obsah 1.Fakta o Otevřeném srdci o.p.s. 2.O Azylovém domě pro matky s dětmi 3.Finanční zpráva 4.Hodnocení 5.Kontakty 1.Fakta o občanském sdružení 1.1 Právní

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Výsledky výchovy a vzdělání

Výsledky výchovy a vzdělání MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠK. ROCE 2009/2010 Základní charakteristika mateřské školy a) Základní škola a mateřská škola Bzenec Odloučené pracoviště MŠ I Bzenec, Olšovská 1299 b)

Více

Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, Turnov. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014

Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, Turnov.  VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Fokus Turnov, z.s. Skálova 415, 511 01 Turnov www.fokusturnov.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 IČO : 49295101 Tel. : +420 481 321 424 Mob. : +420 775 083 008 Č. účtu : 483901574/0600 E-mail : fokus@fokusturnov.cz

Více

Klub rodičů v Kunštátě. Spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA Motto:.děti nás inspirují.

Klub rodičů v Kunštátě. Spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA Motto:.děti nás inspirují. Spolek Klub rodičů v Kunštátě VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 Motto:.děti nás inspirují. www.chocholik.cz e-mail: chocholik.kunstat @gmail.com Vážení přátelé a příznivci spolku Chocholík, máme za sebou zase další

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. Obsah 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2011 2012 Dům dětí a mládeže Nová Role, okres Karlovy Vary, příspěvková organizace Adresa:

Více

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí:

Hlavním posláním středisek je zajišťování volnočasových aktivit pro děti a mládež a pro širokou veřejnost v daném místě. Střediska nabízejí: Střediska volného času v ČR aktuálně Společně se školními družinami a školními kluby je řadíme mezi školská zařízení pro zájmové vzdělávání. Střediska volného času jsou tohoto typu: domy dětí a mládeže

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010. datum registrace na MVČR: 28. 5. 2008 IČO: 22734155 DIČ: CZ 22734155. číslo účtu: 236578722/0300 Poštovní spořitelna VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 název organizace: organizační forma: sídlo: Rodinné centrum ROUTA, o.s. občanské sdružení Prokopa Holého 1269, Čelákovice 250 88 provozovna RC: prostory MC Čelákovice Stankovského 1650,

Více

Rodinné centrum MOZAIKA o.s.

Rodinné centrum MOZAIKA o.s. Rodinné centrum MOZAIKA o.s. nezisková organizace Mgr. Alena Ptáčková Ing. Bc. Jana Kovaříková Co naše skupina chtěla? rodinné bezbariérové centrum pro místní obyvatele místo setkávání pro aktivity, vzdělání,

Více

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011

NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 NADĚJE o.p.s. Velký Osek Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH o úvod a cíle o organizace a kontakty o poslání o události v roce 2011 o hospodaření v roce 2011 o poděkování a výzva k podpoře Úvod a cíle Vážení

Více

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446

Výroční zpráva. Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav. tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 Výroční zpráva školní rok 2008 2009 Havlíčkova 1153 Mateřská škola SLUNÍČKO 293 01 Mladá Boleslav tel. 0326 723 223/4 IČO : 48683833 IPZ : 600 048 446 PRÁVNÍ SUBJEKT - PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZŘIZOVATEL

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2014/15

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2014/15 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2014/15 l Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA

Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA Občanské sdružení PROHANDICAP VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Název: Občanské sdružení ProHandicap Právní forma: občanské sdružení Adresa: U Dubu 1562, 431 11 Jirkov Tel. 474684 432 Fax: 474684 308 Email: o.s.prohandicap@gmail.com

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2017/18 Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, o.s. 1 Obsah: 1. Slovo úvodem... 3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň... 4 2.1. Občanské sdružení Informační a vzdělávací centrum Plzeň...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012

Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Výroční zpráva pečovatelské služby Města Rtyně v Podkrkonoší za rok 2012 Nevážit si stáří znamená ráno bourat dům, ve kterém máme v noci spát Alphonse Karr Obsah : 1. Základní údaje 2. Organizační struktura

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek

VÝROČNÍ ZPRÁVA. INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 INFORMAČNÍ A VZDĚLÁVACÍ CENTRUM PLZEŇ, spolek Obsah 1. Slovo úvodem...3 2. Informační a vzdělávací centrum Plzeň, spolek...4 2.1. Spolek Informační a vzdělávací centrum Plzeň...4 2.2.

Více

Výroční zpráva za rok 2011

Výroční zpráva za rok 2011 Výroční zpráva za rok 2011 Občanské sdružení Deštník Pražská 236 417 61 Bystřany Výroční zpráva za rok 2011 Obsah Cíle občanského sdružení Vývoj občanského sdružení Finanční podpora Členové Hospodaření

Více

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno

Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, Brno Střední škola, základní škola a mateřská škola pro zdravotně znevýhodněné Kamenomlýnská 2, 603 00 Brno Právní forma: Příspěvková organizace Zřizovatel: MŠMT ČR, Karmelitská 529/5, 118 00 Praha 1 IZO: 600

Více

Výroční zpráva "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza

Výroční zpráva V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva 2014 "V tomto životě nemůžeme dělat velké věci. Můžeme dělat jen malé věci s velkou láskou. Matka Tereza Výroční zpráva Dobrovolnického centra Pardubice, o. s. 2014 Dobrovolnické centrum

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Celková finanční závěrka roku 2015 Hlavní činnost Příjmy celkem 25 397 733,70 Výdaje celkem 25 462 341,16 Hospodářský výsledek -64 607,46 Doplňková činnost Příjmy

Více

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203

Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise Klára Úštěk, příspěvková organizace Rybniční 203 Plán práce na školní rok 2017 2018 zpracovala Bc. Eliška Ziková I. Identifikační údaje Dům dětí a mládeže při ZŠ Aloise

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013. Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady. Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2013 Občanské sdružení Mateřské centrum MaMiNa Maminky, Miminka a Nápady Na Babí 190 Police nad Metují 549 54 OBSAH 3 - Mateřské centrum - právní postavení sdružení, jeho cíle a poslání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 Dětské jesle Zbraslav o.p.s., Jaromíra Vejvody 1400, 156 00 Praha 5 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2017 1. Základní údaje o společnosti Název společnosti: Dětské jesle o. p. s. Zřizovatel: Městská část Zbraslav

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 Zpracovala a předkládá: Dana Miřejovská Místo a datum zpracování: Huntířov, 30.8.2012 Základní údaje o škole Název: Sídlo: Právní forma:

Více

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

ZA ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 MATEŘSKÁ ŠKOLA POD JEŠTĚDEM, LIBEREC, U ŠKOLKY 67, příspěvková organizace 460 08 Liberec 19, U Školky 67, tel.č.482 771 067, e-mail: ms32.lbc@volny.cz, www.mspodjestedem.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA o ČINNOSTI ŠKOLY

Více

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006

Mateřské centrum Na Zámečku, Nové Město nad Metují. Výroční zpráva 2006 Výroční zpráva 2006 Obsah: 1. Základní údaje 2. Charakteristika činnosti 3. Činnost v průběhu roku a) pravidelná b) mimořádné akce 4. Výhled na rok 2007 5. Finanční zpráva 6. Poděkování 7. Fotografie 1.

Více

Zpráva o činnosti za rok 2012

Zpráva o činnosti za rok 2012 Zpráva o činnosti za rok 2012 Ústí nad Labem 28.2.2013 Květoslava Votrubcová generální sponzor 1 Občanské sdružení ELIXÍR o.s., registrované 5.12.2008, IČO 25676112, provozuje od 5.5.2009 Klub a komunitní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 Celková finanční závěrka roku 2016 Hlavní činnost Příjmy celkem 26 290 279,75 Výdaje celkem 26 364 815,94 Hospodářský výsledek -74 536,19 Doplňková činnost Příjmy

Více

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s.

AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN. DOMINO cz, o. p. s. AKTIVITY PRO ŠKOLNÍ ROK 2014/2015 KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN DOMINO cz, o. p. s. KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN KOMUNITNÍ CENTRUM PRO RODINU DOMINO NOVÝ JIČÍN JE JEDNÍM

Více

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte.

Výroční zpráva. Občanské sdružení PROHANDICAP. Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Výroční zpráva 2014 Hlavní smysl v tomto životě je pomáhat druhým. A pokud jim nemůžete pomoci, aspoň jim neubližujte. Dalajláma Občanské sdružení PROHANDICAP Telefon: 474 653 502 U Dubu 1562 431 11 Jirkov

Více

Výroční zpráva Výroční zpráva o činnosti organizace

Výroční zpráva Výroční zpráva o činnosti organizace Výroční zpráva 2013 Výroční zpráva o činnosti organizace PODZÁMČÍ, agentura podpory rodiny a služeb o.p.s. 1.2.2014 1 1 Úvod Cílem naší společnosti je bezpečný a spokojený život dětí svěřených do pěstounské

Více

Školní vzdělávací program

Školní vzdělávací program Základní škola a Mateřská škola Ratíškovice Vítězná 701, 696 02 Ratíškovice Školní vzdělávací program pro školní družinu Č.j. 243/2015 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Adresa (sídlo) školy: Vítězná 701, 696 02 Ratíškovice

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál,

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, 1 Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy za školní rok 2014/2015 2 1.Základní charakteristika

Více

Výroční zpráva Spolku Oříšek

Výroční zpráva Spolku Oříšek 2013 Výroční zpráva Spolku Oříšek Výroční zprávu zpracovali: Jiří Zamouřil, Lenka Hájková 20.1.2014 Kdo jsme: Spolek Oříšek je dobrovolné, nezávislé a neziskové sdružení, sdružující rodiče a zákonné zástupce

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 Občanské sdružení SPOLEČNÝ DEN Sídlo: Na Okraji 35, Praha 6, 162 00 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2012 HISTORIE 2006 2009 rozvíjení aktivit pro rodiny s nejmenšími dětmi (cvičení maminek s miminky, cvičení pro

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Úvodní slovo. Informace o organizaci

Úvodní slovo. Informace o organizaci Výroční zpráva 2013 Vážení přátelé, Úvodní slovo dostává se Vám do rukou první výroční zpráva obecně prospěšné společnosti Elim Vsetín, o.p.s. Společnost byla založena v roce 2013 s cílem převzetí aktivit,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY ŠKOLNÍ ROK 2015/16 Část I. Základní údaje o škole Název školy: Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Služovice, okres Opava Služovice 134, 747 28 Štěpánkovice IČ

Více

Plán akcí na rok 2017

Plán akcí na rok 2017 Plán akcí na rok 2017 2. 1. od 19,30-22,00 hod. 8. 1. od 9,30-12,30 hod. 9. 1. od 19,30-22,00 hod. 16. 1. od 19,30-22,00 hod. 20. 1. od 18,00 hod. 23. 1. od 19,30-22,00 hod. 25. 1. od 16,30 hod. 27. 1.

Více

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ

Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf. Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ IČ Oddíl mladých hasičů SDH Varnsdorf Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Husova 552, Varnsdorf, PSČ 40747 IČ 66102391 O nás Náplní činnosti mladých hasičů při SDH Varnsdorf je vzdělávání dětí nejen v

Více

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE

SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE SDRUŽENÍ ZDRAVOTNĚ POSTIŽENÝCH V ČR ÚZEMNÍ SDRUŽENÍ STRAKONICE VÝSLEDKY HOSPODAŘENÍ ROK 2010 Výsledky hospodaření Územního sdružení v roce 2010 Příjmy: Výdaje: 634 567,- Kč 613 590,- Kč Výsledek hospodaření:

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI DOMU DĚTÍ A MLÁDEŽE NOVÁ ROLE, OKRES KARLOVY VARY, PŘÍSPĚKOVÁ ORGANIZACE, ZA ŠKOLNÍ ROK 2016 7 Dům dětí a mládeže Nová Role, příspěvková organizace Adresa: Chodovská 236, 362

Více

Plán akcí na rok 2016

Plán akcí na rok 2016 Plán akcí na rok 2016 4. 1. od 19,00-22,00 hod. 10. 1. od 10,00 hod. - prezentace od 9,30 hod. Hala ZŠ Jiráskova, BN 11. 1. od 19,00-22,00 hod. 20. 1. od 16,00 hod. 18. 1. od 19,00-22,00 hod. 25. 1. od

Více

OBČANSKÉ SDRUŢENÍ POČÍTÁTE S NÁMI?

OBČANSKÉ SDRUŢENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? OBČANSKÉ SDRUŢENÍ POČÍTÁTE S NÁMI? Obsah výroční zprávy 2009 Úvodní slovo 3 Historie sdružení 4 Poslání, cílová skupina 5 Členové sdružení 6 Činnost 7 Hospodaření sdružení 10 Identifikační údaje 11 Poděkování

Více