Samohodnotící dotazník

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Samohodnotící dotazník"

Transkript

1 Samohodnotící dotazník Pokyny pro oprávněné hospodářské subjekty 0.1 Vezměte, prosím, na vědomí, že se doporučuje, abyste si před požádáním o status oprávněného hospodářského subjektu (OHS) prostudovali pokyny Evropské komise pro OHS, TAXUD/B2/ Rev.3 (přístupné prostřednictvím internetových stránek Europa Evropské komise). 0.2 Která oddělení a kteří vedoucí pracovníci se podílejí na přípravě Vaší společnosti k podání žádosti o status OHS? 1. Informace o společnosti 1.1 Všeobecné informace o společnosti Uveďte, prosím, název, adresu, datum založení a právní formu organizace žádající společnosti. Případně prosím také uveďte URL internetových stránek Vaší společnosti. Pokud je Vaše společnost součástí skupiny, uveďte prosím, zda některé jiné subjekty v rámci skupiny: a) již mají osvědčení OHS; nebo b) požádaly o status OHS a v současnosti se podrobují auditu OHS prováděnému národním celním orgánem Uveďte, prosím, následující údaje (pokud se vztahují na právní formu Vaší společnosti): a) Veškeré údaje o hlavních akcionářích včetně jejich akciového podílu vyjádřeného v procentech b) Veškeré údaje o členech představenstva a/nebo vedoucích pracovnících c) Veškeré údaje o případném dozorčím orgánu a správní radě. Údaje by měly zahrnovat celé jméno a adresu, datum narození a národní identifikační číslo (např. číslo občanského průkazu nebo číslo pojištěnce) Uveďte, prosím, jméno osoby, která v rámci organizace žadatele zodpovídá za celní záležitosti. Údaje by měly zahrnovat celé jméno a adresu, datum narození a národní identifikační číslo (např. číslo občanského průkazu nebo číslo pojištěnce) Stručně, prosím, popište Vaši hospodářskou/obchodní činnost. Uveďte Vaši pozici v mezinárodním dodavatelském řetězci: výrobce zboží, vývozce, zasilatel, skladovatel, celní agent, dopravce, dovozce, konsolidátor, provozovatel terminálu, ostatní.

2 1.1.5 Uveďte, prosím, umístění, adresy, jména, telefonní čísla a ové adresy kontaktních bodů a stručně popište prováděné činnosti: (včetně lokalit v jiných členských státech a třetích zemích): a) v jednotlivých místech činnosti Vaší společnosti jakožto právního subjektu (uveďte prosím přibližný počet zaměstnanců v každém oddělení) a b) v místech, kde třetí osoba vykonává pro Vaši společnost externě zajišťované činnosti Nakupujete od podniků, s nimiž jste ve spojení, nebo jim prodáváte své zboží či služby? Ano/Ne Popište vnitřní organizační strukturu Vaší společnosti a úkoly nebo povinnosti každého oddělení Uveďte, prosím, jména vedoucích pracovníků společnosti (ředitelů, vedoucích oddělení, hlavního účetního, vedoucího celního oddělení atd.) a stručně popište pravidla zastupování Kolik zaměstnanců má Váš podnik? a) Uveďte, prosím, jména a pozice osob ve Vaší společnosti, které mají zvláštní odborné znalosti v oblasti celní problematiky. b) Stručně, prosím, popište úroveň znalostí těchto osob, co se týče používání informačních technologií v celních a obchodních postupech a všeobecných obchodních záležitostech. Souhlasím se zveřejněním informací uvedených v osvědčení OHS v seznamu oprávněných hospodářských subjektů podle čl. 14x odst. 4 prováděcího předpisu k celnímu kodexu (Ano/Ne) Pokud ano Podpis... Funkce podepsané osoby... (Vyplněný dotazník by měla(y) podepsat osoba(y) oprávněná(é) jednat za hospodářský subjekt jako celek, tj. jednatel(é), příp. prokurista(é), dle výpisu z Obchodního rejstříku) Datum:.

3 Souhlasím s výměnou údajů uvedených v osvědčení OHS pro účely zajištění provádění mezinárodních dohod se třetími zeměmi o vzájemném uznávání statutu oprávněných hospodářských subjektů a k zajištění opatření vztahujících se k bezpečnosti: Ano/Ne Pokud ano Podpis... Funkce podepsané osoby... (Vyplněný dotazník by měla(y) podepsat osoba(y) oprávněná(é) jednat za hospodářský subjekt jako celek, tj. jednatel(é), příp. prokurista(é), dle výpisu z Obchodního rejstříku) Datum:." V případě poskytnutí souhlasu pro účely vzájemného uznávání v kolonce poskytněte, prosím, další informace: Přepsaný název:... Přepis adresy ulice a číslo:... Přepis poštovního směrovacího čísla a města: Pro účely přepisu lze použít pouze písmena základní abecedy (Latin) tak, jak jsou kodifikována na adrese Objem obchodů a) Uveďte hodnotu ročního obratu za poslední tři účetní období. V případě nového podniku uveďte nehodí se. b) Uveďte výši ročního čistého zisku nebo ztráty za poslední tři účetní období. V případě nového podniku uveďte nehodí se Pokud využíváte skladovací zařízení, která nevlastníte, uveďte, prosím, od koho si je pronajímáte.

4 U každé z následujících položek uveďte odhad počtu celních prohlášení a jejich celní hodnotu, která jste podali v každém roce během posledních tří let. V případě nového podniku uveďte nehodí se. Dovoz Vývoz nebo zpětný vývoz Tranzit U každé z následujících položek uveďte odhad celkové výše Vašich úhrad v každém roce během posledních tří let. V případě nového podniku uveďte nehodí se. Clo Spotřební daň DPH při dovozu a) Předpokládáte nějaké strukturální změny ve Vaší společnosti během příštích 2 let? Ano/Ne. Pokud ano, stručně prosím předpokládané změny popište. b) Předpokládáte nějaké zásadní změny v dodavatelském řetězci pro Vaši společnost během příštích 2 let? Ano/Ne. Pokud ano, stručně prosím předpokládané změny popište. Informace a statistické údaje o celních záležitostech (Pokyny, příloha 2, bod 2.6 ) Odpovězte, prosím, na tyto otázky: a) Provádíte celní agendu vlastním jménem a na svůj vlastní účet? b) Využíváte pro celní agendu zástupce? Pokud ano, koho a jak (přímo nebo nepřímo)? Uveďte, prosím, jméno, adresu a číslo EORI Vašeho zástupce. c) Zastupujete jiné osoby v celních řízeních? Pokud ano, koho a jak (přímo nebo nepřímo)? (Uveďte nejvýznamnější společnosti) a) Jak a kdo stanovuje sazební zařazení zboží? b) Jaká kvalitativní opatření přijímáte k zajištění správnosti sazebního zařazení (např. kontroly, kontroly věrohodnosti, vnitřní pracovní pokyny, pravidelné školení)? c) Vedete záznamy o těchto opatřeních k zajištění kvality? d) Sledujete pravidelně účinnost Vašich opatření k zajištění kvality? e) Jaké zdroje využíváte při sazebním zařazování (např. databáze stálých údajů o zboží)?

5 a) Jak a kdo stanovuje celní hodnotu zboží? b) Jaká přijímáte kvalitativní opatření k zajištění správnosti stanovení celní hodnoty (např. kontroly, kontroly věrohodnosti, vnitřní pracovní pokyny, pravidelné školení, jiné prostředky)? c) Sledujete pravidelně účinnost Vašich opatření k zajištění kvality? d) Vedete záznamy o těchto opatřeních k zajištění kvality? a) Uveďte přehled preferenčního a nepreferenčního původu dováženého zboží. b) Jaká vnitřní opatření jste zavedli za účelem ověření správnosti deklarovaného původu dováženého zboží? c) Popište Váš postup při vydávání dokladu o preferencích a osvědčení o původu pro vývoz. Obchodujete se zbožím, na které se vztahují antidumpingová cla nebo vyrovnávací cla? Ano/Ne Pokud ano, uveďte údaje o výrobci (výrobcích) nebo zemích mimo EU, na jejichž zboží se vztahují výše uvedená cla. Dodržování celních požadavků (Článek 5a celního kodexu; článek 14h prováděcího předpisu k celnímu kodexu, příloha 1 vysvětlivek (příloha 1C prováděcího předpisu k celnímu kodexu); Pokyny, část 2, bod 2.1, příloha 2, bod 1 ) a) Odhalili jste vy sami nebo celní orgány nějaká porušení celních předpisů ve Vaší společnosti během posledních tří let? V případě nového podniku uveďte nehodí se. Pokud ano, stručně popište případy porušení. b) Jak jste případy porušení oznámili příslušným státním orgánům a jaká kvalitativní opatření byla zavedena, aby v budoucnu k takovým porušením nedocházelo? Vedete záznamy o těchto opatřeních? Byly Vám za poslední tři roky některé žádosti o oprávnění nebo osvědčení zamítnuty nebo byla platnost stávajících oprávnění pozastavena či zrušena kvůli porušením celních předpisů? Ano/Ne. V případě nového podniku uveďte nehodí se. Pokud ano, kolikrát a z jakých důvodů? Účetní a logistický systém (Článek 5a celního kodexu ; článek 14i prováděcího předpisu k celnímu kodexu; Pokyny, část 2, bod 2.2, příloha 2) Revizní záznam (Pokyny, příloha 2, bod 2.2 )

6 Umožňuje Váš účetní systém revizní záznam Vašich celních nebo daňových aktivit nebo účetních záznamů? Pokud ano, popište, prosím, jeho základní znaky. Účetní systém (Pokyny, příloha 2, bod 2.1 ) Jaký počítačový systém (hardware/software) používáte obecně pro své podnikání a konkrétně pro celní záležitosti? Poskytněte informace o: oddělení funkcí mezi vývojem, testováním a provozem oddělení funkcí mezi uživateli kontrolách přístupů (které / pro koho) vysledovatelnosti vztahů mezi systémem pro obchodování a systémem pro celní prohlášení. Dokáží Vaše účetní systémy rozlišovat mezi zbožím pocházejícím ze Společenství a zbožím, které není zbožím Společenství? Ano/Ne Pokud ano, uveďte podrobné údaje. a) V jakém místě se provádějí vaše počítačové operace? b) Jsou počítačové aplikace zajišťovány externě? Pokud ano, jaké společnosti byly aplikace předány a jak spravujete přístupová práva k předaným aplikacím? Vnitřní kontrolní systém (Pokyny, příloha 2, bod 2.4 ) Máte zavedeny vnitropodnikové směrnice pro vnitřní kontrolní systém v účetním oddělení, nákupním oddělení, prodejním oddělení, celním oddělení, výrobě, správě materiálů a zboží a v logistice? Ano/Ne Pokud ano, stručně je prosím popište a uveďte, jak jsou aktualizovány. Například pokyny pro jednotlivá pracovní místa, školení zaměstnanců, pokyny pro kontrolu nedostatků a mechanismus pro korektury. Jsou Vaše postupy vnitřní kontroly předmětem nějakého vnitřního nebo vnějšího auditu? Ano/Ne Je jeho součástí audit vašich celních postupů? Ano/Ne Pokud ano, poskytněte prosím kopii vaší nejnovější zprávy o auditu.

7 Stručně popište postupy kontroly Vašich počítačových souborů (stálých údajů nebo hlavních souborů). Jak tyto postupy z vašeho pohledu pokrývají tato rizika: a) Nesprávné a/nebo neúplné záznamy transakcí v účetním systému. b) Používání nesprávných trvalých údajů nebo zastaralých údajů, jako jsou například čísla článků a kódy celního sazebníku. c) Nedostatečná kontrola firemních postupů v rámci podniku žadatele. Tok zboží (Pokyny, příloha 2, bod 2.5 ) Stručně popište postup registrace (fyzicky a v záznamech) toku materiálů od přijetí materiálů v podniku, přes skladování až po výrobu zboží a jeho odeslání odběrateli. Kdo vede tyto záznamy a kde jsou uloženy? Stručně popište postupy používané pro kontrolu stavu zásob, včetně četnosti těchto kontrol a způsobu řešení nesrovnalostí (např. provedením inventury a vypracováním seznamu zásob). Celní postupy (Pokyny, příloha 2, bod 2.6 ) Máte zdokumentované postupy pro ověřování správnosti celních prohlášení včetně těch, která Vaším jménem podal například celní zástupce nebo zasilatel? Ano/Ne. Pokud ano, stručně prosím tyto postupy popište Pokud ne, ověřujete přesnost celních prohlášení? Ano/Ne. Pokud ano, jakým způsobem? a) Má Vaše společnost zpracovány pokyny nebo směrnice pro oznamování nesrovnalostí příslušným orgánům (např. v případě podezření, že došlo ke krádeži, vloupání nebo pašování v souvislosti se zbožím, na něž se vztahuje clo)? Jsou tyto pokyny zdokumentovány (např. pracovní pokyny, příručky nebo jiné dokumenty s pokyny)? b) Zjistili jste během posledního roku nějaké nesrovnalosti (nebo domnělé nesrovnalosti) a oznámili je příslušným orgánům? Ano/Ne Obchodujete se zbožím, na něž se vztahují hospodářské obchodní licence, např. textil nebo zemědělské plodiny? Ano/Ne Pokud ano, stručně prosím popište vaše postupy správy licencí týkajících se dovozu a/nebo vývozu takového zboží.

8 3.6 Postupy týkající se zálohování, obnovy a rezervy a archivace (Pokyny, příloha 2, bod 2.7 ) Stručně popište Vaše postupy týkající se zálohování, obnovy, záložních kopií, archivace a vyhledávání vašich provozních záznamů Jak dlouho jsou údaje uloženy ve výrobním systému a jak dlouho jsou archivovány? Má společnost zaveden nouzový plán pro případ narušení nebo selhání systému? Ano/Ne Ochrana počítačových systémů (Pokyny, příloha 2, bod 2.8 ) a) Stručně popište opatření, která jste přijali na ochranu Vašeho počítačového systému proti neoprávněnému proniknutí (firewall, antivirový program, ochrana pomocí hesel...). b) Byla provedena nějaká zkouška neoprávněného proniknutí, s jakými výsledky a byla přijata nějaká opatření k nápravě? a) Stručně popište, jak jsou přidělována přístupová práva pro počítačové systémy. b) Kdo zodpovídá za provoz a ochranu počítačového systému? a) Kde je umístěn váš hlavní server? b) Uveďte podrobné údaje o způsobu zabezpečení vašeho hlavního serveru. Zabezpečení dokumentace (Pokyny, příloha 2, bod 2.9 ) Stručně popište, jaká opatření (např. omezení práv přístupu, elektronické zálohování) byla přijata na ochranu informací/dokumentů před neoprávněným přístupem, zneužitím, záměrným zničením a ztrátou. Došlo během posledního roku k nějakým případům neoprávněného přístupu k dokumentům? Pokud ano, jaká opatření byla přijata, aby k tomu nedošlo znovu?

9 3.8.3 Stručně prosím odpovězte na tyto otázky: a) Které kategorie zaměstnanců mají přístup k podrobným údajům o toku materiálů a zboží? b) Které kategorie zaměstnanců jsou oprávněny tyto údaje měnit? Jsou změny komplexně dokumentovány? Stručně popište, jaké požadavky ohledně zabezpečení a bezpečnosti kladete na Vaše obchodní partnery a další kontaktní osoby, aby nedocházelo ke zneužívání informací (např. k ohrožení dodavatelského řetězce neoprávněným předáváním údajů o zásilkách). Platební schopnost (Článek 5a celního kodexu; článek 14j prováděcího předpisu k celnímu kodexu; Pokyny, část 2, bod 2.3, příloha 2, bod 3 ) Bylo během posledních tří let v souvislosti se jměním Vaší společnosti zahájeno nějaké konkurzní řízení? Ano/Ne. Pokud ano, uveďte prosím podrobné údaje. Má Vaše společnost během posledních tří let trvale dobrou finanční pozici ve smyslu článku 14j prováděcího předpisu k celnímu kodexu, která jí umožňuje plnit její finanční závazky? Pokud ano, poskytněte prosím příslušné doklady, jako například vyjádření od Vašich auditorů nebo zprávu o auditu, kopii účetní závěrky (pokud Vaše účetnictví nebylo předmětem auditu), doklady od Vaší banky nebo finanční instituce. Pokud ne, uveďte prosím veškeré údaje Pokud jste nově založený podnik, poskytněte všechny záznamy a informace týkající se Vašeho finančního postavení, např. nejnovější výkaz cash flow, účetní rozvahu a prognózu zisků a ztrát schválenou řediteli nebo společníky nebo výhradním vlastníkem. Jste si vědomi něčeho, co by mohlo v dohledné budoucnosti nepříznivě ovlivnit Vaši platební schopnost? Ano/Ne. Pokud ano, uveďte podrobné údaje. Požadavky na bezpečnost a zabezpečení (Článek 5a celního kodexu; článek 14k prováděcího předpisu k celnímu kodexu; Pokyny, část 2, bod 2.4 ) Samohodnocení (Pokyny, příloha 2, bod 4.1 ) a) Provedli jste analýzu rizik a ohrožení Vašeho podniku? Ano/Ne b) Existuje plán zabezpečení pro každou provozovnu (pokud přichází v úvahu)? Ano/Ne Jak často se tyto dokumenty revidují a aktualizují?

10 5.1.2 Stručně popište, jaká bezpečnostní rizika (v rámci společnosti nebo při Vašich obchodních činnostech se zákazníky, dodavateli a externími poskytovateli služeb) jste identifikovali v souvislosti s kritérii zabezpečení OHS Jak se ve Vaší společnosti provádějí a koordinují bezpečnostní opatření a kdo za ně zodpovídá? Pokud máte ve Vaší společnosti více provozoven, je provádění bezpečnostních opatření standardizováno ve všech těchto provozovnách? Ano/Ne a) Máte zavedeny nějaké bezpečnostní pokyny? Jak jsou sdělovány zaměstnancům a návštěvníkům Vaší společnosti? b) Jak jsou zdokumentovány (příručka, pracovní pokyny, informační list apod.)? a) Došlo u Vás během posledního roku k nějakým mimořádným bezpečnostním událostem? Ano/Ne. Pokud ano, stručně tyto mimořádné události popište a uveďte, jaká opatření jste zavedli, aby k nim nedošlo znovu. b) Vedete záznamy o mimořádných bezpečnostních událostech a přijatých opatřeních? Ano/Ne a) Byli jste již certifikováni nějakou veřejnou agenturou nebo orgánem v oblasti bezpečnosti (dopravy)? Ano/Ne. Pokud ano, předložte prosím kopii osvědčení a uveďte podrobné údaje o provozovnách/místech, na něž se osvědčení vztahuje. b) Předložte seznam samostatně uznaných norem/licencí/oprávnění, jež dodržujete, a konkretizujte, jakým kontrolám/auditům tyto normy podléhají Existují nějaké konkrétní požadavky z hlediska zabezpečení a bezpečnosti týkající se zboží, které dovážíte/vyvážíte? a) Využíváte služeb nějaké bezpečnostní agentury? Pokud ano, jakou společnost využíváte? b) Provedla tato společnost posouzení rizik, která hrozí Vaší společnosti? Pokud ano, stručně popište, jaká bezpečnostní rizika byla identifikována v souvislosti s kritérii zabezpečení OHS. Ukládají vám Vaši zákazníci nebo pojišťovny nějaké požadavky týkající se bezpečnosti a zabezpečení? Ano/Ne Pokud ano, uveďte podrobné údaje. Přístup do areálu (Pokyny, příloha 2, bod 4.2 ) a) Stručně popište, jak je upraven přístup do Vašeho areálu (budov, výrobních prostorů, skladů atd.) pro zaměstnance, návštěvníky, jiné osoby, vozidla a zboží. b) Kdo kontroluje dodržování stanovených postupů?

11 a) Popište postupy používané v případě zjištění neoprávněné osoby / neoprávněného vozidla v areálu společnosti (na pozemcích nebo v budovách). b) Jak jsou tyto postupy sdělovány zaměstnancům (např. akční plán, příručka, pracovní pokyny, školení)? Pokud je k dispozici, předložte plán areálu pro každou lokalitu, ve které Vaše společnost provádí činnosti týkající se celních záležitostí (např. situační plán, náčrt), z něhož jsou patrné hranice, přístupové trasy a umístění budov. Vyjmenujte případné společnosti (např. externí společnosti, části společnosti, jejichž činnost je zajišťována externě), které se také nacházejí uvnitř areálu v každé lokalitě. Fyzické zabezpečení (Pokyny, příloha 2, bod 4.3 ) a) Stručně popište, jak jsou zabezpečeny vnější hranice areálu Vaší společnosti. Jak je prověřováno dodržování těchto postupů? b) Jak, kdo a v jakých intervalech kontroluje oplocení a budovy? Jak jsou tyto kontroly a jejich výsledky evidovány? c) Jak se oznamují a řeší mimořádné bezpečnostní události? Odpovězte prosím na tyto otázky: a) Jaké existují možnosti přístupu do areálu? b) Jak jsou sledovány? Je nějak omezena doba, kdy je každý ze vstupů otevřen? Je areál dostatečně osvětlen (např. trvalé osvětlení, pohybová čidla, soumrakový spínač)? Jak je ve Vaší společnosti řešena správa klíčů (např. umístění, přístup, zapisování)? Existuje k tomu písemná dokumentace? Ano/Ne Odpovězte prosím na tyto otázky: a) Je v areálu povoleno parkování soukromých vozidel? b) Pokud ano, pro které osoby? c) Kdo vydává povolení? d) Jsou vozidla kontrolována (u vjezdu do areálu nebo vjezdu na parkoviště)? Existují příslušné písemné směrnice? Ano/Ne Nákladové jednotky (jako například kontejnery, výměnné nástavby, přepravní boxy)

12 (Pokyny, příloha 2, bod 4.4) Podléhá přístup k nákladovým jednotkám nějakým pravidlům nebo omezením? Ano/Ne Pokud ano, jak jsou taková omezení uplatňována? Stručně popište, jaká opatření se používají, aby nedocházelo k neoprávněnému přístupu k nákladovým jednotkám a neoprávněné manipulaci s nimi (zejména v otevřených skladovacích prostorech) (např. stálý dozor, školení personálu, aby si uvědomoval rizika, závěry, pokyny ohledně postupů, které je nutno dodržovat v případě neoprávněného vstupu). a) Používáte závěry k zabránění neoprávněné manipulace se zbožím? Pokud ano, jakého druhu? Splňují tyto závěry požadavky nějakých konkrétních norem (např. ISO)? b) Jak zajišťujete, aby nedocházelo k neoprávněné manipulaci se zbožím, pokud nepoužíváte závěry? Jaká opatření používáte ke kontrole nákladových jednotek (např. sedmibodový postup kontroly: přední stěna, levá strana, pravá strana, dveře, kryt/střecha, vnitřní/vnější strana dveří, vnější povrch / podvozek)? Odpovězte prosím na tyto otázky: a) Kdo je majitelem/provozovatelem nákladových jednotek? b) Kdo provádí údržbu/opravy nákladových jednotek? c) Existují plány pravidelné údržby? Kontroluje se provádění vnější údržby? Logistické postupy (Pokyny, příloha 2, bod 4.5 ) a) Jaké dopravní prostředky Vaše společnost běžně používá? b) Provádí Vaše společnost veškerou svou dopravu sama, nebo využívá také externí poskytovatele služeb (např. zasilatele nebo přepravce)? c) Jak zjišťujete, zda zasilatel nebo přepravce splňuje požadované normy zabezpečení (např. prostřednictvím bezpečnostního osvědčení, prohlášení nebo dohod)? d) Přijímáte další opatření pro externě zajišťované dopravní činnosti s cílem dodržování norem zabezpečení? Případně popište povahu a rozsah Vašich opatření v této souvislosti. Požadavky nedaňové povahy

13 (Pokyny, příloha 2, bod 4.6 ) a) Obchodujete se zbožím dvojího užití a/nebo se zbožím, u kterého se vyžadují dovozní licence, nebo zbožím, které podléhá vývozním omezením nebo embargům či jiným požadavkům nedaňové povahy? Pokud ano, stručně popište, jaké postupy používáte, aby bylo zajištěno dodržování příslušných ustanovení týkajících se takového zboží (např. správa licencí, povolení, zvláštní okruhy odpovědnosti, zvlášť vyškolený personál apod.). b) Existují ve Vaší společnosti zvláštní pracovní pokyny, příručky nebo jiné směrnice ohledně takového zboží? Ano/Ne Příchozí zboží (Pokyny, příloha 2, bod 4.7 ) a) Stručně popište postup zajišťující zabezpečení a bezpečnost příchozího zboží. b) Stručně popište, jak je ověřováno dodržování těchto postupů Jsou vaši zaměstnanci informováni o bezpečnostních ujednáních s dodavateli a o tom, jak je zajištěno jejich dodržování? a) Stručně popište, jak jsou prováděny kontroly neporušenosti závěr na příchozím zboží. b) Jsou na příchozí zboží přikládány závěry? Ano/Ne Pokud ano, jaké postupy nebo opatření jsou používána? Je příchozí zboží jednotně značeno nebo ukládáno v oddělených prostorech? Ano/Ne Pokud ano, jak se označuje nebo kam se ukládá? Stručně popište postup počítání a vážení příchozího zboží Stručně popište, jak, kdy a kým je příchozí zboží kontrolováno podle průvodních dokladů a zapisováno do vaší evidence a) Jsou jasně odlišeny útvary, které zodpovídají za nákup zboží, přejímku zboží a celkovou správu? Ano/Ne b) Existují sjednocené vnitřní kontrolní mechanismy mezi jednotlivými útvary? Ano/Ne. Pokud ano, jak se provádějí? Skladování zboží (Pokyny, příloha 2, bod 4.8 ) Popište prosím, v kterých místech máte vyhrazené prostory pro skladování zboží.

14 a) Stručně popište postup při ukládání příchozího zboží do skladu. b) Máte venkovní skladovací plochy? Ano/Ne. Pokud ano, stručně je prosím popište. Máte zdokumentované postupy pro provádění inventury a řešení nesrovnalostí zjištěných během inventury? Ano/Ne Pokud ano, stručně prosím tyto postupy popište Je zboží s různými úrovněmi rizikovosti skladováno odděleně? Ano/Ne a) Popište prosím kritéria pro případné oddělené skladování (např. nebezpečné zboží, zboží vysoké hodnoty, chemikálie, zbraně). b) Popište prosím, jak zajišťujete, aby bylo zboží okamžitě zapsáno do logistických účtů nebo do evidence zásob. a) Stručně popište, jak je zboží chráněno proti neoprávněnému přístupu do skladů. b) Stručně popište, jak je ověřováno dodržování těchto postupů. Pokud skladování zboží externě zajišťuje třetí strana nebo poskytovatel služby, stručně prosím popište, jak a kde je zboží skladováno a jaká kontrolní opatření používáte k dohledu nad manipulací se zbožím. Výroba zboží (Pokyny, příloha 2, bod 4.9 ) a) Stručně popište, jaké lokality nebo prostory jsou určeny pro výrobu zboží. b) Pokud výrobu provádí externí partner (např. zpracování na zakázku, přímé dodávky zboží), stručně popište, jak je zajištěna neporušenost zboží (např. smluvní ujednání). Existují nějaká bezpečnostní opatření proti neoprávněnému přístupu do výrobní zóny? Ano/Ne. Pokud ano, stručně tato opatření popište a uveďte, zda existují v písemné formě. Stručně popište, jak je ověřováno dodržování těchto postupů Stručně popište postupy balení výrobků a uveďte, zda existují v písemné formě Pokud konečné balení výrobků externě zajišťuje třetí strana, stručně popište, jak je zaručena neporušenost zboží Nakládka zboží (Pokyny, příloha 2, bod 4.10 )

15 a) Stručně popište, jak je ve Vaší společnosti zajištěna nakládka zboží (např. přidělení okruhů odpovědnosti, kontroly zboží a dopravních prostředků, zaznamenávání výsledků, poskytování informací atd.). b) Existují nějaké písemné pokyny, jak by měl být tento postup organizován? Ano/Ne a) Je opatřováno odchozí zboží nebo vozidla závěrami? Ano/Ne. Pokud ano, jak a kdo závěry přikládá a jaký druh závěr používáte? b) Uvádějí se v průvodních dokladech ke zboží nějaká čísla závěr? Ano/Ne c) Jak evidujete své závěry? Stručně popište, jak je zaručeno dodržování požadavků zákazníků na zabezpečení při nakládce Stručně popište používaná opatření, která zajišťují, aby zboží určené k nakládce a nakládka zboží nezůstaly bez dohledu Je ověřováno, zda je odchozí zboží kompletní (např. počítáním, vážením)? Ano/Ne Pokud ano, jak a kdo toto provádí? Stručně popište, jak, kdy a kým je kontrolováno odchozí zboží podle objednávek a ložných listů a odepisováno z evidence zásob Stručně popište, jaké kontrolní mechanismy používáte ke zjišťování nesrovnalostí při nakládce zboží Bezpečnostní požadavky na obchodní partnery (Pokyny, příloha 2, bod 4.11 ) a) Stručně popište jaké požadavky týkající se bezpečnosti a zabezpečení uplatňujete při výběru obchodních partnerů (např. bezpečnostní prohlášení, smluvní požadavky, využívání partnerů se statusem OHS). b) Stručně popište, jak je ověřováno dodržování těchto postupů. Stručně popište, jak si Vaše společnost ověřuje totožnost obchodních partnerů k zabezpečení dodavatelského řetězce (vyhledání informací před přijímáním nebo zadáváním objednávek). Zjistili jste během posledního roku nějaká porušení bezpečnostních ujednání s Vašimi partnery? Ano/Ne. Pokud ano, jaká opatření jste přijali? Zabezpečení zaměstnanců (Pokyny, příloha 2, bod 4.12 )

16 a) Stručně popište, jakým způsobem Vaše politika zaměstnanosti řeší požadavky týkající se bezpečnosti a zabezpečení. Kdo zodpovídá za tuto oblast? b) Jsou bezpečnostní postupy písemně zaznamenány? Ano/Ne. c) Stručně popište, jak je ověřováno dodržování těchto postupů. V jakém rozsahu jsou následující kategorie zaměstnanců podrobovány bezpečnostním kontrolám (např. policejní kontroly potvrzující čistý trestní rejstřík): a) noví zaměstnanci, kteří budou pracovat v bezpečnostně citlivých oblastech b) stávající zaměstnanci, kteří mají být převedeni na práci v bezpečnostně citlivých oblastech Jak je zajištěno, aby při ukončení pracovního poměru neměli zaměstnanci žádný fyzický ani elektronický přístup do areálu společnosti nebo k datům společnosti? Jsou zaměstnanci školeni v oblasti zabezpečení a bezpečnosti? Ano/Ne. Pokud ano: a) Jaká je četnost školení v oblasti zabezpečení a bezpečnosti? b) Provádíte každoroční přeškolování? Ano/Ne. c) Je toto školení interní, nebo je poskytuje externí subjekt? d) Jsou k dispozici písemné záznamy o tomto školení? Ano/Ne. Odpovězte prosím na tyto otázky: a) Uveďte oblasti, ve kterých jsou využíváni dočasní zaměstnanci. b) Jsou tito zaměstnanci pravidelně prověřováni podle norem zabezpečení? Pokud ano, jak a kým? Existují pro tyto zaměstnance také bezpečnostní pokyny? Externí služby (Pokyny, příloha 2, bod 4.13 ) Využíváte nějaké smluvní externí služby, například dopravu, ostrahu, úklid, zásobování, údržbu apod.? Ano/Ne. Pokud ano: a) Stručně popište, jaké služby poskytují a v jakém rozsahu (týká se služeb, které nejsou popsány v předchozích částech). b) Jsou s poskytovateli externích služeb uzavírány písemné dohody obsahující bezpečnostní požadavky? Ano/Ne. c) Stručně popište, jak je ověřováno dodržování postupů obsažených v těchto dohodách.

Dotazník se sebehodnocením

Dotazník se sebehodnocením Dotazník se sebehodnocením Příloha 1a Pokyny pro AEO 0.1 0.2 Doporučuje se, abyste si před podáním žádosti o status AEO prostudovali pokyny Evropské komise pro oprávněné hospodářské subjekty (TAXUD/B2/047/2011-REV6).

Více

Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Ing. Jiří Martiš Odd. 03 AEO, APEO a EORI Celní úřad pro Jihočeský kraj

Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Ing. Jiří Martiš Odd. 03 AEO, APEO a EORI Celní úřad pro Jihočeský kraj Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Ing. Jiří Martiš Odd. 03 AEO, APEO a EORI Celní úřad pro Jihočeský kraj Program - Právní základ v souladu s UCC - Kdo může získat status AEO - Druhy povolení a kritéria

Více

C e l n í s p r áva Č e ské r e p u b liky. Ing. Jiří Martiš

C e l n í s p r áva Č e ské r e p u b liky. Ing. Jiří Martiš C e l n í s p r áva Č e ské r e p u b liky Ing. Jiří Martiš 10. 3. 2015 1 Právní základ Kdo může získat postavení AEO Druhy osvědčení a kritéria pro přiznání postavení AEO Řízení o udělení AEO osvědčení

Více

Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Celní úřad pro Jihočeský kraj

Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Celní úřad pro Jihočeský kraj Oprávněný hospodářský subjekt (AEO) Celní úřad pro Jihočeský kraj Povolení AEO - Celní úřad pro Jihočeský kraj - kompetentní celní orgán ve věci AEO - Základ spolupráce/partnerství mezi celní správou a

Více

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne

PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 25.4.2019 C(2019) 2962 final PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) /... ze dne 25.4.2019 o zajištění bezproblémového fungování elektronického rejstříku kvót pro uvádění částečně

Více

Vysvětlivky k dotazníku pro samohodnocení oprávněného hospodářského subjektu (OHS)

Vysvětlivky k dotazníku pro samohodnocení oprávněného hospodářského subjektu (OHS) Vysvětlivky k dotazníku pro samohodnocení oprávněného hospodářského subjektu (OHS) Cílem samohodnocení OHS je pomoci vám, abyste si uvědomili požadavky spojené se získáním statusu OHS, a poskytnout celní

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK NA DODAVATELE SVOZOVÉHO VOZU, SBĚRNÝCH NÁDOB A PŘEKOPÁVAČE KOMPOSTU

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK NA DODAVATELE SVOZOVÉHO VOZU, SBĚRNÝCH NÁDOB A PŘEKOPÁVAČE KOMPOSTU VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK NA DODAVATELE SVOZOVÉHO VOZU, SBĚRNÝCH NÁDOB A PŘEKOPÁVAČE KOMPOSTU 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE ZADAVATELE Obchodní jméno: Sídlo: IČ/DIČ: Právní forma: Statutární zástupce: Služby města

Více

Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů

Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů Záznamy o činnostech zpracování osobních údajů vydané v souladu s Nařízením (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů (GDPR), níže uvedeným správcem osobních údajů

Více

Vysvětlivky k dotazníku pro samohodnocení oprávněného hospodářského subjektu (OHS)

Vysvětlivky k dotazníku pro samohodnocení oprávněného hospodářského subjektu (OHS) Vysvětlivky k dotazníku pro samohodnocení oprávněného hospodářského subjektu (OHS) Cílem dotazníku pro samohodnocení OHS je pomoci vám porozumět požadavkům spojeným se získáním statusu OHS a poskytnout

Více

PŘÍLOHY NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU)

PŘÍLOHY NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.7.2018 C(2018) 4438 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/1011, pokud

Více

Celní právo a celní správa Základy celního práva

Celní právo a celní správa Základy celního práva Celní právo a celní správa Základy celního práva Dana Šramková Pyramida norem celního práva Právo EU celní kodex prováděcí nařízení k celnímu kodexu nařízení o osvobození od cla = nařízení nařízení TIR

Více

B PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU)

B PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 02013R1352 CS 15.05.2018 001.001 1 Tento dokument slouží výhradně k informačním účelům a nemá žádný právní účinek. Orgány a instituce Evropské unie nenesou za jeho obsah žádnou odpovědnost. Závazná znění

Více

Úvod do potravinářské legislativy. Dovozy a vývozy. Kamila Míková

Úvod do potravinářské legislativy. Dovozy a vývozy. Kamila Míková Úvod do potravinářské legislativy Dovozy a vývozy Kamila Míková Dovozy a vývozy EU volný obchod - uznávání certifikátů, značek, atestů - společné obchodní standardy - upravují Nařízení Evropské komise

Více

PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) /...

PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) /... EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 13.7.2018 C(2018) 4426 final ANNEX 1 PŘÍLOHA NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) /... kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/1011, pokud

Více

PŘÍLOHY. nařízení Komise v přenesené pravomoci,

PŘÍLOHY. nařízení Komise v přenesené pravomoci, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 8.4.2016 C(2016) 2002 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY nařízení Komise v přenesené pravomoci, kterým se opravuje nařízení v přenesené pravomoci (EU) 2016/341, kterým se doplňuje

Více

Členské státy - Zakázka na dodávky - Oznámení zadávacího řízení - Vyjednávací řízení. CZ-Praha: Užitková vozidla 2010/S 182-278365

Členské státy - Zakázka na dodávky - Oznámení zadávacího řízení - Vyjednávací řízení. CZ-Praha: Užitková vozidla 2010/S 182-278365 1/5 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:278365-2010:text:cs:html CZ-Praha: Užitková vozidla 2010/S 182-278365 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE VEŘEJNÉ SLUŽBY Dodávky ODDÍL I:

Více

Hrozby, rizika a možná řešení

Hrozby, rizika a možná řešení Příloha 2 Hrozby, rizika a možná řešení Tento dokument obsahuje seznam nejvýznamnějších rizik spojených s oprávněním pro OHS a s procesem sledování a zároveň poskytuje seznam možných řešení, jak tato rizika

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Agentury Evropské unie pro základní práva za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí agentury (2016/C 449/38)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Agentury Evropské unie pro základní práva za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí agentury (2016/C 449/38) 1.12.2016 CS Úřední věstník Evropské unie C 449/203 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Agentury Evropské unie pro základní práva za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí agentury (2016/C 449/38) ÚVOD

Více

Delegace naleznou v příloze dokument C(2016) 2002 final, ANNEXES 1 to 2.

Delegace naleznou v příloze dokument C(2016) 2002 final, ANNEXES 1 to 2. Rada Evropské unie Brusel 11. dubna 2016 (OR. en) 7613/16 ADD 1 UD 72 DELACT 61 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Datum přijetí: 8. dubna 2016 Příjemce: Jordi AYET PUIGARNAU, ředitel, za generálního tajemníka

Více

Zásady ochrany osobních údajů webové zásady pro webové stránky

Zásady ochrany osobních údajů webové zásady pro webové stránky Zásady ochrany osobních údajů webové zásady pro webové stránky Kdo jsme je nezisková organizace, se sídlem Plzeňská 951/125, Praha, 150 00, zapsaná v rejstříku ústavů vedeném u Městského soudu v Praze,

Více

Žádost o posouzení. Jméno statutárního zástupce:

Žádost o posouzení. Jméno statutárního zástupce: TECHNICKÝ ÚSTAV POŽÁRNÍ OCHRANY Certifikační orgán pro certifikaci výrobků č. 3080 Žádost o posouzení Identifikační údaje o žadateli : Obchodní jméno: IČO: DIČ: výrobce dovozce distributor Adresa, tel.,

Více

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik. Vykazovaný rok: Strana č. Celkový počet stran hlášení

Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik. Vykazovaný rok: Strana č. Celkový počet stran hlášení Příloha č. 3 k vyhlášce č. /2015 Sb. Roční zpráva o plnění povinnosti zpětného odběru pneumatik Vykazovaný rok: Evidenční číslo povinné osoby - Seznam: Povinná osoba / provozovatel kolektivního systému

Více

1. Jméno/název, úplná adresa a země, kontaktní údaje, identifikační číslo TIN vývozce

1. Jméno/název, úplná adresa a země, kontaktní údaje, identifikační číslo TIN vývozce CS PŘÍLOHA I PŘÍLOHA 22-06 ŽÁDOST O REGISTRACI VÝVOZCE pro účely systémů všeobecných celních preferencí Evropské unie, Norska, Švýcarska a Turecka( 1 ) 1. Jméno/název, úplná adresa a země, kontaktní údaje,

Více

Věstník ČNB částka 18/2010 ze dne 21. prosince ÚŘEDNÍ SDĚLENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY ze dne 10. prosince 2010

Věstník ČNB částka 18/2010 ze dne 21. prosince ÚŘEDNÍ SDĚLENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY ze dne 10. prosince 2010 Třídící znak 2 2 1 1 0 5 6 0 ÚŘEDNÍ SDĚLENÍ ČESKÉ NÁRODNÍ BANKY ze dne 10. prosince 2010 k výkonu činnosti organizátora regulovaného trhu, provozovatele vypořádacího systému a centrálního depozitáře cenných

Více

Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů

Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů Směrnice č. 4 Řízení, financování a realizace projektů 1. Účel směrnice 1.1. Účelem této směrnice je stanovení jednotného postupu při přípravě, realizaci, řízení a financování projektů realizovaných společností

Více

Členské státy - Zakázka na dodávky - Oznámení zadávacího řízení - Otevřené řízení. CZ-Jihlava: Přístroje a nástroje pro transfúzi a infúzi

Členské státy - Zakázka na dodávky - Oznámení zadávacího řízení - Otevřené řízení. CZ-Jihlava: Přístroje a nástroje pro transfúzi a infúzi 1/5 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:250835-2010:text:cs:html CZ-Jihlava: Přístroje a nástroje pro transfúzi a infúzi 2010/S 163-250835 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE Dodávky

Více

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů

Informace o zpracování a ochraně osobních údajů Informace o zpracování a ochraně osobních údajů Prohlášení o zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních

Více

2001R1207 CS

2001R1207 CS 2001R1207 CS 18.02.2008 002.001 1 Tento dokument je třeba brát jako dokumentační nástroj a instituce nenesou jakoukoli odpovědnost za jeho obsah B M1 Nařízení Rady (ES) č. 1207/2001 ze dne 11. června 2001

Více

Obsah. Obsah. Předmluva 1 KAPITOLA 1

Obsah. Obsah. Předmluva 1 KAPITOLA 1 Obsah Předmluva 1 KAPITOLA 1 Úvod 2 Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Plný rozsah účetnictví 3 Zjednodušený rozsah účetnictví 4 Schéma

Více

Zpráva o ověření roční účetní závěrky Agentury Evropské unie pro základní práva za rozpočtový rok 2015

Zpráva o ověření roční účetní závěrky Agentury Evropské unie pro základní práva za rozpočtový rok 2015 Zpráva o ověření roční účetní závěrky Agentury Evropské unie pro základní práva za rozpočtový rok 2015 spolu s odpovědí agentury 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu

Více

DOTAZNÍK PRO POJIŠTĚNÍ PROFESNÍ ODPOVĚDNOSTI. auditoři, daňoví poradci, účetní

DOTAZNÍK PRO POJIŠTĚNÍ PROFESNÍ ODPOVĚDNOSTI. auditoři, daňoví poradci, účetní DOTAZNÍK PRO POJIŠTĚNÍ PROFESNÍ ODPOVĚDNOSTI auditoři, daňoví poradci, účetní Poznámka: Informace uvedené v dotazníku jsou důvěrné a pojišťovací makléř s nimi bude takto zacházet. Budou předány pouze vybraným

Více

PŘÍLOHY. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE Ve Štrasburku dne 16.1.2018 COM(2018) 33 final ANNEXES 1 to 5 PŘÍLOHY návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o přístavních zařízeních pro příjem odpadu z lodí, kterou se zrušuje směrnice

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Veřejná zakázka na dodávky zadávaná podle ustanovení 8, 12 odstavec (2), 14, 21 odstavec (1) písmeno f) a souvisejících zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále

Více

*crdux003n1mc* Drážní úřad. 121 06 Praha 2. Č.j.: DUCR-59416/11/Jr. Metodický pokyn. pro uznávání certifikačních orgánů

*crdux003n1mc* Drážní úřad. 121 06 Praha 2. Č.j.: DUCR-59416/11/Jr. Metodický pokyn. pro uznávání certifikačních orgánů Drážní úřad Wilsonova 300/8 *crdux003n1mc* CRDUX003N1MC 121 06 Praha 2 Č.j.: DUCR-59416/11/Jr Metodický pokyn pro uznávání certifikačních orgánů pro certifikaci výrobců železničních kolejových vozidel

Více

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Název obce: Obec Dukovany IČ: Přezkoumání proběhlo: Přezkoumávané období: rok 2007

ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ. Název obce: Obec Dukovany IČ: Přezkoumání proběhlo: Přezkoumávané období: rok 2007 ZPRÁVA O VÝSLEDCÍCH PŘEZKOUMÁNÍ HOSPODAŘENÍ Název obce: Obec Dukovany IČ: 00289329 Sídlo: 675 56 Dukovany Přezkoumání provedl: Ing. Karel Cejpek, auditor Místo přezkoumání: Obecní úřad Dukovany Přezkoumání

Více

REVITALIZACE AREÁLU BUČISKA

REVITALIZACE AREÁLU BUČISKA KOMERČNÍ DOMY ROŽNOV, spol. s r.o. REVITALIZACE AREÁLU BUČISKA Stručný popis zakázky nebo nákupu(ů) : V rámci projektu bude revitalizována nevyužívaná plocha na veřejné prostranství sestávající ze dvou

Více

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU OBECNÍHO Ú

STAVEBNÍ ÚPRAVY OBJEKTU OBECNÍHO Ú Příloha č. 7 Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE Název veřejné zakázky Č. j./evidenční číslo VZ Druh zadávacího řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, (dále jen zákon) KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE nadlimitní veřejné

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy za rozpočtový rok 2016 spolu s odpovědí orgánu (2017/C 417/28)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy za rozpočtový rok 2016 spolu s odpovědí orgánu (2017/C 417/28) C 417/176 CS Úřední věstník Evropské unie 6.12.2017 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy za rozpočtový rok 2016 spolu s odpovědí orgánu (2017/C 417/28) ÚVOD 1.

Více

Metodický pokyn KAČR

Metodický pokyn KAČR Metodický pokyn KAČR k vyhotovení Zprávy o věcných zjištěních k prokázání statutu výrobce s hlavním předmětem činnosti zemědělská výroba Tento metodický pokyn upravuje postup auditorů, kteří budou zpracovávat

Více

Platné znění zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, s vyznačením navrhovaných změn 4 Věcná působnost

Platné znění zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, s vyznačením navrhovaných změn 4 Věcná působnost Platné znění zákona č. 456/2011 Sb., o Finanční správě České republiky, s vyznačením navrhovaných změn 4 (1) Generální finanční ředitelství a) vykonává působnost správního orgánu nejblíže nadřízeného Odvolacímu

Více

PŘÍLOHY NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI,

PŘÍLOHY NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.11.2016 C(2016) 7159 final ANNEXES 1 to 3 PŘÍLOHY [ ] NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI, kterým se doplňuje nařízení Evropského parlamentu a Rady ze dne 23. července

Více

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ

(Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ 11.5.2016 L 121/1 II (Nelegislativní akty) NAŘÍZENÍ NAŘÍZENÍ KOMISE V PŘENESENÉ PRAVOMOCI (EU) 2016/698 ze dne 8. dubna 2016, kterým se opravuje nařízení v přenesené pravomoci (EU) 2016/341, kterým se

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice ZASÍLATELSTVÍ KAPITOLA 8 SLUŽBY POSKYTOVANÉ ZASÍLATELEM CELNÍ SLUŽBY. PŘEPRAVA NEBEZPEČNÝCH VĚCÍ. ROLE JEDNOTLIVÝCH STRAN A JEJICH POVINNOSTI. Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích

Více

Úspora energie objektu 113. budova v Baťově areálu Zlín

Úspora energie objektu 113. budova v Baťově areálu Zlín VIZIA a.s. Úspora energie objektu 113. budova v Baťově areálu Zlín zateplení obvodového pláště, zateplení střechy, výměna oken a dveří. 1 / 5 Oddíl I: Veřejný zadavatel Název, adresa a kontaktní místo/místa

Více

I. díl Úvod 12 Podstata a význam účetnictví 12 Organizace účetnictví 13 Předmět účetnictví 13

I. díl Úvod 12 Podstata a význam účetnictví 12 Organizace účetnictví 13 Předmět účetnictví 13 KAPITOLA 1 I. díl Úvod 12 Podstata a význam účetnictví 12 Organizace účetnictví 13 Předmět účetnictví 13 Jednoduché účetnictví 14 Rozsah vedení účetnictví 14 Schéma účetních soustav 15 KAPITOLA 2 Účetnízáznamy

Více

PROBLEMATIKA PŮVODU ZBOŽÍ

PROBLEMATIKA PŮVODU ZBOŽÍ PROBLEMATIKA PŮVODU ZBOŽÍ s ohledem na celní kodex Unie (UCC), implementovaný (IA) a delegovaný (DA) akt od 1. 5. 2016 1 Prohlášení dodavatele a osvědčení údajů INF 4 Prokazování a ověřování preferenčního

Více

Praha 6, Na Ořechovce 580/4, PSČ: 162 00

Praha 6, Na Ořechovce 580/4, PSČ: 162 00 Příloha 3 Kvalifikační dokumentace KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE NA SLUŽBY ZADANÉ V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN

Více

VÝZVA. Provedení přezkoumání hospodaření města Třeboně a jeho příspěvkových organizací za rok 2012

VÝZVA. Provedení přezkoumání hospodaření města Třeboně a jeho příspěvkových organizací za rok 2012 ODBOR FINANČNÍ A MAJETKOVÝ Tel.: +420 384 342 185, Fax: +420 384 723 505 e-mail: alena.bastova@mesto-trebon.cz VÝZVA k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu služby v souladu s 18 odst. 5 zákona

Více

Předmluva 1. Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2. Úvod 3 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Schéma účetních soustav 4

Předmluva 1. Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2. Úvod 3 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Schéma účetních soustav 4 Předmluva 1 Podstata a význam účetnictví 2 Organizace účetnictví 2 KAPITOLA 1 Úvod 3 Předmět účetnictví 3 Rozsah vedení účetnictví 3 Schéma účetních soustav 4 KAPITOLA 2 Účetní záznamy 5 Význam a podstata

Více

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti

obsahující údaje platné v době podání žádosti včetně informací o podaném návrhu na zápis do příslušné evidence, který nebyl ke dni podání žádosti Strana 348 32 VYHLÁŠKA ze dne 18. ledna 2010 o platebních systémech s neodvolatelností zúčtování Česká národní banka stanoví podle 142 zákona č. 284/2009 Sb., o platebním styku, (dále jen zákon ) k provedení

Více

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI k dani z přidané hodnoty

PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI k dani z přidané hodnoty 11Reg5104_4.pdf Než začnete vyplňovat tiskopis, přečtěte si, prosím, pokyny. Finančnímu úřadu v, ve, pro 01 Daňové identifi kační číslo 02 otisk podacího razítka fi nančního úřadu PŘIHLÁŠKA K REGISTRACI

Více

Návrh. NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č.,

Návrh. NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č., EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.10.2010 KOM(2010) 544 v konečném znění 2010/0272 (COD) C7-0316/10 Návrh NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY (EU) č., kterým se zrušuje nařízení Rady (ES) č. 1541/98 o

Více

Kontrolní list Systém řízení výroby

Kontrolní list Systém řízení výroby Výrobek: Konstrukční těsněné systémy zasklení s mechanickými prostředky pro přenos vlastní váhy tabulí do Zatřídění dle př. 2 NV-163 těsněného úložného rámu a odtud do nosné konstrukce pro vnější stěny

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Odrůdového úřadu Společenství za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí úřadu (2016/C 449/08)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Odrůdového úřadu Společenství za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí úřadu (2016/C 449/08) C 449/46 CS Úřední věstník Evropské unie 1.12.2016 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Odrůdového úřadu Společenství za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí úřadu (2016/C 449/08) ÚVOD 1. Odrůdový úřad

Více

Z p r á v a a u d i t o r a

Z p r á v a a u d i t o r a Z p r á v a a u d i t o r a o ověření účetní závěrky společnosti Člověk v tísni - společnost při České televizi, o.p.s. za období od 1.1.2000 do 31.12.2000 Zpráva je určena pro zřizovatele a statutární

Více

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ PROHLÁŠENÍ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Prohlášení o zpracování osobních údajů dle nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Více

Výběrové řízení na poskytovatele financování obnovy VO ve městě Brně

Výběrové řízení na poskytovatele financování obnovy VO ve městě Brně Technické sítě Brno, akciová společnost Výběrové řízení na poskytovatele financování obnovy VO ve městě Brně Stručný popis zakázky nebo nákupu(ů) : Předmětem veřejné zakázky je uzavření úvěrové smlouvy

Více

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST (2015) o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Kraj: Ministerstvo kultury ČR, Maltézské náměstí 1, 118 11, Praha 1 Malá Strana, tel.: 257

Více

Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele

Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele 1 Identifikační číslo 196 2 Kód 3 Pojmenování (název) životní situace Žádost o zápis do evidence zemědělského podnikatele 4 Základní informace k životní

Více

Prohlášení o nakládání s osobními údaji

Prohlášení o nakládání s osobními údaji Prohlášení o nakládání s osobními údaji Prodejna a půjčovna sportovních potřeb WIKI Michal Kábrt, IČO 104 77 501, se sídlem Svatojánská 133, 538 21, Slatiňany Škrovád Vážení zákazníci, tímto prohlášením

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropské nadace odborného vzdělávání za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí nadace (2016/C 449/31)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropské nadace odborného vzdělávání za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí nadace (2016/C 449/31) C 449/168 CS Úřední věstník Evropské unie 1.12.2016 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropské nadace odborného vzdělávání za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí nadace (2016/C 449/31) ÚVOD 1. Evropská

Více

Kontrolní list Systém řízení výroby

Kontrolní list Systém řízení výroby Výrobek: Beton, lehký beton, stříkaný beton Zatřídění dle př. 2 NV-163 Tabulka Skupina Techn. specif.: 1 5,6,7 Výrobce: Adresa: IČO: Datum prověrky: Výrobna: Č. Požadavek Posouzení C NC R O Poznámka Zjištění

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT Výbor pro rozpočtovou kontrolu

EVROPSKÝ PARLAMENT Výbor pro rozpočtovou kontrolu EVROPSKÝ PARLAMENT 2014-2019 Výbor pro rozpočtovou kontrolu 28.1.2015 2014/2087(DEC) NÁVRH ZPRÁVY o udělení absolutoria za plnění rozpočtu Evropského střediska pro rozvoj odborného vzdělávání na rozpočtový

Více

Revidovaný překlad právního předpisu Evropských společenství. NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 150/2003. ze dne 21. ledna 2003

Revidovaný překlad právního předpisu Evropských společenství. NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 150/2003. ze dne 21. ledna 2003 NAŘÍZENÍ RADY (ES) č. 150/2003 ze dne 21. ledna 2003 o pozastavení dovozního cla pro některé zbraně a vojenskou výzbroj RADA EVROPSKÉ UNIE, s ohledem na Smlouvu o založení Evropského společenství, a zejména

Více

Kontrolní list Systém řízení výroby

Kontrolní list Systém řízení výroby Výrobek: Malty k injektáži Zatřídění dle př. 2 NV 312 Tabulka Skupina Techn. specif.: 1 8 Výrobce: IČ: Adresa: Datum prověrky: Výrobna: 1 Systém řízení výroby dokumentace a obecné požadavky 1.1 1.2 1.3

Více

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice OBEC BLATNICE Vnitřní směrnice č.2/2015 Směrnice k finanční kontrole Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok Směrnici zpracoval: Soňa Málová Datum zpracování: 24.4.2015 Směrnici schválil:

Více

Česká republika-praha: Generátorová soustrojí se vznětovými motory 2013/S 250-438474. Oznámení o zakázce. Dodávky

Česká republika-praha: Generátorová soustrojí se vznětovými motory 2013/S 250-438474. Oznámení o zakázce. Dodávky 1/6 Toto oznámení na webové stránce TED: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:438474-2013:text:cs:html Česká republika-praha: Generátorová soustrojí se vznětovými motory 2013/S 250-438474 Oznámení o

Více

VÝZVA VÍCE DODAVATELŮM K PODÁNÍ NABÍDKY K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU

VÝZVA VÍCE DODAVATELŮM K PODÁNÍ NABÍDKY K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU VÝZVA VÍCE DODAVATELŮM K PODÁNÍ NABÍDKY K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE MALÉHO ROZSAHU ve smyslu 27 v návaznosti na 31 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, ve znění pozdějších předpisů, při kterém zadavatel

Více

Informace o zpracování osobních údajů

Informace o zpracování osobních údajů Informace o zpracování osobních údajů Chráníme vaše údaje Tímto dokumentem vám poskytujeme informace o vašich právech souvisejících se zpracováváním vašich osobních údajů. Při zpracovávání osobních údajů

Více

Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci

Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci Čestné prohlášení o vyloučení a kvalifikaci Níže podepsaný/podepsaná [jméno osoby podepisující tento formulář], jednající: (pouze u fyzických osob) svým jménem Číslo OP / cestovního pasu: (dále jen osoba

Více

Technická a organizační opatření pro ochranu údajů

Technická a organizační opatření pro ochranu údajů Technická a organizační opatření pro ochranu údajů V této příloze najdete více podrobností o tom, jak zabezpečujeme data. verze 1810 Adresa Bisnode Česká republika, a. s. Siemensova 2717/4 155 00 Praha

Více

INFORMACE PRO SUBJEKTY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ

INFORMACE PRO SUBJEKTY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ INFORMACE PRO SUBJEKTY OSOBNÍCH ÚDAJŮ O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ Vážení obchodní partneři, tímto si Vás dovoluji informovat, že s odkazem na Nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne

Více

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb

Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb Nabídka na správu domu a pozemku pro společenství vlastníků a poskytování s tím souvisejících služeb 1. Základní údaje o společnosti: Správa majetkového portfolia Praha 3 a.s. se sídlem Olšanská 2666/7,

Více

Příloha A. Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ SPORTOVNĚ - REKREAČNÍHO AREÁLU KOCIÁNOV. Zadavatel: Název: Adresa sídla / místa podnikání / bydliště:

Příloha A. Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ SPORTOVNĚ - REKREAČNÍHO AREÁLU KOCIÁNOV. Zadavatel: Název: Adresa sídla / místa podnikání / bydliště: Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce zadávané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky: ROZŠÍŘENÍ

Více

(Text s významem pro EHP)

(Text s významem pro EHP) 13.2.2019 L 42/9 PROVÁDĚCÍ NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) 2019/250 ze dne 12. února 2019 o vzorech ES prohlášení a certifikátů pro železniční prvky interoperability a subsystémy, o vzoru prohlášení o shodě s povoleným

Více

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: ŘEŠENÍ DATOVÉHO SKLADU A APLIKACÍ BUSINESS INTELLIGENCE PRO POTŘEBY ČTÚ

VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: ŘEŠENÍ DATOVÉHO SKLADU A APLIKACÍ BUSINESS INTELLIGENCE PRO POTŘEBY ČTÚ Kvalifikační dokumentace k nadlimitní veřejné zakázce na služby dle přílohy č.1 vyhlášené v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon

Více

neoprávněných zásahů do práv třetích osob, a to zejména do práv autorských, průmyslových a jiných práv duševního vlastnictví Dodavatel se zavazu

neoprávněných zásahů do práv třetích osob, a to zejména do práv autorských, průmyslových a jiných práv duševního vlastnictví Dodavatel se zavazu Smluvní strany SMLOUVA O DÍLO uzavřená v souladu s 536-565 zákona č. 513/1991 Sb. ve znění platném ke dni podpisu smlouvy 1. Objednatel Obchodní firma: Počítačová služba s.r.o. se sídlem: Stupkova 413/1a,

Více

EVROPSKÝ PARLAMENT Výbor pro rozpočtovou kontrolu

EVROPSKÝ PARLAMENT Výbor pro rozpočtovou kontrolu EVROPSKÝ PARLAMENT 2014-2019 Výbor pro rozpočtovou kontrolu 29.1.2015 2014/2124(DEC) NÁVRH ZPRÁVY o udělení absolutoria za plnění rozpočtu Sdružení evropských regulačních orgánů v oblasti elektronických

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Název zakázky: Výběrové řízení na osobní automobil Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Dodávka Datum vyhlášení zakázky: 10. 5. 2012 Název programu: Registrační

Více

Název veřejné zakázky: Rekonstrukce prostor Odboru živnostenského ÚMČ Praha 10 v rámci projektu OPPK Úřad přátelský podnikatelům

Název veřejné zakázky: Rekonstrukce prostor Odboru živnostenského ÚMČ Praha 10 v rámci projektu OPPK Úřad přátelský podnikatelům Kvalifikační dokumentace k veřejné zakázce vyhlášené ve zjednodušeném podlimitním řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné

Více

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Strana 5334 Sbírka zákonů č. 405 / 2011 Částka 142 405 VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 15a odst. 7, 64, 75a odst. 4 a 135 písm. b), d),

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropské nadace pro zlepšení životních a pracovních podmínek za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí nadace

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropské nadace pro zlepšení životních a pracovních podmínek za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí nadace C 449/188 CS Úřední věstník Evropské unie 1.12.2016 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropské nadace pro zlepšení životních a pracovních podmínek za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí nadace (2016/C

Více

Směrnice k finanční kontrole

Směrnice k finanční kontrole Obec Hluboš 262 22 Hluboš 3 Směrnice č. 28/2015 nahrazuje směrnici č. 6 z 26.1.2006 Směrnice k finanční kontrole 1. Předmět úpravy 1.1. Směrnice upravuje finanční kontrolu, která je součástí finančního

Více

ZPRÁVA (2016/C 449/07)

ZPRÁVA (2016/C 449/07) 1.12.2016 CS Úřední věstník Evropské unie C 449/41 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Výkonné agentury pro spotřebitele, zdraví, zemědělství a potraviny za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí agentury

Více

CZ-Praha: Osobní vozidla 2009/S 88-126930 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE. Dodávky

CZ-Praha: Osobní vozidla 2009/S 88-126930 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE. Dodávky 1/5 CZ-Praha: Osobní vozidla 2009/S 88-126930 OZNÁMENÍ O ZAKÁZCE Dodávky ODDÍL I: VEŘEJNÝ ZADAVATEL I.1) NÁZEV, ADRESA A KONTAKTNÍ ÚDAJE: Česká televize, Kavčí hory, Kontakt: Útvar nákupu a celní deklarace,

Více

INFORMAČNÍ ŘÁD KOMORY AUDITORŮ ČESKÉ REPUBLIKY

INFORMAČNÍ ŘÁD KOMORY AUDITORŮ ČESKÉ REPUBLIKY INFORMAČNÍ ŘÁD KOMORY AUDITORŮ ČESKÉ REPUBLIKY Informační řád o zjišťování údajů o statutárních auditorech, auditorských společnostech, asistentech auditora, auditorech z jiných členských zemí Evropské

Více

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností

ŽÁDOST o zařazení do programu Podpora obnovy kulturních památek prostřednictvím obcí s rozšířenou působností církev obec spolky kraj jiné Identifikace žádosti PID ORP: vyplní ORP Identifikace žádosti PID MK: vyplní MK Obec s rozšířenou působností: Opava Kraj: Moravskoslezský Ministerstvo kultury ČR, Maltézské

Více

Delegace naleznou v příloze dokument D045810/01.

Delegace naleznou v příloze dokument D045810/01. Rada Evropské unie Brusel 22. července 2016 (OR. en) 11453/16 STATIS 52 COMPET 430 UD 169 PRŮVODNÍ POZNÁMKA Odesílatel: Evropská komise Datum přijetí: 22. července 2016 Příjemce: Č. dok. Komise: D045810/01

Více

ČÁST TŘETÍ POŽADAVKY NA SUBSYSTÉMY. 6 Ověřování subsystému

ČÁST TŘETÍ POŽADAVKY NA SUBSYSTÉMY. 6 Ověřování subsystému V. Vybrané části nařízení vlády č. 133/2005 Sb., o technických požadavcích na provozní a technickou propojenost evropského železničního systému, ve znění nařízení vlády č. 371/2007 Sb., nařízení vlády

Více

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ OBCHODNÍCH PARTNERŮ

INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ OBCHODNÍCH PARTNERŮ INFORMACE O ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ OBCHODNÍCH PARTNERŮ Zásady zpracování osobních údajů ve společnosti Ochrana Vašich osobních údajů je pro nás důležitá. Toto prohlášení o zásadách ochrany osobních

Více

POKYNY PRO ODESÍLATELE ZÁSILEK

POKYNY PRO ODESÍLATELE ZÁSILEK POKYNY PRO ODESÍLATELE ZÁSILEK Obnovení přepravy zásilek podléhajících celnímu řízení do Moskvy. Služba dostupná pouze pro zásilky určené pro právnické osoby firmy v Rusku. Není určena pro zásilky určené

Více

Obchodní akademie Plasy. Maturitní okruhy

Obchodní akademie Plasy. Maturitní okruhy Maturitní okruhy 1) Výrobní faktory 2) Personalistika 3) Finanční trh 4) Bankovní systém, ČNB 5) Obchodní banky a jejich funkce 6) Výrobní činnost 7) Podnikání, vznik a zánik podniku 8) Financování podniku

Více

Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob

Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob Informace o zpracování osobních údajů fyzických osob pro odběratele a dodavatele společnosti ARDAT Systems s.r.o. vypracováno 1. 5. 2018 poslední změna 25. 5. 2018 platnost od 25. 5. 2018 platnost do Společnost

Více

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí úřadu (2016/C 449/18)

ZPRÁVA. o ověření roční účetní závěrky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí úřadu (2016/C 449/18) 1.12.2016 CS Úřední věstník Evropské unie C 449/97 ZPRÁVA o ověření roční účetní závěrky Evropského úřadu pro bezpečnost potravin za rozpočtový rok 2015, spolu s odpovědí úřadu (2016/C 449/18) ÚVOD 1.

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ PODMÍNKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A ZADÁVACÍ PODMÍNKY veřejné zakázky malého rozsahu na služby: Manažerské řízení projektu OPŽP - Rozšíření ČOV Řevnice a kanalizačních řadů Zadavatel, Město Řevnice, se sídlem Nám.

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE na veřejnou zakázku s názvem Dodávka IT techniky 1/2019 zadávanou dle 141 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění, (dále jen Zákon ) v dynamickém nákupním

Více

ŽÁDOST O POVOLENÍ K DISTRIBUCI LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ Název (Obchodní firma žadatele, u fyzické osoby jméno a příjmení)

ŽÁDOST O POVOLENÍ K DISTRIBUCI LÉČIVÝCH PŘÍPRAVKŮ Název (Obchodní firma žadatele, u fyzické osoby jméno a příjmení) DIS-8 (verze 1) Státní ústav pro kontrolu léčiv tel.: +420 272 185 111 e-mail: posta@sukl.cz Šrobárova 48, 100 41 Praha 10 fax: +420 271 732 377 web: www.sukl.cz ŽÁDOST O POVOLENÍ K DISTRIBUCI LÉČIVÝCH

Více

Všem obchodním partnerům. V Praze dne Věc: informace o zpracování osobních údajů. Vážení obchodní partneři,

Všem obchodním partnerům. V Praze dne Věc: informace o zpracování osobních údajů. Vážení obchodní partneři, Všem obchodním partnerům V Praze dne 22.5.2018 Věc: informace o zpracování osobních údajů Vážení obchodní partneři, naše společnost, se sídlem:, 130 00 Praha 3, Žižkov,, IČO: 034 58 059, zapsaná v obchodním

Více