Detektor kovů CS130. Návod k použití

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Detektor kovů CS130. Návod k použití"

Transkript

1 Detektor kovů CS130 Návod k použití 1. Úvod a použití detektoru Tímto vám děkujeme za nákup tohoto detektoru kovů. Dříve než tento detektor použijete, přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité informace a instrukce, díky nimž budete moci plně využít funkcí a vlastností tohoto přístroje. Po vybalení zkontrolujte, zda nedošlo během přepravy k poškození detektoru. Pokud máte jakékoliv pochybnosti, kontaktujte distributora. Tento návod je nedílnou součástí výrobku. Obsahuje pokyny k provozu a obsluze detektoru. Pokud výrobek předáte nebo prodáte dál, předejte novému vlastníku i tento návod. Tento detektor má funkci diskriminátoru (rozlišení předmětů podle jejich elektrické vodivosti). Ta vám umožní nalézt různé kovové předměty jako mince nebo šperky ukryté pod zemským povrchem. 2. Bezpečnostní předpisy - Nevystavujte tento detektor silným vibracím, příliš vysokým nebo nízkým teplotám, prachu a vysoké vlhkosti. - Než tento detektor použijete, seznamte se s jeho funkcemi. - Detektor nesmíte z bezpečnostních důvodů otevírat a jakkoliv manipulovat s jeho vnitřními obvody. Zaniká tím záruka. - Pokud se nebudete řídit pokyny v tomto návodu a dojde tak ke škodám, zaniká záruka. Výrobce neruší za následné škody (hmotné škody, zranění), k nimž dojde z tohoto důvodu nebo z důvodu neodpobného zacházení. - Dodržujte zákony své země týkající se ochrany životního prostředí. - Děti smí tento detektor používat pouze za dozoru dospělých. Odkrytí detekovaných předmětů smí provádět pouze dospělé osoby. Baterie Baterie udržujte mimo dosah dětí a domácích zvířat, mohly by je spolknout. V takovém případě okamžitě lékaře! Uchovávejte baterie z dosahu malých dětí! Pokud nebudete detektor delší dobu používat, vyjměte z něj baterie. Mohou vytécz a zkorodovat. Takto poškozené baterie mohou poleptat pokožku a elektrolyt může poškodit detektor nebo jiné předměty. Baterie nesmí být zkratovány. Nevhazujte je do ohně. Nepokoušejte se je nabíjet. Ve všech těchto případech hrozí nebezpečí exploze! Vybité baterie jsou zvláštním odpadem a nepatří do směsného odpadu. Pro likvidaci baterií využijte zvláštní sběrná místa. Buďte ohleduplní k životnímu prostředí. 3. Nebezpečí exploze při odkrývání nalezeného předmětu Pokud pomocí detektoru naleznete předmět, uvědomte si, že se nemusí jednat o cenný předmět, ale též o nevybuchlou munici nebo výbušninu. Odkrytí takového předmětu je jen na vaší zodpovědnosti. Za případné škody neručí výrobce ani prodejce.

2 4. Práva a povinnosti hledačů Uvědomte si, prosím, že v různých zemích mohou ohledně koníčku vyhledávání kovových předmětů platit jiné předpisy. O příslušných předpisech se proto předem informujte. Výrobek nepoužívejte na místech známých archeologickými nálezy, aniž byste měli příslušné povolení. V případě nálezu archeologicky cenných předmětů kontaktujte muzeum nebo jinou organizaci zabývající se vykopávkami. Neničte vegetaci. Vámi vytvořené jámy opět zasypte a uveďte travnatou plochu do původního stavu. 5. Základní vybavení detektoru Ručičkový ukazatel Vám ukáže, jaký kov jste nejspíše nalezli. Funkce diskriminátoru (DISC): Rozlišení kovových předmětů podle jejich elektrické vodivosti různými akustickými signály. Odfiltruje malé železné/ocelové předměty jako hřebíky, jehly, špendlíky nebo zátky od lahví. Dále eliminuje neušlechtilé kovy jako například hliník. Detekuje pouze drahé kovy jako zlato a stříbro. Filtr minerálních solí (TUNE): Tento filtr slouží k přizpůsobení detektoru k vlastnostem půdy. Je užitečný například při vyhledávání kovových předmětů na mokrých mořských plážích a půdách, které obsahují větší množství minerálních látek. Nastavení hlasitosti poslechu (VOLUME). Kontrolka indikující vybité baterie (LOW BATT). Připojení sluchátek s jackem 3,5 mm. Sluchátka nejsou součástí balení tohoto výrobku. Vodotěsná detekční sonda s cívkou. Lze ji použít k vyhledávání kovů ve sladké i slané vodě. Nastavitelná spojovací trubka mezi detekční sondou a ovládací jednotkou s ručičkovým ukazatelem lze nastavit na požadovanou délku. Opěrka pro ruku. Upozornění: Součásti tohoto detektoru (kromě výše zmíněné sondy s cívkou) nejsou vodotěsné. K napájení detektoru je potřeba 9 V baterie (6LR61C, nepřiložena).

3 6. Součásti detektoru A Opěrka pro ruku B Rukojeť mezi opěrkou a horní trubkou C Ovládací jednotka D Kryt baterií E Spojovací trubka - horní část F Zajištění spojovacích trubek G Spojovací trubka - spodní část H Zajištění detekční sondy I Detekční sonda s cívkou 7. Ovládací jednotka 1. LOW BATT: Indikátor vybité baterie. Rozsvítí se, pokud klesne napětí pod 8,8 V. 2 VOLUME: Regulátor hlasitosti poslechu v reproduktoru nebo ve sluchátkách. Také slouží k vypnutí detektoru. 3 TUNE: Regulátor filtru minerálních solí. 4. Symbol sluchátek: připojení sluchátek (3,5 mm). 5 DISC: Regulátor nastavení diskriminátoru. Rozlišení kovů podle elektrické vodivosti. 6 Ručičkový ukazatel: Poloha ručičky ukáže, jaký kov jste nalezli. 8. Popis funkce detektoru Tento detektor je vybaven vysílačem, přijímačem a mikroprocesorem, který zpracovává signály. Vysílač je tvořen cívkou v detekční sondě. Jakmile jí protéká střídavý proud, utvoří se v ní elektromagnetické pole s určitou polaritou, které je schopné proniknout skrz půdu. Toto pole pomocí indukce vyvolá v kovovém předmětu průtok elektrického proudu s opačnou polaritou pole, než má cívka vysílače. Přijímač tvoří druhá cívka, která je také součástí detekční sondy. Ta je zkonstruována tak, že její elektromagnetické pole nevytváří elektrický proud. Elektromagnetické pole nalezeného předmětu vytvoří indukcí průtok elektrického proudu touto cívkou. Fázový posun: Vyslaný signál je zpožděn vůči přijímanému signálu. Toto zpoždění způsobuje fakt, že v kovech dochází k zpoždění průtoku elektrického proudu, kterému se říká induktance. Toto zpoždění označujeme také jako fázový posun. Větší kovové předměty s primární indukcí jsou dobrými vodiči proudu, např. zlato, stříbro, měď atd. a vykazují větší fázový posun. Menší kovové předměty s primární rezistencí, jinými slovy s primárním odporem nejsou dobrými vodiči proudu, mají menší fázový posun. Například železo. V tabulce níže je přehled hodnot elektrické vodivosti některých kovů a také sladké a slané vody.

4 Materiál Elektrická vodivost Materiál Elektrická vodivost Stříbro 63,01 x 10 6 Nikl 14,3 x 10 6 Měď 59,6 x 10 6 Železo 9,93 x 10 6 Zlato 45,2 x 10 6 Platina 9,66 x 10 6 Hliník 37,8 x 10 6 Cín 9,17 x 10 6 Vápník 29,8 x 10 6 Slaná voda 4,79 Zinek 16,6 x 10 6 Sladká voda 0,0005 až 0,05 Šance na nalezení kovů závisí na jejich rozměrech, tvaru a hloubce, v jaké jsou v zemi. Feromagnetické kovy (nikl, železo, ocel) a magnetická pole Tyto kovy vedou elektrický proud špatně. Také mají velmi nízký fázový posun. Toto se týká i jiných kovů nacházejících se v magnetickém poli, například železitých v zeminách, zrezivělých železné a ocelových předmětech, atd. Diskriminace Každý kov má jistou úroveň elektrické vodivosti a fázový posun. Detektor rozlišuje kovy podle fázového posunu. Tento způsob rozlišování nazýváme diskriminací. Regulátor nastavení vlastností půdy - filtr minerálních solí v půdě Jak bylo řečeno výše, půda obsahující sloučeniny železa vysílá silnější signály než kovové předměty. Této fenomén se projevuje rovněž v půdách, které jsou nasyceny slanou vodou nebo jinou minerální solí. Tyto zeminy ale mají celkem konstantní elektrickou vodivost (fázový posun), pokud nad povrchem takové zeminy držíte detekční sondu ve stejné výšce a nehýbete s ní. 9. Příprava detektoru na vyhledávání a) Seřízení sondy Vsuňte horní spojovací trubku do rukojeti a otočte jí. Jakmile uslyšíte cvaknutí, zapadla trubka na své místo. Nastavte délku spojovacích trubek tak, aby, když přístroj držíte, byla detekční sonda ve výši zhruba pěti cm nad povrchem země. Sonda musí být rovnoběžně s povrchem. Utáhněte zajištění spojovacích trubek pohybem doleva. Odemknout Zamknout

5 Povolte zajištění na detekční sondou a nastavte ji do vyhovujícího úhlu. Detekční sonda musí být rovnoběžně s terénem. Poté zajištění opět utáhněte. Ne však příliš silně, aby se sonda mohla při vyhledávání pohybovat. b) Výměna baterií Pokud se rozsvítí na ovládacím panelu červená kontrolka "Low Batt", znamená to, že napětí baterie kleslo pod 8,8 V a je třeba vyměnit baterie. Otočte regulátor VOLUME úplně doleva do polohy POWER OFF. Mělo by se ozvat cvaknutí. Otevřete kryt baterií, který je umístěn ba zadní straně ovládací jednotky. Zapojte ve správné polaritě potřebné baterie. Uzavřete kryt baterií. c) Sluchátka Do zdířky se symbolem sluchátek zapojte stereofonní sluchátka s jackem 3,5 mm. Tím se automaticky vypne zvuk zabudovaného reproduktoru. Použití sluchátek šetří baterie a také díky nim můžete snáze rozlišit zvukové signály. 10. Zkouška detektoru uvnitř nebo venku Zkouška detektoru doma Pro zjištění reakcí detektoru na různé kovy (mince, zlaté nebo stříbrné předměty) doporučujeme nejprve přístroj otestovat. Zkoušku lze provést uvnitř i venku. Sundejte si z rukou náramkové hodinky a jakékoliv ozdoby jako náramky, prsteny, apod. Položte detektor na dřevěný nebo plastový stůl. Tento test neprovádějte na podlaze, mohou být vyztuženy ocelovými kolejnicemi, které by mohly narušovat výsledky testu. Otočte detekční sondu směrem nahoru. Zapněte detektor otočením regulátoru VOLUME doprava. Měli byste zaslechnout cvaknutí. Vezměte na zkoušku kovové předměty jako mince, prsteny nebo zlatý šperk. Vezměte jeden z těchto předmětů a pomalu jím pohybujte zhruba pět cm nad sondou. Otáčejte předmětem do různých úhlů. Upozornění: Pokud předmětem nebudete pohybovat, sonda jej nemusí zachytit. V případě mincí pohybujte nad sondou lícem nebo rubem.

6 Jakmile detektor zaznamená předmět, z reproduktoru nebo připojených sluchátek zazní zvukový signál a ručička na ukazateli se vychýlí doprava. Čím blíže je předmět spředu detekční sondy, tím je signál hlasitější. Pokud detektor předmět nezaznamená, zkontrolujte, zda v něm nejsou vybité baterie nebo není špatně zapojen kabel sondy. Zkouška detektoru venku Najděte místo, kde se pod povrchem země nenachází nic kovového. Položte na zem například zlatý prsten nebo minci. Zkoušku pro jistotu neprovádějte v trávě, abyste tento předmět neztratili. Zapněte detektor otočením regulátoru VOLUME doprava. Měli byste zaslechnout cvaknutí. Nastavte regulátor DISC (5) zhruba do poloviny. Podržte cívku (I) asi třicet cm nad zemí a přidržte tlačítko na rukojeti (B). Otáčejte TUNE (3), dokud ručička na ukazateli (6) nebude na pozici 0. Pusťte tlačítko na rukojeti. Toto tlačítko můžete použít pro pozdější nastavení citlivosti, například pokud se terén změní ze suché půdy na mokrou. Ručička se vrátí na nulu. Držte detekční sondu ve výšce tří až šesti cm nad povrchem a prohledávejte s ní prostor, kam jste položili předmět. Postupujte pomalu. Viz obrázek.

7 Když sonda zachytí předmět, z reproduktoru nebo připojených sluchátek se ozve akustický signál. U železných kovů se ozve nízký tón a ručička na ukazateli se pohne doleva. U neželezných kovů se ozve tón vyšší a ručička se pohne vpravo. Otočte pomalu po směru hodinových ručiček DISC (5). Čím více doprava s ním otočíte, tím více předmětů s nízkou vodivostí bude detektor ignorovat. Kovy s vysokou vodivostí budou stále vydávat vysoký tón - viz tabulka vodivosti výše v části 8. Poznámka: po každém nastavení detektoru stiskněte tlačítko trace. V případě, že detektor předmět nezachytí, zjistěte, zda nemá vybité baterie nebo zda je správně připojen kabel cívky detekční sondy. Bludné akustické signály Jestliže detektor zachytí drahý kov jako zlato nebo stříbro, ozve se z reproduktoru nebo připojených sluchátek silný zvukový signál. Pokud nedojde při dalším pohybu detektoru nad nálezem k opakování signálu, může se jednat ve skutečnosti o bezcenný kov. Příčinou takovýchto signálů může být odpad pod zemí nebo elektromagnetické interference. TONE - rozpoznávání kovů s dobrou vodivostí V tomto režimu lze rozpoznat drahé kovy podle výšky signálu. Když otočíte TONE doleva do minimální polohy "0", z reproduktoru nebo připojených sluchátek se bude při zachycení předmětu ozývat vysoký tón. Když jej otočíte doprava do polohy "10", tak pokud naleznete kov s nižší vodivostí, jež chcete ignorovat, ozve se z reproduktoru nebo připojených sluchátek hluboký tón. Vodivější kovy, například stříbro, budou vydávat i nadále vysoký tón. Viz tabulka v části 8.

8 12. Poznámky k používání detektorů kovů Faktory, které mohou ovlivnit detekci kovů Žádný detektor kovů není zcela přesný a stoprocentně spolehlivý. Detekci mohou ovlivnit následující faktory: Úhel, pod jakým je předmět v zemi nebo vodě umístěn. Hloubka, v níž se nachází. Obsah železa v předmětu. Velikost předmětu. Pokud má terén příliš velký sklon, musíte sondou pohybovat pomalu a krátkými pohyby. Mince, které jsou pod zemí pouze krátce, nejsou dosud zkorodované. Proto reagují jinak, než mince, jež se pod zemí nachází delší dobu. Mnoho železných předmětů, jako šrouby, hřebíky nebo zátky lahví, korodují a vytváří halo efekt. Koroze se smísí s normálními minerály v půdě a detektor poté nevydá zvuk přesně v umístění předmětu. Nalezení předmětu je takto ztížené. Poznámky k pohybu s detekční sondou Sondou nekývejte ze strany na stranu. Rychle ji nezvedejte. Tímto způsobíte, že detektor nic nezachytí. Sondou pohybujte pomalu a postupujte vpřed. Ve spěchu žádný předmět nenaleznete. Když sonda zaznamená kov, z reproduktorů nebo připojených sluchátek se ozve zvukový signál. Ručička ukáže, v jaké zhruba hloubce se předmět nachází.

9 Nalezení přesného umístění kovového předmětu Pro přesné hledání předmětů je třeba mít jisté zkušenosti. Postup si natrénujte například na vlastní zahradě. Přesné hledání je ztíženo chvěním detektoru. Když detektor zachytí kovový předmět, pohybujte sondou nad tím místem a postupně zmenšujte okruh. Dejte pozor na akustické signály, které detektor vydává. Kovový odpad pod povrchem způsobuje matoucí signály. Sondu trochu nadzvedněte a opět s ní pohybujte nad místem, kde se ozval signál. Zapamatujte si nebo označte místo, na němž se začal ozývat signál. Přeneste sondu nad toto místo a začněte s ní pohybovat do všechny čtyř směrů (viz obrázek). Opět si zapamatujte místo, kde se začal ozývat signál. Postup opakujte. Jakmile zaměříte předmět přesně, místo označte. Můžete začít s vykopáním předmětu. 13. Poruchy detektoru a jejich řešení Z detektoru se ozývají bludné nebo přerušované signály. Sondou pohybujete příliš rychle nebo na ní máte nastavený špatný sklon. Také se může jednat o jev způsobený zkorodovanými předměty. Tuto poruchu mohou také způsobovat automobily, napříkklad taxi s vysílačkou. Detektor vydal akustický signál signalizující jiný kov. Předmět je vyroben z kovu, který detektor neumí identifikovat. Tento jev mohou způsobit silně zoxidované předměty. Také může být způsobem tím, že jste detektor rychle přenesli z teplejšího prostředí do chladnějšího. Počkejte kolem třiceti minut, aby se přístroj přizpůsobil okolní teplotě.

10 14. Čištění a údržba Detektor by neměl být vystaven dešti a namáčen do vody nebo jiných kapalin. Do vody smíte ponořit pouze detekční sondu. V případě, že je detektor mokrý, ihned jej osušte, aby voda nepronikla dovnitř. S detektorem zacházejte opatrně. Nevystavujte detektor přílišným teplotám. Vysoké teploty mohou snížit životnost elektronických součástek nebo zdeformovat plastové díly. Nepoužívejte detektor na znečištěných místech nebo místech se zvířeným prachem. Přístroj čistěte hadříkem, který není z cupaniny, lehce navlhčeným vodou. Nepoužívejte k čištění rozpouštědla nebo agresivní prostředky. Detektor neopravujte, ani nemodifikujte. Zaniká tak záruka. Pokud přístroj potřebuje opravu, kontaktujte distributora. Pokud jste použili detekční sondu ve slané vodě, poté ji opláchněte sladkou vodou. 15. Technické parametry Napájení 9 V Indikace slabých baterií Při napětí nižším než 8,8 V se rozsvítí červená kontrolka "LOW BATT" Citlivost Mince o průměru 18 mm 20 cm pod povrchem Frekvence 6,5 khz Signalizace Vestavěný reproduktor nebo připojená sluchátka (jack 3,5 mm) Ukazatel měření Ručičkový, 2,5'' Délka přístroje 78 až 106 cm podle nastavení spojovacích trubek Průměr sondy 18 cm Hmotnost 650 g

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4813996. Obsah

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4813996. Obsah Obsah NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4813996 Strana 1. Úvod + účel použití detektoru kovů... 2 2. Základní bezpečnostní předpisy... 2 Manipulace s bateriemi... 3 3. Pozor! Nebezpečí exploze při odkrývání půdy...

Více

Displej: Diskriminátor: 1 Detekční sonda s cívkou. 2 Systém k připevnění detekční sondy. 3 Spojovací trubky

Displej: Diskriminátor: 1 Detekční sonda s cívkou. 2 Systém k připevnění detekční sondy. 3 Spojovací trubky NÁVOD K OBSLUZE 2. Vybavení detektoru Displej: Na tomto displeji z tekutých krystalů (LCD) jsou zobrazovány druhy nalezených kovů, hloubka nelezeného objektu (kovu), velikost nalezené mince (kovového předmětu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4812728. Obsah Strana

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 4812728. Obsah Strana NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 4812728 Obsah Strana 1. Úvod + účel použití detektoru kovů... 3 2. Základní bezpečnostní předpisy... 3 Manipulace s bateriemi... 3 3. Pozor! Nebezpečí exploze při odkrývání půdy...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kovových předmětů Garrett Treasure ACE 100 Obj. č.: 84 91 10

NÁVOD K OBSLUZE. Detektor kovových předmětů Garrett Treasure ACE 100 Obj. č.: 84 91 10 NÁVOD K OBSLUZE Detektor kovových předmětů Garrett Treasure ACE 100 Obj. č.: 84 91 10 Obsah Strana 1. ÚVOD... 3 2. PŘÍPRAVA PŘÍSTROJE... 4 3. SESTAVENÍ PŘÍSTROJE... 5 4. TECHNIKA HLEDÁNÍ... 5 5. BATERIE...

Více

Detektor MD 318 B umožňuje, díky své jednoduché konstrukci, sestavení za velmi krátkou dobu. Není třeba žádného nářadí. Stačí pouze spojit spodní část s horní částí detektoru tak, aby do sebe zapadly na

Více

Detektor kovu MCE-969

Detektor kovu MCE-969 Detektor kovu MCE-969 S detektorem MCE969 můžete hledat mince, relikvie, šperky, zlato a stříbro v téměř každém typu půdy. Diskriminační detektor kovů je univerzální a snadno ovladatelný. Detektor má 4

Více

Displej: Diskriminátor: 1 Detekční sonda s cívkou. 2 Systém k připevnění detekční sondy. 3 Spojovací trubky

Displej: Diskriminátor: 1 Detekční sonda s cívkou. 2 Systém k připevnění detekční sondy. 3 Spojovací trubky NÁVOD K OBSLUZE Displej: Na tomto displeji z tekutých krystalů (LCD) jsou zobrazovány druhy nalezených kovů, hloubka nelezeného objektu (kovu), velikost nalezené mince (kovového předmětu ve tvaru disku

Více

DETEKTORU KOVŮ model GC1005 Návod k použití

DETEKTORU KOVŮ model GC1005 Návod k použití DETEKTORU KOVŮ model GC1005 CZ Návod k použití Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Prosíme, přečtěte si tento návod k použití dříve, než začnete detektor kovů používat. Návod k použití si uschovejte

Více

ENGINEERING. www.lovecpokladu.cz. Instruktážní Manuál

ENGINEERING. www.lovecpokladu.cz. Instruktážní Manuál ENGINEERING www.lovecpokladu.cz Instruktážní Manuál ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali detektor kovů Nokta Výroba high-tech detektorů kovů začala v závodu Nokta Engineering v roce 2001. Společnost si zakládá

Více

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru.

Popis zařízení. Kontrolní jednotka. IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný do hloubky jednoho metru. Popis zařízení 360 detekční hrot Kontrolní jednotka Tlačítko zapnutí/vynutí / Citlivost (+) LED osvětlení Režim / Citlivost (-) Reproduktor LED Prostor pro baterie IP posouzení: IP67 Odolný prachu a vodotěsný

Více

Elektronický detektor úniku metoda vodíku

Elektronický detektor úniku metoda vodíku Elektronický detektor úniku metoda vodíku 1. Obecné informace Děkujeme za zakoupení elektronického detektoru úniku používaného pro detekci metodou vodíku. Přečtěte si pozorně návod před použitím výrobku.

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

3. Zavřete prostor pro baterie krytem. 1. Vlijte mléko do vhodné nádoby, např. skleněné. 2. Sundejte z pěniče mléka nerezový kryt.

3. Zavřete prostor pro baterie krytem. 1. Vlijte mléko do vhodné nádoby, např. skleněné. 2. Sundejte z pěniče mléka nerezový kryt. Pěnič mléka MS 3502 Uvedení do provozu Před prvním použitím pěnič mléka vyčistěte způsobem, který je popsán v kapitole Mytí a údržba. Vložte baterie (baterie nejsou součástí dodávky). 1. Prostor pro baterie

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

RD318 RD316 digital MAGNA-TRAK MT 202

RD318 RD316 digital MAGNA-TRAK MT 202 Detektor kovů RD318 RD316 digital MAGNA-TRAK MT 202 Návod k obsluze Obsah 1 Symboly použité v tomto návodu k obsluze... 3 2 MAGNA-TRAK MT202... 3 2.1 Úvodem... 3 2.2 Určené použití... 4 2.3 Bezpečnost...

Více

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno.

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno. Bezpečnostní pokyny Výstraha označuje nebezpečné podmínky a činnosti, které by mohly způsobit úraz nebo smrt osob. Varováníoznačuje nebezpečné okolnosti a činnosti, které by mohly způsobit poškození měřicího

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 38 02 87 Tato bezdrátová (rádiová) sluchátka v pásmu 864 MHz (FM) s dosahem až 100 m v polootevřeném provedení, která jsou vybavena automaticky nastavitelným třmenem okolo hlavy,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 22 67 11

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 22 67 11 NÁVOD K OBSLUZE Verze 03/05 Obsah Strana Úvod...2 Účel použití modelu člunu...3 Obsah zásilky (rozsah dodávky)...3 Bezpečnostní předpisy...4 Manipulace s bateriemi a akumulátory: 5 Příprava modelu člunu

Více

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut

T615. Model ponorky obj. č kanálový vysílač. Doba nabíjení: 35 minut Autonomní provoz: 40 minut T615 Model ponorky obj. č. 105 73 49 3-kanálový vysílač Pohon pomocí 3 motorů Používejte pouze v uzavřených nádržích. Délka: 140 mm Šířka: 35 mm Výška: 48 mm Hmotnost: 85 g Hloubka ponoru: 0,5 m Rychlost:

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77

Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Stolní hodiny s budíkem řízené časovým rádiovým signálem DCF-77 Obj. č.: 64 02 79 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném provedení se zobrazením času a data na dobře

Více

CS 4PI. Návod. Detektor kovů od

CS 4PI. Návod. Detektor kovů od CS 4PI Návod Detektor kovů od 15 14 3 5 13 11 1 2 4 12 1 13 17 6 9 16 1. Upevnění řídící jednotky 2. Ovladač Zap/Vyp/citlivost 3. Reproduktor 4. Kontrolka intenzity signálu 5. Ovladač pulzní frekvence

Více

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů

MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů MT-7059 Multifunkční tester sítí a vyhledávač vodičů Uživatelský manuál Druhé vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Přečtete si pečlivě tyto instrukce předtím, než budete chtít přístroj

Více

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N

LED stropní zářič. Návod k montáži 96241FV05X02VIII L N LED stropní zářič cs Návod k montáži 96241FV05X02VIII 2018-04 Vážení zákazníci, 4 LED bodovky Vašeho nového stropního zářiče lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné body.

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 84 00 46 Zazvoní-li na Vás například třikrát Váš soused, pak toto zvonění s tímto naslouchátkem nikdy nepřeslechnete. Kromě toho můžete s tímto naslouchátkem, které je vyrobeno

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 88169HB1XVIIJSMIT 2016-08 334 063 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je

Více

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze

DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX Návod k obsluze DVOUKANÁLOVÝ TEPLOMĚR AX-5003 Návod k obsluze 1.Úvod Děkujeme vám, za nákup dvoukanálového měřiče teploty. Před zahájením práce věnujte několik minut přečtení návodu k obsluze, abyste se co nejdůkladněji

Více

Bateriový box Horní díl + loketní opěrka Řídící jednotka Spojka vodící tyče Kabel Spodní díl Cívka + spojovací šroub PŘEDSTAVENÍ

Bateriový box Horní díl + loketní opěrka Řídící jednotka Spojka vodící tyče Kabel Spodní díl Cívka + spojovací šroub PŘEDSTAVENÍ CS990XD Návod A B C D E F G Bateriový box Horní díl + loketní opěrka Řídící jednotka Spojka vodící tyče Kabel Spodní díl Cívka + spojovací šroub PŘEDSTAVENÍ Detektory značky C.Scope jsou označovány jako

Více

Detektor kovu Velleman CS150 / Perel CMD01

Detektor kovu Velleman CS150 / Perel CMD01 Detektor kovu Velleman CS150 / Perel CMD01 Návod k použití 1. Úvod a funkce Všem obyvatelům EU Důležité informace o tomto produktu co se týče životního prostředí. Tento symbol na zařízení nebo obalu označuje,

Více

CS9000HPX II. Návod. Marek Mlejnský, Pražská 572, Jílové u Prahy 254 01. Tel: 731 102 713, 604 490 003. E-mail: info@lovecpokladu.

CS9000HPX II. Návod. Marek Mlejnský, Pražská 572, Jílové u Prahy 254 01. Tel: 731 102 713, 604 490 003. E-mail: info@lovecpokladu. CS9000HPX II Návod Marek Mlejnský, Pražská 572, Jílové u Prahy 254 01 Tel: 731 102 713, 604 490 003 E-mail: info@lovecpokladu.cz www.lovecpokladu.cz Autorizovaný distributor pro Českou a Slovenskou Republiku

Více

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 RUČIČKOVÝ BUDÍK ŘÍZENÝ ČASOVÝM SIGNÁLEM DCF-77 Obj. č.: 64 01 75 Nejpřesnější hodiny s budíkem na světě v pěkném stříbrném provedení řízené rádiovým časovým signálem DCF-77

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Startovací zdroj 12 V

Startovací zdroj 12 V Startovací zdroj 12 V 35908 Uživatelská příručka Vážený zákazníku, děkujeme, že jste si zakoupil náš výrobek. Před prvním zapnutím přístroje si pečlivě přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si

Více

Cokoliv může být váš reproduktor

Cokoliv může být váš reproduktor Uživatelský manuál Cokoliv může být váš reproduktor X-Vibe je revoluční reproduktor, který díky své technologii vytváří nepředvídatelné zvukové efekty. Můžete ho přilepit na různé objekty jako je například

Více

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII

Lustr. Návod k montáži 88448HB11XVII Lustr cs Návod k montáži 88448HB11XVII 2016-09 335 755 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 91709HB54XVII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033

NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ STEJNOSMĚRNÉHO (DC) A STŘÍDAVÉHO (AC) PROUDU MODEL KEW2033 1. BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Tento měřící přístroj byl navržen a otestován v souladu s normou

Více

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII LED stropní svítidlo cs Návod k montáži 94521AB0X1VIII 2017-09 Vážení zákazníci, 2 světlejší LED bodovky Vašeho nového stropního svítila lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné

Více

PROFESIONÁLNÍ DETEKTORY KOVŮ. www.zetex.cz

PROFESIONÁLNÍ DETEKTORY KOVŮ. www.zetex.cz PROFESIONÁLNÍ DETEKTORY KOVŮ www.zetex.cz PROFESIONÁLNÍ DETEKTOR Omega NO MOTION - bezpohybový detektor Cívku není nutno udržovat v neustálém pohybu. Detektory pro rychlé a příjemné hledání Přesné zaměření

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 25 89

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 25 89 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 25 89 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k jeho uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

MULTIFUNKČNÍ DETEKTOR

MULTIFUNKČNÍ DETEKTOR STUDFINDER MULTIFUNKČNÍ DETEKTOR CZ Model: TS79 NÁVOD K POUŽITÍ SELECT STUDFINDER Vážený zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru, kterou jste nám projevili nákupem tohoto výrobku. Tento návod k obsluze

Více

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585

DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 DIGITÁLNÍ MULTIMETR AX-585 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1.Obecné informace Multimetr umožňuje měření střídavého a stejnosměrného napětí a proudu, odporu, kapacity, teploty, kmitočtu, test spojitosti, test diody.

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202

KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 KLEŠŤOVÝ MĚŘÍCÍ PŘÍSTROJ PRO MĚŘENÍ AC AX-202 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce označuje, že uživatel musí pro další informace

Více

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ

DOMO NÁVOD K POUŽITÍ DOMO NÁVOD K POUŽITÍ KOUPELNOVÉ MICA TOPENÍ DO7317M PRODUCT OF Přístroj je během používání horký. Dohlédněte na to, aby byl přívodní kabel položen mimo horké části přístroje a aby přístroj nebyl nijak

Více

IR Model vrtulníku Revell X-Razor. Obj. č.: 23 57 99. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí. Rozsah dodávky

IR Model vrtulníku Revell X-Razor. Obj. č.: 23 57 99. Vlastnosti. Popis jednotlivých částí. Rozsah dodávky Vlastnosti IR Model vrtulníku Revell X-Razor Obj. č.: 23 57 99 Vrtulník: Pevný aerodynamický hliníkový trup Přídavná vrtule pro let do stran Spínač/Vypínač ON/OFF a nabíjecí port na vrtulníku Nový systém

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44

NÁVOD K OBSLUZE. Multitester MS-258 2 v 1. Obj. č.: 12 15 44 NÁVOD K OBSLUZE Multitester MS-258 2 v 1 Obj. č.: 12 15 44 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek předáte

Více

Detektor kovů EXPERT Návod k použití

Detektor kovů EXPERT Návod k použití Detektor kovů EXPERT Návod k použití CZ S tímto detektorem můžete kdekoliv hledat mince, historické předměty, šperky, zlato nebo stříbro. Detektor je všestranný a jeho použití je velmi snadné. Základní

Více

Závěsné svítidlo s LED

Závěsné svítidlo s LED Závěsné svítidlo s LED cs Návod k montáži 88346HB54XVIIZE 2017-07 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Návod k obsluze. testo 610

Návod k obsluze. testo 610 Návod k obsluze testo 610 2 Krátký návod na testo 610 3 Krátký návod na testo 610 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vlhkostní a teplotní senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana)

Více

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3.

Měřič vlhkosti DampFinder Plus. Obj. č.: Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Vložení /výměna baterií, obr. 1. Výměna hrotů, obr. 2. Měřič vlhkosti DampFinder Plus Obj. č.: 10 15 17 Zapnutí/vypnutí přístroje (ON/OFF), obr. 3. Přístroj se po 3 minutách přepne do úsporného režimu.

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Návod k použití. Detektor plynu FGD 1

Návod k použití. Detektor plynu FGD 1 Návod k použití Detektor plynu FGD 1 OBSAH DODÁVKY Detektor plynu FGD 1, baterie, brašna, návod k použití VAROVNÁ A BEZPEČNOSTNÍ UPOZORNĚNÍ Dbejte prosím pokynů v návodu k použití. Přečtěte si návod k

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál

Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Testovací Kamera & Video Boreskop Provozní Manuál Před uvedením tohoto přístroje do provozu si velmi pečlivě přečtěte důležité bezpečnostní informace, které součástí obsahu tohoto provozního manuálu. Obsah..

Více

Abyste si Váš detektor kovů užili co nejlépe, doporučujeme následující: 1. Používejte pouze kvalitní 9-ti voltové alkalické baterie.

Abyste si Váš detektor kovů užili co nejlépe, doporučujeme následující: 1. Používejte pouze kvalitní 9-ti voltové alkalické baterie. Uživatelský manuál Abyste si Váš detektor kovů užili co nejlépe, doporučujeme následující: 1. Používejte pouze kvalitní 9-ti voltové alkalické baterie. 2. Ujistěte se, že pravý knoflík je zapnutý (tj.

Více

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300)

Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) Uživatelský návod - Alarm na kolo 708AA(BG300) 1. Úvod Velmi často dochází ke krádežím kol nehledě na to zda jsou a nebo ne zabezpečené zámkem. Z důvodu vyšší ochrany kola před krádeží doporučujeme kolo

Více

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801

Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Návod k obsluze BRB 2800 BRB 2801 Děkujeme Vám za zakoupení našeho výrobku. Před použitím výrobku si pozorně přečtěte informace v tomto návodu a na obale a ponechte si je pro budoucí použití. Změny v textu,

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Návod k obsluze. testo 540

Návod k obsluze. testo 540 Návod k obsluze testo 540 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 540 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Senzor 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií (zadní strana)

Více

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK

BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK BEZDRÁTOVÝ STRÁŽCE DĚTÍ BM-10 NÁVOD NA OSLUHU ČESKÝ JAZYK 2 Originál prohlášení o shodě se nachází v návodě na obsluhu v anglickém jazyce, který je součástí balení. PMR Vysílač 3 OBSAH 1. POUŽITÍ BEZDRÁTOVÉHO

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

Návod k obsluze. testo 606-1

Návod k obsluze. testo 606-1 Návod k obsluze testo 606-1 Krátký návod na testo 606-1 3 Krátký návod na testo 606-1 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Měřicí elektrody 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro baterií, (zadní strana) 6 Kontakty

Více

MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W. Návod k obsluze

MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W. Návod k obsluze MĚNIČ NAPĚTÍ DC/AC VÝKON: 100 W 150 W 300 W 350 W 400 W 600 W Návod k obsluze 1. POPIS 2. ZAPOJENÍ ZAŘÍZENÍ Červený kabel veďte z červené svorky (+) baterie do červené zdířky (+) v měniči napětí a černý

Více

DIGITÁLNÍ TLOUŠŤKOMĚR EASY KC120B NÁVOD K OBSLUZE PŮVODNÍ ZÁRUČNÍ LIST

DIGITÁLNÍ TLOUŠŤKOMĚR EASY KC120B NÁVOD K OBSLUZE PŮVODNÍ ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na výrobky je poskytována záruka v délce 24 měsíců od data prodeje dle občanského zákoníku nebo v délce 12 měsíců dle obchodního zákoníku a vztahuje se na prokázané vady materiálu či vady

Více

Alarm proti ztrátě- návod na použití

Alarm proti ztrátě- návod na použití Alarm proti ztrátě- návod na použití Hlídání mobilního telefonu Hlídání domácích mazlíčků Hlídání dětí Volná regulace a kontrola ve vzdálenosti 0-25 metrů (tato vzdálenost je aktuální, pokud mezi přijímačem

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 84 01 19 NÁVOD K OBSLUZE 0197 Obj. č.: 84 01 19 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 37 09

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 37 09 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 81 37 09 Pomocí tohoto detektoru kovů vyhledáte ve zdi nebo v podlaze elektrická vedení (pod napětím). Kromě toho slouží tento přístroj k vyhledávání vodovodního potrubí, trubek

Více

Kosmetické zrcátko Návod k obsluze

Kosmetické zrcátko Návod k obsluze Kosmetické zrcátko Návod k obsluze CZ Před použitím kosmetického zrcátka se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného typu. Kosmetické

Více

Návod k obsluze. testo 510

Návod k obsluze. testo 510 Návod k obsluze testo 510 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 Zkrácený návod k obsluze - testo 510 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření diferenčního tlaku 3 Displej 4 Tlačítka

Více

Zábleskové barové osvětlení Světelný panel STROBE BAR. Obj. č.: 59 01 57

Zábleskové barové osvětlení Světelný panel STROBE BAR. Obj. č.: 59 01 57 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/03 Zábleskové barové osvětlení Světelný panel STROBE BAR Obj. č.: 59 01 57 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze.

Více

DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU. Revize Zastoupení pro Českou republiku:

DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU. Revize Zastoupení pro Českou republiku: AUTORAE LITE AUTOMATICKÁ STANICE PRO FUNKČNÍ ZKOUŠKY DETEKTORŮ TOXIRAE 3 NÁVOD PRO OBSLUHU Revize 090603 Zastoupení pro Českou republiku: Chromservis s.r.o. Jakobiho 327 109 00 Praha 10-Petrovice Tel:

Více

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka

SCC124. Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V. Uživatelská příručka SCC124 Autorádio s přehrávačem medií USB/MMC/SD napájení 24V Uživatelská příručka Před prvním použitím si přečtěte tuto uživatelskou příručku a ponechte si ji pro případ potřeby Obsah Funkce tlačítek na

Více

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně

Uživatelský manuál DB-100 DB-100B. Indikátor úrovně Uživatelský manuál DB-100 DB-100B Indikátor úrovně Uchovejte tento manuál pro pozdější použití! Copyright Zákaz reprodukce! Tento manuál je platný pro čísla výrobků: 10453010, 10453010. Nejnovější verzi

Více

Digitální klešťový multimetr FK3266F

Digitální klešťový multimetr FK3266F Návod k použití CZ Digitální klešťový multimetr FK3266F 7120315-01 Děkujeme Vám za projevenou důvěru zakoupením výrobku značky FK technics. Tento návod Vás seznámí s uvedeným výrobkem, jeho funkcemi a

Více

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o.

Uživatelský manuál MEI 100. Bezdrátový In Ear odposlechový systém Audio Partner s.r.o. Uživatelský manuál MEI 100 Bezdrátový In Ear odposlechový systém Součásti balení: Funkce vysílače MEI-100: Přední panel: 1) Zdířka pro sluchátka 2) Ovladání hlasitosti odposlechu (otočením doleva snížení

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců IC 1549 / IC 1549gr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 palců Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled... 2 Schéma zapojení...

Více

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem

TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem ds-1568 / ds-1738 TFT LCD monitor s úhlopříčkou 15,6 / 17,3 palců HDMI vstupem Uživatelská příručka Před prvním použitím tohoto zařízení si prosím pečlivě přečtěte tuto příručku. Obsah Vnější pohled...2

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120097

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120097 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č. 7120097 Poučení Tento přístroj je zdokonalený multifunkční detektor. Umožňuje detekovat a lokalizovat kov, AC napětí, testovat průchodnost a mnoho dalších. Možnost použití například

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

Bezdrátový sluchátkový stereo systém

Bezdrátový sluchátkový stereo systém 4-529-909-11(1) Bezdrátový sluchátkový stereo systém Návod k obsluze 2014 Sony Corporation MDR-RF811RK Česky Bezdrátový sluchátkový stereo systém VAROVÁNÍ Abyste předešli nebezpečí vzniku požáru nebo úrazu

Více

Dveřní a okenní alarm, 3-dílná souprava

Dveřní a okenní alarm, 3-dílná souprava Dveřní a okenní alarm, 3-dílná souprava Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87763HB55XVI 2016-06 332032 Bezpečnostní pokyny Pozorně si přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

PROTECO. svařovací INVERTOR MMA 140 PROTECO 51.11-MMA-140

PROTECO. svařovací INVERTOR MMA 140 PROTECO 51.11-MMA-140 svařovací INVERTOR MMA 140 PROTECO 51.11-MMA-140 Označení na přístroji Vysvětlení symbolů. V tomto návodu nebo na přístroji jsou použity následující symboly: Bezpečnost produktu Výstraha Příkaz Před použitím

Více

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon

MIC 900. Kondenzátorový USB mikrofon 10006514 MIC 900 Kondenzátorový USB mikrofon Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k získání Vašeho zařízení. Přečtěte si prosím důsledně následující pokyny pro připojení a používání a postupujte podle nich,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 12 16 35 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 16 35 1. Úvod + účel použití detektoru Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho speciálního detektoru vlhkosti. Tento přístroj slouží ke zjišťování vlhkosti

Více

POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com

POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI421 1 7 6 2 3 4 5 Fig. A Copyright 2014 VARO www.varo.com POWLI421 Fig 1 Copyright 2014 VARO www.varo.com SVÍTILNA LED 1,5 W POWLI421 POWLI421 CS UPOZORNĚNÍ! Než začnete zařízení používat, přečtěte

Více

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití

SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití SEIKO Digitální metronom SQ200 Návod k použití Pro bezpečné používání Varování Nerozebírejte, nepokoušejte se opravit nebo manipulovat s tímto metronomem, mohlo by dojít ke zkratu. Nepoužívejte tlačítka,

Více

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01

Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480. Obj. č.: 33 02 01 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/01 Bezdrátová sada aktivních reproduktorů FMS 8480 Obj. č.: 33 02 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže

Více

Návod k obsluze. testo 410-2

Návod k obsluze. testo 410-2 Návod k obsluze testo 410-2 2 Krátký návod na testo 410-2 3 Krátký návod na testo 410-2 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Vrtulková sonda 3 Vlhkostní a teplotní senzor 4 Displej 5 Tlačítka 6 Pouzdro

Více

Děkujeme, že jste si pořídili tento multifunkční tester kabelů

Děkujeme, že jste si pořídili tento multifunkční tester kabelů Děkujeme, že jste si pořídili tento multifunkční tester kabelů Tento přístroj může automaticky kontrolovat vodivost, zkraty, otevření a zkřížené páry. Než tester použijete, přečtěte si, prosím, kompletně

Více

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE

DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE DIGITÁLNÍ KAPESNÍ MULTIMETR AX-MS811 NÁVOD K OBSLUZE Bezpečnost Mezinárodní bezpečnostní symboly Tento symbol použitý ve vztahu k jinému symbolu nebo zdířce znamená, že se máte seznámit s příslušnou částí

Více

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501

Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Návod k použití ZVLHČOVAČ VZDUCHU R-9501 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Barová police. Návod k montáži 98224FV005X07VIII

Barová police. Návod k montáži 98224FV005X07VIII Barová police cs Návod k montáži 98224FV005X07VIII 2018-09 Vážení zákazníci, tato nová barová police bude stylovým doplňkem Vašeho obývacího pokoje. Nepřímé osvětlení efektně podtrhne lahve, sklenice nebo

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91585AB4X5VII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

AX-7520. Návod k obsluze. UPOZORNĚNÍ: Tento návod popisuje tři modely, které jsou odlišeny označením model A, B a C. A B C.

AX-7520. Návod k obsluze. UPOZORNĚNÍ: Tento návod popisuje tři modely, které jsou odlišeny označením model A, B a C. A B C. AX-7520 UPOZORNĚNÍ: Tento návod popisuje tři modely, které jsou odlišeny označením model A, B a C. A B C Nastavitelná emisivita Teplotní alarm Návod k obsluze OBSAH 1. Bezpečnostní informace...3 2. Bezpečnostní

Více

Návod k obsluze. testo 511

Návod k obsluze. testo 511 Návod k obsluze testo 511 2 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 3 Zkrácený návod k obsluze - testo 511 1 Ochranné pouzdro: pozice uložení 2 Přípojky senzoru pro měření tlaku 3 Displej 4 Tlačítka 5 Pouzdro

Více

DETEKTOR KOVŮ NÁVOD K POUŽITÍ MODEL: MD-5008

DETEKTOR KOVŮ NÁVOD K POUŽITÍ MODEL: MD-5008 MODEL: MD-5008 DETEKTOR KOVŮ NÁVOD K POUŽITÍ Vlastnosti S detektorem kovů MD-5008 se můžete vydat na hledání pokladů mincí, kovových pozůstatků, zlatých a stříbrných předmětů atd. Jedná se o univerzální

Více

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501

Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Uživatelský manuál První vydání 2013 2013 Copyright by Prokit's Industries Co., Ltd. Vrtací bruska PT-5501 Děkujeme, že jste si zakoupili vrtací brusku PT-5501. Přečtěte si prosím pečlivě tento manuál

Více