Hnojnick. Vydal Obecní úřad Hnojník 1/2002

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hnojnick. Vydal Obecní úřad Hnojník 1/2002"

Transkript

1 zpravodaj Hnojnick Vydal Obecní úřad Hnojník 1/2002

2 Vážení občané V krátkosti vám chci popsat co v tomto roce chceme do komunálních voleb stihnout. Letos zahájíme výstavbu vodovodu a plynovodu v lokalitě za lesem, což je od modlitebny v Komorní Lhotce směrem k Hnojníku (k lesu) a zavést všem občanům Hnojníku v této lokalitě vodu a plyn. Stavba bude dokončena do konce roku Pokračujeme v rekonstrukci a přístavbě Domu s pečovatelskou službou. Dokončení v roce 2002 popřípadě 2003 což záleží na tom zda získáme dotaci, kterou vyřizuje Charita Český Těšín v osobě p. Mgr. Michala Krawiece. Pokračujeme na dokončení projektových dokumentací k akcím rozšíření katolického hřbitova a tréninkové hřiště za hřištěm Míru. Obě projektové dokumentace budou hotovy do konce května Na obě akce budeme žádat dotaci od státu na rok V letošním roce jsme získali dotaci na ozelenění veřejných ploch ve výši Kč. Z těchto prostředků chceme upravit meziskládku zeminy na odpočinkovou plochu s možností sportovního vyžití. Na závěr mi dovolte pozvat vás na zasedání zastupitelstva obce, které se bude konat dne v hodin v Hasičské zbrojnici. Hlavní téma projednávání bude hospodaření obce v roce 2001 a rozpočet na rok 2002, který je navrhován vyrovnaný ve výši Kč. Jaromír Kafonek, starosta obce ROZMÍSTĚNÍ KONTEJNERŮ PRO JARNÍ ÚKLID R Termín Místo část obce Typ Poznámka Stryja, Suchánek Bogdan 7 m 3 odvoz v pondělí Landecký Jar. 7 m 3 odvoz v pondělí Skladex naproti p. Papaly 7 m 3 odvoz v pondělí Střed obce u p. Zielonky 40 m 3 přistavený v pátek večer odvoz v pondělí Dvojdomky sm. Střítež 7 m 3 odvoz v pondělí U pošty 7 m 3 odvoz v pondělí Za pekárnou 7 m 3 odvoz v pondělí Kolonie za obch. střediskem 7 m 3 odvoz v pondělí Za stavebninami 7 m 3 odvoz v pondělí Novákovice u Brody 7 m 3 odvoz v pondělí Novákovice pod obřadkou 7 m 3 odvoz v pondělí

3 Nabídka Nabízím k prodeji pozemek parc. č. 1457/4 v Hnojníku (část mezi Správou hmotných rezerv a kolonií rod. domků), případně jej nabízím k pronájmu (možnost kosení trávy). Bližší informace pan Jaromír Beneš, U Ostravice 3E, Frýdek Místek, tel. 0602/ , případně Obec Hnojník paní Szczuková, tel. 0658/ OZNÁMENÍ Oznamujeme občanům, že na Obecní úřad v Hnojníku bude docházet právník, který bude poskytovat služby občanům. Svou činnost započne a následně vždy každých 14 dnů ve středu, od hod. (každý lichý týden). Oznámení Dne byl u nádraží odchycen volně pobíhající vlkošedý pes německý ovčák. Majitel si může tohoto psa vyzvednout v útulku v Sedlištích. Bližší informace podá majitel útulku pan Ondračka na telefonním čísle 0658/ nebo 0737/ Jaromír Kafonek, starosta obce Chrystus zmartwych powstał Radujmy się! Mimo cierpień i bólów Radujmy się! ŘÍMSKOKATOLICKÁ FARNOST HNOJNÍK, POŘAD BOHOSLUŽEB V DOBĚ VELIKONOČNÍ Květná neděle památka vjezdu Ježíše do Jeruzaléma (průvod s ratolestmi) Hnojník 7.30 hod. p 8.45 hod. č Třanovice hod. č Zelený čtvrtek Památka Poslední večeře Hnojník hod. č+p

4 Velký pátek Umučení Ježíše Krista Hnojník hod. obřady č+p Bílá sobota Vigilie Zmrtvýchvstání Páně Hnojník hod. obřady a mše sv. č+p Neděle Slavnost Zmrtvýchvstání Páně Hnojník 7.30 hod. p 8.45 hod. č Třanovice hod. p Pondělí velikonoční Hnojník 7.30 hod. p 8.45 hod. č Třanovice hod. č Požehnané velikonoce v blízkosti vzkříšeného Pána Vám přejí a vyprošují P. Mgr. Rudolf Sikora, farář a děkan P. Mgr. Mirosław Brutkowski, kaplan Žádost Policie ČR v Hnojníku o spolupráci Od začátku roku 2002 se začaly v obcích Hnojník, Třanovice, Vělopolí, Střítež, Smilovice a Komorní Lhotka, ale i v dalších okolních obcích vyskytovat ve zvýšené míře případy krádeží vloupáním do nejrůznějších objektů, jako jsou například garáže, hospodářské budovy, dílny a podobně, ze kterých doposud neznámí pachatelé odcizili nejrůznější věci, nářadí a zahradní techniku. Výjimkou nejsou ani případy vloupání do rekreačních domků nebo do motorových vozidel a krádeže věcí z nich. Všechny případy, které se staly v posledních měsících mají jeden společný rys, a tím je poněkud menší ostražitost občanů a menší pozornost občanů vůči svému majetku a svému okolí. Jako příklad lze uvést případy, kdy pachatelé vniknou do neuzamčené garáže, do nedostatečně zabezpečené hospodářské budovy a podobně. V jednom případě dokonce majitel své dílny v rodinném domku slyšel zvuky páčení a násilného vniknutí do dílny, avšak tomuto nevěnoval pozornost a nepřivolal policisty. Dále lze uvést případy, které jsou spáchány také proto, že samotní lidé zanechávají hodnotnější věci jako např. odnímatelná autorádia, mobilní telefony, aktovky, doklady a další věci ve svých motorových vozidlech a tím vytvářejí podmínky ke spáchání trestného činu, neboť pachatelé většinou vstupují a zcizují věci tam, kde je co odcizit. Dále je nutno občany upozornit na případy, při kterých bývá zneužita důvěřivost občanů, zejména důchodců. Pachatelé si někdy náhodně a někdy cíleně vytypují osamělou důchodkyňi, nebo důchodce, přijdou za ním domů a sdělí, že jsou pracovníky sociálního úřadu nebo případně nějaké charitativní organizace, nebo někdy jen nabízejí nějaké zboží k prodeji.

5 Poté co jej důchodce vpustí do bytu, kde s pachatelem chvíli hovoří nebo provádí nějaký nákup nabízeného zboží, využije pachatel nepozornosti důchodce a tomuto odcizí peníze, ale někdy i mobilní telefon či další věci. Těmto případům lze předejít tím, že budou dodržovány tyto zásady: 1. Nebýt vždy důvěřivý k cizím osobám. 2. Nepouštět ihned neznámou osobu domů, ale hovořit s ní například přes okno. 3. Nevěřit vždy tomu, že jste vyhráli nějakou cenu, značným slevám výrobků a podobně. 4. Žádat aby se taková osoba představila a prokázala se patřičnou legitimací úřadu, firmy. 5. Nebude-li legitimace firmy nebo úřadu věrohodná, požádat o předložení nějakého dokladu totožnosti, jestliže to osoba odmítne, více se s ní nebavit. 6. Jestliže sdělí cizí osoba své jméno a příjmení a toto souhlasí například s občanským průkazem, cestovním pasem nebo jiným oficiálním dokladem, možno s takovou hovořit. 7. Bude-li cizí osoba agresivní, nebo bude chtít násilím vstoupit do bytu nebo rodinného domu, tak nutno telefonicky přivolat Policii ČR. 8. Vždy si musíte uvědomit, zda čekáte nějakou návštěvu osoby, kterou jste nikdy neviděli a podle toho jednat. 9. Vždy musíte mít na paměti, jestli náhodou ten, kdo Vám nabízí výhodnou koupi zboží není člověk, který chce pouze využít Vaší důvěřivosti. Poté je potřeba pamatovat na to, že ne každý nákup musí být výhodný. Policie ČR v Hnojníku se obrací na občany se žádostí o užší spolupráci, která by měla spočívat v tom, že občané budou více pozornější ke svému majetku. Dále by měli být více pozornější i ke svému okolí a v případě, že zjistí výskyt podezřelých vozidel nebo osob, nezvykle se pohybujících v okolí jejich bydliště, nebudou lhostejní a přivolají telefonicky hlídku policie. Volat možno na linku 158. Volat možno také na číslo telefonu , V případě, že se dovoláte na telefonní záznamník, můžete zanechat vzkaz, nebo bude-li to nutné a vhodnější, opět volejte linku 158. Kvalita ochrany majetku občanů spočívá mimo jiné také v dobré spolupráci policie s občany a naopak. Předem děkuji za spolupráci. Vedoucí oddělení PČR v Hnojníku: por. Bc. Sliž Martin OČEKÁVÁNÍ Jaro. Jaké tajemné slůvko. Období, které probouzí ze spánku, z odpočinku. S očekáváním často pronášíme různé prognózy: Jaké bude, co přinese? Očekáváme situace, které protkávají náš život. Mohou být radostné či smutné, příjemné či méně příjemné. Jedno očekávání nás ale nemine. Jaké? Zkusme se zamyslet!

6 Velká noc. Večer odlišný od všech ostatních. Večer očekávání, kterým vstupujeme do vzkříšení Velké noci. Večer očekávání, ne čekání. Čekání, to je až přijdu na řadu, až přijede autobus, až se ozve zvonění, až Čekání je čas plánované i neplánované náhradní činnosti, čas nudy i horečného spěchu, čas klábosení, podřimování, starých časopisů, čas křížovek a detektivek. Očekávání je něco jiného. Očekávání, takové, jakým je naplněn třeba večer Velké noci, to jsou poslední kroky k cíli, poslední schody k výhledu na nové obzory, poslední metry v tunelu před vjezdem do světla. Očekávání je otvírání dveří nového domova. Očekávání je vnitřní příprava na to, co přichází, disponování se pro to, do čeho vstupuji. Do čeho vstupuji a co očekávám? Pro každého z nás je to jistě mnoho věcí. Od maličkostí všedního dne po události jedinečné a důležité. Čím větší věc očekáváme, tím je naše očekávání intenzivnější. Očekáváme vlastně stále. I tváří v tvář smrti. Očekávání nás, křesťanů, je zaměřeno na očekávání Ježíše Krista jako události, která dala životu člověka nový rozměr.ježíš Kristus nám dává to, co má sám. I my budeme uvedeni do absolutní formy lidského života. Očekávejme věci přicházející jako dobré, očekávejme i tu poslední jako tajemný dar. Očekávejme tak i své vzkříšení. (Vojtěch Cikrle, aby mohlo vyrůst něco krásnějšího). Życzymy wszystkim radosnych i spokojnych Świąt Zmartwychwstania Chrystusa. Niech wiadomość Jego zwycięstwa nad śmiercią zabłyśnie w naszym życiu i ślady Jego światłości niech nas prowadzą. Římskokatolická farnost Hnojník Březen měsíc Internetu Knihovna v Hnojníku se připojila k celostátní akci Březen měsíc Internetu v českých knihovnách. Tuto akci vyhlásil Svaz knihovníků a informačních pracovníků. Pod heslem Do knihovny na Internet Internetem do knihovny nabízíme po celý měsíc březen slevu na připojení 15 Kč/hodinu. Chceme připomenout, že registrování uchazeči o zaměstnání si mohou zdarma 1 za týden 1 hodinu hledat zaměstnání pomocí Internetu. Pro starší spoluobčany jsme připravili kurs vyhledavání na Internetu a ovládání elektronické pošty. Každé úterý dopoledne zdarma zaškolíme seniory v tzv. Seniorsurfingu ve vyhledávání na Internetu. Zájemci se mohou přihlásit osobně nebo telefonicky v Knihovně Hnojník.

7 Informace o knihovně najdete na našich webovských stránkách: Našim stálým i novým čtenářům jsme nakoupili knižní a filmové novinky. Mohou si vybrat např. knihy Já chci přece žít román o dívce HIV pozitivní, Dáma ze Serailu životopisný román turecké sultánky, První jezdec Apokalypsy špionážní román, Ohně v oblacích válečný román ofrancouzkých letcích z 2. světové války, Sběratel kostí detektivka, Formule 2001/2002 dokument o závodech Formule 1, Atlas psů a Atlas koní, Rubínový záliv romantický příběh, Usáma bin Ládin a mezinárodní terorismus dokument o teroristech, Strážce thiller, Řeka bohu 3. díl historický román ze starého Egypta, pro děti např. Příručky mladých svišťů 11. a 12. díl, Tygrův příběh příběh o kamarádovi Medvídka Pú a další. Novinky ve videokazetách: Balada o Alosaurovi příběh o dinosaurech, Kytice filmové zpracování Erbenových balad, Hanibal pokračování Mlčení jehňátek, Mercury B. Willis ve špionážním thilleru, Nepřítel před branami válečný film ze stalingradské bitvy, Tygr a drak držitel Oscara 2001 a další. Věříme, že si každý z vás u nás najde něco, co ho zaujme a pokud ne, objednáme požadované knihy z jiné knihovny. Navštívit knihovnu můžete v pondělí a čtvrtek a v úterý Pokud potřebujete přijít mimo půjčovní dobu nebo máte jiné požadavky, dohodněte si návštěvu telefonicky na číslech 0658 / , 0723 / i SMS nebo na ové adrese: knihovna@hnojník.cz. Marie Mališová Poděkování všem lidem dobré vůle. Vážení spoluobčané. Ve dnech ledna 2002 se již podruhé uskutečnila celostátní akce Tříkrálová sbírka. Mnohé domácnosti navštívily kolednické skupinky, představující Tři Krále, ať už v přestrojení nebo v civilu, které tvořili dobrovolníci z řad dospělých, dětí a mládeže a poprosili vás o dobrovolný příspěvek na charitativní účely. Touto cestou jménem charity a všech potřebných, kterým charita slouží chci poděkovat za vaši vstřícnost, za každé otevřené dveře, za každý dar, za ochotu a dobrou vůli mnohých z vás. Výtěžek této sbírky byl odeslán na konto Sdružení Česká katolická charita. Jak jsme vás již informovali v prosincovém čísle Zpravodaje, 70 % tohoto výtěžku se vrátí zpět do našeho regionu a bude určeno na rekonstrukci staré bývalé školy v Hnojníku na Charitní dům pokojného stáří. Zbylých 30 % bude rozděleno na humanitární pomoc, rozvojový fond, diecézní a arcidiecézní střediska a režii sbírky.

8 Pokud vás zaujala Tříkrálová sbírka a činnost Charity a neměli jste možnost setkat se s koledníky, můžete ještě stále přispívat na centrální konto Tříkrálové sbírky a to buď složenkami nebo přímo ze svého účtu. Vyjadřujeme též dík městským a obecním úřadům za příspěvek do sbírky, za pomoc při zapečeťování a rozpečeťování pokladniček a závěrečném vyhodnocování sbírky. Také výtěžek Tříkrálového koncertu chrámových sborů při římskokatolické farnosti v Českém Těšíně byl věnován na konto Tříkrálové sbírky, děkujeme. Ještě jednou všem dárcům děkujeme a těšíme se na další spolupráci. S přáním pokoje a dobra Mgr. Michal Krawiec, ředitel charity Č. Těšín Na závěr uvádíme přehled výsledků Tříkrálové sbírky na území, které spravuje charita Český Těšín. Albrechtice ,50 Český Těšín ,20 Dolní Domaslavice ,10 Havířov ,50 Horní Domaslavice ,00 Horní Suchá ,30 Hnojník ,80 Chotěbuz ,50 Karviná ,40 Doubrava 8 365,20 Komorní Lhotka ,20 Petrovice ,00 Ropice ,00 Soběšovice 9 586,60 Stonava ,00 Střítež ,00 Těrlicko ,10 Tošanovice ,00 Třanovice ,00 Vělopolí 6 032,00 CELKEM ,40

9 Plán sběru a svozu nebezpečných odpadů v obci Hnojník a Komorní Lhotka Termín: sobota Hodina Stanoviště sběru Hnojník u Dílen Taspek Hnojník u obch. domu Jednota Hnojník u Večerky U závor Hnojník u Večerky Mona Komorní Lhotka u aut. zast. Kamenec Komorní Lhotka u obchodu Jednota Komorní Lhotka točna u hotelu Tesárek PROVÁDÍME SBĚR TĚCHTO NEBEZPEČNÝCH ODPADÚ: Barvy a ředidla včetně obalů jimi znečištěných, lepidla a pryskyřice, kyseliny a hydroxidy, čistící a odmašťovací prostředky, oleje (mimo potravinářských), fotochemikálie, zahradní chemie (zejména pesticidy), monočlánky a autobaterie, zářivky a výbojky, obaly se zbytky chemikálií, rtuťové teploměry, léky a léčiva, ledničky, mrazničky, hasící přístroje s obsahem freonů, televizory, rádia a počítače. Pro občany a podnikatele, kteří jsou zaregistrováni v systému nakládání s komunálními odpady obce a uhrazují měsíční příp. čtvrtletní poplatky, je sběr, svoz a zneškodnění nebezpečných odpadů bezplatné. Využijte příležitost a zbavte se nebezpečných odpadů! Sběrný a recyklační dvůr komunálních odpadů Provozovatel: Nehlsen Třinec s.r.o. ul. Jablunkovská 392, Třinec Staré Město Tel. spojení: Dispečink 0659/ , 0602/ Provozní doba pondělí úterý středa čtvrtek pátek sobota

10 Odebíráme tyto odpady Kód druhu Kategorie odpadu Název druhu odpadu pneumatika O papír a/ nebo sklo O sklo O drobné plastové předměty O ostatní plasty O drobné kovové předměty O ostatní kov O dřevo O kompost. kuch. odpad vč. olejů ze smažení O oděv O textilní materiál O kompost. odpad (tráva, listí, zbytky rostlin) O zemina nebo kameny O objemný (směsný) komunální odpad O beton O cihla O keramika O azbestová stavební hmota O asfalt bez dehtu O kabely O sorbent, upotř. čistící tkanina, filtrační materiál, N ochranná tkanina asfalt s obsahem dehtu N dehet nebo výrobky z dehtu N izolační materiál s obsahem azbeztu N olej a/ nebo tuk N barva, lepidlo, pryskyřice N rozpouštědlo N kyselina N hydroxid N detergenty, odmašťovací přípravky N fotochemikálie N léky N pesticidy N monočlánky a akumulátorové baterie N zářivka nebo ostatní odpad s obsahem rtuti N lednice N elektrotechnický materiál N

11 Dále vám sdělujeme, že v Třinci Oldřichovicích je v provozu sběrný a recyklační dvůr komunálních odpadů kat. O a N, kde občané a podnikatelé zapojení do systému nakládání s odpady vaší obce mohou odevzdat v příloze vyznačené odpady, a to bezplatně. Podnikatelé nezapojení do systému mohou sběrný dvůr využívat, avšak za úplatu. Soukromé osmileté gymnázium, s. r. o. 28. října 1598, Frýdek Místek tel., fax: 0658/ Zykmundova@seznam.cz, vanickovar@seznam.cz (sídlo v budově Střední průmyslové školy v Místku) Oznamuje otevření nového studijního oboru a změnu názvu školy od 1. září Soukromé gymnázium a Střední odborná škola, s. r. o. Gymnázium: gymnázium 4leté (všeobecné zaměření, po 9. třídě ZŠ) gymnázium 8leté (všeobecné zaměření s profilací na cizí jazyky, po 5. třídě ZŠ) Střední odborná škola, Sociální činnost stud. obor Sociální péče Sociálněsprávní činnost 4leté denní studium (po 9. třídě ZŠ), 5leté dálkové studium při zaměstnání, obojí ukončeno maturitní zkouškou Uplatnění: sociální pracovník v různých typech sociálních zařízení, referent sociálních orgánů státní správy a samosprávy, možnost pokračovat v pětiletém magisterském studiu na Ostravské univerzitě obor sociální práce. Odborné a profilující předměty: psychologie, osobnostní výchova, právo, sociální politika, sociální zabezpečení, sociální péče, ekonomika, výpočetní technika, veřejné finance, technika administrativy, cizí jazyky. Školné: Kč 1000 Kč/měsíčně. Bližší informace Den otevřených dveří od 9.30 do hodin

12 ZŠ Dobrá otevírá matematickou třídu Základní škola Dobrá nabízí ve školním roce 2002/2003 možnost zařazení žáků letošních pátých ročníků ZŠ do třídy s rozšířenou výukou matematiky a informatiky od 6. ročníku ZŠ. Přijímací řízení proběhne na základě dostatečného počtu přihlášek během měsíce dubna. Základní škola s rozšířeným vyučováním matematiky a informatiky plní výchovné a vzdělávací cíle stanovené pro ZŠ a navíc poskytne žákům hlubší znalosti z matematiky a z informatiky. Přihlášky zasílejte na adresu: ZŠ Dobrá Dobrá O termín přijímacích zkoušek budou zájemci včas informováni. Ing. Martina Voznicová obchodní zástupce Allianz pojišťovny, a. s. si Vás dovoluje informovat o následujících produktech: n Nové pojištění privátního majetku, pojištění staveb n Komplexní autopojištění s možností slev n Abeceda života pojištění pro děti s cestovním pojištěním zdarma n Daňově zvýhodněné životní pojištění občanů n Cestovní pojištění, výhodné celoroční pojištění n Úrazové pojištění n Pojištění podnikatelů n Penzijní připojištění, stavební spoření HYPO Kontakt pro podrobnější informace: Martina Voznicová, Dobratice 260, Tel.: , 0658/ martina.voznicova@worldonline.cz

13 Stfiechy 2002 Provádíme: G Kompletní tesafiské v stavby G G DemontáÏe pûvodních star ch stfie ních krytin, bednûní i krovû, vãetnû zaji tûní odvozu suti G G Havarijní opravy stfiech i v zimním období, pfiedchozí opravy na pozdûj í rekonstrukci stfiechy G G Zpracování stfie ního systému nabízíme zdarma, následná dodávka a montáï G G Poradenství ke krytinám, vhodnosti materiálu a stavu stfiechy G Informace: 0603/ , 0608/ Díky spolupráci se stfie ním centrem v âeském Tû ínû vám zajistíme dopravu materiálu zdarma Poruchová sluïba Plyn Hotovostní sluïby Poruchy hlaste na dispeãink 0659/ / F Viadrus F Dakon F Mora F Destila F F Therm F Protherm F Karma F Beretta F F Ferroli F Vaillant F Viessmann F F Junkers F Wolf F

14 Malé domovní čistírny odpadních vod Bio Cleaner Odlučovače ropných látek AS TOP Odlučovače tuků p Přečerpávací jímky Vodoměrné šachty p Kanalizační šachty Septiky I. stupeň p Zemní filtry II. stupeň Žumpy p Plastové vodojemy Vypláštěnístávajících septiků a žump další nádrže a jímky dle požadavků 0737/ , 0656/ Peter Hilovský Kunčice pod Ondřejníkem 674 Firma Labaj Jaromír é Výměna a montáž střešních krytin é Střešní hydroizolace é Montáž okapových systémů é Zateplení střech a fasád é Ořez obtížně dostupných stromů tel.: 0777/ , 0777/ Vendryně 483

15 Třinecký inženýring, a. s. Průmyslová prodejna Nabízený sortiment: Profily válcované: profily I, L J kruhová ocel betonářská ocel hladká (5,5, 6, 6,5 7) J betonářská ocel žebírková (10 25) plochá ocel ( ) J tyč L ( ) J tyč průřezu I 100 dle ČSN, DIN Prodej neshodné výroby (rozměrová, materiálová) za výhodné ceny Profil uzavřený Profily tažené: kruhové J čtvercové J obdélníkové J šestihranné dle ČSN, DIN, rozměrové tolerance H9, H11 běžné nebo na přání zákazníka Plechy válcované za tepla pozink: svitky J tabule Vzduchotechnické potrubí: kruhové (SPIRO) J čtyřhranné J vč. tvarovek J LUTNY Klimatizační jednotky Taridan, Golem Prvky bytového větrání: Středisko vzduchotechniky v areálu Kovony Karviná v Drobný prodej pro stavebníky v Dělení dle požadavku zákazníka v Bezproblémový průjezd branami TŽ, a.s. v Doprava zajištěna v Výhodné ceny Sídlo: Třinecký inženýring, a. s. Frýdecká 126, Třinec Staré Město Sklad: areál TŽ, a. s., Třinec Konská, Sklad investic IČO: DIČ: Kontakt: Tel.: 0659/ Fax: 0659/ mobil: 0602/ Tel.: 0659/ Fax: 0659/ Tel.: 0659/ Fax: 0659/ mobil: 0602/ jiri.muzik@tzi.trz.cz

16 STAVEBNÍ FIRMA JIŘÍ FLUKSA nabízí r zateplování budov q r zednické práce q r zámkové dlažby q r opravy balkónů a teras q r renovace bytových jader q r malířské a natěračské práce q r tesařské práce q r pokrývačské práce q r klempířské práce q Kontakt: Jiří Fluksa Mattys group Příborská 12/1585 (areál bývalého Řempa v Místku) Tel./fax: 0658 / nebo tel.: 0658 / večer Mobil: 0608 / , e mail: mattys.group@quick.cz Vydává a do všech domácností zdarma distribuuje Obecní úřad Hnojník, náklad 500 ks. Vyrábí Beatris, Dobrá. Výtisk zdarma

o nakládání s komunálním odpadem

o nakládání s komunálním odpadem Obecně závazná vyhláška města Nejdek č. 3 / 2008 o nakládání s komunálním odpadem Město Nejdek na základě usnesení č. ZM/242/9/08 zastupitelstva města ze dne 10. dubna 2008, ve smyslu ustanovení 17 odst.

Více

Sběrný dvůr Města Rakovník

Sběrný dvůr Města Rakovník Sběrný dvůr města Rakovníka Ve městě je zřízen sběrný dvůr ( v ulici Dukelských hrdinů), do kterého mohou občané, popřípadě i firmy ukládat nebezpečný odpad (např. staré léky, zářivky, zbylé a stare barvy,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008

Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína. č. 1/2008 Obecně závazná vyhláška obce Životice u Nového Jičína č. 1/2008 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004,

Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004, Obecně závazná vyhláška města Heřmanův Městec č. 3/2004, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města, včetně systému

Více

Jeřmanická drbna č.2/2010

Jeřmanická drbna č.2/2010 Jeřmanická drbna č.2/2010 www.jermanice.cz SDH Jeřmanice pořádá 17.4.2010 již 19. ročník Hasičského víceboje. Po celé obci se opět budou pohybovat hlídky malých hasičů, počítáme s účastí cca 200 dětí.

Více

Město Lipník nad Bečvou

Město Lipník nad Bečvou Město Lipník nad Bečvou Obecně závazná vyhláška města Lipník nad Bečvou č. 2/2004, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, vznikajících

Více

piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem

piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem Katalogové číslo ázev odpadu Kategorie 02 01 07 dpady z lesnictví 03 01 01 odpadní kůra a korek 03 01 05 piliny, hobliny, odřezky, dřevo, dřevotřískové desky a dýhy, neuvedené pod číslem 03 01 04 03 03

Více

Odložení nebezpečných odpadů

Odložení nebezpečných odpadů Odložení nebezpečných odpadů veškeré ceny jsou bez příslušné sazby, ceny nezahrnují odvoz odpadů z místa určení, platnost od 1. 1. 2015 Název Dřevo Název 20 01 37 9 500 Kč Rozpouštědla 20 01 13 9 000 Kč

Více

M Ě S T O CH L U M E C

M Ě S T O CH L U M E C M Ě S T O CH L U M E C Obecně závazná vyhláška č. 2/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území

Více

 odpol  odpol  odpol

 odpol  odpol  odpol ul. Průmyslová ul. Kpt.Poplera letní čas zimní čas pondělí dopol. 8.00-12.00 8.00-12.00 odpol. ------------ ------------ úterý dopol. 8.00-12.00 8.00-12.00 odpol. 14.00-18.00 13.00-17.00 středa dopol.

Více

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem

Obecně závazná vyhláška. č. 1/2013. o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška č. 1/2013 Zastupitelstvo města Nové Město nad Metují se na svém zasedání dne 20. června 2013 usneslo vydat na základě 10 písm. d) a 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o

Více

ZPRAVODAJ 9/2018. Informace o spolupráci s Městskou policií Havířov v obci Soběšovice

ZPRAVODAJ 9/2018. Informace o spolupráci s Městskou policií Havířov v obci Soběšovice ZPRAVODAJ 9/2018 XX. veřejné zasedání Zastupitelstva obce Soběšovice se bude konat ve středu 5. září 2018 od 17:00 hod. v zasedací místnosti Obecního úřadu v Soběšovicích. Všichni občané jsou srdečně zváni.

Více

Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459

Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459 Technické služby Lanškroun, s.r.o., IČO: 25951459 Ceny služeb s platností od 1.1.2011 S L U Ž B Y : Položka fakturace Měrná jednotka Kč Bez DPH Včetně DPH UOA 38-09 LIAZ ram.nakl. 1 km jízdy 25,00 30,00

Více

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ

VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, UPOZORNĚNÍ 22. srpna 2011 9/2011 VÁŽENÍ SPOLUOBČANÉ, Na základě četných připomínek občanů si Vás dovoluji vyzvat k dodržování určitých zásad společného soužití nás všech v obci, které vedou k utváření dobrých vztahů

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95

PROVOZNÍ ŘÁD. Zařízení ke sběru a výkupu odpadů. SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 PROVOZNÍ ŘÁD Zařízení ke sběru a výkupu odpadů SBĚRNÝ DVŮR ODPADŮ Město Albrechtice, ul. Hašlerova, PSČ 793 95 Provozovatel: Město Město Albrechtice, nám.čsa 27/10, 793 95 Město Albrechtice Provozní řád

Více

Výpis podstatných usnesení z 30. zasedání zastupitelstva obce

Výpis podstatných usnesení z 30. zasedání zastupitelstva obce Výpis podstatných usnesení z 30. zasedání zastupitelstva obce Podstatná usnesení z 30. zasedání: Návrh usnesení: ZO Horní Domaslavice schvaluje rozpočtová opatření č. 1/2018. Výsledek hlasování: Pro: 8

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH SBĚRNÉHO DVORA V TROUBKÁCH Obsah 1. Základní údaje 5 1.1 Název 5 1.2 Umístění sběrného dvora 5 1.3 Identifikační údaje vlastníka a provozovatele 5 1.4 Odpovědný pracovník a obsluha sběrného dvora 5 1.5

Více

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015,

Obecně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, M Ě S T T Ř E M Š Á becně závazná vyhláška města Třemošná č. 01/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

2. Využitelný odpad je složka komunálního odpadu vzniklá odděleným sběrem za účelem dalšího využití, např. papír, sklo, kovy, plasty.

2. Využitelný odpad je složka komunálního odpadu vzniklá odděleným sběrem za účelem dalšího využití, např. papír, sklo, kovy, plasty. Obecně závazná vyhláška č. 1 /2005 Obecně závazná vyhláška č. 1 /2005, kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání

Více

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ

O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007. Část první OBECNÁ USTANOVENÍ MĚSTO CHABAŘOVICE O b e c n ě z á v a z n á v y h l á š k a č. 1/2007 kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání

Více

Svoz nebezpečných odpadů se koná v sobotu 13. května 2017 u samoobsluhy od 9:40 do 10:00 hod.

Svoz nebezpečných odpadů se koná v sobotu 13. května 2017 u samoobsluhy od 9:40 do 10:00 hod. Obecní vysílání 3C Svoz nebezpečných odpadů se koná v sobotu 13. května 2017 u samoobsluhy od 9:40 do 10:00 hod. Zdarma můžete odevzdat baterie všeho druhu, oleje, plechovky od barev, zářivky, výbojky,

Více

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

odpadů a států pro účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) OBEC VELICHOVKY Obecně závazná vyhláška obce Velichovky č.5/2011 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

POZVÁNKA NA VZPOMÍNKOVOU AKCI 65. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ OBCE TRNÁVKA

POZVÁNKA NA VZPOMÍNKOVOU AKCI 65. VÝROČÍ OSVOBOZENÍ OBCE TRNÁVKA Trnavský občasník Duben 2010 V dnešním čísle najdete: 65. let osvobozeni obce Konání voleb do parlamentu Jednání zastupitelstva obce Slet čarodějnic Humanitární sbírka Velkoobjemový odpad Zápis dětí do

Více

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů)

MĚSTO MEZIMĚSTÍ. účely vývozu, dovozu a tranzitu odpadů a postup při udělování souhlasu k vývozu, dovozu a tranzitu odpadů (Katalog odpadů) 1 MĚSTO MEZIMĚSTÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Oznamujeme občanům, že v pátek 18.září 2015 se uskuteční v Popově sběr nebezpečného odpadu.

Oznamujeme občanům, že v pátek 18.září 2015 se uskuteční v Popově sběr nebezpečného odpadu. Oznamujeme občanům, že v pátek 18.září 2015 se uskuteční v Popově sběr nebezpečného odpadu. Odpad se již nebude na jednotlivých stanovištích shromažďovat. Žádáme občany, aby ve stanovený čas a na určená

Více

Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003

Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003 Obecně závazná vyhláška obce Polní Voděrady č. 3/2003 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad

Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad 1 VYHLÁŠKA č..~/j.()() 1 Obecně závazná vyhláška obce Oslavička o systému nakládání s komunálními a stavebními odpady na území obce a stanovení poplatků za komunální odpad Zastupitelstvo obce Oslavička

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 01/2010 O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍHO ODPADU VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM NA

Více

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E

kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 2/2001 kterou se stanovuje systém sběru, třídění, využívání a zneškodňování komunálních odpadů na území obce Ž I H O B C E Zastupitelstvo obce Žihobce se podle 10 písm. a) a

Více

Město Kojetín. Čl. 2 Základní pojmy

Město Kojetín. Čl. 2 Základní pojmy Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 2/2007, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO MÍSTA MĚSTA TRMICE

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO MÍSTA MĚSTA TRMICE PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO MÍSTA MĚSTA TRMICE 1.Základní údaje Lokalita: Trmice, ulice Edisonova, ppč. 1697, 1697/3, 1697/4, k.ú.trmice Vlastník a provozovatel: Město Trmice Fügnerova 448/29 400 04 Trmice Zastoupený:

Více

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001

Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecná závazná vyhláška obce Líšná č. 1/2001 Obecně závazná vyhláška obce Líšná o systému shromaždování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně systému nakládání se

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2001,

Obecně závazná vyhláška č. 3/2001, Obecně závazná vyhláška č. 3/2001, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem (Vyhláška o odpadech)

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR)

PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) PROVOZNÍ ŘÁD SBĚRNÉHO DVORA TŘÍDĚNÉHO ODPADU V (VZOR) SCHVALOVACÍ PROTOKOL Provozního řádu sběrného dvora v Na základě rozhodnutí o udělení souhlasu k provozování zařízení ke sběru, výkupu, a odstraňování

Více

1. Umístění kontejnerů. Stanoviště kontejnerů v Obříství: ve dvoře u staré tělocvičny č.p Termíny přistavení velkoobjemového kontejneru

1. Umístění kontejnerů. Stanoviště kontejnerů v Obříství: ve dvoře u staré tělocvičny č.p Termíny přistavení velkoobjemového kontejneru PROVOZNÍ ŘÁD VELKOOBJEMOVÝCH KONTEJNERŮ, NEBEZPEČNÉHO, KOMUNÁLNÍHO, STAVEBNÍHO A BIOLOGICKY ROZLOŽITELNÉHO ODPADU Platný na území obce Obříství pro rok 2017 1. Umístění kontejnerů Stanoviště kontejnerů

Více

o nakládaní s komunálním a stavebním odpadem

o nakládaní s komunálním a stavebním odpadem MĚSTO PLESNÁ 5. května 301, 351 35 Plesná Obecně závazná vyhláška číslo 1/2002 o nakládaní s komunálním a stavebním odpadem Obecně závazná vyhláška města Plesná číslo 1/2002 o nakládání s komunálním a

Více

OBECNÍHO ÚŘADU ČESKÉ MEZIŘÍČÍ

OBECNÍHO ÚŘADU ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Z P R Á V Y OBECNÍHO ÚŘADU ČESKÉ MEZIŘÍČÍ Informace o současném i uplynulém dění v obci Podepsána Smlouva o mezinárodní spolupráci mezi SDH České Meziříčí a SDH z polské Szczytné Sbor dobrovolných hasičů

Více

Obecně závazná vyhláška obce Hrádek č. 1/2001

Obecně závazná vyhláška obce Hrádek č. 1/2001 O b e c H r á d e k Obecně závazná vyhláška obce Hrádek č. 1/2001 o nakládání s komunálním a se stavebním odpadem Obecní zastupitelstvo obce Hrádek schválilo na svém zasedání dne 11. prosince 2001 podle

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3 /2015 Statutárního města Hradec Králové

Obecně závazná vyhláška č. 3 /2015 Statutárního města Hradec Králové Obecně závazná vyhláška č. 3 /2015 Statutárního města Hradec Králové o nakládání s komunálním a stavebním odpadem a o systému komunitního kompostování Zastupitelstvo města Hradec Králové se na svém zasedání

Více

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu

V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu V zařízení budou sbírány nebo vykupovány tyto druhy odpadů kategorie O ostatní : Katalogové Název odpadu číslo 02 01 10 Kovové odpady 03 01 01 Odpadní kůra a korek 03 01 05 Piliny, hobliny, odřezky, dřevo,

Více

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC DYNÍN ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC DYNÍN Obecně závazná vyhláška obce Dynín č. 6/2011 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území obce, včetně systému nakládání

Více

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014,

MĚSTO BENEŠOV. Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, MĚSTO BENEŠOV Obecně závazná vyhláška č. 6/2014, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Obecně závazná vyhláška č. 7/2008

Obecně závazná vyhláška č. 7/2008 Obecně závazná vyhláška č. 7/2008 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třince Zastupitelstvo města Třinec se na svém

Více

VYHLÁŠKA č. 5/2006. ve znění vyhlášky č. 1/2010 Obecně závazná vyhláška obce Stárkov

VYHLÁŠKA č. 5/2006. ve znění vyhlášky č. 1/2010 Obecně závazná vyhláška obce Stárkov VYHLÁŠKA č. 5/2006 ve znění vyhlášky č. 1/2010 Obecně závazná vyhláška obce Stárkov o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na území obce

Více

Obec KLOBUKY, okres Kladno

Obec KLOBUKY, okres Kladno OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3 / 2007 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu včetně systému nakládání se stavebním odpadem na území obce Klobuky. Zastupitelstvo

Více

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku

Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku Obec Kacákova Lhota vydává obecně závaznou vyhlášku č. 1/2008 O nakládání s komunálním a stavebním odpadem Schválenou na 3.veřejném zasedání OU v Kacákově Lhotě dne 18.června 2008 v souladu s ustanovením

Více

KONCEPCE NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Z VÝSTAVBY

KONCEPCE NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Z VÝSTAVBY KONCEPCE NAKLÁDÁNÍ S ODPADY Z VÝSTAVBY Koncepce odpadového hospodářství stavby je zpracována na základě platné legislativy v odpadovém hospodářství a jejím cílem je stanovit základní principy nakládání

Více

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006

MĚSTO HOŘICE. Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 MĚSTO HOŘICE Obecně závazná vyhláška města Hořice č. 1/2006 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Hořice,

Více

MĚSTO KRÁLÍKY. Obecně závazná vyhláška mě sta Králíky:

MĚSTO KRÁLÍKY. Obecně závazná vyhláška mě sta Králíky: MĚSTO KRÁLÍKY Obecně závazná vyhláška mě sta Králíky: O zavedení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálního odpadu a systém nakládání se stavebním odpadem Spis.

Více

Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů

Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů Je určen pro odpady komunální včetně nebezpečných. IČZ CZH 00376 Místo zpětného odběru elektrozařízení vybraných kolektivních systémů Výkupna druhotných surovin : IČZ CZH 00377 Papír, folie Vedoucí : Hrouda

Více

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 1/2011, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY

1. ZÁVAZNOST VYHLÁŠKY Obecně závazná vyhláška města Lanškroun č. 2/2010, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na jejím katastrálním území, včetně systému

Více

MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE

MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE MĚSTO MĚSTO ALBRECHTICE vydává obecně závaznou vyhlášku č. 6/2007 O nakládání s komunálním odpadem a některým stavebním odpadem v městě Město Albrechtice. Zastupitelstvo města Město Albrechtice vydalo

Více

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky

Obec DOBROMĚŘICE. Část první. Obecná ustanovení. ČL. l. Předmět a působnost vyhlášky Obec DOBROMĚŘICE Obecně závazná vyhláška obce číslo 2/2006, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Zastupitelstvo obce DOBROMĚŘICE

Více

Sběrná místa. 1) Na sběrném místě v ul. dr. Milady Horákové lze odevzdat: 2) Na sběrném dvoře v Ampérové ulici lze dále odevzdat:

Sběrná místa. 1) Na sběrném místě v ul. dr. Milady Horákové lze odevzdat: 2) Na sběrném dvoře v Ampérové ulici lze dále odevzdat: Sběrná místa Na území města Liberce je v současné době v provozu několik sběrných míst. V ulici Ampérová a v ulici Dr. Milady Horákové mohou občané města Liberce odložit zdarma až 500 kilogramů odpadu

Více

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem

o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů, autovraků a systému nakládání se stavebním odpadem MĚSTO BECHYNĚ -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Obecně závazná vyhláška č. 12/2008 o systému shromažďování, sběru,

Více

Vyhláška č. 13 o systému shromažď. odpadu

Vyhláška č. 13 o systému shromažď. odpadu Vyhláška č. 13 o systému shromažď. odpadu Dokumenty > Obecně závazné vyhlášky vytvořeno: 13.3.2002 změněno: 13.3.2002 zveřejnit od: 13.3.2002 O B E C N Ě Z Á V A Z N Á V Y H L Á Š K A č. 13 kterou se stanoví

Více

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7

Technická zpráva. : Odpadové centrum Rožnov pod Radhoštěm. : Město Rožnov pod Radhoštěm. Valašské Meziříčí, Počet stran : 7 Havlíčkova 234/1 757 01 Valašské Meziříčí tel. 571751811, fax. 571 613334 Zakázkové číslo 14034 Technická zpráva k projektové dokumentaci pro stavební povolení Název stavby : Odpadové centrum Rožnov pod

Více

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015

OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň. Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 OBEC Nasavrky, Nasavrky 31, 565 01 Choceň Obecně závazná vyhláška obce Nasavrky č. 1/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů včetně

Více

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok

AKTUÁLNÍ INFORMACE: Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok AKTUÁLNÍ INFORMACE: 1. MÍSTNÍ POPLATEK ZA ODPADY NA ROK 2018 Poplatky v roce 2018 Výše poplatku Splatnost Místní poplatek za odpady 430 Kč/ osoba/rok 30.6.2018 Občané mohou poplatek zaplatit osobně na

Více

PROVOZNÍ ŘÁD SHROMAŽDIŠTĚ TŘÍDĚNÉHO ODPADU. v areálu První jílovské a.s., Hostěradice čp. 17 OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ

PROVOZNÍ ŘÁD SHROMAŽDIŠTĚ TŘÍDĚNÉHO ODPADU. v areálu První jílovské a.s., Hostěradice čp. 17 OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ PROVOZNÍ ŘÁD SHROMAŽDIŠTĚ TŘÍDĚNÉHO ODPADU v areálu První jílovské a.s., Hostěradice čp. 17 OBEC KAMENNÝ PŘÍVOZ Tento provozní řád byl schválen Radou obce dne 11.3.2015 vydán v souladu se zákonem č. 185/2001

Více

Obecní vysílání 3C Na úřední desce (u samoobsluhy a na webu obce) je vyvěšen Návrh závěrečného účtu obce Žatčany za rok 2016. Připomínky k návrhu ZÚ můžete uplatnit písemně do 10.5.2017 nebo ústně

Více

Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013. Čl.1 Předmět a působnost vyhlášky

Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013. Čl.1 Předmět a působnost vyhlášky Obecně závazná vyhláška obce Kostelec nad Vltavou o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.1/2013 Zastupitelstvo obce Kostelec nad Vltavou se usneslo podle 84 odst. 2 písm. h) zákona č.128/2000 Sb.,

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2002

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 1/2002 2002 - č. 1 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a o nakládání se stavebním odpadem vznikajícím na území města Rumburk. - zrušena OBECNĚ ZÁVAZNÁ

Více

1/5. Čl. 2 Základní pojmy. Pro účely této obecně závazné vyhlášky se rozumí

1/5. Čl. 2 Základní pojmy. Pro účely této obecně závazné vyhlášky se rozumí Obecně závazná vyhláška města Chropyně č. 3/2017 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Nového Města na Moravě č.2/2009

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Nového Města na Moravě č.2/2009 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Města Nového Města na Moravě č.2/2009 Zastupitelstvo Města Nové Město na Moravě, na základě zmocnění 17 odst. 2 zákona č. 185/2001 Sb., o odpadech a o změně některých dalších zákonů

Více

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013

Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 Obecně závazná vyhláška Obce Pátek č. 1/2013 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pátek

Více

Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením č. 16/2/2006 Účinnost: 24. 3. 2006

Schváleno ZM: 27. 2. 2006 usnesením č. 16/2/2006 Účinnost: 24. 3. 2006 Město Napajedla Obecně závazná vyhláška č. 1/2006 kterou se stanovuje systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Napajedla,

Více

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014

OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA. č. 06/2014 OBECNE ZAVAZNA VYHLASKA MĚSTA TÁBORA o č. 06/2014 SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM v v r v Zastupitelstvo města Tábora

Více

Obecně závazná vyhláška č. 3/2014,

Obecně závazná vyhláška č. 3/2014, OBEC KAČICE Obecně závazná vyhláška č. 3/2014, O SYSTÉMU SHROMAŽĎOVÁNÍ, SBĚRU, PŘEPRAVY, TŘÍDĚNÍ, VYUŽÍVÁNÍ A ODSTRAŇOVÁNÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ, VČETNĚ SYSTÉMU NAKLÁDÁNÍ SE STAVEBNÍM ODPADEM Zastupitelstvo

Více

září 2019 Vážení občané,

září 2019 Vážení občané, Vážení občané, září 2019 ani nevím, jak se to mohlo stát, ale již zde máme měsíc září, dětem začala škola a pomalu se o slovo hlásí podzim. Jelikož pořád netušíme, jak bude nově vypadat křižovatka u kaple

Více

I N F O R M Á T O R. Obec Albrechtičky prosinec 2014

I N F O R M Á T O R. Obec Albrechtičky prosinec 2014 I N F O R M Á T O R Obec Albrechtičky prosinec 2014 PF 2015 V ážení spoluobčané, přejem e V ám i V aším rodinám příjem né a radostné prožití vánočních svátků, do nového roku pevné zdraví, hodně štěstí,

Více

V Ř E S K O V Á K duben 2013

V Ř E S K O V Á K duben 2013 Úvodní slovo V Ř E S K O V Á K duben 2013 Vážení spoluobčané, v současné době byly zpracovány všeobecné technické a obchodní podmínky pro odvádění odpadních vod obce Vřeskovice. Nyní budou předloženy zastupitelstvu,

Více

Obecně závazná vyhláška obce Zeleneč o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. č.2/2012

Obecně závazná vyhláška obce Zeleneč o nakládání s komunálním a stavebním odpadem. č.2/2012 Obecně závazná vyhláška obce Zeleneč o nakládání s komunálním a stavebním odpadem č.2/2012 Zastupitelstvo obce Zeleneč se usneslo podle 84 odst. 2 písm. h) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení)

Více

INFORMÁTOR. Smilovice. ã. 4 záfií 2003. Vážení občané. www.smilovice.cz

INFORMÁTOR. Smilovice. ã. 4 záfií 2003. Vážení občané. www.smilovice.cz Smilovice www.smilovice.cz INFORMÁTOR ã. 4 záfií 2003 Vážení občané Máme prázdniny za sebou a bude vás zajímat, co se v obci dělo. Byly problémy s vodou a někteří občané neměli vodu vůbec. Co se stalo?

Více

SSOS_ZE_3.07 Komunální odpady

SSOS_ZE_3.07 Komunální odpady Číslo a název projektu Číslo a název šablony DUM číslo a název CZ.1.07/1.5.00/34.0378 Zefektivnění výuky prostřednictvím ICT technologií III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT SSOS_ZE_3.07

Více

SBĚRNÝ DVŮR TŘÍDĚNÉHO ODPADU V. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA

SBĚRNÝ DVŮR TŘÍDĚNÉHO ODPADU V. A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA Zak. č. : SBĚRNÝ DVŮR TŘÍDĚNÉHO ODPADU V. k. ú...., kraj Zlínský PROJEKT PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA (VZOR) Investor: Datum: Vypracoval: Razítko: Paré č. X A.0 OBSAH TECHNICKÉ ZPRÁVY A.0 OBSAH

Více

Obecně závazná vyhláška č. 2/2001 16 O nakládání s komunálním odpadem na území obce Olbramice

Obecně závazná vyhláška č. 2/2001 16 O nakládání s komunálním odpadem na území obce Olbramice Obecně závazná vyhláška č. 2/2001 16 O nakládání s komunálním odpadem na území obce Olbramice Zastupitelstvo obce Olbramice se usneslo dne 20. 12. 2001 vydat podle 10 písm. b) a 84 odst. 2 písm. i) zákona

Více

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 3/2012, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení

Oddíl I Základní ustanovení. Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně závazná vyhláška obce Korolupy č. 3/2001 o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů na katastrálním území obce Korolupy, včetně systému nakládání

Více

Město přistavuje po celém území města pro občany 2x do roka kontejnery na velkoobjemový odpad.

Město přistavuje po celém území města pro občany 2x do roka kontejnery na velkoobjemový odpad. Pondělí, Leden 200 0:57 Komunální odpad je veškerý odpad vznikající na území města při činnosti fyzických osob. Nakládání s komunálním odpadem, včetně systému nakládání se stavebním odpadem, upravuje vyhláška

Více

Čl. I. Základní ustanovení

Čl. I. Základní ustanovení Město Třeboň Obecně závazná vyhláška č. 5/2006., kterou se mění a doplňuje vyhláška č. 5/2001, o systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajícím

Více

čl. 1 Úvodní ustanovení

čl. 1 Úvodní ustanovení OZV č. 3/2015 ÚD M S V O MĚSTO Obecně závazná vyhláška č. 3/2015 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení MĚSTO TŘEBOŇ Obecně závazná vyhláška č. 3/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů vznikajících na území města Třeboň, včetně

Více

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2003

OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2003 OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 4/2003 O NAKLÁDÁNÍ S KOMUNÁLNÍM ODPADEM A SE STAVEBNÍM ODPADEM Obecní zastupitelstvo obce Mirošovice se usneslo podle 36, odst. 1, písm. f) zákona ČNR č. 367/1990 Sb. o obcích

Více

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU

Obec Tismice OD ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Obec Tismice OD 1. 7. 2018 ZAVÁDÍME SVOZ PLASTŮ A PAPÍRŮ PŘÍMO Z DOMÁCNOSTÍ CELOROČNĚ ZAVÁDÍME ČTRNÁCTIDENNÍ INTERVAL SVOZU Proč? Od roku 2024 platí v ČR úplný zákaz ukládání neupraveného (nevytříděného)

Více

Vyhláška č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem M Ě S T O R U M B U R K

Vyhláška č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem M Ě S T O R U M B U R K 1998 - č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem - zrušena Vyhláška č. 2 o nakládání s komunálním odpadem a se stavebním odpadem M Ě S T O R U M B U R K VYHLÁŠKA č. 2 /1998 Město Rumburk

Více

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015,

OBEC PĚČNOV. Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, OBEC PĚČNOV Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Pěčnov

Více

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE

INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE INFOKANÁL KABELOVÉ TELEVIZE Obec Hvozdná SMUTEČNÍ OZNÁMENÍ V úterý dne 2. dubna 2019 zemřel ve věku 88 let pan LUDVÍK SPĚVÁK Se zesnulým se rozloučíme ve středu 10. dubna 2019 v 15.30 hodin v římskokatolickém

Více

O B E C O B R N I C E

O B E C O B R N I C E O B E C O B R N I C E Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a systém nakládání se stavebním odpadem

Více

Obecně závazná vyhláška obce Lichnov č. 5/2012

Obecně závazná vyhláška obce Lichnov č. 5/2012 Obecně závazná vyhláška obce Lichnov č. 5/2012 o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území obce Lichnov

Více

P R O V O Z N Í Ř Á D

P R O V O Z N Í Ř Á D P R O V O Z N Í Ř Á D Sběrné místo Jílové MĚSTO JÍLOVÉ KOVOŠROT GROUP CZ s.r.o. Tento provozní řád byl schválen Radou města Jílové usnesením č. 30/2018/R ze dne 14. 11. 2018 Tento provozní řád nabývá účinnosti

Více

Obecně závazná vyhláška číslo 6/2001

Obecně závazná vyhláška číslo 6/2001 MĚSTO UHERSKÝ BROD Masarykovo náměstí 100 PSČ 688 17 P. O. BOX 33 Zastupitelstvo města Obecně závazná vyhláška číslo 6/2001 o nakládání s komunálním a stavebním odpadem na území Města Uherský Brod Zastupitelstvo

Více

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015

Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 Rozpočet obce Bernartice nad Odrou na rok 2015 PŘÍJMY Kč Rozpočtová skladba oddíl položka Daň z příjmu fyzických osob ze závislé činnosti 1 900 000 1111 Daň z příjmu fyzických osob ze samostatně výdělečné

Více

file://c:\documents and Settings\Petra\Plocha\Web města\životní\harm. svozů\hlaseni_...

file://c:\documents and Settings\Petra\Plocha\Web města\životní\harm. svozů\hlaseni_... Stránka č. 1 z 7 Příloha č. 21 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. Komunální odpady včetně odděleně sbíraných složek těchto Evidenční číslo odpadů (Vyplní obecní úřad obce s rozšířenou působností Vykazovaný rok

Více

O B E C R Y B N I Š T Ě

O B E C R Y B N I Š T Ě O B E C R Y B N I Š T Ě Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, kterou se stanoví systém shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce Rybniště se

Více

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení

Město Kojetín. Čl. 1 Úvodní ustanovení Město Kojetín Obecně závazná vyhláška č. 1/2015, o stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem na území města

Více

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007

Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 Obec Pucov Obecně závazná vyhláška č. 1 / 2007 O systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních a stavebních odpadů Zastupitelstvo obce Pucov se na svém zasedání

Více

POZVÁNKA. na 4. zasedání zastupitelstva obce, které se koná od 17,00 hod. v Hradci.

POZVÁNKA. na 4. zasedání zastupitelstva obce, které se koná od 17,00 hod. v Hradci. OBECNÍ ÚŘAD HRADEC - NOVÁ VES INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ 3/2011 SPOLEČENSKÁ KRONIKA V dubnu oslaví své narozeniny: Točoňová Helena, Zajíc Vladislav, Dudys Stanislav. Oslavencům gratulujeme a přejeme hodně zdravíčka

Více

Část prvá Základní ustanovení

Část prvá Základní ustanovení OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA k zabezpečení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů a nakládání se stavebním odpadem Zastupitelstvo obce Heřmanov se dne 2.

Více