ZoomText 11 na USB. Průvodce instalací

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZoomText 11 na USB. Průvodce instalací"

Transkript

1 ZoomText 11 na USB Průvodce instalací

2 Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText 11 USB Setup Guide Copyright 2017, Freedom Scientific, Inc. Všechna práva vyhrazena. Neautorizované kopírování, rozmnožování, prodej či jiná distribuce tohoto softwaru nebo dokumentace je porušením Federálního zákona o autorských právech. Není dovoleno reprodukovat, vydávat, ukládat do paměťových systémů nebo překládat do jiných jazyků žádnou část této publikace v jakékoli formě jakýmikoli prostředky bez výslovného písemného souhlasu Freedom Scientific, Inc. (d.b.a. VFO ). Obchodní známky ZoomText a xfont jsou registrované obchodní známky Freedom Scientific, Inc. ZoomText Magnifier, ZoomText Magnifier/Reader a ZoomText Voices jsou obchodní známky Freedom Scientific, Inc. NeoSpeech je obchodní známka NeoSpeech, Inc. Microsoft a Windows jsou registrované obchodní známky Microsoft Corporation. Květen 2017 Freedom Scientific, Inc, d.b.a. VFO st Court North, St. Petersburg, FL USA Licenční ujednání Software dodávaný s tímto produktem je licencován, není prodáván. Musíte buď souhlasit s licenčním ujednáním zobrazeným v instalačním programu, nebo bez prodlení ZoomText na USB společně se softwarem vrátit. Náhrada za vrácení nezahrnuje náklady spojené s vrácením.

3 Průvodce instalací ZoomTextu na USB Počítače už nacházíme všude kolem sebe, takže potřebujeme mít zpřístupněné počítače všude tam, kde se pohybujeme doma, ve škole, v práci, dokonce i v knihovnách a na jiných veřejných místech. Aby byl ZoomText k dispozici opravdu všude, kde je třeba, vydala firma Ai Squared verzi ZoomText na USB ZoomText na USB zařízení, které mohou uživatelé nosit všude s sebou a kdykoli použít. ZoomText na USB můžete instalovat a provozovat kdekoli a kdykoli to potřebujete (s administrátorskými právy), aniž musíte kupovat další licence nebo každou další instalaci aktivovat - USB disk ZoomTextu slouží jako instalační médium i jako licenční hardwarový klíč. ZoomText tedy můžete instalovat na libovolný počet počítačů, na kterých jej potřebujete používat, bez nutnosti aktivace. A potom, když na jednom z těchto počítačů potřebujete pracovat se ZoomTextem, připojte USB disk ZoomTextu a ZoomText spusťte. ZoomText se spustí a bude fungovat, dokud bude USB disk připojený k počítači. ZoomText na USB je dostupný v obou verzích ZoomText Zvětšovač a ZoomText Zvětšovač/Odečítač. ZoomText Zvětšovač je distribuován na zeleném USB disku a ZoomText Zvětšovač/Odečítač na modrém. O tomto průvodci instalací Průvodce instalací ZoomTextu na USB obsahuje instrukce, které jsou specifické pro USB verzi ZoomTextu 11 Zvětšovač a Zvětšovač/Odečítač. Úplný postup při instalaci a návod pro práci se ZoomTextem Zvětšovač a ZoomTextem Zvětšovač/Odečítač najdete v uživatelské příručce ZoomTextu 11 nebo v jejím dodatku.

4 2 Klíčové výhody ZoomTextu na USB Důležitými výhodami ZoomTextu na USB jsou: Přístup k libovolnému počítači ZoomText na USB připojíte a pracujete se ZoomTextem na jakémkoli počítači, aniž potřebujete další licenci či aktivaci. Přenosný a vždy po ruce USB disk ZoomTextu se vám vejde do kapsy, takže vždy, když jej potřebujete, jej máte s sebou. Snadné použití Stačí připojit USB zařízení se ZoomTextem k počítači a vybrat si variantu ZoomTextu, kterou chcete nainstalovat. Pokud je již ZoomText nainstalován, tak výběr stejné položky nainstalovaný ZoomText spustí. Správa licencí Plug-and-Play Sériové číslo produktu je vázané na USB zařízení, takže se nemusíte starat o žádné sériové číslo ani o licence či aktivace. Obsahuje aktivaci pro tři počítače Jedno-uživatelská verze ZoomTextu na USB obsahuje licenci pro tři počítače, takže nepotřebujete připojovat USB zařízení k počítačům, které často používáte. Svá nastavení nosíte s sebou Vaše osobní nastavení ZoomTextu jsou uložena na USB zařízení a automaticky se zavádějí při spuštění ZoomTextu.

5 Průvodce instalací ZoomTextu na USB 3 Instalace ZoomTextu na USB Instalace ZoomTextu na USB je přímočarý proces sestávající z několika málo kroků, který vám zabere jen několik minut. Požadavky na systém Pro používání ZoomTextu 11 je požadován následující hardware a software: Windows 10, 8.1 nebo 7 se Service Packem 1 (nebo novějším). Procesor: 2 GHz i3 dual core nebo obdobný. Doporučujeme i5 or i7. 4 GB RAM. Doporučujeme 8 GB. Grafický adaptér s podporou DirectX 10 nebo vyšší. Doporučujeme: 256 MB paměti na grafickém adaptéru. 400 MB prostoru na pevném disku. Doporučujeme SSD disk. Vícedotykový displej s podporou5 dotyků - pro podporu dotykové obrazovky. USB 2.0 pro USB zařízení ZoomTextu a podporu nástroje Kamera. Poznámka: Pokud má vaše zařízení jen novější konektor USB Type-C, budete potřebovat adaptér pro převod ze zařízení USB- A na konektor USB Type-C.

6 4 Instalace hlasů pro ZoomText Důležité! Tento krok se týká jen mezinárodní verze ZoomTextu Zvětšovač/Odečítač. Pokud nemáte tuto verzi ZoomTextu 11, pokračujte Instalací ZoomTextu 11, jak je popsána níže. Pokud jste zakoupili jen ZoomText Zvětšovač nebo pouze anglickou verzi ZoomTextu Zvětšovač/Odečítač, ale chtěli byste mít podporupro další jazyky, kontaktujte pro zakoupení upgradu na mezinárodní verzi ZoomTextu Zvětšovač/Odečítač svého místního distributora nebo Ai Squared. Všechny verze ZoomTextu Zvětšovač/Odečítač se dodávají se sadou prémiových anglických hlasů NeoSpeech, které jsou automaticky nainstalovány instalačním programem ZoomTextu. Mezinárodní verze ZoomTextu Zvětšovač/Odečítač se dodává také s prémiovými Hlasy pro ZoomText, které obsahují hlasy pro mnoho světových jazyků a dialektů. Před instalací ZoomTextu byste měli nainstalovat Hlasy pro ZoomText, které odpovídají jazyku vašeho systému Windows, a další jazyky, které budete v ZoomTextu potřebovat. To ZoomTextu umožní při instalaci a jeho prvním spuštění po instalaci automaticky vybrat a používat hlas odpovídající jazyku Windows. Za běhu ZoomTextu potom můžete kdykoli nastavit jiný hlas. Poznámka: Instalace Hlasů pro ZoomText je velmi přímočarý proces, který provedete v několika jednoduchých krocích

7 Průvodce instalací ZoomTextu na USB 5 Jak instalovat Hlasy pro ZoomText z USB disku ZoomTextu 1. Připojte USB disk ZoomTextu do volného USB portu. Otevře se systémový dialog automatického spuštění. 2. Zvolte Otevřít složku a zobrazit soubory. Otevře se Průzkumník Windows, ve kterém bude zobrazen seznam souborů a složek včetně dvou souborů obsahujících slovo Install. 3. Vyberte soubor Install ZoomText Voices a stiskněte Enter. 4. Pro dokončení instalace se řiďte zobrazovanými pokyny. Poznámka: Instalační program Hlasů pro Zoomtext instaluje systémové součásti. Aby tyto součásti mohly být nainstalovány, musíte mít oprávnění správce systému. Pokud tato oprávnění nemáte, kontaktujte před započetím instalace administrátora systému.

8 6 Instalace ZoomTextu 11 Instalace ZoomTextu je velmi přímočarý proces, který provedete v několika jednoduchých krocích Jak instalovat ZoomText 11 z USB disku ZoomTextu 1. Připojte USB disk ZoomTextu do volného USB portu. Otevře se systémový dialog automatického spuštění. 2. Zvolte Otevřít složku a zobrazit soubory. Otevře se Průzkumník Windows, ve kterém bude zobrazen seznam souborů a složek včetně dvou souborů obsahujících slovo Install. 3. Zvolte Install ZoomText 11 a stiskněte Enter. 4. Pro dokončení instalace se řiďte zobrazovanými pokyny. Poznámka: Instalační program Zoomtextu instaluje systémové součásti. Aby tyto součásti mohly být nainstalovány, musíte mít oprávnění správce systému. Pokud tato oprávnění nemáte, kontaktujte před započetím instalace administrátora systému. Spouštění ZoomTextu z USB disku ZoomTextu Když je ZoomText v systému nainstalován, připojte USB disk ZoomTextu a spusťte ZoomText následujícím způsobem. Jak spustit ZoomText Proveďte jeden z následujících kroků: Ve Start menu Windows zvolte položku ZoomText 11. Stiskněte klávesovou zkratku pro spuštění ZoomTextu: Ctrl + Alt + Shift + Z. Z plochy Windows otevřete ikonu ZoomText 11.

9 Průvodce instalací ZoomTextu na USB 7 Aktivace ZoomTextu Jedno-uživatelská verze ZoomTextu na USB zahrnuje tři stálé aktivace. To vám umožňuje v systémech, kde používáte ZoomText nejčastěji, ZoomText plně aktivovat, abyste nemuseli pro spuštění ZoomTextu neustále připojovat USB zařízení ZoomTextu. Veškeré informace o aktivování ZoomTextu po jeho instalaci najdete v části 4. krok - Aktivace ZoomTextut v Kapitole 2 Instalace ZoomTextu v Uživatelské příručce ZoomTextu nebo v nápovědě. Poznámka: I když software může být aktivován na třech počítačích, je používání takové kolektivní instalace omezeno na jednoho uživatele v každém okamžiku. Současné používání více než jedním uživatelem je porušením licenčního ujednání. Ukončení ZoomTextu a odpojení USB disku ZoomTextu Stejně jako u ostatních USB disků je důležité, abyste USB se ZoomTextem neodpojili, když systém čte nebo zapisuje na USB disk. Předčasné odpojení může poškodit soubory důležité pro instalaci a provoz ZoomTextu. Doporučujeme proto, abyste vždy ukončili ZoomText před odpojením USB disku. Odinstalování ZoomTextu Jestliže ZoomText ve svém počítači nadále nepotřebujete, můžete jej kdykoli odinstalovat. Veškeré informace o odinstalování ZoomTextu najdete v části Odinstalování ZoomTextut v Kapitole 2 Instalace ZoomTextu v Uživatelské příručce ZoomTextu nebo v nápovědě.

10 8 Správa konfiguračních souborů Všechna nastavení ZoomTextu mohou být uložena a obnovena pomocí konfiguračních souborů. Konfigurační soubory určují nastavení všech funkcí ZoomTextu, včetně úrovně zvětšení, typu zoom okna, zvýraznění, nastavení čtení, aplikačních nastavení a klávesových zkratek. Konfigurace ZoomTextu můžete ukládat a zálohovat na USB zařízení ZoomTextu a také je z něj načítat a obnovovat. Ukládání a zavádění konfiguračních souborů Při spuštění ZoomTextu z USB zařízení se ve výchozím stavu konfigurace nastavení ZoomTextu zavádí a ukládá do konfiguračních souborů na USB. Takto ZoomText zajišťuje, že si při přecházení mezi počítači nosíte své uložené konfigurace stále s sebou. Jak uložit nastavení do konfiguračního souboru 1. Všechny funkce ZoomTextu si nastavte, jak potřebujete. 2. V menu ZoomText zvolte Konfigurace > Uložit vlastní konfiguraci. Zobrazí se dialog pro uložení konfigurace, který obsahuje seznam stávajících konfiguračních souborů. 3. Do pole Název souboru: zadejte název konfigurace. 4. Stiskněte tlačítko OK. Jak načíst nastavení z konfiguračního souboru 1. V menu ZoomText zvolte Konfigurace > Otevřít vlastní konfiguraci. Otevře se dialog pro otevření konfigurace, který obsahuje seznam stávajících konfiguračních souborů. 2. Vyberte požadovaný konfigurační soubor. 3. Stiskněte tlačítko Otevřít.

11 Průvodce instalací ZoomTextu na USB 9 Zálohování a obnovování konfiguračních souborů Když používáte ZoomText na USB, je výchozí konfigurační soubor, který zavádíte, upravujete a ukládáte, uložen na USB zařízení. Tento konfigurační soubor je možné zálohovat do aktivní místní uživatelské složky systému, ze které může být v případě poškození nebo smazání obnoven. Poznámka: Tímto postupem se zálohuje a obnovuje také aktivační soubor ZoomTextu. Jak zálohovat konfigurační soubory ZoomTextu 1. Otevřete Průzkumník Windows a přejděte na disk ZoomText USB. 2. Otevřete složku Backup and Restore. 3. Vyberte soubor BackupConfig.bat a stiskněte klávesu Enter. Nástroj pro zálohování konfigurace ZoomTextu se spustí. 4. Řiďte se pokyny zobrazovanými na obrazovce. Jak obnovit konfigurační soubory ZoomTextu 1. Otevřete Průzkumník Windows a přejděte na disk ZoomText USB. 2. Otevřete složku Backup and Restore. 3. Vyberte soubor RestoreConfig.bat a stiskněte klávesu Enter. Nástroj pro obnovení konfigurace ZoomTextu na USB se spustí. 4. Řiďte se pokyny zobrazovanými na obrazovce.

12 10 Často kladené dotazy Má ZoomText na USB stejné vlastnosti jako verze na CD- ROM (čili nepřenosná verze ) ZoomTextu? Ano. Ano. ZoomText na USB má stejné funkce a vlastnosti (včetně hlasových syntetizérů) jako verze na CD-ROM, navíc s pohodlím přenosné aktivace k použití kdekoli a kdykoli to potřebujete. Musím instalovat ZoomText, když chci pracovat se ZoomTextem na USB? Ano. Všechny profesionální kvalitní zvětšovací a odečítací programy musí mít jisté komponenty přítomné v systému, proto před spuštěním ZoomTextu na USB musíte provést instalaci. Poznámka: K instalaci ZoomTextu potřebujete administrátorská práva. Co se stane, když už je v systému nainstalovaná starší nebo novější verze ZoomTextu, například ZoomText 10. nebo ZoomText 12 (budoucí verze)? ZoomText 11 je navržen tak, aby dokázal koexistovat se staršími anovějšími verzemi ZoomTextu. Proto se ZoomText 11 nainstaluje a bude spouštět normálně, i když je už v systému starší nebo novější verze. Kde najdu sériové číslo ZoomTextu na USB? Po instalaci ZoomTextu se sériové číslo zobrazuje v dialogu O programu. Tento dialog otevřete, když v menu ZoomText zvolíte položku O programu ZoomText. Sériové číslo také najdete v souboru SerialNumber.txt, který se nachází v kořenové složce USB zařízení ZoomTextu.

13 Průvodce instalací ZoomTextu na USB 11 Musím připojovat USB zařízení ZoomTextu pokaždé, když chci ZoomText spustit? Podle okolností. Pokud máte jedno-uživatelskou verzi ZoomTextu na USB, můžete ZoomText aktivovat až na třech počítačích, které používáte nejvíce, a na těchto počítačích pak už nemusíte USB zařízení připojovat. Poznámka: Program sice můžete aktivovat až na třech počítačích, ale používání těchto instalací je stále omezeno na jednoho uživatele v daném okamžiku. Současné používání více než jedním uživatelem je porušením licenčního ujednání. Kolik aktivací dostanu se ZoomTextem na USB? Vedle přenosné aktivace vázané na USB zařízení ZoomTextu připouští jedno-uživatelská verze ZoomTextu na USB ještě aktivaci na třech počítačích. Další aktivace však už nepřipouští více-uživatelská verze ZoomTextu na USB. Mohu si udělat použitelnou kopii USB zařízení ZoomTextu na jiném USB zařízení? Ne. Obsah USB sice můžete zkopírovat na jiné USB zařízení, kopie však nebude obsahovat potřebnou licenci pro spouštění. Co mám dělat, když ztratím nebo zničím USB zařízení ZoomTextu? Kontaktujte firmu Ai Squared nebo svého prodejce, můžete zde zakoupit náhradu nebo náhradu získat, máte-li pojištění proti ztrátě USB. Poznámka: Pojištění proti ztrátě lze pořídit jen při nákupu ZoomText na USB. Mohu provozovat ZoomText na USB bez administrátorských práv? Administrátorská práva jsou nutná při instalaci ZoomTextu. Když je ZoomText již nainstalován, pak k provozování programu již tato práva nepotřebujete.

14 12

15 Průvodce instalací ZoomTextu na USB 13

16 Telefon: (802) (800) Fax: (802) Adresa: PO Box 669 Manchester Center, VT USA

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce

ZoomText 10.1 pro Windows. Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2013, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci

ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci ZoomText 10.1 Dodatek ke stručnému průvodci Tento dodatek ke stručnému průvodci ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1. Pro základní informace k instalaci

Více

Instalace programu ProGEO

Instalace programu ProGEO Instalace programu ProGEO Obsah dokumentu: 1. Požadavky na systém 2. Průběh instalace 3. Aktivace zakoupené licence 4. Automatické aktualizace Updater 1. Požadavky na systém Softwarové požadavky: MicroStation

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11

Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 Stručná instalační příručka SUSE Linux Enterprise Server 11 RYCHLÝ ÚVODNÍ LIST NOVELL Při instalaci nové verze systému SUSE Linux Enterprise 11 postupujte podle následujících pokynů. Tento dokument obsahuje

Více

FLUO+ 3.4. Uživatelská příručka

FLUO+ 3.4. Uživatelská příručka FLUO+ 3.4 Uživatelská příručka FLUO+ 3.4 FLUO+ 3.4 Copyright 2014 PROMICRA, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Obsah Úvod... 5 Instalace modulu FLUO+ 3.4... 7 Použití modulu FLUO+ 3.4... 9 Minimální systémové

Více

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA

Messenger. Novell 1.0 UMÍSTĚNÍ DOKUMENTACE K PROGRAMU NOVELL MESSENGER. www.novell.com STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA Novell Messenger 1.0 STRUČ NÁ ÚVODNÍ PŘ ÍRUČ KA www.novell.com Novell Messenger je produkt, který nezávisle na platformě slouží k rychlému zasílání zpráv v podnicích pomocí adresáře Novell e-directory

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž:

V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: KAPITOLA 2 Začínáme V této kapitole se naučíte základnímu ovládání programu ZoomText, totiž: Jak ZoomText instalujete a aktivujete. Jak ZoomText spustíte a ukončíte. Jak ZoomText zapnete a vypnete. Jak

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2014 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2014 Copyright 2014 Altair Software s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Systém KobaSpeech 2 stáhnete z internetové stránky http://www.kobaspeech.com

Systém KobaSpeech 2 stáhnete z internetové stránky http://www.kobaspeech.com KobaSpeech 2 Má-li počítač sloužit jako hlasový výstup, potřebujete program typu Zoomtext Zvětšovač/Odečítač (zvětšování s hlasovou podporou), LunarPlus (zvětšování s hlasovou podporou) apod. Tyto programy

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti

Možnosti programu. KAPITOLA 5 Možnosti KAPITOLA 5 Možnosti Nastavení v možnostech programu a uživatelského rozhraní určují, jak se ZoomText spouští, ukončuje a indikuje na ploše systému. Můžete si také aktivovat automatickou aktualizaci, kdy

Více

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015

CUZAK. Instalační příručka. Verze 2.0 2015 CUZAK Instalační příručka Verze 2.0 2015 Copyright 2015 Altair CUZAK s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Všechna práva vyhrazena. Všechna informace, jež jsou publikována na v tomto dokumentu, jsou chráněna

Více

Dodatek k uživatelské příručce

Dodatek k uživatelské příručce ZoomText 10.1 Dodatek k uživatelské příručce Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2014, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2014, Algorithmic

Více

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU

MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU MODEM OPTIONS PRO TELEFON NOKIA 3650 Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9355538 Issue 1 Vydaná elektronická příručka odpovídá "Podmínkám a ustanovením uživatelských

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci

ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci ZoomText 10.1 pro Windows 8 Dodatek ke stručnému průvodci Tento dodatek ke stručnému průvodci ZoomTextu popisuje nové funkce a další odlišnosti, které jsou specifické pro ZoomText 10.1 pro Windows 8. Pro

Více

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs

Software Capture Pro. Začínáme. A-61640_cs Software Capture Pro Začínáme A-61640_cs Začínáme se softwarem Kodak Capture Pro Software a Capture Pro Limited Edition Instalace softwaru: Kodak Capture Pro Software a Network Edition... 1 Instalace softwaru:

Více

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8

ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 ESET NOD32 ANTIVIRUS 8 Microsoft Windows 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP / Home Server 2003 / Home Server 2011 Stručná příručka Klikněte sem pro stažení nejnovější verze dokumentu ESET NOD32 Antivirus poskytuje

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON

POZOR!!! INSTALACE POD WINDOWS 200 / XP / VISTA PROBÍHÁ VE DVOU ETAPÁCH A JE NUTNÉ DOKON Program SK2 Připojení adaptérusk2 k počítači Propojte svůj počítač pomocí přiloženého propojovacího USB kabelu s adaptérem SK2. SK2 v prostředí Windows 2000 - XP - Vista - po propojení počítače s adaptérem

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia

Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku. O tomto průvodcia Program pro zvětšování a zvýrazňování obrazovky, který snižuje únavu zraku O tomto průvodcia Vítejte v programu ZoomText Express ZoomText Express je dostupný a snadno použitelný zvětšovací počítačový program.

Více

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9

ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 ESET NOD32 ANTIVIRUS 9 Microsoft Windows 10 / 8.1 / 8 / 7 / Vista / XP Stručná příručka Klikněte sem pro stažení nejnovější verze příručky ESET NOD32 Antivirus poskytuje nejmodernější ochranu počítače

Více

Zálohování a obnova. Uživatelská příručka

Zálohování a obnova. Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs

Aplikace Capture Pro. Referenční příručka. A-61640_cs Aplikace Capture Pro Referenční příručka A-61640_cs Začínáme s aplikací Kodak Capture Pro Tato příručka obsahuje jednoduché postupy pro rychlé zahájení práce, včetně instalace a spuštění aplikace Kodak

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 Jak začít...2 2 Instalace Prerequisities 15...3 3 Instalace CAD...3 4 Informace o ochranných klíčích...4 5 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 Instalace Prerequisities...5

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka

Univerzální rezervační systém. Uživatelská příručka Univerzální rezervační systém Uživatelská příručka Obsah I. Instalace... 3 II. První spuštění aplikace... 4 III. Hlavní okno aplikace... 5 IV. Nastavení aplikace... 6 1. Přidání místností... 6 2. Uživatelské

Více

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET)

STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) STATISTICA 10 Postup instalace plovoucí síťové verze s odpojováním licencí (BNET) 1. Instalace plovoucí síťové verze zahrnuje dvě části: a) instalace serveru a b) lokální instalace na připojených pracovních

Více

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE

TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE INSTALACE SW EduArt OBSAH: OBSAH: TECHNICKÉ POŽADAVKY PRO INSTALACI SW PRO ZÁZNAM VIDEA PRO ZÁZNAM AUDIA (ZVUKU) PRO ZÁZNAM OBRÁZKŮ JAZYKOVÉ MUTACE POSTUP INSTALACE KDE NAJDETE INSTALAČNÍ SOUBOR JAK SPUSTÍTE

Více

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE

T-Mobile Internet. Manager. pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE T-Mobile Internet Manager pro Windows NÁVOD PRO UŽIVATELE Obsah 03 Úvod 04 Požadavky na hardware a software 04 Připojení zařízení k počítači 05 Uživatelské rozhraní 05 Výběr sítě 06 Připojení k internetu

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II

Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II Téma 10: Správa hardwarových zařízení a ovladačů II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení budete detailněji pracovat se Správcem zařízení a nastavením ovladačů zařízení hardware. Správce zařízení S tímto

Více

Reinstalace programu

Reinstalace programu Reinstalace programu 0 Reinstalace programu AMICUS Před reinstalací programu AMICUS si připravte licenční list programu, zálohovací médium odpovídající kapacity (nejlépe flash disk nebo externí disk) a

Více

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4

OBSAH... 2 ÚVOD... 3 TYPY INSTALACE... 4 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 3 O této příručce...3 Téma 3 Určení 3 Potřebný software...3 Systémové požadavky...3 Požadavky na server 3 TYPY INSTALACE... 4 Instalace na samostatná PC (Typická)...4 Typická instalace

Více

Síťová instalace a registrace pro progecad

Síťová instalace a registrace pro progecad Síťová instalace a registrace pro 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 1 3 Jak začít... 2 3.1 Instalace NLM Serveru pro... 2 3.2 Registrace NLM Serveru pro... 2 3.3 Přidávání a aktivace licencí... 2 3.4 Instalace

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

Návod na instalaci a použití programu

Návod na instalaci a použití programu Návod na instalaci a použití programu Minimální konfigurace: Pro zajištění funkčnosti a správné činnosti SW E-mentor je potřeba software požívat na PC s následujícími minimálními parametry: procesor Core

Více

Postup získání licence programu DesignBuilder v4

Postup získání licence programu DesignBuilder v4 Postup získání licence programu DesignBuilder v4 DesignBuilder je tvořen grafickým prostředím propojeným s několika moduly poskytujícími určitou funkci. Budete potřebovat licenci pro každý z modulů, který

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Aktualizace systému WorldShip na jedné pracovní stanici nebo pracovní stanici v rámci pracovní skupiny

Aktualizace systému WorldShip na jedné pracovní stanici nebo pracovní stanici v rámci pracovní skupiny POKYNY PŘED INSTALACÍ: Tento dokument se zabývá použitím disku DVD se systémem WorldShip pro aktualizaci systému WorldShip. Systém WorldShip můžete také nainstalovat z webových stránek. Přejděte na následující

Více

Windows 7 instalace krok za krokem

Windows 7 instalace krok za krokem Windows 7 instalace krok za krokem Než začneme instalovat Než vložíme instalační DVD do mechaniky, měli bychom se prvně přesvědčit, zda máme jako první bootovací mechaniku právě DVD-ROMku a ne např. hard

Více

BRICSCAD V15. Licencování

BRICSCAD V15. Licencování BRICSCAD V15 Licencování Protea spol. s r.o. Makovského 1339/16 236 00 Praha 6 - Řepy tel.: 235 316 232, 235 316 237 fax: 235 316 038 e-mail: obchod@protea.cz web: www.protea.cz Copyright Protea spol.

Více

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy:

h Počítač h Baterie h Napájecí šňůra h Knihy: Číslo dílu: 92P1924 Děkujeme, že jste si zakoupili počítač IBM ThinkPad X Series. Porovnejte položky tohoto seznamu s položkami v krabici. Pokud některá z těchto položek chybí, obraťte se na svého prodejce.

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe

QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe OBSAH Obsah QuarkXPress 9.2 - soubor ReadMe...4 Požadavky na systém...5 Požadavky na systém: Mac OS...5 Požadavky na systém: Windows...5 Instalování: Mac OS...6 Provedení

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center

Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center Návod k použití pro uživatele Systému monitoringu návštěvnosti oficiálních turistických informačních center Systém monitoringu návštěvnosti a využívání služeb TIC Projekt: Marketingové aktivity ke zvýšení

Více

Nástroj Setup. Uživatelská příručka

Nástroj Setup. Uživatelská příručka Nástroj Setup Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené v této příručce se mohou

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

Příručka pro správu systému

Příručka pro správu systému Příručka pro správu systému Medtronic MiniMed Northridge, CA 91325 USA 800-646-4633 (800-MiniMed) 818.576.5555 www.minimed.com Zástupce pro ES Medtronic B.V. Earl Bakkenstraat 10 6422 PJ Heerlen Nizozemsko

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 11/2011 V6 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava

Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava Návod pro připojení k síti VŠPJ prostřednictvím VPN Vysoká škola polytechnická Jihlava autor: OIKT 2015 Obsah Návod pro instalaci VPN... 3 Důležité upozornění... 3 Příprava na instalaci - stažení souborů...

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1

IPFW. Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu. verze 1.1 IPFW Aplikace pro ovládání placeného připojení k Internetu verze 1.1 Popis aplikace Aplikace IPFW (IP Firewall) je určen k řízení placeného připojení k Internetu ve spojení s elektronickým mincovníkem

Více

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka

Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Aktualizace softwaru Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této příručce

Více

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS

Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Podrobný návod na instalaci programu HiddenSMS Poslední aktualizace: 9. 6. 2009 Samotná instalace programu HiddenSMS se skládá ze dvou kroků: I. PŘIPOJENÍ TELEFONU S POČÍTAČEM - podrobný popis najdete

Více

Návod k instalaci. Nintex Workflow Návod k instalaci

Návod k instalaci.   Nintex Workflow Návod k instalaci Nintex Workflow 2010 - Návod k instalaci Návod k instalaci support@nintex.com www.nintex.com Nintex USA LLC 2012, Všechna práva vyhrazena. Nintex nenese odpovědnost za případné chyby či opomenutí. Nintex

Více

U3000/U3100 Mini. (Pro počítač Eee PC s operačním systémem Linux) Stručná příručka

U3000/U3100 Mini. (Pro počítač Eee PC s operačním systémem Linux) Stručná příručka U3000/U3100 Mini (Pro počítač Eee PC s operačním systémem Linux) Stručná příručka E3656 První vydání Leden 2008 Copyright. 2008 ASUSTeK COMPUTER INC. Všechna práva vyhrazena. Žádná část této příručky,

Více

AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace. Optimalizace krmivové základny

AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace. Optimalizace krmivové základny AGROKONZULTA ŽAMBERK S. R. O. Popis instalace Optimalizace krmivové základny POPIS INSTALACE Optimalizace krmivové základny AgroKonzulta Žamberk spol. s r.o. Klostermanova 1258 564 01 Žamberk Česká republika

Více

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008.

Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Systémové požadavky Operační systém Nintex Workflow 2007 je nutné instalovat na Microsoft Windows Server 2003 nebo 2008. Prohlížeč Microsoft Internet Explorer 6.x, doporučujeme ale Microsoft Internet Explorer

Více

RECORD IT. Uživatelská příručka

RECORD IT. Uživatelská příručka RECORD IT Uživatelská příručka RECORD IT RECORD IT Copyright 2015 PROMICRA, s.r.o. Obsah Úvod... 5 Instalace modulu RECORD IT... 7 Použití modulu RECORD IT v programech QuickPHOTO... 9 1. Digitální kamery

Více

Aktivace a aktualizace klíčů

Aktivace a aktualizace klíčů Aktivace a aktualizace klíčů Obsah 1 2 3 4 5 Jak začít...2 Instalace Prerequisities 15...3 Instalace CAD...3 Informace o ochranných klíčích...4 Jak můžu aktivovat můj klíč?...4 5.1 5.2 5.3 5.4 Instalace

Více

Aktualizace map přístrojů ZENEC

Aktualizace map přístrojů ZENEC Aktualizace map přístrojů ZENEC v.5.1 Obsah 1.1... Příprava na aktualizaci 1.2... SyncTool software 1.3... Příprava USB flash disku pro Toolbox software 1.4... Naviextras Toolbox 1.4.1... Požadavky 1.4.2...

Více

Certifikační autorita PostSignum

Certifikační autorita PostSignum Certifikační autorita PostSignum Generování klíčů pomocí programu PostSignum Tool Plus verze 2.0.1 Uživatelská dokumentace Červenec 2011 Strana 1 (celkem 21) 1 Obsah 1 Obsah...2 2 Úvod...3 2.1 Informace

Více

Důležité informace o produktu

Důležité informace o produktu Začněte zde Copyright 2015 HP Development Company, L.P. Windows je ochranná známka skupiny společností Microsoft. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky

Více

Manuál snadné instalace Lenovo IdeaPad S100

Manuál snadné instalace Lenovo IdeaPad S100 Manuál snadné instalace Lenovo IdeaPad S100 1 2 Vážený zákazníku, gratulujeme vám k pořízení netbooku Lenovo IdeaPad S100. Manuál, který právě držíte v rukou, se může stát vaším užitečným poradcem. Poradí

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

Postup pro uvolnění licence Graitec Advance 2010 vázané na hardwarový klíč

Postup pro uvolnění licence Graitec Advance 2010 vázané na hardwarový klíč Postup pro uvolnění licence Graitec Advance 2010 vázané na hardwarový klíč Pro koho slouží tento postup? Vaše licence Graitec Advance je vázaná na číslo síťové karty nebo na sériové číslo vašeho harddisku

Více

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M

Stručný průvodce instalací. TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M Stručný průvodce instalací TL-WN550G/TL-WN551GTL-WN650G/TL-WN651G Bezdrátový adaptér PCI 54M/108M 1 Tento Stručný průvodce instalací vás provede procesem instalace hardwaru a softwaru na Windows 2000 a

Více

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool

Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Návod pro aktualizaci map a navigačního softwaru pro přístroje ZENEC E>GO (ZE-NC2010, ZE-NC2040, ZE-NC3810, ZE-NC5010) pomocí Toolbox a Synctool Obsah 1.1... Příprava na aktualizaci 1.2... SyncTool software

Více

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900

WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 WinTV-HVR-930C-HD WinTV-HVR-930C WinTV-HVR-900-HD WinTV-HVR-900 Stručný průvodce instalací Hauppauge Computer Works, Ltd Bank Chambers 6-10 Borough High Street London SE1 9QQ tel: (+44) 0207 378 1997 fax:

Více

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST

NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST NÁVOD PRO INSTALACI APLIKACE PRIORITY KM HODNOCENÍ PRIORIT PŘI ŘEŠENÍ KONTAMINOVANÝCH MÍST 1. Požadavky na vybavení počítače a obsah CD 1.1. Technické požadavky a požadavky na operační systém K využívání

Více

Provozní pokyny Aplikační stránky

Provozní pokyny Aplikační stránky Před použitím tohoto zařízení si důkladně přečtěte tento manuál a mějte jej po ruce pro budoucí použití. Provozní pokyny Aplikační stránky OBSAH Jak číst tuto příručku...2 Použité symboly...2 Vyloučení

Více

Aktualizace softwaru, zálohování a obnova

Aktualizace softwaru, zálohování a obnova Aktualizace softwaru, zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je registrovaná ochranná známka Microsoft Corporation v USA. Informace uvedené

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Téma 1 - řešení s obrázky

Téma 1 - řešení s obrázky Téma 1 - řešení s obrázky 1. Instalace Windows Server 2008 R2 1.1. Spusťte Správce serveru ( Start -> Nástroje pro správu -> Správce serveru) 1.2. Rozbalte možnost Role a dále pak Hyper-V -> Správce technologie

Více

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Instalační příručka Bluetooth

HP OfficeJet 200 Mobile Printer series. Instalační příručka Bluetooth HP OfficeJet 200 Mobile Printer series Instalační příručka Bluetooth Informace o autorských právech Copyright 2017 HP Development Company, L.P 1. vydání, 4/2017 Upozornění společnosti HP Informace obsažené

Více

QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe

QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe OBSAH Obsah QuarkXPress 9.5 - soubor ReadMe...4 Požadavky na systém...5 Požadavky na systém: Mac OS...5 Požadavky na systém: Windows...5 Instalování: Mac OS...7 Provedení

Více

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3

1. Instalace MySQL Serveru...2. 2. Konfigurace MySql Serveru...2. 3. Vytvoření struktury databáze...3 Obsah 1. Instalace MySQL Serveru...2 2. Konfigurace MySql Serveru...2 3. Vytvoření struktury databáze...3 4. Instalace Watchdog na klientských stanicích...4 5. Watchdog Viewer...6 Nastavení připojení k

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m

eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) w w w. n e s s. c o m eliška 3.04 Průvodce instalací (verze pro Windows 7) Příprava Při instalaci elišky doporučujeme nemít spuštěné žádné další programy. Pro instalaci elišky je třeba mít administrátorská práva na daném počítači.

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu

STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu STATISTICA 9 Postup instalace plovoucí síťové verze na terminálovém serveru a Citrixu 1. Tento návod se soustředí na instalaci na terminálová server a Citrix, ale je použitelný pro jakoukoli instalaci,

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

Instalace programu ProVIS

Instalace programu ProVIS Instalace programu ProVIS Tento program umožňuje instalovat program ProVIS. Umožňuje vybrat, kam se bude instalovat, a jednotlivé součásti instalace. Instalace probíhá v několika krocích. Každý krok má

Více

ZoomText 9.1. Dodatek k Uživatelské příručce. Ai Squared

ZoomText 9.1. Dodatek k Uživatelské příručce. Ai Squared ZoomText 9.1 Dodatek k Uživatelské příručce Ai Squared Autorská práva ZoomText Magnifier Copyright 2008, Algorithmic Implementations, Inc. Všechna práva vyhrazena. ZoomText Magnifier/Reader Copyright 2008,

Více