/ forum4am@gmail.com

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "www.forum4am.cz / forum4am@gmail.com"

Transkript

1 / forum4am@gmail.com 4AM / FÓRUM PRO ARCHITEKTURU A MÉDIA 4AM Fórum pro architekturu a média je občanské sdružení a otevřená platforma experimentálních přístupů a různorodých aktivit týkajících se architektury, urbanis- mu, městského prostoru, současného umění a umění nových médií. PARTNEŘI Platforma 4AM dosud uskutečnila řadu projektů, jenž kriticky zkoumaly a problematizovaly aktuální společenské fenomény a výrazným způsobem zasáhly do kulturního dění v Brně. Od ledna 2011 bylo 4AM Fórum pro architekturu a média provozovatelem Galerie architektury v Brně. Nyní realizuje ve spolupráci s Moravskou galerií v Brně nový kulturní prostor PRAHA. SPOLUPRACOVNÍCI f.e.a. forum experimentelle architektur Vídeň, KÉK Budapešť, rese arch Bratislava, Zeppelin pelin Association Bucharest, OBERLIHT Chisinau, inau, Urban Reaktor Tbilisi, Košice Európske hlavné mesto kultúry 2013, Fondation MONS 2015, FORUM STADTPARK Graz, Tabačka ačka Kulturfabrik Košice, A4 - centrum súčasného umenia Bratislava, Stanica Žilina Záriečie, Multikulturní centrum Praha, Moravská galerie v Brně, Dům umění města Brna, Muzeum umění Olomouc, Fakulta výtvarných umění a Fakulta architektury VUT v Brně, Katedra teorie interaktivních médií MU a Seminář dějin umění MU, Kruh. Jan Tabor (CZ/AT), Iris Meder (AT), Rostislav Koryčánek, Gabu Heindel (AT), Levente Polyák (HU), Jana Horáková, Tomáš Valena (CZ/DE), Petr Rezek, ateliér DRNH, Zdeněk Fránek, Svatopluk Sládeček, Martin Jančok, Aleš Šedivec (SK), Osamu Okamura, ateliér PPAG (AT), ateliér Kuba&Pilař, studiobasar (RO), Ján Pernecký (SK), Katarína Gatialová (SK), Pavel Hnilička, Ida Čapounová, Jan Pfeiffer, Peter Stec (SK), Sporaarchitects (HU), Balázs Kovács (HU), Under-Construction Architects, Richard Loskot, Tomáš Džadoň, The Rodina, Deep Throat. MEDIÁLNÍ PARTNEŘI Archiweb, Architekt, e-architekt.cz, ERA21, ČT, Rádio Wave, MF Dnes, A2 kulturní čtrnáctideník, Literární noviny, Umělec, Rozrazil, Portfolio, Flash Art, Artalk.cz, Art+Antiques, An Kulturní noviny, Ateliér, His Voice, Artmap, Jlbjlt.cz a další.

2 / info@prahavrbne.cz PRAHA / FÓRUM PRO ARCHITEKTURU A MÉDIA NOVÝ KULTURNÍ PROSTOR S KAVÁRNOU Místo: Nádvoří Pražákova paláce, Moravská galerie v Brně, Husova 18, Brno Veřejný prostor prorůstající zevnitř ven, místo setkávání a komunikace, propojení s městem a jeho komunitami, subkulturami, institucemi a angažovanými občany. Otevřenost, bezbariérovost, volný pohyb a svoboda vyjádření jako princip. - nový interaktivní kulturní prostorr v centru města - veřejná knihovna, medialab - prostor pro výstavy současného umění a kulturní akce - sdílená pracovna - denní kavárna, bar áce - lokální i mezinárodní spoluprá - vzdělávání - sdílení zkušeností a názorů - dialog mezi scénami - prostor pro diskuzi

3

4 VARIABILNÍ KULTURNÍ PROSTOR PRAHA NABÍZÍ Kabinet - knihovna, studovna, mediatéka. Nejnovější i starší významná odborná periodika o současné architektuře, designu a mediálním umění. Přednáškový a interaktivní prostor, medialab - přednášky místních i zahraničních architektonických a uměleckých vysokých škol, ateliérů, umělců a teoretiků, workshopy, happeningy, diskuze a fóra, audiovizuální projekce, ateliérové schůzky a sympózia. Koncerty elektronické, improvi- Taneční improvizace, autorské zované i soudobé klasické hudby. a experimentální divadlo, projekce. Denní kavárna a bar - posezení uvnitř i na nádvoří Pražákova paláce. Nabídka kvalitního občerst- vení, alko i nealko nápojů. Lokální dodavatelé, prezentace a setkání foodblogerů, dostupné ceny, možnost připojení na wifi po celý den. Výstavní prostor a klub experimentální výstavy architektonických projektů, mediálního umění, tvorby profesionálů a studentů architektury a umění z celé Evropy.

5

6 UMĚNÍ A OSVOBOZENÍ. EVROPA PRVNÍ ČÁST: LIDÉ REVOLTUJÍCÍ KURÁTOR Jan Tabor (forum experimentelle architektur, Vídeň) Výstava pomocí diaprojektorů představila události, osobnosti, kulturu a architekturu druhé poloviny 20. století. Promítané snímky odhalovaly kontrasty a souvislosti v osudech vybraných osobností a vizuální reality jednotlivých epoch a zemí. Cílem bylo ukázat vývoj architektury v nových celoevropských a světových souvislostech bez stále ještě běžného a většinou zcela zkreslujícího rozdělování na západní a východní svět. Hledala se odpověď na otázku, jak prospěly a přispívají umění a architektura k osvobození člověka i od umění a architektury. Součástí byla i doprovodná výstava v areálu bývalé textilní továrny Vlněna na Přízově ulici v blízkosti Hlavního nádraží. Zde byl nalezen archiv propagačního oddělení n. p. Vlněna z let Výstava v jedné z továrních hal byla svědectvím o době fungování závodu včetně politických souvislostí, které zde byly přiblíženy kurátorskou ou instalací z nalezených materiálů.

7

8 KOMPAKTNÍ MĚSTO KURÁTOŘI Jakub Kopec, Szymon Rozwalka, Petra Hlaváčková Kompaktní město neznamená vytváření nových hranic, ale otevření se možnosti stavění v již postaveném. Města současnosti prožívají díky regulacím všeho druhu největší změny na svém okraji. Místo intenzivního využití celého města se tak zástavba extenzivně rozrůstá a vyplavuje ven vše, co nevstřebá. Výstava Kompaktní město byla interaktivní reakcí na tato témata v 359 m 3 prostoru brněnské Galerie architektury. Pět vystavujících, čtyři ze zemí Visegrádské skupiny a jeden z Rakouska, formou kontinuálního workshopu tvořili tematické instalace po celou dobu trvání expozice. Instalace byla završena prezentací vystavujícího a jeho konfrontací s pozvaným přednášejícím. Výstava byla ve své podstatě neukončeným experimentem, stejně jako samotné město.

9

10 URBAN DIVAN KURÁTOŘI Jaroslav Sedlák, Šárka Svobodová Drobné mobiliářové ové prvky, vytvořené z odřezků, obalů a jiných nestandardních materiálů, proměnily dočasně nevyužívaná či neplnohodnotně fungující ující místa ve veřejném prostoru města Brna. Desetidenní workshop op byl otevřen pro širokou veřejnost a pod vedením architekta Jaroslava Sedláka (4AM) a rumunského ateliéru studiobasar s hostováním audiovizuálního umělce Jiřího Suchánka (FaVU) se odehrál jako volná doprovodná akce projektu Sochy v ulicích / Brno Art Open 2011 (Dům umění města Brna). Jeho součástí byl přednáškový cyklus pořádaný ve spolupráci s Rakouským kulturním fórem, jehož hosty byli ateliér PPAG (AT), bad. architects.group (AT), Living Underground (SK) a enviromentalista Jan Hollan (CZ).

11

12 ZABIJ SVÉHO FUCHSE: PSYCHOANALÝZA SOUČASNÉ BRNĚNSKÉ ARCHITEKTURY BRNO BIENÁLE ARCHITEKTURY V BENÁTKÁCH 2012 LIPSKO KURÁTORKA Petra Hlaváčková VIDEOROZHOVORY Markéta Veselá, Svatopluk Sládeček, Ladislav Kuba, Tomáš Pilař, Antonín Novák, Petr Valenta, Zdeněk Fránek ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ BRNO: Peter Stec, LIPSKO: Ondřej Synek, Jan Vlach Výstava Zabij svého Fuchse měla za cíl prozkoumat, jakým způsobem se pět vybraných brněnských tvůrců vyrovnává se svými vzory a jaké principy se projevují v jejich tvorbě. Šlo o hledání inspirací a blízkých osobností učitelů, názorů na vztah k historii a teorii architektury, na vnímání vlastních staveb a jejich budoucnosti, na proces tvorby a definování důležitých architektonických kvalit. Otázky se zde netýkaly realizovaných děl, ale spíše důležitých životních momentů a vědomé náklonnosti k jiným architektonickým či uměleckým vzorům. O tom, jak konkrétně se tyto vazby projevují, mohly svědčit použité záběry staveb prolínající se s výpověďmi architektů a také autorské instalace v jednotlivých svatyních tvořících výstavní prostory, které byly zasvěceny důležitým momentům tvorby každého architekta. Výstava byla v roce 2012 pod názvem KILL YOUR IDOL: Psychoanalysis of Contemporary Architecture of the City of Brno uvedena jako součást instalace v pavilonu České a Slovenské republiky na 13. bienále architektury v Benátkách a v roce 2013 byla prezentována ve výstavním prostoru Kunstverein v Lipsku.

13

14 REMAKE KURÁTORKY Barbora Šedivá, Katarína Gatialová VYSTAVENÁ DÍLA Richard Loskot (CZ): Záznamy přítomnosti (Galerie G99), Zuzana Husárova Ľubomír Panák (SK): I : * ttter, Andrej Boleslavský & The Vasulkas (CZ/US): Hi Woody, Aleksandra Hirszfeld (PL) - Infotainment, Julien Bellanger Guillaume Brunet Cédric Doutriaux Catherine Lenoble (FR): recysp1. REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments je mezinárodní umělecký projekt, který probíhal od června 2010 do května Jeho cílem bylo iniciovat tvorbu a prezentaci současných děl inspirovaných bohatou historií mediálního umění. Završením projektu byla mezinárodní putovní výstava, která byla k vidění v Domě umění města Brna, ve 4AM/Galerii architektury a na dalších místech v Evropě. Spíše než o statickou výstavu v tradičním smyslu slova šlo o dynamickou sociální akci, která přinesla sérii uměleckých událostí, workshopů, přednášek a vystoupení prezentujících jak nová, tak i vybraná průkopnická díla mediálního umění se zaměřením na Střední Evropu. Projekt byl realizován za finanční podpory programu Evropské unie Culture.

15

16 EXPOZICE JEDNOHO PROJEKTU KURÁTOR Jakub Kopec VYSTAVUJÍCÍ AUTOŘI A STUDIA Under-Construction (CZ), P-L-U-R-A-L + Totalstudio (SK), Sporaarchitects (HU), n/a (SK), BudCud, Marcin Kwietowicz (PL), Atelier SAD (CZ), C+HO ar (PL,CZ), Jojko+Nawrocki Architekci (PL), STUDIOGRUBER (AT), chmara.rosinke (AT), MARP (HU), Fattinger Orso Architektur (AT). Sezónní exteriérová expozice prezentovala výběr realizovaných návrhů v rámci středoevropského ského prostoru se zaměřením na mladší generaci architektů. Cílem výstavy bylo umožnění bezprostředního kontaktu veřejnosti se soudobou architekturou a oživení městského prostoru. Výstavní instalace sloužila také jako městský mobiliář k sezení nebo stojan na kola. Prezentace každého z projektů popi- suje jeho genezi od prvotní ideje po realizaci. Návrhy byly vystavo- vány formou světelného panelu a pracovního modelu. Součástí otevření každého projektu byla přednáška jeho autorů, která se konala také ve veřejném prostoru nádvoří.

17

18 ASKING ARCHITECTURE Bienále architektury v Benátkách, Itálie KURÁTOŘI Ján Pernecký, Barbora Šedivá Vítězný projekt expozice v pavilonu České a Slovenské republiky na 13. Bienále architektury v Benátkách Asking Architecture představil více než 19 autorů a tvůrčích skupin ze Slovenska a České republiky. Netradiční instalace využila výhradně virtuální a augmentovanou realitu. Návštěvníkovi se obsah výstavy odhalil až po jeho interakci s vystavenými projekty a jejich autory. Československý pavilon obsa- hoval společnou expozici těchto autorů a skupin: 4AM Fórum pro architekturu u a média (CZ), Atrakt art (SK), Banská St a nica (SK), Bunka pre súčasnú kultúru (SK), Čerstvé ovocie, n.o. (SK), Pavlína Morháčová (SK), Nástupište 1-12 (SK), Offcity (CZ), rese arch (SK), Urbanflow (SK) a dalších. 4AM Fórum pro architekturu a média bylo v instalaci v pavilonu České a Slovenské republiky zastoupeno výstavami Kill your Idol (kurátorka Petra Hlaváčková) a Compact City (kurátor Jakub Kopec).

19

20 MOVE THE CITY DRAMATURGIE Petra Hlaváčková URBAN DRIFT Jaroslav Sedlák LEKTOR IMPROVIZACE Vangelis Legakis (GR/GB) První ročník mezinárodního festivalu taneční improvizace se zaměřením na pohyb ve městě a taneční interpretaci architektonického prostoru. Během workshopu se uskutečnily každodenní tréninky kontaktní improvizace pod vedením choreografa Vangelise Legakise a výpravy do městského prostoru s architektem Jaroslavem Sedlákem. Jejich cílem byl průzkum nevšedních míst v rámci urbanistické struktury současného Brna, která se stala dějištěm drobných tanečních intervencí a závěrečné performance.

21

22 BRNO, MĚSTO UPROSTŘED OBORY KURÁTOR Mák Hustoles EXPOZICE Posedlí STAVBYVEDOUCÍ Druzhba Posedy. Tisíciletá tradice mysliveckého inženýrství mezi korunami stromů přestupních uzlů MHD. Prostřednictvím letní dílny ve veřejném prostoru, klubovní výstavy skupiny Posedlí a doprovodných akcí, bylo brněnské publikum intenzivně povzneseno nad otravu v městském lese domů. Dobrodružství. Dřevěné kazatelny postupně zasáhly stěžejní Konečného, Moravské a Mendlovo náměstí. Pracovní seminář byl doprovázen sérií edukačních večírků, která adorovala posed jako ikonu české krajiny, umělecký artefakt či specifickou architektonickou formu příslušníků rurální zájmové skupiny. Mejdan. Součástí byl i jednodenní filmový festival v podzemní tramvajové zastávce sídliště Líšeň, odštěpek mezinárodního projektu zemí Visegrádské čtyřky Central European Film Exchange.

23

24 PSYCHOANALÝZA JEDNOHO PROSTORU: SONDA DO PODVĚDOMÍ BÝVALÉ BOHNICKÉ PRÁDELNY , Prádelna Bohnice, Praha KURÁTORKY Barbora Šedivá, Petra Hlaváčková 4AM TÝM Jan Svoboda, Jakub Kopec, Jaroslav Sedlák, Klára Eliášová, Šárka Svobodová, Agáta Žáčková V bývalé prádelně Psychiatrické nemocnice Bohnice, která v současné době slouží jako výstavní prostor, se po desetiletí pralo prádlo všech obyvatel komplexu psychiatrické léčebny. Po dlouhá desetiletí zde probíhala kromě jiného v rámci psychoterapeutických praktik také léčba prací, kdy se při praní prádla střídali pacienti léčebny v těsné spolupráci se zaměstnanci prostoru. Po roce 1993, kdy se začaly aly služby externalizovat, zůstával prostor opuštěn a měnil se ve sklad či nevyužívanou zónu. Jádrem výstavy se stalo mapování jak užitých funkcí prostoru, tak jeho symbolických významů spojených se strukturami rami moci, psychoterapeutickými postupy a proměňující se psychiatrickou praxí. Základní otázkou výstavy je ptaní se po tom, jaká byla vlastne role prádelny v obřím mechanismu léčebny. Stírala se hromadným praním prádla všech obyvatel léčebny hierarchie mezi pacienty a lékaři, či spíš mizela jakákoliv individualita? Součástí programu byly venkovní snídaně s pozvanými hosty: Jan Tabor (CZ/AT), Ľuba Kobová (SK/CZ), Pavel Karous (CZ).

25

26

27

EXPOZICE JEDNOHO PROJEKTU / EXP051TION OF DNE PROjECT

EXPOZICE JEDNOHO PROJEKTU / EXP051TION OF DNE PROjECT EXPOZICE JEDNOHO PROJEKTU / EXP051TION OF DNE PROjECT Fodpola. ~ MINIST'RSlVO l-c-trwr. ::-:..:.::::l I ~Jpport '''~ ~ ~ KULTURY rar'nel U!JJI(A 4AM/(Ogo ~,fib ti- F '.,(\,. hlt k. d' "edl3lnl~.nnei orum

Více

IN/visible FOTOfestival Olomouc 08

IN/visible FOTOfestival Olomouc 08 IN/visible Je neviditelný. Chceme ukázat divákovi neviděné i neviditelné. Neviditelná místa, která ve svém městě ještě nikdy nespatřil. Neviditelné soukromí cizích lidí. Neviditelné autory, kteří jsou

Více

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací

Co CAMP nabízí? - umělcům a architektům: podílet se v rámci kurátorského dohledu na programu expozic a instalací Co je CAMP? CAMP [kemp] je zkratka názvu Centra architektury a městského plánování, jehož hlavním posláním je zlepšit současnou podobu veřejné debaty o rozvoji Prahy. CAMP má sloužit nejen architektům,

Více

Granty NČA na rok 2015 Přehled projektů

Granty NČA na rok 2015 Přehled projektů 1 Katalog lidové architektury O 208 000 50 000 9-0-0 20 000 Barrister and Principal, o.p.s., Brno 157 595 2 ERA 21 Ročník 2014 P 5 530 000 60 000 9-0-0 60 000 ERA Média s.r.o., Brno 5 470 000 časopis 3

Více

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014

ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 ARCHITEKTONICKÁ OVĚŘOVACÍ STUDIE BUDOUCÍHO VYUŽITÍ OBJEKTU LIEBIEGOVA PALÁCE U Tiskárny 81, Liberec 09/2014 RUPRECHTICE BEDŘICHOV SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ S výstaviště LIDOVÉ SADY BEDŘICHOV Severočeské muzeum

Více

Nové vedení Domu umění města Brna

Nové vedení Domu umění města Brna Nové vedení Domu umění města Brna Tisková konference 19 03 (2013) v 11 h Dům umění města Brna Malinovského nám. 2 Od 1. března 2013 vede Dům umění města Brna jeho dlouhodobá spolupracovnice, kurátorka

Více

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek

Czech Design Week 2015 info@czechdesignweek.cz www.czechdesignweek.cz facebook.com/czechdesignweek Czech Design Week O projektu: Festival chce založit tradici mezinárodně pojaté přehlídky designu, tedy propojení Prahy, českých regionů a zahraničí. Nepůjde jen o klasickou výstavu, ale zároveň o vytvoření

Více

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s.

Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva Pod Hotelem Rudka Kunštát IČO: Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Kunštát PRO FUTURO o.p.s. Výroční zpráva 2016 Pod Hotelem Rudka 252 679 72 Kunštát IČO: 29193478 Kunštát PRO FUTURO o.p.s. www.kunstatprofuturo.cz 1 Společnost Kunštát PRO FUTURO o.p.s. působí v Rudce

Více

Co se umlelo od března 2013 do března 2014? březen 2013 ukončení provozu mlýna vznik nezávislé iniciativy Mlýny městu!, jejímž cílem je vést otevřenou diskusi nad budoucností Automatických mlýnů 23. dubna

Více

SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ

SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ SETKÁNÍ (NEJEN) ZDRAVÝCH MĚSTSKÝCH ČÁSTÍ Praha, 6. března 2018 www.zdravamesta.cz/setkani-mc-2018 Podpořeno finančními prostředky Evropského sociálního fondu, které byly na realizaci projektu tnuty z Operačního

Více

4AM/portfolio Fórum o chitekt u a mé a

4AM/portfolio Fórum o chitekt u a mé a 4AM/portfolio Fórum o chitekt u a mé a Výstavní a doprovodný program 2011-2012 4AM Fórum pro architekturu a média je otevřená platforma experimentálních přístupů a různorodých aktivit týkajících se architektury,

Více

O výstavišti. Zhistorie

O výstavišti. Zhistorie O výstavišti Výstaviště Praha Holešovice je atraktivním prostorem s dlouhou tradicí. Rozkládá se na ploše 36 hektarů a jeho dominantou je secesní Průmyslový palác. Pro své značné interiérové i exteriérové

Více

Pedagog a umění. pořádané k poctě významného výtvarného pedagoga a teoretika Josefa Vydry ( )

Pedagog a umění. pořádané k poctě významného výtvarného pedagoga a teoretika Josefa Vydry ( ) Katedra výtvarné výchovy Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ve spolupráci s Katedrou dějin umění Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Vás zve na sympozium s mezinárodní

Více

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER

ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA CENY ČESKÝCH CENTER 2017 Zpracovala: Jana Polívková, Česká centra Dne: 26.7.2018 1 Jsme partnery řady soutěží. Jejich vítězové, mladí umělci a vědci, mohou získat rezidenční stáž v jednom

Více

Program CULTURE. Magdalena Müllerová, Česká kancelář Culture 26. května 2010, České Budějovice

Program CULTURE. Magdalena Müllerová, Česká kancelář Culture 26. května 2010, České Budějovice Program CULTURE Magdalena Müllerová, Česká kancelář Culture 26. května 2010, České Budějovice Program semináře Evropské kulturní projekty (krátkodobé i dlouhodobé projekty) Další možnosti programu Culture

Více

MULTIŽÁNROVÝ KULTURNÍ FESTIVAL FESTIVAL, který kulturně a společensky spojí celou Vysočinu. Je to multižánrové setkání měst a obyvatel Kraje Vysočina. S přesahem do celé České republiky. 2 FESTIVAL, který

Více

Příloha II. Texty a obrázky ke 2. části programu, druhému úkolu (dvě vybraná významná období v kulturně - společenské historii Domu umění)

Příloha II. Texty a obrázky ke 2. části programu, druhému úkolu (dvě vybraná významná období v kulturně - společenské historii Domu umění) Příloha II Texty a obrázky ke 2. části programu, druhému úkolu (dvě vybraná významná období v kulturně - společenské historii Domu umění) 1. Doba vzniku Domu umění Okruh 1: Umělecké spolky Zdroj: JANÁS,

Více

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE

7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE PODMÍNKY ÚČASTI 7. ROČNÍK MEZINÁRODNÍHO FESTIVALU SOUČASNÉHO DESIGNU V PRAZE 4. 8. 12. 2013 KAFKŮV DŮM NÁM. FRANZE KAFKY 3, PRAHA 1 O DESIGNSUPERMARKETU designsupermarket je mezinárodní festival současného

Více

funkcionalita M g r. M i l a n F i l i p

funkcionalita M g r. M i l a n F i l i p 01 konverze a funkcionalita M g r. M i l a n F i l i p Vedoucí odboru strategického rozvoje kraje 02 Východiska ZK je zřizovatelem tří kulturních institucí: Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně Krajská

Více

Prostory ke komerčnímu pronájmu

Prostory ke komerčnímu pronájmu Prostory ke komerčnímu pronájmu Centrum DOX patří mezi nejprogresivnější kulturní instituce v České republice kromě prezentace současného umění nabízí centrum DOX pronájem jedinečných industriálních prostor,

Více

YOUNG ARCHITECT AWARD 2012

YOUNG ARCHITECT AWARD 2012 YOUNG ARCHITECT AWARD 2012 cena pro mladé a začínající architekty Vstup mladých architektů do profesního života je v současné době nelehký. Na druhou stranu víme, jak je potřeba jejich svěží energie. Soutěž

Více

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding

společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding společenská setkání semináře, přednášky firemní prezentace svatby oslavy, hostiny filmové produkce teambuilding Nabízíme Vám k pronájmu atraktivní prostory v Pisárkách v areálu vily Stiassni (během socialistické

Více

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu

100% festival INTEGRACE 14.-16.3.2014. Ing. Michal Crhonek. koordinátor festivalu festival 100% INTEGRACE 14.-16.3.2014 Ing. Michal Crhonek koordinátor festivalu tanecahandicap@gmail.com michal@michalcrhonek.cz tel: +420 603 284 760 www.tanecahandicap.cz O CO JDE? Projekt Tanec a handicap

Více

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií

Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Soutěž pro studenty středních škol a gymnázií Máš umělecké střevo? Máš umělecké střevo? ( MUS? ) je soutěž určená žákům středních škol a gymnázií se zájmem o výtvarné umění. Cílem

Více

M Ě ST O B EN E ŠO V

M Ě ST O B EN E ŠO V MĚSTO BENEŠOV KAPITOLY Z HISTORIE MUZEA UMĚNÍ A DESIGNU BENEŠOV 1990-2010... Historie Muzea umění a designu Benešov není vizitkou jeho několika zaměstnanců, ale především úspěchem celého mě sta. Jeho

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení VÝNOS REKTORA Č. 3/2017 K VYMEZENÍ VÁŽNÝCH PROVOZNÍCH DŮVODŮ A ZVLÁŠTNÍ POVAHY PRÁCE PRO UPLATNĚNÍ POSTUPU PODLE 39 ODST. 4 ZÁKONA Č. 262/2006 SB., ZÁKONÍKU PRÁCE zpracovatel a věcně odpovědná osoba: doc.

Více

Prostory pro komerční pronájem

Prostory pro komerční pronájem Prostory pro komerční pronájem Centrum DOX patří mezi nejprogresivnější kulturní instituce v České republice kromě prezentace současného umění nabízí centrum DOX pronájem jedinečných industriálních prostor,

Více

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017

Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla, p. o. ZPRÁVA O ČINNOSTI / 2017 Klub kultury Napajedla prezentuje město v oblasti kultury, historie a cestovního ruchu, plní funkci veřejných služeb občanům města, okolních obcí

Více

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz

Studentské filmové kluby Jeden svět na školách. projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz Studentské filmové kluby Jeden svět na školách projekt společnosti Člověk v tísni www.jsns.cz O projektu ÈÈstudentské filmové kluby jsou součástí rozsáhlého vzdělávacího programu Jeden svět na školách,

Více

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER

AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER VELETRHY ABF, A.S. VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER AFB VÁŠ VELETRŽNÍ PARTNER Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi Společnost ABF, a.s. patří již od počátku 90. let mezi nejvýznamnější organizátory

Více

Terén Brna se stane Terénem

Terén Brna se stane Terénem CENTRUM EXPERIMENTÁLNÍHO DIVADLA, příspěvková organizace města Brna Tisková zpráva k zahájení činnosti nové platformy Terén Terén Brna se stane Terénem teren_tz.indd 1 25.06.19 15:31 1. 10. 2019 zahájí

Více

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016

MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 MusicOlomouc, spolek Výroční zpráva 2016 1 Historie a poslání Spolek MusicOlomouc vznikl registrací u Ministerstva vnitra dne 15. září 2011 s cílem podporovat soudobou hudbu, zejména prostřednictvím organizace

Více

Výchovné a vzdělávací strategie uplatňované vyučujícími v předmětu Seminář z výtvarné výchovy

Výchovné a vzdělávací strategie uplatňované vyučujícími v předmětu Seminář z výtvarné výchovy Název ŠVP Motivační název Datum 15.6.2009 Název RVP Verze 01 Dosažené vzdělání Střední vzdělání s maturitní zkouškou Platnost od 1.9.2009 Forma vzdělávání Koordinátor Délka studia v letech: denní forma

Více

Budoucí využ ití Orlovny a pr ilehle žahrady, Líš en, Holžova 7

Budoucí využ ití Orlovny a pr ilehle žahrady, Líš en, Holžova 7 Budoucí využ ití Orlovny a pr ilehle žahrady, Líš en, Holžova 7 Zápis z kulatého stolu, konaného dne 5.11.2015 v 17:00 Přítomni: viz prezenční listina - příloha Diskuze probíhala ve třech fázích. V první

Více

workshop 2016 příměstské lesy

workshop 2016 příměstské lesy workshop 2016 příměstské lesy Termín: 8. 2. 2016 14. 2. 2016 MÍSTO KONÁNÍ: POŘADATEL: KLADNO - SPORTHOTEL SLETIŠTĚ MĚSTO KLADNO LEKTOŘI: ING. MILOTA SIDOROVÁ, PHD. ING. LADISLAV BAKAY, PHD. HOSTÉ: RNDR.

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 6. 12. 2017 bod programu: 17 věc: Rozdělení finančních prostředků v oblasti kultury v roce 2018 instituce každoročně podporované důvod předložení: Zákon

Více

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností

Veřejné diskuze o kultuře a jejich problémech ve městě: open space / platforma pro dialog skrz kultrurní obcí, městskou samosprávou a veřejností Projekt Platforma nezřizované kultury v Českých Budějovicích: Rok realizace projektu 2012 Hlavní aktivity projektu: Festivalový koncept SLAVIE ožije: festival místní spolkové a nezřizované kultury v Českých

Více

Animace v architektuře

Animace v architektuře Animace v architektuře Ing. arch. David Bureš školitel: prof. Ing. arch. Petr Pelčák Ústav navrhování 3, FA VUT v Brně Abstrakt: Klíčová slova: Abstract: Keywords: Výzkum v rámci projektu Intermediální

Více

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA

FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA FILM A AUDIOVIZUÁLNÍ TVORBA Film je součástí vizuálního umění. Od druhé polovině 20. století, kdy jej výtvarníci zejména formou videa začali více používat ve své tvorbě, zdomácněl v muzeích umění a galeriích.

Více

Masarykovo nám. 1, Hodonín

Masarykovo nám. 1, Hodonín MĚSTO HODONÍN Masarykovo nám. 1, 695 35 Hodonín Bod číslo: 5 pro jednání: mim. schůze rady města konané dne: 10.5.2018 Obsah zprávy: Schválení podání žádostí o poskytnutí dotace z rozpočtu Jihomoravského

Více

OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU

OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU OD KREATIVNÍHO CENTRA KE KREATIVNÍMU BRNU 28. 2. 2018 VIZE Záměrem projektu Kreativní centrum Brno je vytvořit z pozdně-barokního objektu centrum podpory tvůrčích profesí poskytnutím soukromých pracovních

Více

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu

Dočasné centrum umění/ středobod festivalu Street For Art 2010 3. ročník festivalu umění ve veřejném prostoru 13. 22. května 2010 Jižní Město, Praha Sídliště Umění Lidé Sousedé Procházka Piknik Večeře Prostor Cesty Koncerty Dočasné centrum umění/

Více

INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU

INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU INTERIÉR 1 - CVIČENÍ - ANALÝZA INTERIÉRU Cvičící: Ing. arch. Lenka Bednářová, Ph.D. akad. arch. Mojmír Průcha Ústav interiéru a výstavnictví Fakulty architektury ČVUT 2. 10. 2017 1 Varianty možných témat

Více

IN/visible FOTOfestival Olomouc 08

IN/visible FOTOfestival Olomouc 08 IN/visible Je neviditelný. Chceme ukázat divákovi neviděné i neviditelné. Neviditelná místa, která ve svém městě ještě nikdy nespatřil. Neviditelné soukromí cizích lidí. Neviditelné autory, kteří jsou

Více

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT

KONVERZE ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT FAKULTA ARCHITEKTURY ČVUT DIPLOMOVÁ PRÁCE ZS 2011/2012 AUTOR: BC. MONIKA BOŠTIČKOVÁ VEDOUCÍ PRÁCE: ING. ARCH. ALEŠ LANG STAVEBNĚ HISTORICKÝ PRŮZKUM AREÁLU ZLÍCHOVSKÉHO LIHOVARU ZPRACOVAL DOC. ING. ARCH.

Více

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019

IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 IX. Bienále české krajky Vamberk soutěžní přehlídka současné krajkářské tvorby se uskuteční v červenci 2019 Město Vamberk dlouhodobě věnuje pozornost současné krajkářské tvorbě a podporuje tento obor umělecké

Více

Reportáž ze studentské konference Jelenovská

Reportáž ze studentské konference Jelenovská Reportáž ze studentské konference Jelenovská Úvodem Autoři textu: Petra Horáková a Marek Holášek Autorka fotografií: Nikola Linhartová Jak bývá každý rok v jarním semestru na Ústavu hudební vědy Filozofické

Více

newsletter 08/2012 Vydávání časopisu ERA21 v roce 2012 finančně podporují: Nadace české architektury

newsletter 08/2012 Vydávání časopisu ERA21 v roce 2012 finančně podporují: Nadace české architektury , newsletter 08/2012 ERA21 4/2012, Město bez bariér Editorial Sladký život? Marcela Steinbachová Průvodce Severovýchodní Maďarsko Brigitta Bugya INtro Skies Ákos Czigány Teorie Města mládnoucí věkem. Rozhovor

Více

PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA

PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA PRŮVODNÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA R2D2A3 BILANCE Celková výměra parcely: 674 m 2 Počet nadzemních podlaží: 3 Zastavěná plocha: 273 m 2 Užitná plocha: 578 m 2 IDEA Domov s pečovatelskou službou či penzion pro důchodce

Více

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea)

Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Kultura a vzdělávání: (kulturní domy a zařízení, kluby, ZUŠ, divadla, kina, knihovny a muzea) Dětský pěvecký sbor Melodie (občanské sdružení) T 596 612 102 E sekretariat@zsgepiky.cz W www.zsgepiky.cz Základní

Více

Veřejný program 2009

Veřejný program 2009 Veřejný program 2009 Centrum Bavaria Bohemia Freyung 1 92539 Schönsee Tel.: +49(0)9674-92 48 77 Fax: +49(0)9674 91 30 67 email: info@cebb.de Internet: www.bbkult.net Leden 2009 11.01.09 Cyklus Objevy :

Více

Nové centrum pro Libčice nad Vltavou

Nové centrum pro Libčice nad Vltavou Městský dům s náměstím Architektonicko-urbanistická studie Nové centrum pro Libčice nad Vltavou 14. 12. 2016 Městský dům s náměstím Libčice nad Vltavou architektonický atelier Ing. arch. Akad. arch. Petr

Více

Téma: Propagace edukačních projektů a akcí pro různé cílové skupiny

Téma: Propagace edukačních projektů a akcí pro různé cílové skupiny SEMINÁŘ 2013 KOMISE PRO PRÁCI S VEŘEJNOSTÍ A MUZEJNÍ PEDAGOGIKU PŘI AMG ČR a NÁRODNÍ MUZEUM, CENTRUM PRO PREZENTACI KULTURNÍHO DĚDICTVÍ 18. 19. 11. 2013 Téma: Propagace edukačních projektů a akcí pro různé

Více

PAF díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska (tzv. EHP Fond) navázal intenzivní spolupráci s Norskem

PAF díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska (tzv. EHP Fond) navázal intenzivní spolupráci s Norskem FESTIVALY ŽIVÉHO KINA PAF OLOMOUC / SCREEN CITY STAVANGER PAF díky podpoře grantu z Islandu, Lichtenštejnska a Norska (tzv. EHP Fond) navázal intenzivní spolupráci s Norskem Tisková zpráva k zahájení projektu,

Více

(pig)meetfactory Programy pro veřejnost, školy a zájmové skupiny

(pig)meetfactory Programy pro veřejnost, školy a zájmové skupiny (pig)meetfactory Programy pro veřejnost, školy a zájmové skupiny Kdo jsme MeetFactory je neziskové mezinárodní centrum současného umění založené v roce 2001 umělcem Davidem Černým. Po přesídlení z pražských

Více

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010

VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň října 14. listopadu 2010 VII. mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010 7. října 14. listopadu 2010 7th October 14th November 2010 VII. International Biennial of Drawing Pilsen 2010 Co to je Mezinárodní bienále kresby Plzeň 2010?

Více

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ

MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ MUZEJNĚ PEDAGOGICKÁ PRÁCE METODICKÉHO CENTRA MUZEJNÍ PEDAGOGIKY SE ZNEVÝHODNĚNÝMI SKUPINAMI NÁVŠTĚVNÍKŮ MGR. PAVLA VYKOUPILOVÁ Muzeum je svými expozicemi a aktuálními výstavami velmi vhodným místem setkávání,

Více

ČESKÉ LÁZEŇSTVÍ JAKO EVROPSKÝ FENOMÉN

ČESKÉ LÁZEŇSTVÍ JAKO EVROPSKÝ FENOMÉN Sdružení lázeňských míst ČR ve spolupráci s agenturou CzechTourism, Svazem léčebných lázní, Lázněmi Luhačovice a městem Luhačovice pořádají 14.KONFERENCI SLM ČR Hotel Společenský dům, Lázně Luhačovice

Více

Městská knihovna Sedlčany. Lukáškovi je deset. Knihovny současnosti 2013 Olomouc. 11. září 2013

Městská knihovna Sedlčany. Lukáškovi je deset. Knihovny současnosti 2013 Olomouc. 11. září 2013 Městská knihovna Sedlčany Lukáškovi je deset Knihovny současnosti 2013 Olomouc 11. září 2013 Data jsou důležitá Rok založení: 1882 Dětské oddělení: 1941 Profesionalizace: 1952 Stěhování do současných prostor:

Více

31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu

31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu s-flux 31 10 22 11 (2012) Dům pánů z Kunštátu Dům pánů z Kunštátu (Galerie G99) Dominikánská 9, Brno Vernisáž 30. 10. 2012 v 18 h Dernisáž 22. 11. 2012 v 18 h Otevřeno denně 13 19 h (není-li v programu

Více

PODPORA MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE UJEP 2017 DALŠÍ AKTIVITY UZÁVĚRKA PRO PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ VÝSLEDKY

PODPORA MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE UJEP 2017 DALŠÍ AKTIVITY UZÁVĚRKA PRO PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ VÝSLEDKY PODPORA MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE UJEP 2017 DALŠÍ AKTIVITY UZÁVĚRKA PRO PODÁVÁNÍ ŽÁDOSTÍ 24. 03. 2017 VÝSLEDKY Aktivita B1 výjezdy akademických pracovníků na zahraniční vysoké školy za účelem přípravy a realizace

Více

Ondřej Chrobák: historik umění, kurátor, pracovník Metodického centra Moravské galerie v Brně (CENS), v letech 2009-11 šéfkurátorem GASK v Kutné Hoře

Ondřej Chrobák: historik umění, kurátor, pracovník Metodického centra Moravské galerie v Brně (CENS), v letech 2009-11 šéfkurátorem GASK v Kutné Hoře Ondřej Chrobák: historik umění, kurátor, pracovník Metodického centra Moravské galerie v Brně (CENS), v letech 2009-11 šéfkurátorem GASK v Kutné Hoře 1.Jak vidíte ideální zapojení doprovodných a edukačních

Více

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7

Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 prezentace Nová syntéza Experimentální kavárna Veletržní palác Dukelských hrdinů 47 170 00 Praha 7 Provozovatel: Sdružení pro výběrovou kávu o.s. Petřvaldská 8 616 00 Brno email.: info@novasynteza.cz www.novasynteza.cz

Více

Jáchym Myslivec 2016

Jáchym Myslivec 2016 Jáchym Myslivec 2016 Curriculum vitae Jáchym Myslivec Praha *1992 jachymmyslivec@gmail.com Studium od 2012 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně, Fakulta Umění a desingu, Ateliér fotografie, Ustí nad Labem

Více

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha

PONEC. Nabídka akcí v divadle Ponec TANEC PRAHA. Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Nabídka akcí v divadle Ponec Divadlo Ponec provozuje o. s. Tanec Praha Hledáte originální místo pro firemní večírek, vánoční párty nebo setkání s klienty? Uspořádejte netradiční akci v divadle Ponec, kterou

Více

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI

TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI TO NEJLEPŠÍ Z KARLÍNA PRÉMIOVÉ BYTY V UNIKÁTNÍ REZIDENCI LOKALITA METRO KŘIŽÍKOVA TRAM. ZASTÁVKA KŘIŽÍKOVA CYKLOSTEZKA AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC PARK VÍTKOV BYDLENÍ PRO 21. STOLETÍ V původní zástavbě

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ PRAHA ŽIJE HUDBOU PRAGUE LIVES FOR MUSIC FACULTY OF FINE ARTS

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ PRAHA ŽIJE HUDBOU PRAGUE LIVES FOR MUSIC FACULTY OF FINE ARTS VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS ATELIÉR GRAFICKÉHO DESIGNU 1 STUDIO GRAPHIC DESIGN 1 PRAHA ŽIJE HUDBOU PRAGUE LIVES FOR MUSIC BAKALÁŘSKÁ

Více

www.dhv.cz BROWNFIELDS vers. KULTURA

www.dhv.cz BROWNFIELDS vers. KULTURA www.dhv.cz BROWNFIELDS vers. KULTURA Šance pro brownfields Brownfields a využití pro kulturu, přínosy - V souladu s udržitelným rozvojem, využití stavby co již byla jednou postavena je vhodné - Atraktivní

Více

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE

INNOREF SUB-PROJEKT. CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko. Zkratka projektu: CULTURE INNOREF SUB-PROJEKT CULTURE - Kulturní a společenská spolupráce v Mikroregionu Hranicko Zkratka projektu: CULTURE Žadatel sub-projektu: Název: Obec Hustopeče nad Bečvou Adresa: Náměstí Míru 21, Hustopeče

Více

REMAKE REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments

REMAKE REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments REMAKE REthinking Media Arts in C(K)ollaborative Environments 07 03 15 04 (2012) Dům pánů z Kunštátu, 4AM Vernisáže 06 03 a 13 03 (2012) v 18 hodin Dům pánů z Kunštátu, Dominikánská 9, Brno 20 03 (2012)

Více

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 Odborná konference SENIOR LIVING se jako jediná v České republice věnovala problematice bydlení seniorů. Stěžejními tématy konference je bydlení a kvalita života seniorů

Více

Město nad železnicí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 10 /11

Město nad železnicí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 10 /11 Město nad železnicí Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové, ČVUT FA zimní semestr 10 /11 Atelier Jana Šépky a Mirky Tůmové vedoucí atelieru Ing. akad. arch. Jan Šépka Ing. arch. Mirka Tůmová Internet: www.ateliersepka.cz

Více

Doprovodný program k výstavě

Doprovodný program k výstavě Galerie Emila Filly v Ústí nad Labem Velká Hradební 19, Ústí nad Labem tel.: +420 475 211 830 e-mail: fillovka@volny.cz, gallery@gef.cz www.gef.cz Doprovodný program k výstavě Výstavní program Galerie

Více

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média

Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Tematická oblast koncepce: XIV. Mládež a média Resort MK Krátkodobý cíl pro roky 2012-2013 Podpora prezentace a propagace zpřístupňování muzejních sbírek. Podpora metodické činnosti a digitalizace prostřednictvím

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ FACULTY OF FINE ARTS Ateliér grafického designu 1 Studio of Graphic Design 1 Archiv Bienále Brno Archive Biennal of

Více

SEMINÁŘ THINKING THE SPACE Veřejný a divadelní prostor z pohledu zahraničních architektů a scénografů

SEMINÁŘ THINKING THE SPACE Veřejný a divadelní prostor z pohledu zahraničních architektů a scénografů SEMINÁŘ THINKING THE SPACE Veřejný a divadelní prostor z pohledu zahraničních architektů a scénografů 31. května 2010 / 17:00 hod 21:00 hod Národní technická knihovna (Ballingův sál), Technická 6, Praha

Více

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST

Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž na ideový návrh architektonického řešení obnovy a nového využití zámku Veselí nad Moravou TEXTOVÁ ČÁST Seznam příloh soutěžního návrhu: Obálka Zpáteční adresa Obálka Autor (+CD)

Více

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015!

Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! Dejte minulosti budoucnost s veletrhem PAMÁTKY 2015! V termínu od 22. do 23. října 2015 se na výstavišti v pražských Holešovicích uskuteční 4. ročník mezioborového veletrhu obnovy, financování, využití

Více

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus

Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber. Host večera Tomáš Klus Galerie Českých center a Soroptimist klub Praha si Vás dovolují pozvat na exkluzivní aukci čtyř uměleckých děl předních českých umělců Boris Jirků Vladimír Suchánek Dana Kyndrová Ivan Gruber v úterý 28.

Více

Kreativní Evropa

Kreativní Evropa Kreativní Evropa 2014-2020 O programu Nabízí finanční podporu pro: vývoj evropských filmů, TV programů a her distribuci a propagaci evropských filmů a pro sítě kin vzdělávání pro profesionály a umělce

Více

Igor Zhoř , Brno , Brno

Igor Zhoř , Brno , Brno Igor Zhoř 9.3.1925, Brno 22.11.1997, Brno Studia 1945-49 přírodovědecká a pedagogická fakulta Masarykovy univerzity, Brno, 1950 doktorát 1964-68 externí aspirantura na filozofické fakultě brněnské univerzity,

Více

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34

VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 VY_32_INOVACE_12_FILMOVÝ FESTIVAL ZLÍN_34 Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Název projektu: Zkvalitnění ICT ve slušovské škole Číslo projektu:cz.1.07/1.4.00/21.2400 Anotace:

Více

PREZENTACE REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ. Knihovny města Ostravy

PREZENTACE REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ. Knihovny města Ostravy PREZENTACE REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ Knihovny města Ostravy PŘEDSTAVENÍ A VYMEZENÍ REGIONÁLNÍHO ODDĚLENÍ Obsáhlý fond dokumentů o regionu a od regionálních autorů. Pořádá vzdělávací a kulturní akce, digitalizuje

Více

Fresh Film Fest Praha 2014

Fresh Film Fest Praha 2014 11. Mezinárodní filmový festival debutů a studentských filmů Fresh Film Fest Praha 2014 Statut festivalu Článek 1 Fresh Film Fest je mezinárodní filmový festival zaměřující se na celovečerní debutové snímky

Více

PLOVOUCÍ MULTIFUKČNÍ CENTRUM

PLOVOUCÍ MULTIFUKČNÍ CENTRUM PLOVOUCÍ MULTIFUKČNÍ CENTRUM OBSAH: PROVOZOVATEL_...3 ZÁMĚR_...4 CÍLE_...6 HARMONOGRAM_...7 FINANCOVÁNÍ PROJEKTU_...8 TECHNICKÝ POPIS_...9 VIZUALIZACE_... 10 DOKUMENTACE_... 13 PROJEKT PODPORUJÍ_... 15

Více

2 J.H.Crawford: Carfree Cities O 230 000 98 000 pro2,4 4 20 000 Partnerství o.p.s., Brno 150 000 proti 3,2,2, zdržel2,1,0

2 J.H.Crawford: Carfree Cities O 230 000 98 000 pro2,4 4 20 000 Partnerství o.p.s., Brno 150 000 proti 3,2,2, zdržel2,1,0 1 Česká architektura 2012-2013 P 950 000 50 000 pro7, proti0 30 000 Prostor-Architektura, Interiér, Design o.p.s., Praha 550 000 zdržel0 2 J.H.Crawford: Carfree Cities O 230 000 98 000 pro2,4 4 20 000

Více

Základy dějin umění. Sobota 2017/2018. Základní. info. cena. zápis rezervace kontakt

Základy dějin umění. Sobota 2017/2018. Základní. info. cena. zápis rezervace kontakt Základy dějin umění Sobota 2017/2018 Národní galerie v Praze připravila kurz dějin umění, jenž zájemcům všech věkových kategorií z řad studentů, dospělých a seniorů nabízí základní orientaci v evropských

Více

Sl o v e n s k o Sl o v e n s k é u m ě n í z e s b í r e k Mu z e a u m ě n í Ol o m o u c

Sl o v e n s k o Sl o v e n s k é u m ě n í z e s b í r e k Mu z e a u m ě n í Ol o m o u c Středoevropské forum Olomouc IV Sl o v e n s k o Sl o v e n s k é u m ě n í z e s b í r e k Mu z e a u m ě n í Ol o m o u c 8. 9. 31. 12. 2011 Muzeum umění Olomouc Muzeum moderního umění Salon Středoevropské

Více

8 VLAJKOVÝCH LODÍ FLAGSHIPŮ FLAGSHIP 1 SEZÓNA NOVÉHO CIRKUSU OD LEDNA DO LISTOPADU SE V PLZNI VYSTŘÍDAJÍ NEJLEPŠÍ EVROPSKÉ NOVÉ CIRKUSY FLAGSHIP 2 GOTTFRIED LINDAUER A MENŠINY Unikátní výstava 40ti portrétů

Více

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152

Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Městské kulturní středisko, Tišnov, Mlýnská 152 Sídlo: Mlýnská 152, 666 01 Tišnov IČO: 49457543 Telefon: 549 410 082 E-mail: sekretariat@kulturatisnov.cz Internetové stránky: http://www.mekstisnov.cz/

Více

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni

Termín výstavy: Fakulta designu a umění Ladislava Sutnara ZČU v Plzni [Tisková zpráva] Chinese Characters Poster in the Czech Republic Místo konání: Galerie Ladislava Sutnara, Riegrova 11, Plzeň Vernisáž: 30. 5. od 18 hodin Termín výstavy: 31. 5. 23. 6. 2018 Výstavu pořádá:

Více

Vybrané vzdělávací aktivity Národního muzea

Vybrané vzdělávací aktivity Národního muzea Vybrané vzdělávací aktivity Národního muzea Muzeum pro návštěvníky: tradiční i nové formy komunikace a prezentace 20.11.2014 Mgr. et Mgr. Pavlína Honzíková Představené vzdělávací aktivity: cyklus Film

Více

Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011

Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011 Závěrečná zpráva akce Slavie Ožije! Pořádalo občanské sdružení Budějovice Kulturní 27. a 28. 9. 2011 Slavie ožije! / 27. a 28. 9. 2011 / České Budějovice Jednoapůldenní kulturně zábavné setkání pro celou

Více

Učební osnovy Výtvarná výchova

Učební osnovy Výtvarná výchova Učební osnovy Výtvarná výchova PŘEDMĚT: VÝTVARNÁ VÝCHOVA Ročník: 1. 1. rozpozná a pojmenovává prvky vizuálně obrazného vyjádření /linie, tvary, objemy, barva/, porovnává je a třídit na základě odlišností

Více

Slovácké centrum kultury a tradic. Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21

Slovácké centrum kultury a tradic. Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21 Slovácké centrum kultury a tradic Název projektu: Revitalizace objektu Jezuitské koleje č.p. 21 Zdůvodnění stavby Prezentace kulturních hodnot Centrum kultury a tradic na místo komunálu Navázání na odkaz

Více

Obsah Výroční zpráva Studio Hrdinů 2011 I str. 2

Obsah Výroční zpráva Studio Hrdinů 2011 I str. 2 Výroční zpráva Divadlo Orlík (Studio Hrdinů) 2011 Obsah Výroční zpráva Studio Hrdinů 2011 I str. 2 Úvodní slovo...3 Fotodokumentace Divadlo Orlík 2011.....4 Konkrétní veřejné výstupy 2011.....5 Rozvaha

Více

Praha 14 kulturní a Zahrada, o.p.s.

Praha 14 kulturní a Zahrada, o.p.s. Lokální kreativní centrum a zóna pro život na sídlišti Černý Most Praha 14 kulturní a Zahrada, o.p.s. černý most Tradiční představa o životě na sídlišti je negativní. To platí také o pražském sídlišti

Více

Občanské sdružení Ekofilm

Občanské sdružení Ekofilm Občanské sdružení Ekofilm OS EKOFILM PROJEKTY ROKU 2013 Občanské sdružení EKOFILM se i v roce 2013 snažilo naplňovat své stanovy. Pracovalo na projektech, které podporují vzdělávání za pomocí filmů. Uspořádalo

Více

PROSTOR PRO VÁŠ EVENT

PROSTOR PRO VÁŠ EVENT PROSTOR PRO VÁŠ EVENT CO JE DEPO2015 Bývalé depo dopravních podniků a nyní místo pro rozvoj tzv. kreativních průmyslů (grafika, design, móda, 3D tisk, řemeslo, film ) Inovativní prostor, který propojuje

Více

Nabídka vzdělávacích programů a workshopů pro školy. a zájmové skupiny

Nabídka vzdělávacích programů a workshopů pro školy. a zájmové skupiny Nabídka vzdělávacích programů a workshopů pro školy (druhý stupeň ZŠ, SŠ a VŠ) a zájmové skupiny 2 Pantomima budoucího zaměstnání Klapka! Opona! Je výstavním projektem skupiny studentů středních uměleckých

Více