Dokument stanovený společností. Technologický postup pro aplikaci litých cementových potěrů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Dokument stanovený společností. Technologický postup pro aplikaci litých cementových potěrů"

Transkript

1 Strana 3 Obsah Strana Úvod 4 I. Všeobecně. 4 II. Podmínky realizace.. 4 1) Charakter místa uložení. 4 2) Minimální krycí vrstva. 5 III. Podkladní a vyrovnávací vrstvy 5 1) Typy podkladních vrstev. 5 2) Montáž podkladních a vyrovnávacích vrstev. 5 3) Vrstva kročejové nebo tepelné izolace 6 IV. Samonivelační potěr CEMP. 6 1) Pracovní podmínky pokládky CEMP. 6 2) Strojní zařízení 6 3) Ochranné pomůcky a nářadí 6 4) Pomůcky na zkoušku konzistence směsi 7 5) Pracovní četa 7 6) Přípravné práce 8 7) Síla vrstvy potěru 8 8) Lití směsi. 8 9) Dilatace potěru 9 10) Montáž dalších vrstev 9 V. Technické požadavky na hotové CEMP... 9 VI. Zkoušky. 9

2 Strana 4 ÚVOD Tento technologický postup (dále TP) určuje způsob provádění a kontroly litých cementových potěrů (dále CEMP), které slouží jako podklad pod podlahoviny v bytové a občanské výstavbě a v průmyslové výstavbě s charakterem občanské výstavby. CEMP se aplikuje na podkladní vrstvy, jejichž způsob provádění je rovněž stanoven tímto TP. I. Všeobecně 1) TP jsou závazné pro zpracovatele CEMP dodaného na stavby systémem aplikačních návěsu např. TransMIX. 2) Veškeré konstrukce a práce realizované podle těchto TP musí odpovídat zásadám bezpečné práce a být v souladu s platnými bezpečnostními předpisy a předpisy o ochraně životního prostředí. 3) O průběhu stavby musí být stavbyvedoucím nebo mistrem vedeny přehledné záznamy ve stavebním deníku. 4) Dosažení předpokládaných technických parametrů CEMP je závislé na dodržování pracovních podmínek a postupů při zpracování daných zásadami dodavatele. II. Podmínky realizace 1) Charakter místa uložení Prostory, ve kterých se budou realizovat CEMP musí být uzavřené a vyčištěné. Musí být ukončeno: - provádění mokrých procesů např. omítky, betonáže atd. - montáž a odzkoušení ústředního topení, včetně ukotvení rozvodů v podlaze - montáž rozvodu zdravotní techniky a plynu včetně utěsnění všech prostupů a jejich ukotvení k podlaze - montáž oken a ocelových dveřních zárubní, okna musí být zasklená a uzavřená (spodní rozpěru ocelových zárubní je vhodné odstranit ) - rozvody elektroinstalace pokud jsou vedené v podlaze nutno ukotvit k podkladu - zálivky styků panelů a úpravy stěn a stropů pod finální úpravy povrchů - zatmelené všechny otvory, obedněny a zatmeleny všechny prostory určené k provedení CEMP minimálně do výšky nivelety CEMP - zamezit komínovému efektu (utěsnění střechy, uzavření schodiště, výtahové šachty atd.)

3 Strana 5 2) Minimální krycí vrstva potěry CEMP mohou být aplikovány pouze při zajištění krycí vrstvy min. 45 mm nad veškerými rozvody umístěnými ve skladbě podlahy. Lokální oslabení síly vrstvy potěru může mít za následek vznik trhlin na povrchu potěru. III. Podkladní a vyrovnávací vrstvy 1) Typy podkladních vrstev a) Bez podkladní vrstvy (lití přímo na nosnou vrstvu) tzv. potěr spojovací b) Podkladní vrstva je tvořena vyrovnávací výplňovou vrstvou oddělena separační vrstvou od podkladu tzv. potěr na dělící vrstvě c) Podkladní a vyrovnávací vrstva je tvořena tlumící a separační vrstvou tzv. potěr plovoucí 2) Montáž podkladních a vyrovnávacích vrstev U všech typů litých CEMP se na všechny vystupující konstrukce (zdi, sloupy, odpadní potrubí atd.) instaluje krajový pás z pěnového polyetylénu (vždy v příslušné tloušťce k dané ploše min. 5 mm), který těsně opisuje tvary těchto konstrukcí. V případě vytápěných potěrů činí minimální tl. krajového pásu 10 mm! Instalace se provádí přisponkovaním nebo přilepením. a) Podkladní vrstva (nejčastěji betonová mazanina) musí být suchá, čistá, nosná a je řádně napenetrovaná (2 x penetračním nátěrem). b) Jako vyrovnávací výplňovou vrstvu lze použít: 1. lehčený beton (pěnobeton, polystyrenbeton spod.), který je ukládán na suchou a očištěnou podkladní vrstvu pomocí mobilního šnekového čerpadla a tlakových hadic do příslušné nivelety, která je zajišťována hadicovou vodováhou a stavitelnými kozičkami. Srovnání výplňové vrstvy je prováděno trubkovými hradítkem. Na takto provedenou výplňovou vyrovnávací vrstvu je po technologické přestávce nutné k zajištění pochůznosti a částečného zatížení uložena separační vrstva tvořená: - celoplošně slepenou PE folií - celoplošně svařenou vrstvou separačního papíru potaženého PE folií 2. zhutněný sypký materiál (recyklát, štěrkopísek, umělá lehčená kameniva apod.) Takto použitý suchý materiál je srovnán a zhutněn do příslušné nivelety. Na takto provedenou vyrovnávací vrstvu je uložena separační vrstva tvořená celoplošně slepenou PE folií.

4 Strana 6 3) Vrstva kročejové nebo tepelné izolace (pěnový polystyren, pěnový polyetylén) Na suchou a očištěnou podkladní vrstvu je ukládána celoplošně vrstva izolace v určené skladbě, tvořená: a) pěnovým polystyrenem používá se polystyren s kročejovým útlumem např. EPS T 3500 a T 4000 a podlahovým polystyrenem min. třídy min. EPS 100Z nebo EPS100S. V případě použití dvou a více vrstev tohoto materiálu jsou desky ukládány se vzájemným přesahem, přičemž vrstva s vyšší stlačitelností je ukládána na spod. Na takto provedenou vrstvu je uložena separační vrstva tvořená celoplošně slepovanou folií nebo celoplošně svařenou vrstvou separačního papíru potaženého PE folií. Tato vrstva musí zabránit možnosti podlití CEMP pod separační, vyrovnávací nebo izolační vrstvu. b) pěnovým polyetylénem pásy tohoto materiálu (Mirelon, Ethafoam, Izoflex, apod.) jsou ukládány na suchý, očištěný a pevný podklad a vzájemně slepeny lepicí páskou. V případě uložení dvou a více vrstev jsou tyto uloženy v navzájem kolmém směru. Tato vrstva je těsně napojena na krajový pás, čímž je zabráněno podtečení CEMP a tím spojení s podkladem. IV. Samonivelační potěr CEMP 1) Pracovní podmínky pokládky CEMP Teplota vzduchu i konstrukce v době lití a zrání CEMP musí být minimálně +5 C a maximálně +30 C. Prostory, ve kterých se uskutečňuje lití, musí být v době lití a min. 48 hodin po jeho ukončení uzavřené, aby nedocházelo k nerovnoměrnému vysychání potěru vlivem proudění vzduchu či přímým slunečním zářením. Po 48 hodinách lze prostory s hotovými CEMP nárazově odvětrávat, aby se postupně snížila vlhkost na hranici umožňující lepení povlakových podlahovin. 2) Strojní zařízení Pro výrobu a dopravu směsi CEMP se používá speciální zařízení mobilní míchací a dopravní návěs TransMIX. Přeprava hotové směsi probíhá pomocí tlakových hadic do místa lití, vzdáleného v závislosti na výkonu čerpadla, obvykle 120 m vodorovně nebo 50 m svisle, případně v kombinaci.

5 Strana 7 3) Ochranné pomůcky a nářadí Pracovníci čety musí být mimo standardní pracovní oděv vybaveni těmito ochrannými pomůckami: - vysoké gumové boty (obsluha čerpadla, pokladač směsi a pracovník provádějící konečnou úpravu povrchu) - pracovní obuv (každý člen čety) - gumové rukavice (obsluha čerpadla) - ochranné rukavice (každý člen čety) - ochranné brýle nebo štít (obsluha čerpadla, pokladač směsi) a nářadím společným pro pracovní četu: - zednické nářadí - lopata - hadicová vodováha - tužka a metr - koště s násadou - hradítka z kovové trubky různých délek 800 až 3000 mm - výškově stavitelné kozičky pro stanovení výšek v ploše 4) Pomůcky na zkoušku konzistence směsi - Hägermannův trychtýř - nádoba na odběr vzorků - tabulka skla rozměrů 300 x 300 mm - měřítko s dělením stupnice po milimetrech potřebné délky 5) Pracovní četa 1 pracovník práce s vodováhou Zajišťuje přenášení váhorysu určeného odběratelem na všechna místa uložení směsi CEMP pomocí speciální vodováhy a výškově stavitelných koziček v půdorysném rozpětí max. 1,2 m. 1 pracovník pokladač směsi Provádí pokládku směsi CEMP v potřebném množství podle výškově nastavených koziček a tím určuje rychlost čerpání směsi. 1 pracovník obsluha přepravních hadic V průběhu čerpání směsi zajišťuje manipulaci s hadicemi tak, aby nebránily plynulému nalévání a aby nedošlo k jejich zlomení v obloucích a následnému ucpání. 1 pracovník konečná úprava povrchu Provádí rovnání a hutnění uložené směsi pomocí trubkových kovových hradítek potřebných délek vždy min. 2 x ve vzájemně kolmém směru.

6 Strana 8 6) Přípravné práce Podklady, na které se aplikují CEMP, musí být vyčištěné od částic, které by mohly po dobu lití vyplavat na povrch CEMP. Před litím CEMP se zkontroluje utěsnění všech prostupů, otvorů a styků. Na všech plochách se podle počtu dostupných stavitelných koziček nastaví výška roviny litého CEMP, jejich rozmístěním v ploše v modulech max 1,2 m. Uložením hadic dopravního zařízení do nejvzdálenějšího místa lití se ukončí přípravné práce. 7) Síla vrstvy potěru Minimální síla vrstvy potěru činí 45 mm! V závislosti na plánovaném zatížení (kn/m2) a stlačitelnosti podkladních vrstev se určí min. sílu vrstvy potěru pro daný provoz projektant např. dle ČSN Podlahy - Společná ustanovení. U vytápaných potěrů činí minimální krytí topných kabelů min. 45 mm a stlačitelnost podkladních může být max. 5 mm. Před aplikací CEMP musí být topný systém odzkoušen a naplněn vodou netemperovat! 8) Lití směsi Lití CEMP se uskutečňuje volným vytékáním směsi z dopravní hadice vždy od nejvzdálenějšího místa lití směrem ke vchodu. Konec hadice je nutno držet těsně nad povrchem, abychom vyloučili vznik bublin a odstřikování směsi na okolní konstrukce a již uloženou směs. Rozlévání směsi má být plynulé bez větších přestávek, aby spojení jednotlivých dávek proběhlo v co nekratší době. Množství nalévané směsi je dáno výškou nastavených koziček. - po dosažení potřebné výšky jsou kozičky odstraněny a použity na další plochy k zajištění plynulosti přípravy nivelety - takto nalitá směs CEMP je ihned zhutněna a srovnána pomocí trubkových kovových hradítek potřebné délky a to vždy min. 2 x ve vzájemně kolmém směru - ihned po zhutnění je na povrch potěru vždy aplikován rovnoměrně ochranný postřik v dostatečném množství (cca 0,15 L/m2) - takto povrchově upravená směs CEMP se ponechá v klidu a bez dalšího zásahu tuhnout a tvrdnout min. 48 hod. za dodržování pracovních podmínek pokládky (dokonalé uzavření prostoru) - po dosažení pochůznosti (24-48 hod dle podmínek) se potěr CEMP nechá pozvolně vysychat za občasného větrání. Nejpozději do 48 hod. se provedou dilatační řezy. - po vytvrdnutí potěru CEMP se provede odstranění přesahujícího krajového pásu z pěnového PE. Těsně před aplikací nášlapné vrstvy je nutné provést přebroušení povrchu za účelem odstranění šlemu. V případě lepených vrstev je vhodné povrch ošetřit penetrací

7 Strana 9 9) Dilatace Při provádění litého CEMP musí být dodrženy následující pravidla: - maximální délka strany potěru 6 m - maximální velikost dilatačního pole 35 m2 - maximální poměr stran 3:1 - přiznat konstrukční spáry podkladu - dilatovat jednotlivé topné okruhy (pouze v případě rozdílných teplot). V rizikových místech jako jsou např. dveře, průchody, ostré hrany atd. se doporučuje provést dilataci vložením profilu popř. řezem do 48 hod. 10) Montáž dalších vrstev - možnost překrytí potěru CEMP dalšími podlahovými krytinami je podmíněno jeho zbytkovou vlhkostí. Mezní hodnoty jsou stanoveny zvláštními předpisy (např. ČSN EN ) nebo výrobcem krytiny. Pro měření zbytkové vlhkosti doporučujeme použít CM přístroj nebo gravimetricky. V. Technické požadavky na hotové CEMP - mezní odchylky rovinatosti CEMP specifikuje ČSN EN Podlahy společná ustanovení. Před aplikací tenkovrstvých krytin s vyšším požadavkem na rovinatost a hladkost podkladu (např. PVC, marmoleum, vinyl) je vhodné povrch CEMP stěrkovat samonivelačním stěrkou. V případě přímého lepení dlažby je vhodné použít flexibilní lepící tmel např. třídy C2TE. Před aplikací CEMP doporučujeme požadavky na kvalitu povrchu a rovinatosti CEMP konzultovat objednatelem či investorem. VI. Zkoušky Průkazní zkoušky - ověřením kvality dodávané směsi CEMP před jejím převzetím a zpracováním je pro odběratele splnění podmínek zkoušky roztékavosti pomocí Hägermannova trychtýře, které odpovídají průměru koláče v toleranci mm - zkoušky pevnosti v tlaku provádí dodavatel směsi CEMP podle vlastního technologického postupu a jsou v ceně materiálu - další průkazné zkoušky provede dodavatel na objednání odběratele a za úhradu.

Dokument stanovený společností. Technologický postup pro aplikaci litých cementových potěrů. Obsah Strana

Dokument stanovený společností. Technologický postup pro aplikaci litých cementových potěrů. Obsah Strana Strana 3 Obsah Strana Úvod 4 I. Všeobecně. 4 II. Podmínky realizace.. 4 1) Charakter místa uložení. 4 2) Minimální krycí vrstva. 5 III. Podkladní a vyrovnávací vrstvy 5 1) Typy podkladních vrstev. 5 2)

Více

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce

ČSN Podlahy. Podlaha. = vícevrstvá konstrukce Lité podlahy Podlaha ČSN 74 4505 Podlahy = vícevrstvá konstrukce Okrajová páska Nášlapná vrstva Roznášecí vrstva Separační vrstva Pružná mezivrstva Vyrovnávací vrstva Nosná konstrukce Lité směsi Litý cementový

Více

SKLADBA PODLAHOVÉHO SOUVRSTVÍ

SKLADBA PODLAHOVÉHO SOUVRSTVÍ Českomoravský beton, a. s. Verze 9/0 nášlapná vrstva litý potěr ANHYMENT ( tloušťka dle technického listu) litý potěr ANHYMENT do výše trubek (jednolitá vrstva s č. ) separační vrstva speciální papír nebo

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.cemflow.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.cemflow.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.cemflow.cz Charakteristika produktu je litý samonivelační potěr na bázi cementového pojiva

Více

Čerstvé tekuté potěry

Čerstvé tekuté potěry Čerstvé tekuté potěry 2 Představení společnosti MFC - MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.cemflow.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.cemflow.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.cemflow.cz Charakteristika produktu je je litý litý samonivelační potěr na na bázi cementového

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí

Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí Předpis pro montáž suchých podlahových konstrukcí 1. Oblast použití suchých podlahových systémů... 2 2. Podklad a příprava... 2 2.1. Podklad... 2 2.1.1. Masivní strop... 2 2.1.2. Nepodsklepené stropy nebo

Více

hodnota bez tolerance instruktážní DVD uvnitř

hodnota bez tolerance instruktážní DVD uvnitř hodnota bez tolerance instruktážní DVD uvnitř Funkce potěru Co je to KVK Anhydritový potěr? Výhody KVK Anhydritového potěru vysoká rychlost pokládky pracovní četa může dosáhnout výkonu až 1000 m 2 /den

Více

STANOVISKO PROJEKTANTA KE ZMĚNOVÝMISTŮM ZL1 ZL6b

STANOVISKO PROJEKTANTA KE ZMĚNOVÝMISTŮM ZL1 ZL6b STANOVISKO PROJEKTANTA KE ZMĚNOVÝMISTŮM ZL1 ZL6b Název akce : Stavební upravy objektů č.p. 776 a 777- Městský úřad Litovel Značení smluvního vztahu mezi dodavatelem a Investorem : 16025 Objednatel : Město

Více

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY

TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY TECHNICKÝ LIST ZDÍCÍ TVAROVKY Specifikace Betonové zdící tvarovky jsou průmyslově vyráběny z vibrolisovaného betonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou

Více

Building the future TM ANHYFLOW ANHYFLOW. Anhydritový litý potěr. ... efektivní řešení podlah

Building the future TM ANHYFLOW ANHYFLOW. Anhydritový litý potěr. ... efektivní řešení podlah Building the future TM Anhydritový litý potěr... efektivní řešení podlah Tekutá směs na bázi síranu vápenatého se samonivelačním účinkem. Vyráběna a dodávána v pevnostních třídách AE20, AE25 a AE30 (pevnost

Více

Building the future TM POROFLOW. Lité izolační pěnobetony. ... izolují, vyplňují, vyrovnávají

Building the future TM POROFLOW. Lité izolační pěnobetony. ... izolují, vyplňují, vyrovnávají Building the future TM POROFLOW poroflow Lité izolační pěnobetony... izolují, vyplňují, vyrovnávají poroflow Lehká vyrovnávací, výplňová a izolační směs s výraznou samonivelační vlastností na bázi cementu

Více

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18

Tloušťka (mm) 10 kg na (m 2 ) Plastifikátor (kg. m -2 ) 40 77 0,13 45 67 0,15 50 59 0,17 55 55 0,18 Je bezpodmínečně nutné brát do úvahy zásady a dodržovat příslušné normové předpisy a pravidla. POZOR! Důležitá je i kooperace prací topenářské, betonářské firmy a firmy pokládající krytinu. Plovoucí podlaha

Více

Stůjte na kvalitě! PODLAHOVÉ SYSTÉMY PROFI

Stůjte na kvalitě! PODLAHOVÉ SYSTÉMY PROFI PODLAHOVÉ SYSTÉMY PROFI Stůjte na kvalitě! Podlahové systémy nejvyšší kvality Odborné poradenství a servis Spolehlivá systémová řešení Pro novostavby i renovace Přehled produktů Lité sádrové potěry Profi

Více

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m)

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m) SKLADBY PODLAH ------------------------------------------------------------------------------------------------- S01 PODLAHA 1.NP 3 VINYL DO LEPIDLA 7 PODLAHOVÉ DESKY HEAT-PAK -dvouvrstvá skladba lepená

Více

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou podlahy Podlahy Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace ROCKWOOL z

Více

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU Zemní práce sejmutí ornice podsklepená část rozšíření jámy a pracovní prostor nepodsklepená část výkop jámy podsklepená část rozšíření jámy nepodsklepená část (pro podkladní

Více

Building the future TM ANHYLEVEL ALFALEVEL. Anhydritové a sádrové lité potěry. ... efektivní řešení podlah

Building the future TM ANHYLEVEL ALFALEVEL. Anhydritové a sádrové lité potěry. ... efektivní řešení podlah Building the future TM ANHYLEVEL ALFALEVEL anhylevel Anhydritové a sádrové lité potěry... efektivní řešení podlah anhylevel Tekutá směs na bázi síranu vápenatého (), nebo na bázi alfasádry (AlfaLevel)

Více

Co j s o u l i t é s a m o n i v e l a č n í p o t ě r y Anhyment? Jak é m a j í v ý h o d y?

Co j s o u l i t é s a m o n i v e l a č n í p o t ě r y Anhyment? Jak é m a j í v ý h o d y? Co j s o u l i t é s a m o n i v e l a č n í p o t ě r y Anhyment? Anhyment je litá podlahová směs na bázi síranu vápenatého se samonivelačním účinkem, umožňující srovnání podlahových konstrukcí s tolerancí

Více

Podlahové potěry. Kvalita od podlahy. Rychlé zpracování Pro všechny podlahové konstrukce Vhodné pro podlahové topení

Podlahové potěry. Kvalita od podlahy. Rychlé zpracování Pro všechny podlahové konstrukce Vhodné pro podlahové topení Podlahové potěry Kvalita od podlahy Rychlé zpracování Pro všechny podlahové konstrukce Vhodné pro podlahové topení Baumit suché směsi pro podlahy Baumit potěry jsou průmyslově vyrobené suché směsi splňující

Více

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách Litý cementový potěr Evoluce v podlahách je litý cementový podlahový potěr se samonivelační schopností. Díky svým unikátním vlastnostem umožňuje provádět podlahy s vysokou pevností, přesností a odolností.

Více

Slepý rozpočet Provedení dodatečné izolace + sanační omítky - BD Třebechovice Zúčastněné firmy Údaje o akci Údaje o zpracovateli

Slepý rozpočet Provedení dodatečné izolace + sanační omítky - BD Třebechovice Zúčastněné firmy Údaje o akci Údaje o zpracovateli Název: Provedení dodatečné izolace + sanační omítky - BD Třebechovice Zakázka: SKP: Zúčastněné firmy Dodavatel: Projektant: Investor: Údaje o akci Název: BD Třeb Založeno: 17.12014 Aktualizace: 4.2015

Více

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ České vysoké učení technické v Praze fakulta stavební TECHNOLOGICKÝ POSTUP PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ DANA HAJNOVÁ NIKOLA MOŠNEROVÁ DOMINIK SYROVÝ k 126 MGT 2012-2013 TECHNOLOGICKÝ POSTUP - PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách

Litý cementový potěr. Evoluce v podlahách Litý cementový potěr Evoluce v podlahách je interiérový cementový podlahový potěr se samonivelační schopností a unikátní technologií integrované ochrany vůči předčasné ztrátě vlhkosti. Dosažené vlastnosti

Více

Systém podlahového vytápění UPONOR MINITEC. zalitý tekutou stěrkou NOVOPLAN MAXI. od firmy MAPEI

Systém podlahového vytápění UPONOR MINITEC. zalitý tekutou stěrkou NOVOPLAN MAXI. od firmy MAPEI Systém podlahového vytápění UPONOR MINITEC zalitý tekutou stěrkou NOVOPLAN MAXI od firmy MAPEI UPONOR MINITEC Uponor systém Minitec Rychlá instalace, krátká doba zprovoznění: Uponor Minitec Vám nabízí

Více

D1_1_2_01_Technická zpráva 1

D1_1_2_01_Technická zpráva 1 D1_1_2_01_Technická zpráva 1 D1_1_2_01_Technická zpráva 2 1.Stručný popis konstrukčního systému Objekt výrobní haly je navržen jako jednopodlažní, nepodsklepený, halový objekt s pultovou střechou a s vestavbou

Více

podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou CREATE AND PROTECT

podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou CREATE AND PROTECT T E P E L N É A P R O T I P O Ž Á R N Í I Z O L A C E podlahy Podlahy Akustické izolace podlah kamennou vlnou T E P E L N É A P R O T I P O Ž Á R N Í I Z O L A C E CREATE AND PROTECT Izolace ROCKWOOL z

Více

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého

F146 01/2014. F146 - suchá podlaha pro každého F146 01/2014 F146 - suchá podlaha pro každého Co všechno potřebujete? 1. 2. 3. 4. Materiál 1. desky Knauf F146 2. tmel Fugenfüller Leicht 3. tmel Uniflott 4. minerální obvodový pásek 5. (podsyp) potřebné

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm

SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm SKLADBY KONSTRUKCÍ - PODLAHY, STROPY značení umístění/č.místn. popis tl. vrstvy mm P1 1.NP (přízemí chodba) PODLAHA 1.NP - ker.dl. tl. mm Keramická dlažba protiskluzová R 10 s vnitřním oblým soklíkem,

Více

PODLAHOVÉ KONSTRUKCE

PODLAHOVÉ KONSTRUKCE PODLAHOVÉ KONSTRUKCE Zásady provádění konstrukcí podlah (v souladu s ČSN 744505): - konstrukce podlah tl. 3 mm, 48 mm, 120 mm a 130 mm na stropních konstrukcích - nášlapné vrstvy budou prováděny na stávající

Více

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy cementových potěrů... 3 2.1 Klasické cementové potěry... 3 2.2 Parametry

Více

ČERSTVÉ MALTOVÉ SMĚSI LITÉ PODLAHOVÉ SMĚSI

ČERSTVÉ MALTOVÉ SMĚSI LITÉ PODLAHOVÉ SMĚSI ČERSTVÉ MALTOVÉ SMĚSI LITÉ PODLAHOVÉ SMĚSI Co Vám nabízíme Čerstvé maltové směsi MALMIX malty pro zdění malty pro vnitřní a vnější omítky Lité podlahové směsi ANHYMENT lité samonivelační potěry PORIMENT

Více

Stavebně architektonická část (sloučené územní a stavební řízení) FORŠT - Stavební projekce, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín

Stavebně architektonická část (sloučené územní a stavební řízení) FORŠT - Stavební projekce, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 1 STAVEBNÍ PROJEKCE ing. Milan Foršt, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 281 23, tel/fax:+420 321 764 285, mobil +420 603 728 439, e-mail:projekce.forst@quick.cz Stavebně architektonická část (sloučené územní

Více

odstín tmavě šedý dle vzorku předloženého při výběrovém řízení Litý potěr cementový

odstín tmavě šedý dle vzorku předloženého při výběrovém řízení Litý potěr cementový 2.NP P10-Z2 KERAMICKÁ DLAŽBA vlhký provoz Keramická dlažba 200x200, R12 (+skup. B pro chůzi naboso), spárovaná vodotěsným tmelem po obvodu s požlábkem včetně rohových profilů Lepící tmel na keramickou

Více

TECHNICKÝ LIST Cementový litý potěr CemLevel

TECHNICKÝ LIST Cementový litý potěr CemLevel 1/6 Výrobek: Oblast použití: Cementový litý potěrový materiál je vyráběn tzv. mokrou cestou na betonárnách společnosti CEMEX Czech Republic, s.r.o. Na staveniště je dodáván automíchači v tekuté konzistenci,

Více

Skladby konstrukcí. PVC: - barevnost viz.projekt interiéru kladené do disperzního lepidla provedení včetně soklu se zaoblením rádius 50 mm

Skladby konstrukcí. PVC: - barevnost viz.projekt interiéru kladené do disperzního lepidla provedení včetně soklu se zaoblením rádius 50 mm Skladby konstrukcí PVC: - barevnost viz.projekt interiéru kladené do disperzního lepidla provedení včetně soklu se zaoblením rádius 50 mm Dlažby: - keramická dlažba formátu velikost dle výběru architekta

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích 1. Posouzení předané PD pro vydání stavebního

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Stavba na

Více

maxit potěry Řešení detailů 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje

maxit potěry Řešení detailů 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje 1 Připojený potěr 1.1 Detail u okraje 1 Zdivo 2 Omítka 3 Okrajová páska 4 maxit potěr (>_ 25 mm) 5 maxit Haftgrundierung - adhezní penetrace 6 Únosný podklad 1 Připojený potěr 1.2 Detail dilatace 1 Podlahová

Více

Lité izolační pěnobetony. Izolují, vyplňují, vyrovnávají

Lité izolační pěnobetony. Izolují, vyplňují, vyrovnávají Lité izolační pěnobetony Izolují, vyplňují, vyrovnávají POROFLOW POROFLOW je ideální materiál k přípravě spolehlivých podkladních vrstev podlah a plochých střech, ke stabilizaci bazénů a jímek, vyplnění

Více

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb Pokyny pro vyplnění Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým pozadím. Jedná se o tyto údaje : - údaje o firmě - jednotkové ceny položek zadané na maximálně dvě desetinná místa

Více

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady

Zaručená přídržnost na anhydritových potěrech. Zásady Síranovápenaté potěry (anhydritové) mají dnes v pozemním stavitelství široké uplatnění v neposlední řadě z důvodu nízké ceny suroviny (odsíření elektráren). Vlastnosti jako dobrá rovinnost, bezesparé zpracování,

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Hrubá stavba.

Více

SLEPÝ ROZPOČET ROZPOČTOVÉ NÁKLADY

SLEPÝ ROZPOČET ROZPOČTOVÉ NÁKLADY SLEPÝ ROZPOČET Rozpočet: 10001200 REVITAL.PROSTOR ÚSTAV 423 INVESTICE Název objektu : JKSO : S02 REVITAL PROSTOR ÚSTAV 423, INVESTICE Název stavby : SKP : 10001200 REVITALIZACE PROSTOR ÚSTAVU 423, OBJ.B

Více

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém

Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém Realizační technologický předpis pro vnější tepelně izolační kompozitní systém pro akci: Datum: Technologický předpis pro provádění ETICS V případě, že nejsou v tomto technologickém postupu stanoveny odlišné

Více

D.1.1 Stavebně-architektonická část

D.1.1 Stavebně-architektonická část DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY REVITALIZACE KULTURNÍHO OBJEKTU č. p. 113 V OBCI DVORY TECHNICKÁ ZPRÁVA ČERVEN 2016 Vypracoval: Ing. Lukáš Návara Autorizováno: Ing. Lukáš Návara 1.1 Základní údaje o stavbě

Více

ELEGOHOUSE. Montovaná stropní konstrukce. Stropní systém. více než jen strop

ELEGOHOUSE. Montovaná stropní konstrukce. Stropní systém. více než jen strop ELEGOHOUSE Stropní systém Montovaná stropní konstrukce více než jen strop Základní informace Systém ELEGOHOUSE je jedinečný způsob provádění stropů. Staticky nevyužité místo ve stropní konstrukci je vyplněno

Více

Anhydritové lité potěry. Spolehlivé řešení podlah

Anhydritové lité potěry. Spolehlivé řešení podlah Anhydritové lité potěry Spolehlivé řešení podlah Podlahový litý potěr na bázi anhydritu s výraznou samonivelační schopností. Více než 40 let zkušeností s použitím anhydritu přináší jednu z nejspolehlivějších

Více

ELEGOHOUSE. Izolovaný základový systém. základový systém. inovativní řešení na klíč

ELEGOHOUSE. Izolovaný základový systém. základový systém. inovativní řešení na klíč ELEGOHOUSE základový systém Izolovaný základový systém inovativní řešení na klíč Základová konstrukce je jednou z nejdůležitějších částí stavby. Vady základových konstrukcí se vždy výrazně promítají do

Více

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LISTModulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely:

BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje. Tloušťka lamely: Šířka lamely: BAMBUSOVÁ PODLAHA TWIST (P+D) 1 Technické údaje Tloušťka lamely: Šířka lamely: Délka lamely: Balení: 14 mm 96 mm 1840 mm 2,12m 2 /12ks Objemová hmotnost: 720 kg/m3 Součinitel tepelné vodivosti: 0,22 W/mK

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

SLIMFLOW. kvalitní služby výplně vyrovnávací vrstva podlahy výplně hluchých míst v konstrukci skladba podlahy. spádové vrstvy na plochých střechách

SLIMFLOW. kvalitní služby výplně vyrovnávací vrstva podlahy výplně hluchých míst v konstrukci skladba podlahy. spádové vrstvy na plochých střechách podlahy SLIMFLOW litý anhydritový potěr hospodárnost moderní stavební materiály litý samonivelační potěr lité anhydritové podlahy Českomoravský beton anhydrit litá anhydritová podlaha cementové lité podlahy

Více

F 14 Suché sádrokartonové podlahy Knauf

F 14 Suché sádrokartonové podlahy Knauf F 0/009 F Suché sádrokartonové podlahy Knauf F - TUB - Jednoduché panely provedeny na pero a drážku F - TUB - Panely s nalepeným polystyrenem, provedení na pero a drážku F 6 - Skládaná ze dvou vrstev na

Více

TECHNICKÝ LIST Cementový litý potěr

TECHNICKÝ LIST Cementový litý potěr Strana: 1 / 5 Popis výrobku: ový materiál je cementový potěrový materiál vyráběný na betonárnách společnosti FRISCHBETON s.r.o. Na staveniště je dodáván autodomíchávači v tekuté konzistenci, připravený

Více

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry

Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Pracovní postup Cemix: Cementové potěry Obsah 1 Materiály pro podlahové konstrukce... 3 2 Typy cementových potěrů... 3 2.1 Běžné cementové potěry... 3 2.2 Parametry

Více

Technologický předpis

Technologický předpis Technologický předpis Podlahové potěry a stěrky Lité potěry na bázi síranu vápenatého Cementové potěry Samonivelizační podlahové stěrky Leden 2016 OBSAH: 1. Úvod........................................................................................................

Více

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním

Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Pracovní postup Cemix: Omítky se stěnovým vytápěním Obsah 1 Použití... 3 2 Varianty vytápění stěn... 3 3 Tepelně technické podmínky... 3 4 Skladba systému...

Více

TECHNICKÝ LIST Anhydritový litý potěr

TECHNICKÝ LIST Anhydritový litý potěr Strana: 1 / 5 Popis výrobku: je potěrový materiál na bázi síranu vápenatého určený k použití do interiérů. Vyrábí se mokrou cestou na betonárnách společnosti FRISCHBETON s.r.o. a na staveniště je dodáván

Více

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST

TECHNICKÝ LIST TECHNICKÝ LIST E 439 - Anhydrid CA-C-F7 Číslo výrobku Popis výrobku Potěr na anhydritové bázi pro vnitřní podlahy v občanské výstavbě. Složení E 439 je suchá směs sestávající z anhydritu, klasifikovaných písků a specifických

Více

Baumit Podlahové potěry a samonivelizační stěrky

Baumit Podlahové potěry a samonivelizační stěrky Baumit Podlahové potěry a samonivelizační stěrky Technologický předpis Lité potěry na bázi síranu vápenatého Cementové potěry Samonivelizační stěrky Březen 2012 OBSAH: 1. Úvod...............................................................................................................................2

Více

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb

Soupis stavebních prací, dodávek a služeb Pokyny pro vyplnění Ve všech listech tohoto souboru můžete měnit pouze buňky s modrým pozadím. Jedná se o tyto údaje : - údaje o firmě - jednotkové ceny položek zadané na maximálně dvě desetinná místa

Více

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Dům s pečovatelskou službou Hladnovská č.p. 757 v Ostravě 02 - Oprava střechy přístavku a výměna oken přístavku.

KRYCÍ LIST ROZPOČTU. Dům s pečovatelskou službou Hladnovská č.p. 757 v Ostravě 02 - Oprava střechy přístavku a výměna oken přístavku. KRYCÍ LIST ROZPOČTU Stavba: Objekt: Dům s pečovatelskou službou Hladnovská č.p. 757 v Ostravě 02 - Oprava střechy přístavku a výměna oken přístavku Místo: Datum: 23.07.2014 Objednavatel: Statutární město

Více

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2 OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU... 2 2.1 Popis objektu... 2 2.2 Popis konstrukcí... 2 2.2.1 Stěny průčelí a štítů... 2 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OPRAVY OBJEKTU... 2 3.1 Oprava balónů ve 2. NP a 4. NP...

Více

ELEGOHOUSE. Izolovaný základový systém. základový systém. inovativní řešení na klíč

ELEGOHOUSE. Izolovaný základový systém. základový systém. inovativní řešení na klíč ELEGOHOUSE základový systém Izolovaný základový systém inovativní řešení na klíč Základová konstrukce je jednou z nejdůležitějších částí stavby. Vady základových konstrukcí se vždy výrazně promítají do

Více

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ

TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ TECHNICKÝ POPIS OBYTNÉHO AREÁLU BUDĚJOVICKÁ POPIS MATERIÁL/TYP/ZPRACOVÁNÍ REALIZACE ZÁKLADNÍ KONSTRUKCE OBJEKTU svislé konstrukce nosné cihelné zdivo svislé konstrukce nenosné (příčky) cihelné zdivo, tvárnicové

Více

Aktualizace OTSKP-SPK 2015

Aktualizace OTSKP-SPK 2015 položka popis mj exp cena 2015 711111 IZOLACE BĚŽNÝCH KONSTRUKCÍ PROTI ZEMNÍ VLHKOSTI ASFALTOVÝMI NÁTĚRY M2 101 Kč - nezahrnuje ochranné vrstvy, např. geotextilii 711112 IZOLACE BĚŽNÝCH KONSTRUKCÍ PROTI

Více

Suché stavební směsi 1

Suché stavební směsi 1 Suché stavební směsi 1 Představení společnosti MFC MORFICO s.r.o. byla založena v roce 1991, jako stavební fi rma se specializací na povrchové úpravy průmyslových betonových podlah a ploch. Po dobu svého

Více

rozšířené uplatnění konstrukcí

rozšířené uplatnění konstrukcí rozšířené uplatnění konstrukcí Suché podlahy RigiStabil Nosné konstrukce dřevostaveb Suché podlahy RigiStabil s použitím sádrokartonových konstrukčních desek RigiStabil Skladby na trámovém stropě Skladby

Více

Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík

Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS. Ing. Vladimír Vymětalík Zlepšení tepelněizolační funkce ETICS Ing. Vladimír Vymětalík Způsoby řešení Provedení nového ETICS na původní podkladní konstrukci po předchozí demontáži kompletního stávajícího ETICS Provedení nového

Více

POKYNY PRO INSTALACI PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ

POKYNY PRO INSTALACI PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ POKYNY PRO INSTALACI PODLAHOVÉHO VYTÁPĚNÍ 1. Podkladní beton Pod podlahovým vytápěním se nesmějí vyskytovat dělící spáry, výškové posuny, trhliny apod. Hrubá podlaha musí být zametená a nesmějí se v ní

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem.

Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem. FILIP KOUDELKA 2.S Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem. Prostup výtahu zděnou klenbou do

Více

Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400

Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400 Fotodokumentace jednotlivých fází aplikace MFC Final 400 Příprava podkladu: Podklad musí být stabilizovaný, zbavený uvolněných částic a mastnot (tryskání, broušení, frézování) s následným odsátím prachu.

Více

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře.

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

REALIZACE TERASY S LEPENOU DLAŽBOU

REALIZACE TERASY S LEPENOU DLAŽBOU REALIZACE TERASY S LEPENOU DLAŽBOU SKLADBY STŘEŠNÍCH TERAS SE PROVÁDÍ V RŮZNÝCH MATERIÁLOVÝCH A KONSTRUKČNÍCH ŘEŠENÍCH. V TOMTO ČLÁNKU SE ZAMĚŘÍME NA TERASY, KDE PROVOZNÍ SOUVRSTVÍ JE POLOŽENO NA JEDNOPLÁŠŤOVÉ

Více

Systém podlahového vytápění. Euroflex extra ODOLNÝ SYSTÉM PRO SAMONIVELAČNÍ STĚRKU

Systém podlahového vytápění. Euroflex extra ODOLNÝ SYSTÉM PRO SAMONIVELAČNÍ STĚRKU Systém podlahového vytápění Euroflex extra ODOLNÝ SYSTÉM PRO SAMONIVELAČNÍ STĚRKU systém Euroflex extra VELMI ODOLNÝ A UNIVERZÁLNÍ SYSTÉM Velký kontakt trubky s deskou, typický pro systémové desky, je

Více

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Nepravidelné obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA NEPRAVIDELNÝ OBKLADOVÝ KÁMEN TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton, betonové lícované tvárnice, vápenocementová

Více

Lité podlahy technologie a využití ve výstavbě

Lité podlahy technologie a využití ve výstavbě Lité podlahy technologie a využití ve výstavbě Karel Kos, Marko Kraševac Českomoravský beton, a. s., Pavel Veselý BETOTECH, s. r. o. Tematické okruhy Základní legislativa okolo podlah Legislativa pro materiály

Více

Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY

Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY Montážní pokyny pro práci s materiály Wolf STROPY Pracovní postupy a doporučené skladby pro montáž zvukově izolačních desek Wolf na konstrukce stropů. CIUR a.s. Michal Řehulka CIUR a.s. 1.9.2013 Stropy

Více

ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L.

ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L. spol. s r.o. Dvůr Králové nad Labem DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY ČÁSTEČNÉ ZATEPLENÍ BYTOVÉHO DOMU čp. 72, ul. Revoluční, Dvůr Králové n. L. STAVEBNÍ ŘEŠENÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

Více

PŘESTAVBA MODELOVACÍ HALY NA KNIHOVNU V 1.NP BUDOVY B V AREÁLU ÚSMH V HOLEŠOVIČKÁCH 41, PRAHA 8

PŘESTAVBA MODELOVACÍ HALY NA KNIHOVNU V 1.NP BUDOVY B V AREÁLU ÚSMH V HOLEŠOVIČKÁCH 41, PRAHA 8 ZADÁVACÍ ŘÍZENÍ NA ZAKÁZKU S NÁZVEM PŘESTAVBA MODELOVACÍ HALY NA KNIHOVNU V 1.NP BUDOVY B V AREÁLU ÚSMH V HOLEŠOVIČKÁCH 41, PRAHA 8 DODATEČNÁ INFORMACE č. 12 Zadavatel: Ústav struktury a mechaniky hornin

Více

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Tepelný komfort vašeho domova

Thermio. Potěr pro podlahová topení. Tepelný komfort vašeho domova Thermio Potěr pro podlahová topení Tepelný komfort vašeho domova ANHYLEVEL Thermio ANHYLEVEL Thermio je tenkovrstvý anhydritový podlahový potěr s extrémní tepelnou vodivostí, vyvinutý speciálně pro požadavky

Více

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE

Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Rekonstrukce provozu kuchyně menzy VŠE Skladby stavebních konstrukcí Ing. Jan Přindiš 03_2017 Rekonstrukce provozu kuchyně menzy v Italské budově areálu VŠE v Praze 2 Obsah dokumentace : 1. ÚVODEM... 3

Více

1. identifikační údaje... 2 2. úvod... 3 3. přehled výchozích podkladů... 3 4. popis stavby... 3. 4.1. Čerpací stanice ČSOV 2... 3 4.2. Výtlak V1...

1. identifikační údaje... 2 2. úvod... 3 3. přehled výchozích podkladů... 3 4. popis stavby... 3. 4.1. Čerpací stanice ČSOV 2... 3 4.2. Výtlak V1... OBSAH: 1. identifikační údaje... 2 2. úvod... 3 3. přehled výchozích podkladů... 3 4. popis stavby... 3 4.1. Čerpací stanice ČSOV 2... 3 4.2. Výtlak V1... 4 4.2.1. Trasa... 4 4.2.2. Materiál... 5 4.2.3.

Více

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ 15 Stavba : RODINNÝ DŮM_novostavba,Habrůvka č.par.287/1 Objekty stavební : SO 01 _RODINNÝ DŮM -novostavba zast.plocha 134,00 m2 SO 02 _HOSPODÁŘSKÝ PŘÍSTŘEŠEK zast.plocha 24,00 m2 SO 03 _SJEZD připojení

Více

Pracovní postup Cemix: Cemix Samonivelační stěrka NIVELA EASY v kombinaci s podlahovým topením R979SY001

Pracovní postup Cemix: Cemix Samonivelační stěrka NIVELA EASY v kombinaci s podlahovým topením R979SY001 Pracovní postup Cemix: Cemix Samonivelační stěrka NIVELA EASY v kombinaci s podlahovým topením R979SY001 Pracovní postup Cemix: Cemix Samonivelační stěrka NIVELA EASY v kombinaci s podlahovým topením R979SY001

Více

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m.

Spodní stavba. Hranice mezi v tabulce uvedenými typy hydrofyzikálního namáhání se doporučuje provést přetažením hydroizolace v rozsahu 0,3 m. Spodní stavba Ochrana před pronikání podpovrchové vody (zemní vlhkosti, prosakující vodě a podzemní vodě) do konstrukcí je prováděna převážně povlakovou tj. vodotěsnou hydroizolací a to převážně asfaltovými

Více

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení

SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb. Technologické řešení SANACE TERASY A VSTUPŮ Západočeské divadlo Cheb Technologické řešení červenec 2013 Základní údaje: Název a místo stavby: Sanace terasy a oprava vstupů Západočeského divadla v Chebu Městský úřad Cheb -

Více

TECHNICKÝ LIST Modulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru

TECHNICKÝ LIST Modulové obklady z přírodního kamene do interiéru a exteriéru CHARAKTERISTIKA MODULOVÉ OBKLADY ROZDĚLUJEME NA LEPENÉ A LEPENÉ NA SÍŤCE S CEMENTOVOU VÝPLNÍ TECHNOLOGICKÝ POSTUP MONTÁŽE PŘÍPRAVA PODKLADU Možná aplikace na vyzrálý, suchý a odizolovaný podklad litý beton,

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd.

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd. λ Izolace vakuová má využití v místech, kde není dostatek prostoru pro vložení klasické tepelné izolace. Je vhodná i do skladeb podlah s podlahovým vytápěním. Používá se ve stavebnictví (v nezatížených

Více

TECHNICKÝ LIST LITÉ SAMONIVELAČNÍ POTĚRY NA BÁZI SÍRANU VÁPENATÉHO

TECHNICKÝ LIST LITÉ SAMONIVELAČNÍ POTĚRY NA BÁZI SÍRANU VÁPENATÉHO TECHNICKÝ LIST LITÉ SAMONIVELAČNÍ POTĚRY NA BÁZI SÍRANU VÁPENATÉHO Lité samonivelační potěry na bázi síranu vápenatého jsou vyráběny v souladu požadavky ČSN EN 13813 : 003. Charakteristika Lité potěry

Více

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.anhyment.cz

RYCHLOST BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST. www.anhyment.cz BEZ PŘÍPOJKY VODY BEZ EL. PROUDU JEDNODUCHOST REALIZACE VHODNÉ PRO PODLAHOVÉ VYTÁPĚNÍ HOSPODÁRNOST RYCHLOST www.anhyment.cz Anhyment Anhyment je litá podlahová směs na bázi síranu vápenatého se samonivelačním

Více

TECHNICKÝ LIST Cementový litý potěr CemLevel

TECHNICKÝ LIST Cementový litý potěr CemLevel 1/6 Výrobek: Oblast použití: Cementový litý potěrový materiál je vyráběn tzv. mokrou cestou na betonárnách společnosti CEMEX Czech Republic, s.r.o. Na staveniště je dodáván autodomíchávači v tekuté konzistenci,

Více

TECHNICKÝ LIST Opěrné stěny GREFA T a L

TECHNICKÝ LIST Opěrné stěny GREFA T a L TECHNICKÝ LIST Opěrné stěny GREFA T a L Specifikace Opěrné stěny jsou průmyslově vyráběny z železobetonu. Základem použitého betonu je cementová matrice, plnivo (kamenivo) a voda. Dále jsou obsaženy modifikační

Více

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy

SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový. Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy SR 450 Rychletuhnoucí potěr cementový Číslo výrobku Popis výrobku Rychleschnoucí potěr na bázi cementu s kompenzací smrštění pro vnitřní podlahy Složení SR 450 je suchá směs, sestávající ze speciálních

Více