Pro zimní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pro zimní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy:"

Transkript

1 Pro zimní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy: 1. Péče o koně a základy jezdectví (volitelný, kreditovaný) 2. Jezdectví pro mírně pokročilé (volitelný, kreditovaný) 3. Individuální výcvik na lonži 4. Kurz vedení koně ze země a práce na dvou lonžích 5. Kurz skákání ve volnosti 6. Kurz zapřahání 7. Kurz nakládání koně do přepravníku První dva kurzy jsou jednosemestrové volitelné předměty a studenti se do nich zapisují prostřednictvím STAGu. Platba za kurz bude vybírána v první hodině. Do ostatních kurzů a individuálních hodin je možno se hlásit na dispečinku Kliniky chorob koní (p. Šívarová, sl. Hrůzková) a to každý pracovní den od 8.00 do 15.00

2 Péče o koně a základy jezdectví Předmět je vhodný pro studenty, kteří dosud neměli možnost přijít ve větší míře do kontaktu s koňmi. Jedno semestrový předmět v rámci volitelného předmětu Jezdectví Předmět je určený pro studenty 2. až 5. ročníku FVL, FVHE Počet studentů ve skupině 8 (10) Počet skupin 4 skupina 1 - pondělí hodin skupina 2 - středa hodin skupina 3 - čtvrtek hodin skupina 4 - pátek hodin Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 2 600,- Kč/ studenta Nevyužité výcvikové hodiny není možné nahrazovat Předmět je ukončený udělením zápočtu na základě zvládnutí písemného testu a praktické zkoušky Cílem předmětu je, aby si studenti prakticky osvojili běžnou péči o koně spočívající zejména v bezpečné manipulaci s koněm v boxu i venku, vodění a předvádění koní, péči o srst a o kopyta (včetně asistence při pravidelném podkování koní), základy krmení koní, přípravu koní na lonžování a volné pohybování a v neposlední řadě sedlání a uzdění koní, včetně řádné péče o výstroj koně. Součástí praktické výuky bude výuka jízdy na koni. V této části bude kladen důraz na nácvik správného nasedání a sesedání z koně, správného sedu jezdce, držení otěží a vedení koně. Jezdci se budou z počátku pohybovat pouze na koních vedených ze země, což umožní i bázlivějším studentům zbavit se zbytečného strachu a osvojit si základní jezdecké návyky. Cílem je následně zvládnout samostatné vedení koně po jízdárně a to ve skupině jezdců i samostatně (krok, popřípadě klus).

3 Jezdectví pro mírně pokročilé Předmět je vhodný pro studenty, kteří mají zkušenosti s péčí a jízdou na koni a chtějí pokračovat v kondičním ježdění nebo zlepšovat své jezdecké dovednosti. Student musí být schopen koně samostatně připravit před jízdou (čištění, sedlání, uzdění) a zvládá samostatné vedení koně v kroku a klusu. Jedno semestrový předmět v rámci volitelného předmětu Jezdectví Předmět je určený pro studenty 2. až 5. ročníku FVL, FVHE Počet studentů ve skupině: 8 Počet skupin: 2 skupina 1 - pondělí hodin skupina 2 - úterý hodin Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 2 600,- Kč/ studenta Nevyužité výcvikové hodiny není možné nahrazovat Předmět je ukončený udělením zápočtu na základě zvládnutí písemného testu a praktické zkoušky Cílem předmětu je, upevnit a rozšířit stávající jezdecké dovednosti. Praktická výuka bude probíhat ve společné skupině 4 jezdců, bude kladen důraz na upevnění správného sedu v kroku a klusu, správného vedení koně a korektního provádění jízdárenských povelů. Podle úrovně jezdecké skupiny bude do výcviku zařazena klusová práce přes kavalety a nácvik drezúrní úlohy stupně Z (příprava na zkoušky základního výcviku jezdce).

4 Individuální výcvik na lonži Jezdecká hodina vhodná především pro začínající jezdce, ale i pro trénink pokročilých jezdců, kteří si potřebují upevnit sed. - Dobrovolná aktivita studentů VFU mimo rámec běžné výuky - studentů ve skupině: Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 300,- Kč/ na výcvikovou hodinu, počet výcvikových hodin podle požadavků studenta, možno objednávat na uvedené termíny kdykoli v průběhu semestru. - Počet skupin: 9 /týdně Individuální hodina 1 - pondělí Individuální hodina 2 úterý Individuální hodina 3 úterý Individuální hodina 4 úterý Individuální hodina 5 středa Individuální hodina 6 středa Individuální hodina 7 čtvrtek Individuální hodina 8 čtvrtek Individuální hodina 9 pátek hodin hodin hodin hodin hodin hodin hodin hodin hodin Cílem výcviku začátečníka je seznámit ho s tím, jaké to je sedět na samostatně se pohybující koni. Bude prováděn nácvik nasedání a sesedání z koně a správný sed v kroku, podle úrovně jezdce nácvik jízdy v klusu (lehký klus, pracovní klus, honební sed). Jezdec bude provádět uvolňovací cviky, které umožní získat lepší stabilitu a rovnováhu pro jízdu na koni a seznámí se se základními pobídkami a způsobem vedení koně. Pro pokročilé jezdce je tato lekce vhodná pro nácvik správného sedu v klusu, popř. ve cvalu, nácvik správných pobídek do cvalu, nácvik sedu při překonávání kavalet a podobně.

5 Kurz vedení koně ze země a práce na 2 lonžích Kurz vhodný především pro pokročilé jezdce, kteří se chtějí seznámit a osahat si výcvikovou metodu práce na dvou lonžích. - Dobrovolná aktivita studentů VFU mimo rámec běžné výuky - studentů ve skupině: 6 - počet absolvovaných hodin: 6 - Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 600,- Kč - Kurz bude otevřen při minimálním počtu studentů: 3 - Počet skupin: 3 /semestr Úterý hodin 1. skupina 1. až 3. týden semestru ( 24.9., 1.10, ) 2. skupina 5. až 7. týden semestru ( , , ) 3. skupina 9. až 11. týden semestru ( , , ) Kurz bude vedený MVDr. Filipem Kološem. V první lekci budou účastnící seznámeni s výhodami a možnostmi práce na dvou lonžích včetně praktických ukázek z rukou odborníka. Každý z účastníků si vyzkouší samostatné vedení připraveného koně. V průběhu dalších dvou lekcí bude už každý pracovat se svým koněm pod dozorem a podle instrukcí cvičitele.

6 Kurz skákání ve volnosti Kurz vhodný především pro pokročilé jezdce, kteří se chtějí seznámit a osahat si výcvikovou metodu koně skákání ve volnosti. - Dobrovolná aktivita studentů VFU mimo rámec běžné výuky - studentů ve skupině: počet absolvovaných hodin: 6 - Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 200,- Kč - Kurz bude otevřen při minimálním počtu studentů: 5 - Počet skupin: 3 /semestr Pátek hodin 1. skupina 1. až 3. týden semestru ( 27.9., 4.10, ) 2. skupina 5. až 7. týden semestru ( , 1.11., ) 3. skupina 10. až 12. týden semestru ( , 6.12., ) V kurzu budou účastnící seznámeni s výhodami a možnostmi skákání koně ve volnosti. Prakticky se naučí koně na tuto práci správně připravit, seznámí se se stavbou skokové řady a s úskalími, které na nás při výuce mladých a nezkušených koní čekají. Jedná se o dobrou průpravu pro ty jezdce, kteří s výcvikem vlastního koně teprve začínají a chtěli by s touto metodou v budoucnu pracovat.

7 Kurz zapřahání koně Kurz vhodný pro každého, kdo se chce dozvědět spoustu zajímavých informací o historii a kultuře zapřahání koní u nás i ve světě. Dobrovolná aktivita studentů VFU mimo rámec běžné výuky - Úvodní přednáška - studentů ve skupině: 25 - počet absolvovaných hodin: 3 - Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 150,- Kč - Kurz bude otevřen při minimálním počtu studentů: 10 - Počet skupin: 1 /semestr Pondělí hodin v přednáškové místnosti Jezdecké haly - Praktická cvičení - studentů ve skupině: 3 - počet absolvovaných hodin: 2 - Zápis do skupiny podmíněný absolvováním úvodní přednášky a složením příspěvku ve výši 150,- Kč - Počet skupin: 8 /semestr - Skupina bude otevřena při minimálním počtu studentů: 3 - pondělí hodin Úvodní přednášku nám přednese pan Josef Iš, chovatel koní, který už v životě zapřahal také kde co, navíc se specializuje na historii a stylové zápřahy pro předvádění na nejrůznějších akcích. Takže pokud vás třeba zajímá jaký je rozdíl mezi anglickým a uherským spřežením nebo na které straně chodí v páru větší nebo tmavší kůň, kolik kilo drží v ruce kočí vedoucí šestispřeží nebo který kočár se nejhůře ovládá. je to přednáška stvořená pro vás. V praktických cvičeních se naučíme dát postroje na koně a zapřáhnout ho. Podle odvahy a počasí budeme jezdit po areálu školy, na pískové jízdárně nebo v hale. Kdo bude chtít, může si vyzkoušet těžkou práci zemědělce v minulosti a za koněm na opratích prostě chodit (a protože tady asi orat nebude kde, zkusíme třeba vláčet jízdárnu )

8 Kurz nakládání koně do přepravníku Kurz vhodný pro každého, kdo se chce dozvědět, jak správně a co nejbezpečněji naložit klidné i problémové koně. - Dobrovolná aktivita studentů VFU mimo rámec běžné výuky - studentů ve skupině: max 40 - počet absolvovaných hodin: 4 - Zápis do skupiny podmíněný složením příspěvku ve výši 200,- Kč - Kurz je otevřený i pro veřejnost, účastnický poplatek 500,- Kč - Kurz bude otevřen při minimálním počtu studentů: 10 - Počet skupin: 1 /semestr Pátek hodin v přednáškové místnosti Jezdecké haly, praktické ukázky a nácvik v hale Kurz povede pan Pavel Čechovský, který má bohaté zkušenosti s přepravou zdravých, nemocných i problémových koní. Podělí se s námi o své zkušenosti, dozvíme se, co všechno dokáží koně vymyslet, aby se jim povedlo zranit sebe, nás či rozbít přepravník. Vysvětlí nám, jak poznat, kdy si kůň jednoduše vymýšlí a kdy se prostě bojí, trpí klaustrofóbií nebo mu nepřekonatelně vadí nějaký jiný detail. A hlavně poradí, jak tomu co nejlépe a nejúčinněji předcházet. Po úvodní teorii bude ukázka správného nakládání koně a každý účastník, pokud bude mít zájem, si může opakovaně zkusit koně do přepravníku naložit a vyložit. Určitě bude prostor i pro individuální dotazy a rady ohledně vašich nepřepravitelných čtyřnohých kamarádů.

Pro letní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy:

Pro letní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy: Pro letní semestr 2013/2014 jsou v rámci disciplíny Jezdectví vypsány následující kurzy: 1. Péče o koně a základy jezdectví II (volitelný, kreditovaný) 2. Jezdectví pro mírně pokročilé A (volitelný, kreditovaný)

Více

TEMATICKÉ PLÁNY K VÝUCE KURZŮ JEZDECTVÍ

TEMATICKÉ PLÁNY K VÝUCE KURZŮ JEZDECTVÍ jezdeckaakademie@email.cz TEMATICKÉ PLÁNY K VÝUCE KURZŮ JEZDECTVÍ AKREDITOVANÉ STŘEDISKO MARIÁNSKÉ LÁZNĚ Škola Jezdecká akademie střední odborná škola Mariánské Lázně s.r.o IČO: 264 066 24 IZO: 151 011

Více

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví. Maturitní okruhy z předmětu pěstování rostlin

PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví. Maturitní okruhy z předmětu pěstování rostlin PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2018/2019 Obor: Agropodnikání 41 41 M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví Maturitní okruhy z předmětu pěstování rostlin 1. Osivo a sadba 2. Zpracování půdy 3. Osevní postupy

Více

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2016/2017 MATURITNÍ OKRUHY Obor: Agropodnikání 41-41-M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ 1) Význam chovu koní 2) Kostra koně 3) Morfologické vlastnosti

Více

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ

Obor: Agropodnikání M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ PROFILOVÁ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKY 2017/2018 MATURITNÍ OKRUHY Obor: Agropodnikání 41-41-M/01 ŠVP: Chov koní a jezdectví CHOV KONÍ A JEZDECTVÍ 1. Význam chovu koní 2. Anatomie koně 3. Morfologické vlastnosti

Více

KURZ CHOVATEL KONÍ 1. Organizace chovu, základní plemenářská práce 1.1. Chov koní v ČR, plemena koní v ČR, vývojové tendence 1.2. Plemenné knihy 1.3.

KURZ CHOVATEL KONÍ 1. Organizace chovu, základní plemenářská práce 1.1. Chov koní v ČR, plemena koní v ČR, vývojové tendence 1.2. Plemenné knihy 1.3. KURZ CHOVATEL KONÍ 1. Organizace chovu, základní plemenářská práce 1.1. Chov koní v ČR, plemena koní v ČR, vývojové tendence 1.2. Plemenné knihy 1.3. Hospodářský význam chovu koní v ČR 1.4. Rozdělení chovu

Více

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D)

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) ČJF stanovuje následující podmínky k získání licence jezdce v drezuře: K získání jezdecké licence

Více

Hodnoticí standard. Cvičitel jezdectví (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Cvičitel jezdectví (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Cvičitel jezdectví (kód: 41-128-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná způsobilost Název

Více

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od:

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: 41-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání: Chovatel a jezdec koní Doklady potvrzující ÚK:

Více

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D)

I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) I. Zkouška základního výcviku jezdce (ZZVJ) I. f) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - DREZURA (ZZVJ D) ČJF stanovuje následující podmínky k získání licence jezdce v drezuře: K získání jezdecké licence

Více

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H)

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H) Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: 41-021-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec koní Kvalifikační

Více

USTÁJENÍ KONÍ pro anglické i westernové jezdce. volných 6 boxů. Cena od 3500,- Kč do 4000,- Kč. - větší boxy cca 5x3 (m)

USTÁJENÍ KONÍ pro anglické i westernové jezdce. volných 6 boxů. Cena od 3500,- Kč do 4000,- Kč. - větší boxy cca 5x3 (m) USTÁJENÍ KONÍ pro anglické i westernové jezdce Vnitřní - menší boxy cca 2,5x3 (m) volných 6 boxů. Cena od 3500,- Kč do 4000,- Kč - větší boxy cca 5x3 (m) volné 3-4 boxy. Cena od 4500,- Kč do 5000,- Kč

Více

Přijetí do testu bude podmíněno vstupním poplatkem, jehož výše bude stanovena a zveřejněna do na webových stránkách svazu.

Přijetí do testu bude podmíněno vstupním poplatkem, jehož výše bude stanovena a zveřejněna do na webových stránkách svazu. 80 - denní test hřebců PK CS 2018 Termín předvýběru: Dobřenice, pondělí 13. 8. 2018, od 10.00 hodin Termín kontrolního dne: Dobřenice, pondělí 1. 10. 2018, od 10.00 hodin Termín výkonnostních zkoušek:

Více

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Jezdec a chovatel sportovních koní (kód: 41-016-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec sportovních koní Kvalifikační

Více

Hodnoticí standard. Cvičitel koní pro hiporehabilitaci (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Cvičitel koní pro hiporehabilitaci (kód: M) Odborná způsobilost. Platnost standardu Cvičitel koní pro hiporehabilitaci (kód: 41-130-M) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 4 Odborná

Více

I. b) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE PONY (ZZVJ-P)

I. b) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE PONY (ZZVJ-P) I. b) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE PONY (ZZVJ-P) ČJF stanovuje následující podmínky pro získání jezdecké licence jezdce pony. K získání jezdecké licence pony je třeba, aby byl uchazeč členem ČJF

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky LS ak. rok 2013/14 Určeno pro studenty 1. a 2. ročníků bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů. Zápis jednotlivých pohybových

Více

ORGANIZAČNÍ INFORMACE (verze k )

ORGANIZAČNÍ INFORMACE (verze k ) Pořadatel (ČSCHH) Tel.: +420 728 311 581 E-mail: haflinger2019@centrum.cz Spolupořadatelé Dostihový spolek Pardubice, a. s. Datum 23. - 25. srpna 2019 ORGANIZAČNÍ INFORMACE (verze k 17. 6. 2019) Místo

Více

Termín výkonnostních zkoušek: pátek, sobota , ERC s.r.o., Mnětice

Termín výkonnostních zkoušek: pátek, sobota , ERC s.r.o., Mnětice 80 - denní test hřebců PK CS 2017 Termín předvýběru: Dobřenice, středa 6. 9. 2017, od 10.00 hodin Termín výkonnostních zkoušek: pátek, sobota 17. 18. 11. 2017, ERC s.r.o., Mnětice SCHCS pořádá 80 denní

Více

Hodnoticí standard. Chovatel koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Chovatel koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Chovatel koní (kód: 41-017-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec koní Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

1 PŘÍLOHY. Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš

1 PŘÍLOHY. Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš 1 PŘÍLOHY Příloha 1 - Tréninkový plán - Dobeš Přechodné období tréninku První měsíc Pondělí: Odpočinek či procházka v terénu v kroku. Úterý: 10 až 15 minut v kroku na volné otěži, 10 až 15 minut uvolnění

Více

Chovatel a jezdec pro přípravu a testaci mladých koní

Chovatel a jezdec pro přípravu a testaci mladých koní Chovatel a jezdec pro přípravu a testaci mladých koní Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní pečuje o mladé koně a jejich správný vývoj. Sestavuje postupy a provádí výcvik mladých koní pro jejich další

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky ZS ak. rok 2015/16 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od:

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: Chovatel koní (kód: 41-017-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání: Chovatel a jezdec koní Doklady potvrzující ÚK: Osvědčení o dílčí kvalifikaci

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE K ZAHÁJENÍ VÝUKY ZS ak. rok 2014/15 Určeno pro studenty bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů mimo obory HOT a MI. Zápis jednotlivých

Více

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H)

Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: H) Jezdec pro přípravu a testaci mladých koní (kód: 41-021-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec pro přípravu

Více

Management pohybových aktivit

Management pohybových aktivit Management pohybových aktivit INFORMACE k zahájení výuky ZS ak. rok 2013/14 Určeno pro studenty 1. a 2. ročníků bakalářských st. programů a navazujících magisterských st. programů. Zápis jednotlivých pohybových

Více

PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE REININGU (ZZVJ-R) ČJF

PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE REININGU (ZZVJ-R) ČJF I. d) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE REININGU (ZZVJ-R) ČJF stanovuje následující podmínky pro získání jezdecké licence jezdce reiningu. K získání jezdecké licence reiningu je třeba, aby byl uchazeč

Více

Hodnoticí standard. Kočí (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Kočí (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Kočí (kód: 41-019-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec koní Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná způsobilost

Více

Chovatel a jezdec sportovních koní

Chovatel a jezdec sportovních koní Chovatel a jezdec sportovních koní Chovatel a jezdec sportovních koní chová sportovní hříbata a mladé koně a pečuje o jejich správný vývoj. Připravuje koně a jezdce na na příslušné discipliny klasického

Více

Vzdělávání v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, ing, vytrvalost, drezura LICENCE JEZDCE LICENCE ROZHODČÍHO,

Více

Chovatel a jezdec dostihových koní

Chovatel a jezdec dostihových koní Chovatel a jezdec dostihových koní Chovatel a jezdec dostihových koní chová dostihová hříbata a mladé koně a pečuje o jejich správný vývoj. Připravuje koně a jezdce na dostihy a kontroluje zdraví koní.

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 2 Dohody o vyhrazení SÚPM č. PMA-JZ-32-2016 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: Datum narození: Kontaktní adresa: Telefon: Zdravotní stav dobrý:

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Zkoušky instruktora jezdectví

Více

Letní tábory 2014. děti jezdí na hodných, zkušených a klidných koních plemene kůň Kinský nebo český teplokrevník

Letní tábory 2014. děti jezdí na hodných, zkušených a klidných koních plemene kůň Kinský nebo český teplokrevník Letní tábory 2014 Termíny: 1. 29. 06. 04. 07. 2014 - pokročilí 2. 13. 07. 18. 07. 2014 - putování s koněm 3. 27. 07. 01. 08. 2014 s angličtinou 4. 10. 08. 15. 08. 2014 - putování s koněm 5. 24. 08. 29.

Více

Hodnoticí standard. Kočí (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Kočí (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Kočí (kód: 41-019-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Kočí Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná způsobilost Název Úroveň

Více

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel dostihových koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel dostihových koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Jezdec a chovatel dostihových koní (kód: 41-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec dostihových koní Kvalifikační

Více

Chovatel a jezdec koní

Chovatel a jezdec koní Chovatel a jezdec koní Chovatel a jezdec koní chová všechna plemena a kategorie koní a koňovitých, organizuje chov, pastvu, ustájení, výživu, plemenitbu, odchov jednotlivých kategorií koní a připravuje

Více

PROPOZICE SPORTOVNÍ ČÁST Obecné informace

PROPOZICE SPORTOVNÍ ČÁST Obecné informace PROPOZICE SPORTOVNÍ ČÁST Obecné informace Pořadatel (ČSCHH) Tel.: +420 728 311 581 E-mail: haflinger2017@centrum.cz Spolupořadatelé Asociace svazů chovatelů koní České republiky, z. s. Haflinger Welt-

Více

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 16. září 2019

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 16. září 2019 Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2019-2020 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4

Více

I. e) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - VYTRVALOST (ZZVJ E)

I. e) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - VYTRVALOST (ZZVJ E) I. e) PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ JEZDECKÉ LICENCE - VYTRVALOST (ZZVJ E) ČJF stanovuje následující podmínky k získání licence jezdce vytrvalosti: K získání jezdecké licence - vytrvalost je třeba, aby byl uchazeč

Více

JEDNOTNÝ SYSTÉM OBLASTNÍHO PROJEKTOVÁNÍ OBLASTNÍ PROJEKTOVÁ PODPORA ČJF OPP 2019

JEDNOTNÝ SYSTÉM OBLASTNÍHO PROJEKTOVÁNÍ OBLASTNÍ PROJEKTOVÁ PODPORA ČJF OPP 2019 JEDNOTNÝ SYSTÉM OBLASTNÍHO PROJEKTOVÁNÍ OBLASTNÍ PROJEKTOVÁ PODPORA ČJF OPP 2019 Oblastní projektová podpora je určena pro všechny disciplíny. Smyslem je podpora cílových skupin podle definovaných kapitol

Více

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: 9.2.2009

Hodnoticí standard. Odborná způsobilost. Platnost standardu Standard je platný od: 9.2.2009 Ošetřovatel koní (kód: 41-018-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání: Chovatel a jezdec koní; Zemědělec farmář Doklady potvrzující ÚK:

Více

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 18. září 2017

Odpolední kurzy základní: začínají v týdnu od 18. září 2017 Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2017-18 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4 vyučovací

Více

INFORMACE A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY JEZDECKÝ KROUŽEK OLŠOVKA 2013

INFORMACE A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY JEZDECKÝ KROUŽEK OLŠOVKA 2013 INFORMACE A VŠEOBECNÉ PODMÍNKY JEZDECKÝ KROUŽEK OLŠOVKA 2013 Obsah Obsah... 1 1) PROVOZOVATEL:... 2 2) VEDENÍ KROUŽKU... 2 4) VĚKOVÁ KATEGORIE A KAPACITA:... 2 5) POPIS AREÁLU:... 2 6) NÁPLŇ JEZDECKÉHO

Více

Hodnoticí standard. Chovatel koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Chovatel koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Chovatel koní (kód: 41-017-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel koní Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná způsobilost

Více

ORGANIZAČNÍ INFORMACE

ORGANIZAČNÍ INFORMACE Pořadatel (ČSCHH) Tel.: +420 728 311 581 E-mail: haflinger2019@centrum.cz Spolupořadatelé Dostihový spolek Pardubice, a. s. Datum 23. - 25. srpna 2019 ORGANIZAČNÍ INFORMACE Místo Dostihové závodiště Pardubice,

Více

Specializace CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Chovatelé hospodářských zvířat (kromě drůbeže) Kč -

Specializace CZ-ISCO Mzdová sféra Platová sféra Chovatelé hospodářských zvířat (kromě drůbeže) Kč - Chovatel koní Chovatel koní pečuje o koně všech kategorií, dle zásad welfare pečuje o jejich správný vývoj a zajišťuje všechny činnosti spojené s jejich chovem. Odborný směr: Odborný podsměr: Kvalifikační

Více

Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem H/02 Jezdec a chovatel koní. O r g a n i z a c e

Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem H/02 Jezdec a chovatel koní. O r g a n i z a c e Střední škola chovu koní a jezdectví Kladruby nad Labem 41-53-H/02 Jezdec a chovatel koní O r g a n i z a c e z á v ě r e č n ý c h z k o u š e k 2 0 1 9 Závěrečné zkoušky jsou organizovány dle zákona

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Vzdělávání a zkoušky instruktora

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Vzdělávání a zkoušky instruktora

Více

Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia:

Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: prezenční Verze: 2016 Celkem kreditů: 180 Standardní doba studia: 6 semestrů

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od , aktualizace Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od , aktualizace Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Platný od 1. 5. 2019, aktualizace 10.5.2019 Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost,

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, vytrvalost, drezura Vzdělávání a zkoušky instruktora

Více

JEZDECKÝ KLUB ŠÍDLO, z.s.

JEZDECKÝ KLUB ŠÍDLO, z.s. Podmínky členství v JK: uhrazení měsíčního členského příspěvku věk minimálně 10 let plnění docházky: 3x týdně, v případě absence se zameškaná účast nahrazuje v nejbližším možném termínu, opakovaná nedochvilnost

Více

Hodnoticí standard. Ošetřovatel koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Ošetřovatel koní (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Ošetřovatel koní (kód: 41-018-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Ošetřovatel koní Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od aktualizace k s platností změn od (změny označeny zvýrazněním)

Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF. Platný od aktualizace k s platností změn od (změny označeny zvýrazněním) Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF Platný od 1. 5. 2019 aktualizace k 23.5.2019 s platností změn od 1.6.2019 (změny označeny zvýrazněním) Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku

Více

S v a z c h o v a t e l ů k o n í K i n s k ý c h. Zkušební řád koní Kinských

S v a z c h o v a t e l ů k o n í K i n s k ý c h. Zkušební řád koní Kinských Zkušební řád koní Kinských Zkušební řád obsahuje zásady a pravidla pro posuzování koní a hodnocení výkonnostních zkoušek, zásady pro jmenování hodnotitelů a složení hodnotitelských komisí. Hodnotitelem

Více

ANGLIČT. Státní jazykovka Frýdek-Místek. Aktuální kurzy pro školní rok Dopolední kurzy:

ANGLIČT. Státní jazykovka Frýdek-Místek. Aktuální kurzy pro školní rok Dopolední kurzy: Státní jazykovka Frýdek-Místek Aktuální kurzy pro školní rok 2016-17 ANGLIČT Dopolední kurzy: Pomaturitní denní jednoleté studium angličtiny Celoroční intenzívní dopolední výuka pondělí až pátek - 4 vyučovací

Více

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia:

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Sociální práce (B7508) Studijní obor: Sociální a charitativní práce (6731R006) Forma studia: kombinovaná Verze: 2016 Celkem kreditů: 180 Standardní doba studia: 6 semestrů

Více

Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014

Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014 Rámcový program letního výcvikového kurzu Kurz pohybových aktivit v přírodě letní, KZV/KAL, KPAL Suchdol nad Lužnicí 2014 TÉMATICKÝ BLOK A Jak jsem se stala vodačkou, Jak jsem se stal vodákem pondělí 12,00

Více

Honza Bláha. show trénink. semináře

Honza Bláha. show trénink. semináře Honza Bláha show trénink semináře Honza Honza se narodil v roce 1977 v České republice. Koně ho vždy přitahovali, ale blíže se k nim dostal až v 9 letech, kdy se začal učit jezdit na shetlandských ponících.

Více

Rámcový program SBX kempů

Rámcový program SBX kempů Rámcový program SBX kempů (program je pouze orientační, bude vždy přizpůsoben podmínkám, účastníkům, lokaci a délce trvání kempu) Den příjezdu 16 18 - příjezd 18:00 - večeře 19:30 seznámení s programem

Více

Prosím o vyplnění, podepsání a o zaslání naskenované přihlášky em na

Prosím o vyplnění, podepsání a o zaslání naskenované přihlášky  em na Děkuji za Váš zájem o příměstský tábor. Prosím o vyplnění, podepsání a o zaslání naskenované přihlášky e-mailem na urbanovalucy@gmail.com. Dále prosím o přinesení originální tištěné verze přihlášky (všechny

Více

ROZPIS SOUTĚŽÍ. 1.1 Pořadatel: JK Hradec nad Moravicí a Moravský spolek chovatelů haflingů

ROZPIS SOUTĚŽÍ. 1.1 Pořadatel: JK Hradec nad Moravicí a Moravský spolek chovatelů haflingů ROZPIS SOUTĚŽÍ Šampionát kombinované soutěže dvojspřeží pro koně plemene hafling a pony. Hradecké skokové derby. Hobby soutěže. Rámcové závody pro koně plemene hafling. 1. Základní údaje 1.1 Pořadatel:

Více

TEORIE JÍZDY. Ing. Martina Krejčí, Ph.D.

TEORIE JÍZDY. Ing. Martina Krejčí, Ph.D. TEORIE JÍZDY TEORIE JÍZDY autorka: Ing. Martina Krejčí, Ph.D. Alois Starosta předmluva LEKTOROVALI: Ing. Lucie Starostová, Ing. Jaroslav Švehla, CSc. kapitola 1 Ing. Lucie Starostová kapitola 2 Ing. Lucie

Více

MEDIÁLNÍ STUDIA navazující magisterské studium

MEDIÁLNÍ STUDIA navazující magisterské studium MEDIÁLNÍ STUDIA navazující magisterské studium Poznámky k rozvrhu pro LS a pokyny pro zápis do STAGu Obecné informace k předzápisu do STAGu na FF UP jsou zveřejněny na webových stránkách UP. Níže uvedené

Více

VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF, o.s. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví:

VZDĚLÁVÁNÍ. v ČJF, o.s. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Vzdělávání VZDĚLÁVÁNÍ v ČJF, o.s. Podmínky jednotlivých kvalifikací v jezdectví: Zkoušky základního výcviku jezdce všeobecná licence, pony, spřežení, reining, voltiž Zkoušky cvičitele všeobecná licence,

Více

Připomínky k STP MČR pony 2017

Připomínky k STP MČR pony 2017 Připomínky k STP MČR pony 017 1. Drezurní úlohy pro 8-13 let Navrhované úlohy DU-A pro kategorii 8-10 let a DU-B pro kategorii 11-13 let jsou předváděny na 60m obdélníku. Pro malé dítě s malým poníkem

Více

PiL-Off01 - Microsoft Office I - Novinky v jednotlivých aplikacích

PiL-Off01 - Microsoft Office I - Novinky v jednotlivých aplikacích Nabídka bezplatných uživatelských školení zaměřených na Microsoft Office 2007/2010 PiL-Off01 - Microsoft Office I - Novinky v jednotlivých aplikacích (Přehledový kurz, délka trvání 6 hodin.) Obsahem kurzu

Více

Komplexní systém vzdělávání v ČJF na regionální úrovni

Komplexní systém vzdělávání v ČJF na regionální úrovni Komplexní systém vzdělávání v ČJF na regionální úrovni 1. Výchozí stav a cíle projektu: Současný systém vzdělávání v České jezdecké federaci lze rozdělit na vzdělávání jezdců, trenérů a instruktorů jezdectví

Více

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ DOPRAVNÍ

CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ DOPRAVNÍ CELOŽIVOTNÍ VZDĚLÁVÁNÍ NA FAKULTĚ DOPRAVNÍ Celoživotní vzdělávaní (CŽV) bylo přijato na ČVUT jako logický a nezbytný doplněk základní pedagogické činnosti. Legislativní rámec CŽV na ČVUT je vymezen platným

Více

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK. Architektonické studie. Architektura současnosti. Architektura, umění a design

VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK. Architektonické studie. Architektura současnosti. Architektura, umění a design VOLITELNÉ PŘEDMĚTY - 3. ROČNÍK Architektonické studie 1 1. pololetí Zajímavosti současné architektury Základy designu a estetiky Návrh jednoduchého objektu skici od ruky (př. vyhlídková věž, altán, ) Architektonická

Více

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel dostihových koní (kód: 41-015-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu

Hodnoticí standard. Jezdec a chovatel dostihových koní (kód: 41-015-H) Odborná způsobilost. Platnost standardu Jezdec a chovatel dostihových koní (kód: 41-015-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Chovatel a jezdec koní Kvalifikační úroveň

Více

Mezinárodní šampionát Welsh Pony & Cob 2018 neděle 17. června 2018

Mezinárodní šampionát Welsh Pony & Cob 2018 neděle 17. června 2018 Mezinárodní šampionát Welsh Pony & Cob 2018 neděle je přístupný velšským plemenům pony a kob a jejich part-bredům, dále také Shetland pony. Plemenům Welsh Cob a Welsh Part-Bred bez omezení výšky. Pořádající

Více

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Vychovatelství navazující magisterské studium (N7505) Studijní obor: Pedagogika volného času (7505T004) Forma studia:

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Vychovatelství navazující magisterské studium (N7505) Studijní obor: Pedagogika volného času (7505T004) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Vychovatelství navazující magisterské studium (N7505) Studijní obor: Pedagogika volného času (7505T004) Forma studia: prezenční Verze: 2015 Celkem kreditů: 120 Standardní

Více

Seminář ze společenských věd dvouletý volitelný předmět pro 3. ročník (2h. 3.r.+3h. 4.r.)

Seminář ze společenských věd dvouletý volitelný předmět pro 3. ročník (2h. 3.r.+3h. 4.r.) Seminář ze společenských věd dvouletý volitelný předmět pro 3. ročník (2h. 3.r.+3h. 4.r.) Seminář ze společenských věd navazuje na předmět ZSV a je určen zejména žákům, kteří se chtějí v budoucnu věnovat

Více

Výroční zpráva za rok 2009

Výroční zpráva za rok 2009 Výroční zpráva za rok 2009 Jezdecký klub Ranč Loučka Na Nivě 1, 66602 Předklášteří, tel.. 603 183355, IČO : 27001652, e-mail : http:/www.rancloucka.cz Charakteristika sdružení Jezdecký klub Ranč Loučka

Více

Propozice (verze k 27. červenci 2018, změny vyhrazeny)

Propozice (verze k 27. červenci 2018, změny vyhrazeny) Organizace akce Propozice (verze k 27. červenci 2018, změny vyhrazeny) World Haflinger Breeding and Sports Federation (WHBSF) Via Galvani 38 39100 Bolzano Itálie www.haflinger-world.com office@haflinger-world.com

Více

Výkonnostní zkoušky klisen PK CS Slovenského teplokrevníka v ČR pro rok 2008

Výkonnostní zkoušky klisen PK CS Slovenského teplokrevníka v ČR pro rok 2008 Výkonnostní zkoušky klisen PK CS Slovenského teplokrevníka v ČR pro rok 2008 V letošním roce budou konány výkonnostní zkoušky klisen v souladu s platným šlechtitelským programem pro řád PK CS podle bodu

Více

Mezinárodní šampionát Welsh Pony & Cob 2017 neděle 18. června 2017

Mezinárodní šampionát Welsh Pony & Cob 2017 neděle 18. června 2017 Mezinárodní šampionát Welsh Pony & Cob 2017 neděle je přístupný všem pony do KVH 148 cm bez podkov (s podkovami: 149 cm). Plemenům Welsh Cob a Welsh Part-Bred bez omezení výšky. Pořádající organizace:

Více

ORGANIZACE MATURIT ŠKOLNÍ ROK

ORGANIZACE MATURIT ŠKOLNÍ ROK ORGANIZACE MATURIT ŠKOLNÍ ROK 2017-2018 Maturitní zkoušky pro školní rok 2017-2018 Pravidla maturitních zkoušek jsou stanovena zákonem 561/2004 Sb. a prováděcí vyhláškou 177/2009 Sb. v platném znění. 1.

Více

ORGANIZACE MATURIT ŠKOLNÍ ROK

ORGANIZACE MATURIT ŠKOLNÍ ROK ORGANIZACE MATURIT ŠKOLNÍ ROK 2018-2019 Maturitní zkoušky pro školní rok 2018-2019 Pravidla maturitních zkoušek jsou stanovena zákonem 561/2004 Sb. a prováděcí vyhláškou 177/2009 Sb. v platném znění. 1.

Více

teorie elektronických obvodů Jiří Petržela úvod, organizace výuky

teorie elektronických obvodů Jiří Petržela úvod, organizace výuky Jiří Petržela garant Ing. Jiří Petržela, PhD. UREL, FEKT, VUT v Brně Purkyňova 118, 612 00 Brno 6. patro, dveře 644, telefon 541149126 petrzelj@feec.vutbr.cz, icq 306326432 konzultační hodiny úterý a středa

Více

Hodnoticí standard. Kočí v lesní těžbě (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41)

Hodnoticí standard. Kočí v lesní těžbě (kód: H) Odborná způsobilost. Platnost standardu. Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Kočí v lesní těžbě (kód: 41-020-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Týká se povolání: Kočí v lesní těžbě Kvalifikační úroveň NSK - EQF: 3 Odborná

Více

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK

STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK STRUKTURA CVIČEBNÍCH JEDNOTEK Školení instruktorů gymnastiky II. třídy Miroslav Zítko PŘI OPTIMÁLNÍCH PODMÍNKÁCH BY MĚLA CJ S GYMNASTICKOU NÁPLNÍ TUTO STAVBU: ROZCVIČENÍ (příprava hybného systému na další

Více

Změny Pravidel WRC 2017

Změny Pravidel WRC 2017 Změny Pravidel WRC 2017 3.7 Typy soutěží Závody Typu D (Veřejný trénink) 4. závodu typu,,d se nemohou zúčastnit jezdci, kteří v předešlých 3 letech startovali na závodech typu,,a a,,b a umístili se do

Více

Učte se s námi, aby jiní mohli žít.

Učte se s námi, aby jiní mohli žít. Nabízíme školení a poradenství v oblasti výuky první pomoci. Jsme firma, která se zabývá problematikou první pomoci, bezpečnosti a taktikou zvládání krizových a mimořádných situací. Naučíme Vás správnému

Více

PROGRAM VELETRHU

PROGRAM VELETRHU PROGRAM VELETRHU 15. 18. 12. 2016 1 Čtvrtek 15. 12. 2016 Hipodrom HALA 25 Sport a Show 14:00 Prezentace: Pohybová terapie na koni 14:15 1. Kolo drezurní soutěže Hippologica (stupeň T) 15:45 1. Kolo drezurní

Více

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Vychovatelství navazující magisterské studium (N7505) Studijní obor: Pedagogika volného času (7505T004) Forma studia:

STUDIJNÍ PLÁN. Studijní program: Vychovatelství navazující magisterské studium (N7505) Studijní obor: Pedagogika volného času (7505T004) Forma studia: STUDIJNÍ PLÁN Studijní program: Vychovatelství navazující magisterské studium (N7505) Studijní obor: Pedagogika volného času (7505T004) Forma studia: prezenční Verze: 2015 Celkem kreditů: 120 Standardní

Více

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018

Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Kroužky pořádané ZŠ a MŠ Antonína Čermáka 2017/2018 Cena kroužků organizovaných školou je 250,- Kč měsíčně, platby čtvrtletně (750,- Kč) nebo pololetně (1500,- Kč) Kroužky začínají svou činnost v říjnu.

Více

Ošetřovatel koní (41-017-H)

Ošetřovatel koní (41-017-H) Projekt UNIV 2 KRAJE Proměna škol v centra celoživotního učení PROGRAM DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Ošetřovatel koní (41-017-H) VOŠ SZeŠ Tábor Copyright: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 2 Projekt

Více

Rámcový plán předmětu TV pro 5 leté Mg. studium

Rámcový plán předmětu TV pro 5 leté Mg. studium Rámcový plán předmětu TV pro 5 leté Mg. studium SEM 1. TÉMATICKÝ BLOK NÁZEV TÉMATICKÉHO CELKU OBSAH TÉMATICKÉHO BLOKU Metodika Zpracuje Intenzivní rozvoj základních pohybových schopností a dovedností T

Více

Česká jezdecká federace JEDNOTNÝ SYSTÉM PROJEKTOVÁNÍ OBLASTNÍ PROJEKTOVÁ PODPORA ČJF OPP 2019

Česká jezdecká federace JEDNOTNÝ SYSTÉM PROJEKTOVÁNÍ OBLASTNÍ PROJEKTOVÁ PODPORA ČJF OPP 2019 JEDNOTNÝ SYSTÉM PROJEKTOVÁNÍ OBLASTNÍ PROJEKTOVÁ PODPORA ČJF OPP 2019 Oblastní projektová podpora je určena pro všechny disciplíny. Smyslem je podpora cílových skupin podle definovaných kapitol na úrovni

Více

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu

Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Monte Bondone (jarní prázdniny) Program a časový harmonogram Sportkids pobytu Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz

JAZYKOVÁ ŠKOLA ECO Velké Meziříčí Mlýnská 6, Velké Meziříčí, tel. 602 325 108, www.eco-vyukajazyku.cz Vybírat si můžete ze široké nabídky různých typů kurzů: - intenzivní týdenní - víkendové - měsíční - celoprázdninové - individuální - nebo můžete využít některý z vypsaných kurzů viz. níže Proč letní kurzy?

Více

DENNÍ FORMA VZDĚLÁVÁNÍ

DENNÍ FORMA VZDĚLÁVÁNÍ DENNÍ FORMA VZDĚLÁVÁNÍ HARMONOGRAM VÝUKY PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020 Probíhá každý den podle rozvrhu od 16. 9. 2019 do 26. 6. 2020. Den pondělí čtvrtek pátek Obsah výuka odborná praxe VYUČOVANÉ PŘEDMĚTY PODLE

Více

Hodnoticí standard. Kočí (kód: 41-019-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání:

Hodnoticí standard. Kočí (kód: 41-019-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání: Kočí (kód: 41-019-H) Autorizující orgán: Ministerstvo zemědělství Skupina oborů: Zemědělství a lesnictví (kód: 41) Povolání: Chovatel a jezdec koní Doklady potvrzující ÚK: Osvědčení o dílčí kvalifikaci

Více

Jezdectví. Praha sportovní

Jezdectví. Praha sportovní Jezdectví Praha sportovní Obsah Projekt čisté a zelené Prahy... 2 Vysvětlivky...3 1. Česká jezdecká federace oblast Praha...4 2. Jezdecký oddíl TJ Orion Praha...4 3. Občanské sdružení Stáj Preláta, jízdárna

Více

Na příměstský jezdecký tábor Závazně přihlašuji svého syna/dceru Příjmení, jméno: RČ: Bydliště: Na letní příměstský tábor konaný v termínu od do

Na příměstský jezdecký tábor Závazně přihlašuji svého syna/dceru Příjmení, jméno: RČ: Bydliště: Na letní příměstský tábor konaný v termínu od do Jezdecké Centrum Mikulov Cihelna 1 Mikulov 692 01 Tel.: +420 777 661 278 E-mail: dluftnerova@gmail.com www.konemikulov.cz ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA Na příměstský jezdecký tábor Závazně přihlašuji svého syna/dceru

Více